Kirjoittaja Aihe: Loru Sorbusten Herrasta  (Luettu 9819 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Marwen

 • Ankeuttaja
Loru Sorbusten Herrasta
« : Marraskuu 25, 2002, 13:49:52 »
onko kukaan lukenut tätä pilailu versiota Taru Sormusten herrasta kirjasta? tämä kirja on siis muunnettu tsh:sta. kirjassa on vaivaiset (noin) 176 sivua, mutta silti kaikki kolme osaa. kirja todella hauska ja Frodona häärää Frizu, legolasina  Legoland  ja Merrinä Mersu( nämä olivat vain muutamia hauskoista nimistä) . Kirjasta ainakin löytyy huumoria ja todella paljon pervoja kohtia... minusta se on tyhmää... koska se on lyhyt, sen lukee todella nopeasti mikäli on innostunut. Mikäli oikein ymmärsin, kirja on hieman nykyaikaisempi versio. Suosittelen teitä lukemaan sen mikäli ette ole vielä sitä lukeneet  :D

13012005, huhhuh mikä viestien taso. Poistelin n.puolet. Eikä valitteluja. Nyt on tehokas tammikuu. ~Lii

Sparkle

 • Ankeuttaja
Loru Sorbusten Herrasta
« Vastaus #1 : Marraskuu 25, 2002, 16:18:32 »
Tuo kirja pelasti erään synkän viikon elämästäni. Luin sitä koulussa ja hirnuin kuin mielipuoli. Kirja meni saman tien lainaan (:

"Huomaan, että leikittelet sormuksella ja ihailet kauneuttani". Pitää lukea se heti uudestaan kun se on kiertänyt kavereilla.

Muokatus: Kiitos Lizzu lainauksista. Nyt kun ei ole tuota omaa saatavilla niin en pystynyt laittamaan noita mukahaltiakielisiä lauluja. Ne ovat mielestäni melkeimpä kirjan parasta antia. Nauroin aivan vedet silmissä taas (:

Ja kiitos myös Snobbit -linkistä, tässähän tämä aamupäivä kulunee rattoisissa merkeissä.

Salmakia

 • Ankeuttaja
Loru Sorbusten Herrasta
« Vastaus #2 : Marraskuu 26, 2002, 16:49:50 »
Onpa tuo tullut luettua. Kulttimaineen takia odotin virheellisesti hauskaa parodiaa, mutta maine perustuikin pelkkään vaikeaan saatavuuteen. Kakka- ja alapäähuumoria roppakaupalla, ei naurata minua. Parodia perustui hahmojen muuttamiseen alhaisiksi ja vastenmielisiksi, itse kirjan enemmän tai vähemmän huomaamattomille typeryyksille ei juuri naurettu, ja juuri sellaista minä olisin toivonut. Koko kirjassa oli ehkä kaksi kohtaa joille jaksoin hymähtää. Muutamassa kohdassa oli hauska idea, josta olisi voinut kehitellä oikein hassua ja naurattavaakin parodiaa, mutta toteutus.. yritys jäi aina puolitiehen ja hauska idea vesittyi vastenmieliseksi. Esimerkiksi Tom Bombadil on kyllä sellainen hahmo jolle muunkin kuin piippukessun tupruttamiset sopisivat hyvin, mutta LSH:ssä kohta oli erittäin alatyylinen, eikä jaksanut sitten minua pahemmin naurattaa. Välillä mokoma kirja oli lähes oksettava.

Agrippa

 • Ankeuttaja
Loru Sorbusten Herrasta
« Vastaus #3 : Joulukuu 23, 2002, 20:45:01 »
Mööh. Olin päivällä mukana, kun äiti osti sen minulle joululahjaksi. Olin innoissani. Ajattelin miten luen sen ja hörötän ja sitten kehun sen kavereilleni maasta taivaaseen ja lainaan sen heille.
Mutta. Olisi pitänyt lukea tämä topikki aiemmin. Jos se tosiaan sisältää mautonta alapäähuumoria, niin hävettää kyllä, että sellainen löytyy (tulee löytymään) kirjahyllystäni. Etenkään kun en todellakaan ole niin suuri Taru-fani, että minun pitäisi omistaa kaikki siihe liittyvä.
Sillä rahalla olisi saanut ruotsinkielisen Potterin.
Mutta kyllä minä sen silti luen, mutta nyt eivät ennakko-odotukset ole niinkään korkeat.

Poissa Sodapop

 • Monimutkainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Loru Sorbusten Herrasta
« Vastaus #4 : Joulukuu 31, 2002, 16:13:47 »
Minä en pitänyt siitä. Ehkä olen liian TSH:lle omistautunut, että pitäisin sitä hauskana. Dildo Ripuli sun muut menevät jo hieman yli, eivätkä alapäähuumori sun muu vastaava naurata minua enää niin paljon kuin ehkä kaksi vuotta sitten.

Kokonaisuudessaan olisin odottanut paljon parempaa. Kun Lorua Sorbusten herrasta vertaa esimerkiksi Taruun Mainonnan uhreista, jää se selkeästi kakkoseksi.

Olen tästä asiasta samaa mieltä kuikn Peeves.

Parissa kohtaa hörähtelin, mutta siihen se sitten jäikin. Selailin eilen teosta kirjakaupssa, ja minua nauratti teksti "Loru Sorbusten Herrasta kuuluu ehdottomasti jokaisen Tolkien-fanin kirjahyllyyn!". En olisi aivan sitä mieltä.

Alyssa

 • Ankeuttaja
Loru Sorbusten Herrasta
« Vastaus #5 : Tammikuu 02, 2003, 14:43:31 »
Joistain kohdista tykkäsin, joistain en.

Legolans ja Gimpi ja Ara-Korni olivat parhaita. Tom Bombadil oli aika karsea.

Jotkin kohdat menivät todellakin hiukan yli. Tällaista tehdessä pitäisi muistaa kohtuus kaikessa, mauttomat, liioittelevat jutut eivät ole hauskoja.
Joissain kohdissa (esim. haltiahintti!) nauratti hieman, mutta kauheita repeämiskohtauksia ei tapahtunut.

Välillä kirja kävi hieman tylsäksi ja vaikka olen supernopealukija (juu, toi kuuluu yhteen x)), kesti minulla siinä 2 iltaa, lähinnä kiinnostuksen puutteen vuoksi. (luin mieluummin _ihanaa_ englanninkielistä upeaa mustaa tsh pokkariani)

Kuten sanottu, liioitteleva alapäähuumori ei ole enää hauskaa.

Poissa Ramona

 • Vuotislainen
Loru Sorbusten Herrasta
« Vastaus #6 : Tammikuu 06, 2003, 21:56:43 »
Sain sen juuri joululahjaksi ja melkein lopussa olen. Pitäisi lukea ne parikymmentä sivua, mutta jotenkin nyt on löytynyt mielenkiintoisempaa tekemistä aina kun pitäisi siihen tarttua. :p

Hauska kirjahan tuo, ei voi kieltää. Muutama kohta on pistänyt minut räkättämään ääneen, mutta yleisemmin lähinnä virnuilen huvittuneena.
Junassa sitä ei ollut kyllä kiva lukea. Se paljonpuhuttu suomalainen junamentaliteetti: "istutaan hiljaa ja jos joku tekee jotain poikkeavaa, tuijotetaan" korostuu. Rauha häiriintyy jos yksi kikattaa kirja sylissä. :]

Tim Benzermikäolikaan on aivan hulvaton heppu. :) Hihii.

Pitää lukea se nyt illalla loppuun... (Siitä ei puhuta, että pitäisi lukea tuo Tuntematon sotilas.. :P)

Dwal

 • Ankeuttaja
Loru Sorbusten Herrasta
« Vastaus #7 : Tammikuu 16, 2003, 19:27:37 »
Sain tuon kirjan käsiini pari päivää sitten. Nimittäin äidinkielen opettajat ovat jostain syystä kantaneet minulle oikein ahkerasti kirjoja luettavaksi, kummallista.  Ja tänään vaikutin siihen, että Loru hankitaan myös kirjastomme hyllyyn. Satuin nyt vain olemaan paikalla oikeaan aikaan, ja satuin kaivamaan kyseisen kirjan repustani.

Muttamutta... *hymähtää*
En ole siis lukenut kirjaa lähellekään loppuun asti *vilkaisee koulupöydälleen, jossa kyseinen kirja lojuu* Tähän saakka (eli sivulle 66, Neljäs luku on alkamassa) en ole oikein muodostanut minkäänlaista mielipidettä. Ainoastaan Tim Benzedriini ja Hamppu-Mari ovat olleet minulle suurensuuria pettymyksiä. Muutoin juttu on vielä ollut suhteellisen "tasokasta". pornolehtien ristisanatehtäville jopa naurahdin. Eli teksti ei ole toistaiseksi mennyt vielä _liian_ rajuksi.

Äidinkielen opettaja numero 2 (joka ei ole ikinä opettanut minulle muuta paitsi yläasteella ilmaisutaitoa) kysyi minulle, pidänkö kirjaa pyhäinhäväistyksenä. Ei, en. Kuitenkin kaikesta tehdään parodioita, ja... no, ei tätä voi sanoa surkeimmaksi mahdolliseksi. Ja suhteellisen nerokkaasti kyseinen opus on suomennettu, tiedä sitten mitä mieltä muut ovat.
Vaikka yleisesti ottaen suhtaudun parodioihin varsin negatiivisesti.

Ainoa asia, joka minua on suomennoksessa häirinnyt, on nimi "Ripuli". Kaiken muun, jopa Tim Benzeriinin, hyväksyn. Mutta tuo ripulius on jossain määrin liikaa minulle.
Aion kuitenkin lukea kirjan loppuun. Aina kun aikaa riittää, eli lähinnä hyppytunneilla ja linja-autossa. Onhan se tapa siirtää ärsyttävien ihmisten äänet tietoisuuden ulkopuolelle.

Poissa Isilmírë

 • Pillipiipari
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Loru Sorbusten Herrasta
« Vastaus #8 : Huhtikuu 21, 2003, 10:48:46 »
Jaa... minä en kyllä löydä ainakaan tästä Kahden kornin tornin katkelmasta mitään sen suurempaa ideaa kuin Lorun kansien välistä. Pikemminkin vaikuttaa siltä, että joku on Tarun ja Lorun luettuaan saanut ns. nerokkaan ajatuksen väsätä oma parodia, mutta rahkeet eivät ole riittäneet muuhun kuin Lorun matkimiseen. Esimerkkinä Lorun sivun 103 alku: Kolme päivää Ara-Korni, Gimpi ja Legoland ajoivat takaa narkkilaumaa pysähtyen ainoastaan syömään, juomaan, nukkumaan, pelaamaan pari hätäistä kierrosta marjapussia ja katselemaan paikallisia nähtävyyksiä, josta tuon mallikatkelman alku on varsin selkeästi plagioitu "humoristisine" lisäyksineen kaikkineen.
Me transmitte sursum, Caledoni

Poissa tuulilukko

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • My gift of silence
Loru Sorbusten Herrasta
« Vastaus #9 : Huhtikuu 22, 2003, 18:00:05 »
Ensin täytyy myöntää että itse olen varsinainen kaksimielisyyden perikuva jos sellaista voi naispuolisesta ihmisestä sanoa (^..^)
Mutta itse Lorusta. Alkuosa kirjaa on ihan sellaista naurattavaa (väliin jopa tyrskähdyttävää) huumoria, vaikkakin alapääsellaista. Minua se ei haittaa. Loppuosa on jo hieman väkisin väännettyä eikä siitä oikein saa mitään fiksua irti. Mutta kaikki Cellofanit ja haltiakielen väännökset on aivan hulppeita. Puhumattakaan siitä Lady Liberalin laulusta kun ne lähtevät Anduinia pitkin. (minä en muista mikä sen nimi on siinä kirjassa enkä jaksa hakea kirjaa..laiska.) Minä repesin aivan totaalisesti. *teippiä*
Mutta eipä siinä mitään, kyllä sille voi useammankin kerran nauraa. Englanniksi ja suomeksi, molemmilla kielillä niistä löytää aina jotain uutta ja pervoa ^^
Breathe in, who knows how long this will last..

Annúnqúerewen

 • Ankeuttaja
hauska, hauskempi, Loru!
« Vastaus #10 : Toukokuu 09, 2003, 15:12:14 »
Mä rakastan tätä kirjaa, mutta rakastan myös alkuperäistä! Tämä on niin kohjo ja kahjo ja kreizi ja...ja... No, kaikki maailman synonyymit sanalle "seko"! Sen lisäks, että kirja on hyvin kirjoitettu ja tajuttoman hauska, se on myös oivaltava: siinä on pureuduttu nimenomaan niihin juttuihin, jotka ovat TSH:ssa hiemna hämäriä, ja onnistuttu näpäyttämään monia alkuperäisiä hahmoja! Miettikää nyt vaikka Aragorn-Éowyn-kuviota! Mä hekotin ihan hysteerisesti lukiessani sitä! Ja ne nimiväännökset ovat tosiaankin aivan omaa luokkaansa, Tramp-Olin, Kolkaaja, Pepsi... :)
 Mä suosittelen tätä todella lämpimästi kaikille, jotka arvostavat hyvää huumoria eivätkä ole kovin tosikkoja. Se, että on nähnyt leffat, ei riitä alkuunkaan tämän opuksen ymmärtämiseen, parhaimmat vitsit irtoavat yksitäisistä viittauksista ja reploista...
 *hekottaa hihaansa Barafinin koukkunokkaisia kenkiä*

Ceassa

 • Ankeuttaja
Loru Sorbusten Herrasta
« Vastaus #11 : Lokakuu 29, 2003, 15:00:26 »
Pienissä pätkissä kahlattuna oikein riemukasta luettavaa, mutta muuten hieman turhauttava. Vitsit alkavat loppua myöten maistumaan puulta, etenkin jos teoksen lukee yhteen pötköön.

Lyhyydestä plussaa, kaikki tarinan tärkeimmät ja mehukkaimmat seikat oltiin saatu parodioitua mukaan. Jos Loru olisi ollut yhtään pitempi en mene vannomaan että olisin jaksanut sen loppuun lukea (ja mitä minä taas jauhan puutaheinää, totta kai Tolkien-hörhönä olisin lukenut sen vaikka sivuja olisi tuhat ja yksi - mutta ymmärrätte varmaan pointtini ^^).

Kokonaisuutena siis hieman puuduttava, mutta tietyt hauskat ja ovelat letkautukset tekevät kirjasta maineensa arvoisen, pakko-ostos (tai -luettava) kaikille Sormusten Herran ystäville.

Matron

 • Ankeuttaja
Loru Sorbusten Herrasta
« Vastaus #12 : Marraskuu 06, 2003, 17:37:31 »
Olen lukenut tämän kirjan. Itseasiassa, minä pidin siitä kyllä aika paljon. Huumori oli minun mielestäni hauskaa ja henkilöt olivat todella hauskoja. Joidenkin mielestä se huumori oli varmaan vähän typerää, mutta koska omistan huonon huumoritajun, kikattelin kirjassa aika monessa kohdassa. Olen lukenut Loru Sorbusten Herran kerran. Juuri nyt luen toista kertaa. Jouluna minä sen sain lahjaksi omaan kirjahyllyyni. Ihan hyvä kirjahan tuo on, vaikka ei todellakaan vedä vertoja Taru Sormusten Herrasta alkuperäiselle versiolle. Tietenkään.

Elétha

 • Ankeuttaja
Loru Sorbusten Herrasta
« Vastaus #13 : Heinäkuu 16, 2004, 22:10:19 »
Aivan mahtava! siitä on jo aikaa kun luin sen ja vieläkin tulee vedet silmiin kun edes ajattelen sitä. Nimet oli aivan mahtavia: Fritzu, Spam, Mersu, Pepsi, Legoland, Gimpi, Rankkuri (Ara-Korni), Goodgulf ja CELLOFAN! On ollut suomentajalla hauskaa! Dorkalan väki on aivan huippu ja koko kirjan kohokahta on sivut 73-74 ja Ksylitol-virran tarina! (s.92) "Menthol, Menthol,sinä senkin liero. Olin kaunis haltianeito ja puff! seuraavassa hetkessä minä olen joki. Sinä haiset!" ja tuuli vastaa: "Hyh, hyh!"

Kenshi

 • Ankeuttaja
Loru Sorbusten Herrasta
« Vastaus #14 : Elokuu 29, 2004, 16:12:09 »
Myös minä omistan tuon kirjan. Sain sen joululahjaksi. Se on ihan hyvä pienissä pätkissä luettavaksi, niinkuin joku jo taisi sanoa, ja osa vitseistä on ihan hauskojakin. Liikaa kakkahuumoria, kuitenkin. Laulut ovat kyllä varmaan kaikkein parhainta, mitä kirjassa on. Mm. Goodgulf ja Ara-Korni ovat kirjan parhaita hahmoja. Tim Benzerine inhotti minua, koko juttu oli liian sekava, joten luin sen kohdan aika huolimattomasti.. Jos se olisi ollut yhtään pidempi, olisi koko kirja alkanut maistua puulta, nyt kuitenkin suurin osa oli vähintään luettavaa tekstiä. Tällä hetkellä tuo kirja on Fwooperilla lainassa, mitäköhän siitäkin seuraa..

No joo, jos joskus on tylsää, niin tuon voi aina kaivaa esiin..

Madara

 • Ankeuttaja
Loru Sorbusten Herrasta
« Vastaus #15 : Tammikuu 14, 2005, 17:41:11 »
Olen lukenut kirjan kahdesti. Ensimmäisellä kerralla olin vielä turhan vakavissani TSH:n suhteen ja enimmäkseen närkästyin kaikista heitetyistä kommenteista enkä edes virnistänyt kirjasta lukiessani. Toisella kerralla olin jo saanut kutakuinkin huumorintajuni takaisin ja kirja oli yllättävän hauska ja parempi kuin ensimmäisellä lukukerralla, jolloin olin kuolla tylsyyteen. Suosittelisinkin, ettei tämän lukemista laita minkäänlaisia toivomuksia kirjalle, vaan hyväksyisi sen sellaisena kuin se on: epämääräinen parodialyhennelmä Sormusten herrasta alapää huumorilla varustettuna.
Jos TSH on vähänkin pyhä juttu sinulle, suosittelen kiertämään tämän kirjan kaukaa. Tämä nimittäin käy välillä -kuten edellä on sanottu- inhottavasti. (Miksi hobitit/höpötit puhuvat koko ajan narkki/örkki poikiin sekaantumisesta?)

IsoPahaSusi

 • Ankeuttaja
Vs: Loru Sorbusten Herrasta
« Vastaus #16 : Heinäkuu 18, 2007, 01:41:06 »
On sääli, että kirjassa viljelty alapään huumori on vienyt huomion oikealta parodialta, jota kirjassa myös on. Itse repeilin enemmän niille muille kuin alapää jutuille. Ymmärrän, että joku kymmenen vuotias voi dildoille ja ripuleille nauraa, mutta harvoja muita se jaksaa naurattaa. Esimerkiksi Goodgulf on loistava hahmo. Teatraalinen taikuri, joka yrittää esittää suurtaki velhoa. Ässät tippuilee hihasta. Mielikuva Kolkkaajasta (Klonkusta) soutamassa puhallettavalla lelulla järvellä saa mut vieläkin repeämään.

Poissa Haltiamieli

 • Vuotislainen
  • Photography
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Loru Sorbusten Herrasta
« Vastaus #17 : Elokuu 15, 2010, 23:34:56 »
Miten tänne en ole eksynyt loruilemaan ties mistä tästä mielenkiintoisesta opuksesta? Ja nostanpa tässä samalla tämän keskustelun tuolta pohjalta. Loru Sorbusten Herrasta on ainakin minun kaveripiirissäni oleva oma insidekirjansa, meiltä riittää välillä mielenkiintoista juttu Goodgulfista ja höpöteistä ja kaikista muista. Kirjan olen lukenut kaksi kertaa, ja olenpa ostanut sen omaksenikin. Tuolla kirjahyllyssä kiiltelee päällystettynä, voisi joskus taas lukea tylsyyksissä. Loru jos mikä piristää päivää kummasti.

Minä pidän Lorusta yllättävän paljon, vaikka se onkin tosiaan täynnä tuota ärsyttävää alapäähuumoria. Se on kuitenkin oikeastaan yllättävän hyvin kirjoitettu, siihen on otettu ovelasti juttuja Tarusta ja ne on saatu aivan mahtavasti humorisoitua. En voi enää lukea Tarua repeilemättä kunnolla Moria-kohtauksessa. Myös Lorussa esitetty "salaperäinen" Minas Troneyn käskynhaltijan kuolema on aivan mahtava. Varmaan parhaiten onnistunut hahmo Lorussa on tosiaan Goodgulf, kuten Iso Paha Susi on tuolla sanonut:
Teatraalinen taikuri, joka yrittää esittää suurtaki velhoa. Ässät tippuilee hihasta.
Muutkin hahmot ovat onnistuneita kyllä, mutta jostain syystä pidän eniten kuitenkin Goodgulfista.

Loru on siis mielestäni lyllättävän hyvin onnistunut parodia Tarusta, vaikkei Lorua kyllä pysty lukemaan lyhyellä aikavälillä. Kirjailijat ovat onnistuneet ainakin tarinan tiivistämisessä. Lorua on aika mahtavaa verrata Taruun joskus, ne sisältävät periaatteessa saman tarinan, mutta eri mittakaavassa ja erilaisella tyylillä kirjoitettuna. En voi muuta kuin nostaa hattua Lorun kirjoittajille. Naurua ainakin on riittänyt kirjaa lukiessa minun osaltani, minä kun en suhtaudu Taruun niin intohimoisesti oikeastaan kuin voisi joskus luulla. Loru on kuitenkin sellainen, joka kannattaisi lukea edes jossain vaiheessa elämää, koska tuohan se kuitenkin oman kieroutuneen piirteensä Tolkienin maailmaan asenteella "asiat olisivat voineet olla näinkin" x).
If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.

Poissa Ana

 • Vuotislainen
Vs: Loru Sorbusten Herrasta
« Vastaus #18 : Toukokuu 24, 2015, 10:48:14 »
Omistan kyseisen kirjan, ostin kerran eurolla. Taitavasti niin massiivinen alkuperäiskirja väännetty parodiaksi. Nuorempana olin sen verran tosikko, ettei kirja naurattanut mutta näin myöhemmin se on oikeasti hauska. Suosittelen tutustumaan. Minulla on jopa englanniksi Bored of the Rings The Harvard Lampoon.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 24, 2015, 17:29:39 kirjoittanut Ana »

Poissa Isilmírë

 • Pillipiipari
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Loru Sorbusten Herrasta
« Vastaus #19 : Toukokuu 22, 2020, 08:47:27 »
Lorusta Sorbusten Herrasta on kirjoitettu ilmeisesti parikin gradua. Toisen kirjoittamista pääsin jopa kyselytutkimuksen täyttämällä piirun verran avittamaan. Kyseinen tutkielma vertailee sitä, miten nimet on suomennettu tarussa Sormusten herrasta verrattuna Loruun Sporbusten Herrasta ja löytyy aiheesta kiinnostuneiden iloksi osoitteesta https://helda.helsinki.fi/handle/10138/135565
Me transmitte sursum, Caledoni