Kirjoittaja Aihe: Suomessa taikakoulu?  (Luettu 97788 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Haltiamieli

 • Ankeuttaja
Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #75 : Huhtikuu 07, 2006, 19:05:41 »
Lainaus käyttäjältä: "Elfgirl"
Ei kovin painava todiste, mutta Potter4 leffassa Dumstrangin laivaa koristaa kaksipäinen kotka, joka on jonkin Etelä-Eurooppalaisen maan tunnus (halvattu kun se karttakirja on hukassa!).

Kaksipäinen kotka taitaa olla Albanian lipussa, mustaa punaisella, mutta historiallisesti kyseisenlainen kotka on kuitenkin ollut melko yleinen vaakunaolento - tunnetuimmin tsaarinaikaisen Venäjän tunnuksena. Siitä ei siis voi juuri koettaa mitään johtaa.

Punainen atlas

 • Ankeuttaja
Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #76 : Huhtikuu 07, 2006, 19:17:54 »
"Lysandra"
Yleisenä kielenä käytettäisiin sitten vaikkapa ruotsia, koska norja ja tanskakin muistuttavat sitä melko paljon ja se on Suomen toinen virallinen kieli (tässä syrjitään nyt islantilaisia), mutta muutoin tunnit sun muut toimisivat jokaisen omalla äidinkielellä.

Eipä islantilaisia syrjittäisi, koska omien laskujen mukaani Islannissa olisi n.55 velhoa (oletetaan että niitä on samassa suhteessa kuin Britanniassa).
Samalla laskin, että Suomessa (ja samalla Norjassa ja Tanskassa) olisi n.1000 velhoa... Ja Ruotsissa kai sitten lähemmäs 2000.

Älkää kysykö mistä olen ne Britannian luvut saanut, varmaan jostain täältä Vuotiksesta luin, että Britanniassa olisi velhoja 7000-11000.

Elfetta

 • Ankeuttaja
Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #77 : Kesäkuu 03, 2006, 22:18:15 »
Lainaus käyttäjältä: "Mauam"
Perustetaankohan joskus oikeasti jossain päin maailmaa joku potterholistien kesäleiri, jossa opetettaisi kaikkia aineita joihin ei tarvita "oikeaa" taikuutta, esim. Numerologiaa, taikuuden historiaa, jne..


Joskus monta vuotta sitten kun Pottermania alkoi, televisiossa oli uutispätkä kuinka maailmalla on perustettu ihan oikeasti näitä velhokouluja, "schools of witchcraft". Lähinnä sellasia leirityyppisiä joissa opetellaan taikoja sun muuta. Siinä haastateltiin jotain naista joka osallistui sellaselle kurssille. Se jäi mieleen koska ihmettelin, että mitäköhän ne mahtaa siellä oikeen opetella??? Mutta harmi, että tosta on tosiaan jo useampi vuosi, joten en enää muista missä maassa tämä oli tai muuta tarkempaa...

Ja tietty wicca-tyylisiä kursseja järjestetään aika monessakin paikkaa, mutta wiccalaisuudessa taikuudella tarkoitetaan kuitenkin hieman erilaista taikuutta kuin tuo Harry Potter - kirjoissa esiintyvä:)

Taw

 • Ankeuttaja
Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #78 : Elokuu 16, 2006, 09:08:09 »
Velho ja noitakoulu Suomessa, mikä ettei. Voisihan se olla pienemmällekkin ihmismäärälle tarkoitettu. (Koska edelleen olen sitä mieltä että Durmstrang on Venäjällä, Suomen koulu se ei ole)
Lappi olisi juu aivan ehdoton. ^^ Mutta kuinka moni nykysuomalainen ottaisi tosissaan asian jos saisikin kutsun sellaiseen kouluun? Ja kuinka moni vanhempi päästäisi lapsensa sellaiseen, arvatekin koko juttua pidettäisiin feikkinä tai vastaavaa. Mutta JOS. Opiskelisin siellä ilman muuta. ^^ Vaakunaa voisi koristaa susi tai karhu...*haaveilua*

ja tuosta kielestä ja muista pohjoismaiden noitakoulusta. Eihän Suomen noitakoulun tarttisi olla samanlainen kuin olemme Pottereista lukeneet ja nähneet. Se voisi ihan hyvin olla pienemmänkin piirin opiskelupaikka, eikä noudattaa samanlaisia kaavoja kuin Tylypahka ja muut.

Sudenpuu

 • Ankeuttaja
Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #79 : Elokuu 16, 2006, 11:07:25 »
Luulen että sellainen kesäisin järjestettävä leirikoulu tyyppinen taikakoulu Potter tyyliin, olisi voinut vetääkin väkeä. Paikka olisi pitänyt olla jossain hivenen syrjemmässä ja itse koulu vaikkapa jokin 40-50-luvun vanhoista käytöstä pois jääneistä kaksi-kolmikerrkoksisista koulurakennuksista, näitähän on myytävänä tänäkin päivänä pitkin Suomea.

Koulun toiminta olisi rahoitettu "lukukausimaksuilla", olisihan oppilailla täysihoito koko "lukukauden" ajan majoituksineen ja ruokailuineen. Viikon tai kahden "lukukaudet" olisivat ehkä olleet sopivan mittaiset että kaikilla halukkailla olisi mahdollisuus käydä Suomen velhojen ja noitien koulua.

Nyt tämä idea on vaan auttamattoman myöhässä, tällainen olisi pitänyt toetuttaa melkeinpä heti kun Potter-buumi täällä alkoi.  :(

Sudenpuu

 • Ankeuttaja
Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #80 : Elokuu 17, 2006, 20:16:03 »
Lainaus käyttäjältä: "Evedra"
kuulkaas taika uskoiset ei millään pahalla mutta Suomessa taikakoulu? ei tulisi mieleenkään. Mielummin peruskoulu :)


Noh, minä ainakin tarkoitin ihan sellaista leikkitaikakoulua jossa "opiskellaan" vähän niin kuin larppaillen, eikä oikeasti taikauskoisia oppeja. Se olisi siis lähinä jännää hauskanpitoa ei muuta. :)

Miriell

 • Ankeuttaja
Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #81 : Elokuu 18, 2006, 22:00:16 »
Lainaus käyttäjältä: "Hautausmaa"
Koulun/koulujen pitäisi olla kuitenkin aika pieniä. Eihän koulut Suomessa muutenkaan ole kuin harvoin yli 800- oppilaisia. Yhhä joku enimmillään 300-oppilainen koulu voisi olla jossain.

Tämä johtunee siitä, että ainakin suuremmissa kaupungeissa joissa on enemmän opiskelijoita, on myös enemmän kouluja. Esim. minä käyn koulua jossa on yli 900 oppilasta (vaisaari), serkkuni kävivät koulua turussa ja siellä oli vain about 300 oppilasta. Offiksi meni...

Tämä Suomen velho/noitakoulu olisi voinut olla aikaisemmin etelässä (viittaan historiaan ja joku taisi jo mainitakkin tämän) sillä ennen se oli harvaan asuttua seutua. Tällöin se oli joko linna tai taikovien asuttama kylä, sisäoppilaitos se ei vielä ollut. Kun sitten asutus laajeni koulu siirrettiin joko saarelle tai lappiin, koulua uudistettiin ja siitä tuli kartanomainen rakennus. Suuri, monikerroksinen päärakennus syömistä ja opiskelua varten, muutama ulkorakennus yöpymistä varten. Ne olisi jaettu tuvittain. Näin huomaamme koulun muuttuneen sisäoppilaitokseksi. Myös mm. yrttitiedolle ja taikaolentojenhoidolle olisi oma ulkorakennus.

Tässä koulussa opiskellaan niin Pottereissa mainittuja aineita, että Suomen historiaan/mytologiaan kuuluvia aineita. Eli ennustetaan linnun sisälmyksistä ja paukutetaan noitarumpua (juuh, en tiedä niistä enempää).

Kun jästikoulut yleistyivät Suomessa noidat ja velhot opiskelivat ensin muutaman vuoden näissä, sen verran, että oppivat lukemaan ja kirjoittamaan kunnolla. Nykyään käydään ala-koulu, ennen kutsukirjeen saamista.

Termospullo

 • Ankeuttaja
Joo joo joo joo joo
« Vastaus #82 : Elokuu 22, 2006, 20:42:17 »
Kyllähän se näin on erittäin mahdollista, mutta mesta olisi kuin Muumimaailma tai Särkäniemi. Kesällä Potterleiri on mahdollinen, mutta minä en ihan totta edes viitsisi käydä kolmea viikkoa pidempää jotain taikakoulua.
Itsekin olen ajatellut tällaista, mutta jos Harry Potter-fanit valtaisivat maailman, niin mahdollisesti kotona pidettäviä lomia olisi enemmän.

SuZa

 • Ankeuttaja
Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #83 : Elokuu 29, 2006, 16:50:34 »
Varmaan jos sellainen koulu olisi niin se sijoittuisi varmasti jonnekin pohjoiseen missä on vähemmän ihmisiä kuin etelässä. Ehkä jonnekin tutureiden lähelle. Olisi hullua jos sellainen koulu sijoitettaisiin etelään koska olisi vaikea pitää jästejä poissa taikakoulusta, vaikka olisikin jästinestotaiat. Suuri määrä ihmisiä virtaisi jostain vanhoista raunioista aina välillä pois ja välillä sisään. Mahtaisi olla jästeillä ihmettelemistä :D

Poissa dzinni

 • Mangosose
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #84 : Syyskuu 06, 2006, 16:38:32 »
Olishan se mahdollista että suomessa olisi noitakoulu jossain lapissa, mutta todennäköismpi vaihtoehto ois suomen ja ruotsin rajan lähellä Ruotsin puolella, eli se olisi Suomen ja Ruotsin yhteinen.

Poissa Less

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #85 : Syyskuu 06, 2006, 20:53:01 »
Phöh, kun luin otsikon, päähäni pälkähti välittömästi että nyt täältä jostain on löydetty epämääräinen rakennus jonka uskotaan olevan noitakoulu. En ainakaan pettynyt, kun aloin topiccia silmäilemään. ;p

Mutta olisihan se todella hienoa, jos täällä todella olisi noita/velhokoulu. Itsekin olen sitä mieltä, että se voisi olla jossain Ruotsin ja Suomen rajalla. Sellaisessa oikein hienossa paikassa, se kohoaisi sieltä oikein ylväänä. :>

Ja jos saatte jostain luotettavaa (tai ei-niin-luotettavaa) tietoa siitä että jossain tosiaan on noita- ja velhokoulu, niin kertokaa minulle. Minä pakkaan sitten välittömästi kimpsuni ja kampsuni ja painun sinne.

Elderan

 • Ankeuttaja
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #86 : Maaliskuu 10, 2007, 17:36:39 »
Hmm, mielenkiintoista.
Uskon, että jokaisella maalla olisi oma velhokoulu, joten tottakai Suomeenkin sellainen kuuluisi.
Luultavasti se olisi jossain tuolla Lapissa, siellä kun on lääniä ties kuinka paljon. Tuntuirin sisäänhän sellainen olisi kiva kovertaa ;) Mutta taikakeinoilla, se kävisi varmaan aikalailla helpommin. Jännä ajatus, että jästit laskettelisivat tunturia alas, ja samaan aikaan tunturin sisällä velhot opiskelisivat hikihatussa. Yleensähän se on helpompi kätkeä jokin ihmisten lähelle, sellaiseen paikkaan, mistä kukaan ei koskaan mitään etsisi. Ja suoraan sanoen, olen jopa nähnyt erään ystäväni kanssa paikan, missä velhokoulu voisi olla, eikä se ole kovinkaan kaukana Tampereen keskustasta. Henkilökohtaisesti, villin mielkuvitukseni takaa-ajettavana, uskon, että siellä on jotain enemmän tai vähemmän taianomaista. Eihän sitä voi ikinä tietää.

Omituinen

 • Ankeuttaja
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #87 : Maaliskuu 18, 2007, 15:34:38 »
Jos Suomessa olisi noitakoulu, se olisi Korvatunturilla. Joulupukkiahan ei ole olemassa (niinkuin ette tietäisi...), ja niimpä ihmiset on aina sekoittanut "Suomen-Tylypahkan" Joulupukin työpajaksi... Punalakkiset tontut on oikeesti kotitonttuja. Ja joulupukki ja -muori kyseisen koulun rehtoreita (Suomessa on tasavertaisuuden vuoksi kaksi rehtoria, molempia sukupuolia) Jaah mitäs muuta... Jouluaattoisin ihmiset yleensä sekoittavat toisen rehtoreista joulupukiksi, nähdessään tämän ajelemassa reellä porolauman vetämänä. Oikeasti rehtori on tekemässä vuosittaista vierailuaan kenialaisten sukulaistensa luo... Jotkut tarkkasilmäiset saattavat myös havaita kotitonttuja vilkuilemassa heidän ikkunoistaan sisään. Kotitontut yrittävät vain selvittää keistä olisi ainesta ensivuoden opiskelijoiksi... (Niinpä niin...)

Vau! Upea teoria(repesin), joka muuten voisi hyvin olla tottakin, mutta miksi kotitontuilla olisi punaiset hiippalakit(kuvitelkaa Dobby hiippalakki päässä.)ja miksi rehtori nyt poroilla ja lentävällä reellä kulkisi, kun voisi ilmiintyä tai lentää luudalla? Minusta Suomen taikakoulu on meidän talon ullakolla!^^(Tai sitten ei...)

Joku kirjoitti että se voisi olla veden alla. Ei millään pahalla, mutta se olisi ehkä huono ulkoilun kannalta, sillä ei saisi happea siellä vedessä. Tai voi olla niinkin, että koulun ympärillä olisi jonkinlainen suojakupu(ei hyvä) tai annetaan oppilaille ennen veden alle menemistä vuoden varastot kidusruohoa(vai mitä se nyt oli) ja koulun käytävillä liikuttaisiin uiden. En usko, että se olisi kovin hyvä järjestelmä, nimittäin nukkuminen voisi olla hankalaa sängyissä. Tai voihan olla niinkin, että nukutaan käytävillä kelluen ja toivoen, ettei virta vie kovin kauas. Kirjastokin olisi aika mahdoton, vaikka kyllähän kirjat voidaan(joka sivu erikseen) päällystää kontaktimuovilla. Pystyisi taikakoulu olemaan vaikka Helsingin keskustassa, jos sinne mentäisiin vaikka tietyn hotellin huoneesta 673 sängyn alta koputellen lattiaa oikeista kohdista. Aika kiva tapa, joskin hieman vaikea, koska pitäisi varata huone aina kun menee taikakouluun. Mutta luulisin, että jonkinlainen kuljetus sinne lähtee Helsingistä. Lähteehän Hogwartsin pikajuna Lontoosta.

//muoks: Tajusin muutama kuukausi sitten, että aivan kotini lähellä on vuori(okei, mäennyppylä), ei kovin korkea, mutta huippu on jotenkin mystisesti usein sumun peitossa.Tämä vuori(mäennyppylä!) on sopivasti havupuiden peitossa.Siellähän se taikakoulu varmasti sijaitsee. Vaikka linna on ulkopuolisilta (minä en suostu olemaan jästi!) näkymättömissä, on huispauspelien ajaksi pakko taikoa sankka sumu, ettei lentäviä pelaajia näkyisi. 
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 19, 2007, 17:22:55 kirjoittanut Omituinen »

Poissa Natalie

 • Loitsuetsijä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SpellSeer**
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #88 : Maaliskuu 18, 2007, 15:44:04 »
Jos Suomessa tosiaankin olisi tällainen taikakoulu ja saisin kirjeen sinne kesken koulupäivääni, menisin heti seuraavalla välitunnilla opettajien huoneen ovelle ja huutaisin sinne sisään, että:
"Mää lähren nyt Tylypahkaan! Hyvästi! Ei tuu ikävä teitä!"

heh, joskus ylä-asteella jopa kuvittelin sen tapahtuvan joka koulupäivä ;)

Ja eihän se olisi edes mahdotonta, että semmoista oltaisiin jo MAHDOLLISESTI tekemässä, ellei sitä ole jo olemassa jossain suomen perukoille ;))

Aina ja ikuisesti Luihuinen. Voldemortin palvelija. Uni, jonka näin (K-12, Scifi, Kauhu)

Poissa Audra Dancer

 • Sir Emilia Sarkington
 • Vuotislainen
 • Gaze the Haze
  • Livejournal
  • Vainajala.org
 • Pottermore: HazelNight52
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #89 : Maaliskuu 25, 2007, 10:00:42 »
Minä ainakin uskon että Suomessa on taikakoulu, uskoisin sen olevan Lapissa tai Pohjois-Pohjanmaalla. Pohjanmaa olisi hyvä paikka, talvisinkaan ei ole liian pimeää tai kylmää, toisin kuten Lapissa, jossa aurinko ei keskitalvella nouse ollenkaan. Veikkaisin suomalaisen taikakoulun olevan sisäoppilaitos, joka sijaitsisi autiossa korvessa, ja olisi tietenkin karttaamaton ja suojattu monenlaisin loitsuin. Se ei ehkä olisi linna, vaan jonkinlainen vanha kartano. Siinä olisi iso päärakennus ja sitten pihalla voisi olla pienempiä rakennuksia joissa olisi luokkia ja oppilaiden asuntoja. Rehtorina toimisi joku vanha tietäjä tai shamaani, ja opetettavat asiat nojaisivat vahvasti kansanperinteisiin. Opettajatkin olisivat varmaan kokeineita noitia / velhoja, tai tietäjiä tai shamaaneja.

Taikuus ei varmaankaan olisi mitään sauvan heiluttelua, vaan manauksia, kirouksia, ja loitsuja, jotka toimisivat sanan ja mielenvoiman avulla, ei siihen mitään sauvaa tarvittaisi. Korpikartano olisi minustakin ihan hyvä nimi kyseiselle paikalle. Suomalaisia ei-jästejä on väestön määrään suhteutettuna enemmän kuin UK:ssa, sillä täällä noitavainot eivät saaneet suurtakaan suosiota, ja suomalaiset jästit eivät ole niin velhovastaisia kuin muualla. Suomalaiset ovat siinä asiassa suvaitsevampia, ja ennen vanhaan joka kylällä on ollut joku, joka on jonkinmoista taikuutta osannut. Itse asiassa minunkin suvussani on ollut noidaksi väitettyjä henkilöitä. Tämäkin todistaa, että suomalaisesta väestöstä suurempi prosenttimäärä on ei-jästejä, kuin Isossa Britanniassa, ja vaikka Suomi on väkimäärältään pienempi maa, ei-jästeistä yhden koulun oppilaat varmaan muodostuisivatkin.

... ^^'

kiia

 • Ankeuttaja
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #90 : Kesäkuu 18, 2007, 13:51:40 »
Oon huomannut että itse ajattelen aina välillä että onkohan taikuutta olemassa ja miettimässä osaanko itse mitään kummallista mikä viittaa taikuuteen. Vähän ajan päästä kun tajuan mitä ajattelen se tuntuu mahdottomalta osittain pöljältä. Mutta pohjonen olisi hyvä paikka mutta ei liian kaukana kylmyyden takia. Tai missä päin nyt kylmä on?(en tiedä)

Wildburne

 • Ankeuttaja
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #91 : Heinäkuu 14, 2007, 18:42:58 »
Ette ole varmaan ikinä perehtyneet suomen historiaan ja kuulleet sanasta Wiccalaisuus.No onhan Suomessakin noita kulttuuri keskiajalta lähtien Wicat Wicca kulttuuri on vanha ja toimii edelleenkin(olettaakseni)

Poissa Tinde

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #92 : Heinäkuu 14, 2007, 23:52:57 »
Jos Suomessa olisi Taikakoulu oletettavasti se sijoittuisi syrjäseudulle Lappiin, mutta kuten Pottereissa monikin taikaelämään liittyvä juttu on liittynyt jotenkin Lontooseen suurkaupunkiin joten voisi olla ideaa, että meidän taikakoulu sijaitsisi Helsingissä.Paljon ihmisiä.Kukaan ei kiinnittäisi mitään huomiota, koska ihmismassaa on niin paljon, että tuskin yksittäisiin juttuihin kiinnittäisi huomiota.Toisin olisi jos se olisi syrjässä, koska ne vähätkin ihmiset vetäisivät toistensa katseen väkisin toisiinsa.
"There's something beautiful inside you".

Xenaxley

 • Ankeuttaja
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #93 : Heinäkuu 26, 2007, 08:05:14 »
Jos Suomessa olisi Taikakoulu oletettavasti se sijoittuisi syrjäseudulle Lappiin, mutta kuten Pottereissa monikin taikaelämään liittyvä juttu on liittynyt jotenkin Lontooseen suurkaupunkiin joten voisi olla ideaa, että meidän taikakoulu sijaitsisi Helsingissä.Paljon ihmisiä.Kukaan ei kiinnittäisi mitään huomiota, koska ihmismassaa on niin paljon, että tuskin yksittäisiin juttuihin kiinnittäisi huomiota.Toisin olisi jos se olisi syrjässä, koska ne vähätkin ihmiset vetäisivät toistensa katseen väkisin toisiinsa.

Onko Helsingissä nyt niin paljon ihmismassaa?! ^^.. Ei mielestäni.. No joo.. Yhdyn erääseen aiempaan immeiseen joka ehdotti että se olisi rakennettu "tunturin sisään". Tosin parantelisin ideaa niin että tunturin laella on "Joulupukin salainen paja" Eli rehtorin työhuone, ja sieltä lähtee verkoittain tunneleita ympäriinsä, monien kymmenien kilometrien syvyisiä hissikuiluja ja tietenkin valtava "työpaja" (eli suurta salia vastaava juhlasali) joka on likellä pintaa.. Sinne saattaa tavallinen jästikin eksyä mutta tuo "saastainen eläin" (jästi) näkee vain lastensatuja vastaavan "Joulupukin työpajan" ja sitten iskee aivan tavallinen "unhoituta" loitsu ja mieleen jää vain heiveröinen jälki "pajasta" jotta Jästien mielikuvitus saadaan pidettyä korkealla.. Suomen velhokoulussa olisi AINOASTAAN suomalaisia ja VAIN suomalaisia Noitia ja Velhoja.. Nimeä en ryhdy arvailemaan mutta sen voisin arvata että Huoneita (vastaa tylypahkan tupia) olisi myös neljä ja niiden nimet olisivat: Repontuli, Tuntursielu, Viikinsydän ja Karjukolo. xD.. Kertokaahan mielipiteenne mielikuvitukseni tuotteesta? :D

Doba

 • Ankeuttaja
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #94 : Heinäkuu 26, 2007, 10:22:24 »
Minäkin sijoittain jonkin sortin noitakoulun jonnekkin lappiin. Korvatunturille. Siellähän on tonttujakin ja Joulupukki voisi olla rehtori.
Olisiko suomalaisia velhoja sitten tarpeeksi paljoa yhden koulun pystyssä pitämiseen? Verrattuna Iso-Britanniaan jossa on väestoä melkein 60 milj. Ja jos tylypahkassa on oppilaita vaan(?)1000. (jostain luin näin).

Mutta tylypahka on yksi EUROOPAN SUURIMMISTA TAIKAKOULUISTA eli todennäköisesti niitä on muutama pienempi lisää.

Poissa Pomeroy

 • Siriuksen jalkavaimo
 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #95 : Heinäkuu 27, 2007, 01:28:23 »
Haa, tämä on käynyt minunkin mielessäni (niin, ja en saanut sitä ****** kirjettä, minkä olisin toki toivonut). Säestän täällä myös, että Suomihan on kovin noitaisa maa ja eihän siitä ole kauhean kauan kuin viimeinen runonlaulajakin kuoli. Rakas maamme on vain vähän tekniikan maailmoissa, että tämä suomalainen taikuus on jäänyt vähän taka-alalle.. Meinaan (voiei taas näitä minun teorioitani), että suomalaisethan tiesivät että noitia oli, mutta eivät enää usko niihin (ainakaan suurin osa). Tästä pitää vain päätellä, että he ottivat mallia muista maista ja piiloutuivat jästeiltä. Nyt he elävät omassa hauskuudessaan tekemällä taikoja..
Ja siitä saakin teorian että Rouva Presidentti on varmaan taitava noita kun on niin korkeaan päätäntövaltaan kiivennyt. No, tosiaan, eihän presidentillä ole kauheasti enää valtaa..

Mutta mistä nuo teidän käsityksenne, että Suomen velhokoulu olisi kuusessa? Minusta se voisi olla vaikka keskellä Helsinkiä (ei nyt sentään), koska saahan sen "helposti" piilotettua ja laittaa karttaamattomaksi. Itse menisin mieluiten kyllä jonnekkin maalle, mutta korpikin käy. Ohan se suomalaista :D

Mistäköhän loitsusta revontulet tulevat (en ole uskonut niiden tieteelliseen syntymiseen!). Loimuous?

Nää mun puheet on sitte leikkiä ja hömppää :)
\\\\\\\"Suurin aarre on ymmärrys rajaton\\\\\\\"

Poissa Tibby

 • kotitonttu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Can I have a look at Uranus too, Lavender?
  • LiveJournalini
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #96 : Heinäkuu 27, 2007, 21:42:32 »
Uskoisin myös, että jos Suomessa olisi taikakoulu, se olisi jossain Lapissa päin. Vaikka koulun varmasti voisi laittaa vaikka keskelle Helsinkiä, ilman että muut sitä näkisivät, niin mitä järkeä? Kävelisivätkö oppilaat sitten välitunneilla ja viikonloppuisin pitkin Helsingin keskustaa? Olen tuon Lapin kannalla.

Tai sitten jos suomessa ei olisi mitään taikakoulua, voisihan esim. olla jokin pohjoismaiden yhteinen koulu, tai jokin vastaava. Tosin sitten taas pitäisi miettiä vähän mitä kieltä puhutaan jne.

Ja vielä tuosta, kun kaikki harmittelevat, etteivät saaneet kirjettä. :D MINÄ SAIN! (kirjoitin Potter-kirjepaperille 11-vuotiaana kutsukirjeen Tylypahkaan, kävin tipauttamassa sen postiluukkuuni ja hehkutin äidille, että nyt lähden Tylypahkaan ja heilutin kirjettä. :) )
"There's no need to call me sir, Professor"

Poissa Suvituuli

 • Tsirp tsirp krääk titityy.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • You're not mating with me, sunshine!
 • Pottermore: AccioDream**
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #97 : Heinäkuu 28, 2007, 20:48:21 »
Nonhiin, pakkohan munkin oli päästä tähän omia ideoitani tuputtamaan. Elikkäs....

Koulu olis ehdottomasti jossakin Lapissa. Siellä kun on niin vähän väkeä, ettei kukaan jästi tietystikkään löytäisi ikinä koulua. Opena olisi toki ainaskin yksi shamaani. Paikka vois olla hyvinkin jossain tunturin sisässä. Halti kuulostaa oikein hyvältä paikalta, ainakin sen sisään mahtus vähän korkeempikin rakennus. Kartano kuulostaa kaas aika hyvältä, koska linnoja ei Suomessa oo paljoa rakenneltu. Linna kuulostaa muuteskin aika kylmältä tökätä johonkin Lappiin, jossa muutenkaan kovin usein hellelukemia nähdä. Tiedä sitten, miten kartanoakaan lämmitettäisiin (onkohan siihenkin joku taika?), kaikki sähköllä toimivat lämmityslaitteethan saa unohtaa sen siliän tien.
Mitenkähän sinne kouluun ne oppilaat saataisiin kuskattua? Ehkä jollakin (mikä poimittaislija se olikin, nimimuisti niin sairaan hyvä...) bussilla käytäisiin yhdessä yössä nappaamassa kaikki oppilaat kyytiin. Niitähän ei Suomesta paljoa tulisi. Ja tokihan oppilaiden kyyditteminen kouluun yössä onnistuisi, kyllähän Joulupukkikin kiertää maailman joka kodissa samassa ajassa.
Väkeä ei tietenkään kerätä ainoostaan Suomesta, vaan myös Norjasta ja niin monen rakastamasta Ruottista. Ekana vuonna joka maasta tulleelle opetettaasiin saamea, jolla sitten opetus sujuus helepolla. Tai sitten sitä opetettais jossain pikkukoulussa ennen kuin tyypit lähetettäis varsinaiseen velho- ja noitakouluun.
Koulu olis tietystikkin sisäoppilaitos, kukas sitä jaksais koko ajan ravata koulun ja kodin väliä, varsinkin, jos matkaa olis useampikin kilometri. Tuvatkin olisi olemassa, joihin lajiteltaisiin jollain tyylillä (Lajitteluhattu on siellä Tylypahkassa, miksi se olisi myös suomalaasilla?) Sillähän ei tietenkään olisi paljoa väliä, onko sitten ruottalaanen, norjalaanen vai suomalaanen, kun kaikki kummiskin puhuusivat saamea.
Jätän sen iän, jona kouluun lähdettäisiin, päättämisen jollekulle toiselle. En nimittäin välittäisi ajatella, että minulta oisi jäänyt koulutus velho- ja noitakoulussa väliin...
Oppiaineisiin kuuluus toki loitsunlaulantaa, luudalla lentoa, kaikenlaisten kasvien kasvattamista (monia kasveihin ja yrtteihin perehtyneitä tyyppejähän pirettiin noitina silloin joskus), taikaeläänten hoitoa ja tottakai kaikenlaisiin metsänhenkiin sunmuihin tutustumista; tontut, Näkki, keijut, haltijat...

Nonniin, jatkokoot joku tuosta jos välttämättä tahtoo, ite lopetan (vihdoin ja viimein!) tähän. Ehkä pitääs vielä käyrä Lapissa tutkimassa, löytääsinkö jotenkin ihmeen kaupalla ton velho- ja noitakoulun, sittenkin? ;D
Se hyppi ja pomppi, söi ja nauroi. Se istui ja itki. Se ilmassa leijui.
Outo heppu, kummajainen, vailla mieltä ja ruumista.
Itketään yhdessä, olemattomuudessa, ihan yksin.
Jos sinulle sopii, se minulle käy

Tuuli

 • Ankeuttaja
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #98 : Elokuu 06, 2007, 14:56:25 »
Useat ovat ehdotelleet että koulu sijaitsisi Lapissa, ja siellä puhuttaisiin saamea (siis jos koulussa olisi myös eri maiden oppilaita).
Saamea on kuitenkin kymmenen eri kieltä/murretta ja kolmea niistä puhutaan Suomessa (http://www.samediggi.fi/vanha/oktavuohta/ok8.htm). Eli sitten pitäisi tapella siitä mikä kieli/murre otettaisiin.

Mari Mampalon

 • Ankeuttaja
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #99 : Elokuu 07, 2007, 23:42:48 »
Miksei? Onhan suomalaisilla ikiaikaiset juuret ja sijainti varsin keskeinen idän ja lännen välimaasto. Tuo tonttuidea on varsin kutkuttava, meidän haltijaperinne (kotitontut, saunatontut, riihitontut ja tietenkin myöhemmin nuo joulupukin tontut) istuisi hyvin kotitonttuajatukseen. Lisäksi meillä on kartanoita ja linnoja, linnavuoria ja linnoituksia. Osa on raunioita, osa on kunnostettu ja jästien käytössä. Kajaanin linna on edelleen varsin raunioina, joten ihan Lappiin en Suomen taikakoulua sijoittaisi. Tottakai meillä nimittäin oma koulu olisi! Toki Kajaanin linna on varsin nuori brittihistoriaan verrattuna, mutta se sijaitsee Oulujoen saaressa, vaikka olisihan se voinut toki toimia Pohjolan Azkabanina, koska Tukholmassa asti oltiin sitä mieltä, että se oli erinomainen vaarallisten vankien karkotuspaikka. Vaan linnapa räjäytettiin taivaan tuuliin venäläisten toimesta 1716 ja siitä lähtien linna on ollut rauniona. Kainuun maisemat sopisivat nekin monimuotoisuudessaan Suomen taikakoulun sijaintipaikaksi. Ja laulu- ja runoperinnettähän meillä on ollut riittämiin - täällä on laulettu toisia suohon ja sanan mahtia käytetty kansanperinteessä monin tavoin. Ehkäpä Suomen taikakoulussa ei tarvittaisi taikojen vahvistamiseen taikasauvoja? Eikä kanteletta ja rumpujakaan saa unohtaa suomalaisesta taikaperinteestä. Lisäksi eläimet (suojeliukset) ovat vahvoja näissä maisemissa, jos kansanperinteisiin on luottaminen... Vaan annanpa vuoron jollekin toiselle tuumia Suomen taikakouluasioita - Rowlingsillekin voisi joku näistä lennokkaista ideoista vihjaista!