Kirjoittaja Aihe: Tylypahka kesällä  (Luettu 15593 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Ixion

 • Ankeuttaja
Tylypahka kesällä
« : Heinäkuu 06, 2004, 17:45:56 »
Rupesin vain pohtimaan, että millaista Tylypahkassa on kesäisin? Kaikki oppilaat tietenkin lähtevät pois, mutta entä opettajat, Voro, matami Pomfrey? Hagrid tietenkin asuu mökissään, mutta onko linna muuten aivan tyhjillään? Vai järjestävätkö opettajat salaisia bileitä pitkin kesää? *naur* No, ehkei sentään. Entä pakkaavatko kummitukset kamansa ja lähtevät pariksi kuukaudeksi lomailemaan? Tätäkin itse asiassa vähän epäilen, mutta anyway.

Rowling on luonut niin laajan ja mielenkiintoisen maailman, ettei hän millään ehdi kertoa kaikista tämän kaltaisista asioista kirjoissaan. Opettajien perheistä ja elämästä olisi mielenkiintoista tietää, kuin myös itse Tylypahkasta ja velhokylistä.

Kertokaa mielipiteenne - mitä tyliksessä tapahtuu kesäisin? Kesäkursseja ehkäpä?

Crestfallen

 • Ankeuttaja
Tylypahka kesällä
« Vastaus #1 : Heinäkuu 06, 2004, 17:53:08 »
Tuntuu jotenkin hassulta ajatella esim. Kalkaros jonnnekin Velhomaailman lomamatkalle... Eih, se nyt olisi jo mahdotonta! Ehkä tulevaisuudessa selviää mitä opettajat ekevät lomillaan, koska kai heillä nyt sellaiset nyt ovat (?). Ehkä osa opettajista tosiaan jää asumaan jonnekin Tylypahkaan, voisin kuvitella ainakin Dumbledoren tekevän niin, Voro nyt tuskin lähtee Norriskansa kanssa yhtään mihinkään! Ehkä kesällä saattettaisiin järjestää uusinta-mahdollisuuksia oppilaille, jotka eivät ole päässeet kokeista läpi. Mielenkiintoinen kysymys, pani todella pohtimaan (kuinkahan nukun tänä yönä?)!

Poissa Mirzam

 • Henkihörhö
Tylypahka kesällä
« Vastaus #2 : Heinäkuu 06, 2004, 18:14:52 »
Olettaisin, että tiettyyn joukkoon kuuluvat opettajat ovat työntouhussa koko kesän, mutta muut.. Tylypahkan tiluksilla on taatusti kesälläkin töitä, jotka väkeä sitovat. Taikaeläinten hoitoahan ei sovi laiminlyödä, ja kasvitkin kaipaavat huolenpitoa. Vorolla on varmastikin kädet täynnä töitä, linnahan on valtava. Puhumattakaan siitä, että jonkun pitänee pitää silmällä kotitonttuja.

Kyllä heistä varmaan vuorollaan kukin lomailemassa jossain käy, Voro ja Norriska saattanevat vierailla jossain surkkien seuroissa, ja epäilisin, että opettajakunta kouluttaa itseään lisää kesän aikana. Oppilaille tuskin tarjotaan kesäkursseja, sillä varmaan tietäisimme sellaisesta mahdollisuudesta jo. Elleivät kesäkurssit koske nimenomaan S.U.P.E.R:ihin valmistautuvia..

Mutta minähän en epäile hetkeäkään, etteikö Kalkaros viuhtoisi pitkin Kanarian saarten hiekkarantoja kaikessa mustuudessaan..

taku

 • Ankeuttaja
Tylypahka kesällä
« Vastaus #3 : Heinäkuu 12, 2004, 21:13:14 »
Tietääkseni opettajat asuvat linnassa?
Kaikilla on varmaankin kuitenkin mahdollisuus lomaan linnan ulkopuolella, jos he niin toivovat. Tuskinpa opettajat ovat perheellisiä, sillä muutenhan perheelle jäisi aikaa vain muutama kuukausi vuodessa.

Poissa Spectre

 • Wraith
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
Tylypahka kesällä
« Vastaus #4 : Heinäkuu 13, 2004, 09:54:57 »
Kesäisin opettajat varmaan vierailevat sukulaistensa yms. luona, sillä vaikka perhettä ei kaikilla olisikaan, niin muutama elävä sukulainen kai sentään...? Voidaanko kotitontuille antaa lupa poistua linnasta lomien ajaksi? Poistuisivatkohan edes, vaikka luvan saisivatkin? Minervan voisi kuvitella jästivaatteissa kiertelemässä ympäriämpäri Euroopan kulttuurikohteita kenties Verso seuranaan? Kalkaros ei varmaan tuhlaisi arvokasta aikaansa moiselle hölynpölylle, vaan istuisi alhaalla tyrmässään ja suunnittelisi miten kiusata Potteria ensi lukukaudella! Mitenköhän muu taikamaailma kesäisin lomailee? Ministeriö ja suurin osa Viistokujan sekä Tylyahon kaupoista lienee suljettuna. Vai voidaanko ministeriötä sulkea, jos Voldu päättäkin palata vaikka heinäkuussa. Ottaakohan ne kesätyöntekijöitä? hmm...

Poissa Nefalphiel

 • Juudas
 • Vuotislainen
  • Sisar Vakava?
Tylypahka kesällä
« Vastaus #5 : Heinäkuu 13, 2004, 10:24:52 »
Onhan velhoillakin ulkomailla ihan omat nähtävyytensä. Ja *normaaleista* jästinähtävyyksistähän on paljastunut kaikkea taikuuteen liittyvää, muunmuassa pyramideista. Weasleyn perhehän vieraili ennen Ronin kolmatta vuotta Egyptissä, ja eikös Bill siellä työskennellut käymällä poistelemassa kirouksia pyramidien huoneista ja muista vastaavista?
Ja ainahan kerrotaan näistä, kuinka joku törmäsi noita-akkaan jossakin majatalossa ja tuli kärhämää.
Ehkäpä opettajat tutkivat historiaa (matkaillessaan, jos niin tekevät) tai perehtyvät yleensäkin asioihin enemmän.
Minä pystyn hyvin kuvittelemaan McGArmiwan jossakin tutustumassa erilaisiin kulttuureihin ja muodonmuutoksiin liittyvään.
I walked through fire and I didn't get burned.

FMulder

 • Ankeuttaja
Tylypahka kesällä
« Vastaus #6 : Heinäkuu 13, 2004, 10:31:46 »
Lainaus käyttäjältä: "spectre"
Ministeriö ja suurin osa Viistokujan sekä Tylyahon kaupoista lienee suljettuna. Vai voidaanko ministeriötä sulkea, jos Voldu päättäkin palata vaikka heinäkuussa :shock: . Ottaakohan ne kesätyöntekijöitä? hmm...


Minä luulen, että taikaministeriöstä isommat pomot lähtevät lomille. Pienemmät virkamiehet jäävät ministeriöön hoitamaan juoksevat asiat.

Poissa Mirzam

 • Henkihörhö
Tylypahka kesällä
« Vastaus #7 : Heinäkuu 13, 2004, 10:41:02 »
Miksi ihmeessä Viistokujan tai Tylyahon kaupoista suurin osa olisi suljettuna? Ovathan jästimaailmankin kaupat kesällä auki, luulisi että kesälläkin velhojen pitää elantonsa tienata? Kesäkin on sesonki, velhomaailman turistit vierailevat Viistokujalla ja muissa saarivaltion velhokohteissa.

Ja Ministeriön väen lomat lienevät porrastettuja, kyllähän asioita kesälläkin pitää pyörittää.

Mitä opettajiin tulee, heidän lomansa ei ole niin pitkä kuin oppilailla. Edellisen lukukauden sotkut täytyy selvittää ja seuraavaa valmistella.

Crazy Rosie

 • Ankeuttaja
Tylypahka kesällä
« Vastaus #8 : Elokuu 06, 2004, 21:34:19 »
En usko että opettajat poistuvat linnasta koko kesäksi. Saattavathan he jonkin sortin lomilla käydä. Luulenpa että opettajat asuvat linnassa ja ovat siellä kesät talvet. Vaikka se vaikuttaa omituiselta etteivät he koskaan tapaa perheitään, ystäviään tai sukulaisiaan, jos heillä niitä on. Olisi kyllä outoa jos kenelläkään opettajista ei olisi minkäänlaista sukua...? Ja linnasta täytyy pitää huolta; hoitaa kasveja ja siivota linnaa... En oikein keksi muuta sanottavaa. Muoksin ehkä jos tulee jotain mieleen.

Poissa Leida

 • Hanhensulkakynä
 • Vuotislainen
Tylypahka kesällä
« Vastaus #9 : Elokuu 08, 2004, 14:35:42 »
Opettajilla varmaan on vähän lyhyemmät lomat, kuin oppilailla. Kaikki opettajat eivät varmaan lähde mihinkään, mutta muutamat luultavasti tekevät lyhyempiä matkoja. Koulua täytyy varmasti pitää kunnossa kesälläkin. Ja käyhän sekin jo lomasta, kun saa ilman oppilaiden hälinää nauttia linnan rauhasta. Sukuloimassa jotkut voivat käydä, mutta en kyllä osaa kuvitella kenellekään perhettä. En usko opettajien olevan edes naimisissa. Aika hankala pitää huolta lapsistaan, jos näkee heitä vain muutaman viikon kesäisin. Kovin monet perheelliset velhot ja noidat eivät tälläistä työtä varmaan hanki.
"I believe you find life such a problem because you think there are the good people and the bad people", said the man. "You´re wrong, of course. There are, always and only, the bad people, but some of them are on opposite sides."
-Terry Pratchett: Guards! Guards!-

Marizki

 • Ankeuttaja
Tylypahka kesällä
« Vastaus #10 : Elokuu 08, 2004, 16:50:07 »
Kyllä prof. Verson täytyy ainakin käydä hyvin tiuhaan tahtiin kesäisin Tylypahkassa, sillä en usko että Voro osaisi hoitaa kaikkia harvinaisia kasveja. McGarmiwa, Kalkaros ja Dumbledore ovat ainakin killan palveluksessa. Minusta jotenkin tuntuu että Lipetitkin olisi killassa, koska onhan hänkin ollut kauan opettajana ja varmasti hyvin läheinen Dumbledoren kanssa. Mutta mene ja tiedä.
Hehän saattavat viettää kesäänsä perheidensä luona. (Punurmio ei varmaan postu vintistään koko kesänä, oikea mökkihöperö) Kait nyt sentään ainakin osalla opettajista lapsia on, joskin he saattavat olla aikuisia.
Kotitontut ovat töissä Tylypahkassa, joten uskon että ne pitävät linnan jonkinlaisessa kondiksessa Voron avustuksella. Riesusta ei varmaankaan ole haittaa koska räyhähengethän muistaakseni syntyvät jotenkin nuorten tunteista, joten se luultavsti viettää hiljaseloa.

Zedoc

 • Ankeuttaja
Tylypahka kesällä
« Vastaus #11 : Elokuu 09, 2004, 10:27:27 »
Ja esim. Mcgarmiwa, kalkaros, hagrid ja dumblehan on killassa, luulis että ne pyörittää sitä lomalla, sillonhan on enemmän aikaa vakoilla voldua? Ja hagrid varmaan huolehtii tiluksista, verso kasveista ja kotitontut ja voro hoitaa linnaa kesän ajan? McGarmiwa hoitaa kouluun tulevat uudet oppilaat, ja luulen että dumblellakin on rehtorin tehtäviä aimo kasa. Kiltaahan varmaan jatketaan, vaikka taikaministeriö tietääkin voldun palanneen? Luulisin näin.

[offtopiccia] Taitaa tylypahkan tauluille tulla tylsä kesä.. :D En mä ainakaan jaksais aina jutella oisten taulujen kanssa.. xD

ayu

 • Ankeuttaja
Tylypahka kesällä
« Vastaus #12 : Elokuu 10, 2004, 12:28:05 »
Niin no, mää oon ajatellu viimeiset 2 minuuttia tätä juttua.
Hagrid asuu mökissään ja hoitaa toraa ja muita lemmikkejään, Voro ja Norriska hoitavat linnaa, ja tontut ja haamut mellastavat siellä.

Joo, jotkut opettajat voivat käydä killassa. Dumbledore, McGarmiwa, Kalkaros ja miksei Lipetitkin?

Mutta se on vähän hämärää, että kuka siivoa linnan? Voro yksinkö?
Eihän linna koko kesää pysy puhtaana, vaan kyllä siellä varmasti edes yksi taulu pölyttyy.
Tauluista puheenoleln, niille tulee tosi tylsä kesä. :D

coteau

 • Ankeuttaja
Tylypahka kesällä
« Vastaus #13 : Elokuu 10, 2004, 13:05:50 »
Kyllä kyllä. Niinkuin jo todettu muutamaan kertaan, Voro varmaanki hoitaa linna, ja Hagridhan on *tarkistaa*  Tylypahkan avainten ja tilusten vahti ja asuu linnan mailla.
Luulen kanssa että opettajilla ei ole omaa perhettä, tai tottakai voi olla, mutta taitaa perhe-elämä vähän kärsiä työn takia... Epäilyttävää on myös onko opettajilla edes mitään omaa kotia, jos ei ole perhettä/miestä/ym.
Meinaan että aika turhaa pitää mitään kämppää kun asuu siellä muutaman viikon kesällä :D, eli ehkä ne menee sukulaisten/ystävien luo lomalla vierailemaan, tai ulkomaille..........
Tai sit ne asuu siel linnassa loman ajan jos ei muuta lomanviettoa keksi :) Suunnittelee seuraavaa lukuvuotta yms. yms.

Vähän sekava olen taas :D

inuyasha

 • Ankeuttaja
Vs: Tylypahka kesällä
« Vastaus #14 : Heinäkuu 04, 2007, 16:13:55 »
Luulen että ainakin kummitukset,aaveet ym. jäisivät linnaan.Perusteluita on aika vaikea keksiä mutta kun nyt tarkemmin miettii asiaa,Niin syntyy ajatu "koti" eli uskon että ne asuvat linnassa.Jotkut opettajat luultavasti lähtevät ehkä jonnekkin tai sitten he miettivät opetussuunnitelmaa seuraavaksi vuodeksi.

Poissa kirja

 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Tylypahka kesällä
« Vastaus #15 : Heinäkuu 04, 2007, 16:17:26 »
Minä luulen, että Tylypahka on aivan tyhjillään, sillä Rowling on kai sanonut, että opettajilla on perheet ja, että opettajat asuvat jossain. Onhan opettajullakin loma :) Eli siis opettajat tuskin ovat Tylypahkassa, vrt. Weasleyt tai Kalmanhanaukio. McGarmiwa varmaankin ainakin on Feeniksin killassa, sillä varmaan sekin tekee töitä kesällä. Ja totta kai, kummitusten koti on tietenkin linna ;) Opetussuunnitelma? Luulen, että senlainen on joko valmiina, sillä ainahan kaikki tekevät töitä sen saman kaavan mukaan tai sitten sitä ei ole ollenkaan.
~kirja
Jos lisäät tietoosi tilastoja, ihmiset uskovat sinua paremmin. Jo 96 %:ssa tapauksista!

Time

 • Ankeuttaja
Vs: Tylypahka kesällä
« Vastaus #16 : Heinäkuu 04, 2007, 17:47:18 »
Kyllä luultavasti lähes jokaisella opettajalle on oma talo ja he viettävät kesän taloissaan, ystävien kanssa, sukuloimassa ja kenties vaikka Egyptin pyramideja tutkiessa? Tietysti on poikeuksiakin, mielestäni Dumbledore asuu Tylypahkassa, kuten myös Voro. Kotitontut eivät tietenkään lähde mihinkään, vaan luultavasti siivoat luokkahuoneita ja järjestelevät kirjoja kenties? Tai mahdollisesti muuten vain järjestelevät koulua. Haamut kyllä pysyvät Tylypahkassa, mihin ne menisivät? Kulkisivat Viistokujalla ihmisten läpi, en usko.

Ja kuten kuutoiskirjassa ja näimme, Kalkaroksellakin on oma talo, hän ei asu Tylypahkassa. Ja uskoakseni kyllä joillakin Tylypahkan opettajilla on perhe, vaikea kuvitella ihan perheettömiä opettajia.

Luultavasti opettajien loma on lyhyempi kuin oppilaiden, koska heidän pitää valmistella Tylypahka uuteen lukuvuoteen, ja muutenkin etsiä uusi Pimeyden Voimilta Suojautumisen -opettaja. No, tuossa minun teoriani asiasta.

Poissa Radamsa

 • tiskipöydän alla asustava
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kalmokalvaus!
Vs: Tylypahka kesällä
« Vastaus #17 : Heinäkuu 05, 2007, 00:06:33 »
Älkäämme unohtako Matami Prilliä ja Pomfreytä! Lähtevätköhän he kesällä minnekkään? Prilli voisi hyvinkin mennä jonnekkin kirjamessuille tai muuhun kirjastoon etsimään lisää kirjoja tylypahkaan. Ellei tämä sitten jää Voron seuraksi.. Pomfreystä nyt en tiedä Ainahan Vorolle voi sattua jotakin ja tämä jää sitten sinne varmuuden vuoksi.
Versosta vielä: Ainahan hän voi ottaa kasvinsa mukaan siinä missä Neville 'kaktuksensakin' (tosin hänellä on niitä paljon enemmän) Millähän opettajat menevät kotiin? Jollain toisella junalla joka tulee sitten kun oppilaat ovat lähteneet? Ilmiintymällä?
"You are the weak one. You never know love or friendship. And I feel sorry for you." (HP&FK Movie)

Cobaia

 • Ankeuttaja
Vs: Tylypahka kesällä
« Vastaus #18 : Heinäkuu 05, 2007, 11:10:04 »
Luulisin että opettajat pitävän vähän lomaa ja palaavat sitten koululle. Niinkuin meillä jästeilläkin.
Jos kouluun tulee uusia opettajia, pitäähän heidät haastatella, jos tulee jokin uusi aihe, esim. pimeydenvoimilta suojautumisessa opettajat voisivat harjoitella niitä. Verso nyt ravaa, elllei jopa asu koululla koko kesän hoitaen kasveja. Hagrid asuu mökissään ja pitää huolta tiluksista. Voro ja Norriska vahtaavat koulua, kuin sielä vieläkin olisi oppilaita, ja vaativat haamuja jälki-istuntoon. Dumlbedore hoiti killan asioita, samoin McGarmiwa, tosin joku jo sanoi, että voisi kuvitella McGarmiwan tutkimassa muinaisia raunuoita tms. Olen samaa mielta.
Kalkaros Kanariansaarilla voisi olla haukakin näky :D

Poissa Anck Su Namun

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Tylypahka kesällä
« Vastaus #19 : Heinäkuu 08, 2007, 19:04:46 »
Enpä ole tälläistäkään asiaa liiemmin ajatellut, mutta Kalkaros nyt ainakin käy kotonaan, sillä siellähän hän oli kuudennen kirjan alussa, itse kyllä kuvittelisen opettajien lomaa viettävän niin kuin tavalliset pulliaisetkin. Uskon, että koko koulun henklökunta viettää lomaa ja koulu on muuten tyhjillään, vain kotitontut pitävät siitä huolen. Voihan olla, että opettajat palaavat kouluun muutama päivä ennen oppilaita ja hoitavat asiat kuntoon. Hagrid asuu varmasti mökissään niin kuin monet ovat sanoneet, mutta sitten herää kysymys, että miten Hagrid pystyy matkustamaan niin nopeasti, kun käy kesäisin aika usein viistokujalla. No ehkä hän käyttää hormipulveria, en tiedä.
カダージュ

Strawberry

 • Ankeuttaja
Vs: Tylypahka kesällä
« Vastaus #20 : Heinäkuu 09, 2007, 15:57:56 »
Siellähän on varmaan typötyhjää, ellei joku opettaja nyt käy kerran pari tarkastamassa jotain...?
Kyllä silti ne opettajatkin kotonaan on, kun kerran perheet on.
Minuakin mietityttää se, että miten opettajat menevät koteihinsa; junallako, niin kuin oppilaatkin? Sitä minä epäilen. Todennäköisintä on varmaan joku ilmiintyminen tai joku porttiavain. Jollain taikatavalla kumminkin varmaan.

Poissa Tinde

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Tylypahka kesällä
« Vastaus #21 : Heinäkuu 10, 2007, 01:54:36 »
Minä yhdyn siihen, että Tylypahka olisi tyhjillään kesät.Tosin rehtori ja nyt viimeisimpien tapahtumien siivettämänä vara rehtori varmaankni tekee töitä kesällä ja suunnittelee koko lukukauden valmiiksi viimeistä heittoa myöten.Sitten uskon opettajien tulevan muutama ehkä pari päivää ennen koulujen alkua suunnittelemaan, että mitä aikoo opettaa tulevana lukuvuonna.Ehkä myös henkilökunta alkaa valmistautua lukuvuoteen ja paikat laitetaan kuntoon, että oppilaat voivat tulla taas asumaan sinne ym..
"There's something beautiful inside you".

Phoebe

 • Ankeuttaja
Vs: Tylypahka kesällä
« Vastaus #22 : Heinäkuu 10, 2007, 03:50:14 »
Kyllä Tylypahka on tyhjillään kesäisin. Tai no, melkein tyhjillään. Hagridin uskoisin olevan mökissään Tylypahkan alueella, en myöskään usko Voron ja Norriskan lähtevän minnekkään. Ja kotitontut pitävät linnan siistinä. En usko, että haamut lähtevät Tylypahkasta minnekään, joten nekin ovat siellä. Verso saattaa myös olla, tai sitten käy useammin siellä.

Nathus

 • Ankeuttaja
Vs: Tylypahka kesällä
« Vastaus #23 : Heinäkuu 10, 2007, 14:36:45 »
Minäkin uskon, että Tylypahka ainakin 6 kirjan jälkeen olevan tyhjä, jos Hagridia ei lasketa. (Saattaahan Hagridkin käydä tapaamassa välillä pikkuveljeään...)
Ennen 6 kirjaa, uskon, että Dumbledore oleskeli Tylypahkassa melko paljon, ja teki joitakin killan juttuja.
Tylypahkahan oli Dumbledoren koti, ainakin tod. näköisesti. Jos ei ole, niin tästähän saa hyvän aiheen...
Missä on Dubledoren koti ja mitähän siellä olisi? Harry voisi saada sieltä paljon apua...
Ja tietenkin Tylypahkassa on kesällä kotitontutkin... Minneppä ne sieltä lähtisivät.

Poissa siilinpiikki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Tylypahka kesällä
« Vastaus #24 : Heinäkuu 15, 2007, 11:21:35 »
Kotitontut kyllä mielestäni pysyvät Tylypahkassa, paitsi Dobby mahdollisesti on lomalla. Suurin osa opettajista mielestäni pysyvät koulussa, sillä käsitykseni mukaan se on heidän koti (ainakin Hagridin ja Punurmion), voivat he kyllä käydä matkoillakin ja palata ennen koulun alkua, ei heidän kouluun varmaan ole pakko jäädä. Ja jos heillä on koti niin sitä voisi sanoa kesämökiksi kun niin harvoin siellä käyvät. En kiellä mahdollisuutta että opettajilla olisi perhe. Dumbledore varmaan hoití Killan asioita, oli koulussa, vietti lomaa tai vähän kaikkea. Kummitukset tuskimpa lähtevät koulusta, muistaakseni heillä on jonkinlaiset rajoitukset missä he saavat olla. Enpä mitään uutta tuonut esille, mutta kirjoitin kuitenkin.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 15, 2007, 12:49:30 kirjoittanut siilinpiikki »
Voldemort menee kauppaan.