Kirjoittaja Aihe: Kelmien kartta  (Luettu 46909 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Luzim

 • Ankeuttaja
Kelmien kartta
« : Heinäkuu 04, 2003, 01:05:07 »
Tätä olen jo kauan pohtinut, ja sii´tä on varmaan jo keskusteltukin, tai sitten olen vain niin tyhmä etten ole tajunnut jotain ihan yksinkertaista juttua, mutta miksei siinä kartassa oo näkynyt Piskuilania aikasemmin? Sinä aikana kun se on ollut kaksosilla? Yhtäkkiä Piskuilan vaan ilmesty siihen vaikka se kartta on ollut pojilla jo kauan. Miksei sitä oo näkyny aikasemmin? Ja kelmien karttahan ei valehtele. En millään ymmärrä tätä.. :shock:

//Surumielinen siivosi ja tomutti 22.2. yhdistettyään kolme kelmien karttaa käsittelevää aihetta.

« Viimeksi muokattu: Helmikuu 22, 2009, 19:29:10 kirjoittanut Sru »

Lacerta

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #1 : Heinäkuu 04, 2003, 01:39:08 »
Jos animaagi on eläimenä, kai sen nimityskin on sen eläimen nimi, Piskuilanin tapauksessa siis Kutka.

Minua ihmetyttää koko kelmien kartta. Pieni, vanha pergamentin pala. Siitähän näkisi joka tuvan oleskeluhuoneen ja kaikki oleskeluhuoneissa olevat ja niin edelleen.. valtavasti ihmisiä. Tai jos niille pienille pisteille tulee nimi, kun haluaa sen näkyvän.. en tiedä. Jospa tähänkin asiaan tulee edes pientä selvitystä kirjasarjan edetessä.

Toivo

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #2 : Heinäkuu 04, 2003, 01:48:09 »
Mutta Kutka oli rottana vielä silloin, kun Lupin kertoi kartasta nähneensä Harry&co:n tulevan Hagridin mökistä pois.

Monijuomaliemikään ei voi muuttaa totuutta näkymästä kartalta, joten tuskin siis hahmon muutos muillakaan konsteilla hämäisi karttaa. Saattaa tietysti olla, että kartasta näkee juuri sen alueen/kerroksen Tylypahkasta kuin haluaa tarkastella, joten se voisi selittää, mikseivät kaksoset ole nhähneet Piskuilania aikaisemmin. Jos rotta on sattumalta ollut aina eri puolella koulua.

WildChild

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #3 : Heinäkuu 05, 2003, 11:42:47 »
Mutta olihan Siriuskin kartassa nimellä Sirius Musta, kun se laukkasi metsän laidasta *etsii kohtaa kirjasta*  av s. 350 rivi 11...ja Lupin kertoo katsoneensa kartasta...hetki...s 364 rivi  25 .
Eli kai sitten Kutkakin oli Piskuilanin nimellä, mutta miksi F & G eivät ole huomanneet sitä , jos ovat kotonakin karttaa tutkailleet?

*tajuaa kartan olevan Tylypahkan kartta*  anteeksi, minun mokani...

Reppuli

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #4 : Heinäkuu 05, 2003, 11:48:02 »
Mut kelle kartta jäi nelosen lopussa siitä ei oo ollu mitään onks se villisilmällä tai Dumbledorella vaiko kenties Voldulla jos se villi silmää esittäny ois antanu sen sille.?

/Vanimuoks/ Kartta palautettiin Harrylle.

makkuro kurosuke

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #5 : Heinäkuu 05, 2003, 13:47:47 »
Lainaus käyttäjältä: "Lacerta"
Minua ihmetyttää koko kelmien kartta. Pieni, vanha pergamentin pala. Siitähän näkisi joka tuvan oleskeluhuoneen ja kaikki oleskeluhuoneissa olevat ja niin edelleen.. valtavasti ihmisiä.


Minä uskon, että Kelmien kartasta näkee sen alueen, missä juuri silloin on. Jos on kolmannessa kerroksessa, näkee kolmannen kerroksen tapahtumat ja ihmiset. Jos on Tylypahkan pihalla, näkee Tylypahkan pihalle.


Ja silloin, kun Lupin näki Harryn ja muut tulevan Hagridin mökistä, hän luultavasti oli huoneessa joka oli lähellä pihaa... (muistelisin että hän oli työhuoneessaan?)
Ei ole nyt kirjaa lähellä, mutta niin olen aina kuvitellut, että huoneesta näkyy Hagridin mökki selvästi, mutta Harry, Ron, Hermione ja Kutka olivat tietysti näkymättömyysviitan alla eivätkä näkyneet muuten kuin kartassa.

Poissa Winky

 • Vuotislainen
  • http://vinkulelut.cjb.net
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #6 : Heinäkuu 05, 2003, 15:13:04 »
Se kyllä ihmetyttää, että miten ne kaikki nimet mahtuu pieneen pergamenttiin ja se vielä kaks kertaa enemmän, että miten ne kerrokset siinä näkyy? Onko siinä joka kerrokseen oma kuva vai mitä? Niin se ei voisi olla, koska Tylypahka on kuitenkin muutenkin iso ja myös korkea, monta kerrosta.
Kummakumma, toivottavasti tulee selvennystä seuraavissa kirjoissa:)

Poissa Khasir

 • mikrobi
 • Vuotislainen
 • Pottermore: WillowSnidget172
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #7 : Heinäkuu 09, 2003, 20:55:04 »
Ajattelin tossa tänään, että jospa se kartta on sellainen kolmiulotteinen. Sitten kun sitä vähän kääntää niin ne kerrokset näkyy silleen eri kulmasta. Ja ne ylemmät kerrokset saisi ehkä "käännettyä" pois tieltä. Vaikka tarviihan sen sittenkin olla tosi iso sen pergamentin...
Humh.
dap dap

bartalomus karukala

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #8 : Heinäkuu 10, 2003, 01:02:39 »
Voisko ton Piskuilan-asian kohdalla olla kyseessä tällainen yleisvelhomaailmallinen ilmiö, jota käytetään usein dekkareissa. Asia on "liian isolla kirjoitettu", se on liian lähellä, jotta sen huomaisi. Eli tämän ajatuksen mukaan F ja G ovat olleet käyttäneet sitä karttaa aktiivisesti ihan muut mielessä kuin pikkuveljen piristäminen pikku kepposella. Kaksoset ovat todennäköisesti öiseen tai iltaiseen aikaan rymistelleet pitkin koulua ja salakäytäviä, kaukana Ronista. Siellä missä on tuttua tavaraa, Rohkelikkotornissa ja velipojan makuusalissa, ei ole mitään mikä huomiota kiinnittäisi.

Lisäksi pitäisin mahdollisena että jopa huomioon ottaen veljesten alituisen innon hurvitella, he kuitenkaan eivät olisi käyttäneet sitä karttaa  alituiseen ja jatkuvasti vaan erityisvälineenä, ajoittain, vähän niinkuin Harry näkymättömyysviittaa. *tajuaa luonne-eron suuruuden H:n ja F&G: n välillä* No, okei siis käyttää ne sitä useammin kuin Harry näkymättömyysviittaa. Mutta kuitenkin, eihän esim. keittiössä käymiseenkään ja moneen muuhun hupiin edes karttaa tarvita. Suhteellinen harvakäyttöisyys edelleen lisäisi mahdollisuutta olla huomaamatta yhtä erityisnimeä noin kenties tuhannen muun Tylypahkassa vilistävän nimen joukosta.

Andalucia

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #9 : Heinäkuu 10, 2003, 09:19:07 »
Luzim kyseli että miksei kukaan ole hokannut/huomaanut piskulainia aikaisemmin, niin siis Tylypahkahan on kuitenkin valtavan kokoinen linna niinpä siellä on kaiketi myöskin valtavasti ihmisiä, pöllöjä ja sammakoita. En usko että Fred ja George tuntisivat koko Tyliksen henkilöitä, opettajia, oppilaita, sammakoita, pöllöjä (ei kai kartta sentään näytä MITÄ he ovat sillä hetkellä..esim: Peter Piskulainia rottana..? vai ihmisenä, ei muuten kartta tainnut sentään sitä kertoa......=) ulkoa niin että jos siellä jossain olisi  joku Peter piskulain niin he olisivat kovastikkan välittäneet (vaikka olivat varmasti kuulleet piskulainin "kuolemasta" isältään).
 Mutta kyllä kai he olisivat vähän ihmetteleet jos he olisivat tajunneet vilkaista rakkaan ronin vuoteeseen ja huomanneet siellä uinuvan kauan aikaa kuolleeksi luullun Merlinin Ritarikunnan (en nyt muista oliko se välttämättä ritarikunta ja eka luokka) ensimmäisen luokan arvon omaavan vainajan.
Mutta juuri niinkuin Karukala seposti, eihän kukaan etsi tai odota löytäväänsä  läheisen luota mitään sellaista.
Omppumato, tuo on hyvä, siis kolmiulotteinen, *päivitteleet että kaikkea ne kelmit kekkaavatkin*

Mutta jospa kartta näyttääkin ainoastaan hereillä olevat henkilöt..? mietin että siis kun Harry hihhuloi pitkin Tyliksen käytäviä niin olisi aika homma erottaa vaikka Kalkaros keskeltä Luihuisten tyrmiä, siis jos Kalkaros edes ikinä nukkuu, ei onhan sen pakko nukkua, sehän tuli yöpaidassa silloinkin kun oli se harry/voro/norriska/kalkaros ja "vauhkomieli" jutzka.

Lacerta, en oikein tiedä, miksi ihmeessä Lupin olisi sitten lähtenyt  Harry/hermun/roni:n perään silloin Azkabanin vangissa, jos hän näki pelkästään heidät ja KUTKAN, siis eihän siinä nyt olisi mitään järkeä, rynnistää koululaisten perään (kyllähän muut opettajat olisivat tehneet niin, mutta ei kai Lupin olisi sitä tehnyt kun tiesi että he menivät sinne Hiinokan takia..?)
Äsh, minulta ei taida tulla ensimmäistäkään järkevää lausetta näin aamulla.
Olen myös pahoillani jos joku asiat maninitsi jo...

Luzim

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #10 : Heinäkuu 10, 2003, 23:52:28 »
Nope, ei selkene... Ja nyt kun asiaa alkaa miettiä niin kaikki tuntuu menvän sekaisin...
Ja vaikka Tylypahkassa onkin satoja tyyppejä kyllä kaksoset varmasti olisi huomanneet Piskuilanin. Todennäköksesti ne tarkkailee Ronia aika paljon ja kun Kutka on usein  sen mukana.....Ois ne huomannu.
APUA! Tähän ei saa mitään järkevää selitystä!!

Se ei voi olla niin, että kartasta näkyy vaan se alue jossa on, koska Harrykin näki Kalkaroksen olevan huoneessaan ja samanlaisia juttuja..
Todellankin KELMIEN kartta! Tost tajuu yhtään mitään!

Noitatyttö

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #11 : Heinäkuu 23, 2003, 10:19:14 »
Tiesivätkö Fred ja George Piskuilanista? Siis, tiesivätkö, että Piskuilan olisi "kuollut"? [Niinkuin siis luultiin, ennen Mustan kertomusta, ja monet nytkin luulevat, velhomaailmassa ;]] Voisi olla yksi mahdollisuus, että pojat eivät tienneet sitä, ja eivät kiinnittäneet nimeen huomiota, ottivat sen ihan vain oppilaana, niinkuin esim "Susan Bonesin"? Ja, niinkuin joku nyt sattui mainitsemaan, että Lupin ei uskonut silmiään kun katseli karttaa huoneessaan Kolmikko oli ulkona, ja heihin törmäili Sirius Musta. Näkikö hän Piskuilanin? Hänen olisi pitänyt mielestäni nähdä,  jos hän näki Mustankin. [?] Olen samaa mieltä, todellinen Kelmien Kartta!!

bartalomus karukala

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #12 : Heinäkuu 23, 2003, 12:47:59 »
Noitatyttö, huraa! Just niin! Eihän suinkaan kaikki 14, 15, 16 yms -vuotiaat ole erittäin selvillä siitä mitä tapahtui ykstyiskohdittain joskus 13 vuotta sitten - vaikka se olisikin liittynyt kuuluisaan kaikkien tuntemaan, vallankumouksen kokoiseen juttuun... Niíhinhän aina liittyy kauheesti juoruja ja pohdintoja ja nimiä ja tapahtumia; nuo joutu Azkabaniin ja se kuoli ja ne vapautettiin ja sitä ja tätä kaikkiea. F ja G eivät kertakaikkiaan olleet juuri tuota Piskuilan -nimistä yksityiskohtaa muistaneet, ja se oli silloin ihan vaan kuka tahansa, jos se vaikka olisi huomattukin.

Poissa Moonbeam

 • Vuotislainen
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #13 : Heinäkuu 31, 2003, 00:50:13 »
Tämä nyt saattaa kuulostaa kaukaa haetulta (ja varmaan löytyy todisteita vastaan..) mutta jos Animaagin oikean nimen näkee vasta sitten kun tietää sen henkilöllisyyden. Ronille Scabbers oli pelkkä Scabbers, koska hän ei tiennyt että Scabbers on Animaagi. Remus, toisaalta, tiesi että Peter on Animaagi, joten kun Peter sattui osumaan Lupinin näkökenttään siinä kartalla, Peterin nimi näkyi samalla.

Toinen asia jota olen miettinyt Kelmien Kartasta on se, että mistä, tai keneltä, ne lauseet tuli, kun Snape yritti saada karttaa toimimaan? Onko sillä täysin oma 'sielu' sillä kartalla, ja se sanoo asioita joita se olettaisi Kelmien sanovan? Kartta näytti tuntevan Snapen vaikka Snape ei ollut selvästikään ennen nähnyt Karttaa.

Fremon

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #14 : Heinäkuu 31, 2003, 01:17:15 »
Lainaus käyttäjältä: "Moonbeam"
Toinen asia jota olen miettinyt Kelmien Kartasta on se, että mistä, tai keneltä, ne lauseet tuli, kun Snape yritti saada karttaa toimimaan? Kartta näytti tuntevan Snapen vaikka Snape ei ollut selvästikään ennen nähnyt Karttaa.


Puhdasta huolimattomuutta: Kukaan ei ollut muistanut sanoa kartalle 'ilkityö onnistui!'; ja siis kartta oli kenen tahansa luettavissa; mös Snapen (eli Kalkaroksen), vaikka hän ei sen toimintaperiaatetta tuntenutkaan. Kokeneena velhona hän kuitenkin tunnisti taikaesineen sellaisen nähdessään -  ja hyödynsi näkemänsä.

/Fremon

Poissa Starpiks

 • ヘルムットじゃないよ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • "Olette sangen rumia ollaksenne keijuja"
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #15 : Heinäkuu 31, 2003, 11:39:41 »
Minä ajattelin että Kelmien kartta toimii sillä lailla, että se näyttää sen osan kartasta minkä käyttäjä haluaa nähdä. Eli kun Harry oli sen kyttyräselkäisen noidan patsaan luona, hän näki sen ympäristön. Ja kun Lupin katsoi että aikovatko Harry&kumppanit livahtaa ulos Hagridin luo, hän näki pihan.

 Äh, kuinkas minä tämän nyt selitän. No niinkuin tietokoneen kartoissa: Sinulla on koko  Suomen kartta edessä ja haluat tutkia esim. Tampereen ympäristöä. Sinä klikkaat Tampereen nimeä ja sitten liikuttamalla hiirtä pystyt tutkailemaan Tampereen ympäristöä.

 Minusta Kelmien kartta voisi toimia tuolla tavoin. Ainakin se kävisi järkeen jotenkuten ettei koko linna ja sen ympäristö näy yhdellä kertaa.

 (kesäflunssa yllätti, toivottavasti saatte jotain selvää)
"The shortest verse in the Bible is, "Jesus wept". The only thing wrong with it is the past tense." -Fred MacIntire, Something Positive

No oonhan mä sentään sukua insinöörille... *pnish*?

Toivo

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #16 : Heinäkuu 31, 2003, 15:02:55 »
Kelmit ovat saattaneet taikoa karttaan jonkin anti-Snape loitsun. Jos he ovat ajatelleet kouluaikoinaan, että kartta saattaa joutua jonkun "vihollisensa" käsiin, ovat he ehkä tehneet varotoimia sen varalle. Nuo loukkaukset olivat niin henkilökohtaisia, että kartan oli pakko tietää olevansa Snapen hyppysissä. Tuskin kartta esittäisi tuollaisia loukkauksia esim. Dumbledorelle, jos rehtori yrittäisi ottaa selville kartan salaisuutta. Ehkä Kelmit olivat vuodattaneet karttaan hieman omaa asennettaan, vähän niinkuin jättäneet muiston itsestään siihen.

Fey

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #17 : Elokuu 05, 2003, 20:02:13 »
Jep, uskoisin, että tuo äskeinen oli tosi.Samoin veikkaisin, että kaikki kartän näyttämät henkilöt täytyy tuntea, niinkuin vaikka se, että täytyy tietää, että Peter Piskuilan on animaagi, että pystyy näkemään hänen nimensä kartalla. Lisäksi uskon myös niin, että kartta näyttää kaiken tarpeellisen, eli jos olet kolmannen kerroksen käytävässä, niin kartta näyttää kolmannen kerroksen, ja kaikki, jotka sielä ovat.

Noniin. Ja koska kartta on taikakartta, niin sillä on tietenkin ominaisuuksia, jotka sille on loitsuissa annettu. Eli kartta on loitsittu puhumaan typeryyksiä "vihollisille" kuutamon, matohännän ym. mukaan. Mitään anti-Snape-loitsua siinä ei kuitenkaan varmaan ole =)

Nilroswen

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #18 : Elokuu 17, 2003, 14:29:16 »
Mä luulen, että Row teki tossa kelmien kartta jutussa vaan virheen, ei ajatellu sitä ku kirjotti ja nyt se varmaan keksii jonkun selityksen siihen, niin ettei fanit tajuais sen virhettä. Varmaan just jonkun tollasen kaukaa haetun selityksen, niinku et pitää tuntee se henkilö, että voi nähdä sen tai että siit kartasta näkee vaan sen osan jonka haluaa. Onhan toi kelmien kartta ihan kiinostava keksintö, mut jotenki vähän epäuskottava just sen takii että tylypahka on niin iso ja se paperi on niin pieni. Tuntuu jotenki siltä, ettei sitä oo ajateltu ihan loppuun asti. Onhan Harry varmaan jossain vaiheessa katellu sillä kartalla muitaki kerroksia tai paikkoja kun sitä missä se ite on (en jaksa ruveta tutkimaan kirjoja, joten kertokaa jos oon väärässä).

Ilrind

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #19 : Elokuu 17, 2003, 17:02:16 »
Mutta, mutta... (Puhun nyt siitä, miten kaikki se voi mahtua vain pergamentinpalaselle...)
AV:ssä, sivulla 203 sanotaan näin:
Kartassa näkyivät Tylypahkan linnan ja pihan pienimmätkin yksityiskohdat.
Tässä kartassa näkyi sellaisiakin käytäviä, joilla hän ei ollut koskaan kävellyt. Ja moni niistä näytti johtavan - "Suoraan Tylyahoon", Fred sanoi ja seurasi yhtä viivaa sormellaan.

Ja tuossa kirjan kohdassa Harry, Fred ja George olivat kolmannen kerroksen luokkahuoneessa, kyttyraselkäisen noidan patsaan vieressä. (Ks. s. 200)
Tuosta päätellen Kelmien kartassa siis näkyi koko Tylypahka.

Antura

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #20 : Marraskuu 13, 2003, 18:45:59 »
Hmm, omasta mielestäni pistin tähän oman teoriani, mutta joku on joko poistanut sen tai sitten olen sählännyt jotain... :P

Joka tapauksessa, oma teoriani on se, että eläimet, esimerkiksi juuri rotat, näkyvät kartassa eri värillä tai kuviolla kuin ihmiset. Tässä tapauksessa F & G ovat luultavasti ajatelleet, että jollakin on ELÄIN, joka on nimetty Peter Piskuilaniksi -onhan Elvis -nimisiä koiriakin.

Poissa Urpo Spok

 • Kosmisesti sitoutumaton
 • Ylihörhö
 • *
 • Boldly going nowhere
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #21 : Marraskuu 13, 2003, 21:32:52 »
Lainaus käyttäjältä: "Antura"
Joka tapauksessa, oma teoriani on se, että eläimet, esimerkiksi juuri rotat, näkyvät kartassa eri värillä tai kuviolla kuin ihmiset. Tässä tapauksessa F & G ovat luultavasti ajatelleet, että jollakin on ELÄIN, joka on nimetty Peter Piskuilaniksi -onhan Elvis -nimisiä koiriakin.


Azkabanin vanki, sivu 205: "Harry katsoi tarkasti. Hänen pieni musteminänsä näytti naputtavan noitaa pikkiriikkisellä taikasauvallaan."

Kirjan tekstistä voimme päätellä, että ne mustetäplät - vaikka pieniä ovatkin - tosiaan näyttävät niiltä henkilöiltä, joita ne kuvaavat. Eli luulisi Piskuilanin täplän näyttäneen rotalta, koska hän oli rottamuodossa. Fred ja George tuskin tiesivät edes Piskuilanin nimeä, joten Piskuilan -niminen rotta ei varmastikaan ollut mikään ihme.

Ja toisaalta: Fred ja George tunsivat rotan nimellä Kutka. Miksi Kutka ei olisi ihan yhtä kelvollinen nimi rotalle, kun Fred ja George katsovat karttaa. Ehkä he näkivät rottatäplän Kutkana, koska tunsivat Piskuilan-rotan sillä nimellä. (Ja mielestäni Kutka-nimi on ihan oikea nimi, joka siis voisi näkyä kartassa.) Lupin taas ei tiennyt Kutka-nimestä, vaan Piskuilanista ja hänen animaagiudestaan. On siis aika selvää, että Fred ja George voivat nähdä saman täplän Kutka-rottana, Lupinin nähdessä sen Piskuilan-rottana.

Eli siis. Piskuilan on näkynyt kartassa rottana. Rotan nimi on mahdollisesti näkynyt Kutkan tunteville Kutkana, Peter Piskuilanin tunteville Peter Piskuilanina.
What would The Doctor do?

ozzie

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #22 : Marraskuu 25, 2003, 15:33:23 »
Kannattaa huomioida vielä sekin juttu että Sirius, Lupin ja Piskuilan OLIVAT ne kelmit jotka kartan tekivät. En nyt muista näkikö Piskulania tai Siriusta kartalla kukaan muu kuin Lupin. Tai mainittiinko Lupinia näkyvän kartalla missään vaiheessa.

Pointti on siis se, että kelmit saattoivat asettaa itselleen jonkinlaisen eston karttaan jottei heitä voi nähdä ellei ole yksi kelmeistä. Tuli vaan mieleen. Täytyy kai lukea kirja taas uudestaan kun tuntuu yksityiskohtia hukkuvan mielestä...

Carita

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #23 : Joulukuu 02, 2003, 20:25:55 »
Lainaus käyttäjältä: "Lacerta"
Jos animaagi on eläimenä, kai sen nimityskin on sen eläimen nimi, Piskuilanin tapauksessa siis Kutka.


Mutta kun villisilmällä oli kartta hän näki siitä piskuilanin, muut eivät nähneet häntä koskaan vaikka hän olisi oikeasti ollut kartassa.

Poissa Hagrid

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #24 : Tammikuu 05, 2004, 12:29:16 »
Minustakin tuntuu, että Peter on ollut poissa kartalta kun pojat ovat tutkineet sitä.Pojat ovat ehkä halunneet tutkia jotain toista paikkaa, kuin sitä missä Kutka on.He ovat varmaankin halunneet tutkia koulua lähemmin kartan avulla.Lupinille sattui kartta silloin käteen kun Harry ja kumppanit sattuivat olemaan poissa koulusta ja näki Kutkan.

"Älä kutita nukkuvaa lohikäärmettä."
"Älä kutita nukkuvaa lohikäärmettä."

Skylighter

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #25 : Tammikuu 06, 2004, 12:04:14 »
Lainaus käyttäjältä: "Fey"
Samoin veikkaisin, että kaikki kartän näyttämät henkilöt täytyy tuntea, niinkuin vaikka se, että täytyy tietää, että Peter Piskuilan on animaagi, että pystyy näkemään hänen nimensä kartalla.


Ei toimi. Vai miten sitten olisi mahdollista, että Harry nelosessa näki Mad-Eye Moodyn sijasta kartassa Bartemius Crouch Jr:n, vaikka ei (muistaakseni) ollut tuossa vaiheessa henkilöstä kuullutkaan eikä ainakaan ihan varmasti tiennyt Mad-Eyen olevan huijari?

Poissa mag

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #26 : Tammikuu 11, 2004, 13:15:12 »
Kiinnostavia teorioita. Mä aina kuvittelin et se kartta olisnoin 10x10 cm.  Sit jäin miettii kun sitä sanottiin että se oli pieni pergamentinpala niin siinä kuitenkin näkyi koko Tylypahka ja Tylyaho ja Harry joka koputti taikasauvalla noidan kyttyrää ja sanoi "halkhios!" . Luulempa että kartan lukialla taytyy olla tosihyvä näkö!

Sit vielä sitä, et jos se näyttää vain sen kerroksen jossa olet, niin kohtaus nelosessa, jossa Harryn jalka putos kompaportaan läpi ja Voro, Norriska, Kalkaros ja Villisilmä tuli niin Harry oli kahden kerroksen välillä. Miten se sit näkyy? Luulis et se on niinku pohjapiirros periatteella mut sit Harry kuitenkin näki pienikokoisen itsensä naputtavan noitaa sauvalla (sivustapäin??) (Vai ylhäältäpäin? Miten se sit tunnisti sen itsekseen? Äh, siinhän luki niin!!!) Vai onko kartta niinku sivuleikkaus, mut yhdessä kerroksessa on luokkia varmaan molemmin puolin käytävää! Niin siin näkyis kaikki kerrokset, mut sit se kumoo ton Ron teorian.

Saitteko jotain selvää?

Alice

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #27 : Helmikuu 04, 2004, 15:04:57 »
Kelmien kartta on kuitenkin TAIKAesine. Vähän kuin pohtisi, miten ne on saaneet kuvat liikkumaan. Minä oon kuvitellut kartan A4-kokoon ja kirjassahan sanotaan että kaikki jutut kartalla ovat pikkuriikkisiä. Ehkä kartta näyttää hieman isommin ja selkeämmin aina sen, mitä kartasta etsii, ja muut osat kartasta tuolloin painuvat kasaan tmv. Ja Harryn piti siristää silmiään nähdäkseen mitä pienissä nimikylteissä lukee.

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #28 : Helmikuu 04, 2004, 19:05:49 »
Ehkä kartassa pystyy zoomaamaan juttuihin, jotka haluaa nähdä tarkemmin ja muulloin näkyy koko alue ylhäältä päin. Kartassa täytyy voida katsoa myös muihin kerroksiin, koska Harry saattoi monta kerrosta ylempää vilkaista oliko Kalkaros huoneessaan. Eikö Kalkaroksen työhuone ole tyrmissä? Tuo teoria siitä, että vain Kelmit näkevät muut Kelmit kartalla, on ehkä uskottavin teoria, jonka olen kuullut siitä, miksei kukaan ollut aikaisemmin äkännyt Peteriä. Kutkahan kulki Ronin mukana melkein koko ajan. En tiedä, millainen "tekoäly" kartassa oikein on, mutta Kalkaros esitteli itsensä professori Kalkarokseksi yrittäessään saada sitä sylkäisemään tietonsa ulos. En sitten tiedä, miten kartta tiesi Severuksen nenästä tai hiuksista, elleivät Kelmit todella laittaneet siihen kouluaikoinaan erityistä anti-Snapu -loitsua. Muuten olisin valmis uskomaan, että Lupin puhui osittain totta sanoessaan, että pergamentin tekijät olivat loihtineet sen loukkaamaan jokaista, joka puhutteli sitä väärillä sanoilla.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Alice

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #29 : Helmikuu 24, 2004, 17:47:26 »
Kalkaros näki Lupinin kartalta, kun tämä juoksi tunnelia pitkin Rääkyvään Röttelöön. Muidenkin siis täytyy pystyä näkemään kelmit.

En muista Harryn kertaakaan katsoneen kartalta omaa makuusaliaan, missä Kutka todennäköisesti koko ajan oli. Olisiko voinut olla niin, ettei F&G myöskään koskaan vaan katsoneet sitä kohtaa kartasta niin tarkasti. Se on kuitenkin pieni kartta, jossa pieniä yksityiskohtia.

Poissa Hopeanuoli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #30 : Helmikuu 24, 2004, 18:50:41 »
Tää Kutka juttu... niin ehkä Lubin näki Siriuksen ja Peterin heidän lempinimillään, olivathan he kelmejä ja tekivät itse sen kartan ja 'allekirjoittivat' siihen nimensä Kuutamo, Sarvihaara jne. Ja Lubin kertoi Harrylle ja kumppaneille näkemänsä Anturajalan ja Matohännän  heidän oikeilla nimillä sillä tuskin Harry + muut olisivat tienneet keitä he olisivat olleet.
hieman vaikeesti selitetty.
"Are we there yet?"
"No"

Poissa Elosäde

 • Wanhus
 • Vuotislainen
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #31 : Helmikuu 24, 2004, 19:01:08 »
Minä luulisin että kelmien kartalta näkee sen osan mitä haluaa nähdä. Mutta toisaalta, tuntuu vaikealta kuvitella sen toimivan niinkään sillä miten silloin Harry tajuaisi katsoa joka kerroksesta eikä vain siitä miisä on. Kartan käyttäjä todella tarvii hyvän näön.

Minun teoriani siitä miksi Fred ja George eivät nähneet Kutkaa Peterinä on sellainen, että Ron tuli Kutka mukanaan Tylypahkaan kun F&G olivat kolmannella ja antaessaan kartan Harrylle he sanoivat muistavansa kartan ulkoa eivätkä siis käyttäneet sitä enää paljoa. Eli luultavmmin he eivät paljoakaan tarkkailleet Ronin ja Kutkan liikkumisia. Vaikka minä olisin kyllä mieluusti urkkinut sisaruksieni toimintaa :)
"Insinööri on ihmisenä osaamistaan suurempi ihme" -Esa Saarinen

Poissa Cache

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #32 : Helmikuu 24, 2004, 20:54:37 »
Minusta F & G eivät vain ole tajunneet että se olisi SE Peter Piskuilan eivätkä siis välittääneet siitä yhtään. En edes muista näyttikö kartta animaagi muodossa olevia henkilöitä. Olisihan Lupinkin nähnyt Siriuksen. Mutta muistaakseni siinä ei ainakaan mainittu että Lupin näki Siriuksen mutta se ihmetyttää miksi sitten Peter näkyi? Ja jos Harry on nähnyt Peterin hän ei pakolla tiennyt nimeä yms. Mutta sitten taas että eikö ala jo pikkasen ihmetyttämään että Peter olisi koko ajan Ronin mukana ku katsoo karttaa. Aika kinkkinen juttu.

Mäki oon pohtinu et miten kaikki pystyy näkymään samalla kartalla. Vois kuvitella et se ois vähintään A3:n kokone. Sitä paitsi mistä voi tietää mitä sillä pienellä tarkotetaan. Minkä kokone niille pergamentti pala on pieni.

Aika sekavaa mut laitoinpa vaa... :P

Poissa Myy

 • Vuotislainen
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #33 : Helmikuu 26, 2004, 12:23:28 »
Lainaus käyttäjältä: "Cache"
En edes muista näyttikö kartta animaagi muodossa olevia henkilöitä. Olisihan Lupinkin nähnyt Siriuksen. Mutta muistaakseni siinä ei ainakaan mainittu että Lupin näki Siriuksen mutta se ihmetyttää miksi sitten Peter näkyi?


Animaagit näkyvät, koska lupin näki peterin kartalla kun harry & co. lähtivät Hagridin mökistä. Samoin hän näki Siriuksen juoksevan heitä kohti.

Angora

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #34 : Helmikuu 26, 2004, 15:35:22 »
Mä olen kanssa kuvitellut Kelmien kartan sellaiseksi pieneksi, korkeintaan A4-kokoiseksi. Ehkä se toimii samalla tavalla kun ne Taikaministeriön autot, että siihen mene enemmän kuin pitäisi. Se on kuitenkin taikaesine.

Row on hyvinkin saattanut mokata. Tai sitten ei.

Ehkä karttaa ei pysty hämäämään, ja siinä lukee aina oikea nimi eikä mikään animaagimuodon lemmikkinimi. Kartaa ottaa oikean nimen. Scrabbers ei vaan olut koskaan Ronin mukana oikealla hetkellä tai sitten siinä oli aina vaikka porukkaa ympärillä, ettei ne kiinnittäneet yhteen nimeen mitään huomiota. Eihän ne voineet tietää, kuka Peter Pettigrew on.

Kukaan ei ole vaan kiinnittänyt huomiota siihen, koska kartan ollessa Fredillä ja Georgellä, ne tuskin käytti karttaa pikkuveljensä vahtimiseen. Saattoihan ne luulla Peter Pettigrewtä vaikka sen kaveriksi, joka vaan pyörii sen kanssa sillä hetkellä. Eikä ne taatusti tietäisi veljensä kavereiden nimiä. Miksi niitä ne kiinnostaisi? :) Kaksosmurut taisi tähyillä karttaa lähinnä opettajien ja muiden ikävien, huumoria ymmärtämättömien tyyppien varalta. Ja kun kartta siirtyi Harrylle ja kumppaneille, ne taisi tähyillä sitä lähinnä samassa tarkoituksessa, joskaan ei niin usein. Kukaan niistä tuskin oli kuullut Peteristä, ja jos olikin, niin ei varmana muistanut kun kuulleensa nimen.

Lupin oli varmasti ainoa, joka osasi ajatella asiaa. Se tiesi animaagisalaisuuden, se tiesi ainakin osatotuuden koko salaisuudenhaltijajutusta, sillä pyöri varmaankin ne tapahtumat mielessä kun Sirius oli niin paljon esillä ja molemmat kartalla näkyneet, muille mitään sanomatomat nimet oli tuttuja.

Hee. Anti-Snapu-loitsu. Ehkei siinä suorastaan sellaista ole, mutta varmasti Kelmit on ohjelmoineet (...olen tietokoneaikakauden lapsi, en tiedä toista termiä...) karttansa kettuilemaan Snapulle juuri nimenomaan noista asioista, nenästä ja tukasta. :D

Poissa Jénaminya

 • Keiju
 • Potterismin ylipapitar
 • Sukupuoli: Noita
  • Jénaminyan Omat Sivut
 • Pottermore: MoonCauldron3945
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #35 : Helmikuu 29, 2004, 13:32:07 »
Minä uskoisin Kelmien tallentaneen itsensä karttaan vähän samaan tapaan kuin Voldemort päiväkirjaansa, niin että tämä ko. taikaesine ajattelee itsenäisesti samoin kuin tekijänsä. Kelmit inhosivat Kalkarosta, ja se sama mielipide oli kartalla, kartta vaan sanoi samat asiat kuin Kelmit itse olisivat sanoneet tuon ikäisinä professori Kalkarokselle.

Minusta se "vain Kelmit näkevät Kelmit" -teoria on hyvä. Jos kartta mukamas näyttäisi vain ne henkilöt, jotka katsoja/lukija haluaa nähdä, miksi se näytti Peterin? Lupinhan luuli Peterin kuolleen ajat sitten.

Toinen vaihtoehto on ettei kukaan kiinnittänyt nimeen mitään huomiota, koska kuinka moni ylipäätään tiesi Piskulanista? Kaikki vaan sanoivat Siriuksen tappaneen kolmetoista jästiä ja yhden velhon, eiväthän edes F&G tienneet pakosti koko Piskulan -nimestä. Ja tuskimpa kukaan noin isossa koulussa yhteen nimeen huomiota kiinnittäisi.
Sitten kun Harry, Ron ja Hermione saivat tietää Piskulanista, Harry oli liian vihainen Siriukselle katsoakseen tarkemmin karttaansa, eihän hän edes tainnut käyttää sitä kun silloin, kun meni seuraavan kerran Tylyahoon, jossa hänellä oli muuta ajateltavaa kuin tutkia omaa makuusaliaan. Ja sittenhän Lupin jo ottikin häneltä kartan pois.

Eli mielestäni nuo ovat molemmat täysin hyviä syitä asialle. Itse en usko Rowlingille tulleen mitään virhettä asiassa.
Ai miksi Jo on jumala? Hän loi Pottereiden taikamaailman, joten hän on virallisesti sen maailman jumala. Voiko kukaan väittää vastaan?
Ja koska Rowling on Jumalamme ja Potterit Raamattumme, meillä täytyy olla myös uskontunnustus.

Orchid Black

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #36 : Huhtikuu 14, 2004, 17:11:12 »
En tiedä kuuluuko tämä tänne, mutta jäin ihmettelemään. Voisiko joku selittää...
Eli siis. Kun Lupin ja Kalkaros näki kaikkien niiden ihmisten juoksevan tällipajun alle käytävään, niin miksi he eivät nähneet Harryn ja Hermionen "tuplia". Eli niitä H&H:ta jotka olivat siirtyneet ajassa. Ku H&H oli kuitenkin niin lähellä, että näkivät muiden (ja itsensä) juoksevan käytävään. Siis puhe on AV:sta.
Saakohan tästä kukaan mitään selvää... olen todella huono selittämään. Jos ei saa selvää ni yritän myöhemmin muoksia viestiä.

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #37 : Huhtikuu 15, 2004, 23:33:48 »
"Tuplat" kökkivät sillä hetkellä Kielletyn metsän rajassa. Ehkä metsä ei enää näy kartassa tai kukaan ei vain vilkaissut sitä osaa, koska varsinainen toiminta oli muualla.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

kolmisilmä-Jack

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #38 : Heinäkuu 22, 2004, 13:00:00 »
Ehkä se on vain yksinkertaisesti kirjailian virhe. Mun mielestä siinä kyllä pitäisi nähdä animaagit koska Lupin näki Siriuksen vetävän kolimikkoa tällipajun juureen. Silloinhan Sirius oli koiramuodossaan. piskulanin pitäisi näkyä siinä nyt taitaa olla virhe.

Marizki

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #39 : Heinäkuu 22, 2004, 14:20:40 »
Kelmien kartassa olisi pitänyt näkyä myös Pörrö, jos kartta kerran oli koko Tylypahkan kartta. Ei se varmaankaan niin pieni ollut, ettei sitä olisi voinut havaita. Näkyvätkö aaveet kelmien kartassa, sillä Riesu ainakin näkyy. Olisi hauska tietää.
Entäs Salaisuuksien kammio sitten, näkyiköhän se tyttöjen vessasta johtavana käytävänä? Itse en ainakaan usko, koska tuskin kelmit tiesivät edes sen olemassa olosta. (Kivaa vastata itse esittämiinsä kysymyksiin)
Mitä mieltä olette?:)

Eziga

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #40 : Heinäkuu 22, 2004, 15:21:13 »
Mutta mitä jos se on semmonen taiteltava kartta. Sit vaan avaa sen aina sen alueen kohdalta missä on. En tiedä.. tää on vaan mun veikkaus. Must Harry sanoo kaksosille siin vaiheessa kun saa sen et "tämähän on tylypahkan kartta" tosta ymmärtäisin et se näkyy kokonaan.. tarkistan, on kyl vaan englannnin kielinen versio nyt.. tuun sit muoksii tätä..

//edit:
Lainaus
It was a map showing every detail of the Hogwarts castle and grounds. But the truly remarkable thing were the tiny ink dots moving around it, each labeled with name in minuscule writing.


Ja Harry kyllä näkee siinä henget ja eläimet..
Lainaus
the caretaker's cat, Mrs. Norris, was prowling the second floor; and Peeves the Poltergeist was currently bouncing around the trophy room.

Jackpot

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #41 : Heinäkuu 23, 2004, 21:44:00 »
Katsokaa elokuva. Ikävä sanoa näin koska ensi-iltaa ei ole suomessa vielä ollut mutta siinä kartta on toteutettu hyvin. En tiedä saako täällä kertoa mutta se oli sellainen taiteltava kartta.

Omia ajatuksiani:
En oikein tiedä siitä että miksi F & G ei olleet nähneet Piskuilania. Mutta ajattelin sen niin että kartta näyttää sen kenet haluaa nähdä. Tai sen ketä ympärillä on tulossa tai menossa.

Narsku

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #42 : Heinäkuu 25, 2004, 09:56:33 »
Luultavasti kaksoset ovat huomannet siellä lukevan "Peter Piskuilan" Mutta eiväthän he mistään Piskuilanista tienneet.
Ja "Kutka" siellä ei lue. Lukihan Siriuksellakin siellä "Sirius Musta" vaikka tämä oli koira.
Ja kun Lupin tutki karttaa hän sanoi nähneensä pienen lapun liikkuvan Ronin mukana "Peter Piskuilan" ja silloinhan hän oli rotta.
Eli kyllä Fred ja George ovat huomanneet Peterin, mutta eivät tienneet kuka hän on ja luultavasti luulivat vain tavalliseksi oppilaaksi.

Poissa Peetuli

 • Spoilaajia syövä
 • Hirnyrkki
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #43 : Heinäkuu 25, 2004, 14:11:30 »
Mielestäni J.K itse on selittänyt tämän sillä, että Fred ja George luulivat Piskuilania joksikin oppilaaksi. Mistä he olisivat voineet muistaa jokaisen Ronin luokalla olevan pojan nimen?

Purukumi

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #44 : Heinäkuu 25, 2004, 15:31:44 »
Hmm... Miksiköhän Peteriä ei oikeasti näkynyt? Minulla ei ole kirja kuin 780 km päässä, joten asiaa en pystynyt tarkastamaan. Näyttikö kartta muka Siriuksen, kun tämä oli koira? Mielestäni ei. Muutenhan Harry olisi tappanut koira-Siriuksen (sillä Sirius Musta oli vankikarkuri ja mitä). Eli käsittääkseni se näyttää vain rekisteröityneiden animaagejen nimen... Jotain Jamesin, Siriuksen, Remuksen, ja Peterin neronleimauksia. Kuka niistä ymmärtää? x]

Poissa Peetuli

 • Spoilaajia syövä
 • Hirnyrkki
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #45 : Heinäkuu 25, 2004, 16:05:43 »
Kyllähän se näytti Kyyry jr:nkin, vaikka hänhän muutti itsensä monijuomaliemellä Vauhkomieleksi. Ja kyllähän näkymättömyysviitan alla olevat näkyvät, joten kyllä se näyttää animaagitkin, rekisteröityneet ja rekisteröimättömät.

Narsku

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #46 : Heinäkuu 25, 2004, 22:26:27 »
Kyllä kartta näytti Siriuksen koska Remushan näki kuinka Musta raahasi kaksi Harryn porukasta (Ron ja Piskuilan). Joten yksinkertaisesti Siriuskin piileskeli kartan ulkopuolella yksin kertaisesti.

Thalin

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #47 : Lokakuu 17, 2004, 16:58:46 »
Uskoisin sen näyttävän kaiken, mihin sen tekijöillä oli valtaa. Siis heidän animaagiutensa, jotkut yksinkertaiset muodonmuutosloitsut yms.

Lisäksi uskoisin sen näyttävän vain sen mitä sen käyttäjä tarvitsee tai luulee tarvitsevansa.(huomioikaa mikä on tekijöiden mielipide tarpeesta)
Sitä paitsi elokuvasssa älä lue eteenpäin, jos et ole nähnyt elokuvaa Harry näki Peterin, vaikka tämä oli rotta(en muista oliko niin kirjassa)...

Mikseihän Dumbledore ole tehnyt itselleen samanlaista seuratakseen koulun tapahtumia?

Poissa Peetuli

 • Spoilaajia syövä
 • Hirnyrkki
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #48 : Lokakuu 17, 2004, 17:14:10 »
Mistä tiedät ettei hänellä jo sellaista ole? On hyvinkin mahdollista, että hänellä on jokin samankaltainen "kartta" tms. jolla hän seuraa koulunsa toimintaa poissaollessaankin.

Missy

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #49 : Lokakuu 20, 2004, 13:57:14 »
Hmm... Ehkä Fred ja George eivät ole koskaan katsonut karttaa kunnolla! He eivät välttämättä ole katsonut koskaan juuri sinne missä Peter oli, eiväthän he voineet tietää, että Peter olisi Kutka! Joten oli ehkä hieman vaikea päätellä asioita, ja voi myös olla, että kun Peter kerran oli animaagi, niin sen nimi todellakin olisi ollut kartalla Kutka. Se voisi olla minun mielestäni yksi syy, mutta varma en tietenkään voi olla. Siihenhän on monta arvausta, mutta totuus taitaa läytyä vain itse Rowlingilta.

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #50 : Lokakuu 21, 2004, 20:52:57 »
Eikö Lupin sanonut, että hän näki Siriuksen ja Peterin kartassa oikeilla nimillään eikä Kutkana tai Nuuhkuna? Ehkä Fred ja George tosiaan käyttivät karttaa vain kepposiin eivätkä koskaan sisarustensa vakoiluun (he tuskin olisivat kiinnittäneet Peterin nimeen mitään huomiota muuten kuin siksi että hän näytti aina olevan Ronin kanssa melkein päällekäin). Ja he eivät kai enää muöhemmin turvautuneet siihen niin paljon kuin aluksi, koska olivat jo oppineet salakäytävät ulkoa.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Roonil Wazlib

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #51 : Lokakuu 25, 2004, 23:35:33 »
Olisi yksi kysymys. En ole koskaan hokannut kelmien kartan käytännöllisyyttä. Sehän on vain pieni pergamentin pala, mutta silti siinä näkyy kaikki tylypahkan oppilaat, opettajat ja muu henkilökunta. Silloinhan se olisi pelkkä kirjainten sekamelska. Olenko väärässä? Korjatkaa

Elétha

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #52 : Lokakuu 26, 2004, 11:20:51 »
Olen itsekin joskus pohtinut tuota kelmien kartan käytännöllisyyttä, kun joskus tuntuu, ettei läheskään kaikki Tylypahkan oppilaat näy siinä. Vain joku Voro ja Kalkaros, joita Harry joutuu varomaan. Itse päädyin kuitenkin siihen, ettei Rown tarvitse mainita jokaista oppilasta, jonka Harry näkee kartalla, sitä paitsi eikös Tylypahkassa ole seitsemän kerrosta tai jotain? Oppilaat jakautuvat siis aikamoiselle alueelle! Ja Harry on yleensä vielä käyttänyt karttaa silloin, kun lähes kaikki ovat omissa tuvissaan nukkumassa.

Rattlesnake

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #53 : Marraskuu 19, 2004, 00:57:33 »
Mutta leffassahan Piskuilan näkyi kartalla. Ja mikseiköhän kaksoset huomanneet Piskuilania ja Pörröä kun kartta oli heillä.

Poissa Nefalphiel

 • Juudas
 • Vuotislainen
  • Sisar Vakava?
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #54 : Marraskuu 30, 2004, 14:43:20 »
Tähän on joskus jossain jo vastattu. No kuitenkin.

Kartalla jos näkyy kaikki ihmiset, ei yksi Peter Pettigrew sieltä paljoa erotu. Ja koska Peter useimmiten oleskeli rohkelikkotornissa, jossa on nimenomaan plajon ihmisiä, ei sitä kartalla olisi huomannut. Sitä paitsi, mistä kaksoset olisivat tienneet, että Peter oli kuka oli? Aivan, ei mistään. Kelmien kouluaikoja tai myöhempiä tekoja ei opetettu koulussa, joten Matohäntä on vain yksi niistä monista Petereistä.

Jos kartalla myöskin näkyy koko koulu, kartan pitää olla suuri, tai näyttää vain tietty alue kerrallaan. Joten jos kaksoset eivät erityisesti suunnitelleet kiven kimppuun hyökkäämistä, he eivät olisi nähneet Pörröä.
I walked through fire and I didn't get burned.

Poissa Nibs

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • Hogwarts Refounded: Harry Potter-roolipeli
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #55 : Kesäkuu 11, 2008, 19:45:56 »
Miten hitossa kaksoset muka keksivät millä tuo kartta aukeaa ja sulkeutu?

Se, että he ylipäätään päätyivät ottamaan sen Voron takavarikkolaatikosta saattoi toki johtu siitä että jos he yrittivät paljastaa sen salaisuudet, se syyti loukkauksia heille, ja vaikutti täten salaperäisyydessään mielenkiintoiselta tai jotain... (Ellei sitä oltu säädetty syytämään loukkauksia ainoastaan Ruikulille)...

Ja tuskinpa vaan Kelmien kartta oli avonaisena takavarikkohetkellä?

Ja joka tapauksessa siis sitähän kaksoset eivät mitenkään voineet saada auki/kiinni ilman, että tiesivät tarkalleen mitä sanoa?

"I solemnly swear that I'm up to no good." - vaikka onkin varmaan myös Weasleyn kaksosten asenne itsessään, on kuitenkin aika runoolliseen tyyliin muotoiltu lausahdus ja mun on vaikea uskoa, että ne nyt sattui sitten lopulta sanomaan sen juuri noin.

Mä oon kaikki nää vuodet miettinyt onko tässäkin taas joku välinpitämättömyydessä jätetty typerä epäloogisuus ja aukko, joita niin inhoan muuten hienoissa tarinoissa ja amailmoissa, vai voisiko tähän kaikkeen uskomattomaan pikkutarkkaan Kelmien kartta-tietämykseen kaksosten osalta, olla looginen ja uskottava selityskin?
X HOGWARTS REFOUNDED: HARRY POTTER-ROOLIPELI
Mitä pitivät sisällään vuodet 1980-1992 Potter-universumissa?
X OLD WEST TALES RPG - Minnesota 1875-1885
X PÖLLÖPOSTI - Harry Potter-blogi

Poissa Rainmaker

 • Rukka-Peikko Takkutukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #56 : Kesäkuu 11, 2008, 21:11:48 »
Minusta ei ole oikein ihmekään, että Weasleyn kaksoset saivat kartan auki. Olen kyllä itsekin pohtinut tätä kysymystä, mutta eikö Lupinkin sanonut Azkabanin vangissa, että kartan tekijöiden mielestä olisi ollut huvittavaa houkutella Harry pois Tylypahkan alueelta - miksei sitten myös Weasleyn kaksoset. Kalkaroskin yritti saada kartan väkisin auki, mutta Weasleyn kaksoset halusivat käyttää sitä hyväkseen. Siitä on sitten vaikea sanoa, että miten kartta "tietää", kenelle kannattaa näyttäytyä ja kenelle ei. Mutta minusta on kuitenkin ihan mahdollista, että Fred ja George kirjoittelivat kaikenlaista paperille, heittivät herjaa kelmien kanssa, ja kartan jokin mekanismi tai joku huomasi, että nämä kaksi voisi helposti houkutella pois Tylypahkan alueelta.
Yhä, marras-iltana, kuljemme kahden. | "I AM VAMPIRE. HEAR ME TWINKLE." | Destination anywhere | There's a meaning to all that fades.

Poissa Xanie

 • hymyilevä huomispäivä
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • *reps*
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #57 : Kesäkuu 12, 2008, 20:35:03 »
Hieman Rainmakeria sivuten: Uskon, että siinä kartassa olisi ihan hyvin voinut olla joku taika, joka ymmärtää sen käyttäjää. Siis kun Harryn piti päästä piiloon (tms) siihen Harryn pään yläpuolelle ilmestyi se puhekupla, joka paljasti, mitä pitää sanoa. Samoin Ruikuli sai aika ikäviä loukkauksia. Miksei kartta voisi yhtä hyvin "ymmärtää" kaksosten ajatuksia. Tai ainakin niistä siihen langetetuista loitsuista jotain? Minulla on päässäni sellainen pieni ja hatara ajatusmalli, jota on äärimmäisen vaikea saada kirjalliseen muotoon. Eikä näin hemmetin väsyneenä kannattaisi ehkä edes yrittää.

~Xanie
Kun ystäväsi katselevat sinua hyppäämässä laskuvarjolla joka ei aukea, voisi olla hauska temppu, jos esittäisit vaikkapa uintiliikkeitä.
Avasta kiitos Seatearille!
Tee päivän hyvä työ: www.freerice.com

Poala

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #58 : Kesäkuu 13, 2008, 18:35:41 »
Tuolla on yks topic jossa on joitain pikku kysymyksiä ja kysyttiin just tätä juttua et miten ne sai sen auki. Jossain haastattelussa Rowling oli jotain sanonu et ne oli kokeillu erilaisia sanoja ym. ja sit oli vaan menny oikein. Tai sit se vaan oli suurin piiretin mennyt oikein ja se ei sit haitannu sitä karttaa. Ja ehkä Fred ja George aavisteli et se kartta on tarkotettu tollasille niinku Fred ja George ja ajatteli et pitää vakuuttaa et niillä on vain "pahat mielessä". :)

Ja katoin vieltä tuolta topicista nii Rowling on selittäny sen näin: Fred ja George selvittivät toiminnan pikkuhiljaa ja kartta auttoi heitä osaltaan.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 13, 2008, 18:38:47 kirjoittanut Poala »

Poissa rave

 • Tittelitön
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #59 : Heinäkuu 13, 2008, 19:10:30 »
Niin ja miksi kartta ei tietäisi millainen ihminen sitä yrittää avata, kun se kerta tiesi Snapen rasvaisista hiuksista ja koukkunokasta. Mutta tällä hetkellä minua kiinostaa että miksi Fred ja George kiinostuisi niin kovasti tyhjästä pergamentista, olkoonkin että se löytyi Voron huoneesta.
akfjldjklk

Poissa Giladra Carrion

 • Kuolonsyöjä
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ShieldFang27063
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #60 : Heinäkuu 20, 2008, 23:08:18 »
Minä olen sen kannalla, että se kartta tosiaan tunsi jollakin tavalla Weasleyt. Ehkäpä nämä tosiaan kävivät kirjeenvaihtoa kartan kautta Kelmien kanssa kuten Harry konsanaan päiväkirjan kautta kävi Voldemortin kanssa. Olen miettinyt juuri tämän takia, että millainen hirnyrkki Kelmien kartta olisi voinut olla... Jos Valedron päiväkirja olisi tiedetty jo aiemmin, olisi voinut melkein luulla, että Kelmit ottivat siitä mallia... Mutta karttahan ei voisi olla hirnyrkki, sillä eiväthän kopeat yltiörohkelikkolaiset sellaista tekisi, vaikka Snivelluksen he todennäköisesti olisivat voineet hirnyrkkiä varten uhratakin.

Niin ja miksi kartta ei tietäisi millainen ihminen sitä yrittää avata, kun se kerta tiesi Snapen rasvaisista hiuksista ja koukkunokasta.

Tämän voisi pistää sen piikkiin, että Kelmithän tunsivat Kalkaroksen kouluaikoina ja tällä oli silloinkin rasvainen kuontalo ja koukkunenä. Siitä johtuu ehkä Kalkaroksen saamat herjat. Kelmit kun niin kiusasivat Kalkarosta.
“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”

Poissa Spectre

 • Wraith
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #61 : Elokuu 05, 2008, 11:40:47 »
Luin tuossa juuri DH:n ja mieleeni juolahti, kuinka tunkeileva Harry oli karttansa kanssa. Kun he olivat Hermionen kanssa pakosalla, Harry kyttäsi Kelmien kartasta, mitä Ginny teki Tylypahkassa; oli oleskeluhuoneessa, makuukammarissa.. Entä, jos Ginny ei olisi pitänyt moisesta kyttäämisestä? Minä en ainakaan olisi tykännyt, olisin jopa suutahtanut vaikka tarkoitus olisikin ollut vain tarkistaa onko kaikki hyvin. Entä, jos Ginny olisi halunnut viettää aikaa jonkun muun pojan kanssa, muttei voinut koska tiesi, että Harry saattaa nähdä hänet kartasta? Jos Ginny olisi voinut liikkua vapaasti linnassa ja tavata ketä haluaa ilman pelkoa, että joutuu siitä "kiinni", olisiko Harryn ja Ginnyn loppu ollut erilainen..? Joo, en tykkää kun ne kaksi meni yhteen :P.

Ginerva

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #62 : Elokuu 05, 2008, 14:44:39 »
Joku sanoi, että uskoo, että kartasta näkee vain sen alueen, missä on... Mutta tarkemmin ajeltuna, kuinka Harry olisi nähnyt Piskuilanin suurinpiirtein linnan toisella puolella, jos olisi nähnyt vain oleskeluhuoneen alueen?

Ja jos on katsonut elokuvia, tietää varmasti, kuinka iso kartta oikeasti on.

palladiini

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #63 : Elokuu 05, 2008, 15:46:25 »
Minunkin on pakko tähän mielipiteeni sanoa. Ajatelkaapa, Tylypahka on Euroopan suurimpia taikakouluja. Ajatelkaa siis kuinka paljon ihmisiä siellä on. Ei ole jotenkaan Fredin ja Georgen tyylistä katsella ihmisiä kartan kautta ihan vain huvikseen. Luulempa, että he käyttivät karttaa vain kun olivat pahanteossa tai suunnittelemassa sellaista. Tuskinpa he ovat silloin ehtineet/jaksaneet katsella koko koulua läpi ja jokaikistä pienen pientä nimilappua, että ketä siellä koulussa nyt missäkin liikkuu. Niinpä, heiltä on varmasti jäänyt huomaamatta joku Peter Piskuilan niitten satojen muiden pienten nimilappujen seasta. Ja tuskimpa heitä on se nimi edes kiinnostanut, ajatelkaapa nyt. Tuskin he ovat kyselleet/lukeneet/tutkineet tai ylipäätään edes olleet kiinnostuneita Sirius Mustan vangitsemisesta (jonka yhteydessä peterin nimi olisi tullut esille)tai tämän elämästä ylipäätään. Joten vaikka he olisivat nähneetkin Peter Piskuilanin joskus vilaukselta, niin tuskimpa he ovat siihen kiinnittäneet sen suurempaa huomiota. Ja sitäpaitsi nimilappujen lukemista vartenhan piti SIRISTÄÄ silmiään, että näkisi lukea. Joten luulempa, etteivät he ole jaksaneet nimilappuja niin tarkasti tihrustaa. Heille on varmasti ollut ihan "yks hailee" ketä missäkin liikkuu (tai kenen seurassa heidän pikkuveljensä viettää aikaa) kunhan opettajia ei vain ole siellä missä he aikovat rellestää :)

Ohops, anteeksi. Toistelen aika usein tuota "ajatelkaapas" juttua. Olen pahoillani :P Tiedän että se on ärsyttävä.

LovelyDog

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #64 : Joulukuu 20, 2008, 20:51:07 »
Minuakin kyllä ihmetytti, mutta taisin jossain vaiheessa tajuta, että Kalkaroshan oli halunnut avata Kelmien kartan väkisinkin. Weasleyn kaksoset halusivat löytää salareittejä ja semmoisia... Ja Lupinhan sanoi että heistä olisi ollut hauska houkutella Harry pois linnasta. Ja juuri tälläinen homma oli myös Weasleyn kaksosten mielessä. Tai sitten kartta vain tunnistaa henkilön joka haluaa käytää sitä oikeaan tarkoitukseen, siis siihen mihin se on tehty.

Minger

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #65 : Tammikuu 17, 2009, 17:22:56 »
Ehkä kartta ei ollut pilkulleen tarkka siitä, miten ja millä sanoilla se avattiin ;) Kunhan se ymmärsi, mistä oli kyse. Snape yritti avata sen saadakseen selville mikä se on - kartta siis luki, että tuolle kuuluu syytä loukkauksia. Hänhän sanoi suoraan ja vielä selkeästi kartalle näitä käskyjä. Siispä, jos kaksoset oikein selvästi ovat sanoneet ja tutkineet karttaa, se varmaankin on auenut heille. Mutta tietenkin, jos JKR sanoo, että he kokeilemalla osuivat oikeaan - se on sitten laki :D JKR on aina oikeassa. Miksi sitten he alkoivat tutkia sitä alkujaan? Varmaan, koska Voro oli jostain syystä säilyttänyt tuon tyhjän pergamentin, eli siinä oli oltava jotain muutakin.

Poissa yökukkuja

 • Tuleva muurahaiserakko
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #66 : Tammikuu 24, 2009, 12:15:04 »
Mielenkiintoista. Hyvin mielenkiintoista.

Voisiko olla, että kun Weasleyn kaksoset näkivät kartan ensikertaa, he halusivat päästä Voron luota pois. Joten heillä oli pahat mielessä... Ja Severuksen kartta tunnisti. Ja Kohtalo määräsi kaksoset antamaan kartan Harrylle.

Muuten, sori offtopic, uskotteko kohtaloon? (siis hp:ssä, kun osataan ennustaakin)
Rupeen muurahaiserakoks.
Ja tsekkaa myös kuvaukseni =)
ynnig rettop -> yökukkuja

Poissa Hebb

 • Vuotislainen
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #67 : Helmikuu 04, 2009, 18:37:30 »
Pienellä selauksella en löytänyt tällaista juttua, joten loin uuden=) Eli: mulle on ainakin jäänyt vähän epäselväksi asioita kelmien kartasta.
Yksi niistä on: miten kelmit saattoivat tehdä kelmien kartan, Tylypahkahan on kartoittamaton?
Eli jos joku tietää tästä asiasta jotakin tai on uusia kysymyksiä liittyen Kelmien karttaan, tänne vaan ihan rohkeasti!

~Hebb

//Surumielinen yhdisti aihetta käsittelevään topickiin. :>
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 05, 2009, 21:19:42 kirjoittanut Sru »

Poissa gnomad

 • Hämärän
 • Vuotislainen
 • Severus & Remus by Ildi
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #68 : Helmikuu 05, 2009, 21:16:40 »
Kartoituksen estävä loitsu estää Tylypahkaa näkymästä Skotlannin kartalla, mutta ei tekemästä siitä sisäistä karttaa - loogista, koska Tylypahkan ja tilusten kartan tekeminen ei auta ulkopuolista löytämään koulua. Vähän kuin Neuvostoliiton kartalta puuttui kokonaisia kaupunkeja, mutta katukarttoja oli niille, jotka niissä jo asuivat.
I like my heroes the same way I like my chocolate: dark, slightly bitter and with more of a bite than sweetness - fanfic writer McKay

Poissa Bolina May

 • Captain Gale
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Valitseeko tie kulkijansa vai kulkija tiensä?
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #69 : Helmikuu 05, 2009, 21:41:49 »
Nightingale tuli selvittelemään (ainakin toivon mukaan) asioita. =)

Niin että tässä on hiukan omia olettamuksiani: Tylypahkan kartta voitiin tehdä, koska se ei ollut karttaamaton "sisältäpäin". Toisin sanoen Kelmien Kartta on ainoastaan Tylypahka ja sen pihamaat, ei muuten. Siinä ei näy Tylyahoa esimerkiksi, joten kukaan ei voi tietää kartan perusteella missä Tylypahka on, ainoastaan mitä tai keitä siellä on.

Aiemmin joku kyseli miten pieni pergamentinpalanen voi näyttää valtavan linnan. Joku siihen sitten ehdottikin, että kartta toimisi vähän niin kuin tietokoneen kartta ja siitä saatava suurennos tietystä alueesta. Yhdyn myös olettamukseen, että kartta on "kolmiulotteinen". Hyvät jästit, teidän pitää ajatella sen olevan TAIKUUTTA.

Kelmien Kartta näyttää jokaisen koko ajan, oli sitten animaagihahmossa, nukkumassa tai monijuomaliemen alaisena. Jokaisen oikea nimi näkyy siis kartalla. Aiemmin ihmeteltiin miten Peter Piskulanista ei ollut aikaisempia havantoja. Moni sanoikin etteivät Fred ja George todennäköisesti välittäneet nimestä sen kummemmin kuin muistakaan tuntemattomista koululaisista, tai edes tienneet hänen olleen Siriuksen "uhri". Heitä kiinnosti vain määränpää, se ettei olisi silminnäkijöitä ja päästä pakoon opettajia ja Voroa. Olen samaa mieltä, sitä paitsi Ron ei ainakaan tiennyt muuta kuin kahdentoista jästin ja yhden velhon saaneen surmansa. Siriusta ei tietenkään voinut nähdä aiemmin, koska hän pysytteli päivät rääkyvässä röttelössä ja tuli vasta öisin jaloittelemaan.

Pörrö taas... No, kaksoset käyttivät siinä vaiheessa karttaa enää hyvin harvoin, koska osasivat sen jo ulkoa. Sitä paitsi, missään ei lue mikä pörrö on; ainoastaan sen nimi. Ja sehän voi sopia sekä kissalle että pöllölle. Oppilailta oli pääsy kielletty kolmannen kerroksen käytävään, mutta mikä muka elukoita estäisi?! Dumbledresta sen verran, että kaikki jotka ovat lukeneet vimeisen kirjan tietävät, miten asianlaita on: Dumbledore (toisin kuin koulun "sääntöjenrikkojat") oli täydellinen oppilas, eikä kulkenut niitä varjoisia sivuteitä joiden kautta Harry ystävineen, kaksoset, kelmit ja - niin, Valedro. Kelmien Kartta ei olisi milloinkaan juolahtanut Dumbledoren mieleen. Rita Luodikon ollessa Tylypahkan mailla Harry ei sattuman kaupalla koskaan katsonut karttaa juuri silloin. Muun ajanhan Rita-rakkaamme vietti Tylyahossa.

Sitten vielä vimeiseksi sellainen pieni asia, kuin elokuvan versio. Se on vääristetty. Pergamentti EI ollut kokoontaittuva. Se vain oli pakko tehdä sellaiseksi, koska tässä meidän pikku jästimaailmassamme eivät asiat toimi samalla tavalla, kuin velhomaailmassa. Ikävä kyllä siellä on mahdollista vääntää asiat niin, että menee yli (mielikuvitus on sitten aivan eri asia).


  // pahoittelen kun en jaksanut kaivaa nimiä tuolta neljän sivun pituudelta
I really need to know is there a place to me

nightingale -> Bolina May

Poissa Hebb

 • Vuotislainen
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #70 : Helmikuu 07, 2009, 10:07:05 »
mutta Nightingale, sinä sanoit että Kelmien kartta on vain tylypahkan ja sen tilukset käsittävä kartta. Mutta miten sitten he olisivat voineet nähdä ne käytävät, mitkä menee Tylyahoon, jos Tylyahoa ei näkynyt kartalla?

Sori jos oon vähän tietämätön ja esitän epäymmärrettäviä kysymyksiä=D ja sitten vänkään vastaan joka asiassa...

~Hebb

Poissa gnomad

 • Hämärän
 • Vuotislainen
 • Severus & Remus by Ildi
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #71 : Helmikuu 07, 2009, 15:05:26 »
Kartalla näkyykin vain Tylypahkan pää käytäviä, eikä siinä lue "Tylyahoon". Kaksoset kävivät tietenkin kaikki käytävät läpi, hehän kertoivat Harrylle, mitkä Tylyahoon menevät ja mitä niistä kannattaa käyttää
I like my heroes the same way I like my chocolate: dark, slightly bitter and with more of a bite than sweetness - fanfic writer McKay

El Leon

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #72 : Helmikuu 08, 2009, 19:09:53 »
Ajatellaanpa koko linnaa öisin unten mailla. Lähes kaikki ovat pedeissään, mitä nyt Voro ja Norriska ja milloin kukakin partioivat käytävillä. Tällaisina öinä, kun Fred ja George olivat pahanteossa, heille tuskin tuli mieleen katsella pikkuveljensä huonetta rohkelikkotornissa. Olisivat ihmetelleen, kuinka Ron on samassa sängyssä Peter Piskuilan -nimisen tyypin kanssa. Tai ehkä Ronin ja Peterin laput menivät jopa päällekkäin, koska nukkuivat todella niin lähekkäin. Tai ehkäpä Peterin nimilappu näkyi erillisenä, jolloin Fred ja George sitä vilkaistuaankin ajattelemattaan noteerasivat hänet Ronin tupakaveriksi, jota eivät tunteneet - eivät kai he muutenkaan tienneet, että Peter Piskuilan oli murhatuksi luultu velho. Ja tuskinpa he missään nimessä ajatuksen kanssa tutkivat Ronin huonetta kartalta.

Pörrö... kieltämättä Dumbledoren varoitukset kolmoskerroksen kuolettavasta käytävästä luulisi herättävän Weasleyn kaksosten tiedonjanon. Miksi käytävä on kuolettava? Katsotaan kartasta! Tai ehkeivät he koskaan olettaneet, että siellä olisi mitään kartassa näkyvää elävää, joka tämän kuoleman aiheuttaisi. Tai ehkei heitä lopultakaan niin paljon kiinnostanut, että olisivat halunneet/muistaneet sitä kartalta tarkistaa. Vai näkyvätkö varsinaiset eläimet kartassa? Äh, Norriska kai ainakin? Joo, sekin teoria meni metsään siinä...

Honey

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #73 : Helmikuu 22, 2009, 15:54:44 »
Kun siihenhän tarvitaan se ''Vannon että minulla on vain pahat mielessä'' tai jotenkin silleen, niin miten ihmeessä he ovat keksineet käyttää juuri sitä, eihän siinä kartassa tullut mitään käyttöohjeita mukana kun Sirius, James, Peter ja Remus sen tekivät, muutenhan Vorokin olisi saanut sen auki. En tiedä onko tästä vielä keskustelua, en ainakaan löytänyt. Mutta mitä mieltä te olette tästä?

Poissa Teelehti

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #74 : Helmikuu 22, 2009, 17:24:13 »
Vannon että minulla ei ole hyvät mielessä.

Mielenkiintoista. Epäilen että he ovat löytäneet esim. jotain vanhoja koulukirjoja jotka ovat voineet kuulua anturajalalle ja kumppaneille ja että niissä olisi voinut lukea asiasta jotain. Tai sitte Rowling ei ottanut asiaa huomioon joka kyllä kuulostaa oudolta sillä hänhän kirjoitti monista yksityiskohdista aina myöhemmissä kirjoissa. Mutta olen kyllä sillä kannalla että he löysivät joitain papereita/kirjoja tms. jotka ovat saattaneet kuulua juuri tähän Severus-kiusaajien ryhmään :D.

Ilkityö onnistui.

~Teelehti.

Poissa Barella

 • Vuotis-kuollut
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • <3
  • Lohikäärmeliiga - Vuotishuispausjoukkue
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #75 : Helmikuu 22, 2009, 17:25:51 »
Tämä on aika mielenkiintoinen aihe :) Luultavasti Kelmien kartta paljasti salaisuutensa Fredille ja Georgelle samalla tavalla kun herjasivat Kalkarosta. Siis varmaan kartta tunnisti pojat luotettaviksi kelmien kartan "perijöiksi". Vorollehan kartta pysyi hiljaisena, ettei sitä tuhottaisi. Tai ainakin noin näin äkkiä voisi päätellä :) Karttahan on niin nerokkaasti tehty, joten uskon tuon mahdolliseksi... Kalkaroksen kartta ainakin tunnisti, niin miksei muitakin.

~Barella
~Barella
Maailma on tulvillaan ylimaallisia olentoja, jotka kärsivällisesti odottavat älymme terävöitymistä.
                 -Eden Phillpotts

Poissa Affu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • pullamies
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #76 : Huhtikuu 05, 2009, 21:59:44 »
Mutta olihan Siriuskin kartassa nimellä Sirius Musta, kun se laukkasi metsän laidasta *etsii kohtaa kirjasta*  av s. 350 rivi 11...ja Lupin kertoo katsoneensa kartasta...hetki...s 364 rivi  25 .
Eli kai sitten Kutkakin oli Piskuilanin nimellä, mutta miksi F & G eivät ole huomanneet sitä , jos ovat kotonakin karttaa tutkailleet?

*tajuaa kartan olevan Tylypahkan kartta*  anteeksi, minun mokani...

Eli siis jätkäthän vain katsoivat ilmeisesti että "Kutka on taas karannut... Ronin pitäisi kohta etsiä. HEI! KERMAKALJAA... " tyyliin. Mutta eikös siis, kun Sirius oli ihan sirius musta(jos nyt oikein muistan) niin eikoös tyypit voi vaan mennä katsomaan Siriusta, Tai sitten no... En minäkään menisi katsomaan hullua murhaajaa, joka meinaa tappaa pikkuveljeni parhaan kaverin..

Poissa Bad Girl

 • Rebel Yell
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Guilty 'til I'm proven innocent
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #77 : Huhtikuu 06, 2009, 16:07:16 »
Minä olen sen kannalla, että se kartta tosiaan tunsi jollakin tavalla Weasleyt. Ehkäpä nämä tosiaan kävivät kirjeenvaihtoa kartan kautta Kelmien kanssa kuten Harry konsanaan päiväkirjan kautta kävi Voldemortin kanssa. Olen miettinyt juuri tämän takia, että millainen hirnyrkki Kelmien kartta olisi voinut olla... Jos Valedron päiväkirja olisi tiedetty jo aiemmin, olisi voinut melkein luulla, että Kelmit ottivat siitä mallia...

Olen samaa mieltä. Kartta ilmeisesti tunnisti Weasleyt jollakin tapaa ja se omalla tavallaan auttoi heitä selvittämään, miten sitä käytetään. Ja Kalkaroksen lukiessa karttaa uskoisin, että Kelmit olivat langettaneet siihen jonkinlaisia loitsuja juuri sen takia, jos kartta joutuisi Kalkaroksen tai jonkun muun luihuisen tai vihollisen käsiin. Ja tuskin kukaan oli Tylypahkassa ollessaan kiinnittänyt huomiota yksinäiseen Peter Piskuilan nimiseen pisteeseen kartassa. Tylypahkassa on kuitenkin aivan älytön määrä oppilaita ja vaikka kaksoset välillä olisivatkin vähän ''vakoilleet'' Ronia, Kutka ei ole välttämättä edes ollut makuusalissa. Tuskin se edes joka yö nukkui siellä. Ja kartassahan on vaikka millaisia taikoja, voihan se olla että se vaikutti asiaan että Peter oli kelmi. Tosin en usko sitä että kartta näyttää vain henkilöt jotka tuntee tms.

- Bad Girl -
He kuuntelivat hevimetallia, se syövytti heidän aivonsa ja spraymaalattuaan koulujen seinät heidät kärrättiin mielisairaalaan !

Vuoden Luihuinen, kiitoksia äänestäjille <2 || Epäaktiivinen säännöllisen epäsäännöllisesti

Poissa Blizzard

 • Untitled
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #78 : Huhtikuu 06, 2009, 16:47:47 »
Jep, voisi hyvinkin kuvitella, että itsensä animaageiksi muuttamaan pystyvät pojat osaisivat tehdä jonkin sortin lumouksen, joka hakisi ns. oikean mielialan omaavia.

Se voisi tietenkin olla mahdollista, että kartta oltaisiin piilotettu johonkin sellaiseen paikkaan jonka löytäjän kelmit ajattelivat olevan heidän karttansa arvoinen, ja näin ollen se alkaisi suoltaa ohjeita ensimmäiselle löytäjälleen kartan käytöstä. Näin F&G olisivat saaneet selville "Ilkityö onnistui" ja "Vannon pyhästi, että minulla on vain pahat mielessäni"- loitsut.

Ja sehän tiedetään, että Kalkaros taisi esitellä itsensä alkuun(?), ja on äärettömän hankala kuvitella, että pojat (varsinkaan James ja Sirius) olisivat jättäneet mahdollisuuden solvata tätä. Voihan olla, että Kalkaroksella oli tapana hiippailla poikien perässä niin tiheään, että he ajattelivat kartan kannalta olevan parasta, jos siinä olisi pysyvä esto Ruikulia varten. Siin ävoisi tottakai olla jonkinlainen hämäys joitain muitakin sen ajan tylypahkalaisia, oppilaita tai henkilökuntaa (=Voro), vastaan, tai kenties jonkin lainen "ikälinja". (Ikälinja tosin ei selitä sitä, miksi Harry pystyi käyttämään sitä 17-vuotiaana, eli se ei taida käydä).

Mutta mitä tulee Remuksen lauseeseen siitä, että kelmeistä olisi ollut hauska houkutella Harry ulos linnasta, voisi ajatella, että se oli eräänlainen suojautumiskeino. Jos joku liian "arvoton" löytäisi kartan ja lähtisi töpeksimään, kartta takavarikoitaisiin (näin niin opettaijien kuin kelmienkin toiveita noudattaen), ja joku ovelampi saisi sen myöhemmin käsiinsä. Ja kelmit eläisivät ikuisesti...

Tämä on aika mielenkiintoinen aihe :) Luultavasti Kelmien kartta paljasti salaisuutensa Fredille ja Georgelle samalla tavalla kun herjasivat Kalkarosta. Siis varmaan kartta tunnisti pojat luotettaviksi kelmien kartan "perijöiksi". Vorollehan kartta pysyi hiljaisena, ettei sitä tuhottaisi. Tai ainakin noin näin äkkiä voisi päätellä :) Karttahan on niin nerokkaasti tehty, joten uskon tuon mahdolliseksi... Kalkaroksen kartta ainakin tunnisti, niin miksei muitakin.

~Barella
Mieleeni iskee hauska mielikuva kaksosista solvaamassa paperinpalaa, joka sylkee haukkumasanoja takaisin =DDD
"Falling is just like flying... except there's a more permanent destination"

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #79 : Huhtikuu 06, 2009, 19:28:07 »
Fred ja Georgehan sanoivat varastaneensa kartan Vorolta. Ehkä se on jotenkin avainsana siihen, miksi Kelmit tiesivät pojat soveliaiksi jatkamaan tihutöitään. He ehkä antoivat seiskavuoden lopussa tahallaan Voron takavarikoida kartan. Voro on surkki, joten hän ei pystyisi saamaan kartasta mitään ulos, elikkä seuraava karttaan koskeva velho on luultavasti tonkinut vahtimestarin laatikoita ilman lupaa.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Poissa Shieldmaiden

 • I solemnly swear that I am up to no good.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Mischief Managed. Nox.
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #80 : Kesäkuu 12, 2009, 23:47:39 »
Jos animaagi on eläimenä, kai sen nimityskin on sen eläimen nimi, Piskuilanin tapauksessa siis Kutka.
Noin se minun mielestäni ainakin on.
Mites sitten Lupin onnistui näkemään Marauder's Mapissa Peter Pettigrew'n nimen? POA-leffassa myös Harry näkee Pettigrew'n nimen kartalla, mutta Lupin näkee Pettigrew'n kartalla sekä kirjassa että elokuvassa. Jos animaagin kohdalla näkyisi animaagihahmon nimi ihmisnimen sijaan, eikös Lupininkin olisi pitänyt nähdä kartalla vain Scabbers?
"I am not afraid, Harry. I am with you."
- Albus Dumbledore, the greatest wizard of all time -
"You're a wizard, Harry."
- Rubeus Hagrid -

Poissa Töme

 • jäätynyt nolla sateessa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Taught to love, born to live and let go
 • Pottermore: CharmBlade23297
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #81 : Kesäkuu 15, 2009, 14:28:55 »
Jos animaagi on eläimenä, kai sen nimityskin on sen eläimen nimi, Piskuilanin tapauksessa siis Kutka.
Noin se minun mielestäni ainakin on.
Mites sitten Lupin onnistui näkemään Marauder's Mapissa Peter Pettigrew'n nimen? POA-leffassa myös Harry näkee Pettigrew'n nimen kartalla, mutta Lupin näkee Pettigrew'n kartalla sekä kirjassa että elokuvassa. Jos animaagin kohdalla näkyisi animaagihahmon nimi ihmisnimen sijaan, eikös Lupininkin olisi pitänyt nähdä kartalla vain Scabbers?
Kyllä näi pitäisi olla, mutta niin kuin sanoit leffassa ja kirjassa Remus näkee Peter Pettigrew'n kartalla. Eli minä sanon, että Sarvihaarankin pitäisi olla James Potter ja Moony'n Remus Lupin, koska niinkuin silmät, Kartta ei valehtele koskaan
How can you "just be yourself" when you don`t know who you are?
Stop saying "I know how you feel"
How could anyone know how another feels?

Poissa Affu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • pullamies
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #82 : Kesäkuu 15, 2009, 15:57:02 »
Luultavasti fred ja george katsoivat peter piskuilania vain tuntemattomana oppilaana, tms.
?
koska mistä he muka tietäisivät että kuka on peter...

Poissa Shieldmaiden

 • I solemnly swear that I am up to no good.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Mischief Managed. Nox.
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #83 : Kesäkuu 15, 2009, 21:45:17 »
Lainaus käyttäjältä: Temppa
Lainaus käyttäjältä: Shieldmaiden
Lainaus käyttäjältä: Vaarallinen kommentoija
Lainaus käyttäjältä: Lacerta
Jos animaagi on eläimenä, kai sen nimityskin on sen eläimen nimi, Piskuilanin tapauksessa siis Kutka.
Noin se minun mielestäni ainakin on.
Mites sitten Lupin onnistui näkemään Marauder's Mapissa Peter Pettigrew'n nimen? POA-leffassa myös Harry näkee Pettigrew'n nimen kartalla, mutta Lupin näkee Pettigrew'n kartalla sekä kirjassa että elokuvassa. Jos animaagin kohdalla näkyisi animaagihahmon nimi ihmisnimen sijaan, eikös Lupininkin olisi pitänyt nähdä kartalla vain Scabbers?
Kyllä näi pitäisi olla, mutta niin kuin sanoit leffassa ja kirjassa Remus näkee Peter Pettigrew'n kartalla. Eli minä sanon, että Sarvihaarankin pitäisi olla James Potter ja Moony'n Remus Lupin, koska niinkuin silmät, Kartta ei valehtele koskaan

Tää voi nyt olla tyhmä kysymys, koska luen vasta OOTP:n loppua eli HBP ja DH on vielä lukematta, mutta eikös se juuri noin menekin? Eli Lupinin kohdalla kartassa lukee Remus Lupin, ei Moony? Ja sama tietysti Jamesin ja Siriuksen kohdalla, tosin mä en vielä ole törmännyt kirjoissa sellaseen kohtaan, jossa James voisi näkyä kartalla (en tiedä, onko kahdessa vikassa kirjassa jotain takaumia aikaan, jolloin James oli vielä elossa). Muistaakseni Siriuskaan ei ole esiintynyt kartalla, ainakaan ennen OOTP:n viimeistä pariasataa sivua..

Mutta siis, noin mä olen koko ajan ajatellut sen menevän, että kartalla näkyy animaagien kohdalla henkilön nimi, ei animaagihahmon nimeä.

Tuli muuten tuosta animaagihahmon nimestä mieleen, olisiko Padfoot ollut liian tunnettu nimi vai miksi Sirius pyysi trioa käyttämään hänestä nimeä Snuffles?
"I am not afraid, Harry. I am with you."
- Albus Dumbledore, the greatest wizard of all time -
"You're a wizard, Harry."
- Rubeus Hagrid -

Poissa Töme

 • jäätynyt nolla sateessa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Taught to love, born to live and let go
 • Pottermore: CharmBlade23297
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #84 : Kesäkuu 16, 2009, 09:33:55 »
Mutta.......Kun Animaagi Remus Lupin on eläimenä niin Kartassahan voisi näkyä Moony, mutta kun Remus on ihmisenä niin kartassa nakyy Remus Lupin....
Kätevää eikö?
How can you "just be yourself" when you don`t know who you are?
Stop saying "I know how you feel"
How could anyone know how another feels?

Poissa Shieldmaiden

 • I solemnly swear that I am up to no good.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Mischief Managed. Nox.
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #85 : Kesäkuu 16, 2009, 09:50:04 »
Mutta.......Kun Animaagi Remus Lupin on eläimenä niin Kartassahan voisi näkyä Moony, mutta kun Remus on ihmisenä niin kartassa nakyy Remus Lupin....
Kätevää eikö?

Ei kun nimenomaan noin se ei voi mennä. Jos kartta käyttäytyisi noin, miten Lupin olisi pystynyt näkemään Peter Pettigrew'n nimen kartalla jo siinä vaiheessa, kun Peter oli Scabbersin hahmossa?
"I am not afraid, Harry. I am with you."
- Albus Dumbledore, the greatest wizard of all time -
"You're a wizard, Harry."
- Rubeus Hagrid -

Poissa Töme

 • jäätynyt nolla sateessa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Taught to love, born to live and let go
 • Pottermore: CharmBlade23297
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #86 : Kesäkuu 16, 2009, 10:05:43 »
Voi P****
Hitsi kun en huomannut tuota. Kiitos kun huomautit.☺
How can you "just be yourself" when you don`t know who you are?
Stop saying "I know how you feel"
How could anyone know how another feels?

Tanja

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #87 : Kesäkuu 16, 2009, 11:15:53 »
Entäs Salaisuuksien kammio sitten, näkyiköhän se tyttöjen vessasta johtavana käytävänä? Itse en ainakaan usko, koska tuskin kelmit tiesivät edes sen olemassa olosta. (Kivaa vastata itse esittämiinsä kysymyksiin)
Mitä mieltä olette?:)

Lueskelin tätä topicia läpi ja ajatukset takertui tähän enkä ainakaan huomannut että joku olisi tähän vastannut, ja kirjoittelen nyt jotain, vaikka aika kauan sitten onkin kysytty tätä.

Nyt on vähän hataria muistikuvat seiskakirjasta varsinkin ja vähän muistakin viimeisistä kirjoista. Kuitenkin lähdin uusintakierrokselle kirjojen lukemisessa tässä ja toissapäivänä lopetin AV:n (noin kymmenennettä kerta tosin..). Jos nyt oikein muistan niin porukan ollessa Rääkkyvässä rottelössä, eikö Remus (vai oliko se Sirius? Remus kai) selittänyt jotain Kelmien retkistä, ja hänhän sanoi, ettei uskonut kenenkään tutustuneen Tylypahkan maihin yhtä hyvin kuin he neljä.
Nyt menee mahdollisesti täysin oman mielikuvitukseni varaan, joten korjatkaa jos olen ihan hakoteillä, mutta olen saanut sellaisen käsityksen, että Kelmit tekivät kartan sen pohjalta, miten itse tunsivat Tylypahkan. Hehän tosiaan tunsivat ainakin omien sanojensa mukaan paikat paremmin kuin kukaan muu. Jos näin nyt olisi, niin eihän kartassa voisi näkyä Salaisuuksien kammiota, sillä kukaan ei ollut ennen Harrya ym. (ja toki Valedroa) löytänyt sitä?

Omasta mielestäni se on näin, mutta jos myöhemmät kirjat (tai vaikka joku aiemmissakin kirjoissa) kumosivat tämän, huomauttakaa koska en muista niitä nyt niin kunnolla. Ja anteeksi sekavuudesta, toivottavasti tästä sai selvän. En ole mikään paras ihminen selittämään asioita.


Ja vähän asiaan liittymätöntä pilkun viilausta, mutta Temppa kirjoitti "Animaagi Remus Lupin", pakko huomauttaa että Remushan ei ollut animaagi? Remus ei muuttunut ihmissudeksi vapaasta tahdostaan, kun taas animaagit muuttuivat eläimeksi itse niin tahtoessaan. Ja AV:ssä, edelleen, Remushan taisi sanoa jotenkin, että tuskin tiedettiin Tylypahkan mailla liikkuneen yhteen aikaan kolme rekisteröimätöntä animaagia. Eli Sirius, James ja Peter.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 16, 2009, 17:44:21 kirjoittanut Forbidden »

Minger

 • Ankeuttaja
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #88 : Kesäkuu 26, 2009, 13:57:21 »
Ei kaikilla animaageilla ole erikseen mitään nimeä. Kutkat ja Kuutamot ovat olleet vain lempinimiä, eivät oikeita nimiä, eikä niillä ole mitäään syytä näkyä kartassa. Tuskin voi siis sanoa Piskuilanin olleen "Kutkan hahmossa", koska hänhän oli koko ajan sama henkilö, jota hänen omistajansa Ron vain kutsui Kutkaksi. Oikeiden eläinten suhteen asia lienee eri.

Ja saattoivathan Sirius ja Lupin sanoa tuntevansa Tylypahkan paremmin kuin kukaan. Tämä tuskin kuitenkaan tarkoittaa, että he tietäisivät sen kaikki salaisuudet. Tyttöjen vessa tuskin on sellainen mielenkiintoinen mysteerien pesä, jota he olisivat tutkineet erityisesti. Eivätkä he ilman kärmeskieltä olisi saaneet sisäänkäyntiä salaisuuksien kammioon auki.

Poissa Räyhähenki

 • Jokapaikantuho
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Rähähää!
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #89 : Heinäkuu 01, 2010, 23:51:09 »
Mitenhän kaksoset ei nähny basiliskia putkistossa? Tai siis eläimethän näkyy kartalla, tai ainakin Norriska. Ehkä putkisto vain ei näy kartassa. Kun se basiliski surmas/kangisti ihmisiä niin mistä ihmeen putken raosta se näki käytävälle?
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Poissa EJR

 • Varjelusten toinen puoli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • I just want things to make sense
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #90 : Heinäkuu 02, 2010, 00:43:04 »
Tuli muuten tuosta animaagihahmon nimestä mieleen, olisiko Padfoot ollut liian tunnettu nimi vai miksi Sirius pyysi trioa käyttämään hänestä nimeä Snuffles?

Näin vain-suomennokset-lukeeneena sanon häh?


//Jjaa, viistokuja auttaa > D

Siis Snuffles=Nuuhku.
Ilmeisesti juttu on siinä, että Kalkaros tietää, kuka on Anturajalka (Padfoot)...

Ja muutenkin, tuskin kovin vaikea selvittää 'murhaajan' kouluaikainen lempinimi?
MS Hirmun kapteeni!

Poissa Sid

 • laiskiainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • vompatti
 • Pottermore: GoldNox21584
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #91 : Heinäkuu 02, 2010, 01:00:23 »
Mitenhän kaksoset ei nähny basiliskia putkistossa? Tai siis eläimethän näkyy kartalla, tai ainakin Norriska. Ehkä putkisto vain ei näy kartassa. Kun se basiliski surmas/kangisti ihmisiä niin mistä ihmeen putken raosta se näki käytävälle?

En usko, että kelmit olivat tutustuneet putkistoon:D. Uskoisin, että kaksoset eivät vain koskaan sattuneet katsomaan karttaa basiliskin hyökätessä. Olen itse käsittänyt, että basiliski vain luikerteli käytävälle, kun kukaan ei nähnyt. Nyt kun asiaa enemmän mietin, se kyllä kuulostaa hyvin oudolta, koska käärmeen kyllä näkee edes joku, mutta sen pohtiminen menisi jo pahasti offiksi.
Afrikan sademetsissä lukuisat hienostoherrat juovat kermalikööriä.

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #92 : Heinäkuu 03, 2010, 22:56:15 »
Varmaan tuohon basiliskikysymykseen pätee sama vastaus kuin siihen, miten kaksoset eivät huomanneet, että heidän pikkuveljensä vieressä nukkuu joku Peter Piskuilan: he eivät katsoneet juuri sitä osaa kartasta. Kaipa se on uskottavakin selitys, kun kyseessä on kuitenkin isohko kartta, jossa on satoja liikkuvia kohteita.

Jossen nyt ihan väärin muista, Kelmit näkyivät aina kartassa omalla nimellään riippumatta siitä, olivatko eläminä vai ihmisinä. Lupin näki kartassa Peterin lähtevän Hagridin mökiltä Harryn ja kumppaneiden kanssa ja sitten Siriuksen lähestymässä lapsia ja Peteriä, vaikka Peter ja Sirius olivat animaagimuodoissaan. Karttahan ei myöskään hämääntynyt Monimielijuomasta, koska Barty Kyyry nuorempi näkyi itsenään, vaikka oli Alastor Vauhkomielen näköinen.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Poissa Mab

 • Vuotislainen
 • Meidän Korkeutemme
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #93 : Heinäkuu 04, 2010, 10:25:34 »
Näkyisikö basiliski edes kartassa? Ja jos se näkyisi, niin miten? Mun muistaakseni sillä ei ollut mitään nimeä (mikä ei tietystikään sulje pois sitä, etteikö sillä olisi voinut olla tarpeeksi "persoonaa" päästäkseen kartalle) ja eiväthän kaikki elolliset otukset varmaankaan näy siinä (kaikenmaailman kirput ja vastaavat). En nyt kyllä muista tähän hätään, että näkyikö esim. Koukkujalka tai Hedwig koskaan kartassa.

Edit. Ai niin, Norriska! Kiitos Tanzu :)

Mutta se ei kuitenkaan vielä ratkaise sitä, että pitäisikö basiliskilla olla jokin erisnimi, jotta hän voisi näkyä kartassa.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 04, 2010, 19:42:29 kirjoittanut Mab »
"Kun hän on kohteliaimmillaan, hän on myös kavalimmillaan, mikä lienee pettämätön sivistyksen merkki." -J.M.Barrie, Peter Pan

Poissa Tanzu

 • Feeniksin killan jäsen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulejo KV-elokuvat!
  • Tulisalama
 • Pottermore: SnidgetGold186
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #94 : Heinäkuu 04, 2010, 11:06:45 »
Näkyisikö basiliski edes kartassa? Ja jos se näkyisi, niin miten? Mun muistaakseni sillä ei ollut mitään nimeä (mikä ei tietystikään sulje pois sitä, etteikö sillä olisi voinut olla tarpeeksi "persoonaa" päästäkseen kartalle) ja eiväthän kaikki elolliset otukset varmaankaan näy siinä (kaikenmaailman kirput ja vastaavat). En nyt kyllä muista tähän hätään, että näkyikö esim. Koukkujalka tai Hedwig koskaan kartassa.

Norriska ainakin näkyi.
"Taukki! Vollotus! Kummallisuus! Nipistys!
Viimeinen leffa nähty 13.7.2011.

Poissa Bolina May

 • Captain Gale
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Valitseeko tie kulkijansa vai kulkija tiensä?
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #95 : Maaliskuu 13, 2011, 19:23:15 »
Mietin myös paljon miten basiliski pääsi kangistamaan ihmisiä ilman, että kukaan kangistumaton näki vilaustakaan niin isosta käärmeestä... Etenkin peiliä pidellyt Hermione näytti olettavan törmäävänsä siihen kirjastosta poistuessaan enkä keksi missä siellä olisi jokin putkistoaukko, josta hän ja Penelope näkivät käärmeen silmät..? Mutta se on tosiaan aika offia tässä topassa (onko aiheesta keskustelua muualla?)
Valedron päiväkirjan muisto ei sanonut basiliskille mitään nimeä, joten en usko sillä sellaista olleenkaan. Tästä voisi päätellä, että vain ne joilla on nimi, voivat näkyä kartassa. Käärme kuitenkin luikerteli putkistoissa aina murhatuulella ollessaan ja olisi aika sattumaa jos weasleyn kaksoset eivät olisi katsoneet karttaa juuri sillä hetkellä (ellei sitten laiteta sen piikkiin, että he tunsivat Tylypahkan niin hyvin, etteivät tarvinneet enää karttaa muulloin kuin varmistaakseen yöllisten retkiensä turvallisuuden opettajien ja vahtimestarin osalta - ja Colin Creeweyhan oli ainoa yöllä kangistettu). Muita nimettömiä eläimiä voisivat olla osa pöllöistä, lähinnä koulun omistuksessa olevat.
Uskon myös, että Harryn ensimmäisenä vuonna kaksoset olivat hyvin kiinnostuneita kolmannesta kerroksesta, mutta saattoivat luulla Pörrön olevan jonkun koulun oppilaan lemmikin nimi eivätkä siksi kiinnittäneet siihen sen kummempaa huomiota, liikuskelihan Norriskakin siellä.
I really need to know is there a place to me

nightingale -> Bolina May

Poissa Kissanminttu

 • Yli-Blondi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • ಠ_ಠ
  • Tumblr
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #96 : Huhtikuu 03, 2011, 19:03:45 »
Mutta mä en vieläkään yksinkertaisesti tajua miten koko tyly näkyis siinä...
Ku Tyly- pahkassa on kai 7 kerrosta + tornit + piha + kaikki käytävät, huoneet, salakäytävät yms.
Niin miten se voi olla mahdollista kun SE EI VOI OLLA KOLMI-ULOTTEINEN.

//Zenz poisti boldaukset tehden viestistä silmä-ystävällisemmän :)
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 03, 2011, 19:09:18 kirjoittanut Zenzibar »
...Maan pimeys hangen alla
puistoja puistattaa.
Jäätakki on vaahteralla,
kastanja aivastaa...

Poissa Sateenropina

 • Vuotislainen
 • Pottermore: AvisErised8561
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #97 : Huhtikuu 03, 2011, 19:11:06 »
Tuo Kissanmintun mainitsema kerrosjuttu on tosiaan ongelma, mutta kartalla on varmaan kaikki kerrokset, ja sitten kartalla näkyvää aluetta voi muutta "vetämällä" kartan kuvaa taikasauvan avulla. Toivottavasti joku älysi mitä tarkoitan.

Poissa Kanfley

 • Lemmikki
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kulki koira musta, susi suuren siimeksen
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #98 : Huhtikuu 03, 2011, 19:55:01 »
Ja eikös elokuvissa kartassa ollut monta 'läppää', joita kääntelemällä ja vääntelemässä sai milloin minkäkin kerroksen näkyviin? Näin oli ainakin Puoliverikössä ja Azkabanin vangissa.
Intohimomme ovat oikeita Feeniks-lintuja. Kun tuli tuhoaa jonkun niistä, tuhkasta nousee heti uusi.

Poissa Affu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • pullamies
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #99 : Huhtikuu 03, 2011, 21:20:24 »
No siis, tuo Basiliski ei varmaan näkynyt kartassa, kun eiköhän nuo jätkät itse duunanneet tuon kartan omastapäästään, joten eiväthän he tienneet että on olemassa tuo Salaisuuksien Kammiko = eivät siis osanneet tehdä sitä karttaan?
Ja noista eläimistä.
 Uskon että ihmiset näkyvät siellä nimillään koska he ovat ns.Virallisesti nimeltään "Alpo Allinpoika" tms, mutta eläimet ovat ns.Epävirallisesti nimettyjä, tyyliin "Rekku", ei täten kartta osaa "Rekkua" ottaa mukaan, kun ei tiedä tämän olemassaolosta..
Ymmärsikö joku?

Poissa Kissanminttu

 • Yli-Blondi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • ಠ_ಠ
  • Tumblr
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #100 : Huhtikuu 03, 2011, 21:28:20 »
Ja eikös elokuvissa kartassa ollut monta 'läppää', joita kääntelemällä ja vääntelemässä sai milloin minkäkin kerroksen näkyviin? Näin oli ainakin Puoliverikössä ja Azkabanin vangissa.
Jotenkin noin se ehkä menikin, mutta kun karttahan oli niinkuin taiteltu, niin jos sitten avasi niitä taitoksia vaikka jos...
Hemmetti mitä mä oikein selitän, mut siis tuo Kanfleyn mainitsema "läppä juttu" voisi kyllä ehkä ollakkin totta...
Mutta olis siinä kirjassa kyllä voitu mainita paremmin tuo kartta- juttu oikeasti.
Ja vielä F&G:stä, kun nehän kävivät välillä yöllä milloin missäkin niin kyllähän se on totta että miksi ne katsoisivat Rohkelikko- torniin päinkään, mutta kai ne nyt joskus vaikka ¨vahingossa¨ vilkaisivat R- torniin ja kai ne nyt olis vähän ihmetelly miks niiden veljen vieressä/ lähellä
on joku 'Peter Piskulain'...
Jeps, en oikeen tiiä...

~ Taika on valtaa (ja mystiikaa)~
...Maan pimeys hangen alla
puistoja puistattaa.
Jäätakki on vaahteralla,
kastanja aivastaa...

Poissa Bolina May

 • Captain Gale
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Valitseeko tie kulkijansa vai kulkija tiensä?
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #101 : Huhtikuu 25, 2011, 19:35:57 »
Lainaus
Mitenhän kaksoset ei nähny basiliskia putkistossa? Tai siis eläimethän näkyy kartalla, tai ainakin Norriska. Ehkä putkisto vain ei näy kartassa. Kun se basiliski surmas/kangisti ihmisiä niin mistä ihmeen putken raosta se näki käytävälle

Olen itsekin miettinyt tätä moneen otteeseen. Salaisuuksien kammiota ei tietenkään näy kartassa, Kelmit eivät edes tienneet sen olemassaolosta. Voi hyvinkin olla, että he olivat kuulleet sen tarun (tai sitten ei, ei se niin suosittu satu ollut että sitä tuosta vain jaettaisiin), mutta uskoivat kuten muutkin sen olevan vain tarua. En tiedä miten Kelmit tekivät kartan (Piirtämällä ja taikomalla "eloon" kuten velhomaailman valokuvat? Taikomalla kuvaksi näkemänsä paikat? Vai jotenkin mutkikkaammin, jolloin koko linna piirtyi kartalle - eli vaikka he eivät olisikaan koskaan nähneet jotain pienen pientä nurkkaa, he olisivat oppineet tietämään siitä kartan avulla?), mutta jos Salaisuuksien kammio olikin karttaamaton, kuten Tarvehuone, sitä ei olisi kuitenkaan ilmestynyt karttaan vaikka Kelmit olisivatkin olleet siellä. Eikä Harrykään olisi pystynyt liittämään karttaan sen olinpaikkaa.

Ainiin ja vastatakseni itse kysymykseen... :D Basiliskilla ei tainnut olla mitään nimeä? Ei ole koulun omilla pöllöilläkään (luulisin, en oikein osaa uskoa että olisi), joten niitä ei näy kartassa.

Lainaus
Uskon että ihmiset näkyvät siellä nimillään koska he ovat ns.Virallisesti nimeltään "Alpo Allinpoika" tms, mutta eläimet ovat ns.Epävirallisesti nimettyjä, tyyliin "Rekku", ei täten kartta osaa "Rekkua" ottaa mukaan, kun ei tiedä tämän olemassaolosta..

Norriska ainakin näkyy hiiviskelemässä että kyllä ne muutkin eläimet. Mikä muka tekee ihmisen nimestä yhtään sen virallisemman kuin eläimenkään nimestä? Yhtälailla niitä voi vaihtaa, tosin kartassa kyllä näkyy se oikea nimi eikä lempinimeä.

Lainaus
Ja vielä F&G:stä, kun nehän kävivät välillä yöllä milloin missäkin niin kyllähän se on totta että miksi ne katsoisivat Rohkelikko- torniin päinkään, mutta kai ne nyt joskus vaikka ¨vahingossa¨ vilkaisivat R- torniin ja kai ne nyt olis vähän ihmetelly miks niiden veljen vieressä/ lähellä
on joku 'Peter Piskulain'...

Pojat olivat makuusalissa, joka kuitenkin näkyi kartassa niin pienenä, että pylvässängyissä olleet pojat näkyivät väkisinkin lähekkäin. Eivätkä kaksoset todennäköisesti vaivautuneet ottamaan selvää jokaisesta Ronin vuosikurssilaisesta
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 25, 2011, 20:02:46 kirjoittanut nightingale »
I really need to know is there a place to me

nightingale -> Bolina May

Poissa Kynttiläkäärme

 • Syksyn liekki
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: potioncharm26553
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kelmien kartta
« Vastaus #102 : Syyskuu 07, 2018, 16:47:22 »
Se miksi esim. salaisuuksien kammiota ei löydy Kelmien kartasta johtuu varmasti siitä, että Kelmit eivät tienneet siitä. Hehän loivat kartan vasta kun Tällipaju oli istutettu ja vaikka ne koulun kaikki salakäytävät tunsivatkin niin salaisuuksien kammio oli ensikerran avattu kauan ennen niitä.

Monesti Azkabanin vankia lukiessani mietin miten ihmeessä pienelle pergamentille oli koko Tylypahka saatu mahtumaan nimilappusten ja joskus puhekuplien kanssa (Harryn mentäessä Hunajaherttuaan karttaan tuli puhekupla jossa luki salasana, millä noidan takainen käytävä aukesi). Luulen ja uskon että niin Sirius Mustakin kuin Peter Piskulan on aina näkynyt kartassa, siinähän on ihan koo Tylypahkan oppilaiden ja henkilökunnan nimet, joten hankala yhtä hahmoa on kartasta etsiä, ellei tiedä mistä katsoo. Kelmit eivät myöskään tainneet tietää tarvehuoneesta, sillä sitähän karttaan ei oltu merkkitty.