Kirjoittaja Aihe: Suosittele elokuvia  (Luettu 66523 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

jackie

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« : Marraskuu 17, 2002, 10:49:02 »
Hih. Pakko tällainenkin oli tehdä.

Hohto
Pelottava elokuva. Kertoo perheestä, joka muuttaa isoon hotelliin. Hotellissa kummittelee - perheen poika omaa voimia, ja näkee karmeuksia hotellissa. Perheen isä muuttuu hulluksi ja loppujenlopuksi... Tapahtuu sitä sun tätä.
Juu. Huono selitys. xD
Isää näyttelee Jack Nicholson.
Leffassa on erinomainen tunnelma, se on jännittynyt ja pelottava.
Musiikit ovat karmivia. Iik.

Kun suosittelet elokuvaa niin kerro myös oma mielipiteesi kyseisestä elokuvasta enemmän kuin kahdella sanalla. T:Dofsky

Envu

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #1 : Marraskuu 17, 2002, 12:31:05 »
*miettii hetken mitä suosittelee*

Amelie
Amelie on hieman romanttinenkin, hullu ja hömppä elokuva joka saa hyvälle mielelle^^ Ohjaaja on muistaakseni Jean-Pierre Jeunut (tota sukunimeä tuskin tuolla lailla kirjoitetaan^^) ja pääosaa eli Amelieta näyttelee Audrey Tautou (Audrey on söpö kuin pieni possu  :wink: ).
Amelie on tyttö joka on aina elänyt eristyksissä muista ikäisistään nuorista. Ja sitten Amelien elämä muuttuu kun prinsessa Diana kuolee autokolarissa ja Amelie.. Eipäs kerrota liikaa^^ Amelie päättää alkaa auttamaan ihmisiä, ryhtyä hyvän tahdon enkeliksi.
Amelien musiikki on jotenkin ranskalaismaista (?) ja söpöä sekin^^

Amelie on söpö, romanttinen ja paikoitellen ihan ihmeellinenkin elokuva mutta saa aina hyvälle mielelle. Jos elokuvaa pitäisi kuvailla yhdellä sanalla, se olisi.. ihku.

Poissa Vendel

 • Vuotislainen
  • http://www.geocities.com/disturbed_toons
Suosittele elokuvia
« Vastaus #2 : Marraskuu 17, 2002, 22:40:19 »
Amadeus (1984)

Ohj. Milos Forman
P:Tom Hulce, F. Murray Abraham

W.A. Mozartin elämänkaaren puolifiktiivinen kuvaus. Uskomaton musiikki, uskomattomat lavasteet, uskomaton puvustus, uskomattomat näyttelijät. Suosittelen lämpimästi. Ei äksöniä, mutta sitäkin enemmän draamaa ja intohimoa, verenkarvasta kateutta. Toisesta maailmasta. *polvillaan*

Neljä huonetta

Ohj&käsik.: Quentin Tarantino.Allison Anders. Alexandre Rockwell. Robert Rodriguez
P: mm. Tim Roth, Sammi Davis, Valeria Golino, Madonna, Antonio Banderas, Paul Calderon, Quentin Tarantino,Salma Hayek, Marisa Tomei, Bruce Willis,  Lawrence Bender    

Aiva käsittämättömän absurdi musta komedia siitä, mitä voi tapahtua hotellissa uudenvuodenyönä. Tim Roth on loistava tapaus. Nauroin naama verillä, ja nauran edelleen, varmaan kymmenettä kertaa. Loistava leffa, loistava kerta kaikkiaan.

Vendel ~ suosittelee samoja sadatta kertaa, jee!

ps. jos joku on nähnyt - kai nyt joku sentään - Disneyn Notre Damen kellonsoittajan, niin voisiko ilmaista oliko mistään kotoisin se?

Poissa Sodapop

 • Monimutkainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Suosittele elokuvia
« Vastaus #3 : Marraskuu 18, 2002, 07:45:24 »
Gladiator

Parhaita näkemiäni elokuvia, toinen parhaista. Pääosanesittäjä Russell Crowe lukeutuu suosikkinäyttelijöihini ja on varsin komea.
Elokuva keskittyy Roomaan, gladiaattoritaisteluiden aikaan. Lyhyesti sanottuna juoni on seuraava; Maximus (Russell Crowe) on Rooman armeijoiden kenraali. Hän on Marcus Aureliuksen suosiossa, mutta Marcuksen poika tappaa isänsä ja pääsee näin ollen keisariksi. Maximus kuitenkin saa tietää, ettei keisari Aurelius kuollut luonnollisista syistä, kuten epäiltiin. Maximus kääntää selkänsä Commodeukselle, Marcuksen pojalle, ja hänet käsketään tappaa. Hän kuitenkin välttää Commodeuksen tappojoukkojen miekan.
Maximuksesta tulee orja, orjasta menestyvä, suosittu gladiaattori, joka uhmaa oman henkensä uhalla keisaria, Commodeusta.
Elokuva on kielletty alle 16-vuotiailta.


((Muokkasin tätä viestiä aika rutkasti epäilyttävän sisällön vuoksi))

Poissa jenan

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Suosittele elokuvia
« Vastaus #4 : Marraskuu 22, 2002, 22:39:05 »
Titaniccia suosittelisin, mutta sen on varmaan aika moni nähnytkin. Sanonpa vain, että rakastan sitä elokuvaa yli kaiken, kaikki on upeaa, upeaa, upeaa [musiikki, näyttelijät, lavastus, juoni..].

Niinpä tässä suosittelen ihkua teinileffaa.
10 things I hate about you. Ouuuu.. Ihana. Kertoo Cameronista, joka ihastuu koulun suosituimpaan tyttöön, Biancaan. Biancan isä ei anna tytön kuitenkaan deittailla, ellei isosiskokin käy ulkona. Isosisko taas on epäsosiaalinen ja ei käy ulkona. Cameron keksii keinot [tai hänen kaverinsa].
Tämmöiset teinileffat vain iskevät minulle. Olen kai vain niin teini.

Poissa Perian

 • Salainen
 • Henkihörhö
 • Sukupuoli: Velho
Suosittele elokuvia
« Vastaus #5 : Marraskuu 24, 2002, 23:26:23 »
Apocalypse.now (redux)

Vaikka Vietnamin sotaan sijoittuukin, tämä Francis Ford Coppolan mestariteos ei ole oikeastaan sotaelokuva, vaan kuvaa jokimatkalla olevan, sotaan koukkuun jääneen erikoisjoukkojen jäsenen ja hänen saattueensa kautta sodan ja ihmisten hulluutta jonka finaali tosin on raadollisuudessaan toivoa antava.

En osaa sanoa mitään reduxin ja alkuperäisverision eroista, sillä redux on ainoa minkä olen nähnyt. Ei kärsimättömille, redux kestää yli kolme tuntia.
"The American press is all about lies! All they tell is lies, lies and more lies!"
-Muhammed Saeed al-Sahaf

Poissa dofsky

 • Vanha
 • Henkihörhö
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Ford Fairlane
« Vastaus #6 : Joulukuu 09, 2002, 17:31:00 »
Ford fairlane

Suosittelen lämpimästi katsomaan oman pojumme eli Renny Harlinin ohjaamaa komediaa Ford Fairlane.
Elokuva kertoo musiikki bisnekseen erikoistuneesta yksityisetsivästä joka selvittää Bobby Black (mötley Cruen Vince Neil) nimisen rokkarin murhaa. Ford on todellinen kova naama joka ei ota mitään asiaa turhan vakavasti vaan heittää kaikesta mahdollisesta herjaa.
Suosittelen elokuvaa kaikille komedioista ja toiminnasta pitäville ihmisille ja elokuva onkin Harlinin parasta käsialaa sitten jäätävän poltteen.

Elokuvan päätähti on Jenkeissä todella suosittu lavakoomikko Andrew Dice Clay ja sen huomaa todella hyvin tyylistä jolla hän elokuvassa herjaa heittää  

Elokuva ei välttämättä sovi kaikkein pienimmille, koska teksti on välillä aika rajua.
Jumalan viimeinen sana luoduistaan: "Valitan aiheutunutta häiriötä."

Draco's bitch

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #7 : Joulukuu 10, 2002, 14:53:48 »
The Others

Kertoo siitä, kun elävät ja kuolleet kohtaavat. Psykologinen kauhuelokuva ja minä pidin. Äiti asuu kahden lapsen kanssa isossa kartanossa ja lapset ovat allergisia valolle. Yllättäen perheen palvelijat katoavat, mutta pian uudet ilmestyvät tilalle kuin tyhjästä. Isä ilmestyy yllättäen sodasta vaikka häntä luullaan kuolleeksi ja kaikkea merkillistä alkaa tapahtumaan ja lopulta ei voi kysyä muuta kuin
Who Are The Others?


Itse pidin elokuvasta paljon ja katsottuani sen en uskaltanut pitää ovia tai verhoja auki kodissani. Peileihin en uskaltanut katsoa ja jokaikistä pinetäkin ääntä pelästyin. Jos pelkäsi Maanajassa tai Salaisuus pinnan allassa _h0h00!_ (ja vaikka ei olisi pelännytkään) pelkää tämän elokuvan aikana varmasti.

*tunti loppuu, pitää lopettaa*

harold

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #8 : Joulukuu 12, 2002, 20:49:15 »
Ravenous - Erämaa syö miestä

Takaa:" 1800-luvun puolivälissä Amerikka oli uudistaivaajien maa, jossa raadettiin veren maku suussa. Vuonna 1847 syjäiselle linnakkeelle löytää tiensä uupunut kulkija nimeltä Colqhoum. Järkyttyneenä hän kertoo, kuinka hän ja muutamat uudisasukkaat joutuivat syömään menehtyneitä tovereitaan selvitäkseen hengissä. Kapteeni John Boyd alkaa kuitenkin epäillä, että Colqhoum on päässyt ihmislihan makuun vähän turhankin hyvin..."

Loistava elokuva ihmisen karusta puolesta höystettyänä sysimustalla huumorilla. Elokuvan musiikit on enemmän kuin täydellisen sopivat ja samalla myös epäsopivat, että mikään muu musiikki ei taustalle kelpaisi. Suosittelen elokuvaa jos pieni puukon heilutus verellä höystettynä ei pelota  :wink:

Poissa Adéa

 • On
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Uruz
 • Tupa: Tuvaton
Suosittele elokuvia
« Vastaus #9 : Tammikuu 18, 2003, 12:51:10 »
Dogma

Aivan ihastuttava komedia enkeleistä, jotka ovat karkoitettu maan päälle, ja pyrkivät takaisin taivaaseen. Näyttelijöinä mm. Alan Rickman, Matt Damon, Ben Affleck, Chris Rock. Plussaa elokuvalle Jeesmies Jeesuksesta sekä Jumalasta. (Jumalana... Alanis Morisette)

Maija Poppanen

Tämä on niin klassikko, että jokaisen tulisi nähda se ainakin kerran elämässään. Saa yleinsä hyvälle tuulelle, ja niiden laulujen mukana on kiva laulaa.

Benny & Joon

Loistava elokuva jossa on päärooleissa Aidan Quinn sekä ... no se nainen "Paistetut Vihreät Tomaatit"-filkasta, sekä Johnny Depp. Tämän elokuvan jälkeen minä aloin ihan todella kuolaamaan Mr. Deppia. Elokuva saa monet hyvälle tuulelle ja janoamaan silitysraudalla paahdettuja voileipiä.

Dead Man

Tyyliltään film noir, mutta värit varmaan pilaisivat tämän elokuvan... Pääosissa on (surprise!) Johnny Depp, jonka kasvot pääsevät oikeuksiinsa mustavalkoisessa elokuvassa. Leffa kertoo kuinka nuori kirjanpitäjä (Depp) lähtee Amerikan syrjä kolkkiin, ja siellä hän joutuu vaikeuksiin. Kirjaimellisesti. Elokuvassa vilahtaa myös Gabriel Byrne. Plussaa intiaanista joka on opiskellut Englannissa.

(Niiin monta hyvää elokuvaa jäi suosittelematta... Katsokaa hyvät ihmiset myös pieni suklaapuoti!)
Mens agitat molem.

Poissa Freya

 • Green Dragonflight
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • + The Song of Life +
Suosittele elokuvia
« Vastaus #10 : Tammikuu 27, 2003, 16:57:56 »
Päättymätön tarina:

Michael Enden kirjan pohjalta tehdyssä elokuvassa Bastian Baltasaur Bux- niminen poika kähveltää sateisena marraskuun päivänä antikvariaatista silkkikantisen ja vanhan kirjan nimeltä "Tarina vailla loppua." Hän piiloutuu koulun ullakolle lukemaan kirjaa ja joutuukin huomaamattaan mukaan sen tapahtumiin.

Bastianista tulee sankari, joka pelastaa Fantaasian valtakunnan tuholta. Tietysti matkassa on monta mutkaa. Hän saa Ikuisen lapsuuden valtiattarelta medaljongin, jonka avulla kaikki on mahdollista, mutta hänen on täytettävä kaikkein vaikein käsky päästäkseen Fantaasiasta ihmisten maailmaan ja se on "tee mitä todella tahdot."

Aivan älyttömän huippu leffa, vaikka onkin vanha. Näin tämän viimeksi joskus kuudennella luokalla eli noin neljä viisi vuotta sitten. Jospa vielä kävisi niin hyvä tuuri että se näytettäisiin teeveestä. Sopii kaikille ketkä pitävät fantasiaelokuvista.

_________

Ötökän elämää: (Disneyn elokuva)

Ötökän elämää on kertomus kuhisevasta muurahaiskeosta, joka uhattuna ollessaan oppii yhteistyön voiman. Joka kesä muurahaisyhdyskunta joutuu oman talvivarastonsa lisäksi keräämään ruoan myös laiskoille heinäsirkoille. Kun keksijämuurahainen Flik vahingossa hävittää lahjaviljan, kaksinkertaistaa ilkeä Hopper (joka muuten näin sivumennen sanoen on mielestäni paras tyyppi koko leffassa) vaatimuksensa uhaten muuten tuhota koko yhdyskunnan. Muurahaisprinsessa Atta lähettää Flikin kaupunkiin hakemaan avuksi kaikkien aikojen kovimmat soturiötökät, mutta apujoukot paljastuvatkin aivan muuksi...

Ötökän elämää on seikkailu kaikenikäisille, riemastuttava tarina ystävyydestä ja rohkeudesta olla oma itsensä.

Tämä on myös todella hyvä. Elokuva on suomeksi dubattu (tiedoksi niille jotka eivät vielä tiedä, että melko monissa tapauksissa minä paheksun dubbausta) mutta äänet on hyvät ja dubbaajat eivät ole olleet liian välinpitämättömiä tai yli-innokkaita hahmojensa suhteen, eli hyvä. Juoni ja tarina omaperäisiä jaaa... Tietäkääkin että minä en omasta päästäni keksinyt tuota tekstiä vaan lunttasin videon takakannesta ^^ Ja seuraavassa myös ^^

_________

The Fifth Element (Puuttuva tekijä):

Taksikuski Korben Dallas (Bruce Willis) elää 2200-luvun New Yorkissa. Eräänä päivänä hänen kyytiinsä tulee omalaatuinen matkustaja, ja hän joutuu väistämättä mukaan metsästämään puuttuvaa tekijää, jonka pitäisi pelastaa koko maailma tuholta. Arvoituksellinen naispäähenkilö Leeloo (Milla Jovovich) on keskipisteenä hurjassa takaa-ajossa, jossa julma Zorg (Gary Oldman (iiiih!)) ja hänen raakalaismaiset alamaisensa taistelevat maailman hallitsijaa vastaan munkki Corneliuksen (Ian Holm) johdolla. (Joko tässä tekstissä on virhe tai sitten minä ymmärsin tuon lauseen väärin.) Tuloksena on mahtava sekoitus toimintaa, trilleriä, komediaa ja science fictionia.

Tuossahan tuo minun kommentointi lukikin jo valmiiksi filmin kannessa ^_^
I've been fire, fed by the four winds. I've been water in the stream. And a drop of dew on the culm.
I've been clay in the hands of a potter. I've been rosin of a tree, and a leaf, by the breeze carried away.

Poissa Salazar Slytherin

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Suosittele elokuvia
« Vastaus #11 : Helmikuu 20, 2003, 15:20:01 »
Gattaca:

Vincentin unelma on päästä astronautiksi, mutta luonnollisella tavalla syntyneenä hän ei pärjää geenitesteissä geenimuunnelluille ihmisille. Hän kuitenkin tapaa halvaantuneen huippugeenisen Jeromen, jonka DNA:lla hän pääsee Gattacaan lentäjäksi. Enne lähtöä johtaja kuitenkin murhataan, ja Vincentin henkilöllisyys uhkaa paljastua. (Elokuva ei kuitenkaan keskity murhatutkimukseen, vaan sen tarkoitus on viedä henkilöiden suhteita eteenpäin.)
Jaa-a

Poissa Keijuanarkisti

 • Sadepisara
 • Vuotislainen
  • http://www.livejournal.com/~keijukainen
Katso nämä!
« Vastaus #12 : Helmikuu 20, 2003, 15:31:48 »
Dark Crystal

Kun maailman kauneimmasta kristallista irtoaa palanen, kristalli sairastuu antaen pahan vallata maailman. Kuka voisi pelastaa maailman etsimällä tuon kristallinpalasen ja parantaa kristallin myötä maailman? No, eihän se voi olla viimeinen gelfling, Jen?
Kaunista fantasiaa, todella, aivan fantastinen äänimaailma ja nukke-elokuva vailla vertaansa. Voittaa Muppetit ihan milloin tahansa.

The Others

Jos minä, joka olen katsonut kauhuelokuvia pikkulapsesta pelkään kuollakseni tätä elokuvaa, niin silloin se on aivan järkyttävä. En ole koskaan ollut elokuvateatterissa niin, että koko sali ihmisiä kirkuu kauhusta. Pelottava, järkyttävä, ihanat lapsinäyttelijät, Nicole Kidmanin parhaimpia roolisuorituksia ja niin edelleen. Tämän nähtyäni aloin suuresti epäillä omaa olemassaoloani. Kaunista!


Siinäpä :) Hyvää leffailtaa!

Zillah
My name is Jimmy, but my friends just call me the Hideous Penguin Boy. |Faerie's Tales| yök
Cedric is my champion.

aratfalasiel

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #13 : Huhtikuu 10, 2003, 21:02:12 »
Kyytiä Moosekselle

Mahtava elokuva, jonka (jos oikein ymmärsin) ovat nuoret itse saanut näytellä ja käsikirjoittaa.  Elokuvassa näytetään aina yksi käsky kerrallaan ja sitten tulee sellanen about kymmenen minuutin pätkä siitä, että miten ei saa tehdä.. Älä tee huorin on aika hauska (: . Kieroutunut huumorintajuni on taas valloillaan...

Nazg

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #14 : Huhtikuu 13, 2003, 18:49:20 »
Dog soldiers
2002
K-18
Ihmissusielokuva. Tämä kertoo kuudesta englantilais-sotilaasta, jotka menevät harjoitteluretkelle Skotlannin pimeisiin metsiin, ilman radioyhteyttä. Noista metsistä kerrotaan kauhutarinoita, että ihmisiä on kadonnut sinne.
Eräänä yönä sotilaat joutuvat ihmissusi-hyökkäyksen kohteeksi, yksi kuolee, ja yhdeltä revitään maha auki, mutta hän selviää (=saa ihmissusitartunnan).
Eräs nainen ajaa pelastamaan heidät, ja vie heidät yhteen autioon taloon keskellä metsää, jossa on asunut perhe. Siellä nämä sotilaat puolustavat itseään henkensä edestä. Elokuvassa on vähän "Signs"-tunnelmaa.

Ihan viihdyttävä elokuva, tosin olin odottanut enemmän ihmissusia. Mutta eräs näyttelijöistäki sanoi: "We made a soldier movie with werewolves, not a werewolf movie with soldiers."
Ihmissudet ovat hyvin tehtyjä, ei mitään tietokoneanimointia.
Mutta leffasta puuttui kuitenkin jotain. Minusta siinä oli liian paljon mättöä ja verta. Psykologinen kauhu on parasta.
Arvosana on: 8 ½
Kuvia elokuvasta:
Ihmissusi juoksee
O-ou...
Muuttuminen käynnissä

Muok* Nuo kuvat eivät enää näy, koska sivut on luultavasti poistettu. Shitters.

Poissa Kiiwi

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Suosittele elokuvia
« Vastaus #15 : Toukokuu 17, 2003, 21:09:46 »
Äitini Frank

Tää tuli telkkarista vähän aika sitten. Mä en yleensä tykkää Draamoista mut tää oli tosi hjuva. Se kertoo semmosesta naisesta (Frankistä) joka päättää alottaa opiskelun mut se ei oikein suju. Syykin selviää pian hänen ollessaan sairaalassa päähän tulleen haavan takia. Hän sairastaa alzheimerin tautia. Se on tosi hyvä elokuva vaikken edes tiedä miksi. siinä on sivujuonena Tämän Frankin pojan elämää. Poika ei oikein tykkää kun äiti käy samaa koulua. Lisäksi siinä on mukana kaksi nunnaa jotka käyvät joka päivä Frankin kotona ja auttavat häntä välillä opiskelussa.
'Cause I love you and I need you and I'll never let you go.

Sinistra

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #16 : Heinäkuu 31, 2003, 00:23:19 »
Just Married

Hauskin leffa mitä olen pitkään aikaan nähnyt. Se kertoo yksinkertaisesti parista joiden juttu oli täydellinen ennen kuin he menivät naimisiin. Heidän häämatka oli täysi painajainen. He rikkoivat kaikkea vahingossa ja tapasivat Sarahin (Brittany Murphy) exän ja siitähän vasta hauskaa seurasi. Enpä taida kertoa enenpää kun en osaa olla paljastamatta juonta  :wink:

Kuinka hukata kundi 10 päivässä

Ja lisää komediaa...

Andie (Kate Hudson) saa tehtäväkseen kirjoittaa jutun jossa neuvotaan miten pääsee eroon kundista kymmenessä päivässä. Hänen pitää kirjoittaa se omien kokemusten pohjalta. Pian hän löytää sopivan kundin ja Andie alkaa suorittaa tehtäväänsä. Taaskaan en voi kertoa enempää, muuta kuin että siinä saa nauraa itsensä kipeäksi, koska en osaa taaskaan olla paljastamatta koko juonta jos kerron vielä lisää...

Helppo muistaa

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #17 : Elokuu 03, 2003, 15:25:15 »
Chocolat/Pieni suklaapuoti

Judi Dench, Lena Olin, Juliette Binoche, Alfred Molina, Johnny Depp, Peter Stormare ja Carrie-Anne Moss.

Aivan ihana elokuva joka sijoittuu Ranskan maaseudulle, pieneen kylään jonne Vianne niminen nainen ja hänen pieni tyttärensä muuttavat. kylä on idyllinen ja rauhaisa, vanhoja tapoja noudattava ja tylsä paikka. Mutta sitten Vianne avaa sulkaapuodin ja kylän elämä muuttuu kertaheitolla. Myös joen mukana matkaavat kulkurit, ja ennen kaikkea komea ja ah niin ihana Roux (Depp) sotkevat kylän idylliä.

Mielestäni aivan ihana elokuva! suosittelen sydämmellisesti! (varsinkin Johnny Deppin takia) toinen Deppin leffa joka kannattaa katsoa on Whats eating Gilbert Grape
(kaikki valta pitkäleteille!!)

Princess Mononoke

Animaatio

Hayao Miyazakin aivan upea päätyö. Kertoo nuoresta prnssistä joka lähtee etsimään vastauksia kummalliseen demonilta saamansa haavan ja moniin kysymyksiinsä. Matkalla hän tapaa kummallisen munkin. Hän suuntaa kulkunsa metsään jossa jumalat ja henget asustavat, toivoen löytävänsä vastauksen sieltä.

Aivan upea, ei löydy muita sanija, kuin häkellyttävän-upean-mahtava!

:muokkaus-operaatio:

Niin, olen nyt katsellut muitakin loistavia elokuvia, tässä muutama:

Frida. Kertoo taiteilija Frida Kajlon omalaatuisesta elämästä. Avioliitosta taiteilija Diego Maradonan kanssa, sekä useista suhteista naisiin. Erittäin kiinnostava. Suosittelen kaikille joilla ainakin kiinnostusta kyseiseen taiteilijaan lyötyy. Kertoo myös Kahlon omasta naivistisesta tyylistä.

Edward the scissorhands

Loistava leffa. Oikeastaan olen nähnyt jo kauan aikaa sitten, mutta...Niin eli asiaan. Kertoo eräänlaisesta kyborgista jolla on käsinään saksia ja veitsiä (ooo... mikä yllätys) Hän joutuu omasta kotilinnastaan pois, ihmisten ilmoille. Tarina on oikeastaan rakkaustarina. Omasta mielestäni paras elokuva minkä olen nähnyt. Ei ole toista samanlaista. Pääosissa Johnny Depp (surprise, surprise) Winona Ryder, Dianne Wiest, Anthony Michael Hall, Kathy Baker, Vincent Price, Alan Arkin.


Girl Interrupted

Loistavaa ja takuuvarmaa työtä. Kertoo mielisairaalaan joutuneesta kapinallisesta tytöstä, joka siellä ystävystyy sosiopaattiin. (Angelina Jolie) Ei juonesta sen enempää. Loistavaa työtä Angelina Jolielta. Hän on niin mahtava ettei löydy sanoja kuvaamaan. Mielestäni elokuva oli juoneltaan aivan samankaltainen kuin Yksi lensi yli käenpesän. Mutta Jolie teki niin suuren vaikutuksen että elokuva oli nähtävä uudestaan.

Crow, joka jo mainitaankin alempana. Yhdyn mielipiteeseesi Miss Wire.

Tässä kaikki tällä erää. Kiitos ja kuulemiin.

Bloody Aeliah

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #18 : Syyskuu 17, 2003, 17:42:32 »
Léon [aka The Professional]

Leffassa kerrotaan kahdesta henkilöstä. Toinen on Léon [Jean Reno], keski-ikäinen mies, joka on palkkamurhaaja. Toinen on hänen naapuriperheensä 12-vuotias tytär Mathilda [Natalie Portman]. Mathildan perhe ei ole mikään unelma ja hänen isänsä on sekaantunut huumediilaukseen. Eräänä päivänä kun Mathilda tulee kotiin, niin huumepoliisi Norman Stansfield [überihana Gary Oldman] ja hänen alaisensa ovat ampuneet kaikki hänen perheenjäsenensä, koska Stansfield on itsekin diilari ja Mathildan isä oli leikannut erästä huume-erää. Silloin Mathilda menee Léonin luokse ja jääkin sinne. Hän pyytää, että Léon voisi opettaa hänestäkin "siivoojan", koska hän haluaa kostaa pikkuveljensä kuoleman Stansfieldille. Leffa kulkee loppuun sen, ja Mathildan ja Léonin suhteen pohjalta.

Minä tykkään tästä, vaikka muuten en yleensä katso tämän tyylisiä elokuvia. Erityisenä syynä on Gary Oldman, joka tekee mielestäni yhden uransa upeimmista roolisuorituksista. Katsokaa leffa niin tiedätte mistä puhun. Jostain syystä myös rakastan tämän elokuvan värejä.

Poissa Eru

 • Härskilärvi
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Nynny
  • Kanjikaveri - opi japania!
Suosittele elokuvia
« Vastaus #19 : Lokakuu 19, 2003, 14:19:28 »
Monia suosikkejani, kuten Dogma, Neljä Huonetta, Hohto ja Fight club, onkin tullut jo mainittua. Mutta lisäystä listaan...

American History X
Kertoon rasismin järjettymyydestä ja vihan kierteestä. Pääosassa ihana Edward Norton (slurps!)

Mielestäni elokuva on hyvä, koska se kertoo niin realisesti rasismin takana kytevistä peloista ja ihmisten heikkoudesta ja pelokkuudesta.
Kanjikaveri - opi japania!
suomi-japani-suomi  -sanakirja
Keskustele japanin kielestä ja kulttuurista foorumilla

Poissa suosanteri

 • Vuotislainen
Suosittele elokuvia
« Vastaus #20 : Joulukuu 16, 2003, 19:12:07 »
Which Blair project?

Episodielokuva, sisältää neljä 15 minuutin pienoiselokuvaa, jotka ovat muunnelmia teemasta. Välissä kieroutuneita mainosfilmejä mm. vakuutus ihmissusien varalta.

Fright night

Modernisoitu vampyyrijuttu joka tapahtuu nykyajassa (1980-luvulla) Jatko-osakin katsomisen väärti.
Ympyrän pinta-ala neliömetreinä ?

aratfalasiel

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #21 : Toukokuu 07, 2004, 13:31:22 »
Tämä on liian hyvä topic jäädäkseen unohduksiin.

My little eye

Tämä on kauhuelokuva, ikäraja on 18 vuotta. Mle kertoo nuorista, jotka ovat puoli vuotta "vankeina" talossa voittaakseen suuren summan rahaa. Mle ei ole yhtä pelottava kuin esimerkiksi The Ring, ikäraja johtuu elokuvan sisältämästä seksikohtauksesta. Mle on kuin tositv-ohjelma, mutta paljon, paljon pelottavampi.

Pitkä Kuuma Kesä

Varmaankin paras elokuva jonka olen nähnyt. PKK on Perttu Lepän esikoiselokuva. PKK kertoo bändistä nimeltä Kalle Päätalo, jonka tavoite on päästä Tavastialle soittamaan. Heitä maineeseen luotsaa Patu (Unto Helo), joka on kova rokkijätkä, tai ainakin niin hän antaa olettaa. PKK on humoristinen, ja joissakin kohdissa jollain tapaa surullinen elokuva. "Julkkistähtinä" Jimi Pääkallo ja Toni Wirtanen.

Anteeksi lyhyet esittelyt :/

Poissa Hagrid

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Suosittele elo
« Vastaus #22 : Toukokuu 07, 2004, 16:33:44 »
Rakkautta vain
Aivan ihana elokuva, joka kertoo tavallisten ihmisten rakkauselämästä:) Tapahtumapaikka on Lontoo. Täällä paikassa monet päähenkilömme tapaavat toisensa yhteensattumien takia.
Pääosissa ovat mm. kaikkien rakastama Alan Rickman, Emma Thompson, Rowan Atkinson, Hugh Grant. Suosittelen lämpimästi!
"Älä kutita nukkuvaa lohikäärmettä."

Poissa Aleczandra

 • Vuotislainen
  • http://www.aleczandria.org
Suosittele elokuvia
« Vastaus #23 : Toukokuu 09, 2004, 20:58:15 »
Kauheeta lukemista kun piti varmistua, että kukaan ei ole vielä suositellut tätä...

Lumotut sisaret eli Practical Magic.
Se on hirvittävän todentuntuinen tarina suvusta, jossa on noitia (siis huom. vain noitia eikä siis velhoja). Elokuvan päähenkilöt ovat sisarukset Gillian (jota näyttelee Nicole Kidman) ja Sally (jota näyttelee Sandra Bullock)  Owens. Sally on vakava ja erittäin hyvä noita ja Gillian on ilonen muttei kovinkaan hyvä noita. Gillian on sisaruksista se joka ei oikein ajattele mitä tekee ja hän myös rakastuu joka viides sekunti. Sally on taas Gillianin vastakohta. Naisten elämää varjostaa kirous, joka kohtaa jokaista miestä joka uskaltaa rakastaa Owensin naista.

Enempää en kyllä viitsi kertoa, että en paljasta liikaa...Tätä ei kyllä ole kauhean monessa vuokraamossa, joten kannattaa odottaa, että tämä esitetään telkkarista. Kannattaa myöskin lainata kirjastosta kirja, joka on elokuvan perusta, mutta hiukan erilainen kuin elokuva. Katsokaa ekaks elokuva ja sitten lukekaa kirja. Toimi ainakin minun kohdallani...=)  
(Oma lempparileffani)

:muokkamuokka:

Ja pitää vielä lisätä että kannattaa katsoa Pitkä kuuma kesä ja Helmiä ja sikoja. Vuokrasin Helmiä ja sikoja viikonloppuna, katsoin kaksi kertaa ja aion ostaa heti kun meen kaupunkiin... vähän oli offtopic, mut ne oli jo esitelty.
"Et voi vain istua ja odottaa inspiraatiota. Sen perään on lähdettävä nuijan kanssa."
Jack London

Altana

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #24 : Toukokuu 14, 2004, 01:51:21 »
Billy Elliot

Pohjoisenglantilaisen kaivostyöläisen pojan elämä muuttuu kertaheitolla eräänä päivänä, kun hän matkallaan nyrkkeilyharjoituksiin poikkeaakin balettitunnille. 11-vuotias Billy (Jamie Bell) alkaa, leskeksi jääneeltä isältään ja määräilevältä veljeltään, salaa käydä balettitunneilla ja osoittaa lahjakkuutta, jonka tanssinopettaja rouva Wilkinson (Julie Waltes) heti tunnistaa. Rouva Wilkinson kannustaa Billyä pyrkimään Lontoon Kuninkaalliseen Balettikouluun, mutta Billyn on vaikea valita perhettä kohtaan tuntemansa vastuun ja tanssia kohtaan tuntemansa intohimon välillä.

Yksinkertaisesti rakastan tätä elokuvaa! Henkilöt ovat aivan tavallisia ihmisiä kaikenlaisten actionsankareiden ja tietokonenerojen sijaan. Elokuva voi aluksi vaikuttaa tunnelmaltaan hyvin hiljaiselta ja alkua katsellessa voi jopa ihmetellä miten kyseisistä olosuhteista (kaivoskaupunki ja pieni perhe) voisi rakentaa mielenkiintoista juonta. Kyllä niistä voi. Elokuva on hauska, henkilöiden ongelmiin on helppo samaistua ja sivuhenkilöilläkin on luonnetta. Billyn tanssiessa huomaakin pidättävänsä hengitystä ja ainakin minun on myönnettävä, että loppukohtauksessa on nenäliinalle käyttöä. Joka ainoa kerta.

Juoskaapas katsomaan! :)

ayu

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #25 : Toukokuu 17, 2004, 20:02:16 »
Princess Mononoke
Hayao Miyazakin luoma anime elokuva, joka on täysin erillainen, mitä nuo kaksi muuta. Tässä laadukkaassa fantasia juonessa näemme kauniita eläin jumalia, sekä demoneita. Ihmisten ja eläinjumalien/demonien sota, sympaattiset hahmot ja tietenkin elokuvan kaunis jälki. Elokuvassa villisika demoni hyökkää alussa kylään. Ashitaka ampuu villisian ja pelastaa kolme tyttöä, mutta saa itse kirouksen. Kirouksen haava kasvaa kokoajan, jolloin lopusta hänkin muuttuisi demoniksi. Hän lähtee pitkälle matkalle etsimään Mentsänhenkeä, joka voi parantaa kirouksen.
Matkan varrella Ashitaka tapaa susilla ratsastavan susi prinsessan Sanin ja kylän, joka haluaa tuhota metsän ja kaikki ne eläimet siellä.

Aivan ihana elokuva! Minun videossani on englanninkieliset puheet, eikä lainkaan tekstejä. Ymmärrän sitä silti.

Leon
Elokuva palkkamurhaajasta, joka saa hoiviinsa orvon tytön. Tytön perhe siis murhattiin, koska perheen hullu iskä oli möhlinyt jonkun huumekauppa jutun. Tytön nimi on Mathilda, ja hän haluaa kostaa murhaajat ja pyytää Leonilta apua. Leon kouluttaa häntä palkkamurhaajaksi(aluksi vasten tahtoaan) ja siitä alkaa uusi ystävyyssuhde. Leon onnistuu tappamaan pääpahiksen(no sen joka tappo tytön perheen) parhaita palvelijoita. Pahis sitte otta kaikki joukkonsa Leonin talolle ja he yrittävät tappaa Leonin sekä Mathildan... ... ....
No jäipäs tosi jännään kohtaan :D

Niin ja pitää vielä mainita:
Sin City
Star Wars saaga
TSH trilogia
Leijonakuningas
Matrix
Billy Elliot
Ikuisesti nuori

Pot

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #26 : Elokuu 29, 2004, 19:42:49 »
Titanic, siis se pistää itkemään jos mikä. Kaikki varmasti tietävät tarinan Rosesta sekä Jackista, joten en sitä ala kertaamaan.

Tuulen viemää. Näin sen eilen illalla, ja tajusin vasta nyt, että siinä vasta elokuva. Rakastan noita pukuja, ihan jo niiden takia kannattaa katsoa! Ja toinen syy, miksi se pitää katsoa, on se, että se on _klassikko_.
Kolmas syy on se itse tarina. Miten yhtenä päivänä kaikki on hyvin, ja seuraavana päivänä sota on käynnissä. Ja näyttelijät ovat aivan loistavia!!<3<3 Vaikka se onkin vanha elokuva, niin ei se sitä pahenna. Eipä siinä ainakaan ole mitään kökkötehosteita. What a love story. (Ja muuten, jos kuvittelette, että Titanic ei ole mitään verrattuna Tuulen viemään minun mielestäni, niin olette totaalisesti väärässä. Titanic tulee aina olemaan paras!)

FMulder

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #27 : Elokuu 30, 2004, 06:43:58 »
Jurassic Park
Loistava elokuva dinosaurusten kloonauskokeilusta ja sen epäonnistumisesta. Suosittelen kaikille. Jurassic Park kuuluu maailman parhaimpiin elokuviin.

Tappajahai
Maailman parhaimpia kauhuelokuvia. Kunpa nykyäänkin osataisiin tehdä kauhuelokuvia samalaisella otteella.

Takaa-ajettu
Pääosissa Harrison Ford ja Tommy Lee Jones. Fordin näyttelemä Richard Kimble tuomittaan kuolemaan vaimonsa murhasta. Kimble kuitenkin pääsee pakoon ja alkaa etsimään vaimonsa murhaajaa. Yksi parhaimpia trillereittä. Pitää otteensa loppuun asti.

Kadonneen aarteen metsästäjät
Yksi legendaarisimpia elokuvia. Vaikka elokuva onkin lähes 25 vuotta vanha, se jaksaa silti yhä viihdyttää.

Tuntematon sotilas (Laine)
Varmasti paras sotaelokuva. Kuuluu yleissivistykseen.

Fowlie

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #28 : Elokuu 30, 2004, 22:59:21 »
Bang Bang, You're Dead

Paras tähän asti näkemistäni leffoista.
Omasta mielesteäni se oli kamalan surullinen (Sohvatyynyjen kulmat ovat tahriintuneet kajaliini..).
Miten jonkun ihmisen elämästä voi tulla yhtä helvettiä vain kiusaajien takia.. -.- Kamalaa.
Leffan päähenkilö oli loistava, sopi täydellisesti rooliinsa. <3_<3 (Suloinen..)
No, se siitä sitten.. n_n The Ring oli myös aikas hyvä..
Ja tietenkin iki-ihana 13 Ghosts *hrrrr*
Kamalan näkösiä ne kummitukset.. >.<

ujelo

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #29 : Elokuu 31, 2004, 16:05:20 »
Kolme Muskettisoturia

Musketöörit tai muskettisoturit olivat joskus vuonna nakki kuninkaan suojelioita. Tässä elokuvassa paha (ja törkeä) neuvonantaja kuitenkin lopettaa muskettisoturien toiminnan. Mutta niin vain eivät musketöörit periksi anna. Tai ne ketkä haluavat liittyä musketööreihin.
Oma mielipiteeni perustuu kokonaan siihen, että pidän tämäntyyppisistä elokuvista.

Ice Age

Vaikka ei välttämättä piirretyistä pitäisikään niin tämä kannattaa katsoa :)
Hulvattoman hauska ennen kaikkea. Se pieni orava on ihan huippu xD
Siis jääkausi tulee ja elukat lähtevät etelään. Yksinkertaisesti selitetty, eikö?

Kadotettujen Kuningatar

Vampyyrileffa. Perustuu Anna Ricen romaaniin.
Paljon parempi elokuva kuin esim. Dracula. Vampyyrit eivät ole mitään verenhimoisia petoja jotka pomppaavat joka kulman takaa kulmahampaat ojossa xD
Ja Lestat on loistava laulaja *Vaipuu unelmiin*

Viimeinen Samurai

Jo nimestä päätellen... Jos pidät Japanista, taisteluista, upeista kohtauksista ja samurai-legendoista niin tämä on kuin sinulle tehty.
Ja muutenkin kannattaa katsoa.
Itse paruin elokuvan lopussa... Siis loistava leffa!

Jamaica

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #30 : Syyskuu 03, 2004, 20:41:12 »
Aika hyvä topic.. :) Noh, alussa voisin mainita top5:

1. Muistojen Polku - A walk to remember

Todella hyvä elokuva ja samalla Mandy Mooren debyyttielokuva. Vaikka en erikoisemmin pidä Mooresta, tässä hän suoritti roolinsa hyvin (varsinkin jos vertaa myöhempiin sen leffoihin). Juoni on mahtava, ja siinä oleva rakkaustarina vielä parempi. Ei ihan tyypillinen rakkauselokuvan juoni ja se on hyvä! Siis elokuva on mahtava. En voi paremmin kuvata. :)

2. Pearl Harbor
Tämä oli lempileffani ennen Muistojen polkua. Sota leffa, jossa elokuvan tekijöiden maa (USA) on kuvattu tietenkin eniten loukkaantuneena, jos niin voi sanoa. Mutta entäs sitten? JOkainen sota leffa alleviivaa sen oman menetyksensä siinä kaikista eniten. Se on kuin kirjoittamaton sääntö. Elokuva on minun mielestä tosi hyvä. Efektit on myös... näyttelijät, juoni. Periaatteessa tämä leffa jakaa ykkössijan MP:n kanssa... tai no melkein...

3. Pay it Forward - Anna hyvän kiertää
Nämä kaikki minun lempileffat on draamoja, sillä draamat ja helpommin sydämmenkoukkuun kiinni.---- JOten, tämäkin on draama. Todella hyvä elokuva jossa on järkeäkin. Todella paljon. Elokuvan juju saattaisi toimia oikeastikin, jos nyt jaksaisi yrittää.

4. Big Fish
No juuh.... Tämä leffa on aivan omaa luokkansa! Ja sen takia todella hyvä. Leffa on TODELLA tapahtuma rikas ja mielenkiintoinen. Välillä saattaa olla hieman sekava, mutta ei se sekavuus sitä huonommaksi tee, vaan päinvastoin tuo elokuvaan juuri sen jutskan joka tekee siitä nii omaalatuisen.

5. The Pianist - Pianisti
Todella rankka elokuva. Raaka, todenmukainen, hyvä, henkeäsalppaava, todella hyvä! Elokuvassa on paremmin kuin hyvin kuvattu juutalaisten asema toisessa maailmansodassa. Siis, jos jotkut eivät ole aivan perillä tästä asiasta, niin elokuva olisi hyvä "apu" ymmärtämään. Elokuva voisi hyvin sopia esim. 8lk/9lk:n historiantunnin videoksi.

Muita ehdotuksia (ilman perusteluja, muuten vaan). Nämä ovat osittain ns. marginaalielokuvia, eli en usko että kovin moni on kuullut niistä paljoa. Ne eivät olleet kauhean hittejä kuten TSH tai HP, Titanic jne. jne.:

About a Boy
Almost Famous
American Outlaws
Awakenings
Back to the Future (1,2 (kolmonen jäi näkemättä))
Bring it On
Dangerous Lives of Altar Boys, The
Day After Tomorrow
Dead Poet Society
Finding NEMO
Good Girl, The
Heartbreakers
Ice Age
It Could Happen to You
Kate & Leopold
K-PAX
Look who's talking
Monsters inc
My Dog Skip
Nightwatch
Radio Flyer
Simon Birch
Simply Irresistable
Sweet November
Sweetest Thing, The
Vegas Vacation
Wedding Planner
What Women Want

...ja niin edelleen... niit on satoja, en muista kaikkia... :)

Lils

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #31 : Marraskuu 06, 2004, 21:46:46 »
Lost in Translation
Sofia Coppolan ohjaama ja käsikirjoittama elokuva ystävyydestä vieraassa maassa. Nuori nainen ja keski-ikäinen mies tapaavat Tokiossa. He ovat molemmat yksinäisiä, mutta löytävät toisistaan seuraa.

Elokuvassa kuvataan loistavasti sitä tyhjyyden ja yksinäisyyden tunnetta vieraassa ympäristössä. Ja sitä, kuinka kauniiksi kaikki muuttuu, kun löytää ystävän.

Virgin Suicides
70-luvulle sijoittuva Sofia Coppolan esikoisohjaus kertoo kahden opettajan neljästä kauniista tyttärestä. Perheessä on kova kuri ja tytöt yksi toisensa jälkeen ahdistuvat. Heidän ihailijansa, naapurin nuoret pojat, seuraavat tyttöjen elämää. Surullinen, haavemainen elokuva kuin palapeli. Katsojan on koottava palat itse.

Pelti

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #32 : Marraskuu 07, 2004, 10:39:25 »


The Italian Job
Se on huippu! Siinä on hyvää musiikkia, juoni on ovela ja siinä on mini coopereita!

Nyt Bailataan
Niin hömppä leffa että ei voi muuta kun nauraa itsensä kuoliaaksi! Mukana paljon tuttuja näyttelijöitä.

Noissa molemmissa leffoissa on Seth Green... :)

Kaunotar ja Hirviö
LEGENDA ja ylivoimaisesti parhain! Kuten jo aikaisemmin on mainittu, siihen ei kyllästy koskaan!

Pirates of the Caribbean
Yksi parhaista leffoista ja suurimmaksi osaksi se on Johnny Deppin eli Jack Sparrow'n ansiota!

Salainen ikkuna
Johnny Deppin ystäville. Ja skitsoille. Aikas raaka ;)

Ed Wood
Johnnyn leffa taas. Aika pitkä leffa, mutta ihan hauska. Ajoittain kuitenkin hieman tylsä ja loppu on masentava.

Smoochy
Parasta komediaa!

Tuossa oli vain muutamia vinkkejä, koska hyviä leffoja on aivan liikaa! Ai niin ja vielä Hidalgo Viggo Mortensenin ja hevosten ystäville.

Friidu

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #33 : Marraskuu 07, 2004, 15:22:02 »
Pahuus perustuu ruotsalaisen Jan Guilloun kirjoittamaan romaaniin! Draamaa, K-15... Kertoo koulupojasta, joka saa potkut vanhasta koulusta ja päätyy yksityiskouluun. Isänsä hakkaama poika saa huomata, että koulussa pätee täysin erilaiset säännöt kuin muualla...

En viitsi enempää selostaa enempää, etten paljasta mitään... Luin kirjan ensin ja kirja jätti paljon ajatuksia mieleeni, joten päätin katsoa elokuvan! Elokuva oli todella hyvä! Siinä oli kuvattu taitavasti kirjan pääkohdat ja näyttelijät (vaikka ruotsalaisia ovatkin...:)) ovat esittäneet roolinsa todella vaikuttavasti. En voi oikein muuten sitä kuvailla! Jokainen katsokoon itse ja tehkööt omat johtopäätöksensä!

Poissa Citrus

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Suosittele elokuvia
« Vastaus #34 : Marraskuu 08, 2004, 18:33:31 »
The Ring
                                                                                                         
Kauhupläjäys. Ring kertoo videonauhasta jossa ei lue, mikä se on. Jokainen joka katsoo videon, saa heti videon loputtua puhelin soiton jossa sanotaan "seitsemän päivää" ja puhelu katkeaa. Eli on viikko elinaikaa. Eräs nairjournalisti sitten ryhtyy ratkaisemaan videon pelottavaa arvoitusta poikansa katsottua videon.

arvostelu: Ring on erittäi  pelottava (ainakin omasta mielestäni muistakaa että pelkään erittäin helposti). On siinä vähän ällöäkin, mutta enimmäkseen pelottava. Elokuvan jälkeen ei tee mieli mennä nukkumaan telkkarin lähelle.

ikäraja:K15... Kjäj kjäh...

Rattlesnake

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #35 : Marraskuu 10, 2004, 07:39:03 »
Koko Terminator sarja. Kakkonen on paras. Loistavat näyttelijä ja 1&2 loistava ohjaaja. Loistavaa rymistelyä ja loistavalla juonella varustettuna: Pelasta John Connor.

Itse Terminaattorit ovat rajähtävää toimintaa. Ykkösestä en paljoa múista, mutta kakkosen perusajatus on se. Kaksi Terminaatoria lähetetään tulevaisuudesta. Hyvät lähettävät T-100 ja pahat T-1000. T-100 suojelemaan Connoria T-1000 tappamaan Connor. Sama kolmosessa.

Poissa Ginger

 • Tyy
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Melko yksinkertainen
 • Tupa: Puuskupuh
Suosittele elokuvia
« Vastaus #36 : Marraskuu 11, 2004, 10:31:20 »
Willow - Suuri seikkailu
Kuningaskuntaa hallitsee vallan kaapannut noita. Ennustetaan, että hänet tuhoaa pian syntyvä vauva. Noita saa selville lapsen, Eloran, syntymästä ja aikoo tapattaa hänet vielä kun pystyy. Kätilö kuitenkin pelastaa vauvan.
Koirat lähetetään jahtaamaan heitä ja kätilö pistää Eloran virran vietäväksi kuin Mooseksen konsanaan. Joen varresta hänet löytävät kääpiölasta, jotka vievät Eloran näytiksi isälleen, Willowille.
Kun koiran hyökkäävät kääpiöiden kylään, lähetetään Willow viemään lasta takaisin ihmisten ilmoille. Matkallaan hän tapaa kuolemaan tuomitun soturin, Madmarigganin, joka auttaa Willowia enemmän tai vähemmän hyvin tämän raskaalla matkalla viedä Elora läheiseen naapurikuningaskuntaan kasvatettavaksi.
Willow - Suuri seikkailu on täynnä magiaa, romantiikkaa ja toimintaa. Erikoistehosteet ovat melko hyviä vielä nykyisessäkin mittakaavassa, kun otetaan huomioon, että elokuva on jo melko vanha.
Takuu tavaraa!
Those who don't believe in magic will never find it.
~ Roald Dahl ~
Ikuisuusprojekti

Poissa Malakai

 • metafora
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Entäs nyt?
Suosittele elokuvia
« Vastaus #37 : Marraskuu 28, 2004, 15:34:10 »
Vihreä maili

Ihana!!! Pääosassa Tom Hanks jos oikein muistan. Perustuu Stephen Kingin kirjaan Kuoleman käytävä. Kertoo miehestä, joka on vankilan kuolemaantuomittujen osaston päällikko tai jotain sinnesuuntaan. Kuolemaantuomittujen osastolta löytää vaikka kuinka sympaattisia henkilöitä:
-eräs ranskalainen, jonka nimi alkoi D:llä ja nimi oli aivan liian vaikea sanottavaksi
-Herra kulkunen, edellämainitun ranskalaisen "suojelusenkeli" hiiri
-John Coffey, "Kuin se juoma, mutta kirjoitetaan eri tavalla" Suurikokoinen, tumma mies, joka kuitenkin on hieman raukkamainen ja säälittävä. Voiko hän muka olla murhaaja?
-monia muita
SUOSITTELEN EHDOTTOMASTI!!!!

Kill Billit

Kjeh, kjeh.. Totanoin... Ikärajoitukset  K-18 ja K-15... Hmm... itse olen 14... Jos haluaa katsoa muutaman tunnin hienoa taistelua niin leffa on kuin sinulle tehty. Uma Thurman alias Mustamamba tahtoo kostaa Billille ja tämän kätyreille sen, mitä he tekivät hänelle neljä vuotta sitten.

Hylättyjen vaimojen kerho

Kertoo kolmesta ystävyksestä, jotka jätetään nuoremman naisen takia. Ystävykset lyöttäytyvät yhteen ja päättävät kostaa entisille aviomiehilleen  ... Ihanan hömppä!

Kummeli kultakuume

Älä kysy, KATSO! En suosittele pitämään volumea hiljaisella, jotkut parhaat jutut voivat jäädä ohi.... ;)

Friikki

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #38 : Huhtikuu 02, 2005, 19:35:37 »
Minäkin suosittelen elokuvaa Lost in Translation.
Juoniasetelma selostettiinkin pari viestiä edellä, mutta minä haluaisin korostaa, että tämä ei ole mikään perjantai-illan valmiiksi pureskeltu viihde-elokuva. Katsokaa ja ajatelkaa.

Tyttö ja Helmikorvakoru
Tracy Chevalierin samannimiseen romaaniin perustuva elokuva, joka kertoo oman ajatelmansa siitä, miten syntyi taidemaalari Johannes Vermeerin teos "Tyttö ja turbaani".
Näyttelijöinä mm. Colin Firth, Scarlett Johansson ja Tom Wilkinson.

Ja sitten kotimaista tähän amerikkalaisten elokuvien suohon:
Emmauksen tiellä.
Ohjaajana legendaarinen Markku Pölönen. Tämä on elokuva, joka on oikeasti äärettömän huumorintajuinen - hauska. Ja kuvaus on nerokasta. Koko elokuvassa on yhteensä varmasti alle 15 kohtausta.
Tämän elokuvan kuvaukset tehtiin yhdessä päivässä kokonaan. Vain yhdessä päivässä. Katsokaa.

Taiyo

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #39 : Huhtikuu 03, 2005, 11:30:45 »
Viiltäjän kirje Helvetistä
Juoni: Kirjoitan nyt suoraan DVD:n takakannesta... "Molly Keller oli vain 16-vuotias kun hän joutui kokemaan karmivan tapauksen: hän oli muutoin rauhallisella saarella sattuneen verisen teurastuksen ainoa henkiin jäänyt. Hirvittävien muistojensa piinaama Molly keskittää tapauksen jälkeen kaiken energiansa opintoihin, joissa tutkitaan sarjamurhaajien sielunelämää. Opinnot johtavat Mollyn kuuluisan kirjailijan ja murhatutkijan, professori Martin Kanen tutkimusryhmään Berkleyn yliopistossa".
Oma arvostelu: Tykkäsin, 9+. Olen tykästynyt kauhu- / jännitys-elokuviin. Ne ovat niitä parhaita. Suosittelen tätä!
Ikäraja: K-18

Ginger Snaps
Juoni: "Sisarukset Ginger (16) ja Brigitte (15) asuvat pienessä esikaupungissa. He tuntevat olonsa ei-toivotuiksi koulussa ja heillä on yksi ainoa kiinnostuksen kohde - kuolema.

Siskokset viihtyvät keskenään omaa kuolemaansa suunnitellen. He lavastavat ja kuvaavat eri tapoja kuolla, ja mitä oudompi, verisempi ja väkivaltaisempi kuolema, sen parempi.

Kaikki muuttuu, kun Ginger joutuu vesikauhuisen pedon puremaksi. Muutamassa päivässä Ginger muuttuu miehiä päivisin iskemäksi seksikkääksi vampiksi, joka syö lihanhimoissaan paikallisten koiria öisin. Edes viakon Brigitte ei kykene pysäyttämään verenjanoista sisartaan. Halloween-juhlan ja täydenkuun lähestyessä Gingerin verenhimo vain kasvaa kasvamistaan, ja enää eivät ainoastaan koirat ole vaarassa.

Ajan käydessä vähiin, Brigitten on valittava pelastautuminen tai liityttävä Gingerin lihanhimoiseen maailmaan".

Oma arvostelu: Hmm... Tykkäsin muuten, mutta loppu oli syvältä. Toivoin, ja odotin, ihan toisenlaista loppua. Mutta muuten ihan hyvä. Suosittelen tätäkin. 10-
Ikäraja: K-18

Cosette

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #40 : Huhtikuu 03, 2005, 17:46:09 »
interview with the vampire

aivan ihana leffa ehkä paras koskaan näkemäni , siinä on sellanen vamppyyri (brad pitt) joka kertoo oman tarinansa (miten joutui vampyyriksi mitä sillon tapahtu ym .. kivaa) en nyt jaksa alkaa selittelee juonta sen enempää mutta kannattaa katsoa  ^^ mukana on myös Tom Cruise ja kristen dunst  ..

Poissa Rigel

 • Beta Orionis
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Pahiskeksi
 • Pottermore: SwordVine6760
 • Tupa: Korpinkynsi
Suosittele elokuvia
« Vastaus #41 : Heinäkuu 11, 2005, 23:57:29 »
The Blair Witch Project Ikäraja: K-15
Mahtava, upea, hirveä, kammottava, nerokas ja niin edelleen,ja niin edelleen.
En keksi tästä elokuvasta muuta vikaa kuin että se oli niin pelottava, etten uskaltanut katsoa loppua. Pelottavuutta lisäsi vielä se että tiesin tämän kaiken olevan totta (jos joku ei tunne Blairin noidan myyttiä ja se kiinnostaa niin on hyvä ja klikkaa tästä).
Parasta Blair witch projectissa on se, ettei siinä ole mitään murhaajia sun muita niin kuin useimmissa kauhuleffoissa, kaikki kamaluus syntyy katsojan pään sisällä (vaikkakin pää saa jonkin verran avitusta).
Itse odotan innolla että kyseinen elokuva tulee uudestaan tv:stä että voi taas nauhoittaa sen, kun tyhmänä ihmisenä nauhoitin sen päälle viime kerralla.
Kannattaa katsoa EHDOTTOMASTI.

Älkää tappako mua kun kirjotin tän tänne vaikka muut on jo kirjottanu.
Ubi sunt qui ante nos fuerunt?

Lausku

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #42 : Heinäkuu 12, 2005, 19:48:42 »
Minä suosittelen

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
juoni on jo kerrottu tässä topicissa aiemmin, joten kerron oman mielipiteeni: Aivan mahtava elokuva! Samassa elokuvassa toimintaa, romantiikkaa, huumoria ja Johnny Depp(mikä hurmuri!) Voiko enempää toivoa? Minä en ainakaan voi. (Olen tosin katsonut vain vähän elokuvia)
Niin, annan tälle täydet tähdet.

Grease
Ihana elokuva! Oikea vanhan ajan musikaali. Romanttinen ja musiikintäytteinen. Ja Travolta! John on ihana valinta Danny Zukoksi(päähenkilöksi) ja hänen vastanäyttelijänsä Olivia Newton-John on myös niin ikään loistava Sandy Olssonin roolissa. Sivunäyttelijät värittävät elokuvaa yhä enemmän. Annan tällekkin viisi tähteä.

Dollaritrilogia
Kourallinen dollareita, Vain muutaman dollarin tähden ja Hyvät, pahat ja rumat.(en toisn ole vielä nähnyt ensimmäistä:) Siinä on westernien aatelia. Revolverit paukkuu ja rahasta taistellaan. Ja tietenkin näyttelijät ovat vertaansa vailla. Clint Eastwood, Lee van cleef ja Eli Wallach. Ja Ennio Morriconen uuupea musiikki!
Annan viisi tähteä, joka kehoittaa katsomaan nämä!

Hiljaiset sillat

Niiiin romanttinen ja surullinen. Ja Clint Eastwood! Minunlaiselleni romantikoille mainio valinta! TälleKIN annan viisi tähteä. Katsokaa ja itkekää;)

Magic eyes

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #43 : Heinäkuu 15, 2005, 22:11:02 »
Käykää katsomassa Sahara, jos haluatte nähdä kohtuullisen hyvän toimintakomedian, vaikka perjantai- illan ratoksi. Nauraa sai, mutta toimintaakin oli aika lailla. Leffa kertoo WHO:n porukasta, joka etsii virusta Saharan autiomaasta. Lisäksi leffassa on myös toinen selvittämätön ongelma, jota en kerro, koska eihän kaikkea sovi kertoa. Käykää siis katsomassa!

Hömötiainen

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #44 : Heinäkuu 17, 2005, 21:50:31 »
Voisin suositella lähestulkoon kaikkia Disneyn piirrettyjä. Niissä on aina hyvä juoni, ja ne on kauniisti toteutettu. Lauluosiot ovat vaillansa vertaa.

Pieni Suklaapuoti (Äitini suosittelema)
Juoni: Pikkukaupunkiin muuttaa nuori nainen tyttärensä kanssa. Hän perustaa suklaapuodin kylään, jota vakaat uskovaiset syvästi paheksuvat. Nainen rakastuu yksinäiseen kulkijaan, ja saa selville, ettei kaikki ole niin idylliseltä vaikuttavassa kylässa kohdallaan, varsinkaan ihmissuhteiden saralla.
Arvostelu: Oikea 'naistenelokuva'. Ihana tunnelma, hyvät näyttelijät. Vaikka juoni onkin yksinkertainen, ei elokuva kaipaa juuri mitään muuta ollakseen perinteinen rakkauselokuva ;)

The Day After Tomorrow K-11
Juoni:Tutkijat ovat havainneet suuren ilmastonmuutoksen. Mitään ei enää tässä vaiheessa pystytä tekemään, vaan hirmumyrkyt raivoavat ympäri maapalloa, ja ilma kylmenee uhkaavasti. Rankkasateiden päätteeksi suuri hyökyaalto iskee New Yorkiin, ja ihmisten selviytymisyritys luonnon armoilla alkaa.
Arvostelu: Elokuvassa on symboliikkaa, esim. Hollywood-kyltin repeytyminen palasiksi. On koskettavaa katsella, kun poika meinaa jäätyä New Yorkissa, isä etsii häntä kävellen ja äiti on jäänyt yksin sairaalaan tyttölapsen kanssa. Elokuva on upeasti toteutettu, ja vaikka moni kuolee, on silti tällakin onnellinen loppu.

Van Hellsing K-11
Juoni: Muistinsa menettänyt Van Hellsing on salaisen pappijärjestön suojeluksessa Vatikaanissa. Hän tappaa yliluonnollisia (=pahoja) olentoja, mutta yleensä olennot muttuvat takaisin ihmisiksi kuollessaan, joten hän on saanut murhaajan maineen. Tapettuaan Dr Hyden Pariisissa hänet lähetetään romanialaiseen pikkukylään. Siellä hallitsevan suvun päämies langetti aikoja sitten lupauksen, ettei yksikään suvun jäsen lepää ennen kuin Dracula on tapettu. Suvusta ovat jäljellä vain kaksi sisarusta, joista toinen on juuri vedetty rotkoon ihmissuden mukana...
Arvostelu: Aivan uskomatonta eri kauhutarinoiden yhdistelyä. Siinä on muistettu kaikki mahdolliset elementit. Van Hellsingin munkkiystävä on ihana höpsäkkä, ja toisin kuin yleensä tässä on not-so-happy-ending. Elokuvassa esiintyy esimerkiksi Frankesteinin hirviö, jonka tarina on yleensäkin koskettava, joskin se on esitetty eri tavalla kuin yleensä.

Muita hyviä elokuvia ovat The Curse of the Black Pearl, TSH-trilogia, Titanic, Hohto, The Ring , Rakastunut Sheakspere (miten se kirjoitetaan?), Kolme Muskettisoturia, Tuntematon Sotilas, Helmiä ja Sikoja, Mies Vailla Menneisyyttä, Pretty Woman ja Nemoa Etsimässä.

Poissa Cache

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Suosittele elokuvia
« Vastaus #45 : Heinäkuu 22, 2005, 00:56:53 »
Jos et koskaan ole kuullutkaan Star Warsista: häpeä.

Star Wars -saaga on melkoinen megahitti maailmalla ja tietenkin myös Suomessa.
Elokuvat ovat täynnä toimintaa, avaruusaluksia, mahtavia taistelukohtauksia, suloista romantiikkaa, pahuuden voimia ja tietenkin John Williamsin ihanaa musiikkia.
Episodit I-III kertovat Anakin Skywalkerin elämästä ja siitä kuinka hänestä tuli mahtava ja pelätty sith Darth Vader.
Episodit IV-VI kertovat Luke Skywalkerin ja muiden kapinallisten taisteluista sithlordi Darth Sidiouksen (hitto jos se ei ollut toi tai kirjotin väärin, anyway) joukkoja vastaan.

Elokuvat kannattaa ehdottomasti katsoa I-VI järjestyksessä, EI IV-VI, I-III, jossa järjestyksessä elokuvat tehtiin.

Molemmat trilogiat ovat mielestäni loistavia. IV-VI alkuperäisenä trilogiana on ehkä hitusen parempi, mutta silti Anakin on lempihahmoni I-III trilogiasta.

Tarina on koko saagan läpi kiehtova kun siihen kunnolla jaksaa uppoutua ja huomioida nimiä yms.
Muutama kaverini on tuominnut elokuvat heti vaikkeivat ole yhtäkään nähneet. Oikeasti, tämä on paljon kiinnostavampaa kuin jotkut luulevat. Jotkut luulevat Tähtiensodan olevan vain älytöntä, hyödytöntä räiskintää. Mutta ei se todellakaan ole sitä.

Suosittelen koko sydämestäni, jonka Star Wars saaga vei. ^__________________^

whoopie

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #46 : Heinäkuu 31, 2005, 11:58:00 »
tuhkimo tarina

mä näion sen vasta vähän aikaa sit mut tykkäsin vaik siin onki Hilary Duff (en oo mikää suuri fani) ja sit siin on Chad Michael Murray... ihan hyvä elokuva. modernisoitu versoi Tuhkimosta

sit on kans Identity
se on vissiin k-15 .kauhu elokuva...
se kertoo yhenstä murhaajasta jolla on jakautunu persoona. se on liian monimutkanen selitettäväks. (tai oon surkee selittää mitää) mut sitä on verrattu elokuvaan kymmenen pientä neekerinpoikaa

Poissa Sun Lee

 • Ronnieponnie
 • Vuotislainen
  • Tarinamaa
Suosittele elokuvia
« Vastaus #47 : Heinäkuu 31, 2005, 16:59:31 »
Kesän sävelet - Raise your voice

Näin elokuvan juuri tänään. Pääosissa nähdään Hilary Duff ja Oliver James, jotka ovat mielestäni molemmat todella hyviä, nuoria näyttelijöitä. Mielestäni Hilary on aivan upea näyttelijä/laulaja, pidän hänen leffoistaan oikein paljon ja olenkin nähnyt niitä jo neljä.

Elokuva kertoo nuoresta, 16-vuotiaasta Terristä, jonka elämä muuttuu kohtalokkaasti eräänä iltana. Hän haluaa olla kuuluisa laulaja, mutta kaikki ei ole helppoa. Haaveidensa eteen on tehtävä lujasti töitä, sen Terri huomaa opiskellessaan kesäkurssin Los Angelesin musiikkikoulussa, missä hän myös ystävystyy erilaisten nuorten kanssa ja ennen kaikkea rakastuu. Mutta voittaako hän myös pelkonsa esiintymisen suhteen?

Antaisin elokuvalle täydet kymmenen pistettä. En ole ennen katsellut kauhean mielelläni draamoja, mutta tämä yllätti minut positiivisesti, ehkä osittain tuttujen näyttelijöiden takia. Suosittelen ehdottomasti kaikille pop-musiikin ystäville, jotka pitävät myös draamasta ja hiukan romanttisesta hömpästäkin :)

Timri

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #48 : Elokuu 01, 2005, 14:13:06 »
Pianisti (The Pianist)

Tämä on todella koskettava elokuva.
Elokuva ajoittuu toiseen maailmansodan Puolaan. Elokuva kertoo pianistin Wladyslaw Szpilmanin selviytymisestä toisen maailmansodan läpi. Szpilman on Puolan juutalainen, joka muiden juutalaisten tavoin yrittää selvitä juutalaisvainoista.

Elokuva perustuu tositarinaan. Se on tehty Wladyslaw Szpilmanin kirjoittaman romaanin pohjalta, joka ilmestyi 1945 heti toisen maailmansodan loputtua.

Elokuvan on ohjannut Roman Polanski ja pääosia esittävät Adrien Brody (Wladyslaw Szpilman) sekä Thomas Kretschmann (kapteeni Wilm Hosenfeld).

Kannattaa katsoa. Jokainen teistä. Katsokaa tämä elokuva.

Biscuit

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #49 : Elokuu 01, 2005, 21:03:02 »
Minä suosittelen Ikuisesti Sinun-  elokuvaa. Se on juuri semmoinen romanttinen elokuva, jota on aivan ihana katsoa, kun on mieli maassa, tai masentunut, tai ihan muuten vain.

Elokuvassa on nuori nainen, Danielle, joka on äitipuolensa ja hänen kahden tyttären palvelija. (Huomaatte siis jo nyt, että elokuvan idea perustuu Tuhkimo-tarinaan, kuitenkin modernisoitu jollain tapaa.) Hän kuitenkin ihastuu paikalliseen prinssiin, ja koska hän on palvelija, hän valehtelee siis nimensä, ja väittää olevansa kreivitär Nicole, joka oli oikeasti hänen edesmennyt äitinsä. Elokuvan tapahtumat sijouttuvat 1500- luvulle.

Arvosanaksi antaisin 9, koska elokuva on mielestäni todella söpö, ja ihana katsoa vaikka jos on masentunut, mutta se ei silti ole kympin arvoinen.

Päänäyttelijät elokuvassa on Drew Barrymore (Danielle), jonka suoritus elokuvassa on mielestäni todella hyvä. Prinssiä elokuvassa näyttelee Dougray Scott, joka on mielestäni hyvä näyttelijä ja hurjan söpö.

mörkö

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #50 : Elokuu 01, 2005, 21:34:07 »
Kaunis Mieli: k-11
Draama.
Mies, (nimi katosi päästä) työskentelee matemaatikkona, ja saa töitä salaiselta palvelulta USA:lta. Parin kk:n tai vuoden ajan se siellä työskentelee, kunnes se rakastuu, Alicia nimiseen naiseen. Se menee sen kanssa naimisiin ja Alicia tulee raskaaksi.  Sitten paljastuu että se mies on sairastanut skitso... koko ikänsä ja sitä ei oo lääkitty. Se viedään mielisairaalaan, en kerro koko juonta ettei mene katsominen pilalle :)
Muuten laadukas leffa. Ihanat musiikit. Rakastuin heti.

Scarlett

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #51 : Elokuu 03, 2005, 14:55:53 »
Forrest Gump

Pääosa: Tom Hanks

Kertoo hieman yksinkertaisesta Forrestista ja hänen lapsuudestaan, opiskeluajoistaan ja kuinka Forrest joutuu Vietnamin sotaan, tapaa kerta toisensa jäklkeen presidentin, pelaa pingistä, kalastaa katkarapuja... miten voi yhden ihmisen elämään mahtua niin paljon?!
Lisäksi leffa kertoo Forrestin ystävästä Jennystä ja heidän keskenäisestä suhteestaan.
Aivan ihana leffa, joka itkettää ja naurattaa vuorotellen! Tom Hanks on kerrastaan sulonen Forrestina. Lisäks leffassa on ihan mielettömän hyvät musat!

muskotti

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #52 : Elokuu 05, 2005, 20:01:32 »
Sky Captain and the World of Tomorrow, seikkailu
Suuri paheeni on plarata läpi Anttilan alennettuja DVD-koreja, ja kun silmiini sattui noinkin uusi elokuva (2004), oli rahanmeno taattu. Vaikken ole koskaan ollut liiemmälti scifi-elokuvien intensiivinen katselija, oli Sky Captain and the World of Tomorrow pelottavan hyvä elokuva. Juoni oli aika ajoin suhteellisen ennalta-arvattava, mutta kauniit tietokone-efektit ja utuinen kuva saivat elokuvan näyttämään erilaiselta. Elokuvaa katsellessa tulee tunne, että se saattaisi pohjautua sarjakuvaan. Rooleissa Jude Law, Gwyneth Paltrow ja Angelina Jolie. Seuraavassa luvassa hieman juonen valoitusta: Maailman tiedemiehet ovat saamassa surmansa yksi toisensa jälkeen ja kummalliset peltiluomukset valtaavat kaupunkeja. Polly Perkins (Paltrow) yhdessä Sky Captainin (Law) kanssa päättää ottaa selvää, kuka on kaiken takana ja he päätyvät yhdessä kapteeni Frankyn (Jolie) avustuksella etsimään Totenkopfia. Luvassa on tietenkin läheltäpiti -tilanteita ja muuta kliseistä, mutta ainakaan omaa elokuvanautintoani se ei haitannut.
Kolme ja puoli tähteä viidestä, aplodien kera.

alcor

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #53 : Elokuu 06, 2005, 12:31:38 »
Suosittelen ehdottomasti elokuvaa nimeltä Rakkautta ennen aamua, joka on aivan loistava elokuva! Se on periaatteessa pieni rakkaustarina, jossa ei keskitytä niinkään tapahtumiin, vaan kahden päähenkilön, amerikkalaisen miehen ja ranskalaisen naisen, välisiin dialogeihin. Ihana, pienen budjetin elokuva, joka saa varmasti hyvälle tuulelle. Lopetus on aivan ihana, ei ollenkaan klisheinen, ja päähenkilöinä ovat Ethan Hawke ja Julie Delby. Suosittelen lämpimästi.

Kannattaa katsoa myös Älä sano sanaakaan, joka on mielestäni paras "jännitys"-elokuva ikinä. Juoni on yksinkertainen, ja päähenkilöinä on päästänsä vialla oleva Elizabeth (Brittany Murphy) ja häntä hoitamaan pakotettu lääkäri (Michael Douglas). Idea on yksinkertainen: Elizabeth pitää saada puhumaan kauan sitten kadonneen ryöstösaaliin olinpaikasta tai lääkärin oma lapsi teloitetaan. Ei mitenkään erityisen pelottava, mutta juoni on erittäin nerokas. Kannattaa katsoa.

Viimeisimpänä elokuvana suosittelen iki-ihanaa Coyote Uglya, koska se on lempielokuviani. Kertoo lauluntekijästä, joka kokeilee ensimmäistä kertaa siipiään New Yorkin musiikkimaailmassa, mutta parin takaiskun jälkeen päätyykin töihin baariin nimeltä Coyote Ugly. Aivan loistava loistava loistava elokuva, jonka jaksaa katsoa moneen kertaan.

Muita elokuvia, joita suosittelisin, on jo arvosteltu täällä, joten ei niistä enempää kuin nimi: Moulin Rouge, Saksikäsi-Edward, Yhdeksäs portti ja Ansa vanhemmille.

Wondering

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #54 : Elokuu 06, 2005, 19:22:53 »
Koko Potti 2
En ole nähnyt ensimmäistä osaa mutta.... Elokuva on todella todella hauska, mutta samalla vauhdikas. Varsinkin Bruce Willisin roolisuoritus tekee paljon plussa pisteitä. Mukaan kuuluu tietenkin mafioso,puputossut, kidnapattu vaimo sekä paljon ammuskelua. Itse pidin elokuvasta mahdottoman paljon, nauroin kippurassa melkein koko elokuvan ajan.


Päämies
En tiedä mutta tämä elokuva on jotain sellaista. Monien mielestä tämä on varmaankin ihan tyhmä ja kyllästyttävä, mutta minusta ei. Voitte pitää minua ehkä hulluna, tyhmänä minä vain mutta pakko sanoa että tämä leffa on täysi 10!

Flintstone

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #55 : Syyskuu 12, 2005, 21:00:08 »
Legends of the fall 1994
D:Edward Zwick C: Brad Pitt, Anthony Hopkins, Aidan Quinn, Julia Ormond

Kertoo kolmen veljen ja heidän isänsä elämästä 1900 luvulla. Miten luonto, historia, sota ja rakkaus vaikuttivat heidän elämäänsä?

Upeat maisemat ja musiikki, eteenpäin vievä juoni, elämän synkkä todellisuus, uudelleen katsottava. Suosittelen! :)

alcor

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #56 : Syyskuu 25, 2005, 20:26:37 »
Jatkan suosittelua. Nyt nääs, että ihmiset saa hyviä leffoja katsottua^^ Ookei.

Ed Wood. Katsoin eilen muistin virkistämiseksi ja jep. Aivan yhtä loistava kuin muistinkin olleen. Ihana Tim Burton -leffa, niin hemmetin hieno ja hauska. Nauroin ihan kympillä läpi leffan, osaa se Johnny kyllä näytellä. Kertoo epäonnekkaasta elokuvan tekijästä, joka uskoo ihmeisiin, ja on valmis tekemään mitä vain elokuviensa eteen. Mahtavia näyttelijän suorituksia, katsokaa vaikka Sarah Jessica Parkeria tai Patricia Arquettea! Loistavia molemmat. Ja Depp on jotain niin parasta Ed Woodina. Mustavalkoinen, mutta eipäs tuo mitään, lisää elokuvaan sellaista burtonmaista tunnelmaa. Katsokaa, jos haluatte hyviä elokuvahetkiä.

Lost in Translation. Paras. Scarlett Johansson on niin paras. Ja elokuva oli niin törkeän hyvän. Sen kummempaa juonta en löytänyt, mutta ei se mitään, Bill Murray ja Scarlett tekivät loistoroolisuoritukset. Juoni on pääpiirteissään tämä: Nuori nainen ja vanhempi mies kohtaavat Japanissa kaiken yksinäisyyden keskellä ja löytävät toisistaan hengen heimolaiset. Aikaa vähän, tekemistä paljon, loistavia dialogeja ja päätähuimaavan kaunis lopetus. Suosittelen suuresti.

Eyes Wide Shut. Katsoin kun tuli telkkarista ja tykkäsin. Aika raaka ja kuvottava paikoin, mutta joku juonessa kosketti. Nicole Kidman teki taas niin loistavan roolisuoritukset. Eyes Wide Shutissa on oikeastaan niinkin yksinkertainen juoni, kuin että nainen melkein pettää, mies suuttuu, mieskin melkein pettää, siinä sitä sitten haahuillaan (mutta mitä loistavaa haahuilua) ja itketään ja sitten lopetetaan koko elokuva niinkin hienoon dialogiin kuin "What?" "Fuck". Loistava. Suosittelen niille, jotka ovat valmiita katsomaan vähän raskaampia elokuvia.

Muita suositeltavia on Kolmetoista, Ryöstö, Mr. and Mrs. Smith sekä Troija.

Hobitti Joka Puuttui

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #57 : Syyskuu 25, 2005, 21:07:56 »
Uusimmista elokuvista suosittelen ehdottomasti Liikkuva Linna
ja ehdottomasti originaaliversio.
Miyazakin uusin animaatio perustuu Diana Wynne Jonesin kirjoittamaan kirjaan Howl's moving castle.
Tarina kertoo nuoresta, ujosta hattukaupan myyjättärestä Sophiesta jonka noita kiroaa 90-vuotiaaksi. Sophie lähtee kaupastaan ja kaupungistaan ja päätyy kodinhoitajaksi charmikkaalle, hurmaavalle Hauru-nimiselle nuorelle velholle, joka asuu liikkuvassa linnassa.

Juonta on todella vaikea selittää hyvin, kuten jokaisen Miyazakin elokuvan juonta, mutta elokuva on aivan loistava. Miyazaki jatkaa totuttua tasoaan.

arvostelu: 5 tähteä
ohjaaja: Hayao Miyaazaki
vuosi: 2005
genre: animaatio

hieta

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #58 : Syyskuu 28, 2005, 13:54:03 »
Tanssii susien kanssa
Ehkä parhaimpia elokuvia ikinä. Tarina, musiikki ja maisemat ihan omaa luokkaansa, jää aina sanattomaksi. Itkuvaroitus.
Kevin Costner näytteli tuon pääroolin ja ohjasi koko elokuvan, kertoo armeijan luutnantista joka ystävystyy sioux(?)-intiaanien kanssa Amerikan sisällissodan aikaan 1800-luvulla.
Yksinkertaisesti upea.

Lisäksi kannatan tuota Pianistia ja Sademiestä, joka on vähän vanhempi mutta todella hyvä.
Ja Kaunis mieli, ehdottomasti.

Dolphin

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #59 : Lokakuu 10, 2005, 18:46:11 »
Moulin Rouge Loistava. Ihana, hauska, runsas, surullinen, mahtava musiikki. Hyvät näyttelijät Evan ja Nicole loistavia. Melkeimpä täydellinen.

The Others Paras kauhu elokuva, mitä olen nähnyt. Nicole Kidman jälleen loistava. Nicole asuu kahden valonaran lapsensa kanssa isossa talossa, jossa pianot soivat itseksiään ja vanha mummo ilmestyy mihin sattuu. Katsokaa ihmeessä.

Soud of Music Laulut ovat hyviä. Juoni on hyvä. Kuuluu musikaalien parhaimmistoon. Julie Andrews tulee hoitamaan laumaa lapsia ja siinä on vähän rakkauttakin.

Notting Hill Julia Robertsin ja Hugh Grantin hyvä komedia, joka oli hauska vielä toisellakin kerralla. Tämmönen romanttinen komedia keventää oloa kivasti.

Thelma ja Luise Road movie kahdesta naisesta, jota päättävät pistää elämän risaseksi. Mutta sitten alkaa mennä vähän överiksi. Loppuratkaisu hyvä ja komea.

Jali ja suklaatehdas Tämä uudempi Jhonny Depp versio. Se on hauska ja ehkä opettavainen.

Helmiä ja sikoja Hyvää suomalaista komediaa. Nauratti. Vastapainoksi tolle äskeiselle.

Cider House RulesHyvä ja kaunis elokuva. Kertoo orpopojasta ja hänen itsenäistymisestään. Pienen Suklaapuodin (ruotsalaiselta) ohjaajalta.

Kaunis ElämäIhana ja vähän surullinenkin juutalaismiehestä kertova elokuva. Vaikka kertookin juutalisvainojen ajasta on silti välillä tosi hauska.

PianoHyvä draama. Pääosan esittäjä ei puhu ollenkaan koko elokuvan aikana, mutta se ei missään nimessä häiritse. Näyttelijältä vaaditaan paljon, kun kaikki pitää ilmaista vain ilmeillä ja eleillä.

KeisarikuntaMusta iloinen suomalainen elokuva. Ei ehkä niitä syvällisimpiä, mutta eihän kaikkien tarvitse olla. Rentoutti mukavasti.

AmelieIhana Ranska. Heti tekee mieli päästä ranskaan. Söpö elokuva.

« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 04, 2007, 21:14:10 kirjoittanut Dolphin »

Dido

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #60 : Marraskuu 21, 2005, 20:49:45 »
Stand By Me - Viimeinen Kesä
Ihana elokuva, vaikka koulussa hätäisesti se katsottiinkin. Hauskasti kerrottu, välillä kertoja puhumassa ja välillä vuoropuheluita.Ei voi muuta sanoa, kuin tosi hyvä elokuva!

Äideistä Parhain
Pitää arvostaa suomalaisia elokuvia:P Tositapahtumiin perustuva
(uskon ainakin, että tositapahtumiin:D) elokuva, joka kertoo pienen pojan ahdingosta keskellä sotivaa maailmaa. Suomen oscar-ehdokkaaksikin päässyt elokuva, kannattaa mennä katsomaan, mutta varatkaa nenäliinoja mukaan; surullinen:)

Tuntematon Uhka (Outbreak)
Tuli lauantaina (19.11.2005)lauantain elokuva-actionina mtv3:selta. http://www.mtv3.fi/viihde/arvostelut/elokuva.shtml/34002?t
Tuossa onkin "lyhennelmä" elokuvan juonesta:)

muoks// laitan pari elokuvaa lisää:)

Rauhantekijä (Peacemaker)
Tuli lauantai-actionina 26.11.2005.Mahtava elokuva, paljon actioniaxD
http://www.mtv3.fi/viihde/arvostelut/elokuva.shtml/33606?r
Tuossa "lyhennelmä" elokuvasta:)

Fantastic Four
Kuuluisaan sarjakuvaan perustuva elokuva, jossa näyttelee muunmuassa Jessica Alba!Aivan paras elokuva!

Yksin kotona 1,2,3 ja 4
Hauskoja elokuvia, jossa päähenkilönä on aina pieni poika:DJos on tylsää, vuokratkaa Yksin kotona elokuva:D

The Green Mail - Vihreä Maili
Kovasydämisetkin alkavat varmasti itkeä tässä. Surullinen elokuva, joka kertoo 1935 vuoden Amerikassa olevasta E-osaston vankilasta, jonne tuodaan erikoinen vanki, jolla on "maagisia" voimia. Vanki on kuitenkin kuolemaan tuomittu, eikä kukaan voi estää hänen joutumista sähkötuoliin kuolemaan. E-osasto, tutummin Vihreä maili on saanut nimensä limen vihreästä lattiasta ja kun sitä pitkin kävellään elämän viimeiset metrit.

Poissa Damatris

 • seonnut
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Vain nerot hallitsevat kaaoksen!
Suosittele elokuvia
« Vastaus #61 : Marraskuu 25, 2005, 23:09:35 »
Jokaiselle joka pitää vähäänkään hevosista voin suositella Hidalgoa Se perustuu Hopkins ( Viggo Mortens) nimisen cowboyn ja hänen Hidalgo mustanginsa pitkänmatkanratsastuskilpailuun lähi-idän aavikoilla.
Hienosti toteutettu elokuva ja itse pidin hyvin paljon. Arvosanaksi antaisin 9+. Jos pidät hevosista tämä elokuva on ehdoton.
Sing me a song of seas and sun, chant me a spell of ice and fire

Derter

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #62 : Joulukuu 05, 2005, 18:25:53 »
Ensinnäkin suosittelen Gilbert Grapea. Toivottavasti kukaan ei ole minua ennen jo maininnut tätä, kyllä minä selasin kaikki suurinpiirtein lävitse, mutta jos nyt on jäänyt huomaamatta niin, oho.

Voi ei, minulla ei ole takakantea apuna, nyt täytyy ihan itse yrittää väkertää jonkinlaista esittelyä.
Pääosaa (Gilbert Grapea) näyttelee  Jhonny Depp. Toisessa suuressa osassa (Arnie Grape) näyttelee Leonardo DiCaprio. Muiden näyttelijöiden nimiä ei nyt valitettavasti tule mieleen. Elokuvan on ohjannut Lasse Hällström .

Elokuva kertoo tästä Gilbert Grapesta, joka hoitaa lihavaa äitiään, ja kehitysvammaista veljeään sekä muuta perhettään (ja heidän taloaan). Gilbertillä on Arnien lisäksi isoveli, joka on lähtenyt kotoaan, isosisko (Lucy) ja 15 vuotias pikkusisko (enmuistanimeä). Gilbert on töissä pienen kylän ainoassa ruokakaupassa.
Kylän poikki kulkee joka vuosi karavaani, ja Gilbert ja Arnie käyvät aina katsomassa sitä. Tänä vuonna yksi karavaanin autoista menee rikki, ja sen asukkaat joutuvat jäämään kylään, kunnes saavat osan joka on  vialla. Asuntoautossa asuu tyttö (nainen), Becky, ja hänen isoäitinsä, joka kehuu aina Beckyn ulkönäköä. (Oho, nyt eksyin sivuraiteille ^^)
Arnie on täyttämässä 18 vuotta, vaikka hänelle oltiin luvattu elinaikaa ainoastaan kymmenen vuotta.
Nyt he ovat järjestämässä Arnielle suuria syntymäpäiväjuhlia.

Siinäpä se niin, etten paljasta täysin sitä leffaa. Se on oikeasti loistava leffa, vaikka se ehkä tuossa kuvailtuna kuullostaakin vähän ei-niin hyvältä.
Minun on paljastettava vielä yksi juttu siitä leffasta, mitä jotkut ei välttämättä halua kuulla, joten...
Neehrep äsi no tynättrih äsnesti.

En voinut hillitä itseäni. ^^

Suosittelen vielä Amadeusta, josta kirjoitan pidemmästi vielä myöhemmin. Nyt on kiire. :)

// Nyt ei ole kai niin kiire, joten ehdin kirjoittaa lyhyen esittelyn Amadeuksesta. Ja nyt minulla on takakansi apuna. Mutta voi voi, se on Englanniksi, enkä nyt selvittele sitä, joten minun on vain näin nopeasti kerrottava siitä, omin sanoin. (Ääk!)

Elokuva kertoo Mozartista. Näyttelijöitä ovat mm. Tom Hulce ja F. Murray Abraham. Elokuvan on ohjannut Milos Forman.
En nyt mitenkään erityisemmin kerro elokuvan kulusta, sanon vain, että elokuva kertoo kateudesta: siitä, miten toinen säveltäjä on kateellinen Mozartin paremmista taidoista, ja siitä, mitä se saa aikaan, niin Mozartille, kun hänelle itselleenkin.

// Niin, minähän en tiedä tämän leffan ohjaajaa (tiedän, en muista) tai näyttelijöitä, muuta kuin että siinä näyttelevät ne Beatlesin tyypit, mutta suosittelen silti: A Hard Day's Nighthan se varmaan oli. Hauska leffa, joka kertoo yhdestä Beatles-yhtyeen päivästä. Tai minusta se oli vain yhdestä päivästä, mutta minähän en sitä oikein tiedä, kun katsoin sen puoliunessa aamulla, enkä oikein jaksanut ymmärtää siitä mitään,  mutta nauraa jaksoin. ^^

Toxicity

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #63 : Joulukuu 05, 2005, 19:52:24 »
Ehdottomasti parhain elokuva minkä olen koskaan nähnyt, on Kill Bill vol. 1. Se tosin on K-18, joten en ole ihan varma, saako siitä puhua täällä. No, mainitsen nyt mutten kerro sitten enempää. Aurorit poistanevat maininnan mikäli täytyy^^

Nyt tulee mieleen läjä elokuvia, mitä voisi suositella, mutta ne ovat kaikki K-18, murh. No, sanotaan sitten että Sin City (K-15) on käsittämättömän hieno elokuva myös. Se perustuu samannimisiin sarjakuviin, ja tämä ensimmäinen elokuva sisältää kolme tarinaa (sin City, Kohtalokas tappo ja Keltainen äpärä, ellen väärin muista). Elokuvan näyttelijäkaarti ja erikoistehosteet ja "värit" ovat myös hienoja.

Batman Begins (K-15) yllätti minut totaalisesti kun sen kävin Lontoossa katsomassa. Juoni, erikoistehosteet ja Christian Bale vakuuttivat (en sitten tiedä oliko järjettömän isolla valkokankaalla myös osuutta asiaan).
Minä en pidä juurikaan muista Batman -elokuvista, mutta tämä oli hieno. Se siis kertoo siitä, kuinka Bruce Waynesta tuli Batman. Ja hyvin uskottavasti. Jopa Katie Holmes oli ihan OK tässä elokuvassa.

Taru sormusten herrasta -trilogian ovat varmasti melko monet nähneet. Hienoja, upeita elokuvia, joista Sormusten ritarit noudattaa todella mukavasti kirjaa, ja on mielestäni trilogian paras osa. Kaksi tornia on näistä heikoin, mutta ihan OK:sti menee kirjan mukana tämäkin.
Kuninkaan paluusta oli jätetty paljon pois ja asioita muutettu tyhmästi, mutta silti pidin (ja pidän) hirveästi siitäkin. Mitäpä sitä näistä enää selittämään kun niin monet ovat varmasti nähneet ne^^

Vielä tulisi paljon elokuvia mieleen, mutta en viitsi venyttää viestiä enempää. Siinäpä niitä hienoja, suositeltavia elokuvia olisi.

Serenelle

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #64 : Joulukuu 06, 2005, 14:33:57 »
Tämä onkin mielenkiintoinen topicci. Täytyy selata ja yrittää bongata muutama leffa, jonka voisikin katsoa. Itse suosittelisin mm. seuraavia leffoja:

Gladiaattori. Tämä on ehdottomasti yksi lempileffoistani, eikä syynä ole suinkaan Russel Crowe gladiaattori asussa (ainakaan pelkästään). Historiallinen elokuva kertoo antiikin ajan Roomalaisesta legioonalaiskenraalista Maximuksesta, joka haluaisi voittoisan sotataistelun jälkeen palata vain kotiinsa vaimonsa ja lapsensa luo. Näin ei kuitenkaan pääse käymään, sillä Maximus on erittäin hyvissä väleissä kuolemaisillaan olevan keisari Marcus Aureliuksen kanssa ja tämä nimittääkin seuraajakseen Maximuksen oman poikansa sijaan. Luonnollisesti Keisarin vallanhimoinen poika ei ole tyytyväinen tilanteeseen ja alkaa tosi toimiin.
Pidin tästä elokuvasta, sillä se sisältää toimintaa parhaimmillaan. Elokuva on samaan aikaan hyvä toimintapläjäys, koskettava, mielenkiintoinen ja juoneltaan hyvä. Suosittelen.

Kreikkalainen Naimakauppa. En ole pitkään aikaan saanut parempia nauruja katsoessani elokuvaa, kuin tämän elokuvan aikana. Leffa tuli jonkin aikaa sitten telkkarista, ja omasta mielestäni se oli aivan huippu. Elokuva perustuu tositapahtumiin. Se kertoo kreikkalisesta naisesta, joka asuu suurine perheineen Jenkeissä. Kreikkalaisen perinteen mukaan kyseisen naisen tulisi löytää mies ja päästä naimisiin, saada kasa lapsia ja elää onnellisesti. Tämän tulisi tapahtua mahdollisimman nopeasti ja miehen pitäisi olla kreikkalainen. Ongelmana on lisäksi ettei nainen tunne itseään kovin viehättäviksi ja kokemusta miesten kanssa ei taida oikein olla, sillä nainen on hieman ujo. Elokuva perustuu naispääosaa näyttelevän naisen omaan elämään.
Tämä on todella hyvä leffa. Minuun se ainakin kolahti... Suosittelen lämpimästi kaikille huumoria kaipaaville.

Carneval

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #65 : Joulukuu 26, 2005, 23:34:45 »
Itse suosittelen...

Peter Pania (^^) (Osittain näyttelijän takia). Kaikki nyt varmaan tarinan Peter Panista tuntee. Siis kuinka hän asuu Mikä-mikä-maassa (Neverland) Helinä-keijun (Tinkerbell) ja Kadonneiden poikien (The lost boys) kanssa. Ja kuinka eräänä yönä Peter tutustuu Wendy, John ja Michael Darlingiin. Pan opettaa lapset lentämään ja vie heidät mukanaan Mikä-mikä-maahan, jossa melkein kaikki on mahdollista, myös se ettei koskaan kasva aikuiseksi... enempää en kerro. Tämä elokuva pitää itse nähdä! :D
Näyttelijöinä mm:
Peter Pan - Jeremy Sumpter
Captain Hook - Jason Isaacs
Wendy Darling - Rachel Hurd-Wood

Oma mielipide:
Minä pidän tästä hurjasti! Pidän muutenkin fantasiasta. Näyttelijät ovat <3 paitsi Wendy. En pidä yhtään hänen näyttelijästä... Peter Panista sen sijaan... (hänen hymynsä... *pyörtyy*) ;P Minusta tämä on aivan loistavasti toteutettu elokuva!! Suosittelen kaikille fantasiasta pitäville..! <3

Poissa castlevania

 • Enterpricen kapteeni.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Nihilisti.
 • Tupa: Tuvaton
Suosittele elokuvia
« Vastaus #66 : Joulukuu 28, 2005, 21:52:14 »
Okei, suosittelen näitä elokuvia, ensiksikin:

Amadeus, joku jo teki tästä suosittelun, mutta selostanpa hieman enemmän juonta, spoilaa pikkuisen, en aio koko leffaa selostaa kuitenkaan. Elokuva alkaa vuodesta 1823, kun italialainen säveltäjä Antonio Salieri syyttää itseään Mozartin kuolemasta ja koettaa tappaa itsensä. Hänet kuitenkin löydetään ja viedään mielisairaalaan. Siellä hän kertoo paikalliselle papille Mozartista ja tämän kuolemasta. Elokuva on hauska, koskettava ja totuudenmukainen ja suosittelen sitä kaikille. Mozartin musiikki on mahtavaa ja oikeisiin kohtiin ollaan osattu laittaa oikeita sävellyksiä. Hauskimpia kohtauksia on Mozartin jatkuva keskenkasvuinen kikatus. Tom Hulce vetää loistosuorituksen Mozartina, kannattaa katsoa!

Toinen elokuva, jota suosittelen on Star Wars Sithin kosto. Mielestäni Star Warsin osista paras. Kloonisodat raivoavat kasvattaen kuilua jedineuvoston ja ylikansleri Palpatinen välillä. Anakin Skywalker joutuu näiden tapahtumien uhriksi, joka muuttaa hänet kammottavaksi Darth Vaderiksi. Tehosteet ovat näyttäviä ja juoni loistava, suosittelen kaikille, etenkin Star Wars-faneille.
"Oh, my offense is rank, it smells to heaven! It hath primal elder curse upon it; the brother's murder.

Myar

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #67 : Tammikuu 05, 2006, 04:52:55 »
SPOILAA!
Tanssii Susien Kanssa
Suosittelisin elokuvaa kaikille, jotka tykkää länkkäreistä ja ehkä jopa vähän historiallisista elokuvista.

   Tanssii Susien Kanssa On Kevin Costnerin ohjaama lännenelokuva, jossa hän myös itse näyttelee pääosaa. Elokuva on voittanut 7 oscaria, eli siitä tykkää muutkin kun minä!
   
   Elokuva kertoo John -sukunimeä en muista- nimisestä vaaleaihoisesta luutnantista (olettaisin että hän on luutnantti) joka lähtee tutkimaan kahdestaan hevosensa kanssa intiaanikulttuureita keskelle intiaanien asuttamaa kylää (no ei siis varsinaisesti keskelle, mut se ei ole olennaista).

   Siellä hän siis törmää Sioux-intiaaniheimoon ja pienten mutkien kautta ystävystyy tämän heimon kanssa ja päätyy jopa naimisiin tällä retkellään. Myöhemmin muut valkoihoiset sotilaat saavat selville tämän John-luutnantin petoksen eli että hän veljeilee intiaanien kanssa vaikka tarkoitus olisi tappaa niitä... Tästä seuraa karmivaa jälkeä mutta loppu on kuitenkin aika onnellinen. Ennen masentavia lopputekstejä missä kerrotaan heimon tuhoutuneen valkoisten takia.

   Ja leffan nimihän tulee siitä, kun intiaanit haluavat antaa Johnille nimen ja he näkevät tämän leikkivän erään suden kanssa, jonka valkoiset myöhemmin ampuvat, murr! Eli siis Tanssii Susien kanssa on luutnantin heimonimi, joka intiaaneilla aina tunnetusti on.

   Minusta leffa oli todella hieno elämys, enkä kertaakaan päässyt kyllästymään vaikka se kestää lähes 4tuntia... Elokuva on koskettava ja tuo uutta perspektiiviä intiaanien elämään. Historiankirjoissa annetaan intiaaneista raaka ja murhanhimoinen kuva tässä taas intiaanit olivat rauhallista kansaa jotka halusivat vaan oman tilansa. Mielestäni asettelu oli mielenkiintoinen. Yleensä katselen aika paljon komedioita, mutta tämä elokuva säväytti toisella tapaa. Suosittelen ehdottomasti katsomaan ![google][/google]

Missy

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #68 : Tammikuu 05, 2006, 14:00:10 »
AMERICAN PIE - BAND CAMP
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

//Thomas poisti kielletyn vihreän värin käytön ja muutti sen korostukseksi.
//Eleanír korjasi spoilerin :)
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 31, 2007, 11:47:26 kirjoittanut Eleanír »

Poissa Hagrid

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Suosittele elokuvia
« Vastaus #69 : Tammikuu 05, 2006, 22:45:23 »
Naisen tuoksu
Todella upea draamaelokuva, että oikein kylmät väreet tulee iholle pelkästään jo aivan uskomattoman ihanan, Ala Pacinon takia.
Elokuva kertoo sokeasta everstistä joka palkkaa itselleen opiskelijapojan apulaisekseen New Yorkin reissua varten, joka tulee muuttamaan heidän molempien elämän.
"Älä kutita nukkuvaa lohikäärmettä."

Vendelay

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #70 : Tammikuu 06, 2006, 22:34:46 »
Paljon on hyviä leffoja, mutta näitä kahta en ainakaan nähnyt kenenkään suosittelevan eli:

The Saw k-18

Juonta ei kannata kertoa, sillä elokuva perustuu ennalta arvaamattomuuteen. Kauhu/trilleri miten sen nyt sanoo, psykopaattinen leffa, ja erittäin hyvin tehty. Jäi kamalat painajaiset, mutta todella hyvä leffa. Ei ihan heikkohermoisimmille.

Ohjannut James Wan ja kirjoittanut Leigh Whannel

Karhuveljeni Koda

"Kertoo vilkkaasta intiaanipoika Kenaista, joka metsästysretkellään muuttuu karhuksi. Hänen seuraansa lyöttäytyy karhunpentu Koda, jonka seurassa nuorukainen oppii ymmärtämään eläinten maailmaa. Näin Kenai tajuaa, ettei väkivalta ole oikea ratkaisu elämän kipeissä käänteissä. Tarjolla on siis tyypillistä keskitien Disneytä."

Aivan ihana leffa, suosittelen lämpimästi.
PS. Elokuvan hirvet ovat parhaimmistoa.

acoustic

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #71 : Tammikuu 07, 2006, 12:04:42 »
The Lion King (Leijonakunignas)
Kaikista maailman elokuvista tämä on varmaan lempparini - näin sen ensimmäisen kerran 3 - 4-vuotiaana, pidin jo silloin. Tarina on varmaan monelle tuttu - Simba karkaa kotoaan, sillä hän syyttää itseään isänsä, Mufasan, kuolemasta. Sillä aikaa kun Simba elää lokoisaa elämää kahden uuden ystävänsä kanssa, hänen setänsä, Scar - joka murhasi Mufasan - ottaa Jylhämaan haltuunsa, valliten sitä häijysti ja epäoikeudenmukaisesti, kunnes Siman lapsuudenystävä Nala etsii Simban käsiinsä, sillä tämä on ainoa, joka voi palauttaa järjestyksen Jylhämaahan.

Elokuva on aivan upea, musiikki, animaatiot, juoni..kaikki osui kohdalleen. Sellainen elokuva, joka osaa vieläkin hämmästyttää ja jopa itkettää oikeissa kohdissa.

The Village (Kylä)
M. Night Shyamalan palasi vuonna 2004 uuden elokuvansa kanssa, jonka näyttelijäkaartiin kuului monta kuuluisuutta, kuten Oscar-voittajat Adrien Brody ja William Hurt, sekä Ladder 49-leffasta tunnettu Joaquin Phoenix. Elokuvaa kertoo vanhanaikaisesta kylästä, jonka asukkaat elävät pelossa metsissä asuvien olioiden takia. Kun Lucius Hunt (Phoenix) kuitenkin makaa kuolemanvuoteellansa, tämän kihlattu Ivy Walker (Bryce Dallas Howard) päättää kulkea metsän läpi toiseen kylään hakemaan apua.

Monet pettyivät elokuvaan, sillä se enteili The Ringin tai The Grudgen (Kaunan) kaltaista kauhua, olihan ohjaaja kuuluisa kauhuleffoistaan. Vaikka The Village ei pelästyttämistasollaan ylläkään yhtä korkealle kuin Kauna, niin M. Night Shyamalan osaa luoda kauhua omalla tavallaan, peläsyttäen katsojat mielenkiintoisella juonella.

Pidän elokuvasta, koska en ollut koskaan nähnyt mitään sen kaltaista - suosittelen siis teille, jotka olette kyllästyneet katsomaan tyypillisiä kummitus-hyppää-esiin-komerosta kauhuleffoja, ja haluatte nähdä mahtavan elokuvan, jossa on lahjakkaita näyttelijoitä, hyvää musiikkia, ja mitä kekseliän juoni.

Muihin hyviin elokuviin kuuluvat mielestäni Brother Bear (Karhuveljeni Koda), Lord of the Rings-trilogy (Taru Sormusten Herrasta-trilogia), sekä perussuomalainen Menolippu Mombasaan.

flutter

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #72 : Tammikuu 07, 2006, 22:13:34 »
Jos pidät hieman perverssistä huumorista ja kaipaat yhtä keiroutuneen ystäväsi kanssa takuuvarmat naurut myöhäisiltaan, katso
Human Nature
Tulet näkemään karvaisia miehiä, karvaisia naisia, alastomia miehiä, alastomia naisia, mielentilastasi riippuen huonoa/nerokasta pikkupoikien paneskeluhuumoria, odottamattomia juonenkäänteitä, salaliittoja ym.
Elokuvasta jäi minulle avartava ja lähtemätön vaikutus, minkä seurauksena nimesin idolikseni miespääosan esittäjä Rhys Ifansin.

Vaihtoehtoisesti voit myös katsoa oikean kulttielokuvan, legendaarisen
The Rocky Horror Picture Shown
Elokuvan katsominen on kuitenkin epäsuositeltavaa, jos et tahdo nähdä transvestiitteja / miehiä korsetissa ja sukkanauhoissa tai et pidä epäsiveellisistä elokuvista tai et tahdo jäädä koukkuun.
Katsoimme kyseistä elokuvaa ystäväni kanssa toistolla 3 kertaa peräkkäin ja lauloimme dvd-ekstrojen sing-alongeja joskus myöhäiseen/hyvin varhaiseen kellonaikaan.
Pääni meinasi räjähtää ja näin seuraavat pari yötä uuh-painajaisia Frankista joka tulee ja piiskaa.

Anki M

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #73 : Maaliskuu 01, 2006, 21:32:04 »
Suosittelen elokuvaa nimeltä Ratsu mereltä. Elokuva on irlantilainen ja tarkoitettu kai alunperin lapsille, mutta sillä on paljon annettavaa kaikenikäisille.

Tarina on hieno ja hieman surumielinen, mutta lohdullinen. Vapauden kuvaus on upeaa. Tämän kun katsoo niin haluaa ruveta kulkuriksi.

Pääosassa on kaksi poikaa, joiden vaari näkee valkoisen hevosen nousevan merestä. Varsinkin pienempi poika kiintyy suuresti hevoseen ja ikävyyksiähän siitä seuraa.

Elokuvassa vapaa kulkurielämä ja kaupunkilainen kerrostaloelämä kohtaavat. Elokuva kertoo myös ymmärtämättömyydestä ja ahneudesta, kun kaupunkilaiset eivät oikein tahdo hyväksyä ja ymmärtää "nykypaimentolaisten" elämäntapaa.

Kannattaa katsoa.

Lisätietoja löytyy täältä: http://www.sea.fi/lahikuvassa/keltit/ratsu.html. Vasta tuota linkkiä etsiessäni muuten huomasin, että elokuvan on ohjannut Mike Newell, joka ohjasi myös Liekehtivän pikarin.

Poissa papitsu

 • Vuotislainen
Suosittele elokuvia
« Vastaus #74 : Maaliskuu 01, 2006, 22:28:47 »
Suosittelen kaikkia elokuvia missä näyttelee Arnold Schwarzenegger. Varsinkin herran vanhempi tuotanto on loistavaa "aivot narikkaan"-äksöniä. Suurimmassa osassa elokuvia on vielä loistavia one-linereita. Conan the Barbarian, Terminatorit, Total Recall, Commando, The Running Man, Red Heat... Loistavia elokuvia.[/b]
Tyhjää.

hantza

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #75 : Maaliskuu 04, 2006, 18:12:10 »
Huhhuh, paljon onkin jo sanottu, mutta tietysti minun pitää hulluna leffafriikkinä tunkea mielipiteeni sekaan :) Olen niin kaikkiruokainen, että mainitsen vain murto-osan niistä ihanista elokuvista, joita maailma kantaa :)

Suosittelen lämpimästi kaikkia Tim Burtonin elokuvia, vaikka nämä viimeiset ovatkin olleet hieman sokerilla höystettyjä. Eipä siinä mtn, taito ja taika ovat yhä tallella!

King Kong oli mielestäni aivan upea elokuva ellei juonellisesti niin visuaalisesti sitten. Äksöniä löytyi sopivasti jopa minulle. Kyllä sekin auttoi lisäämään leffan arvoa, kun bongasin Adrien Brodyn näyttelijöiden seasta ;) Juonta nyt on turha alkaa kertoa, eiköhän rakas apinamme ole sen verran kuuluisa.

Rita Hayworth - Avain pakoon on ehdoton suosikkini (ihme ja kumma ettei sitä vielä mainittu). Green Milen ohjaajalta ja jälki on aivan yhtä loistavaa (perustuu myös Kingin jatkoromaaniin). Elokuva on kekseliäs, herkkä ja kaunis, hahmot sympaattisia ja kaikkea muuta kuin paperinohuita! Tämä elokuva herättää henkiin jokaisen hahmon, mikä on varsin harvinaista. Itkeminen on hyvinkin mahdollista eli kannattaa varautua nenäliinoin ;) Juonesta en sen enempää kerro, miljöö on vankila.

Tanssin ystäville suosittelen Dirty Dancing(1987)-elokuvaa. Vanha musiikki kunniaan! Hahmot ovat myös hauskoja, vaikkakin stereotyyppisiä ja Johnny  (Patrick Swayze) on nyt vain niin ihana :) Tanssiminen saa kylmät väreet niskaan ja kyyneliltä ei välty! (Minä kylläkin itken kaikissa leffoissa :D) Honey on myös malliesimerkki hyvästä tanssimisesta.

Okke, näitä on aivan liikaa. Sain teiltäkin hyviä vinkkejä, kiitos siitä! Toivotaan, että lämpenette näille ja jatketaan katsomista ;)

Hups, meinasi unohtua vuosisadan ihanin leffa: Brokeback Mountain! Se oikeasti on must see-elokuva ja niin kaunis kuvaus miesten välisestä kiintymyksestä (ei tuossa leffassa voi edes puhua niin latteasta asiasta kuin homoudesta) että kipeää tekee. Kuinka epäreilu maailma onkaan ja kuinka kauniisti se voidaan nähdä! Ihan itkettää :( Tietysti mainitsemisen arvoisia ovat klassikot kuten Disneyt, Indiana Jonesit ja James Bondit :D

Baraka

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #76 : Maaliskuu 04, 2006, 18:28:51 »
Spoilannee

Koston liekki (K-15) on Mexicoon sijoittuva elokuva, jonka pääosassa nähdään henkivartija John Creazya näyttelevä Denzel Washington. Pahasti ryypiskelevä John saa suojeltavakseen rikkaan perheen tyttären Pitan, ja Creazy uskoo selviytyvänsä tehtävästä kuin tehtävästä. Mutta pian hetkeksikin herpaantunut katse, ja suojeltava tyttö on kadonnut kidnappaajien hoteisiin. John lähtee nappaajien perään yrittäen saada Pita ehjänä kotiin vanhempiensa luokse, ja tavoitteena on murhata kaikki juoneen osallistuneet. Tapahtumat kuulostavat hyvinkin perinteisiltä, mutta tämä elokuva on omaa laatuaan^^

lost lullaby

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #77 : Maaliskuu 05, 2006, 10:11:03 »
Crash
Kertoo rasismista ja rotusorrosta yleensä. Sijoittuu nykypäivän Los Angelesiin. Elokuva ei tuomitse ketään, mikä on aika erikoista, ja se kertoo aiheesta useasta näkökulmasta. Eikä tämä todellakaan ole mitään puhtaasti valkoiset versus mustat, vaan vivahteita löytyy monensorttisia.
Suosittelen lämpimästi, tämä elokuva pistää miettimään, että rasismia ei ole aina se yleisin ja näkyvin.
Elokuva voi olla järkyttävä, joten miettikää kahdesti, ennenkuin katsotte. Ei mitään verta lennä tai mitään sellaista.
Näyttelijöitä mm. Ryan Philippe, Ludacris, Brendan Fraser, Sandra Bullock, ööh loppujen nimiä en nyt kylmiltään muista. Mutta katsokaa, jos pidätte muistakin kuin teinileffoista.

Charlotte von Craven

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #78 : Maaliskuu 06, 2006, 16:23:52 »
SAKSIKÄSI EDWARD
Pidän tästä leffasta todella! Tässä juonta:
Tiedemies on luonut olennon, joka on melkein ihminen. Sen nimeksi hän on antanut Edward (Johnny Depp). Edward on vielä keskeneräinen, sillä hänen käisensä paikalla on sakset. Tiedemies kuitenkin kuolee ennen kuin Edward on saanut kätensä, ja Edward jää yksin hoitamaan tiedemiehen taloa. Eräänä päivänä ystävällinen meikkimyyjä tulee kauppaamaan meikkejään tiedemiehen talolle ja kohtaa siellä Edwardin. Myyjä säälii häntä, ja ottaa hänet asumaan omaan taloonsa, Siellä Edward tapaa mm. myyjän tyttären Kimin, josta Edward pitää todella. edwaedista tulee kuuluisa ja siitä alkavat myös vaikeudet.
Elokuva on hyvä ja liikuttava, ja löytyy siitä huumoriakin. Johnny Depp  on tapansa mukaan LOISTAVA roolissaan herkkänä mutta kohteliaana Edwardina. Ehdoton arvosana on 10+![/b]

Mömmö

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #79 : Huhtikuu 25, 2006, 22:41:39 »
Mustalaisten aika
Hirveän surullinen ja samaan aikaan hauska ja omituinen kertomus mustalaispojasta, joka ahneuksissaan sortuu kauheuksiin. Itkin ja nauroin ihan hirveästi elokuvaa katsoessani ja olin tosi vaikuttunut siitä miten voi olla mitään niin hienoa. Äitini sanoi, ettei voinut puhua puoleen tuntiin nähtyään elokuvan.

Kimpassa (Tillsammans)
Kertoo 70-luvusta ja kommunisteista, sekä tytöstä ja hänen veljestään ja äiditsään, jotka joutuvat pakenemaan juopottelevaa isää veljen luo kommuuniin. Kimpassa on myös surullinen, mutta toisaalta hirveän hyväntuulinen elokuva ja joka kerta kun katson sen rakastun uudestaan niihin ihmisiin ja harmittaa ihan vietävästi, kun ne ovat vaan elokuvan hahmoja ja sitten en ikinä voi tuntea niitä oikeasti. Elokuvan henkilöt uskovat sosialismiin ja ihmisen hyvyyteen ja solidaarisuuteen ja olen jopa oppinut pitåämään yhdestä abban kappaleesta, koska se soi tuossa elokuvassa.

Dancer in the dark
von Trierin aivan loistava elokuva musikaali. Björk on pääroolissa hurmaava ja hänen musiikkinsa on ihanaa ja itkin silmät päästäni kun katsoin tätä elokuvaa. Tulipahan vaan mieleen, että von Trier on ehkä aika nero jäbä. Voi herran jumala miten voi olla mitään näin hyvää.

American Beauty
Loistavia henkilöitä, kritiikkiä nykylänsimaista yhteiskuntaa kohtaan ja ihan järjettömän hauskoja kohtia, mutta koskettavakin kyllä.

Hair
(näitä on ehkä tehty useampi, mutta itse puhun Milos Formanin ohjauksesta)
Musikaali. 70-luku. Hippejä ja ihan loistavaa musiikkia. Hauska ja lumoava ja surullinen myös.

destine

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #80 : Huhtikuu 27, 2006, 16:49:41 »
House of D
Todella hyvä elokuva, jonka David Duchovny on itse kirjoittanut ja ohjannut ja näytttelee myös elokuvassa. Näyttelijäkaarti on todella hyvä ja juoni erittäin koskettava. Pidän siitä kovasti. Juoni kertoo nuoresta pojasta, Tommysta, jonka isä on kuollut syöpään, äiti täysin hakoteillä ilman miestään ja paras ystävä on vammautunut Pappass. Tommyn elämä alkaa mennä sekavaksi ja pieleen hänen tavattuaan naisvankilassa istuvan leidin, jolle alkaa puhua.
Näyttelijöinä mm. David Duchovny, Anton Yelchin, Robin Williams...

Joy Ride
Mahtava elokuva, täynnä jännitystä. Hyvät näyttelijät ja onnistunut juoni - harvoin kauhu/thrillerielokuvissa juoni onnistuu. Lewis ja Fuller ovat veljekset, ja Fullerin päätettyä lähtemään hakemaan ystäväänsä Coloradosta, hän ottaa veljensä matkalla mukaan. Heidän yksinkertainen pila radiopuhelimella koituu erittäin kohtalokkaaksi. Näyttelijöinä mm. Paul Walker ja Steve Zahn.

Kurjat - Les Misérables
Perustuu samannimiseen kirjaan. Näyttelijäkaarti on todella hyvin valittu ja se saa elokuvasta todella hyvän. Aikahyppelyjä oli paljon, eli voitiin mennä jopa kymmenen tai enemmän vuosia eteenpäin.
Juonesta hieman: Entinen varas Jean Valjean, joka on vaihtanut kuitenkin nimensä, on kaupungin pormestari ja hyväsydäminen sellainen. Kun uusi poliisipäälikkö (tai vastaava) saapuu kaupungiin, hän epäilee pormestarin olevan varas Valjean ja yrittää todistaa tätä. Valjean kuitenkin pääsee aina tämän hyppisistä.
Näyttelijöinä mm. Geoffrey Rush, Liam Neeson, Uma Thurman...

Salasana Mercury
Perustuu Simon Says -nimiseen kirjaan, mutten tiedä onko juoni sama. Näyttelijät ovat myös hyvin valittu ja juoni hyvin toteuttu.
Juonesta hieman: Simon on 6-vuotias autistinen poika, joka vahingossa ratkaisee huippusalaisen järjestelmän, joka pitää monet salatehtävissä ympäri maailmaa olevat amerikkalaiset turvassa. Järjestelmän johtaja haluaa eliminoida pojan kansallisen turvan merkityksessä, mutta onnistuu vain tapattamaan pojan vanhemmat. Bruce Willis esittää poliisi Artia, jolla on menneisyydessään epäonnistunut peiteoperaatio, ja hän alkaa suojelemaan poikaa - hinnalla millä hyvänsä.
Näyttelijöinä mm. Bruce Willis, Alec Baldwin, Miko Hugher, Chi McBride...

Kasvoton mies
Mel Gibsonin esikoinen eli hänen ensiohjauksensa. Hän näyttelee myös itse elokuvassa. Nuorta Chuckia näyttelee Nick Stahl, joka on näinä päivinä tunnettu tv-sarjasta Carnivalé. Muutenkin näyttelijäkaarti on todella hieno ja asiansa osaava. Elokuvan juoni on todella koskettava tarina ystävyydestä ja Mel Gibson on tehnyt elokuvasta todella mahtavan.
Juonesta hieman: Chuck on perheensä ainut poika ja tuntee olonsa tyhmäksi kolmen älykkään naisen seurassa. Hän tutustuu Justiniin, joka on polttanut kasvonsa auto-onnettomuudessa, ja pyytää tätä opettamaan häntä - Chuck haluaa sisäoppilaitokseen, jossa hänen isänsä joskus opiskeli. Justinin opettaessa Chuckia, heidän välilleen kehittyy suuri ystävyys, mitä monikaan ei ymmärrä opetuksen paljastuessa.

Iria

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #81 : Huhtikuu 09, 2007, 20:10:55 »
The Secret Garden

Kaikki 1900-luvulle sijoittuvat brittileffat taitavat olla hyviä. Tämä oli ainakin erinomainen. Hyvät näyttelijät (myös Pottereissa McGarmiwaa esittänyt Maggie Smith), hienosti kuvattu, kaunis tarina. Loistavaa työtä! Teki heti mieli lähteä Englantiin, kävelemään jollekin huuruiselle nummelle auringonnousun aikaan. Koskettava elokuva, jota en kuitenkaan suosittele toiminnan ystäville.

Kiffa

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #82 : Huhtikuu 25, 2007, 19:21:16 »
Kellopeliappelsini
Hyvä mutta hiukan erikoinen leffa.

Pelkoa ja Inhoa Las Vegasissa
Kertoo hauskalla tavalla huumeiden vaaroista.

Revlon

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #83 : Huhtikuu 28, 2007, 00:24:47 »
Näitähän kyllä riittäisi, mutta sellaiset tahtoisin mainita kuin

The Crying Game
Juonta on aika tyhjänpäiväistä selittää, kun se sisältää yllätyksiä ihan alusta alkaen. Oikeastaan tästä on vaikea sanoa mitään muuta, kuin että loistava on. Pitää ehdottomasti katsoa ennen itsensä perehdyttämistä juonenkäänteisiin.
(Vasta hokasin että ohjaaja sama kuin Veren vangeissa o_O Enpä olisi ihan heti arvannut.)

Veteen piirretty viiva
Sotaelokuva, joka ansaitsisi niin paljon suuremman suosion. Käsittääkseni ilmestyi yhtäaikaa Pelastakaa Sotamies Ryanin kanssa, ja jäi täten jalkoihin. Ohjaaja on mm. The New Worldistä tuttu Terrence Malick, mutta sotaelokuvana Veteen piirretty viiva ei ole aivan yhtä hidastempoista meininkiä. Vähän erilainen jenkkisotaleffa kyseessä, kannattaa katsastaa.

Jigsaw

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #84 : Toukokuu 03, 2007, 22:51:47 »
 Blues Brothers
Loistava elokuva joskus 80 luvulla tehty todella tyylillä tehty ja lupaan että ett kadu katsomista koska niin hyvä semmoinen huumori ja muutenkin todella hienosti tehty elokuva suosittelen

Poissa atex

 • Vuotislainen
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #85 : Toukokuu 04, 2007, 13:12:40 »
Blues Brothers
Loistava elokuva joskus 80 luvulla tehty todella tyylillä tehty ja lupaan että ett kadu katsomista koska niin hyvä semmoinen huumori ja muutenkin todella hienosti tehty elokuva suosittelen

Tuo pitää katsoa aina uudestaan. Meno on tajutonta.

Poissa Miukumauku

 • @!
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #86 : Toukokuu 06, 2007, 03:45:01 »
Step up

Kaikille jotka pitävät tanssimisesta tai edes toivovat osaavansa tanssia. Ihan mahtavaa tanssimista, ja koko leffa menee sujuvasti eteenpäin. Romanttinen leffapläjäys, eikä hyvännäköinen miespääosan esittäjä Channing Tatum taatusti alenna tunnelmaa ;)

Casino Royale

Daniel Craig. Tarvitseeko muuta sanoa? No ehkä pari sanaa.
Ehdottomasti paras Bond kautta aikojen. Roolitus kohdallaan ja niin on kaikki muukin. Mitä muuta enää tarvitsee täydelliseen elokuvaan?
But never love. Never happiness. Never love.

Kiffa

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #87 : Toukokuu 06, 2007, 11:12:21 »


Casino Royale

Daniel Craig. Tarvitseeko muuta sanoa? No ehkä pari sanaa.
Ehdottomasti paras Bond kautta aikojen. Roolitus kohdallaan ja niin on kaikki muukin. Mitä muuta enää tarvitsee täydelliseen elokuvaan?

Hyvähän tämä oli juu mutta eroaa muista Bondeista minusta väärällä tavalla koska tässä leffassa Bond rakastuu jota ei oo tapahtunu sitten sen jälkeen kun sen vaimo kuoli. Bond ei kertaakaan pyydä martiinia ravistettuna ei sekoitettuna, vaan yhdessä kohdassa kun häneltä kysytään kummin hän haluaa Bond sanookin että ihan sama! Ja lisäksi Bond keksii jonkun oman drinkin. Minä en ainakaan ollut tyytyväinen näihin uudistuksiin. Vakio repliikki sentään oli jätetty eli "My name is Bond, James Bond." Olisin ollu tosi pettyny jos edes tätä repliikkiä ei olisi sanottu.

alicia

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #88 : Toukokuu 13, 2007, 17:20:30 »


Casino Royale

Daniel Craig. Tarvitseeko muuta sanoa? No ehkä pari sanaa.
Ehdottomasti paras Bond kautta aikojen. Roolitus kohdallaan ja niin on kaikki muukin. Mitä muuta enää tarvitsee täydelliseen elokuvaan?

Hyvähän tämä oli juu mutta eroaa muista Bondeista minusta väärällä tavalla koska tässä leffassa Bond rakastuu jota ei oo tapahtunu sitten sen jälkeen kun sen vaimo kuoli. Bond ei kertaakaan pyydä martiinia ravistettuna ei sekoitettuna, vaan yhdessä kohdassa kun häneltä kysytään kummin hän haluaa Bond sanookin että ihan sama! Ja lisäksi Bond keksii jonkun oman drinkin. Minä en ainakaan ollut tyytyväinen näihin uudistuksiin. Vakio repliikki sentään oli jätetty eli "My name is Bond, James Bond." Olisin ollu tosi pettyny jos edes tätä repliikkiä ei olisi sanottu.

Itse käsitin tämän elokuvan siten, että siinä Bond oli vasta ylennetty 007:ksi. Eli se sijoittuu ennen noita vanhempia elokuvia. Mm. hän ei ollut vielä ns. keksinyt tätä "ravistettuna ei sekoitettuna" fraasia. Mutta korjatkaa, jos olen väärässä.

Itse suosittelen Moulin rougea. Sen jaksaa katsoa aina uudestaan ja uudestaan. Mutta koska siitä löytyy jo arvostelu, niin ei siitä sen enempää.

Miss Strigidae

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #89 : Toukokuu 13, 2007, 17:46:56 »
Saippuaprinssi
Paras kotimainen elokuva minkä olen nähnyt. Humoristinen elokuva, ja mahtaavat näyttelijät.
Rooleissa mm. Pamela Tola, Mikko Leppilampi ja Outi Mäenpää.
Kannattaa katsoa!
Narnia: Velho ja Leijona
Ihanaa fantasiaa! Oli juuri sellainen kuin kuvittelinkin. Jos pidät kirjasta kannattaa katsoa.
Minä pidin.
Honey oli mahtava tanssielokuva, josta jokainen tanssin harrastaja saa varmasti inspiraaatiota.
Mean Girls Hulvattoman hauska komedia, jonka jaksaa katsoa vaikka miten monta kertaa! Kevyttä ajanvietettä.. Saa nauraa ihan melkein koko leffan ajan.. pääroolissa loistaa Lindsay Lohan.
She's the man Hauska elokuva. Täynnä hauskoja kohtia, ja näyttelijätkin ovat okei.
Kannattaa katsoa, jos haluaa nähdä kunnon komediaa..
Nyt ei tuu muita mieleen...
Muoksin jos tulee...

Poissa jossujb

 • Kardinaali
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #90 : Toukokuu 21, 2007, 19:34:31 »
The Blues Brothers

Valinta on aina vaikeaa, mutta kyseessä on aivan totaalisen upea elokuva! John Landis ohjaa, Dan Aykroyd ja John Belushi on nimirooleissa, voiko parempaa edes olla? No ehkä leffaa tässä pitäisi kuvaillakin...

Leffa alkaa kun "Joliet" Jake Blues (Belushi) pääsee vankilasta ja veli Elwood (Aykroyd) nappaa kaverin käytettyyn poliisiautoon vankilan edustalta. matka jatkuu orpokotiin jossa veljekset ovat viettäneet lapsuuden, ja jossa kyseisen paikan nunna kertoo paikan olevan menossa myyntiin, jos 5000 dollaria ei löydy. Ja nunnahan ei ota vastaan varastettua rahaa. Ei muuta kun poikien vanha bändi The Blues Brothers yhteen ja keräämään keikoilla rahaa ja siinä sivussa mm. saamaan poliisit, natsit ja hillybillycowboy perään, ryttäämään parisataa poliisi autoa, räjäyttämään bensa-asema ja tietenkin vetämään hienoja biisejä kuten Everybody needs somebody!

Ehkä vähän turhan mainospuhe, mutta oikeasti TODELLA hauska komedia, siis jos pitää erikoisestä hiukan ehkä vanhahtavaan jo muuttuvasta ja kuivahkosta huumorista. Elwood on niin suloinen autolla hurjasteleva hissukka ja Jake on valehtelva paskiainen, mutta viihdyttävä sellainen. Ja musiikki... musikaalihan se koko elokuva on, kyseessä on toinen niistä elokuvista joissa on esiintynyt Aretha Franklin (toinen oli muuten The Blues Brothers 2000), joka lauloin kappaleensa Think, mukana on myös Ray Charles ja James Brown... uuh...

Siks toisekseen, John Belushi kuoli niin nopeasti tämän elokuvan tekemisen jälkeen, että tämän elokuvan katsominen on kunnianosoitus tälle komediannerolle. Ja oikeastaan tämä on ainoa elokuva jossa Dan Aykroyd osaa näytellä minua miellyttävästi. On se Elwood vaan niin lutunen...

Ei mutta kannattaa katsoa seuraavan kerran,kun kyseistä leffaa näytetään telkkarissa, jos ei juonesta tykkää, niin musiikista voi nauttia. ja pliis, katsokaa nimenomaan tämä eka osa eikä sitä kehnohkoa jatko-osaa (jossa kylläkin on myös aivan MAHTAVA musiikki)
"No-one expects the Spanish Inquisition!"

Poissa Zenzibar

 • Pelastaja katsoi profiiliaan ja läikytti teetä pöydälle
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • kesäinen-eskapisti-merirosvo-jedi-söpö-skotti
  • Home sweet home
 • Pottermore: BloodNight6399
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #91 : Toukokuu 22, 2007, 16:57:05 »
Antakaa armoa, jos joku on jo nämä sanonut, mutta kun en jaksanut kahlata joka ainoaa viestiä läpi..

Volcano
Mahtava elokuva, ihastuin täysin.
Se kertoo poliisista (Tommy-Lee Jones) joka alkaa tutkimaan mielenkiintoisia laavapurkaumia kotikaupungissaan. Hän asuu tyttärensä kanssa ja he joutuvat yhdessä kamppailuun pelottavaa tulivuorta vastaan, joka purkautuu keskellä kaupunkia! Todella hyvä.. :)

Pirates Of The Caribbean - Curse Of The Black Pearl ja Dead Man's chest
(nuo on varmaan jo sanottu, mutta minkäs teet)

Jos joku ei tiedä mitä näissä elokuvissa tapahtuu, niin äkkiä kauppaan tai videovuokraamoon! Ne kertovat enimmäkseen Merirosvosta nimeltä Jack Sparrow (Johnny Depp) sepästä/merirosvosta nimeltä Will Turner (Orlando Bloom) ja kuvernöörin tyttärestä nimletä Elisabeth Swann (Keira Kinightley).
Vauhdikas, humoristinen ja täynnä toimintaa. Todellakin näkemisen arvoiset elokuvat!

Saw 1 ja 2

Kauhuelokuvat, jotka kertovat sarjamurhaajasta nimeltä Jigsaw. Jigsaw jättää jokaiselle uhrilleen viestin, jonka avulla he voivat pelastaa itsensä kuolemalta. He saavat vihjeen siitä mitä heidän pitää tehdä.
Esimerkkinä tästä: Sinulla on minuutti aikaa kaivaa avain omasta silmästäsi, ennen kuin kuolet!
Pelottavia, mutta todella katsomisen arvoisia! :D
P.s. Ei heikkohermoisille!

-Zenz
"You're only given a little spark of madness. You mustn't lose it." -Robin Williams

Poissa Neige

 • kuolontonttu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #92 : Toukokuu 22, 2007, 18:30:11 »


Casino Royale

Daniel Craig. Tarvitseeko muuta sanoa? No ehkä pari sanaa.
Ehdottomasti paras Bond kautta aikojen. Roolitus kohdallaan ja niin on kaikki muukin. Mitä muuta enää tarvitsee täydelliseen elokuvaan?

Hyvähän tämä oli juu mutta eroaa muista Bondeista minusta väärällä tavalla koska tässä leffassa Bond rakastuu jota ei oo tapahtunu sitten sen jälkeen kun sen vaimo kuoli. Bond ei kertaakaan pyydä martiinia ravistettuna ei sekoitettuna, vaan yhdessä kohdassa kun häneltä kysytään kummin hän haluaa Bond sanookin että ihan sama! Ja lisäksi Bond keksii jonkun oman drinkin. Minä en ainakaan ollut tyytyväinen näihin uudistuksiin. Vakio repliikki sentään oli jätetty eli "My name is Bond, James Bond." Olisin ollu tosi pettyny jos edes tätä repliikkiä ei olisi sanottu.

Itse käsitin tämän elokuvan siten, että siinä Bond oli vasta ylennetty 007:ksi. Eli se sijoittuu ennen noita vanhempia elokuvia. Mm. hän ei ollut vielä ns. keksinyt tätä "ravistettuna ei sekoitettuna" fraasia. Mutta korjatkaa, jos olen väärässä.Pakko tulla kirjoittamaan tähän. Siis asia on juuri niin, että Casino Royale on ensimmäinen Bond-kirja, joten hän on vasta kehittymässä siksi Bondiksi, jonka me olemme jo tottuneet näkemään. Monet eivät aina muista, että Casino Royale on vasta alkua ja sitten tuleekin niitä "haukkuja".


Joo ja sitten suosittelen muutamaa elokuvaa (en ole sitten lukenut aiempia viestejä, eli en tiedä, onko jokin leffa jo laitettu)

Exit

Kyseessä on ruotsalainen toimintatrilleri, jossa pääosaa esittää Mads Mikkelsen (mm. Casino Royale, King Arthur). Elokuva kertoo Thomas Skepphultista (Mads Mikkelsen), joka pyörittää suuremman luokan yhtiötä ystävänsä kanssa ja sitten tämä ystävä murhataan ja tietenkin Thomasia aletaan epäilemään siitä murhasta. En viitsi kertoa enempää, mutta sen voin sanoa, että tämä on todella näyttävä ruotsalaiseksi elokuvaksi.

Forrest Gump

Niin hellytävä elokuva. Tämä tulikin sunnuntaina Neloselta, toivottavasti moni katsoi sen. Tässä seurataan Forrest Gumpin elämänvaiheita hänen näkökulmastaan. Ehdottomasti hellyttävin elokuva, jonka olen ikinä nähnyt.

Tyttö ja helmikorvakoru

Tarina kuuluisan Jhannes Vermeerin maalaaman taulun synnystä. Ei tästä ole sen kummempaa sanottavaa, kannattaa katsoa. ^^
Kun taistelu on alkanut, se ei lopu koskaan, vaikka rauhanmerkit peittäisivät koko taivaan ja helpottuneet huokaukset karkaisivat ilmaan. Henkinen taistelu jatkuu edelleen, kohti voittoa tai tuhoa. - Athene

Poissa Zenzibar

 • Pelastaja katsoi profiiliaan ja läikytti teetä pöydälle
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • kesäinen-eskapisti-merirosvo-jedi-söpö-skotti
  • Home sweet home
 • Pottermore: BloodNight6399
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #93 : Toukokuu 27, 2007, 19:14:28 »
Pirates Of The Caribbean - At World's End

Eilen kävin tuon upean elokuvan elokuva teatterissa katsomassa, ja se yltää heti kärkijoukkoon suosittelemisssani elokuvissa!
Mielttömän hyvä tarina, Parahaat näyttelijät 4-ever. Loistava ohjaaja. Todella hienot lavasteet!
Merirosvot seikkailevat jälleenn upeassa, melkein kolmituntisessa elokuvassa, mitä ei kannata jättää katsomatta, mistään hinnasta!!! :D
"You're only given a little spark of madness. You mustn't lose it." -Robin Williams

Ashtyn

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #94 : Kesäkuu 02, 2007, 21:11:09 »
Pirates of the caribbean - Dead man's chest

Suosittelen. Kyllä se alkaa kyllästyttämään kun sen on monta kertaa katsonut, mutta hyvä leffa se on kertakaikkiaan. Juonenkäänteet on hyviä, ja elokuva on tehty taidokkaasti. Kaikki erikoisefektit ovat upeita, ja näin. No, katsomalla selviää loput :'>

Poissa Posityyhtynen

 • Nokankopauttaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #95 : Kesäkuu 06, 2007, 20:04:18 »
Pirates of the Caribbean -elokuvat.
~Ah, paras näyttelijä kaarti. Kaikki on vaan kohdillaan tässä, rento meininki. Efektit ja kaikki... Eihän tätä voi sanoa muuten kuin, että kannattaa katsoa, loisto trilogia.

Secret Window
~Elokuva oli hivenen piinaava, mutta loistokas.

Finding Neverland
~Koskettava. Tunnelma, joka tuli tästä elokuvasta on sanoinkuvaamaton :)

Prinsessa Ruusunen
~Vanha kunnon Ruusunen, ihana.

Narnia- Velho ja Leijona
~Satumaista fantasiaa.

Kappas, kolmessa näissä esiintyy iki-ihana Deppis..aah:) Vielä niitä elokuvia tulisi, jos vain muistaisin nimiä, mutta eiköhän nämä piisaa.
♥ When you are feeling sad, read Harry Potters and you'll be happy again, with chocolate you'll be superhappy Ü
(PS. Twilight is also good alternative)

Poissa Crying

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Whii
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #96 : Kesäkuu 07, 2007, 16:45:22 »
Kill Bill vol.1 ja Kill Bill vol.2

Paljon toimintaa, miekkailua, upea musiikki, hieno ohjaus, Uma Thurman on hyvä näyttelijä. Lempielokuviani, mahtavia!
And they dream in their sleep

Poissa Tunturipöllö

 • Tuplanolla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • That last hand... nearly killed me.
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #97 : Kesäkuu 08, 2007, 00:25:07 »
Zodiac

Kävin katsomassa. Onhan se pitkä, melkein kolme tuntia, mutta jos kiinnostaa murhamysteerit ja 60-80 -lukujen amerikkalainen kulttuuri niin kannattaa katsoa. Kuvaus on erinomaisen hienoa ja tarina on mukaansatempaava. Pääosissa Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo ja Chloe Sevigny. Pohjautuu Robert Graysmithin kirjaan.

Ohjaaja David Fincher, mm. Seven, Fight Club ja Panic Room.
Shaken, not stirred.

Keira Woodbag

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #98 : Kesäkuu 08, 2007, 14:39:28 »
The Lord of the Ringsit
Eikö kukaan ole tätä vielä maininnut? Hyvä trilogia siihen hetkeen, kun on tylsää ja haluaa nähdä komeita miehia ;D

Shawn of the dead
Pilaversio Dawn of the deadista. Oikein hyvä sellainen. Sopivasti huumoria ja jännitystä. Sopii vaikka porukalla katsottavaksi. Kertoo siitä, kun ihmiset muuttuvat eläviksi kuolleiksi ja pieni porukka huomaa olevansa yksin siinä kaupungissa. He yrittävät selviytyä siihen asti, kunnes armeija saapuu

Viimeinen samurai
Tosi hyvä elokuva. Suosittelen niille, jotka ovat kiinnostuneita entisaikojen elämästä

Mr. Bean- lomalla
Mitä tästä enää mitään sanomaan. Nimi kertoo kaiken :D

Saw 1,2 ja 3
Jos pidät piinaavista jännäreistä, niin suosittelen ehdottomasti katsomaan! En oikein sanoisi noita kauhuelokuviksi, koska ei näissä kauhua oikeastaan ole, vaan piinaavaa jännitystä

Poissa Tibby

 • kotitonttu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Can I have a look at Uranus too, Lavender?
  • LiveJournalini
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #99 : Kesäkuu 08, 2007, 23:11:40 »
Suosittelisin Tim Burtonin lyhyt elokuvia, joista toinen on näytelty ja toinen on stop-motion animaatio.

Ensimmäisenä Vincent, joka on tehty vuonna 1982 ja se on Stop-Motion animaatio. Se kertoo Vincent Malloysta joka on vielä nuori poika, mutta hän uneksii olevansa Vincent Price. Elokuva kestää 6 minuuttia, ja siinä siteerataan mm. Edgar Allan Poen Korppia. Siinä yhdistyy hyvin Tim Burtonin ajatusmaailma, jota voi kuvata ihailtavan mielipuolisena.

Toisena sitten Frankenweenie. Tämä on tehty vuonna 1984, ja se on näytelty. Elokuva kestää noin puolisen tuntia, ja se kertoo Victor pojasta, jonka koira Sparky jää auton alle. Koira haudataan ja Victor suree Sparkyaan kovasti. Koulussa biologian tunnilla Victor ja muut saavat eteensä kuolleen sammakon ja opettaja kertoo, kuinka kuolleelle sammakolle annetaan pieni sähköisku, niin sen saa liikahtamaan vähäsen. Oppilaat kokeilevat sähköiskua sammakkoon ja sammakon liikahtaessa Victor saa ajatuksen. Yöllä Victor rakentaa Ullakolle erilaisista antenneista sähkönjohtimen ja kaivaa Sparkyn haudasta. Victor ompelee koiran takaisin yhteen, koska jotenkin se ei ole enään kasassa. Hän odottaa ukkosmyrskyä ja lopulta se tuleekin. Kohdistettuaan sähkövirran kuolleeseen koiraansa, koira herääkin henkiin.
Victor on taas iloinen ja pitää koiraansa ullakolla. Lopulta hänen vanhempansa saavat selville mitä Victor on tehnyt ja niin myös naapuritkin. Naapurit ovat sitä mieltä että koira on tapettava uudelleen ja tästä alkaakin sitten elokuvan loppuvaiheet (joita en nyt kerro, jos joku haluaa katsoa.) :) Elokuva tuntuu alussa vähän mielipuoliselta, mutta loppua kohti se muuttuu onnelliseksi ja ihanaksi elokuvaksi. <3

Molemmat ovat mahtavan Ohjaajan mahtavia luomuksia, joten suosittelen lämpimästi niiden katsomista. Uskon että pidätte, jos Tim Burtonin tyyli on tuttu. :) Kyseiset pätkät löytyvät molemmat the Nightmare Before Christmas DVD:n extroista. Niitä saatetaan myydä ihan yksittäin, mutta en ole ainakaan tavallisissa kaupoissa nähnyt, joten ne pitää varmaan tilata jostain. :)
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 09, 2007, 00:59:51 kirjoittanut zoom »
"There's no need to call me sir, Professor"

Poissa Asoalian

 • : W
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #100 : Kesäkuu 10, 2007, 23:48:46 »
Koskapa täällä luultavasti Taru Sormusten Herrasta-leffat ja Potter-leffat sun muut on jo suositeltu, enpä niitä rupea tässä erikseen mainitsemaan. Kaikki varmaan tietävät jo että ne kannattaa katsoa ;>

Mutta. Aivan ensimmäisenä voisin suositella kaikille hyvin lämpimästi elokuvaa nimeltä Hooligans. Elokuva kertoo pojasta/miehestä nimeltä Matt (esittäjänä Elijah Wood), joka on saanut potkut Harvardista ja päätyy siskonsa luokse Englantiin. Siellä hän tapaa sisarensa aviomiehen veljen, joka tutustuttaa hänet West Hamia kannattavaan jalkapallohuligaanijoukkoon. Joukon yhteishenki ja ylpeys saavat Mattinkin liittymään heihin, ja aika nopeasti Matt omaksuun kunnon jalkapallohuligaanin tavat, mutta kuinkas käy sitten kun joukkiolla on edessä tappelu arkkivihollisjoukkueen kannattajien kanssa.
Tämä on ehdottomasti katsomisen arvoinen elokuva. Se on osattu lopettaa juuri sopivalla tavalla ja sopivaan aikaan, eikä leffa juonen yksinkertaisuudesta huolimatta ollut ennalta-arvattava. Kannattaa katsoa.

Muita leffoja ei juuri tällä hetkellä tule mieleen, palaan editoimaan jos joskus keksin jotain.
"You think that's hard? Try auditioning for Baywatch
and being told they're going in another direction."

Jigsaw

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #101 : Kesäkuu 11, 2007, 11:20:20 »
Saw 1 ja 2

Kauhuelokuvat, jotka kertovat sarjamurhaajasta nimeltä Jigsaw. Jigsaw jättää jokaiselle uhrilleen viestin, jonka avulla he voivat pelastaa itsensä kuolemalta. He saavat vihjeen siitä mitä heidän pitää tehdä.
Esimerkkinä tästä: Sinulla on minuutti aikaa kaivaa avain omasta silmästäsi, ennen kuin kuolet!
Pelottavia, mutta todella katsomisen arvoisia! :D
P.s. Ei heikkohermoisille!

-Zenz

Juu todellakin ei heikkohermoisille itselläkin on vähän sillei että ei ihan joka kohdassa oo fiilistä katsoa. ;)
Toinen esimerkki on pitää sahata jalkansa irti kuuteen mennessä muuten Jigsaw tai Jigsawin apuri tappaa kyseisen henkilön perheen...

Poissa Herbert

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #102 : Heinäkuu 15, 2007, 15:12:00 »
Alex Rider - Stormbreaker

Hyvä leffa mikä kertoo 14-vuotiaasta Alexista joka on juuri menettänyt oman setänsä autokolarissa. Setänsä kuoleman jälkeen Alex saa selville että hänen setänsä oli MI6:den vakooja joka oli kuollut suorittaessaan tehtävää. Tämän takia Alex tempautuu mukaan MI6 toimintaan ja hänet lähetetään suorittamaan setänsä tehtävää lopuun. Tästä elokuva oikeastaan alkaa.
Elokuva perustuu Anthony Horowitshin tekemään kirjasarjaan. Elokuva sopii lähes kaikille jotka tykkäävät edes hieman James Bond elokuvista, sillä elokuvassa on viitteitä bond leffoihin. Sitten elokuvan katsomisen jälkeen kannattaa mennä lukemaan elokuvaan perustuvat kirjat. Elokuvalle voisi antaa 3 ja puoli tähteä, sillä se oli liian lyhyt.


Herbert
Et saa koskaan tietää...
"Are you sure?"
"Dont worry. There is no sugar"

Poissa Interwise

 • Luihu velmuttelija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #103 : Heinäkuu 15, 2007, 15:54:22 »
Sin City
Ehdottomasti eräs maailman parhaista elokuvista. Piemähenkinen elokuva pitää sisällään monta eri tarinaa. Paljon tappamista ja väkivaltaa, korruptoitunutta lainvalvontaa, naisia ja aseita. Aivan uskomattoman hyvä toimintatrilleri.

Green Street Hooligans
Kertomus englantilaisista jalkapallo "huligaaneista". "Huligaanit" ovat perustaneet lähes jokaiselle jalkapallosueralle oman kannatusseuran ja kiertävät oman tiiminsä mukana eri paikkakunnille katsomaan pelejä ja siinä samalla tappelevat toisen kannatustiimin kanssa. Kyseinen elokuva kertoo Matt Bucknerin tarinan, joka saa potkut Harvardista auttaessaan huonekaveriaan salailemaan huumeita. Hän päätyy Lontoseen, jossa Matt joutuu GSE:n(paikallinen kannatustiimi) johtajan Dunhamin kanssa tekemisiin ja lopulta mukaan seuraan. GSE on jo pitkään taistellut MillWallin kanssa, lopulta tilanne ratkaistaan lopun suuressa kahakassa.
Aivan upea elokuva!

Lord of War
Lord of War pääosassaan Nicholas Cage kertoo nuoren miehen, Yuri Orlovin, tarinan, joka asuu köyhissä oloissa Yhdysvalloissa ja saa idea ryhtyä kansaiväliseksi asekauppiaaksi, eli laittomien aseiden kauppaan. Työtä hankaloittaa perässä hinautuva Interpolin agentti.


Azaw X

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #104 : Heinäkuu 17, 2007, 03:44:54 »
Waist Deep
Toiminnantäyteinen Waist Deep on räjähtävä trilleri, jonka pääosassa nähdään Tyrese Gibson. Gibson näyttelee entistä konnaa nimeltään O2, joka yrittää päästä kaidalle polulle.
Hänen elämänsä saa kuitenkin vaarallisen käänteen, kun hänen poikansa kidnapataan autoryöstön yhteydessä ja armoton huumekuningas (The Game) vaatii pojasta lunnaita. Katuelämän koulima prostituoitu (Meagan Good) ja hämäräperäinen serkkunsa (Larenz Tate) rinnallaan O2 viilettää Los Angelesin väkivaltaisten katujen halki yrittäessään epätoivoisesti harhauttaa kilpailevat jengit ja pelastaa poikansa.
Elokuvan tiedot
Tuotantovuosi: 2006 Ikäraja: 15
Ohjaaja: Vondie Curtis-Hall Kesto: 1h 33min
Näyttelijät: Tyrese Gibson, Shawn Parr, Henry Hunter Hall, Johnny C. Pruitt, Meagan Good
IMDb-pisteet: 5.0

Kannattaa katsoa oli aivan mahtava.

väärä liemi

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #105 : Heinäkuu 19, 2007, 11:25:07 »
Marie Antoinette
Elokuva kertoo 1700-luvulla eläneestä Marie Antoinetten elämästä, joka naitettiin Ranskan kuninkaan kanssa 14-vuotiaana. Hän ei ikinä sopeutunut hovielämään ja valitsi tuhlailevan elämäntyylin. Se suututti tavallista kansaa, joka kärsi nälän hädästä.

Johnny English
Pääosassa Rowan Atkinson ja se kertookin paljon. Hulvatonta agentti sekoilua. Tosi hauska.

tomppaa

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #106 : Heinäkuu 29, 2007, 22:23:01 »
American History X
Derek Vinyard (Edward Norton) elää äitinsän helmassa ja toimii rasistisen ryhmän johtohahmona värväten kyllästyneitä nuoria joukkoonsa. Kun kaksi tumman ihonvärin omaavaa Derekin vihollista yrittää varastaa tämän auton, iso paha rasisti suuttuu ja tappaa nämä. Tästä Derek hyvästä Derek joutuu 3 vuodeksi linnaan. Vankila avaa Derekin silmät ja hän huomaa että myös mustat ovat ihmisiä, Kun Derek pääsee pois vankilasta hän huomaa että hänen veljensän on liittynyt uusnatseihin.

                            "Todella osoittaa rasisimin ja väkivallan järjettömyyden."


Boyz In The Hood
Elokuva alkaa vuodesta 1984, kun kymmenvuotias Trey tappelee koulussa, joten hänen äitinsä vie pojan isänsä (Laurence Fishburne) luokse oppimaan miehen tapoja. Seitsemän vuotta myöhemmin Trey (Cuba Gooding Jr.) asuu vieläkin isänsä luona mutta hän on oppinut isänsä oppeja ja pyrkii olemaan pois rikollispolulta toisin kuin hänen kaverinsa Doughboyn (uskomattoman roolin vetävä Ice Cube), joka vapautui juuri vankilasta. Isänsä opeistaan huolimatta Trey joutuu tekemään elämänsä tärkeimmän päätöksen, kun hänen kaverinsa murhataan, ja tämä päätös seuraa häntä loppuiän.


Trainspotting
Trainspotting kertoo skotlantilaisista narkkarinuorista. Parikymppiset päähenkilöt käyttävät heroiinia ja muodostavat tiiviin kaveriporukan. Sosiaalisella riippuvuudella on suuri merkitys heidän huumeiden käyttöönsä. Porukasta on vaikea, miltei mahdotonta irrottautua, ja porukassa käytetään aineita, se kuuluu asiaan. Loppupeleissä kaveriporukasta ei kuitenkaan löydä oikeita ystäviä, tietenkään

Nellue

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #107 : Heinäkuu 30, 2007, 22:12:13 »
"Todella osoittaa rasisimin ja väkivallan järjettömyyden."
American History X on kyllä suhteellisen pysäyttävä leffa, ei mikään kevyt kattottava. Pistää väkisinkin ajattelemaan. Mutta joo, siis asiaan.

The Brave
Kaikille Johnny Deppin leffojen ystäville ja muillekin. Aina kuulee puhuttavan/sanottavan että ihmiset olisivat valmiita tekemään mitä tahansa perheensä vuoksi. Mutta miten todellisuudessa on? Helppohan se on vaan sanoa, mutta entäs sitten kun pitäisi oikeasti toimia. Löysin tämän leffan kaverini avustuksella ja ei voi kuin ihailla Deppin taitoa jälleen kerran. Johnny näyttelee pääroolia, ohjaa, ja on mukana tätä käsikirjoittamassa. Ei mikään kevyt leffa vaan suhteellisen vakavissa aiheissa liikutaan. Joten ihan hirveän nuorille ei voi suositella.

Keira Woodbag

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #108 : Elokuu 03, 2007, 19:35:47 »
The Simpsons movie

Lisa alkaa kampanjoida järven elvyttämisen ja saastuttamisen lopettamisen puolesta, ja springfieldiläiset lopettavat järven saastuttamisen.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Erittäin hyvä animaatioelokuva. Jos pidät Simpsoneista, pidät taatusti The Simpsons elokuvastakin.

//Muistetaanhan ne spoilerit jookosta. :) -Eleanír
« Viimeksi muokattu: Elokuu 04, 2007, 01:56:23 kirjoittanut Eleanír »

nella

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #109 : Elokuu 05, 2007, 21:57:49 »
Saksikäsi Edward

Aivan mahtava elokuva. Niin suloinen ja ihana! Edwardin roolissa nähdään nuori Johnny Depp ja ohjaajana toimii Tim Burton. Suosittelen ehdottomasti tätä elokuvaa kaikille!


Kojootti Herra

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #110 : Elokuu 10, 2007, 11:54:26 »
Yksi lensi yli käenpesän (One flew over the cuckoo's nest, 1975) Ken Keseyn romaaniin perustuva, ja Milos Formanin ohjaama Yksi lensi yli käenpesän voitti aikoinaan peräti 5 Oscaria ja on yksi elokuvahistorian suurimmista klassikoista.
Jack Nicholsonin esittämä roolihahmo, R. P. McMurphy, on mielisairaalaan siirretty vanki, jota epäillään hulluksi. Nicholson on kuitenkin ainakin lähes täysijärkinen, mutta kuitenkin huomaa, että mielisairaalassa on huomattavasti mukavampaa kuin vankilassa, jotenka hän päättääkin ruveta esittämään hullua... Kyllä. Voin todellakin suositella kyseistä elokuvaa kaikille, onhan kyseessä sellainen klassikko, joka pitäisi olla kaikilla katsottuna. 9.5 tähteä

Svengijengi '62 (American Graffiti, 1973) George Lucas yhdistetään ensimmäisenä Tähtien Sota -saagaan, ja mieheksi sen kaiken takana. Mutta täytyy muistaa, että hän on saanut paljon aikaan jo ennen episodeja I-VI, tästä hyvänä esimerkkinä voin mainita elokuvan Svengijengi '62. Tosiaankin on vuosi 1962, ja nuoret ajelevat autoillaan kaupunginraiteilla, ja radioissa pauhaa Rock n' Roll. Elokuva seuraa muutaman lukiosta valmistuneen kaveruksen viimeistä iltaa, ennen kuin he muuttavat opiskelupaikkojen perässä suremmille vesille. Elokuvassa seurataan tasapuolisesti kunkin kaveruksen iltaa, joka pyörii enemmän tai vähemmän sen ajan autojen, tyttöjen ja musiikin ympärillä.  9 tähteä

Poissa Damien

 • greatest hit
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • erinomainen ihmislapsi
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #111 : Elokuu 10, 2007, 21:44:27 »
Mutta. Aivan ensimmäisenä voisin suositella kaikille hyvin lämpimästi elokuvaa nimeltä Hooligans.

Voi vitsi, meinasin juuri tulla suosittelemaan tuota leffaa tänne, mutta joku onkin kerinnyt jo ensin ;D Hooligans on aivan mahtava, sisältyy omaan top kolmoseeni, mutta koska en tullut sitä suosittelemaan;
Tuhkakeskiviikko (Ash Wednesday)
Niinikään Elijah Woodin tähdittämä elokuva joka tosiaan kannattaa katsoa! Tämä ei ehkä ole sellaiselle ihmiselle kuka haluaa paljon toimintaa, vaan tämä on sellainen rauhallinen elokuva jossa on mukana sellaista selkäpiitä karmivaa jännitystä. Tämä ei kuitenkaan ole mikään kauhuleffa.
Tuhkakeskiviikko on tarina kahdesta veljeksestä Francis (Edward Burns) ja Sean (Elijah Wood) Sullivanista ja se sijoittuu 80-luvun Manhattanille. Ihmiset ovat luulleet että veljeksistä toinen, Sean, on tapettu kolme vuotta sitten, mutta nyt kaupungilla kulkee juoru että mies olisikin hengissä, että hänet oltaisiin nähty lähiökahvilassa. Juoru ei ole itsessään aivan väärässä, sillä Sean on palannut vaimonsa luokse ja piileskelee veljensä kotona. Tämä tuottaa paljon ongelmatilanteita, sillä lähinnä veljesten isän tekojen tähden he molemmat ovat vaarassa jos saadaan todistettua että Sean on elossa. Francis haluaa auttaa veljeään ja saada tämän vaimonsa kanssa pois kaupungista. Miten käy - selvittäkää itse...
23 seconds on the floor Is all (s)he needs, And not a minute more

Dylaine

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #112 : Elokuu 17, 2007, 20:43:46 »
En jaksanut selata ihan kaikkea läpi, joten en varmaan ole eka, joka näitä suosittelee...

Geishan muistelmat
Elokuva kertoo nuoren tytön matkasta geishaksi ja perustuu Arthur Goldenin kirjaan. Geishan on vain tarkoitus viihdyttää miehiä, eikä heillä saa olla omaa miestä. Sayuri (en muista miten se kirjoitetaan) tahtoo ainoastaan yhden miehen, mutta tietää, ettei voi saada häntä. En osaa kertoa juonesta tarkemmin, mutta suosittelen.

She's the man
Viihdyttävä komedia, joka on parhaimmillaan yökyläpartyissa :D Viola ja hänen ystävänsä tyrmistyvät, kun kuulevat, että heidän jalkapallojoukkueensa lopetetaan, eikä heitä päästetä pelaamaan edes poikien joukkueeseen. Yhdessä he keksivät suunnitelman näyttääkseen pojille, että tytötkin osaavat pelata. Viola menee uuteen kouluun esittäen kaksoisveljeään Sebastiania. Tyttö tapaa pian ihanan pojan, mutta ei tietenkään voi lähestyä tätä esittäessään itse poikaa. En edes yritä selittää kaikkia juonikuviota, sillä leffan pohjimmainen idea ja syy siihen, miksi Viola edes esitti poikaa, jäivät minullekin hiukan hämäriksi. Jos kuvaus ei iskenyt, niin kannattaa katsoa leffa jo pelkästään sen takia, että Channing Tatum on yhdessä kohtauksessa ilman paitaa. *dreamy face*

Step up, Save the Last Dance ja Dirty Dancing
Ne ovat kaikki romanttisia tanssileffoja, joissa jokaisessa on jokseenkin samanlainen juoni. On tyttö, joka tapaa pojan. Ja heidät yhdistää tanssiminen. Oma suosikkini näistä on Save the last dance, jossa käsitellään myös tummaihoisen pojan ja valkoisen tytön suhteen vaikeuksia. Sara muuttaa äitinsä kuoltua isänsä luokse mustien asuinalueelle, jossa hän yrittää sopeutua uusien koulukavereidensa hiphopin täyteiseen maailmaan, vaikka osaa tanssia vain balettia. 

White chics
Sanokaa mitä sanotte, minä pidän siitä. Tosin jos et voi sietää alapäähuumoria, tämä voi olla vähän väärä leffa sinulle. Kaksi mustaa miespoliisia joutuu naamioitumaan valkoihoisiksi, rikkaiksi siskoksiksi suojellakseen tyttöjä salaperäiseltä kidnappaajalta. Tässä leffassa ei ole melkein yhtään tylsää kohtausta ja se on vähän samaa sarjaa Hamekytän kanssa, mutta itse tykkäsin tästä paljon, paljon enemmän. 

Liikkuva linna
Sophien elämä on yhtä työtä. Hän kuluttaa päivänsä auttamassa äitiään tämän omistamassa hattukaupassa. Kaikki muuttuu hetkessä, kun Turhamaisuuden noita muuttaa tytön ikivanhaksi mummoksi. Sophie pestaa itse itsensä komean Hauru-velhon taloudenhoitajaksi. Hän muuttaa liikkuvaan linnaan ja joutuu mukaan Haurun seikkailuihin, sekä valtakuntien väliseen sotaan.   
Tykkäsin Liikkuvasta linnasta ensi näkemältä todella paljon. On harmi, että olen nähnyt sen jo liian monta kertaa, sillä liikakäyttö vie suuren osan leffan viehätyksestä. Mutta Liikkuva linna on kaikesta huolimatta ihana ja yksi all-time lemppareistani

Suosittelen myös Mulania, Pientä merenneitoa ja Anastaciaa, jotka ovat kaikki Disney-leffoja ja ehdottomasti näkemisen arvoisia.

Totuus

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #113 : Syyskuu 15, 2007, 22:26:37 »
Joku tuolla jo aikaisemmin suositteli tätä leffaa mutta laitetaan nyt kuitenkin

The Crow

Elokuva siis perustuu James O`Barrin samannimiseen sarjakuvaan ja kertoo kahden rakastavaisen tarinasta jotka olivat menossa naimisiin. Morsian murhataan raa’asti ja sulhanen joka saapuu paikalle menettää myös henkensä.
Vuoden kuluttua sulhanen, Eric Draven jota esittää Brandon Lee, nousee kuolleista korpin avustuksella. Sanotaan että jos mies kuolee väkivaltaisesti ja vääryydellä korppi voi tuoda hänet takaisin kostamaan tappajilleen.

Niinpä Eric kostaa jengille joka tappoi hänet ja tyttöystävänsä.

Tällä elokuvalla on aikamoinen kulttimaine. Tai ainakin ennen oli, elokuvan ilmestyi jo vuonna 1994. Kulttimaine saattoi tulla elokuvan synkkyydestä, mutta eniten siihen vaikutti se että Eric Dravenin näyttelijä kuoli tapaturmaisesti kuvauksissa. Yhteen elokuvassa käytettyyn aseeseen oli jäänyt oikeita ammuksia testi ammuntojen jäljiltä ja sillä sitten ammuttiin Dravenia.

Jos tosissaan tämän tumman ja koskettavan leffan saa käsiinsä niin kannattaa katsoa.

"Victims, aren't we all”

Poissa Pöpi Profeetta

 • Ennustelija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • I see you...
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #114 : Syyskuu 16, 2007, 08:53:51 »
Pilkkua on kiva n*ssia, mutta tuo:

Suosittelen myös Mulania, Pientä merenneitoa ja Anastaciaa, jotka ovat kaikki Disney-leffoja ja ehdottomasti näkemisen arvoisia.

Tuo ei ole Disney-piirretty, vaan olikos se nyt Foxia.

"That is not dead which can eternal lie
And with strange aeons even death may die"

H. P. Lovecraft

Piraatitar

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #115 : Marraskuu 02, 2007, 10:54:40 »
Goodbye Lenin on hieno elokuva. Se kertoo elämästä DDR:n aikaan vuonna 1989. Alexin sosialistinen äiti vaipuu koomaan ja herää yllättäen kahdeksan kuukautta myöhemmin. Äidin sydän on huono, eikä hän kestä minkäänlaisia järkytyksiä. Ja mikä voisi olla järkyttävämpää täysveriselle itäsaksalaiselle kuin muurin kaatuminen ja kapitalismin voitto sosialismista? Elokuva kuulostaa vakavalta ja saa kieltämättä pohtimaan asioita, mutta se on myös hauska. Nauroin joissain kohdissa vedet silmissä. Kannattaa ehdottomasti katsoa!

Poissa zeppodeppo

 • idioottimainen valkonen neekeri!
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • "Hei idiootti"
  • Änäri.
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #116 : Marraskuu 02, 2007, 16:08:33 »
Meikäläinen suosittelee: X-Man leffoja. Ne on sarjakuvien pohjalle tehtyjä elokuvia. Sarjiksia en ole yhtään lukenut, mutta siltipidän elokuvista. Elokuvat kertoo ihmisistä joissa asuu mutantti geeni (samaa kertoo sarjiskin) ja osa heistä on (olikos se) Doctor Xavierin (jonkun semmosen) koulussa. Osa taas elää ihmisten kanssa, mutta enimmäkseen kummajasisina. Sitten on pieni porukka joka haluaa mutantien valtaavan mailman. Tämän ryhmän pääjehuna toimii Tohtori Xavierin entinen hyvä ystävä: Mangeto. Ja sitten on tietysti ihmiset jotka haluavat tuhota mutantit. Siitäkös soppa syntyy. Hyviä elokuvia kaikki. Niitä on yhteensä kolme.
No nämä idiootit menivät sitten poistamaan allekirjoitukseni joten kuka tähän mitään jaksaa enää kirjoittaa.
P.S. Olen takaisin sieltä Brasiliasta josta viime allekirjoituksessa kerroin.

Miss Strigidae

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #117 : Marraskuu 04, 2007, 16:06:16 »
Tyttö ja Helmikorvakoru Kertoo tarinan siitä, miten Tyttö ja turbaani-menestystaideteos syntyi. Viehättävä elokuva, jossa loistelee mm. Scarlett Johansson
Sovitus Perustuu samannimiseen romaaniin. Eli kertoo 13-vuotiaan tytön väärinkäsityksestä, jota hän saa katua koko elämänsä, ja josta kärsii moni ihminen hänen ympärillään. Näyttelijöinä mm. Keira Knightley ja ihanan ihana James McAvoy..
Finding Neverland Jaksaa olla aina niin ihana, koskettava ja kaunis. Loistavat näyttelijät ja loistava tarina. Nenäliinat esille! Ja jos joku ei satu tietämään tästä, niin tämähän siis kertoo Peter Panin kirjoittajan elämästä, voi ei olenko todella unohtanut hänen nimensä? Anteeksi nyt, kun tiivistän nämä elokuvat näin hirvittävän inhottavasti, mutta kun en jaksa kertoa tarkemmin... Ja näyttelijöinä ovat mm. Johnny Depp <3, Kate Winslet ja se pikku poika, joka oli mm. se Jali siinä Jali ja suklaatehtaassa.. Hitsi kun en muista sen nimee ja kun oon liian laiska etsimään sitä nyt.. :)
The Holiday No tämmönen hyvänmielen hömppä, joka ei nyt ole erityisen järkevä, mutta loistavat näyttelijät saivat katsomaan ja tekivät elokuvasta katsomisen arvoisen. Ja siis näytteliäkaartiin kuuluivat: Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law <3 ja Jack Black. Ja tämä kertoo siis kahdesta naisesta jotka ovat pettyneitä suhde-elämäänsä ja päättävät vaihtaa koteja kahdeksi viikoksi. Muuta ei sitten tarvitakaan, kun rakkaus löytyy vain kotia vaihtamalla.
Paksuna Eli siis hersyvän hauska elokuva, jossa loistelee mm. Katherine Heigl ja Seth Rogan

Poissa Drámella

 • ihan hirveen ilkeä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Livejournal
  • LJ
 • Pottermore: NifflerHallow18061
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #118 : Marraskuu 10, 2007, 18:06:56 »
Pilkkua on kiva n*ssia, mutta tuo:

Suosittelen myös Mulania, Pientä merenneitoa ja Anastaciaa, jotka ovat kaikki Disney-leffoja ja ehdottomasti näkemisen arvoisia.

Tuo ei ole Disney-piirretty, vaan olikos se nyt Foxia.On Anastasia Disneyn piirretty. Siitä voi olla myös muita versioita, kuten melkein kaikesta.. mutta Disneyn versiokin on olemassa.
haistan, haistan ihmislihaa, sanoi kuu ja hymyili julmaa, verenhimoista hymyään.

Poissa nostalgie

 • Kaipuu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #119 : Marraskuu 13, 2007, 18:21:05 »
En ollut ainakaan löytäväni tästä topicista mainintaa mahtavasta elokuvasta: Apocalypto.
Löysin tämän leffan eräänä kauniina iltana surffaillessani pitkin Makuunin lattioita, ja päätin sitten katsoa. En voi sanoa muuta, kuin että rakastuin oikeasti :) Olin kuullut tästä aiemminkin (Mel Gibson kuuluu suosikkiohjaajiini), ja en varmasti pettynyt. Apocalypto kertoo kauniin, hengellisen mutta actionia ja jännittävyyttäkin sisältävän tarinan 1500-luvun maya-intiaanien heimosta, jonka pääjehut hyökkäävät heimoon, ja sieppaavat harvinaisen verisesti heimolaisia mestajaisiinsa, joissa heitä uhrataan tapojensa mukaisesti jumalille. Leffan päähenkilö on upea, loistavasti näyttelevä Rudy Youngblood (leffassa Jaguaaritassu) joka siepataan myös uhrattavaksi. Matka maya-kulttuurin keskukseen on pitkä ja harvinaisen verinen - ruumiilta, kidutukselta ja vereltä leffassa ei säästytä. Enempää en viitsine kertoa, jottei kauheasti spoilia tulisi.

http://www.skenet.fi/index.html?menuid=367&aid=1682

Ylläolevassa linkissä kerrotaan melko pääpiirteisesti ja rehellisesti leffan arvostelu, joka on Outi Heiskasen käsialaa. Ihmettelen, kuinka leffasta tosiaan ei ole tullut niin suurta, kuin Gibson ehkä odotti - mielestäni, kuten monien muiden hänen leffojaan ja tämänkaltaisia kuvaelmia seuranneiden, tämä on upea leffa aiheesta, josta ei kovin montaa elokuvaa ole tehty. Edes yhden Oscarin arvoinen olisi ollut, miltei enemmänkin!

Eli kuten kaikille tuli varmaan selväksi, ohjaajana toimi Mel Gibson. (Tunnettu mm. leffasta The Passion of the Christ, toinen upea ja suositeltava leffa.) Pääosissa: Rudy Youngblood, Dalia Hernandez, Jonathan Brewer, Morris Birdyellowhead, Carlos Emilio Baez, Ramirez Amilcar, Israel Contreras, Israel Rios, María Isabel Díaz. Leffa on kuvattu maya-kielellä, kaikki on hiottu, tarkkaan mietitty ja ympäristöllisesti upeasti toteutettu - maskeerauskin ollut Oscar-ehdokkaana. Tästä ei puutu jännitystä, rakkautta, surua - eikä myöskään raakuutta, elämän julmia tosiasioita ja faktoja entisistä intiaanikulttuureista. Leffa on k-15. Suosittelen kaikille, joita pikkuisenkin tällainen elokuvapolitiikka kiinnostaa! 4 tähden arvostelu Finnkinon saitilla, by the way.

(Njuu, Finnkinon sivuilla genrelajitteluna näyttää olevan toiminta/seikkailu/draama.)


Poissa Fimca Worthleberr

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Capricorn Ascending
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #120 : Marraskuu 17, 2007, 15:02:41 »
Tulikärpästen hauta. Studio Chiblin laadukas animeleffa, erittäin surullinen ja realistinen. Kertoo kahdesta lapsesta toisen maailmansodan Japanissa.
Look, look, keep looking straight into those cold eyes.

Poissa Pipe

 • Luihusten oma kasvatti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #121 : Joulukuu 09, 2007, 22:37:32 »
Nyt olen järkyttynyt kun en löytänyt listoistanne 3 Suomen ehkä parhaimpia leffoja!!


Koirankynnen leikkaaja: Kävin elokuvan katsomassa leffateatterissa. Ajatukseni oli että joo ihan varmaa joku sairaan tylsä ja surkee elokuva. Mutta erehdyin pahimman kerran. Elokuva kertoo kauniisti sodassa haavoittuneesta nuoresta miehestä ja kuinka tämä päätyy ns. koirankynnen leikkaajaksi. Pääosaa näyttelee Peter Franzen. Siinä on mies joka todella osaa näytellä<3. Suosittelen ehdottomasti tätä leffaa jokaiselle!!


Menolippu Mombasaan: Kaunis tarina kahdesta syöpää sairastavasta pojasta jotka tutustuvat sairaalassa toisiinsa. Pojat tietävät että kuolema on aivan käden ulottumilla mutta silti pojilla on yksi haave. Nähdä kuumat ja valkoiset Mombasan hiekkarannat!<3 (Lempileffani ehdottomasti)

Koti-ikävä: Surumielinen tarina nuorista jotka kärsivät mielenterveys ongelmasta. Itsari on ollut lähellä mutta nuoret ovat nyt hoidossa ja sitä sitten mietitään että mennäänkö kotiin, taivaaseen vai yläkertaan vai jäädäänkö tähän osastolle. En kuitenkaan suosittele leffaa alle 15wee lapsille. Koska leffa kuitenkin sisältää sellasia kohtauksia jotka voivat järkyttää nuorempien mieltä. Ei oo mitään hehee hauskaa.. tarina vaan todella vakava ja surullinen mutta kauniilla tavalla koskettava!


Sitten nää muut:


Helmiä ja Sikoja
Loistavaa huumoria xD. Tän voi kattoo kyllästymättä aika törkeen monta kertaa. Näyttelijät on aika loistavia nuoresta iästään huolimatta. Mutta joo joku taisikin ideasta jo kirjoittaa. :)

Ace Ventura (1 ja 2):
Joo tän kanssa mä lapsuuttani oon eläny. Tälläseen huumoriin olen kasvanut. Joku niin paras Jim Carrey on ehdottomasti lemppari humoristeja!! Aivan loistava näyttelijä. Mut sit taas en pahemmin miellä Jimii oikeen muihin kun huumorileffoihin. Myös Liar liar eli Valehtelija valehtelija kuuluu suosikkeihini. Just sitä kunnon perus Jim huumorii :D.. Jos tykkäät siitä suosittelen noita kolmee leffaa!!

Kummeli leffat Menee vähä samaan tyyliin ku toi Jim Carrey. Ainaki molemmat on huumoria. Tää huumori vaan iskee minuun. Joo tän seurassa oon myös lapsuuttani niin kasvanu että <3. En vois elää ilman! SUOSITTELEN!


Ja tietty

Titanic

Romeo + Julia


On niitä muitakin mutta joo nuo on ne ehkä parhaimmat.
♥Yritän vain hymyillä, vaikka olen jo kuollut sisältä♥
♥♥Polseres vermelles - Polseres amunt!!♥♥

Poissa Eleanír

 • Lähes vaaraton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Minäkö?
  • Blogi
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #122 : Joulukuu 20, 2007, 10:59:00 »
Pilkkua on kiva n*ssia, mutta tuo:

Suosittelen myös Mulania, Pientä merenneitoa ja Anastaciaa, jotka ovat kaikki Disney-leffoja ja ehdottomasti näkemisen arvoisia.

Tuo ei ole Disney-piirretty, vaan olikos se nyt Foxia.On Anastasia Disneyn piirretty. Siitä voi olla myös muita versioita, kuten melkein kaikesta.. mutta Disneyn versiokin on olemassa.

Minuakin rupesi nyt ihan oikeasti kiinnostamaan, että onko Anastasiasta muka todella olemassa Disneyn versio? Onko se siten jokin lyhytelokuva vai mikä, sillä Disneyn Klassikko se ei ainakaan ole. Ja suurin osa Disneyn kokopitkistä piirroselokuvistahan on klassikoita... Minulla ainakin on itselläni nimenomaan tuo Foxin versio ja olen huomannut, että useat kuvittelevat sen olevan Disneyn, ainakin siitä päätellen, kun googlella hakee.

No Foxin Anastasiassa juoni on hyvinkin yksinkertainen. Kaksi Venäläistä huijaria yrittävät löytää kadonnutta Anastasiaa, tai oikeastaan he vain etsivät jotakin Anastasian näköistä ja ikäistä ihmistä, palkkio rahojen toivossa. Samaan aikaan orpotyttö lähtee lastenkodista ja tahtoo selvittää kuka hän oikein on, sillä ei muista lapsuudestaan juuri mitään. Orpotyttö ja huijarit kohtaavat ja huijareiden huomattua orpotytön yhdennäköisyys, he päättävät huijata tämän esittämään Anastasiaa.

Ja koska elokuvassa täytyy tietenkin olla pahis, näyttelee pääpahis roolia, kukas muukaan kuin sielunsa myynyt Rasputin, jonka päämääränä on surmata viimeinenkin Romanoff.

Tämä elokuva koskettaa, viihdyttää ja ilahduttaa. Se sisältä myös hienoja ja kauniita kappaleita. Suosittelen lämpimästi kaikille animaatioiden ystäville ja etenkin Disneyn klassikkoita rakastaville, sillä tämä elokuva on mielestäni lähes yhtä tasokas.
Menetin kaiken kiinnostukseni psykologiseen analyysiin siitä lähtien kun tiedostin, että ihmiset tuntevat mitä he kuvittelevat tuntevansa.
Siitä oli hyvin lyhyt askel ajatukseen, että he kuvittelevat tuntevansa mitä tuntevat

Shiayla

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #123 : Maaliskuu 20, 2008, 10:07:52 »
Taru sormusten herrasta-trilogia

Osat: Sormuksen ritarit, Kaksi tornia ja Kuninkaan paluu.
Aivan loistavia leffoja.
Juoni:
Ritarit lähtevät viemään Valtasormusta tuhottavaksi.

Muchy

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #124 : Maaliskuu 21, 2008, 15:21:06 »
- AMÉLIE, for sure! pelastaa päivän. (muutkin Audrey Tatou leffat on hyviä, Pitkät kihlajaiset, Hinnasta viis ym..)
- Breakfast at Tiffany's - se on vaan niin älyttömän suloinen, Audrey Hepburn on ihana ja lopussa itkettää ja naurattaa.
- The Notebook - Rakkauden sivut - ihana rakkaustarina (muistaakseni 30's) ! Rachel McAdams <3
- A walk to remember - tääkin on rakkaustarina, vähän samanlainen kuin The Notebook
- Little Miss Sunshine - hauska indie-leffa, joka sai mut nauramaan ja oksentamaan(niille Little miss-kilpailuille..eww!)
- Pieni suklaapuoti - suloinen, Johnny Depp, suklaata, ahh.
- Forrest Gump - pelastaa päivän 2
- Love Actually - paras joululeffa!
- The Holiday - toisiks paras joululeffa ;)
- Edward Scissorhands - tosi sympaattinen ja itkin, vaihteeks
- Juno - piristävä ja hauska leffa, Ellen Page <3
- Rent - musikaali joka sijottuu 80-luvun Nykkiin ja kertoo AIDSista ja rakkaudesta ja oi, ihana etten sanoisi =)=)
- Eternal Sunshine of the spotless mind / Tahraton mieli - jännä leffa, en muista siitä niin hirveest muuta kun että tykkäsin!
- Piano - Uusi-Seelanti, musiikkia, kaunis elokuva.
- Walk the Line - Johnny Cashin elämää
- Control - HIENO, Ian Curtisin elämää
- Sovitus - hienohieno, Keira Knightleystäkin jopa pidin.
- Step up - sulonen tanssileffa
- Save the last dance - kuin myöskin ^^

Lisäilen jos tulee mieleen.
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 23, 2008, 10:23:01 kirjoittanut Muchy »

pölypunkki

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #125 : Maaliskuu 21, 2008, 19:12:14 »
saattaapi tulla melko sekalainen lista, kirjoitustuulella olen ja sepitykseni on aina vähän sekavia:)
noniin.

Juno
Pyörii juuri nyt elokuvateattereissa ja kun itse kävin katsomassa, olin myyty:) oli vaan niin ihana, hauska ja rento leffa. Sai nauraa ja vähän kaihoisuutta itselleni ainakin tuli (;

Honey, tanssileffa
Tanssielokuva, tosi energinen ja pääosassa näyttelijä Jessica Alba jonka tanssitaidot leffassa näyttää uskottavalta, tykkään ainakin itse, helppo valinta jos ei jaksa keskittyä mihinkään actioneihin ja kauheasti ajattelua vaativiin leffoihin, ei siltikään mikään tyhjänpäiväinen leffa vaan täyttä asiaa.

The Day After Tomorrow
Kertoo siitä kuinka uhkaa tulla ja tuleekin uusi jääkausi. Silmänruokaa leffassa tarjoaa söpis Jake Gyllenhaal:D Sopivasti toimintaa minulle, ei mitään räiskintäjuttuja.

lisää voisin kertoa mutta ehkä lopetan jo tähän :)

Oni

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #126 : Maaliskuu 23, 2008, 09:14:53 »
Amelie on aivan mahtavan ihana elokuva! Tämä lukeutuu ehdottomasti yhdeksi parhaista mitä olen ikinä nähnyt.
Mä olen katsonut tämän useampaan kertaan, ja parilla ensimmäisellä kerralla pidin Amelieta sellaisena naiivina hyväntahtoisena höpsönä.
Sitten eräällä kerralla tupsahti mieleen ajatus, että se tyttö tekee niitä hyviä tekoja ihan pakkomielteisesti, keinoja kaihtamatta, ja hän vaikuttikin hieman psyoottiselta. :D Mietin sitten, että jos elokuvan musiikit, äänet, ja miljöön vaihtaisi astetta tummemmaksi, siitä saisi ihan loistavan psykologisen trillerin, eikä se enää olisi draama/komedia. :)

Toinen elokuva mistä tykkään kovin on The Fighting Temptations. Sellainen perus hömppä romanttinen komedia, mutta koska se sijoittuu gospel-maailmaan (ja minä ihan rrrakastan gospelia), iski tämä elokuva lujaa. Ja tässä elokuvassa esiintyy ihan oikeita gospel-tähtiäkin. :)

Poissa Briette

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #127 : Maaliskuu 23, 2008, 12:13:59 »
Tunnit (The Hours, 2002)

Tässä on kiva, kun sekoittuu kolme eri ihmis-ikää? Aika vaikea selittää muutamalla sanalla, mutta siis, yksi aika kausi on jotain 1921, seuraava 1951 ja sitten on vielä 2001. Jotain ton suuntasia noi vuosiluvut. Juonta voisi kai selittää siten, että yksi niistä naisista, sen aikaisin, kirjoittaa kirjaa. Toinen lukee sitä, oletan ainakin sen olevan se sama, siinä olis ainakin sellanen fiilis.ja sitten se kolmas, en ihan varma ole siitä miten se siihen liitty, ja on jonkun aikaa kun tämän katoin. Jotenkin jokaisen elämään kuitenkin liittyy itsemurha, tavalla tai toisella.
Tämä on kuitenkin melko vaikeasti seurattava elokuva mielestäni, koska pitää todella keskittyä siihen, mitä tapahtuu. Katosin ekan kerran tämän, en keskittynyt ja meni ohi. Sitten toisella kerralla ymmärsin jo ideankin.

Näyttelijöinä pääosissa on Nicole Kidman, Julianne Moore, Meryl Streep + muita.

Itse siis todella pidin, samaa sanoo ystäväni.
i only show you what i want you to see

Poissa Gollim

 • Paras
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #128 : Maaliskuu 25, 2008, 17:06:27 »
Disney ei ole tehnyt koskaan omaa Anastasiaa, ainakaan koko illan elokuvaa. Tuo aiemmin esitetty Anastasia tosin on aivan mahtava elokuva, sopii loistavasti aikuisellekin. Elokuvassa on ihan mahtavat laulut (Once Upon a December tosin pyyhkii niillä kaikilla lattiaa), vaikka se juoni onkin vähän kummallinen.. Suosittelen!!

The Cube ja sen jatko-osat kannattaa katsoa. Elokuvissa joukko ihmisiä on sullottu massiivisen kokoiseen kuutioon, joka vaikuttaa loputtomalta. Kuutio on jaettu pienempiin kuutioihin, joissa on kaikissa kuusi ovea (seinät, katto ja lattia). Kahvaa kääntämällä ovi aukeaa ja huoneesta toiseen voi liikkua. Tämä tosin ei käy aivan esteettä, sillä huoneissa on tappavia ansoja, joihin porukka kuolee pitkin elokuvia. Kuutiossa olevat ihmiset eivät tiedä miksi ovat siellä, eivätkä muista miten sinne ovat saapuneet. Elokuvat ovat aika ahdistavia, mutta tosi hyviä. Meillä on ne kaikki samassa boksissa ja olen kaiki katsonut ainakin viidesti.

Kaikille väkivaltaisten kauhuelokuvien faneille: The Hills Have Eyes. Moni on varmaan kuullut/nähnyt. Kyseessä on ilmeisesti remake jostain 70-luvun megaklassikosta... K-18 oli kyllä takakannessa, mutta järkytyin elokuvan väkivaltaisuudesta ihan hirveästi. Joku perhe päättää lähteä lomalle, mutta kääntyvät väärälle tielle jossa on jotain ihme-ihmisiä, jotka ovat kai jotenkin vammautuneita jostain ydinsäteilystä.. Käytännössä koko elokuva oli teurastusta ja säikäyttelyä.

Lisäksi suosittelen kaikille ehdottomasti High School Musicalia, vaikka elokuvasta olisi kuinka ällöttynyt. Itse vihasin sitä kaksi vuotta, mutta nyt sen katsottuani on kyllä myönnettävä, että sitä ei voi olla rakastamatta... surkeanhyvä elokuva, niin Disney kuin voi ikinä olla :) Kakkonen on jopa parempi kuin ykkönen kaikessa typeryydessään, etenkin jos katsoo suomeksi. Jokainen katsoo elokuvat varmasti hymy huulillaan.

Poissa adswil

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #129 : Maaliskuu 26, 2008, 19:47:09 »
Taru sormusten herrasta - kaikki kolme osaa ovat aivan loistavia myös elokuvina! Tämä yllätti minut täysin, sillä minulla on usein ikäviä ennakkoluuloja kirjoista tehtyjä leffoja kohtaan, mutta TSH on leffoina lähes yhtä hyvä kuin kirjoina, ja se on huikea saavutus. Näyttelijävalinnat ovat kohdallaan, jokaisesta roolista löytyy tyyppi, joka on kuin ilmetty roolihahmonsa. Joukkokohtauksetkin on toteutettu erittäin hienosti ja totuudenmukaisesti, mutta oikeastaan kaikkein hienointa TSH-leffoissa taitaa olla se ylenpalttinen visuaalinen näyttävyys :> Leffojen jokainen hetki on taideteos, ne maisemat ja kaikki paikat ovat aivan hengästyttävän upeita. Ja musiikkikin on todella kivaa kuunneltavaa, ja sopii leffaan hienosti.

Amélie - aika perus näissä suosikkileffalistoissa, mutta Amélie on kaiken hehkutuksen arvoinen. Ensimmäisellä katsomiskerralla tämä ei vakuuttanut, mutta sen jälkeen olenkin katsonut tämän ainakin viidesti, enkä ole kyllästynyt. Päähenkilö on todella ihana, juoni on äärettömän suloinen mutta myös koskettava (ainakin minun mielestäni), ja ne kaikki pienet, hellyyttävät yksityiskohdat tekevät leffasta erikoisen kaikkiin muihin hienoihin romanttisiin elokuviin verrattuna.

Tuulen viemää - yksi koskettavimmista rakkaustarinoista ikinä. Loistavasta kirjasta on jälleen kerran tehty loistava leffa, tätä ei voi tarpeeksi ylistää! Tuulen viemää on niin klassikko, että toivoisin jokaisen näkevän sen joskus. Tähän ei tosin kannata kajota sellaisella hetkellä, kun kaikki tunteellinen ärsyttää. Itse en pysty katsomaan tätä itkemättä paljon.

Kuolleiden runoilijoiden seura - tämäkin on näitä visuaalisesti upeita leffoja, sellaisista taidankin eniten tykätä. Tämä muita mainitsemiani filmejä vähemmän tunnettu tarina kertoo amerikkalaisen sisäoppilaitoksen pojista, jotka saavat uuden opettajan, joka kannustaa heitä elämään hetkessä ja toteuttamaan unelmiaan. Mielenkiintoinen, vaikkakin loppujen lopuksi traaginen tarina, ja loistavia näyttelijöitä taas kerran (mm. Robin Williams ja Ethan Hawke).
In my world love is for poets - so I'm trying to be one.

Poissa Tuulikeiju

 • Vuotislainen
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #130 : Maaliskuu 29, 2008, 18:04:05 »
Take the Lead

Puoli vahingossa törmäsin kyseiseen leffaan Canal +:lla. Tanssista ja nuorisodraamoista tykkääville osuva valinta. Itse ainakin pidin koko leffasta ja ne tanssikohdat oli ihan mahtavia. Lyhyesti voisin juonesta sanoa ainakin spoilaamatta sen, että eräs mies saapuu yhteen ei-niin-hyvään kouluun ja alkaa opettaa nuorille tanssimista, en muista oliko tämä joku jälki-istunnon tai rangaistuksen muoto vai pakollinen lisäkurssi joillekin, mutta kuitenkin... Hyvä leffa, kivat tanssikohdat. :)

Romeo + Julia

Kyseisen elokuvan katsoo jo ihan senkin takia, että Romeota esittää Leonardo DiCaprio (Juliaa Claire Davis, jos oikein muistan). Musiikki on loistava ja ohjaaja ohimennen sanoen sama kuin Moulin Rougessa (, josta kaikki ovat ainakin varmaan kuulleet). Juonen ja lopun tietävät kaikki, mutta elokuva on viihdyttävä ja muutenkin mukaansa tempaavan, vaikka tapahtumat tosiaan tietää. Näyttelijät hoitaa hommansa hyvin ja ne runokohtaukset siitä alkuperäisestä Shakespearen käsikirjoituksesta on loistavia, ne jotenkin.. en osaa sanoa, mutta ne kiehtovat, se koko vanha englannin kieli.

// Hmm... viestissä riittää varmaan pilkun viilausta huonon muistin ja yleistiedon takia, mutta antipa olla.

Off-topiccia: Tietääkö joku sen elokuvan, joka on tehty J.R.R. Tokienin Hobitti-kirjasta? En puhu nyt mistään elokuvista, joita Jackson on ohjannut tai että siitä ollaan tekemässä elokuvaa, mutta parisen vuotta katsoin ystäväni kanssa elokuvan, jonka nimeä en muista. Se kuitenkin kertoi Hobitista ja se mainittiinkin.
It's easier not to do things than left them undone.

Poissa Hippogriff

 • :)
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Pottermore: SicklePotion51
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #131 : Huhtikuu 04, 2008, 16:09:01 »
Shanghai Noon & Shanghai Knights

Päänäyttelijöinä loistaa Jackie Chan ja Chris Tucker. Elokuvat olivat täynnä hulvatonta komediaa sekä huikeita stuntteja. Suosittelen!

ota

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #132 : Huhtikuu 05, 2008, 11:11:10 »
Lords Of Dog Town

Lords Of Dog Town kertoo tositarinan kolmesta Kaliforniassa asuvasta surffarista,
jotka tekivät skeittailusta extremeurheilua ja muuttivat urheilun maailmaa ikuisiksi ajoiksi.

Tuo edellinen oli parin sanan erolla suoraan Dvdn takakannesta, mutta nyt kerron jotain omin sanoin.

Leffa kertoo kolmesta nuoresta pojasta, jotka rakastavat skeittaamista.
Pojat pääsevät skeittaus ryhmään, ja sitä mukaa kun pojista tulee kuuluisia, myös heille annetaan uusia ja parempia tarjouksia.
Tämän takia myös poikien tiet eroavat, ja he kilpailevat toisiaan vastaan.
Poikien elämät ovat sekaisin, eivätkä he oikein tiedä mitä niistä haluaisivat tai mitä niillä tekisivät.
Piste i:n päälle on se, kun heidän hyvä ystävänsä sairastuu aivosyöpään.
Kaikki kolme menevät katsomaan häntä, ja juuri tietämättömästi samaan aikaan.
Ja mitä sitten tapahtuu ? - Jos kerron lisää, ei leffaa ole ideaa katsoa, kun tietää jo liikaa mitä siinä tapahtuu.

Kun itse aloitin leffan katsomisen ensimmäinen ajatukseni oli, että "mitä mä nyt oikeen katson".
Alussa leffa voi olla vähän sekava. Mutta kaikki selviää loppuakohden.

Arvosanaksi tälle leffalle antaisin kuitenkin 9.

conqueror

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #133 : Huhtikuu 09, 2008, 15:28:07 »
Hide and Seek
Lainaus
Hide and Seek on yhdysvaltalainen jännitys- ja kauhuelokuva. Elokuvan pääosissa ovat Robert De Niro ja Dakota Fanning.

Vaimonsa itsemurhan jälkeen David Callaway (De Niro) muuttaa tyttärensä Emilyn (Fanning) kanssa pois kaupungista haja-asutusalueelle vanhaan omakotitaloon. Davidille selviää, että Emilyllä on salainen ystävä, Charlie. Tämä alkaa vainota Davidia muttei näyttäydy kertaakaan Davidille vaan ainoastaan Emilylle.

Hide and Seek on tähänastisista elokuvista mitkä olen nähnyt, suoraan sanottuna paras. Tykkäsin ihan mielettömästi siitä, hyvä juoni joka pisti myös ajattelemaan ja selvittämään itse asioita, ettei se ollut sellaista "joo katon tän nyt tästä, oon ihan pullamössöä enkä ajattele mitenkää juonta." yksi parhaita leffoja mitä oon nähny, ja Robert de Niro sopii tuohon hyvin (:. Tykstyks.

Lusmu

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #134 : Huhtikuu 11, 2008, 22:27:10 »
Notting Hill- klassikko, jonka jokaisen pitäisi katsoa. Se on yks ihanimmista elokuvista mitä oon ikinä nähnyt :) Voi katsoa aina vaan uudestaan ja uudestaan. Hyvää huumoria myös mukana.

Monet suomalaiset komediat/draamat on myös hyviä. Alkaa välillä kyllästyttään amerikkalainen leffahömpötys, suomalaiset elokuvat on paljo parempia :D Parhaimpia on varmaan Helmiä ja sikoja, Menolippu Mombasaan ja Tyttö sinä olet tähti.

Aliisa Ihmemaassa

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #135 : Huhtikuu 21, 2008, 11:18:56 »
Disney ei ole tehnyt koskaan omaa Anastasiaa, ainakaan koko illan elokuvaa. Tuo aiemmin esitetty Anastasia tosin on aivan mahtava elokuva, sopii loistavasti aikuisellekin. Elokuvassa on ihan mahtavat laulut (Once Upon a December tosin pyyhkii niillä kaikilla lattiaa), vaikka se juoni onkin vähän kummallinen.. Suosittelen!!

The Cube ja sen jatko-osat kannattaa katsoa. Elokuvissa joukko ihmisiä on sullottu massiivisen kokoiseen kuutioon, joka vaikuttaa loputtomalta. Kuutio on jaettu pienempiin kuutioihin, joissa on kaikissa kuusi ovea (seinät, katto ja lattia). Kahvaa kääntämällä ovi aukeaa ja huoneesta toiseen voi liikkua. Tämä tosin ei käy aivan esteettä, sillä huoneissa on tappavia ansoja, joihin porukka kuolee pitkin elokuvia. Kuutiossa olevat ihmiset eivät tiedä miksi ovat siellä, eivätkä muista miten sinne ovat saapuneet. Elokuvat ovat aika ahdistavia, mutta tosi hyviä. Meillä on ne kaikki samassa boksissa ja olen kaiki katsonut ainakin viidesti.


Anastasiaa ja Cubea suosittelen minäki! :)

Joskaan en ole uskaltanu katsoa Cuben jatko-osia, koska pelkään, että muuten niin legendaarisen upea leffa on pilattu itseään toistavilla jatko-osilla :P

Ainoa hyvä jatko-osa joka tulee mieleen on tämä:

Aliens

Eli Alien - Kahdeksas matkustaja-leffan jatko-osa, toiselta nimeltään Alien 2. Tästä ei sci-fi-kauhu enää parane. Näin tän ekaa kertaa vasta vuos sitte enkä voi uskoa, että tää on jostain 1980-luvulta! No, kestäny aikaa poikkeuksellisen hyvin mikä on harvinaista näin vanhassa leffassa :) Erikoisefektit ei vieläkään näytä korneilta vaikka samaa ei voi sanoa monista 2004-leffoistakaan!

Poissa Chiinatzu

 • Kaikki on Hassun Jäniksen syytä!
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kelmeilijä
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #136 : Toukokuu 09, 2008, 20:54:55 »
Muumio & Muumion paluu

Elikkä muumio herää henkiin ja kaksi rakastavaista päähenkilönä. Ehtaa toimintaa ^^
Huumoria ja taruja.
Arthur: Merlin is a wonder, but the wonder is that he's such an idiot. There's no way he's a sorcerer.

MERLIN ( bromance! )

Tuomas R

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #137 : Heinäkuu 11, 2008, 13:30:49 »
Edith Piaf - Pariisin Varpunen (La Mome)

Tämä on kaikkien klassisesta musiikista pitävien pakko katsoa
Elokuva on hohdokas matka Edith Piafin (1915-1963) matkasta aina vuodesta 1918 vuoteen 1963...

... Ellette ole klassisen musiikin ystäviä tai historian rakastajia, kannattaa kokeilla.
Minun mielestäni leffa on todella jännä ja kiinnostava, tosin se on Ranskan-kielinen, mutta tietenkin Suomen kielinen tekstitys on.
Joidenkin mielestä se on kaiketi tylsä, kun siinä vain huudetaan, lauletaan ja ollaan humalassa, mutta se kertoo aikamme yhden suurimman laulutähden elämästä...

Kannattaa katsoa!

Poissa moottorisaha

 • Voldemortisti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • be loud, let your colors show.
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #138 : Heinäkuu 25, 2008, 15:16:44 »
Once
Irlantilainen musiikkidraama, jossa seurataan katusoittajan ja siirtolaistytön ystävystymistä, musiikintekoa ja rakastumista.

Aivan mielettömän ihana elokuva! Maanläheinen, tunnelmallinen ja hirveän suloinen, olematta kuitenkaan clichéinen. Minä, joka vannon vahvasti actionin ja goren nimeen, pidin tästä draamasta aivan tajuttomasti, luultavasti juuri sen maanläheisyyden vuoksi. Elokuva vaikuttaa kuin se olisi kuvattu käsikameralla (tai luultavasti onkin :D), ajoittain siitä herää olo että jopa minä olisin voinut kuvata kaverieni kanssa samanlaisen, sen kuitenkaan laskematta elokuvan laatua ja loistavuutta tippaakaan.

Pääosissa näyttelevät Glen Hansard ja Markéta Irglová ovat säveltäneet itse elokuvan musiikin yhdessä, mikä tekee siitä vielä sielukkaamman. Ja kyllä se musiikki on mieletöntä. Markétan kaunis pianonsoitto ja Glenin upeaakin upeampi ääni yhdessä... Ah<3

Tätä voi suositella ihan kaikille, sillä todellakin se iski vahvasti minuunkin, joka en yleisesti mistään hempeilyyn viittaavastakaan pidä lainkaan.

Äskettäin luin jostakin että tämä tulee vasta nyt Suomeen, itse näin elokuvan jo vuosi sitten. Jos tämä elokuvateattereissa kohta pyörähtää käyntiin, menkää kaikki ehdottomasti katsomaan! Tästä tulee hyvä mieli pitkäksi aikaa :)
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 25, 2008, 15:22:56 kirjoittanut moottorisaha »
When you say it's dead and gone, yes, I know you're wrong

Poissa Hamish

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: DustSand65
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #139 : Heinäkuu 25, 2008, 17:54:21 »
Molemmissa selotuksissa pieniä spoilauksia.

Wilde (1997)

Elämänkerta/Draama

Kertoo 1800-luvulla eläneen irlantilaissyntyisen näytelmäkirjailijan Oscar Wilden elämästä. Pääasiassa elokuvassa keskitytään
Wilden ja lordi Alfred 'Bosie' Douglasin räiskyvään rakkauteen, jossa tuntui olevan tavallista parisuhdetta enemmän ylä- sekä
alamäkiä. Heidän suhteessaan näyttää olevan paljon esteitä, Wilde on naimisissa, hänellä on kaksi poikaa sekä Bosien isä
tuntuu pitää miestä itse paholaisena. Elokuva on koskettava kertomus rakkaudesta, joka ei ns. "mainitse nimeään".

Tämän elokuvan pääosissa nähdään enimmäkseen koomikkona tunnettu Stephen Fry, joka eläytyneesti näyttelee
Oscar Wilden roolin. Hänen elämänsä suurena rakkautena nähdään Jude Law. Mies onnistuu hienosti näyttelemään
hemmoteltua Bosieta, joka todellisuudessa vain kaipaa aitoa rakkautta. Muissa rooleissa nähdään mm. Jennifer Ehle, Michael Sheen
ja Vanessa Redgrave. Elokuva liikkuu k15 ja k18 rajamailla.

Tyttö Riosta/That Girl From Rio (Chica de Río, 2001)

Komedia

Kun pankkivirkalija Raymond saa kuulla, että hänen vaimonsa on pettänyt häntä esimiehensä kanssa, mies ryöstää pakin ja päättää
lähteä Rioon etsimään kaunista sambatanssijaa, jota hän niin kovasti ihailee. Päästyään Rioon Raymond tutustuu taksikuskiin, joka
tuntuu kuitenkin enemmän olevan kiinnostunut miehen rahoista kuin ystävyydestä. Taksikuskista ei kuitenkaan koidu ikävyyksiä,
mutta kaunis sambatanssija Orlinda ryöstää Raymondin, eikä tähänkään ikävien tapahtumien ryöppy lopu.

Tässä komediassa pääosaa esittää brittikoomikko Hugh Laurie, joka onnistuu taas kerta toisensa jälkeen saaman elokuvaan
sen huumorin mitä se kaipaakin. Kauniina Orlindana nähdään Vanessa Nunes. Muissa rooleissa pompahtelevat mm. Santiago Segura.
Ikäraja ei tainnut olla kovin ylhäällä, ehkä k11.

Poissa Hattrick

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #140 : Heinäkuu 25, 2008, 18:21:31 »
No Country For Old Men

Oli mielestäni todella hyvä leffa. Ei sellaista Hollywood kuraa, kuten suurinosa leffoista. Loppu oli mielestäni hyvä, vaikka monet disney-fanit eivät varmaan pitäneetkään :(

Tietenkin muita legendaarisia leffoja jotka nyt sattuvat tulemaa mieleen ovat:  Kill Bill 1&2, Pulp Fiction, Forest Gump ja ööh... Noh jääkööt noihin.

Durden

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #141 : Syyskuu 21, 2008, 13:21:12 »
Fight Club

En haluaisi paljastaa juonta yhtään, mutta elokuva on David Fincherin ohjaama Trilleri ja se kertoo elämäänsä kyllästyneestä miehestä, jonka nimeä ei suoraan mainita, voitte itse sen sieltä leffasta sitten päätellä. Tämän miehen(Edward Norton: American History X, The Illusionist) lisäksi elokuvassa on Tyler Durden(Brad Pitt: ) ja Marla Singer(Helena Bonham Carter: Harry Potter 5&6, Sweeney Todd). Leffa paranee koko ajan loppua kohden ja siinä tapahtuu kaikkee niin sairaasti, ettei edes tajua kun leffa huijaa ihan kuus-nolla, että kannattaa seurata kympillä. Se on semmonen leffa jonka voi kattoo vaikka heti perään toisenkin kerran, mut ei kannata, sillä kohta oot kattonu sen viis kertaa ja toivot, et ois ikinä nähny sitä, et voisit kattoo sen taas kuin ekaa kertaa. Ite katoin sen puolen vuoden sisään 10 kertaa, enkä suosittele tekemään samalla tavalla. Muita näyttelijöitä on mm. Jared Leto ja Meat Loaf, jotka molemmat tunnetaan myös laulamisestaan. Leffa on tehty kirjan pohjalta, mutta ekaa kertaa leffa on parempi kuin kirja, siis ainakin mun mielestä. Kirja on kyllä aika ohut, että se voi vaikuttaa ja siinä oli surullisempi loppu jos oikein muistan, mutta se on kuitenkin parhaita, jos ei jopa paras mitä oon lukenu ja sen on kirjoittanu Chuck Palahniuk. Leffa on K-18.

Suosittelen siis lämpimästi, mutta älkää missään nimessä lukeko mitään leffaan liittyvää, jos meinaatte kattoo sen. Itelle sattu niin onnekkaasti, että en ollu ikinä kuullukkaan koko leffasta niin oli ihan sairaan upeeta kattoo se, ku ei tienny yhtään mitä tuleman pitää. Kirjakin kandee säästää luettavaks vasta leffan jälkeen, sillä leffa on todellakin parempi.

Poissa Lemmonleikko

 • Tom
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Velho
 • Soulshine!
  • Herra Hahmo
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #142 : Syyskuu 29, 2008, 01:12:46 »
Sen verran voisin suositella tässä, että tulevana torstaina, altso 2.10. tulee teeveestä yksi hienoimpia leffoja mitä on: The Crying Game. Sen näkeminen edesauttaa hiffaamaan sisällissotimisen ja muun kitkuilun typeryyden - ja tajuamaan, miten luvattoman helppoa on elää, jos on valkoihoinen ja hetero.

Mikään sotaelokuvahan se ei ole, vaan periaatteessa kai trilleri. Niin erikoinen leffa, ettei sitä oikein voi genrettää. Lämpimästi suosittelen katsomaan sen, jos haluaa raskaan sarjan ajatusmuonaa. Tai nauhoittamaan, jos torstai-iltana kello 23:25 alkavan parituntisen vahtaaminen käy ylivoimaiseksi.

Se on meinaan Teos se.
"You don't have to be black to be a nigger. Being born penniless also makes you an outlaw." -Ronnie van Zant
         Row, row, row thy boat gently down the stream. Oh Charon, hast thou ever know'd that Death is but a dream?
Hyviä emme ole, pahoiksi emme halua tulla - olkaamme siis rumia!

Poissa Wertyeee

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #143 : Marraskuu 23, 2008, 00:27:00 »
Unelmien sielunmessu
Pääosat: Jared Leto, Ellen Burstyn, Jennifer Connelly ja Marlon Wayans
Ikäraja: K15

Elokuva esittää riippuvuuden erilaisia muotoja, jotka johdattavat roolihahmot haavemaailman vangeiksi. Todellisuus lopulta kuitenkin valtaa ja musertaa nämä haavemaailmat. Elokuvassa Sara Goldfarbista tulee riippuvainen laihdutuspillereistä, ja hänen poikansa Harry parhaan ystävänsä Tyronen sekä tyttöystävänsä Marionin kanssa ovat vahvasti koukussa huumausaineisiin.

Itse pidin elokuvaa hieman ahdistavana ja se tekeekin tästä loistavan. Tämäntapaiset huumeisiin/päihteisiin liittyvät elokuvat ovat hyvin mielenkiintoisia ja ja ehkä jopa opettavaisia. Unelmien sielunmessu näyttää mielestäni häpeilemättä mihin päihderiippuvuus voi ajaa ihmisen.
Ensimmäisen katselukerran jälkeen en saanut sanaakaan suusta kymmeneen minuuttiin ja tarvitsin vain happea.
Suosittelen kaikille joita aihe kiinnostaa!
WertyeC -> Wertyeee

palladiini

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #144 : Tammikuu 02, 2009, 17:53:01 »
Twilight - Houkutus

En viitisi hirveästi juonesta kertoa kun sai Suomessa ensi-iltansa vasta tänään joten... Mutta jos haluat nähdä erilaisen vampyyrielokuvan niin suosittelen tätä. Sopivasti romantiikkaa, huumoria ja jännitystä. Rakastuin elokuvaan todella kun sen kävin juuri katsomassa :D

No ehkä voisin sen verran sanoa, että pieneen erittäin sateiseen kaupunkiin muuttaa ujo itseensä sulkeutuva tyttö, joka kiinnostuu koulussa pojasta ja saa kuulla ettei tälle kelpaa kukaan koulun tytöistä. Kumminkin poika (joo nimen voisi mainita ;) siis Edward) kiinnostuu Isabellasta (siis kyseisestä tytöstä). Isabella huomaa kuitenkin Edwardissa outoja piirteitä, kuten sen että hän on käsittämättömän vahva (pysäyttää pakettiauton yhdellä kädellä ja estää näin ettei se aja Isabellan päälle ja muuta tällaista pientä;) ) nopea, hän ei tule kouluun aurinkoisina päivinä ja lisäksi hänen ihonsa on aina kylmä. Isabella saakin selville että Edward on vampyyri...

En viitsi nyt enempää kertoa juonesta, muuten en lopeta ikinä (sillä tuossa oli vasta elokuvan alku. ei se tuohon loppunut ;)) Mutta suosittelen että katsotte :D
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 02, 2009, 18:01:20 kirjoittanut palladiini »

Boogey

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #145 : Tammikuu 03, 2009, 03:41:09 »
Puplic Enemy (Kansan Vihollinen)
(Toiminta / draama k-18)

-Elokuva, jossa on ihan saatanasti asennetta.

Kang on kyttä, joka ei nauti suurta kunnioitusta kollegojensa keskuudessa. Miehen sooloilu, rajut otteet ja piittaamattomuus yleisistä säännöistä ja muiden turvallisuudesta on huomattu piirissä, eikä halukkaita työpareja ole tyrkyllä. Sitten Kang määrätään selvittämään avioparin raakaa murhaa...Pariskunnan julmalle puukotukselle ei näytä olevan mitään selvää syytä tai syyllistä. Mutta Kangin mielestä syyllinen on päivänselvä: pariskunnan poika, menestynyt pankkiiri, Jo. Vaikka vaikutusvaltaisella ja äärimmäisen pidetyllä Jolla ei ole motiivia, ja kaikki pitävät häntä syyttömänä, on Kang vakuuttunut, että vastassa on äärimmäisen kylmähermoinen murhaaja - psykopaatti, jolle kaikki on vain peliä.

Saattaa kuulostaa tylsältä, mutta en olisi arvannut, että elokuvaa katsoessa saattaisin vetää limsat ja popparit väärään kurkkuun, kun nauratti melkein koko elokuvan ajan. Hyvällä tavalla, ehdottomasti! ^^

Huom. ja tarkoitan korealaista Public Enemyä, tarkistakaa, että katsotte oikean! ^^''

Poissa Etsku

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Potter FOREVER !
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #146 : Tammikuu 03, 2009, 17:58:47 »
High School Musical
High School Musical on laulu,tanssi ja romanttinen elokuva jota minä tykkään katsoa minulla on hirveästi hsm fani tuotteita mul on levyjä mul on kirjoja mul on julisteita mul on 2 hsm laulupeliä ensimmäinen ja toinen


High School Musical 2
High School Musical 2 on kesäinen ja todellakin HYVÄ elokuva jossa tapahtuu kaikkea.En kyllä jaksa selittää mitä kaikkea siinä tapahtuu.
   


High School Musical 3
High School Musical 3 on elokuva josta kaikkien olisi pitää sitä mailman PARHAIMPANA elokuvana.Hsm 3 Troy ja Gabriella ja ne muut tyypit saa pääsytodistukset ja he pääsevät yliopistoon tai johonkin sellaseen.Oon kuullu huhun et High School Musical 4 on kuulemma myös tulossa.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 08, 2009, 20:57:58 kirjoittanut Urpo Spok »
Potter will always stay in my heart <3

Poissa azze

 • Pää pilvissä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • Facebook
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #147 : Maaliskuu 03, 2009, 16:47:28 »
Vaaleanpunainen Pantteri 2 tai 1

Hyvä elokuva. Kertoo pysäköinnin valvojasta, joka alkaa suorittaa suurta tehtävää
Siperia opettaa, niin minäkin
Lukekaas mun blogia tai kattelkaas mun kuvia tai siis ei kuvia MUSTA vaan mun ottamia kuvia

Poissa Esses

 • Velhotar
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • pöö
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #148 : Maaliskuu 03, 2009, 17:37:45 »
Ei voi olla vastaamatta, anteeksi jos on jo esitelty, kävin vain harvan seulan läpi nuo edelliset sivut... :/

Van Helsing K 15
- Kauhufantasiaseikkailu
(Siis nimikin on varmaan väärin...) Kertoo erilaisten hirviöiden metsästäjästä, joka toimii kirkon piikkiin, hän ei muista elämäänsä kokonaan, vaikka haluaisikin. Hän saa tehtäväkseen mennä transylvaniaan ja tapaa Dracula ja puolustaa sukua, joka on yrittänyt sitä samaa jo sukupolvia. Van Helsing ottaa mukaansa erään keksijänoviisin, josta tuleekin hyödyllinen elokuvan lopussa...

Mukava kauhuyhdistelmä, johon "vasta noviisi" tuo mukavasti huumoria, tehosteet toimii ja sankarille ei ihan tavallinen elämänskaala. Toisin olen nähnyt vain televisioversion, mutta ei sen puoleen.

Muumio, Muumion paluu ja Muumio: lohikäärmekeisarin hauta
-Seikkailukomedia
Ensimmäiset kaksi elokuvaa yritetään tuhota imhotep, nimistä muumiota ja " Tuhota pahis, pelastaa neito hädästä ja pelastaa maailma." Viimeisessä elokuvassa hypätään vuosia eteenpäin ja tuhottava muumio löytyy kiinasta. Esiintyjien nimissä blackout, mutta päähenkilöiden pojan nimi oli Alex.

Mukaansatempaiseva seikkailutrilogia, kaikki pilke silmäkulmassa tehtyjä, mutta löytyy myös vakavaa tilanteita ja herätäänhän siinä kuolleista kokonaista kuusi kertaa, ja kaikki ei olleet pahiksia...

Duudsonit Elokuva
-Extreme, jotain
Elokuvapituuteen yltänyt neljän pohjanmaalaisen pojan sekoilua. Paljon tilannekomiikkaa, kuoleman kanssa leikittelyä ja silkkaa hulluutta. Ei mitään juonta, mutta ei ollenkaan pahaksi. Päähenkilöina Jukka, Jarno, Jarppi ja HP

Sairaan mielikuvituksen omaavien suosikkielokuva, kannattaa varoa, sillä elokuvaa katsoessa joko nauraa räkä poskella tai järkyttyy joka sekunti. Englanninkielentaito jo sinänsä naurettava. Duudsoneita enemmän katsoneena tuli iso miinus, kun ei ollut uutta nimeksikkään, vanhan kertausta eri kielellä. Muuten hyvä.. 
ihmiset ovat kuin lentäviä lankakeriä

Poissa sunshine

 • törmäsi ikkunaan
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: HawthornGhost192
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #149 : Maaliskuu 05, 2009, 15:12:34 »
The Day After Tomorrow
Elokuva kertoo ilmastonmuutoksen mahdollisista seurauksista, mutta ei silti ole dokumenttimainen.. Näyttelijöitä en muista muita kuin Emmy Rossymin (kirjoitetaankohan edes noin). Juonesta voisin kertoa sen verran, että napajäätiköiden sulamisesta tulevan makean veden vuoksi  Golf-virta muuttaa suuntaa ja pohjoiselle pallonpuoliskolle tulee valtavia kylmiä myrskyjä. Tarinaa kerrotaan pojan, joka on jäänyt loukkuun New Yorkiin ystäviensä kanssa ja hänen isänsä, joka on tulossa pelastamaan heitä, näkökulmasta, en viitsi paljastaa juonesta enenpää jos joku vaikka innostui ja haluaisi katso kyseisen elokuvan.
Elokuvassa on jännitystä ja on sinne vähän romantiikkaakin mahtunut mukaan.. Suosittelen lämpimästi kaikille.
Ole itse se muutos, minkä haluat maailmassa nähdä

Sarmik

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #150 : Huhtikuu 19, 2009, 21:21:52 »
Merirosvoradio

Täydellinen elokuva. Välillä nauroin kippurassa ja toisinaan taas itkin surusta. Monipuolinen elokuva, jonka hahmoista nautti, ei ollut vain yhtä päähenkilöä. Ehdottomasti katsomisen arvoinen elokuva.

Elokuva kertoo 60-luvun Iso-Britanniasta, jossa rockia ei soitettu radioissa kuin kaksi tuntia viikossa. Pohjanmerellä toimi kuitenkin merirosvoradio Radio Rock, jonka kahdeksan omalaatuista ja sekopäistä DJ:tä viihdyttivät satoja tuhansia brittejä.

Gretel

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #151 : Toukokuu 12, 2009, 20:11:31 »
Sweeney Todd tuli nyt ensimmäisenä mieleen, sillä kuuntelen sen soundtrackia parasta aikaa.
Pidän musikaalityyppisestä kokonaisuudesta, vaikka välillä elokuvassa ei ole päätä eikä häntää. Yliluonnollisuus, vahvat tunteet, menneisyys, kosto, ja erityyppiset henkilöt ovat kovin kutkuttavia.
Tyylinähän on kauhu, ja ikärajoitus on k-18, mutta omasta mielestäni elokuvassa ei ole muuta karua kuin Helen Bohem Carterin tissivako (vähän vähemmän avonaisia paitoja kiitos) , ja verikin näyttää aivan paksulta, oranssilta tapettiliisteriltä. Ei kuitenkaan aivan herkimmille katsojille, sillä sisältää kannibalismia.

Pääroolissa Depp ja Rickman, sekä herutteleva Carter ovat aivan loistavia. Tim Burtonin tyyli uppoaa minuun kuin kuuma veitsi voihin, ja musiikki luo sellaisen silauksen, että oksat pois vaan. Jos sattuu omistamaan yhtään kieroontuneemman huumorintajun, niin tästä saa väännettyä aikamoisen komedian.

Ja Potter - faneille onnittelut, bongaa leffasta Bellatrix, Kalkaros, sekä Piskuilan. Älkää kuitenkaan visioiko juomamestaria tulevaisuudessakin niissää kamalissa sukkahousuissa. ;)

Poissa Nuno

 • kiharakirjailija verraton
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #152 : Toukokuu 12, 2009, 21:22:02 »
Orpokoti

Todella jännä elokuva, vieläkin tulee kylmiä väreitä kun ajattelee sitä.  En nyt oikein muista mitä siinä tapahtui, kun katsoin sen joskus viime vuoden kesälomalla. Se on kauhuelokuva ja on K-13, vaikka minusta se kuuluisi olla K-15.

Siinä on pikkupoika, vanhemmat luulevat että hän puhuu mielikuvitusystävilleen, mutta ne eivät olekaan mielikuvitusystäviä. Talo, jossa he asuvat on entinen orpokoti, poika puhuu orpokodin lapsille. Yhdessä vaiheessa poika katoaa.
Kannattaa katsoa. :)

Poissa Pyry P

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #153 : Toukokuu 15, 2009, 16:05:22 »
Uusin Star Trek. Todella hieno elokuva jos pitää Scifistä. Mielestäni aiemmat ovat osa osalta huonontuneet mutta tämä nostaa sarjan taas parhaimpien scifi (elokuva)sarjojen joukkoon! Suosittelen.
Asd

Poissa puolipro

 • Lapsellinen eli lapsi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • BANG
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #154 : Toukokuu 15, 2009, 19:50:00 »
Little Miss Sunshine

Aivan mahtava elokuva. Outo, ja ihastuttaa juuri siksi. Huumori on avointa ja sen tajuaa melko moni. Tarina on erikoinen ja monimuotoinen: perhe, jossa kummallisuuksia riittää. Isä, joka yrittää rikastua ja saada yhdeksän portaan juttunsa myymään. Ukki, joka on hurahtanut huumeisiin ja seksiin, ja puhuu rivoja aina kun ehtii. Äiti, melko perus, ehkäpä ainoa normaalihko koko perheessä. Poika, joka ei puhu. Pikkutyttö, joka haluaa missiksi, vaikka ei normaaleja missinmalleja täytäkään. Sitten on vielä eno, joka on homo ja yrittänyt itsemurhaa. Ja tästä porukasta syntyy aivan mahtavia 'seikkailuja' ja vitsejä, ja pakkohan näille on nauraa, eteenkin lopulle *vinkvink*.
 Näin tämän kuutosluokalla, kun kävimme A- ja B-luokkien kanssa yhdessä katsomassa ylimääräisillä leirikoulurahoilla. Nauroin kippurassa ystävieni kanssa tälle::Ddd Kannattaa katsoa jos tykkää oudoista hyväntuulen elokuvista (pientä rivoutta liikkeellä silti). Elokuva on muistaakseni K-11 ja kestää pari tuntia. Löytyy luultavasti melko useasta kaupasta melko helposti.

/pakko laittaa eräs ihana, jonka näin äsken btw(:

Park (canal+ näyttää tätä ainakin)

Kymmenen ihmisen elämät kohtaavat jossain suhteessa parkkialueella, ja hauskoja kommelluksia syntyy. Alueella on mm. itsemurhaa yrittävä nainen, koirapesuauton sympaattinen heppu, miestänsä kyttäävä vaimo ja kaksi nudistilounaita harrastavaa nuortaherraa.
[SPOIL!] Auto murhataan, suhteita syntyy ja vanhoja hajoaa, ja paha saa palkkansa. [SPOIL!]
Mielestäni elokuva on supersymppis, hahmot ovat upeita. Omat sympatiani sai autopesun heppu (tajuatte kyllä miksi jos katsotte elokuvan). Elokuvan tapahtumat sijoittuvat elokuvan keston sisälle, eikä hypätä mitään vuosikausia minnekkään suuntaan. Elokuva kestää n. 1h 25min eikä mikään ole turhaa. Tälle elokuvalle nauraa tai itkee, sen päättää oma pää.
Elokuvasta tulee upea monen asian summa, ja onnellinen loppu tulee todellakin. Harvoin elokuvissa onnellinen loppu on näin ei-klisee, ja yllätyin itsekin sen onnistumisesta. Rakastuin Parkiin(:
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 22, 2009, 11:44:03 kirjoittanut puolipro »
- LAULETAAN SE YHESSÄ, "PIRATE'S LIFE FOR ME" !
- EI, MÄ OON VAMPYYRI. "VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN, VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN. TAHDON SAADA CULLENIN, TAHDON SAADA CULLENIN. ENKÄ PELKÄÄ BELLAAKAAN."

Poissa magico

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Mischief Managed.
 • Pottermore: JinxFrog184
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #155 : Toukokuu 28, 2009, 13:14:02 »
Marley and Me


Todella hyvä elokuva ja tosi surullinen. John Grogan(Owen Wilson) ostaa vaimolleen Jennifer Groganille(Jennifer Aniston) koiran, joka osoittautuu melko hulluksi koiraksi. Jennifer ja John vievät koiran(Marleyn) koirankoulutus tunneille joista ei tietenkään tule mitään. John ja Jennifer saavat Marleyn kanssa potkut tunneilta. Kun Jennifer ja John lähtevät jonnekkin(en muista minne) he  palkkaavat Marleylle hoitajan. Kun he palaavat hoitaja on jo lopen kyllästynyt koiraan ja haukkuu häneä hirviöksi ja ei koiraksi. Loppua en teille kerro.

Haamu morsian (Over her dead body)

Todella hauska elokuva. Henry(Paul Rudd) on juuri menossa naimisiin tyttöystävänsä Katen(Eva Longoria Parker) kanssa kunnes jääpatsas kaatuu Kten päälle. Kate kuolee. Henry löytää uuden henkilön Ashleyn(Lake Bell) ja Katen haamu yrittää kaikin voimin estää Henryn ja Ashleyn yhteenmenon. Ashley näkee Katen haamun.
Draco dormiens nunquam titillandus

nuotii

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #156 : Toukokuu 28, 2009, 14:39:00 »
The Cardian: Aivan ihana elokuva. Kertoo pintapelastajista ja eräästä veteraanista, joka joutuu opettajaksi ja joutuu napit vastakkain erään alokkaan kanssa. Achton Kutcher kuuluu ainakin toiseen pääosaan toista en muista, mutta todella draamallinen ja itkettävä elokuva:)

Poissa Röhkö

 • Kasvatustieteen kandi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #157 : Kesäkuu 13, 2009, 12:20:35 »
Vaikka yleensä inhoan suomalaisia elokuvia, mutta FC Venus on yllättävän onnistunut. Loppua kohden juoni vähän lopahtaa, mutta pidän värikkäistä hahmoista ja huumorista paikoin. Hyvä kesäleffa sadepäivälle.

Pidän myös elokuvasta Casanova, joka on romanttinen komedia 1800-luvun Venetsiasta. Pääosassa iki-ihana Heath Ledger (R.I.P) ja vastanäyttelijänä Sienna Miller. Hupsu elokuva, jonka tietokone-efektit ovat ainakin lopussa kuraa, mutta onneksi niitä ei kauheasti ole käytettykään. Hyvän mielen elokuva. :)
"Pants - like shorts, but longer!"

iTorsti

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #158 : Kesäkuu 17, 2009, 17:53:29 »
400 kepposta

François Truffat'n ohjaustyö vuodelta 1959 on palkittu ja klassikon maineeseen noussut osoitus lapsuuden ja nuoruuden tapahtumien äkkinäisestä muutoksesta. Päähenkilö Antoine on päällisin puolin kunnon poika säädyllisistä oloista Pariisissa, mutta silti asiat eivät ole aivan kohdallaan. Ja nuoren mielen ongelmista tapahtumat myös kertovat kokonaisuuden ollen hyvin henkilökohtainen ohjaajalle.

Alkupuolella elokuva vaikuttaa sympaattiselta poikafilmiltä, jossa vintiöt kiusaavat opettajaa, keksivät jekkuja ja tekevät kaikenlaista muuta kuin tekisivät kiltisi läksyjään ja tottelisivat vanhempiaan. Tarina saa keskivaiheilla erilaiset kasvot, sillä tietynlainen synkkyys valtaa kuvaruudun kuitenkaan antamatta ylimitoitetulle draamalle elintilaa.

Päähenkilö Antoinen tekojen motiivit tulevat melko heikosti esille, sillä elokuva ei missään vaiheessa liikoja selittele, vaan jättää ruudulle kaiken nähtävän ja havainnoimisen arvoisen: mm. sen, minkälainen Antoinen äiti tälle oli.

400 kepposta -kaltaiselta klassikolta saattaa ensimmäisellä katselukerralla odottaa sykähdyttäviä kohtauksia, tunteikasta musiikkia ja nerokkaita yksityiskohtia. Näin asian laita onkin, vaikka arkisella tavallaan sykähdyttävin kohtaus nähdäänkin vasta aivan lopussa, jolloin liike, draama ja musiikki kohtaavat toisensa loisteliaalla tavalla.

Kokonaisuutena 400 kepposta on hyvä elokuva, joka on muutenkin merkittävä ranskalaisen ja ylipäätään eurooppalaisen elokuvan historiassa.

★★★★☆

Poissa Narnia

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #159 : Kesäkuu 18, 2009, 16:57:56 »
High School Musical- leffat.Niiden katsominen rentouttaa,vapauttaa arjesta = unohtaa kaiken, mitä oikeassa maailmassa tapahtuu. Näiden elokuvien juonikuviot on yksinkertaisia, mutta tanssikuviot,laulut ja musiikki silmien ja korvien juhlaa.

Harry Potterit:Viihdyttäviä,vapauksia alkuperäisteoksistaan ottavia leffoja, mutta kaikki tähän asti tulleet leffat visuaalisesti "nannaa".

Surkeiden Sattumusten Sarja:Viihdyttävä,näyttävä,taitavat,nuoret päänäyttelijät:päätrio,hyvä musiikki.Alkuperäisteoksiaan tämä leffa ei seuraa oikein edes nimeksi.No,katso ja näe.Silti leffan tekijät ovat tehneet hienoja omia oivalluksiaan ja saaneet aikaan viihdyttävän elokuvan,joka tuo esiin maailman kavaluuden sen syvemmittä kaunisteluitta.

Narnia-leffat:Näyttäviä,hyvät näyttelijät,uskonnollinen (viitteet piilotettu taitavasti elokuviin),uskollinen kirjalle (Velho ja leijona).


Poissa adswil

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #160 : Kesäkuu 23, 2009, 00:37:12 »
Tuo 400 kepposta on kyllä ihan mahtava, minäkin suosittelen sitä ehdottomasti kaikille. Todella koskettava, hauska ja mielenkiintoinen, ajatuksia herättävä elokuva. Sama ohjaaja, Truffaut, on muuten tehnyt monia muitakin hyviä leffoja, joista voisin suositella sellaista kuin Varastettuja suudelmia, joka kertoo 400 kepposta -leffan päähenkilön Antoinen myöhemmistä vaiheista, ja on aiheeltaan paljon kepeämpi, söpö ja romanttinen.

Harry Potter - ja Taru sormusten herrasta -leffoja tietysti suosittelen kaikille, mutta ne ovat varmasti monille niin tuttu juttu, ettei niistä tarvitse kertoa enempää.

Tim Burtonin monet leffat ovat mielestäni aivan ihania: niissä on oma erikoinen ja synkänromanttinen tunnelmansa, joka vetoaa ainakin minuun ihan täysillä. Esimerkiksi Saksikäsi Edward on todella koskettava ja surullinen, mutta myös erittäin hellyyttävä tarina, jonka pääosassa loistaa Johnny Depp tyyppinä, jolla on käsien tilalla sakset. Edwardin tarina on ainakin minulle koskettava tarina erilaisuudesta ja erilaisten ihmisten kurjasta kohtelusta, ja sen voi katsoa aina uudelleen. Toinen Burtonin mestariteos, jota ehdottomasti suosittelen, on animaatio Corpse Bride. Se kertoo Victorista (äänenä kukapas muukaan kuin Johnny Depp), joka joutuu epähuomiossa elävänä kuolleiden valtakuntaan. Tarina on todella suloinen ja romanttinen, jopa hauska, ei ollenkaan kauhutarina, vaikka aiheesta voisi helposti niin kuvitellakin. Lisäksi ääninäyttelijät ovat loistavia, ovathan mukana Johnnyn lisäksi mm. Helena Bonham Carter ja Christopher Lee.


In my world love is for poets - so I'm trying to be one.

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #161 : Elokuu 20, 2011, 19:54:41 »
Varjojen valtakunta. Hieno vampyyri&ihmissusi elokuva. Näyttelijä kaarti on myös parhaimmistoa, sieltä löytyvät mm. Michael Sheen ja Bill Nighy. Tarina kertoo vampyyrien ja ihmissusien satoja vuosia kestäneestä sodasta, jota värittävät vanhat valheet ja hirmutyöt. Loppu ei omaan mieleeni ollut kamalan mukava, mutta silti suosittelen muutoin upean tarinan ja hienojen hahmojen takia.

Legenda suojelioista. Tästä ei voi olla pitämättä! Animaatio pöllöistä, jotka on todella upeasti toteutettu! Puhtaat pöllöt yrittävät kaapata vallan ja sortaa maailman omien lakiensa ja käytäntöjensä alaisiksi. Muutama nuori pöllöö lähtee etsimään tarunhohtoisten Ga'hoolen suojelioiden apua. Kaksi veljestä, Soren ja Kludd, päätyvät eri puolelle sotaa. Miinuksena ehkä se, ettei tämä elokuva kuulemma noudata ollenkaan kirjojen juonta, mutta omalta osaltani se ei vaikuttanut elämykseen mitenkään. Todella hieno elokuva tarinoineen.

Poissa Magic girl

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Valar Morghulis
 • Pottermore: WhitchThorn22397
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #162 : Syyskuu 27, 2011, 22:39:25 »
Varoitan, Sisältää juonipaljastuksia!!!!

Black Swan on Darren Aronofskyn ohjaama yhdysvaltalainen elokuva, jonka pääosissa ovat Natalie Portman, Vincent Cassel, ja Mila Kunis. Elokuva voidaan luokitella psykologiseksi trilleriksi tai psykologiseksi jännityselokuvaksi. Elokuva kertoo Joutsenlampi-baletin tuotannosta arvostetussa New York City Ballet'ssa. Tanssija Nina Sayersin (Portman) täytyy muuntautua sekä viattoman valkoisen joutsenen rooliin että aistillisen mustan joutsenen rooliin. Mustan joutsenen rooli saa kuitenkin Ninan mielen järkkymään.

Toinen on 127 tuntia.
Elokuvan pääosaa näyttelee James Franco. Elokuva perustuu osin tositarinaan vuorikiipeilijä Aron Ralstonin vuoden 2003 alussa sattuneeseen onnettomuuteen. Hänen kätensä jäi loukkuun siirtolohkareen ja kallion seinämän väliin Robbers Roostissa, Utahissa. Siitä alkaa 127 tuntia täyttä tuskaa Aronin taistellessa tietään vapauteen.

Funny Games (2007)
Elokuvan nimi pettää pahasti, sillä kyseessä on K15 elokuva, joka käsittelee kahden nuoren miehen tunkeutumista ylemmän keskiluokan perheen loma-asuntoon ja siitä alkaa sairaat 12 tuntia, jonka aikana voi miettiä, ketkä jäävät henkiin....
Pääosissa Naomi Watts ja Tim Roth,Michael Pitt, Brady Corbet.

Bang, Bang you´re dead
Kertoo koulunäytelmästä, mikä on lähempänä totuutta, kun kukaan voikaan arvata.
Pitkään koulukiusattu poika alkaa purkaa patoutunutta vihaa aseisiin ja pommien rakenteluun.
Tämä poika menee näytelmään Bang, Bang you´re dead pääosaan ja hänen opettajansa yrittää auttaa häntä mahdollisimman paljon.
Kuitenkin kaikki paisuu äärettömän pitkälle ja hän suunnittelee muutaman muun kanssa aseelliista hyökkäystä kouluun.
Parasta elokuvassa on pojan tekemä "videopäiväkirja", jossa hän käy läpi kiusaamista ja hankalia kotiolojaan.

Knight and day
Se on äärettömän hauska ja huvittava elokuva.
Tom Cruisen ja Cameron Diazin tähdittämässä karismaattisessa toimintaelokuvassa mikään ei ole sitä miltä näyttää eikä kukaan se joka väittää olevansa.

Tarina alkaa, kun nuori ja hieman naiivikin June (Diaz) tapaa lentomatkallaan siskonsa häihin Bostoniin mielenkiintoisen miehen (Cruise). Hyvin pian hänelle selviää, ettei matkasta tulekaan ihan tavallinen lentomatka ja June joutuu tahtomattaan mukaan mitä oudoimpia piirteitä saavaan tapahtumavyyhtiin. Alkaa hurja takaa-ajo eri maanosien välillä - Espanjan härkätaistelusta autiosaaren hiekkarannikolle. Kuka puhuu totta ja keneen June voi loppujen lopuksi luottaa – se selviää vasta ihan elokuvan loppumetreillä.

Oioi... Niitähän tuli ihan kivasti. No en nyt ainakaan enempää laita, ettei viesti saa aivan järjetöntä kokoa mutta katsokaa ihmeessä!!!
Voi kuinka hyviä elokuviakin on niin paljon :DD
"Push me and I'll push back
I'm done asking, I demand"

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #163 : Tammikuu 02, 2012, 23:44:38 »
Vettä Elefanteille teki minuun lähtemättömän vaikutuksen. Rakastan vanhanaikaista sirkusmaailmaa ja katsoessani leffaa muistui mieleeni kaikki lapsuuden piirretyt, joista niitä häkkileijonia, pellejä ja tulta löytyi. Tarinan hahmot ovat kauniita, traagisia ja moniulotteisia, eikä loppuratkaisu petä. Tämä on hyvin taidokkaasti tehty elokuva, joka vain pitää nähdä. Välistä tarina on todella karu, välillä hauska ja aina mukaansa tempaavaa. Sirkusmaailmaan oltaisiin saatu keskittyä vielä hieman enemmän kuin hahmoihin, mutta ehkä elokuvan pitäminen järkevissä rajoissa suhteessa sulavaan juonenkulkuun vaati tämän ratkaisun; joka tapauksessa elokuvalla on oikein hieno kokonaisuus, kannattaa katsoa!

Poissa Affu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • pullamies
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #164 : Tammikuu 03, 2012, 12:08:14 »
Varjojen valtakunta. Hieno vampyyri&ihmissusi elokuva.
Sana "ihmissusi" kiinnitti jo huomioni.. Haluatkos kertoa enkunkielisen nimen, ettei vaan olisi Underworld? Koska se on aina ollut katsottavien listalla, mutta en ole vaan jaksanut katsoa.. o_o

Amelié
Tämä elokuva pitää kaikkien nähdä. Elokuva rakkaudesta, salaisuuksista, Ranskasta, kahvilasta, hyvästä mielestä ja lasimiehestä.
Elokuva yllättää jokaisella katselukerralla, aina löytyy jotain uutta. Leffan värimaailma on lämmin (joka ainakin itseäni ahdisti ekalla kerralla) joka lämmittää sydäntä ja piristä mieltä. Tarina kertoo Ameliésta, nuoresta naisesta joka haluaa parantaa maailmaa pienillä teoilla.
 Elokuvan lämmin tunne jatkuu koko filmin lävitse ja komedialla maustettu rakkausdraama piristää tunnelmaa.
Katsokaa ihmiset, katsokaa.

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #165 : Tammikuu 03, 2012, 15:14:53 »
Varjojen valtakunta. Hieno vampyyri&ihmissusi elokuva.
Sana "ihmissusi" kiinnitti jo huomioni.. Haluatkos kertoa enkunkielisen nimen, ettei vaan olisi Underworld? Koska se on aina ollut katsottavien listalla, mutta en ole vaan jaksanut katsoa.. o_o

Underworldiksi sitä nimittää ainakin ystävämme wikipedia...

Ridley Scottin ohjaama Robin Hood on elokuva jota suosittelen toimintaelokuvien ystäville. Tässä yhdistyy yhteiskunnan vääryydet, ritarillisuus, rakkaus ja taistelu juuri oikealla tavalla. Jälki on uskomattoman kaunista ja roolitus onnistunut. Kummankin kuninkaan näyttelijä sopii paikalleen ehdottomasti sekä eräs lempinäyttelijöistäni Cate Blanchett tekee hienon suorituksen roolissaan. Itse olen nähnyt vain ohjaajan version, mutta takaan tämän elokuvan olevan miellyttävä ja hyvä. Se ei kerro perinteisesti Robin Hoodin legendasta vaan ajasta ennen sitä; kuinka hän taisteli kahdelle kuninkaalle, joista jälkimmäinen lopulta leimasi hänet lainsuojattomaksi. Loppu on hieno ja palvelee kauniisti jälkimmäistä kuningasta, Juhanaa, tämän pettäessä kansansa. Pidin lopusta, joka teki lopun ranskalaisten hyökkäyksestä, mutta ei vielä selvittänyt Juhanan kuningaskunnan sisäisiä ongelmia. Kaikki aikanaan.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 04, 2012, 00:37:52 kirjoittanut Neithan »

Poissa Candily

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #166 : Tammikuu 03, 2012, 19:51:26 »
The Rules of Attraction (tai "viisas" suomennettu nimi Fuck the Rules :D)
Perustuu yhden lempikirjailijoistani Bret Easton Ellisin samannimiseen kirjaan. Mitään perusjuonta tässä ei oikein ole, kertoo muutaman collegeopiskelijan elämästä ja heidän keskinäisistä suhteistaan. Ja juhlimisesta.
Olen katsonut tämän elokuvan ainakin 10 kertaa, enkä edelleenkään ole kyllästynyt siihen. Henkilöt ovat kiinnostavia ja hyvin näyteltyjä. Rakastan myös tämän elokuvan musiikkeja. Saattaa olla myös yksi hauskimmista elokuvista mitä olen nähnyt, koska naurettua tuli useampaan otteeseen.
Kaikille tämä ei kuitenkaan sovi, meno on aika rajua ja ikärajakin on K18, mutta silti on vaan pakko suositella tätä, kun tuntuu että melkein kukaan ei ole nähnyt tätä. :D
Paradise comes at a price
That I am not prepared to pay
What were we built for?
Will someone tell me please

Poissa Marygold

 • Irorua
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #167 : Tammikuu 30, 2012, 12:40:15 »
Sanotaan vaikka näin, että olen todella kranttu elokuvien suhteen.

The Fountain on kuitenkin yksi niistä elokuvista, jotka minuun ovat syvästi vaikuttaneet - eikä vähiten upeiden Clint Mansellin musiikkiensa vuoksi. Juonesta ei oikeastaan auta kertoa paljoakaan, tämä elokuva pitää itse katsoa. Ajaton rakkaustarina, kuolemattomuuden tavoittelua ja kuoleman kohtaamista. Ja hienot näyttelijät.

Moon (Kuu) on toinen Clint Mansellin musiikeilla taustoitettu elokuva, josta pidin. Vaikka kyseessä on scifi-leffa, ei luvassa ole planeettojen välistä sotimista, valomiekkoja eikä maailmanpelastusmeininkiä. Sympaattinen Sam Bell on kuussa suorittamassa kolmen vuoden yksinäistä työkeikkaa, seuranaan ainoastaan älykäs tietokone. Vähän ennen kotiinpääsyn koittamista Sam saa kuitenkin syyn epäillä koko omaa olemassaoloaan. Jos on nähnyt edellämainitun ja pitänyt siitä, niin pitää todennäköisesti tästäkin...

Porco Rosso on puolestaan ehdottomasti hienoimpia ja vaikuttavimpia piirroselokuvia, mitä koskaan on tehty. En itse henkilökohtaisesti lukeudu Miyazakin suurimpiin faneihin, vaikka myönnänkin hänen teostensa kauneuden ja taianomaisuuden, mutta tämä punaisen sian seikkailu on kokonaan toisen tyylinen kuin herran toiset elokuvat ja enemmän omaan makuuni sopiva. Päähenkilönä siinä on sodan aikainen lentokonesankari, joka tuntemattomasta syystä on sittemmin muuttunut siaksi. Jos muuten joku on sattunut aikoinaan seuraamaan lastensarjaa nimeltä Sherlock-koira, niin Miyazakihan on ohjannut tuohon sarjaan muutamia jaksoja, ja juuri niiden jaksojen osalta sarja muistuttaa tyylillisesti todella paljon Porco Rossoa :) (yhdessä niistä jopa lennetään...)
Sadevesiämpärit, auringonkukkaniityt, saippuapalat ja raparperinvarret... Oikullisesti versoilevat lommot elämän alaviitteissä.

Poissa tirsu

 • Clara-stan
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • A Chapter Can be a Book
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #168 : Tammikuu 31, 2012, 20:47:30 »
Hop: E.B. (äänenä Russell Brand) on perimässä pääsiäispupun viran isältään (äänenä Hugh Laurie), mutta teini-ikäinen pupu ei ole valmis astumaan pääsiäispupun saappaisiin. Niinpä E.B. päättää lähteä Pääsiäissaarelta Hollywoodiin toteuttaakseen unelmansa tulla kuuluisaksi rumpaliksi.
Ensimmäinen ihminen, johon E.B. matkallaan kunnolla törmää - aikalailla kirjaimellisesti - on työtön Fred O'Hare (James Marsden), jolla on salainen unelma pääsiäiseen liittyen. Siitä alkaa kaksikon mieleenpainuva ystävyys.
Ja sillä aikaa Pääsiäissaarilla Pääsiäistipu Carlos (äänenä Hank Azaria) on laittamassa omaa ilkikurista suunnitelmaansa käytäntöön, kun E.B.'kin on poissa kuvioista.

Hop on todella ratkiriemukas pääsiäiselokuva täynnä mitä uskomattomimpia (ja suloisia) hahmoja. Hopista ei vain voi olla tykkäämättä.
En todellakaan tajua, miksei pääsiäisaiheisia elokuvia ole ennen tehty. Joten hienoa, että näin upea elokuva korjaa asian.
Niin ja James Marsdenin olisi voinut antaa laulaa kauemmin kuin sen minimaalisen hetken, sillä Marsdenilla on mitä upein lauluääni (tosin, se taitaa olla kylläkin sivuseikka)!
>> Oh, I'm so sorry. I thought you were a waiter. >>  Dowager Countess
>> Same old same old, just the Doctor and Clara Oswald in the TARDIS. >> The 12th Doctor
>> Yes, I'll just step inside this police box and arrest myself. >> The 10th Doctor
>> Golden ticket. Spacey Zoomer! Free ice cream. >> The 11th Doctor

Poissa Ana

 • Vuotislainen
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #169 : Helmikuu 09, 2015, 18:21:58 »
Aidosti hauska ranskalainen komedia/toimintaleffa nimeltä Agentti 117: tehtävä Kairossa. Pääosassa Jean Dujardin. Parempi kuin amerikkalaisleffat. Suosittelen!
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 02, 2015, 16:04:50 kirjoittanut Ana »

Poissa Dancer

 • Vuotislainen
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #170 : Toukokuu 08, 2015, 19:24:20 »
Romeo ja Julia

Aivan ihana rakkaustarina. Kaikki varmaan tietää Romeon ja Julian tarinan, mutta yksinkertaisesti Romeo rakastuu Juliaan. Heidän sukunsa ovat kuitenkin riidoissa, eikä nuorten rakkaus olisi sallittua.Mitä loppujen lopuksi tapahtuu, sen saa jokainen itse selvittää.
Ps. Romeota näyttelee ihana nuori Leonardo DiCaprio
The ones that love us, never really leave us. You can always find them in here❤

Poissa Soul Spirit

 • Silli
 • Vuotislainen
 • Herra merirosvokapteeni-ninja-salamurhaaja Kenway
  • Warrior Cats RPG
 • Pottermore: Silagul
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #171 : Toukokuu 08, 2015, 22:15:23 »
Enkö ole suositellut vielä elokuvia? Pitääpäs korjata asia pikimmiten.
Suosittelen ensimmäisenä yhtä kaikkien aikojen suosikkielokuvaani nimeltä James Cameronin Avatar, joka näytettiin ihan vasta äskettäin illan elokuvana Subilla. En tiedä, onko sitä kenties jo suositeltu täällä miljoona kertaa, muttah... Tarina kertoo siis tulevaisuudesta, vuodesta 2154, jossa avaruudesta on löydetty ns. "toinen Maapallo", planeetta nimeltä Pandora. Ihmiset ovat matkanneet Pandoralle ja perustaneet sinne sotilas- ja luonnontutkimustukikohtia. Planeetalta on löydetty arvokasta älymetalli-nimistä ainetta, jonka vuoksi osa ihmisistä Pandoralla onkin. Luonnontutkijat ovat kehittäneet Avatar-ohjelman/projektin, jossa ihmisen ja Pandoralla asuvan alkuasukasheimon, Na'vien, sekoitetusta DNA:sta luodaan planeetan alkuperäiskansaa muistuttavia kehoja, joita ihmiset voivat eräänlaisten laitteiden kautta DNA-yhtenäisyyden avulla käyttää. Ohjelma on luotu pääasiassa, jotta ihmiset voisivat luoda suhteita Na'veihin ja liikkua Pandoralla. Pandoran ilmakehässä oleva kaasu on nimittäin myrkyllistä ihmisille, eivätkä he voi hengittää sitä.
Elokuvan päähenkilö on entinen merijalkaväen sotilas nimeltä Jake Sully, joka on rampautunut ja joutuu liikkumaan pyörätuolilla. Hänen kaksoisveljensä on murhattu, joten hänellä on ainutkertainen tilaisuus päästä mukaan Avatar-projektiin käyttämällä veljelleen tarkoitettua avatarkehoa. Jake on ottanut tehtävän vastaan ja matkannut Pandoralle, missä hän ottaa osaa Avatar-projektiin. Sotilastukikohdan komentaja eversti Quaritch haluaa kuitenkin, että Jake alkaa kerätä sotilaille tietoja Na'veista, ja lupaa vastineeksi tehtävän onnistumisesta maksaa Jaken selkäydinvamman korjauksen, mikä palauttaisi hänen kävelykykynsä. Jake alkaa toteuttaa everstin määräämää tehtävää käyttäen apunaan Avatar-kehoaan - jossa hän pystyy myös kävelemään.

Elokuva on raskaan sarjan scifi-fantasiaa, eikä sen juonta ole kovin helppoa selittää lyhyesti ja ymmärrettävästi. Uskon kuitenkin, että monet ovat siitä jo ennestään jotain kuulleet, koska elokuva on saanut suurta suosiota. Ja voihan tietoa etsiä aina vaikka Wikipediasta. Olen itse katsonut Avatarin varmaan noin kymmenen kertaa, enkä ole kyllästynyt. ^^
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 18, 2016, 21:33:53 kirjoittanut Soul Spirit »
The darkness descends on quiet earth,
the night cannot know how much it's worth
Inspiring the shadows with fading
And horizon with ending

Poissa castlevania

 • Enterpricen kapteeni.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Nihilisti.
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #172 : Toukokuu 19, 2015, 16:53:47 »
Romeo ja Julia

Aivan ihana rakkaustarina. Kaikki varmaan tietää Romeon ja Julian tarinan, mutta yksinkertaisesti Romeo rakastuu Juliaan. Heidän sukunsa ovat kuitenkin riidoissa, eikä nuorten rakkaus olisi sallittua.Mitä loppujen lopuksi tapahtuu, sen saa jokainen itse selvittää.
Ps. Romeota näyttelee ihana nuori Leonardo DiCaprio

Parempi (parhain) Shakespeare-leffa on minusta Kenneth Branaghin Hamlet-filmatisointi vuodelta -96. Toisin kuin useimmat muut, Branaghin filmi otti mukaan näytelmän jokaisen repliikin. Nelituntinen asian näin ollen, mutta ehdottomasti katsomisen arvoinen. Häneltä on monia muitakin hienoja Shakespeare-suorituksia, hän on näytellyt mm. Iagoa eräässä 90-luvun Othello-tulkinnassa. Branagh on pyörähdellyt Potterissakin, Salaisuuksien kammiossa, professori Lockhartina.
"Oh, my offense is rank, it smells to heaven! It hath primal elder curse upon it; the brother's murder.

Poissa Ana

 • Vuotislainen
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #173 : Heinäkuu 04, 2015, 14:21:38 »
National Treasure-Kansallisaarre on viihdyttävä elokuva! Tarkistin äsken ja genreksi on laitettu toiminta. Tämähän on vuoden 2004 leffa, pääosassa Nicolas Cage. Aarteenetsintää, takaa-ajoja, Amerikan itsenäisyysjulistuksen ryöstö, arvoituksia, jatkuvia johtolankoja jne. mitä muuta elokuvalta voi kaivata? Riley Poole henkilöhahmona ja kommentit on huvittavia, kuten: "Voinko mennä naimisiin aivojesi kanssa?" ja "Se ilkeä julistusnainen on ihan takanasi" (nyt en muista miten ne meni englanniksi) ja päähenkilö on siis Ben Gates, joka selvittää intohimoisesti sukunsa aarrevihjettä. (Cage) ja vastapuolella häärii Ian Howe eli loistava Sean Bean. Jos et ole nähnyt, katso kyseinen elokuva!

Poissa MariKetola

 • Vuotislainen
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #174 : Marraskuu 20, 2015, 09:25:16 »
Fifty Shades of Grey

Tää jakaa niin mielipiteet, mutta itse tykkäsin ihan hirveästi. Kaikki kirjatkin luettu.

Tänään huomasin, että tammikuussa on tulossa elokuvan parodiaversio Fifty Shades of Black. xD
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 21, 2015, 09:12:31 kirjoittanut Taru »

Poissa MariKok

 • Vuotislainen
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #175 : Marraskuu 23, 2015, 11:20:08 »
Nälkäpelit! Viime viikolla kävin katsomassa viimeisen osan ja kyllä kannatti odottaa! Katniss <3

Poissa MariKok

 • Vuotislainen
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #176 : Joulukuu 11, 2015, 08:47:41 »
Menee vähän yksinpuheluksi, mutta eilen kävin katsomassa Natalie Portmanin esikoisohjauksen Tarina rakkaudesta ja pimeydestä. Pysäyttävä!

Poissa Pipe

 • Luihusten oma kasvatti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #177 : Helmikuu 01, 2016, 22:33:03 »
What if (joo pääosassa aikas tuttu Potter näyttelijä, ehkä se ajoi alunperin katsomaan trailerin, mut joo katottuani trailerin niin...)

Siis että tää oli hyvä. Mä nauroin monesti kuollakseni tässä. :'D Aivan mahtavaa huumoria joka iski muhun. Nii en mä sit meinannut kuin kuolla yhdessä kohdassa elokuvaa.

"Jos voisin kääntää aikaa taaksepäin niin tekisin asiat toisin" kohtaus en mä yhtään revenny mielessäni ja ajatellut "mikset pölli Hermionelta ajankääntäjää ja palaa ajassa taaksepäin" idealla :'DD Ja oikeesti nauroin varmaan tälle valehtelematta 5 minuuttia :'DDD
 
Mut hei ihan oikeesti tämä oli tosi loistava romanttinen komedia (ei mennyt yli ei huumorissa eikä fluffy siirappisuudessa, molemmat oli loistavasti tasapainossa keskenään!) ;D, meinaa jos sellasista tykkää ni eiku katsomaan toi leffa ja oikeesti sanotaanko näin, et Pottereissa ko kundi ei ollut mun suosikkeja (jotenkin mä jäin niin kaipaan enemmän ko hahmolta) mut siis tässä sitten taas jätkä loisti kyllä ihan kunniakseen!! Ja voin sanoa et se jätkä tosiaan OSAA näytellä, vaikka ennen oon sitä vähän epäillyt... tai no December Boyssakin jätkä kyllä loisti ei sen puoleen, mut mut joo tälläsiä leffoja kiitos enemmän tuolta pojalta ni arvostan sitä tuplasti enemmän! :)
♥Yritän vain hymyillä, vaikka olen jo kuollut sisältä♥
♥♥Polseres vermelles - Polseres amunt!!♥♥

Poissa Black Raven

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ThestralSnidget21678
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Suosittele elokuvia
« Vastaus #178 : Tammikuu 10, 2018, 21:09:05 »
Black Swan
Kertoo ballerinasta joka saa Joutsenlammen pääosan viattoman valkoisen joutsenen, sekä ilkeän mustan joutsenen roolin. Mutta mustan joutsenen rooli on hänelle liikaa.

Aivan upea elokuva suorastaan sairaasta omistautumisesta ja täydellisyyden tavoittelusta. Baletti ei ole elokuvassa pääosassa, vaan elokuva on psykologinen trilleri. Joissain kohdin lähestyttiin jopa kauhua. Ehdottomasti katsomisen arvoinen, roolittyöt ovat mahtavia, erityisesti Natalie Portman pääosassa. Nuoremmille enkä herkimmille suosittele, sillä elokuva on (mielestäni) aika raskas teemoiltaan ja myös kohtauksiltaan.

Your name
Japanilainen anime elokuva kahdesta nuoresta, jotka vaihtavat unessa ruumiita. Tämä on varmaan kaunein elokuva, jonka olen nähnyt, varsinkin visuaalisesti. Jos on yhtään herkempi itkemään kannattaa varata nenäliinoja.
"The true power is knowing your weaknesses."