Kirjoittaja Aihe: Stravaganza  (Luettu 3551 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Elva

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Stravaganza
« : Maaliskuu 20, 2009, 16:42:32 »
Mary Hoffmannin upea rinnakkaismaailmoista kertova kirjasarja, josta on ilmestynyt suomeksi kolme osaa, Naamioiden kaupunki, Tähtien kaupunki ja Kukkien kaupunki sekä englanniksi City of Secrets.
Kirjat kertovat Stravaganteista, henkilöistä jotka pystyvät matkustamaan kahden maailman, nykyajan Englannin ja 1500-luvun Italian, välillä talismaaniensa avulla.
Ensimmäisessä kirjassa Lucien on sairaana, ekä jaksa tehdä muuta kuin maata vuoteessaan. Sitten hänen isänsä antaa hänelle Venetsiassa valmistetun muistikirjan. Kun Lucien sitten nukahtaa ilalla, lennättää muistikirja hänet 1500-luvun Italiaan, joka siellä tunnetaan Taliana. Taliassa Lucien ei ole sairas eikä väsynyt, vaan aivan terve.
Rakstan tätä sarjaa. Se on kerrassaan loistava :D En tosiaankaan keksi omasta puolestani yhtään mitään pahaa sanottavaa tästä, mutta entäpä te? Mitä mieltä te olette tästä?
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 08, 2009, 12:24:54 kirjoittanut Tinna »

Elf

 • Ankeuttaja
Vs: Stravagansa
« Vastaus #1 : Maaliskuu 31, 2009, 18:13:39 »
Olen itse lukenut kaikki kolme trilogian suomennettua osaa ja rakastin kaikkia. Perus fantasia kun sijoittuu usein juuri johonkin keijukaismaailmaan, mutta Stravaganzassa oli se hyvää, että tarina sijoittui tavallaan fantasiamaailmaan, mutta tavallaan myös omaan maailmaamme. Pidin myös siitä, että Bellezza oli myös osittain historian Venetsia ja rakastuin heti siihen yksityiskohtaan, että kaikilla naimattomilla yli 16-vuotiailla naisilla, piti olla naamio kasvojen peitteeksi.
Pidin Ariannan hahmosta paljon ja osoasin helposti samaistua häneen ja hänen luonteeseensa. SPOILAA! Minusta oli myös kiehtovaa kolmannessa osassa, kun Arianna oli Bellezzan - oliko se nyt sitten herttuatar - ja joutui päättämään erilaisista tärkeistä asioista. Rakastin myös sitä, kuinka Hoffman kuvaili pukuloistoa.
En oikeastaan ennen kuin vasta nyt saanut kuulla, että sarjaan ilmestyy vielä tämä neljäskin osa, mutta hyvä niin! Tietääkö kukaan, milloin se mahtaa tulla suomeksi ja onko sitä vielä edes julkaistu englanniksi?
 

Poissa Isilmírë

 • Pillipiipari
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Stravagansa
« Vastaus #2 : Huhtikuu 03, 2009, 23:28:36 »
Ihanaa, neljäs osa! Ja kolmonen kun päättyi niin lopullisen tuntuisesti. Hurraa!

Minä ihastuin tähän sarjaan päätä pahkaa, kun ensin sain aikaiseksi aloittaa sen lukemisen. Osaltaan asiaan vaikuttaa kyllä se, että olen itse käynyt Sienassa ja Firenzessä eli tähtien ja kukkien kaupunkien esikuvissa, ja se tuo ihan oman syvyytensä kuvitelmiin siitä, miltä kirjan tapahtumapaikat näyttävät. Lisäksi olen pöhkönä Italian renessanssiin, joten siihen sijoittuva fantasiatarina vei heti mennessään.

Pidän myös siitä, että vaikka sarja on selkeästi suunnattu lapsille/nuorille, siinä ei vältellä vaikeitakaan aiheita kuten vakavaa sairautta, isättömyyttä, julmaa kiusaamista tai kuolemaa. Pahoja asioita tapahtuu oikeassa maailmassa ja niitä tapahtuu myös Stravaganzassa. Mutta niin tapahtuu myös paljon ihanaa ja ihmeellistä =)
Me transmitte sursum, Caledoni

Poissa Isilmírë

 • Pillipiipari
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Stravaganza
« Vastaus #3 : Huhtikuu 12, 2009, 20:30:17 »
Jesh! Sarjan omilla sivuilla Hoffman vastaa kysymykseen stravaganza-kirjojen lopullisesta lukumäärästä näin: "The real answer is: I don’t know yet. There are twelve city-states in Talia (see map) and I could write a novel about each one.  But I can tell you that City of Ships will be published in 2010"

Eli suomeksi: Hoffman ei itsekään tiedä kirjojen lopullista lukumäärää. Taliassa on kuitenkin 12 kaupunkivaltiota, ja hän voisi kirjoittaa yhden kirjan kustakin kaupungista. City of Ships ("Laivojen kaupunki") julkaistaan joka tapauksessa vuonna 2010.

Sivuilta löytyvän "Talia-oppaan" perusteella City of Ships sijoittuu Classeen, joka on meidän maailmamme Ravennan vastine.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 12, 2009, 20:35:43 kirjoittanut Isilmírë »
Me transmitte sursum, Caledoni

Poissa Partiotyt

 • Jääsafiiri
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Stravaganza
« Vastaus #4 : Toukokuu 13, 2009, 21:39:13 »
 Oi, rakastan tätä sarjaa! Joskus ihan vahingossa vain poimin Tähtien kaupungin kirjaston hyllystä ja ihastuin heti. Kaikki on niin tarkasti suuniteltu ja juoni toimii hyvin. Rakastan Bellezzan vanhoja sääntöjä, Remoran säännöllisyyttä ja Giglian arvokkuutta ja kauneutta. Tähänastisista pidän eniten Kukkien kaupungista, se häiden odotus on vain niin ihanaa luettavaa. "Meidän maailmamme" stravaganteista pidän kaikista suunnilleen yhtä paljon, Talialaisista eniten Rodolfosta. Hän on juuri sellainen salaperäinen tiedemies ja taikuri, joka tietää paljon kaikesta ja johon voi luottaa. Silviasta pidän hyvin paljon, hän on niin arvaamaton ja kokenut, varmasti hänestä on jatkossakin paljon apua Ariannalle. Di Chimicit ovat aika ristiriitainen porukka. Varsinkin Kukkien kaupungissa toisaalta halusi olla heidän puolellaan Nucceja vastaan, toisaalta stravaganttien puolella heitä vastaan. Kuten Elf, minäkin rakastan Bellezzan naamiosääntöä. Luettuani kirjat olen rakastunut Italiaan, kuten ulkomaanmatkakohde-topicissa mainitsinkin. Rakastan myös Euroopan historiaa, joten sekin on yksi syy, miksi luen tätä sarjaa uudelleen ja uudelleen. En ole nähnyt kovakantisia versioita kirjakaupoissa, mutta aioin kyllä hankkia jostain ne itselleni. Pokkari-versiona olen nähnyt ainakin Naamioiden kaupungin, mutten tahdo pokkareita, vaikka ne olisivatkin halvemmat. Kovakantinen on minusta arvokkaampi ja kestävämpi, kirjat kun reissaavat minulla mukana milloin missäkin.
 
Outoa, että Kukkien kaupungin kansissa puhutaan vain trilogiasta, ajattelin jo, ettei Tammi aio suomentaa enempää osia, mutta onneksi niin ei käynyt. Aloitin neljännen osan lukemisen englanniksi ja ymmärsinkin jotain, mutta joku muukin halusi sen enkä ole muistanut varata uudelleen.
 Tule pian, syyskuu... :)
Atra esterní ono thelduin / Mor’ranr lífa unin hjarta onr / Un du evarínya ono varda

Poissa Isilmírë

 • Pillipiipari
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Stravaganza
« Vastaus #5 : Toukokuu 29, 2009, 23:29:27 »
Outoa, että Kukkien kaupungin kansissa puhutaan vain trilogiasta

Ehkei Hoffman alkujaan aikonut kirjoittaa enempää. Kolmas kirjahan päättyy aika lopullisen tuntuisesti. Tammellakin siis varmaan oletettiin, ettei lisää ole tulossa, vaan kyseessä on nimenomaan trilogia.

Douglas Adamsin Linnunrata-sarjahan oli myös alkujaan trilogia (vieläkin sitä kuulee kutsuttavan viisiosaiseksi trilogiaksi), samoin Le Guinin Maameri-sarja, vaan niinpä vain nekin ovat kasvaneet pituutta. Kirjoittajan inspiraatiostahan se on kiinni, montako kirjoja loppujen lopuksi tulee.
Me transmitte sursum, Caledoni

lankarulla

 • Ankeuttaja
Vs: Stravaganza
« Vastaus #6 : Syyskuu 05, 2009, 19:36:53 »
On ihan pakko nostaa tätä.
Sillä nyt se on tullut! Siis Salaisuuksien kaupunki. Kuinka moni on lukenut?
Minä luin, mutta liian nopeasti. Ei se olisi vielä saanut loppua. No, sitten vitosta odottamaan.

Muttaniin, Stravaganzaan tutustuin joskus kolme-neljä vuotta sitten, kun sisko sai Kukkien kaupungin synttärilahjaksi. Ja mikä lahja olikaan! Aluksi se alkoi siitä, kun sisko kertoi niistä kirjoista, en jaksanut silloin alkaa lukea, mutta innostuin kyllä ideasta heti, ja piakkoin aloinkin lukemaan kukkien kaupunkia. No jätin sen kuitenkin kesken, ja luin ensin kaksi ekaa osaa ja aloitin sitten vielä kukkien kaupunginkin uudestaan. Aivan mahtavia kirjoja, juuri tälläiset ovat minun makuuni. Se huono puoli näissä on, että niihin jää koukkuun ja tulee kauhean surullinen olo kun on kirjat loppuun lukenut.
Lempihenkilö stravaganteista on varmaan Georgia. Ehkä siihen on jotenkin helppo samastua tai jotain, mutta joka tapauksessa siitä on kiva lukea.
Mutta paras henkilö koko sarjasta on kyllä ehdottomasti Enrico!

Poissa Mirrekala

 • Suklaamurmeli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Stravaganza
« Vastaus #7 : Huhtikuu 03, 2010, 13:33:15 »
No jo on omituisesti tämä ketju pudonnut. Minä sain Salaisuuksien kaupungin käsiini vihdoin tiistaina, kun se oli ehtinyt kirjastossa hyllyyn asti, ja torstaihin mennessä se oli jo luettu. Ja lyhythän se oli, tapahtumat tuntuivat painottuvan loppupäähän. Ainakin minulla oli jossain vaiheessa tunne, että sivuja on jäljellä aivan liian vähän siihen nähden, miten kesken juoni tuntui olevan. Ja seuraavaa osaahan tässä jäi odottelemaan, sen verran "vajavaiseksi" kirjan loppu jäi. Henkilöitä revitään taas kahtia maailmojen välillä.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Minä jo tätä aloittaessani pelkäsin, että koska edellisen osan lukemisesta oli niin paljon aikaa, olisin jotenkin päässyt kasvamaan ohi stravaganttien seikkailuista, mutta vieläpä mitä. Hyvinhän tuo upposi, ja teksti on jotenkin ihanan kevyttä ja nopealukuista. City of Shipsin alustavaksi julkaisupäiväksi ilmoitetaan 30.6.2010 bookplus.fi:ssä. Mutta taidan odottaa suomennosta, milloin ikinä se tuleekin. Ja sitten odottaa, että se tulee kirjastoon ja että sen saisi sieltä jopa varaamatta.
"Paras tapa toimia on ystäville kostaa
jos päältä kauniin hevosen saa silmiin tuijottaa
Mut takaisin ei käytettyä sieluaan voi ostaa
kun kalpein kauppamiehistä ovelle kolkuttaa
" -Viikate: Tie

salainensalatalo

 • Ankeuttaja
Vs: Stravaganza
« Vastaus #8 : Kesäkuu 16, 2010, 03:09:57 »
Arvasinkin että seuraava osa sijoittuis siihen laivakaupunkiin, eikös se joku sivuhenkilönainen sinne suunnitellut menevänsä vai mites se oli.
Hyvä sarja. Luin ekan kirjan joskus 13-vuotiaana ja tykkäsin heti, isosiskokin taisi näitä joskus taannoin lukea. Pidän siitä että kuvailua on paljon, tekee lukemisesta kiinnostavampaa kun saa tunnelmasta paremmin kiinni. Melkein kaikki keskeiset hahmot ovat onnistuneita. Kaikki bellezzalaiset ovat hyviä tyyppejä (Luciano on tosin vähän Gary Stu), briteistä tykkään eniten Skysta. Lempihahmoihini kuuluu myös se jalkavammainen pahisperheen poika jonka nimestä en ole ihan varma, oliko se joku Falco. Viimeisin kirja on mielestäni huonoiten onnistunut, liian tuollaista "teinimeininkiä" ja Taliassa alkoi rampata liikaa porukkaa ihan kokeilumielessä. Kolmas osa olisi ollut ihan hyvä ja onnistuneempi päätösosa mutta hauskaahan se on saada hyvään sarjaan jatkoa, kunhan laatu ei kärsi liikaa.

lankarulla

 • Ankeuttaja
Vs: Stravaganza
« Vastaus #9 : Elokuu 02, 2010, 23:55:10 »
Millonkohan City of ships suomennetaan? Ei jaksaisi odottaa, niin ajattelin jo englanniksi ostaa ja lukea. Toisaalta haluan ehkä kuitenkin odottaa sitä suomennosta.
Toivottavasti se laatu vähän paranee Salaisuuksien kaupungista. Ei sekään huono ollut, mutta ehkä hiukan huonompi kuin aikaisemmat. Tai sitten se vaikutti, että Matt oli erittäin ärsyttävä henkilö.

Poissa Shirley

 • Ihan seko :)
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Stravaganza
« Vastaus #10 : Kesäkuu 06, 2011, 15:42:04 »
Rakastan tätä kirjasarjaa! Pakotin itseni lukemaan ensimmäisen osan tässä vähän aikaa sitten, mutta niinhän siinä taas kävi etten voinut laskea sitä käsistäni... Ensimmäisen kirjan loppu on osittain ennalta-arvattava (kuka Arianna on), mutta silti hyvä. Luciano on jostain syystä lempihahmoni, mistä johtuu että jään aina jumittamaan kohtauksiin, joissa kerrotaan jotain hänestä. Georgiaa taas vihaan sydämeni pohjasta, joten Tähtien kaupunki oli minulle jokseenkin vaikeaa luettavaa. Ensimmäinen osa on ehdottomasti paras, mutta Kukkien kaupunki ja Salaisuuksien kaupunki ovat hyviä nekin.

No ei, kyllä Georgia on ihan siedettävä:) 
« Viimeksi muokattu: Elokuu 30, 2011, 16:07:25 kirjoittanut Shirley »
Let us die young or let us live forever... :)

Poissa Sieppi

 • Tukintolvana
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Boldly going through space and time
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Stravaganza
« Vastaus #11 : Elokuu 14, 2012, 19:42:26 »
Mahtava kirjasarja. :D

Aluksi ajattelin sen olevan vain joku aivan tavallinen nuorten/lasten kirja, johon on vain tungettu kauhea kasa kaikke "jännittävää". Lainasin kuitenkin ensimmäisen osan kirjastosta, koska tarinan "aikamatkustus" kiehtoi minua. Luin kirjan loppuun kerralla, tarina oli niin mukaansa tempaava. Tarinan hahmot ovat mielenkiintoisia ja hauskoja. Pidän myös Hoffmanin tavasta kuvailla asioita.
Tällä hetkellä lempiosani on Kukkien kaupunki. Neljäs osa ei kuitenkaan ole sen huonompi kuin kolme ensimmäistäkään.

Pitkän odotuksen jälkeen näin tänä kesänä  kirjakaupan hyllyllä sarjan viidennen osan suomennoksen, Laivojen kaupunki. Meinasin ostaa sen, mutta kirjan hinta oli yli kolmekymppiä, joten kirja jäi sinne... Nyt sitten odotellaan kirjan ilmestymistä kirjastoon. :)
"There's no point in growing up if you can't be childish sometimes!"

Poissa Rupertismyking

 • Luppakorva
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Mun rakkaat<3
 • Pottermore: WitchWatch10541
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Stravaganza
« Vastaus #12 : Elokuu 14, 2012, 22:16:50 »
Juu.. Mielenkiinnen sarja tosiaan. Olen siis lukenut Tähtien kaupungin, Kukkien kaupungin, Salaisuuksien kaupungin ja.. Enpä ole muita tainnut lukea. Aluksi kirja tuntui oudolta ja hölmöltä, mutta kyllä siihen sitten tottui. Ja hyvähän sarja se kuitenkin on, vaikkei lempikirjoihin/sarjoihin kuulukkaan. Olen tässä miettinyt, että ehkei Mary Hoffman kuitenkaan kirjoita kaikista kaupungeista.. Se on kuitenkin hyvin ido juttu ja valtava projekti. Kirjasarjan pitäisi siis olla hyvin tunnettu ja kuulua useimpien ihmisten 'parhaimmistoon', jotta se kannattaisi.
I will cry when you go away because I love you forever♥

Poissa Varjoton

 • Omakuvaa etsimässä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Stravaganza
« Vastaus #13 : Lokakuu 10, 2012, 21:27:30 »
Tässä pari vuotta sitten kaverini lainaili minulle vähän luettavaa (useita n. 12 kirjan pinoja yksi kerrallaan). Siellä jossain keskellä se Naamioiden kaupunkikin oli, ja ripeästihän se tuli luettua kun kerran alkuun pääsi. Pariksi kuukaudeksi unohdin koko kirjan, kunnes satuin vilkaisemaan kirjaston fantasiahyllyä.. ja siellä oli siihen kaksi jatko-osaa! Nekin ahmin nopeasti, samoin kuin Salaisuuksien kaupungin sen ilmestyttyä. Ja viime kesänä koin iloisen yllätyksen kirjakaupassa: uusi kirja! Lainasin sen heti kirjastosta ja luin taas kauheeta vauhtia. (:

Kirjoja lukiessani odotan aina innolla sitä kohtaa, jossa "vanhat" stravagantit tajuavat uuden "syntymisestä" ja rupeavat auttamaan tätä. Myös Lucianon tapaamista odotan innolla: hihitin järkyttävän kauan, kun Geogia näki hänet ensimmäisen kerran Taliassa. Siskoni katsoi minua oudosti.

Poissa Sieppi

 • Tukintolvana
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Boldly going through space and time
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Stravaganza
« Vastaus #14 : Lokakuu 11, 2012, 16:04:40 »
Vihdonkin sain luettua uusimman osan, Laivojen kaupungin. Minusta tuo osa oli ehkä muita osia vähän tylsempi. En tarkoita, että kirjoitustyyli olisi jotenkin huonontunut tai mitään, mutta ehkä se johtuu siitä, että tarina toistaa aika paljon itseään. Ensin kerrotaan jostain meidän maailman henkilöstä, jolla on surkea elämä, sitten tulle kohta, jossa hän tutustuu Taliaan ja muihin stravagantteihin ja lopulta tekee jonkin sankariteon. Olisi mielenkiintoista, jos joku tarina kertoisi jonkun Talialaisen elämästä, ja kuinka tämä siirtyisi meidän aikaamme.
Mukavaa vaihtelua uusimpaan kirjaan toi kaksosten "aikamatkailu".

Voi... Viestistä tuli kauhea negatiivinen, mutta Stravagansa on silti yksi lempi kirjasarjoistani. :)
"There's no point in growing up if you can't be childish sometimes!"

Poissa anji

 • 4. silopeikko
 • Vuotislainen
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Stravaganza
« Vastaus #15 : Marraskuu 12, 2012, 00:17:02 »
Stravaganza-sarjassa on tosiaan kovin paljon toistoa noin niinkuin asetelmiensa puolesta, mutta itse en ainakaan ole vielä täysin kyllästynyt - Hoffmanin hahmot ovat kuitenkin erilaisia ja kieli on niin yksinkertaista, että sitä jaksaa lukea pidemmältikin : D Laivojen kaupunki oli itselleni hyvin miellyttävä kokemus aivan loppua lukuun ottamatta (päähenkilön rooli jäi pieneksi) ja pystyin samaistumaan Isabeliin enemmän, kuin aiempien osien kertojiin. Muksaa luettavaa, joka palauttaa aina lapsuuteen.

Luin tosiaan viidennen osan heti sen ilmestyessä ja jatkoin epäjärjestyksessä aiempiin osiin, mutta jostain syystä jämähdin Kukkien kaupungin toisen kolmanneksen kohdalla (huolimatta siitä, että ennen Laivojen kaupunkia tuo oli vielä ehdoton suosikkini sarjasta) ja odottelen mielenkiinnon puuskaa, että pääsisin eteenpäin siinäkin. Nimittäin minullapa on hyllyssä jotain kovin kiinnostavaa odottamassa: sarjan kuudes osa City of Swords (Fortezza), joka sisareni mukaan ei ole laisinkaan huono. Pienen spoilaantumisen jälkeenkin odotan innolla, vaikka sarja ei kirjallisuuden huippu olekaan.

~anji~