Kirjoittaja Aihe: Suomessa taikakoulu?  (Luettu 97797 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Tyyppi

 • Kyseenalaistaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pohjanlahden merenneito <3
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #125 : Joulukuu 08, 2008, 16:21:16 »
Ihan hyvin voisi olla. Kun briteissä on nämä hippokriffit sun muut, niin suomessa opeteltaisiin kesyttämään Kokko-lintua, Feeniksiä, Poroja, Karhuja, ja tämän tyylistä. Kuka olisi opettaja? keksikääpäs hyvä nimi... Voisi olla vakka Erkki Einari Virtanen xP

Ja Lapissa, kaiken ei-minkään keskellä voisi hyvinkin olla lohikäärmeitä. Ja tietysti Suomessa myös kotitonttujen sijasta olisi tonttuja.
Koulun voisi sijoittaa johonkin Lapin ja Kainuun väliin, niin olisi hauskaa. Suomessa on niin paljon vesistöjä että kouluun kuljettaisiin laitureilta ja satamista: noustaisiin valtaviin kupliin, tavallaan valtavien basiliskin kokoisten vesikäärmeiden vetämiin vaunuihin. 

Tuvat voisivat määräytyä tulevaisuuden suunnitelmien mukaan: sosiaalinen työ, johtava työ, tutkiva työ ja tehtävä työ.
Olenko minä olemassa? Oletko sinä olemassa? Onko mikään olemassa?
Pitchy pitchy Live start! Love shower pitch!
Blogini simpukan.kuoressa.blogspot.com

Poissa Barella

 • Vuotis-kuollut
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • <3
  • Lohikäärmeliiga - Vuotishuispausjoukkue
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #126 : Huhtikuu 09, 2009, 16:34:27 »
Tottakai täällä jossain on velhokoulu... Jossain tietymättömillä seuduilla, vaikka lapissa tai sitten jossain vaikeakulkuisessa saaristossa (saaristoon olisi varmaan helppo piilottaa taikakoulu kun on paljon niitä saaria joiden tapahtumista ei paljoa välitetä kun ne kerran ovat autioita (paitsi tietenkin se saari, jolla on velhokoulu)).

Suomen velhokoulun taikuudenhistoriassa varmaan opiskeltaisiin myös Kalevalaa, sillä sehän on kuitenkin meidän taikamaailmamme alku. Ja ehkäpä jos velhokoulu tuolla saaristossa on, niin siellä voisi olla myös ruotsinkielinen osio samassa, sillä saari keskellä Perämerta olisi varmaan aika hyvä piilopaikka niin suomalaiselle kuin ruotsalaisellekin koululle. (no jaa...) Suomalaisessa velhokoulussa olisi varmasti vähemmän oppilaita kuin Tylypahkassa, sillä en usko että Suomessa olisi suurempi prosentti ihmisistä velhoja.

Velhokoulu ei ole saman näköinen kuin tylypahka, mutta jonkinlainen suuri kivinen linna se olisi. Ehkä hieman jykevämmän oloinen, sillä se on keskellä merta, mutta kuitenkin melko kaunis. Siinä olisi sisäpiha, sillä linnan ulkopuolella saattaisi myrskyn aikaan olla vaarallista (sillä saari ei varmaan voisi olla kovinkaan suuri, kuitenkin tarpeeksi suuri isohkolle linnalle. Ehkäpä linnan sisäpihalla olisi jonkinlainen puutarha..

Taikakoulut taitavat useimmiten kätevyyden vuoksi olla sisäoppilaitoksia. Ihan vain siksikin, että kaikki maan nuoret velhon (joita ei kovin paljoa ole): mahtuvat ihan hyvin samaan kouluun ja täällä Suomessa on aika pitkä välimatka jonkun Venäjän rajalla asuvan suomalaisen lähteä tuonne Lappiin tai Perämerelle kouluun ja tulla joka päivä/viikonloppu kotiin.

Kuitenkin ajatus pohjoisesta, lumen keskellä olevasta koulusta sekoittuu minulla ainakin kummasti Korvatunturiin ja joulupukin maahan, eli olisiko se oikea paikka sittenkään pohjoinen?

Tai ehkäpä se on joulupukki, joka on Suomen taikakoulun rehtori?

~Barella
~Barella
Maailma on tulvillaan ylimaallisia olentoja, jotka kärsivällisesti odottavat älymme terävöitymistä.
                 -Eden Phillpotts

Poissa Yöfani

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #127 : Huhtikuu 09, 2009, 20:20:11 »
Tottakai Suomessa on noitakoulu. Hihii, muistan vieläkin kun joskus Koululaisen nettilehteen kirjoitin aiheesta artikkelin ja se julkaistiin *hymyilee*

Lappi olisi olennainen paikka Suomen taikakoululle. Siellä tulee hyvin esille suomalaisuus, lumi tulee aikaisemmin ja sitä tulee enemmän kuin muualla Suomessa. Oppilaat matkustaisivat kouluun lentävillä poroilla! Kuinkas muutenkaan. Rehtori olisi joulupukki. Tahi joku muu valkopartainen mies. Porot jokatapauksessa pukilta lainattuja. Sisäoppilaitos nyt ehdottomasti, eiväthän porot joka päivä jaksa eestaas lennellä ;)

Mm..tuvat eivät välttämättä sopisi Suomeen, ainakaan samalla periaatteella toimivat. Kenties oppilaat lajiteltaisiin vaikka iän, tai miksei  ihan vaan arvonnan tuloksen, mukaan? Koulupukuina toimisivat varmaan jotkut suomalaiseen tyyliin muokatut kaavut. Loitsuissa opetettaisiin Kalevalan runorimpsuja. Taikaeläinten tunnilla ehdottomasti porot, karhut ja Kokko-linnut! Taikuuden historia pohjautuisi varmaan Kalevalaan kaikkein eniten. Kuten myös moneen muuhun aineeseen. Huispausta Suomessa tuskin pelattaisiin, mutta ehkä jotain muuta velhourheilulajia? Jotain jäällä pelattavaa vaikka. Suomen taikakoulun pihassahan olisi ikuisesti jäinen jää. Suomessa ennustus ja jästitieto olisivat ainakin myös aineita. Yrttitieto ja taikajuomat ehkä hieman sovellettuina? Riimujen tilalla voitaisiin opiskella Muinaissuomea. Tähtitiede, numerologia ja PVS..no, niistä minulla ei ole mitään sanottavaa. Tokihan pitäisi olla jokin aine, jossa opetellaan suojautumaan ilkeitä hiisiä vastaan ;)

~Yöfani

//Mm, tuli tässä mieleen, että joskus pari, kolme, enljä vuotta sitten täällä Koskissa oli sellaienn Harry Potter-kurssi. Piti suorittaa erilaisia tehtäviä ja lopuksi sai stipendin, jota koristi itsensä Albus Dumbledoren nimikirjoitus. Tehtävinä oli ainakin maahuispaus, jonkun limaisen jutun tunnustelu..mitäs muuta. Lopuksi jokainen sai mukaan alruunan, joka ei vielä ollut kasvanut. Siitä kasvoi sitten auringonkukka.

Muuten, nyt keksin, miten joulupukki ehtii käydä maailman jokaisessa talossa yhden yön aikana. Hänhän, totta tosiaan, käyttää ajankäännintä!
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 09, 2009, 22:15:24 kirjoittanut Yöfani »

Poissa Isilmírë

 • Pillipiipari
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #128 : Huhtikuu 11, 2009, 23:30:04 »
Loitsuissa opetettaisiin Kalevalan runorimpsuja. ..... Taikuuden historia pohjautuisi varmaan Kalevalaan kaikkein eniten.

Miksi Kalevala? Sehän on jästimiehen 1800-luvulla luoma teos. Eikö ennemmin alkuperäisiä kalevalanmittaisia eli nelipolviseen trokeeseen perustuvia loitsuja (niitä löytyy mm. kirjasarjan Suomen kansan vanhat runot osasta Loitsut aika nippu, kirja kun on iso ja monen sentin paksuinen, eikä sekään takuulla sisällä kuin murto-osan todella käytössä olleista loitsuista)? Ja todellista suomalaista taikuuden historiaa samaaneineen, tietäjineen ja noitineen?
Me transmitte sursum, Caledoni

Poissa minerva

 • Vuotislainen
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #129 : Huhtikuu 27, 2009, 16:57:02 »
http://fi.wikipedia.org/wiki/Taikatunturi

Löysin tuon wikipediasta :)

Poissa Salaruman

 • joulumusikaali
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • joulu.....
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #130 : Toukokuu 12, 2009, 18:45:50 »
Ja voihan se koulu olla ns.kiertokoulu,jossa kaikki luokat ovat yhdessä ja sot auttavat pieniä:Esim. Tänään koulu kirkolla,huomenna meillä,eli koulu "kiertää"ympäri pitäjää. Kauempana asuvat saavat "koulukuljetuksen"eli ilmaiset hormipulverit,joilla siirtää itsensä kouluun ja takaisin.Ja kyllä,Suomessa on ainakin 1 sisäoppilaitos:ANNA TAPION KOULU!
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 16, 2009, 19:52:15 kirjoittanut wertyupf »
Under the coconut tree we stay,watch as the night turns into day.We let the fire be the light.Sky is the floor tonight. Fly me with your gentlest away...

justme

 • Ankeuttaja
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #131 : Toukokuu 16, 2009, 13:40:31 »
Joo voisihan se koulu suomessakin olla mutta enemmän olen sitä mieltä että  loogisempaa olisi jos pohjoismailla (suomi, norja, ruotsi) olisi yhteine jossain pohjoisnorjassa. Tai sitten se olisi vaikka jokin saari jäämerellä (jos se nyt on jäämeri...) Tanskalaiset kävis sitten vaikka islannin kanssa samassa.

Henskukkuu

 • Ankeuttaja
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #132 : Toukokuu 22, 2009, 17:43:44 »
Kyllä Lappi ois paras paikka Suomen taikakoululle (Jauhan samaa ku muutki...).
Suomessa tapahtuu niin paljon "yliluonnollisia" asioita, että en ihmettelis vaikka täällä oliski sellanen. Koulu olisi ehdottomasti sisäoppilaitos, vaikkei Suomessa sellaisia paljon olekkaan. Milloin Jästikulttuuri on jotenkin vaikuttanut velhoihin/Noitiin?
Jos Suomessa olisi velho-koulu, niin silloinhan pitäisi olla joku Viistokujan tapainen kauppakuja?

Ei riitä mielikuvitusta Koulun/tupien nimen/nimien keksimiseen...

*Lähtee ikkunalle odottamaan että pöllö tulee tuomaan kutsukirjeen Suomen Taikakouluun* :)

Poissa Giladra Carrion

 • Kuolonsyöjä
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ShieldFang27063
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #133 : Toukokuu 22, 2009, 19:30:44 »
Jos Suomessa olisi taikakoulu, opetus eroaisi varmasti merkittävästi Tylypahkasta. Itse kävisin mieluummin suomalaista taikakoulua kuin Tylypahkaa, sillä suomalainen (/skandinaavinen) mytologia noituuksineen on paljon kiintoisampaa minusta, ja veikkaan vahvasti, että siihen myöskin opetus painottuisi. Varmasti olisi joitakin ns. yleisiä aineita, joita Tylypahkassakin on, mutta aivan erilainen olisi suomalainen taikakoulu.

En minäkään ymmärrä, miksi Kalevalaa opetettaisiin velholapsille. Kenties iltasatuina voisi toimia, kyllähän sitä nyt jästimaailman viitteitä velhomaailmasta löytyy.

Lappi sopii parhaiten paikaksi juuri historiansa ja erämaiden (jonne taikakoulu olisi melko vaivatonta piilottaa) ansiosta.

Milloin Jästikulttuuri on jotenkin vaikuttanut velhoihin/Noitiin?
Jos Suomessa olisi velho-koulu, niin silloinhan pitäisi olla joku Viistokujan tapainen kauppakuja?
Kyllähän jästikulttuuri vaikuttaa luonnollisestikin noitiin ja velhoihin ainakin jossain määrin, sillä eivät he voi tyystin erossa muusta maailmasta elellä omaa elämäänsä.
Eikä Suomessa välttämättä mitään Viistokujan kaltaista paikkaa tarvita, miksi Suomen taikamaailman pitäisi olla samankaltainen kuin Britannian? Onhan meillä vallan erilainen kulttuurikin taustalla.
“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”

Poissa Kangastus

 • Hullu taustakuvan tuijottaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • ♥Lukáš Kašpar♥
  • Kalmanhanaukio
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #134 : Tammikuu 24, 2010, 16:56:04 »
Totta kai Suomessa on taikakoulu!! Missä muualla suomalaiset noidat ja velhot opiskelisivat? ja ei Lapissa niin kylmä olisi jos vaikka käyttäisi taikaa ja lämmittäisi koulun alueen talveksi. Onneksi Lapissa ei asu niin paljon ihmisiä niin kouluakaan ei löydettäisi niin helposti :D Mutta ehkä sinne kutsutaan vanhemmat kuin 11-12 vuotiaat silloin olisi minullakin vielä mahdollisuuksia päästä sinne :D
Lokomotiv ♥
I'll never forget you

Poissa verppa

 • Vihollikseton
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • PUF!
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #135 : Tammikuu 24, 2010, 17:54:51 »
Siistii jos toi Anna Tapion koulu olis velhokoulu kun sain kutsun sinne mutta en sit menny ku menin toiselle yläasteelle. Joten sain kirjeen kuutosen loputtua :) Kyl harmittais jos nyt saisin tietää et se on velhokoulu ku en menny
Vihollisista viimeisenä kukistetaan kuolema.

Poissa Suetus

 • Tuulenhaltia
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Namárië
  • Talath Rhune
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #136 : Helmikuu 21, 2010, 02:13:03 »
Kyllähän täällä Suomessa voisi hyvin olla taikakoulu. Ei sitä ikinä tiedä kun ilmeisesti ainakin itse olen vannoitunut jästi enkä omista mitään taikajuttuja. Kyllä se minustakin sijaitsisi jossain Lapissa käsivarressa, siellä kun ei kamalasti ihmisiä asu. Tosin haittapuolia pitäisi ajatella, siellähän on todella kylmä ja kesällä niitä velhoja ja noitia kiusaavat sitten suuret hyttys ja mäkäräparvet. Ei kyllä sitä koulua tänne Etelä-Suomeen voisi laittaa, sitä olisi hankala piillottaa uteliailta lapsilta ja nuorilta (kuten minulta). Siellä Lapissa sen täytyy olla, eikun siis etsimään ^^
Harry/Draco, James/Sirius, Frodo/Sam, Aragorn/Legolas, Merri/Pippin

Poissa Spirit M

 • remuaja
 • Vuotislainen
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #137 : Helmikuu 21, 2010, 11:51:09 »
No niin, rakkaat noidat ja velhot,jästit ja surkit, saatte päästä osaksenne (kieron) mielikuvitukseni tuotteista.

Paikka:

Aloitetaan väitteestä, että Taikakoulumme (Eli Korpinkartano, kiitos keksijälle) sijaitsisi Pohjoismaiden rajalla. Syrjimistä, hyi että. Kaunis Islanti ja rakas Tanska jäisivät ilman huomiota. Tanska totta kai nyt pärjäisi, vaikkapa Saksan ja Ranskan kanssa. Mutta entäpä Islantimme? Aivan yksin. Sille täytyisi keksiä jotain korvaavaa tai sitten tehdä joka maalle aivan oma. Väite Ruotsin, Norjan ja Suomen yhteisestä Taikakoulusta : KUMOTTU!

Jatketaanpas matkaa. Seuraava vaihtoehto : Suomen oma! Paljon parempi. Rakennetaampa Lappiin pikku kartano (tai otetaan käyttöön vanha) ja aletaan opiskella. Oppiainesta lisää myöhemmin. Mutta entä Viro? Venäjän tai Baltian kanssa? Ei. Onhan Viro rakas pikkuveljemme, jota hieman saatamme surkuutella, muta niinhän Ruotsikin aikoinaan surkutteli meitä. Ruotsi kyllä on "hieman" omahyväisempi, Svennien ja Svanniensa kanssa, mutta kai me nyt pärjäämme Viron kanssa, pärjämmehän? Hienoa, oikea vastaus (Oma kuitenkin edelleen pohdinnassa).

Viron kanssa olevaa taikakoulua voi pohtia. Kieltä nyt saatamme ymmärtää, mutta entä kulttuurierot ja oppilaat? Uskoisin että ainakaan pieneltä syrjinnältä ei voi mitenkään välttyä. Joten ehkä on parempi että rakkaiden eestiläisten omaa parasta ajatellen päästämme heidät takaisin Tallinaan ja annamme jokaiselle 20 euroa omaa koulua varten.

Hyvä, päädyimme omaan kouluumme. Olette veikanneet Lappia ja Itä-Suomea, joku puhui Helsingistä. Oletteko ajatelleet Ahvenenmaata? Ilma on lämmin ja matka suhteellisen lyhyt. Ihmisiäkään ei ympäri vuoden paljoa ole. Tavataan Helsingin Satamassa, laiva on Wäinämöinen 4½. Asioiminienenkin onnistuu, onnistuuhan? Toivottavasti edes osa teistä osaa toista kieltämme.

Koulu:

Päädyin Ahvenanmaan Kasteholman linnoitukseen. Sehän sopii hyvin. Maarianhaminasta pääsee Sundiin vaikka bussilla. Joten? Opiskellaaan Ahvenanmaalla. Jos joku ei kuitenkaan pidä tästä, voi hän valittaa Taikaministeriölle. Mutta emme halua häiritä heitä. Joten, jos täällä opiskellaan sauvanheilutusta, niin minne tehdään Shamaani koulu? Lappiin! (Psst, tämä on ruotsinkielisille).

Lapissa voidaan totta kai vaikka pärisyttää niitä noitarumpuja jos joku nyt niin kovasti tahtoo. Muita aineita voisi olla vaikkapa revontulien taivaalle taikominen. Te voisitte vaikka mennä siihen kylään, Novgroodin vai mikä lie. Johonkin sinne lähelle voitaisiin perustaa joku vanaha kartanolato. Hauskaa, eikö totta? Onko? Nyt koulusta meni maku! (Tämä meille suomenkielisille ja saamelaisille).

Haluaako joku oppia enemmän näkeistä ja muista veden elävistä? Tervetuloa Saimaannorppien kouluun, jossa opit kaiken tarvittavan.  Jossain Saimaan järvellä tämäkin. Oletteko tyytyväisiä näihin kolmeen? Ette? No, hyvä on. (Tänne vain, jos osaa suomea)

Pohjanmaalle voi perustaa jonkun ruotsinkielisen koulun. Sellaisen mitä nyt haluatte. Ihan sama minulle, joku muu saa perustaa tämän. (Ruotsiå puhuvat tänne)

Ja Etelä-Suomeen. Haluaisiko joku, että vaikka Turussa olisi lato jossa saisitte olla rauhassa? Sopii? Hienoa, nyt voinkin lopettaa.


Eli ruotsinkielisten koulut:
Kastelholma´s skolan till häxa och magiker (Ahvenanmaa, Sund)
Finland skolan till häxa och magiker (Pohjanmaa)

Saamelaisten koulut:
Lapin noitakoulu saamelaisille ja suomenkielisille. (HUOM! Pääkieli suomi) (Lappi, Novgrod)

Suomenkielisten koulut:
(Lapin noitakoulu saamelaisille ja suomenkielisille)
Etelä-Suomen koulu noidille ja velhoille
Saimaan koulu noidille ja velhoille

Tässä nämä. Toivottavasti viihdytte!

-Spirit M on puhunut
"Se on pinaattia tai pinaattia." Hän katsoi tuoteselostetta.
"Kyllä. Se on pinaattia."
"Ai. Minä jo melkein luulin että se oli pinaattia." Toinen sanoi.

Poissa Nomoni

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #138 : Syyskuu 05, 2010, 10:02:42 »

Koulu:

Päädyin Ahvenanmaan Kasteholman linnoitukseen. Sehän sopii hyvin. Maarianhaminasta pääsee Sundiin vaikka bussilla. Joten? Opiskellaaan Ahvenanmaalla. Jos joku ei kuitenkaan pidä tästä, voi hän valittaa Taikaministeriölle. Mutta emme halua häiritä heitä. Joten, jos täällä opiskellaan sauvanheilutusta, niin minne tehdään Shamaani koulu? Lappiin! (Psst, tämä on ruotsinkielisille).

Voi kamala! Kävin siellä Kastelholman linnloituksella :) Oli muuten hieno paikka ja sopisi oikein siihen. Hieno paikka, tosin Bomarsundin rauniot olisivat hienosti soveltuva paikka. Koska velhoille se olisi se vanha hieno linna.... näin Ahvenanmaalla  (olin luokkaretkellä ja tulin torstaina 02.00) kuvan minkälainen Bomarsundin linna olisi ollut valmiina ja todella hieno, sen rauniot valtasivat ison alueen.
Ja Ahvenanmaa on mainio keksintö missä Suomen taikakoulu voisi olla, se on sitäpaitsi niin lähellä Ruotsia :D


Se nyt oli minun mielipide

Poissa takkuturkki

 • varjoissa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • yes, i can
  • tumblr
 • Pottermore: StrikeWizard7023
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #139 : Syyskuu 30, 2010, 16:42:37 »
Voisihan se sijaita maarianhaminassa.. siellä on paljon saaria joita ei kai ole edes tutkittu.. Lapissa se kyllä varmaan olisi..
elämättömyysaika jähmettynyt

Hidarico

 • Ankeuttaja
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #140 : Syyskuu 30, 2010, 20:59:08 »
Voisihan se sijaita maarianhaminassa.. siellä on paljon saaria joita ei kai ole edes tutkittu.. Lapissa se kyllä varmaan olisi..

Kallistun itsekin enemmän Lapin puolelle. Hienosti esitetty tuo idea aiemmin tässä topassa - koulu olisi ''upotettu'' isoon tunturiin. Tai voisihan se olla suomineidon kädessä olevassa Haltissa.

snikkeri

 • Ankeuttaja
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #141 : Marraskuu 08, 2010, 17:39:46 »
oon miettiny et Krumin kouluha (en todellakaa muista mite kirjotetaan) on jossai pohjosessa. Voiskoha se olla lapissa : D ? Mut kyllä jos suomes ois taikakoulu se varmaa ois jossai Lapissa tai sit metässä kosken lähellä, minne kukaan ei mee

Poissa Salmiakki

 • Tittelitön
 • Vuotislainen
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #142 : Marraskuu 12, 2010, 16:42:09 »
 Tietysti Suomessa on taikakoulu. Luulen että Suomella on oma, ettei se jaa kouluaan muiden pohjoismaiden kanssa toisin kuin Britannia ja Irlanti. Kahdestakin syystä. Ensiksikin koska Irlanti ja Britannia ovat lähellä toisiaan ja molemmissa puhutaan englantia on järkevää että he jakavat koulun. Sen sijaan pohjoismaissa puhutaan eri kieliä joten kieliongelmia syntyisi helpommin. Toinen syy on se että luulen Suomessa olevan väkilukuun suhteutettuna enemmän noitia ja velhoja kuin Britanniassa. Tämä sen vuoksi, että keskiajalla muissa maissa ajateltiin kaikkien suomalaisten olevan noitia joten luulen että meillä silloin oikeasti olikin paljon noitia joiden jälkeläisiä elää yhä paljon.

 Sen koulun sijainnista vielä. Jossain aika pohjoisessa varmaan, mutta tuskin nyt ihan käsivarressa. Siellä voisi olla vähän turhankin kylmä ja kyllä etelämpänäkin on hyvää tilaa velhokoululle. Luulen ettei se ole mihinkään tunturiin kätketty, metsään ehkä ja se on iso ja kaunis linna niinkuin Tylypahkakin. Oppilaita voisi olla melkein yhtä paljon kuin Tylypahkassakin. Suomessa on kaunis luonto joten sen nimi voisi liittyä jotenkin luontoon.

 Jos me kuitenkin jakaisimme koulun Ruotsin ja Norjan kanssa (mitä en kyllä usko) koulu olisi joko jossain pohjois-Suomen metsässä tai Norjan vuorella. Tuskin ainakaan Ruotsissa.

 Ihana koulu; oppilaat taikovat revontulia taivaalle (selitys sille miksi niitä on lähinnä pohjoisessa), opettelevat loitsuja, muodonmuutoksia, lentämistä, ennustusta ja jästitietoa, syövät omassa suuressa salissaan ja... Oi,vähän mä haluaisin sinne!
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 12, 2010, 16:57:36 kirjoittanut Salmiakki »
"Olisi kauheata, jos maapallo särkyisi. Se on niin kaunis."

Claire

 • Ankeuttaja
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #143 : Marraskuu 22, 2010, 19:33:16 »
Lapissa olis kyllä ihana luonto (on kyllä muuallakin Suomessa, en yhtään sitä vähättele). Ei se oo kylläkään ainoo kriteeri. Jossain pienessä kylässä, mistä ihmiset ei ole juurikaan kuulleet. Siellä ei niinkään oo mitään 'nähtävyyttä' mitä jotkut tulis katsomaan. Ehkä järven äärellä, jossa ihana luonto ympäröis koulua. Ahh...

Poissa renak

 • Kotitonttu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kotitontuille äänioikeus!
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #144 : Tammikuu 31, 2013, 21:00:29 »
Kyllä kyllä... Miksipäs ei... Suomeahan siis on pidetty kautta historian erittäin -erm- noitaisena (?) maana, joten periaatteessa täällä voisi olla noitakoulu. Tod.näk. jossain päin Lappia, siellä olisi paljon tilaa. Ja kaippa Row sen verran Suomesta pitää, että on tännekkin sellaisen keksinyt. Nimiehdotuksia?

Mutta, hetkinen... Jos täällä olisi noitakoulu, niin miten sitten voi olla mahdollista, että minä en saanut sitä hemmetin kirjettä!?
Oot jästi...
Nimeksi vois tulla vaikkapa Furvulia (Filnland (F) Ruotsi (U) Norja (R)
Viro (V) Liettua (U) Filnland (L) Latvia (IA)
Mitä mieltä olette?
Se vois kyllä sijaita jossain tunturin sisässä Lapin pohjoisessa erämaassa...
Mitä syntyy kotitontusta ja taikasauvasta?
-Renak

Poissa Gil

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LightHowl8815
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #145 : Helmikuu 01, 2013, 11:42:39 »
Suomen velhokoulu olisi minun järkeni mukaan jossain erämaassa jos nyt ei ihan lapissa niin karjalassa, mutta ei ihan etelässä. Koulu ois varmaan perustettu vasta 1800 -luvulla koska Suomea ei alueena ollut ennen, kuin se liitettiin osaksi Venäjän keisarikuntaa. Aiemmin Suomen alueen velhot ja noidat ovat voineet käydä koulunsa Ruotsin puolella tai Venäjällä ennen Suomen omaa koulua.

Kieli kysymyksessä olen sitä mieltä, että käytetään ihan suomea. Aiemminhan Suomen virkakieli oli ruotsi. Fennomaanit halusivat että suomea alettaisiin käyttää virkakielenä että rahvaskin tietäisi mitä oikeudessa yms. virastoissa puhutaan, säätyläiset (varakkaammat kauppiaat ja aateliset) osasivat puhua ruotsia. Miten lapsille opetettaisiin jotain muuta kieltä tässä multikansallisessa koulussa jos se olisi pohjoismaiden yhteinen. Vai opetettaisiinko oppilaita omalla äidinkielellään?

Koulu olisi minusta sisäoppilaitos sillä uskoisin sen olevan yksinkertaisin ratkaisu lasten kuljetusten kannalta. Koulu aloitettaisiin minusta joko silloin kun siirrytään yläasteelle tai toiselle asteelle (lukio, ammattikoulu), siis joko n. 13 tai n. 16 vuotiaina, koulun alkaessa ei tarvitsisi olla täyttänyt tuota vuotta vaan riittää että täyttää sen vuoden aikana tai jos on jäänyt luokalleen niin siirtyy sitten vuotta myöhemmin. Koulu rakennus olisi minusta joku kartano tyyppinen ratkaisu koska täällä ei ole ollut samanlaista linna perinnettä kuin englannissa. Tuvat sellaisenaan kuin Tylypahkassa eivät toimi täällä, jos oppilaita on enemmän kuin 20 per ikäluokka voisi tietysti olla käytännöllistä jos on useampi ryhmä kuin yksi, mutta sama ikäluokka voisi punkata samassa tilassa. Koulun lähettyvillä voisi olla samantyylinen kylä kuin Tylyaho. Koulussa voisi olla jonkinlainen lukukausi maksu tai muu rahoitus menetelmä.

Opetusta voitas antaa samanlaisista taioista kuin Tylypahkassa, mutta myös Suomalaiskansanperinteeseen kuuluvista taioista kuten joikumisen ja runonlaulamisen tyylisestä loitsinnasta, siis ne loitsut olis lauletussa muodossa ja säestyksenä käytettäs kannelta ja/tai noita rumpua. Tietysti opetus voi painottua eri ainaiseiin kuin Tylypahkassa esim. painotetaan taikuuden historiassa eriasioita ja eri aineet pakollisina ja valinnaisina. Koulutus aikakin voisi olla pitempi tai lyhempi. Loppukokeet eri lailla järjestettynä esim. kokeita vuodessa useammin kuin yksi iso koe keväällä, tietysti ainakin vikana vuonna täytyy olla isot kokeet että voidaan nähdä miten oppilaat ovat oppineet taikoja ja niiden soveltamista. Jossain vaiheessa kun on opiskeltu jonkin aikaa perus aineita vois tulla kanssa iso koe rypäs minkä jälkeen päätetään mihin suuntaan haluaa erikoistua, se että olisko siinä yhessä koulussa ammattiin valmistavaa linjaa vai tuleeko vielä jokin erillinen koulu joitain ammatteja varten en osaa ajatella. Tyliksen tapaan parina kolmena vikana vuonna pitäisi opiskella joitain tiettyjä aineita että saa ammatissa tarvitsemiaan valmiuksia. Koulukirjat ja muut velho tavarat voisi hommata joko postimyynnistä tai siitä koulun lähellä olevasta kylästä.

Poissa pilvenpiirtäjä

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Words of pages
 • Pottermore: FeatherMarauder23566
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #146 : Helmikuu 02, 2013, 23:12:36 »
Täällähän on hienoja ideoita paljonkin.

Itse kallistun sijainnin suhteen samaan, kuin monet muutkin: Lappiin. Lääniä vaikka muille jakaa, siispä yksi taikakoulu mahtuu sinne loistavasti. Linna koulu ei kuitenkaan olisi, se olisi kokoelma mökkimäisiä hirsirakennuksia: suurempi päärakennus, jossa olisivat kaikkien teoreettisten aineiden luokat, ja muutama sivurakennus, joissa olisivat käytännöntilat, esimerkiksi luokka liemille (jota ei räjähtelyn ja satunnaisten tulipalojen (mitkä johtuvat rakennuksen vanhoista puuseinistä ja -kalusteista) takia voitaisi pitää päärakennuksessa) ja muutama luokka, joita voidaan käyttää, kun jokin aine tarvitsee suuremmat tilat, esim. pvs ja muodonmuutokset (sillä eihän kahvikuppeja voi muuttaa poroiksi tavallisessa, ahtaammanpuoleisessa luokkahuoneessa.) Koululla olisi tietysti myös tilat taikaeläintenhoidon talvisia tunteja varten, sillä eihän parinkymmenen asteen pakkasessa voida kaikkia eläimiä hoitaa, vaikka luultavasti Suomesta löytyykin huomattavasti juuri kylmään säähän hyvin sopeutuneita taikaeliöitä.

Koska taikakouluja on Suomessa mitä luultavimmin vain yksi, koulun täytyisi olla pitkien välimatkojensa takia sisäoppilaitos. Toisaalta, onhan monissa kodeissa takka, joten hormipulverin käyttö jokapäiväisessä kouluun matkustamisessa olisi mahdollista, mutta koska kuitenkaan kaikissa taloissa ei ole takkaa, ja etenkin nuoremmat oppilaat saattaisivat eksyä matkallaan, koulun olisi oltava sisäoppilaitos, tai ainakin tarjota koulussa asumisen mahdollisuus.

Tylypahkan kaltaista tupasysteemiä tuskin on. Oppilaat nukkuisivat mökeissä päärakennusta vastapäätä, ja mökkeihin heidät oltaisiin jaoteltu pelkästään iän ja sukupuolen perusteella. Jos jotakin ikäluokkaa olisi huomattavasti normaalia enemmän, heidät jaettaisiin kahtia kylmästi aakkosjärjestyksen perusteella, joko joka toinen toiseen mökkiin tai puolestavälistä poikki.

Koulujärjestelmä muistuttaisi suomalaisten jästien koulujärjestelmää. (Ja tähän haluaisin kirjoittaa perustelut, miksi näin on, tai edes kuvailun, miten asiat ovat, mutta pääni lyö tyhjää.) Oppilaat sinuttelisivat opettajia ja päinvastoin, ja myös välitunnit noudattaisivat suomalaista tyyliä, vartista puoleentuntiin riippuen kellonajasta. Ylipäätään, oppitunnit olisivat paljon rennompia kuin Tylypahkassa, säännöt ja etiketit vähemmän tiukkoja kuin Tylypahkassa. Myös kokeet oltaisiin ripoteltu pitkin vuotta, mutta kuitenkin viimeisenä vuotena olisi jonkinlaiset suuremmat päättökokeet, joissa oppilaat saisivat valita muutaman pakollisen aineen lisäksi ne, jotka he haluavat suorittaa, ja joiden perusteella he sitten voisivat hakeutua ammatteihinsa.

Joku heitti ilmaan koulupuvut. Toistaalta, voisi ajatella, ettei Suomessa mitään koulupukuja olisikaan, mutta kyseessä on kuitenkin taikakoulu, koulupukua käytettäisiin ainakin oppituntien aikana, sillä kaikenmaailman teollisesti tuotetut, kemikaaleja kuhisevat tekokuidut saattaisivat aiheuttaa vaarallisia tilanteita etenkin taikajuomien oppitunneilla. Millainen koulupuku sitten olisi, sitä en tiedä.

Koulun lähettyvillä sijaitsisi myös jonkinlainen noitakylä, josta voitaisiin hankkia esimerkiksi koulutarvikkeita ja noitarumpuja.

Loppuun vielä muutama vaihtoehto, jotka mielestäni tuntuvat epätodennäköisemmiltä.
Koulu voisi sijaita myös Keski-Suomessa, saarella järven keskellä. Ko. sijainti myös lyhentäisi suurimman osan koulumatkoja, sillä suurin osa Suomen väestöstä asuu kuitenkin Suomen etelä- ja keskiosissa.

Koulu voisi myös toisaalta olla pohjoismaiden yhteinen, mikä on kuitenkin kielimuurin takia epätodennäköistä. Muut pohjoismaalaiset pärjäisivät kyllä omine kielineen suhteellisen hyvin keskenään, mitä nyt pieniä väärinkäsityksiä sattuisi, mutta suomalaiset eivät ymmärtäisi käytännössä mitään (nimimerkillä kokemusta löytyy tällaisista tilanteista).

Ehkä koulu onkin taikayliopisto, johon minullakin olisi vielä iän puolesta mahdollista päästä..
"What about a side by side with a friend?"
"Aye, I could do that.."

Poissa Witchie

 • Elämäm koulun mallioppilas
 • Vuotislainen
 • Pottermore: HallowPixie11227
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #147 : Helmikuu 05, 2013, 20:22:39 »
Kai suomalaisen velhokoulun koulupuku olisi jotain Durmstrangin tyyliin vihvatavaa...  Ehkä poron turkkia?

Poissa renak

 • Kotitonttu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kotitontuille äänioikeus!
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #148 : Helmikuu 13, 2013, 23:56:05 »
Kai suomalaisen velhokoulun koulupuku olisi jotain Durmstrangin tyyliin vihvatavaa...  Ehkä poron turkkia?
Kannatetaan!
Tässä on ainakin minun mielipiteeni koulusta:
nimi: Furvulia, Finlandöö, Korpinkartano  tai joku sellanen
kieli: Olisi langetettu joku loitsu, jolla kaikki pystyisivät puhua ja ymmärtää toisiaan
sijainti: Lapissa, jonlkin vuoren sisällä
koulupuvut: Vähän niin kuin brittiläis koulupuvun ja saamelaisen kansallispuvun sekoitus.
Sisällä poron talja vuori
maat: Suomi, Ruotsi, Norja, Viro, Tanska, ja Islanti
majoitus: Vähän niin kuin Tylypahkassa, eli neljä tupaa: Kauriinsarvi, kauniille, itserakkaille,
ystävällisille, omaperäisille, lempeille, suosituille... Kaikille sellaisille. Kotkansulka, älykkäille, lukutoukille, moniosaajille, aivotyöskenteliöille... Kaikille sellaisille.
Karkko, rohkeille, elämästä nauttioille, seikkailioille, ensin tekee ennen kuin ajattelee...
Kaikille sellaisille!
Ja Kyrpäs, muille. (Toi "muille" ei tarkoita kenelle vaan noidalle tai velholle)
ikäluokka: 10-18. Kouluun voi tulla myös milloin tahansa muulloin. =)
Kuten vaikka 13 tai 16 vuotiaana.

Mitä pidätte?
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 14, 2013, 17:21:29 kirjoittanut renak »
Mitä syntyy kotitontusta ja taikasauvasta?
-Renak

Poissa Walpuriitti

 • Pöhkö
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Pottermore: SickleDream3186
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Suomessa taikakoulu?
« Vastaus #149 : Helmikuu 16, 2013, 10:33:31 »
Mietin, että luultavasti tässä Taikakoulussa olisi erittäin suuri pöllölä! Siellä olisi Helmipöllöä, Hiiripöllöä, Huuhkajaa, Lapinpöllöä..