Kirjoittaja Aihe: Runaway Jury - Valamiehet / Spoilaa vähän  (Luettu 1029 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Sametti

  • Ankeuttaja
Runaway Jury - Valamiehet / Spoilaa vähän
« : Kesäkuu 15, 2004, 19:58:11 »
Onko kukaan nähnyt kyseistä elokuvaa? Mitä piditte?

 Näin mainoksen neloselta ja päätin, että tuon elokuvan tahdoin nähdä. Vaikka se poikkesikin aika paljon siitä, mitä minä yleensä katson - eli fantasiaa.

Tämä on poimittu tuolta.

 Randin Fitch (Hackman) on on häikäilemätön valamieskonsultti, joka voittaa asiakkaidensa jutut manipuloimalla valamiehiä. Mitään keinoja ei kaihdeta, kun miljoonat dollarit makaavat oikeuden vaakakupissa asetehtaan ja murhatun miehen lesken välisessä oikeustaistossa. Rohr löytää vartaisensa, kun yksi valamiehistä, valamies numero yhdeksän, Nick Easter (Cusack) alkaa käydä kauppaa syyttäjän ja puolustajan kanssa. Hänen välikätenään ulkomaailmaan toimii salaperäinen nainen Marlee (Weisz). Easter on valmis myymään valamiesten tuomion korkeamman tarjouksen tehneelle osapuolelle. Kun juttua käsitellään oikeussalissa, vaarallinen kissa ja hiiri -leikki käynnistyy New Orleansin ranskalaiskortteleissa...

 Mitä mieltä olitte näyttelijä valinnoista? Minusta Hackman oli juuri se oikea Fitch ja Cusack oli se oikea Easter. Näyttelijät sopivat hyvin rooleihinsa. Aina jossain välissä elokuvan juonu johdatti minut pois raiteilta ja ennen loppuratkaisua oli varma, että Fitchin puoli voittaa. :D

 Onko kukaan lukenut tämän elokuvan kirjaversiota? Itse en ole, mutta tahtoisin kuulla teidän muiden, kirjan lukeneiden mielipiteitä. Kannattaako lukea? Kulkeeko elokuvat juoni yhdessä kirjan juonen kanssa?

 Jos keksitte vielä jotain tästä elokuvasta, niin kertokaa ihmeessä.
 Oma mielipiteeni tästä elokuvasta on se, että pidin paljon. Juoni kolahti minuun, samoin henkilöhahmot ja muutenkin hivenen koskettava tarina.

Pohjantähti

  • Ankeuttaja
Runaway Jury - Valamiehet / Spoilaa vähän
« Vastaus #1 : Syyskuu 26, 2004, 22:45:56 »
Vuokrasin kyseisen leffan viikonloppu-pari sitten. Odotin jotain tylsempää, koska Grishamin kirjat on ollut vähän pitkäveteisiä. Mutta tässä oli kyllä mielenkiintoinen juoni. Päähenkilöiden motiivi tekoon oli yllättävä ja muutenkaan kaikki ei ollut ihan sitä miltä näytti. Näyttelijäsuorituksetkin oli aika tasokkaita.

Hirveästi sanottavaa tuosta nyt ei ole. Se oli suorasukainen leffa, ja vaikkei se tainnut mitään päätähuimaavia lipputuloja edes Amerikassa kerätä, niin oli se minun mielestäni katsomisen arvoinen.