Kirjoittaja Aihe: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut  (Luettu 25671 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Mirzam

 • Henkihörhö
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« : Toukokuu 27, 2004, 19:21:55 »
Kävimme tässä erään vuotislaisen kanssa keskustelua erilaisista HP -aiheisista kotisivuista. Ja pääasiallisin ongelma oli sellainen, että millaisia pottersivuja ei ole vielä olemassa mutta olisi kiva jos olisi?

Maailmasta löytyy jo mm
- virtuaalivelhokouluja
- velholehtiä
- peruspottersivuja (joilla käsitellään esim elokuvia, uutisia jne)
- teoriasivuja
- fanfic -sivuja
- fanart -sivuja

Nyt annankin teille pähkinän purtavaksi:
Millaisia pottersivuja et ole vielä nähnyt (tai olet nähnyt muttet suomeksi)?
Millaisia pottersivuja suvaitsisit nähdä?

Ammenna kirjojen ulottuvuuksista, kaikenlaiset ehdotukset virtuaalisista kaupoista kuppiloihin hyväksytään. Perustele ehdottomasti vastauksesi, kerro meille sanoin, mitä ajat takaa. Kerro myös saako tätä sinun ideaasi lähteä toteuttamaan (täällä on varmasti innokkaita pottersivuilijoita).

Pääasia on, että kyseistä ideaa ei ole PALJOAKAAN vielä käytetty.

Anna palaa, areena on sinun.

Lacerta

 • Ankeuttaja
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #1 : Toukokuu 27, 2004, 19:39:38 »
Hmm. Mielessäni on jonkin aikaa jo pyörinyt sellainen HP-proppaussivu. Tai siis, tuontyylisille sivuille on jokin erityinen nimikin, en muista enää... Joka tapauksessa idea olisi sellainen, että se sivu toimisi Vuotisgallerian periaatteella. Jokainen halukas voisi lähettää itsestään kuvan jonakin HP-hahmona. Sitten sivuille vaan jonkinsortin arviointi/kommentointimahdollisuus. Jos innostusta tai ideoita riittäisi enemmänkin jollakulla, voisi joka kuukausi palkita parhaiten HP-hahmoksi pukeutuneen henkilön vaikka jollain pikkuisella VuotisOscarivoittonappuloiden tapaisilla nappuloilla :P

En minä tiedä sitten, onko tuo niinkään HP-sivu, mutta idea muiden joukossa eikä käsittääkseni suomenkielistä HP-proppisivua ole?

Muok. Mutta iiik! En ole perehtynyt larppisivuihin... onko larppisivuilla tämäntyylinen juttu?

Muok II. Aivan, juuri tuota Cosplayta tarkoitan. Kiitos Mirz.

Poissa Mirzam

 • Henkihörhö
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #2 : Toukokuu 27, 2004, 19:42:58 »
Taidat tarkoittaa COSPLAYTA.

Tosiaan, jos jokainen kuva ei koske Tylypahkan koulupukua.. :P

Hyvä, rohkeasti mukaan vaan kaikki. Mikään ei estä teitä linkittämästä MUITA sivuja, joiden avulla selitätte omaa ideaanne.

Poissa Claud Kishi

 • höpöäjä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #3 : Toukokuu 29, 2004, 09:49:39 »
Minusta olisi kivaa, jos tulisi suomeksi samanlainen sivu kuin HP-Lexicon (uskollinen huispauksen tietolähteeni...) Eli sellainen, josta löytyisi suurin piirtein kaikki mahdollinen, mitä Pottereista vain haluat tietää.

Poissa Mirzam

 • Henkihörhö
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #4 : Toukokuu 29, 2004, 14:04:29 »
Yritetäänpä pureksia näitä pähkinöitä vähän suuremmalla raivolla.

Virtuaalitylypahkojen (joita on mielestäni aivan riittämiin) sijasta voisi esimerkiksi tehdä:

Hunajaherttuan ("virtuaalisen" toki), joka voisi tarjota kotitekoisten karkkien ohjeita, tai jos tekijän taidot riittävät niin vaikka "hupenevan karkkipussin" laitettavaksi kotisivuille tai työpöydälle tms.

Samalla periaatteella voisi toteuttaa vaikka Viistokujalla sijaitsevan kaapumyymälän, Vahvahqon jäätelöbaarin tms.

Jäätelöbaarissa voisi esimerkiksi tarjota reseptejä kotitekoisen jäätelön saloihin, tai hekumoida jäätelöannoksilla ja antaa ohjeistusta niiden tekoon, siinä sivussa voisi aivan hyvin kertoa triviatietoa noitarovioista.

Pienellä mielikuvituksella mikä tahansa kirjoissa esitelty kauppa/puoti taipuu kotisivuprojektiksi aivan varmasti. Ja pienellä brainstormauksella täällä, ideat saadaan vielä varmemmin kukkeiksi.

Tai sittenhän voisi heittäytyä aivan hulvattomaksi, ja toteuttaa kavereiden kanssa suomalaisen velhomaailman pottermaailman periaatteilla. Kehittäisi suomalaisen koulun, aivan omalla tupajärjestelmällä, lajittelujärjestelmällä jne. Sen lisäksi tietysti voisi olla suomalaisia puoteja tai jopa kokonainen velhojen oma paikka vaikka Helsinkiin asetettuna tms. Mitäs sitä aina jo valmiiksi tehtyjä tehdään.

Poissa Salandra Taikasielu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
...
« Vastaus #5 : Kesäkuu 01, 2004, 22:30:01 »
Entäs virtuaalitarvehuone? Siis sellainen, jossa kirjoitetaan jokin paikka jonne haluaisi päästä. (Jos ei muista jotain osoitetta)  Esim. jos haluat päästä Eepposeen, niin kirjoitat Eepponen ja pääset osastolle, jossa on linkki sinne. Ok, en parempaa keksinyt. On aika tylsä ja en oikein tiedä kuinka sen toteuttaisi... No, ehdotus kumminkin :p.

Tuli vain mieleen, että kun on testimaa, niin onko vielä TestiTylypahka? Siis sellainen, että siellä olisi vain ja ainoastaan HP-testejä?

Poissa Mirzam

 • Henkihörhö
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #6 : Kesäkuu 06, 2004, 19:13:11 »
Jospa minä taas ehdottelen, niin ehkä joku saa nerokkaita ideoita ja jakaa ne meidän kanssamme myös:

Tiedättehän että meille jästeille tosi-tv on hieno homma tällä hetkellä? No, siitä intoontuneena ehdottaisin, että joku ficceihin perehtynyt kehittää ficcinsä aivan uudelle tasolle! Nimittäin voisi tehdä Harry Potter Survivor -sivut, joilla tiettynä aikana tapahtuisi muutoksia (kuviteltujen tehtävien esittely, kuvitellut tippumiset, kuvitellut tippuneiden haastattelut, äänestykset), ja kaikki tämä siis ilman sitä oikeaa tv-ohjelmaa, vain nettisivuna, jonka kautta seurataan tilannetta. Ymmärsittekö?

Selviytyjien lisäksi tähän tapaan voisi toimia esimerkiksi Big Brother. Kyse on siis monitasoisen ficin kirjoittamisesta, eipä juuri muusta. Liittoudut jonkun piirtotaitoisen kaverin kanssa, ja hän sitten tekee sinulle ne muutamat paikka-, tapahtuma- ja henkilökuvat, joita tarvitaan sivun oikeanlaisuuden saavuttamiseksi. Tietystikin ripattaisiin sitä oikeaa sarjaa sivun suhteen. Selviytyjistä saisi makean.

Jokokohan muidenkin mietintämyssyissä olisi kuhinaa?

kvaak

 • Ankeuttaja
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #7 : Kesäkuu 06, 2004, 19:32:40 »
Mulle tuli mieleen että onko olemassa mitään Harry Potter tietovisa sivua. Eli sellainen missä on jotain kysymyksiä liittyen kirjoihin ja elokuviin. Tiedän että on niitä "Mihin tupaan kuulut" juttuja mutta tollasta en oo nähnyt kuin englannin kielisenä.

Americana X

 • Ankeuttaja
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #8 : Kesäkuu 07, 2004, 14:45:09 »
Joku voisi tehdä Viistokujan. Sellaisen, jossa on Irveta, kauppoja, baareja, Vuotava Noidankattila (myös hotelli sinne) jne. jne.

Ja Tylyahokin olisi kiva. Siellä voisi asuakkin.

Kauppoja ei tarvitsisi tietenkään itse toteuttaa. Voisi pyytää kavereitansa tekemään ja sitten tietenkin sinne voisi joku aivan tuntematon netistä tulla ja tehdä jonkun kaupan jota hoitaisi.

Jos tällainen on jo, voisiko joku kertoa linkkejä?

Poissa Peetuli

 • Spoilaajia syövä
 • Hirnyrkki
 • Tupa: Puuskupuh
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #9 : Kesäkuu 07, 2004, 14:52:40 »
Joku voisi tehdä sivut, jossa pääsisi hoitamaan jotakin taikaeläintä? Olen nähnyt erilaisia nettitalleja ym, mutta en ole nähnyt tällaista paikkaa. Ja voisiko joku sitten kirjoittaa näille sivuille jo toteutetut ideat ja niiden web-sivut?

Americana X

 • Ankeuttaja
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #10 : Kesäkuu 07, 2004, 14:58:09 »
Peetuli, olen joskus nähnyt jonkun taikaeläinhoitolan, mutta en nyt muista sen osoitetta. Siellä oli eläimiä Harry Potterista. Aika surkea, tämä kyseinen hoitola...

Poissa Tuhina

 • Vuotislainen
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #11 : Kesäkuu 07, 2004, 15:10:56 »
Hmm. Ei mitään tietoa onko tällaisia, mutta kehitän Mirzin ideaa vielä vähän eteenpäin tai oikeastaan eri suuntaan. Jonkun HP-hahmon päivittäinen nettiblogi voisi olla mielenkiintoinen. Tai Tylypahkan, toteutetus voisi olla monilla eri tavoilla, tässä pari ideaa:

-Kirjojen mukaan etenevä blogi jonkun HP-hahmon näkökulmasta. Esim. Liekehtivän pikarin tapahtumien aikaan Hermione kirjoittaa kurpitsajuhla-päivänä odotuksistaan iltaa varten jne, blogi olisi sekoitus kirjoja ja omaa mielikuvitusta. Siis sillä tavalla, että jokaisen kirjan käsittelemiseen todellakin menisi koko vuosi.

-Tylypahkan ryhmäblogi, johon muutama vakikirjoittaja kirjoittaisi mietteitään HP-hahmoina, hauskasti, surullisesti, miten vaan, mutta sillä tavalla että henkilöitten luonteet näkyisivät enemmäin kuin juonet. Saattaisi olla mielenkiintoinen, mutta vaatisi osaavat tekijät...

Poissa Mirzam

 • Henkihörhö
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #12 : Kesäkuu 07, 2004, 18:04:49 »
Ja jos joku ei tiedä mikä on blogi, niin kyseessä on jonkun tason nettipäiväkirja.

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=blog

pikkuruinen homssu

 • Ankeuttaja
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #13 : Kesäkuu 10, 2004, 22:12:45 »
Erityisen paljon  Pidin tuhinan ideasta ja voisin toteuttaa tälläisenkin jos aikaa liikenisi ^^, Omassa päässäni on tullut idea, Harry Potter sarjakuva sivuista joita kukaan ei varmaankaan ole tehnyt, siis kynä käteen ja piirtämään!

Poissa Mirzam

 • Henkihörhö
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #14 : Kesäkuu 11, 2004, 10:13:28 »
Jasso, aika taas idean ilmaisemiselle:

Weasleys' Wizard Wheezes (En nyt voi muistaa mitä se on suomeksi..)

Jollain tasolla tästä nimittäin voisi saada vaikka mitä irti netissä kikkailulla.

Ja kun nyt tässä olen ehdotellut erilaisia kauppoja, niin näillä kyseisillä kaupoillahan periaatteessa voisi olla myös chattinsa, nettiropea varten? Ikäänkuin yksi sivuista voisi olla Viistokuja, joka linkittäisi kaikki kaupat jne. kujalla olisi oma chattinsa, ja kauppoihin mennessä olisi omansa. Yksi iso ropetus.. tietysti siinä pitäisi tehdä yhteiset pelisäännöt hahmoista jne.

Taika Tujaus

 • Ankeuttaja
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #15 : Kesäkuu 14, 2004, 13:52:33 »
Minä voisin tuollaista testisivua toteuttaa. Katsotaan, jos nyt viitsin ruveta tekemään testejä niin paljon että saisi sellaisen Testimaata vastaavan paikan..

Janely

 • Ankeuttaja
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #16 : Kesäkuu 14, 2004, 14:33:14 »
Minä en aina kaan ole törmännyt semmoiseen suomenkieliseen sivustoon jossa myytäisiin potter kamoja, mutta jos joku teistä on niin kertoisitteko minullekin!!!

Poissa Peetuli

 • Spoilaajia syövä
 • Hirnyrkki
 • Tupa: Puuskupuh
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #17 : Kesäkuu 14, 2004, 14:43:17 »
MIelestäni ainakin Tennispalatsin kaupalla on myös www.sivut ja siellä varmaankin myydään myös Potter-kamaa. Etsi esim. googlella ( www.google.fi ) hakusanalla Tennispalatsi tai Kukunor

Poissa Mirzam

 • Henkihörhö
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #18 : Kesäkuu 14, 2004, 14:51:30 »
Virallisten pottertuotteiden myynti ei ihan meiltä faneilta noin vain luonnistukaan, joten tässä me etsimme nyt fanien suhteen toteutettavissa olevia HP -projekteja.

Toisin sanoen halvalla ja semiosaamisella ratkaistavia juttuja. Olemme kyllästyneet satoihin virtuaalitylypahkoihin, ja haluamme erilaista jännitystä!

keikku

 • Ankeuttaja
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #19 : Kesäkuu 14, 2004, 18:03:41 »
Lainaus käyttäjältä: "Peetuli"
Mielestäni ainakin Tennispalatsin kaupalla on myös www.sivut ja siellä varmaankin myydään myös Potter-kamaa. Etsi esim. googlella ( www.google.fi ) hakusanalla Tennispalatsi tai Kukunor


Osoite Kukunoriin suoraan on www.kukunor.com ja Tennispalatsiin ei itsessään ole osoitetta.

Poikkeustapaus

 • Ankeuttaja
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #20 : Kesäkuu 14, 2004, 18:13:50 »
((Mirz puhuu varmaankin Weasleyn Welhovitseistä?))
Ja virtuaali-Tylypahka-aiheeseen poiketen, jollain tasolla, HTML-taidolla ja aktiivisilla käyttäjillähän voi saada aikaan vaikka mitä. Idea on muhinut kauankin, mutta mistä muuttua HTML-oppaaksi ja käyttäjiksi. Chat-tunteja, oikeita "läksyjä" ynnämuuta.

Ja niin, fanit, jotka osaavat käyttää neulaa, ompelukonetta ja höyläpenkkiä voisivat perustaa Potternettiproppikaupan, (mikä sana!), taikasauvoja, kaulaliinoja, kaapuja, viittoja ynnämuuta. Toisaalta jutussa on ongelmia ties kuinka paljon.

Poissa Mirzam

 • Henkihörhö
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #21 : Kesäkuu 14, 2004, 19:02:20 »
Lainaus käyttäjältä: "Viimatar"
Toisaalta jutussa on ongelmia ties kuinka paljon.


Kuten esimerkiksi nimenkäyttöoikeudet. Se tosin on ongelmana näiden muidenkin kanssa, mutta toisaalta näissä muissa ei ole tarkoituksena millään muotoa tienata toisten omaisuudella.

Poikkeustapaus

 • Ankeuttaja
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #22 : Kesäkuu 14, 2004, 19:43:51 »
Siinä olikin ongelma nro.1 piileekin. Ja ettei tämä olisi täysin turha viesti, niin sanoisin, että olisin halukas toteuttamaan tuota Hunajaherttua-ideaa. Antaako idean keksijä luvan?

Poissa Mirzam

 • Henkihörhö
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #23 : Kesäkuu 14, 2004, 20:33:23 »
Tietysti, siksi näitä tässä mutustellaan, että ne jotka haluaisivat pottersivuja tehdä, mutta eivät oikein tiedä mitä tekisivät, saisivat osviittaa. Kun tosiaan, niitä virtuaalitylypahkoja chateilla tai ilman on hiukan liikaa.

Ja kun lyöttäydytte isommiksi sakeiksi, toiset voivat tehdä sivuja ja toiset niille sisältöä jne. Työnjako helpottaa hommia huomattavasti.

Poissa Claud Kishi

 • höpöäjä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
« Vastaus #24 : Kesäkuu 17, 2004, 12:03:25 »
Tuosta nettiblogista...Se on aivan loistava idea, mutta sellaisia on jo olemassa. Tosin ei suomeksi.
Itse olisin halukas alkaa tekemään nettiblogia ryhmässä. Pieneen mieleeni tuli tänään Huispausblog, johon kirjoittelisivat Rohkelikon huispausjoukkueen jäsenet huispauksesta, tunteistaan sun muusta ^^
Jos ideaani ei tyrmätä, niin asiasta kiinnostuneet voisivat ilmoittautua tähän topiciin tai heittää minua yksärillä. Myös jonkun muun tuvan huispausjoukkueen blog olisi myös hyvä, mutta emme tiedä niistä kovin paljoa, Korpinkynnestäkin on mainittu vain Cho ja pari muuta nimeltä.
Ja sitten Potter-sarjakuvasivuista, minä ja raksu serkkuni olemme tosiaan tehneet Potter-sarjakuvia, mangatyylillä, joiden pääosassa seikkailevat kolme sähläävää korpinkynsityttöä ^^ Myös Harry, Ron, Hermione ja muut vanhat tuttumme ovat mukana, tosin vain sivuosassa. Sarjakuvat sisältävät paljon huispausta ja huumoria(etenkin inside-vitsejä), ja vähän romanssejakin...Mutta niitä en halua laittaa nettiin. Ehkä (ja EHKÄ) jotain muita Potter-sarjakuvia. Halusin vain ilmoittaa, että minulla on niiden tekemisestä kokemusta.