Kirjoittaja Aihe: Musiikkimaku?  (Luettu 81792 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Xeemu

 • Ankeuttaja
Musiikkimaku?
« Vastaus #50 : Syyskuu 26, 2004, 19:05:54 »
Historiaa jos joku kaipaa niin kerrottakoon...

Lapsena kaiken maailman Röllit (joskus kyllä vieläkin, Allu Tuppurainen on legenda) ja muut lastenmusiikkikasetit...

Ala-asteella sitten mitä milloinkin, en oikeastaan kuunnellut hirveästi musiikkia ala-asteella, mutta metalli ei uponnut (tyhmä minä, tyhmä)
Ylä-asteella sitten mainstream musiikkia, kunnes isosiskoni poikaystävä tutustutti minut metalliin...

Tämän jälkeen on musiikkimaussani tapahtunut etnisiä puhdistuksia ja nyt se on melkeinpä pelkkää metallia. Aluksi kuuntelin hieman kevyemmästä metallista, mutta sitten löytyi rankempikin puoli. Kirjastolle kiitos siitä ja monesta löytyneestä uudesta tuttavuudesta.

Vanhemmat ainakin tykkäävät todella paljon levykokoelmastani ja tämä vaikeuttaakin musiikin kuunteluani, kun aina tulee valitusta. Eipä vaan voimitään etten kuuntele Iskelmä- radiota muualla kuin autossa heidän kyydissä.

Myöskään kaverini eivät hirveästi metallista tykkää, mutta yksi päätti jostain kumman syystä ostaa Nightwishiä ja on nyt niin hevari kuin vaan voi olla. Ärsyttävä wannabe lähinnä. Pitäisi varmaan sanoa, ettei Nightwishiä oikein voi kovin raskaaksi sanoa... Kuunteleehan se myös Sonata Arcticaa, muttei sekään mitenkään hirveän rankkaa menoa ole.

Vaan minuapa ei kiinnosta paskaakaan mitä muut sanovat ja saavat pitää minua saakelinpalvaajana jos tahtovat.

Ayasha

 • Ankeuttaja
Musiikkimaku?
« Vastaus #51 : Syyskuu 27, 2004, 16:25:26 »
Niin, minulla tosiaan oli myös ensin niin, että vielä pienempänä inhosin metallia ja heviä, minulla ei olisi ikinä tullut mieleenkään, että kuuntelisin joskus jopa jotain örinää. Nightwish oli myös mielestäni kauheaa kiljuntaa, ihan tosissani taisin sitäkin inhota.

Onko muille siis käynyt niin, että olette ensin inhonneet jotain musiikkia ihan sydämenne pohjasta, mutta sitten yhtäkkiä huomaattekin, että juuri se onkin sitä musiikkia, mitä olette aina kaivanneet?

Xeemu

 • Ankeuttaja
Musiikkimaku?
« Vastaus #52 : Syyskuu 27, 2004, 16:45:56 »
Minulta tähän tuskin odotetaan vastausta, mikäli on lukenut aiemman viestini, mutta kerrottakoon että joskus ala-asteen musiikkitunnin levyraadissa yksi luokkalaisemme soitti Type O Negativen My Girlfriend's Girlfriendin joka oli silloin hirveätä melua

Nyt kun katsoo levyhyllyäni niin siellähän niitä Type O Negativen levyjä on useampikin kappale...

Poissa Graveheart

 • Vesijuoppo Yrjäläinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Tuvaton
Musiikkimaku?
« Vastaus #53 : Syyskuu 27, 2004, 17:13:14 »
Lainaus käyttäjältä: "Ayasha"
Onko muille siis käynyt niin, että olette ensin inhonneet jotain musiikkia ihan sydämenne pohjasta, mutta sitten yhtäkkiä huomaattekin, että juuri se onkin sitä musiikkia, mitä olette aina kaivanneet?

Juu, en metallia tosin inhonnut ihan sydämeni pohjasta, mutta vieroksuin sitä ja yritin vältellä sen kuuntelemista, koska "eihän sellainen rähinä ole edes kaunista." Joskus kersana katselin pitkät päivät Music Televisionia ja tykkäsin kaikesta mitä sieltä vain tuli, mutta silloin kun sieltä tuli jotain kuuntelemisen arvoista (esim. Metallicaa tai Nirvanaa), piti juuri niiden ajaksi vaihtaa kanavaa. Luulin aivan tosissani, että kaikki hevarit ovat sellaisia Beavis & Butthead -stereotyypin idiootteja.

Kaikki tämä muutti suuntaansa sillä ratkaisevalla hetkellä, kun lopulta pääsin kuuntelemaan yhden oikean metallikappaleen, joka oli Stratovarius - Black Diamond. Sen jälkeen löytyi kaikki Helloweenit ja Iced Earthit ja huomasin vasta silloin, että mille turhuuksille sitä ennen on tultu altistuttua.

Rankempi metalli oli myös vähän aikaa mustalistalla, mutta kun vähitellen aloin totutella materiaaliin esim. In Flamesilla ja Eternal Tears of Sorrowilla, ja vähän myöhemmin olivat mm. Children of Bodom ja Dimmu Borgir tulossa mukaan kuvioon. Aloitin näillä rauhallisesti, eikä kestänyt kauaakaan, kunnes ne kovimmatkaan örmyäjät kuulostaneet niinkään pahoilta, miltä alussa oletin. Nykyään laajemman maun ansiosta kuuntelen kahden ääripään kappaletta huvikseni peräkkäin, laitan esim. Sonata Arctican Last Drop Fallsin soimaan ja heti sen jälkeen Vital Remainsin Dechristianizen (tai toisin päin), ja kuuntelen, miten hauskalta kuulostaa ero noiden kahden välillä. Ja molemmat ovat tietenkin tasaisesti yhtä hyviä.

Lainaus käyttäjältä: "Ayasha"
Uusin mieltymykseni metallin saralla on melodinen death-metal. Kaikkista parhainta metalli on oikeastaan silloin, kun örinä ja puhdas karski miesääni sekoitetaan melodiseen rankkaan musiikkiin. :]

Siinä tapauksessa tarvitaan vain yksi sana: Opeth. Erittäin monipuolista musiikkia, saattaa tosin sen takia vaatia aika pitkäaikaista tutustumisprosessia koska kappaleista reilusti se kolmasosa ylittää 10 minuutin keston. Helpoimpia tutustumiskappaleita ovat varmaankin Bleak, The Drapery Falls ja Demon of the Fall.
My gramma has this joke where she says "Knock knock"
I say "Who's there?"
She says "I can't remember" and starts to cry

Sametti

 • Ankeuttaja
Musiikkimaku?
« Vastaus #54 : Syyskuu 29, 2004, 16:30:32 »
Mummuummuu. En ole niin kaikki ruokainen, kuin aluksi kuvittelin.
 HipHop, truuiiivilmetal, purkkapoppi ja klassininen musiikki ei ole minun alaani. Mutta, minä en eläisi ilman musiikkia, tämä on totta, musiikki vaikuttaa minuun hassusti.

 Kuuntelen enimmäkseen jrockía ja olen tähden outo koulussamme, jossa ei saisi kuunnella muuta kuin rappiä (asun siellä, missä on pikku g:n kotin) heviä tai tuiskun kaltaista poppia.

 X-Japan on lempibändini. Vaikka bändi onkin hajonnut ja hide kuollut, niin so what, mahtavaa musiikkia, hienoja sanoituksia ja jokaisella on kuitenkin se oma tyyli.

  ja Hakulinen samaan syssyyn. Yö on... jotenkin se vain iskee minuun. Minulle tulee tyytyväinen ole ja saan väristyksiä yöstä, aivan kuten x-Japanista.

 Siinä on ne minun suosikkini, mutta tahdon vielä mainita sellaiset bändit, jotka soivat päivittäin koneessani ja joita tosiaan rakastan.

 hide - oma tyyli ja muuta  muksaa. Ihailen hideä, siinä on sitä jotain. harmi vaan, että on kuollut..
 Toshi (ent. X-Japanin laulaja), Janne da Arc , Gackt Camuii,
 hyde, Hikaru Utada, Malice Mizer, Dir en Grey... Siinä niitä olikin.


 Mutta, jotkut purkkapoppibändien kappaleet on hyviä. Ja sountrakit ^^
Nekin on muksia. Oih, tämä on TOSI järkevä, mutta minkäs sitä väsyneelle itselleen ja temppuilevalle näppikselle voi..

Poissa Fimca Worthleberr

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Capricorn Ascending
 • Tupa: Korpinkynsi
Musiikkimaku?
« Vastaus #55 : Lokakuu 02, 2004, 20:29:50 »
Lainaus käyttäjältä: "GolliM"
Lainaus käyttäjältä: "Fimca Worthleberr"
Klassinen musiikki. Olenkohan ainoa täällä, joka siitä pitää?
Voisin tarkentaa, että nimenomaan pianomusiikki (ja pianokonsertot), siis melkeinpä kaikki pianomusiikki/konserttimusiikki.
Klassiseen kuuluvat siis myös "modernimpi" pianomusiikki, ei pelkästään Beethoven tai Bach.
Tämä taas johtuu siitä, että soitan itse pianoa, ja voin sanoa, että ns. nuorisomusiikkia en kuuntele enää ollenkaan. Se ei vain voi vetää vertoja klassiselle. Tietysti muunkinlaisen musiikin puolelta saattaa löytyä hienoja kappaleita, mutta pääasiassa mun musiikkimakuni painottuu silti klassisen puolelle. Ne maailman hienoimmat sävellykset on tehty sen saralla.


Et. Kuuntelen nykyään vain PoA soundtrackiä! Japanilainen musa jyrää myöskin! Koneella on Chobits-sarjan kappale "LEt me be with you" sekä ihkaihanan the Vision of Escaflownen kappale "Dace of course.(Jos jotakuta kiinnostaa niin s eon se yksi missä Escaflowne tappelee jonkin kaa ja jonka sanoissa ei oo muuta ku Esca-flowne-hoilotusta!) Popista, rokista enkä hiphpopista(riimit!:D) en tykkää, vain klassinen.


Öh... siis mitä klassista tarkalleen ottaen kuuntelet? Osaatko kertoa esim. säveltäjiä? Kun en tiedä, mikä on PoA soundtrack... *nolo*

Mun täytyy tota edellistä vastaustani vähän täydentää... nimittäin yksi mun ehdoton lempisäveltäjä on Rahmaninov, olen sen musiikkiin aivan hullaantunut enkä varmasti ikinä kyllästy yhteenkään sävellykseen!

Itse olen esittänyt hänen kappaleistaan kolme, yhden preludin, yhden etydin ja yhden moment musicauxin (itse asiassa tänään esitin jälkimmäisen, toisen kerran). Tällä hetkellä työstän vielä yhtä preludia. Niin. Ne preludit. Meillä on CD:llä ja nuoteilla kaikki, ja CD:llä lisäksi moment musicauxit (niitä on kuusi).
Seuraavaksi haluaisin levylle etydit... ja nuoteille kanssa, tykkään soitella prima vistana, vaikka ei olisi varsinaisena läksynäkään.
 
Se, miksi niin erikoisesti tykkään Rahmiksesta (näin tuttavallisemmin) on ehkä se, että se on jotenkin niin tunnepitoista musiikkia: toisaalta kamalan raskasta, synkkää ja surullista, mutta toisaalta taas järjettömän kaunista ja vain... niin hienoa. Se tuo mieleen luonnon mahtavuuden ja kauneuden (Rahmista on ihana kuunnella pimeällä tai syysmyrskyllä).
Ne kaikki harmoniat ja upeat soinnut vaan sytyttää jotakin mun sisällä.
Look, look, keep looking straight into those cold eyes.

Mayfly

 • Ankeuttaja
Musiikkimaku?
« Vastaus #56 : Lokakuu 03, 2004, 19:43:33 »
Musiikkimakuni on laaja, kuuntelen musiikkia klassisesta heviin. Tosin klassista ei niin usein tule kuunneltua, mutta ihan kuunneltavaa sekin on. Kuuntelen gospelia paljon, se on lähellä sydäntä. Delirious? on mahtava, sanotukset, musiikki, soittotaito ja laulajan ääni iskee. Musiikki on melko rauhallista, mutta myös menevää:)
The Rain on myös todella upea bändi! Edelleen sanoitukset iskee, ja rankempaa musiikkia on ihana kuunnella. Soittotaito on näilläkin tyypeillä mahtava. Ja livekonsertit, ah mikä tunnelma! ^^
The Tribe edustaa hiphop-musiikkia. Sanotukset ovat elämää koskevia, ja hyviä. Laulajia on viisi, neljä miestä ja yksi nainen. Naisääni piristää mukavasti musiikkia:)
Ja ei tietenkään unohdeta Juha Tapiota! Sanoitukset ovat mahtavia, musiikki hyvää, hieman rauhallisempaa. Ja muutamat sanoitukset ovat suoraan sydämmestä. Näilläkin keikoilla on hyvä tunnelma, ja Juha on mahtava ihminen!:)

Gospelmusiikissa olisi vielä hyviä bändejä, mutta siirrytään "maalliseen musiikkiin"
Yö. Mitä pitäisi sanoa? Klassikko:) Nämäkin sanoitukset uppoaa minuun:) Ja Ollilla on mahtava ääni!

Nyt en kerkeä kirjoittamaan enempää, mutta muokkailen kun ehdin^^

Poissa Hagrid

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Musiikkimaku?
« Vastaus #57 : Lokakuu 04, 2004, 18:29:15 »
Klassinen musiikki:
Minulle todella rakas! Varsinkin sellainen, joka herättää minussa tunteita^__^ Ja juuri tuollaisissa tilanteissa saatan ruveta itkemään...
Ja ne tunteet tekevät minulle suurimmaksi osaksi John Williams, Beethoven ja Howard Shore. Eniten kuitenkin kuuntelen John Williamsia, sillä se mies osaa ja satun omistamaan kaikki Harry Potter-soundtrackit:) Rakastan niitä! Beethovenia en halua väheksyä, sillä hänhän osasi tehdä musiikista aina vain parempaa, vaikka oli kuuro! Hänen tarinansa on vaikuttanut minuun katsottuani Ikuinen rakkaus^__^

Jazz:
Jazz on tärkeä osa minua ja tunnelmaa, jonka se luo, kun sitä kuuntelee! Se on aina erillaista vaikka sama kappale olisikin kyseessä:) Se voi olla menevää ja rauhallista, enkä saa siitä koskaa tarpeekseni! Lempi jazz-muusikkoni on Jamie Cullum, joka laulaa ja soittaa jazzia aivan upeasti^__^Jamien kotisivut:http://www.hyperlaunch.com/jamiecullum/

Rock`n roll:
Vanha tyyli rockia saa jalan pakostikkin väpättämään, sillä niissä on sykettä! Niiden tahdissa on helppo tanssia ja laulut äänet niissä ovat sykähdyttäviä:) Siihen aikaan on löydetty todellisia tähtiä! Ottakaamme esimerkiksi Elvis Aron Presley^__^

Musikaali musiikki:
Olen huomannut, että jokaisen musikaalin musiikki tuo jotain sykähdyttävää mukanaan! Kuten Miss Saigon, Hair, oklahoma, My Fair Lady ja moni muu^__^Niissä riittää tanssittavaa ja hidasta musiikkia, jota kuuntelee mielellään:)

Musiikkimakuni on laaja^__^ Pidän paljon myös The Darknessista ja muustakin brittirockista (en usko, että sitä kutsutaan noin, mutta silti)!
"Älä kutita nukkuvaa lohikäärmettä."

latua

 • Ankeuttaja
Musiikkimaku?
« Vastaus #58 : Lokakuu 05, 2004, 11:15:42 »
No, miun musamaku on tosi laaja. Ihan räpistä ja hiphopista klassiseen [lähinnä Potter soundtrackit..]. En mä kumminkaa mitää iskelmää/humppaa kuuntele.. sellasta kuuntelee vanhat kulahtaneet mummot.. =)

Ainakin nyt Kwan ja Nightwish on ihan ykkösiä.

Kwan
Kwanin olemassaolosta taisin kuulla ensimmäisen kerran meidän mökkinaapurilta, joka sano mulle jotaan tähän tapaan: "Ootsä kuullu sitä Kwanin Latea?" Mie sanoin, että en..
Jossain vaiheessa sain muistaakseni joululahjaksi The Die Is Cast -läpyskän,koska sitä olin pitkään ja hartaasti ruinannut, ja pengoin jostaan Mid-price lootasta sen ykköslevyn [ei muuten maksanu ku kympin..]
Jouluna sain ton Love beyond this world -läpyskän (siis Kwanin uusin), se on ihan huippu.. Tosin, se on ihan erilaista Kwania kuin aikaisemmat, mutta silti hyvää.. Ihania biisejä on mm. Dreaming of..., sacrifice, sharks in the bloody waters..

Nightwish
Mä en muista yhtään,  missä, keltä, yai edes missä tilanteessa oon ruvennu fanittamaan kyseistä bändiä..
 Se taisi lähteä siitä, kun Nemo oli soinut sata vuotta radiossa. jollaan ihmmeen rahoilla ostin sitten Oncen ja diggasin niin paljon, että lainasin frendultani Wishmasterin ja poltin sen [siis en missää takassa, vaa kopioin sen..]..
kun eräs toinen frenduni mainitsi omistavansa Nightwishin kaikki levyt, päätin häneltä lainata läpyskät, joita minulla ei vielä ollut,ja poltin myös ne itselleni..

Mariska
Tätä mimmiä aloin diggailla, kun Tarkasta tämä alkoi soida radiossa, ja ostin ensimmäisen levyn. Toista levyä aloin diggailla kuultuani Mari-Johannan, ja poltin Memento Mori -kiekon frendultani.

Pikku G
Mä kuulen nyt teidän kämäset räkätykset puskista. Mutta minkäs ihminen luonteellensa mahtaa..Gee on hyvä, sille ei mahda mitään. Asiaan:
Jostain syystä päädyin lainaamaan frendiltäni Räjähdysvaaran ja kuuntelin sen miljoona kertaa läpi (mainittakoon, että pillitin kun kuuntelin Romeo ja Juuliaa).. Tämänkin kiekon poltin. Kun kauppoihin tuli XXLpainos, ostin sen heti. Kun Suora lähetys oli kaupoissa riensin myös sen ostamaan pää kolmantena jalkana, ja lainasin sitä frendulleni, joka sen poltti itselleen. Olen myös lähettänyt herralle postia, johon ei kyllä vielä ole vastattu..

Uniklubi
Rakkautta ja piikkilankaa oli soinut jo tovin radiossa, kun kuulin sen ensimmäistä kertaa. Silloin se oli tosi hyvä (ei enää, liian kulutettu..). Menin erään frenduni kanssa kaupungille, ja siellähän se albumi komeili Anttilan hyllyssä.. Onneksi oli rahaa se parikymppiä, nin ostin sen.. Minusta ihan huippubändi.. Tykkään biiseistä: Kylmää, Näiden tähtien alla, Totta vai tarua yms.

Evanescence
Olin kuullut muutaman kerran Bring me to lifen radiosta ja ajattelin, että levy olisi kiva olla. Niin mä sitte köyhänä ihmisenä toivoin sitä joululahjaksi.. Ja sainkin. Hello on yksi levyn parhaimpia biisejä. Myös Haunted ja Everybody's fool ovat hyviä. Levyn biisit on aika kauniita, en muuten osaa kuvailla. Haunted on aika kauhuleffamainen..

Within Temptation
En ole bändiltä muita biisejä kuullut, kun ton radioissa soineen Stand my groundin, mutta se jo kertoo, että bändiä tulen fanittamaan. Levy olisi kiva saada. Ja bändin aikaisempi tuotanto kiinnostaa myös. Sharonhan on vieraillut myös jonkun suomalaisen artistin levyllä (en nyt millään muista, että kenen..)
_____________________________________

Tässä nyt muutamia artsteja/pändejä, joita fanitan. Mukaan mahtuu lisää jos jonkinmoista musaa, joista luoennoin ehkä myöhemmin.

kiitos kaunis

Poissa taruinen

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kulttuurihistoriallinen uskontotieteilijä
 • Tupa: Luihuinen
Musiikkimaku?
« Vastaus #59 : Marraskuu 04, 2004, 18:43:37 »
Minä kuuntelen kaikkea, paitsi "örinä heviä".
Klassista kuuntelen erittäin mielelläni. Beethoven, Mozart... Vihaan Schubertin Erlkönigiä; se kappale on aivan kauhea.
Pop/rock musa on ehkä lähinnä sydäntäni. Savage Garden, Bon Jovi, Robbie Williams yms. soi CD-soittimesta eniten.
Myös Nightwishiä, Kotiteollisuutta, Rammstainia jne. kuuntelen paljon. Musiikki on silloin mielestäni hyvää, kun laulajan sanoista saa selvän. Sellainen musiikki jää soimaan radiosta, enkä vaihda kanavaa. Myös musiikin pitää olla melodista. Tekno jumputus käy mun korville.
Vanhat biisit rulaa. Virve Rosti, Agents, Shadows ja kitara bändit kohaltaa minuun.
Addiktio on addiktio. Harry Potter-riippuvuus ei eroa huume-, netti- tai pornoriippuvuudesta.
"Jeffrey Rudski"

Rattlesnake

 • Ankeuttaja
Musiikkimaku?
« Vastaus #60 : Marraskuu 10, 2004, 08:11:26 »
No mie kuuntelen vain raskasta rokkia ja heavy metallia. Syy: Loistavat lyriikat, raskaat kitarat ja tykit rummut, örinällä höystettynä tietenkin. Siinäpä nuo, suosikki bändit Kotiteollisuus: Hynysen örinä, halonhakkuu riffi ja Sinkkosen rumputykitys. Children Of Bodom: Maailman parhaat kitaristit ja basisti sekä rumpali. Siinä voittamaton yhdistelmä, Laihon lyriikoilla täydellistä. Fear Factory: Yksi sana riittänee: konekivääririffittely.

Muoks:

Miksi raskaampi musiikki. Yllämainittujen lisäksi: Raskaan musiikin kuunteluun ja tekoon saa hyvin purettua aggressioita. Itse paukuttelen joskus rumpuja. Basso olisi tarkoitus myös ostaa. Kitaroista saa niin monen moista riffiä, että biisit ei kuulosta saman toistolta. Mitäköhän raskas musiikki minussa herättäisi: Kylmiä väreitä, hyvän mielen,muttei naapureissa.

Kotiteollisuus: Valitettavasti Helvetistä itään levylle Hynynen aloittaa niin parjatun yhteiskuntaakriitikon uransa. Kiitos siitä Martikaiselle, kun pirut ja perkeleet vaihtui tekstareihin ja asuntolainoihin. Sanomaa päätäjille ja muille liiankin kanssa. Muut levyt ovatkin sitten täyttä rautaa tässä tapauksessa Metallia. Ja bändi eroaa noista kahdesta jälkimmäisestä yksinkertaisuudellaan riffit ovat samaa halonhakkausta kun taas noilla jälkimmäisillä riffi kavalkadi on monipuolisempi.

CoB: Ensimmäinen Something Wild oli täysfloppi, mutta Hatebreederillä alkoi homma jo kulkea. Follow the Reaper hipoi jo tädellisyyttä mutta Hatecrew Deathroll räjäytti pankin. Loistavia sanoituksia, kitarointia myös vähän tiluttelua ja rumpujen paukutus ovat täydellistä. Eroaa KT:sta kielen englanti ja teknisemmän soiton puolesta.

FF: Konekivääri riffi raikaa ja laulaja karjuu. Siinäpä ovat FF:n reseptit. Poikkeaa muista kahdesta rrautaisella riffillä!

Poissa Aleczandra

 • Vuotislainen
  • http://www.aleczandria.org
Musiikkimaku?
« Vastaus #61 : Marraskuu 14, 2004, 12:37:02 »
Luulin, että minun olisi pitänyt tulla muokkaamaan vanhaa viestiäni vähemmän naurettavammaksi ja todenmukaisemmaksi, mutta en ollutkaan kirjoittanut tähän mitään. Outoa. o.O

Musamakuni on muuttunut puolen vuoden aikana hirvittävästi. Monipuolistunut oikeastaan. Nykyisiä lempibändejäni ovat mm. Sex Pistols ja Green Day. Ja monet old-school punk-bändit (The Ramones ja The Clash). Punk on uusi juttu minulla, löysin sen vasta noin kolme kuukautta sitten. Pidän myös Nirvanasta ja sitten wanhoista rockbändeistä.
Kuuntelen edelleen mtv:n räppiä ja hip hoppia (mutta enemmän räppiä), koska pidän siitä. Vaikka ne biisit ovatkin samanlaisia, niin pidän niistä silti. Ja poppi menee myös, Justin Timberlake ja Christina Aquilera ovat hyviä. Ei, en ole edelleenkään t3in1p33lo; pidän vain heidän musiikistaan.

Sitten on myös niitä bändejä, keitä en oikeasti siedä. Humpappaa-bändit saa suksia suolle, samoin heviarit (muutamaa poikkeusta lukunottamatta) ja samoin kaikki Jukkapoika ja Riimirekka (tai jotain sellaista, kuulin eilen levyraadissa ja huh huh...)

Klassista kuuntelen myös, mutta harvemmin. Rakastan kevyitä kappaleita (Chopin ja Mozart) mutta en pidä Beethovenista, etc. En malta odottaa Wanhojen tansseja joskus kolmen vuoden kuluttua (olen syntynyt väärään aikaan). ^^

Voìla. Siinäpä se.
"Et voi vain istua ja odottaa inspiraatiota. Sen perään on lähdettävä nuijan kanssa."
Jack London

Crazy Rosie

 • Ankeuttaja
Musiikkimaku?
« Vastaus #62 : Marraskuu 20, 2004, 11:28:53 »
Minulla on monia bändejä joista pidän, mutta tässä nyt tulee muutamia.

Radiohead
Rakastan tätä bändiä, Thom Yorken ääni on mielettömän upea ja melodia on niin hyvä. Sanoitukset ovat välillä vähän outoja, mutta kuitenkin omalla tavallaan erittäin mielenkiintoisia. Omalaatuisia, sanoisin. Mahtavaa rock musiikkia. Radiohead on sellaista alternative rock/experimental rock. Allmusicista löysin sellaisen jutun, että milloin tätä kannattaa kuunnella, siis millä tuulella olet. Eli jos olet rajoittunut, vilustunut, läkähtynyt, ankara, tunnelmallinen, surumielinen, agressiivinen, katkera, synkkä, haikea, valittava jne., kannattaa kuunnella Radioheadia. Ei ne välttämättä nyt ihan niin ole kuitenkaan. (Ja minun suomennuksista nyt ei voi olla ihan varma kun ei ollut sanakirjaa..)

Coldplay
Lempi bändini ehdottomasti. Ihanan rauhallista ja rauhoittavaa musiikkia. Jos tätä kuuntelee esimerkiksi kun väsyttää, nukahtaa helposti. Chris Martin, Guy Berryman, Johnny Buckland ja Will Champion, mahtavia kaikki. Tämä musiikki sopii jos olet jollain näistä "tuulella": ankara, läheinen, mietteliäs, vakava/totinen, hienostunut, tyylikäs, ystävällinen/rakastettava, monimutkainen, surumielinen/alakuloinen. (Ja ethän voi olla mieleltäsi esim tyylikäs mutta enivei...)www.allmusic.com/

Poissa Tuskanenkeli

 • Hirnyrkki
Musiikkimaku?
« Vastaus #63 : Marraskuu 28, 2004, 19:47:06 »
Musiikkimakuni on tavallaan hyvin laidasta laitaan, enimmäkseen kaikenlaista metallia. Kuitenkin jonkinasteista raskaampaa musiikkia, mitään kevyttä poppia en voi kestää. Hevissä vain kitarat ja rummut toimivat paremmin, niille on "jotain käyttöä", vai miten nyt itseäni ilmaisisin. Myös klassinen musiikki menee, jotenkin siinäkin saa vähän sen saman mahtipontisuuden tunnelman.

Kolmesta suosikkibändistäni:
Children Of Bodom
Tähän en oikein perusteluja osaa laittaa. Alexi Laiho kun sattuu vain olemaan Suomen paras kitaristi. Muutenkin Bodomin musiikki ja lyriikat toimivat, ja taso on nykyään vain nousuun päin.

Nightwish
Tarjalla on upea ääni. Ensimmäisen kerran kun kuulin, jäin heti koukkuun bändiin. Marcon tuleminen bändiin on vain parantanut NW:n musiikkia. Oncesta en kyllä pitänyt niin paljon kuin olisin luullut pitäväni. Meni vähän liian mahtipontiseksi minulle. Century Childistä pidin varmaan eniten.

Sonata Arctica
Yksi sellainen laulaja, jonka ääntä en ensin voinut kestää. Lopulta täyti myöntää itselleni, että jäin koukkuun siihenkin. Melodinen puoli tässä bändissä on se, mistä pidän. Ja nykyään myös Tonyn ääni.

Myös blackimpaan metalliin olen viime aikoina tutustunut, mutta karjuminen, kirkuminen, huutaminen ja toivoton öriseminen on sellaista, mitä ei joka päivä jaksa kuunnella. Suomenkieliseen heviin suhtaudun vähän epäluuloisesti, mutta Kotiteollisuus oli kuin olikin erittäin hyvää musiikkia...
Here's looking at you, kid.

Erdolliel

 • Ankeuttaja
Musiikkimaku?
« Vastaus #64 : Marraskuu 29, 2004, 21:23:33 »
Minun musiikkimakuni on hyvinkin laaja ja kieroutunut.

Pidän hirveän erityyppisistä musiikeista, lähes kaikesta heavysta rappiin. Tietenkin jokaisessa musiikkityylissään on sellaisia artisetaja ja yhtyeitä joista en pidä. :) Musiikkimakuni laajuudesta on hyötyäkin, kun niistä keskustellaan, enpä ihan heti joudu epämukavaan tilanteeseen. :) Lempimusiikkiani on mm. Nightwish, Linkin Park, Evanescence, O-Zone, Eminem, Nelly, Enya, Dido. Löytyy vähän joka lähtöön. :)

Pidän siis hyvin monenlaisesta musiikista, ja jokainen yllämainituista on aivan mahtava omalla tavallaan. :)

ayu

 • Ankeuttaja
Musiikkimaku?
« Vastaus #65 : Joulukuu 01, 2004, 11:34:07 »
Minun musiikkimakuni on myös laaja. Pidän vähän niistä näistä.

Eniten ehkä kuuntelen yksin ollessani Rammsteinia, LOTR-elokuvan musaa tai sitä kaunista ja ihanaa J-Poppia. Koneella minulla ja kahdella veljelläni on yli 2000 kappaleen kokoelma ja niitä kuuntelen aina koneella ollessani. Huoneessani kuuntelen Raimmsteinia ja Eminemiä.
Radiota en kuuntele juuri koskaan. Jos kaverini kysyy, kuulinko eilen jonkun hyvän kappaleen Kiss Fm:ltä, niin minä käyn imuroimassa sen ja sanon seuraavana päivänä siitä mielipiteeni.

Minulle kelpaa melkein kaikki, yleensä uutuuskappaleita tulee kuunneltua ja joskus sanatkin osa aulkoa. Ehkä se juuri johtuu siitä, että niitä kuuluu joka paikassa ja saman kappaleen kuulee päivässä monta kertaa.

Lisäksi kuuntelen koneellani animea. Se on vain niin söpöä. Musiikit ovat söpöä ja ne lauluäänet. Miten joku osaakaan? Pidän erityisesti Chobitsista, Card Captors Sakurasta ja Fruits Basketista.

Mutta siis ne parhaat:
Rammstein, Eminem, Ayumi Hamasaki, W-inds, Nightwish, Avril Lavigne, Linkin Park, Evanescense, Enya, Within Tempation. Ja tietenkin LOTR- musa, joka on aivan uskomatonta. Minulla on kaikki kolme levyä.

Poissa Ruiskaunokki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Musiikkimaku?
« Vastaus #66 : Joulukuu 03, 2004, 16:35:41 »
Lainaus käyttäjältä: "Ayasha"
Onko muille siis käynyt niin, että olette ensin inhonneet jotain musiikkia ihan sydämenne pohjasta, mutta sitten yhtäkkiä huomaattekin, että juuri se onkin sitä musiikkia, mitä olette aina kaivanneet?


Minulle on käynyt niin, metallin kohdalla juuri. Alakoulussa en tykännyt yhtään siitä. Kuvittelin, että kaikki metallibändit ovat samanlaisia, soitetaan melodittomia biisejä ja joku mies karjuu kurkkunsa kipeäksi. Kuudennella Nightwish oli myös ihmetyksen aihe, oopperalaulaja ja hevibändi. Mutta kuinkas sitten kävikään vajaan parin vuoden päästä siitä... Nightwish on edelleen suosikkini hevipuolelta :)

Poissa Joshu

 • Vuotislainen
Musiikkimaku?
« Vastaus #67 : Joulukuu 07, 2004, 14:22:18 »
Aika laajan musiikkimaun omistan. Se on pääosin poppia, rockia (ei kuitenkaan hard rockia), punkrock, hiphop ja rap.
 Ja parhaiksi artisteiksi ja bändeiksi nimeän nämä; Good Charlotte, Edorf, Günther, Kotiteollisuus, 69 Eyes, HIM ja Uniklubi. Nuo soi yleensä silloin kun olen koneella, muuten en voi niitä kuunnella. Pitäisi nuokin varmaan polttaa levylle ja ostaa MP3- soitin.
 Ja jos kuuntelen musiikkia muuten kuin koneella se on yleensä joitan seko levyjä tai jonkin tyylistä poppia, O-Zone soi usein silloin kun ei kuuntele koneella.
 Tietenkin joskus aina koneella kuuluu Chorale, entistä lempibändiä, sen on nykyään korvannut Good Charlotte.
 
 Mutta se musiikkimaku on tosiaan suuri. Suurin osin pop, rock (ei hard), punkrock, hiphop ja rap. :)

Kokuen

 • Ankeuttaja
Musiikkimaku?
« Vastaus #68 : Joulukuu 08, 2004, 16:08:00 »
Metal, indrustial, punk & goth ovat avainsanoja musiikkimakuuni. Ajattara, Devil Doll, Torsofuck, Incubus Sukkubus, Misfits, Aivolävistys, A Perfect Circle, Apulanta, Bad Religion, The Damning Well, London After Midnight, Call Me Alice, Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus, Puscifer, Deftones, Angelica Kult, Skinny Puppy, Seraphim Shock & Siouxsie and the Banshees. Kiva lista.

Pop on harvinaisen ärsyttävää musiikkia, sanoitukset toistavat itseään. Kuka tahansa voi tehdä pop-musiikkia. Jos kukaan on kuullut ikinä Dream Theateria, tietää mitä OIKEA ja TYÖLLÄ TEHTY musiikki on. Ei lavalle saisi mennä vain pimputtamaan pianoa ja laulamaan. :DD Bla. Tekno on hauskaa, riippuen yhtyeestä. Ja rock, mutta tuonkin sanoitukset lähentelevät poppia vaarallisesti.

Ja hei. Kitarasoolot. <5 En-osaa-kunnioittaa-artisteja-enkä-tvohjelmilla-menestyneitä-yhtyeitä.

Sleeping Death

 • Ankeuttaja
Musiikkimaku?
« Vastaus #69 : Tammikuu 01, 2005, 23:25:42 »
Kuuntelen ihan vain rokkia. Nightwish tulee ihan kirkkaana ykkösenä, se soi yleensä aina silloin, kun päätän laittaa musiikkia soimaan. Ozzy Osbournekin on aivan mahtavaa. Hänellä on persoonallinen lauluääni, josta tykkään eniten koko musassa. Lisäksi se on Heavyksi aika... noh...melodista, if you know what I mean. Se ei ole mitään rääkymistä tai karjumista, kuten esim. Marilyn Manson, josta en pidä yhtään. Alice Cooperkin on muuten ihan hyvää musiikkia, mitä nyt olen muutaman biisin sitä kuullut, ne ainakin on ihan kuunneltavaa kamaa. Ehkä ostan joskus kyseisen herran CD:n.

Ja tokihan sitä kuuntelee nyrpistämättä inhosta nenäänsä sitä, mitä radiosta tulee, ei siinä mitään, mutta massapoppia en omaan levyhyllyyni ostaisi.

Ja rap, soul, jazz, reggae, purkkapop, iskelmä, tango, humppa, rääkymisrokki ja joiku eivät mene läpi, ei sitten kirveelläkään.

Bloody Aeliah

 • Ankeuttaja
Musiikkimaku?
« Vastaus #70 : Maaliskuu 21, 2005, 14:57:11 »
Lähiaikoina (tai, no, jo aika pitkän aikaa) olen kuunnellut lähes yksinomaan venäläistä musiikkia. Jostain syystä Pietarista ovat vain löytyneet ne kaikkein iskevimmät yhtyeet. Muutamia esimerkkejä mainitakseni: Korol i Shut, Leningrad ja Spitfire.

Muutama vuosi sitten kuuntelin aika paljon metallia ja muutama bändi on jäänyt siltäkin ajalta. Esimerkiksi Dark Tranquillity ja Skyforger.

Upouusi rakkauteni on latvialainen musiikki (erityisesti underground). Aloin juuri opiskelemaan kyseistä kieltä, joten se vain lisää mielenkiintoa entisestään. Lisäksi se helpottaa opiskelemista, koska minulla jää aina sanat paremmin päähän jos käännän ne esimerkiksi vaikka jonkin laulun teksteistä. Ja koska osa bändeistä laulaa venäjäksi, tuplahyöty (opiskelen siis myös venäjää). Tästä musiikista esimerkkibändeinä Spichki i kedi, Vonosonoloppus, Voiceks voiska ja 33 ljetnij podonok.

Radiota en kuuntele lähes lainkaan ja englanninkielinenkin musiikki on jäänyt vähemmälle. Jotenkin englanti kuulostaa vain niin tyhmältä laulettuna. (Harmittaa kun suurin osa Spitfiren kappaleista on englanniksi.) Mutta kyllä niitäkin pari löytyy lempiyhtyeistä, siis englanniksi laulavia. System of a down, Dead Kennedys, The Buzzcocks, Rancid, Refused jne.

Ai niin, pitää vielä lopuksi mainita Rammstein. Minä <3 Schneider. *g*

diastole decoart

 • Ankeuttaja
Musiikkimaku?
« Vastaus #71 : Maaliskuu 21, 2005, 15:24:49 »
Kaikenlaista :D
Siis kaikki menee bändistä riippuen. En kuuntele pelkästään esim. poppia vaan kaikenlaista... kaikesta löytyy hyviä ja huonoja bändejä ja bändeiltä hyviä ja huonoja kappaleita.
Tuntuu kuitenki että jos luettelen lempibändejä niin tulee parempi kuva musamaustani x)

No, Green Day on ehdoton ykkönen ainakin vielä tällä hetkellä.
Sitten menee Avril Lavigne, Linkin Park, Hoobastank, Maroon 5, Red Hot Chili Peppers, Phantom Planet... löytyypä Eminemiltäkin joitakin ihan siedettäviä biisejä xD

Niin jotenkin niin.

Poissa talitintti

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Skeptinen pessimisti
 • Tupa: Korpinkynsi
Musiikkimaku?
« Vastaus #72 : Maaliskuu 25, 2005, 10:11:26 »
Kuuntelen melkein mitä vain musiikkia, mutta mitä mankkani poppittelee nykyään on suurimmaksi osaksi poppia.

Christian Walz- tutustuin Cristianiin vasta nyt kun radiot soittavat wonder child kappaletta ja rakastuin kappaleeseen ajan myötä ja ostin levyn ja olen onnessani popitellut kappaleita.

Nightwish- ei ihan taida olla tässä poppi tyylissä, mutta pidän todella paljon bändin kappaleista.

Maroon 5- pidän bändin rauhallisista kappaleista, mutta en väitä, että joku menevänpikään biisi olisi huono. Kaikki kappaleet song about jane levyltä ovat tosi ihania.

O-zone- bändillä on etuna, etteivät he laula englanniksi vaan omalla kielellään. En rupea muistelemaan kieltä, mutta se tuo musiikkiin mukavan säväyksen. O-zonen kappaleet ovat kerassaan ihania.

Sitten kuuntelen myös Markooliota, Kenttiä, Indicaa, Antti Tuiskua, Christian Forssia ja Eiffel 65:a

Musiikkimakuni on laaja. tuossa ei ole varmasti kaikki artistit/bändit joita kuuntelen.
Kirk: My Nikon is state of the art. Max: Oh, I've got a Nikon too. It's an N64 with 3D matrix metering, 35 to 210 zoom. What have you got? Kirk: It's a Nikon. (Gilmore Girls)
---
Rory: I just don’t want to be queen. Tristan: Me either [pause] King - I don’t want to be king. (Gilmore Girls)

MollyPolly

 • Ankeuttaja
Musiikkimaku?
« Vastaus #73 : Huhtikuu 10, 2005, 16:03:41 »
Hmm...Musiikkimakuni. Minuun vetoaa hyvin paljon sellainen älykkö kitara rock. Mielestäni sanoituksissa täytyy olla jotain vetävää, elämän suuria tai pieniä totuuksia...Tietysti sitä kiinnittää ensimmäisenä melodiaan, soittotaitoon, äänimaailmaan yms, mutta jos haluan enemmän musiikilta niin sanomakin on tärkeä.
 
Kaikkein parasta musiikissa on, että se voi sulautua erillaisiin tilanteisiin ja tuntemuksiin. Niinden yhteisvuorovaikutuksesta voin monesti ammentaa ideoita töihini ja muihinkin tilanteisiin. Herättävät inspiraation. Miellän myös musiikin monesti erillaisiksi väreiksi niinkuin joku jo edellä sanoi. Minulle on käynyt niin, että etsin musiikin avulla huumaavia ja elämää suurempia kokemuksia. Myös se että musiikki saa irtautumaan arjesta on hyvin tärkeää ja voi tuntea, että elää juuri tässä hetkessä.

Niin se musiikkimakuni...Levyhyllyssäni on pääosin brittiläistä musiikkia. Melodista ja melankolista rokkia ja poppia. Tällä hetkellä ehdoton suosikkini on The Smiths. Tässä yhtyeessä vetoaa juuri nerokkaat sanat ja todella onnistuneet melodiat.
Muita suosikkeja ovat The Cure, Coldplay ja U2
Myös 60-70 luvun musiikki on lähellä sydäntäni.Tästä saan kiittää isääni, joka tutustutti minut tähän musiikkiin jo pienenä. Esimerkiksi The Beatlesia olen kuunnellut neljä-vuotiaasta asti. Hyviä vanhempia yhtyeitä/artisteja ovat myös Led Zeppelin, The Doors, Pink Floyd,David Bowie ja Simon & Garfunkel.

Suomalaisesta musiikista pidän myös hyvin paljon edesmennyt Tehosekoitin on loistava yhtye.  Baddingista tykästän kans oikein kovasti.
Tässä vielä joitakin lempi yhtyeitä/artisteja: Kent, The Ark, Tracy Chapman, Dido, Yup, Björk ja Billy Idol, joka tulee Ouluun kesällä!!

ewewewe

 • Ankeuttaja
Musiikkimaku?
« Vastaus #74 : Tammikuu 04, 2006, 21:49:54 »
Oma musiikkimakuani on ehkä vaikea määrittää, sillä tykkään vaikka humpasta, jos joku sitä musiikkityyliä edustava kappale on tarttuva ja mielestäni hyvä.

Kuuntelen sujuvasti R'n'B:ta, rappia, poppia, rockia.. Metalli/Hevi ei oikein iske.

En oikeastaan tiedä bändiä, mikä onnistuu tekemään aina hyvää musiikkia. Him hipoo hyvin rajaa,mutta onhan sielläkin todellisia floppeja. Kun ostaa levyn, se sisältää 2-4 hyvää kappaletta ja muut ovatkin sitten jotain jouto kamaa jotka kuuntelee kerran läpi ja antaa sitten vipua unholaan.

Ottakaapa tuosta sitten jotain selvää. :)