Kirjoittaja Aihe: Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.  (Luettu 96008 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Manolita

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #175 : Elokuu 17, 2005, 20:57:17 »
Lainaus käyttäjältä: "varjojen lapsi"
Ihan niinkuin Siriuskin olisi repäissyt sen paidan itse näyttääkseesn paremmalata...


Minä ainakin repäisisin itselleni melkein minkä näköisen tahansa vaatekappaleen jos olisin viettänyt yli kymmenen vuotta Azkabanin paidassa.

Löysin kolmosesta paljon virheitä ja pettymyksiä, joita en kahdesta ensimmäisestä leffasta löytänyt, mutta pidän silti eniten kolmosesta. Viisasten kivi ja Salaisuuksien kammio olivat turhan imeliä eivätkä näyttelijät suoriutuneet rooleistaan tarpeeksi hyvin minun makuuni. Häiritseehän se, ettei Radcliffe vielä ole oppinut ihanan itkemisen saloja ja näyttää enemmänkin naureskelvan itsekseen niin sanotusti surressaan, mutta ammattimaisen suorituksen hän vetää kuitenkin yhtä kaikki.

Elokuvaa oli toden totta tiivistetty paljon ja käsikirjoitus oli röpelöinen, mutta muuten leffa toimi melko hyvin. Joitakin kohtauksia olisi voitu luoda eri tavalla (esim. Hagridin kertoessa Hiinokan tuomiosta, jossa kuvattiin vain miehen pärstää ja takapuolta tämän viskellessä kivi järveen) ja liittää joihinkin muihin kohtauksiin, jotta enemmän juonta ja selityksiä vaikkapa Kelmien kartan tekijöistä olisi saatu elokuvaan mukaan.

Hiirulainen

 • Ankeuttaja
Re: Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #176 : Elokuu 28, 2005, 20:02:05 »
SPOILAUSVAARA!!! TÄÄ SPOILAA KOLMOS LEFFAA, ÄLÄ LUE JOS ET HALUA TIETÄÄ SIITÄ!!!!


Lainaus käyttäjältä: vicci
Itseäni jäi hämäämään varsinkin loppu. Se oli erittäin sekava. Jos Alfonso olisi noudattanut kirjaa, loppu olisi paljon helpompi tehdä. Erityisesti minua jäi hämäämään että miksi hermione heitti kiven sinne hagridin mökkiin, kun  he olivat pelastamassa hiinokkaa. Kuka sen sitten aikasemmin heitti? Samoin se suden ulvonta kohta! Kuka ulvoi aikasemmin?  Ja vaikka se olisi ollut hermione, hermionehan oli siinä vaiheessa ihan eri suunnasssa!!!!

No siis Hermione heitti ja ulvoi kyllä... Kuvattiin aikaa, kun kolmikko oli Hagridin mökissä ja sillon Hermione ja Harry olivat jo ajassa edellä, ja Hermione heitti kiven... Muuten Harry ei olisi huomannut Dumpledorea, Toffeeta ja telottajaa ja kolmikko ei olisi kerennyt pois... Ja sitten Harry ja Hermione meni sinne puitten taakse ja Hermione luuli näkevänsä ittensä... Komikko ei vielä tiennyt siitä ajankääntöjutusta tai oikeestaa Harry ja Hermione ei tienny...  Kolmikon mentyä, Harry ja Hermione pelasti Hiinokan ja ylhäällä kolmikko suri kurpitsaa (ku luulivat telotettavan Hiinokan)...
Sitte myöhemmin Lupin-ihmissusi lähtee ulvontaa kohti metsään... Hermione ulvoo siellä taas ajassa edellä...
Sitte H ja H siirtyy ajankääntimellä ajassa Dumbledoren vihjeistä ja kuvataan niitä silloin... Jne...
Toivottavasti ymmärsit nyt :) Ja miusta se oli kotilo minkä Hermione heitti, mut saattohan se olla kivikii...
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 25, 2007, 00:45:04 kirjoittanut Kate »

Crab

 • Ankeuttaja
Vs: Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #177 : Lokakuu 24, 2007, 21:03:04 »
Tuolla Potter-fanit-sivun Kuoleman Varjelukset-osiossahan sanotaan jotain, että elokuvassa olisi jotain kohtauksia enemmän kuin kirjassa. Itselle tuli ensin mieleen kohtaus kun Hermione heitti kivellä kannua ja Harrya. Toinen asia, joka jäi vaivaamaan on se kun Harry, Hermione ja Hiinokka pelastivat Siriuksen. Hermione avasi vankityrmän pommi-loitsulla elokuvassa, vaikka kirjassa lukee "Alohomora". Mistä tällainen loitsu on tullut ja mitä Potter-fanit sivulla tarkoitetaan, että ohjaaja osasi ennakoida kahden viimeisen kirjan tapahtumat?

Poissa Sherrie

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Don´t call me Nymphadora!
Vs: Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #178 : Lokakuu 25, 2007, 23:05:17 »
onpas täällä kamalasti kirjotettu virheiksi sellasia joita ite en oo edes huomannu tai ei oo mua häirinny. esim en ymmärrä miten jollekki on voinu tulla mielee joku pedofiili tms lupinista?!

tämä on mun mielestä kaikkein paras elokuva ikinä <3 ainoat virheet jotka mua häiritsee olis dumbledore (siis kun tää on eka leffa jossa on se huonompi näyttelijä), lupinin susimuoto (mun mielestä sen kuuluis olla susi eikä mikään kahdella jalalla vuokseva karvaton otus) sekä se ettei missään mainittu sen kartan tekijöitä, joka on mun mielestä tosi oleellista, ei olis vieny aikaa leffassa sekä jos ei ole lukenut kirjoja niin sitä ei ehkä ymmärrä...oli vähän hassua tietenki se että harry sai sen luudan vasta lopussa, mutta oikeestaan sekään ei oo kovin oleellista koko juonen kannalta...eli en sitäkää niin häiritsevänä pidä. elikkä vaan 3 virhettä mulle siinä :D
sherrie -> Sherrie
"Look Buckbeak´s still alive"
"Of course, remember what Dumbledore said?If we succeed more than one innocent life could be spared"

Poissa Xanie

 • hymyilevä huomispäivä
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • *reps*
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #179 : Lokakuu 29, 2007, 21:12:26 »
Mun mielestä kaikista pahimmat oli Lupinin ja Siriuksen ulkonäkö, olin kuvitellut ne ihan eri näköisiksi kirjan perusteella.
Ja pahin kaikista: Ankeuttajat ja suojelius. Ankeuttajat kyllä näytti minusta aika hyviltä, muuta ne lensi siellä yläilmoissa ja sit se niitten suudelma. Hrr. Niittenhän piti lähestyä ja hitaasti laskea huppunsa ja sit suudella. Ei mitenkään lentää ohi ja imeä sielua vähän kerrallaan, kunnes se jää ilmaan leijumaan. Ja suojelius! Senhän pitäisi itse liikkua, eikä lähettää mitään ihme aalto-säteitä.

No joo. Pahin moka, minkä mä tein, oli lukea kirja juuri pari päivää ennen elokuvan katsomista uudestaan.Oli tuoreessa muistissa kaikki ja sitten elokuva onkin ihan erilainen. Se oli jotain niin tuskaa. Seuraavien elokuvien kanssa en sitä virhettä aio tehdä. Tosin uusinta en ole vielä katsonut. Odotan, että TV:stä tulee tai että sen joku meille ostaa. En viitsi siitä maksaa, kun ovat pettymyksiä olleet. Tosin se kuulemma oli ihan hyvä...

No joo. Menee (taas) ohi aiheen...

~Xanie
Kun ystäväsi katselevat sinua hyppäämässä laskuvarjolla joka ei aukea, voisi olla hauska temppu, jos esittäisit vaikkapa uintiliikkeitä.
Avasta kiitos Seatearille!
Tee päivän hyvä työ: www.freerice.com

Poissa Bona

 • Mrs. Sarcasm
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #180 : Joulukuu 09, 2007, 02:20:13 »
Monet mitä itsekin tekisi mieli sanoa elokuvasta, on jo sanottu, mutta huomasiko kukaan kuinka "Kalkaros tuli ulos kaapista"? :D Ei nyt kirjaimellisesti, mutta satuin äsken kun, katselin sitä elokuvaa, huomaamaan kuinka hauskalta se oikeastaan näyttää. Eli siis siinä kohtaa kun he ovat Lupinin luokassa, sen mörön kanssa "leikkimässä".

Elokuvana kolmonen oli parempi, kuin nelonen, mutta ykkösessä ja tokassa elokuvassa oli enemmän "tunnelmaa". Mutta joo. Ärsytti ehkä hieman se, että Ronilla, Hermionenella ja Harryllä oli lähes koko ajan ns. normaalit vaatteet päällä, eikä koulukaavut.
Kaikki slash kelpaa minulle. Paitsi ei Remus/Sirius..

Mystikko

 • Ankeuttaja
Vs: Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #181 : Tammikuu 28, 2008, 20:21:07 »
En tiedä onko tästä joku jo maininnut, mutta luin aika pitkälle noita tekstejä enkä löytänyt. Eli kun eikös tässä leffassa ne pukeudu ekaa kertaa koulussakin normaaleihin vaatteisiin? Missä on koulupuvut? Häiritsi vähän kun ne yhtäkkiä muuttui tavallisiksi teineiksi...

Ja Ronin ja Hermionen suhde tosiaan vaikuttaa paljon läheisemmältä kuin kirjassa (tosin onko se nyt sitten jotain "tulevaan" viittavaa?).

Poissa Azura

 • ENFJ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • do not go gentle
  • parasomnia
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #182 : Helmikuu 04, 2008, 19:44:07 »
Oli ihan sen ohjaajan idea, että ne ei käytä koulukaapuja koko ajan, tää on täällä sanottu varmaan 1000 kertaa jo...

En minä nähnyt tässä elokuvassa oikeastaan mitään hirveän huonoa. Tietysti 1 ja 2-leffat olivat parempia, kun niissä oli eri ohjaaja, mutta kyllä tätä olisi voinut jotenkin kohentaa. Tapahtumat suorastaan JUOKSIVAT koko ajan ja tässä käytettiin ihan sairaasti tietokonetta, esim. minua tympi ihan suunnattomasti se kohtaus jossa kuvataan jotain tällipajua tms. ja tässä vaan käytetään tietokonetta. Mistä lähtien näissä leffoissa on ollut joku disney-maisema?!

Remus ei mielestäni ollut ärsyttävä, koska en fanitakaan häntä mitenkään erityisesti... Enkä nähnyt Malfoyssä mitään vikaa. Tuo ei TODELLAKAAN ole mikään pottakampaus - se on ihan TYYLIKÄS jos katsoo sitä... (tosin, voisihan niinkin ajatella, että en valittaisi, vaikka Draco värjättäisiin neonväriseksi.) Mielestäni se kohtaus jossa Hermu osoittelee tätä taikasauvalla niin oli ihan lystikäs kun tämä vaikutti niin hauskalta tms. minua ei myöskään häirinnyt kohtaus jossä Hiinokka täräyttää tätä ja Draco kiljuu että: "Se tappoi minut!" Näinhän oli kirjassa IHAN OIKEASTIKIN...

Dumppis oli huono. Joku taisi kummastella tuolla sitä Dumben hölötystä siellä salissa keskellä yötä? Muistan melko hyvin, kun tämä selitti että: "Shall they swim in the deepest sea, or glide above the highest cloud." Tätä ei tietääkseni ollut kirjassa, mutta Harryhän salakuunteli heitä? Tietääkseni sain tästä sellaisen käsityksen, että Dumbledore loitsi Harrya jotenkin uneen tai jotain sellaista, kun tämä salaa kuuntelee näiden höpötyksiä...

Hermu oli pissis. "Tuoltako hiukseni näyttävät takaapäin?" Ja se kamala 2000-luvun huppari ja ne lantiohousut. Emma Watsonilla on tainnut nousta kuuluisuus pahasti päähän, tai sitten ohjaaja on mennyt pilaamaan Hermionen todellisen luonteen.

Juu, lisään tähän vielä että minua häiritsi kamalasti se kun oltiin poistettu kohtaus, jossa Sirius iskee makuusaleihin... mielestäni tämä oli kirjassa niin lystikäs, ja nyt se on poistettu. Sirre sinne heilumaan!
"For if you're not afraid, how can you be really brave?"

- The Exploits of Moominpappa

Poissa Mimmi

 • kolmen soinnun rälli
 • Vuotislainen
 • gimme danger
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #183 : Maaliskuu 27, 2008, 15:20:36 »
Ja se, että miten 'Lupinista' ja Harrystä tuli ihan yhtäkkiä niin ylimmät ystävykset, kun kävelivät siellä metsässäkin ihan kahdestaan (tässä vaiheessa aloin epäillä 'Remusta' pedofiiliksi, sillä kun oli ne saakelin pornoviiksetkin...).
Joo ne oli sauvakävelyllä... Okei okei, muakin toi Remukan ulkonäkö häiritsi suunnattomasti, etenkin ne viikset. Olen kuitenkin tottunut siihen, mutta minun Remuksellani on ruskeat hiukset, eikä sellaisia wnb-oransseja.
Keep your 'lectric eye on me babe
Put your ray gun to my head
Press your space face close to mine, love

Ellene

 • Ankeuttaja
Vs: Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #184 : Huhtikuu 03, 2008, 15:46:28 »
Mua jäi hämäämään leffasta, kun "nykyisyydessä" Harry ja kumpp. juoksivat lopussa Hagridin mökiltä pois, kun Hiinokka aijottiin teloittaa, niin eivätkö he nähneet kun "tulevaisuden" Harry ja Hermione hakivat Hiinokan? Vai juoksivatko Harry ja kumpp. Sillon juuri pois päin? Se vain jäi vaivaamaan...

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #185 : Huhtikuu 03, 2008, 19:56:45 »
Minusta tulevaisuuden Harry ja Hermione onnistuivat viemään Hiinokan sillä aikaa kun he "nykyisyydessä" painelevat ylös jyrkkää mäkeä. Siinä on kyllä tosi vähän aikaa. Kun se "teloitus" näytetään nykyisyyden Harryn näkökulmasta sieltä ylhäältä, näkyy että pyöveli iskee kirveensä jonnekin (tosin minusta hitaammin ja jotenkin dramaattisemmin kuin silloin kun näytetään, mihin se kirves oikeasti kalahtaa), muttei oikeastaan näy osumaa. Lapset olettavat siinä maassa makaavan edelleen Hiinokan, kun siinä on oikeasti vain kurpitsoita. He eivät sitten poistuessa taida kauheasti vilkuilla taakseen, varmaan koska eivät halua nähdä raatoa.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Janette

 • Ankeuttaja
Vs: Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #186 : Toukokuu 01, 2008, 21:36:08 »
Oli ihan kiva elokuva, mut eniten ehkä jäi häiritsee se kohta missä Harry
otti Nevilleen tikkarin, ja tikkari ''leiju'' ilmassa vaikka Harry söi sitä, tosi outoo,
kun eiks sen tikkarin pitäis ainasin olla viitan alla eihän harry sitä voi viitä
läpi nuolla :DDD  Vähän tarkkaa mut toi häiritseee!!

Poissa lottapeppiina

 • Elämän pelinappula
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #187 : Toukokuu 03, 2008, 22:47:15 »
Minä huomasin sen, kun Hermione heittää Hagridin mökkiin sen kiven ja ruukku menee rikki, niitä kohtauksia on ikäänkuin kaksi ja ruukut menee molemmissa rikki erilailla. toisessa jää pystyyn ja toisessa kaatuu kokonaan. Hämää.
Lotta, aina siellä missä tapahtuu.

Poissa Chrystal

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #188 : Toukokuu 07, 2008, 08:45:34 »
Minusta Azkabanin vanki oli kyllä ihan kohtalaisen onnistunut elokuva. Elokuvasta on uskomattoman vaikea tehdä samanlaista kuin kirjasta. Dumbledoren näyttelijä oli ehkä hiukan pettymys. Jostain kumman syystä oma mielikuvani Dumbledoresta ei muuttunut uuden näyttelijän vuoksi, mutta se eriää jonkin verran tuosta elokuvaversiosta.. Minusta tunnelma kuitenkin laski jonkin verran. Viisasten kiven ja Salaisuuksien kammion yleisilme oli jotenkin kirjoihin sopivampi. Koulukaapujen poisotto oli häiritsevää, se oli varmasti suurin syy tunnelman muuttumiseen. Koulupuvut olivat hyvät.
Joidenkin kirjassa esiintyneiden kohtausten väliinjättäminen oli vähän tylsää. Muuten se vielä menettelisi, mutta kohtaukset, joilla on jotain merkitystä, olisi hyvä pitää kirjoissa mukana.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 14, 2009, 15:05:31 kirjoittanut Chrystal »
"Ron kuule, sinä tiedät vallan mainiosti, että Harryn ja minut kasvattivat jästit!" Hermione sanoi. "Me ei kuultu lapsina tuollaisia satuja, me kuultiin Lumikki ja seitsemän kääpiötä ja Tuhkimo-"
"Mikä se on, joku sairausko?"
-Harry Potter ja Kuoleman varjelukset

Poissa Töme

 • jäätynyt nolla sateessa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Taught to love, born to live and let go
 • Pottermore: CharmBlade23297
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #189 : Toukokuu 19, 2008, 15:15:17 »
Lainaus
Draco oli mielestäni hieman epä-Dracomainen, koska hän näytti pillahtavan itkuun heti kun tulee hieman "vastoinkäymisiä".
Kirjassa ei ainakaan tehty Dracosta mitään melkein itkupilliä!

Outoa oli myös, että Hermione LÖI Dracoa leffan puolivälissä
Oli jännä katsoa mitä Hermione tekee kun osoitti jo taikasauvallakin Dracoa!

//C'anossa korjasi quoten toimimaan
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 19, 2008, 20:44:43 kirjoittanut C'anossa »
How can you "just be yourself" when you don`t know who you are?
Stop saying "I know how you feel"
How could anyone know how another feels?

Poissa Astral Romance

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #190 : Toukokuu 28, 2008, 15:46:04 »
Minä en nyt ala motkottaa Siriuksen ja Remuksen ulkonäöstä, koska olen ne moneen kertaan haukkunut lyttyyn, mutta mainitsen muutamia asioita. En ainakaan huomannut, että näitä olisi sanotta?

Okei, tämä mainittiin, mutta itseänikin häiritsi suunnattomasti se, kuinka Remus puhui Lilysta. "Hän oli tukenani, kun muut hylkäsivät..." entäs Kelmit? oO Taidan arvata, mikä on käsikirjoittajan lempiparitus, murrhh....

Alussa oli se Valois-kohtaus.. Ihmettelin, että eikö Harry nyt valoista osaa, kun sauvan valo pysyy kerrallaan vain pari sekuntia? Kyllä hän kirjassa sen tuntui osaavan ihan hyvin... 8)
Kun Harry lähtee Liskuteritieltä, hän törmää Anturajalkaan. Miksi hemmetissä Sirius murisee, ja vaikuttaa oikeasti siltä, että aikoisi hyökätä Harryn kimppuun? oO Miksi hän säikyttää Harryn sillä lailla?
Harryn ei tarvinnut maksaa Poimittaislinjaa.. -.-
Vuotavassa Noidankattilassa... Liittyykö siihen hernekeittoon joku vitsi/juttu, jota en ole tajunnut? Ja miksi Tom (joka on muuttunut vanhasta miehestä oudoksi kyttyräseläksi) kohtelee Harrya niin... Väkivaltaisesti? Repii ylös tuolilta ja muuta? Eikös Harry ole hänen asiakkaansa?
Herran Weasleyn sanoin; "Kolmetoista vuotta sitten, kun pysäytit Tiedät-Kai-Kenet...". Siitä on kylläkin kaksitoista vuotta. (?)
Junassa, valojen sammuessa, Hermione sanoo "Auts, astuit jalalleni". Minulla on sellainen käsitys, että hän sanoi sen Ronille. Mutta Ron nojailee tapahtumahetkellä ihan toiseen suuntaan, eikä Harrykaan ole kamalasti Hermyn jalkoja tökkimässä..? Häiritsi myös, että Harry ehti nähdä, kuka Onkeuttajat, eikun Onkimadot, karkotti ja se, että Lilyn kirkuna kuulosti höyryveturilta.
Lihava Leidi oli muuttunut, eikä yhtään parempaan suuntaan. "Hän tekee sitä taas", mielestäni Lihava Leidi ei ole laulanut/kiljunut aiemmissa leffoissa/kirjoissa! Ja missä hänen vaaleanpunainen mekkonsa oli? oO
Ron tuntuu muistavan ulkoa niidenkin aineiden kellon ajat, joilla hän ei itse käy.. Ainakin hän lateli niitä Hermionelle, lukujärkkää katsomatta.
Eivätkös sähkölaitteet sekoa Tyliksessä? On Kalkaroksella ollut aika työ saada diaprojektori toimimaan siinä tapauksessa ;)
Mikä ihme se kalmankoirapilvi oli? Harrynhan piti nähdä Sirius, ei mitään pilveä -.-
Harry oppi suojelioksen.. Noh, se onnistui toisella kerralla. Kirjassa hänellä meni kuukausi, ennen kuin sai mitään aikaan.
Rääkyvässä Röttelössä. Harryn täytyy olla aika hyvä, jos hänen karkotaseensa riittää yksinään tainnuttamaan Kalkaroksen...

Leffassa sanotaan ainakin kolme kertaa "Shut up, Malfoy!". Sitten kaikki nämä Kelmien, huispauksen, Tulisalaman puuttuminen. Ainiin, Ronin ja Hermionen riita! Se meni suunnilleen näin:
"Sinun kissasi tappoi rottani!"
"Eikä!"

Huoh. Ja kun katsoin poistettuja kohtauksia, niin siellä oli yksi siitä, kun Sirius oli "koettanut murhata" Ronin. (Ja tästä ei ollut elokuvassa puhettakaan.) Siinä kaikki muut menevät nukkumaan, ja Ron sanoo yhtäkkiä Hermionelle; "Sinun kissasi tappoi Kutkan." Siis miten se nyt tähän ollenkaan liittyy?

Ja jos joku mietti, niin kyllä. Katsoin leffan ihan vain noita listatakseni ;) Kaikkiaan näitä ärsyttävyyksiä kertyi päiväkirjaani kolme sivua, ja minulla on aika pieni käsialakin.

Mutta S/R viittauksista pidin, sekä Kalkaroksen legendaarinen "Turn the page threehundredninetyfour..." <3

- Astral Romance

Ainiin, aika outoa, että puu, jonka tarkoituksena on pitää oppilaat poissa Shackista, paikastaa Harryn ja Hermionen suoraan sisään ;)
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 28, 2008, 15:56:12 kirjoittanut Astral Romance »

Poissa unknow

 • lukematon lehti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ErisedElm16162
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #191 : Kesäkuu 11, 2008, 19:31:47 »
Mä kyl tykkäsin leffasta tosi paljon. Ei ne virheet mua siinä haitannu.. täytyy muistaa että leffat tehään aina vähä erilailla kuin kirjat.

Siriuksen ja Lupinin näyttelijät on loistavat. En ois kuvitellukaan ketään muuta niihin osiin. <3<3

Suosittelen lukemaan kirjan ennen leffaa, että varmasti ymmärtää tuon ajankääntö homman. Onneksi olin lukenut kirjan ennen leffaa koska ymmärsin heti sen kiven heitto ikkunasta ja ulvonta jutut jne. vaikka jos on seurannut leffan hyvin kyllä se pitäisi siitä tajuta.

yllätyin leffassa siinä asiassa, että siinä oli sama henki kuin kirjassa ja se oli jotenkin niin saman tyylinen kirjan kanssa.
Aivan LOISTAVA leffa!
I'm going to do what I want to do. I'm going to be who I really am. I'm going to figure out what that is. -Emma Watson

Poissa Meew

 • Valkea susityttö
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kelmit for ever
Vs: Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #192 : Heinäkuu 20, 2008, 20:26:22 »
Elokuva oli todellakin tehty tosi huolimattomasti. Tai siis, siitä oli jätetty kamalan paljon tärkeitä asioita selittämättä. Rääkyvä Röttelö kohtaus tuntui kirjassa kestävän ikuisuuden, siinä jaariteltiin kaikki mutkat ja nää selviks mutta elokuvassa se oli niin nopea että. O.o Ja sitten se kohta kun Sirius raahaa Ronin sinne Rääkyvään Röttelöön, niin kirjassahan Sirius nappaa Ronia kädestä. Mutta elokuvassa jalasta. Elokuva on täynnä näitä tälläisiä virhekohtia. Kysymys kuuluukin, miksi näin on tehty?

Siriuksen ja Lupinin näyttelijät loistivat. Monet pitävät niitä huonoina, mutta minusta ne molemmat olivat täydellisiä rooleihinsa. Sen parempia ei olekaan. Ulkonäöt olivat kohdallaan !! Kiitos <3

Virheistään huolimatta elokuva oli todella hyvä, pidin kaikesta siinä. Kaikki oli niin kaunista ja taianomaista <3 Rakastan <3
Tam ja Fahr, Sirius ja James. << heitä minä kadehdin, koska heillä on ystävä mitä ilman ei voi elää, heillä on ystävä kenen puolesta kuolisi. Heillä on ystävä kenestä välittää, ketä pitää omana veljenään. Sellaista rakkautta, sanatonta viestintää ei näe joka päivä. Kiitos. <3

Poissa Grainne

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #193 : Elokuu 31, 2008, 12:10:39 »
Itseäni huvittaa kerta toisensa jälkeen aivan suunnattomasti kohtaus, jossa Harry ja kumppanit raahautuvat Röttelöstä pois, kuu tulee esiin ja Lupin alkaa muodonmuutoksensa - ja mitä tekee Sirius? Kaappaa Lupinin syliinsä! Tuo on niin älytön kohtaus että nauran joka kerta katketakseni. Siis, toinen on muuntautumassa ihmissudeksi ja Sirius rutistaa tätä kuin henkensä hädässä, ikäänkuin voisi jotenkin pidätellä Lupinin muodonmuutosta! Edes Sirius ei ole noin hullu. :D Ymmärrän kyllä, että elokuvantekijöiden ajatuksena oli, että Sirius antaisi jotenkin etumatkaa penskoille kaappaamalla kaverin kainaloonsa, mutta Potter-maailmassa tuo teko ei ole kovinkaan järjellinen. Kirjassahan Sirius muuntautuu välittömästi koiraksi ja raahaa Lupinin poispäin muista, sillä tottakai hän pystyy taistelemaan ihmissutta vastaan paremmin koirana kuin ihmishahmona. Kaikenlisäksi Sirius karjuu jotain naurettavaa tyyliin "Flesh is only flesh!", mikä kruunaa koko älyttömyyden. Ei siinä syvälliset filosofoinnit auta kun toisen sisäinen susi alkaa puskea pintaan.
"Tiedätkö, mitä koirat tekevät susille?"

Poissa Posityyhtynen

 • Nokankopauttaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #194 : Syyskuu 02, 2008, 17:20:24 »
Elokuvan tunnelma on erilainen kuin muissa Potter elokuvissa ja muutenkin tapahtumat menevät hirveillä harppauksilla eteenpäin. Satuin juuri tänään katsomaan elokuvan noin miljoonatta kertaa (sairaana olemisen hyviä puolia, että kerkeää katsoa niitä viikolla).

Näyttelijöihin olen tyytyväinen, vaikka Lupinin näyttelijä näyttää hieman erilaiselta kuin kuvittelin ja eikä Sirius ole niin komea mitä kirjoissa annetaan olettaa sekä hän on hirveän lyhyt elokuvissa (mutta sillehän ei voi mitään). Lupinista en saa pervon näköistä vaikka hänellä on viikset, ihan normaali minusta :D

Lainaus
Hermu oli pissis. "Tuoltako hiukseni näyttävät takaapäin?" Ja se kamala 2000-luvun huppari ja ne lantiohousut. Emma Watsonilla on tainnut nousta kuuluisuus pahasti päähän, tai sitten ohjaaja on mennyt pilaamaan Hermionen todellisen luonteen.

No ehkä hänen vaatteensa eivät olleet sitä aikakautta, mutta eivät ne pahimmat mahdolliset olleet. Lisäksi Englannissa on yleistä että on koulupuvut, mutta kaippa sitä kaavut ovat heidän ns. koulupuvut ja alla voi olla mitä tahansa, mutta aikaisemmissa elokuvissa hänellä oli hame ja liivi muistaakseni. En usko että Emmalla on noussut kuuluisuus päähän sillä eihän itse kirjoita itselleen vuorosanoja, kyllä ohjaajat ovat tässä pilanneet Hermionen.

Elokuvassa annetaan olettaa, että Lily olisi tiennyt Remuksen olevan ihmissusi ja puolustanut häntä ja James näytti olevan vain pieni seikka. Hän puhui Lilystä kuin he olisivat olleet parhaat kaverit jne. Vaikka muistaakseni vain Kelmit tiesivät Remuksen olevan ihmissusi (ja tietysti Kalkaros).

Rääkyvän Röttelön kohtaus meni aivan liian nopeasti, ei siinä selitetty kaikkea perusteellisesti kuten kirjassa. Kaikki meni vain sekunnissa ohi ja kohta he jo kävelivät pois sieltä. Olisin odottanut enemmän dramatiikkaa.

En nyt suoraan sanoen muista että heittikö Hermione kirjassa ne kivet sinne Hagridin taloon ja näkikö hän jotain siellä kuusikossa(elokuvassa luuli nähneensä itsensä). Lisäksi se ulvomiskohtaus, sitä nyt ei kirjassa ainakaan tapahtunut, vai ?

Muutenkin elokuvaan lisättiin omia juttuja ja poistettiin olennaisia ja hyviä juttuja.

Mutta loppujen lopuksi ihan nautittavaa katsottavaa :)
♥ When you are feeling sad, read Harry Potters and you'll be happy again, with chocolate you'll be superhappy Ü
(PS. Twilight is also good alternative)

Poissa Mimmi

 • kolmen soinnun rälli
 • Vuotislainen
 • gimme danger
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #195 : Syyskuu 05, 2008, 13:58:39 »
Grainnen koko viime viesti

Joo, aika huvittava kohtaus sinänsä. =D Olisi ollut fiksumpaa, että Sirius olisi ensin koirautunut ja sitten mennyt raahaamaan Remukkaa pois. Ehkä kohtaukseen oli haluttu dramatiikkaa halimisella?


Lainaus
Siriuksen ja Lupinin näyttelijät on loistavat. En ois kuvitellukaan ketään muuta niihin osiin. <3<3

Mä oisin kyllä kuvitellut <3<3

Mutta siis, ei kummankaan näyttelemisessä ollut mielestäni mitään vikaa, Remus vain ei ollut Remus. Siriuksen ulkonäöstä oikeastaan pidin, vaikka elokuvan ilmestyessä minä ja ystävättäreni Sonja olimme kauhean järkyttyneitä Siriuksen turpajouhista. Nyt pidän niistä, ja varsinkin vitosleffassa Sirius on oikein mukavan näköinen.

Keep your 'lectric eye on me babe
Put your ray gun to my head
Press your space face close to mine, love

Poissa Barella

 • Vuotis-kuollut
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • <3
  • Lohikäärmeliiga - Vuotishuispausjoukkue
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #196 : Huhtikuu 09, 2009, 21:25:04 »
Itseäni huvittaa kerta toisensa jälkeen aivan suunnattomasti kohtaus, jossa Harry ja kumppanit raahautuvat Röttelöstä pois, kuu tulee esiin ja Lupin alkaa muodonmuutoksensa - ja mitä tekee Sirius? Kaappaa Lupinin syliinsä!

:D Juuri näin. Ja tuo ihmissusikohtaus on muutenkin aika öh, naurettava... Ihmissusi on liian karvaton ja hännätön (ja kaiken lisäksi sukupuoleton tai naaras :) Tuossa Lupinin muutos-kohdassa on parikin hassua asiaa: Sekä Lupin että Peter jättävät vaatteet jälkeensä kun muuttuvat (mahtaa muuten Voldulla olla hauskaa kun palvelija saapuu... Krhm..) Ja tuollaiset asiat ovat juuri niitä jotka minua jäävät häiritsemään.

Kolmos elokuvassa oli paljon sellaista mitä olisin tahtonut muuttaa. Kieltämättä se kun Hermione heittää Harrya kivellä on aika hyvä, sillä se saa elokuvan hauskemmaksi ja sen ajassamatkustamisen nidottua hyvin menneisyyteen (tai oikeastaan nykyisyyteen :) Se antaa katsojalle hiukan käsitystä siitä millaista aikamatkustus on Potter-maailmassa. Samoin se ulvontajuttu kun Hermione "pelastaa" Harryn.

Henkilöiden näyttelijät ovat melko hyviä, tosin olin kuvitellut (muistaakseni) Peterin ja Lupinin täysin eri näköisiksi... Kalkaros tekee mielestäni aika väärin kuin vain jähmettää tällipajun (sillä niinhän ei voi tehdä, sehän tekisi käytävän lähestymisen ihan liian helpoksi). Ja muistan silloin pienenä (taisin olla kymmenen)  kun kävin sen elokuvissa katsomassa raivostuneeni siitä että ankeuttaja lentelivät taivaalla...

Marge tädin pullistuminenkin oli aika koominen tapahtuma, varsinkin kun hän siellä vielä kiertää jotain savupiippua kun Harry kävelee raivoissaan katua pois Dursleyltä... Varsinkin tuossa se kohta kun Vernon ja se koira roikkuvat Margessa. Sen jälkeinen Vernonin "Maaaarg(e)"-huuto saa minut kerta toisensa jälkeen nauramaan. :D

No jaa, oli se kuitenkin parempi kuin nelonen.

~Barella
~Barella
Maailma on tulvillaan ylimaallisia olentoja, jotka kärsivällisesti odottavat älymme terävöitymistä.
                 -Eden Phillpotts

Poissa Rectangle

 • Pyöreä kolmio
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • aika luihua!
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #197 : Toukokuu 08, 2009, 20:51:56 »
Elkää tappako minua, jos tämä on jo sanottu.

Mutta. Eikös taikaministeriön olisi pitänyt jo kolmosleffassa puuttua alaikäisiä koskevaan taikuruuteen? Niin Harry, älä käytä taikoja kesälomalla, hyi hyi. Mutta siellä se taikoo kerta toisensa perään valois-loitsua. Kirjan mukaanhan hän käyttää fikkaria.

//Ainiin, kaikkein eniten koko leffassa mua häiritsee se, että tekijät on vähän päättäneet käyttää huonoja elokuvatehosteita, varsinkin se, että ruutu pimenee sillei ensin reunoilta ja 'supistuu' keskelle mustaksi. Sitä tulee ton leffan aikana useammankin kerran ja häiritsee mua ihan tajuttomasti.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 24, 2009, 10:23:53 kirjoittanut Rectangle »
Se on basiliski, se.

Poissa Affu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • pullamies
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #198 : Toukokuu 08, 2009, 22:12:49 »
Mutta ankeuttajathan eivät tavallaan edes ole olemassa, vaan imemäv vaan sitä hyvyttä, ja muuttavat sen pahaksi. Tai tavallaan olemassa, muta siis nehän silti lentävät. Näin minä ainakin ajattelin kirjaa lukiessani. Ne ovatkuin haamuja...


// Siriushan tahtoi vain NÄHDÄ harryn edes vilaukselta. Ja luultavasti tahtoi Harryn luulevan itseään vain kulkukoirana. Ja siksi yritti säikäyttää, ettei tämä tulisi tarpeeksi lähelle. Ettei Harry vain ajattelisi mitään... Kummallista...
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 24, 2009, 09:53:25 kirjoittanut Affu »

Poissa Jukka

 • Vuotislainen
Vs: Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #199 : Toukokuu 28, 2009, 21:27:57 »
Itseäni huvittaa kerta toisensa jälkeen aivan suunnattomasti kohtaus, jossa Harry ja kumppanit raahautuvat Röttelöstä pois, kuu tulee esiin ja Lupin alkaa muodonmuutoksensa - ja mitä tekee Sirius? Kaappaa Lupinin syliinsä! Tuo on niin älytön kohtaus että nauran joka kerta katketakseni. Siis, toinen on muuntautumassa ihmissudeksi ja Sirius rutistaa tätä kuin henkensä hädässä, ikäänkuin voisi jotenkin pidätellä Lupinin muodonmuutosta! Edes Sirius ei ole noin hullu. :D Ymmärrän kyllä, että elokuvantekijöiden ajatuksena oli, että Sirius antaisi jotenkin etumatkaa penskoille kaappaamalla kaverin kainaloonsa, mutta Potter-maailmassa tuo teko ei ole kovinkaan järjellinen. Kirjassahan Sirius muuntautuu välittömästi koiraksi ja raahaa Lupinin poispäin muista, sillä tottakai hän pystyy taistelemaan ihmissutta vastaan paremmin koirana kuin ihmishahmona. Kaikenlisäksi Sirius karjuu jotain naurettavaa tyyliin "Flesh is only flesh!", mikä kruunaa koko älyttömyyden. Ei siinä syvälliset filosofoinnit auta kun toisen sisäinen susi alkaa puskea pintaan.

Joo, tää muakin häiritsi. Lisäksi HERMIONE, jonka tulisi tietää kaikki ihmissusista ja siitä, etteivät ne tunnista susimuodossa edes läheisesti tuntemiaan ihmisiä tai ymmärrä ihmisten puhetta, jostain syystä yrittää rauhoitella Lupinia! Cmon!

Ihan yhtä karkea virhe kuin tuo Siriuksenkin täysin epäuskottava käyttäytyminen samassa tilanteessa. Mutta leffat nyt pursuavat näitä, ja valitettavasti niille ei voi mitään.

Kuitenkin Azkabanin vanki on leffoista paras, sen jälkeen tulee Liekehtivä pikari, jonka jälkeen Chris Columbuksen ohjaamat elokuvat. David Yates sössi Feeniksin killan pahemman kerran, mutta veikkaan trailerien perusteella (siitä huolimatta, että ne ovat vain trailereita), että hän skarppaa hemmetisti Puoliverisellä prinssillä.