Kirjoittaja Aihe: Suomessa taikakoulu?  (Luettu 97742 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Trisha

 • ChiQu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: HazelGlow47
 • Tupa: Rohkelikko
Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #50 : Heinäkuu 08, 2005, 21:49:12 »
Lainaus käyttäjältä: "symptom"
Millainen teidän mielestänne olisi suomen tylypahka?

Minä uskon ,että se olisi jonkin näköinen kartano tjsp. (koska eihän Suomessa ole paljon linnoja) Ja tietysti se olisi vanhanaikainen, koska eihän tylypahkassakaan ole sähköjä yms. Kaikki jästien "korvikkeet" taikuudelle, sekoavat Tylypahkassa, koska siellä on niin paljon taikuutta (ainakin Hermione sanoi niin) Joten velhokoulu olisi vanhanaikainen.
There´s no way to happiness, happiness is the way.

IceLowe

 • Ankeuttaja
Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #51 : Heinäkuu 08, 2005, 22:20:35 »
Anteeks nyt vaan kaikki, mutta en tajua miksi suomalaisen taikakoulun pitäisi liittyä kalevalaan sun muihuin vanhoihin saamelaisiin jne. Eikö kalevalan kokooja ollut jästi? Entä saamelaiset. Tuntuu vähän pöhköltä että he olisivat sauvalle sohineet sinne sun tänne. Eivätkö he laulaneet ja paukutelleet että saisivat taiat toimimaan? Eivät heilautelleet sauvalla ja huutanu vaikka jänis entisaus. En nyt yritä haukkua ketään mutta se hieman oudostuttaa (ei oo varmaankaa mikää sana) että suurin osa ajattelisi että kaikki liittyisi saameen jne. Eihän Tylypahkallakaan ollut mitään Britannian historiaa. Heillä oli Slazarit, Puuskupuhin Helga, Korpinkynsi ja Rohkelikko. Eikä kukaan liittynyt Britannian ''jästi'' historiaan.


Suomentaikakoulu olisi varmaan joku linna niinkuin Turunlinna yms. Siellä opetettaisi samoja aineita kuin Tylyphkassa. Harrastettaisiin ehkä myös taikasuunnistusta ja sellasta. Ehkä huispaustakin voisi olla.

symptom

 • Ankeuttaja
Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #52 : Heinäkuu 09, 2005, 19:19:02 »
IceLowe: No liittyyhän jo tylypahkan linnakin brittien historiaan. Sielähän niitä linnoja riittää. Pottereissahan on myös hyvin paljon historiallisia henkilöitä tai tarujen henkilöitä. Näitä kyllä löytyy useimmista maista. Eikö esimerkiksi ole taru jostain jolla oli samankaltainen nimi kuin Ronald Weasley ja hänet tappoi keltainen rotta. Jotenkin noin se meni. Nicolas Flamel (vai mikä oli?) on myös ollut jokin henkilö jolla uskottiin olevan joku viisastenkiven tapainen kivi vai olikos se niin että uskottiin että hän pystyy muuttamaan kiven kullaksi?
Nyt meni OT ksi, mutta näin mielestäni kalevala suomen taikuuteen liittyy. Kalevalahan on täynnä taikuutta ja ehkä silloin jästit ja velhot/noidat elivät sulassa sovussa.

Tuli hullu ajatus mieleen. Mitä jos Meidän rehtori oliski Joulupukki? Ehkä joulupukkihomma on vain peitehomma ;D
Eikös artemis fowlis sanottu et joulupukki on näiden kirjojen kääpiö vai keiju joka tekee sitä peitehommana tai jotai :D

Mitharin

 • Ankeuttaja
Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #53 : Elokuu 15, 2005, 14:10:41 »
Voisi luulla, että Suomella olisi oma koulunsa ja kun ottaa huomioon, Ruotsin, Norjan ja Tanskan kielet ovat sukulaisia keskenään - heillä voisi olla omansa. Ja koska Suomikin on lähellä Viroa, voisihan Viro ja Suomikin olla yhteiskouluna...

Itse kuvittelisin koulun jonnekkin pöheikkömetsään, järvi-Suomeen ehkä tai sitten Lappiin.

Hysteeristä, kuvittelin kasan huussirakennuksia linnan ulkopuolelle ja sisälle pari huonetta, joissa on reikiä ja joista ulosteet tipahtavat järveen tai suppaan tai rotkoon. ^^ ;)

Waidy

 • Ankeuttaja
Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #54 : Syyskuu 23, 2005, 14:55:51 »
Lainaus käyttäjältä: "Tartsan"
Lainaus käyttäjältä: "Puolikuu"
mutta yhtä juttua me emme vain muista. suomalaisethan INHOAVAT ruotsalaisia...


Ei sen puoleen, mutta kyllä ne norjalaisetkin nauravat ruotsille. Ihan samaan tapaan kun me täällä suomessa.


Off-topic, mutta tietääkseni se vitsailusysteemi menee niin, että suomalaiset hekottelevat ruotsalaisille, ruotsalaiset norjalaisille ja norjalaiset suomalaisille. Mutta isäni sanoi joskus kuukausi sitten, että norget ja finlandet (älä kysy mistä nuo nimitykset tulivat) ovat paljon parempivälisiä kuin norjalaiset ja ruotsalaiset tai suomalaiset ja ruotsalaiset.

Asiaan.

Jos Suomessa olisi jonkinlainen Tollopahka, se sijaitsisi ehdottomasti Kilpisjärvellä. Kilpisjärvellä kuulemma kaikki tuntevat toisensa, eli aika vähän porukkaa. Tai toinen paikka olisi siinä Norjan, Ruotsin ja Suomen rajalla.
Tuvat olisivat tietenkin. Karhu, hirvi, jänis ja kettu olisivat tupien logoja, itse tuvat olisivat Mesikämmen, Hirvensarvi, Jäniksenpapana ja Ketunhäntä. Luonne vaikuttaisi Lajittelupipon päätökseen.
Jokaisessa tuvassa olisi noin 100 oppilasta.

edit. Muuten, suomalaiset vitsailevat Svenistä, norjalaiset Pekasta ja ruotsalaiset jostakin norjalaisesta. :D

Poissa socialriot

 • mimicry
 • Vuotislainen
 • make some noiz
 • Tupa: Korpinkynsi
Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #55 : Syyskuu 24, 2005, 12:54:37 »
En tiedä sanoiko joku jo tämän mutta mitäpä jos kirje tuleekin sitten kun olemme käyneet peruskoulun? Niin siis mehän vaihdamme kun menemme pois yläasteelta niin silloin sitä koulua lukioon tai amikseen.

Tuvat olisi kivat ja tosiaankin tämä koulu voisi sijaita jossain Lapissa.  Olisi oikeasti upeaa että tälläinen olisi olemassa mutta kun ei..:(
Millaisiakohan opettajia siellä koulussa mahtaisi olla.
It withers and withers.

Priscilla Roz

 • Ankeuttaja
Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #56 : Syyskuu 25, 2005, 09:26:40 »
Suomen noitakoulu... Hmm.. Olettaisin sen olevan Lapissa, jossain Pohjoisessa, Käsivarren tietämillä ehkäpä. Eikä se nyt mikään linna olisi vaan ehkäpä jokin kartanon tapainen tai hirsistä rakennettu huvila. Kun ei Suomessa muutenkaan niin tuhottomasti linnoja ole. Jästeiltä koulu olisi tietysti piiloitettu, tai ainakin naamioitu. Saisi tuo koulu olla sisäoppilaitos, kukaan tuskin Helsingistä joka päivä sinne junalla erikseen lähtisi. Ja kouluun matkustettaisiin mahdollisesti hormipulverilla tai sitten jollain ihmeen keinolla junalla, joka kulkisi Suomen läpi reittejä, joita jästit eivät tunne. Ääh, mene ja tiedä.
Oppilasmäärästä.. Jos Tylypahka on Britannian ainoa velhokoulu ja sen oppilasmäärä on jossain 800-1000 tietämillä, voimme olettaa, että Suomen velhokoulun oppilasmäärä on paljon pienempi. Sanotaanko korkeintaan 300 oppilasta.
En pidä ajatuksesta, että tuo koulu olisi muiden Pohjoismaiden kanssa yhteinen, kuitenkin nämä monet kielet sekoittaisivat järjestelmää. Tai sitten kaikki puhuttaisiin Englanniksi, mikä on toisaalta erittäin epätodennäköistä.
Oppilaat kävisivät ehkä tavallisen tai lyhennetyn ala-asteen (vai onko se nykyään alakoulu?) jästien parissa, jotta oppisivat kirjoittamaan, laskemaan, lukemaan jne. Sitten he saisivat kusun tuonne sisäoppilaitokseen ja ja. No, siitä se sitten lähtisi.

Jónsì

 • Ankeuttaja
Re: Se noitakoulu on varmaan...
« Vastaus #57 : Syyskuu 28, 2005, 19:03:25 »
Lainaus käyttäjältä: "Lena"
Must tuntuu et pohjoismaillakin on oma velhokoulu. Se on varmaan jossain lapissa suomen, norjan ja ruotsin liittymä kohdassa. Se vois olla naamioitu vaikka tunturiks ja tanskalaiset ja islantilaiset vois tulla kouluun veneillä tai jollain muulla vastaavalla.

Jos asia olisi näin, niin millä kielellä opetus annettaisiin? Jos Tylypahkaankin siirrytään niin aikaisin, niin eihän suomalaisessa (tai yleensäkään pohjoismaisessa) koululaitoksessa ehditä niin pitkälle että opetus voitaisiin englanniksi antaa. Skandinaviska taas... No, islantilaiset ymmärtävät vähän kehnosti ja suomalaiset eivät ollenkaan. Tuskin siis yhteistä koulua, kieliä tuskin oppii taioilla.

Raitapaita

 • Ankeuttaja
Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #58 : Syyskuu 28, 2005, 19:21:23 »
Lainaus käyttäjältä: "Ouva"
Krum sanoi että Drumsdramgissa on kylmä, talvella pimeetä, järviä ja vuoria (saattaa olla Rown virhe ja on tarkotettu tuntureita). Olin siellä sitä mieltä että se on Karjalassa ja sitä mieltä olen edelleen. Joten, tästä voimme päätellä että Suomessa on noitakoulu, yksi euroopan suurimmista kaiken lisäksi. Ja taikuudellahan kaiketi voidaan ratkaista pienoiset kieliongelmat.


Ehkä tuo selittäisi myös laivalla Tylypahkaan saapumisen sekä ä- ja ö-kirjainten puuttumisen? Yksi asia jää kuitenkin vaivaamaan: eivätkös suomalaiset osaa puhua ihan hyvin englantia? Joten miksi tuollainen kieli? Ehkä se on kuitenkin englanninkielisessä versiossa korjaantunut. Tai sitten ei. En oikein osaa selittää tätä mutta toivottavasti ymmärsitte edes jotakin.

En kyllä osaa kuvitella Suomeen noitakoulua. Se ei mahdu päähäni. *virnuilee* Jos täällä kuitenkin sellainen olisi, olisi se minun mielikuvitukseni mukaan Pohjanmaalla.

Lavinia

 • Ankeuttaja
Mielestäni Suomen Tylypahka sijaitsisi....
« Vastaus #59 : Syyskuu 29, 2005, 21:09:36 »
Jos Suomessa olisi Tylypahka, mielestäni se sijaitsisi aika piilossa esim.: syrjäisellä paikalla, jonne eivät kaikki eksyisi. En osaa tarkemmin sen sijaintia selittää, koska mielestäni asia olisi näin....
Olen uusi täällä, joten älkää ihmetelkö jos vastaukseni ei ollut aivan täydellinen ;)

Serenelle

 • Ankeuttaja
Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #60 : Syyskuu 30, 2005, 16:22:11 »
Jos Suomessa olisi noitakoulu, se olisi Korvatunturilla. Joulupukkiahan ei ole olemassa (niinkuin ette tietäisi...), ja niimpä ihmiset on aina sekoittanut "Suomen-Tylypahkan" Joulupukin työpajaksi... Punalakkiset tontut on oikeesti kotitonttuja. Ja joulupukki ja -muori kyseisen koulun rehtoreita (Suomessa on tasavertaisuuden vuoksi kaksi rehtoria, molempia sukupuolia) Jaah mitäs muuta... Jouluaattoisin ihmiset yleensä sekoittavat toisen rehtoreista joulupukiksi, nähdessään tämän ajelemassa reellä porolauman vetämänä. Oikeasti rehtori on tekemässä vuosittaista vierailuaan kenialaisten sukulaistensa luo... Jotkut tarkkasilmäiset saattavat myös havaita kotitonttuja vilkuilemassa heidän ikkunoistaan sisään. Kotitontut yrittävät vain selvittää keistä olisi ainesta ensivuoden opiskelijoiksi... (Niinpä niin...)

Meikäläinen

 • Ankeuttaja
Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #61 : Lokakuu 12, 2005, 19:00:10 »
Hmm.....


Suomen velhokoulun nimi olisi ehdottomasti Korpihovi. Se olisi linna lapissa.
Jonkun korkean tunturin päällä. Sinne mentäisiin jollain taikalaivalla veden alla olevasta luolasta, koska sinne ei pääsisi maan kautta. Ilma siinä Korpihovin tiluksien vieressä olisi myrskyistä, ja maa täynnä varoituskylttejä.
Jos paikalle koittaisi lentää, myrsky sinkoaisi pois. Mutta kuitenkin jos jästi pääsisi Korpihoviin, hänen muistiansa muunneltaisiin.


Korpihovi olisi iso ja pramea. Sillä olisi oma huispauskenttä. Siellä olisi sivurakennuksia noin 20. Esim. yrttitietoon

Siellä olisi vain kaksi tuppaa: Uljaat lohikäärmeet (kuin rohkelikko)  Viekkaat ketut (kuten luihuiset)


Siellä olisi loitsutunteja, lentotunteja, kaksintaistelutunteja, taikajuomatunteja, yrttitietoa, suojautumista pimeyden voimilta, kirouksia, taikaeläinhoitoa, loitsujen käyttäminen käytännössä ja ammattioppia.

Herra Tohtori

 • Ankeuttaja
Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #62 : Lokakuu 13, 2005, 06:30:03 »
Hmm, onhan tässä maassa lääniä pistää vaikka minkälainen lukaali pystyyn ja vielä piilottaa se noitakeinoin.

Lisäksi täytyneepi ottaa huomioon että kansanperinteen kuvailemat taikakeinot on ehdottomasti otettava huomioon kunkin maan erilaisissa taioissa. Ei ole luultavaa että esimerkiksi Swazimaan velhot käyttäisivät täsmälleen samanlaisia loitsusanoja esimerkiksi leijutusloitsuun.

Itse näen asian vähän niin kuin sillä tavalla että kukin taiantekijä tekee taian sinänsä aivan muuten kuin loitsusanojen kautta, mutta kerran sen opittuaan pystyy tallentamaan taian käytön tietyn pikakuvakkeen (loitsusanojen) taakse. Vrt. äänettömät taiat. Ovat hankalampia, koska loitsuun pitää keskittyä enemmän. Muitakin viitteitä tähän on, esimerkiksi Liekehtivässä Pikarissa Harryn ollessa järvessä ja yrittäessä loitsia, loitsusanat tulivat ulos kuplivana äänen sekamelskana, mutta silti loitsu oleellisilta osin toimi samoin.

Tällöin olisi myös erilaisia tapoja eri kansoilla loitsia. Saamelaisilla tietysti joikhaaminen ja noitarummun käyttö, karjalan alueen asukkailla lähinnä laulaminen, tosin osa sepistä osasi valmistaa kaikenlaisia taikavoimia hyödyntäviä laitteita.

Ei siis ole niinkään itsestään selvää että Suomessa potentiaalisesti sijaitseva noita/tietäjä/shamaanikoulu (sekä noita että tietäjä veikkaavat molempiin sukupuoliin, shamaanista en niin tiedä mutta käsittäisin sen tarkoittavan enemmänkin miestä) sijaitsisi yhdessä paikassa.

Perusopinnot suoritettaisiin tietenkin yhdessä paikassa, mutta edistyneemmät oppilaat siirtyisivät ehkäpä kolmen yläastetta vastaavan luokan jälkeen opiskelemaan kykyjensä ja taipumustensa mukaan jotakin suomalaisen taikuuden osa-aluetta painottavaan lukiotyyliseen kouluun. Ammattikouluun tuskin riittäisi pyrkijöitä Suomen kokoisessa populaatiossa. Rowling on sanonut Tylypahkassa olevan noin tuhat oppilasta kerrallaan... no, siinä olisi raa'asti ajateltuna 142 ei-jästiä ikäluokassa.

Kaikki Isossa-Britanniassa asuvat ei-jästit saavat tarjouksen tulla Tylypahkaan, kaikki eivät hyväksy kutsua vaan menevät esimerkiksi Durmstrangiin tai ehkä muihin Eurooppalaisiin kouluihin. Sanotaan siis että, hmm, ehkä 200-250 ikäluokasta olisi ei-jästejä United Kingdomissa, jossa on noin 60 miljoonaa asukasta.

Samalla suhdeluvulla suomessa yhdessä ikäluokassa olisi, hmm... 17-21 ei-jästiä. Se on aika vähän yhdellekin kunnon koululle, olisi kuitenkin elinvoimaisen kyläkoulun tasoa.

Oletetaan terveen itsetunnon puuskassa että yksi suomalainen vastaa kymmentä pensasvenäläistä ja että toisaalta että britit ja venäläiset likipitäen vastaavat toisiaan taikahenkilöiden suhteellisessa määrässä... Tämä tietenkin perustellaan sillä että Suomessa ei keskiajalla järjestetty laajamittaisia noitavainoja joissa tuhottiin muualla Euroopassa ei niinkään noitia sinänsä, vaan surkkeja, joilla kävi kummia vieraita, joiden taloista kuului vierailijoiden aiheuttamia outoja ääniä ja jotka luonnollisesti kantoivat taikuuden geenistöä resessiivisenä, enemmän tai vähemmän.

Tämä toiminta vähensi taikayhteisön geenipoolia huomattavasti, minkä lisäksi erilaiset puhdasverisyyttä kannattavat suvut ovat sisäsiittoisuuden kautta heikentyneet enemmän tai vähemmän. Suomessa ei ole ollut aikaa vainota taikayhteisöä: on aina oltu joko sodassa Venättää vastaan tai valloitettu Venäjälle - niin tai näin, useimmissa tapauksissa ulkoinen vihollinen on yhdistänyt kansan eikä sisäisiä harvennuksia ole tapahtunut - näin taikayhteisö on kyennyt toimimaan suhteellisen rauhassa, minkä johdosta Suomessa yhdestä ikäluokasta on ei-jästejä ehkäpä kymmenkertainen määrä Yhdistyneisiin Kuningaskuntiin verrattuna.

Tämä antaisi suomalaiselle noitakoulullemme melko mukavasti oppilaita, sellaiset 170-210 oppilasta vuodessa. Jos, kuten aiemmin oletettiin, luokkia olisi kolme perusluokkaa vastaten yläastetta ja kolme tai neljä ylempää, painottavampaa, mutta silti yleistaiallistavaa opetusta antavaa lukiota vastaavaa astetta varten, niin voidaan olettaa että koulussa kokonaisuutena olisi maksimissaan sellaiset 1200-1400 oppilasta.

Tällaisen määrän ihmisiä nyt saa majoittumaan melko mukavasti jästikeinoillakin, taikakeinoin tehdyillä avaruuslaajennuksilla varustettu asumus vetäisi tällaisen määrän helpostikin - muistammehan toki teltat, autot ja muut ulkonäöltään pienet mutta sisätiloiltaan suuret artefaktit potter-maailmasta.

Joka tapauksessa, koulun paikaksi on muutamiakin varteenotettavia paikkoja. Suomenlinnan, Olavinlinnan ja muut linnat voitanee hylätä suoralta kädeltä... turistien toiminta häiritsisi opetusta vakavasti mistä tahansa taikakeinoista huolimatta.

Erämaata kyllä riittää, liikaakin. Koulun voisi rakentaa meren saaristoon tyyliin Gyltön linnake, mutta piilotettu... Taikka Saimaan saareen pikkuisten torppien hormiverkostona, rehtorina tietenkin Nestori Miikkulainen... Lappia ei sovi sulkea pois laskuista, käsittäähän se ainakin kolmasosan maamme pinta-alasta ja muutenkin; saamelainen taikuus lienee siellä edustettuna, mikäli mainitsemiani jotakin osa-aluetta painottavia keskiasteen kouluja olisi, niin Lapissa nyt olisi ainakin yksi niistä.

Ehdotus sijainniksi Sodankylän varuskunnan eräs autio kasarmi, jota vain välillä käytetään reserviläisten majoitukseen kertausharjoituksissa... muuten se on autio, ja siellä Sodankylässä nyt tapahtuu muutenkin niin kummia juttuja ettei siellä kukaan ihmettelisi mitään erivärisiä kipinöitä tai muuta, ketään ei vaan KIINNOSTA...

Venäjän Karjalan alueen kanssa olisi ehdottomasti jonkintasoista yhteistyötä kyseisen alueen voimakkaan Kalevalaisen kansanperinteen vuoksi - tosin kommunistisen Neuvostoliiton aikana sikäläisen taikayhteisön toimintaa haitattiin vakavasti - eihän ollut tasa-arvoa moinen homma, että osa ihmisistä osasi jotakin mitä muilla ei ollut mahdollista saavuttaa...

Pääkaupunkiseudullakin muutamia hyviä paikkoja on, ei niinkään yllättäen - ajatelkaa nyt kaikkia nistejä, hihhuleita, rastafareja ja muita hörhöjä joita esimerkiksi Asematunnelissa pyörii illan ja yön tunteina? Minne itse asiassa pääsee metroasemien ovista, joissa lukee "vain henkilökunnalle", hmm? Yksi vaihtoehto on eräs tietty liikenneympyrä pääkaupunkiseudulla: Eräs tunnettu viihdetaiteilija Pertti Pasanen teki kerran elokuvan siitä kuinka voi olla mahdollista haaksirikkoutua kyseiseen liikenneympyrään.

Miesparalla ei ollut juuri mahdollisuuksia päästä pois liikenneympyrän sisältä sinne kerran jouduttuaan - osoitus siitä, miten hankala on päästä sisällekään! Oletettavasti taiassa oli tuolloin ollut jokin vika, koska mies oli ylipäätän päässyt ympyrän (vanhanlta nimeltään noidankehän) sisään.

Koulun nimi voisi olla vaikka "Loitsujen OpetusLaitos" sivut osoitteessa http://www.lol.fi, mutta täytyy olla oikeanlaiset taikacookiet että sivu toimii oikein. Juu, tottakai velhonörtit ovat saaneet tietokoneet toimimaan taikakentän vaikutuksessa - Suomessa kun ollaan, moni oppilas varmaan olisi hylännyt paikan koulussa ellei tätä mahdollisuutta olisi ollut.

Windowsia ei kuitenkaan tässä ympäristössä ole saatu toimimaan, vaan koulun alueella täytyy käyttää Linuxia(minkähän takia se on alunperin kehitettykään, hmm?).

Koulun oppiaineina olisi tietysti samoja geneerisiä loitsurakenteita kuin Tylypahkassakin, mutta loitsusanat tai yleensäkään taikojen aktivoiminen ei olisi aivan samanlaista kuin Tylypahkan opetuksessa. Esimerkiksi yhden loitsun aktivoimiseen saamelaisessa tai kalevalaisessa taikuudessa riittäisi yksi sävelkulku tai laulettu sana, yksikin nuotti saattaisi riittää eikä kovin tarkkaa säveltäkään tarvittaisi. Tähän mennessä ei kuulosta kovinkaan paljon erilaiselta kuin Tylypahkassa.

Koska kuitenkin esimerkiksi kaksintaistelussa olisi luonnollisesti äärimmäisen hyödyllistä kyetä langettamaan kirouksia, torjuntoja ja loitsuja nopeasti peräjälkeen, opetetaan koulussa myös musiikkia - on helpompi muistaa pitkiä komboja musiikkikappaleen mukana. Vanhat ja viisaat saavuttavat ahkeralla harjoittelulla tason, jolloin he voivat laulaa jatkuvaa loitsuvirtaa samalla tarkkaillen vastustajan liikkeitä ja lisäten omaan lauluunsa tarpeen mukaan blokkeja ja vastakirouksia - ja siinä samalla vaikka laulaa vastustajansa suohon.

Saamelainen taikuus puolestaan opettaa taikaolentojen hoitoa ja vuorovaikutusta toisten älyllisten taikaolentojan kanssa: esimerkiksi seidat ja staalot saattavat olla hyvinkin hyödylisiä kavereita.

Savolaanen taekuus pualestasa ompi vähäsennii lähempänä tuata prittilaasta loitsunluventaa, mutta ei tok millänsä samovilla loitsun sannoilla.

Hämäläiset puolestaan ilmiselvistä syistä keskittyvät ei-verbaalisiin taikoihin, samoin Turkulaiset, Porilaiset ja Raumalaiset... Tosin hämäläisten taikoihin kuuluu osaltaan myös musta makia, jota valmisti alunperin Tapola, mutta nykyään myös muut johtavat alan firmat. Riittiin kuuluu suuri määrä sian verta, eikä se olekaan uuden polven hämäläistaikuudessa enää niin oleellinen kuin alueen vanhoissa taioissa.

Lisäksi on myös taikalaitteden valmistusta painottava taikuuden osa-alue: esimerkiksi nykypäivänä tietokoneiden saaminen toimintaan taikakentässä on juuri tämän osa-alueen tutkimuksen ansiota. Lisäksi muinainen sampo kuului kiistatta tähän ryhmään.

Kaikkia suomalaisia taika-alueita yhdistää se, että monen taikajuoman ainesosa on karhu, lapin kulta, karjala tai eksoottisemmissa taioissa jokin ulkolainen vastaava tuote. Etenkin oppilaiden vapaa-ajan taioissa tämä on yleistä, useimmiten näitä tuotteita myydäänkin kätevästi kuuden tai kahdentoista kappaleen erissä - tosin yksittäismyyntiäkin esiintyy. Useimmat erehdyttävästi humalaisia muistuttavat teinit kaupungilla, mitäpä muuta he ovatkaan kuin kotitehtäviä tekeviä koululaisia, joten kannattaa kiertää vähän kauempaa - odottamattomat vuorovaikutukset ovat mahdollisia.

Vanhemmat tietäjät, noidat ja samaanit puolestaan käyttävät yleensä konsentraatioltaan vahvempia taikajuoma-aineksia, jotka antavat hetkellisesti yli-inhimillisen järjenjuoksun sekä ruumiilliset voimat, sekä parantavat muitakin kykyjä ja antavat rohkeutta taistella pimeyden voimia vastaan. Valitettavasti vaikutuksen loppuessa olo on omenainen, mutta sitä ei toistaiseksi voi välttää.

No mutta, tulipa pitkä viesti. Toivottavasti jaksoitte lukea...

Columbine Willowfrost

 • Ankeuttaja
Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #63 : Joulukuu 10, 2005, 03:22:14 »
Ilman muuta täällä on oma taikakoulu, ihan varmasti on! Omakin veikkaukseni on tässä asiassa tuolla perimmäisimmän lapin kohdalla. Kyllähän tästä maasta varmasti noitia ja velhoja löytyy, luulenpa että Herra Tohtori on arvailuineen melko lähellä totuutta lukumäärän suhteen. Kun otetaan sitten vielä huomioon Suomen ja Viron kielien samankaltaisuus, on varsin luonteva ajatus että myös sieltä päin olevat velhot ja noidat kuuluisivat tuon opetuslaitoksen piiriin.

Ja sitten aivan turhaa hörinää:

Tuolla suuressa Ameriikanmaassa joku fiksu Potter-kirjojen maailmankuvaa tutkinut prohvessori oli joskus todennut että Durmstrang todennäköisesti sijaitsee Suomessa (sinänsä kiehtova ajatus). Täällä kun on kylmää koko ajan (krhm...), pimeääkin tuppaa olemaan (no en nyt menisi vannomaan) ja kansa suurinpiirtein pelkkiä huonoryhtisiä ja murahtelevia jurottajia (nyt minä kyllä suutun sekä suomalaisten että durmstrangilaisten puolesta). Lisäksi Venäjällä on Suomeen hyvin voimakas vaikutus (nyt taidan olla sadan vuoden takana), joka taas sopisi kirjojen varsin slaavilaissävyiseen nimistöön (Karkaroff jne.) paremmin kuin hyvin. Epäilen kyllä kyseisen herran tai rouvan sivistystä mitä laajemmassa määrin, kas kun ei väittänyt että Helsingin kaduilla tosiaan voi törmätä jääkarhuun.

Poissa castlevania

 • Enterpricen kapteeni.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Nihilisti.
 • Tupa: Tuvaton
Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #64 : Joulukuu 28, 2005, 21:01:53 »
Noitakoulu? Miksei velhojen koulu? XD No ei, tarkoititte taatusti noitien ja velhojen koulua. Totta kai Suomessa on semmoinen, kai jokaisessa maassa on? Se on Lapissa ja aivan samanlaisessa paikassa kuin Tylypahka ja olla ihan samanlainen kuin Tylypahka. Tuvat olisivat siellä samat kuin tylyssä. Suomella on tietysti huispausjoukkue, niin maajoukkue kuin Tylypahkan joukkueetkin ^^ Ja totta kai siellä on samanlainen huispauskenttä ja samanlainen riistanvartijan mökki. Eli Tylyn kaltainen :P
"Oh, my offense is rank, it smells to heaven! It hath primal elder curse upon it; the brother's murder.

Daim

 • Ankeuttaja
Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #65 : Maaliskuu 15, 2006, 16:16:24 »
Lainaus käyttäjältä: "Isilmirë"


Eihän sen mikään iso koulu tarvitse olla. Ja voihan suomalaisista suhteellisesti suurempi osa olla noitia/velhoja.

Tuo Korvatunturi kävi minunkin mielessäni, koko idea Joulupukin asumisesta siellähän on voinut lähteä siitä, että erinäiset jästit ovat muinoin nähneet noitakoulun aiheuttamia outoja asioita tunturin liepeillä ja tulkinneet ne oman kansanperinteensä mukaan.


Uu...Totta! En ole mikään tiedeihminen, enkä usko, että kaikille "yliluonnollisille" asiolle löytyy järkevä selitys. Saattaahan olla, että revontulet ovat tosiasiassa harhaanmenneitä taikoja?

Poissa Kuumato

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kauhukakara.
Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #66 : Maaliskuu 15, 2006, 20:44:29 »
Minä kuvittelisin suomalaisen noitakoulun jonnekin metsän siimeksessä olevaksi kahdesta rakennuksesta koostuvaksi sisäoppilaitokseksi.

Potentiaaliset noidat ja velhot sukujuurista riippumatta kävisivät ala-asteen jästien parissa, näin jästitietoa ei tarvittaisi noitakoulussa lainkaan, ja velhojen suvaitsevaisuus jästeihinkin pysyisi sopivan korkealla.
Kun jästit menevät yläasteelle, saavat tulevat velhot kutsun taikuutta oppimaan.
Kouluun saavuttaisiin lumotulla linja-autolla, jolle pääsee pysäkeiltä jotka ovat jästeille näkymättömiä. Toinen rakennuksista on asuintilat, jossa on erikseen poikien ja tyttöjen huoneistot. Yhteen huoneeseen enintään kaksi oppilasta. Toinen rakennus on itse koulu, suuri ja hieno kartano joka on suomen historian saatossa rakennettu, romutettu, korjattu ja laajennettu monta kertaa.

Nimistä tuo jonkun ehdottama Korpikartano kolahti ja nyt kun asiaa on pohtinut, se tuntuu ainoalta oikealta nimeltä suomen noitakoululle.

hillah

 • Ankeuttaja
Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #67 : Maaliskuu 19, 2006, 08:04:30 »
Minusta koulu voisi sijaita keski-suomessa, tai sitten siellä Lapissa.
Koulunhan ei toki tarvitsisi olla iso, ehkä sellainen kaksikerroksinen, mutta paljon salaisia huoneita ja kammiota olisi kiva olla. :)
Niin, kun luin Liekihtivää Pikari tuli mieleeni että Dumstrag (meniköhän nyt oikein..) sijaitsisi Lapissa tai joko Alaskassa. ? Mahdollista?

Korpikartano, on mahtava nimi noitakoululle, se vaan että on olemassa sellainen sarja kuin: Korppikartanon velhot, joten se muistuttaisi melko paljon sitä.

Columbine Willowfrost kirjoitti
Tuolla suuressa Ameriikanmaassa joku fiksu Potter-kirjojen maailmankuvaa tutkinut prohvessori oli joskus todennut että Durmstrang todennäköisesti sijaitsee Suomessa (sinänsä kiehtova ajatus). Täällä kun on kylmää koko ajan (krhm...), pimeääkin tuppaa olemaan (no en nyt menisi vannomaan) ja kansa suurinpiirtein pelkkiä huonoryhtisiä ja murahtelevia jurottajia (nyt minä kyllä suutun sekä suomalaisten että durmstrangilaisten puolesta). Lisäksi Venäjällä on Suomeen hyvin voimakas vaikutus (nyt taidan olla sadan vuoden takana), joka taas sopisi kirjojen varsin slaavilaissävyiseen nimistöön (Karkaroff jne.) paremmin kuin hyvin. Epäilen kyllä kyseisen herran tai rouvan sivistystä mitä laajemmassa määrin, kas kun ei väittänyt että Helsingin kaduilla tosiaan voi törmätä jääkarhuun.

^^ Kyllä kyllä, tuon kun olin lukenut, huvituin kovasti. Ensinäkään täällä ei kyllä ole kylmää koko ajan (Lapissa ehkä) ja no joulun aikaan aika monessa paikassa on pimeää ja nyt on kyllä koko ajan valoisampaa.
Ei täällä kyllä ole pelkkiä huonoryhtisiä jurottajia. Mutta kyllä menen vaikka vannomaan että näin ihmisen joka talutti jääkarhua Helsingissa. :D Joten se ameriikkalainen löpinä mies (tai nainen) voi kertoa sen lapsenlapsilleen. :D (Jääkarhu sattui vain olemaan älyttömän suloinen Vanha Englannin lammaskoira.<3)

Suostuisikohan Tarja Halonen rakennuttamaan kaikille Hp- riippuivaisille koulun, niin että siellä opiskeltaisiin myös normaalin koulun asioita (matikka,englanti,kemia) ja sitten olisi kaikenlaisia ennustuksen, pimeyden voimilta suojautumisen tunteja. Kuka menee kysymään? :D

Lysandra

 • Ankeuttaja
Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #68 : Maaliskuu 19, 2006, 14:50:49 »
Minä olen jotenkin aina ajatellut, että jos Suomessa olisi noita-/velhokoulu se olisi kaikkien Pohjoismaiden yhteinen. Toisaalta sitten pisti silmään tuo, mitä Mitharin sanoi. Kielet tulisivat tosiaan olemaan ongelma tässä Pohjoismaiden yhteisessä koulussa. Toisaalta tuvat voisi olla jaoteltu maittain toisin kuin Tylypahkassa. Yleisenä kielenä käytettäisiin sitten vaikkapa ruotsia, koska norja ja tanskakin muistuttavat sitä melko paljon ja se on Suomen toinen virallinen kieli (tässä syrjitään nyt islantilaisia), mutta muutoin tunnit sun muut toimisivat jokaisen omalla äidinkielellä.

Jos suomalaisilla sitten olisikin oma koulunsa, se olisi aivan varmasti jossakin pohjoisessa, kuten monet muutkin ovat ehdottaneet. Siellä se saisi olla rauhassa eivätkä jästit harhailisi liian lähellä. Jos se taas olisi kaikkien Pohjoismaiden yhteinen koulu voisi se olla esimerkiksi Islannissa. Mikä olisi upeampi paikka kuin tuo saagojen maa?

Maaffu

 • Ankeuttaja
Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #69 : Maaliskuu 21, 2006, 15:36:58 »
Suomalainen noitakoulu tosiaan voisi olla siellä jossain päin lappia tuntureiden ja arojen keskellä, asumattomassa paikassa. Tai voisikohan se olla jossain saaristossa, jossain vähän etelämmässä? Sinne mentäisiin sitten sukellusveneillä, lähtö helsingin satamasta. ;)

Mauam

 • Ankeuttaja
Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #70 : Maaliskuu 21, 2006, 15:58:51 »
Jos Suomessa on velhoille ja noidille koulu, niin ihmettelen miten se kutsukirje on jo kohta 4 vuotta myöhässä. Vai minkäikäisinä Suomen noitakouluun mentäisiin? Perustetaankohan joskus oikeasti jossain päin maailmaa joku potterholistien kesäleiri, jossa opetettaisi kaikkia aineita joihin ei tarvita "oikeaa" taikuutta, esim. Numerologiaa, taikuuden historiaa, jne..
Anteeksi ettei minulla ole tähän tapaukseen minkäänlaista mielikuvitusta.

soppatiikeri

 • Ankeuttaja
Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #71 : Maaliskuu 23, 2006, 18:42:05 »
Mieleeni juolahti ajatus, että Suomen noita/velhokoulu voisi olla Korvatunturilla: joku saamelainen on huomannut siellä epätavallista toimintaa ja hänen päähänsä on pälkähtänyt että siellä olisikin joulupukin "paja". Oikeasti siellä onkin Suomen velhokoulu. Tai sitten Suomen, Ruotsin ja Norjan yhteinen velhokoulu olisikin näiden maiden rajalla siellä pohjoisessa.*ankaraa pohdintaa*. Tuvat olisi jaoteltu maiden perusteella ja jokaisen tuvan oleskeluhuone on oman maansa puolella.
*ai että mä oon sherlokki*

Poissa Eleanír

 • Lähes vaaraton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Minäkö?
  • Blogi
 • Tupa: Tuvaton
Re: Rowling ollut itse noitakoulussa?
« Vastaus #72 : Maaliskuu 29, 2006, 11:04:49 »
Lainaus käyttäjältä: "Macy"
Koska jos Rowling on kirjoittanut Tylypahkasta, kai hänen on sitten itsekkin pitänyt ollut jonkun tapaisessa noitakoulussa. Mutta toisaalta se ei olisi mahdollista, koska Harry Potterissahan he eivät saisi kertoa jästeille noituuden olemassa olosta.

Rowling onkin sellainen ylinoita, ettei moiset säännökset häntä koske, sitä paitsi ihmiset ovat niin jääräpäisiä, etteivät uskoisi kuitenkaan vaikka nenän edessä kävelisi kaapuihin pukeutunut velho joukko. Olihan Vernonkin ihan ihmeissään. Jästit eivät uskallakkaan ajatella, että velhoja olisi ihan aikuisten oikeasti olemassa, koska valkotakkiset miehet tulisivat ja veisivät hänet hyvin nopeasti talteen. Eikä kukaan uskalla vastustaa Rowlingia! hmp. Ja koska hän näyttää niin hyvin tietävän näistä velhokouluista, miksemme kysyisi häneltä, onko meilläkin jossain sellainen koulu? (Mitä minä taas sepitän o.O ja minun piti olla se fiksu ja realistinen.. :D)

Kyllä suomessakin on oltava sellainen koulu, ei meitä saa syrjiä! Minustakin vähän tuntuu, että se voisi olla lapissa. Mikään linnamainen rakennus se tuskin olisi, koska se nyt ei oikein kuulosta hyvältä, varsinkaan jos suomessa käytettävä noituus on jotain shamaani pohjaisempaa. Jonkinlainen kartano se voisi ehkä olla. En tiedä, olen jo vanhus, ei varmaan mitään mahdollisuuksia päästä tutkimaan moisia. :< Joulupukin paja on tonttu koulu, ei korvatunturilla voi toista koulua olla. hmp. Mutta hei, tontuksi minä varmaan pääsisin, ne kun on vanhan puoleisia, vekara väkkäräkin pääsi! ^^

Nyt tuli ohvia, lopetan siis :p
Menetin kaiken kiinnostukseni psykologiseen analyysiin siitä lähtien kun tiedostin, että ihmiset tuntevat mitä he kuvittelevat tuntevansa.
Siitä oli hyvin lyhyt askel ajatukseen, että he kuvittelevat tuntevansa mitä tuntevat

NightWalker

 • Ankeuttaja
Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #73 : Huhtikuu 07, 2006, 14:48:08 »
Itse en jaksa uskoa teoriaa että Dumstrang vai miten sitten kirjoitetaankin, sijaitsisi Suomessa. Krum puhuu perheelleen bulgariaa ja kirjoissa mainitaan vuoret. Suomessa ei ole vuoria, mutta okei jotkut käyttävät niistä sitä nimitystä. Jos Krum olisi bulgarialainen, Suomen ja Bulgarian välillä on aika pitkä välimatka, okei tämäkin voidaan selvittää taioilla. Bulgarian lähellä on joku vuoristo, en karttakirjaa löydä ja kai siellä jonkin verran järviäkin on. Ei kovin painava todiste, mutta Potter4 leffassa Dumstrangin laivaa koristaa kaksipäinen kotka, joka on jonkin Etelä-Eurooppalaisen maan tunnus (halvattu kun se karttakirja on hukassa!). Lisäksi uskon ettei Row ollut  koskaan kuullutkaan sellaisesta pieneestä maasta kuin Suomi kirjoittaessaan LPtä.

Mutta suomalaisesta taikakoulusta. Mielestäni niitä olisi Suomessa kaksi. Toinen Lapissa ja toinen jossain päin Järvi-Suomea. Tämä helpottaisi aineiden jaottelua, ei sulloisi kaikkia oppilaita saman katon alle. Lapissa loitsulaulanta ja muut "samanistiset" aineet olisivat eniten esillä ja opiskelu painottuisi näihin aineisiin. Etelänpänä taas koulu olisi moderninpaa ja sauvaloitsuja.
Suomessa oppilaita olisi väestöön nähden enemmän, johtuen historiallisista seikoista. Noitavainojen aikaan Suomessa lähinnä naurettiin syytöksille noituudesta, sillä lähes jokaisessa kylässä oli tietäjäeukko tai -ukko joka tunsi lemmennostatuksen, sairauden manaamiset ja muut temput. Silti osa kuoli noitavainoissa, lähinnä naisia. Tämä ei kuitenkaan heikentänyt geenipohjaa merkittävästi ja suomalaiset ovat aina jonkin verran pyytäneet luonnolta apua. Monet suomalaiset ovat kuitenkin harjoittaneet noituutta ja saanet taiat onnistumaan johtuen verenperimästä. Veret ovat aikojen saatossa sekoittuneet ja laimenneet, mutta joissakin tapauksissa veri virtaa lähes puhtaana. Suurimmalla osalla nykysuomalaisista olisi kuitenkin jonkin verran tietäjän verta, mutta ei tarpeeksi jotta maagiset kyvyt tulisivat selvästi ja kokoaikaisesti esiin. Satunnaisia voimia, jotka yleensä ilmenevät rituaalien yhteydessä joita surkean harva suomalainen suorittaa. Keskivertoisia ja sitä voimakaaampia ihmisiä sen sijaan lähestyttäisiin kirjeillä tietyssa iässä ja oppilas saisi itse päättää kumpaan menisi.

Lapissa tutustuttaisiin huolella noitarumpuihin, loitsulaulantaa, säänmanaukseen ja rituaaleihin. Paikka olisi syrjässä kenties jossain takaperoisella suolla ja siellä tutustuttaisiin jonkin verran sauvaloitsuihin.
Etelässä taas olisi sauvataikuutta, loitsulaulantaa ja luontoon tutustumista. Rakennus sijaitsisi jossain jorpakon rannalla, mutta näyttäisi jästien silmään joltain uutukaiselta koululaitokselta. Lähellä olisi kylä jossa oppilaat voisivat tutustua jästien tapohin ja muihin "arkielämän hienouksiin".

Kanssakäyminen ei taika-tyyppien kanssa olisi läheistä ja velhot olisivat hyvin perillä jästien tavoista. Tämä ei paljastaisi taikamaailmaa niin helposti ja sopukin säilyy paljon paremmin.

Poissa Antisankari

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Enimmäkseen harmiton
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #74 : Huhtikuu 07, 2006, 14:53:34 »
Lainaus käyttäjältä: "Lysandra"
Kielet tulisivat tosiaan olemaan ongelma tässä Pohjoismaiden yhteisessä koulussa.


Tai sitten siellä olisi tulkintaloitsut, joilla jokainen kuulee kaiken puheen omana kielenään.
And I feel like dust, lighter than air
Winged by the smallest prayer
Destination anywhere