Kirjoittaja Aihe: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?  (Luettu 21929 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Siny

 • Vuotislainen
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #50 : Elokuu 28, 2010, 21:19:15 »
Mun mielipide on se, että suomalaisissa leffoissa käsitellään nimenomaan niitä asioita, mihin muissa maissa ei tulisi mielenkään kajota. En rakasta suomalaisia leffoja, mutta kyllä meiltä on useampiakin hyviä leffoja tullut. Hymypoika on mun ehdoton suosikki, koska Reino Nordin näyttelee siinä.. no ei vaineskaan! :D mutta oikeesti, Hymypoika on leffana todella traaginen nuorisokertomus. Se pistää miettimään esim. sitä, kuinka raakoja ihmiset ovat toisilleen (ja itselleen). Ja se, että suomalaiset eivät osaisi näytellä? Okei joo, Salkkareista puhuttaessa allekirjoitan tuon, mutta perussuomalaisleffoissa se meininki on mielestäni tosi aitoa? Ikäänkuin suoraan tosielämästä kuvattua! Tarkoitan, että ikäänkuin näyttelijät esittäisivät omaa itseään. Niin hyvin mielestäni jotkut suomalaiset osaavat näytellä. Mm, en osaa pukea sanoiksi nyt tätä lainkaan. Joka tapauksessa, Reino Nordin on h*lvetin hyvä näyttelijä!


There's that whole nature versus nurture question, isn't it? Was I born a cute, vindictive, little bitch or... did society make me that way? I go back and forth on that...

Poissa Mameha

 • Peilijään uurtaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #51 : Elokuu 29, 2010, 17:38:36 »
En ole hirveästi katsonut suomalaisia leffoja, sillä useat niistä kertovat sellaisista aiheista, jotka eivät hirveästi kiinnosta minua. Monet tuntuvat myös hiukan jäyköiltä.

Ja se, että suomalaiset eivät osaisi näytellä? Okei joo, Salkkareista puhuttaessa allekirjoitan tuon, mutta perussuomalaisleffoissa se meininki on mielestäni tosi aitoa? Ikäänkuin suoraan tosielämästä kuvattua!
Usein suomalaisissa elokuvissa minusta on tuo Salkkari-kompleksi, mutta oikeastaan yllättävän monessa ei ole. Kyllä suomalaisetkin osaavat näytellä!

Suomalaisissa tökkii ehkä se, että ne ovat suomalaisia. Liian läheltä itseä, kun on tottunut siihen, että elokuvat puhutaan englanniksi tai ne ovat piirrettyjä tai muuta. Sitten kun tuodaan eteen suomeksi puhuttu, suomalaisin näyttelijöin varustettu, suomen maisemissa tapahtuva elokuva, odotukset ovat ehkä korkeammalla. Tai sitten suomalaiset eivät vain osaa tehdä elokuvia. Ei, kyllä mekin osaamme, olen nähnyt monia hyviä suomalaisia elokuvia: FC Venus, Joulutarina, Täällä pohjantähden alla (uudempi versio), Kielletty hedelmä ja Heinähattu ja Vilttitossu ainakin.

Yksi parhaista suomalaisista leffoista, jonka ikinä olen nähnyt (ellei paras) on Näin se alkoi. Se on Tampereella kuvattu indie-leffa, joka kertoo tytön ja pojan ensitapaamisesta ja sen jälkeisistä ajoista. Kuulostaa ankealta, kuluneelta ja ehkä mieleen tulee myös huono kuvanlaatu, kuvaus ja ohjaus, mutta se on kaikkea muuta. Näyttelijät eivät ole ne samat, jotka jokaisessa muussakin leffassa ja ohjaus on hyvä, samoin juoni. Leffa löytyy nettisivulta indietaivas.fi (siis myös ilman käyttäjätunnusta) hakemalla sen omalla nimellä Näin se alkoi - Onnellinen elokuva. Suosittelen!
« Viimeksi muokattu: Elokuu 29, 2010, 17:55:10 kirjoittanut Mameha »
Wow! We're identical!

Poissa Mansikkarahka

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #52 : Tammikuu 05, 2012, 01:45:05 »
Pidän kovasti suomalaisista elokuvista. Niissä on tuttuja asioita, -paikkoja ja -näyttelijöitä. Myös huumori on usein sellaista josta pidän, kuten Napapiirin sankarit ja 8 Päivää ensi-iltaan -elokuvissa. Tunnelmat ovat monessa elokuvassa todella onnistuneita.
Ne ovat minusta myös kivaa vastapainoa ulkomaisille elokuville. Eikä minua haittaa, vaikka niissä samoja näyttelijöitä pyöriikin.   

Suosikki ohjaajani suomalaisista on Dome Karukoski. Ainoa hänen elokuvansa, josta en ole pitänyt on Tyttö sinä olet tähti.

Suosikkejani kotimaisista elokuvista ovat Napapiirin sankarit, 8 Päivää ensi-iltaan, Kielletty hedelmä, Nousukausi, Sooloilua, Jos rakastat, Roskisprinssi, Leijat Helsingin yllä ja Pahat pojat.

Poissa Kynttiläkäärme

 • Syksyn liekki
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: potioncharm26553
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #53 : Lokakuu 25, 2015, 21:47:13 »
Hassua luea näitä ikivanhoja tekstejä täältä, jossa suurinosa haukkuu suomalaisia elokuvia. EN tiedä, minusta tuntuu että todella monella on vain negatiiviset ennakkoasenteet suomalaisiin elokuviin. Aatellaan, että kaikissa juodaan ja nussitaan, vielä nykypäivänäkin, mikä ei pidä sitten lainkaan paikkaansa.

Harrastan elokuvia, kerään niitä aktiivisesti ja käyn elokuvissa monta kertaa vuodessa. Tämän vuoden puolela olen käynyt jo 17 kertaa ja nyt on lokakuu. Puolet näkemistäni elokuvista on suomalaisia. Siivosin myös tänään leffa hyllyni. Kaapissani oli 62 suomalaista elokuvaa, niistä 6 on katsomatta. Eli joo, pidän kotimaisista elokuvsta hyvin paljon. Ne kiinostaa minua aiheiltaan, käsikirjoituksiltaa, kuvauspaikoiltaan, musiikeiltaan ja näyttelijöiltään minua paljon enemmän kuin ulkomaiset.

Miksi juuri kotimainen, niin ehkä se on kotikutoisuuden tuntu? Rakastamani suomenkieli? Hyvät näyttelijät (ainakin minusta jenkkileffoissa on monesti todella laadutonta näyttelijäntaitoa, tietty suomessakin on huonoja tapauksia, mutta suurin osa hyviä)?
Suomessa on ulkoilmaelokuville todella kauniit lokaatiot ja niitä on ihana katsella. Lastenelokuviakin täällä ollaan vime vuosina opittu tekemään. Odotan vielä että nuorisoelokuvia opittaisiin tekemään suomessa. Sellasia joissa pääosissa olisi yläaste- lukioikäisiä. Niitä on tehty hyvin vähän.

Suosikkejani: Uppo-Nalle, Kummeli Kultakuume, Kuutamolla, pahat Pojat, Helmiä ja Sikoja, Keisarikunta, Tyttö Sinä olet tähti, Tumman Veden päällä, Kerron sinulle kaiken, Onni Von Sopanen, 21 tapa pilata avioliitto ja Viikossa aikuiseksi.
Suomalaisista ohjaajista Dome Karukoski, Aleksi Mäkelä ja Johanna Vuoksenmaa on suosikki ohjaajiani.
 

Poissa Rantsu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #54 : Lokakuu 26, 2015, 22:30:31 »
Sellainen lähtökohtainen negatiivisuus kotimaisia leffoja kohtaan on kieltämättä ikävää, joskin ymmärrettävää, että isompia viihdespektaakkeleja etsiville (ja niitä itsekin loppujen lopuksi tulee eniten katsottua) kotimainen tarjonta jää helposti aika valjuksi.

Minun negatiivisuuteeni kotimaisista leffoista puhuttaessa kohdistuu lähinnä siihen kuppikuntautumiseen ja hyvä veli -kerhoon, jollainen vaikutelma kotimaisesta leffaskenestä varsinkin aikanaan välittyi; juuri siitä syystä nämä hyvin omaleimaiset ja rohkeat suomalaislähtöiset tuotannot, kuten Iron Sky(t) ja nyt tämä kovasti pinnalla ollut Bunny the Killer Thing ovatkin mitä parhainta ravistelua kotimaiselle elokuvatuotannolle.  En nyt tietenkään tarkoita, että tämä huumori-perseily-parodia-yleisen paheksunnan herättäminen-tabuilla vitsailu-linja on se, jota kotimaisen leffatuotannon pitäisi yleisesti edustaa, vaan että tämä kotimaisen/osin kotimaisen tuotannon ravistelu ja sanoisinko jopa, että murros, on pirun hieno asia, jonka luulisi poikivan – varsinkin taloustilanteen aikanaan toivottavasti kohentuessa – uusia osaavia tekijöitä yhä paremmin esille ja toisaalta kirittäisi vanhoja partoja myös. Ja vaikkei kotimaisten tekijöiden pidäkään missään nimessä lähteä leikkimään Hollywoodia, tuovat nuo mainitut esimerkit uskoa siihen, että suomalaisella osaamisella ja näkemyksellä (sopiva lämmin epäkorrektius ja vitsailu asioilla, joilla Hollywood ei nykyisessä monimuotoisuudessakaan ehdi aina vitsailla) voi myös tehdä isompia juttuja ja herättää kiinnostusta kansainvälisilläkin markkinoilla. Ja hienoa on sekin, että viime aikoina laadukkaita kotimaisia leffoja on tullut ja myös menestynyt ihan hyvällä tahdilla. MIELENSÄPAHOITTAJA!:D

Kotimaisista leffoista puhuttaessa ei voi sivuuttaa sitä, että Aku Louhimiehen ohjaaman uuden Tuntematon sotilas -elokuvan kuvauksethan alkavat ensi vuonna! Jollain "perverssillä" mielenkiinnolla odotan lopputulosta jokseenkin innolla..!
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 26, 2015, 22:38:48 kirjoittanut Rantsu »
"Yet pity is of two kinds: one is of kinship recognised, and is near to love; the other is of difference of fortune perceived, and is near to pride."
*Tumblr
Instagram

Poissa Gil

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LightHowl8815
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #55 : Lokakuu 28, 2015, 20:44:58 »
Mä en yleensä katsele paljoa suomalaisia leffoja. Tämä liittyy enemmän siihen että tykkään katsoa toiminta/sci-fi/fantasia/historiallinen draama akselilla leffoja ja suomessa tehdään tollasia leffoja todella vähän. Viimeksi kävin kattomassa Kätilön ja Kätilöä edeltävä tais olla viimesin Vares.

Itsekin odotan mielenkiinnolla, että millanen toi uusi Tuntematon Sotilas on. Episodissa tais olla juttua siitä että se tehtäs sen Sotaromaanin pohjalta eli ois vähän "rajumpi" versio Tuntemattomasta. Tai mitä minä muistan tosta Sotaromaanista niin siinä oli enemmän kiroilua ja muutenkin vähän rajumpaa kielenkäyttöä ja enemmän sodan kritisointia kuin Tuntemattomassa. Ja niitten sotilaitten murteet tais olla vielä enemmän esillä.

Poissa Kynttiläkäärme

 • Syksyn liekki
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: potioncharm26553
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #56 : Helmikuu 25, 2018, 11:20:50 »
Kyllä kotimaiset elokuvat ovat edelleen rakkauteni. Pidän kovasti siitä kotikutoisuudesta, arkirealistisuudesta ja siksi myös samaistuttamispinnasta. Jos haluan pakoon todellisuutta niin katson Pottereita tai Disneyn piirettyjä tai lastenelokuvia. Kotimaisissa eläydyn enemmän siihen realismiin. Siksi se onkin suosikkiani. Olen huomannut että viime vuosina kiinnpstukseni ulkomaisia elokuvia kohtaan on vähentynyt huomattavsti ja entistä enemmän valitsen suomalaisen.

Viime vuona tulleista minusta hyviä kotimaisia elokuvia ovat olleet: 95, Viulisti, Rendel, Tuntematon sotilas, Veljeni Vartija, Yösyöttö, Kaikki Oikein, Tom Of Finland, Kanelia Kainaloon Tatu ja Patu, Onnelit ja Annelit, Varekset, Teit meistä kauniin ja Onnenonkija.

Suomalaisia leffoja ei kannata tyrmätä, ennen kuin edes on niitä vähän katsonut.