Kirjoittaja Aihe: Kelmien kartta  (Luettu 46845 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Luzim

 • Ankeuttaja
Kelmien kartta
« : Heinäkuu 04, 2003, 01:05:07 »
Tätä olen jo kauan pohtinut, ja sii´tä on varmaan jo keskusteltukin, tai sitten olen vain niin tyhmä etten ole tajunnut jotain ihan yksinkertaista juttua, mutta miksei siinä kartassa oo näkynyt Piskuilania aikasemmin? Sinä aikana kun se on ollut kaksosilla? Yhtäkkiä Piskuilan vaan ilmesty siihen vaikka se kartta on ollut pojilla jo kauan. Miksei sitä oo näkyny aikasemmin? Ja kelmien karttahan ei valehtele. En millään ymmärrä tätä.. :shock:

//Surumielinen siivosi ja tomutti 22.2. yhdistettyään kolme kelmien karttaa käsittelevää aihetta.

« Viimeksi muokattu: Helmikuu 22, 2009, 19:29:10 kirjoittanut Sru »

Lacerta

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #1 : Heinäkuu 04, 2003, 01:39:08 »
Jos animaagi on eläimenä, kai sen nimityskin on sen eläimen nimi, Piskuilanin tapauksessa siis Kutka.

Minua ihmetyttää koko kelmien kartta. Pieni, vanha pergamentin pala. Siitähän näkisi joka tuvan oleskeluhuoneen ja kaikki oleskeluhuoneissa olevat ja niin edelleen.. valtavasti ihmisiä. Tai jos niille pienille pisteille tulee nimi, kun haluaa sen näkyvän.. en tiedä. Jospa tähänkin asiaan tulee edes pientä selvitystä kirjasarjan edetessä.

Toivo

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #2 : Heinäkuu 04, 2003, 01:48:09 »
Mutta Kutka oli rottana vielä silloin, kun Lupin kertoi kartasta nähneensä Harry&co:n tulevan Hagridin mökistä pois.

Monijuomaliemikään ei voi muuttaa totuutta näkymästä kartalta, joten tuskin siis hahmon muutos muillakaan konsteilla hämäisi karttaa. Saattaa tietysti olla, että kartasta näkee juuri sen alueen/kerroksen Tylypahkasta kuin haluaa tarkastella, joten se voisi selittää, mikseivät kaksoset ole nhähneet Piskuilania aikaisemmin. Jos rotta on sattumalta ollut aina eri puolella koulua.

WildChild

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #3 : Heinäkuu 05, 2003, 11:42:47 »
Mutta olihan Siriuskin kartassa nimellä Sirius Musta, kun se laukkasi metsän laidasta *etsii kohtaa kirjasta*  av s. 350 rivi 11...ja Lupin kertoo katsoneensa kartasta...hetki...s 364 rivi  25 .
Eli kai sitten Kutkakin oli Piskuilanin nimellä, mutta miksi F & G eivät ole huomanneet sitä , jos ovat kotonakin karttaa tutkailleet?

*tajuaa kartan olevan Tylypahkan kartta*  anteeksi, minun mokani...

Reppuli

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #4 : Heinäkuu 05, 2003, 11:48:02 »
Mut kelle kartta jäi nelosen lopussa siitä ei oo ollu mitään onks se villisilmällä tai Dumbledorella vaiko kenties Voldulla jos se villi silmää esittäny ois antanu sen sille.?

/Vanimuoks/ Kartta palautettiin Harrylle.

makkuro kurosuke

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #5 : Heinäkuu 05, 2003, 13:47:47 »
Lainaus käyttäjältä: "Lacerta"
Minua ihmetyttää koko kelmien kartta. Pieni, vanha pergamentin pala. Siitähän näkisi joka tuvan oleskeluhuoneen ja kaikki oleskeluhuoneissa olevat ja niin edelleen.. valtavasti ihmisiä.


Minä uskon, että Kelmien kartasta näkee sen alueen, missä juuri silloin on. Jos on kolmannessa kerroksessa, näkee kolmannen kerroksen tapahtumat ja ihmiset. Jos on Tylypahkan pihalla, näkee Tylypahkan pihalle.


Ja silloin, kun Lupin näki Harryn ja muut tulevan Hagridin mökistä, hän luultavasti oli huoneessa joka oli lähellä pihaa... (muistelisin että hän oli työhuoneessaan?)
Ei ole nyt kirjaa lähellä, mutta niin olen aina kuvitellut, että huoneesta näkyy Hagridin mökki selvästi, mutta Harry, Ron, Hermione ja Kutka olivat tietysti näkymättömyysviitan alla eivätkä näkyneet muuten kuin kartassa.

Poissa Winky

 • Vuotislainen
  • http://vinkulelut.cjb.net
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #6 : Heinäkuu 05, 2003, 15:13:04 »
Se kyllä ihmetyttää, että miten ne kaikki nimet mahtuu pieneen pergamenttiin ja se vielä kaks kertaa enemmän, että miten ne kerrokset siinä näkyy? Onko siinä joka kerrokseen oma kuva vai mitä? Niin se ei voisi olla, koska Tylypahka on kuitenkin muutenkin iso ja myös korkea, monta kerrosta.
Kummakumma, toivottavasti tulee selvennystä seuraavissa kirjoissa:)

Poissa Khasir

 • mikrobi
 • Vuotislainen
 • Pottermore: WillowSnidget172
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #7 : Heinäkuu 09, 2003, 20:55:04 »
Ajattelin tossa tänään, että jospa se kartta on sellainen kolmiulotteinen. Sitten kun sitä vähän kääntää niin ne kerrokset näkyy silleen eri kulmasta. Ja ne ylemmät kerrokset saisi ehkä "käännettyä" pois tieltä. Vaikka tarviihan sen sittenkin olla tosi iso sen pergamentin...
Humh.
dap dap

bartalomus karukala

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #8 : Heinäkuu 10, 2003, 01:02:39 »
Voisko ton Piskuilan-asian kohdalla olla kyseessä tällainen yleisvelhomaailmallinen ilmiö, jota käytetään usein dekkareissa. Asia on "liian isolla kirjoitettu", se on liian lähellä, jotta sen huomaisi. Eli tämän ajatuksen mukaan F ja G ovat olleet käyttäneet sitä karttaa aktiivisesti ihan muut mielessä kuin pikkuveljen piristäminen pikku kepposella. Kaksoset ovat todennäköisesti öiseen tai iltaiseen aikaan rymistelleet pitkin koulua ja salakäytäviä, kaukana Ronista. Siellä missä on tuttua tavaraa, Rohkelikkotornissa ja velipojan makuusalissa, ei ole mitään mikä huomiota kiinnittäisi.

Lisäksi pitäisin mahdollisena että jopa huomioon ottaen veljesten alituisen innon hurvitella, he kuitenkaan eivät olisi käyttäneet sitä karttaa  alituiseen ja jatkuvasti vaan erityisvälineenä, ajoittain, vähän niinkuin Harry näkymättömyysviittaa. *tajuaa luonne-eron suuruuden H:n ja F&G: n välillä* No, okei siis käyttää ne sitä useammin kuin Harry näkymättömyysviittaa. Mutta kuitenkin, eihän esim. keittiössä käymiseenkään ja moneen muuhun hupiin edes karttaa tarvita. Suhteellinen harvakäyttöisyys edelleen lisäisi mahdollisuutta olla huomaamatta yhtä erityisnimeä noin kenties tuhannen muun Tylypahkassa vilistävän nimen joukosta.

Andalucia

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #9 : Heinäkuu 10, 2003, 09:19:07 »
Luzim kyseli että miksei kukaan ole hokannut/huomaanut piskulainia aikaisemmin, niin siis Tylypahkahan on kuitenkin valtavan kokoinen linna niinpä siellä on kaiketi myöskin valtavasti ihmisiä, pöllöjä ja sammakoita. En usko että Fred ja George tuntisivat koko Tyliksen henkilöitä, opettajia, oppilaita, sammakoita, pöllöjä (ei kai kartta sentään näytä MITÄ he ovat sillä hetkellä..esim: Peter Piskulainia rottana..? vai ihmisenä, ei muuten kartta tainnut sentään sitä kertoa......=) ulkoa niin että jos siellä jossain olisi  joku Peter piskulain niin he olisivat kovastikkan välittäneet (vaikka olivat varmasti kuulleet piskulainin "kuolemasta" isältään).
 Mutta kyllä kai he olisivat vähän ihmetteleet jos he olisivat tajunneet vilkaista rakkaan ronin vuoteeseen ja huomanneet siellä uinuvan kauan aikaa kuolleeksi luullun Merlinin Ritarikunnan (en nyt muista oliko se välttämättä ritarikunta ja eka luokka) ensimmäisen luokan arvon omaavan vainajan.
Mutta juuri niinkuin Karukala seposti, eihän kukaan etsi tai odota löytäväänsä  läheisen luota mitään sellaista.
Omppumato, tuo on hyvä, siis kolmiulotteinen, *päivitteleet että kaikkea ne kelmit kekkaavatkin*

Mutta jospa kartta näyttääkin ainoastaan hereillä olevat henkilöt..? mietin että siis kun Harry hihhuloi pitkin Tyliksen käytäviä niin olisi aika homma erottaa vaikka Kalkaros keskeltä Luihuisten tyrmiä, siis jos Kalkaros edes ikinä nukkuu, ei onhan sen pakko nukkua, sehän tuli yöpaidassa silloinkin kun oli se harry/voro/norriska/kalkaros ja "vauhkomieli" jutzka.

Lacerta, en oikein tiedä, miksi ihmeessä Lupin olisi sitten lähtenyt  Harry/hermun/roni:n perään silloin Azkabanin vangissa, jos hän näki pelkästään heidät ja KUTKAN, siis eihän siinä nyt olisi mitään järkeä, rynnistää koululaisten perään (kyllähän muut opettajat olisivat tehneet niin, mutta ei kai Lupin olisi sitä tehnyt kun tiesi että he menivät sinne Hiinokan takia..?)
Äsh, minulta ei taida tulla ensimmäistäkään järkevää lausetta näin aamulla.
Olen myös pahoillani jos joku asiat maninitsi jo...

Luzim

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #10 : Heinäkuu 10, 2003, 23:52:28 »
Nope, ei selkene... Ja nyt kun asiaa alkaa miettiä niin kaikki tuntuu menvän sekaisin...
Ja vaikka Tylypahkassa onkin satoja tyyppejä kyllä kaksoset varmasti olisi huomanneet Piskuilanin. Todennäköksesti ne tarkkailee Ronia aika paljon ja kun Kutka on usein  sen mukana.....Ois ne huomannu.
APUA! Tähän ei saa mitään järkevää selitystä!!

Se ei voi olla niin, että kartasta näkyy vaan se alue jossa on, koska Harrykin näki Kalkaroksen olevan huoneessaan ja samanlaisia juttuja..
Todellankin KELMIEN kartta! Tost tajuu yhtään mitään!

Noitatyttö

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #11 : Heinäkuu 23, 2003, 10:19:14 »
Tiesivätkö Fred ja George Piskuilanista? Siis, tiesivätkö, että Piskuilan olisi "kuollut"? [Niinkuin siis luultiin, ennen Mustan kertomusta, ja monet nytkin luulevat, velhomaailmassa ;]] Voisi olla yksi mahdollisuus, että pojat eivät tienneet sitä, ja eivät kiinnittäneet nimeen huomiota, ottivat sen ihan vain oppilaana, niinkuin esim "Susan Bonesin"? Ja, niinkuin joku nyt sattui mainitsemaan, että Lupin ei uskonut silmiään kun katseli karttaa huoneessaan Kolmikko oli ulkona, ja heihin törmäili Sirius Musta. Näkikö hän Piskuilanin? Hänen olisi pitänyt mielestäni nähdä,  jos hän näki Mustankin. [?] Olen samaa mieltä, todellinen Kelmien Kartta!!

bartalomus karukala

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #12 : Heinäkuu 23, 2003, 12:47:59 »
Noitatyttö, huraa! Just niin! Eihän suinkaan kaikki 14, 15, 16 yms -vuotiaat ole erittäin selvillä siitä mitä tapahtui ykstyiskohdittain joskus 13 vuotta sitten - vaikka se olisikin liittynyt kuuluisaan kaikkien tuntemaan, vallankumouksen kokoiseen juttuun... Niíhinhän aina liittyy kauheesti juoruja ja pohdintoja ja nimiä ja tapahtumia; nuo joutu Azkabaniin ja se kuoli ja ne vapautettiin ja sitä ja tätä kaikkiea. F ja G eivät kertakaikkiaan olleet juuri tuota Piskuilan -nimistä yksityiskohtaa muistaneet, ja se oli silloin ihan vaan kuka tahansa, jos se vaikka olisi huomattukin.

Poissa Moonbeam

 • Vuotislainen
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #13 : Heinäkuu 31, 2003, 00:50:13 »
Tämä nyt saattaa kuulostaa kaukaa haetulta (ja varmaan löytyy todisteita vastaan..) mutta jos Animaagin oikean nimen näkee vasta sitten kun tietää sen henkilöllisyyden. Ronille Scabbers oli pelkkä Scabbers, koska hän ei tiennyt että Scabbers on Animaagi. Remus, toisaalta, tiesi että Peter on Animaagi, joten kun Peter sattui osumaan Lupinin näkökenttään siinä kartalla, Peterin nimi näkyi samalla.

Toinen asia jota olen miettinyt Kelmien Kartasta on se, että mistä, tai keneltä, ne lauseet tuli, kun Snape yritti saada karttaa toimimaan? Onko sillä täysin oma 'sielu' sillä kartalla, ja se sanoo asioita joita se olettaisi Kelmien sanovan? Kartta näytti tuntevan Snapen vaikka Snape ei ollut selvästikään ennen nähnyt Karttaa.

Fremon

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #14 : Heinäkuu 31, 2003, 01:17:15 »
Lainaus käyttäjältä: "Moonbeam"
Toinen asia jota olen miettinyt Kelmien Kartasta on se, että mistä, tai keneltä, ne lauseet tuli, kun Snape yritti saada karttaa toimimaan? Kartta näytti tuntevan Snapen vaikka Snape ei ollut selvästikään ennen nähnyt Karttaa.


Puhdasta huolimattomuutta: Kukaan ei ollut muistanut sanoa kartalle 'ilkityö onnistui!'; ja siis kartta oli kenen tahansa luettavissa; mös Snapen (eli Kalkaroksen), vaikka hän ei sen toimintaperiaatetta tuntenutkaan. Kokeneena velhona hän kuitenkin tunnisti taikaesineen sellaisen nähdessään -  ja hyödynsi näkemänsä.

/Fremon

Poissa Starpiks

 • ヘルムットじゃないよ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • "Olette sangen rumia ollaksenne keijuja"
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #15 : Heinäkuu 31, 2003, 11:39:41 »
Minä ajattelin että Kelmien kartta toimii sillä lailla, että se näyttää sen osan kartasta minkä käyttäjä haluaa nähdä. Eli kun Harry oli sen kyttyräselkäisen noidan patsaan luona, hän näki sen ympäristön. Ja kun Lupin katsoi että aikovatko Harry&kumppanit livahtaa ulos Hagridin luo, hän näki pihan.

 Äh, kuinkas minä tämän nyt selitän. No niinkuin tietokoneen kartoissa: Sinulla on koko  Suomen kartta edessä ja haluat tutkia esim. Tampereen ympäristöä. Sinä klikkaat Tampereen nimeä ja sitten liikuttamalla hiirtä pystyt tutkailemaan Tampereen ympäristöä.

 Minusta Kelmien kartta voisi toimia tuolla tavoin. Ainakin se kävisi järkeen jotenkuten ettei koko linna ja sen ympäristö näy yhdellä kertaa.

 (kesäflunssa yllätti, toivottavasti saatte jotain selvää)
"The shortest verse in the Bible is, "Jesus wept". The only thing wrong with it is the past tense." -Fred MacIntire, Something Positive

No oonhan mä sentään sukua insinöörille... *pnish*?

Toivo

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #16 : Heinäkuu 31, 2003, 15:02:55 »
Kelmit ovat saattaneet taikoa karttaan jonkin anti-Snape loitsun. Jos he ovat ajatelleet kouluaikoinaan, että kartta saattaa joutua jonkun "vihollisensa" käsiin, ovat he ehkä tehneet varotoimia sen varalle. Nuo loukkaukset olivat niin henkilökohtaisia, että kartan oli pakko tietää olevansa Snapen hyppysissä. Tuskin kartta esittäisi tuollaisia loukkauksia esim. Dumbledorelle, jos rehtori yrittäisi ottaa selville kartan salaisuutta. Ehkä Kelmit olivat vuodattaneet karttaan hieman omaa asennettaan, vähän niinkuin jättäneet muiston itsestään siihen.

Fey

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #17 : Elokuu 05, 2003, 20:02:13 »
Jep, uskoisin, että tuo äskeinen oli tosi.Samoin veikkaisin, että kaikki kartän näyttämät henkilöt täytyy tuntea, niinkuin vaikka se, että täytyy tietää, että Peter Piskuilan on animaagi, että pystyy näkemään hänen nimensä kartalla. Lisäksi uskon myös niin, että kartta näyttää kaiken tarpeellisen, eli jos olet kolmannen kerroksen käytävässä, niin kartta näyttää kolmannen kerroksen, ja kaikki, jotka sielä ovat.

Noniin. Ja koska kartta on taikakartta, niin sillä on tietenkin ominaisuuksia, jotka sille on loitsuissa annettu. Eli kartta on loitsittu puhumaan typeryyksiä "vihollisille" kuutamon, matohännän ym. mukaan. Mitään anti-Snape-loitsua siinä ei kuitenkaan varmaan ole =)

Nilroswen

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #18 : Elokuu 17, 2003, 14:29:16 »
Mä luulen, että Row teki tossa kelmien kartta jutussa vaan virheen, ei ajatellu sitä ku kirjotti ja nyt se varmaan keksii jonkun selityksen siihen, niin ettei fanit tajuais sen virhettä. Varmaan just jonkun tollasen kaukaa haetun selityksen, niinku et pitää tuntee se henkilö, että voi nähdä sen tai että siit kartasta näkee vaan sen osan jonka haluaa. Onhan toi kelmien kartta ihan kiinostava keksintö, mut jotenki vähän epäuskottava just sen takii että tylypahka on niin iso ja se paperi on niin pieni. Tuntuu jotenki siltä, ettei sitä oo ajateltu ihan loppuun asti. Onhan Harry varmaan jossain vaiheessa katellu sillä kartalla muitaki kerroksia tai paikkoja kun sitä missä se ite on (en jaksa ruveta tutkimaan kirjoja, joten kertokaa jos oon väärässä).

Ilrind

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #19 : Elokuu 17, 2003, 17:02:16 »
Mutta, mutta... (Puhun nyt siitä, miten kaikki se voi mahtua vain pergamentinpalaselle...)
AV:ssä, sivulla 203 sanotaan näin:
Kartassa näkyivät Tylypahkan linnan ja pihan pienimmätkin yksityiskohdat.
Tässä kartassa näkyi sellaisiakin käytäviä, joilla hän ei ollut koskaan kävellyt. Ja moni niistä näytti johtavan - "Suoraan Tylyahoon", Fred sanoi ja seurasi yhtä viivaa sormellaan.

Ja tuossa kirjan kohdassa Harry, Fred ja George olivat kolmannen kerroksen luokkahuoneessa, kyttyraselkäisen noidan patsaan vieressä. (Ks. s. 200)
Tuosta päätellen Kelmien kartassa siis näkyi koko Tylypahka.

Antura

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #20 : Marraskuu 13, 2003, 18:45:59 »
Hmm, omasta mielestäni pistin tähän oman teoriani, mutta joku on joko poistanut sen tai sitten olen sählännyt jotain... :P

Joka tapauksessa, oma teoriani on se, että eläimet, esimerkiksi juuri rotat, näkyvät kartassa eri värillä tai kuviolla kuin ihmiset. Tässä tapauksessa F & G ovat luultavasti ajatelleet, että jollakin on ELÄIN, joka on nimetty Peter Piskuilaniksi -onhan Elvis -nimisiä koiriakin.

Poissa Urpo Spok

 • Kosmisesti sitoutumaton
 • Ylihörhö
 • *
 • Boldly going nowhere
 • Pottermore: JinxLeviosa205
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #21 : Marraskuu 13, 2003, 21:32:52 »
Lainaus käyttäjältä: "Antura"
Joka tapauksessa, oma teoriani on se, että eläimet, esimerkiksi juuri rotat, näkyvät kartassa eri värillä tai kuviolla kuin ihmiset. Tässä tapauksessa F & G ovat luultavasti ajatelleet, että jollakin on ELÄIN, joka on nimetty Peter Piskuilaniksi -onhan Elvis -nimisiä koiriakin.


Azkabanin vanki, sivu 205: "Harry katsoi tarkasti. Hänen pieni musteminänsä näytti naputtavan noitaa pikkiriikkisellä taikasauvallaan."

Kirjan tekstistä voimme päätellä, että ne mustetäplät - vaikka pieniä ovatkin - tosiaan näyttävät niiltä henkilöiltä, joita ne kuvaavat. Eli luulisi Piskuilanin täplän näyttäneen rotalta, koska hän oli rottamuodossa. Fred ja George tuskin tiesivät edes Piskuilanin nimeä, joten Piskuilan -niminen rotta ei varmastikaan ollut mikään ihme.

Ja toisaalta: Fred ja George tunsivat rotan nimellä Kutka. Miksi Kutka ei olisi ihan yhtä kelvollinen nimi rotalle, kun Fred ja George katsovat karttaa. Ehkä he näkivät rottatäplän Kutkana, koska tunsivat Piskuilan-rotan sillä nimellä. (Ja mielestäni Kutka-nimi on ihan oikea nimi, joka siis voisi näkyä kartassa.) Lupin taas ei tiennyt Kutka-nimestä, vaan Piskuilanista ja hänen animaagiudestaan. On siis aika selvää, että Fred ja George voivat nähdä saman täplän Kutka-rottana, Lupinin nähdessä sen Piskuilan-rottana.

Eli siis. Piskuilan on näkynyt kartassa rottana. Rotan nimi on mahdollisesti näkynyt Kutkan tunteville Kutkana, Peter Piskuilanin tunteville Peter Piskuilanina.
What would The Doctor do?

ozzie

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #22 : Marraskuu 25, 2003, 15:33:23 »
Kannattaa huomioida vielä sekin juttu että Sirius, Lupin ja Piskuilan OLIVAT ne kelmit jotka kartan tekivät. En nyt muista näkikö Piskulania tai Siriusta kartalla kukaan muu kuin Lupin. Tai mainittiinko Lupinia näkyvän kartalla missään vaiheessa.

Pointti on siis se, että kelmit saattoivat asettaa itselleen jonkinlaisen eston karttaan jottei heitä voi nähdä ellei ole yksi kelmeistä. Tuli vaan mieleen. Täytyy kai lukea kirja taas uudestaan kun tuntuu yksityiskohtia hukkuvan mielestä...

Carita

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #23 : Joulukuu 02, 2003, 20:25:55 »
Lainaus käyttäjältä: "Lacerta"
Jos animaagi on eläimenä, kai sen nimityskin on sen eläimen nimi, Piskuilanin tapauksessa siis Kutka.


Mutta kun villisilmällä oli kartta hän näki siitä piskuilanin, muut eivät nähneet häntä koskaan vaikka hän olisi oikeasti ollut kartassa.

Poissa Hagrid

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #24 : Tammikuu 05, 2004, 12:29:16 »
Minustakin tuntuu, että Peter on ollut poissa kartalta kun pojat ovat tutkineet sitä.Pojat ovat ehkä halunneet tutkia jotain toista paikkaa, kuin sitä missä Kutka on.He ovat varmaankin halunneet tutkia koulua lähemmin kartan avulla.Lupinille sattui kartta silloin käteen kun Harry ja kumppanit sattuivat olemaan poissa koulusta ja näki Kutkan.

"Älä kutita nukkuvaa lohikäärmettä."
"Älä kutita nukkuvaa lohikäärmettä."