Kirjoittaja Aihe: Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.  (Luettu 95799 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

parvati

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #75 : Syyskuu 06, 2004, 18:36:47 »
En ole nyt aivan varma, että onko nämä asiat jo sanotti, muttan nyt aivan kehtaa alkaa lukemaan kaikkia 99 edellistä viestiä.

Niin, kaikista eniten häiritsi se, että Peterillä oli kummassakin kädessä viisi sormea! Aivan järkyttävää. Tämä puuttuva sormihan on aika suuressa osassa elokuvssa ja kirjassa tietysti. Kamala virhe.

Ja Harryn itku oli aivan karmeaa. Ei se miltään itkulta kuulostanut.

Tietysti minun täytyy vielä kommentoida tätä kammottavaa ihmissutta. Elokuvan susi ei iavn muituttanut omaa mielikuvaani ihmissudesta. Olin muös hyvin pettynyt elokuvan Remukseen. Ulkonäöllisesti ja muutenki aivan kokonaan. Kirjoissa Remus on ehdottomasti yksi lempihahmoistani, mutta elokuvassa se oli tosi etäinen. Ja ne viikset olivat aivan karmeita. Ja kuten jo joku ennen minua on maininnut, niin mieki sain sellasen kuvan, että Remus olisi ollu joskus rakastunut Lilyyn. Aivan täysin epäonnistunut Lupin.

Loppu oli todellakin aivan sekava. Ne, jotka eivät ole lukeneet kirjaa, eivät voineet millään pysyä mukana. Ja se suojelius oli aivan peuran näköinen, ei minkään hirven.

Vaikka olen haukkunut elokuvaa, oli se silti aivan ihana! *heh*

Poissa Myy

 • Vuotislainen
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #76 : Syyskuu 06, 2004, 20:53:49 »
Lainaus käyttäjältä: "Parvati"
Niin, kaikista eniten häiritsi se, että Peterillä oli kummassakin kädessä viisi sormea! Aivan järkyttävää. Tämä puuttuva sormihan on aika suuressa osassa elokuvssa ja kirjassa tietysti. Kamala virhe.


Eijei.. kyllä siltä sormi puuttui. taisi olla vasemman käden nimetönn. tai oikean. en ole varma. mutta kuitenkin, kyllä se sormi puuttui tai puoliksi ainakin.

Poissa Hagrid

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #77 : Syyskuu 06, 2004, 21:43:23 »
Lainaus käyttäjältä: "parvati"

Ja Harryn itku oli aivan karmeaa. Ei se miltään itkulta kuulostanut.


Onko sitten jossain sanottu, miltä itkun pitäisi kuulostaa?
"Älä kutita nukkuvaa lohikäärmettä."

Poissa Graveheart

 • Vesijuoppo Yrjäläinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Tuvaton
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #78 : Syyskuu 06, 2004, 23:27:12 »
Minneköhän oli Lilyn huudot jätetty? Siis Harryhan pyörtyillessään alkoi lopulta kuulla äitinsä äänen sanoina, eikä koko ajan vain pelkkänä huutona, joka kuulosti enemmän joltain pilliltä lähinnä. Minusta olisi ollut hieno ratkaisu, jos pyörtymiskohtauksissa ruutu olisi pimennyt ja taustalla olisi hetken aikaa kuulunut epätoivoinen valitus "not Harry, please, don't take him" jne. Ehkä ohjaaja ei halunnut sisällyttää tuota omaan näkemykseensä, mutta ei ole silti paljon vaadittu. Silti mielestäni ankeuttajat olivat lentämistään lukuunottamatta täydellisiä. Niiden vaikutus ympäristöön oli kuvattu tarpeeksi hyvin. Lentäminen oli vähän liikaa, mutta antakoon olla, eihän sille mitään voi.

Näyttelijöihinkin, varsinkin uusiin, olin ihan tyytyväinen. Taaskaan ei ulkonäkö täsmännyt kuvitelmiini ainakaan Lupinin tai Punurmion kohdalla, mutta en valita siitä, minkälaista luonnetta he toivat hahmoilleen. Oppiihan heihin tottumaan, hommat voisi huonomminkin hoitaa. Toisaalta vanhoissa hahmoissa jäin vähän ihmettelemään paria asiaa. Ensinnäkin Ronin osuus koko tarinassa oli kenties vain Kutkan hallussapito. Malfoyn loukkaantumisesta Hagridin tunnilla ei tehty niin suurta numeroa kuin kirjassa tehtiin, se tavallaan unohdettiin siihen. Mutta tarkoituksenahan siinä oli vain tuoda esille se, että Hiinokka saa syytteen. Ja pisti myös silmään, ja korvaan, se Danielin epätoivoinen yritys näytellä surullista Harrya, mutta koska en luultavasti itsekään osaisi paremmin tuota kohtausta suorittaa, taidan pysyä mielelläni hiljaa. Saahan siinä sitten aikanaan myös nähdä, että millä tavalla hän näyttelee murtunutta Harrya Feeniksin Killassa kuolemakohdan jälkeen, jos on vielä silloin elokuvan näyttelijöissä mukana.

Niiden puolesta, jotka eivät ole kirjaa lukeneet, käy vähän sääliksi että tarina jää melkein pakostikin auki. Kelmien menneisyydestä kerrottiin liian vähän, sen sijaan aikaa oli käytetty Lily/Lupin -vihjailuun ja muuhun krääsään. Hyvä jos tulevat edes muistamaan esim. Lupinin nimeäkään jälkeenpäin. En olisi valittanut kolmetuntisesta elokuvasta, tapahtumat menivät aika nopeasti ilman mitään tarkempaa selittelyjä - esim. alussakin Harry vain pyytää Vernonilta allekirjoitusta ilman mitään näkyvää syytä, ja Punurmion ennustuksenkin saattoi moni (ei kirjaa lukenut katsoja) ottaa vain skitsofrenisenä kohtauksena. Tuskin kukaan jäi myöhemmin miettimään, että mitähän se "Pimeyden Lordin palvelija palaa tänä iltana hänen luokseen" meinaa täsmälleen tarkoittaa. Ilman kirjasta luettua pohjaa Azkabanin Vangista saa kaikkein vähiten irti, mitä verrattuna edellisiin elokuviin. Mutta loppujen lopuksi omapa on menetyksensä, jos ei jaksa vastaanottaa tarinaa lukukokemuksena.
My gramma has this joke where she says "Knock knock"
I say "Who's there?"
She says "I can't remember" and starts to cry

Ultrabra

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #79 : Syyskuu 07, 2004, 16:01:59 »
Lainaus käyttäjältä: "parvati"
Ja se suojelius oli aivan peuran näköinen, ei minkään hirven.


Ymmärtääkseni englanninkielisissä kirjoissa puhutaan saksanhirvestä, joka on enemmänkin peuran näköinen. Me suomalaiset vaan yhdistämme hirven sellaiseen monisataakiloiseen jolkottelijaan...

Sirima Granz

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #80 : Syyskuu 07, 2004, 18:10:45 »
Lainaus käyttäjältä: "Hagrid"
Kaikki eivät itke samalla tavalla kuin toiset. Toiset itkee rääkyen, toiset hiukan vaisummin.

Niin, minunkin itkuni kuulostaa enemmän kimeältä kikattamiselta, kuin itkulta, yrittäkää kuvitella... o_O Eli ei se minusta niin tarkkaa ole, miltä Harryn itku kuulostaa, kunhan oltaisi edes käytetty tekokyyneliä tai jotain, mutta ei niin ei...

Minä jäin kaipaamaan Kahvimukin tavoin Lilyn kiljumista enemmän, nyt siitä ei välttämättä kirjoja lukematon arvaisi että joku kirkuu, se kuulosti minustakin enemmän joltain kimeältä pilliltä... höh, ihan innolla olin ehtinyt odottamaan Lilyn kauheaa anelua :/

Varsinaisia virheitä ei tule muita mieleen kuin täällä aiemmin mainittuja.

Poissa suosanteri

 • Vuotislainen
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #81 : Syyskuu 07, 2004, 18:38:49 »
Lainaus käyttäjältä: "Ultrabra"
Ymmärtääkseni englanninkielisissä kirjoissa puhutaan saksanhirvestä, joka on enemmänkin peuran näköinen. Me suomalaiset vaan yhdistämme hirven sellaiseen monisataakiloiseen jolkottelijaan...


Juu, se suojelius on englanniksi stag, kun taas suomi-hirvi on elk, peura (yleisesti) puolestaan olisi deer.
Ympyrän pinta-ala neliömetreinä ?

Inidra

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #82 : Syyskuu 07, 2004, 21:10:59 »
Olen odottanut tätä niin kauan, nyt voin vihdoinkin valittaa! :D
Eli:
*Elokuva oli erittäin huono, suorastaan kirjan raiskaus
*Vaikka elokuvaa ajattelisikin ihan elokuvana eikä kirjan tulkitsijana, se oli erittäin surkea, häpäisty!
*Vanhat(eli entisissä leffoissa näytelleet) + Poimittaislinjan näyttelijät olivat loistavia!
*Uudet näyttelijät:
Dumbledore: mielestäni liian vakava
Lupin: tarviiko sanoa? Kamala! Epäonnistunut! Huonosti tulkittu Lupinin rooli, kamalaa ylinäyttelemistä!
Sirius: Mitä se Oldman oikein kuvitteli? Tiedän että hän on loistava näyttelijä, mutta Siriuksesta hän teki täys pellen! Oikein sählärin.
*Maisemat! Kauniit maisemat, mutta erittäin häiritsevää vaihtaa maisemat täysin päinvastaisiksi kuin kirjoissa ja aiemmissa elokuvissa on ollut.
*Ja sitten, ah, kohtauksia:
  *Alku, eihän lomalla saa taikoa! Miksi sellainenkin pääsi "unohtumaan"?
  *Kun täti paisui, Dudley ei ollut huomaavinaankaan alussa. Rupesin jo ihmettelemään, että koska se huomaa, että täti on paisunut isoksi kuin norsu. Eikä ollut petuniakaan kovinkaan järkyttynyt...
  *Ankeuttajat! Ne tosiaankin lipuvat maanpinnalla, eivät lennä siellä missä lentokoneet! Ja sekin ankeuttaja joka siellä junassa pyörytteli Potteria, sai minut repeämään niin pahasti teatterissa, että monet kääntyivät katsomaan :D Miksi se oli laitettu leijumaan kuin heliumpallo siihen ovensuuhun. Ihan tosi, varmasti oli joku heliumpalloankeuttaja!
  *Ronin ja Hermione ärsyttävä romanssivihjailu!
  *Lupinin Lily-ylistykset! Onko tämäkin jotain piiloromanssivihjailuja??
  *Kohtausten hyppiminen nopeassa tempossa...
  *Punurmion huone...
  *Rääkyvä röttelö. Sanokaa jos olen lukenut huolettomasti kirjaa, mutta olen aina olettanut, että tönö sijaitsee kylän laidalla, mutta kuitenkin niin että sen voi nähdä vaikka Kolmesta luudanvarresta..
  *Harryn mörkö muuttui ankeuttajaksi, ja Lupin näki sen!! Miksi hän sitten kuvitteli sen yhtäkkiä vaihtavan muotoaan Voldemortiksi! Pistää kummastuttamaan!
  *Harry ei itke..ole ainakaan vielä neljässä ekassa ainakaan
  *Lupin ja Sirius sähläsivät ja tiuskivat koko Röttelökohtauksen
  *Ihmissusi..miten epäihmissusimainen...
  *Sarvihaara...miksi se ei laukannut lammenpoikki?
  *Miksi, MIKSI niistä Kelmeistä ei kerrottu halaistua sanaakaan?

Juuri nyt en keksi enempää valittamista...
Kiitos, kun kestitte ;P

ticket

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #83 : Syyskuu 12, 2004, 12:58:35 »
Tässä nyt toistan toisten sanomisia, sorry.
Mielestäni AV oli näistä elokuvista paras ja täysin p*ska.

Miksi elokuvaa ei oltu edest yritetty saada kirjan näköseksi. Tiedän että kirja on kirja - elokuva elokuva, mutta kirjasta tehdyn elokuvan kuuluu olla lähempänä kirjaa. (Olipas taas selvästi selitetty)

Esim. kirjan Siriuksella on;
-pitkät, mustat ja takkuiset hiukset
-kalpet ja pääkallomaiset kasvot
-repaleinen kaapu/viitta tai joku semmonen

Elokuvan Siriuksella;
-on tummanruskea ja kihara polkkatukka
-täysin normaalit kasvot
-parta
-jotain ihme tatuointeja
-takki ja ruudulliset housut

Siis miksei Siriusta edes yritetty tehdä samanlaiseksi, kun kirjassa?? Milestäni, jos kirjass aei mainita partaa, tatskoja tai takkia ja housuja ei niitä silloin pitäisi kellekkään velholle tunkea.

Olisi ihan sama, jos olisivat tehneet vaikka Ronista jonkun blondin, siilitukkasen, YoY-vaatteissa kulkevan räppärin.

Toinen esimerkki on Piskuilan.
Kirjan Piskuilan;
-sen näköinen, että on laihtunut paljon lyhyessä ajassa
-harmaa sotkuinen tukka, josta on lähtenyt tukkoja, samalla lailla, kun Kutkalta.

Elokuvassa taas;
-liikalihava
-mitkä majavan hampaat sillä oli??
-ruskea tukka, joka ei tod ollut kaljuntumassa

Noita keksis vielä monta (esim. Tom ja etc.)

No sitte muita huonosti tehtyjä juttuja, kun ihmisiä;
-Kirjassa Lihavan Ladyn taulu on "kaameassa" kunnossa siitä oli revity riekaleita lattialle ja itse Ladykin oli pahan näkönen. Elokuvassa taulussa oli vaan pari viiltoa.
-Mistä lähtien Vuotavalla Noidankattilalla on ollut päiviä, jolloin nuorisoa ei päästetä sisään??
-Mistä lähtien Potter on nyyhkyttänyt jossain mettässä (no ei olis toikaan kohta paljoo haitannu, jos Dan olis oikeesti itkenny mutta siinä se vaan istu ja niiskutti)

Ja olis vielä paljon muutakin mutta ei kerkee ny laittamaan.

Jew

 • Ankeuttaja
Niinpä...
« Vastaus #84 : Syyskuu 12, 2004, 18:07:24 »
Minä kävin katsomassa eilen leffan ja täytyy sanoa että... se oli hienoinen pettymys. Alku meni hirveän nopeasti. Ensin loitsitaan peiton alla ja sitten Marge (ei Petunia!) liisi jo taivaalla. Ja kappas vaan, kun päästiin Toffeen "kuulustelusta" niin Ron ja Hermionehan ne siellä on Vuotavan noidankattilan alakerrassa. Ja lisäksi siellä on muita pahasia kohtauksia. Mutta mörkö-kohtaukseen. Olen Rickman-fani ja odotin sitä tietenkin innolla. Se oli ihan okei, ja Alan näytti suloiselta, mutta silti. Lupin laittoi musiikkia päälle??? Ja eikös se ollut niin että jokainen oppilas kävi mörön luona, eikä vain Neville, Parvati ja Harry. Ja sitten, ihmissuden muutos oli onnistunut aika hyvin, ja minua alkoi jo oikeasti vähän pelottaa (...) kun se käveli kahdella jalalla... Mutta tämä karkotaseet-loitsu. Kakkosessa ne uhrit heitti hirveitä voltteja ilmassa, mutta nyt taikasauva tippui vain esim. Harryn kädestä, ihan kuin Harry olisi pudottanut sen itse. Piuk. Ja Lupinin pedofiili-aatteet x) Minä ajattelin Rempan ja Lilyn suhdetta jo Näin tehtiin Harry Potter ja Azkabanin vanki-ohjelmassa, kun Lupin siellä huokailee... Pervoltahan se kuulostaa ja en olisi ihmetellyt jos Remus olisi hypännyt Harryn kanssa jonnekin puskaan siellä metsässä ;) Ja loppukin oli surkea, Harryn naama pysähtyi siihen ja sillä oli tyhmä ilme. Mutta enköhän minä ala tykätä leffasta kun ostan sen DVD:lle ja katson useammin.

Jos joku tykkäsi, niin ok. Toivotaan että nelosleffa ei ole samanlainen.

[Rickman-fanit mailatkaa]

Purplis

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #85 : Syyskuu 13, 2004, 14:28:28 »
Täytyy kyllä myöntää, että minusta se oli huonoin elokuva, mitä olen nähnyt.

En pitänyt henkilöistä (ne olivat jääneet niin etäisiksi) ja elokuvan juoni poikkesi aivan liikaa kirjasta. Tiedän kyllä, että elokuva ja kirja ovat eri teos, muttei sekään anna syytä raiskata kirjaa.

Lupin oli aivan kammottava. Se poikkesi aivan liikaa "oikeasta" Remuksesta.
Lainaus
Ja se, että miten 'Lupinista' ja Harrystä tuli ihan yhtäkkiä niin ylimmät ystävykset, kun kävelivät siellä metsässäkin ihan kahdestaan (tässä vaiheessa aloin epäillä 'Remusta' pedofiiliksi, sillä kun oli ne saakelin pornoviiksetkin...).

Joo, ja olen samaa mieltä. Hahmot olivat rumia.


Ainoita hauskoja kohtia (jotka eivät olleet elokuvan ansiota, vaan minun likaisen mielikuvitukseni tuotteita), olivat ne harvat, joissa oli Mafoy.
^^ Se oli niin sairasta, kun Draco makaa maassa, kuva oltiin rajattu niin, ettei lantion seutua näy lainkaan. Ja sitten kun se suloinen poika ähki ja vikisi. No joo. Olen sairas XD

Mutta elokuva oli surkea, ja vihasin sitä.

Biozell

 • Ankeuttaja
virheet
« Vastaus #86 : Syyskuu 13, 2004, 16:52:50 »
Lainaus käyttäjältä: "taku"
Kun Marge leijailee ilmassa, ja Dud palaa telkkarin ääreen, niin katsooko hän Tangomarkkinoita? Tämä tuli heti mieleeni, kun ohjelmassa musana oli tämä Tangomarkkinoitten "tunnuslaulu" Hiljaa yössä. Lisäksi siinä pari tanssii tangoa...


Mitä kettua? No, pitää odottaa DVD:n ilmestymistä, että voin itekkin nähdä tuon :)
Jos minulta kysytään, niin suurimmat virheet olivat:
 
1. Vauva-Draco
2.Rohkelikon huispausmestaruden voitto oli jätetty aivan kokonaan pois.

3. Kalkaroksen "ilmestyminen" Rääkyvään Röttelöön. Olisi ollut AIKA olennaista näyttää, että Kalkku pääsi sinne näkymättömyysviitan alla. Millaisia aukkoja se jättää kirjan lukemattoman katsojan mieleen? Äijä pomppii sinne tosta vaan, miten se sinne pääsi? Pölähti vaan sisälle.. Sekavaa. (no joo, niitä aukkoja jää heidän mieleensä varmaan paljon..:))

4. Vihjailu siitä, että Hermione voisi olla ihmisusi. Hermione itse painottaa aiemmassa elokuvan puhevuorossaan, vastatessaan tunnilla, että ihmisusi vastaa VAIN oman lajitoverinsa kutsuun ja myöhemmin elokuvassa näytetään Hermionen ulovavan Remus-sudelle, johon Remus-susi heti reagoi.
 Puhumattakaan siitä, kun Hermione yrittää lähestyä Remus-sutta aiemmin pajun luona. Elokuva yrittää vihjailla asioilla mitkä eivät käytännössä voi olla mahdollisia... Vaikka Hermione olisikin lipittänyt jotain, joka estää häntä muuttumasta murhanhimoiseksi sudeksi, olisi muutos kuitenkin tapahtunut.. Muistaaksen homma meni niin, että litku estää muuttumisen TAPPAJA-sudeksi, mutta muutos tapahtuu kuitenkin täysikuulla.

5. Kalkaroksen ja kelmien menneisyyksien yhtäläisyys oli jätetty kokonaan selittämättä.. ärrrr..   ja kuten sanottu, olisi olult aika tärkeää selittää se kelmien kartta..

Latvis

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #87 : Syyskuu 14, 2004, 13:12:21 »
Minusta on tyhmää, kun jotkut katsovat elokuvia vain löytääkseen niistä
virheitä. Onhan se joskus tietenkin mukava katsella kun tulee tuollaisia
vahinkoja elokuvissa. Itse huomasin kameran varjon viisasten kivi eloku-
vassa, kun Harry on iseeviot-peli huoneessa. Tälläisia virheitä tapahtuu pakostakin. Kävin jollakin erinmaalaisella sivulla, jossa oli listattu kaikki azkabanin vanki elokuvasta löydetyt virheet.

Siellä myös mainittiin semmoinen virhe, jossa Ronilla on kädessään joku kirja ja hän alkaa taputtaa ja sitten näytetään jotain muuta. Kun taas palataan kuvakulmaan jossa Ron taputtaa, hänellä ei olekkaan enää mitään kirjaa kädessään. Olen katsonut azkabanin vangin jo kahdesti, mutta en ole nähnyt kohtausta jossa Ron taputtaa, tai sitten en ole vain katsonut tarkasti  :lol:

Poissa suosanteri

 • Vuotislainen
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #88 : Syyskuu 14, 2004, 15:39:41 »
Minä en ymmärrä....minulla ei ollut mitään vaikeuksiä hyväksyä muutoksia joita elokuvaan oli tehty kirjaan nähden. Toiseksi tehtyjen oikaisujen tai muutoksien jäljittäminen kirjaan ei ollut lainkaan vaikeata. Niiden havaitseminen ei tehnyt elokuvasta minulle huonoa. Otetaan nyt vaikka tämä Koukkujalka, joka vain vilahti siellä täällä. Kun nyt vertaa sitä vaikka tähän nyt tulleeseen Karvinen - elokuvaan huh huh - mikä on parempi ratkaisu - jokin liimattu tietokoneanimaatio?
Minusta tuntuu, että tässä ristiriita joka usein tulee kirjan ja siitä tehdyn elokuvan välille lukija/katsojalle on vahva sen vuoksi että Potter kirjat ovat visuaalisia, lukijan on "pakko" kuvitella jonkin taian vaikutus, turvonneita neniä,  räjähtäviä noidankattiloita, syystä tai toisesta räjähtäneen oloisia oppilaita ja velhoja, erikoisia paikkoja yms. Lisäksi vaikutuksensa taitaa olla sillä, että elokuviin on syntynyt oma taikojen ja hirviöiden perinne siitä, miltä jonkin pitäisi näyttää.
Av nojaa minusta paljon enemmän nimenomaan elokuvan keinoihin tarinan viemisessä eteenpäin. Kohtauksia on tehostettu värimaailmalla ja miljööllä. Kohtauksien oikealla järjestyksellä (kirjaan nähden) ei ole merkitystä, kunhan ne ovat elokuvassa loogisia ja vakuuttavia. Esim. se miten Harry sai "totuuden" selville vanhempiensa kuolemasta toimi muunnettuna aivan hyvin ja talvi sitten korosti (sinisine sävyineen) Harryn mielialaa.
Ympyrän pinta-ala neliömetreinä ?

Poissa Submin

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Tuvaton
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #89 : Syyskuu 16, 2004, 12:57:07 »
Ensimmäiset 15-30 minuuttia oli minun mielestäni täyttä p*skaa.
En ymmärrä, miten Cuaron oli saanut siitä niin epäpottermaisen. Ok, Harryhan ei vielä ollut edes taikamaailmassa vaan tavallisessa jästikaupungissa, mutta silti.
Sitä poimittaislinjakohtausta oli pitkitetty hirvittävästi. Ei hyvä.
Lupin oli leffassa aivan täysin erilainen kuin minun kuvitelmissani, mutta oli silti ihan OK. Punurmiosta en pitänyt lainkaan. Kauhia.
Muuten se oli aivan mahtava, mutta ihmissusi oli aika järkyn näköinen!
Eivätkä ankeuttajat lennä.
Piste.

Drownyé

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #90 : Syyskuu 16, 2004, 14:11:19 »
en voinut sille mitään mutta mua alkoi kamalasti naurattaa kun näytettiin kuinka ankeuttajat lensivät tylypahkaan. ne näyttivät enemmänkin mustilta aaveilta kuin ankeuttajilta. Sit koukkujalka...  Ron  ja Hermione siis kävivät jo shoppailemassa ennen kuin harryn  piti mennä sinne. sit lupin.. odotin että Remus olisi ollut paljon paremman näköinen. En oikeen pitänyt leffasta se oli ihan sekava.... mutta kun on lukenut kirjat niin pystyy hahmottamaan.... sit tulisalama.. eikö harryn pitänyt saada se joululahjaksi? miksi hagridin mökki oli vaihtanut paikkaa...
AARRGGH! ärsyttävää... tiedän että nämä ovat vuodaettu jo tänne mutta ne ärsyttää aina vain ... MISSÄ ON POSSU? mä jopa odotin sitä... elokuvasta puuttui vaikka mitä....

Ginga

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #91 : Syyskuu 16, 2004, 20:41:59 »
Nyt on elokuva nähty. Tiesinhän minä että tulen pettymään, mutta silti piti päästä katsomaan. Listaanpas minäkin tähän miinus ja plus puolia.

Ensin miinukset.

- Elokuvan alku. Se tökkäsi ja pahasti.
- Lupin. Oikeasti minua aivan itketti kun näin minkälainen hänestä oli tehty. Te jotka ette ole kirjoja lukeneet LUKEKAA NE! Koska ne jotkat eivät olet kirjoja lukeneet, saavat aivan erilaisen käsityksen. Ei minulla ulkonäöstä ole valittamista vaan siitä luonteesta!
- Uusi Dumbledore. Edellisessä Dumppiksessa oli sitä jotakin..arvokkuutta? Ei Ei ja Ei.
- Se Punainen lanka. Se elokuvasta puuttui, edelliset elokuvat ovat sentään olleet käsitettävissä. Tässä piti aina miettiä että mihis kohtaukseen se nyt hyppäs. Johdonmukaisuus puuttui!
- Kutka ja Koukkujalka. Niitä olisi pitänyt näyttää enemmän, nehän olivat periaatteessa avainasiassa koko leffassa!
-Kelmit. Mutta ei siitä sen enempää, niistähän tulee seuraavaan leffaan. (murr.)
- Rääkyvän Röttelön kohtaus. Se oli liian..laimea. Odotin sitä kohtausta kuin kuuta taivaalta, mutta ei. Siellä oli niin valoista että se pilas tunnelman, ja muutenkin se oli aivan ala-arvoisa.
-Ihmissusi...toisaalta pidin siitä mutta toisaalta sitten en.
- Tulisalaman tulo? Miksi se piti jättää loppuun?
- Malfoy. Mikä nynny!
- Täytyy mainita myös se Kolmen Luudanvarren kohtaus, missä ne ihmepäät ei päästäneet Ronia ja Hermionea sisään. Se oli ihan outo.

Mutta totta kai minä myös pidin elokuvasta, tässä plussia:)

+ Sirius. Näyttelijä oli nappivalinta. Mutta toisaalta..sitten..no oli se hyvä:)
+ Hermionen ja Ronin ehkä syttyvä romanssai ;)
+ Ankeuttajat. Minä oikeasti pidin niistä. Vaikka odotin erilaista mutta oli ne hyvin tehty siltikin, ei ehkä ihan ysiin riitä, mutta silti.
+Poimittaislinja. Minä yksin koko teatterissa nauroin kun se hullu mikä lie kuski kaahasi ja se pää nalkutti siinä vieressä! Melkein paras koko leffassa! Se pää oli pieni kiva lisäys:)
+ Se kohtaus missä Harry, Ron, Neville ja Seamus ( nimet ei välttämättä oikein, en muista tarkkaan) söivät niitä karkkeja.
+ Sibylla oli hyvä, mutta ei ne kohtaukset.
+ Ajankääntäjä.Aika monet muutkin kohtaukset olivat aika huonoja, mutta ei se nyt ihan pohjanoteeraus kuitenkaan ollut:) Laitan tänne sit lisää kun muistuu mieleen.

Gina

 • Ankeuttaja
Re: Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #92 : Syyskuu 17, 2004, 09:17:33 »
Lainaus käyttäjältä: "vicci"
Heti aluksi haluan pyytää anteeksi tuon otsinkon kopioimisesta tuolta vitos kirja osiosta! Sori.

No niin ja sitten asiaan. Löysitkö PoA outoja kohtauksia? Millainen olo sinulle tuli siitä että elokuva oli kirjasta aika kaukana?

Itseäni jäi hämäämään varsinkin loppu. Se oli erittäin sekava. Jos Alfonso olisi noudattanut kirjaa, loppu olisi paljon helpompi tehdä. Erityisesti minua jäi hämäämään, että miksi Hermione heitti kiven sinne Hagridin mökkiin, kun he olivat pelastamassa Hiinokkaa? Kuka sen sitten aikasemmin heitti? Samoin se suden ulvonta kohta! Kuka ulvoi aikasemmin?  Ja, vaikka se olisi ollut Hermione, Hermionehan oli siinä vaiheessa ihan eri suunnassa!!!

Hermione ja Harry oli ajankääntäjässä jo silloin.. sitä on hankala selittää, mutta tulevaisuus on aina liikkeessä.

Muutenhan menneisyydessä (Onko se menneisyys) kivi ei koskaan olisi osunut Harryn päähän, eikä astia rikkoutunut. Ja silloin he eivät olisi kerenneet ajoissa paeta Toffeeta & kumppaneita.
 Tosin selitystä miksei ulkona saanut liikkua ei elokuvassa annettu, joten lasketaan ainakin yksi virhe tulisalaman myöhäisen tulon lisäksi.
Sama juttu ulvonnassa ja suojeliuksessa. Harry & Hermione tajusivat, että heidän itsensä piti tehdä jotain menneisyydessä saadakseen kaiken vaikuttamaan siltä, kuin he olivat sen itse aiemmin kokeneet ja samalla pelastaa menneisyyden itsensä.


(Onko se menneisyys) se on nykyisyys siinä kohtaa, vaikka se voidaan ajatella menneisyydeksikin..

Poissa tahra

 • Vuotislainen
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #93 : Syyskuu 17, 2004, 09:31:34 »
Gina, vastasit itse omaan kysymykseesi. "Tulevaisuus on aina liikkeessä" Juuri näin. Hermy ja Harry olivat menneisyydessä jo silloin, kun Harrya heitettiin kivellä päähän. Hermione toimi vain siten, miten menneisyydessä oli toimittu. Eli Hermione heitti kiven menneisyydessäkin.

Tervetuloa muuten Vuotikseen :)

Poissa suosanteri

 • Vuotislainen
Re: Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #94 : Syyskuu 18, 2004, 11:36:11 »
Lainaus käyttäjältä: "Gina"
.
Tosin selitystä miksei ulkona saanut liikkua ei elokuvassa annettu, joten lasketaan ainakin yksi virhe tulisalaman myöhäisen tulon lisäksi.


Eikös se perusteltu ankeuttajien läsnäololla? Dumbs selitti, että ne eivät kuuntele tekosyitä yms. joten niiden tielle ei kannattaisi joutua. Ilmeisesti ne käyttävät pienintäkin tilaisuutta imaista jonkun sielu eli ne eivät ajattele paljoakaan.
Ympyrän pinta-ala neliömetreinä ?

Jew

 • Ankeuttaja
Re: Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #95 : Syyskuu 18, 2004, 12:16:40 »
Ja lisäksi: Missä oppitunnit? Elokuvassa olivat vain kaksi ennustustuntia, kaksi pvs-tuntia ja yksi taikaolentojenhoito-tunti. Missä liemet, muodonmuutos, loitsut? Asia vaivaa, vaikka ymmärrän kyllä että kaikkea ei saa mahtumaan yhteen kahden ja puolen tunnin leffaan...

Jääkäämme odottelemaan DVD:tä ja VHS:ssää...

Poissa Hagrid

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #96 : Syyskuu 23, 2004, 15:02:02 »
Lainaus
Lupin: tarviiko sanoa? Kamala! Epäonnistunut! Huonosti tulkittu Lupinin rooli, kamalaa ylinäyttelemistä!


Tuoko ylinäyttelemistä?! Ei minusta todellakaan! Mutta se on sun mielipide^__^
Minusta ylinäyttelemistä näkyy vanhoissa, suomalaisissa elokuvissa:)En tarkoita että siinä ois jotain vikaa, sillä sehän kuuluu suomalaiseen elokuvahistoriaan!:)
Olenko minä ainut täällä, jota ei ole häirinnyt Lupinin ulkonäkö? *tutkiskelee ympärilleen*
"Älä kutita nukkuvaa lohikäärmettä."

Marnie of Gondor

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #97 : Syyskuu 23, 2004, 15:36:18 »
Ainoa mikä minua oikeasti häiritsi oli se omituinen ihmissusi. Pitkäraajainen ja karvaton? Niiden kai kuuluisi olla ennemminkin pelottavia kuin naurettavia. "Kuoleman koira" oli mielestäni huomattavasti pelottavampi kuin ihmissusi.

Lainaus käyttäjältä: "Hagrid"
Olenko minä ainut täällä, jota ei ole häirinnyt Lupinin ulkonäkö? *tutkiskelee ympärilleen*


Ei, et ole. Minusta Lupin oli okei - ja tämä tulee ihmiseltä, joka rakastaa Lupinia kirjoissa. Ei Lupin tietenkään näytä samalta kuin omassa mielikuvituksessani, mutta eiväthän rooleihin valitut näyttelijät koskaan näytä. Minusta David Thewlis on hyvä näyttelijä, olen pitänyt hänestä kaikissa näkemissäni elokuvissa, ja tämä oli ihan okei. Lupinin ei kuulu olla mitenkään komea tai seksikäs (en ainakaan muista tuollaista kirjasta), vaan ennemminkin kärsinyt ja väsynyt - kun on elämänsä ollut ihmissusi, kyllä siinä seksikkyys karisee ajan mittaan. Ennemminkin Lupin olisi voinut olla ehkä vanhemman näköinen; kärsimys vanhentaa. Enkä minä kyllä huomannut Lupinin luonteessakaan mitään valittamista.. ainoa mikä tuntui omituiselta oli se Lily-kohta.

Ja sekin vain, koska olen ajat sitten lukenut jotain spekulaatioita siitä, että James ja Lupin olisi vaihtaneet "ruumiita", eli oikeasti Lupin olisikin kuollut, ja James ei. (Tämä idea on varmaan kumottu ajat sitten.) Mutta se siis huolestutti minua siksi, että en tahdo Jamesin olevan elossa ja Lupinin kuollut. Koska minä rakastan tuota Lupinia. :p

Arashigace

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - Virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #98 : Syyskuu 28, 2004, 15:59:53 »
Elokuva ei mukaillut kirjaa. Ei ollenkaan. Asioita jotka jäivät häiritsemään:

Hermioneko ihmissusi? Kun Lupin muuttui ihmissudeksi, niin Hermy meni sanomaan notta " Professori Lupin? " ja siihen Lupin katsahti ja urahti jossain määrin kiinnostuneena.
Toiseksi, Hermione ulisi, ja Lupinhan lähti ulinaa kohti. Ja eikäs Kalkaroksen ihmissusi-tunnilla sanottu, että ihmissusi vastaa vain toisen ihmissuden kutsuun. Tämä jäi häiritsemään.
//Muoks: Eihän Hermy ole ihmissusi, silloin hänkin olisi muuttunut.

Ja lisäksi se Lumos Maximus-juttu. Ei Harry saa taikoa lomalla.

Pettigrew oli aivan surkean näköinen, olen aina kuvittellut hänet Peter Pan-vaatteisiin pukeutuneeksi ja harmaatukkaiseksi ressukaksi. Tässä Pettigrew toi mieleen Klonkun, joka on juuri saanut sormuksen.

Lupinin suojelius junassa. Hän ei huutanut taikasanoja, eikä mitään muutakaan. Se oli niiiiin surkeasti toteutettu kohtaus että!

Poissa Hagrid

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Re: Azkabanin vanki - Virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #99 : Syyskuu 28, 2004, 16:48:51 »
Lainaus käyttäjältä: "Arashigace"
Ja lisäksi se Lumos Maximus-juttu. Ei Harry saa taikoa lomalla.


Voi olla, että opettajat ovat antaneet oppilaiden opetella tätä taikaa kesälomalla. Kävisihän se ilmi, jos joku näkisi sen.
"Älä kutita nukkuvaa lohikäärmettä."