Kirjoittaja Aihe: James Bond 007  (Luettu 25943 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Dragon

 • Niddhogin perijätär
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Paper is dead without words
  • Enkelikolibrin maailma
 • Pottermore: SpellMoon178
 • Tupa: Luihuinen
Vs: James Bond 007
« Vastaus #50 : Tammikuu 02, 2011, 01:52:57 »
Mielestäni paras Bond on ehdottomasti Sean Connery! *fanittaja* Muut näyttelijät eivät sovi rooliin niin luontevasti, kuin mitä hän. Kyllä muutkin ovat ihan hyviä, ei sen puoleen.
Parhaimmat elokuvat ovat ne alkupäästä, en nyt muista nimiä.
Katsoin juuri Mtv3:lta tulleen Casino Royalen. Ihan hyvä elokuva, vaikka tuntuu, että tarina jää kesken. En kyllä ole nähnyt sitä uudempaa vielä.
Daniel Craig ei ole mikään paras Bond, mutta ei huonoinkaan. Eva Green on kaunis roolissaan, ja suorittaa sen hyvin. (Vaikka lopussa paljastuukin puoliksi petturiksi)

Minusta Bond-elokuvat ovat elokuvien yksiä klassikoita. Pidän niistä todella paljon, koska niissä tapahtuu melkein koko ajan, eikä samaa asiaa vatvota kymmentä kertaa läpi, kuin joissain elokuvissa on tapana.
// Tämmönen rinsessamainen ja yltiö romanttinen, mutta samalla rämäpää
// And there forever remains that change from G to E minor

Poissa castlevania

 • Enterpricen kapteeni.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Nihilisti.
 • Tupa: Tuvaton
Vs: James Bond 007
« Vastaus #51 : Tammikuu 25, 2011, 10:19:38 »
Kommentoinpas uudestaan, kun aikojen myötä mielipiteet ovat muuttuneet.

Connery on tietysti yhä paras, eikä vain siksi koska From Russia with love on ylivoimaisesti nerokkain sekä kirjana että elokuvana.
Tässä topicissa on aika puistattavan paljon Timothy Daltonin laiminlyöntiä, joka on IMO selvästi Conneryn jälkeen paras ja joka on todennäköisesti kaikkein lähimpänä Flemingin novellien Bondia (Fleming itse kuulemma halusi ennen kuolemaansa nuoren Daltonin Bondin rooliin Conneryn sijaan kunnes vakuuttui Connerysta From Russia with lovessa):kylmä, kyyninen, laskelmoiva, brutaali, mutta silti charmin kera. Connery silti onnistuu menemään hitusen edelle. Conneryn ja Daltonin tähdittämät elokuvat on myös selvästi parhaiten käsikirjoitettu.

Moore on ansainnut kolmospaikkansa juuri sen takia että vei elokuvasarjan oikeaksi farssiksi: ei välttämättä uskoisi edes katsovansa Bondia. Jotkut saattaisivat nähdä sen typeränä, mitä se ehkä osin onkin mutta meikäpojasta tämä slapstick-kausi oli tarpeen.

Craig on kelpo Bond, mutta elokuvista (jotka itsessään ovat hienoja) puuttuu toisinaan se tunnelma joka erotti Bondit muista action-leffoista. Mahdollisesti kylmä sota loi sen tunnelman...

Nyt saattaa tulla hate-mailia mutta Brosnan on liian pallinaamainen Bondiksi. Luonteessakin on tiettyä teennäisyyttä joka pitemmän päälle alkaa ärsyttämään. Brosnan on silti rutkasti parempi kuin Lazenby, joka hädin tuskin ansaitsee mainintaa.

//Tosiaan, virheellistä tietoa minulta. Daltonia pyydettiin vasta Conneryn vetäytymisen jälkeen jolloin Fleming oli ollut jo hyvän aikaa manan majoilla. Pyydän anteeksi sekoiluani.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 26, 2011, 00:39:24 kirjoittanut castlevania »
"Oh, my offense is rank, it smells to heaven! It hath primal elder curse upon it; the brother's murder.

Poissa Meleth

 • Viimeinen vihollinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Remember that the last laugh is on you.
 • Pottermore: RiverLight18790
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: James Bond 007
« Vastaus #52 : Tammikuu 25, 2011, 21:56:11 »
Pidän vanhoista Bondeista enemmän kuin näistä uusista, koska niissä ei ole sitä samaa glamouria ja charmia kuin vanhoissa.
Olen pienestä saakka katsonut Bondeja ja lempi Bondini on ehdottomasti Sean Connery. Hänessä on sitä charmia ja hohtoa. Olen ihan fiiliksissä aina kun näen Seanin James Bondina. Pierce Brosnan on myös hyvä ja pidän hänestä myös.
En pidä Roger Moresta. Hän on jostain syystä hieman ärsyttävä enkä tiedä miksi. En ole vaan koskaan pitänyt hänestä.
En pitänyt myöskään Timothy Daltonista mutta muutaman Bondin katselun jälkeen totesin että hän on hyvä näyttelijä.
Lempi Bond elokuvat ovat varmaan ne missä on Sean Connery ja Pierce Brosnan.


Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.

Poissa Carlos

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • LiveJournal
Vs: James Bond 007
« Vastaus #53 : Tammikuu 25, 2011, 23:59:37 »
Fleming itse kuulemma halusi ennen kuolemaansa nuoren Daltonin Bondin rooliin Conneryn sijaan kunnes vakuuttui Connerysta From Russia with lovessa

Dalton oli 16-vuotias ensimmäisen Bondin julkaisun aikaan ja 18-vuotias Flemingin kuollessa, joten tämä ei varmaankaan pidä paikkaansa. Niihin aikoihin hän vasta aloitteli näyttelijänuraansa.

Poissa Hämppyli

 • Näsäviisas-
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: James Bond 007
« Vastaus #54 : Joulukuu 17, 2013, 18:46:07 »
Isäni (joka inhoaa melkein kaikkea epärealistista) aivopesi minut lapsena ajattelemaan, että James Bondit ovat typeriä elokuvia enkä minä kilttinä poikana niitä sitten koskaan katsonut. Nykyisin kun on tuo omatahto hommattu niin päätin kasvattaa yleissivistystäni ja hommasin koko sarjan sisältävän dvd boxin. Tässä nyt sitten olen katsonut yhden leffan per päivä, 23 päivän ajan ja päätinpä pistää ajatuksiani kirjalliseen muotoon. Leffoja on monta ja sanottavaa paljon, mutta yritän parhaani mukaan välttää täysin lukukelvottoman wall-of-texin syntymistä.

Sanonpas ensin, että ei näitä leffoja suoranaisiksi laatutekeleiksi voi kehua. Ymmärrän täysin miksi niin moni ei voi näitä sietää. Etenkin James Bondin hahmo itsessään on pelkkä miesten voimafantasia, eikä todellinen kolmiulotteinen hahmo, jonka selviämistä pinteestä varsinaisesti hermoilisi. Viihdearvo on kuitenkin lähes jokaisessa kohdallaan. Kieli poskessa, aivot narikassa, pilke silmäkulmassa ja aimo annos lapsen innokkuutta, niin tylsää ei pitäisi tulla. Lisäksi Bondin rooliin on onnistuttu pääasiassa aina valitsemaan karismaattisia näyttelijöitä, jotka onnistuvat niin puhaltamaan eloa hahmoon, kuin myös kiskomaan katsojan mukaan seikkailuun.

Lempiyksityiskohdakseni koko Bond - sarjassa on muodostunut alkutekstien aikana soivat teemamusat. Alkuteksiten grafiikkojen kanssa ne saavat minut aina asetettua oikeaan tunnelmaan ja ovat lisäksi omillaan aivan hemmetin hyviä kappaleita. Jos pitäisi valita kummasta pitäisi luopua, aseenpiippukohtauksesta tai alkumusiikeista, niin en epäröisisi valinnassani hetkeäkään.

Mutta, aletaanpa puhua sitten niistä varsinaisista leffoista. Ajan säästämiseksi pyrin välttämään yksitäisistä leffoista puhumisen (muutamia poikkeuksia lukuunottamatta) vaan ennemminkin keskityn jokaisen näyttelijän aikakauteen Bondina.

Sean Connery oli tietenkin ensimmäinen roolissa, kuin myös ikonisin. Aiemmin sanoin, että Bond - näyttelijällä pitää olla karismaa ja sitähän Connerylla on enemmän kuin kenelläkään muulla koko sarjassa. Mies vetää yhtä uskottavasti niin toiminta -, huumori - , kuin myös rakkauskohtaukset. Miehen aikakautta hieman pidätteli se, että sarja vasta koetteli mihin suuntaan halusi kehittyä, mutta jokainen miehen leffa on silti hyvä. Lempi Conneryn Bondi on myös lempielokuvani koko sarjassa, Pallosalama. Connery on tässä leffassa parhaassa terässä, tarinan roisto on viihdyttävän yliampuva, muttei piirroshahmo - tasoa ja kaikki veden alle sijoittuvat kohtaukset näyttävät vielä nykypäivänä loistavilta. Conneryn aikakauden viimeinen elokuva, Timantit ovat ikuisia, ei ollut huono lopetus, mutta hieman epätasainen. Leffaa katsoessa tuntui siltä kuin joku stand up - koomikko olisi lukenut käsiksen läpi ja muokannut dialogia mieleisekseen, sillä melkein jokainen hahmo jatkuvasti päästään suustaan jonkin vitsin, one linerin tai sanaleikin.

Toinen Bondi, George Lazenby on... epätasainen tapaus. Reiluuden nimissä on sanottava, että kuka tahansa joka olisi ensimmäisenä seurannut Connerya olisi varmasti saanut kylmän vastaanoton eikä se auta asiaa, että Connery palasi rooliin heti seuraavassa elokuvassa melkein kuin anteeksipyyntönä. Valitettavasti osa miehen saamasta kritiikistä on täysin ansaittua, sillä mies on erittäin puiseva eikä tunnu saavan tunnetta aikaiseksi sitten millään. Kyllä tämä vähän parantuu loppua kohden, mutta ei tarpeeksi. Onneksi sentään miehen ainoa elokuva, Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa, on juonellisesti yksi sarjan parhaimpia. Ainoa iso valituksen aiheeni on se, että lopun aidosti surullisen hetken pilaa Bond theme, joka alkaa soida ihan liian aikaisin, pilaten tunnelman.

Seuraavana vuorossa onkin sitten camp-Bond eli Roger Moore. Suoraan ja rehellisesti sanottuna Moore ei koskaan tehdyt minuun vaikutusta Bondina. Tuntui siltä kuin mies olisi vetänyt köyhän miehen Sean Connery - imitaatiota ilman hitustakaan miehen charmia. Lazenbylle sentään saattoi antaa crediittiä siitä, että tämä teki roolista omansa. Miehen leffatkin olivat vähän tasapaksuja. Eivät missään nimessä huonoja, päinvastoin, mutta ei niistä jäänyt muutamia yksittäisiä hetkiä lukuunottamatta juuri mitään mieleen. Isoin ja minä todellakin tarkoitan ISOIN ongelma miehen aikakaudessa oli antiklimaattiset loput. Pahikselle vain kuula kalloon ilman kummempaa yhteenottoa ja sitten pakoon ennen kuin päämaja menee matalaksi. Tämä oli erityisen turhauttavaa 007 ja kultainen ase - elokuvassa, jossa pahista näytteli CHRISTOPHER "HITON" LEE! Minun on kuitenkin pakko myöntää, että Mooren aikakauden ehdoton valopilkku oli Richard Kiel Jawsina. En tiedä itsekkään mikä tässä oli niin viehättävää, mutta voisin katsoa tämän hahmon edesottamuksia vaikka kokonaisen spin-off sarjan verran. Parasta oli se, että hahmo pidettiin pääasiassa mykkänä, sillä Kiel sai hahmoon niin paljon enemmän luonnetta pelkillä ilmeillä ja eleillä, kuin yksikään "Hahaa, nyt sain sinut Bond" - repliikki olisi kyennyt samassa ajassa.

Timothy Dalton oli ensimmäinen näyttelijä, jonka leffoissa Bond tosissaan yritettiin viedä vakavampaan ja maanläheisempään suuntaan. Mielestäni mies onnistui tässä loistavasti onnistuen silti pitämään sen tietyn kiillon silmäkulmassa, joka mielestäni Bondin hahmoon kuuluu. Uskaltaisin jopa väittää, että vaikka Dalton ei olekkaan paras Bond, niin tämä on paras Bondia näytellyt näyttelijä. Katsokaa vaikka kuinka paljon tämä saa kerrottua pelkästään kasvoillaan. Valitettavasti mies pääsi näyttelemään Bondia vain kahdessa elokuvassa ja molemmissa tämä päätyi näyttelemään pääasiassa hahmon aggressiivista ja kostonhimoista puolta. Minusta on sääli, ettei Dalton koskaan saannut tilaisuutta kokeilla hahmon muitakin puolia, sillä nyt tämän Bond vaikuttaa hieman yhden tempun koiralta.

Viimeinen alkuperäisen sarjan Bond, Pierce Brosnan, on saannut paljon haukkuja ja moni kutsuu tätä peräiti huonoimmaksi Bondiksi. Aluksi en ymmärtänyt tätä lainkaan, sillä miehen roolisuoritus oli loistava. Tämä tuntui ottavan sen mikä toimi aiemmissa Bondeissa ja yhdisti ne omaksi keitoksekseen. Myös miehen elokuvat olivat Bondien parhaimmistoa. 007 ja kultainen silmä oli ehkä vähän tasapaksu, mutta Huominen ei koskaan kuole (mielestäni sarjan toiseksi paras leffa) sisälsi Jonathan Prycen loistavasti överiksi vetämän pahiksen ja sarjan parhaimmat toimintakohtaukset. Kun maailma ein riitä oli myös hemmetin kova ja sisälsi vaihteeksi hieman inhimillisemmän pahiksen (katsokaa kuinka se tappaa Renardin sisältä, kun tämä on aikeissa kuolla rakastamansa naisen puolesta eikä edes kykene tuntemaan tämän viimeisestä suudelmasta mitään). Sitten katsoin Brosnanin viimeisen elokuvan ja täytyy sanoa... vau. Kuolema saa odottaa oli niin huono, että koko Brosnanin aikakaudesta jäi paskan maku suuhun. Typerä pahis, typerä juoni, korvia riivaava alkumusa (jouduin pistämään leffan äänettömälle sen aikana), naurettava DNA:n "muutos" sivujuoni (olisivat kutsuneet sitä mielummin geenimanipuloinniksi tai jotain), Halle Berry pisti minut kyseenalaistaaman, jälleen, miten hän on ikinä voinut voittaa Oscarin, amatöörimäisen huonot CGI - ja viherkangas - efektit... tässä leffassa on niin moni asia väärin, että voisin kirjoittaa siitä erillisen esseen. Jos et ole sitä jo katsonut, niin skippaa hyvällä omatunnolla.

Sitten onkin jäjellä enää viimeisin ja nykyinen aikakausi, Daniel Craigin aikakausi. Koska miehellä on ainakin kaksi Bondia vielä edessä, niin lopullinen mielipiteeni voi vielä muuttua, mutta mennään nyt sillä mitä on. Aluksi pyörittelin silmiäni sille, että Bondista on pitänyt tehdä "synkkä ja "aikuinen" versio", mutta sitä mukaan kun kävin läpi alkuperäisiä leffoja niin aloin miettiä ja totesin, että olisihan semmoiselle Bondille maailmassa paikka. Bond kokeili jo siipiään puhtaasti hauskana hahmona, joten pieni vaihtelu auttaa vain pitämään sarjan tuoreena. Millaisia ne varsinaiset elokuvat sitten olivat? Nooo...

Casino Royale oli ehdottomasti sarjan tylsin elokuva. Pokeriturnaus? Oikeasti?! Jos haluan katsoa kuinka joukko ihmisiä pelaa pokeria niin katsoisin sitä, enkä Bondia. Meinasin tätä leffaa katsoessa jatkuvasti nukahtaa sohvalle eikä ollut edes myöhä. Mads Mikkelsenin "pahis" oli yhdentekevä, elokuvan juonessa ei melkein mikään käy järkeen,  toimintakohtaukset olivat tylsiä ja miljoona kertaa nähtyjä, Cragin Bondi oli tylsä "synkkä ja kidutettu" sankari joka oli "synkkä ja kidutettu" ihan vain sen itsensä takia eikä sen takia, että se olisi tuonnut juoneen mitään, ja Eva Green Bond - tyttönä... voi luoja. Tämä on niin olevinaan "vahva ja itsenäinen nainen", mutta Bond joutuu jatkuvasti pelastamaan tämän pälkähästä ja kun tälle lopussa käy köpelösti niin leffa selvästi haluaa katsojan säälivän tätä vaikkei tähän ole mitään syytä annettu. Elokuvasta voisi myös täysin kivuttomasti leikata ainakin tunnin verran materiaalia eikä mitään olennaista menetettäisi. Kuolema saa odottaa oli ehkä huonompi (tai ainakin typerämpi) elokuva, mutta se ei ainakaan saanut minua pahalle tuulelle.

Quantum of Solace oli parempi. Se ei ollut loistava tai surkea vaan... parempi. Nyt sentään tapahtui jotakin, pahis oli kiinnostavampi ja ennen kaikkea pysyin hereillä. Daniel Craigin pääsi todistamaan, että osaa oikeasti näytellä. Toimintakohtaukset olivat kuitenkin aivan käsittämättömiä. Kirjaimellisesti. Kamera heiluu kuin vimmattu, jatkuvasti hakeudutaan lähikuvaan ja kuvakulma muuttuuvat jatkuvasti niin nopeasti, että minulla ei ollut koskaan mitään hajua missä mentiin ja kuka lyö ketä.

Skyfallia kohtaan oli negatiiviset ennakko-odotukset. Craigin kaksi aiempaa Bondia eivät olleet vaikutuksia tehdeet ja Christopher Nolanin Batmaneitten, Jacksonin Sormus - trilogian ja Tarantinon Kunniattomien Paskiaisten jälkeen minä en jaksa innostua, kun jotakin ylistetään kaikkialla yhdeksi parhaimmaksi leffaksi koskaan. Sitten katsoin sen ja se oli... hyvä. Minä oikeasti pidin siitä. Sam Mendes löysi täydellisen kultaisen keskitien perinteisen ja uuden vakavamman Bondin väliltä. Menoa oli vakavaa, mutta ei liian vakavaa. Cragin Bondilla oli viimeinkin se kauan kaivattu pilke silmäkulmassa joka oli niin pahasti ollut hukassa ja tuntuihan hieman haikealta tämän pitkän Bond - maratonin jälkeen, kun ympyrä sulkeutui Bondin palatessa (tai tässä tapauksessa saapuessa) sarjan lähtöpisteeseen. Muutama kauneusvirhe oli tosin mahtunut mukaan. Bondin "kuoleman" olisi kivuttomasti voinut jättää pois, kun ei se kauaa kestänyt ja vielä vähemmän hämäsi ketään, pääpahiksen juoni oli (jopa Bond-pahisten mittapuulla) aivan liian monimutkainen ja aivan liian monta muuttujaa ennustava ollakseen uskottava ja miksi ihmeessä Q:sta on pitänyt tehdä jokin hipsterinuori? Hahmo toimi Bondin rinnalla niin paljon paremmin "I'm too old for this shit" - tyylisenä hahmona. Ja lisäksi ärsytti suunnattomasti Bondin "varusteet." Uuden Bondin tekijät haluavat pitää jalat maassa ja välttää päivän pelastamista laitteilla, hyvä on. Älkää kuitenkaan loukatko älykkyyttäni väittämällä, että paras mihin nykypäivän Bond pystyy ovat pyssy ja radio. Oikean elämän vakoojat ovat kautta aikain käyttäneet ties millaisia mielikuvituksellisia vempaimia. Joka tapauksessa, hyvä leffa ja toivottavasti seuraava pistää vieläkin paremmaksi.

Ja sitten vielä ne pakolliset lempparit:

Paras Bond: Sean Connery
Paras leffa: Pallosalama (niukasti)
Paras teemamusa: The Man with the Golden Gun tai For Your Eyes Only
Paras Moneypenny: Lois Maxwell (helposti)
Paras Q: Desmond Llewelyn (helposti)
Paras M: Judi Dench
Paras pahis: Jos Jawsta ei lasketa niin joko Renard tai Telly Savalasin versio Blofeldista.

Ja jos suotte anteeksi, niin aion nyt tyhjentää pääni kaikesta Bondiin liittyvästä. Kun katsoo 3 viikon ja 2 päivän ajan saman sarjan samoja kaavoja toistavia leffoja niin alkaa kaivata vaihtelua. Palataan asiaan vuonna 2015.
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 17, 2013, 22:59:01 kirjoittanut Hämppyli »
"If we're going to be damned, let's be damned for what we really are."

Captain Jean-Luc Picard

Poissa Ana

 • Vuotislainen
Vs: James Bond 007
« Vastaus #55 : Heinäkuu 01, 2015, 23:41:45 »
En oo välttynyt näkemästä näitä leffoja, televisiosta tullut niitä sen verran ahkerasti. Monia Bond-leffoja olen siis nähnyt ja pidän leffamusiikista. Kultainen silmä ja Tri No on ainakin hyviä leffoja. Omistan 13 Bond-elokuvaa mutta kaikkia en ole vielä nähnyt.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 14, 2015, 13:07:38 kirjoittanut Ana »

Poissa Hämppyli

 • Näsäviisas-
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: James Bond 007
« Vastaus #56 : Marraskuu 03, 2015, 21:52:24 »
Eilen käväsin uusimman Bondin, Spectren, katsastamassa. Pienenä muistutuksena tähdennän, että en ole mikään Bondien varsinainen fani ja Craigin aikakauden aikaisemmista leffoista Skyfall oli ainoa josta pidin. Ottakaa tuo huomioon, kun vertaatte omaa mielipidettänne minuun.

Jos leffaa jotenkin pitäisi kuvailla, niin sanoisin, että tuntuu vähän siltä kuin oltaisiin käytetty Conneryn aikakauden käsistä, mutta pidetty Craigin aikakauden tunnelma/tyyli kuvatessa. Yliampuvat toimintakohtausket, pahikset ja one-linerit sallitaan, kunhan Bond tekee sen nyrpeä ilme naamallaan ja vakavia teemoja koitetaan käsitellään siinä sivussa. Huomaa, että käsikirjoittajia oli neljä, sillä vähän kaikkialle kuljetaan ja monia juonenkäänteitä nostetaan esille ilman, että mihinkään kunnolla syvennytään. Leffa selvästi haluaa käsitellä sellaisia teemoja, kuin turvallisuus vs. yksityisyys, millainen on tappajan psyyke ja voiko Bondin kaltainen mies elää normaalia elämää, mutta punainen lanka puuttuu täysin. Minulla ei ole hajuakaan minkä noista oli tarkoitus olla ns. leffan pääteema, eikä leffa muutenkaan päädy niitten kanssa kummempiin johtopäätöksiin kuin "pahat ihmiset tekevät pahoja asioita" - tyylisiin itsestään selvyyksiin. Pituuttakin on aivan liikaa ja ihan kivuttomasti matskua voisi trimmata tuommoiset 20 minuuttia.

Tarina noin yleisesti pysyy tästä huolimatta kasassa. Pystyin seuraamaan ihan hyvin mitä tapahtui ja missä mentiin, juoniaukkoja tms. en nyt ainakaan näin ekalla katsomiskerralla huomannut, eikä yhtä paljastusta (josta puhun alla spoilereissa) lukuunottamatta leffalla ole varsinaisesti huonoja ideoita. Tiukempi ote leikkaamossa tai yksi uudelleenkirjoitus käsikselle olisi vain tarvittu. Ja koska tykkään Bondeistani enemmän humoristisina (kunhan Kuolema Saa Odottaa - tyyliseksi perseilyksi ei mennä) kuin itsensä liian vakavasti ottavina kurttuiluina, niin minä otin muutamien aikaisempien Bondien fantastisempien elementtien palauttamisen (jonka Skyfall toki jo vähän aloitti) avosylin vastaan.

Näyttelijäsuoritukset olivat ihan kiitettäviä. Craig ei vieläkään ole (ja tuskin koskaan onkaan) Bondeista lemppareitteni joukossa, mutta tämä vetää roolinsa vähän elokkaammin kuin aikaisemmin. Siinä missä Judi Denchin M oli tomera bisnesnainen, joka pystyi verbaalisesti pistämään Bondille hanttiin, Ralph Fiennessistä näyttäisi tulevan M, joka pystyy tarvittaessa likaamaan kätensä ja auttamaan Bondia kentällä, joka on ihan mielenkiintoinen uusi suunta hahmolle. Hipsteri-Q ei hirveästi Skyfallissa sytyttänyt, mutta Ben Whishaw osoitti tässä leffassa olevansa ihan symppis tyyppi, kun sai kunnollista matskua työskenneltäväkseen. Ei tämä vieläkään Desmond Llewelyä voita, mutta ne ovatkin isot saappaat täytettäviksi. Aiemmin en pystynyt nimeämään lempi Bond-tyttöä, kun niistä jokainen oli joko helposti unohdettava tai ärsyttävä, mutta nyt saatan kallistua Léa Seydouxin Madeleine Swannin puoleen. Hahmo ei ole paperilla ihmeellinen, mutta Seydouxin karisma tekee tästä ihan kivan hahmon ja "Bondin todellisena rakkautena" tämä on paljon uskottavampi kuin Eva Green. Christoph Waltz tekee kaikkensa tehdäkseen pahis hahmostaan mielenkiintoisen, mutta tällä on hyvin vähän ja hyvin ohutta materiaalia työstettävänään. Tämä on selvästi hahmo, jonka pitäisi sallia olla yliampuva, jotta jotain jäisi mieleen, mutta homma vedetään tässä suhteen aivan liian vakavasti. Samasta syystä Dave Bautista, joka pelastaa paljon charmillaan ja tämän hahmo on ideatasolla kiva paluu Jaws -tyylisiin kätyreihin, ei hirveästi säväytä.

Se täytyy myöntää, että Spectre on visuaalisesti komea elokuva. Moni kohtaus ja maisemakuva näyttää oikein nätiltä, ja toimintakohtaukset olivat lennokkaita (usein kirjaimellisesti). Etenkin alkutekstejä edeltänyt pätkä jäi mieleen, kun kamera ilman leikkauksia seuraa rikollispomoa varjostavaa Bondia keskellä karnevaalia. Joo, ei tartte huomauttaa, että ei sitä oikeasti pötköön kuvattu vaan jotain editointitemppuja käytettiin, mutta pidetään nyt osa taikuudesta elossa  ;)

Sitten muutama spoilerikommentti, jotka kaikki koskevat Waltzin hahmoa ja tämän pyörittämää organisaatiota:

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Vaikka olenkin keskittinyt negatiivisiin asioihin, niin en minä Spectreä kokonaisuutena inhonnut. Se oli melko sekava soppa, jonka liemeen oli vähän kaikkia aineita heitetty, mutta nälkä lähti. Leffa jaksoi viihdyttää ihan kivasti ja se on Craigin Bondeista toiseksi paras. Kaikista Bondeista se on luultavasti jossain keskellä eikä minulla ole mikään kiire nähdä sitä uudelleen, mutta toisaalta voisin sanoa saman monista klassisistakin Bondeista. Jos olet Bond - fani, niin älä anna negatiivisten arvostelujen pelottaa sinua pois, mutta älä myöskään nosta odotuksia liian korkealle.
"If we're going to be damned, let's be damned for what we really are."

Captain Jean-Luc Picard

Poissa Ana

 • Vuotislainen
Vs: James Bond 007
« Vastaus #57 : Marraskuu 07, 2015, 12:38:48 »
Hämppyli, wow kuinka vuodatat tekstiä! Viimeksi tungin tähän keskusteluun niukalla kommentilla mainiten, etten ole täysin pihalla mutten kokonaan perilläkään jokaisesta elokuvasta. Btw yksi Bond-kirja löytyy hyllystä, mutta en ole sitä lukenut. Kaikkia elokuvia en ole nähnyt, argh piinaa ajatus, milloin ehdin? Hämppylille pisteet siitä, että pidit Bond-leffaputken ilman isoja taukoja! Halle Berryn leffaroolista sen verran, että vaikka nainen on kaunis, ihmettelen miksi häntä arvostetaan niin paljon juuri näyttelijän ammatissa. Skyfall tuli katsottua neljän porukassa, ihan parasta! (Kuulee kaikkien kommentit ja mielipiteet heti)
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 06, 2016, 12:30:08 kirjoittanut Ana »

Poissa Hämppyli

 • Näsäviisas-
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: James Bond 007
« Vastaus #58 : Marraskuu 08, 2015, 10:09:17 »
Kiitos kehuista Ana, mutta muistuttaisin, että kirjoitin ekan viestini kaksi vuotta sitten ;)
Tuolloin "nautin" välivuodesta, joten kun päivä oli vietetty koulu/työpaikkaa hakien, sitä ehti kivuttomasti leffoja katsella. Nykyisin koulutöitä, kokeisiin lukua ja iltavuoroja riittää sen verta, ettei vastaavaa urötyötä jaksaisi tai ehtisi.
"If we're going to be damned, let's be damned for what we really are."

Captain Jean-Luc Picard

Poissa Kynttiläkäärme

 • Syksyn liekki
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: potioncharm26553
 • Tupa: Luihuinen
Vs: James Bond 007
« Vastaus #59 : Helmikuu 25, 2018, 11:25:57 »
En aikoinaani ollut katellut yhtään Bondia, mutta vuosi sitten mieheni kanssa alotettiin ihan minun uteliaisuudestani pitämään Bond maratoni. Tulin kyllä kerralla James Bond faniksi. Suosikkibond näyttelijäkseni nousi Pierce Brosnan, toisena äärimmäisen karismaattinen Sean Connery. The Spy who loved me on elokuvista yksittäin yksi suosikkejani ja kyllä Roger Moorr Bondina on kyllä kanssa hyvä. Vasta Skyfallin aikana aloin pitämään Damiel Craigista Bondina. Jude Dench on miulle ikuinen M ja kyllä kyyneleet valuivat hänen kuollessaan Skyfalissa. Tomorrow never die on siltikin suosikki Bond leffani. Oma lukunsa on tietty Bond tunnarit. Niistä top 3 on You know my name, Goldeneye ja Thunderball.