Kirjoittaja Aihe: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut  (Luettu 25465 kertaa)

0 vuotislaista ja 2 Ankeuttajaa kyttää tätä aihetta.

taku

 • Ankeuttaja
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #25 : Kesäkuu 17, 2004, 13:38:33 »
Kiitos loistavasta ideasta! Taidankin syksyllä aloittaa sivut, jotka käsittelevät Harry Potterin maailmaa Suuren seikkailun, Selviytyjien tai Big Brotherin merkeissä. Nyt tarvittaisiin vain ehdotuksia kilpailijoiksi velhomaailmasta, ja joku taitava piirtäjä kuvittajaksi.

Ilmoittautumisia, ja ehdotuksia voi lähettää minulle yksärillä.

Sanansaattaja

 • Ankeuttaja
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #26 : Kesäkuu 22, 2004, 01:44:19 »
Americana X:n idea Viistokujasta alkoi heti sytyttämään päässäni, siispä aloin suunnittelemaan tätä jo nyt.

Ajattelin toteuttaa tämän samalla tavalla kuin Erican ja Pennyn Tylypahkakin, eli image mappien avulla. Piirrän kuvia Viistokujasta, ja sieltä sitten ovia klikkaamalla pääsisi kauppoihin, ravintoloihin jne... Ja samalla siihen voisi tunkea roolipeliä.

Mukaan otettaisiin aina jokin määrä porukkaa, joka jaettaisiin ryhmiin, kuten asiakkaat jotka pyörisivät viistokujalla ja kävisivät ties missä... ja sitten ne jotka istuisivat tiskin takana. Ja roolipelaaminen tapahtuisi chateissä.

Otetaan esimerkki: henkilö X saapuu vaikkapa Ollivandersin sauvakauppaan ja haluaisi ostaa sauvan. Hän kysyy myyjältä Y asioita sauvoista jne.. sitten alkaa lopulta kehittyä keskustelua ja se johtaa sitten mihinkin. Esimerkiksi X ja Y voivat yhdessä piipahtaa viereisessä kuppilassa tai jotain :D

Pointtina olisi, että henkilöt "seikkailisivat" Viistokujalla tietyn ajan ja roolipelaisivat chateissä.

Sekava viesti tuli. Mutta olisiko halukkaita ryhtyä tällaiseen? :D

Poissa Annatar

 • Vuotislainen
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #27 : Kesäkuu 22, 2004, 10:25:55 »
Höm höm *pimentoäänellä*

Pakko puuttua, mutta olen tällaisia viistokujia jo muutaman nähnyt. Ei ehkä tuota roolipelimahdollisuutta ainakaan niissä kaikissa ole ollut, mutta samanlainen kuvakarttaidea esim. Animaagissa.

Itse olen nyt vihdoinkin pistämässä nettiin Potter-sivuja, joilla siis ideana nimenomaan teoriat ja yleistieto kirjoista. Lisäksi tungen sinne kaikenlaisia proppiohjeita ja muuta hauskaa.

Sitten tietenkin virtuaalikouluni, joka on nyt vuoden ollut tauolla palaa kuvioihin. Taikaopisto nimellä kulkee, ja tulee kulkemaan. Käytän siellä jotain tylsää php-koodausta niiden kuvakarttojen sijasta.

Sanansaattaja

 • Ankeuttaja
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #28 : Kesäkuu 22, 2004, 11:50:50 »
Ahaa. No sitten jos se on tehnty, en teekään sitä.

Poissa Mirzam

 • Henkihörhö
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #29 : Kesäkuu 22, 2004, 11:55:03 »
Mutta kysymys onkin siitä, onko se idea jo SUOMEKSI HYVIN toteutettu. Pieni tervehenkinen kilpailu on aina virkistävää, etenkin jos tietää että voi jotain tehdä paremmin.

Roolipelihenkinen Viistokuja on tosin oikeastikin ISO projekti, joten siihen lähtemistä kannattaa harkita useamman kuin yhden kerran. Yksittäisiä liikkeitä on yksinään paljon helpompi lähteä toteuttamaan.

Ja pakkohan tätä nyt on jatkaa, sillä ryhdyin ajattelemaan velhoyhtyeitä ja velhoradiota.. Velhoyhtyeiden fanisivuissa olisi paljon mielikuvitukselle sarkaa, ja todellinen riemuvoitto olisi oma radio, velhoradio. Mutta se onkin teknisesti jo sellainen temppu, ettei ihan joka tyypiltä luonnistu.

Poissa Annatar

 • Vuotislainen
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #30 : Kesäkuu 22, 2004, 12:14:48 »
mun mielestä netistä puuttuu sellaset KUNNOLLISET velholehdet. Sellasia lehtiä, joita jaksoi lukea, ja jotka NÄYTTIVÄT LEHDILTÄ ei enää ole. Sanottakoon esimerkkinä Kaavun takaa (jota ei näköjään kovin innokkaasti päivitellä ja Opaque, joka on jo lopetanut. Opaquessa vielä ihana idea tehdä lehti, jossa ei kerrota keksittyjä juttuja, vaan seurataan virtuaalitylypahkojen elämää (oliko se Seyanan lehti???)

Nykyään nuo velholehdet ovat tehty framejen kanssa ja jokaisella palstalla on pomat sivunsa. en pidä ideasta alkuunkaan. Olisi kiva nähdä tavallisia, kunnollisia lehtiä (joita päivitetään).

junnuzka

 • Ankeuttaja
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #31 : Kesäkuu 22, 2004, 14:04:32 »
Mirzamin ehdottama velhoradio vaikutti todella mielenkiintoiselta idealta ja se saattaisi onnistuakin jollakin tavoin. Radiohan voisi toimia nettiradiona, joiden tekeminen on tietääkseni ihan mahdollista. Muistelisin, että jollain sivuilla on ollut aika tarkatkin ohjeet oman nettiradion tekemiseen. Itse lähtisin ainakin todella mielelläni kehittämään tätä ideaa eteenpäin. Jos jollain Vuotislaisella on kokemusta nettiradioista, niin hän voisi varmaankin hiukan valoittaa meille tätä asiaa.

Poikkeustapaus

 • Ankeuttaja
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #32 : Kesäkuu 22, 2004, 14:16:12 »
Velhoradio on upea idea, mielelläni osallistuisin jos ideaa aletaan kehittämään. Vaikeaa tosin tulee olemaan.

Poissa Mirzam

 • Henkihörhö
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #33 : Kesäkuu 22, 2004, 14:19:12 »
Rohkeasti vaan Googlettamaan aiheesta, osviittaa löytyy mm. tästä.

Jos tähän ryhdytte, muistakaa musiikin suhteen tekijänoikeudet. Ja kyseisellä radiollahan olisi sitten kiva olla se oma kotisivunsa.. juontajien esittelyt jne.

Olen aivan varma, että hyvin toteutettuna tämä proggis saa mainospaikan ainakin Siepistä ja miksei HPFaneistakin.. Sama pätee varmasti ihan mihin tahansa projektiin HP -sivujen suhteen. HYVIN TOTEUTETTUNA.

junnuzka

 • Ankeuttaja
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #34 : Kesäkuu 22, 2004, 15:15:37 »
Itse kävin tutkailemassa tuota Toimii.net-sivuston foorumia ja päädyin tämän topicin luokse. Katselin tuolta löytyviä ohjeita ja ne vaikuttivat varsin yksinkertaiselta, mutta aloin miettiä myös muutamia seikkoja.

Ensinnäkin, mille serverille tuo nettiradio perustettaisiin? Toimii.net olisi varmaankin ihan hyvä ehdotus, mutta siellä on luonnollisesti joitain rajoituksia. Esimerkiksi radioita ei käsittääkseni mahdu serverille kerrallaan kuin 11 kipaletta. Saattaapa kuitenkin olla, että tuo määrä täyttyy hyvin harvoin.

Tämän lisäksi mietin myös, että pystyy lähetyksiä lähettämään eri koneilta? Tuo on varmaankin aika tärkeä seikka, sillä juontajiksi olisi varmaankin paljon halukkaita, eikä kukaan ehdi varmaankin yksin tätä koko hommaa pyörittämään.

Poissa Mirzam

 • Henkihörhö
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #35 : Kesäkuu 22, 2004, 15:20:20 »
Aivan, ongelmatonta kyseisen projektin starttaaminen ei mitenkään päin ole. Kannattaa tsekkailla asiaa myös englanniksi jne. Radiotahan ei kannata pitää 24/7, vaan sopia vaikka joku tietty tunti viikossa tai kaksi. Ja juontovuorot voisivat näin periaatteessa vaihdella, kun osoite kuitenkin ilmaistaisiin radin omalla sivulla.. Ongelmat ovat ratkaistavissa.

--

Yksi asia, joka JOKAISEN KOTISIVUPROJEKTIN kanssa kannattaa muistaa, on KOHTALAINEN VALMIUSTILA. Sivut kannattaa valmistaa loppuun asti ennen kuin ne julkaistaan yhtään missään. Monet hyvät sivuideat ovat kaatuneet siihen, etteivät ne ikinä pääse täysilukuisina verkkoon asti.

Ja niin kuin kyse onkin tietokoneista, ammattilaisetkin lähtevät PAPERILLA suunnittelemaan sivuja. Ratkaistaan rakenne, käyttöliittymä ja sen sellaista ihan perus A4:sella, ennen kuin siirrytään lähellekään konetta.

Sanansaattaja

 • Ankeuttaja
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #36 : Kesäkuu 22, 2004, 20:08:43 »
Tuo nettiradio olisi loistava idea. Ja jos tuolle hankkeelle ei ole löytynyt vielä nettisivujen tekijää, voisin tarjoutua.

Poissa Tracey

 • Vuotislainen
  • http://www.eskapismi.net/maarit
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #37 : Kesäkuu 22, 2004, 22:31:55 »
*vuoden radiota opiskellut ihminen ilmottautuu*

Nettiradiota emme opiskelleet, joku taitavampi saa hoitaa sen puuhan. Sisällöllisesti ja 'radiollisesti' kuitenkin voisin lähteä mukaan, ettei se menisi siihen höpötetään sontaa kolme minuuttia ja laitetaan biisi pyöriin ja kaikki äänet ihan kökkönä ja juontaja kiroaa papereiden tiputtelua.
Saisi jostain mikin ja mp3 nauhurin ja kohtuullisen edit ohjelman, niin olisin varmasti tekemässä reportaaseja ja haastatteluita(tiedä sitten miten ne ulos ajettaisiin, mp3 soitin koneeseen kiinni jne varmasti kätevintä)

Hienointahan olisi tehdä kunnon velhoradio, jossa tulisi huispauskisoista haastattelua, velhouutisia, juttuja taikaeläimistä, reportaaseja ulkomailta jne. Kaikki täysin fiktiivisesti toteutettuna mielikuvitusta käyttäen.

Poissa Annatar

 • Vuotislainen
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #38 : Kesäkuu 22, 2004, 22:32:59 »
Voisin tulla auttamaan ihan mielelläni ^^

Jos ulkoasun tms. kanssa tarvitaan apua (taikka koodauksessa) niin molemmista löytyy yli vuoden kokemusta. Koodaan frameille, tableille, diveille, php:tä, mitä vain (tai en ihan mitä tahansa). Apunani joskus Dreamweaver (kirjotetaanko se noin). Ja kuvankäsittelyä Photoshop 7:lla. Siitä esimerkkiä vaikka... tuolla --> http://www.in-purpose.net/blendit

Sanansaattaja

 • Ankeuttaja
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #39 : Kesäkuu 22, 2004, 22:36:04 »
Hmm.. jospa minä ja Annatar voisimme yhdessä luonnehtia jotain järkevää ulkoasun suhteen? Sopiiko Annatarille? ;)

Poissa Mirzam

 • Henkihörhö
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #40 : Kesäkuu 22, 2004, 22:44:07 »
Huomiokaahan sitten, että sitä kotisivua tärkeämpää tuossa radioproggiksessa on tosiaan se radion tekniikka, serverit ja sen sellaiset. Ihan heppoisin eväin siihen ei kannata lähteä, tai ainakin se vaatii töitä eri tavalla osakseen kuin tavallinen kotisivu. En halua latistaa fiilareita, mutta siinä on tosiaan tekemistä enemmän kuin uskoisi.

Poissa Ouva

 • Toinen Niistä Kahdesta
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tiedostamaton vuotaa tietoiseen.
  • "Matkapäiväkirja"
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #41 : Kesäkuu 22, 2004, 22:58:05 »
Ajattelin vain ilmottaa, että voisin ruveta työstämään tuota velhokamojen myynti juttua jos se on luvallista ja saan idean keksijältä luvan. Kirjottakaa tänne tai heittäkää yksärillä.
Kuka tahansa siihen pystyvä saa vapaasti vaihtaa titteliäni, vaikka siinä olisi jo jokin nimike, kunnes toisin ilmoitan. / Kaurat ja Ryynit

Poissa Lady of the Shadows

 • Vuotislainen
 • Tupa: Puuskupuh
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #42 : Kesäkuu 22, 2004, 23:17:47 »
Lainaus käyttäjältä: "Viimatar"
Ja niin, fanit, jotka osaavat käyttää neulaa, ompelukonetta ja höyläpenkkiä voisivat perustaa Potternettiproppikaupan, (mikä sana!), taikasauvoja, kaulaliinoja, kaapuja, viittoja ynnämuuta. Toisaalta jutussa on ongelmia ties kuinka paljon.


Tiedättekö te yhtään kuinka paljon vero- sun muita sotkuja tuollaisessa on? Idea keskitty aikoja sitten, tässä täytyisi vain odottaa täysi-ikäiseksi asti että tuollaista saa tehdä laillisesti. Ja sitä ennen pitää opiskella ties mitä yritysalan juttuja tai hankkia joku auttamaan, rekisteröidä uusi yritys ja tehdä kaikki kannattavuuskäyrät ja muut eikä tuohon oikeasti pysty kuin aikuinen, ja silloinkin tuota olisi pitänyt opiskella kivasti. Siinä pelkässä yrityksen perustamisessa menee ensin noiden asioiden selvittelyssä ja laillistamisessa muutama kuukausi-puoli vuotta, eikä se edes välttämättä mene läpi. Noita JKn copyrighteja on varmaan turhaa alkaa tässä vaihteeksi selostamaankaan. Muutenkin työtä tulisi älyttömästi. Tuskin onnistuu kovinkaan lyhyellä haitarilla.
Entinen Cyril

Poissa Annatar

 • Vuotislainen
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #43 : Kesäkuu 22, 2004, 23:20:04 »
Lainaus käyttäjältä: "Mirzam"
Huomiokaahan sitten, että sitä kotisivua tärkeämpää tuossa radioproggiksessa on tosiaan se radion tekniikka, serverit ja sen sellaiset. Ihan heppoisin eväin siihen ei kannata lähteä, tai ainakin se vaatii töitä eri tavalla osakseen kuin tavallinen kotisivu. En halua latistaa fiilareita, mutta siinä on tosiaan tekemistä enemmän kuin uskoisi.


Kylläkyllä :) Tiedossa on. Eli mä oon ainakin kyllä ehdottomasti sitä mieltä, että ennen kun yhtään mitään ulkoasuja ja kotisivutilaa tms. aletaan miettimään, niin sisällön pitää valmistua lähes kokonaan. Helpointa tässä suhteessa olisi rakentaa sivut php:lla, jolloin voisi vain kirjoittaa tekstit. Ulkoasulle riittäisi aikaa myöhemminkin.

En nyt ole ihan tuosta ideasta perillä, eli taidampas vähän perehdyttää itseäni ehtiessäni :)

Poissa Josie

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #44 : Kesäkuu 22, 2004, 23:51:31 »
Tästä nettiradiosta... Minun isoveljeni pyöritti joskus sellaista, ja hän saa nyt selittää miten sellaisen saa toimimaan:

* JohQ sets mode: +päteminen
Juuh. Eli nettiradion pyörittämiseen tarvitaan oikeudet tietokoneelle, joka on vähintään kymmenen megaisen internetyhteyden päässä - yhteyden tulee olla kymmenen megainen myös ulospäin, eli sen tulee kyetä lähettämään tavaraa sillä nopeudella nettiinpäin. Radion pyörittäminen toki onnistuu hitaammallakin yhdeydellä, mutta äänenlaatua ja kuuntelijoiden lukumäärää joutuu tällöin laskemaan, jotta päästään edes lähelle nautittavaa kuuntelukokemusta(Ei onnistu kyllä huonolla äänenlaadulla...)
Nettiradio-serveriohjelman voi ladata osoitteesta http://www.shoutcast.com/download/
Samasta osoitteesta löytyy myös dj-plugin winamppiin, joka täytyy myös ladata.
Serveri voi siis pyöriä missä tahansa päin maailmaa kunhan siihen saadaan asennettua nettiradio-ohjelma ja dj-pluginin avulla voi "leikkiä" ihan oikeaa dj:tä ottamalla yhteyden serverille, joka sitten jakaa lähetyksen koko kansan tietoisuuteen.

Lyhyesti:
Lataa ohjelmat netistä.
Asenna serveriohjelma nopean nettiyhteyden omaavalle koneelle
Asenna dj-plugin "juontajan"(joka soittaa samalla myös musiikin) koneelle
Ota dj-pluginilla yhteys serverikoneen serveriohjelmaan
Olettaen, että kaikki toimii oikein serverikoneen IP-osoitteella ja oikealla portilla myös kuuntelijat pääsevät nyt kuuntelemaan radiota.

* JohQ sets mode: -päteminen

Lisää ohjeita saa minulta ja Shoutcastin sivuilta.


Toivottavasti saatte selkoa isoveljen antamista ohjeista. :) Olisi kiva tulla tähän projektiin enemmänkin mukaan, kuin vain näiden ohjeiden kautta.
"Who loves kitty? Do you love kitty?"

Poissa Mirzam

 • Henkihörhö
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #45 : Kesäkuu 23, 2004, 08:36:47 »
No niin, teillä on kyseistä hommaa tehnyttä oikeaa tukeakin, joten jos jaksatte paneutua, niin eiköhän siitä jotain tulekin ;)

Tästä eteenpäin toivoisin kuitenkin, että radiokeskustelu käydään jossain tämän topicin ulkopuolella, ja jatketaan tässä siitä mihin jäätiin: suomalaisittain uusiin, huonosti toteutettuihin ja toteuttamattomiin HP -kotisivuideoihin.

Tosiaan, proppikaupan perustaminen on yksi helkkarinmoinen lupa-, vero-, valmistus- jne. suma, johon ei siihenkään ihan kenen tahansa kannata lähteä. Alaikäisenä siihen voi toki ryhtyä, sitä tuskin mikään estää, mutta oikeasti jos tarkoituksena ei ole tehdä sitä sanotaan seuraavaa 5-10 vuotta, niin unohtaisin koko jutun. Vanhemillannekin on varmasti siihen painava sanansa sanottavana.

Viistokujastahan tulikin mieleeni, että canon -kauppojen lisäksihän voi kehittää omiaan: velhojen vastine elokuvateatterille jne. Tai ehkä velhojen auttavan puhelimen nettiversio tai velhojen deittinetti. Kaikki tietysti yhtä suurta fanfictionia.

Poissa Lady of the Shadows

 • Vuotislainen
 • Tupa: Puuskupuh
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #46 : Kesäkuu 23, 2004, 11:11:20 »
Jos sitä lähtee alaikäisenä tekemään yritys pitää laittaa vanhemman nimeen ja vanhemmille tulee lisää veroja, eli tuskin alaikäiseltä kovin helposti onnistuu. [Puhumattakaan siitä, millainen kasa tilauksia tulisi ja miten kauan niiden valmistukseen yksin menisi] Ja ne copyrightit, ne copyrightit..


Njah, minä olen kuullut kaiken tietämäni isoveljen kaverilta, joka kyllä perusti itsekin yrityksen, joka kaatui tosin aika pian kun ei oikein kannattanut idea.
Entinen Cyril

Poissa Mirzam

 • Henkihörhö
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #47 : Kesäkuu 23, 2004, 11:19:28 »
Toiminimen kykenee perustamaan ihan vain vanhemman ollessa toimituksessa mukana, ihan omiin nimiinsä. Ja copyright -asiaa tässä kykenisi kiertämään, kun ei kertakaikkiaan sisällytä minkään valtakunnan Harry Potter -mainiintoja mihinkään jne. Mutta suma se silti on.

Poissa Mirzam

 • Henkihörhö
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #48 : Heinäkuu 28, 2004, 13:28:12 »
Jasso, olisikohan aika tehdä täällä taas jonkin sortin nosto.

Elikkäs lisää ideoita peukaloitaan pyöritteleville kotisivukoheltajille

Kuten olen valitellut, on virtuaalitylypahkoja sen sata. Mutta onko suomeksi toteutettu jo Aurorien akatemiaa?

Fanficcien pariin sijoittuvista sivuista voisi myös löytyä DURSLEYN perheen näkökanta. Voin kuvitella miten coolit (ja oikeasti tylsät) sivut Dudleylla on. Vernonin yrityksestä puhumattakaan.. Petunia pitänee verkossa Dudski -galleriaa.

Surkeista taas Arabella varmaan voisi pitää "kaikki kaaleistani ja kissoistani" -sivustoa.

Lienen vähän väsynyt, mutta muistattehan The Hamster Dancen? Tekemistä riittäisi siinäkin, kun laittaisi Harryn tanssimaan, Dracon tanssimaan.. kuvitelkaapa Dumbledore.. Nyt Mirz hiljaa.

Oikeasti mielenkiintoisen voisi saada esim. Arthur Weasleyn työhuoneesta. Erilaisia loitsittuja jästivälineitä tekemässä ties mitä ja Arthur pulassa niiden keskellä.

Sametti

 • Ankeuttaja
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #49 : Elokuu 08, 2004, 20:58:57 »
Täällähän on nyt listattu kaiken maailman ehdotuksia, joten kerronpa nyt omani, jota kukaan ei sitten varasta, tai minä nirhaan sinut henkilökohtaiseksi

 Eli siis tarkoituksenani on perustaa ns. linkkilista kaikille hyville, erinomaisille tai menetteleville fan fiktion sivustoille. Sellaista ei tiettävästä suomessa ole, en ainakaan ole löytänyt.
 Totta kai Fan Fiction sivustot ovat toisiaan linkittäneet, mutta tulevaisuudessa tältä sivustolta löytyisi sitte:

1. linkkejä suomenkielisiin fan fiction sivustoihin
2. linkkejä ulkomaalaisiin fan fiction sivustoihin

Ja kaikkea muuta. Ärh. Unohdin juuri puolet, mitä minun piti tähän laittaa.
Kehitys ideoita voi laittaa.

Muoks: Jep, ei se mikään omaperäinen idea olekkaan, mutta ihan toteutus kelpoinen. Joku voi kyllä tulla auttamaan minua, jos haluaa. ^^
 Mirzam, olet aivan oikeassa myös siinä, että jonkin lainen kuvaus sivusta voisi olla ihan paikallaan. En ole kerinnyt ajattelemaan asiaa kovin pitkälle../muoks