Kirjoittaja Aihe: Suosittele elokuvia  (Luettu 66516 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

mörkö

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #50 : Elokuu 01, 2005, 21:34:07 »
Kaunis Mieli: k-11
Draama.
Mies, (nimi katosi päästä) työskentelee matemaatikkona, ja saa töitä salaiselta palvelulta USA:lta. Parin kk:n tai vuoden ajan se siellä työskentelee, kunnes se rakastuu, Alicia nimiseen naiseen. Se menee sen kanssa naimisiin ja Alicia tulee raskaaksi.  Sitten paljastuu että se mies on sairastanut skitso... koko ikänsä ja sitä ei oo lääkitty. Se viedään mielisairaalaan, en kerro koko juonta ettei mene katsominen pilalle :)
Muuten laadukas leffa. Ihanat musiikit. Rakastuin heti.

Scarlett

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #51 : Elokuu 03, 2005, 14:55:53 »
Forrest Gump

Pääosa: Tom Hanks

Kertoo hieman yksinkertaisesta Forrestista ja hänen lapsuudestaan, opiskeluajoistaan ja kuinka Forrest joutuu Vietnamin sotaan, tapaa kerta toisensa jäklkeen presidentin, pelaa pingistä, kalastaa katkarapuja... miten voi yhden ihmisen elämään mahtua niin paljon?!
Lisäksi leffa kertoo Forrestin ystävästä Jennystä ja heidän keskenäisestä suhteestaan.
Aivan ihana leffa, joka itkettää ja naurattaa vuorotellen! Tom Hanks on kerrastaan sulonen Forrestina. Lisäks leffassa on ihan mielettömän hyvät musat!

muskotti

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #52 : Elokuu 05, 2005, 20:01:32 »
Sky Captain and the World of Tomorrow, seikkailu
Suuri paheeni on plarata läpi Anttilan alennettuja DVD-koreja, ja kun silmiini sattui noinkin uusi elokuva (2004), oli rahanmeno taattu. Vaikken ole koskaan ollut liiemmälti scifi-elokuvien intensiivinen katselija, oli Sky Captain and the World of Tomorrow pelottavan hyvä elokuva. Juoni oli aika ajoin suhteellisen ennalta-arvattava, mutta kauniit tietokone-efektit ja utuinen kuva saivat elokuvan näyttämään erilaiselta. Elokuvaa katsellessa tulee tunne, että se saattaisi pohjautua sarjakuvaan. Rooleissa Jude Law, Gwyneth Paltrow ja Angelina Jolie. Seuraavassa luvassa hieman juonen valoitusta: Maailman tiedemiehet ovat saamassa surmansa yksi toisensa jälkeen ja kummalliset peltiluomukset valtaavat kaupunkeja. Polly Perkins (Paltrow) yhdessä Sky Captainin (Law) kanssa päättää ottaa selvää, kuka on kaiken takana ja he päätyvät yhdessä kapteeni Frankyn (Jolie) avustuksella etsimään Totenkopfia. Luvassa on tietenkin läheltäpiti -tilanteita ja muuta kliseistä, mutta ainakaan omaa elokuvanautintoani se ei haitannut.
Kolme ja puoli tähteä viidestä, aplodien kera.

alcor

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #53 : Elokuu 06, 2005, 12:31:38 »
Suosittelen ehdottomasti elokuvaa nimeltä Rakkautta ennen aamua, joka on aivan loistava elokuva! Se on periaatteessa pieni rakkaustarina, jossa ei keskitytä niinkään tapahtumiin, vaan kahden päähenkilön, amerikkalaisen miehen ja ranskalaisen naisen, välisiin dialogeihin. Ihana, pienen budjetin elokuva, joka saa varmasti hyvälle tuulelle. Lopetus on aivan ihana, ei ollenkaan klisheinen, ja päähenkilöinä ovat Ethan Hawke ja Julie Delby. Suosittelen lämpimästi.

Kannattaa katsoa myös Älä sano sanaakaan, joka on mielestäni paras "jännitys"-elokuva ikinä. Juoni on yksinkertainen, ja päähenkilöinä on päästänsä vialla oleva Elizabeth (Brittany Murphy) ja häntä hoitamaan pakotettu lääkäri (Michael Douglas). Idea on yksinkertainen: Elizabeth pitää saada puhumaan kauan sitten kadonneen ryöstösaaliin olinpaikasta tai lääkärin oma lapsi teloitetaan. Ei mitenkään erityisen pelottava, mutta juoni on erittäin nerokas. Kannattaa katsoa.

Viimeisimpänä elokuvana suosittelen iki-ihanaa Coyote Uglya, koska se on lempielokuviani. Kertoo lauluntekijästä, joka kokeilee ensimmäistä kertaa siipiään New Yorkin musiikkimaailmassa, mutta parin takaiskun jälkeen päätyykin töihin baariin nimeltä Coyote Ugly. Aivan loistava loistava loistava elokuva, jonka jaksaa katsoa moneen kertaan.

Muita elokuvia, joita suosittelisin, on jo arvosteltu täällä, joten ei niistä enempää kuin nimi: Moulin Rouge, Saksikäsi-Edward, Yhdeksäs portti ja Ansa vanhemmille.

Wondering

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #54 : Elokuu 06, 2005, 19:22:53 »
Koko Potti 2
En ole nähnyt ensimmäistä osaa mutta.... Elokuva on todella todella hauska, mutta samalla vauhdikas. Varsinkin Bruce Willisin roolisuoritus tekee paljon plussa pisteitä. Mukaan kuuluu tietenkin mafioso,puputossut, kidnapattu vaimo sekä paljon ammuskelua. Itse pidin elokuvasta mahdottoman paljon, nauroin kippurassa melkein koko elokuvan ajan.


Päämies
En tiedä mutta tämä elokuva on jotain sellaista. Monien mielestä tämä on varmaankin ihan tyhmä ja kyllästyttävä, mutta minusta ei. Voitte pitää minua ehkä hulluna, tyhmänä minä vain mutta pakko sanoa että tämä leffa on täysi 10!

Flintstone

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #55 : Syyskuu 12, 2005, 21:00:08 »
Legends of the fall 1994
D:Edward Zwick C: Brad Pitt, Anthony Hopkins, Aidan Quinn, Julia Ormond

Kertoo kolmen veljen ja heidän isänsä elämästä 1900 luvulla. Miten luonto, historia, sota ja rakkaus vaikuttivat heidän elämäänsä?

Upeat maisemat ja musiikki, eteenpäin vievä juoni, elämän synkkä todellisuus, uudelleen katsottava. Suosittelen! :)

alcor

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #56 : Syyskuu 25, 2005, 20:26:37 »
Jatkan suosittelua. Nyt nääs, että ihmiset saa hyviä leffoja katsottua^^ Ookei.

Ed Wood. Katsoin eilen muistin virkistämiseksi ja jep. Aivan yhtä loistava kuin muistinkin olleen. Ihana Tim Burton -leffa, niin hemmetin hieno ja hauska. Nauroin ihan kympillä läpi leffan, osaa se Johnny kyllä näytellä. Kertoo epäonnekkaasta elokuvan tekijästä, joka uskoo ihmeisiin, ja on valmis tekemään mitä vain elokuviensa eteen. Mahtavia näyttelijän suorituksia, katsokaa vaikka Sarah Jessica Parkeria tai Patricia Arquettea! Loistavia molemmat. Ja Depp on jotain niin parasta Ed Woodina. Mustavalkoinen, mutta eipäs tuo mitään, lisää elokuvaan sellaista burtonmaista tunnelmaa. Katsokaa, jos haluatte hyviä elokuvahetkiä.

Lost in Translation. Paras. Scarlett Johansson on niin paras. Ja elokuva oli niin törkeän hyvän. Sen kummempaa juonta en löytänyt, mutta ei se mitään, Bill Murray ja Scarlett tekivät loistoroolisuoritukset. Juoni on pääpiirteissään tämä: Nuori nainen ja vanhempi mies kohtaavat Japanissa kaiken yksinäisyyden keskellä ja löytävät toisistaan hengen heimolaiset. Aikaa vähän, tekemistä paljon, loistavia dialogeja ja päätähuimaavan kaunis lopetus. Suosittelen suuresti.

Eyes Wide Shut. Katsoin kun tuli telkkarista ja tykkäsin. Aika raaka ja kuvottava paikoin, mutta joku juonessa kosketti. Nicole Kidman teki taas niin loistavan roolisuoritukset. Eyes Wide Shutissa on oikeastaan niinkin yksinkertainen juoni, kuin että nainen melkein pettää, mies suuttuu, mieskin melkein pettää, siinä sitä sitten haahuillaan (mutta mitä loistavaa haahuilua) ja itketään ja sitten lopetetaan koko elokuva niinkin hienoon dialogiin kuin "What?" "Fuck". Loistava. Suosittelen niille, jotka ovat valmiita katsomaan vähän raskaampia elokuvia.

Muita suositeltavia on Kolmetoista, Ryöstö, Mr. and Mrs. Smith sekä Troija.

Hobitti Joka Puuttui

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #57 : Syyskuu 25, 2005, 21:07:56 »
Uusimmista elokuvista suosittelen ehdottomasti Liikkuva Linna
ja ehdottomasti originaaliversio.
Miyazakin uusin animaatio perustuu Diana Wynne Jonesin kirjoittamaan kirjaan Howl's moving castle.
Tarina kertoo nuoresta, ujosta hattukaupan myyjättärestä Sophiesta jonka noita kiroaa 90-vuotiaaksi. Sophie lähtee kaupastaan ja kaupungistaan ja päätyy kodinhoitajaksi charmikkaalle, hurmaavalle Hauru-nimiselle nuorelle velholle, joka asuu liikkuvassa linnassa.

Juonta on todella vaikea selittää hyvin, kuten jokaisen Miyazakin elokuvan juonta, mutta elokuva on aivan loistava. Miyazaki jatkaa totuttua tasoaan.

arvostelu: 5 tähteä
ohjaaja: Hayao Miyaazaki
vuosi: 2005
genre: animaatio

hieta

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #58 : Syyskuu 28, 2005, 13:54:03 »
Tanssii susien kanssa
Ehkä parhaimpia elokuvia ikinä. Tarina, musiikki ja maisemat ihan omaa luokkaansa, jää aina sanattomaksi. Itkuvaroitus.
Kevin Costner näytteli tuon pääroolin ja ohjasi koko elokuvan, kertoo armeijan luutnantista joka ystävystyy sioux(?)-intiaanien kanssa Amerikan sisällissodan aikaan 1800-luvulla.
Yksinkertaisesti upea.

Lisäksi kannatan tuota Pianistia ja Sademiestä, joka on vähän vanhempi mutta todella hyvä.
Ja Kaunis mieli, ehdottomasti.

Dolphin

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #59 : Lokakuu 10, 2005, 18:46:11 »
Moulin Rouge Loistava. Ihana, hauska, runsas, surullinen, mahtava musiikki. Hyvät näyttelijät Evan ja Nicole loistavia. Melkeimpä täydellinen.

The Others Paras kauhu elokuva, mitä olen nähnyt. Nicole Kidman jälleen loistava. Nicole asuu kahden valonaran lapsensa kanssa isossa talossa, jossa pianot soivat itseksiään ja vanha mummo ilmestyy mihin sattuu. Katsokaa ihmeessä.

Soud of Music Laulut ovat hyviä. Juoni on hyvä. Kuuluu musikaalien parhaimmistoon. Julie Andrews tulee hoitamaan laumaa lapsia ja siinä on vähän rakkauttakin.

Notting Hill Julia Robertsin ja Hugh Grantin hyvä komedia, joka oli hauska vielä toisellakin kerralla. Tämmönen romanttinen komedia keventää oloa kivasti.

Thelma ja Luise Road movie kahdesta naisesta, jota päättävät pistää elämän risaseksi. Mutta sitten alkaa mennä vähän överiksi. Loppuratkaisu hyvä ja komea.

Jali ja suklaatehdas Tämä uudempi Jhonny Depp versio. Se on hauska ja ehkä opettavainen.

Helmiä ja sikoja Hyvää suomalaista komediaa. Nauratti. Vastapainoksi tolle äskeiselle.

Cider House RulesHyvä ja kaunis elokuva. Kertoo orpopojasta ja hänen itsenäistymisestään. Pienen Suklaapuodin (ruotsalaiselta) ohjaajalta.

Kaunis ElämäIhana ja vähän surullinenkin juutalaismiehestä kertova elokuva. Vaikka kertookin juutalisvainojen ajasta on silti välillä tosi hauska.

PianoHyvä draama. Pääosan esittäjä ei puhu ollenkaan koko elokuvan aikana, mutta se ei missään nimessä häiritse. Näyttelijältä vaaditaan paljon, kun kaikki pitää ilmaista vain ilmeillä ja eleillä.

KeisarikuntaMusta iloinen suomalainen elokuva. Ei ehkä niitä syvällisimpiä, mutta eihän kaikkien tarvitse olla. Rentoutti mukavasti.

AmelieIhana Ranska. Heti tekee mieli päästä ranskaan. Söpö elokuva.

« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 04, 2007, 21:14:10 kirjoittanut Dolphin »

Dido

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #60 : Marraskuu 21, 2005, 20:49:45 »
Stand By Me - Viimeinen Kesä
Ihana elokuva, vaikka koulussa hätäisesti se katsottiinkin. Hauskasti kerrottu, välillä kertoja puhumassa ja välillä vuoropuheluita.Ei voi muuta sanoa, kuin tosi hyvä elokuva!

Äideistä Parhain
Pitää arvostaa suomalaisia elokuvia:P Tositapahtumiin perustuva
(uskon ainakin, että tositapahtumiin:D) elokuva, joka kertoo pienen pojan ahdingosta keskellä sotivaa maailmaa. Suomen oscar-ehdokkaaksikin päässyt elokuva, kannattaa mennä katsomaan, mutta varatkaa nenäliinoja mukaan; surullinen:)

Tuntematon Uhka (Outbreak)
Tuli lauantaina (19.11.2005)lauantain elokuva-actionina mtv3:selta. http://www.mtv3.fi/viihde/arvostelut/elokuva.shtml/34002?t
Tuossa onkin "lyhennelmä" elokuvan juonesta:)

muoks// laitan pari elokuvaa lisää:)

Rauhantekijä (Peacemaker)
Tuli lauantai-actionina 26.11.2005.Mahtava elokuva, paljon actioniaxD
http://www.mtv3.fi/viihde/arvostelut/elokuva.shtml/33606?r
Tuossa "lyhennelmä" elokuvasta:)

Fantastic Four
Kuuluisaan sarjakuvaan perustuva elokuva, jossa näyttelee muunmuassa Jessica Alba!Aivan paras elokuva!

Yksin kotona 1,2,3 ja 4
Hauskoja elokuvia, jossa päähenkilönä on aina pieni poika:DJos on tylsää, vuokratkaa Yksin kotona elokuva:D

The Green Mail - Vihreä Maili
Kovasydämisetkin alkavat varmasti itkeä tässä. Surullinen elokuva, joka kertoo 1935 vuoden Amerikassa olevasta E-osaston vankilasta, jonne tuodaan erikoinen vanki, jolla on "maagisia" voimia. Vanki on kuitenkin kuolemaan tuomittu, eikä kukaan voi estää hänen joutumista sähkötuoliin kuolemaan. E-osasto, tutummin Vihreä maili on saanut nimensä limen vihreästä lattiasta ja kun sitä pitkin kävellään elämän viimeiset metrit.

Poissa Damatris

 • seonnut
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Vain nerot hallitsevat kaaoksen!
Suosittele elokuvia
« Vastaus #61 : Marraskuu 25, 2005, 23:09:35 »
Jokaiselle joka pitää vähäänkään hevosista voin suositella Hidalgoa Se perustuu Hopkins ( Viggo Mortens) nimisen cowboyn ja hänen Hidalgo mustanginsa pitkänmatkanratsastuskilpailuun lähi-idän aavikoilla.
Hienosti toteutettu elokuva ja itse pidin hyvin paljon. Arvosanaksi antaisin 9+. Jos pidät hevosista tämä elokuva on ehdoton.
Sing me a song of seas and sun, chant me a spell of ice and fire

Derter

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #62 : Joulukuu 05, 2005, 18:25:53 »
Ensinnäkin suosittelen Gilbert Grapea. Toivottavasti kukaan ei ole minua ennen jo maininnut tätä, kyllä minä selasin kaikki suurinpiirtein lävitse, mutta jos nyt on jäänyt huomaamatta niin, oho.

Voi ei, minulla ei ole takakantea apuna, nyt täytyy ihan itse yrittää väkertää jonkinlaista esittelyä.
Pääosaa (Gilbert Grapea) näyttelee  Jhonny Depp. Toisessa suuressa osassa (Arnie Grape) näyttelee Leonardo DiCaprio. Muiden näyttelijöiden nimiä ei nyt valitettavasti tule mieleen. Elokuvan on ohjannut Lasse Hällström .

Elokuva kertoo tästä Gilbert Grapesta, joka hoitaa lihavaa äitiään, ja kehitysvammaista veljeään sekä muuta perhettään (ja heidän taloaan). Gilbertillä on Arnien lisäksi isoveli, joka on lähtenyt kotoaan, isosisko (Lucy) ja 15 vuotias pikkusisko (enmuistanimeä). Gilbert on töissä pienen kylän ainoassa ruokakaupassa.
Kylän poikki kulkee joka vuosi karavaani, ja Gilbert ja Arnie käyvät aina katsomassa sitä. Tänä vuonna yksi karavaanin autoista menee rikki, ja sen asukkaat joutuvat jäämään kylään, kunnes saavat osan joka on  vialla. Asuntoautossa asuu tyttö (nainen), Becky, ja hänen isoäitinsä, joka kehuu aina Beckyn ulkönäköä. (Oho, nyt eksyin sivuraiteille ^^)
Arnie on täyttämässä 18 vuotta, vaikka hänelle oltiin luvattu elinaikaa ainoastaan kymmenen vuotta.
Nyt he ovat järjestämässä Arnielle suuria syntymäpäiväjuhlia.

Siinäpä se niin, etten paljasta täysin sitä leffaa. Se on oikeasti loistava leffa, vaikka se ehkä tuossa kuvailtuna kuullostaakin vähän ei-niin hyvältä.
Minun on paljastettava vielä yksi juttu siitä leffasta, mitä jotkut ei välttämättä halua kuulla, joten...
Neehrep äsi no tynättrih äsnesti.

En voinut hillitä itseäni. ^^

Suosittelen vielä Amadeusta, josta kirjoitan pidemmästi vielä myöhemmin. Nyt on kiire. :)

// Nyt ei ole kai niin kiire, joten ehdin kirjoittaa lyhyen esittelyn Amadeuksesta. Ja nyt minulla on takakansi apuna. Mutta voi voi, se on Englanniksi, enkä nyt selvittele sitä, joten minun on vain näin nopeasti kerrottava siitä, omin sanoin. (Ääk!)

Elokuva kertoo Mozartista. Näyttelijöitä ovat mm. Tom Hulce ja F. Murray Abraham. Elokuvan on ohjannut Milos Forman.
En nyt mitenkään erityisemmin kerro elokuvan kulusta, sanon vain, että elokuva kertoo kateudesta: siitä, miten toinen säveltäjä on kateellinen Mozartin paremmista taidoista, ja siitä, mitä se saa aikaan, niin Mozartille, kun hänelle itselleenkin.

// Niin, minähän en tiedä tämän leffan ohjaajaa (tiedän, en muista) tai näyttelijöitä, muuta kuin että siinä näyttelevät ne Beatlesin tyypit, mutta suosittelen silti: A Hard Day's Nighthan se varmaan oli. Hauska leffa, joka kertoo yhdestä Beatles-yhtyeen päivästä. Tai minusta se oli vain yhdestä päivästä, mutta minähän en sitä oikein tiedä, kun katsoin sen puoliunessa aamulla, enkä oikein jaksanut ymmärtää siitä mitään,  mutta nauraa jaksoin. ^^

Toxicity

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #63 : Joulukuu 05, 2005, 19:52:24 »
Ehdottomasti parhain elokuva minkä olen koskaan nähnyt, on Kill Bill vol. 1. Se tosin on K-18, joten en ole ihan varma, saako siitä puhua täällä. No, mainitsen nyt mutten kerro sitten enempää. Aurorit poistanevat maininnan mikäli täytyy^^

Nyt tulee mieleen läjä elokuvia, mitä voisi suositella, mutta ne ovat kaikki K-18, murh. No, sanotaan sitten että Sin City (K-15) on käsittämättömän hieno elokuva myös. Se perustuu samannimisiin sarjakuviin, ja tämä ensimmäinen elokuva sisältää kolme tarinaa (sin City, Kohtalokas tappo ja Keltainen äpärä, ellen väärin muista). Elokuvan näyttelijäkaarti ja erikoistehosteet ja "värit" ovat myös hienoja.

Batman Begins (K-15) yllätti minut totaalisesti kun sen kävin Lontoossa katsomassa. Juoni, erikoistehosteet ja Christian Bale vakuuttivat (en sitten tiedä oliko järjettömän isolla valkokankaalla myös osuutta asiaan).
Minä en pidä juurikaan muista Batman -elokuvista, mutta tämä oli hieno. Se siis kertoo siitä, kuinka Bruce Waynesta tuli Batman. Ja hyvin uskottavasti. Jopa Katie Holmes oli ihan OK tässä elokuvassa.

Taru sormusten herrasta -trilogian ovat varmasti melko monet nähneet. Hienoja, upeita elokuvia, joista Sormusten ritarit noudattaa todella mukavasti kirjaa, ja on mielestäni trilogian paras osa. Kaksi tornia on näistä heikoin, mutta ihan OK:sti menee kirjan mukana tämäkin.
Kuninkaan paluusta oli jätetty paljon pois ja asioita muutettu tyhmästi, mutta silti pidin (ja pidän) hirveästi siitäkin. Mitäpä sitä näistä enää selittämään kun niin monet ovat varmasti nähneet ne^^

Vielä tulisi paljon elokuvia mieleen, mutta en viitsi venyttää viestiä enempää. Siinäpä niitä hienoja, suositeltavia elokuvia olisi.

Serenelle

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #64 : Joulukuu 06, 2005, 14:33:57 »
Tämä onkin mielenkiintoinen topicci. Täytyy selata ja yrittää bongata muutama leffa, jonka voisikin katsoa. Itse suosittelisin mm. seuraavia leffoja:

Gladiaattori. Tämä on ehdottomasti yksi lempileffoistani, eikä syynä ole suinkaan Russel Crowe gladiaattori asussa (ainakaan pelkästään). Historiallinen elokuva kertoo antiikin ajan Roomalaisesta legioonalaiskenraalista Maximuksesta, joka haluaisi voittoisan sotataistelun jälkeen palata vain kotiinsa vaimonsa ja lapsensa luo. Näin ei kuitenkaan pääse käymään, sillä Maximus on erittäin hyvissä väleissä kuolemaisillaan olevan keisari Marcus Aureliuksen kanssa ja tämä nimittääkin seuraajakseen Maximuksen oman poikansa sijaan. Luonnollisesti Keisarin vallanhimoinen poika ei ole tyytyväinen tilanteeseen ja alkaa tosi toimiin.
Pidin tästä elokuvasta, sillä se sisältää toimintaa parhaimmillaan. Elokuva on samaan aikaan hyvä toimintapläjäys, koskettava, mielenkiintoinen ja juoneltaan hyvä. Suosittelen.

Kreikkalainen Naimakauppa. En ole pitkään aikaan saanut parempia nauruja katsoessani elokuvaa, kuin tämän elokuvan aikana. Leffa tuli jonkin aikaa sitten telkkarista, ja omasta mielestäni se oli aivan huippu. Elokuva perustuu tositapahtumiin. Se kertoo kreikkalisesta naisesta, joka asuu suurine perheineen Jenkeissä. Kreikkalaisen perinteen mukaan kyseisen naisen tulisi löytää mies ja päästä naimisiin, saada kasa lapsia ja elää onnellisesti. Tämän tulisi tapahtua mahdollisimman nopeasti ja miehen pitäisi olla kreikkalainen. Ongelmana on lisäksi ettei nainen tunne itseään kovin viehättäviksi ja kokemusta miesten kanssa ei taida oikein olla, sillä nainen on hieman ujo. Elokuva perustuu naispääosaa näyttelevän naisen omaan elämään.
Tämä on todella hyvä leffa. Minuun se ainakin kolahti... Suosittelen lämpimästi kaikille huumoria kaipaaville.

Carneval

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #65 : Joulukuu 26, 2005, 23:34:45 »
Itse suosittelen...

Peter Pania (^^) (Osittain näyttelijän takia). Kaikki nyt varmaan tarinan Peter Panista tuntee. Siis kuinka hän asuu Mikä-mikä-maassa (Neverland) Helinä-keijun (Tinkerbell) ja Kadonneiden poikien (The lost boys) kanssa. Ja kuinka eräänä yönä Peter tutustuu Wendy, John ja Michael Darlingiin. Pan opettaa lapset lentämään ja vie heidät mukanaan Mikä-mikä-maahan, jossa melkein kaikki on mahdollista, myös se ettei koskaan kasva aikuiseksi... enempää en kerro. Tämä elokuva pitää itse nähdä! :D
Näyttelijöinä mm:
Peter Pan - Jeremy Sumpter
Captain Hook - Jason Isaacs
Wendy Darling - Rachel Hurd-Wood

Oma mielipide:
Minä pidän tästä hurjasti! Pidän muutenkin fantasiasta. Näyttelijät ovat <3 paitsi Wendy. En pidä yhtään hänen näyttelijästä... Peter Panista sen sijaan... (hänen hymynsä... *pyörtyy*) ;P Minusta tämä on aivan loistavasti toteutettu elokuva!! Suosittelen kaikille fantasiasta pitäville..! <3

Poissa castlevania

 • Enterpricen kapteeni.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Nihilisti.
 • Tupa: Tuvaton
Suosittele elokuvia
« Vastaus #66 : Joulukuu 28, 2005, 21:52:14 »
Okei, suosittelen näitä elokuvia, ensiksikin:

Amadeus, joku jo teki tästä suosittelun, mutta selostanpa hieman enemmän juonta, spoilaa pikkuisen, en aio koko leffaa selostaa kuitenkaan. Elokuva alkaa vuodesta 1823, kun italialainen säveltäjä Antonio Salieri syyttää itseään Mozartin kuolemasta ja koettaa tappaa itsensä. Hänet kuitenkin löydetään ja viedään mielisairaalaan. Siellä hän kertoo paikalliselle papille Mozartista ja tämän kuolemasta. Elokuva on hauska, koskettava ja totuudenmukainen ja suosittelen sitä kaikille. Mozartin musiikki on mahtavaa ja oikeisiin kohtiin ollaan osattu laittaa oikeita sävellyksiä. Hauskimpia kohtauksia on Mozartin jatkuva keskenkasvuinen kikatus. Tom Hulce vetää loistosuorituksen Mozartina, kannattaa katsoa!

Toinen elokuva, jota suosittelen on Star Wars Sithin kosto. Mielestäni Star Warsin osista paras. Kloonisodat raivoavat kasvattaen kuilua jedineuvoston ja ylikansleri Palpatinen välillä. Anakin Skywalker joutuu näiden tapahtumien uhriksi, joka muuttaa hänet kammottavaksi Darth Vaderiksi. Tehosteet ovat näyttäviä ja juoni loistava, suosittelen kaikille, etenkin Star Wars-faneille.
"Oh, my offense is rank, it smells to heaven! It hath primal elder curse upon it; the brother's murder.

Myar

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #67 : Tammikuu 05, 2006, 04:52:55 »
SPOILAA!
Tanssii Susien Kanssa
Suosittelisin elokuvaa kaikille, jotka tykkää länkkäreistä ja ehkä jopa vähän historiallisista elokuvista.

   Tanssii Susien Kanssa On Kevin Costnerin ohjaama lännenelokuva, jossa hän myös itse näyttelee pääosaa. Elokuva on voittanut 7 oscaria, eli siitä tykkää muutkin kun minä!
   
   Elokuva kertoo John -sukunimeä en muista- nimisestä vaaleaihoisesta luutnantista (olettaisin että hän on luutnantti) joka lähtee tutkimaan kahdestaan hevosensa kanssa intiaanikulttuureita keskelle intiaanien asuttamaa kylää (no ei siis varsinaisesti keskelle, mut se ei ole olennaista).

   Siellä hän siis törmää Sioux-intiaaniheimoon ja pienten mutkien kautta ystävystyy tämän heimon kanssa ja päätyy jopa naimisiin tällä retkellään. Myöhemmin muut valkoihoiset sotilaat saavat selville tämän John-luutnantin petoksen eli että hän veljeilee intiaanien kanssa vaikka tarkoitus olisi tappaa niitä... Tästä seuraa karmivaa jälkeä mutta loppu on kuitenkin aika onnellinen. Ennen masentavia lopputekstejä missä kerrotaan heimon tuhoutuneen valkoisten takia.

   Ja leffan nimihän tulee siitä, kun intiaanit haluavat antaa Johnille nimen ja he näkevät tämän leikkivän erään suden kanssa, jonka valkoiset myöhemmin ampuvat, murr! Eli siis Tanssii Susien kanssa on luutnantin heimonimi, joka intiaaneilla aina tunnetusti on.

   Minusta leffa oli todella hieno elämys, enkä kertaakaan päässyt kyllästymään vaikka se kestää lähes 4tuntia... Elokuva on koskettava ja tuo uutta perspektiiviä intiaanien elämään. Historiankirjoissa annetaan intiaaneista raaka ja murhanhimoinen kuva tässä taas intiaanit olivat rauhallista kansaa jotka halusivat vaan oman tilansa. Mielestäni asettelu oli mielenkiintoinen. Yleensä katselen aika paljon komedioita, mutta tämä elokuva säväytti toisella tapaa. Suosittelen ehdottomasti katsomaan ![google][/google]

Missy

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #68 : Tammikuu 05, 2006, 14:00:10 »
AMERICAN PIE - BAND CAMP
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

//Thomas poisti kielletyn vihreän värin käytön ja muutti sen korostukseksi.
//Eleanír korjasi spoilerin :)
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 31, 2007, 11:47:26 kirjoittanut Eleanír »

Poissa Hagrid

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Suosittele elokuvia
« Vastaus #69 : Tammikuu 05, 2006, 22:45:23 »
Naisen tuoksu
Todella upea draamaelokuva, että oikein kylmät väreet tulee iholle pelkästään jo aivan uskomattoman ihanan, Ala Pacinon takia.
Elokuva kertoo sokeasta everstistä joka palkkaa itselleen opiskelijapojan apulaisekseen New Yorkin reissua varten, joka tulee muuttamaan heidän molempien elämän.
"Älä kutita nukkuvaa lohikäärmettä."

Vendelay

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #70 : Tammikuu 06, 2006, 22:34:46 »
Paljon on hyviä leffoja, mutta näitä kahta en ainakaan nähnyt kenenkään suosittelevan eli:

The Saw k-18

Juonta ei kannata kertoa, sillä elokuva perustuu ennalta arvaamattomuuteen. Kauhu/trilleri miten sen nyt sanoo, psykopaattinen leffa, ja erittäin hyvin tehty. Jäi kamalat painajaiset, mutta todella hyvä leffa. Ei ihan heikkohermoisimmille.

Ohjannut James Wan ja kirjoittanut Leigh Whannel

Karhuveljeni Koda

"Kertoo vilkkaasta intiaanipoika Kenaista, joka metsästysretkellään muuttuu karhuksi. Hänen seuraansa lyöttäytyy karhunpentu Koda, jonka seurassa nuorukainen oppii ymmärtämään eläinten maailmaa. Näin Kenai tajuaa, ettei väkivalta ole oikea ratkaisu elämän kipeissä käänteissä. Tarjolla on siis tyypillistä keskitien Disneytä."

Aivan ihana leffa, suosittelen lämpimästi.
PS. Elokuvan hirvet ovat parhaimmistoa.

acoustic

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #71 : Tammikuu 07, 2006, 12:04:42 »
The Lion King (Leijonakunignas)
Kaikista maailman elokuvista tämä on varmaan lempparini - näin sen ensimmäisen kerran 3 - 4-vuotiaana, pidin jo silloin. Tarina on varmaan monelle tuttu - Simba karkaa kotoaan, sillä hän syyttää itseään isänsä, Mufasan, kuolemasta. Sillä aikaa kun Simba elää lokoisaa elämää kahden uuden ystävänsä kanssa, hänen setänsä, Scar - joka murhasi Mufasan - ottaa Jylhämaan haltuunsa, valliten sitä häijysti ja epäoikeudenmukaisesti, kunnes Siman lapsuudenystävä Nala etsii Simban käsiinsä, sillä tämä on ainoa, joka voi palauttaa järjestyksen Jylhämaahan.

Elokuva on aivan upea, musiikki, animaatiot, juoni..kaikki osui kohdalleen. Sellainen elokuva, joka osaa vieläkin hämmästyttää ja jopa itkettää oikeissa kohdissa.

The Village (Kylä)
M. Night Shyamalan palasi vuonna 2004 uuden elokuvansa kanssa, jonka näyttelijäkaartiin kuului monta kuuluisuutta, kuten Oscar-voittajat Adrien Brody ja William Hurt, sekä Ladder 49-leffasta tunnettu Joaquin Phoenix. Elokuvaa kertoo vanhanaikaisesta kylästä, jonka asukkaat elävät pelossa metsissä asuvien olioiden takia. Kun Lucius Hunt (Phoenix) kuitenkin makaa kuolemanvuoteellansa, tämän kihlattu Ivy Walker (Bryce Dallas Howard) päättää kulkea metsän läpi toiseen kylään hakemaan apua.

Monet pettyivät elokuvaan, sillä se enteili The Ringin tai The Grudgen (Kaunan) kaltaista kauhua, olihan ohjaaja kuuluisa kauhuleffoistaan. Vaikka The Village ei pelästyttämistasollaan ylläkään yhtä korkealle kuin Kauna, niin M. Night Shyamalan osaa luoda kauhua omalla tavallaan, peläsyttäen katsojat mielenkiintoisella juonella.

Pidän elokuvasta, koska en ollut koskaan nähnyt mitään sen kaltaista - suosittelen siis teille, jotka olette kyllästyneet katsomaan tyypillisiä kummitus-hyppää-esiin-komerosta kauhuleffoja, ja haluatte nähdä mahtavan elokuvan, jossa on lahjakkaita näyttelijoitä, hyvää musiikkia, ja mitä kekseliän juoni.

Muihin hyviin elokuviin kuuluvat mielestäni Brother Bear (Karhuveljeni Koda), Lord of the Rings-trilogy (Taru Sormusten Herrasta-trilogia), sekä perussuomalainen Menolippu Mombasaan.

flutter

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #72 : Tammikuu 07, 2006, 22:13:34 »
Jos pidät hieman perverssistä huumorista ja kaipaat yhtä keiroutuneen ystäväsi kanssa takuuvarmat naurut myöhäisiltaan, katso
Human Nature
Tulet näkemään karvaisia miehiä, karvaisia naisia, alastomia miehiä, alastomia naisia, mielentilastasi riippuen huonoa/nerokasta pikkupoikien paneskeluhuumoria, odottamattomia juonenkäänteitä, salaliittoja ym.
Elokuvasta jäi minulle avartava ja lähtemätön vaikutus, minkä seurauksena nimesin idolikseni miespääosan esittäjä Rhys Ifansin.

Vaihtoehtoisesti voit myös katsoa oikean kulttielokuvan, legendaarisen
The Rocky Horror Picture Shown
Elokuvan katsominen on kuitenkin epäsuositeltavaa, jos et tahdo nähdä transvestiitteja / miehiä korsetissa ja sukkanauhoissa tai et pidä epäsiveellisistä elokuvista tai et tahdo jäädä koukkuun.
Katsoimme kyseistä elokuvaa ystäväni kanssa toistolla 3 kertaa peräkkäin ja lauloimme dvd-ekstrojen sing-alongeja joskus myöhäiseen/hyvin varhaiseen kellonaikaan.
Pääni meinasi räjähtää ja näin seuraavat pari yötä uuh-painajaisia Frankista joka tulee ja piiskaa.

Anki M

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #73 : Maaliskuu 01, 2006, 21:32:04 »
Suosittelen elokuvaa nimeltä Ratsu mereltä. Elokuva on irlantilainen ja tarkoitettu kai alunperin lapsille, mutta sillä on paljon annettavaa kaikenikäisille.

Tarina on hieno ja hieman surumielinen, mutta lohdullinen. Vapauden kuvaus on upeaa. Tämän kun katsoo niin haluaa ruveta kulkuriksi.

Pääosassa on kaksi poikaa, joiden vaari näkee valkoisen hevosen nousevan merestä. Varsinkin pienempi poika kiintyy suuresti hevoseen ja ikävyyksiähän siitä seuraa.

Elokuvassa vapaa kulkurielämä ja kaupunkilainen kerrostaloelämä kohtaavat. Elokuva kertoo myös ymmärtämättömyydestä ja ahneudesta, kun kaupunkilaiset eivät oikein tahdo hyväksyä ja ymmärtää "nykypaimentolaisten" elämäntapaa.

Kannattaa katsoa.

Lisätietoja löytyy täältä: http://www.sea.fi/lahikuvassa/keltit/ratsu.html. Vasta tuota linkkiä etsiessäni muuten huomasin, että elokuvan on ohjannut Mike Newell, joka ohjasi myös Liekehtivän pikarin.

Poissa papitsu

 • Vuotislainen
Suosittele elokuvia
« Vastaus #74 : Maaliskuu 01, 2006, 22:28:47 »
Suosittelen kaikkia elokuvia missä näyttelee Arnold Schwarzenegger. Varsinkin herran vanhempi tuotanto on loistavaa "aivot narikkaan"-äksöniä. Suurimmassa osassa elokuvia on vielä loistavia one-linereita. Conan the Barbarian, Terminatorit, Total Recall, Commando, The Running Man, Red Heat... Loistavia elokuvia.[/b]
Tyhjää.