Kirjoittaja Aihe: Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.  (Luettu 96010 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa JFA

 • Halihörhö
 • Henkihörhö
 • Sukupuoli: Velho
 • Pyhmis
  • Facebook
 • Pottermore: StoneSnidget154
 • Tupa: Puuskupuh
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #25 : Elokuu 09, 2004, 15:52:04 »
Lainaus käyttäjältä: "Peetuli"
Itseäni häiritsi se, että ritari Gadogan jäi kokonaan elokuvasta pois. Eikös hänelle oltu valittu näyttelijäkin, vai olenko hakoteillä?

Kyllä Sir Cadogan siellä useaankin otteeseen näkyi. Riehui taustalla tauluissa, ei sen kummempaa. :)

JFA
Petunia Dursley for the next DADA teacher. Seriously!

Ilkiö

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #26 : Elokuu 09, 2004, 17:05:06 »
Lainaus käyttäjältä: "LooraWool"

Itseäni häiritsi se, että Peter muutti itsensä rotaksi taikasauvan avulla eikä ajatuksen voimalla...


Minua ei kyllä häirinnyt tuo asia lainkaan, sillä kyllähän kirjassakin Peter muuttaa muotoaan taikasauvalla, joka putoaa Lupinilta, tämän muuttuessa ihmissudeksi. (s. 401)


Kävin eilen siis katsomassa leffan ja jo ennen sen alkua totesin itsekseni, että mitä ihmettä teen täällä ja maksoinkin vielä 8.50€.
Mielestäni taso oli hitusen kohentunut aiempiin verrattuna, mutta en kyllä siltikään voi leffaa hyväksi sanoa.
Kohtaukset olivat hiukan katkonaisia ja epäselviä, koska kaikki tarpeellinen(ja vähemmän tarpeellinen)asia oli yritetty sulloa reiluun kahteen tuntiin.
Sitä en tosiaankaan ymmärrä, että kun kirjan pääasiatkaan eivät meinanneet mahtua leffaan, miksi piti tunkea mukaan ääliömäisiä turhia läppiä, jotka eivät mitenkään liittyneet juoneen esim. puhuva pää poimittaislinjalla ja kolmessa luudanvarressa.
Mutta kaikista typerin juttu oli ankeuttajat. Ne ei missään tapauksessa lennä!!Mä repsahdin kyllä melkein siinä huispauskohdassa kun ne ankeuttajat oli sielä jollain iltapäivälennolla.
Ja sitten se kun ne imi onnelisia ajatuksia niin ei mulla se olis kyllä siitä ensimmäisenä tullut mieleen.Mun kaveriki kysy et mittä hittoa noi oikeen tekee, kun se kyllä näytti harvinaisen typerältä.
Eikä siitä Siriuksen näyttelijästä saisi komeaa tekemälläkään, vaikka Rowling on kirjoittanut,että Sirius oli komea mies. Eikä se kyllä näyttänyt siltäkään, että se olisi riutunut Azkabanissa 12 vuotta.Ei kyllä nyt tuu muuta mieleen, mutta kirjotan sitten lisää kun muistuu mieleen.

Poissa Zelen

 • Uneton
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #27 : Elokuu 09, 2004, 19:22:30 »
Olen ehkä julma ihminen, mutta repesin Siriuksen ja Remuksen halatessa (Slash viittaus sanon ma). Siitä puuttui enää vain sanat "Oi, rakkaani", niin siitä olisi tullut täysi fiasko (En kannata SB/RL paritusta...).
Ei halaamisessa ollut mitään vikaa, mutta se näytti niin omituiselta puuhalta. Ikään kuin näyttelijät epäröisivät halata ystävällisesti.

Elokuvan alussa en tahtonut pysyä ollenkaan juonen mukana, koska katselin jatkuvasti hienoja yksityiskohtia. Onneksi sain juonesta nopeasti kiinni.

Taikominen alussa häiritsi myös, mutta katsoin sen läpi sormien. Kyllä se Hermioneksin käytti Valois loitsua Liekehtivässä pikarissa heidän paetessa kuolonsyöjiä (Joo, tiedän hätätilassa jutun, mutta mistä ministeriö sen tietäisi? Seuraavatko he kenties Hermionen jokaista liikettä?). Ehkä valaisemista ei lasketa kielletyksi ennen koulun alkua...

Kirjoitusvirheet häiritsivät lukemista, (Puunurmio oli Prunurmio ja Piskuilan Piskuila.) mutta en kiinnittänyt niihin sen kummempaa huomiota.

Ankeuttajiin olin ihan tyytyväinen. Tarpeeksi pelottavia ainakin. Niiden "arvo" laskeutui huomattavasti nähdessäni niiden lentelevän Tylypahkan yläpuolella. Aika koominen näky. ^_^

En usko, että Remuksella ja Lilyllä mitään varsinaista suhdetta on ollutkaan, mutta sen sijaan uskon heidän olleen läheisiä ystäviä.

Hyvä elokuva pienistä virheistä huolimatta ja voisin katsoa toisenkin kerran (En ala kuvailemaan elokuvan hienouksia tässä topicissa).

Muokkaus:

Harryn nyyhkytys jäi kalvamaan. Ei Harry olisi siinä tilanteessa itkenyt. Järkyttynyt kylläkin, mutta ei itkenyt. Ennemmin Harry olisi itkenyt häpeästä tuon kohtauksen nähdessään.

Malfoyn itkeminen sen sijaan tuki sitä pilaria, jonka mukaan hän olisi pilalle hemmoteltu. En kuitenkaan ollut tyytyväinen. Liian epäuskottavaa Malfoysta.

Remus oli täysin erinlainen. Niin ulkonäöltään, kuin luonteeltaankin.

En ihmettele elokuvan ikärajaa, koska ihmissudeksi muuttuminen näytti ällöttävältä. Tulee lähinnä mieleen Applegaten Animorps (en osaa kirjoittaa sitä) kirjasarja. Ihmissusi näytti lähinnä vinttikoiralta (lainaan Angelon mielipidettä.).

Apinanraivo

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #28 : Elokuu 09, 2004, 22:04:16 »
Mikä se ihme kohtaus oli jossa ne veti jotain karkkeja ja niille tuli eläinten äänet?? Sellaista ei ollut kirjassa, vai muistanko väärin? Ja miksi siinä kohdassa seamusilla tai deanilla (en muista kumpi) oli päällään rohkelikon huispauskaapu? Vai ovatko silmäni vain kierossa?

Apinanraivo

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #29 : Elokuu 10, 2004, 10:58:21 »
Tiara: En minä siitä kohdasta mitenkääs häiriintynyt. Itseasiassa katsoin melkeimpä koko elokuvan asenteella "eipäs muistella kirjaa vaan nautitaan elokuvasta." Joka oli muuten aika hyvä!

pikkupercival

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #30 : Elokuu 10, 2004, 12:56:42 »
Lainaus käyttäjältä: "Apinanraivo"
Mikä se ihme kohtaus oli jossa ne veti jotain karkkeja ja niille tuli eläinten äänet?? Sellaista ei ollut kirjassa, vai muistanko väärin?


Itse asiassa minusta tuo kohtaus oli ovela. Se ei juonellisesti merkinnyt mitään, mutta kuvasi onnellisuutta. Onnellisuutta, jonka ankeuttajat vievät.

Visuaalisesti elokuva oli todella upea. Mutta juoni tosiaan jäi hieman hämäräksi. Olen aina kuvitellut taikamaailman hieman samankaltaiseksi kuin oma maailmamme vuosia sitten, esim. vaatetukseltaan, jne. Edellisissä leffoissa näyttelijöiten vaatteet olivat mitä olivat, mutta nyt ne olivat paljon nykyaikaisempia. Se ärsytti. (Katsoin ihmetellen Hermionen matalalantioisia housuja. Ei kovin hermionemaista) Ja Hermione oli paljon vähemmän kirjan Hermione. Hän ei ollut samanlainen kaikkitietävä. Totta kai hän mahtaili tiedollaan esim. Kalkaroksen pitämällä tunnilla, mutta hän oli jotenkin... Supergirl.

Mutta kyse on lähinnä omista mielikuvistani. Remus oli mielestäni ihan okei, tosin myönnän Remus-ja-Harry-kävelevät-metsässä -kohdan jopa omasta mielestäni oudoksi. Ja häiritsi minuakin lätinä Lilystä. Mutta ulkoisesti hän (lukuunottamatta pornoviiksiä *virn*) oli lähellä minun Remustani.

Peter Piskuilan oli järkyttävä. Hän oli ihan erilainen kun kuvittelin. Kuvittelin hänet pieneksi ja piskuiseksi, mutta en ole tainnut taaskaan lukea tarpeeksi tarkkaan...

Poissa Ulputti

 • harmaan loputon tihku
 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #31 : Elokuu 10, 2004, 14:10:37 »
Lainaus käyttäjältä: "Werewolf"

"Housekeeper! knock knock! Sitten ovi avautui ja tuli niinkuin iso röyhtäys sieltä huoneesta. Allright I come back later."

Mikä oli tuon tarkoitus?? En ymmärtänyt siitä mitään.
Pikemminkin karmea karjahdus, mikä sieltä huoneesta tuli. Minusta se oli ihan hauska pikku juttu, sellainen välipala.
pecc@QuakeNet

Poissa Myy

 • Vuotislainen
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #32 : Elokuu 10, 2004, 14:46:32 »
Lähes kaikkien noiden edellisten juttujen lisäksi mua ihmetytti se että sitä Mustan hyökkäystä Lihavan Leidin kimppuun ei selitelty millään lailla. se vaan tuli ja hyökkäsi. Miksi? No kaikki tajuavat varmaan että päästäkseen sisään mutta ei se selitys pahaakaan olisi tehnyt.

Muoksis~ mietin sitä ajankääntäjä-kohtausta. eivätkö ne ihmiset nähneet kun harry ja herm olivat siinä ja entäs jos joku olisi ollut paikalla sairaalasiivessä kun matka päättyi?

Lisäksi jäi häiritsemään se kun herm ilmestyi pimeydenvoimilta suojautumisen tunnille harryn viereen ron ja harry ihmetelivät mistä hän ilmestyi, nin oliko harry istunut yksin siinä ja ron jonkun muun kanssa? eh..

Poissa iidba

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #33 : Elokuu 10, 2004, 19:45:38 »
Tämä nyt ei varsinaisesti ole virhe (välttämättä) koska en ole varma näinkö oikein... mutta jos joku viitsisi ystävällisesti kertoa miten seuraava kohta oikein meni:

Siis Harry, Ron ja Hermione olivat lähteneet Hagridin mökistä viime tipassa, ennen kuin Dumble ja Toffee ja Macnair tulivat. He menivät ensin kurpitsojen taakse, kunnes häippäisivät sinne jonnekin ylös katselemaan Hagridin mökille päin. Siinä ne odottelivat milloin Hiinokka teloitettaisiin, katsoivat (??!) kaikki kolme suoraan aukiolle jossa Hiinokka oli. Mutta. Öö, tulevaisuusharry kiskoi sillä aikaa Hiinokkaa irti puutolpasta, ja tulevaisuushermione odotteli taaempana! Mikseivät menneisyysharry, Ron ja Hermione siis nähneet itseään, tai Harrya, joka kiskoi aika pitkän aikaa Hiinokkaa irti tolpasta? Onko tässä todella tapahtunut virhe vai muistanko väärin kohtauksen kulun? En nimittäin ole ihan varma. Ajattelin että ei kai Alfonso sellaista virhettä VOI TEHDÄ, joten mietin että joku selitys tälle pitää nyt olla.

Hmm, tuo Remus juttu häiritsi minua ja kaverianikin, ja vieressämme istuvat Potterfanit katsoivat erittäin pahalla silmällä kun (en voinut oikeasti sille mitään) repesin niille viiksille! xD Ja sille kohdalle kun ne olivat siellä metsässä, siis Harry ja Remus. Köhköh, olimme varmaan aika hirveitä mutta nyt on myöhäistä katua.
Niin. Lupinin lässytys Lilystä oli aika epämääräinen. Se ei merkinnyt juonellisesti paljon mitään, sillä olisihan hän voinut sanoa Lilystä jotain kivaa yhdellä-kahdellakin lauseella. Mutta varmaan viisi minuuttia se lätisi Lilystä. Hmph.
"Well, I don't know how to break this to you, but I think they might have noticed we broke into Gringotts." -Ron Weasley

Jenda

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #34 : Elokuu 10, 2004, 20:05:42 »
Lainaus käyttäjältä: "DarkAngel"
Siis Harry, Ron ja Hermione olivat lähteneet Hagridin mökistä viime tipassa, ennen kuin Dumble ja Toffee ja Macnair tulivat. He menivät ensin kurpitsojen taakse, kunnes häippäisivät sinne jonnekin ylös katselemaan Hagridin mökille päin. Siinä ne odottelivat milloin Hiinokka teloitettaisiin, katsoivat (??!) kaikki kolme suoraan aukiolle jossa Hiinokka oli. Mutta. Öö, tulevaisuusharry kiskoi sillä aikaa Hiinokkaa irti puutolpasta, ja tulevaisuushermione odotteli taaempana! Mikseivät menneisyysharry, Ron ja Hermione siis nähneet itseään, tai Harrya, joka kiskoi aika pitkän aikaa Hiinokkaa irti tolpasta?


Hm, taidat muistaa väärin. Eikö se mennyt niin, että kun Harry, Ron ja Hermione lähtivät juoksemaan kurpitojen takaa pois, niin silloin tulevaisuuden Harry ja Hermione repivät Hiinokkaa mukaansa. He pääsivät juuri ja juuri metsään, niin ettei Dumbledore (joka oikeastaan "harhautti" muita), Mcnair, Toffee ja Hagrid nähneet. Sitten, kun Mcnair käveli kurpitsojen viereen, silloin menneisyyden Harry, Ron ja Hermione kääntyivät. Korjatkaa joku, jos olen väärässä :)

Niin, ja täytyy vielä sen verran sanoa, että mielestäni myös se Harryn itkukohtaus oli aivan... epäharrymainen. Ihan kuin Harry olisi halunnut esittää suurtakin sankaria, siis halusi saada sääliä. Todella turha, ja tyhmä kohtaus.

fenix

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #35 : Elokuu 11, 2004, 01:11:28 »
Eikö kukaan huomannut vihjailua Ronin ja Hermionen välillä? Sehän oli ihan selvä. Kun Harry lähtee hiinokalla lentoon Ron ja Hermione ottavat toisiaan käsistä kiinni.
Ja jossain vaiheessa he halaavat toisiaan en muista missä kohti.

Lupin oli ihan kauhee Ron Jeremy ja ne viikset oli järkyttävät.........

Jamaica

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #36 : Elokuu 11, 2004, 01:23:44 »
Minua rupesi häiritsemäään ERITTÄIN paljon Malfoy!!! Siis kamala! Ekassa elokuvassa hän ei ollut yhtä nynny kuin nyt! Siis nyt hän muistutti paljon enemmän Dudleya! Siis yäk_ yäk _yäk! Ja vielä se, että esim ekassa elokuvassa Hermionella on sotkuiset hiukset. Tässä taas ei niin sotkuiset... Harrylla taas toisinpäin. Not good. :/

Anonymous

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #37 : Elokuu 11, 2004, 02:28:51 »
Minä en kestä!
Elokuva oli kamala. Draco oli kamalampi. Dracon pitää olla ilkeä, ei sellainen nyyhky. Itketään ja voihkitaan, kun Hiinokka riehui, Rääkyvän röttelön edessä, kun Harry oli näkymättömyysviitan alla, Hermionen lyönti.. Dracosta oli tehty pelle, samoinkun ronista.
Ronillakaan ei ollut mitään roolia, hän vaan ilmeili siellä.
Harryn itkukohtauksen aikana repesin, ei Daniel osaa itkeä. En ole aivan varma, oliko se itkukohtaus tarkoitettu vitsiksi, vai pitikö Harryn oikeasti itkeä ja olla surullinen?
Sitten Pornoviiksi-Lupin, kamala sanon minä. Kuten joku tuolla sanoi, en ole koskaan kuvitellut Lupinia tuollaiseksi. Kirjojen Lupin on kannustava, iloinen ja kiltti, elokuvassa se oli "ilkeä", ei Lupin ole sellainen. Ja se Harry ja Lupin kohta siellä metsässä, pedofiiliä. Kaverini kuiskasi vitsinä vieressä "Mennään metsään.". Ja se miten Remus puhui Lilystä, oliko niillä oikeasti suhde?
Dumbledore oli erilainen, liian erilainen. Niissä puheissa ei ollut päätä, eikä häntää.
Oliko Lihava Leidi muuttunut? Vai kuvittelenko vain?
Samoin se Vuotiksen Tom? Kuvittelin sen sellaiseksi vanhaksi ja hampaattomaksi. En Quasimodoksi.
Sitten, Lupinin ihmissusi muoto. Klonkku, olin aina kuvitellut ihmissuden isommaksi versioksi sudesta, mutta että karvainen Klonkku, joka kulkee pystyssä? Ei aivan sellainen, mitä kuvittelin. Ja Hermy sanoi aivan selvästi tunnilla, että ihmissusi vastaa lajitovereidensa kutsuun, onko Hermione jokin ihmissusi?
Sirius. Sirius oli ihan tyydyttävä, mutta tatuoinnit häiritsivät. Niitä oli mahassa, ja ellen väärin nähnyt, niin kädessäkin. Muuten Gary Oldman oli ihan siedettävä.
Peter oli pahin pettymys, ellei Dracoa ja Lupinia lasketa. Peterin piti olla lihavahko, ei ylipainoinen. (en pilkkaa ylipainoisia, Peter ei vain ollut mitä kuvittelin). Eikä sen pitänyt näyttää rotalta, ei todellakaan.
Sitten se lento Hiinokalla, siis se, kun Harry huutaa siinä järven yläpuolella, sanoin aika kovaan ääneen ennakkonäytöksessä Kinolinnassa (vai oliko se Kinopalatsi?) "Im king of the world", taaskin yksi ärsyttävä kohta. Suoraan Titanicista.
Ja se, kun Hermione kaatui Harryn päälle Tällipajun sisällä. x) En kestä, repesin taas, vaikka se oli vahinko.
Ja Harry tunkee Hermyn ja Ronin väliin. Siinäkun Ron ja Hermy halasivat (tai no Hermy tarttui Ronin kaulaan.) Harry tunkee väliin. ;D
Ja ne huispaus lasit ja pelinumerot. Ei hyvä. Huomasitteko muuten, että Harry pelasi numerolla 7? Potter 7 luki paidassa, eli siis sama numero, kun David Bechamilla aikanaan. Olikohan se vain sattumaa?

Voisin haukkua tuota elokuvaa vaikka miten pitkään, mutta en halua pilata tätä topiccia. Siispä kehuja.

Petunian paisuminen oli ihan hyvä, ainakin se oli hauska. Petunia itsessään oli myös ihan hyvä.
Dudley oli naurettava, kuten aina.
Pomittaislinja oli hyvin toteutettu, pää oli ihan hyvä lisä siihen.
Ankeuttajat olivat ihan hyviä, jos ei lentoa ja paria muuta seikkaa oteta lukuun, siis ne olivat ulkonäöllisesti hyviä.
Ron ja Hermy vihjaukset olivat hyvä.
Hiinokka oli hyvä. Lentoonlähtö oli ehkä hieman outo, mutta muuten hyvä.
Se kohtaus, missä Harry, Neville, Seamus ja Ron söivät niitä karkkeja, oli myöskin ihan hyvä lisä synkähköön elokuvaan.
Siriuksen koiramuoto oli myöskin ihan hyvä.
Hunajaherttua oli hyvin toteutettu.
Rääkyvä Röttelö oli myöskin hyvä, sekä ulkoa, että sisältäpäin.
McNair oli hyvä, ehkä hieman erilainen mitä kuvittelin, mutta hyvä.

muoksin myöhemmin lisää.

Muuten, niinä pieninä hetkinä, kun Lipetit näkyi, minusta tuntui, että näytteliä on vaihdettu. Huomasitteko saman?

Spikella Snape

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #38 : Elokuu 11, 2004, 12:00:36 »
Lainaus käyttäjältä: "Joku"
Sitten minua häiritsi todella paljon se, että kun matami Rosmerta, McGarmiva ja Toffee puhui Siriuksesta ja Jamesista Kolmessa Luudanvarressa, he puhuivat siitä kuin se olisi jokin kuuma juoru.


Ihanaa, että joku muukin huomasi tuon. Mielestäni ei ole todellakaan McGarmiwan arvon mukaista käyttäytyä kuin pahainen juoruakka. Tuo oli yksi niistä kohtauksista, jotka antoivat elokuvasta vähän hätäisesti hutaistun vaikutelman. Tuntui kuin olisi ollut tarkoitus mahduttaa mahdollisimman monta repliikkiä mahdollisimman lyhyelle ajalle... Vaikutelma oli juoruileva, ja varsin kaukana kirjan vastaavan kohtauksen tunnelmasta. Välillä tosiaan tuntui kuin olisi juostu kilpaa ajan kanssa, että saadaan elokuvasta varmasti edeltäjiään lyhyempi. Puuttui vain että olisi käytetty kertojaa sitomassa langanpäitä yhteen juonen suhteen...

Kuka oikeasti voi kuvitella McGarmiwan säntäävän hengästyneenä juoruilemaan jonkin ravintolan takahuoneeseen? Luulenpa etten haluaisi tavata moisella mielikuvituksella varustettuja otuksia!

Ivy

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #39 : Elokuu 11, 2004, 13:48:51 »
Leffa oli hyvä, kun ei ajatellut, miten asiat "oikeasti" ovat. Ei leffan tarvitse täysin olla kirjan mukainen, mutta jotain rajaa... :P

Kukaan ei tainnut mainita poimittaislinjaa? Järkyttävää, kun Harry aina läsähti siihen ikkunaan! Ja eikös tavaroiden pitänyt hypätä bussin tieltä? Kirjassa sanotaan näin: "Poimittaislinja kipusi vähän väliä jalkakäytävälle, mutta ei törmännyt mihinkään; lampuntolppien, postilaatikoiden ja roskapönttöjen rivistöt hyppäsivät pois bussin tieltä ja asettuivat takaisin paikoilleen sen mentyä ohi." Pilkunviilausta, mutta en voi mitään...
Se puhuva pää oli kiva lisä(kaikkien muiden lisien joukossa ;)).

Jamaica

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #40 : Elokuu 11, 2004, 13:56:43 »
Lainaus käyttäjältä: "Ivy"
Leffa oli hyvä, kun ei ajatellut, miten asiat "oikeasti" ovat. Ei leffan tarvitse täysin olla kirjan mukainen, mutta jotain rajaa... :P
.

Olet onnekas (minun mielestä) kun osaat ajatella että Leffa on leffa, ja kirja on kirja! Mutta minä en! Aina kun rupean katsomaan leffaa niin ajattelen että Potter on Potter ja kaiken on säilyttävä!
Ja varmaankin sen takia olen näin hitonmoisen kriittinen! Jos en olisi lukenut kirjaa tai en olisi verranut elokuvaa siihen, niin ehkä olisin nauttinut katsomastani. Mutta ei! :/ Eb voi mitään... olen sellainen kuin olen!

Lainaus
Elokuva oli kamala. Draco oli kamalampi. Dracon pitää olla ilkeä, ei sellainen nyyhky. Itketään ja voihkitaan, kun Hiinokka riehui, Rääkyvän röttelön edessä, kun Harry oli näkymättömyysviitan alla, Hermionen lyönti.. Dracosta oli tehty pelle, samoinkun ronista.


Olen samaa mieltä! Mutta, kai se taas johtuu siitä että vertaan aina kirjaan..........
En voi mitään! POTTER ON POTTER!

Poissa Farilyn

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #41 : Elokuu 11, 2004, 17:29:24 »
[offtopik]
Lainaus käyttäjältä: "Yugo"
No kun minulla on koko ajan ollut sellainen visio että Sirius ja Remus rakastuivat toisiinsa jo koulussa. Ikävää olisi, jos Remuksella olisi ollut jotain Lilyn kanssa, sitä paitsi, miltä se Jamesistakin olisi mahtanut tuntua?


Ikävää sinun kuvitelmallesi, kyllä. Mutta toisaalta kun ajattelee niin Remus ja Lilyhän ovat paljon samankaltaisempia kuin Lily ja James. Tai ehkä se olen vain minä. Mutta Remushan ei toki menisi astumaan Jamesin varpaille, ei toki. Vai menisikö?

[/offtopik]

Elokuvasta tämän verran: ankeuttajat lensivät? Onko ihmissusista canonissa mainittu, että ne olisivat erilaisia kuin tavalliset sudet? Miksi ihmissusi oli niin kammottavan huonosti tehty?
"City girls are just country girls with cuter outfits."

Poissa Koenoe

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #42 : Elokuu 11, 2004, 17:34:06 »
Oikeastaa, elokuvassa ei ollut kuin yksi kunnon virhe: siinä mörkökohtauksessa, kun Lupin astui Harryn eteen mörkö oli jo selvästi ottanut ankeuttajan muodon. Sitten myöhemmin Lupin sanoi Harrylle samat asiat kuin kirjassakin: "Luulin että mörkösi ottaisi L. V.:n muodon". Töks. Tietysti tämän voisi selittää sillä, että Lupin luuli ilmiselvää ankeuttajaa Voldemortiksi, mutta en pidä siitä, että joudun selittelemään asioita itselleni lukiessani tai katsoessani elokuvaa. (Aargh, neloskirja... onneksi sain senkin selitettyä Voldemortin suunnitelmilla ja tyhmyydellä...)

Kun tämä kerran on yleinen valitustopikki, haluisin vielä ilmaista henkilökohtaisen mielipiteeni Remus Lupinista. Joo, hän käyttäytyi kuten hyvän opettajan tuleekin käyttäytyä, ja kuten olettaisin "oikean" Remus Lupinin käyttäytyvän. Mutta. Ne viikset. Ne melkein pilasivat koko elokuvan. *sigh* Ehkä tämä oli se paljon puhuttu vihje: kuutoskirjassa Siriusta sureva Remus päättää hankkia ylimääräistä rahaa pornoelokuvilla?

Muuten leffa oli loistava, ehdottomasti paras kolmesta.
I am the evidence
The Fool -> Koenoe

fuksi

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #43 : Elokuu 11, 2004, 17:59:04 »
Leffa oli ehdottomasti paras kolmesta. Minun mielestäni.
Se häiritsi eniten, että ei ollut joulua, joulu kannattaa, ja että Tulisalama tuli milloin tuli ( oÒ )

Vaikka en kuvitellutkaan Lupinia tuon nököiseksi enkä varsinkaan Pisuilania, niin hyväksyn asiat. Ei ne voi tietää miltä Piskuilan / Lupin / kuka tahansa näyttää katsojasta. Siis joka ikisestä. Sittenhän tarvittaisiin älyttömästi hahmoja.

Hmm. Tulisalama näytti edes luudalta, mutta se oli lähinnä huvittavaa, kun Harry nousi ilmaan ja se luuta humahti. :D

Mutta se mörkö -juttu minuakin mietitytti. Vähän outoa Lupinin kannalta, mutta jos se on puhdas vahinko niin mikä ettei. Epäilen kylläkin.

Poissa Vilena

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #44 : Elokuu 11, 2004, 18:03:10 »
Jotain jäi todellakin pahasti puuttumaan. Kohtauksia oli muutettu hyvin, paljon esimerkiksi siten, että asiat tapahtui aivan väärissä paikoissa, kuten se, kun Weasleyn isä kertoi Harrylle Siriuksesta Vuotavassa noidan kattilassa, ja Kalkaros ei ollut taju kankaalla lopussa, vaan täysin kunnossa, kun Lupin muuttui ihmisudeksi. Tulisalama tuli väärässä kohdassa.

Huomasi, että juonta oli hiukan sotkettu, kun siskon -joka on aikamoinen potterfani- kysyi yhdessä kohdassa, että 2mikä ihmeen kohta tää muka on?"

Ankeuttajat eivät oikeen täsmänneet kirjan kertomusta niistä. Ei ne lennä, ne lipuu. Ainakin minun mielestä. Ja Lupin, Sirius ja Matohäntä olivat jotenkin aivan vääränlaisia, vaikka siitähän voi olla montaa mieltä.
Mutta minusta Lupin ja sirius ovat paljon nuorempia, jotain 28 vuotiaita, niintuossa ne näytti ihan nelikymppisiltä! (no jaa..)
ja Lupinin pitäisi olla ystävällinen, lempeä ja sellainen vähän ehkä pehmo(??), mutta tuooli minusta aika kaukana siitä.
Matohäntä taas... siinä oli kyllä loistavasti saatu esiin ne rottamaiset piirteet, mutta minusta hän on paaljon luikumpi, vaikka lyhyt hän oli leffassakin.

Ja sitten semmoinen juttu pisti silmään, että niillä ei ollut kaapuja päällä oikein milloinkaan! Pelkästään tunneilla. Elänkö aivan väärässä käsityksessä, vai eikö ne käytä kaapuja muutenkin kuin tunneilla?

TheFool mainitsi jotain mörkökohdasta, niin minäkin huomasin sen, että mörkö muuttui aivan selvästi ankeuttajaksi vaikka sen ei olisi niin kuulunut siinä vaiheessa tehdä. Ja Lupinin mörkö oli kyllä kuu, kyllä, mutta kukaan ei sitä kuuta voisi sekoittaa kristallipalloon!

Erittäin positiivinen asia siinä elokuvassa oli Punurmio. Emma Thompsonhan sen näyttelijän nimi oli? Hän teki erittäin hienon roolin, siihen olin tyytyväinen.

Yleisesti olin hiukan pettynyt, ei yltänyt aivan edellisten tasolle.
Humor me.

fuksi

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #45 : Elokuu 11, 2004, 18:11:32 »
Lainaus käyttäjältä: "minzu"

Ja sitten semmoinen juttu pisti silmään, että niillä ei ollut kaapuja päällä oikein milloinkaan! Pelkästään tunneilla. Elänkö aivan väärässä käsityksessä, vai eikö ne käytä kaapuja muutenkin kuin tunneilla?


Tämä asia minun mielestäni oli yksi niistä Rowlingin omista ideoista. Että siksi niitä ei ollut niin paljoa.

Korjatkaa jos olen väärässä.

Anúnfuilwen

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #46 : Elokuu 12, 2004, 12:58:26 »
Niin Sirius oli kyllä aika häiritsevä... Sirius on unelma mies, se on komee ja charmikas ja vaikka se tuli azgabanista sen pitäisi näkyä että se on sitä joskus ollut. Väärä näyttelijä ehdottomasti! Samoin Remuksella, sen pitäis näyttää söpöltä ja vähän heikolta, kyseinen näyttelijä ei sitä ollut. Ihmissusi yritelmäkin oli aikas huono. eikös niillä pitäisi olla häntä ja karvoja o.O... Ei hyvä ei... Olin vähän pettynyt. Ai niin ja sitten kun nämä meidän ihanat pääosa näyttelijämme (Emma, Rubret ja Daniel) Niillä on kaikilla semmonen sivurooli: "Hei huomaattehan hormoonit hyrrää ja yritän olla mahdollisimman seksikäs."

Poissa Ulputti

 • harmaan loputon tihku
 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #47 : Elokuu 12, 2004, 16:19:14 »
Lainaus käyttäjältä: "fuksi"
Lainaus käyttäjältä: "minzu"

Ja sitten semmoinen juttu pisti silmään, että niillä ei ollut kaapuja päällä oikein milloinkaan! Pelkästään tunneilla. Elänkö aivan väärässä käsityksessä, vai eikö ne käytä kaapuja muutenkin kuin tunneilla?


Tämä asia minun mielestäni oli yksi niistä Rowlingin omista ideoista. Että siksi niitä ei ollut niin paljoa.

Korjatkaa jos olen väärässä.


Ihmettelenpä vain, että miksi Draco Malfoyilla sitten oli jästivaateet myös, vaikka hän on perheestä joka kaiken järjen mukaan välttää kaikkea mikä saattaisi liittä heidät jästeihin...
pecc@QuakeNet

Poissa Gollim

 • Paras
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Korpinkynsi
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #48 : Elokuu 12, 2004, 17:44:28 »
Lainaus käyttäjältä: "minzu"

Ja sitten semmoinen juttu pisti silmään, että niillä ei ollut kaapuja päällä oikein milloinkaan! Pelkästään tunneilla. Elänkö aivan väärässä käsityksessä, vai eikö ne käytä kaapuja muutenkin kuin tunneilla?


Minun mielipiteeni: Tylypahkassa kaavut ovat TYÖKAAPUJA ja kuten Sk:ssa sanotaan, siellä on pesula. Pesulassa kaavut pestään ja sieltä myös annetaan jästivaatteita. Malfoyn on pakko käyttää jästivaatteita, tai muuten hänellä ei ole työkaapua. Ja se kaavut-pois homma oli Rowlingin ehdottama parannus.

turme

 • Ankeuttaja
Azkabanin vanki - virheet, outoudet ja muut.
« Vastaus #49 : Elokuu 12, 2004, 20:46:32 »
Kai minäkin kannan korteni kekoon.

Voin sanoa että pidin näkemästäni. Mitä nyt iski silmään, suunnilleen samoja asioita kuin täällä muillakin. Ohjaajan omia näkemyksiä asiasta, ei voi mitään.

Tuosta pukeutumisesta. Sitä juuri ihmettelen että mm. puhdasverisillä pitäisi olla aika hankalaa pukeutua jästivaatteisiin. Eiväthän ne sinäänsä tiedä miten homma kuuluu tehdä. Eikö jossain kirjassa Weasleytkin saaneet tästä päänvaivaa? ettei siis onnistunut oikein. Noo.. sitten oli tietysti hämäävää se, että milloin Potter on käynyt ostoksilla. Aika sopivan kokoisen näköisiä vaatteita, pakko mainita. Eivät varmaan ennen ole olleet Dudleyn. Ja arrrgh.. Hermionen sateenkaarivyö. Mutta nämä ovat näitä pieniä asioita.

Yksi asia minua häiritsi kaikkein eniten. Miksi Harry ei kysynyt Remukselta että mistä tämä tietää kelmien kartan. Tämä kai mainittiin täällä topicissa jo kerran. Siis. Siinä oli monta hyvää, ajatuksille sopivaa hetkeä, jolloin Harry ja Remus olivat kaksin. Ja kaksi tämmöistä kohtaa liittyi jotenkin karttaan. Odotin oikein sitä, vaikka "mistä tiesit että se on kartta?". Ihan sama, olisi saanut olla vaikka kuinka tökerö kysymys, kunhan olisi kysynyt.

En nyt näistä pienistä virheistä ota nokkiini. Kuten että Harryn jäljet näkyvät lumessa Tylypahkan mailla vielä, mutta ei silloin kun he ovat rääkyvän röttelön kupeessa. Tämän huomasi eräs ystävä.

Ne viikset. Ei kellään ole sellaisia viiksiä.

Pakko sanoa loppuun että voisisin kommentoida jokaista kohtaa jotenkin, mutta sanon enää että olin erittäin tyytyväinen Hiinokkaan ja poimittaislinjaan. Ernie ja Stan olivat mainioita.

muok. MISSÄ POSITYYHTYNEN?