Kirjoittaja Aihe: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?  (Luettu 21947 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Aleczandra

 • Vuotislainen
  • http://www.aleczandria.org
Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« : Toukokuu 25, 2004, 22:35:07 »
En ainakaan huomannut, että tästä aiheesta olisi mitään erillistä topiccia, joten ajattelin tehdä iha ite.

Siis, mitä mieltä te olette suomalaisista leffoista? Niistä perinteisistä, eli "kerätään kaveriporukka/joku porukka, ryypätään oikein olan takaa ja heitetään sairasta/sairaan hauskaa läppää". Esimerkkinä vois laittaa tähän vaikka Pitkä kuuma kesä ja Helmiä ja sikoja (ei nyt oikein muistu mieleen niitä vanhimpia [häräntappoase?]). Noi oli tietty esimerkkejä nuorisoleffoista, mutta käsitelkää kiltit myös muita kotimaisia leffoja.

Mun mielestä ne on hyviä, koska niistä jää niin hyvä fiilis ja silleen. Tietysti suurimmissa osissa niitä on aikia vakaviakin aiheita, kuten jonkun kuolema tai muuta.

Suomalaiset nuorisoleffat on täysin erilaisia, verrattuna vaikka amerikkalaisiin "Älykäs tyttö (mutta tietty niin kaunis jos se vaan meikkais enemmän) rakastuu koulun rikkaimpaan ja söpöimpään jätkään, joka seurustelee kauniin ja tyhmän tytön kaa ja lopussa se poika huomaa miten kaunis se älykäs tyttö on ja ne alkaa seurusteleen ja kaikki on niin hyvin" -leffoihin. Ne on niin epäaitoja ja pinnallisia (vaikka oonkin tietty katsonut niitä joskus aikoja sitten kun oli vielä niin tyhmä [siis viikko sitten] ). Mielestäni suomalaiset nuorisoleffat on

1) hauskempia
2) paremmin tehtyjä
3) aidompia
4) nautittavimpia (en kyllä oikein itsekään ymmärrä että mitä tarkoitan)
5) suomalaisempia
6) parempia
7) hauskempia -ei sitten yhtään toistoa *virnu*
kuin muiden maiden (esim.USA:n) leffat.

(Toivottavasti te muutkin kirjoittaisitte tähän muistakin kuin nuorisoleffoista, kun en nyt oikein keksinyt tähän hätään [muokkailen jos keksin]) Ja tietysti vois laittaa jotain listan tyyppistä omasta mielestä parhaimmista kotimaisista leffoista (mutta myös perusteluja, ettei isot aurorit suutu =) )

Tuli vaan mieleen et nyt mun päässä on soinut viimeiset puoli tuntia se lootusasentoon... (ei tietty ollu yhtään offtopic *katuu syvästi* =) )
"Et voi vain istua ja odottaa inspiraatiota. Sen perään on lähdettävä nuijan kanssa."
Jack London

Ceinwen

 • Ankeuttaja
Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #1 : Toukokuu 27, 2004, 23:12:56 »
En pidä suomalaisita elokuvista, ainakaan uusista. Liikaa hollywoodmaista yrittämistä, vaikka resurssit eivät oikein riitä. Jää jotenkin paha maku, vähän kuin katsoisi salkkareita leffassa. Huonosti näytelty, typerät aiheet.

En yleensä mene elokuviin katsomaan suomalaisleffoja, vaan saatan vuokrata ne. Mielestäni ne elokuvat yrittävät olla "moderneja" , mutta eivät yllä kuitenkaan kansainväliselle tasolle. Suomessa ehkä menettelee, muttei missää muualla. Mutta onhan tietenkin poikkeustapauksia, kuten aina. Ja muutama hyvä ohjaaja kuten Aki Kaurismäki.

leinikki

 • Ankeuttaja
Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #2 : Toukokuu 30, 2004, 01:55:59 »
En erikoisemmin pidä suomalaisista elokuvista sillä ne ovat, kuten maammekin, kylmiä. Varsinkin uudemman pään suomileffat. Olen  huomannut (älkää nyt Suomi-intoilijat liiskatko minua) että naapurimaamme on kaksikymmentä kertaa parempi tekemään miellyttäviä elokuvia, sillä totuus ja ero on se, että suomalaiset tekevät realistisia elokuvia ja ruotsalaiset tekevät realistisia ja lämpimiä elokuvia. He osaavat laittaa peliin myös huumoria ja lämminhekisyyttä. Meillä on usein vain karu totuus. (Vertaa esim. Suomen "Hymypoika" ja Ruotsin "Fucking Åmål")

Lisäksi mielestäni suomen kieli ei oikein sovi elokuviin. Helmiä ja Sikoja oli oikein positiivinen yllätys, erityisesti sen takia että siinä ei puhuttu typerän ja teennäisen (filmeissä) kuulostaa Hesan murretta.

Poissa iidba

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #3 : Toukokuu 30, 2004, 14:42:24 »
No suomalaiset leffat ovat sellaisia suomalaisia. (heh, hyvä huomio...) Viinaa, seksiä, väkivaltaa ja kiroilua. Suomalaisilla riittäisi kykyä parempiinkin leffoihin, mutta kun ne ei tee muita kuin noita loppuunkulutettuja junttileffoja. Esimerkiksi nyt tämä veljesteema alkaa pikkuhiljaa kyllästyttää. Ensin tuli Pitkä kuuma kesä, sitten Pahat pojat, Hymypoika ja nyt Helmiä ja sikoja. Muita aiheita kehiin, kun ei aina jaksaisi katsella suomalaismiesten ryyppäämistä sun muuta valkokankaalta.

Eikä tämä päde vain suomalaisiin, en muutenkaan pidä tuontyyppisistä elokuvista. Yhtä lailla inhoan niitä ruotsalaisten Kimpassa ja Fucking Åmål-leffoja. Leffoissa käytetty huumori ei oikein iske ja tulee aina sellainen ahdistava olo, eikä millään jaksaisi katsoa leffaa loppuun. Minun leffamakuani vastaavat enemmänkin sellaiset leffat, joissa on joku selvästi fiktiivinen tarina.
Tietysti kaikilla on oma leffamakunsa siinä missä musiikkimakukin, enkä halua tuomita kenenkään lempielokuvia. Omasta mielestäni suomalaiset eivät vain tee hyviä elokuvia, mikä voisi olla toisin jos he kokeilisivat muitakin aiheita.
Toisaalta, en tiedä sopiiko suomalaisille esim. fantasiaelokuvan tyyppinen käsikirjoitus. Ovathan he yrittäneetkin jonkinlaista fantasialeffaa (Kohtalon miekka..? En nyt muista nimeä.) eikä kyseinen leffa ollut todellakaan hyvä. Eli suomalaisten pitäisi kokeilla muitakin aiheita, jotka eivät kyllä sovi heille niiden perussuomalaisleffojen jälkeen. Hmm, ristiriitaista. No joo, en ole koskaan pitänyt oikein mistään suomalaisesta, vaikka olenkin suomalainen. Koskaan en ole pitänyt suomalaisesta musiikista, ja olen aina halunnut asua jossain muualla. Joten en välttämättä osaa sanoa oikein mitään positiivista suomalaisista elokuvista, mutta tämä on kuitenkin mielipiteeni.
"Well, I don't know how to break this to you, but I think they might have noticed we broke into Gringotts." -Ron Weasley

ayu

 • Ankeuttaja
Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #4 : Toukokuu 31, 2004, 10:17:30 »
Minusta suomalaiset elokuvat ovat huonoja. Suomalaiset näyttelevät paremmin sarjoissa, mitä elokuvissa. Suomalaiset osaavat tehdä neljää eri asiaa elokuvissa: kiroilla, sekstailla, tapella ja ryypätä oikein kunnolla.
Uusimmissa elokuvissa on juuri tuo DarkAngelin mainitsema veljesteema, ja se ottaa päästä.
Ja se, että niistä yritetään tehdä niin himputin hauskoja. Aina kun joku sanoo jotain, koko elokuva teatteri purskahtaa nauruun. Kyllä minäkin nauran joissakin kohti, mutta huomaa jo heti, milloin yritetään liikaa. Kaikista eniten petyin tuohon Pahat pojat -elokuvaan. Luulin sitä ensin hyväksi, mutta se oli siis aivan surkea!  (Off topic)
Sitä paitsi tuota ryyppäämistä ja muita pahoja tapoja mainostetaan aivan liikaa ja nuorethan ottavat niistä mallia, koska se on heidän mielestään siistiä tai jotain muuta. Olen huomannut, että on vaikea löytää joku hyvä nais tai mies näyttelijä, joka sopisi jonkun elokuvan päähenkilöksi. Kun  Salatuissa elämissä olivat Miia(Venla Saartamoinen), Kalle(Pete Lattu) ja Saku(Jasper Pääkkönen) minusta he olivat parhaimpia hahmoja ja hyvin osasivat näytelä. Pahoissa pojissa Jasperin rooli teki hänestä huonon näyttelijän.
Miten käy tulevaisuudessa? Tuleekohan hyviä elokuvia jopa meiltä suomalaisilta?

Naa

 • Ankeuttaja
Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #5 : Heinäkuu 17, 2004, 13:31:11 »
Sota ja seksi. Niistä sitä Suomessa elokuvia tehdään. Ihan kuin muita aiheita ei olisi.

Suomalaiset elokuvat ei tätä tyttöä oikein sykähdytä. En pidä nuorisoleffoista, en pidä sotaleffoista, en pidä mistään (teko)taiteellisista akikaurismäkileffoista. Ainoat suomalaiset elokuvat, joista pidän, ovat vanhat Pekka ja Pätkä -leffat. Ne on oikeasti hyviä. :)

Yksi erittäin painava syy on aiheiden toiston lisäksi äänentoisto. Olen kyllä kuullut, että elokuvan äänet maksaa yhtä paljon kuin koko muun elokuvan teko, eikä suomalaisilla tietenkään ole Hollywoodin megabudjetteja, mutta silti se häiritsee. Ei ne äänet ole samaa luokkaa kuin ulkomaisissa menestyselokuvissa (ja puhun nyt muistakin maista kuin vain Yhdysvalloista :P). Sama juttu kameran käytössä. Olen varmaan tottunut liian hyvään. Spoiled kid, dammit.

Poissa Sun Lee

 • Ronnieponnie
 • Vuotislainen
  • Tarinamaa
Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #6 : Heinäkuu 19, 2004, 21:47:47 »
Olen aika lailla samaa mieltä muiden kanssa, että suomalaiset leffat valitettavasti ovat huonoja, siksi en niitä juuri katsokaan. Muutaman leffan olen nähnyt, nekin melkeinpä pakosta ja täytyy sanoa, että Helmiä ja sikoja on ainoa katsottava leffa, vaikka siitäkin löytyy sitä kiroilua mielin määrin, ryyppäämistä, varastamista, tappelua ja sitä rataa, mutta jokin siinä viehätti kuitenkin =)

Suomalaiset eivät vaan osaa tehdä hyviä leffoja - tai ainakaan sellaisia mielenkiintoisia, että selkää pitkin kulkis kylmät väreet tai sydän hakkais ja olis pakko kattoo loppuun asti. Pitkä kuuma kesänkin olen nähnyt, mutta ei sekään nyt kovin hyvä ollut. Vanhat, suomalaiset leffatkin ovat niin tylsiä ja uuvuttavia, että niitä katsellessa nukahtaa.

Valitettavasti :(

Timri

 • Ankeuttaja
Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #7 : Heinäkuu 19, 2004, 21:55:00 »
Tied kyllähän meidän tulisi tukea kotimaisia leffoja... Mutta voin suoraan sanoa, että monet niistä ovat aivan surkeita ja tylsiä. Mutta löytyyhän joukosta hyviäkin, Pahat Pojat, Nousukausi, Sibelius, Näkymätön Elisa, ja muutamia muita, joita ei nyt kuitenkaan tule mieleen, mutta siltikin, on niin paljon huonoja, että katson mieluummin useammin ulkomaisia elokuvia. Mutta toki tuen suomalaisia! *naur* Todella sekavaa, mutta antaa olla!

Poissa neidor

 • Xena
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pakeha (aroha) Maori
  • KC
Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #8 : Heinäkuu 19, 2004, 23:01:05 »
Kovin on suomalaisia elokuvia täällä parjattu. Mutta aina tuon kaiken loan keskeltä on nouseva yksi, joka ei yksinkertaisesti suostu kuuntelemaan järkisyitä. Hän pitää suomalaisista elokuvista (ainakin joistain). Hän tahtoo nähdä lisää suomalaisia elokuvia ja uskoo, että ne kehittyvät koko ajan. Hän on Kitty.

Tylsiä, värittömiä, huumorittomia, huonot leikkaukset, vanhat teemat, junttius, tönkköys. Mitä tuo kaikki tuo kaduntallaajan mieleen. Suomalaiset elokuvat? Niin. Ainoa minkä suostun myöntämään on tuo huonot leikkaukset ja toistoteemat. Ainakin välillä. Mikä niissä on tylsää? Suomalainen on juuri sitä mitä lupaakin... suomalaista. Me olemme kovin jähmeä kansa. Leffammekin näyttävät siltä. Ainakin muiden silmin. Kun on tarpeeksi katsellut Hollywood-krääsää, olettaa että kaikkien elokuvien pitää olla sellaisia. Miksi ihmeessä? Suomalainen huumori elää ja puree, jos sen vain tavoittaa. Tuntuuhan se hieman käsittämättömältä jopa minun korviini aina välistä, mutta voi sitä onnea ja auvoa, kun siihen taas pääsee käsiksi. Parastahan siinä on se, että se on kuin kokonaisen kansan omaa inside-läpyskää. Vielä pari vuotta sitten ulvahdin (enkä todellakaan ilosta), jos huomasin teatterissa menevän vain suomalaisia elokuvia, joita en ollut nähnyt. Ajat muuttuvat. Mielipiteessäni pitää tietenkin ottaa huomioon se, että katselen noita suomalaisia lähinnä elokuvissa, kun tv ei oikein iske. Harvemmin sieltä tulee mitään tsiigailtua. Edes suomalaista. Todennäköisesti suursuosioni johtuu siitä, että aiemmin odotukseni olivat niin alhaalla. Sitten menin katsomaan ja jäin koukkuun. Ihmeellisiä ovat mun aivoituksen tiet. Ainoa mikä ei iske kunnolla on Kaurismäki. Selitä se sitten. Vanhat klassikot kuten Rosvo Roope tai joku muu Palo-leffa on semmosta kunnon perusmättöö, jota ihan ilokseenkin katsoo. Heinälatoromantiikka on kanssa jotain niin legendaa.

Joku huomautti, että kuulostaa pahalta, jos joku puhuu stadilaisittain elokuvissa. Minusta vain silloin, kun ei kuulosta luonnolliselta. Suomalaisille näyttelijöille vähän puhe opetusta niin kyllä se siitä.
Colombia = You'll come for the enticing beauty of the Caribbean Sea. You'll stay because you've been kidnapped and locked in the trunk of a Dodge Dart.

Envu

 • Ankeuttaja
Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #9 : Heinäkuu 20, 2004, 10:28:56 »
En erityisemmin pidä suomalaisista elokuvista, kuten melko monet täällä ovatkin sanoneet.
Liikaa muun maalaisia elokuvia katsoneena täytyy sanoa, että suomi kuulostaa melko tönköltä elokuvissa.
Toistelen varmaan lähinnä sitä samaa, mitä täällä on jo toisteltu, mutta todellakin suomalaisissa elokuvissa jo aiheet tökkivät. Ainakin ihan uudemmissa. En ole edes vaivautunut katsomaan mitään Pahojen poikien ja Menolippu Mombasaan jälkeen. Oikeastaan pahoittelin jo kovasti sitä, että haaskasin niin kauheasti euroja ja menin katsomaan kummatkin.

Eivät ainakaan valkokankaalla nimittäin vakuuttaneet sillä tavalla kun suuren luokan budjetin hollywood-leffat vakuuttavat. Tiedättehän, tapahtumat tuntuvat vyöryvän omalla painollaan eteenpäin, etkä voi keskittyä mihinkään muuhun kuin siihen valtaisaan vyöryyn ääniä ja kuvia.. Erityisesti ns. megaluokan spektaakkeleissa on tuollainen tunne, LoTReissa ainakin ja vähäsen ehkäpä Troijassa.
On tietenkin myös toisenlaisia elokuvia jotka vakuuttavat, suloisuudellaan ja herttaisuudellaan, tyyliin Amelie, mutta eipä löydy suomalaisleffoista sellaistakaan.

Itse en katsoisi toiste ainuttakaan suomalaista elokuvaa, jonka olen nähnyt. Tai no, no jaa. Tykkäsin joskus Baddingista kauheasti, mutta muutaman kerran katsottuani alkoi innostus hiipiä, ja nykyisin en näe siinä mitään kauheasti ihmeellistä.

Tietynlaisen poikkeuksen muodostavat tietenkin vanhat suomalaiset leffat. Olen ihan innolla kytännyt telkkarista kun on tullut Niskavuori-sarjaa. Ovat ne vaan niin hauskoja elokuvia, varsinkin kun Tauno Palo on varmaan jokaisessa ja näyttelee aina välillä isää, välillä poikaa.. :D

Joku puolusteli suomalaisia leffoja hollywood-teinileffoilta. No jaa, kun alkaa ajatella, niin eivät nämä ns. suomalaiset nuorten leffat ole yhtään parempia. Ne ehkäpä vain kuvastavat paljon paremmin suomalaista nuorisokulttuuria, amerikkalaiset tietenkin amerikkalaista.
Maassa maan tavalla.

Lils

 • Ankeuttaja
Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #10 : Heinäkuu 23, 2004, 18:27:20 »
Vielä jokin aika sitten toitotin inhoavani suomalaisia elokuvia, mutta edellisen viestin luettuani muistin, että onhan niitä hyviäkin suomalaisia elokuvia. Kuten juuri tuo aivan ihana Heinähattu ja vilttitossu, joka on upean piristävä perhe-elokuva niiden kymmenien seksiä ja kiroilua tihkuvien turhuusleffojen seassa. Menolippu Mombasaan kertoi myös koskettavasti nuorista syöpää sairastavista pojista.

Levottomat-trilogia on mainio esimerkki tyypillisistä huonoista suomalaisista elokuvista. Ihminen, josta mikään ei tunnu miltään ja hän vain harrastaa seksiä monien kanssa. Täh? Siinäkö järkevä aihe elokuvalle? Tuskin. Joskus tylsyyksissäni jotain trilogian osista katsoin, mutta alkoi ahdistamaan sen verran se meno, että täytyi vaihtaa kanavaa.

Huomattavan monille suomalaisille leffoille ovat yhteistä juuri nuo tässä topicissakin jo usein mainitut kiroilut ja seksi. Mikä kumma niissä niin viehättää suomalaisia? En ymmärrä.

Mieleeni tuli tätä topiccia lukiessa eräs melko tuore elokuva, joka esitettiin tv:ssä viime talvena: Espoon viimeinen neitsyt. Suomalainenpa hyvinkin, mutta pidin elokuvasta. Se kertoo kahdesta tytöstä, jotka karkaavat kotoa. Elokuvassa on kyllä kiroilua, alkoholia ja sitä seksiäkin, mutta sen sanoma "kolahti". Elokuva kertoi hätkähdyttävästi suomalaisten nuorten elämästä, johon valitettavan usein kuuluu se alkoholilla lotraus jota tässäkin harrastettiin. Jenkkilän versio tästä elokuvasta voisi olla Kolmetoista. Tarinat ovat hyvin samantapaiset. Molemmat elokuvat tekivät minuun vaikutuksen todella ja saivat miettimään.

Niin, en nyt tiedä mihin tämä viestini oikein tähtäsi, mutta mielestäni tuollaisia yllä mainitun tyylisiä suomi-leffoja pitäisi olla ehkä useampikin, sillä ne herättävät ajatuksia. Toki Suomessakin osataan elokuvia tehdä, mutta melko harvoin törmää sellaiseen tosi hyvään.

ankkalaps

 • Ankeuttaja
Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #11 : Lokakuu 04, 2005, 17:16:00 »
Suomalaisissa lehvoissa ei ole mitään vikaa tai ainakaan sen takia notta oisivat suomalaisia. Elokuva joko on tai ei ole hyvä riippumatta siitä missä maassa se on tehty. Tais mennä vähä offtopiciksi. Mutta jooh.

Heinähattu ja Vilttitossu oli kyllä ihana. Periaatteesahan se voisi olla mistä tahansa perheestä kertova tarina ja juuri sen takia se oli niin hyvä ja ne lapset osasi näytellä osansa.

Gloria

 • Ankeuttaja
Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #12 : Lokakuu 12, 2005, 15:52:52 »
Hyi yök! En yhtään pidä suomalaisista leffoista! Näyttelijät ovat yleensä huonoja ja aiheet eivät voisi vähempää kiinnostaa. Ja minulla särähtää aika pahasti korvaan, jos kuulen suomenkielisen kirosanan. Nykyään olen aika paljon vältellyt suomalaisten elokuvien katsomista. Ja kohtaukset ja vuorosanat ovat minusta aika tönkköjä. Ja suomalaisten leffojen huumoristakaan en oikein pidä. Ja teematkin ovat mielestäni melkein aina samanlaisia ja huonoja.

Joskus saatan kyllä katsella mummon ja vaarin seurana niitä vanhoja leffoja katsoa, missä Tauno Palo on, kun he niistä niin kovasti pitävät. Niita saattaa välillä katsella, mutta en niistäkään niin kovasti pidä, kun ovat mielestäni vähän tylsiä.

No kyllä minä ihan mielelläni Hollywood leffoja välillä katselen ja mielestäni ne kyllä on ainakin suomalaisia leffoja parempia. Huumoriltaan, käsikirjoitukseltaan ja näyttelijöiltään.

Poissa Ginger

 • Tyy
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Melko yksinkertainen
 • Tupa: Puuskupuh
Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #13 : Lokakuu 28, 2005, 10:16:18 »
Njaa... Suomalaiset leffat ovat... tylsiä.
Ne ovat niin pitkäpiimäisiä ja melankolisia. Joistain mustavalkoleffoista pidän, ne on niin koomisen nössöileviä,
Uunoistakin kyllä pidän, siis niistä vanhimmista. Tupakan pituinen tauko on ni-ii-in klassikko. Oli yllättävää kuulla, että esim. Unkarissa tai ylipäätänsä missään ulkomailla ei ymmärretä Uunojen komiikkaa. (Ja näin tarkemmin ajateltuna ehkei se sittenkään ole niin yllättävää) Muut eivät osaa samaistua suomalaiseen perusjunttiin.
Tuntemattoman sotilaan olen onnistunut missaamaan, sen haluaisin nähdä näistä must-suomalaisista filmiklassikoista, kun on se kirjakin nyt tultu luettua.
Nykyelokuvista esim. Pahat pojat tuntui niin ärsyttävän wanna-be-Hollywood-leffanta. Paljasta pintaa ja isoja räjähdyksiä... Se ei enää vaikuttanut suomalaiselta.
Helmiä ja sikoja oli huippu. Missään muussa suomalaisleffassa en ole nauranut yhtä paljon. Se vain on niin... niin... sievistelemätön karikatyyri suomalaisista. Aevan ehaana. Nimensä mukaisesti helmi.

//muoks.
Nyt on Tuntematon nähty, upea klassikko täytyy sanoa. Haluaisin nähdä sen uudemman versionkin...
Matti on viimeisin näkemäni kotimainen leffa. Noh... Kuvasi aika hyvin suomalaista perusjunttia. Elokuva on paljon lähempänä sellaista todellista Suomi-kuvaa kuin esim. Mäkelän Pahat pojat. Silti Matista puutui se kipinä, tai ehkä se taas johtui mäkihypyn puutoksesta. (Sitä oli elokuvassa yllättävän vähän) Eli Matti on sitä keskikastin pahnaa.
Those who don't believe in magic will never find it.
~ Roald Dahl ~
Ikuisuusprojekti

Vätte

 • Ankeuttaja
Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #14 : Tammikuu 16, 2006, 12:08:44 »
Suomalaisia elokuvia olen nähnyt sopivasti muodostaakseni niistä "yleisen" mielipiteen. Mielipiteeni on: liikaa viinaa, tupakkaa ja kiroilua. Monetkin suomalaiset leffat olisivat kymmenen kertaa parempia, jos kyseisiä asioita olisi vähennetty puoleen, esim Helmiä ja Sikoja ja Keisarikunta. Jossain määrin kotimaisista filmeistä puuttuu myös asenne, esim Kuutamolla-elokuva olisi voinut ola hyväkin jos näyttelijöillä olisi ollut enemmän pontta suorituksissaan.

Mutta hyviäkin vetoja löytyy, lähinnä lasten leffojen puolelta, eli Pelikaanimies ja Heinähattu ja vilttitossu ovat ihania elokuvia. Niissä suomalaisuus tuo ihanan säväksen ja  vilpittömyyden, eivätkä ne toimisi amerikkalaisina versioina. Välitömyydellään minut lumosi myös Menolippu Mombasaan, johon suhtauduin aluksi hyvin epäillen, mutta onneksen siinä ei juurikaan ollut alussa mainittuja asioita. Poikien elämänilo ja elokuvan musiikki oli mukaansa tempaavaa, elokuvan asennekin oli jokseenkin kohdallaan.

Poissa neidor

 • Xena
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pakeha (aroha) Maori
  • KC
Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #15 : Tammikuu 17, 2006, 17:52:15 »
Viime vuoden paras elokuva on mielestäni ollut Äideistä parhain. Sitä ei onnistunut syrjäyttämään mikään. Oli muuten hienoa, kun astuu ulos salista silmiään pyyhkien ja ovimiehet naureskelee:"Taas aiheutettiin traumoja."

Sit kans joku parikymppinen mies nyyhkiskeli edelleen metrossa. Voi pyhä awwwius...

Muutenkin vuonna 2005 tullu ihan hyvää satoa. Tyttö sinä olet tähti oli mun mielestä hyvä ja FC Venus varsin viihdyttävä. Paha maa ja Koti-ikävä ihan ok. Kyllä mä tykkäsin, että nää uudet pärjäsi siinä missä ulkomaalainen tusinakrääsäkin.
Colombia = You'll come for the enticing beauty of the Caribbean Sea. You'll stay because you've been kidnapped and locked in the trunk of a Dodge Dart.

acoustic

 • Ankeuttaja
Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #16 : Tammikuu 18, 2006, 13:46:40 »
Vaikea sanoa, ehkä Hollywoodin leffat vetävät kuitenkin pitemmän korren, ja niitähän tässä on tullut enemmän nähtyäkin.

Menolippu Mombasaan on sellainen suomalainen leffa, josta pidin kovasti - se ei ollut rahapulaa, ryyppäämistä, ja seksiä, vaan tarinalla oli jokin tarkoitus, vaikka huumoriakin oli saatu hyvin ujutettua sekaan. Tämä ei ole pelkästään paras suomalainen leffa, vaan varmaan jossain Top 10-leffoissani muutenkin.

Toinen hyvä leffa - tai oikeastaan sarja - on Raid; olen aina pitänyt dekkareista, ja tuo oli oikeasti hyvä sarja, huumorikin oli sen verran ovelan sarkastista että nauroin pitkään tuolle.

Totta, suomalaiset leffat ovat hieman yksitoikkoisia, mutta eiko se ole juuri tuo, mikä tehoaa kansaan? Tyypilliset suomalaiset vitsit ja tarinat keskittyvät seksiin, viinaan, ja väkivaltaan, joten miksei niitä tungettaisi elokuviin, varsinkin noihin nuorisoelokuviin?

Suomen kansa, huumori, ja elämäntapa poikkeavat Amerikkalaisten tavoista, joten miksi elokuvien pitäisi olla samanlaisia? Ei, kaikki nuo 'Helmiä ja Sikoja' ja 'Pahat Pojat' sun muut nuorisoleffat eivät vedä vertoja Hollywoodin tuotoksille, mutta muistan silti muutaman hyvän suomalaisen leffan, noiden ylläolevien lisäksi mm. Rukajärventie.

Poissa Spectre

 • Wraith
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #17 : Tammikuu 18, 2006, 14:10:57 »
Kuten useimmat tänne kirjoittaneista, en minäkään oikein lämpene kotimaisille elokuville. Varsinkan näille uusille. Tuntematon sotilas nyt jokseenkin on jo osa Suomen historiaa, en lue sitä elokuvaksi jotenkaan, katson sen joka joulu ihan vaan pelkästä velvollisuuden tunnosta :). Ihan vanhat elokuvat tyylin Ansa ja Tapio ovat herttaisia, musiikki niissä on ihanaa ja ne kaikki heinälatokohtaukset... Niin viatonta ja jotenkin söpöistä. Niitä on vain rasittava katsoa, kun joutuu laittamaan telkun ihan täysille, että kuulisi mitä ne siellä puhuu, ja sitten kun tulee musiikkikohtaus, korvat ja telkkari meinaa hajota, kun se tulee niin kovalla :P

Näissä uusissa elokuvissa ei sitten olekaan mitään herttaista tai viatonta. Tissiä, peppua ja seksiä kietoutuneena löyhään juoneen ja melko olemattomiin näyttelijäsuorituksiin, puhumattakaan kehnosta ja tökeröstä tekniikasta. Olen seurannut muutaman osan ruotsalaista elokuvatuotantoa, mm. Beck-leffoja ja ovat ne ihan eri universumista, kuin nämä suomalaiset kyhäelmät. Mikäköhän siinä on, että naapurissa on päästy niin paljon meitä edelle tässä asiassa? Ei sen puoleen, tekeehän ne pääsääntöisesti parempaa musiikkiakin, kuin me..

Nerdie

 • Ankeuttaja
Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #18 : Tammikuu 18, 2006, 18:09:11 »
Miksi kaikki meitä suomalaisia parjaavat? Meidän juntteja elokuviamme?
Hei, me olemme juntti ja sadassa vuodessa huimasti kehittynyt kansa, joka toivon mukaan kehittyy kokoajan. Suomessa tehdään loistavia leffoja, mutta myös totaalisen surkeita. Mutta näin on myös muualla.
Suomalaisille suomalaista, amerikkalaisia joka maailmankolkkaan. Eikö se vähän näin ole.

Maamme leffat eivät keskity kauhuun. Seksiä, olin-ennen-köyhä-minusta-tuli-stara-leffoja ja koskettavia aiheitä löytyy. Sotaa, rahaa ja hikisiä miehiä pelloilla.

Minä omalla tavallani pidän maamme leffoista. Niissä näkyy se tietty karkeus, joka kuvastuu meistä itsestämme. Suomessa on hyviä näyttelijöitä, mutta sitten on myös huonoja. Täällä muutama näyttelijä vetää puoleensa, saa menemään leffateatteriin, vain näkemään se tietty näyttelijä. Se on suloista ja ihanaa. Itselläni se ihastus taitaa olla iki-ihanaan Peter Franzéniin. Kröhöm.

Vaikka useimmissa kotimaisiassa leffoissa näyttelijät sönkkäävät, leikkaukset ovat sieltä ja täältä, kuvaus ehkä kaukaa haettua ja äänitys sitä ei niin hyvää, kaikissa niissä on jokin idea. Yleensä ne minua ainakin koskettavat. Ja naurattavat. Älkää väittäkö, ettette olisi nauraneet edes kerran katsoessanne ekaa kertaa Helmiä ja Sikoja? Minä ainakin nauroin, ja vieläkin jaksan sille nauraa. Se omalla tavallaan koskettaa, antaa ajattelemisen aihetta. Nojoo, siinähän kiroilua, kaljaa ja baareja, mutta sitähän se Suomi on. Turha Suomen on tehdä mitään muuta.
Matrix-pelleilyä, kuulen-ääniä-kauhuleffoja ja merirosvojen hämärää elämää?
Se ei ole suomalaista, miksi me tekisimme sitä?
Suomi on karkea elokuvamaa, ja sellaisena se on hyvä. Me emme mielestäni tarvitse tänne mitään huutosakkityttöjä tai tietokonevirus-uhkaa maailmaamme juttuja?

Suomalaisissa leffoissa on aina kauniit maisemat. Senhän me tiedämme. Parhaiksi ja koskettavimmiksi suomalaisfilmeiksi sanoisin Heinähattu ja Vilttitossu, Rukajärventie, Häjyt ja Mies vailla menneisyyttä. Niitä on paljon lisääkin, mutta dementikkona en muista. Ajatuksena on mennä tsiikailemaan tuo Matti ja FC Venus. Varmasti hyviä :)
Äideistä parhain oli tarkoitus myös mennä katsomaan, mutta silloin pyöri Potter elokuvissa ja tietenkin menin sen sitten katsomaan. Suomalaisia rakkauselokuvia en ole hirveästi katsellut, eikä pahemmin kiinnosta. Minä ja Morrisson vaikutti tylsältä, ja Kuutamolla- elokuvaan ei ole ollut tilasuutta päästä.
Suomi tekee siis suomalaista, kelpuuttavaa ja koskettavaa materiaalia. Hyvä niin.

Myar

 • Ankeuttaja
Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #19 : Tammikuu 20, 2006, 13:23:44 »
Suomalaiset leffat ovat mielestäni aika surkeita. Tehosteet ovat huonoja, ja aiheet aina niin tavanomaisia.
 Jenkkileffat vetoavat minuun paremmin, vaikka juonet ovatkin aika loppuunkulutettuja, mutta satun pitämään kliseisistä elokuvista.
Amerikkalaisissa leffoissa huumori on paljon räävittömämpää ja muutenkin enemmän lähellä omaani. Suomalaisista elokuvista paistaa suomalaisten tyypillinen tylsyys ja mitäänsanomattomuus. Tosin jotkut elämänkerta leffat ovat onnistuneita ja jopa hauskoja, kuten nyt teattereihin tullut Matti-elokuva.

damis

 • Ankeuttaja
Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #20 : Tammikuu 20, 2006, 16:21:58 »
Jaahas, mikähän niistä suomalaisista näyttelijöistä tekee niin kauhean surkeita ja huonoja. EI TODELLAKAAN voi yleistää että suomalaiset näyttelijät ovat huonoja ja muut eivät, samoin kuin ei voi yleistää sitäkään että suomalaiset elokuvat ovat huonoja ja muut eivät. Näyttelijä tai elokuva on huono tai on olematta huono, riippumatta siitä missä se on tehty. Tietysti tuulesta temmatut näyttelijät VOIVAT olla huonoja, ja kenties joltakin luonnistuu paremmin teatteri- kuin elokuvanäyttely, mutta jos ammattilaisia katsotaan niin tuskin ne nyt kaikki niin äärettömän huonoja ovat, ja varsinkaan siksi että olisivat suomalaisia.
Ihan huomiona että tätä palstaahan voi vaikka lukeakin joku SUOMALAINEN NÄYTTELIJÄ (joka varmasti ilahtuu suunnattomasti lukemastaan)

Mömmö

 • Ankeuttaja
Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #21 : Huhtikuu 25, 2006, 22:56:38 »
Suomalaisia elokuvia pääsee teatterilevitykseen hirveän vähän elokuvia, mikä kyllä näkyy laadussa. Tai en tarkoita, etteivätkö suomalaiset elokuvat olisi taidokkaasti tehtyjä, mutta aikalailla sellaista helposti pureksittavaa, joka myy taatusti. En itse henkilökohtaisesti kauhean montaa hyvää suomalaista elokuvaa keksi, vaikka onhan niitä.

Joesta tykkäsin, siinä oli hieno idea ja hienoja pieniä tarinoita, samoin Näkymätön Elina oli tunnelmaltaan hieno. Ja kyllä oikeasti taatusti paljonkin hyvää tehdään ja keksiihän noita, kun enemmän alkaa miettimään, mutta valtaosa tuntuu nykyään yrittävän jäljitellä jollain tapaa Hollywoodia.

Noista isomman markkinointiprosessin elokuvista pitää mainita paha maa, joka teki vaikutuksen ja onnistui ainakin järkyttämään niin pahasti, etten osaa sitä ainakaan huonoksi sanoa. Ja Helmiä ja Sikoja oli kyllä tosi nhyväntuulinen ja hauska elokuva.

Aki Kaurismäki on ihan omaa luokkaansa, hänen elokuvistaan pidän hirveästi. Hänellä on niin oma tyyli ja koskettavia ja hauskoja tarinoita ja henkilöitä. Kaurismäki on myös puhunut paljon suomalaisen elokuvan puolesta ja ylinpäätään elokuvakulttuurin puolesta suomessa mikä on hienoa.

juusto

 • Ankeuttaja
Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #22 : Huhtikuu 26, 2006, 18:29:39 »
Mä en juurikaan katso kotimaisia elokuvia, niistä tuntuu puuttuvan ulkomaisissa leffoissa olevan tietynlainen syvyys.

Onhan kotimaisissakin leffoissa muutamia poikkeuksia, esimerkiksi Tyttö sinä olet tähti on mielestäni aika hyvä leffa.

Poissa Giliath

 • Cassiopeian pikkusisko
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Jensen Ackles :D
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #23 : Heinäkuu 02, 2008, 16:48:06 »
Jos nyt katson yleisesti katsomiani suomalaisia nuoriso leffoja, en pidä yhtään. Olen joutunut katsomaan monia, mutta ne eivät jotenkin iske minuun. Ehkä syynä on se, että juoni ja näyttelijät ovat ennalta-arvattavia tai pinnallisia. Jotenkin kun on tottunut katsomaan ulkomaalaisia elokuvia, suomalaisten  ns. parhaimmat leffat ovat yhtä hyviä kun sellaiset ulkomaalaisten kelvolliset, joita katsoa nökättää ajan puutteessa.

Entiset suomalaiset elokuvat... No jos katsoo sekunninkin Ylen lähettämiä elokuvia, ei pysty edes ymmärtämään, miten sellaisia elokuvia on. Tietenkin sodan jälkeen haluttiin piristää ihmisiä ja siihen aikaan niistä pidettiin varmasti, mutta nykyisin niitä ei enää pysty katsomaan edes sekunttia, ellei nyt ole ihastunut vanhan ajanelokuviin.

Tietenkin on hyvä, että suomalaiset yrittävät tehdä elokuvia ja eivät matki suoraan USA;sta. Joittenkin mielestä tietenkin suomalaiset elokuvat ovat hyviä ja katsomisen arvoisia, mutta en itse kuulu siihen ryhmään. Yritän kuitenkin katsoa esim. joukkue matkalla bussissa suomalaisia nuoriso-elokuvia, mutta kuten kerrottu, eivät iske minuun. Tietenkin saattaa joskus tulla elokuva, josta saattaisin pitää paljon.
*Miettii ja lukee, mutta harvemmin kirjoittaa*

Poissa fascino

 • Merirosvo
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #24 : Heinäkuu 02, 2008, 16:55:55 »
En oikeastaan tykkää suomalaisista elokuvista. Onhan niitä pari ihan OK:ta, mutta ei oikeastaan hyviä. Niissä on koko ajan sellainen outo outo outo tunnelma jota ei osaa selittää. En katso edes juurikaan kotimaisia elokuvia.
Missä on aarteesi, siellä on sydämesi
RIP Elli 4.8.2008

Poissa Raitasukka

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Objection!
  • flavors.me
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #25 : Heinäkuu 02, 2008, 20:13:48 »
Minä olen onnistunut välttämään suomalaisia elokuvia suhteellisen hyvin: en edes muista milloin olisin viimeksi katsonut sellaisen.

Valitin jokin aika sitten kaverilleni, ettei meillä osata tehdä muuta kuin sotaleffoja ja romanttista komediaa (tai jotain vastaavaa...?). Siinä ehkä syy siihen, miksei kotimainen nappaa. Aiheet eivät ole kovin monipuolisia ja voi sitä melankolian määrää, jota löytyy myös kotimaisesta musiikistakin ;) Muistan kylläkin pitäneeni elokuvista Helmiä sioille ja Heinähattu ja Vilttitossu, joten eivät asiat mitenkään huonosti ole. Mutta niin, tarjonnasta ei vain löydy elokuvia, joissa olisi minua kiinnostava aihe.
Suomalaisissa elokuvissa on myös se huono puoli, että samat näyttelijät tuppaavat olemaan joka leffassa (joo tiedän, Suomi on pieni maa) ja sekin vielä, että aina ei meinaa saada vuorosanoista selvää kun puhe on sellaista ihme mutinaa.

Sitä todella hyvää kotimaista elokuvaa odotellessa pitäydyn ulkomaisissa :)

Ja loppuun pikkuinen offi: joskus huomaa, että suomalaiset tv-sarjat voivat olla todella hyviä! Ja ei, nyt en puhu Salkkareista. Tarkoitin esim. Tahdon asiaa.

Poissa Schizo

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #26 : Heinäkuu 02, 2008, 23:04:47 »
Itseltäni löytyy 24 suomalaista leffaa ja niistä voisin myydä yli puolet.. Enää en juuri jaksa edes käydä katsomassa suomalaisia elokuvia. Viime vuosien poikkeuksina voisi pitää Dome Karukosken elokuvia, etenkin kaupallisemman Tyttö sinä olet tähti -leffan jälkeen tehtyä Tummien perhosten kotia. Varmaan kun mies saa enemmän kokemusta ja varmuutta, niin kykenee tekemään lisää kiinnostavampiakin elokuvia.

Sinänsä musta kyllä tuntuu, että elokuva Suomessa on varmaan menossa parempaan suuntaan tai siis ainakin jotain muutosta on tapahtumassa, kuten esim. suomalaisia kauhuelokuvia pitäisi kait tänä tai ensi vuonna ilmestyä ja itse olen nähnyt vain yhden suomalaisen kauhuleffan (Kuutamosonaatti tms) ja ei kai sen lisäksi niitä kovin montaa muuta ole tehty, paitsi sitten vähän indiemäisesti.

Suomalaisista ohjaajista varmaankin piristävin on Aki Kaurismäki, koska hän on aidosti suomalainen ohjaaja ja muutenkin aika auteurimainen, mikä ei Suomessa jostain syystä taida olla kovin yleistä. Hänellä on paljon mielikuvitusta ja rohkeutta kokeilla asioita, mitkä tuntuvat hänestä hyvältä ja en usko että kovinkaan moni suomalainen ohjaaja tekee niin.. Kaurismäki ei tee elokuvia miellyttääkseen jokaista ja tavoittaakseen jokaisen, vaan haluaa oikeasti näyttää elokuvillaan jotain, mikä sekin on harvinaista tässä maassa. Toisaalta jos Kaurismäkeä sitten vertailee joihinkin ulkomaisiin ohjaajiin, niin hän on musta aika keskiverto.

Raha se varmaan onkin suomalaisen elokuvan suurin ongelma, kaikin tavoin. Rahaa ei riitä niiden tekemiseen ja niiden menestymisen on oltava varmaa ja elokuvia yritetään suunnata lähinnä vain tietylle yleisölle ja niistä koitetaan tehdä "mainstreamia", mikä kuitenkin aina omaan silmään näyttää pelkästään katsojien aliarvioimiselta. Täällä ei oikeastaan varmaan uskalleta edes tehdä mitään rohkeita ja erilaisia ja jopa provosoivia/häiritseviä/kantaaottavia/you-name-it elokuvia, mikä kuitenkin saattaisi piristää valtavasti suomalaista elokuvakenttää..

Ongelmahan on myös se, että näyttelijöillä on teatteripohja eli teatterinäyttelyn maneerit tuodaan myös elokuvakameran eteen, mikä ei kertakaikkiaan toimi (katsokaa esimerkkiä Salkkareista) ja näytä luontevalta. Sinänsä näyttelijöillä pyyhkii varmaan paljon paremmin jossain USA:ssa, missä elokuvanäyttelylläkin voi tienata elantonsa, toisin kuin täällä. Samojen näyttelijöiden käyttö jokaisissa elokuvissa on todella häiritsevää, esim. joku Mikko Leppilampi on varmaan about jokaisessa suomielokuvassa mitä käyn katsomassa. :D

Nojuu, mättää kai suomalaisissa elokuvissa muukin kuin raha ja näyttelijät, en tiedä. Pohjoismainen elokuva ei muutenkaan juuri iske minuun, muutamia poikkeuksiahan tietysti aina on, mutta yleisesti ottaen sanoisin, että etsin elokuvani muista maista. Itse en oikein pidä edes näistä ns. legendaarisista suomalaisista ohjaajista kuten Risto Jarvasta ja Matti Kassilasta. Näistä uudemmista joku Paha maa lähinnä jotenkin hävetti, olihan se varsin erilainen vrt. muut niihin aikoihin tulleet kotimaiset elokuvat, ja esim. Game Over taas oli ehkä yksi typerämpiä elokuvia mitä olen koskaan katsonut.
"I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I'm out of control and at times hard to handle.
But if you can't handle me at my worst then you sure as hell don't deserve me at my best." - Marilyn Monroe

Poissa Damien

 • greatest hit
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • erinomainen ihmislapsi
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #27 : Elokuu 02, 2008, 19:12:37 »
Itse pidän lähinnä suomalais-ruotsalais-elokuvista, muun muassa Äideistä parhain ja Populäärimusiikkia Vittulanjänkältä ovat lempielokuviani (ei sillä että populäärimusiikki pesisi kirjaa, se on tuhat kertaa leffaa parempi, mutta silti elokuva on mielestäni erittäin taidokkaasti tehty! huomattavasti paremmin kuin tietyt nimeltämainitsemattomat amerikkalaiset leffat jotka pohjautuvat kirjaan.) Mutta en väitä että suomalaiset elokuvat olisivat huonoja. Tykkäsin tosi paljon Jadesoturista. Idealtaan se oli mielestäni erittäin kiehtova, kietoa yhteen kahden eri kansallisuuden historiaa/kulttuuria, toteutus ei välttämättä ollut aivan sen arvoinen, mutta pidin silti. Ja jos tässä nyt ruvetaan listaamaan hyviä suomalaisia elokuvia, niin Helmiä ja sikoja on mahtava, Heinähattu ja vilttitossu, Pelikaanimies, kyllä toimii ja kaikki Speden leffathan nyt ovat ihan klassikkoja.

Tottakai joukkoon mahtuu myös lukemattomia määriä huonoja elokuvia, mutta eiköhän niin ole joka maassa. Tuntuu vain vähän siltä, että suomalaiset ottavat aika useasti huomioon vain huonot ja unohtavat ne helmet.

Eikä tarvitse olla miljoonien budjetteja että saa aikaan hyvän elokuvan! On typerää väittää niin. Suomesta löytyy todella hyviä näyttelijöitä ja todella hyviä ohjaajia, kyllä täällä saadaan paljonkin hyvää aikaan. Muutenkin, omasta mielestäni suomalainen (ja brittiläinen) huumori on paljon parempaa kuin tuolla rapakon takana. Sitten on vielä se suomalainen tunnelma, jota joku tuolla aiemminkin luonnehti hyvin että "Sitä kun lähtee kadulle tallomaan leffan jälkeen, niin siellä kohtaa sen saman maailman ja todellisuuden." (hyvin sanottu, näin btw)

Se minun on kyllä pakko myöntää, että Suomessa tehdään parempaa teatteria kuin elokuvia (ja mini tv-sarjoja! voisinkin kirjoittaa tähän kymmenen kertaa pidemmän sepustuksen suomalaisista minisarjoista ja niiden loistavuudesta), mutta tässä varmaan kävikin jo aika hyvin selväksi, mitä minä suomalaisista elokuvista ajattelen.
23 seconds on the floor Is all (s)he needs, And not a minute more

Cyria

 • Ankeuttaja
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #28 : Helmikuu 08, 2009, 17:14:53 »
Mielestäni kaikki kotimaiset leffat on ihan surkeita.
Ne on pienellä budjetilla tehty, eli ei ikinä kannata odottaa mitään erikoistehosteita, räjähteitä, yms.
Sitten kaikki nuorisoleffojen päähenkilöt on kaikki ihan sellaisia typeryyksiä tekeviä teinejä... Kaikki vaan sekoilee, ja sit ne joutuu kärsimään seuraukset. Ja suomalaiset leffat on joko hillittömiä käkätysleffoja, tai sit sellasia synkistely-nyyhkyelokuvia.
Koettaisivat tehdä jotain aitoa, tai sitten fantasiaa.
Esim. Remeksen kirjoista voisi saada aikaan edes jotakin. Tai Ilkka Auerin Lumen ja Jään Maa-sarjasta.

Nooraijai

 • Ankeuttaja
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #29 : Maaliskuu 21, 2009, 13:07:51 »
En pahemmin pidä näistä suomalaisista leffoista. En tiedä oikein mistä se johtuu. Ehkä minulla on ennakkoluuloja, tai sitten ei, mutta olen tuossa nyt joitain nähnyt, ja niistä en pitänyt. Ne eivät olleet yhtään minun makuuni. Nyt lähiaikoina en sitten olekaan enää niitä katsellut.

Poissa Asoalian

 • : W
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #30 : Maaliskuu 22, 2009, 20:53:20 »
Minä(kään) en oikein ole suomalaisten leffojen ystävä. Voi olla että se johtuu siitä etten ole jaksanut katsoa hirveän montaa kotimaista leffaa, mutta niiden perusteella olen muodostanut mielipiteen, että suomalaiset leffat on yleensä vähän hutaistuja, toisiaan liikaa muistuttavia ja tönkösti näyteltyjä. Tuntuu siltä, että suomalaiset leffat ovat kaikki joko kun-mikään-ei-tunnu-miltään- leffoja (porukka ympärikännissä läpi leffan ja kellään ei mene ikinäkoskaan hyvin) tai hah-hah- komedioita (Kummelit tms), niin, tai sitten jatko- tai talvisotaleffoja. Joo, toki muunkinlaisia leffoja on Suomessa tehty, mutta kuitenkin suurimman osan suomalaisista leffoista voi heittää johonkin noista laatikoista, ja jos mikään aiheista ei kolahda, niin kotimainen leffatarjona on pakko kiertää kaukaa.

Tönkköys. Enpä sitten tiedä, onko vain niin että suunnilleen kaikki suomen kielellä näytelty kuulostaa kornilta, vai onko minussa jotain vikaa, mutta niin se vain tuntuu menevän. Vaikka voi olla, että se johtuu siitä, että useimmissa leffoissa puhutaan helsinkiläisittäin, mikä näin keskisuomalaisen näkökulmasta tuntuu teennäseiltä. Tai ehkä Suomessa vain on vähän hyviä näyttelijöitä. En tiedä.
Niin ja minua ärsyttää kotimaisissa leffoissa aavistuksen verran myös se, että näyttelijät on suunnilleen joka leffassa samat.

Pienibudjettisuus ja erikoistehosteiden puute taas ei minua vaivaa. Ei siinä mitään, ettei ole hienoja tehosteita, jos vain olisi hyvä kässäri ja idea ja näyttelijät - harmi, ettei vain useimmiten ole.

Mutta kyllä Suomessa on ihan hyviäkin leffoja tehty. Esimerkiksi Jadesoturista pidän paljonkin - siinä ei töki oikeastaan mikään, paitsi vähän sekava juoni.
"You think that's hard? Try auditioning for Baywatch
and being told they're going in another direction."

Poissa April

 • ½ kaksosista
 • Vuotislainen
 • lisää Weasleyn Welhovitsejä!
 • Pottermore: LumosNiffler27512
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #31 : Maaliskuu 23, 2009, 11:12:51 »
Pidän kanssa levottomista,pelikaanimies,menolippu mombasaa,risto räppääjä,helmiä ja sikoja,matti,vares..niitä löytyy.Kyllä Suomessakin osataan tehdä.Näissä elokuvissa ja samat tutut näyttelijät ja he ovat hyviä,osaavat roolinsa.Kuten Jasper Pääkkönen,Juha Veijonen..
"It's sort of exciting, isn't it? Breaking the rules." - Hermione

"Who are you and what have you done with Hermione Granger?" - Ron

Poissa Catnip

 • Mestarietsivä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #32 : Maaliskuu 27, 2009, 11:52:36 »
Parhaita suomalaisia taitaa olla Pohjanmaa ja Häjyt. Pohjanmaa elokuvan "jatko-osa" Amerikanraitti oli surkea esitys. Näyttelijä vaihtui toisessa elokuvassa joten koko elokuva tuntui ihan erilaiselta ja kun tapahtumat tapahtui pääosin amerikassa.

Häjyt oli aivan mahtava! Tykkäsin kovasti vaikka olikin aika masentava ja niin edelleen. Taneli Mäkelä on yks parhaista suomalaisista näyttelijöistä. Samaten oli Åke Lindman. Harmi kun meni kuolemaan. :(


Poissa Hippogriff

 • :)
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Pottermore: SicklePotion51
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #33 : Maaliskuu 28, 2009, 14:22:33 »
Huhhuh, kaikki suomalaiset elokuvat ovat niin samanlaisia, ja kaikenlisäksi sisältävät lähes aina samat näyttelijät, mm. Jasper Pääkkönen,  Juha Veijonen yms. Esimerkiksi Matti-elokuva sisälsi muutaman hyvän letkautuksen alussa, mutta loppua kohti elokuva meni vain surkeammaksi aina pohjanoteeraukseen saakka. Samoiten molemmat Varekset. Mutta ehkä kaikkein huonoin näkemäni suomalainen elokuva on Pelikaanimies, joka oli kerrassaan niin surkea, että alkoi melkein itkettämään. Onneksi en sentään katsonut sitä loppuun asti.

Poissa adswil

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #34 : Huhtikuu 12, 2009, 19:11:38 »
En tykkää yhtään. Olen nähnyt aika monia suomalaisia elokuvia, mutta yksikään niistä ei ole läheskään yhtä hyvä kuin parhaat ulkomaiset elokuvat. Jotenkin tuntuu, että melkein kaikissa suomalaisissa elokuvissa "hauskuus" perustuu siihen, että rumat ihmiset örveltävät kännissä ilman vaatteita ja kiroilevat hirveästi. Erittäin harva suomalainen komedia on oikeasti hauska (tosin samaa pätee muunkin maalaisiin, komedia taitaa olla tosi vaikea laji). Lisäksi suomalaisissa elokuvissa ärsyttää se, että niissä on oikeasti ihan aina samat näyttelijät. Onhan se toki ymmärrettävää näin pienessä maassa, mutta siinä on se huono puoli, että jos ei tykkää jostain tietystä näyttelijästä, niin sitä on tosi vaikea vältellä :D Ja alkaa muutenkin kyllästyttää se samojen naamojen katselu, vaikka osa näyttelijöistä onkin toki hyviä.
In my world love is for poets - so I'm trying to be one.

Poissa Giladra Carrion

 • Kuolonsyöjä
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ShieldFang27063
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #35 : Huhtikuu 15, 2009, 18:19:24 »
Minä en juurikaan perusta kotimaisista leffoista, eivät vain ole makuuni sen puoleen uudet kuin vanhatkaan. Sitä en kuitenkaan kiistä, etteikö Suomessa yhä tehtäisi menestysleffoja (omalla mittapuullamme) jotka ovat hyviäkin, mutta minuun eivät jostain syystä kolahda. Onhan näitä vaikka millä mitalla muitakin kotimaisia leffoja kuin nämä nuorisoleffat, jotka muuten peittoavat esim. jenkkien nuorisoleffat mennen tullen.

Kammottavinta, mitä viime vuosina Suomessa on kyhätty, oli Jadesoturi... Aivan käsittämättömän huono leffa - osasyy taisi olla se, etteivät tuon tyyppiset muutenkaan kolahda minuun.

Häjyt oli aivan mahtava! Tykkäsin kovasti vaikka olikin aika masentava ja niin edelleen.
Yksi niistä harvoista kotimaisista leffoista, joista minäkin satun pitämään. :)
Tuo synkkyys yms. olivat minusta juuri sopivia tuohon leffaan, tuon tyyliset suomalaiset leffat ovat oikeastaan melkeinpä ainoita joista pidän, jos nyt yleisesti ottaen katsotaan (eikä niitäkään ole kokonaisuudessaan kuin pari).

Mielestäni kaikki kotimaiset leffat on ihan surkeita.
Ne on pienellä budjetilla tehty, eli ei ikinä kannata odottaa mitään erikoistehosteita, räjähteitä, yms.
Sitten kaikki nuorisoleffojen päähenkilöt on kaikki ihan sellaisia typeryyksiä tekeviä teinejä... Kaikki vaan sekoilee, ja sit ne joutuu kärsimään seuraukset. Ja suomalaiset leffat on joko hillittömiä käkätysleffoja, tai sit sellasia synkistely-nyyhkyelokuvia.
Koettaisivat tehdä jotain aitoa, tai sitten fantasiaa.
Minusta nuo kaikki mainitsemasi seikat nimenomaan ovat aitoa suomalaista meininkiä - ehkä hieman kärjistettynä, mutta kuitenkin.
On ihan mukava toisaalta katsella vähän pienemmällä budjetilla tehtyjä leffoja, joissa ei mässäillä erikoistehosteilla sun muilla.


Minusta suomalaiset näyttelijät eivät missään nimessä ole huonoja, vaikka teatterillisia piirteitä leffarooleissakin on nähtävissä. Suomessa vain on jo näyttelijöidenkin suhteen vallan erilainen kulttuuri kuin vaikkapa Hollywoodissa - Suomessa näyttelijät tuntuvat maanläheisiltä ja todellisilta, kun taas Jenkkilässä on aivan muuta. Onhan se tietty selvä, ettei Suomen mittakaavassa kyetä läheskään samaan, mutta ei minusta välttämättä tarvisikaan.
Leffojen rahoitus on aina niin kiven alla, ettei täällä kovin surkeat kässärit pääse edes läpi, vaan ne parhaat poimitaan.
“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”

Poissa puolipro

 • Lapsellinen eli lapsi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • BANG
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #36 : Huhtikuu 17, 2009, 18:33:26 »
En henk.koht. pidä suomalaisista elokuvista paljoakaan. Olen vain tottunut kuulemaan elokuvissa englantia, ja Suomessa ei edes ole kovin hyviä näyttelijöitä (vain komediassa). Ja joku sanoikin, että tehosteet ovat huonompia. Niin ovat, ja äänenlaatu ja kaikki. Itse olen tykästynyt joko todella suuren budjetin elokuviin tai sitten aivan minimaalisen budjetin omaaviin. Eli joko kaikki tai ei mitään.

Olen myös huomannut etten katso ikinä elokuvateatterissa suomalaisten näyttelemiä elokuvia. Katsoin kerran Jussi-gaalan (tai jonkun sellaisen kuitenkin) ja en tunnistanut yhtään elokuvaa. Kaikki olivat ihan hatusta vedettyjä.

Ainoa hyvä asia suomalaisissa elokuvissa taitaa olla, että vitsit onnistuvat suomalaisittain paremmin kuin ne suomennettuna englannista onnistuvat. Tietenkin jotkut legendaariset Uuno Turhapurot ja nämä joita muissa maissa ei varmaan edes voi kuvitella tekevän, ovat hyviä ja poikkeuksellisen hauskoja::Dd
- LAULETAAN SE YHESSÄ, "PIRATE'S LIFE FOR ME" !
- EI, MÄ OON VAMPYYRI. "VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN, VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN. TAHDON SAADA CULLENIN, TAHDON SAADA CULLENIN. ENKÄ PELKÄÄ BELLAAKAAN."

Poissa sunshine

 • törmäsi ikkunaan
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: HawthornGhost192
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #37 : Toukokuu 24, 2009, 19:04:37 »
Minä(kään) en oikeastaan tykkää suomalaisista leffoista, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta.
Suomalaisita elokuvista hyviä, tai kohtuullisen hyviä, ovat Tyttö sinä olet tähti ja FC Venus.

En oikein osaa sanoa miksi en pidä yleensä kotimaisista leffoista. Ehkä se johtuu, kuten jotkut on jo sanonutkin, pienemmästä budjetistä ja henkilökohtaisesta sanoisin, että suomalaiset elokuvat ovat jotenkin vaatimattomia, joka johtuu varmaan pienstä budjetisa ja tehosteiden vähyydestä..

Kammottavinta, mitä viime vuosina Suomessa on kyhätty, oli Jadesoturi...
Olen täysin samaa mieltä, en edes tajunnut kunnolla koko leffaa, mielestäni se oli aika sekava..

Katsoin kerran Jussi-gaalan (tai jonkun sellaisen kuitenkin) ja en tunnistanut yhtään elokuvaa. Kaikki olivat ihan hatusta vedettyjä.
Täytyy myöntää, että minullekin on käynyt näin muutamankin kerran, en tiedä edes puoliakaan Suomessa tehtävistä elokuvista saati sitten niiden juonista ja näyttelijöistä.
Ole itse se muutos, minkä haluat maailmassa nähdä

Poissa emwt

 • Hovisäätäjä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Rohkelikko vai Luihuinen?
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #38 : Toukokuu 25, 2009, 11:46:42 »
Kotimaisia leffoja (ja tv-sarjojakin) vaivaa yleisesti epätasianen näyttelijätyö. Monesti leffoissa on pari hyvää näyttelijää, jotka osaavat asiansa ja sitten sivurooleissa olevat vähän heikommat näyttelijät kaikkine virheineen loistavat kuin lamput. Ehkä vika on ohjauksessa, koska hyvän ohjaajan pitäisi pystyä tasoittamaan eroja ja preppaamaan muitakin kuin pääroolien esittäjiä.
Muutamia hyviä elokuvia tulee mieleen, esim. tässä äskettäin pyörinyt Toinen jakalka haudasta, jossa on mielenkiinoinen juoni, tasainen näyttelijätyö ja jännää kamerankäyttöä. Toinen hyvä on komediaa edustava Emmauksen tiellä, jossa on simppeli idea ja hyväntuulinen tunnelma sekä hyviä, vaikkakin kliseisiä, hahmoja.
Kaiken säätämisen keskipisteessä.

Poissa Jentsuma

 • puhelias hölöttävä ärsyttävä pölö
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #39 : Toukokuu 25, 2009, 14:50:11 »
Tönkköys. Enpä sitten tiedä, onko vain niin että suunnilleen kaikki suomen kielellä näytelty kuulostaa kornilta, vai onko minussa jotain vikaa, mutta niin se vain tuntuu menevän. Vaikka voi olla, että se johtuu siitä, että useimmissa leffoissa puhutaan helsinkiläisittäin, mikä näin keskisuomalaisen näkökulmasta tuntuu teennäseiltä. Tai ehkä Suomessa vain on vähän hyviä näyttelijöitä. En tiedä.
Niin ja minua ärsyttää kotimaisissa leffoissa aavistuksen verran myös se, että näyttelijät on suunnilleen joka leffassa samat.

Aivan kuin minun kirjottamani. Minäkin keski-suomessa asun ja olen tottunut kuulemaan vain tätä keski-suomalaisten puhetta, niin jotenkin se "helsinkiläisaksentti" kuulostaa elokuvissa juuri tuolta teennäiseltä. Suomen kieli on kyllä muutenkin varmaan vähän kömpelöä tai jotain. Ennemmin minä kuuntelen englantia elokuvissa kun suomea. Minuakin ärsyttää juuri tuo sama, kun näyttelijät ovat melkein samat joka leffassa. Ja se ärsyttää myös kun ne henkilöt puhuu, niin se kuulostaa niin kovalta ja sellaselta, ei ollenkaan "pehmeältä" niinkun näissä amerikkalaisissa tai muissa. Sama ongelma kyllä tv-sarjojenkin kanssa. Se on vaan jotain niin ärysttävää.

Oikeastaan en ole katsonut kauheasti suomalaisia elokuvia. Olen nähnyt Tyttö sinä olet tähti, Lapsia ja aikuisia, Joki(se on kuvattu täällä (rupu)kaupungis missä asun !!!!), Saippuaprinssi ja tän tämmösiä. Noista mainituista oikeastaan mikään ei ole hyvä, juuri niiden "kovien ja pistävien" äänien takia. Niin joo Näkymätön Elina on hyvä! Eli siis kyllä ihan suomalaisia voin kattoa, mutta tykään paljon enemmän ulkomaalaisista.
Is this the real life, is this just fantasy ?

Leung

 • Ankeuttaja
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #40 : Heinäkuu 30, 2009, 01:32:33 »
No suomalaiset leffat yleensä on jotenkin tylsiä ja tönkköjä, mutta on niitä tosi hyviäkin. FC Venus esimerkiks on tosi hyvä leffa mun mielestä, samoin kuin Helmiä ja sikoja ja Kielletty hedelmä, mut kahessa vikassa kyllä näkyy se tönkköys puhuessa jotenkin.. Monet puhuu niissä kirjakieltä, eikä se kuulosta ollenkaa niin luontevalta :D

floora

 • Ankeuttaja
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #41 : Elokuu 23, 2009, 01:55:38 »
Melkeen kaikki suomalaiset leffat on semmosia tönkköjä, eikä niistä saa mitään selvää ilman tekstityksiä. Kaikki on laitettu aina puhumaan kirjakieltä, vaikkei se sopiskaan siihen leffaan. Esimerkiks Kielletyssä hedelmässä mua ärsyttäää ku ne puhuu niin oudosti. Ja useimmat suomalaiset leffat on täynnä outoja kohtauksia. Jokaisessa leffassa on myös suunnilleen samat näyttelijät.

Tietysti löytyy jotain tosi hyviäkin suomalaisia leffoja, Sooloilua ja Tyttö sinä olet tähti esimerkiks. Molemmat oli hauskoja, eikä mun mielestä niinkään tönkköjä. Ja molemmista sai ihan hyvin selvää ilman tekstejäkin.

Poissa night eagle

 • ficcikääntäjä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Just found my inner Slytherin
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #42 : Elokuu 23, 2009, 22:45:15 »
Mun mielestäni suomalaisissa leffoissa on yleensä niin samanlaiset ja niin moneen kertaan käytetyt aiheet, että oon kyllästyny. Esimerkiksi niissä ei oo muuta kuin kiroilua, ryyppäämistä, sekoilua jne. Tulee sellainen olo, että eikö ne muuta keksi! (mutta tämähän on tietysti vain minun mielipiteeni)
Ja puhe: Se tosiaan on tönkköä ja kirjakielimäistä.
Toki katson joitain suomalaisia elokuvia ja ihan jotenkin pidän, mutta koskaan ei ole enempiä sykähdyttänyt.

-night eagle-
Slytherin wannabe
Gryffindor fangirl
Rawenclaw in heart
Hufflepuff thanks to sorting hat

Poissa samettiina

 • huoleton huuliharppuilija
 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pienestä kipinästä voi syntyä roihuava liekki
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #43 : Joulukuu 29, 2009, 13:49:06 »
Kotimaiset elokuvat... ääh, eivät tosiaan ole minun makuuni. Mielestäni niissä ei ole mitään päätä eikä häntää, eivätkä näyttelijätkään mielestäni ole mitään suuria tähtiä, vaan melko keskinkertaisia. Ja itse elokuvat: turhaa yrittämistä turhalla juonella, sanon minä. Jos kuulenkin jonkun elokuvan olevan suomalainen, lyttään sen lähestulkoon täysin, vaikken ole sitä nähnyt, koska saatan jo aavistaa, mitä tuleman pitäisi.

Jotkut vanhemmat suomalaiset elokuvat kyllä ovat katsomisen arvoisia, esimerkkinä näin Tuntematon sotilas sekä Pekka ja Pätkä -elokuvat. Niissä on sentään sitä jotain, mitä näissä uusimmissa elokuvissa ei nähty.

Olen syytön kaikkeen siihen, mistä kehtaatkin minua epäillä.

Hollye

 • Ankeuttaja
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #44 : Tammikuu 05, 2010, 19:25:59 »
En pidä ollenkaan kotimaisista elokuvista, mutta jotkin elokuvat ovat ihan hyviä. Suurimmassa osassa kotimaisista elokuvista kiroillaan ja juodaan, en pidä sellaisesta. Tietysti kiroillaanhan ja juodaanhan ulkomaisissa elokuvissakin, mutta tuntuu ettei niin monissa. Juonet ja näyttelijät ovat myös todella tylsiä ja huonoja.

Poissa Semmé

 • Sievä Sivetti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Bumtity Bumtity Bum! My life for you!
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #45 : Tammikuu 09, 2010, 22:03:58 »
Suomalaiset elokuvat olisivat hyviä, jos niissä ei puhuttaisi suomea. Itsen en suoraan sanottuna siedä koko kieltä. Se kuulostaa jotenkin niin.. typerältä?(olen pahoillani, mutten yksinkertaisesti vain tykkää suomen kielestä) Sama kuin ruotsi. Elokuviin se ei ainakaan sovi ollenkaan, enkä tykkää kyllä suomalaisista näyttelijöistä sen suuremmin. Suomalaiset näyttelijiät eivät minun mielesta yksinkertaisesti vaan osaa näytellä, tai sitten suomen kielellä ei voi näytellä hyvää suoritusta. Tai siihen saattaa myös vaikuttaa tuo juominen ja kiroilu ja jossain elokuvissa on huonot juonet.
No tietenkin on sitten niitä yksittäisiä suomalaisia leffoja jotka menettelee, mutta henkilökohtaisesti ne yököttävät minua. Anteeksi jos mielipiteeni loukkasi, mutta se on nyt vain on mielipiteeni.
”Teidän lakinne ja oikeutenne, ha, ha, ha, ha.  Niitähän minun pitikin ampua.”
-Homsantuu

Poissa Catnip

 • Mestarietsivä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #46 : Tammikuu 09, 2010, 22:59:01 »
Mitä ihmettä!? Eikö kukaan tosiaan pidä suomalaisista leffoista!? Äääää oonko ainut suomi fani täällä. o__o

Monet haukkuvat suomen kieltä, mutta minusta se kuulostaa ihanalta. Se on niin ihanan 'vaikea' ja raaka kieli. 8D
Suomessa on mielestäni todella hyviä näyttelijöitä. Monet näyttelijät käyvät erilaisiin rooleihin jne. Esimerkiksi Ismo Apell ja Peter Franzen osaavat mielestäni näytellä hyvin erilaisia rooleja.
 
Varmaan paras kotimainen leffa on Häjyt (muutamat sitä jo kehuivatkin). Se vaan yksinkertaisesti on niin huvittava, koskettava ja täynnä elinvoimaa (mistähän tuokin tuli...). Rööperi sen sijaan tuotti suuren pettymyksen. Se vaikutti alussa niin hyvältä, mutta osoittautui melko tylsäksi ja aivan liian masentavaksi minun makuuni. Näyttelijä kaarti kuitenkin oli huippu luokkaa. :DDDDD
Pohjanmaa-elokuva oli aika hyvä. Eka katselu kerta oli mahtava, mutta toisen kerran kun katsoin niin leffa oli vähän tylsä. Pohjanmaan jatko-osa Ameriikan Raitti oli ihan mukiinmenevä, mutta aivan typerä, kun näyttelijä vaihtui ja leffa oli jotenkin masentava... Ja noitten leffojen ns. kolmas osa Lakeuden Kutsu oli myös ihan katsottava ja sen olisi paremmin ymmärtänyt Pohjanmaan jatko-osaksi kuin Ameriikan Raitin vaikka tässäkin oli eri näyttelijä.

Minua voi siis varmaan sanoa suomalaisten leffojen faniksi. :DDD


salainensalatalo

 • Ankeuttaja
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #47 : Kesäkuu 27, 2010, 14:52:58 »
En pidä. Ahdistavia, kuivia ja sitä vittua ja saatanaa pitää tunkea joka lauseeseen. Näin yleistettynä. Lastenelokuvat ovat tietysti erikseen ja niitä Suomessa tehdään mielestäni ihan hyvin. Harvoja hyviä suomalaisia leffoja joita olen nähnyt, on Häjyt ja Kalteva torni. Nämä eivät ole niin "suomalaiskansallisesti" kuvattuja kun monet muut, kiroilla ei sen enempää kun on tarvis ja kummassakaan ei juuri esiinny teinejä. En tiedä mikä mulla on elokuvateinejä vastaan mutta en vaan pidä niistä.

Poissa Tobin

 • aka Tinna
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • leeroy
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #48 : Elokuu 26, 2010, 18:26:00 »
Minusta ne ovat olleet tähän asti kaikki jotka olen nähnyt, täysin kuraa. Karkeasti sanottuna. Näyttelijävalinnat olivat ihan järjettömiä, näyttely on väkinäistä ja teennäistä. Suomalaiset leffat ovat aina olevinaan niin koskettavia tai hauskoja, ei voi sanoa muuta kuin parempaa suomalaista leffaa odotellessa.

fruuw

 • Ankeuttaja
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #49 : Elokuu 26, 2010, 19:23:22 »
No itse en aivan tuota allekirjoittaisi. Siis toki, suurin osa on aika ------, mutta siis onhan niitä hyviäkin.
Esim. Postia pappi Jaakobille, (myös muut Klaus Härön leffat ovat ihania ja loistavasti tehty).
Myös Musta Jää on kanssa suomalaisten elokuvien parhaimmistoa.

Tulevista kotimaisista odotan myöskin tuota Harjunpäätä sillä olen lukenut kirjat ja tykkäsin paljon.

Lisäilisin vielä tuon Reindeerspotting-dokumenttielokuvan.
Kuvaus ei varmaan ole huipputasoa, mutta aihe on mielenkiintoinen ja ainakin realistinen.

Poissa Siny

 • Vuotislainen
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #50 : Elokuu 28, 2010, 21:19:15 »
Mun mielipide on se, että suomalaisissa leffoissa käsitellään nimenomaan niitä asioita, mihin muissa maissa ei tulisi mielenkään kajota. En rakasta suomalaisia leffoja, mutta kyllä meiltä on useampiakin hyviä leffoja tullut. Hymypoika on mun ehdoton suosikki, koska Reino Nordin näyttelee siinä.. no ei vaineskaan! :D mutta oikeesti, Hymypoika on leffana todella traaginen nuorisokertomus. Se pistää miettimään esim. sitä, kuinka raakoja ihmiset ovat toisilleen (ja itselleen). Ja se, että suomalaiset eivät osaisi näytellä? Okei joo, Salkkareista puhuttaessa allekirjoitan tuon, mutta perussuomalaisleffoissa se meininki on mielestäni tosi aitoa? Ikäänkuin suoraan tosielämästä kuvattua! Tarkoitan, että ikäänkuin näyttelijät esittäisivät omaa itseään. Niin hyvin mielestäni jotkut suomalaiset osaavat näytellä. Mm, en osaa pukea sanoiksi nyt tätä lainkaan. Joka tapauksessa, Reino Nordin on h*lvetin hyvä näyttelijä!


There's that whole nature versus nurture question, isn't it? Was I born a cute, vindictive, little bitch or... did society make me that way? I go back and forth on that...

Poissa Mameha

 • Peilijään uurtaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #51 : Elokuu 29, 2010, 17:38:36 »
En ole hirveästi katsonut suomalaisia leffoja, sillä useat niistä kertovat sellaisista aiheista, jotka eivät hirveästi kiinnosta minua. Monet tuntuvat myös hiukan jäyköiltä.

Ja se, että suomalaiset eivät osaisi näytellä? Okei joo, Salkkareista puhuttaessa allekirjoitan tuon, mutta perussuomalaisleffoissa se meininki on mielestäni tosi aitoa? Ikäänkuin suoraan tosielämästä kuvattua!
Usein suomalaisissa elokuvissa minusta on tuo Salkkari-kompleksi, mutta oikeastaan yllättävän monessa ei ole. Kyllä suomalaisetkin osaavat näytellä!

Suomalaisissa tökkii ehkä se, että ne ovat suomalaisia. Liian läheltä itseä, kun on tottunut siihen, että elokuvat puhutaan englanniksi tai ne ovat piirrettyjä tai muuta. Sitten kun tuodaan eteen suomeksi puhuttu, suomalaisin näyttelijöin varustettu, suomen maisemissa tapahtuva elokuva, odotukset ovat ehkä korkeammalla. Tai sitten suomalaiset eivät vain osaa tehdä elokuvia. Ei, kyllä mekin osaamme, olen nähnyt monia hyviä suomalaisia elokuvia: FC Venus, Joulutarina, Täällä pohjantähden alla (uudempi versio), Kielletty hedelmä ja Heinähattu ja Vilttitossu ainakin.

Yksi parhaista suomalaisista leffoista, jonka ikinä olen nähnyt (ellei paras) on Näin se alkoi. Se on Tampereella kuvattu indie-leffa, joka kertoo tytön ja pojan ensitapaamisesta ja sen jälkeisistä ajoista. Kuulostaa ankealta, kuluneelta ja ehkä mieleen tulee myös huono kuvanlaatu, kuvaus ja ohjaus, mutta se on kaikkea muuta. Näyttelijät eivät ole ne samat, jotka jokaisessa muussakin leffassa ja ohjaus on hyvä, samoin juoni. Leffa löytyy nettisivulta indietaivas.fi (siis myös ilman käyttäjätunnusta) hakemalla sen omalla nimellä Näin se alkoi - Onnellinen elokuva. Suosittelen!
« Viimeksi muokattu: Elokuu 29, 2010, 17:55:10 kirjoittanut Mameha »
Wow! We're identical!

Poissa Mansikkarahka

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #52 : Tammikuu 05, 2012, 01:45:05 »
Pidän kovasti suomalaisista elokuvista. Niissä on tuttuja asioita, -paikkoja ja -näyttelijöitä. Myös huumori on usein sellaista josta pidän, kuten Napapiirin sankarit ja 8 Päivää ensi-iltaan -elokuvissa. Tunnelmat ovat monessa elokuvassa todella onnistuneita.
Ne ovat minusta myös kivaa vastapainoa ulkomaisille elokuville. Eikä minua haittaa, vaikka niissä samoja näyttelijöitä pyöriikin.   

Suosikki ohjaajani suomalaisista on Dome Karukoski. Ainoa hänen elokuvansa, josta en ole pitänyt on Tyttö sinä olet tähti.

Suosikkejani kotimaisista elokuvista ovat Napapiirin sankarit, 8 Päivää ensi-iltaan, Kielletty hedelmä, Nousukausi, Sooloilua, Jos rakastat, Roskisprinssi, Leijat Helsingin yllä ja Pahat pojat.

Poissa Kynttiläkäärme

 • Syksyn liekki
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: potioncharm26553
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #53 : Lokakuu 25, 2015, 21:47:13 »
Hassua luea näitä ikivanhoja tekstejä täältä, jossa suurinosa haukkuu suomalaisia elokuvia. EN tiedä, minusta tuntuu että todella monella on vain negatiiviset ennakkoasenteet suomalaisiin elokuviin. Aatellaan, että kaikissa juodaan ja nussitaan, vielä nykypäivänäkin, mikä ei pidä sitten lainkaan paikkaansa.

Harrastan elokuvia, kerään niitä aktiivisesti ja käyn elokuvissa monta kertaa vuodessa. Tämän vuoden puolela olen käynyt jo 17 kertaa ja nyt on lokakuu. Puolet näkemistäni elokuvista on suomalaisia. Siivosin myös tänään leffa hyllyni. Kaapissani oli 62 suomalaista elokuvaa, niistä 6 on katsomatta. Eli joo, pidän kotimaisista elokuvsta hyvin paljon. Ne kiinostaa minua aiheiltaan, käsikirjoituksiltaa, kuvauspaikoiltaan, musiikeiltaan ja näyttelijöiltään minua paljon enemmän kuin ulkomaiset.

Miksi juuri kotimainen, niin ehkä se on kotikutoisuuden tuntu? Rakastamani suomenkieli? Hyvät näyttelijät (ainakin minusta jenkkileffoissa on monesti todella laadutonta näyttelijäntaitoa, tietty suomessakin on huonoja tapauksia, mutta suurin osa hyviä)?
Suomessa on ulkoilmaelokuville todella kauniit lokaatiot ja niitä on ihana katsella. Lastenelokuviakin täällä ollaan vime vuosina opittu tekemään. Odotan vielä että nuorisoelokuvia opittaisiin tekemään suomessa. Sellasia joissa pääosissa olisi yläaste- lukioikäisiä. Niitä on tehty hyvin vähän.

Suosikkejani: Uppo-Nalle, Kummeli Kultakuume, Kuutamolla, pahat Pojat, Helmiä ja Sikoja, Keisarikunta, Tyttö Sinä olet tähti, Tumman Veden päällä, Kerron sinulle kaiken, Onni Von Sopanen, 21 tapa pilata avioliitto ja Viikossa aikuiseksi.
Suomalaisista ohjaajista Dome Karukoski, Aleksi Mäkelä ja Johanna Vuoksenmaa on suosikki ohjaajiani.
 

Poissa Rantsu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #54 : Lokakuu 26, 2015, 22:30:31 »
Sellainen lähtökohtainen negatiivisuus kotimaisia leffoja kohtaan on kieltämättä ikävää, joskin ymmärrettävää, että isompia viihdespektaakkeleja etsiville (ja niitä itsekin loppujen lopuksi tulee eniten katsottua) kotimainen tarjonta jää helposti aika valjuksi.

Minun negatiivisuuteeni kotimaisista leffoista puhuttaessa kohdistuu lähinnä siihen kuppikuntautumiseen ja hyvä veli -kerhoon, jollainen vaikutelma kotimaisesta leffaskenestä varsinkin aikanaan välittyi; juuri siitä syystä nämä hyvin omaleimaiset ja rohkeat suomalaislähtöiset tuotannot, kuten Iron Sky(t) ja nyt tämä kovasti pinnalla ollut Bunny the Killer Thing ovatkin mitä parhainta ravistelua kotimaiselle elokuvatuotannolle.  En nyt tietenkään tarkoita, että tämä huumori-perseily-parodia-yleisen paheksunnan herättäminen-tabuilla vitsailu-linja on se, jota kotimaisen leffatuotannon pitäisi yleisesti edustaa, vaan että tämä kotimaisen/osin kotimaisen tuotannon ravistelu ja sanoisinko jopa, että murros, on pirun hieno asia, jonka luulisi poikivan – varsinkin taloustilanteen aikanaan toivottavasti kohentuessa – uusia osaavia tekijöitä yhä paremmin esille ja toisaalta kirittäisi vanhoja partoja myös. Ja vaikkei kotimaisten tekijöiden pidäkään missään nimessä lähteä leikkimään Hollywoodia, tuovat nuo mainitut esimerkit uskoa siihen, että suomalaisella osaamisella ja näkemyksellä (sopiva lämmin epäkorrektius ja vitsailu asioilla, joilla Hollywood ei nykyisessä monimuotoisuudessakaan ehdi aina vitsailla) voi myös tehdä isompia juttuja ja herättää kiinnostusta kansainvälisilläkin markkinoilla. Ja hienoa on sekin, että viime aikoina laadukkaita kotimaisia leffoja on tullut ja myös menestynyt ihan hyvällä tahdilla. MIELENSÄPAHOITTAJA!:D

Kotimaisista leffoista puhuttaessa ei voi sivuuttaa sitä, että Aku Louhimiehen ohjaaman uuden Tuntematon sotilas -elokuvan kuvauksethan alkavat ensi vuonna! Jollain "perverssillä" mielenkiinnolla odotan lopputulosta jokseenkin innolla..!
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 26, 2015, 22:38:48 kirjoittanut Rantsu »
"Yet pity is of two kinds: one is of kinship recognised, and is near to love; the other is of difference of fortune perceived, and is near to pride."
*Tumblr
Instagram

Poissa Gil

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LightHowl8815
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #55 : Lokakuu 28, 2015, 20:44:58 »
Mä en yleensä katsele paljoa suomalaisia leffoja. Tämä liittyy enemmän siihen että tykkään katsoa toiminta/sci-fi/fantasia/historiallinen draama akselilla leffoja ja suomessa tehdään tollasia leffoja todella vähän. Viimeksi kävin kattomassa Kätilön ja Kätilöä edeltävä tais olla viimesin Vares.

Itsekin odotan mielenkiinnolla, että millanen toi uusi Tuntematon Sotilas on. Episodissa tais olla juttua siitä että se tehtäs sen Sotaromaanin pohjalta eli ois vähän "rajumpi" versio Tuntemattomasta. Tai mitä minä muistan tosta Sotaromaanista niin siinä oli enemmän kiroilua ja muutenkin vähän rajumpaa kielenkäyttöä ja enemmän sodan kritisointia kuin Tuntemattomassa. Ja niitten sotilaitten murteet tais olla vielä enemmän esillä.

Poissa Kynttiläkäärme

 • Syksyn liekki
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: potioncharm26553
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Vastaus #56 : Helmikuu 25, 2018, 11:20:50 »
Kyllä kotimaiset elokuvat ovat edelleen rakkauteni. Pidän kovasti siitä kotikutoisuudesta, arkirealistisuudesta ja siksi myös samaistuttamispinnasta. Jos haluan pakoon todellisuutta niin katson Pottereita tai Disneyn piirettyjä tai lastenelokuvia. Kotimaisissa eläydyn enemmän siihen realismiin. Siksi se onkin suosikkiani. Olen huomannut että viime vuosina kiinnpstukseni ulkomaisia elokuvia kohtaan on vähentynyt huomattavsti ja entistä enemmän valitsen suomalaisen.

Viime vuona tulleista minusta hyviä kotimaisia elokuvia ovat olleet: 95, Viulisti, Rendel, Tuntematon sotilas, Veljeni Vartija, Yösyöttö, Kaikki Oikein, Tom Of Finland, Kanelia Kainaloon Tatu ja Patu, Onnelit ja Annelit, Varekset, Teit meistä kauniin ja Onnenonkija.

Suomalaisia leffoja ei kannata tyrmätä, ennen kuin edes on niitä vähän katsonut.