Kirjoittaja Aihe: Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.  (Luettu 95979 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Hulluheimo

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #125 : Joulukuu 27, 2004, 22:36:43 »
Nyt kun ne leffat on kattonu ni kun niitä kirjoja lukee, tulee väkisinkin mieleen ne leffat. Ja se on huono asia ja pilaa kirjan tunnelman. Ennen kuvittelin ankeuttajat ehkä vähän eri näköisiksi, mutta nyt mieleeni pulpahtaa väkisinkin kuva niistä leffan ankeuttajista.

Ai niin joo! Se häiritsi myös kun Harry, Ron ja Hermione eivät pitäneet koulukaapuja yllään. Ne piti vaan niitä tavallisia vaatteita (jästivaatteita)

Mua on häirinny niissä kaikissa leffoissa se, että niillä ei ole kaapuja päällä. Esim. rouva Weasleyllä on joku ihme villatakki päällä.... Ja sitten kun ne ei koskaan ole oleskeluhuoneessa. Aina ollaan vaan suuressa salissa.... Oleskeluhuoneessahan kaikki tapahtuu.... Ja sitten se että huispauksessa niillä oli pelinumerot ja jotkut ihme lasit päässä. Eikös juuri yhdessä kirjassa Hermione taikonut Harryn laseihin jonkun suojan niin että sade ei haittaisi...? Sirius ei minusta ollut niin hyvä. Kirjassa häntä kuvaillaan hieman koiramaiseksi, mutta sitä ei kyllä näkynyt elokuvassa. Ja eikö Siriuksella pitänyt olla velhonkaapu päällä? Leffassa hänellä oli vaan joku ruskea takki...

/aurori muokkasi kaksi viestiä yhteen. Sitä edit eli muokkaa toimintoa saa käyttää.

Hömötiainen

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #126 : Tammikuu 01, 2005, 16:10:14 »
Yhä edelleen sanon että kirjoista päätellen Valois:ta saa käyttää missä tahansa.Mutta miksi Harry ei elokuvan alussa käyttänyt sitä tavallista Valois-loitsua vaan vain väläytteli taikasauvaansa. Viitoskirjassahan Harry käytti ankeuttajien hyökkäyksen aikana ko. loitsua,jotta löytäisi taikasauvansa. Ei mutta hetkinen. Onhan tälläistä sattunut aikaisemminkin! Viistokujallahan, kakkosleffassa, Harryn rillit korjasi Hermione eikä Mr. Weasley.

Sitten se ihme halausjuttu ennen kuin Lupin muuttui ihmissudeksi?Mitä hittoo? Tarkoitus estää Lupinia muuttumasta? Ja tässä selvästi haiskahtaa slash...

Kun Hermione ja Harry palaavat pelastustoimien jälkeen sairaalasiipeen, Dumbledorenhan pitäisi myhäillä tietäväisenä, kun he kertovat onnistuneensa.

Kun Lupin on takavarikoinut kelmien kartan Harrylta, tämän pitäisi olla jotenkin pettynyt ja surullinen, ei vihainen.Aivan kauheaksi on tuo roolihahmo tehty minun mielestäni.

Ja Kolmessa Luudanvarressahan kolmikon pitäisi kaikkien olla (Harryn pöydän alla) kuuntelemassa salaa opettajien,Rosmertan ja Toffeen puhetta:lisäksi kohtauksesta puuttui mielestäni Lipetit ja Hagrid.

PS.Muuten huomasittekos,että kohdassa,jossa Harry houkuttelee hevoskotkaa luokseen, hevoskotka päästelee läjät ;) Huomasin tuon DVD:n jossain Making of-dokumentissa

PPS:Ajassa matkasivat Harry ja Hermione,ei Harry ja Ron

wertykaali

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #127 : Tammikuu 02, 2005, 00:05:19 »
Lainaus käyttäjältä: "Joku"
-Muoks- Ai niin, pääsi unohtumaan. Se minua viellä vaivasi, kun 'Remus' lässytti Harrylle niin kovin pitkään ja hartaasti Lilystä, mutta Jamesista kertoi vain muutamalla sanalla. Tuli mieleen, että oliko niillä ollut jokin hemmetin suhde, vai...? Ja se, että miten 'Lupinista' ja Harrystä tuli ihan yhtäkkiä niin ylimmät ystävykset, kun kävelivät siellä metsässäkin ihan kahdestaan (tässä vaiheessa aloin epäillä 'Remusta' pedofiiliksi, sillä kun oli ne saakelin pornoviiksetkin...).


Itse sain semmoisen kuvan, että Remus piti Lilystä, koska tämä oli hänen tukenaan ja "koska hänellä oli kyky nähdä kauneu silloin, kun kukaan muu ei nähnyt" tjsp.

Tirana

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #128 : Tammikuu 02, 2005, 15:49:54 »
No, kirja ja leffahan on kaksi täysin eri asiaa. Minusta se oli vaan hyvä, että ne ankeuttajat lensi, ja - tämä on vain minun mielipiteeni - pidin oikeastaan enemmän elokuvasta kuin kirjasta. Kirja oli kyllä tosi hyvä. Mutta leffa parempi. Mua jäi kyllä toi Remus vaivaamaa, ku se sano Harrylle jotain et " äitisi tuki minua, kun muut hylkäsivät", ja kirjas se sano et James ja Sirius ja Peter oli sen parhaat ystävät eikä ne hylänny sitä ku ne sai tietää et se on ihmissusi. Harryhan myöskii oppi karkottaan sen ankeuttajan jo toisel yrityksellä. Tietty siihen leffaaan ei ois mahtunukkaan paljo enempää mut silti :):)

Thestrali

 • Ankeuttaja
Re: Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #129 : Tammikuu 09, 2005, 01:35:30 »
Onkohan kukaan huomannut tätä pikkuriikkistä virhettä:

Kun Harry, Ron ja Hermione olivat junassa matkalla Tylypahkaan ja valot sammuivat, ilma kylmeni yms. (=suomeksi, ankeuttajat olivat tulossa tarkastuttamaan junan.) Heti, kun valot sammuivat, Hermione sanoi jotain tälläistä: "Auts, Ron, astuit jalalleni" tai jotain. Niin miten ihmeessä Ron olisi voinut astua tytön jalan päälle, kun istui tämän vieressä penkillä?  (tiedän, olen pilkunviilaaja.)

Voi olla, että joku on jo huomannut tämän oudon kohdan, mutta ymmärtänette, että kello on jo näin paljon, en siis oikein jaksanut lukea näitä kaikkia vastauksia. ;) ^^ Jokusen luin. Mutta saanen anteeksi. ^_^

Muitakin outoja kohtia on, mutta ajattelin ettei niitä tarvitse enään toistamiseen mainita...

Leviathan

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #130 : Tammikuu 09, 2005, 12:53:21 »
Eniten minua jäi potuttamaan se, että Harry ei saanut tietää keitä Matohäntä, Sarvihaara, Kuutamo ja Anturajalka oikeasti ovat. Sekin ärsytti, ettei Harrylle  selitetty kunnolla, miten Piskuilan oli pettänyt hänen vanhempansa.
Lisäksi Lupin ja Sirius olivat hirveitä, ihmissusi oli naurettava ja elokuvan loppu oli sekava.
Eivätkä ankeuttajat lennä!!

Tabris

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #131 : Tammikuu 14, 2005, 14:10:03 »
Koska kaikki ovat ruotineet elokuvan kaikilta kanteilta, kirjoitan tänne pelkästään ihmissudesta, joka oli mielestäni elokuvan epäonnistunein kohta. Eli...
Tosiaan, varsinainen muuttuminen oli hieno. Oli aika upean näköistä, kun kuvataan paljastuvaa kuuta, ja sitten zoomataan Lupinin silmiin, jotka muuttuvat vihreiksi ja verestäviksi. Sitten Lupin roikottaa suutaan, ja ilme on lievästi sanottuna vähän omituinen. Sitten Sirius ryntää Lupinin luo, Lupinilta tippuu taikasauva, Sirius sanoo jotain "...this heart here!...", ja Lupinin jalat alkavat venyä, samoin kynnet, ja Lupin ärisee ja sitten alkavat kasvot muuttua...Tässä kohdassa odotin jotain todella hienoa, mutta ei... Ohjaajan visio ihmissudesta olikin kalju, harmaa ja venytetty sudentapainen.
Ihmissuden pitäisi olla mielestäni vain isompia ja voimakkaampia kuin normaalit sudet, ja ihmissuden tulisi kyetä nousemaan tarvittaessa takaraajoilleen. Lisäksi kynsien pitäisi olla pitkät ja terävät, samoin hampaiden.

JohnCena

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #132 : Tammikuu 16, 2005, 17:35:32 »
Mielestäni elokuvassa oli aika paljon epäkohtia. Miksi Harry, Ron ja Hermione saivat pitää jästivaatteita, vaikka niitä pitäisi pitää vain jästien hämäämiseksi? Sirius pitäisi olla Kalkarosta selvästi pitempi, mutta elokuvassa Kalkaros on Siriusta pitempi. Loppu on ihan sekava. Harryn pitäisi saada Tulisalama joululahjaksi ilman mitään tietoa siitä, kuka sen on lähettänyt. Elokuvassa Harry saa sen vasta lopussa. Ihmettelen, miksi kukaan ei puhunut siitä, että Sirius Musta olisi tappanut Piskuilanin lisäksi myös 12 jästiä?

Ennus

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #133 : Tammikuu 16, 2005, 20:22:38 »
Kolmos leffassa kaikein eniten häiritsivät ankeuttajat.
Siis niidenhän piti "jäädyttää" sisältäpäin ei silleen, että kukat jäätyy ja vedet jäätyy. Muutenkin ankeuttajathan lipuvat eivätkä lennä. Huispaus ottelussa ankeuttajat ovat yhtäkkiä lentelemässä taivaalla vaikka niiden piti ilmaantua kentälle. Myös hahmo oli jotenkin hölmö. Ankeuttajat laskevat huppunsa imiessään sielun pois. Leffassa ne imivät hupun rei´ästä sielua.

Huispausmatsissa ärsytti myös se, että ohjaaja oli lisännyt juttuun liikaa omia "efektejään". Kun Harry ja (ainakin pitäisi olla) Cedrik Diggory tavottelevat sieppiä iskee salama yhtäkkiä Diggoryyn vaikka kirjassa tämä sai siepin. Myös taivaalle ilmestyvä "kalmankoira" oli naurettava.

Sitten vielä Harryn onnistunut suojelius.
Miksi siitä piti tehdä jonkun näköinen voima kenttä?
Eikö se nyt olisi millään riittänyt, että siitä olisi tullut uroshirvi joka olisi ajanut ankeuttajat pois.

No niin. pääsinpä vauhtiin. Vaikka leffasta tuleekin paljon kritiikkiä mun osalta oli se kaikesta huolimatta paras ilmestyneistä:)

Manscu

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #134 : Tammikuu 19, 2005, 18:31:19 »
Lainaus käyttäjältä: "Anúnfuilwen"
Ai niin ja sitten kun nämä meidän ihanat pääosa näyttelijämme (Emma, Rubret ja Daniel) Niillä on kaikilla semmonen sivurooli: "Hei huomaattehan hormoonit hyrrää ja yritän olla mahdollisimman seksikäs."


Hahaa. :D
Kyllä se häiritsi, että Hermione oli teinimäinen ja eikös Potterit sijoitu 90-luvulle? Vaatteet ovat hiukan edellä ajastaan, vai kuinka? Pilkunviilaustaa...

Karkin mässytys -kohta oli ihan huvittava, kuten myös itku -kohtaus. Ei sitä voinut ottaa vakavasti, kun melkein kaikki katsojat nauraa teatterissa. Alkoihan siinä itsekin tyrskähtelemään ja tuli sellainen 'Vooi voi' asenne.

Kelmeistä ei kerrottu melkein mitään (KÄÄK!)ja suojelius oli ihan sanonko-mistä (Buhuu!).
En muista leffaa paljonkaan, mutta oliko siinä kohtaa, missä Lupin alkoi muuttua sudeksi, Sirius kenties 'vakuuttelemassa' ettei Lupin muuttuisi? Jos muistan oikein, niin: voih, kuinka söpöä.

Arvioni: Ihan mukiinmenevä.

Only

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #135 : Tammikuu 22, 2005, 15:40:11 »
*huoh* elokuvista voi päätellä mitä haluaa, enkä minä ainakaan jaksa rueta epäilemään mitään "Harry-Remus -suhdetta" sitä ei tehty tarkoituksella sen näköiseksi että Harrylla ja Remuksella olisi suhde, ei! Tässä kohtauksessa ajateltiin ihan muuta. Siinä kohtauksessa missä Harry ja Remus kävelivät metsässä haluttiin korostaa sitä, että he ovat ystäviä. Muuten täälläkin valittettaisi miksi sitä ei tuotu tarpeeksi esille.

Mikään elokuva ei ole täydellinen, ja kuten huomaatte, oli elokuva kuinka hyvä tahansa, siitä löytyy aina jotain valitettavaa.

vedenneito

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #136 : Tammikuu 22, 2005, 23:59:37 »
Mua häiritsee kolosessa aika moni asia...erityisesti Dumppis...se vaikuttaa mun mielestä siinä ihan hölmöltä ei ollenkaan niin varmalta ja kaikkitietävältä....siinä kun lihava leidi on kadonnut niin siinäkin voro on dumppista fiksumpi...(tai sit ei, ehkä mä vaan kuvittelen...)
sitten suomennoksessa olisi vielä hiottavaa....teksteissä tulee niin paljon virheitä JOS ei ole lukenut kirjaa tai ei osaa yhtään englantia voi tulla aika pahojakin väärinkäsityksiä.
Se on kanssa tosi ikävää että Dracon hiukset on pilattu!! ne oli ennen just sellaset kun kirjassa sanotaan...ne hiukset teki dracosta sen mikä sen kuuluu olla! ja koululaisten vaatteet on liian nykyaikaiset ja kunnon koulupukuja näkee tosi vähän...tai siin luin jostain että kirjan pitäisi sijoittua johon kin vuoteen 1995 silloin taisi olla vähän erilaisia vaatteita kun v.2004! kiken kaikkiaan leffasta on jätetty liikaa tärkeitä kohtauksia pois...ja osaa on muuteltu liian radikaalisti, leffa ei kyllä vastannut odotuksiani, mutta silti se on potteri eli sitä on pakko kattoa uudestaan ja uudestaan....


-vedenneito-

Poissa Diella

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Enchanteresse
 • Tupa: Luihuinen
Azkabanin virheet!
« Vastaus #137 : Tammikuu 23, 2005, 18:45:11 »
Anteeksi, kun minäkin hieman lainasin sitä otsikkoa, mutta olen uusi ja en tiedä oikeastaan mistään mitään.

Minusta kaikkein kauhein juttu Azkabanin vanki leffassa oli se, kun se loppui siihe, kun Harry sai uuden luudan. Minusta se oli ihan väärin! Miksi sitä ei voinut laittaa sinne jonnekin väliin, niin kuin kirjassa. Se olisi ollut paljon parempi. Ymmärän kyllä, että leffassa pitää muuttaa ja poistaa paljon juttuja, jotta niistä tulisi sopivan pituisia, mutta silti. Halusin vain kommentoida tätä asiaa ja ottakaa siihen kantaa!

Toinen asia, joka hieman häiritsi, oli kun Hagridin mökin paikka oli muuttunut. (Toisaalta kyllä, parempaan suuntaan.) Sinne on niin pitkä matka koulusta. (Tähänkin voi ottaa kantaa.)

Mitäs tässä enää muuta lörpöttelisi!
“This moment will just be another story someday."

- Stephen Chbosky

Tabu

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #138 : Maaliskuu 18, 2005, 13:31:59 »
Mun mielestä koko Tylypahka oli aivan erinäköinen kuin aikaisemmissa leffoissa. Niinkuin äsken sanottiin Hagridin mökki oli aivan eri paikassa. Se ei ollut loivan mäen alla, niinkuin ensimmäisessa ja toisessa osassa. Koulun pihakin oli muuttunut, sieltä Hagridin mökin puolelta. Se ei ollut enää tasaista ruoho maata, vaan kivikkoista kökköä.

Sitten minua ihemtytti Draco Malfoy. Aikaisemmissa elokuvissa se oli sellainen "kova" tyyppi, mutta nyt se vaan itkeä vollotti lähes koko ajan.

Sitten elokuvan loppu oli tyhmä. Olisi voinut mun puolesta olla kyllä pari tuntia pidempi elokuva, jos olisi saanut enemmän niitä kirjassa tapahtuneitä asiota mukaan.

Sanzuliini

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #139 : Maaliskuu 28, 2005, 17:07:25 »
Terve...
En jaksanu lukee noita kaikkii virheitä mitä te kaikki ootte tänne kirjaillu, joten tässä saattaa tulla samoja asioita.
Itse huomasin virheen heti kun näin filmin ensimmäisen kerran. Ja se virhe oli Harryn arpi. Se hyppäsi yhessä vaiheessa pään oikealta puolelta vasemmalle puolella ja sitten takaisin. (Huomaa myös Azkabanin vangin kalenteri 2005 arven muutokset)
Näin Azkabanin vangin piraattiversion ennen kuin koko elokuva oli tullut elokuviin ja kun elokuva loppui (Harry lensi Tulisalamalla ja elokuva loppui) luulin, että se loppui kesken.
Kielletty metsä häiritsi myös. Se ei ollut yhtä "pelottava" kuin ennen. Olihan se ennenkin havumetsää, mutta paljon synkempi. Kolmannessa se oli paljon valosampi.
Hagridin mökki sijaitsi jossakin hornassa, vaikkei sen pitäisi.
Punurmioo oli ehkä hieman liioiteltu elokuvassa, vai?
Mun mielestä Harryn "itku" oli aika sulosta mutta liian epäaitoo...
Moni muukin asia häiritsi, mutta ne oltiin jo mainittu siihen mennessä mihin jaksoin lukee (niin oltiin kyllä sanottu tuosta lopustakin, mutta tungin sen nyt tähän joka tapauksessa)....

-Sanzu-

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #140 : Huhtikuu 04, 2005, 19:40:35 »
Lainaus
mut oikeestaan vain hyvin voimallinen velho pystyy sihen loitsuun, enkä sanoisi että lupin kovin voimallinen olisi;) mutta nämä tällaiset virheet ovat yleisimpiä elokuvissa.
Olen melko varma, että Lupinin suojeliuksella on joku hahmo. JKR vain ei ole halunnut kertoa sitä kenellekään (spekulointia. Onko häneltä joskus kysytty siitä?).

Rääkyvä Röttelö -kohtauksen ongelmista onkin kai ollut jo puhetta eikä minulla oikein ole siihen uutta sanottavaa, mutta olen hyvin pettynyt siihen ettei annettu esimerkiksi Lupinin selittää lyhyesti Kelmit ja muu vastaava vaikka silloin kun Harry menee elokuvan lopussa tapaamaan häntä Lupinin toimistoon. Ihmissusi oli tosiaan aika järkyttävä, mutta pahinta siinä oli se että se oli liian vahva. Minusta Anturajalka ja Kuutamo ovat melkein tasaväkiset tappelussa eikä Kuutamon pitäisi pystyä paiskomaan koiraa niinkuin räsynukkea. Kirjassahan Sirius pitää Lupinia maassa ja Lupin yrittää pyristellä ja raapia päästäkseen irti. Se halailukohta ennen muodonmuutosta oli oikein suloinen, muttei oikein looginen. Jos olisi mahdollista estää Lupinia muuttumasta, varmasti jostain löytyisi joku mukava mies tai nainen, joka voisi halailla Remusta vaikka ihan joka päivä. Paremman puutteessa minä voisin ehkä uhrautua tähän tehtävään *köh*.

Lainaus
ne kävelyt metsässä todella vihjaileva´, että Lupin olisi joku kauhee pedofiili
Jo nyt on kumma, jos ei saa kävellä lapsen kanssa samassa kuvassa ilman että siinä on muka jotain seksuaalista! Toisin kuin useimmat täällä, minä itseasiassa pidin David Thewlisista ja minun ongelmani hänen Lupininsa kanssa johtuvat lähinnä käsikirjoituksesta (ei selitä Harrylle mitään ja toisaalta juttelee asioita jotka eivät olleet kirjassa) ja meikkauksessa (viikset! vai mikä ihme salaperäinen nisäkäslaji olikaan parkkeerannut siihen hänen ylähuulensa päälle). Luulen että ne slash-vivahteet ovat peräisin ohjaajalta. Jossain väitettiin, että Alfonso käski Davidin esittää roolin niinkuin (nyt tulee enklantia) "everyone's favourite gay uncle who does smack". Sanoisin, että jos tuota vaikutelmaa hakee, niin kyseessä oli aika nappisuoritus. Syyttäkää ohjaajaa, jos ettei tykänneet.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Christine

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #141 : Huhtikuu 10, 2005, 08:44:43 »
Itseäni häiritsi se, että Peter muutti itsensä rotaksi taikasauvan avulla eikä ajatuksen voimalla...

Peter ei muuttanut sauvalla itseään rotaksi vaan tahdonvoimalla.Peter aikoi juuri taikoa jotain kun Harry huusi "karkotaseet".Ainakin mun mielestä.

Poissa Elena

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #142 : Huhtikuu 11, 2005, 13:13:23 »
Lainaus käyttäjältä: "Christine"
Itseäni häiritsi se, että Peter muutti itsensä rotaksi taikasauvan avulla eikä ajatuksen voimalla...

Peter ei muuttanut sauvalla itseään rotaksi vaan tahdonvoimalla.Peter aikoi juuri taikoa jotain kun Harry huusi "karkotaseet".Ainakin mun mielestä.


Eikös siinä kirjassa ollut että Harry huusi "karkotaseet" mutta se oli liian myöhäistä, Peter oli jo ehtinyt taikoa itsensä rotaksi Lupinin sauvalla. Tarkistan sen huomenna, ei ole kirja nyt mukana (:

//Muoks ja niinhän se olikin (:
((the magic is spreading))

Poissa Hopeanuoli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #143 : Huhtikuu 11, 2005, 17:29:52 »
Mua häritsi elokuvassa se kun tietyn kohtauksen jälkeen (esim. HArry pyörtyi siinä järven rannalla SIriusken viereen) kohtaus loppuu siihen ett kuva katoo kun se (siis mää en osaa selittää ymmärrettävästi tätä) ympyrä pienenee sillai, kai tiätte? Se vain muitutti jotain piirrettyä.
No... kai tänne saa sanoo ett mua ärsytti/pitää silmään aina se Matohännän ilme ja asento siinä kun se yrittää taikoo ittsnesä Rotaksi. Se on niin ärsyttävä...
Ja voiks joku kertoo kuka se Malfoyn uusi kaveri siinä porukassa on? Mua on vaivannu se. Se ihme hujoppi (ei Goley tai Crabbe)
"Are we there yet?"
"No"

Lilliputti

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #144 : Huhtikuu 15, 2005, 22:21:08 »
Lainaus käyttäjältä: "Snivellus"
Elokuva oli loistava, omasta mielestäni ainakin 3-kertaa parempi kuin VK ja SK. Silti, omituisuuksia ja virheitä oli paljon, osa erittäin epämukavia mutta toiset sopivat silti kuvaan.
Alfonsolta mainio oivallus oli tämä ajankääntäjä kohta, erittäin monimutkainen tälläiselle yksinkertaiselle aivolle:) Mutta silti mukava, eli he nykyaika meni sen mukaan mitä tulee tapahtumaan tai jotain:) Hiinokka ei siis koskaan kuollut.

Minua jäi eniten vaivaamaan se pieni seikka että suojelius Sarvihaara ei laukannut lammen poikka ja ajanut ankeuttajia pois, vaan teki jonkinlaisen valtavan kilven. Toinen seikka koski ankeuttajia, niiden lentokyky meni minusta liian pitkälle, oikeastihan ne ilmestyivät kentän pinnalle ja silloin Harry pyörtyi.

Elokuvahan sisälsi Alfonson arvauksia tulevista kirjoista joita ei ole vielä edes kirjoitettu kokonaan, tämänhän myönsi Rowling:kin. Joten minusta Lily juttelu Harryn ja Lupinin kohta oli ihan hyvä, jotain tuollaista tietoa meille on ilmeisesti luvassa 6 tai 7 kirjassa. Jamesista olisi kyllä voitu kertoa enemmän.

Harmi että Kelmeistä ei kerrottu mitään, mutta Alfonsohan sanoi että jättää sen seuraavaan elokuvaan.

Itsekin olen sitä mieltä että jos en olisi ollut lukenut ko. kirjaa en olisi elokuvasta hirveästi välttämättä ymmärtänyt, aika sekainenen noviisiille olisi ollut.


Samaa mieltä siitä, että elokuva oli aivan mainio!! Mie tykkäsin siitä ihan hirveesti, se oli todellaki paljon aikasempiaan parempi! Muutamia juttuja tietenki oli,mitä olisin toivonut toisin mutta hyvä oli noinki.
Eniten minua ehkä häirittee just se loppu ja sitten se, ettei sitä kohtaa missä Sirius viiltää Ronin sängyn verhon rikki näytetä...

Lilliputti

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #145 : Huhtikuu 15, 2005, 22:29:13 »
Ai niin muistin just...onko muut huomannu sitä ku siinä Lupinin luokassa ollessaan (muistaakseni) Harryn arpi on jotenkin mystisesti vaihtanu puolta...?

Miimus

 • Ankeuttaja
Azkabanin vangin virheet! (ei siriuksen.. x))
« Vastaus #146 : Huhtikuu 24, 2005, 21:47:24 »
Noh ensin, Hagridin mökki on aivan väärässä paikassa (niinkuin olen sen jo jossain topicissa todennut) sen pitäisi olla kielletyn metsän rajalla.. ja toiseksi (tää nyt ei koske Azkabanin vankii, joten sori!) ni salaisuuksien kammiossa rohkelikoilla pitäisi olla (kirjan mukaan) puuskupuhien kaa yrttitietoa (nyt mul on muistikatkos, mut oliks se yrttitietoa??) mut ne onki luihuisten kaa. Tälläset pienet virheet ottaa kuitenkin silmään!

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #147 : Huhtikuu 24, 2005, 22:44:57 »
Elokuvissa Rohkelikoilla on muistaakseni kaikki tunnit Luihuisten kanssa, paitsi pimeyden voimilta suojautuminen, vaikka loitsutuntien kuuluisi olla Korpinkynnen kanssa. Ehkä eivät viitsineet palkata tarpeeksi väkeä neljään luokalliseen lapsia.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Galadriel

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #148 : Huhtikuu 27, 2005, 19:58:06 »
Mun mielest harry potter kolmoses oli aika paljonki "virheitä"

Tässä joitakin, toivottavsti ei ole kovin monta kertaa jo tullut esiin:

1. Ankeuttajat lensivät!!!

2. Hermione leikki sutta....???

3. Harry lensi Hiinokan kanssa jossain Tylypahkan mailla...!!!

4. Ja sitten Harry vielä sai tulisalaman vasta ihan elokuvan lopussa!!

Mielestäni koko elokuva oli aika huono... Siitä olisi voinut tehdä paaaaaaljon pidemmän niin sitä ehkä olisi ollut jotain iloa katsoa!!!!!

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #149 : Huhtikuu 27, 2005, 22:19:48 »
Nuo eivät ole virheitä. Ne ovat kohtia, joissa elokuvantekijät tarkoituksella päättivät poiketa kirjan juonesta, koska kirja on pitkä ja kimurantti. Muutokset eivät aina ole kovin onnistuneita tai tarpeellisiakaan, mutta virheitä ne eivät ole. Anteeksi, mutta minulle vain tulee mieleen se kun jotkut LOTR-fanit listaavat aina virheitä, kuten vaikka että Arwenia on liikaa. Kyllä, me muutkin olemme lukeneet kirjat ja niin tekivät myös elokuvan käsikirjoittajat. He vain päättivät muuttaa juonta ja me kaikki tiesimme että niin kävisi jo ennen kuin menimme elokuvateatteriin.

Ei silti, joissain kohdissa ne muutokset todella olivat huonoja juonen ymmärtämisen kannalta. Miksi Rääkyvässä Röttelössä voinut olla vähemmän säntäilyä rotan perässä ja enemmän selitystä?
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.