Kirjoittaja Aihe: Roolipelaaminen  (Luettu 10729 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Raineri

 • Ankeuttaja
Roolipelaaminen
« : Helmikuu 27, 2004, 20:17:35 »
Vapaata keskustelua kaikenlaisesta roolipelaamisesta= kuinka moni harrastaa/ harrasti, onko kallistakin, pelaileeko jonkun seuran kanssa, peliarvosteluja...

Katsoin tuossa pari kuukautta sitten sellaista buusterin jaksoa jossa kerrottiin larppaamisesta, innostuin asiasta ja vierailin osoitteessa www.larp.fi  Sieltä sitten huomasin että onhan niitä muitakin roolipelin muotoja kuin pelkkä live-roolipelaaminen. Hankin alan kirjallisuutta kirjastosta ja innostuin lisää. Muutama kysymys itselleni jäi: Mikä on "normaali" ikä roolipelaajalle? Kuinka paljon maksavat roolipeli paketit?

//Fredina siirsi oikealle osastolle.

Poissa Adéa

 • On
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Uruz
 • Tupa: Tuvaton
Roolipelaaminen
« Vastaus #1 : Helmikuu 27, 2004, 21:04:45 »
Itse olen sitä mieltä, ettei ropettajalle ole mitään tiettyä ikää jolloin on hyvä aloittaa (tai lopettaa) roolipelaaminen. Ihmiset ovat erilaisia ja heillä on erilaisia ajatuksia. Kannatan kuitenkin ropettamisen aloittamista vasta sitten kun osaa pelata ns. järkevästi. Eli ei tahdo tehdä hahmostaan kaikkien palvomaa prinsessa-haltia-velhotarta, joka voimakkaampi kuin luonnonvoimat ja kauniimpi kuin aamunkoi. Eli sitten kun tuntee pystyvänsä pelaamaan juoppoa, tumpeloa kääpiötä niin on mielestäni sopivan ikäinen ja kypsä ropettamaan. Tosin aika moni alkaa ropettamaan siinä 14-18 ikävuoden kieppeillä, joskin jotkut aloittavat jo ala-asteella esim. sisarusten vaikutuksesta ja jotkut vasta 35-vuotiaina törmättyään johonkin, joka on antanut kipinän kokeilulle.

Roolipelipakettien hintalaatusuhteesta en tiedä oikein mitään, mutta uskon etteivät ne mitään halpoja ole. Roolipelejäkin on sen verran useita variaatioita, että hinnat vaihtelevat siinäkin. On lautaa, figua ja kortteja, eli siitä vain valkkaamaan. Entisessä koulussa muutama ihminen oli kehittänyt oman roolipelin joka perustui D&D:n sääntöihin. Mutta niin kuin kaikissa harrastuksissa, kannattaa aloittaa "halvalla", sillä sitä ei tiedä vaikka harrastus ei sattuisikaan mieleiseksi.
Mens agitat molem.

Rabastan

 • Ankeuttaja
Roolipelaaminen
« Vastaus #2 : Helmikuu 27, 2004, 22:27:33 »
Lainaus käyttäjältä: "Adéa"
Kannatan kuitenkin ropettamisen aloittamista vasta sitten kun osaa pelata ns. järkevästi. Eli ei tahdo tehdä hahmostaan kaikkien palvomaa prinsessa-haltia-velhotarta, joka voimakkaampi kuin luonnonvoimat ja kauniimpi kuin aamunkoi. Eli sitten kun tuntee pystyvänsä pelaamaan juoppoa, tumpeloa kääpiötä niin on mielestäni sopivan ikäinen ja kypsä ropettamaan. Tosin aika moni alkaa ropettamaan siinä 14-18 ikävuoden kieppeillä.


Älä ota tätä nyt vakavana palautteena, sillä ymmärsin täysin mitä tarkoitit ja että eri ihmiset aloittavat eri aikaan. Minua vaan huvitti tuo kommentti,  itse kun aloitin ropettamisen 8-vuotiaana 3. luokalla. =) Ja täytyy myöntää ettei siinä mitään itse-herra-täydellisyys-hahmoja pelattu, vaan ihan asiallisia kaartin poikia. Mutta samoilla linjoilla olen Adéan kanssa tuosta iästä, eli riippuu ihan pelaajasta. Tosin täytyy muistaa, ettei kukaan ole seppä syntyessään ja että pelaajanakin kehittyy ajan myötä (vaikka tästä kehittymisestä kovasti keskustellaankin), eli edes pitkään pelanneilta ei voi aina odottaa täydellistä peliä, aloittelijoista puhumattakaan.

Roolipelien hinnoista minun varsinaisesti piti tähän kirjoittaa, itse kun pelaamisen ohessa harrastan eri pelisysteemien lueskelua. Suomessa en kovin montaa roolipelien lähdekirjoja myyvää liikettä ole Fantasiapelien a.k.a. Fantsun lisäksi tavannut. Kirppareilta löytää yleensä hieman vanhempia ja hyvin halpojakin pelejä (näistä monet ovat varmasti kokeilun arvoisia ja antavat vastinetta rahalle), varsinkin kun verrataan siihen ryöstöhintaa, jolla Fantsu uusia pelejään myy. Itse olenkin nykyään siirtynyt enemmän ulkomailta tilaamisen vaihtoehtoon, siellä kun pelit ovat 50-70% Fantasiapelien hinnoista. Eli esim. Englannin Amazonilta saa pelejä huomattavasti halvemmalla, ja kun niitä tilaa useamman samaan pakettiin, niin postimaksut mukaanluettuna hinta jää selvästi alle Fantasiapelien vastaavaan. Toimittavat vielä paketin kotiinkin, jos vaan ensin jaksaa odottaa sen tuloa ulkomailta.

Roolipeleistä kiinnostuneelle minun täytyy heti alkuun suositella supisuomalaista Ville Vuorelan Praedoria, joka ainakin allekirjoittaneen käytössä on paljastunut hyvin kompaktiksi paketiksi, jonka säännöt eivät ole liian monimutkaiset aloittelevalle ryhmälle, ja tarjoavat silti jotain uutta kokeneemmillekin. Petri Hiltusen grafiikat ovat se viimeinen silaus, ja kyseessä onkin käsittääkseni myydyin kotimainen roolipeli kautta aikojen. Aloittelijoiden kannattaa myös tutustua Praedorin tuottaneen Burgergamesin englanninkieliseen ilmaisroolipeliin Mobstersiin (HUOM! Pdf-tiedosto, eli vaatii pdf-tiedostojen lukemiseen tarkoitetun ohjelman, esim. Acrobat Readerin.) Hyvä pienoisroolipeli Yhdysvaltain 20-30-lukujen gangsteriaikoihin.

Muista suomalaisista alan teoksista täytynee mainita Mike Pohjolan uudehko roolipelikirja Myrskyn aika, joka on myös hyvä osoitus suomalaisesta roolipelinteosta. Valenorin fantasiamaailmaan sijoittuvassa kirjassa on myös larppiohjeita ja se on muutenkin selkeä teos, joka selventää varmasti useille henkilöille hieman hämäräksi jäänyttä roolipelaamisen käsitettä.

Hieman kehittyneemmille pelaajille täytyy suositella esim. White Wolfin Vampire- ja Exalted-roolipelisarjoja. Nämä ovat kuitenkin jo monimutkaisempia systeemejä, ja vaativat ehkä aloittelijoilta suhteentonta sääntöjen opettelua, kun pääpainon kannattaisi kuitenkin aluksi olla ehkä enemmän siinä pelaamiseen tutustumisessa...

Bloody Aeliah

 • Ankeuttaja
Roolipelaaminen
« Vastaus #3 : Maaliskuu 09, 2004, 20:12:03 »
Olen harrastanut lähinnä larppausta. Ensimmäisessä pelissäni olin 13-vuotiaana pitkän kiinnostuksen jälkeen, ja sen jälkeen olen käynyt harvakseltaan viidessä pelissä. Siis olen nyt melkein 16.

Larppausta enemmän minua kiinnostaisi pöytäpelaus, mutta ainoat pöytäropettajat jotka tunnen asuvat Helsingissä ja Joutsenossa ja itse asun Kuopion lähellä. Eli ei oikein onnistu. Muutamaan kertaan olen pöytäpelausta harrastanut, mutta ne eivät olleet mitään nk. vakavia pelejä. Ei todellakaan. [Hahmoni oli känninen örkkibarbaari, joka söi kaiken eteentulevan ja lopulta meni naimisiin Gary Oldmanin kanssa.]

ayu

 • Ankeuttaja
Roolipelaaminen
« Vastaus #4 : Maaliskuu 13, 2004, 11:44:42 »
Minä parhaillani roolipelaan Aamukaste nimisessä foorumissa, joissa pelataan omilla kani hahmoilla. Aihe keksittiin Ruohometsän kansa kirjoista. Todella hyvä paikka, vaikka minä olen siinä aika ..huono?

http://kanirope.cjb.net <---Kaikki sinne!

ps: muokkaan tätä joskus..:)

Firena

 • Ankeuttaja
Roolipelaaminen
« Vastaus #5 : Maaliskuu 13, 2004, 11:58:38 »
http://www.sunpoint.net/~eviel/

Minä pelaan tuolla Raptornetissä. Siellä ollaan raptor dinoja.Mukava paikka pelaamiseen ^ ^

En ole koskaan pelannut suurempaa larppia, kuin hobittileikkiä livenä. Se oli ihan tuosta vaan vedetty. Pöytäropea pelaan veljeni kanssa. Se kuulostaa aluksi tylsältä, mutta kun on vähän aikaa pelannut, niin se on hauskaa ^ ^

Kesällä olisi tarkoitus tehdä kunnon larppi oman foorumin jäsenten kanssa. Sitä me ollaankin  jo suunniteltu hyvin.
Minusta larpissa/ropessa ei tarvitse olla mitään kunnon ikää, kunhan tietää miten pelaa jne.

Netissä juuri tuollaiset hyvät ropet näyttävät olevan aina remontissa :(

Nyyti

 • Ankeuttaja
Roolipelaaminen
« Vastaus #6 : Maaliskuu 13, 2004, 16:56:20 »
Minä olen myös samaa mieltä siitä, ettei roolipelaamisen aloittamiselle ole ns. oikeaa ikää, se riippuu täysin pelaajasta, miten kukin ajattelee.

Itse aloitin roolipelaamisen viime vuonna, (15-vuotiaana) ja tähän mennessä olen pelannut kahta, Sormusten herraan liittyvää pöytäroolipeliä. Myönnän, että ensimmäinen kerta oli aika kaaos, emmekä vielä toisellakaan kerralla osanneet oikein eläytyä rooleihimme. Seuraavana olisi tarkoitus pelata jo hieman isompi pöytäroolipeli, kunhan vain saamme rahat kokoon sitä varten, ja kesällä ajattelin mennä kokeilemaan larppaamista.

En oikein osaa sanoa hinnasta, ovathan useat roolipelit (puhun nyt pöytäroolipeleistä) aika kalliita, mutta ainakin meillä hinta on täysin vastannut laadusta. Ja samaa mieltä olen, mitä Adéa jo sanoikin, että kaikkein kalleimmasta pelistä ei kannata aloittaa, jos roolipelaus ei tunnukaan mieleiseltä. Hinta riippuu myös paljon roolipelin tyypistä ja variaatiosta. Meillä nuo halvemmat aloittelijoiden pelit ovat toimineet ihan hyvin, ja olemme olleet hyvin tyytyväisiä niihin.

chihiro

 • Ankeuttaja
Roolipelaaminen
« Vastaus #7 : Maaliskuu 16, 2004, 19:37:29 »
ropetan itse,kyllä kyllä. on tullut ropetettua jo pari vuotta. joskus tulee sellainen fiilis,että ei jaksa..ei mitenkään. mutta yleensä pidän siitä.
ropetan eräässä virtuaalityliksessä,ihan mukava paikka,muttei kaikki aina ihan ajan tasalla. jotkut kuuluvat oppilaisiin,vaikka eivät ole ehtineet käydä ikinä tunneilla tai muuta..
itselläni ropettamiseen kuluu aikaa muutama tunti viikossa,joka päivä ei ehdi omien harrastusten takia.
suosittelen kaikille,jotka omaavat hiukankin mielikuvitusta,ja osaavat eläytyä hahmoonsa niin,etteivät samalla yritä pelata offina tai vastaavaa..
olipa taas niin selkeää.. ^__^

Hdot

 • Ankeuttaja
jep jep
« Vastaus #8 : Maaliskuu 31, 2004, 18:46:06 »
Itse olen pelannut vain netissä board pohjaisia RPG:tä. Pidän kovasti, vaikka vaatiikin vaivannäköä ja sitoutumista (tai tämä nykyinen, koska olen modina ja juonikehittelijänä)

Olen kyllä aina ollut kiinnostunut Vampire:The Masquarade -pelistä ja muutamaan kirjaan olen aiheesta sijoittanut, mutta pelannut en ole koskaan... :( Mutta ehkä jonakin päivänä! You never know with these things...
Jollakin kokemuksia/kertomuksia jaettavana kys. pelistä? *kiinnostunut*

H.
J.K. *lämmin hymy* Lisää pelaajia kaivataan! *nudge nudge, wink wink*
Heitä pöllö jos kiinnostaa...
http://pub7.ezboard.com/bthephoenixst

Riio-Kola

 • Ankeuttaja
Roolipelaaminen
« Vastaus #9 : Huhtikuu 10, 2004, 22:07:38 »
Tässä mietiskelin että miten esim. joku roolipeli porukka ottaa (vai ottaako?) vastaan aloittelijan, joka ei koskaan roolipelejä ole koskaan pelannutkaan. Totta kai osa peliporukoista koostuu suurimmaksi osaksi kavereista, mutta esim. itselläni tuskin aiheesta kiinnostuneita kavereita on.

Itse olen muutaman demo pelin pelannut gw:n (games-workshopin) Inquisitor peliä. Se ei varsinaisesti roolipeli ole vaan ns. Narrative Battle game, mutta siihen saa itse rakenneltua suht helposti roolipelimäistä ilmettä.

Saor

 • Ankeuttaja
Roolipelaaminen
« Vastaus #10 : Huhtikuu 11, 2004, 11:02:41 »
Minun roolipelaamiseni alkoi aika mielenkiintoisesti: laitoin eräälle foorumille viestin, että etsitään halukkaita ropettajia pääkaupunkiseudun alueelta. Eräs tyttö sitten vastasi siihen, ja pelattiin siskoni ja sen tytön ja vähän aikaa sen pikkuveljen kanssa. Minä olin pj. :P Netistä etsin sen takia, etten tuntenut ketään roolipelaajaa joka olisi asunut Järvenpäätä lähempänä. Olin kyllä pelannut pari kertaa aiemmin jotain D&D:tä, juuri niiden järvenpääläisten kanssa, joten ihan tyhjästä en sentään aloittanut.

En tiedä mikä on "paras" pelisysteemi. Itse inhoan D&D:tä, sen rajoituksien takia, ja vähän sen yleisfantsuilufiiliksen takia. Nykyään käytämme GURPS:ia, ja on se ihan hyvä.

Ai niin, olenhan minä larpannutkin. Olen kuitenkin aika satunnaislarppaaja, sillä en jaksa yleensä panostaa siihen niin paljon kuin jotkin himolarppaajat. Sitäpaitsi se tuntuu jotenkin elitistiseltä harrastukselta. Tai sellaiselta, missä hyvin helposti syntyy elitismiä. Tjsp. Äh. Sitäpaitsi kun lukee jotain larppien kuvauksia, näyttää siltä, ettei kukaan ole vieläkään keksinyt mitään mielenkiintoisempaa kuin "haltiat vs peikot"-mättöä tai hovijuonittelua renessanssihepeneissä. Mut joo, ainahan voisi keksiä itse, mutta kuten sanottua, en jaksa panostaa. ;) Sitäpaitsi ropettaminen on kivempaa, varsinkin kun meillä on nyt maailman paras pj. :)

Harry Potter-larppi oli kyl tosikiva...

merkityksetön

 • Ankeuttaja
Roolipelaaminen
« Vastaus #11 : Huhtikuu 17, 2004, 14:24:13 »
Kaksi vuotta sitten, noin kymmenen iässä alko ropettaminen. Siis ei vielä mikään, larppi, mutta kuitenkin rupesin kiinnostumaan aiheesta. Nyt on larppauskin alkanu tulla mukaan.

Eihän sillä iällä niinkään ole väliä, onhan niitä yli 40-vuoden ikäisiä pelaajiakin, en mä häpeis pelata :)
Mielestäni vaikka seitsemän ikäinen kolli voi olla ihan hyvä larppaamaan tsp. mutta pelin sisältö kannattaa ehkä vetää sillälailla iän mukaan.
(olishan jollekkin seittemän ikäselle aika järkytys, jos esim seksiä harrastetaan tjsp.)

Poissa Natalie

 • Loitsuetsijä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SpellSeer**
 • Tupa: Luihuinen
Roolipelaaminen
« Vastaus #12 : Huhtikuu 17, 2004, 23:06:52 »
Olen harrastanut roolipelaamista erään hyvän ystäväni kanssa Habbo Hotel kultakalassa... Siihen liittyvät lähinnä Haltiat ja Vampyyrit....

Minusta roolipelaaminen on mukava ajanviete...  ;)
Kun me roolipelaamme eli ropetamme, kuluu aika hirveän nopeasti...
Ja oikeastaan tämäkin ropetus on salainen... :PP
En kerro tämän ropetuksemme hiaanoja sivuja...

Itse en ole koskaan larpannut... Mutta kaiketi sitäkin voisi kokeilla, kunhan vain saisin tehtyä itselleni Tylypahkan koulupuvun...
Voisin joskus ihan hiipiä jonnekkin larppiin katselemaan vain sivusta...
*virnistää ilkikurisesti*
Aina ja ikuisesti Luihuinen. Voldemortin palvelija. Uni, jonka näin (K-12, Scifi, Kauhu)

Poissa Sarana

 • Vuotislainen
Roolipelaaminen
« Vastaus #13 : Huhtikuu 18, 2004, 11:21:40 »
Ensimmäinen roolipelikokemukseni oli 90-luvun puolivälistä: olimme serkkuni kanssa kamalan otettuja, kun isoveli pyysi peliinsä. Jaksoin tappelujuttuja n. kymmenen minuuttia, kunnes lähdimme kaverin kanssa uimaan. Seuraavaan peliin ajauduin vasta tällä vuosisadalla.

Olen puoliaktiivinen larppaaja ja satunnaisroolipelaaja. Olen vetänyt yhden Vampire-kampanjan (yäääk, ei koskaan enää!) kunnialla ja toisesta alun sekä osallistunut pariin veljen / satunnaispj:n peliin. Hänellä on aina meneillään kaikenlaisia jännittäviä projekteja, joihin pääsisin varmasti mukaan, jos kysyisin. Pelkään vain isoveljeni kavereiden, vanhojen köriläiden, seuraa. Poikabakteerei.

Innostun aina välillä uudestaan pöytäpeleistä, mutta peliporukan puutteessa annan innon kuihtua. Sen sijaan kuuntelen ja jelpin suunnitteluvaihteessa veljeäni. Ei ole harvinaista, että pelistä juuri kotiin päästyään veli etsiytyy seuraani ja puhumme pel(e)istä myöhään yöhön. Minäpäs tiedän, mikä siellä Pohjolan meressä on!

Kokemusta löytyy Vampiresta, Ars Magicasta, jostain perusfantsusta ja pelinjohtajien itse kehittelemistä maailmoista. Vampire oli minulle ehdottomasti väärä valinta, koska en ole lainkaan synkkistyyppiä. Vampire vaatii lahtentahten-meininkiä, jota minä en kauheasti jaksa tukea. Säännöt eivät toimi kovin hyvin. Ars Magica vaikutti ainakin kokemani pohjalta aika kivalta, perusfantsu hyvinkin johdettuna sivumakuisesti mälsältä ja omat kampanjat parhailta.

Minun ja veljeni näkyvin ero roolipelaajina on suhtautuminen sääntöihin. Minä en niistä juuri välitä, nopat eivät kiinnosta ja pj:n valinnat & tunnelmointi sopivat paremmin. Konfliktit ovat melko vähissä, kun minä johdan. Veli taas rakastaa sääntöjä ja kehittelee itse sellaisia, kun valmiit eivät tunnu tarpeeksi napakoilta, joustavilta ja pelin henkeen sopivilta. Ja minähän olenkin pääasiassa larppaaja, hän ropettaja. :)

Anjame

 • Ankeuttaja
Roolipelaaminen
« Vastaus #14 : Kesäkuu 28, 2004, 17:09:53 »
Minä pelaan vain netti-roolipelejä, mutta paikka josta pidin kovasti, lopetti pelaajien puutteen takia :(. En olekkaan pelaillut sen jälkeen paljon.

Roolipelaus on mielestäni hauskaa. Omat hahmoni eivät ole mitään täydellisyyden perikuvia. Esim. eräs hahmoni on kömpelö mutta sanavalmis.

Eikä minunkaan mielestäni ropettamiseen ole oikeaa ikää.

Poissa Tha Lil' Dobby

 • Vuotislainen
  • http://www.geocities.com/teealdee/twilight.html
Roolipelaaminen
« Vastaus #15 : Heinäkuu 09, 2004, 21:33:10 »
Umh. Olen tosi pahoillani, kun en ihan kaikki viestejä jaksanut lukea. Eh. Luen ne joskus. Lyökää, jos teen jotain ihan tyhmää.. ^^;.

No, kuitenkin. Eka syy, miksi tulin tämän topicin ääreen on se, että minulla on kauhea ropetus-himo juuri nyt. Arrgh! Enkä saa tyydytettyä sitä mitenkään. Ihan hirveää. Kuulun perätin kai neljään 'nettiroolipeli-yhdistykseen' tjsp. (Sinlar, Hprp, ja kaksi eri foorumia..), mutta mikään niistä ei ole kovin aktiivinen, tai sitten piirit ovat pienet ja ahtaat :p. Argh.
No, piti purkaa turhautumistani.
Jos joku tietää minkä tahansa suht. aktiivisen, ja suht. avoimen peli-jutskan. Niin, hey, minä olen täällä! ^^

Kirjoitan myöhemmin lisää jostain tärkeästä..

-TLD

Narsku

 • Ankeuttaja
Roolipelaaminen
« Vastaus #16 : Heinäkuu 19, 2004, 16:18:44 »
Minä olen pelannut kohta vuoden roolipeliä. En nyt tiedä miksi sellaista kutsutaann kun luodaan hahmo ja istutaan PJ:n(pelinjohtajan) ja muiden pelaajien kanssa esim. pöydän ääressä ja PJ kertoo millaista on paikassa missä olemme ja keitä siellä on.
Minulla on tällä hetkellä kaksi roolipeliä, Sormusten Herra ja Potter.
Minusta se on hauskaa, mutta jos ei ole tarpeeksi mielikuvitusta on TODELLA vaikea päästä kärryille, varsinkin Sormusten Herrassa.
Potter on sitten minusta vähän helpompi, mutta samalla hauskempi! :)
Kannattaa kokeilla joskus. Ryhmistä en tiedä missä niitä on kun meillä on vaan kaksi pelajaa ja PJ Potterissa, mutta TSH:ssa on ainakin kuusi, mutta nekin jaettiin kahteen eri ryhmään koska alkoi tulla aika tukalaa ja vuoroissa kesti kauan.
  Meillä on pelaajina: PJ joka on ihme kyllä TODELLA nuori 12, mutta osaa hommansa, kaksi 13-vuotiasta, minä ja kaverini 14-vuotiaita, yksi 16-vuotias ja yksi oisko 19-vuotias. Peli sujuu hyvin ja on jännää kun mielikuvitus toimii....! Mutta Potteriin oisi kiva saada lisää pelaajia... Jos jotain kiinnostaa niin voi lähettää viestiä.... :)

Hailie

 • Ankeuttaja
Tylypahka roolipeli
« Vastaus #17 : Syyskuu 22, 2004, 18:30:22 »
Minä olen 21v ja olen pelannut muutaman vuoden. Meillä on viisihenkinen porukka ja ollaan pelattu kaikenlaista Sormusten herrasta villiin länteen.
Olen aiemmin peluuttanut muutaman kerran sormusten herraa ja nyt olisin aikeissa tehdä Tylypahkasta pelin. Olen siis aloitteleva pelinjohtaja ja haluasin kuulla teidän kokemuksianne Potter-peleistä. Millaisilla säännöillä pelasitte, tuliko taikuuden kanssa ongelmia. Ja onko jollain jotain systeemiä tuvan valintaan vai onko pelaajat saaneet päättää itse mihin tupaan kuuluvat.
Ja kaikenlaisia kertomuksia arvostaisin.

Poissa Taru

 • Kesäkettu
 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • ID 12 (Sessun vaimo)
 • Tupa: Puuskupuh
Roolipelaaminen
« Vastaus #18 : Syyskuu 22, 2004, 21:59:26 »
Lainaus käyttäjältä: "Tha Lil' Dobby"
Kuulun perätin kai neljään 'nettiroolipeli-yhdistykseen' tjsp. (Sinlar, Hprp, ja kaksi eri foorumia..), mutta mikään niistä ei ole kovin aktiivinen, tai sitten piirit ovat pienet ja ahtaat :p.


Nettiroolipeleissä on uskomattoman turhauttavia nuo sisäpiirit, minne ei pääse lainkaan. Ollaan sitten ulkopuolisia ja itse ainakin tunnen itseni huonoksi pelaajaksi tuon takia. (Pst, ainakin hprp:ssä on elämää suurin piirtein joka päivä, mutta peliä on harvemmin Tylypahkassa enää nykyään. Ottaa sekin päähän, kun aluksi sääntönä oli, ettei mitään ylimääräisiä hahmoja, vaan pelkästään tylypahkalaisia. Ja ketkä sitä sääntöä ekaksi rikkoi? :P) (Kyllä, minua ottaa ihan kamalasti päähän.)

Eli siis. Minäkin nettiroolipelaan, juuri hprp:ssä ja sitten Mesessä siskoni ja erään ystäväni kanssa.

Olen myös tutkinut erästä roolipelifoorumia, mutta kun sielläkin tuntuu olevan kovin ahtaat piirit.

Olen myös larpannut, nyt tasan viisi kertaa. Sekin on kivaa ja oikeasti rakastan sitä, mutta mutta. Kaikki pelit on niin jumalattoman kaukana tai sitten ei ole aloittelijaystävällisiä. En pidä itseäni hyvänä pelaajana enkä kutsuisi itseäni larppaajaksi. Viisi tuntuu niin kamalan vähältä.

Pitäisi muuten itse ehkä perustaa joku nettiropepaikka. Kuitenkaan sellaista jaksaisi pitää yllä, mutta kuitenkin. Jos joku perustaa ja sinne huolitaan pelaajia, niin töki. Etsitään hyvää paikkaa, jossa ei ole sisäpiirejä.
Ilmamerirosvot tottelevat aina äitiään.
<AdamGibbon> (( Mun sydän hakkaa hirveän lujaa. ))
<CainGibbon> (( iik, iik, jännää jännää. o: ))

Birkin

 • Ankeuttaja
Roolipelaaminen
« Vastaus #19 : Syyskuu 24, 2004, 13:04:14 »
Minäkin olen etsiskellyt itselleni jotain ropeltamispaikkaa, mutta en ole oikein löytänyt mitään aloittelijaystävällistä.
Moinissa paikoissa on niin tiiviit seurapiirit, ettei uusia ja kaiken kukkuraksi aloittelevia roolipelaajia katsota hyvällä. Muutamaa olen kokeillut, mutta vastaanotto oli niin viileä ettei pelaaminen enää huvittanut.

Sellaisille, jotka eivät ennen ole ropettaneet ei oikein tahdo löytyä paikkoja, missä pelata. Vai olnko etsinyt väärästä paikasta?
Minut on passitettu muutamasta nettiroolipelipaikasta pois kokemattomuuteni takia. Pelkäävätkö vanhat konkarit niin hirveästi, että aloittelija turmelee heidän hienon pelinsä, että ottavat nämä peliin vain pitkin kynsin, jos silloinkaan. Minusta vähän hassua, sillä aloittelijoitahan he itsekkin ovat joskus olleet.
Paria kaveriani olen yrittänyt saada pelaamaan meseroolipeliä kanssani, mutta he eivät jostain syystä oikein innostu:p

Tarun tapaan peräänkuuluttaisin nettiropepaikka, jossa ei olisi seurapiirejä ja aloittelijatkin olisivat tervettulleita.

Marnie of Gondor

 • Ankeuttaja
Roolipelaaminen
« Vastaus #20 : Syyskuu 24, 2004, 14:01:56 »
Minun roolipelaamiseni rajoittuu nettiroolipeleihin, joita pelaan parilla keskustelufoorumilla, jossa on oma osionsa roolipeleille. Fandom on Tolkien (Sormusten Herra lähinnä, pelien suhteen), ja olen tällä hetkellä mukana kahdessa pelissä. Yksi sallii pientä "taivutusta" kirjasta (käymme läpi "what if"-tyyliin kaikki Bilbon juhlista sormuksen tuhoamiseen asti), ja toinen on pelkkää spekulointia, koska se sijoittuu kirjan tapahtumien jälkeen.

Olen pelannut kaksi vuotta, ja jäänyt kyllä koukkuun. En osaa kuvitellakaan olevani pelaamatta, koska se on vaan niin hauskaa. Monet hahmoistani ovat olleet minulla niin kauan, että sitä on jo päässyt mukaan niiden sielunelämäänkin.. :P

Foorumin yhteisö on tiivis ja hyvä, jäseniä on ympäri maailmaa. Olen toisena johtajana yhdessä noista peleistä, ja pyrin siihen, että myös uudet ja kokemattomammat otetaan hyvin vastaan. Jos on kysymyksiä, neuvotaan, jos näyttää siltä ettei tiedä mitä tekee, neuvotaan ystävällisesti yksärillä.. Ja varsinkin tuossa em. pelissä on tällä hetkellä pikkuinen jäsenpula, joten senkin vuoksi vastaanotto on tervetullut. ;)

Varmasti riippuu paljon koko yhteisöstä ja sen hengestä, miten uudet tulokkaat otetaan vastaan. Jos on muutenkin skismoja sun muita, niin se heijastuu myös uusien pelaajien vastaanottoon. Mikä on tietysti ihan väärin, eikä ollenkaan mukavaa.

lulu

 • Ankeuttaja
Roolipelaaminen
« Vastaus #21 : Lokakuu 03, 2004, 12:43:12 »
Luettuani topicin nettiroolipelaamisesta ja roolipelaamisesta kiinnostuin siinä määrin, että haluaisin nähdä erilaisia foorumeita, joilla pelattaisiin esim. Potter- aiheella. Ja Tarun ja Birkinin tapaan peräänkuulutan aloittelijaystävällistä ja sisäpiiritöntä roolipelifoorumia.

Acheril

 • Ankeuttaja
Roolipelaaminen
« Vastaus #22 : Joulukuu 20, 2004, 20:44:47 »
Itse rakastan roolipelaamista netissä, mutta epäilen että englannin kielen taitoni estäisi sen minulta. No väärässähän tietysti olin, sillä satuin äskettäin kuulemaan paikasta nimeltä Roolipelien maailmankaikkeus. Se on uusi suomenkielinen foorumijoka kaipaa käviöitä...
http://kat5u.proboards41.com/index.cgi

Poissa Leamire

 • Vampyyri
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • The sharpest lives are the deadliest to lead
Roolipelaaminen
« Vastaus #23 : Joulukuu 19, 2005, 14:06:13 »
Kuten moni muukin, minäkin peräänkuuluttaisin hyviä nettiroolipelifoorumeita! Roolipelien maailmankaikkeudessa jo olen, mutta kaipaisin jotain uutta...

Onko kellään ideoita?

kaname

 • Ankeuttaja
Roolipelaaminen
« Vastaus #24 : Joulukuu 22, 2005, 00:20:34 »
minä olen yhdessä larpissa, ja se on minusta todellakin mahtavaa :) itse tosin aloitin vasta 2 vuotta sitten ja olin 11. Vaikka sielä olikin paljon aikuisia ei se kauheaa ollut mennä sinne kun sielä oli kuitenkin tuttuja ja ystäviä.
eli minun mielestäni jos vaan on kiinnostunut niin kannattaa harrastaa :)