Kirjoittaja Aihe: Suosittele elokuvia  (Luettu 66515 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

jackie

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« : Marraskuu 17, 2002, 10:49:02 »
Hih. Pakko tällainenkin oli tehdä.

Hohto
Pelottava elokuva. Kertoo perheestä, joka muuttaa isoon hotelliin. Hotellissa kummittelee - perheen poika omaa voimia, ja näkee karmeuksia hotellissa. Perheen isä muuttuu hulluksi ja loppujenlopuksi... Tapahtuu sitä sun tätä.
Juu. Huono selitys. xD
Isää näyttelee Jack Nicholson.
Leffassa on erinomainen tunnelma, se on jännittynyt ja pelottava.
Musiikit ovat karmivia. Iik.

Kun suosittelet elokuvaa niin kerro myös oma mielipiteesi kyseisestä elokuvasta enemmän kuin kahdella sanalla. T:Dofsky

Envu

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #1 : Marraskuu 17, 2002, 12:31:05 »
*miettii hetken mitä suosittelee*

Amelie
Amelie on hieman romanttinenkin, hullu ja hömppä elokuva joka saa hyvälle mielelle^^ Ohjaaja on muistaakseni Jean-Pierre Jeunut (tota sukunimeä tuskin tuolla lailla kirjoitetaan^^) ja pääosaa eli Amelieta näyttelee Audrey Tautou (Audrey on söpö kuin pieni possu  :wink: ).
Amelie on tyttö joka on aina elänyt eristyksissä muista ikäisistään nuorista. Ja sitten Amelien elämä muuttuu kun prinsessa Diana kuolee autokolarissa ja Amelie.. Eipäs kerrota liikaa^^ Amelie päättää alkaa auttamaan ihmisiä, ryhtyä hyvän tahdon enkeliksi.
Amelien musiikki on jotenkin ranskalaismaista (?) ja söpöä sekin^^

Amelie on söpö, romanttinen ja paikoitellen ihan ihmeellinenkin elokuva mutta saa aina hyvälle mielelle. Jos elokuvaa pitäisi kuvailla yhdellä sanalla, se olisi.. ihku.

Poissa Vendel

 • Vuotislainen
  • http://www.geocities.com/disturbed_toons
Suosittele elokuvia
« Vastaus #2 : Marraskuu 17, 2002, 22:40:19 »
Amadeus (1984)

Ohj. Milos Forman
P:Tom Hulce, F. Murray Abraham

W.A. Mozartin elämänkaaren puolifiktiivinen kuvaus. Uskomaton musiikki, uskomattomat lavasteet, uskomaton puvustus, uskomattomat näyttelijät. Suosittelen lämpimästi. Ei äksöniä, mutta sitäkin enemmän draamaa ja intohimoa, verenkarvasta kateutta. Toisesta maailmasta. *polvillaan*

Neljä huonetta

Ohj&käsik.: Quentin Tarantino.Allison Anders. Alexandre Rockwell. Robert Rodriguez
P: mm. Tim Roth, Sammi Davis, Valeria Golino, Madonna, Antonio Banderas, Paul Calderon, Quentin Tarantino,Salma Hayek, Marisa Tomei, Bruce Willis,  Lawrence Bender    

Aiva käsittämättömän absurdi musta komedia siitä, mitä voi tapahtua hotellissa uudenvuodenyönä. Tim Roth on loistava tapaus. Nauroin naama verillä, ja nauran edelleen, varmaan kymmenettä kertaa. Loistava leffa, loistava kerta kaikkiaan.

Vendel ~ suosittelee samoja sadatta kertaa, jee!

ps. jos joku on nähnyt - kai nyt joku sentään - Disneyn Notre Damen kellonsoittajan, niin voisiko ilmaista oliko mistään kotoisin se?

Poissa Sodapop

 • Monimutkainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Suosittele elokuvia
« Vastaus #3 : Marraskuu 18, 2002, 07:45:24 »
Gladiator

Parhaita näkemiäni elokuvia, toinen parhaista. Pääosanesittäjä Russell Crowe lukeutuu suosikkinäyttelijöihini ja on varsin komea.
Elokuva keskittyy Roomaan, gladiaattoritaisteluiden aikaan. Lyhyesti sanottuna juoni on seuraava; Maximus (Russell Crowe) on Rooman armeijoiden kenraali. Hän on Marcus Aureliuksen suosiossa, mutta Marcuksen poika tappaa isänsä ja pääsee näin ollen keisariksi. Maximus kuitenkin saa tietää, ettei keisari Aurelius kuollut luonnollisista syistä, kuten epäiltiin. Maximus kääntää selkänsä Commodeukselle, Marcuksen pojalle, ja hänet käsketään tappaa. Hän kuitenkin välttää Commodeuksen tappojoukkojen miekan.
Maximuksesta tulee orja, orjasta menestyvä, suosittu gladiaattori, joka uhmaa oman henkensä uhalla keisaria, Commodeusta.
Elokuva on kielletty alle 16-vuotiailta.


((Muokkasin tätä viestiä aika rutkasti epäilyttävän sisällön vuoksi))

Poissa jenan

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Suosittele elokuvia
« Vastaus #4 : Marraskuu 22, 2002, 22:39:05 »
Titaniccia suosittelisin, mutta sen on varmaan aika moni nähnytkin. Sanonpa vain, että rakastan sitä elokuvaa yli kaiken, kaikki on upeaa, upeaa, upeaa [musiikki, näyttelijät, lavastus, juoni..].

Niinpä tässä suosittelen ihkua teinileffaa.
10 things I hate about you. Ouuuu.. Ihana. Kertoo Cameronista, joka ihastuu koulun suosituimpaan tyttöön, Biancaan. Biancan isä ei anna tytön kuitenkaan deittailla, ellei isosiskokin käy ulkona. Isosisko taas on epäsosiaalinen ja ei käy ulkona. Cameron keksii keinot [tai hänen kaverinsa].
Tämmöiset teinileffat vain iskevät minulle. Olen kai vain niin teini.

Poissa Perian

 • Salainen
 • Henkihörhö
 • Sukupuoli: Velho
Suosittele elokuvia
« Vastaus #5 : Marraskuu 24, 2002, 23:26:23 »
Apocalypse.now (redux)

Vaikka Vietnamin sotaan sijoittuukin, tämä Francis Ford Coppolan mestariteos ei ole oikeastaan sotaelokuva, vaan kuvaa jokimatkalla olevan, sotaan koukkuun jääneen erikoisjoukkojen jäsenen ja hänen saattueensa kautta sodan ja ihmisten hulluutta jonka finaali tosin on raadollisuudessaan toivoa antava.

En osaa sanoa mitään reduxin ja alkuperäisverision eroista, sillä redux on ainoa minkä olen nähnyt. Ei kärsimättömille, redux kestää yli kolme tuntia.
"The American press is all about lies! All they tell is lies, lies and more lies!"
-Muhammed Saeed al-Sahaf

Poissa dofsky

 • Vanha
 • Henkihörhö
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Ford Fairlane
« Vastaus #6 : Joulukuu 09, 2002, 17:31:00 »
Ford fairlane

Suosittelen lämpimästi katsomaan oman pojumme eli Renny Harlinin ohjaamaa komediaa Ford Fairlane.
Elokuva kertoo musiikki bisnekseen erikoistuneesta yksityisetsivästä joka selvittää Bobby Black (mötley Cruen Vince Neil) nimisen rokkarin murhaa. Ford on todellinen kova naama joka ei ota mitään asiaa turhan vakavasti vaan heittää kaikesta mahdollisesta herjaa.
Suosittelen elokuvaa kaikille komedioista ja toiminnasta pitäville ihmisille ja elokuva onkin Harlinin parasta käsialaa sitten jäätävän poltteen.

Elokuvan päätähti on Jenkeissä todella suosittu lavakoomikko Andrew Dice Clay ja sen huomaa todella hyvin tyylistä jolla hän elokuvassa herjaa heittää  

Elokuva ei välttämättä sovi kaikkein pienimmille, koska teksti on välillä aika rajua.
Jumalan viimeinen sana luoduistaan: "Valitan aiheutunutta häiriötä."

Draco's bitch

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #7 : Joulukuu 10, 2002, 14:53:48 »
The Others

Kertoo siitä, kun elävät ja kuolleet kohtaavat. Psykologinen kauhuelokuva ja minä pidin. Äiti asuu kahden lapsen kanssa isossa kartanossa ja lapset ovat allergisia valolle. Yllättäen perheen palvelijat katoavat, mutta pian uudet ilmestyvät tilalle kuin tyhjästä. Isä ilmestyy yllättäen sodasta vaikka häntä luullaan kuolleeksi ja kaikkea merkillistä alkaa tapahtumaan ja lopulta ei voi kysyä muuta kuin
Who Are The Others?


Itse pidin elokuvasta paljon ja katsottuani sen en uskaltanut pitää ovia tai verhoja auki kodissani. Peileihin en uskaltanut katsoa ja jokaikistä pinetäkin ääntä pelästyin. Jos pelkäsi Maanajassa tai Salaisuus pinnan allassa _h0h00!_ (ja vaikka ei olisi pelännytkään) pelkää tämän elokuvan aikana varmasti.

*tunti loppuu, pitää lopettaa*

harold

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #8 : Joulukuu 12, 2002, 20:49:15 »
Ravenous - Erämaa syö miestä

Takaa:" 1800-luvun puolivälissä Amerikka oli uudistaivaajien maa, jossa raadettiin veren maku suussa. Vuonna 1847 syjäiselle linnakkeelle löytää tiensä uupunut kulkija nimeltä Colqhoum. Järkyttyneenä hän kertoo, kuinka hän ja muutamat uudisasukkaat joutuivat syömään menehtyneitä tovereitaan selvitäkseen hengissä. Kapteeni John Boyd alkaa kuitenkin epäillä, että Colqhoum on päässyt ihmislihan makuun vähän turhankin hyvin..."

Loistava elokuva ihmisen karusta puolesta höystettyänä sysimustalla huumorilla. Elokuvan musiikit on enemmän kuin täydellisen sopivat ja samalla myös epäsopivat, että mikään muu musiikki ei taustalle kelpaisi. Suosittelen elokuvaa jos pieni puukon heilutus verellä höystettynä ei pelota  :wink:

Poissa Adéa

 • On
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Uruz
 • Tupa: Tuvaton
Suosittele elokuvia
« Vastaus #9 : Tammikuu 18, 2003, 12:51:10 »
Dogma

Aivan ihastuttava komedia enkeleistä, jotka ovat karkoitettu maan päälle, ja pyrkivät takaisin taivaaseen. Näyttelijöinä mm. Alan Rickman, Matt Damon, Ben Affleck, Chris Rock. Plussaa elokuvalle Jeesmies Jeesuksesta sekä Jumalasta. (Jumalana... Alanis Morisette)

Maija Poppanen

Tämä on niin klassikko, että jokaisen tulisi nähda se ainakin kerran elämässään. Saa yleinsä hyvälle tuulelle, ja niiden laulujen mukana on kiva laulaa.

Benny & Joon

Loistava elokuva jossa on päärooleissa Aidan Quinn sekä ... no se nainen "Paistetut Vihreät Tomaatit"-filkasta, sekä Johnny Depp. Tämän elokuvan jälkeen minä aloin ihan todella kuolaamaan Mr. Deppia. Elokuva saa monet hyvälle tuulelle ja janoamaan silitysraudalla paahdettuja voileipiä.

Dead Man

Tyyliltään film noir, mutta värit varmaan pilaisivat tämän elokuvan... Pääosissa on (surprise!) Johnny Depp, jonka kasvot pääsevät oikeuksiinsa mustavalkoisessa elokuvassa. Leffa kertoo kuinka nuori kirjanpitäjä (Depp) lähtee Amerikan syrjä kolkkiin, ja siellä hän joutuu vaikeuksiin. Kirjaimellisesti. Elokuvassa vilahtaa myös Gabriel Byrne. Plussaa intiaanista joka on opiskellut Englannissa.

(Niiin monta hyvää elokuvaa jäi suosittelematta... Katsokaa hyvät ihmiset myös pieni suklaapuoti!)
Mens agitat molem.

Poissa Freya

 • Green Dragonflight
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • + The Song of Life +
Suosittele elokuvia
« Vastaus #10 : Tammikuu 27, 2003, 16:57:56 »
Päättymätön tarina:

Michael Enden kirjan pohjalta tehdyssä elokuvassa Bastian Baltasaur Bux- niminen poika kähveltää sateisena marraskuun päivänä antikvariaatista silkkikantisen ja vanhan kirjan nimeltä "Tarina vailla loppua." Hän piiloutuu koulun ullakolle lukemaan kirjaa ja joutuukin huomaamattaan mukaan sen tapahtumiin.

Bastianista tulee sankari, joka pelastaa Fantaasian valtakunnan tuholta. Tietysti matkassa on monta mutkaa. Hän saa Ikuisen lapsuuden valtiattarelta medaljongin, jonka avulla kaikki on mahdollista, mutta hänen on täytettävä kaikkein vaikein käsky päästäkseen Fantaasiasta ihmisten maailmaan ja se on "tee mitä todella tahdot."

Aivan älyttömän huippu leffa, vaikka onkin vanha. Näin tämän viimeksi joskus kuudennella luokalla eli noin neljä viisi vuotta sitten. Jospa vielä kävisi niin hyvä tuuri että se näytettäisiin teeveestä. Sopii kaikille ketkä pitävät fantasiaelokuvista.

_________

Ötökän elämää: (Disneyn elokuva)

Ötökän elämää on kertomus kuhisevasta muurahaiskeosta, joka uhattuna ollessaan oppii yhteistyön voiman. Joka kesä muurahaisyhdyskunta joutuu oman talvivarastonsa lisäksi keräämään ruoan myös laiskoille heinäsirkoille. Kun keksijämuurahainen Flik vahingossa hävittää lahjaviljan, kaksinkertaistaa ilkeä Hopper (joka muuten näin sivumennen sanoen on mielestäni paras tyyppi koko leffassa) vaatimuksensa uhaten muuten tuhota koko yhdyskunnan. Muurahaisprinsessa Atta lähettää Flikin kaupunkiin hakemaan avuksi kaikkien aikojen kovimmat soturiötökät, mutta apujoukot paljastuvatkin aivan muuksi...

Ötökän elämää on seikkailu kaikenikäisille, riemastuttava tarina ystävyydestä ja rohkeudesta olla oma itsensä.

Tämä on myös todella hyvä. Elokuva on suomeksi dubattu (tiedoksi niille jotka eivät vielä tiedä, että melko monissa tapauksissa minä paheksun dubbausta) mutta äänet on hyvät ja dubbaajat eivät ole olleet liian välinpitämättömiä tai yli-innokkaita hahmojensa suhteen, eli hyvä. Juoni ja tarina omaperäisiä jaaa... Tietäkääkin että minä en omasta päästäni keksinyt tuota tekstiä vaan lunttasin videon takakannesta ^^ Ja seuraavassa myös ^^

_________

The Fifth Element (Puuttuva tekijä):

Taksikuski Korben Dallas (Bruce Willis) elää 2200-luvun New Yorkissa. Eräänä päivänä hänen kyytiinsä tulee omalaatuinen matkustaja, ja hän joutuu väistämättä mukaan metsästämään puuttuvaa tekijää, jonka pitäisi pelastaa koko maailma tuholta. Arvoituksellinen naispäähenkilö Leeloo (Milla Jovovich) on keskipisteenä hurjassa takaa-ajossa, jossa julma Zorg (Gary Oldman (iiiih!)) ja hänen raakalaismaiset alamaisensa taistelevat maailman hallitsijaa vastaan munkki Corneliuksen (Ian Holm) johdolla. (Joko tässä tekstissä on virhe tai sitten minä ymmärsin tuon lauseen väärin.) Tuloksena on mahtava sekoitus toimintaa, trilleriä, komediaa ja science fictionia.

Tuossahan tuo minun kommentointi lukikin jo valmiiksi filmin kannessa ^_^
I've been fire, fed by the four winds. I've been water in the stream. And a drop of dew on the culm.
I've been clay in the hands of a potter. I've been rosin of a tree, and a leaf, by the breeze carried away.

Poissa Salazar Slytherin

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Suosittele elokuvia
« Vastaus #11 : Helmikuu 20, 2003, 15:20:01 »
Gattaca:

Vincentin unelma on päästä astronautiksi, mutta luonnollisella tavalla syntyneenä hän ei pärjää geenitesteissä geenimuunnelluille ihmisille. Hän kuitenkin tapaa halvaantuneen huippugeenisen Jeromen, jonka DNA:lla hän pääsee Gattacaan lentäjäksi. Enne lähtöä johtaja kuitenkin murhataan, ja Vincentin henkilöllisyys uhkaa paljastua. (Elokuva ei kuitenkaan keskity murhatutkimukseen, vaan sen tarkoitus on viedä henkilöiden suhteita eteenpäin.)
Jaa-a

Poissa Keijuanarkisti

 • Sadepisara
 • Vuotislainen
  • http://www.livejournal.com/~keijukainen
Katso nämä!
« Vastaus #12 : Helmikuu 20, 2003, 15:31:48 »
Dark Crystal

Kun maailman kauneimmasta kristallista irtoaa palanen, kristalli sairastuu antaen pahan vallata maailman. Kuka voisi pelastaa maailman etsimällä tuon kristallinpalasen ja parantaa kristallin myötä maailman? No, eihän se voi olla viimeinen gelfling, Jen?
Kaunista fantasiaa, todella, aivan fantastinen äänimaailma ja nukke-elokuva vailla vertaansa. Voittaa Muppetit ihan milloin tahansa.

The Others

Jos minä, joka olen katsonut kauhuelokuvia pikkulapsesta pelkään kuollakseni tätä elokuvaa, niin silloin se on aivan järkyttävä. En ole koskaan ollut elokuvateatterissa niin, että koko sali ihmisiä kirkuu kauhusta. Pelottava, järkyttävä, ihanat lapsinäyttelijät, Nicole Kidmanin parhaimpia roolisuorituksia ja niin edelleen. Tämän nähtyäni aloin suuresti epäillä omaa olemassaoloani. Kaunista!


Siinäpä :) Hyvää leffailtaa!

Zillah
My name is Jimmy, but my friends just call me the Hideous Penguin Boy. |Faerie's Tales| yök
Cedric is my champion.

aratfalasiel

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #13 : Huhtikuu 10, 2003, 21:02:12 »
Kyytiä Moosekselle

Mahtava elokuva, jonka (jos oikein ymmärsin) ovat nuoret itse saanut näytellä ja käsikirjoittaa.  Elokuvassa näytetään aina yksi käsky kerrallaan ja sitten tulee sellanen about kymmenen minuutin pätkä siitä, että miten ei saa tehdä.. Älä tee huorin on aika hauska (: . Kieroutunut huumorintajuni on taas valloillaan...

Nazg

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #14 : Huhtikuu 13, 2003, 18:49:20 »
Dog soldiers
2002
K-18
Ihmissusielokuva. Tämä kertoo kuudesta englantilais-sotilaasta, jotka menevät harjoitteluretkelle Skotlannin pimeisiin metsiin, ilman radioyhteyttä. Noista metsistä kerrotaan kauhutarinoita, että ihmisiä on kadonnut sinne.
Eräänä yönä sotilaat joutuvat ihmissusi-hyökkäyksen kohteeksi, yksi kuolee, ja yhdeltä revitään maha auki, mutta hän selviää (=saa ihmissusitartunnan).
Eräs nainen ajaa pelastamaan heidät, ja vie heidät yhteen autioon taloon keskellä metsää, jossa on asunut perhe. Siellä nämä sotilaat puolustavat itseään henkensä edestä. Elokuvassa on vähän "Signs"-tunnelmaa.

Ihan viihdyttävä elokuva, tosin olin odottanut enemmän ihmissusia. Mutta eräs näyttelijöistäki sanoi: "We made a soldier movie with werewolves, not a werewolf movie with soldiers."
Ihmissudet ovat hyvin tehtyjä, ei mitään tietokoneanimointia.
Mutta leffasta puuttui kuitenkin jotain. Minusta siinä oli liian paljon mättöä ja verta. Psykologinen kauhu on parasta.
Arvosana on: 8 ½
Kuvia elokuvasta:
Ihmissusi juoksee
O-ou...
Muuttuminen käynnissä

Muok* Nuo kuvat eivät enää näy, koska sivut on luultavasti poistettu. Shitters.

Poissa Kiiwi

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Suosittele elokuvia
« Vastaus #15 : Toukokuu 17, 2003, 21:09:46 »
Äitini Frank

Tää tuli telkkarista vähän aika sitten. Mä en yleensä tykkää Draamoista mut tää oli tosi hjuva. Se kertoo semmosesta naisesta (Frankistä) joka päättää alottaa opiskelun mut se ei oikein suju. Syykin selviää pian hänen ollessaan sairaalassa päähän tulleen haavan takia. Hän sairastaa alzheimerin tautia. Se on tosi hyvä elokuva vaikken edes tiedä miksi. siinä on sivujuonena Tämän Frankin pojan elämää. Poika ei oikein tykkää kun äiti käy samaa koulua. Lisäksi siinä on mukana kaksi nunnaa jotka käyvät joka päivä Frankin kotona ja auttavat häntä välillä opiskelussa.
'Cause I love you and I need you and I'll never let you go.

Sinistra

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #16 : Heinäkuu 31, 2003, 00:23:19 »
Just Married

Hauskin leffa mitä olen pitkään aikaan nähnyt. Se kertoo yksinkertaisesti parista joiden juttu oli täydellinen ennen kuin he menivät naimisiin. Heidän häämatka oli täysi painajainen. He rikkoivat kaikkea vahingossa ja tapasivat Sarahin (Brittany Murphy) exän ja siitähän vasta hauskaa seurasi. Enpä taida kertoa enenpää kun en osaa olla paljastamatta juonta  :wink:

Kuinka hukata kundi 10 päivässä

Ja lisää komediaa...

Andie (Kate Hudson) saa tehtäväkseen kirjoittaa jutun jossa neuvotaan miten pääsee eroon kundista kymmenessä päivässä. Hänen pitää kirjoittaa se omien kokemusten pohjalta. Pian hän löytää sopivan kundin ja Andie alkaa suorittaa tehtäväänsä. Taaskaan en voi kertoa enempää, muuta kuin että siinä saa nauraa itsensä kipeäksi, koska en osaa taaskaan olla paljastamatta koko juonta jos kerron vielä lisää...

Helppo muistaa

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #17 : Elokuu 03, 2003, 15:25:15 »
Chocolat/Pieni suklaapuoti

Judi Dench, Lena Olin, Juliette Binoche, Alfred Molina, Johnny Depp, Peter Stormare ja Carrie-Anne Moss.

Aivan ihana elokuva joka sijoittuu Ranskan maaseudulle, pieneen kylään jonne Vianne niminen nainen ja hänen pieni tyttärensä muuttavat. kylä on idyllinen ja rauhaisa, vanhoja tapoja noudattava ja tylsä paikka. Mutta sitten Vianne avaa sulkaapuodin ja kylän elämä muuttuu kertaheitolla. Myös joen mukana matkaavat kulkurit, ja ennen kaikkea komea ja ah niin ihana Roux (Depp) sotkevat kylän idylliä.

Mielestäni aivan ihana elokuva! suosittelen sydämmellisesti! (varsinkin Johnny Deppin takia) toinen Deppin leffa joka kannattaa katsoa on Whats eating Gilbert Grape
(kaikki valta pitkäleteille!!)

Princess Mononoke

Animaatio

Hayao Miyazakin aivan upea päätyö. Kertoo nuoresta prnssistä joka lähtee etsimään vastauksia kummalliseen demonilta saamansa haavan ja moniin kysymyksiinsä. Matkalla hän tapaa kummallisen munkin. Hän suuntaa kulkunsa metsään jossa jumalat ja henget asustavat, toivoen löytävänsä vastauksen sieltä.

Aivan upea, ei löydy muita sanija, kuin häkellyttävän-upean-mahtava!

:muokkaus-operaatio:

Niin, olen nyt katsellut muitakin loistavia elokuvia, tässä muutama:

Frida. Kertoo taiteilija Frida Kajlon omalaatuisesta elämästä. Avioliitosta taiteilija Diego Maradonan kanssa, sekä useista suhteista naisiin. Erittäin kiinnostava. Suosittelen kaikille joilla ainakin kiinnostusta kyseiseen taiteilijaan lyötyy. Kertoo myös Kahlon omasta naivistisesta tyylistä.

Edward the scissorhands

Loistava leffa. Oikeastaan olen nähnyt jo kauan aikaa sitten, mutta...Niin eli asiaan. Kertoo eräänlaisesta kyborgista jolla on käsinään saksia ja veitsiä (ooo... mikä yllätys) Hän joutuu omasta kotilinnastaan pois, ihmisten ilmoille. Tarina on oikeastaan rakkaustarina. Omasta mielestäni paras elokuva minkä olen nähnyt. Ei ole toista samanlaista. Pääosissa Johnny Depp (surprise, surprise) Winona Ryder, Dianne Wiest, Anthony Michael Hall, Kathy Baker, Vincent Price, Alan Arkin.


Girl Interrupted

Loistavaa ja takuuvarmaa työtä. Kertoo mielisairaalaan joutuneesta kapinallisesta tytöstä, joka siellä ystävystyy sosiopaattiin. (Angelina Jolie) Ei juonesta sen enempää. Loistavaa työtä Angelina Jolielta. Hän on niin mahtava ettei löydy sanoja kuvaamaan. Mielestäni elokuva oli juoneltaan aivan samankaltainen kuin Yksi lensi yli käenpesän. Mutta Jolie teki niin suuren vaikutuksen että elokuva oli nähtävä uudestaan.

Crow, joka jo mainitaankin alempana. Yhdyn mielipiteeseesi Miss Wire.

Tässä kaikki tällä erää. Kiitos ja kuulemiin.

Bloody Aeliah

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #18 : Syyskuu 17, 2003, 17:42:32 »
Léon [aka The Professional]

Leffassa kerrotaan kahdesta henkilöstä. Toinen on Léon [Jean Reno], keski-ikäinen mies, joka on palkkamurhaaja. Toinen on hänen naapuriperheensä 12-vuotias tytär Mathilda [Natalie Portman]. Mathildan perhe ei ole mikään unelma ja hänen isänsä on sekaantunut huumediilaukseen. Eräänä päivänä kun Mathilda tulee kotiin, niin huumepoliisi Norman Stansfield [überihana Gary Oldman] ja hänen alaisensa ovat ampuneet kaikki hänen perheenjäsenensä, koska Stansfield on itsekin diilari ja Mathildan isä oli leikannut erästä huume-erää. Silloin Mathilda menee Léonin luokse ja jääkin sinne. Hän pyytää, että Léon voisi opettaa hänestäkin "siivoojan", koska hän haluaa kostaa pikkuveljensä kuoleman Stansfieldille. Leffa kulkee loppuun sen, ja Mathildan ja Léonin suhteen pohjalta.

Minä tykkään tästä, vaikka muuten en yleensä katso tämän tyylisiä elokuvia. Erityisenä syynä on Gary Oldman, joka tekee mielestäni yhden uransa upeimmista roolisuorituksista. Katsokaa leffa niin tiedätte mistä puhun. Jostain syystä myös rakastan tämän elokuvan värejä.

Poissa Eru

 • Härskilärvi
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Nynny
  • Kanjikaveri - opi japania!
Suosittele elokuvia
« Vastaus #19 : Lokakuu 19, 2003, 14:19:28 »
Monia suosikkejani, kuten Dogma, Neljä Huonetta, Hohto ja Fight club, onkin tullut jo mainittua. Mutta lisäystä listaan...

American History X
Kertoon rasismin järjettymyydestä ja vihan kierteestä. Pääosassa ihana Edward Norton (slurps!)

Mielestäni elokuva on hyvä, koska se kertoo niin realisesti rasismin takana kytevistä peloista ja ihmisten heikkoudesta ja pelokkuudesta.
Kanjikaveri - opi japania!
suomi-japani-suomi  -sanakirja
Keskustele japanin kielestä ja kulttuurista foorumilla

Poissa suosanteri

 • Vuotislainen
Suosittele elokuvia
« Vastaus #20 : Joulukuu 16, 2003, 19:12:07 »
Which Blair project?

Episodielokuva, sisältää neljä 15 minuutin pienoiselokuvaa, jotka ovat muunnelmia teemasta. Välissä kieroutuneita mainosfilmejä mm. vakuutus ihmissusien varalta.

Fright night

Modernisoitu vampyyrijuttu joka tapahtuu nykyajassa (1980-luvulla) Jatko-osakin katsomisen väärti.
Ympyrän pinta-ala neliömetreinä ?

aratfalasiel

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #21 : Toukokuu 07, 2004, 13:31:22 »
Tämä on liian hyvä topic jäädäkseen unohduksiin.

My little eye

Tämä on kauhuelokuva, ikäraja on 18 vuotta. Mle kertoo nuorista, jotka ovat puoli vuotta "vankeina" talossa voittaakseen suuren summan rahaa. Mle ei ole yhtä pelottava kuin esimerkiksi The Ring, ikäraja johtuu elokuvan sisältämästä seksikohtauksesta. Mle on kuin tositv-ohjelma, mutta paljon, paljon pelottavampi.

Pitkä Kuuma Kesä

Varmaankin paras elokuva jonka olen nähnyt. PKK on Perttu Lepän esikoiselokuva. PKK kertoo bändistä nimeltä Kalle Päätalo, jonka tavoite on päästä Tavastialle soittamaan. Heitä maineeseen luotsaa Patu (Unto Helo), joka on kova rokkijätkä, tai ainakin niin hän antaa olettaa. PKK on humoristinen, ja joissakin kohdissa jollain tapaa surullinen elokuva. "Julkkistähtinä" Jimi Pääkallo ja Toni Wirtanen.

Anteeksi lyhyet esittelyt :/

Poissa Hagrid

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Suosittele elo
« Vastaus #22 : Toukokuu 07, 2004, 16:33:44 »
Rakkautta vain
Aivan ihana elokuva, joka kertoo tavallisten ihmisten rakkauselämästä:) Tapahtumapaikka on Lontoo. Täällä paikassa monet päähenkilömme tapaavat toisensa yhteensattumien takia.
Pääosissa ovat mm. kaikkien rakastama Alan Rickman, Emma Thompson, Rowan Atkinson, Hugh Grant. Suosittelen lämpimästi!
"Älä kutita nukkuvaa lohikäärmettä."

Poissa Aleczandra

 • Vuotislainen
  • http://www.aleczandria.org
Suosittele elokuvia
« Vastaus #23 : Toukokuu 09, 2004, 20:58:15 »
Kauheeta lukemista kun piti varmistua, että kukaan ei ole vielä suositellut tätä...

Lumotut sisaret eli Practical Magic.
Se on hirvittävän todentuntuinen tarina suvusta, jossa on noitia (siis huom. vain noitia eikä siis velhoja). Elokuvan päähenkilöt ovat sisarukset Gillian (jota näyttelee Nicole Kidman) ja Sally (jota näyttelee Sandra Bullock)  Owens. Sally on vakava ja erittäin hyvä noita ja Gillian on ilonen muttei kovinkaan hyvä noita. Gillian on sisaruksista se joka ei oikein ajattele mitä tekee ja hän myös rakastuu joka viides sekunti. Sally on taas Gillianin vastakohta. Naisten elämää varjostaa kirous, joka kohtaa jokaista miestä joka uskaltaa rakastaa Owensin naista.

Enempää en kyllä viitsi kertoa, että en paljasta liikaa...Tätä ei kyllä ole kauhean monessa vuokraamossa, joten kannattaa odottaa, että tämä esitetään telkkarista. Kannattaa myöskin lainata kirjastosta kirja, joka on elokuvan perusta, mutta hiukan erilainen kuin elokuva. Katsokaa ekaks elokuva ja sitten lukekaa kirja. Toimi ainakin minun kohdallani...=)  
(Oma lempparileffani)

:muokkamuokka:

Ja pitää vielä lisätä että kannattaa katsoa Pitkä kuuma kesä ja Helmiä ja sikoja. Vuokrasin Helmiä ja sikoja viikonloppuna, katsoin kaksi kertaa ja aion ostaa heti kun meen kaupunkiin... vähän oli offtopic, mut ne oli jo esitelty.
"Et voi vain istua ja odottaa inspiraatiota. Sen perään on lähdettävä nuijan kanssa."
Jack London

Altana

 • Ankeuttaja
Suosittele elokuvia
« Vastaus #24 : Toukokuu 14, 2004, 01:51:21 »
Billy Elliot

Pohjoisenglantilaisen kaivostyöläisen pojan elämä muuttuu kertaheitolla eräänä päivänä, kun hän matkallaan nyrkkeilyharjoituksiin poikkeaakin balettitunnille. 11-vuotias Billy (Jamie Bell) alkaa, leskeksi jääneeltä isältään ja määräilevältä veljeltään, salaa käydä balettitunneilla ja osoittaa lahjakkuutta, jonka tanssinopettaja rouva Wilkinson (Julie Waltes) heti tunnistaa. Rouva Wilkinson kannustaa Billyä pyrkimään Lontoon Kuninkaalliseen Balettikouluun, mutta Billyn on vaikea valita perhettä kohtaan tuntemansa vastuun ja tanssia kohtaan tuntemansa intohimon välillä.

Yksinkertaisesti rakastan tätä elokuvaa! Henkilöt ovat aivan tavallisia ihmisiä kaikenlaisten actionsankareiden ja tietokonenerojen sijaan. Elokuva voi aluksi vaikuttaa tunnelmaltaan hyvin hiljaiselta ja alkua katsellessa voi jopa ihmetellä miten kyseisistä olosuhteista (kaivoskaupunki ja pieni perhe) voisi rakentaa mielenkiintoista juonta. Kyllä niistä voi. Elokuva on hauska, henkilöiden ongelmiin on helppo samaistua ja sivuhenkilöilläkin on luonnetta. Billyn tanssiessa huomaakin pidättävänsä hengitystä ja ainakin minun on myönnettävä, että loppukohtauksessa on nenäliinalle käyttöä. Joka ainoa kerta.

Juoskaapas katsomaan! :)