Kirjoittaja Aihe: Roolipelaaminen  (Luettu 10726 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Everdreamer

 • Ankeuttaja
Roolipelaaminen
« Vastaus #25 : Joulukuu 23, 2005, 18:28:10 »
Roolipelaaminen on minulle yksi suurimmista harrastuksistani, ja pidän siitä paljon. Suuri osa roolipelaamisen viehästystä on ehdottomasti peliporukkamme, joka on ollut kasassa jo useita vuosia lähes samalla kokoonpanolla. Tällä hetkellä olen muuten porukan ainoa tyttö.

Pelaamme pöytäroolipelejä, eli siis noppia viskomme ja puhumme. Tällä hetkellä on menossa Call of Cthulhu-maailmanpelastuskampanja, joka ei kyllä ihan ongelmitta suju, ja pj varmaan menettää mielenterveytensä, samoin kuin pelihahmotkin. Muuten olemme pelanneet Cyberpunkkia ja Vampire: The Masqueradea. (Kai täällä on ihmisiä, jolle nämä pelit sanovat edes jotain? ^^)

En muuten ole koskaan pelannut mitään fantasiaropea (sillä Elhendiä ei lasketa ^^), eli en kai sitten ole ihan perusroolipelaaja. Enkä ole larpannutkaan, vaikka sitä on aina tehnyt kovasti mieli koettaa. Nettipelejä olen päässyt viimeaikoina koettamaan.

Roolipelit ovat kyllä ihan yleisesti harrastus, jota suosittelisin kenelle vaan. Sen verran hauskaa on itselläni niiden kanssa ollut.

Rime

 • Ankeuttaja
Roolipelaaminen
« Vastaus #26 : Tammikuu 01, 2006, 18:36:58 »
Haaa 8D Löytyihän täältä topikki jonne voisin tulla lörpöttelemään... Elih.

Minä tykkään roolipelasta, muta vikana on se, että olen kovin rajoittunut. Enkä löydä kovin helposti mitään paikkaa. Esim. foorumissa pelaaminen ei oikein innosta. Olen jo vähän aikaa kuulunut tähän Suomalaista Kelmit- ropetusta- juttuun, mutta hahmoni on siellä niin pieni ja lisäksi ainoa pelattu kakkosluokkalainen, että mitäpäs minä siellä tekisin. Ei kukaan halua pelatakaan minun kanssani, minulla ei useimmiten ole aikaa enkä millään keksi tekosyitä pelaamiseen. Nih.

Tässä vähän aikaa sitten (oliko se syyskuussa vai lokakuussa? :3) törmäsin livejournalissa tällaiseen Seireitei High Schooliin, eli siis erään Bleach-animen ropetusmuotoon aivan tavallisesta lukiosta. No, halusin tietysti oikopäätä liittyä, ja ilmeisesti aiheutin tällaisia tapahtumaryöppyjä (mm. sillä että kysyin, ett mitenkäs tämä toimii kun kaikki hahmot on varattu ja ehdottamalla erästä hahmoa tehtäväksi... kumpaakaan ei ole myönnetty todeksi.) No, kolmannella kerralla pääsin sisään eikä huono englanninkielentaitoni haittaa yhtään. En ole ehtinyt olla siellä edes kuukautta, mutta hyvin menee.

Nyt vain on niin, että on suomeksiropettamisnälkä. Haluaisin etenkin pelata mesessä jotain ihan ihmeellistä ninja- juttua, mutta yhden kaverin kanssa siitä ei koskaan tule mitään kun juttelemme kaikenlaisesta muusta... (No Haru, kuulitko tuon!? Juuri niin, puhuin sinusta!!) Joten tietääkö joku jotakin hyvää ropetusta mikä voisi olla makuuni? Ei tarvitse kertoa mitään, kunhan tulin tänne häiritsemään kaikkia...

Poissa socialriot

 • mimicry
 • Vuotislainen
 • make some noiz
 • Tupa: Korpinkynsi
Roolipelaaminen
« Vastaus #27 : Tammikuu 04, 2006, 09:01:21 »
Minä olen kiinnostunut roolipelaamisesta mutta ongelmana on se että en löydä mitään mieleistä paikkaa. Tai jos sellainen löytyy niin siellä on taso sitten sellainen että se ei sopisi.
Missä roolipelipaikassa te olette aloittaneet pelaamisen? Niin ja millain siihen peliin pääsee helposti mukaan jos sellainen on aloitettu?

Anteeksi mutta haluan tietää.
It withers and withers.

Fizzy

 • Ankeuttaja
Roolipelaaminen
« Vastaus #28 : Tammikuu 11, 2006, 23:07:49 »
Ah. Ropetus = ihanuus.
Itse pelaan Kelmeissä Regulus Mustalla. Lokakuussa aloitin puhtaalta pohjalta. Kokemusta ei ollut, ja muut pelaajat reippaasti vanhempia (olen itse 13). Eipä ole haitannut. Aina löytyy pelejä, johon kaikki ovat tervetulleita. :) Suhteellisen aktiivista pourukkaa siellä liikkuu. Peli sijoittu Kelmien kuudenteen Tylypahkan vuoteen. Varsinaista aikaa ei ole, kaikki pelit sijoittuvat siihen aikaan kun topicin aloittaja päättää.
Larppaamista olen aina halunnut kokeilla, mutta suurin osa (Potter-) peleistä järjestetään pääkaupunkiseudun tuntumassa, eikä minulla oikein ol mahdollisuuksia päästä sinne Keski-Suomesta ([lievästi] ylisuojelevien vanhmpien hoivista). Mutta ehkä vielä joskus... *haaveileva ilme*
Lyhyen viestini päätän sillä, että minulla on kiire nukkumaan. :| (Koulu, tiedättehän...)

zombie

 • Ankeuttaja
Roolipelaaminen
« Vastaus #29 : Heinäkuu 06, 2006, 22:03:56 »
Aah roolipelit... tuo paras huume minulle, jota on olemassa. Itse aloittelin muistaakseni 7 luokalla, kun olin hankkinut Star Wars d20:n ja silloinhan tuli oikein kunnon Star Wars taisteluita, kun sithien salaisuuksia tutkittiin ja loppujen lopuksi, kun Dark Side Sourcebook tuli hankittua pelaajat olivatkin sithejä...

Itse olen useimmiten pelinjohtajana, koska muut eivät yleensä jaksa tai selittävät olevansa huonompia pelinjohtajia (^^). Rakastan itse myös pelaamista, mutta kyllä pj:n työkin on kivaa, kunhan ei aina sitä joutuisi tekmään. Yleensä pelailen jonkinlaisella velholla, koska rakastan kaiken maailman taikojen säätämistä ja heikon näköisiä tyyppejä, jotka suuttuessaan tekevät valtavaa tuhoa (joo olen ottanut liikaa mallia Raistlinista). Hyllyyn on ilmestynyt aikamoinen kasa kirjoja ja niitä on nyt 20-30, koska minulla on jokin pelottava addiktio niiden lukemiseen.

Aloitteleville roolipelaajille suosittelen ehdottomasti kokeilemista.
Tässä vielä omat lempiropeni:

Vampire The Requiem: loistava peli, jossa koetaan miltä tuntuu olla vampyyri. Synkkään ja goottiseen makuun, ei porukalle, joka ei osaa pelata vakavasti. ''Gothic Storytelling Game''

Dungeons&Dragons: Tämä alkaa olla jo aika kliseinen peli, mutta kyllä se aina mukavaa on, kunhan ei liian usein pelata. Kyseessä on perinteinen fantasia peli, josta löytyvät kaikenmaailman haltiat ja lohikäärmeet. Sopii hyvin aloittelevalle peliporukalle, ainoa pelin huono puoli on, että usein varsinainen ROOLIpelaaminen saattaa jäädä vähemmälle.

BESM (Big Eyes Small Mouth): Antaa mielikuvitukselle usein täydellisen vapauden, sillä kyseessä on ''anime'' tyylinen roolipeli, eli kaikille animen ystäville kannattava ostos.

WFRP (Warhammer Fantasy Roleplaying Game): Perustuu warhammer fantasy battle nimiseen miniatyyripeliin. Loistava erilainen fantasia peli, jossa kuolema ei olekkaan niin kaukainen asia. Kerää pinnat loistavan synkästä tyylistä.

’’By me beard ye pointy eared freak I’ll split yer skull with me ax if you don’t shut yer mouth now !’’- Ragnar ‘’Oh shall we seek that out mine bearded friend ?’’ – Garand ‘’That’s it I’ll smash yer skull you tree loving pointy ear !’’- Ragnar

Muuten jos Merikarvialta löytyy roolipeleistä kiinnostuneista lähettäkää vaan viestiä *vihj vihj*

Poissa Angstisieni

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Roolipelaaminen
« Vastaus #30 : Heinäkuu 19, 2006, 17:29:57 »
Ite alotin roolipelaamisen Runequestilla veljeni kanssa. Hän oli tätä jo pidempäänkin harrastellut, ja oma innostukseni lähti siitä pelikerrasta. PJ:nä pelasin ekan kerran reilu kaks vuotta sitten silloisten kavereitteni kanssa, ja peli oli ...öhöm... aika surkeeta. seiskalla sitten pyysin kavereita kokeilemaan, ja aloitimme HP-maailmaan vuoteen 1979 sijottuvan kampanjan. se kesti reilu puoli vuotta samoilla hahmoilla, ja sen jälkeen aloitimme uuden kampanjan omassa maailmassani, jossa pelaamme vieläkin.
Allways use Google before asking dumb questions.

shayonara

 • Ankeuttaja
Vs: Roolipelaaminen
« Vastaus #31 : Lokakuu 08, 2007, 21:18:44 »
Ai että. Elämäni lähes ainoa merkitys - roolipelaaminen. Siitähän saakin pitkän tarinan, miten minun roolipelaaminen alkoi.
Olin nimittäin todella pieni, kun yksinhuoltajaisäni kävi muutaman tuttavansa, serkkuni isän ja setäni/isäni isoveljen kanssa pelailemassa aina perjantaisin mitä lie pelejä. Setäni oli tämä pelinjohto. Olin pienenä hyvin kiinnostunut, millaista tämä pelaaminen oikein oli, joten ollessani noin viiden isäni teki minulle ja veljelleni "pelin", johon hän piirteli karttaa ja selosteli sitä mukaa, kun minun ja veljeni niin mahtavat hahmot (vain nimi ja sukupuoli tiedossa, ehkä ikääkin taisi olla, en ole varma) kuljeskelivat pelissä kaikkialle. Tällaisia "pelejä" isäni piteli minulle ja veljelleni melko paljon ollessani pieni ja olin niin varma, että isompana menen niiden mukaan pelaamaan, mutta enpä ole mennyt enkä ole menossakaan. Isäni ei nimittäin enää käy pelaamassa siellä, enkä minä ole oikein kiinnostunut niistä noppapeleistä ja semmoisista, vaikka varmaan nekin menisivät.
Ollessani viidennen keväällä, eli tuossa kolme ja puoli vuotta sitten siirryin pelaamaan nettiroolipelejä (minkä jälkeen en ole ollut enää kiinnostunut isäni pitämistä "peleistä" minulle ja veljelle). Nämä nettiroolipelit tosin ovat olleet vain sellaisia kahden-viiden henkilön pelattavia, kirjoittamalla suoritettavia pelejä joko messengerissä tai eräällä sellaisella chatmaisella nettisivustolla. Mutta ihania hetkiä ja pelejä on ollut todella paljon! Nykyään olen ollut mukana hetken aikaa Norton's Private Schoolissa.
Larppasin seiskaluokalla erään silloisen ystäväni kanssa aina vähän väliä ja kahden muun henkilön kanssa parisen kertaa, joskaan meillä ei ollut asuja käytössä (emme me kyllä olisi tarvinneetkaan). Näin siirryin sitten noin vuosi sitten oikeaan peliin, nyt menneenä kesälomana yhteen uuteen peliin taas ja juuri nyt menneenä viikonloppuna yhteen peliin. Oi että jokaisessa pelissä on ollut ihanaa, etenkin kahdessa edellisessä verrattuna ensimmäiseeni. HP-aiheiset ovat niin mieleeni, ja etenkin kesälomaisesta olen saanut yhden pysyvän kontaktin elämääni. n____n Muutenkin roolipelit ylipäätään ovat tuoneet minulle ystäviä.
Kiitän ja kumarran, jos tämän selitykseni joku edes luki.

Sukkahousuagentti

 • Ankeuttaja
Vs: Roolipelaaminen
« Vastaus #32 : Marraskuu 01, 2007, 17:17:37 »
ahh, roolipelaaminen.
Itse harrastan lähinnä larppaamista, tämä nettiroolipelaaminen ei oo
oikeen koskaan auennu mulle. Larppaamisessa on hienoa se, että voi itse luoda
roolia voihan sitä nettipeleissäkin, ei siinä mitään, pukemaan kaikki
kivat roolivaatteet päälle ja joskus hyvällä tuurilla huitomaan miekalla.
Meillä on srk:n järjestämiä roolipelikerhoa, toista ohjaan ite ja toisessa käyn.
parasta siinä missä ite käyn on se, että siellä ei oo yläikärajaa.

Poissa Carabella Lëralondîr

 • Mustasiipinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Roolipelaaminen
« Vastaus #33 : Marraskuu 02, 2007, 15:09:30 »
Minäkin roolipelaan, mutta vain netissä. Jotenkaan minua eivät ole koskaan kovemmin kiinnostaneet live-roolipelit ja jotenkin tuntuu, että en edes osaisi sellaisia tai olen liian ujo menemään sellaisiin. Aloitin kuitenkin nettiropettamisen erään kaverini suostuttelemana kolmisen vuotta sitten LOST-aiheisessa roolipelissä. Siellä kuitenkin sitten alkoi mennä porukat epäaktiiviseksi ja paikka kuoli. Pelailin samalla kouluropessa ja fantasiaropessa.

Vuosi sitten perustin samaisen ystäväni kanssa roolipelin, Castle's Realmin, ja lähti mukavasti käytiin. Kaikki pyrkivät pelaamaan kaikkien kanssa, vaikka pelaajia onkin ~20 näistä aktiivi-aktiivisia on tosin ehkäpä 5. Joskin tätä yritetään lähteä parantamaan taasen. Itse roikun siellä joka päivä melko monen hahmoni kanssa. Ja meillä saa aina kysellä toisia roolipeleihin (minä pyrin ainakin pelaamaan kaikkien kanssa, jotka vain haluavat pelata). Ja muutenkin henki tuntuu paljon mukavammalta, kuin suurimmassa osassa niitä pelejä, joissa olen pelannut (vaikka adminina sanonkin, mutta sen huomaa silti). Rentoa meininkiä, viesteillä ei ole pituusrajaa tai muutakaan (tietysti yhden rivin ropetuksia kannattaa välttää).

Tällä hetkellä pelaan omani lisäksi Juniper Street 54, The New World, Leap of Faith (jälkimmäiset HP-ropeja) -ropeissa.
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 20, 2008, 11:54:49 kirjoittanut Spectre »
Kaikki tarinat ovat lopulta vain sanojen säikeitä.
(Tervetuloa uudelle kirjoittamisfoorumille!)

Poissa Erizza

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • diibadaabafggh
Vs: Roolipelaaminen
« Vastaus #34 : Huhtikuu 20, 2008, 20:15:31 »
En ihan harrasta, mutta kyllä roolipelaan vähän. Ensimmäisen roolipelini pelasin vähän aikaa sitten. Kivaa, siihen jää helposti koukkuun. Labyrintti-aiheiset ovat hankalia, kun ei tiedä, minne suuntaan pitää kääntyä. Ja missä loppu häämöttää... Olen yleensä roolipeleissä ihminen. Kaverini harrastavat myös tätä, jokainen pienimuotoisesti. Omaa pöytäpeliä en kyllä keksi.

Macy

 • Ankeuttaja
Vs: Roolipelaaminen
« Vastaus #35 : Toukokuu 03, 2008, 12:16:23 »
Pelaan erilaisia nettiroolipelejä foorumeilla, sähköpostissa ja messengerissä. Eräs sähköpostiroolipeli on ollut osa elämääni jo vuodesta 2005, eli kolmisen vuotta. Nyt pelaan foorumeillakin, muun muassa Norton's Private Schoolissa, mikä on mielestäni yksi parhaita foorumiropeja. Roolipelaaminen on vapauttavaa, mutta voi myös käydä varsin ahdistavaksi...

Poissa blue kelpie

 • avaimen haltia
 • Vuotislainen
 • elämä on kovaa käytä avainta
Roolipelaaminen on parasta
« Vastaus #36 : Toukokuu 06, 2008, 07:55:14 »
Juup mitä roolipelaan eräällä hopsu + Weed sivulla :P siellä on toosi mukavaa sitten olen myös eräällä vamppyyri sivustolla...Olen hakenut myös parii netti tylypahkaan mutta minua ei taidettu koskaan huoli T  T ropettaminen on tapa kuluttaa aikaa ja harrastaa suomen kirjoittamista XD

Itse olen kokeillut kaiken laita mutta yleensä mnenen mukaan jos joku pyytää minua johonkin kun olen aika nirso pelin valikoitsia :P
dataa kotona ja koulussa

Poissa Spectre

 • Wraith
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Roolipelaaminen
« Vastaus #37 : Toukokuu 06, 2008, 19:03:52 »
Pelaamme pöytäroolipelejä, eli siis noppia viskomme ja puhumme. Tällä hetkellä on menossa Call of Cthulhu-maailmanpelastuskampanja, joka ei kyllä ihan ongelmitta suju, ja pj varmaan menettää mielenterveytensä, samoin kuin pelihahmotkin. Muuten olemme pelanneet Cyberpunkkia ja Vampire: The Masqueradea. (Kai täällä on ihmisiä, jolle nämä pelit sanovat edes jotain? ^^)

*heiluttaa* Ropetan myös, Cthulhu-projekti on meneillään, pikkuisen väliin Paranoiaa ja suurempana kampanjana Heimoja viime syksynä. Kevennyksenä vähän Munchkinia silloin tällöin:). Noppien kolinaa, sokeri- ja kofeiinihumalaa ja hikisiä, haisevia nörttejä, se vaan on niin hienoa :P. Omalla porukalla pelaamme, välillä ongelmana on liian vähäinen pelaajamäärä, joskus sakki ei tahdo mahtua pj:n pikkuisen pöydän ympärille. Meillä on tasapuolisesti sukupuolet edustettuina, minä olen kylläkin porukan vanhin. Nuorimman ja minun välinen ikäero on melkein 15 vuotta mutta yllättävän hyvin menevät jutut yksiin. Johtuuko se siitä, että minä olen jotenkin jälkeenjäänyt vai että nuoret ovat niin fiksuja nykyään ^^.

Roolipelaan muuten lähinnä larppaamalla, mutta se onkin jo kokonaan eri tarina..

Poissa fascino

 • Merirosvo
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Roolipelaaminen
« Vastaus #38 : Toukokuu 17, 2008, 18:30:31 »
Onko sitten mitään ilmaisia roolipelejä jotka ovat silti hyviä? Ja mikä on roolipelien tarkoitus yms?

En ole kovin tietoinen asiasta mutta olisi kiva tietää.
Missä on aarteesi, siellä on sydämesi
RIP Elli 4.8.2008

Aura

 • Ankeuttaja
Vs: Roolipelaaminen
« Vastaus #39 : Lokakuu 19, 2008, 21:16:47 »
Meikä on harrastanut ainoastaan näitä kirjoittamalla toteutettavia roolipelejä - larppaamisesta tai pöytäroolipeleistä minulla on vain hyvin hämärä käsitys. xD

Kirjoittaminen on aina kiehtonut meikäläistä, ja eräs kaveri opasti minut roolipelien maailmaan kuudennella luokalla - roolaamista on siis tullut harrastettua suunnilleen viisi vuotta, sekä mesessä, chatissa että foorumilla. Hahmot ovat vaihdelleet aina demonivampyyreista (oi aikoja) mangahahmoihin, koulutyttöihin, CIA:n agentteihin ja susiin. Ja nyt on vihdoin nähty sekin päivä, kun meikä on mukana oman roolipelin perustamisessa: Sielujen säikeet on uunituore fantasiaroolipeli, jonka neljästä ylläpitäjästä olen yksi. Jos sinua kiehtoo maailma, jossa vesilouhet saattavat olla uhka matkalaiselle ja jossa ihmiset kykenevät ottamaan myös eläimen hahmon, suuntaa toki osoitteeseen www.sielujensaikeet.net
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 19, 2008, 21:21:47 kirjoittanut Aura »

Kromisade

 • Ankeuttaja
Vs: Roolipelaaminen
« Vastaus #40 : Lokakuu 20, 2008, 13:56:16 »
Minua kiinnostaisi hirveästi roolipelaaminen, niin netissä kuin livenäkin, mutta en ole vielä koskaan moista harrastanut. Netin kautta olen tähän yrittänyt paremmin perehtyä, mutta jos teillä täällä olisi antaa aloittelijalle jotain hyviä vinkkejä kaikesta mahdollisesta, niin olisin kiitollinen! (Yksärilläkin saa vinkkejä laittaa, jos ei tähän topikkiin saa.)

Grimhild

 • Ankeuttaja
Vs: Roolipelaaminen
« Vastaus #41 : Marraskuu 02, 2008, 10:09:14 »
Olen parikymppinen ja aloittanut roolipelaamisen netissä vuonna 1997, saman vuoden lopulla perustin ensimmäisen oman roolipelini, joka alussa luonnollisesti oli jotakin aivan kammottavaa, mutta kehittyi siitä sitten komeaksi peliksi. Lopetin pelin 2008 kesällä.
Nyttemmin perustin sitten isommalla porukalla Susien Renessanssin, joka on päivitetty / "järkevämpi" versio lopetetusta ValkeastaTaiasta ja siinä on toivottavasti sitä särmää, jota siihen yritettiin luoda. Mikäli kiinnostaa nähdä pelin sivut osoite on tässä: http://www.valkeaataikaa.com/ , pelissä on kaksi pohjaa; chatti ja foorumi. Pelattavat elukat ovat susia. SR ei ole "Puppejen peli".
 
Netissä pelattavien ropejen taso on laskenut viimeisen viiden vuoden aikana todella rankasti. Siinä missä aiemmin panostettiin komeaan tekstiin ja toimivaan, realistisesti/ loogisesti pelin tapahtumiin reagoivaan hahmoon nyt luodaan kymmeniä hirvityksiä, joilla pelataan muutaman kerran ja unohdetaan sitten. Myös uusia freewebsiin kyhättyjä persoonattomia ja tasottomia pelejä (toistensa kopioita ilman uusia ideoita) tupsahtelee kuin sieniä sateella, niitä ylläpidetään puolisen vuotta ja sitten lopetetaan. Nykyään kaksi vuotta pystyssä pysynyt roolipeli on vanha peli. Hoh?
Kaipaan niitä "vanhoja hyviä aikoja" hyvien pelien ja peliseuran parissa. Nyyh.
 
Pöytäroolipeleihin en ole koskenut, mutta larppaaminen on tuttua touhua, mielettömän kivaa ja olen harrastanut sitä välillä aktiivisemmin välillä vähemmän aktiivisesti kolmisen vuotta. Harmi vain, että se on kovin tyyristä mikäli mielii tehdä asunsa kunnolla. Kangas ja materiaali maksaa melkoisesti, jos meinasi tehdä kunnollisen puvun alusta loppuun, mitä ainakin alussa joutuu tekemään ennen kuin saa tarpeeksi asuja, joita sitten vain tuunailee uusia pelejä varten. Hahmoihin ja pelimaailmaan eläytyminen on kuitenkin jotakin aivan mahtavaa, etenkin jos peliseura on hyvää ja peli toimii. Nam.
Eniten larpeissa tykkään fantasiasta ja sotaan liittyvistä systeemeistä.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 02, 2008, 10:48:20 kirjoittanut Grimhild »

Poissa Evilheart

 • Kuolonsyöjä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Taivaskiiturit, neiti kapteeni
Vs: Roolipelaaminen
« Vastaus #42 : Marraskuu 02, 2008, 11:04:19 »
Roolipeliä olen harrastellut tuosta -00 asti ja samaa mieltä olen Grimhildin kanssa siitä, että taso on laskenut kun mummo rollaattorilla mäkeä alas. Silloin vanhoina hyvinä aikoina roolipelit olivat tasokkaita ja varaa oli valita monesta hyvästä. Pääosin pelasin virtuaali-tyliksissä joidenka taso alkoi laskea TaikaKulman loputtua, sillä kyseinen koulu oli mielestäni se parhain ja rakkain. TK:laiset pakenivat Emyloniin joka oli kiitettävä pitkään auki ennenkuin sekin lopetti. Sen jälkeen en ole löytänytkään enää tasokkaita paikkoja vaan kaikki ovat hyvin minimaalisesti tehty valmis-ulkoasuilla. ¨
Nyt olen siirtynyt täysipäiväisesti foorumiropeihin ja ollut niihin muutamaan jotka minun kriteerini ylittävät, hyvinkin tyytyväinen.

Larppaaminen on minullekkin tuttua hommaa, onhan sitä tultu harrastettua jo jonkin aikaa. Seuraava peli olisi Tammikuussa ja ensimmäinen oma hp-larp Heinäkuussa.
Riippuu omasta mieltymyksestä larppien aiheeseen, onko homma kallista. Itse asun kovinkin kaukana Etelä-Suomen larp keskuksista, joten matkoihinkin menee jonkin verran. Muutaman koulu pelin pelanneena se ei ole hyvin tyyristä lystiä, sillä samat vaatteet pienillä yksityiskohdilla kelpaavat pitkälle.
Tottahan on, että historia- ja fantasia-larpeissa   toki puvun tekeminen maksaa. Onneni oli ensimmäisen hp-pelin satuttua kohdalle se, että minulla oli kaapu potterjonotuksesta jo valmiina ^^ 
I wanna spend my nights and days between your arms
Every day breathing your love
And even in my dreams I wanna be kissing your lips
Baby, breathing your love

Poissa Parvenue

 • Ranskalainen ´eittiö
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: CharmSpirit92
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Roolipelaaminen
« Vastaus #43 : Marraskuu 02, 2008, 19:28:34 »
Täältä löytyy myöskin larppaaja, tosin aloitteleva sellainen :) parissa larpissa olen käynyt kokeilemassa, ja täysin olen jäänyt koukkuun! Harmittaa vain, kun täällä päin ei nyt talvella ole oikeastaan minkäänlaisia pelejä, ja kauemmas lähteminen on vielä melko suuri kynnys näin aloittelevalle pelaajalle. Tarkoitus olisikin nyt talven aikana kartuttaa vaatevarastoa, joka on varsin köyhä keskiaikaan sijoittuvia pelejä ajatellen ;) eli siis täytyy opetella ompelemaan :D Aivan rakastunut olen kyllä larppaamiseen, tutustuu niin ihaniin ihmisiin, ja saa käyttää mielikuvitusta eläytymällä rooliin :)

Nettiroolipeleistä minulla ei ole kokemusta, mutta kiinnostus on nyt syksyn aikana herännyt. Vaikuttaa kuitenkin niin aikaavievältä, että kenties ehkäpä jää tämän tyyppinen pelaaminen toistaiseksi vain haaveeksi. Toki jos oikein mukava paikka löytyisi, niin voisi kokeillakin.

Poissa Evilheart

 • Kuolonsyöjä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Taivaskiiturit, neiti kapteeni
Vs: Roolipelaaminen
« Vastaus #44 : Joulukuu 19, 2008, 22:27:47 »
Pitää vain olla reipas ja nousta junaan, kun kiinostava peli sattuu kohdalle.
Itsekkin ensimmäinen pelini oli sellainen, etten tuntenut sieltä oikeastaan ketään. Olin nuorin, untuvikko ja kaikkea muuta. Kyllä minullakin matkaa tulee, Tampereelle jossa peliä pelaillaan edelleen, tulee melkein neljän tunnin junamatka, että kilometrejä kertyy.
Mutta se pitää vain hyväksyä, säästää ja antaa mennä!
I wanna spend my nights and days between your arms
Every day breathing your love
And even in my dreams I wanna be kissing your lips
Baby, breathing your love

Poissa Teatterikärpänen

 • Kotitonttu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Rotta kiusaa muita ottamalla liikaa lääkkeitä.
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Roolipelaaminen
« Vastaus #45 : Lokakuu 26, 2010, 18:30:45 »
Minä roolipelaan soturikissat foorumilla, ja minulla on siellä kaksi hahmoa. Innostuin ropettamisesta ( vasta ) lokakuussa, ja ainakin tähän asti siellä on ollut oikein mukavaa! Yllätyin, kuinka hyvin minut vastaanotettiin sinne, koska minut otettiin heti mukaan peleihin. Foorumilla roolipelatessa myöskin kirjoitustaidot kehittyvät, sillä itse para-aikaa kirjoitan kirjaa. Suosittelen!
Rottanda kuuntelee J-rockia, lukee mangaa, suttaa ProMarkereillaan, roolipelaa ja pukeutuu decoraan.

Poissa Marsi

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Roolipelaaminen
« Vastaus #46 : Lokakuu 26, 2010, 22:26:12 »
Pelaan foorumiroolipelissä nimeltään Aston High Reborn. Kyseessä on siis kouluroolipeli, jossa klikit vallitsevat... Olen siellä viihtynyt 1,5 vuotta, ja peli on hyvinkin aktiivinen ja uusia pelaajia tulee usein. Suosittelen kokeilemaan :)

Poissa rosenrot

 • Satutäti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • The Next Generation RPG
 • Pottermore: AccioBludger100
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Roolipelaaminen
« Vastaus #47 : Lokakuu 28, 2010, 17:07:41 »
Roolipeli-intoni laittoivat alulle erilaiset virtuaalitylypahkat vuonna 2002. Siinä vaiheessa ne olivat vielä aika uusi ilmiö netissä, ainakin suomenkielisessä skenessä, enkä tainnut edes tietää, että se mitä tein, oli tosiaan roolipelaamista. Viihdyin virtuaalitylypahkoissa suunnilleen kolme tai neljä vuotta, jonka aikana ehdinkin käydä läpi monenmoisia kouluja ja ylläpitää useita omia. Virtuaalitylypahkat olivat silloin huomattavasti suositumpia kuin nykyään, samaten niiden suosio: joka kouluun oli jatkuvasti tunkua. Pelaaminen tapahtui yleensä chateissa, sillä foorumit olivat Tylypahkoille siinä vaiheessa aika tuntematon ilmiö - homma pyöri siis chattien ja vieraskirjojen varassa.

Suunnilleen vuoden tauon jälkeen aloin pelata Antanyassa, joka oli jotain ihan erilaista kuin virtuaalitylypahkat. Ylläpitäjän ja pelaajien kehittelemä fantasiamaailma, huimasti infoa ja pelaaminen tapahtui foorumilla eikä chatissa kuten olin tottunut. Foorumiroolipeleistä tulikin sitten Antanyan myötä itselleni mieluisempia kuin chat-vaihtoehdoista, mutta erosin kuitenkin vajaan vuoden liittymiseni jälkeen, koska maailma ei jaksanut kiinnostaa, ja siirryin takaisin Potter-peleihin. Nykyään pelaan ainoastaan omassa Harry Potter -maailmaan sijoittuvassa The Next Generation -pelissä.

Larppaukseen tutustuin kai alunperin HP-larppien kautta ja kävin yhdessä koulupelissä vuonna 2004. Sen jälkeen olen larpannut enemmän tai vähemmän aktiivisesti, lähinnä Potteria ja fantasiaa - viimeisin larppi, jossa kävin, oli kesällä 2009. En usko palaavani enää larppien pariin. Olen todennut tarinankerrontatyyppiset foorumiroolipelit omaksi jutukseni, sillä rakastan kirjoittamista, eivätkä muut roolipelaamisen muodot jaksa kiinnostaa. Ehkä vielä joku päivä käyn larpissa, jos joku oikein mielenkiintoinen tulee vastaan... Mutta se jää nähtäväksi.

Poissa sunnywolf

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • kettutyttö
Vs: Roolipelaaminen
« Vastaus #48 : Marraskuu 25, 2010, 15:34:00 »
Oi, kiva topic tämä. Mie olen roolipelannut ainoastaan joskus kauan sitten netissä, Joensuu on semmoinen paikka että en usko täällä ropeporukkoja hirveesti olevan. Nettiroolipelit kiehtoo, Pahkaropetukseen tutustuin, mutta tuntuu että moneen paikkaan on jo muodostunut ns. sisäpiiri, johon uusien pelaajien on hankala päästä. Myös Hopeanuoli/Weed/Disney aiheiset ropet kiehtoisi. Ja furry ^_^"
Living like this is a full-time business.

Poissa Samiwais

 • Tähtipölyä..
 • Vuotislainen
 • Be different.
 • Pottermore: MoonMarauder12
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Roolipelaaminen
« Vastaus #49 : Marraskuu 25, 2010, 16:03:06 »
Ihana roolipelaus <4

Minä en ole koskaan liveroolipelannt, mutta netissä sen puolestakin.
Aina ensimmäisenä, kun koneelle menen, kirjaudun sisälle lemmikki.se:hen, koska siellä on muutama pitkäaikainen roolipeli, jossa käyn.
Joskus silloin, kun vasta aloittelin roolaamista, roolasin aina hevosilla. Myöhemmin ihmisillä, ja sen jälkeen susilla. Nyt on sitten alkanut tulla tälläinen kissaropevillitys.
Muutamaan Tylypahka/velhokoulu ropeen olen hakenut, mutta harmiksi ne on yleensä lopetettu ihan muutaman viikon aikana..

Aloittelin roolaamista joskus 3. luokalla, jolloin se rajoittui muutamiin *syön* roolauksiin. Nykyään sitte roolaan aktiivisemmin ja pidemmin :D Larppaaminen kiinnostaisi valtavasti, mutta useimmissa sellaisissa larpeissa, mitkä minua kiinnostaisivat on joko liian korkea ikäraja, tai älytön matka. Saa muuten sitten laittaa yksäriä, jos tietä netissä jonkun kiinnostavan roolipelifoorumin, jossa olisi jonkinmoista Star Wras roolausta.
Who is the more foolish, the fool or the fool who follows him?"
- Obi-Wan Kenobi