Kirjoittaja Aihe: Tylypahka kesällä  (Luettu 15611 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Interwise

 • Luihu velmuttelija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Tylypahka kesällä
« Vastaus #25 : Heinäkuu 15, 2007, 12:05:17 »
En usko että Tylypahka on tyhjä, ei mitenkään.

Viimeisen koulupäivän jälkeen opettajat viimeistelevät asiansa, ja lähtevät lähes kaikki pois. Hagrid saattaa olla "opettajista" ainoa, joka jää koulun läheisyyteen toki myös Punurmio saattaa jäädä asustelemaan ja uskon, että ainakin Dumbledore käy kesällä koulussa jossei jopa asu siellä. Lisäksi aaveet viihtyvät ympäri vuoden linnassa. Pomfrey ja Prilli poistuvat, kuten Huiskikin. Versonkaan ei varmaan täydy käydä Tylypahkassa, eiköhän ne tontut osaa hoitaa kasveja? En usko, että Verso hoitaa niitä kovinkaan paljoa.

Koulua jää hoitamaan siellä asuva Voro, sekä kaikki kotitontut jotka auttavat linnan mahdollisessa kunnostuksessa ja isossa siivouksessa. Mahdollisesti muotokuvia putsataan ja muutenkin koulu "korjataan" seuraavan vuoden opintoja varten.

Kuinkas muuten ruohonleikkuu? :O Hagrid/Voro ajelee siellä ruohonleikkurilla, koska eivät voi taikoa? Vai onko nurmikentät taijottu niin, etteivät ne kasva? Ja muistaakseni neljännessä kirjassa Hermione mainitsee, etteivät jästivempeleet toimi Tylypahkassa. Ja olisihan se muutenkin aika huvittavaa.

Lisäksi jonkun pitää hoitaa pöllöjä, vaikka ne pääsevätkin vapaasti metsästämään.

Niin ja mitä vielä linnaan tulee, se on todennäköisesti "lukittu" kesällä. Kuten kolmannessa kirjassa/elokuvassa kun Sirius pääsee linnaan Dumbledore sanoo "Mr. Filch, secure the castle". Muutenhan tonne pääsis kuka tahansa kävelemään sisään ja tekemään mitä haluaa, tuskin Vorosta on sitä estämään.

merlie

 • Ankeuttaja
Vs: Tylypahka kesällä
« Vastaus #26 : Huhtikuu 27, 2008, 20:15:50 »
Joo, kesällä kotitontut siellä häärävat Voron ja Norriskan komennossa. Suursiivous varmaan toteutetaan kesäisin; kaikki ikkunat ja ovet auki ja seinävaatteiden ja petivaatteiden tuuletus ja taulujen pölytys. Opettajilla on hieman lyhyempi loma kuin oppilailla, uskoisin. Ja rehtori lähettää tietenkin kirjalistat oppilaille muutamia viikkoja ennen koulun alkamista, joten rehtorin pitäisi olla paikalla ainakin jossain vaiheessa kesälomaa.

Tuskinpa linna missään vaiheessa tyhjenee, kotitontut, Hagris, Voro ja Punurmio sähläävät tietenkin koko kesän linnassa.

Poissa Azura

 • ENFJ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • do not go gentle
  • parasomnia
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Tylypahka kesällä
« Vastaus #27 : Huhtikuu 27, 2008, 22:44:04 »
No, kesällähän tylypahka on kuin normaali koulu. Ehkä siivoojia sinne jää: siivotaan paikat ja järjestellään ensi vuoden jutut. Voro asustelee siellä kesäisin ja luultavasti tonkii tyyppejen tavaroita makuusaleista (ettei sinne muka jäisi jotain!) :D ja kotitontut tekevät siellä kaikenlaista. Luulen että opettajat menevät töihin aiemmin ja he suunnittelevat etukäteen vuoden "opetussuunnitelman." Käväisevät joskus koululla ja joskus lomailevat, eivät he siellä 24/7 ole.

Luulen myös, että Hagrid välillä käväisee linnassa kävelyllä ;) ellei sitten nyt mene ulkomaille pyörimään.
"For if you're not afraid, how can you be really brave?"

- The Exploits of Moominpappa

Poissa lottapeppiina

 • Elämän pelinappula
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Tylypahka kesällä
« Vastaus #28 : Huhtikuu 28, 2008, 12:29:28 »
Luulisin, että kesäisin opettajat ja rehtori tottakai suunnittelevat seuraavaa vuotta, niinkuin tavallisissakin kouluissa. Pidin ehdotuksesta että opettajilla olisi salaisia bileitä! Mutta se ei ole kovin todennäköistä. Aaveet, hmm.. En usko että ne lähtevät mihinkään, ehkä ne mieluumminkin viettää keskenään aikaa. Murjottava myrtti luultavasti murjottaa koko kesän! Hagrid oletettavasti hoitaa taikaeläimiä, niinkuin muulloinkin, sillä eihän eläimet ja oliot lähde mihinkään lomalle.
Lotta, aina siellä missä tapahtuu.

Mansikkahullu

 • Ankeuttaja
Vs: Tylypahka kesällä
« Vastaus #29 : Huhtikuu 28, 2008, 20:05:10 »
No tuntuu aika hassulta ajatella esim. Kalkaros lomailemassa vaikkapa Espanjassa! Mutta uskon että he menevät perheidensä luo tai jos asuu yksin niin kuitenkin omaan kotiinsa. Kummitukset ainakin varmaan viettävän kesänsä ihan vain Tylypahkan tiluksilla. Ja rehtori ja apulaisrehtori ( vai mikä olikaan apulaisvararehtoriko?) niin ne varmaan suunnittelee myös tulevaa kouluvuotta. Jotkut opettajat tietty esim. Matami Huiski saattavat lähteä lomailemaan jonnekkin lämpimään. (Matami Huiski ainakin tuntuu siis sellaiselta henkilöltä..)

Poissa Giliath

 • Cassiopeian pikkusisko
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Jensen Ackles :D
Vs: Tylypahka kesällä
« Vastaus #30 : Toukokuu 09, 2008, 19:45:40 »
Minäkään en usko että opettajat ovat koulussa koko kesän 24/7.
Voro ja Norriska varmastikkin siivoilevat vielä elokuuhun asti oppilaitten jälkiä:) Sitten Voro varmastikkin entisöi näitä tauluja8jos tarvetta on),hänhän muistaaksen entisöi Lihavan Leidin AzV. Ja Voro käyttää aika 100% varmuudella vapaa aikaansa etsien salakäytäviä.
Hagrid on koululla osan ajastaan tai hoitaa/hoiti killan asioita. Pitäähän jonkun vahtia tiluksia ym. Ja tietenkin taikaolennot.
Aaveet eivät varmastikaan lähde minnekkää,elleivät sitten vieraile tuttujensa luona.
Kotitontut varmastikin tekevät sen Suuren Siivouksen oppilaitten lähdettyä,sitten alkaa näitten pienten askareitten suorittaminen(haarniskojen kiillottaminen ym.) Heillekin se on pientä "lomaa"

Opettajat jäävät koululle oppilaitten lähdettyä ja sitten Tylypahkan junalla Lontooseen tai hormiverkolla. Ja ennen kuin koulu alkaa ovat suunnilleen viikon ennen sitä.Varmastikin osalla on sukulaisia ja lomailevat. Verson pitää kyllä käydä koululla katsomossa kasvejaan,en usko että Voro pystyy huolehtimaan esim. pirunnuolesta. McGarmiwa varmaankin vierailee Skotlannissa sukulaistensa luona ja käy näillä velhomaailman turisti-paikoilla.

Uskon että Severius oli Tylypahkassa tarkistamassa silloin tällöin limapurkkejansa:D En usko että hän viihtyi jästi asunnossaan.

« Viimeksi muokattu: Toukokuu 09, 2008, 19:49:02 kirjoittanut Giliath »
*Miettii ja lukee, mutta harvemmin kirjoittaa*

Stephanus Lucanus

 • Ankeuttaja
Vs: Tylypahka kesällä
« Vastaus #31 : Toukokuu 20, 2008, 00:04:04 »
Minäkään en usko että opettajat ovat koulussa koko kesän 24/7.

Minä en usko että opettajat olisivat Tylypahkassa talvellakaan 24/7. Itselläni on hiukan kokemusta samantyyppisistä yhteisöistä. Yleensä henkilökunnalla on viikonloppuvapaita ja vapaavuoroja ja -päiviä viikollakin. Eiköhän ole niin, että Tylypahkan opettajat saavat viettää oppituntien ulkopuolisen ajan vapaasti ja (ainakin vapaapäivinään) poistua linnan alueelta.

Vapaalla olevia opettajiahan tapaa säännöllisesti Tylyahossa. Hormiverkon kautta voi kätevästi siirtyä vapaapäivinä kotiin kauemmaksikin.

Opettajien kesäloma ei välttämättä ole kovinkaan paljon lyhyempi kuin oppilailla. Ainakin Lupin ja Kuhnusarvio saapuvat paikalle yhtämatkaa oppilaiden kanssa!

hunaja

 • Ankeuttaja
Vs: Tylypahka kesällä
« Vastaus #32 : Kesäkuu 16, 2008, 18:19:34 »
minun on aika vaikea kuvitella Dumbledore jossain rannalla uimahousut jalassa *hihii*.
mutta luulen että opettajat menevät sukulaisten luo kesällä . tosin voro varrmaan jää vahtimaan linaa.
verso varmaan jää hoitamaan kasvejaan ja punurmio jää tylypahkaan.

Poissa Suru

 • keräkurmitsa
 • Sanomaton
 • *
  • Livejournal
 • Pottermore: ChestnutLeviosa81
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Tylypahka kesällä
« Vastaus #33 : Elokuu 07, 2008, 01:08:07 »
Minut vähän niin kuin kiristettiin kirjoittamaan tähän aiheeseen (wonder why :D), mutta koetetaan nyt saada jotain älykästä aikaiseksi. Sitä paitsi nyt on mukavaa ajatella kesälomaa, kun sitä on jäljellä enää neljä päivää ja vähän stressaa taas kaikki syksyllä alkava.

Mutta niin, aiheeseen:

Mielestäni olisi aika erikoista, että opettajat istuisivat kuin tattisienet Tylypahkassa kesän aikana. Eiväthän jästimaailmassakaan matematiikanopettajat nuku vihkojen keskellä kaapissa ja sillä lailla, vaan lähtevät jonnekin mahdollisten perheittensä kanssa ja koettavat rentoutua, kun se opettaminen kasalle villejä lapsia/angstisia teinejä ei aina välttämättä ole ihan ruusuilla tanssimista. Vaikkei kaikilla Tylypahkan opettajilla perhettä olisikaan, niin he voivat silti tehdä jotain lomaan liittyvää: vetäytyä kesämökilleen tai aurinkorannalle jonnekin (vaikka kirjoissa ja tässä topickissa mainittu ajatus Dumbledoressa ottamassa aurinkoa on melko huvittava...) Myös lapsuuden kotiseutu voi olla yllättäen todella houkutteleva lomakohde. Viisasten kivessä Oraven kerrottiin hakeneen tietoa vampyyreistä, ja Liekehtivän pikarin sekä Feeniksin killan kirjojen välissä ainakin osa opettajista taisi viettää aikansa Killan puuhissa työskennellen.

Linna tuskin jää koskaan aivan tyhjäksi: en usko, että kummitukset, jotka tuskin voivat jättää linnaa, tai kotitontut, joille käsite "loma" on suunnilleen kirosana, sieltä pahemmin poistuvat minnekään. Voro saattaa jäädä linnaan ihan vain pitämään kuria Riesulle ja entisöimässä maalauksia tai jotain järkevää, mitä olette jo sanoneet, ja kun mies on jo melko ikääntynyt, en usko, että hänellä pahemmin on elämää linnan ulkopuolella. Tai sitten on, mutta minulle ainakin on hirveän vaikeaa kuvitella Voroa seniorimatkalla Kreikan saarille valokuvakamera kädessä ja matkaopas(kirja!) olkapäällä keikkuen. :D

Kuten ihan jästimaailmassakin, veikkaan, että Tylyahon liikkeet pitävät omat pienet lomansa, mutta harvemmin on kannattavaa pitää tyhjää liiketilaa kuukausikaupalla. Ja voihan olla, että kylään tulee turisteja ihailemaan Britannian ainoaa täysin jästitöntä kylää.

On jo myöhä. :>
“Älä näytä tuommoiselta, Korppu", hän sanoi. "Eihän tämä ole yhtään mitään. Paljon pahempaa on tulossa!”
- Astrid Lindgren: Veljeni Leijonamieli

Poissa Aada

 • kepeäkansinen kirjanmerkkikeräilijä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Tylypahka kesällä
« Vastaus #34 : Elokuu 11, 2008, 02:53:49 »
Kyllä minulla on sellainen tuntuma, että Tylypahka on kesällä kiinni, ettei sinne pääse kukaan.
Onhan se tosin vaikeaa kuvitella joku opettajista jonnekkin aurinkorannalle :D mutta en vain saa päähäni sellaista mahdollisuutta, että siellä joku olisi kesällä. Hagrdihan asuu tiluksilla, jos hän pitää koulusta huolta, kun muut ovat muualla?

Mutta entäs sitten kun Professori Punurmiohan asuu koulussa..? Mihin hän sitten menee, jos ei saa "kotonaan" olla?
Estoy actualmente muy feliz. Mío vida es arreglado.

Poissa Loru

 • Lirppuva loistoveikko
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Tylypahka kesällä
« Vastaus #35 : Syyskuu 12, 2008, 11:06:51 »
Mä ainakin haluisin tietää mitä Dumbledore tekee kesällä... Onko se vaan tylypahkassa laatimassa kaikkien oppilaitten lukujärjestyksiä vai onko hän jossain kanarian saarilla aurinkoa ottamassa...
"Kumpi oli ensin, feeniks vai liekki?"

Poissa Lohikäärmelady

 • varjoenkeli
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Painovirhepaholainen
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Tylypahka kesällä
« Vastaus #36 : Syyskuu 14, 2008, 12:22:48 »
Eikös jossain mainittu, että ainakin voro jäisi kesäksikin Tylypahkaan? No eihän hänellä kai mitään muuta elämää Tylypahkan ulkopuolella olekaan ja onhan hänellä siellä Norriskakin. Voivat pitää koko kesän yhteisiä kahvisessioitaan ja Voro voi kehitellä uusia karmaisevia jälki-istuntoja;)

Hagdin jää varmasti. Tiluksilla riittää hommaa ja minne muullekaan hän menisi? Muut opettajat lähtevät todennäköisesti koteihinsa/sukulasitensa luo/ lomalle ympäri maata. Olisi kyllä kiinnostavaa tietää minnä esim. Dumbledore suuntaa kesällä ja missä Kalkaros oleilee. Dumbledorella on varmasti muitakin tärkeitä asioita hoidettavanaan kesälläkin, mutta muut opettajat ovat kai vain pienellä tauolla opettamisestaan.

Voisihan tähän vielä mainita sen, että Vorolla on varmasti hauskaa Riesun kanssa;D
Muuten hän kai vain siivoilee koulua. Kummituksetkin jäävät varmasti sinne.
Kotitontuillakaan ei VARMASTI ole lomaa, mutta kenelle ne sitten kokkaavat? Taitavat vain sitten siivota entistä enemmän...

Kalkaros kanarian saarten hiekkarannoilla olisi kyllä mahtava näky^^
(Mirzan viestistä)

Jotenkin Dumbledore tuolla samaisella paikalla ei ihmetyttäisi minua niin paljoa. Hänestä sen voisi vielä uskoakin;)

-Lohikäärmelady
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 14, 2008, 12:28:36 kirjoittanut Lohikäärmelady »
-Mitä? Onko nukkumatilla muka vihollisia?
-Kahvi! Ajattele kahvia!

Poissa Dreik

 • Fanpire
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • UuhLaLaahLaLaaLaLaahLaLaahLaLaa!!!
Vs: Tylypahka kesällä
« Vastaus #37 : Huhtikuu 10, 2009, 14:27:38 »
Hihiii! Onpa mielenkiintoinen aihe. En olekaan ennen edes pohtinut asiaa! :D

Nyt kun tarkemmin ajattelee, niin tuntuisihan se vähän oudolta, jos kaikki opet vain jäisivät Tylypahkaan. Käsittääkseni heillä ei ole perheitä, mutta olisi silti hieman outoa. Ehkä he jäävät sinne ja pohtivat aina uusia oppilaita ja suunnittelevat seuraavaa vuotta. Ehkä he tekevät semmoisen jästimaailmassa opetussuunnitelmaksi kutsutun jutun. ;)) Kyllähän ainakin Dumbledore lähettää ne Tyltpahkan kirjeet. Paitsi en nyt muista että kirjoittiko ne McGarmiva vai Dumppis. Mutta kuitenkin, luulisi kaikkien oppilaiden kirjeiden kirjoittamiseen menevän aika paljon aikaa. Minusta myös tuntuu, että osa opettajista matkustelee. Ehkä työtehtäviensä takia tai sitten Feenikin killan tehtävissä. Esimerkiksi Dumbledore etsiskeli käsittääkseni jossain vaiheessa hirnyrkkejä. Korjatkaa jos nyt olen siinä väärässä. :D Kalkaros taitaa ainakin mennä himaan. Kutosessahan Narcissa ja Bellatrix tulevat kylään. Verso voisi ehkä istuttaa ja hoitaa kasveja. Voro pitää huolta linnan puhtaudesta, kyllä uskon että kaikkien oppilaiden jälkeen riittää siivottavaa. Dumbledore taitaa asua linnassa. Ainakin minä kuvittelen niin, joten luulenpa että hän matkailee mutta tulee aina välillä linnaan. Punurmio ei varmaan ikinä poistu tornistaan joten miksipäs hän mihinkään lähtisi kesäksikään. Kyllä hänellä varmasti tulevaisuuden tulkintaa riittää. Matami Pomfrey voisi lähteä, mutta palata ehkä jotain viikkoa ennen koulunalkua. Aaveet varmaan ainakin jäävät koululle, joten ehkä heidän mukanaan myös professori Binns. Toisaalta hän on niin urvelo, että voisi vaikka opettaa tyhjää luokkaa kesäisin huomaamatta yhtikäs mitään. No ehkä ei kumminkaan...

Todella mielenkiintoinen keskustelun aihe, aika vaikea. Tässä nyt vaan on minun kuvitelmiani. En ole perehtynyt mihinkään mitä Rowling on kenties joskus asiasta kertonut. ;D
Lukekaa Hömppätarinaa, se kasvattaa oven narinaa... ;)

VPS

 • Ankeuttaja
Vs: Tylypahka kesällä
« Vastaus #38 : Huhtikuu 19, 2009, 15:05:46 »
No minun muistaakseni joka vuosi on ollut eri pimeyden voimilta suojautumisen opettaja ja kesällä uuden opettajan tavarat pitää siirtää sinne.Sitten titty kaikki kotitontut, hagrid, voro, norriska, punormio ja rehtori on varmaan alku kesästä lomalla, mutta palaa parin viikon kuluttua tekemään askareita.Prilli tuskin luopuu kirjoistaan.

Poissa Volde

 • Pimeän lordi
 • Vuotislainen
Vs: Tylypahka kesällä
« Vastaus #39 : Huhtikuu 25, 2009, 10:25:18 »
Itse ajatelen, että osa Tylypahkan opettajista käyvät tapaamassa perheitään, uskon, että he myös harjoittelevat taikomista. Aaveet ainakin pysyvät paikoillaan.
Kalkaros voisi noissa viimeisissä kirjoissa aina kesälomalla roikkua välillä tiedät-kai-kenen seurassa.

- Volde