Kirjoittaja Aihe: Vanhat tietokonepelit  (Luettu 12003 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Sheik

 • Ankeuttaja
Vanhat tietokonepelit
« Vastaus #25 : Marraskuu 25, 2003, 19:47:52 »
En ole ainoa joka kaiholla muistelee Bubble Bobblea, Rockfordia ja Commander Keenejä ;) Erityisesti pidin 4. ja 6. Keen-pelistä. Huokaus...
NES:illä tuli pelattua (ja toisinaan kyllä vieläkin) Super Mario Bros 3:sta ja vähän tuntemattomampaa peliä nimeltään Battle of Olympus. Kertakaikkiaan loistavia pelejä! Lukeudun myös suureen Legend of Zelda-pelien kannattajajoukkoon, mistä ehkä tuo nimimerkkikin kertoo... Niitä tulee pelattua vieläkin :)

Wrelqa

 • Ankeuttaja
Vanhat tietokonepelit
« Vastaus #26 : Marraskuu 26, 2003, 17:04:25 »
Minä tykkäsin pienenä ihan hirveästi Super Marioista. Meltäkin kun se NES löytyi siskon  huoneesta.. Tälläkin hetkellä se itseasiassa on siskoni opiskelukämpillä.
Mutta tietokonepeleistä Hanhiemo (en muista mikä se oli englanniksi) oli ihan ykkönen. Sitä piti pelata aina, vaikkei siitä paljon ymmärtänytkään.. Siinä piti etsiä ihmisten kadottamia tavaroita ympäri kaupunkia.
Sitten oli Ski, semmoinen laskettelupeli missä piti  kerätä pisteitä hyppimällä hyppyreistä. Ja aina kun oli päässyt maalista hieman eteenpäin, peikko ryntäsi jostain kuusen takaa ja otti ja söi sen laskija ukon. Siinä pystyi myös jyräämään hitaita aloittelijoita sekä koiria.
Muita pelejä oli joku Ford autopeli, Lemmings sekä joku sammakko juttu.

Poissa Vendel

 • Vuotislainen
  • http://www.geocities.com/disturbed_toons
Vanhat tietokonepelit
« Vastaus #27 : Marraskuu 26, 2003, 19:22:52 »
Ah, Alley Cat, sehän se nimi olikin jonka tähden olen niin monet synkeät syysyöt valvonut kun en ole sitä muistanut. Se se oli laatukamaa se. Ah. Saman ajan muistoja on pelin nimeltä Captain Comic hakkaaminen - ei tallennusmahdollisuutta, joten tuntikaupalla saattoi hurahtaa koneen ääressä. Enkä silti muistaakseni ikinä sitä läpi päässyt.

Commander Keenit <3, valitettavasti en enää muista cheatkoodeja. Minun menestykseni vanhoissa kunnon peleissä taisi aina perustua cheatkoodeihin. Nyt olen ne unohtanut. Pity. Pelaaminen on kivaa. Muita vanhoja suosikkeja olivat Catacomb Abyss, Wolfenstein 3-D, Duke Nukem (aïee, testosteronia), mitä vielä...nyt muisti pätkii, mutta hinku päästä pelien kimppuun iski hillittömänä. Kouristuksia, kouristuksia! Aliens ate my babysitter! Valitettavasti vain osa peleistä toimii itkemättä koneella.

Belgarath

 • Ankeuttaja
Vanhat tietokonepelit
« Vastaus #28 : Maaliskuu 03, 2004, 09:29:40 »
Vanha kunnon Transport Tycoon Deluxe mun ehdottomasti suosikkipeli.

Siinä oli neljä eri maata tavallinen maasto, vuoristo maasto, Aavikko maasto, ja mielikuvitus maa(kaikki puut olivat karkkia ja rakennukse leluja) siinä piti rakentaa juna ratoja lentokoneita ja autoja joilla kuljettaa raaka-aineita tehtaille ja sieltä kaupunkiin tai toiselle tehtaalle. Peli oli mathava mutta valitettavasti se ei toimi Xpssä joten sen pelaaminen on mahdotonta  :( . SEn pelin seurassa meni aikaa vaika kuinka

Coco

 • Ankeuttaja
Vanhat tietokonepelit
« Vastaus #29 : Maaliskuu 03, 2004, 14:42:44 »
Pidän paljon enemmän vanhoista peleistä kuin uusista. Ne on niin paljon yksinkertaisempia.

Varmaan lempipelini pienenä oli Jill. Niitä oli kolme osaa Jill of the jungle, Jill goes underground ja Jill saves the prince. Siinä oli sellainen pitkähiuksinen tyttö, joka keräili avaimia ja gemejä päästäkseen kentän läpi.

Heroes oli myös hyvä peli. Siinä oli orava, tyttö ja joku ihme kumiukko ja niillä piti mennä se kenttä läpi. Sitten niiden hyppykorkeutta ja henkiä pystyi parantamaan jalokivillä, joita kerättiin kentistä. Jokaisella pelaajalla oli joku erikoisominaisuus.

Aikaisemmin mainituista Commander Keenia, Jetpackia ja Super Marioa olen myös pelannut.

Heartlightissa on tonttu, jonka täytyy kerätä sydämiä avatakseen oven, josta pääsee kentän läpi. Siellä on myös pommeja, joiden avulla täytyy räjäyttää kiviä raivatakseen tien maaliin. Kenttä on tietokoneruudun kokoinen. Kenttiä on yhteensä 70 ja ne saa pelata niin monta kertaa kuin haluaa ja missä järjestyksessä tahansa. Olen joskus päässyt kaverini kanssa ne kaikki läpi.

Poissa Ulputti

 • harmaan loputon tihku
 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
Vanhat tietokonepelit
« Vastaus #30 : Maaliskuu 06, 2004, 17:24:04 »
Leisure Suit Larry in the Land of Lounge-Lizards

Minulla olisi pikku kysymys: miten etenen siinä vaiheessa, kun olen
1. baarissa
2. juonut muutaman
3. käynyt vessassa
4. poiminut ruusun pöydältä
5. vienyt miehelle juotavaa
6. saanut häneltä kauko-ohjaimen
7. lähennellyt SuloSäärtä ja saanut pakit...

(Kellä on LSLitLoLL lerpulla, kellä?!?)
(Okei, tunnustan ;D)
pecc@QuakeNet

Bloody Aeliah

 • Ankeuttaja
Vanhat tietokonepelit
« Vastaus #31 : Maaliskuu 09, 2004, 20:17:49 »
Kaikkein vanhimpana [ja parhaimpana] pelikokemuksena oli se, kun hakattiin serkus 8-bittistä Nintendoa. Tietysti Mariota. Mario Kart oli aivan paras ja ne kaikki muutkin Mariot. Ne olivat vaan niin kivoja, hahmo kulki laidasta laitaan ja hyppeli sinne tänne putkistoihin Yoshin kanssa.

Tietokoneella en ole oikein pelannut vanhoja pelejä, ainoa on tainnut olla sellainen 90-luvun alusta oleva peli jonka nimeä en muista. Siinä on sellainen tyttö joka kulkee sellaisella swamp-suolla [siis juuri sellainen alligaattori-suo] ja keräilee tavaroita jne. Sen pitää varmaankin pelastaa maailma. Vaatimaton tavoite. Mutta sitten kun kovalevy posahti niin se katosi.

Vanhin peli mitä olen ikinä pelannut on se telkkarilla pelattava pingpong, missä on pallo, kaksi valkoista viivaa ja niitä sitten paukutellaan puolelta toiselle.

Poissa Eru

 • Härskilärvi
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Nynny
  • Kanjikaveri - opi japania!
Vanhat tietokonepelit
« Vastaus #32 : Maaliskuu 09, 2004, 23:16:18 »
Vanhat pelit on kovasti parhaita! Commandore 64:sta ja PC-pelejä on tullut pelaitua ahkerasti mukulasta asti. Commandorelta ei ole oikein jäänyt mitään erikoisempaa mieleen, ehkä peli, jossa seikkaili vaippa-asuinen vauva tai sota-peli, jossa liikuttiin ensimmäisessä ruudussa maasturilla ja toisessa helikopterilla (pelasin tätä aina serkku-pojan kanssa ja se antoi minun osallistua painamalla nappia, josta auto/helikopteri ampui...)

PC:llä pelasin ahkerasti Tetristä. Se oli joskus 6-8-vuotiaana suur suosikkini. Kova hittipeli oli myös The Prince of Persia, jota pelasin isäni musta-valko (tai itseasiassa sellaisella kelta-sini, hirveät värit muuten...) näyttöisellä kannettavalla. Peli oli tosin silloin turhan vaikea. Myös tuota Larrya tuli yritettyä, minulla oli siihen jossain vaiheessa läpimeno ohjeetkin. Oli kuitenkin seitsemän vuotiaalle liian hankalaa tuo englanti.

Lainaus käyttäjältä: "terho"
Lähes lempparini oli peli, jonka ideana oli etsiä jollekin mukavalle hahmolle sen kadottama esine. Siinä liikuttiin erilaisten muiden hahmojen luona aurinkoisissa maisemissa ja etsittiin sitä kadoksissa ollutta esinettä. Tämä ei kovin paljon valaise, koska en muista, mikä pelin idea ihan oikeasti oli.


Sierran legendaarinen Mother Goosehan tässä on kyseessä. Eli ideana oli todellakin palautella Hanhi muorin saduissa esiintyneille olennoille näiden hukkaamia esineitä, esimerkiksi niin kun sanoit Maijalle karitsa tai vaikkapa Tyyristyllerolle tikapuut (, että se pääsi putoamaan muurilta...). Kun esineen oli palauttanut onnistuneesti omistajalleen, sai kuulla kyseiseen henkilöön liittyvän laulun. Jännittävää oli myös nimetä oma pelihahmo jollain tuhmalla nimellä (Jaska-paska) ja toivoa, ettei isä tai äiti tullut katsomaan mitä oli puuhaamassa.

- - -

8-bittinen Nintendo sai minut viimeistään täysin pauloihinsa. Olin lapsena aivan "Nintendo-hullu", jos äiti kielsi pelaamasta niin leikin peleihin perustuvia leikkejä tai piirsin hahmojen kuvia. Minulla on vieläkin ainakin kolme Nintendo-vihkoa täynnä kuvia eri peleistä.

Suosikkipelejäni olivat Super Mario 2, Bubble Bobble, Kid Icarus, jossa pikku enkeli-poika yrittää pelastaa enkeli-neidon pahalta Medusalta, ja Mega Manit (voi niitä musiikkeja!) (varsinkin 2). (Jos jotain kiinnostaa niin pari hyvää koodia Kid Icarukseen: ICARUS FIGHTS MEDUSA ANGELS ja 000eee eeeeee eeeeee eeeeee)

Lainaus käyttäjältä: "Irvikissa"
Nintendolla tuli pelattua myös Little Nemo- peliä, muistaako tätä kukaan?


Voi kyllä muistan! Säästin viikkorahoja varmaa puoli vuotta, että sain pelin ostettua. Ja siinä oli kyllä siihen aikaan niin upeat grafiikat, että juu! Oli ihan sankari olo kun pääsi ensimmäistä kertaa sen juna-ruudun läpi.

Lainaus käyttäjältä: "Aamun Aurinkoinen"
Samoin toinen nintendopeli antiikkikoneelle, dinosauruspeli jota muut eivät muista, kuin minä. Siinä piti pelata jollakin ihme kivikautisella ihmisellä, joka ratsasti dinosauruksilla ja tappoi vihollisia.


Adventure Islandon varmaankin kyseessä. Joskus muinoin kun video-vuokraamoissa lainattiin myös Nintendo-pelejä, pelailin tätä ahkerasti. Kinnkisimpiä olivat kettu-viholliset, jotka juoksivat hurjalla vauhdilla seläntakaa. Tulta syöksevä dinosaurus oli ehdottomasti paras ratsu.

Lainaus käyttäjältä: "Bloody Aeliah"
...hakattiin serkus 8-bittistä Nintendoa. Tietysti Mariota. Mario Kart oli aivan paras ja ne kaikki muutkin Mariot. Ne olivat vaan niin kivoja, hahmo kulki laidasta laitaan ja hyppeli sinne tänne putkistoihin Yoshin kanssa.


Yhdessäkään 8-bittisen Nintendon pelissä ei ollut Yoshia eikä Mario kartiakaan ole kyseiselle pelikoneelle tehty... Ehkäpä olet pelannut näitä 16-bittisellä?

- - -

Lainaus käyttäjältä: "Ulputti"
Leisure Suit Larry in the Land of Lounge-Lizards
7. lähennellyt SuloSäärtä ja saanut pakit...


Ham hum, jos oikein muistan niin vessasta löytyy sormus, joka pitää ottaa mukaan... Seuraavaksi pitää mennä yläkertaan (oven salasana, password), tehdä sielä jotain, hypätä ikkunasta alla olevaan roskikseen, ottaa taksi ja mennä casinolle. (En ole nyt kyllä yhtään varma onko tämä sama Larry kun mitä tuli lapsena räpellettyä...)

Edit: Ihan innostuin tuosta Larrysta ja lyhyen etsinnän jälkeen löysin täydellisen läpimeno-ohjeen kyseiseen peliin. Melkein muistin oikein, hym...

muoks. Korjattu pari kirjoitusvirhettä
Kanjikaveri - opi japania!
suomi-japani-suomi  -sanakirja
Keskustele japanin kielestä ja kulttuurista foorumilla

Tulilintu

 • Ankeuttaja
Vanhat tietokonepelit
« Vastaus #33 : Maaliskuu 12, 2004, 12:01:19 »
Kaksi ehdotonta suosikkiani vanhoista tietokonepeleistä, aina ylitse muiden: THE GIANA SISTERS ja BUBBLE BOBBLE! ^^ Pelasin niitä pienenä ja olen pelannut tähän päivään asti koskaan kyllästymättä. Pelit ovat niin kertakaikkisen mainioita klassikoita, niissä on taikaa! Ne saavat kaikessa yksinkertaisuudessaan pelaajan kokonaan otteeseensa paremmin kuin monet muut tämän päivän pelit. Tosin The Giana Sisters on laiton peli, joka leviää nykyään lähinnä piraatteina ja netistä imuroitavina versioina. (Syy, miksi peli on laiton: siitä tehtiin aikanaan oikeusjuttu, koska peli oli lähes suora kopio Super Mario-pelistä. Peli oli muuten lähes täysin samanlainen, paitsi Super Mario korvattiin kahdelkla saksalaisella tyttöpunkkarilla. Peli vedettiin pois markkinoilta.)

Onhan niitä vanhoja, hyviä pelejä vaikka millä mitalla. Josko joku sattuisi tietämään Turrican-pelin? Se on myös oman aikansa klassikko. Vanhat tietsikkapelit eivät kuole koskaan!

Manteli

 • Ankeuttaja
Vanhat tietokonepelit
« Vastaus #34 : Maaliskuu 27, 2004, 19:14:21 »
Minä en ole koskaan ollut kovin innokas pelaamaan pelejä, mutta olen minäkin osani Nintendoa ja ikivanhaa tietokoneen näppäimistöä hakannut. :)

Nintendolla meillä ei ole koskaan ollut kuin kolme peliä: Super Mario 1 (sen mukana myös Tetris, josta tykkäsin ja jokin outo jalkapallopeli, mitä en ole koskaan oppinut pelaamaan), the Flintstones ja jokin peli, joka pohjasi tv-sarjaan...siinä lennettiin ja siihen liittyi jotenkin valtava baseball-pallo...mutta siitä ei kukaan pitänyt :) Myöhemmin siskoni lainasi kaveriltaan Väiski Vemmelsääri -pelin, Super Mario 3:n ja jonkin ammuskelupelin (se oli tylsä :)), taisi olla sitten jokin peli, jossa jokin hahmo matkusti rullalaudalla ja keräili hedelmiä ja muuta, mutta se oli hankala...  Minä en ole ikinä päässyt mistään noista läpi, mutta joistain Marion ja Flintstonesin kentistä sentään...

Meillä on myös vanha tietokone, jolla on joku Grand Prix -niminen formulapeli ja Prehistoric - peli (en ole varma nimestä), jonka taisin silloin tällöin päästä jopa läpi. Suosikkini taisi kuitenkin olla Monkey Island, joka oli jotenkin kivan karmiva. En olisi päässyt siinä puusta pitkälle, mutta meillä oli jonkinlaiset ohjeet pelin kulusta, joita sitten selasin. Läpi en kuitenkaan päässyt, juutuin aina samaan kohtaan.

ujelo

 • Ankeuttaja
Vanhat tietokonepelit
« Vastaus #35 : Syyskuu 19, 2004, 13:10:24 »
Justiinsa tämä Bubble Bobble tai mikä bubble sitten ikinä onkaan, oli meillä. Ja on edelleen jossakin, mutta pitäisi asentaa uudelleen.
Siis siitä voi valita yksin tai kaksin pelauksen niillä lohareilla, ja niitä lohareitakin on neljä erilaista ^^
Siskon kanssa pelattiin aina kahdestaan, sisko oli se vaaleanpunainen ja minä vihreä tai oranssi.
Siinä siis ammutaan niitä vihollisia kuplilla ja sitten kun se saadaan kuplaan niin sitten kupla täytyy rikkoa, muuten vihollinen pääsee pois.
Jokaisen kentän lopussa on loppuvastus, ja sen tapettuaan pääsee seuraavaan kenttään.
Tietysti siellä keräillään myös näitä hedelmiä sun muita sekä saadaan jotain ihmeellisiä superkenttiä ympärille ym.
Mutta tällainen meillä ainakin on, mutta kuitenkaan siinä ei ole samanlaista kenttää kuin Aamun Aurinkoisen viestissä.
Meidän pelimme kentät ovat hienompia ^^
Täytyypä mennä etsimään mokoma levy...
*Komppaa laatikoita*

Kevät

 • Ankeuttaja
Vanhat tietokonepelit
« Vastaus #36 : Syyskuu 19, 2004, 16:47:12 »
ujelo, mikä versio sinulla on Bubble Bobblesta?

Lempipelini Bubble Bobble Nostalgie(PC) kannattaa ehdottomasti hankkia. Sitä on todella hauska pelata varsinkin kaverin kanssa.
Itse olen vasta päässyt 40 kentän paikkeille. En tiedä, kuinka vanha kysyinen peli on, mutta gfariikan laadusta päätellen se ei ole mikään uusi. Ne musiikit on niin ihanat! x)

Nostalgie on vähän uudempi versio kuin nuo BB:t mitä aikaisemmin on mainuttu.

Iita

 • Ankeuttaja
Vanhat tietokonepelit
« Vastaus #37 : Syyskuu 19, 2004, 17:55:49 »
Olen syvästi katkera siitä, ettei vanha Amigamme enää toimi... Niin monia loistavia pelejä, joita en enää voi pelata. *huokaus* Olen yrittänyt etsiä näitä PC:lle, mutta huonolla menestyksellä.

Jonkun jo mainitsema DuckTales oli ehdottomia suosikkejani, mutta en osannut lentää, vaan etsin aina ensimmäisenä käsiini Bombastiumin. :) Sitten ei tarvinnut enää romuttaa koneita...

Zool ja Zool 2 olivat loistavia tasohyppelyjä, mutta käytin niihin aina kaikenlaisia kuolemattomuuskoodeja, kun muuten ne olivat liian vaikeita. En olisi varmaan päässyt pelejä puoleenväliinkään ilman koodeja.

Superfrog oli myös hauska, vaikken menestynyt siinäkään kovin hyvin...

Lotus I-III olivat parhaita autopelejä, joita meillä oli. Tosin niiden pelaaminen ei ollut läheskään niin hauskaa yksin kuin kaverin kanssa.

Zak McKracken and the Alien Mindbenders oli viihdyttävä, mutta ellei veljeni olisi hankkinut jostain läpipeluuohjeita, en olisi ikinä saanut sitä pelattua läpi. Vaati hieman liikaa järjenkäyttöä, mutta oikein kiva peli. Opin paljon uusia sanoja englanniksi. :)

Winter Games, jonka joku myöskin jo mainitsi, oli myös kiva, tosin inhosin ampumahiihtoa. Pikaluistelussa olin mestari.

Hyviä pelejä oli vielä varmasti paljon enemmänkin, mutta en vaan muista... Hitto, pakko käskeä veli korjaamaan se Amiga ja hommaamaan siihen näyttö!

ankkalaps

 • Ankeuttaja
Vanhat tietokonepelit
« Vastaus #38 : Elokuu 29, 2005, 09:10:47 »
Meille tuli SVI sillon ku olin 4 voi niitä aikoija :) ja sitä hakkasinkin sitten 8 vuotiaaksi joka päivä. Siinä oli kaikkia hyviä pelejä en ees muista kaikkia. Lemppareita tuossa oli sillainen matopeli ja boulder dash.
SItten kiun olin 8 meille tuli Supernintendo siinä ihan ehdoton lemppari oli se Super Mario peli mikä tuli mukana. Siinä ratsastettiin Yoshilla.
Voi niitä aikoja tosiaankin.

boloney

 • Ankeuttaja
Vanhat tietokonepelit
« Vastaus #39 : Elokuu 29, 2005, 17:16:05 »
Tulee ihan haikea olo näitä lukiessa :) Meiltä hävitettiin 3 vanhaa, siis todellakin vanhaa tietokonetta, kun tämä uusi tuli taloon.

Joku mainitsi Lemmings (tai joku vastaava)-pelin. Meilläkin oli se! Tosin jouluversio. Se peli oli suunnattoman ärsyttävä, koska aina onnistuin pudottaa kaikki pikkuäijät johonkin ihme rotkoon.

Ja Commander Keen! Siitä ei peli paljoa parane! Meillä oli Keenit 1, 3, 4 ja 6. Äiti poisti kolmosen ennen kuin opin pelaamaan sitä kunnolla. Istuin tuntikausia koneella pelaten Keeniä. Se oli uskomattoman jännä peli ala-astelaiselle (vallankin herkkähermoiselle, kuten minä). Siitä ykköskeenin sinipukuisesta sudesta näin jopa painajaisia!

Silmiini ei osunut, että joku olisi maininnut Hocus Pocuksen, pelin jossa sellainen babyface velhopoika keräsi jotain timantteja. Huoh. Sitäkin tuli paljon pelattua. Sen pelin linnat olivat pelottavan kolkkoja...

Nykypelit on kyllä ihan tyhmiä.

suvari

 • Ankeuttaja
Vanhat tietokonepelit
« Vastaus #40 : Elokuu 29, 2005, 18:37:15 »
Tuli niin monta muistoa vanhoista peleistä, että ajatukset eivät tahdo kasassa pysyä.

Kaikkien rakastama "harmaa laatikko". Sillä pelasin kaikenlaisia pelejä... omia ja lainattuja. En muista kuinka kauan olen pelaillut, mutta hämärä muistikuva on, että ennen kuoluikää.

Little Samson - Kuka muistaa? Ihana grafiikka mielestäni viäläkin ja sopivan hankala se pienenä oli. Pelissä piti pelata neljällä eri hahmolla. Hahmot olivat hiiri, lohikäärme, kiviukko ja Samson. Jokaisella oli erityistaitoja joita piti pystyä hyödyntämään pitkin peliä.(esim. pieniin paikkoihin tunkeutuminen hiirellä jne.) Tätä rakastan suorastaan.

Little Nemo - Mielestäni yllättävän vaikea. En muista pelanneeni tätä hirmuisesti.. ehkä juuri vaikeuden takia.

Megaman 4 - Tätäkin pelasin ja edelleenkin osaa olla hyvä ja sopivan hankala.(mutta ei kuitenkaan liian vaikea)

Joninlainen Tetris - Nimeä en muista, mutta tässä tertsiksessä oli Yoshi ja Mario ja munankuoria joista kuoriutui Yoshi... mitä enemmän tavaraa munankuorien välissä sitä surempi Yoshi oli ja sitä suuremmat pisteet.

Tiku ja Taku - Tämä oli kiva peli.. Oikein hauska kaksistaan, mutta harmi, että toinen ohjamistamme on aina ollut huonompi.

Pyssypeli - Kuka muistaa sen pyssyn? Ja nämä pyssypelit? Meillä oli omistuksessa yksi tälläinen jonka nimeä en muista. Pelissä piti ampua ilmapalloja ennenkuin ne karkasivat ruudusta, esineitä... Bonusjaksossa piti ampua kolikoita avustajan kädestä osumatta naiseen ja toisessa piti ampua hedelmiä yms. ennenkuin ne tippuivat samaisen apurin päähän.

Lainassa meillä oli monia pelejä joista pidin. Duck Hunt, Bubble Bobble(?), Joku Mario peli (kolmonen?), Ducktale,  jonkinmoinen Kiviset ja Soraset, joku jalkapallopeli. Sitten oli peli, jossa piti pelastaa lapsia. En muista tätä pelinnimeä samalla tavlla kuin en muista peliä, jossa piti salasanan selvittämiseksi kastaa peliohjeet vedessä ja antaa kuivua..

(B&B:tä rakastan... Lainailtiin tätä eräältä vanhammlta tuttavaltani ylemmältä luokalta. Pelasimme tätä heillä kahdestaan aina välillä.)

Tietokoneella olen pelannut pienä peliä Prince of Persia Pienenä oli saavutus päästä kolmannesta jakoksta ohi. Pääsin tässä taanoin viimeiselle jaksolle, mutta aika loppui kesken. Grafiikka oli/on mielestäni siinä mukava vaikka onkin vanha peli.

Muistan hämärästi pelin joka oli tai oikeastaan kutsuimme sitä nimellä "Kljaa, kaljaa" Pelissä piti viedä asakkaille kaljatuoppeja ja siivota vanhat pois. Tupit eivät saaneet tippua lattialle. En tarkkaan muista millä tätä pelasin.

Muchy

 • Ankeuttaja
Vanhat tietokonepelit
« Vastaus #41 : Elokuu 29, 2005, 20:36:08 »
Bubble bobble oli suosikkipelini. Tykkäsin musiikeista ja aina rallattelin mukana. Meillä taitaa edelleen olla tuo peli koneella :D Pitääpi joskus kokeilla.

Isäni koneella oli joskus sellainen peli, jonka nimeä en muista, mutta siinä seikkaili yksinäinen ukkeli erilaisissa maissa. Oli mm. jäämaa, tulimaa, viidakko jne. En muista hirveän tarkasti, mutta rakastin sitä peliä. Voi kun joskus saisin tietää mikä oli ko. pelin nimi.

ankkalaps

 • Ankeuttaja
Vanhat tietokonepelit
« Vastaus #42 : Elokuu 30, 2005, 18:32:15 »
Oiskohan Mighty Max etsimäsi peli Muchy?

Poissa Kwani

 • hippi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vanhat tietokonepelit
« Vastaus #43 : Elokuu 31, 2005, 14:14:21 »
Lainaus käyttäjältä: "Muchy"
Isäni koneella oli joskus sellainen peli, jonka nimeä en muista, mutta siinä seikkaili yksinäinen ukkeli erilaisissa maissa. Oli mm. jäämaa, tulimaa, viidakko jne. En muista hirveän tarkasti, mutta rakastin sitä peliä. Voi kun joskus saisin tietää mikä oli ko. pelin nimi.

Tuosta on vähän hankala päätellä, koska nuo tuntomerkit sopivat aika moneen tasohyppelyyn (minusta), mutta kuulostaa vähän Keeniltä, joka on oma lempparini. Olisiko? Esim Keen 4 tms. Siis tuo Commander Keen josta tuolla ylempänäkin puhutaan.

Keen on varmaan ensimmäinen peli jota olen pelaillut, nelosen olen joskus hakannut läpi, ja Keen Dreamsin, mutta siitä en tykännyt ollenkaan yhtä paljon.
Toinen hyvä on Pipe Dream (olikohan sitä mainittu aikaisemmin), sellainen missä kootaan putkistoa ennen kuin vihreä mönjä ehtii kohdalle.
Ja viimeinen all-time-favourite on tietysti CDman, kulkee myös nimellä joku-muu-man (enpäs kuolemaksenikaan muista) tai Greedy, siis vähän eri peli ihan samalla idealla. Keltainen pallukka ahmii vihreitä (tai vaihtoehtoisen värisiä) pisteitä plus muuta sälää.
Sitten ehkä hieman uudempaa; aika paljon on tullut pelattua Bust-a-movea ja kaikkia muita samalla idealla olevia pallojenpoksauttelupelejä. Siis se sama mikä on esimerkiksi Aapelissa muistaakseni nimellä Poks. Viimeisimmäksi kesälomalla vuokramökin linuxkoneessa ollut Frozen Bubble (sillä koneella oli myös ihastuttava Solar Wolf, joka ei varmaan sekään ole kovin vanha, mutta vanhan tyylinen kyllä. Muistuttaa idealtaan aika paljon CD-mania, vaikka onkin sellainen avaruusaluspeli.)
Voileivän voi saada tarttumaan seinään, mutta se pitää heittää todella kovaa.

ankkalaps

 • Ankeuttaja
Vanhat tietokonepelit
« Vastaus #44 : Elokuu 31, 2005, 21:04:14 »
Pipe Dream....
Olin ihan unohtanu. Ihanan addiktoiva peli :)

Aida

 • Ankeuttaja
Vanhat tietokonepelit
« Vastaus #45 : Syyskuu 14, 2005, 21:32:18 »
Itsellä oli ekana Commodore 64, sitten joku 386 tietokone.. 486 sen jälkeen ja nyt jossain välissä 8-bittinen nintendo ja nyt tietysti ps1, ps2 ja hyvä tietsikka.
Commodore pelejä oli paljon, mutta yhdenkään nimeä en enää muista. Hyviä ne olivat kyllä. Joku lastenvahtimispeli muistuu mieleen, jossa piti katsoa aina että ne muksut ei tipu korkeelta tai kuole sähköiskuun..

Ekoilla tietokoneilla oli tietty bubblebobble, matopeli, pacman, joku oravapeli ja mäkihyppy.. keen-pelit, pipe dream, slicks'n'slidet(joita inhosin aina mut veli pakotti pelaamaan sen kanssa) ja paljon muita.  Niihin kyllä kerkesi kyllästyä ajan kanssa. Nintedopeleihin taas ei kyllästynyt vaikka mikä olisi ollut. Mariot, Ducktalesit, Tiny Toonsit, Simpsonit ahh ne olivat sitten loistavia. Tuli tosi nostalginen olo kun pari vuotta takaperin laitoin koneelle nes-emulaattorin ja sain mäiskiä mariot läpi tietsikalla. Kaiken se nykyaika ja kehittynyt teknologia mahdollistaakin...

Btw, vanhat 8-bittisen nintendon pelit ovat nykyään arvokkaita, varsinkin harvinaisemmat. Älkää siis heittäkö pelejä pois vaan myykää tai säilyttäkää ne.  (kaverille kävi näin että oli pelastanu parikymmentä peliharvinaisuutta roskakorilta, ja tosi täpärästi)

Nashu

 • Ankeuttaja
Vanhat tietokonepelit
« Vastaus #46 : Heinäkuu 17, 2006, 15:44:57 »
Muistan yhden tasohyppelypelin, jota pelasin aina parhaan kaverini kanssa. Minä ohjasin hahmoa ja hän ampui vihollisia :D Pelin nimeä en muista, koska olimme noin 7-vuotiaita ja puhuttelimme tätä pikselimössöä nimellä "ukkelipeli". :'> oi niitä aikoja.

Poissa Rainmaker

 • Rukka-Peikko Takkutukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vanhat tietokonepelit
« Vastaus #47 : Heinäkuu 17, 2006, 18:38:06 »
Lempipelini aikoja sitten oli kyllä Prince Of Persia. Muistan yhä, kuinka paasasimme sitä veljeni kanssa kerran toisensa jälkeen. Välillä se oli kyllä mielestäni hirveän vaikea - tai ainakin minulle se oli sitä - ja muistaisin, että fuskasimme vaikeimmissa kohdissa.

Toinen yhtä loistava oli Supaplex. Se taisi olla jopa hauskempi kuin Prince Of Persia. Pelkäsin aina hirveästi niitä saksia ja tähtisumuja. Lempikenttäni taisi olla Chaos nimeltään, ja vaikka kerran toisensa jälkeen onnistuin häviämään sen, hakkasin sitä silti aina vain uudelleen ja uudelleen.

Muistaisin, että pelasimme myös jonkin verran Keen-pelejä. Keen 5 taisi olla suosikkini.
Yhä, marras-iltana, kuljemme kahden. | "I AM VAMPIRE. HEAR ME TWINKLE." | Destination anywhere | There's a meaning to all that fades.

Poissa dzinni

 • Mangosose
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Re: Vanhat tietokonepelit
« Vastaus #48 : Helmikuu 01, 2007, 19:24:39 »
Miedän koneessamme on aika paljon vanhoja nintendo pelejä kaikki vanhat mariot ja muut sellaset. kaipaan eniten vanhoista peleistä samea tai joku tollanen se oli siinä piti kerätä sellasia palikoita (vähän hankala selittää, koska monissa peliessä pitää kerätä palöikoita :))
Ennen kaipasin Ski (en ole varma miten kirjotetaan) peliä jossa pitää lasketella sellaista hirviötä pakoon, mutta isoveljeni onnistui jotenkin hankkimaan sen koneelle.
Pelasin myös pienenä keenia (taaskaan en muita tarkalleen nimeä) mutta senkin pitäisi olla koneellamme.

kossuhepe

 • Ankeuttaja
Re: Vanhat tietokonepelit
« Vastaus #49 : Helmikuu 18, 2007, 20:08:40 »
Command and Conquer red alert 1&2 joskus pelaan....Eniten kyll nykyään just jotai cs.