Kirjoittaja Aihe: James Bond 007  (Luettu 25983 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Hattara

 • Ankeuttaja
James Bond 007
« : Toukokuu 11, 2003, 16:28:41 »
Tuli katsottua muutama Bond putkeen ja haluaisinkin kysyä mikä niistä on mielestäsi paras ja miksi?
Kuka on paras Bond?
Mielestäni paras elokuva on ehdottomasti Moonraker - Kuuraketti.
Miksi? No... ensinnäkin se on niin hauska ja poikkeaa muista Bond-leffoista. Toiseksi siinä on ah, niin ihana Rautahammas alias Jaws, jolla on niin suloinen hymy  :D . Kolmanneksi Monnrakerissa näyttelee ehdottomasti paras Bond eli Roger Moore  :) .
Vastailkaa ja kertokaa mielipiteenne.

Joo vanhat Bondit on ehdottomasti parhaimpia. Näyttelijöidenkin muunkin ansiosta. Vanhoissa Bondeissa ei ole vielä niitä omituisia apuvälineitä joita tuskin koskaan voitaisikaan toteuttaa (muutamaa hassua lukuunottamatta). Ja vanhoissa Bondeissa naisilla on niitä jänniä kampauksia.
Uusimmassa Bondissahan on näkymätön auto (melkein kirjoitin lentävä, lukenut liikaa Potteria). Toisaalta ei Bondien tarvikaan olla kovin uskottavia.
Pierce Brosnan todellakin häiritsee. Hän ei vaan tunnu samalta kuin Roger Moore. Tai Sean Connery :D

/Meneg siirtää

Ja Nefs kehottaa pohtimaan Bondeja myös yleensä eikä vain vastailemaan kysymyksiin- kiitos.

Sleeping Sun

 • Ankeuttaja
James Bond 007
« Vastaus #1 : Toukokuu 11, 2003, 22:08:26 »
Vanhat Bondit ovat mielestäni paljon parempia kuin uudet.
Johtuen näyttelijästä.
Omasta mielestäni ainoa oikea Bond on Sean Connery.
Ei Roger Moorekaan huono ole mutta Pierce Brosnan (miten se kirjoitetaan?) ei oikein kolahda. :)
Paras Bond on varmaan Pallosalama tai sitten Erittäin Salainen.

Pallosalamassa on kiva juoni ja Sean Connery. (;

Erittäin Salaisessa on kanssa hyvä juoni ja elokuvan toteutus on hyvä.
Roger Moore näyttelee roolin mielestäni hyvin.

Kotona on kaikki Bondit nauhalla ja niitä tulee katsottua aika usein.
Bondit ovat siis mielestäniä hyviä ja niissä on yleensä ihan hyvä juonikin.

Colin Kriivi

 • Ankeuttaja
James Bond 007
« Vastaus #2 : Joulukuu 30, 2003, 12:54:59 »
Samaa mieltä teknisyyden suhteen. Aina kun katon jonkun uuden Bondin, niin asetan kaiken huipputeknologian kyseenalaiseksi. Eihän sitä luonnolleen voi, mutta kun ne on ihan liian epäuskottavia ne uudet Bond-vempaimet..

Roger Moore on se aito Bond. Paras. Sean Conneryllä on liikaa rintakarvoja ja Brosnan mättää ihan muuten vaan. Puhumattakaan siitä-jonka-nimeä-ei-kukaan-muista, joka näytteli elokuvassa "The Spy Who Loved Me"! Se näyttää ihan apinalta. Eikä se leffa muutenkaan mikään hyvä ollut, juoni eteni madellen. Jätin lopun katsomatta. Sitten on vielä se yksi näyttelijä, Timothy Dalton, muistaakseni. Sen leffoja en oo nähnyt.

Hmm, en ole oikeastaan mikään Bond-fani. Elokuvien juoni toistuu aina samana: alkutilanne, missä Bond on juuri *krhm*, "M" soittaa, Bond lähtee matkaan, saa jonkun oudon välineen Q:lta, Bond menee urkkimaan, tapaa pari naista, juoksee kipin kapin pois koska herra IsoKiholla on iso, pelottava kätyri, tappelua, uusi yritys, tappelua, Bond joutuu vangiksi, pelastuminen, tappelua, Bond estää IsonKihon suunnitelman tuhota maailma, täpärä pako, *krhm* ja lopuksi herra IsonKihon pelottava kätyri tulee tappamaan Bondin siinä kuitenkaan onnistumatta. Blaah.

Mutta juuri ne pienet erot näissä juonikuvioissa tekevät elokuvista aitoja, ihan OK Bond-leffoja. Sekä tietysti Moore.

Mara

 • Ankeuttaja
James Bond 007
« Vastaus #3 : Tammikuu 02, 2004, 11:06:18 »
Paras ja ainoa Bondi on Sean Connery. Pidän Moorestakin, mutta Connery on paras. Minä en pidä yhtään siitä George Lazenbystä enkä Pierce Brosmanistä ne ei vaan kolahda.
   Minä tykkään Bondeista koska niissä on Toimintaa, huumoria ja romantiikkaa.
Paras on ehdottomasti kaikkien aikojen ensimmäinen Bond elokuva "Tohtori Ei".
 
 Mutta paras kappale on Tina Turnerin Goldeneye.

 En ole nähnyt melkein mitään niistä uusista. Luin jostain netistä (en muista mistä), että vesiskootteri ja monia muita teknisiä laitteita olisi keksitty Bond elokuvien ansiosta. Pitääköhän toi paikkansa?

Huonoin Bond elokuva on "The Spy Who Loved Me". tuon loppu on kyllä kaikista Bond elokuvista mieleen painuvin.

Spoiler yllä mainitusta elokuvasta

Bond menee siinä naimisiin ( ei yhtään bondmaista) sen jonkun kreivittären kanssa, jonka viholliset kumminkin ampuu lopussa. Surullinen toiminta ja rakkaus elokuva.

Mara

 • Ankeuttaja
James Bond 007
« Vastaus #4 : Elokuu 01, 2004, 16:09:00 »
Metro-lehti (huom. Amerikan Metro, ei Suomen ^^) 26.7.2004

Lainaus käyttäjältä: "[url=http://blackpearl.board.dk3.com/2/viewtopic.php?t=93&start=15
whateva[/url]"]
I'm 007 Orlando

Orlando Bloom is to play a young James Bond in a new film about the secret agent's early years, it was reported yesterday.
The british actor (pictured) has been signed by Miramax to star in the movie, about Bond's college days after being expelled from Eton. Bloom, 27, went straight from acting school into a major role in The Lord of The Rings trilogy...

Yeah, I kinda like that ^^ Olisi ollut kauheaa jos Orlando olisi pistetty näyttelemään aikuista Bondia, mutta tuo on ihan jees.

Myös Digital Spy kirjoitti asiasta:

Bloom. Orlando Bloom.
Orlando Bloom 'to play young Bond'


Orlando Bloom is being lined up for the role of James Bond in a movie chronicling his early years, according to various reports today. Rumours were abound earlier this year that producers were trying to sign up the heartthrob as a replacement for Pierce Brosnan in order to appeal to younger audiences. Now it seems that a new project is being developed that would see Bloom play Bond at college age, following the super-spy's adventures after he is kicked out of Eton. Brosnan, meanwhile, is committed to at least one more outing as the more mature Bond.Eli orlando bloom on valittu nyt uudeksi Bondiksi!!! EEIII!!!!!!!

Williska

 • Ankeuttaja
James Bond 007
« Vastaus #5 : Elokuu 01, 2004, 16:27:30 »
Lainaus käyttäjältä: "Sirius"
Eli orlando bloom on valittu nyt uudeksi Bondiksi!!! EEIII!!!!!!!


Vaikka pidänkin Orlandosta, niin bondiksi hänestä ei ole. *ei millään osaa kuvitella sellaista*

Tänään satuin lukemaan maikkarin tekstikanavan sivuilta, että Eric Bana olisi ehdolla Bondin rooliin. Lisäksi nelosen tekstikanavalla kerrottiin, että Bondin roolin jatkajaksi kaavailtiin muistaakseni ainakin Jude Lawta.

Poissa ATK

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • BiteFight
James Bond 007
« Vastaus #6 : Elokuu 03, 2004, 09:19:20 »
Niin ja nythän on Brosnan lopettanut Bondina olemisen. Uusi taisi olla se HULKin esittäjä Eric Bana.

Bondeista perhain oli minun mielestäni Kun maailma ei riitä. Paras Bondi on Brosnan, Connery ja Moore (kaikki yhtä hyviä, tuo siis ei ole mikään parhain järjestys)

Shopaholic

 • Ankeuttaja
James Bond 007
« Vastaus #7 : Lokakuu 29, 2004, 20:57:41 »
Minä taidan jäädä täällä vähemmistöön, pidän eniten nimittäin uusimmista Bond-leffoista. En osaa sanoa mistä se johtuu, yksi syy voisi olla se, että takaa-ajo yms. kohtaukset ovat niissä visuaalisesti hienompia.

Näyttelijöistäkin suosikkini on uusimmasta päästä, Brosnanissa on sellaista tyyliä ja charmia, jota ei muista Bondin esittäjistä löydy.
Tosin pidän myös Mooren Bondista, Moore tuo hahmoon mukavasti huumoria. Mutta eikös Moore joutunut käyttämään juoksukohtauksissa sijaisnäyttelijää, koska hänen juoksutyylinsä oli outo?

Ja lopuksi ihan pakko vannoutuneena Bond-fanina huomauttaa, että Sirius, mainitsemasi "huonoin Bond elokuva" on nimeltään On Her Majesty's Secret Service, mielestäni se on huono vain siksi, että siinä on pääosassa George Lazemby, joka ei ole yhtään Bondin näköinen. The Spy Who Loved Me -leffassa Roger Moore oli Bond.

Poissa Tunturipöllö

 • Tuplanolla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • That last hand... nearly killed me.
James Bond 007
« Vastaus #8 : Lokakuu 16, 2005, 22:04:48 »
Seuraavaksi Bondiksi on nyt sitten varmistettu Daniel Craig, elikäs tämän näköinen heppu:
http://www.sonypictures.com/movies/casinoroyale/pr/craig_bond.jpg

Itse en oikein vakuuttunut, mutta ehkä kampauksella ja maskeerauksella saadaan vähän karismaattisempi agentti, nykyinen kun näyttää sellaiselta kliseiseltä pahikselta.
Shaken, not stirred.

alcor

 • Ankeuttaja
James Bond 007
« Vastaus #9 : Marraskuu 25, 2005, 22:39:26 »
Olen ikuinen James Bond -fani. Ihastuin Bondeihin kun joskus aikaa sitten tuli kamalasti Bondeja telkkarista ja olen nähnyt niitä ihan miljoonittain, että en enää itsekään muista kaikkia mutta lemppareitani ovat mm.
Dr. No,
You only live twice,
Diamonds are forever,
Never say never again,
Goldfinger,
The man with the gold gun,
Octopussy,
Live and Let Die,
Moonraker,
Goldeneye,
Tomorrow never dies,
The World is not Enough...

Niitä on enemmänkin mutta en nyt kyllä muista tältä istumalta. Lemppari Bondini on ehdottomasti Sean Connery<3 Rakastan hänen James Bondiaan. Ja nykyaikaiset Bondit häviävät ehdottomasti vanhoille, ihanille Bondeille, joissa oikeasti oli juonta ja ne Bondit vaan rakastavat työtänsä. Bondeissa on sitä jotain miun mielestäni. Olen aina tykännyt toiminnasta ja vanhan ajan toiminta on parasta:D

Sen lisäksi olen lukenut kymmenittäin 007-kirjoja, jotka ovat melkein yhtä hyviä kuin leffat, mutta leffoissa on sitä jotain. Yhtäkään leffaa en ikinä televisiosta missaa. Rakastan<3 Fanitan<3 Jamesit rokkaa. Sean Connery rokkaa.

Arwen's Light

 • Ankeuttaja
James Bond 007
« Vastaus #10 : Marraskuu 26, 2005, 12:02:31 »
Heh^^ Bondit. Miksiköhän en ole tänne aiemmin kirjoitellut?

Suoraan sanottuna, bondit ovat kyllä erittäin surkeita elokuvia. Mutta juuri sen takia niitä onkin huvittavaa katsoa. Mies joka selviytyy aina jokaisesta vaaratilanteesta, ja iskee uuden naisen joka kolmas sekunti. Hupaisaa^^
Joskus ihan pikkutyttönä aloin katsomaan Bondeja. Mutta ne silloiset Bondit olivat niitä vanhoja ja vielä huonompia kuin nylyiset. Ja silti katsoin vaan niitä. Ehkäpä juuri sen takia, että James Bond selviytyi aina viime tipassa.

Mutta joo. Todellisuudessahan kukaan ei voisi selviytyä samalla tavalla kuin James Bond, mutta se nyt onkin vain elokuvaa. Mutta joskus kyllä oikein huvittaa kun katselee, kuinka kaikki muut kuolee, mutta Bondissa vain vieläkin henki pihisee^^
Minä muuten kuulin että Danil Radcliffeä olisi pyydetty johonkin James Bond elokuvaan, jossa kerrottaisiin Bondista nuorena. Mutta saattaa hyvinkin olla että olen ymmärtänyt asian väärin, tai että olen kuullut väärin. Tai sitten muistan väärin^^

Shenera

 • Ankeuttaja
James Bond 007
« Vastaus #11 : Marraskuu 26, 2005, 12:11:19 »
Olen joskus katsonut, juuh.

Ihan hyviä ne on,  mutta ei todellakaan mitään parhaimpia elokuvia.
Yhdyn edelliseen ^___^

Parasta Bondia en oikein osaa sanoa, siitä on aikaa kun viimeksi olen katsonut :/

Olen kuullut jotain (tai siis lukenut) että nyt olisi suunnitteilla uusi Bond, joka kertoo 007 nuoruudesta. Daniel Radcliffea (<3) ja jotakin muuta henkilöä on suunniteltu Bondiksi. En tosin tiedä onko totta, mutta ilman muuta toivoisin että Danielista tulisi Bond ^^ Potterista Bondiksi *tsih*
Ja ilman muuta menisin elokuviin sitten katsomaan (jälleen taas Danielin takia).

Poissa Ginger

 • Tyy
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Melko yksinkertainen
 • Tupa: Puuskupuh
James Bond 007
« Vastaus #12 : Tammikuu 17, 2006, 07:43:40 »
Ugh, James Bondit... Voiko itseään toistavempaa elokuvasarjaa enää olla?

Veljeni on täysin hurahtanut Bondeihin, kun taas itse en niitä pitkälti voi sietää. (Vain muutama Bond saa hymyn huulilleni ja pyllyn pysymään penkissä aina elokuvan loppuun asti) Suuri osa keksinnöistä on pitkälti naurettavia ja Bond-tytöt, jotka lankeavat superagentin käsivarsille tuosta vain, säälittäviä.

Oikea Bond on mielestäni Connery, mutta paras ja hauskin ehdottomasti Roger Moore [lausutaan Roser Moor]. Hän onkin Bondina "suosikki-Bondeissani" 007, Rakastettuni ja Kuuraketti. Molemmistahan löytyy myös hammaspahis Jaws, siinä vasta kunnollinen vastustaja.

Brosnan näyttää Bondilta, mutta ne Bondit, missä hän on ollut, ovat jo niin mauttomia ja täynnä erikoistehostemässäilyä, ettei kuvissa ole enää yhtään sitä samaa viehätystä kuin Seanin aikaisissa pätkissä, joissa kaikki tarvittava löytyi kengästä. Myös kaikki vanhat keksinnöt lyövät minusta ne vanhat.

En oikein tiedä tästä uudesta Bondista. Hän ei näytä superagentilta, jonka jalkoihin naiset lankeavat. (No jaa, ei George Lazembykään ollut mikään kuningasvalinta) Katsotaan nyt ja kuunnellaan, mitä pikkuveli hänestä ruikuttaa...

//En edelleenkään ole nähnyt uusinta Bondia, mutta täytyy sanoa, katsastin kunnolla tuon "Hänen majestettinsa salaisessa palvelussa" ja TYKKÄSIN enemmän kuin monista muista Bondeista. Kerrankin James oli INHIMILLINEN!
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 23, 2007, 19:36:55 kirjoittanut Ginger »
Those who don't believe in magic will never find it.
~ Roald Dahl ~
Ikuisuusprojekti

Scarlett

 • Ankeuttaja
James Bond 007
« Vastaus #13 : Tammikuu 23, 2006, 00:32:40 »
Olen EHDOTTOMASTI sitä mieltä että vanhat Bondit ovat miljoona kertaa parempia kuin uudet. Uusien Bondien idea tuntuu olevan se, että räjäytellään ja melskataan mahdollisimman paljon, ja vanhojen bondien idea tuntuu ikään kuin hävinneen ihan kokonaan.

Sean Connery on mielestäni kaikkein paras Bond, ja sattuu tämä herra muutenkin olemaan yksi lempi näyttelijöistäni.

Kaikkein eniten olen tähän mennessä tykännyt Goldfingeristä. Muistan sen jo varmaan ulkoa. :)

Salmakia

 • Ankeuttaja
James Bond 007
« Vastaus #14 : Helmikuu 03, 2006, 12:31:25 »
Ei se Piercen ulkonäkö niitä vielä vanhalle tasolle kyennyt palauttamaan.. Siinä missä GoldenEye oli ihan jees leffa niin sen jälkeen mentiinkin tasaista alamäkeä. Pidätkö Die Another Daytä oikeasti jotenkin kunnollisena ja laadukkaana Bondina? Fanien keskuudessa se on melko yksimielisesti huonoin koskaan ilmestynyt.

Saas nähdä millainen on Casino Royale. Luulen että jatkaa Brosnan -linjalla. Harmi ettei Craig näytä Bondilta juuri lainkaan, mutta ehkä siihen tottuu. Kirja pitää lukea ainakin ennen ja nähdä viimein se parodia Casino Royale.

Poissa Rain Wild

 • Kissankorkuinen
 • Vuotislainen
 • Ähäkutti!
James Bond 007
« Vastaus #15 : Marraskuu 17, 2006, 14:47:54 »
Nostanpas nyt tämän topicin täältä topicmeren syövereistä, kun alkaa olla ajankohtaista.

Elikkästä. Uusin James Bond, numero 21, Casino Royale on saanut ensi-iltansa täällä Britanniassa, ja Suomessa ensi-iltaa odotellaan 24. päivälle. Itse odottelen malttamattomana joulukuuta, jolloin tuon kyseisen elokuvan meinaan siellä koto-Suomessa käydä katsomassa.

James Bond on ollut osa elämääni ihan niin kauan kuin muistan, isän 'aivopesun' ansiosta. Iskä nimittäin oli mestari taikomaan jostain Bondeja aina, kun oli viikonloppuisin tylsää ja harmaata, ja niitä tulikin iskän kanssa tuijotettua jo hyvin nuorelta iältä - voisi siis sanoa, että kasvoin Bondeja katsellen. Tiedä sitten, kuinka korrektia se oli opettaa seitsenvuotias tyttönen katsomaan agenttielokuvia, mutta eipä tuo minulle suurempia traumoja ole jättänyt, ainoastaan rakkauden dekkareihin ja jännitykseen.

Yksi syy miksi niin rakastan Bondeja, on juoni. Se on aina lähestulkoon sama, jokaisen Bondin peruskaava on niin tuttu ja turvallinen, että se rauhoittaa ja antaa jotain lohtua ja pysyvyyden tunnetta. Bond saattaa vaihtua, mutta juoni pysyy pohjimmiltaan samana - päättömänä ja ah-niin-ihanan-toiminnantäyteisenä. Femme fataleja ja venäläisiä pahiksia. Niinhän se usein menee. Minä nautin suunnattomasti, vastapainona vähän 'fiksummille' elokuville.

Suosikki-Bondini on aina ollut se aito ja alkuperäinen - Sean Connery. Muut ovat aina tuntuneet enemmän tai vähemmän puisevilta. Pierce Brosnan tosin oli mielestäni ihan onnistunut valinta tuomaan James Bond 2000-luvulle. Suosikkini elokuvista onkin edelleen Pierce Brosnanin ja Sean Beanin tähdittämä GoldenEye - ja ihan vain puhtaasti siitä syystä, että se on aina ollut suosikkini. Se ei välttämättä ole juoneltaan se kaikkein ovelin, mutta se vetosi aikoinaan pienen tytön ajatusmaailmaan, ja se riittää minulle.

Mutta mutta, Daniel Craig. Itse olen nyreissäni tämän vaalean ja sinisilmäisen näyttelijän valinnasta, sillä en millään näe häntä flirttailevana naistenkaatajana. Kaikki still-kuvat uudesta Bondista ovat lähinnä itkettäneet, varsinaista elokuvajulistetta lukuunottamatta. Sehän on, jälleen kerran, cooliuden ja tyylin ruumiillistuma. Mitä suuremmalla todennäköisyydellä ennakkoluuloni osoitetaan vääriksi ja Daniel Craig osoittautuu loistavaksi 'Bond legacyn' jatkajaksi, ja olen varautunut siihen. Olen valmis syömään sanani ja tekemään virallisen anteeksipyynnön, mutta näin ennakkoon olen erittäin, erittäin skeptinen.

Kauhunsekaisin tuntein siis odottelen, malttamattomana, mutta pienellä varauksella.

Areena on (jälleen) teidän.
Permission to shout "Bravo" at an annoyingly loud volume, sir? | Would you mind holding my metaphor for a second?

Poissa Tunturipöllö

 • Tuplanolla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • That last hand... nearly killed me.
James Bond 007
« Vastaus #16 : Marraskuu 17, 2006, 17:04:25 »
Casino Royale on minulle tänä vuonna SE elokuva. Ensimmäisestä teasertrailerista lähtien olen odottanut ensi-iltaa innolla.

Olin aluksi aika epäilevä Craigin suhteen, mutta kun ensimmäisen kerran näin miehen smokki päällä niin vakuutuin. Näyttelijänäkin loistava.

Casino Royalen tarina(joskin sitä on leffaan muokattu) on kirjassa ainakin erinomainen. Leffan ennakkomateriaali ja muu hypetys takaa että ensi perjantaina olen teatterissa vaikka henki menisi.
Shaken, not stirred.

Poissa castlevania

 • Enterpricen kapteeni.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Nihilisti.
 • Tupa: Tuvaton
James Bond 007
« Vastaus #17 : Marraskuu 17, 2006, 18:23:17 »
Kyllähän ne 60-luvun Bondit ovat ehdottomasti parhaita, varsinkin Kultasormi. Pienestä pitäen olen tuntenut Bondit ja kyllä varsinkin suosikkiBondini kuuluvat suosikkielokuvieni valittuun joukkoon. Minulle edelleenkin ainoa ja oikea Bond on Sean Connery. Miehen näyttelijäntaitoja ei voita mikään.

SuosikkiBondelokuvani: 007 ja Kultasormi, 007 ja pallosalama, 007 ja kultainen ase, 007 ja kuuraketti, 007 ja kultainen silmä.
"Oh, my offense is rank, it smells to heaven! It hath primal elder curse upon it; the brother's murder.

anin

 • Ankeuttaja
James Bond 007
« Vastaus #18 : Marraskuu 28, 2006, 15:39:45 »
Minusta Elä ja anna toisten kuolla on yksi parhaimmista Bond- leffoista. Juoni on tyypillinen bond juoni, mutta jotenkin se vain säväytti.
Roger Moore on tässä debyytissään karismaattinen ja hyvännäköinenkin. :D  
Joissain tilanteissa elokuva on oli koominen esim. lopussa kun Kananga täyttyi ilmalla ja poksahti. :P
Minusta vanhemmat Bond leffat on parempia näiden "mielenkiintoisten" laitteiden kuten haipatruunan ja uskottavuuden ansiosta. Uusimmat elokuvat on mennyt enemmän erikoistehosteilla leikkimiseksi.

Uusinta Bondia ajatellen oli hieman totuttelemista "uuden ulkonäön" sulattamiseksi, mutta nyt Graig tuntuu hyvältä valinnalta Bondiksi.
juoni Casino Royalessa oli mielenkiintoinen.

Quende

 • Ankeuttaja
James Bond 007
« Vastaus #19 : Marraskuu 30, 2006, 20:59:13 »
En osaa sanoa, kuka on lempinäyttelijäni Bondeissa tai mikä 007- leffoista on paras. Mutta täytyy sanoa, että vanhat Bondit ovat suorastaan naurettavia; kuinka Bondi tekee kaiken oikein ja aina täydellisesti eikä koskaan sorru virheisiin, se miten yksi toisensa jälkeen naiset vajoavat tämän eteen ja pitävät tätä ylijumalanaan. Kaikki se on niin naiivia, ettei sanotuksi saa.
Henkilökohtaisesti pidän Casino Royalesta. Jos nyt pitäisi sanoa niin ehkä se olisi paras elokuva, joka sarjassa ollaan tehty.
Oli virkistävää, että Bondi tuotiin 2000-luvulle. Plussina myös se, että jätettiin monet naurettavat asiat pois, kuten juuri se, ettei Bond muka koskaan tee virheitä. Tässä elokuvassa hänet oli kuvattu inhimillisemmäksi vaikka saman aikaisesti pidettiinkin tämän kovaa ulkokuorta pystyssä. Myös Bondin juoma oli vaihtunut, tupakka oli heitetty pois. Näistä muutoksista voi olla montaa mieltä. Joidenkin mielestä vanhoja tuttuja kaavoja ei saisi missään nimessä poistaa, mutta minä taas olen sitä mieltä, että uudistusten myötä Bond heräsi uudestaan eloon. Bondin täytyy olla edes joten kuten uskottava.
Myös uudesta näyttelijävalinnasta voi olla montaa mieltä. Eihän Daniel Graig tavallaan vastaa odotuksia; hän ei ole pitkä ja tumma. Siitä huolimatta hän piti minusta hyvin Bondin roolia pystyssä.

Poissa Tappajan haaska

 • reipas ja lahjakas
 • Vuotislainen
 • Kenenkä kanssa?
James Bond 007
« Vastaus #20 : Joulukuu 12, 2006, 16:40:55 »
Ensikosketukseni 007:n legendaariseen maailmaan sain muutaman vuoden takaisen Bond-maratonin aikaan. Silloin suosikki-agentikseni nousi Roger Moore. Hänen puolestaan puhuivat äitini sekä humoristinen ote rooliin, lisäksi ensimmäinen näkemäni Bond oli Octopussy ja niinhän se on, että ensimmäinen on se ainoa oikea, vaikkei alkuperäinen olisikaan. Maratonin ansiosta syntyi luottamukseni Bond-elokuvien laatuun. Ne eivät ehkä ole loogisimpia tai nerokkaimpia teoksia, mutta voin luottaa niiden viihdyttävyyteen ja hyvään oloon lopputekstienkin jälkeen.

Mielestäni yksi mielenkiintoisimmista ominaisuuksista James Bondia koskevissa taltioinneissa ovat alkutekstien ympärille rakennellut elämää suuremmat musiikkishow’t. Kaikki eivät tietenkään ole onnistuneita, mutta suuri osa on kiehtovaa katsottavaa (tai ainakin kuunneltavaa). Ehkä mieleenpainuvin aloitus on Live and let die :n palavat päät. Oikeastaan ahdistavaa katsottavaa…  Mutta ah niin tyylikäs paroni Samedi kompensoi tilanteen myöhemmin. Ajatuksensa puolesta Live and let die on muutoinkin yksi parhaista Bondeista.

007 tuli jälleen ajankohtaiseksi, kun Maikkari näytti Bond-elokuvia syöttinä ennen Casino Royalen ensi-iltaa. Tämä pienoismaraton vei Roger Mooren johtoaseman. License to kill mullisti maailmani, sillä näin ensimmäistä kertaa Timothy Daltonin Bondina (tai yleisesti ottaen koko Daltonin ensimmäistä kertaa.) Dalton iski melkein heti ulkonäkönsä puolesta, eikä herraa ympäröivä elävä kuvakaan huono ollut. Näin ’ei ensimmäinen eikä alkuperäinen’ syrjäytti ensimmäisen. Jäljelle jäi nälkä nähdä lisää Bondeja, Daltonilla tai ilman ja sehän Maikkarin tarkoitus olikin.

Eräänä kauniina sunnuntaina lähdin äidin ja tämän miesystävän kanssa katsomaan Casino Royalen.  Mitä tapahtui? Toinen vallankumous Bondien saralla: uusi ihastus Timothy Dalton sai tehdä tilaa Daniel Craigille. Jaetun sijan leijonan osa meni ikään kuin Craigille. Herrassa oli sitä jotain, ja nyt vanhojen Bondien juonta ja toteutusta pääsee kunnolla kyseenalaistamaan. Kalevan Juhani Nurmea siteeratakseni: ”Casino Royale ei ole pelkästään loistava Bond. Se on loistava elokuva.” Kaikki on jotenkin eleganttia ja äärimmilleen vedetyn tyylikästä. Pahis on silkkaa kylmää värettä, eikä kenessä muussakaan ole mitään vian kaltaista. Mutta. Mutta muutamaan otteeseen odotin loppua: Kun kuvittelin kaiken olevan päätöksessään, koko homma tuntui alkavan alusta jostain löydetyn energiapiilon turvin. Kuvailisin tätä tapahtumien liiaksi selittelyksi tai juonenkuljetuksen pätkimiseksi. Kaikesta huolimatta olen erittäin tyytyväinen Casino Royaleen. Sen ansiosta Bondit jäivät minulle henkiin.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 23, 2008, 18:23:40 kirjoittanut Tappajan haaska »
Antakaa minulle ikitalvi, mutta älkää viekö kesälomaa.

Poissa Rain Wild

 • Kissankorkuinen
 • Vuotislainen
 • Ähäkutti!
James Bond 007
« Vastaus #21 : Joulukuu 17, 2006, 21:57:28 »
Nyt on sitten Casino Royalekin nähty, ja tässäpä ihan tuoreita ajatuksia kyseisestä elokuvasta.

Voi. Hyvänen. Aika. Siis ihan totta, olen ihan myyty. Ensinnäkin, Daniel Craig. Olin väärässä. Tässä nyt se julkinen ja virallinen anteeksipyyntö, jonka lupasin tehdä, jos Daniel Craig pudottaa minut penkiltä (ja niin hän todellakin teki!): anteeksi. Heti ensimmäinen kohtaus vakuutti minut - hän ON James Bond. Cool (kuten Bondin pitää ollakin), pikkutuhma naistenmies (alunperin epäilin eniten, ettei Craig kykene vetämään tätä roolia, mutta hyvinhän se meni. Itse asiassa paremmin kuin entisillä...) ja älykäs, mutta malttamaton pelimies. Craigin suoritus meni niin nappiin, kuin vain voi!

Toisekseen, juoni. Casino Royale on ensimmäinen Bond, jossa on ihan oikea, kunnollinen ja jokseenkin uskottava juoni. Pahiskin oli loistava: ei ylimielinen tai ärsyttävä 'olet mennyttä, joten paljastan koko suunnitelmani sinulle, koska ei ole mitään vaaraa, että se vielä tulevaisuudessa mahdollisesti voisi kostautua' -asenteen omaava idiootti, vaan ihan oikeasti älykäs liikemies, joka vain on saanut itsensä pulaan ja on jo epätoivoinen. Ja viimeinkin meille katsojille selvisi, miksi Bond ei pysty sitoutumaan pitkäkestoiseen suhteeseen, mikä oli mielestäni mainio lisä koko elokuvasarjaan. Yksinkertaisesti sanottuna, hienosti toteutettu juoni. Eikä yhtäkään pikkutuhmaa puujalkavitsiä!

Lisäksi elokuva oli kokonaisuutena komeasti toteutettu - huolettoman tyylikäs ja mukaansatempaava. Olen niin käsittämättömän tyytyväinen. Tämä oli kuitenkin SE elokuva, jota olen vuosia odottanut ilmestyväksi. En ole koskaan ennen ollut näin onnellinen siitä, että olin väärässä. Daniel Craig on loistava ja Casino Royale on todellakin loistava elokuva, ei ainoastaan loistava James Bond.

// Täytyy tulla muoksimaan, nyt kun on tuo itse kirjakin luettu.

Kirjahan on 50-luvulta, joten tuo kylmän sodan ilmapiiri on väistämättäkin vanhentunut. Casino Royale tuotiin kuitenkin hienosti 2000-luvulle muokatun käsikirjoituksen avulla, ja varsinkin ensimmäinen puolisko elokuvasta poikkeaa aika lailla täysin kirjan tapahtumista. Tämä ei kuitenkaan ole mielestäni huono juttu, orjallisesti kirjaa seuraamalla ei elokuvanteossa päästä puusta pitkälle (esimerkkinä tästä DaVinci -koodi). Flemingin teoksesta on kuitenkin siirretty elokuvaan juuri se oikea tunnelma ja juonen pääkohdat, jotka liittävät elokuvan alkuperäisteokseen.

Pidän aivan mielettömästi tästä uudesta, kylmemmästä ja fyysisemmästä Bondista, joka on niin lähellä Flemingin alkuperäistä hahmoa kuin vain on mahdollista. Casino Royalessa Bond on myös jollain lailla kärsimättömämpi, röyhkeämpi ja kokemattomampi kuin ennen, mikä näyttää mielestäni onnistuneesti sen kehityksen, mikä Bondissa on tapahtunut hänen ensimmäisen tehtävänsä jälkeen.

Sarjan aloittajana elokuva määrittelee myös Bondin myöhemmän suhtautumisen naisiin. Casino Royalessa hän rakastuu, todella rakastuu, mutta tuohan on täysin tuhoon tuomittu jo heti alkuunsa. Tämän jälkeen Bond tavallaan ymmärtää sen, että normaalit ihmissuhteet ovat tuossa tilanteessa mahdottomia ylläpitää, ja tämän oivalluksen myötä Bondista muotoutuu se tuntemamme naistenkaataja, jonka sylissä naisesta kuin naisesta tulee sulaa vahaa.

Casino Royale on edeltäjiään synkempi, kuten on kirjakin. Toisaalta, niinhän sen väistämättä täytyy ollakin. Onhan se elokuva, joka määrittelee Bondin hahmona; näyttää katsojille ne lähtökohdat ja motiivit, mistä tuo legendaarinen hahmo on saanut alkunsa. Elokuva tuo aika lailla syvyyttä oikeastaan koko Bond-sarjaan, mikä ei missään nimessä ole huono asia.
Permission to shout "Bravo" at an annoyingly loud volume, sir? | Would you mind holding my metaphor for a second?

Poissa Tuulenpuuska

 • aistiharha
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SwordHeart86
 • Tupa: Rohkelikko
James Bond 007
« Vastaus #22 : Tammikuu 09, 2007, 20:41:16 »
Juu, minäkin onnistuin viimein hilaamaan takapuoleni elokuvateatterii ja Casino Royale on nyt nähty. Mutta asiaan...
Ainakin lievä spoil                                        
Täytyy myöntää, että yllätyin positiivisesti. Elokuvana tuo oli mielestäni paras Bond mitä olen nähnyt. Juoni oli hyvä, vaikka sitä varjostikin harmillinen ennalta-arvattavuus. Ainakin minulle tuo se-ah-olen-rakastunut-naisen petturuus oli selvä juttu. Bond ei pahemmin rakastu. Piste.
Tuosta Bondin naisiin suhtautumisesta. On selvää, että Bond on naistenmies, on aina ollut ja tulee olemaan, mutta tässä elokuvassa hän suhtautuu naisiin jotenkin kylmemmin, välinpitämättömämmin. (Puhun nyt tietysti naisista yleisesti, en tästä "oikeasta") Muissa elokuvissa Bond on sellainen herrasmiesmäinen ja kohtelias, mutta nyt hän oli liian välinpitämätön. Tästä miinusta.
Tämä Bond-elokuva erosi muutenkin edeltäjistää. Tavallisestihan Bondeissa on ensiksikin jokin pahis maa, jonka katalat suunnitelmat tulee estää tai sitten jokin taho, joka usuttaa valtiot toistensa kimppuun. Mutta niin, tässä ei.
Toiseksi tavallisesti Bondeissa on tämä tällainen "pääpahis", joka on koko kataluuden aivot ja tällä pahiksella on alaisenaan, jonkinmoinen supermies tai -nainen, jota vastaan Bond sitten taistelee jännittävän lopputaiston. Tämäkin puuttui.
Olisin vielä lisäksi toivonut hiukan enemmän näitä hyviä heittoja, joita kuitenkin esiintyi elokuvassa ihan mukavasti.

Yksi asia minua erityisesti vaivasi. Tämä elokuva kertoo ajasta, jolloin Bond on vasta saanut 00-statuksen ja omaa ymmärrettävästi vielä hiukkasen "aloittelijan" kömpelyyttä, mutta silti se sai niskavillani pystyyn. Varsinkin alussa, kun Bond jahtaa sitä mikälie-apinamiestä siellä rakennustyömaalla. Esimerkiksi kun nämä kaverukset taiteilevat niillä nostureilla ja loikkivat sitten sieltä katolle, edellä tuleva pahis laskeutuu sulavasti ja pyörähtää oikein näyttävästi, mutta mister Bond rämähtää päin seinää. Samoin kun tämä apinamies heillautta itsensä pahviseinän toiselle puolelle pienestä ikkunasta, juoksee Bond tuon seinämän läpi.

Mutta voi luoja, se kidutuskohtaus. "Minua vähän kutittaa tuolta alhaalta..." x) Kröhöm. Noniin, siis asiallistutaanpas taas.
spoil off

Bondeista noin yleensä vain sen verran, että tämä jonkin asteinen Bond-fani on ainakin todella mielissään tuosta maikkarin Bond-tempauksesta. Hyviä elokuvia säännöllisesti koko kevään ajan. Loistavaa. Bondeista puhuttaessa aina kiistellään siitä, kuka on se oikea Bond. Minun täytyy kuitenkin todeta tähän vain: no comments. Surkean nimimuistini ansiosta en taitaisi osata nimetä yhtäkään hyvää tai huonoa Bond-näyttelijää. Mutta tämä ei kyllä estä minua nauttimasta täysin siemauksin edessä olevasta keväästä.
There's nothing to be afraid of in the dark but the unexpected.

kirahvimamma

 • Ankeuttaja
James Bond 007
« Vastaus #23 : Tammikuu 09, 2007, 22:00:47 »
SPOILAUSTA casino royale elokuvasta!
Itse olen muutaman Bondin nähnyt, ja yleensä olen nukahtanut kesken elokuvan :> casino royalen kävin kuitenkin katsomassa elokuvissa, ja yllätyin positiivisesti, elokuva oli hyvä, suorastaan erinomainen :)
Itsekkin epäilin Craigin sopivuutta rooliin, mutta ihan hyvin rooli istui hänelle! Samoin tykkäsin uuden elokuvan huumorista, se oli erilaista, kuin aikaisemmissa Bondeissa!  Myös "pääpahis" oli vakuuttava, hän osasi hommansa. Minusta myös hyvä puoli oli se, että Q ja kaikki muut ihmevempeleet (kuten räjähtävät kynät...) oli jätetty pois. Bondin romanssin tiesin tiesin katkeavan, eihän Bond voi noin vain juuri uransa alussa rakastua! Minua myös häiritsi se, kun luulin elokuvan olevan loppu, pompataan vielä Venetsiaan! ;> Muuten elokuva oli juuri sopivan nopea tempoinen, ja tylsää ei tullut! Tykkään myös uuden Bondin tunnarista. ;D

SPOILAUS LOPPUU.

Ainiin mitä mieltä muuten olette siitä, että tulevassa Bond leffassa Bond 22 Bondilla   saattaa olla suhde mieheen?

Poissa Tuulenpuuska

 • aistiharha
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SwordHeart86
 • Tupa: Rohkelikko
James Bond 007
« Vastaus #24 : Tammikuu 10, 2007, 18:37:09 »
Pitäisiköhän tässä alussa ilmoittaa spoilaukesta tulevaa leffaa kohtaan... No, nyt se on jokatapauksessa tehty.

Elikkäs, minäkin luin tuosta mahdollisesta miessuhteesta Hesarin kuukausiliittestä. Tällaista tilannetta varten on mielestäni olemassa yksi kovin sopiva ilmaus: lol. Se olisi jotain niin järkyttävän hupaisan oudon naurettavaa. Ei oikeen tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Ihan kuin käsikirjoittaja olisi keksinyt jutun ihan vitsinä. Minusta Bond on naistenmies. Ei miestenmies. Huh, mikä ajatus! (Ei, nyt saa ymmärtää väärin: ei minulla yleisesti ole homoja vastaan mitään, mutta Bondille se ei sovi.)
Sopii, vain ihmetellä mistä tämäkin idea on kummunnut. Yritetäänkö sillä kuvastaa nykymaailman suvaitsevampaa näkemystä homoihin vai heijastuuko se varsinkin television kehittämästä homoinnostuksesta (josta monet vanhemmat ihmiset ovat kovin järkyttyneitä)? Viisas on se ken tietää, minä en ainakaan.
Mutta miettikää nyt sellaisia pikkupoikia, jotka pitävät Bondia idolinaan tai muuna vastaavana. Heidän maailmansa romuttuu. Voi raukkoja. :) (Tässä kohti joku voisi tietysti huomauttaa, että kaikki Bondit ovat K-15, mutta se ken ei ole Bondia katsonut ennen tuota ikää nostakoon kätensä ylös.)
Mutta miettikää nyt kuinka ensimmäisessä kohtauksessa kuvataan, kuinka Bond astuu ulos vaatekaapista, suoristaa kravaattiaan ja jatkaa matkaa. X)No niin, siis mihin jäimmekään.
Yleisesti minun ennakkomielipiteeni on siis tästä homo-Bondista EI. Ei nyt mikään kamalan jyrkkä ei, mutta silti ei.
// No, juu, olihan se turhaa yleistystä, mutta se nyt oli vain sellainen heitto. Ei kannata ottaa vakavasti^^
There's nothing to be afraid of in the dark but the unexpected.

Poissa castlevania

 • Enterpricen kapteeni.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Nihilisti.
 • Tupa: Tuvaton
James Bond 007
« Vastaus #25 : Tammikuu 11, 2007, 16:24:09 »
Kävin katsomassa ensi-illassa ja kyllähän se kolmanneksi parhaaksi Bondiksi ylti helposti. Elokuva oli täynnä huumoria, jännitystä ja toimintaa lankeamatta silti liioitteluun. Le Chiffrestä tuli hetkessä yksi lempihahmoistani. Kerrankin pahis ei ole ylimielinen höntti, vaan inhalaattoria käyttävä juovasilmä. Vaikka elokuva oli täynnä huumoria, ylivoimaisesti paras heitto oli, kun häneltä kysyttiin, millaisena hän haluaa juomansa. "Näytänkö siltä, että välitän?" Olin lähes varma, että vanha kunnon "ravistettuna, ei sekoitettuna" sinkoaa ilmoille. Pidin leffasta hyvin paljon.

Lainaus:Mutta miettikää nyt sellaisia pikkupoikia, jotka pitävät Bondia idolinaan tai muuna vastaavana. Heidän maailmansa romuttuu. Voi raukkoja. :)


Turha yleistys, että pikkulapset olisivat homokammoisia. Jotkut saattavat toki olla, mutta tuskinpa suurin osa.
"Oh, my offense is rank, it smells to heaven! It hath primal elder curse upon it; the brother's murder.

Poissa Neige

 • kuolontonttu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
James Bond 007
« Vastaus #26 : Tammikuu 11, 2007, 18:34:15 »
Oih ja voih!

Ennen en paljonkaan ollut kiinnostunut Bondeista. Toki olin aina katsonut niitä, kun telkkarissa on näytetty. Olin katsomassa Casino Royalea jotain kuukausi sitten. Vain harvat elokuvat saavat minut täysin hiljaisiksi, kun lähden teatterista. Itse asiassa lähdin vain aluksi katsomaan tätä Daniel Craigin takia. Minua suututti kovasti se, että häntä ollaan moitittu. Danielhan on mainio Bond!

Castlevanian tavoin Le Chiffrestä tuli myös minunkin lempihahmoni. Varmaan avastani jo huomaa, että itse näyttelijä, Mads Mikkelsen, on nyt suosikkini. Harmi vain, että hänen elokuviaan on hankala löytää.


Nyt seuraa...
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)


Kuulemma elokuva ilmestyy dvd:lle huhtikuussa. Tai niin ainakin Filmclub-lehteni väittää. Parempi olisi, meinaan en jaksaisi odottaa kauemmin.

/Eleanír korjasi spoilerin
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 01, 2007, 10:04:04 kirjoittanut Eleanír »
Kun taistelu on alkanut, se ei lopu koskaan, vaikka rauhanmerkit peittäisivät koko taivaan ja helpottuneet huokaukset karkaisivat ilmaan. Henkinen taistelu jatkuu edelleen, kohti voittoa tai tuhoa. - Athene

hiis

 • Ankeuttaja
Vs: James Bond 007
« Vastaus #27 : Tammikuu 21, 2007, 15:08:49 »
Lainaus
Mutta täytyy sanoa, että vanhat Bondit ovat suorastaan naurettavia; kuinka Bondi tekee kaiken oikein ja aina täydellisesti eikä koskaan sorru virheisiin, se miten yksi toisensa jälkeen naiset vajoavat tämän eteen ja pitävät tätä ylijumalanaan. Kaikki se on niin naiivia, ettei sanotuksi saa.Henkilökohtaisesti pidän Casino Royalesta. Jos nyt pitäisi sanoa niin ehkä se olisi paras elokuva, joka sarjassa ollaan tehty.Oli virkistävää, että Bondi tuotiin 2000-luvulle. Plussina myös se, että jätettiin monet naurettavat asiat pois, kuten juuri se, ettei Bond muka koskaan tee virheitä. Tässä elokuvassa hänet oli kuvattu inhimillisemmäksi vaikka saman aikaisesti pidettiinkin tämän kovaa ulkokuorta pystyssä. Myös Bondin juoma oli vaihtunut, tupakka oli heitetty pois. Näistä muutoksista voi olla montaa mieltä. Joidenkin mielestä vanhoja tuttuja kaavoja ei saisi missään nimessä poistaa, mutta minä taas olen sitä mieltä, että uudistusten myötä Bond heräsi uudestaan eloon. Bondin täytyy olla edes joten kuten uskottava.

Niin... Olisikohan mielessäsi käynyt, että juoma oli siksi erilainen, koska martini tuli kuvioihin vasta myöhemmin :) Mutta uskottavuudesta olen kyllä samaa mieltä, ja tupakan pois jättäminen oli huippu-teko, ajatelkaas vaikkapa kuinka moni alle 15-vuotiaskin katsoo leffan ja jos tupakka olisi vieläkin mukana leffassa, olisi se tietty coolia.

Ja tuo Bondin "kokemattomuus" ja inhimillisyys; jos ottaa huomioon, että elokuva kertoo Bondista, kun tämä saa 007-statuksensa, ja perustuu siis Ian Flemingin ensimmäiseen Bond-kirjaan, on melkeinpä ilmiselvää, ettei Bond vielä voi olla mikään ylivertainen ja voittamaton hahmo. :)Nyt on sitten Casino Royalekin nähty, ja tässäpä ihan tuoreita ajatuksia kyseisestä elokuvasta.

Voi. Hyvänen. Aika. Siis ihan totta, olen ihan myyty. Ensinnäkin, Daniel Craig. Olin väärässä. Tässä nyt se julkinen ja virallinen anteeksipyyntö, jonka lupasin tehdä, jos Daniel Craig pudottaa minut penkiltä (ja niin hän todellakin teki!): anteeksi. Heti ensimmäinen kohtaus vakuutti minut - hän ON James Bond. Cool (kuten Bondin pitää ollakin), pikkutuhma naistenmies (alunperin epäilin eniten, ettei Craig kykene vetämään tätä roolia, mutta hyvinhän se meni. Itse asiassa paremmin kuin entisillä...) ja älykäs, mutta malttamaton pelimies. Craigin suoritus meni niin nappiin, kuin vain voi!

Toisekseen, juoni. Casino Royale on ensimmäinen Bond, jossa on ihan oikea, kunnollinen ja jokseenkin uskottava juoni. Pahiskin oli loistava: ei ylimielinen tai ärsyttävä 'olet mennyttä, joten paljastan koko suunnitelmani sinulle, koska ei ole mitään vaaraa, että se vielä tulevaisuudessa mahdollisesti voisi kostautua' -asenteen omaava idiootti, vaan ihan oikeasti älykäs liikemies, joka vain on saanut itsensä pulaan ja on jo epätoivoinen. Ja viimeinkin meille katsojille selvisi, miksi Bond ei pysty sitoutumaan pitkäkestoiseen suhteeseen, mikä oli mielestäni mainio lisä koko elokuvasarjaan. Yksinkertaisesti sanottuna, hienosti toteutettu juoni. Eikä yhtäkään pikkutuhmaa puujalkavitsiä!

Lisäksi elokuva oli kokonaisuutena komeasti toteutettu - huolettoman tyylikäs ja mukaansatempaava. Olen niin käsittämättömän tyytyväinen. Tämä oli kuitenkin SE elokuva, jota olen vuosia odottanut ilmestyväksi. En ole koskaan ennen ollut näin onnellinen siitä, että olin väärässä. Daniel Craig on loistava ja Casino Royale on todellakin loistava elokuva, ei ainoastaan loistava James Bond.

// Täytyy tulla muoksimaan, nyt kun on tuo itse kirjakin luettu.

Kirjahan on 50-luvulta, joten tuo kylmän sodan ilmapiiri on väistämättäkin vanhentunut. Casino Royale tuotiin kuitenkin hienosti 2000-luvulle muokatun käsikirjoituksen avulla, ja varsinkin ensimmäinen puolisko elokuvasta poikkeaa aika lailla täysin kirjan tapahtumista. Tämä ei kuitenkaan ole mielestäni huono juttu, orjallisesti kirjaa seuraamalla ei elokuvanteossa päästä puusta pitkälle (esimerkkinä tästä DaVinci -koodi). Flemingin teoksesta on kuitenkin siirretty elokuvaan juuri se oikea tunnelma ja juonen pääkohdat, jotka liittävät elokuvan alkuperäisteokseen.

Pidän aivan mielettömästi tästä uudesta, kylmemmästä ja fyysisemmästä Bondista, joka on niin lähellä Flemingin alkuperäistä hahmoa kuin vain on mahdollista. Casino Royalessa Bond on myös jollain lailla kärsimättömämpi, röyhkeämpi ja kokemattomampi kuin ennen, mikä näyttää mielestäni onnistuneesti sen kehityksen, mikä Bondissa on tapahtunut hänen ensimmäisen tehtävänsä jälkeen.

Sarjan aloittajana elokuva määrittelee myös Bondin myöhemmän suhtautumisen naisiin. Casino Royalessa hän rakastuu, todella rakastuu, mutta tuohan on täysin tuhoon tuomittu jo heti alkuunsa. Tämän jälkeen Bond tavallaan ymmärtää sen, että normaalit ihmissuhteet ovat tuossa tilanteessa mahdottomia ylläpitää, ja tämän oivalluksen myötä Bondista muotoutuu se tuntemamme naistenkaataja, jonka sylissä naisesta kuin naisesta tulee sulaa vahaa.

Casino Royale on edeltäjiään synkempi, kuten on kirjakin. Toisaalta, niinhän sen väistämättä täytyy ollakin. Onhan se elokuva, joka määrittelee Bondin hahmona; näyttää katsojille ne lähtökohdat ja motiivit, mistä tuo legendaarinen hahmo on saanut alkunsa. Elokuva tuo aika lailla syvyyttä oikeastaan koko Bond-sarjaan, mikä ei missään nimessä ole huono asia.


Tuo viestisi on niin loistava, en olisi voinut omaa mielipidettäni paremmin ilmaista, siksi lainaankin sen tähän. :P

kossuhepe

 • Ankeuttaja
Re: James Bond 007
« Vastaus #28 : Helmikuu 18, 2007, 20:18:45 »
Joo itse tykkäsin kyllä Enemmän Casino royalista kun mistään ennen tulleesta Bondista se toi jotain uutta...Itse en ole ikinä oikein tykännyt Bondeista mutta kyllä Casino royal oli jo Ihan ok elokuva kuitenkin...Bond ajoi JAguaarilla ja tyylikkäällä semmoisella ^^.

Auguste

 • Ankeuttaja
Vs: James Bond 007
« Vastaus #29 : Maaliskuu 03, 2007, 13:31:54 »
En ole katsonut muita Bondeja kuin tuon Casino Royalin. Mielestäni Daniel Craig on täydellinen Bond. Niinkuin Rain Wild kirjoitti Daniel on cool niinkuin Bondin kuuluu olla. Hän on kerrassaan upea näyttelijä ja onneksi hänet nähdään seuraavassakin Bondissa. Varmasti menen katsomaan senkin!

Elokuva oli kokonaan niin onnistunut lukuunottamatta se alussa oleva kohtaus missä Bond jahtaa nosturin päällä sitä yhtä miestä, niin se meni hieman yli, mutta ei se haittaa! ;> Leffa eteni hyvin ja tapahtui kaikkea yllättävää, upeita kohtauksia ja tässä elokuvassa ainakin yhdessä kohtauksessa varmasti nauraa! Tämän varmasti ostan DVD-hyllyyni!

Oikeastaan Rain Wild sanoi kaiken oleellisen niin mitä sitä toistelemaan. (:

Jevvi

 • Ankeuttaja
Vs: James Bond 007
« Vastaus #30 : Maaliskuu 23, 2007, 18:38:30 »
Viestistä tulee lyhyt mutta tulkoonsa.

Itsekkin kävin sillon katsomassa Casino Royalen. Pidin Daniel Craigia alunperin jo hyvänä houkutuksena käydä katsomassa Casino Royale vaikka muut häntä moittivatkin ja paljon. Sitten kun hilaudun äitini kanssa elokuviin ja elokuva alkoi, jo heti ensimmäisestä kohdasta olin löytänyt seuraavan lempi bond näyttelijän sekä seuraavan henkilön jonka minun pitää saada seinälle roikkumaan. Danielin näyttelijäntyö bondina oli aivan MAINIOTA! En edes pysty sanoin kuvailemaan miten myyty olin tuon 'blondi bondin' esiitymisestä valkokankaalla.

muista bond näytteliöistä sen verran, että ennen Daniel Craigin esiintymistä kuvioihin pidin ainoana oikeana Rooger Moorea. (:

Poissa Tunturipöllö

 • Tuplanolla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • That last hand... nearly killed me.
Vs: Re: James Bond 007
« Vastaus #31 : Maaliskuu 24, 2007, 00:32:54 »
Bond ajoi JAguaarilla ja tyylikkäällä semmoisella ^^.


Höpöhöpö. Se oli Aston Martin DBS.

Ja mitä itse leffaan tulee niin olen nähnyt sen kolme kertaa teatterissa. Viden tähden mestariteos. Paras Bond ikinä ja paras elokuva 2006. Daniel Craig oli mahtava, Eva Green ja Mads Mikkelsen jäivät vähän varjoon mutta silti olivat hyviä. Visuaalisesti mahtava. Parkour-kohtaus oli uskomattoman hieno.
Shaken, not stirred.

Kummitusankka

 • Ankeuttaja
Vs: James Bond 007
« Vastaus #32 : Huhtikuu 07, 2007, 18:59:47 »
Olen nähnyt muutamia Bondeja. En edes muista, mitkä kaikki olen nähnyt. Bond-näyttelijöistä huonoin on mielestäni Pierce Brosnan, parhaimpia ovat Sean Connery ja Daniel Craig.
Parhaita Bond-leffoja ovat mielestäni Casino Royale, Golden Eye, When the world is not enough ja sitten se ihan ensimmäinen, Dr.No vai mikä sen nimi nyt olikaan.

Ainoa 007-leffa, jonka olen käynyt katsomassa leffateatterissa, on Casino Royale, joka on mielestäni paras Bond-pätkä ikinä. Daniel Craig näytteli roolinsa loistavasti, pidin myös Eva Greenistä ja Mads Mikkelsenistä.
Casino Royalen paras puoli on se, että Bond ei ole siinä mikään supermies, joka vain kävelee tukalimmastakin tilanteesta smokki pölyttömänä ja tukka sileänä eikä tee koskaan virheitä. Tämä uusi elokuva on aiempia realistisempi ja siksi pidän siitä enemmän kun muista. Vaikka pidänkin monesta vanhasta Bond-leffasta, jossain vaiheessa niitä katsellessa rupeaa tylsistyttämään, mutta Casino Royalessa tapahtui melkein koko ajan jotain eikä sitä katsellessa todellakaan päässyt tylsistymään.
Plussaa on myös se, että Casino Royale on saatu hienosti 2000-luvulle.

Poissa Hamish

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: DustSand65
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: James Bond 007
« Vastaus #33 : Huhtikuu 26, 2007, 21:12:51 »
Argh. Olipa taas hyvä alku, mutta jostakin sen on lähdettävä.
Aika moni on huomattavasti perehtynyt Bondeihin paremmin kuin minä, mutta olenhan toki minäkin niitä ainakin pari nähnyt (en nyt tarkkaan muista monta). Eka Bondini oli muistaakseni joku sen tyylinen kuin "Rakkaaani, James Bond" tai "007, rakkaani". Siis oikeesti, voisko joku vähän valasta tyhmää, ja kertoa mikä se oikeesti oli?=D Katsoin sen isän kanssa joskun miljardi vuotta sitten ja olin vähän ehkä hämilläni, en tiedä nyt onko tuo oikeastaan edes oikea sana kuvailemaan sen hetkistä tunnelmaa, no kuitenkin. Minusta on jotenkin niin ärsyttävää, että äijä häsee jopa kolmen eri naisen kanssa yhden leffan aikana! (Joo, taidan olla liian romantikko .___.) Musta silti tuntuu, että sillä on jotain meneillään (tai ainakin kipinää on) sen jonkun sihteerin (taikka vastaavan olennon :D) kanssa. Yhyy, silti ne vaan on ja keimailee, mut mitään eivät saa aikaiseksi. Nopeasti tuosta homo-Bondista vielä, ennenkuin hyppään itse juoneen, eli olen kuullut jotai radiosta (varmaa Nova), jossa se juontaja selitti jostai ihmeellisestä intiimistä (??) kohdasta Bondin ja jonkun miehen välillä! Siis hei tää ei voi mahdollisesti olla mitään spoilausta, sillä A) muistini pätkii ajoittan sekä B) en ole varma kuulinko oikein. Oma mielipiteeni olisi tälläiseen "homo"-Bondiin kuitenkin aika negatiivinen, sillä olen jo niin tottunut (kaikki muutkin varmaan), että Bond on sellainen naisten "naurattaja". No se siitä sitten. Juonesta sen verran, että taidanpa olla sitten hieman tyhmä/blondi/vajaa, sillä en ole ikinä tajunnut kunnolla niitä juonia niissä leffoissa (*nauraa itselleen*). Tiedän toki, että Bond taistelee pahaa vastaan ja Bondin pitää tehdä/hakea jotain, mutta siinä se periaatteessa onkin, jotenkin muuten se/ne leffa/leffat on ihan sumeita käsitteitä mulle!
Hmm. Paras Bond on ehdottomasti Sean Connery! Hän on vaan jotenkin sellainen "elegantti" siihen Bondin roolin ja ääh ehkä sitten eniten Bondin näköinenkin. (Namsnams ;)). Vähiten tykkään Pierce Brosnan'sta, ku on sellanen lipevä kala, tai ainakin tulee mieleen. Yök.
Uusinta Bondia en ole vielä nähnyt, vaikka isällä se olisi, mutta viimeksi kun ukolla olin, niin leffa oli lainassa jossai sen kaverilla. Tiedän kuitenkin, että sitä on kehuttu parhaimmaksi Bond-elokuvaksi tjms. Luultavasti katson sen sitten joskus kun muistan/jaksan.
Kirjoja en ole mitään lukenut, mutta jostain mulle on tullut sellainen mielikuva, että Bond olisi kirjoissa erilaisempi kuin elokuvissa, jotenkin viileämpi tai sellainen... hmm.. adjektiivivarasto vähissä.. No kuitenkin, jotenkin erilainen.
Bond tietämykseni loppuukin jo melkein tähän.

Mutta kysymys vielä! Onko sellaista Bond leffaa kuin; "Huominen ei koskaan kuole"? Jotenkin mulla on sellainen mielikuva.^____^

Näin loppuun vielä sellainen, että kun meillä nyt ollaan tehty tätä kuuluisaa ysien ussanlopputyötä, joka sais siis olla seinäjulistetta/esitelmää/elokuvan tekoa jne.. NIIN, eräät meidän koulussa tekivät sellaisen lopputyöelokuvan, ku "Hell Can Wait", ja se oli tälläinen laadukas Bond-leffa. Siinä juoni oli suunnilleen sellainen, että Jumala ja Saatana (*krööh*) halusivat molemmat jonkin tietyn esineen (ei kerrottu alussa mikä se oli), mutta tämä esine oli sitten jossain saamattomissa. No Jumala sitten pyysi Bondilta apua tämän tavaran etsimiseen ja pahis pyysi venäläisiä estämään Bondin aikeet jne.. No ihan jees se oli, enkkuakin puhuivat. Että sellasta meillä :D

Poissa Kate

 • Hänen korkeutensa
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
  • Livejournal
  • Otteita elämästä lasikellon alla
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: James Bond 007
« Vastaus #34 : Huhtikuu 27, 2007, 03:13:26 »
Eka Bondini oli muistaakseni joku sen tyylinen kuin "Rakkaaani, James Bond" tai "007, rakkaani". Siis oikeesti, voisko joku vähän valasta tyhmää, ja kertoa mikä se oikeesti oli?

Olisiko 007 - rakastettuni?
"Jos mielesi tekee joskus arvostella jotakuta, hän sanoi, - niin muista, etteivät kaikki ihmiset maailmassa ole olleet yhtä edullisessa asemassa kuin sinä."

F. Scott Fitzgerard: Kultahattu

Poissa Hippogriff

 • :)
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Pottermore: SicklePotion51
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: James Bond 007
« Vastaus #35 : Huhtikuu 08, 2008, 17:46:30 »
Eka Bondini oli muistaakseni joku sen tyylinen kuin "Rakkaaani, James Bond" tai "007, rakkaani". Siis oikeesti, voisko joku vähän valasta tyhmää, ja kertoa mikä se oikeesti oli?

Olisiko 007 - rakastettuni?

Kröhöm, eka elokuva oli muistaakseni James Bond and Doctor No?

Poissa Carlos

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • LiveJournal
Vs: James Bond 007
« Vastaus #36 : Huhtikuu 08, 2008, 18:41:53 »
Eka Bondini oli muistaakseni joku sen tyylinen kuin "Rakkaaani, James Bond" tai "007, rakkaani". Siis oikeesti, voisko joku vähän valasta tyhmää, ja kertoa mikä se oikeesti oli?

Olisiko 007 - rakastettuni?

Kröhöm, eka elokuva oli muistaakseni James Bond and Doctor No?

Tässä oli kyse ensimmäisestä Hamishin näkemästä Bondista.

Stan

 • Ankeuttaja
Vs: James Bond 007
« Vastaus #37 : Huhtikuu 08, 2008, 19:07:16 »
oon tykänny bondeista jo pitkään. pienenä (6-7v) aina kun mentiin serkuille mentiin heti yläkertaan ja katottiin bondeja ja kaverin ystäväkirjassakin lukee lempielokuvissa "james bondit". ei mulle mitää "traumoja" tietääkseni ole jäänny, enhän mä mitään sillon oikeestaan tajunnu ja lukeminen oli hidasta etten mukana pysyny :D

jaa ja paras bondi? pakko ehkä sanoa view to kill - kuoleman katse, koska pääpahiksena näyttelee lempinäyttelijöihini lukeutuva christopher walken ja tunnari on ihanan duran duranin esittämä, ah. njoo onhan roger moore leffassa melko vanha mutta näh ei se mua ole koskaan kummemmin haitannu.
harmittaa hieman etten leffaa oo pitkään aikaan nähny (viimeks sillo ku oli se maikkarin bond-maratooni), pitää vaan toivoo et maikkarilta se joku päivä näkys.

nääh toisiks parasta leffaa en ees osaa mainita, mutta casino royale oli hyvä pätkä ja kaikki missä on ihana rautasuu (suomen unelmien poikamies) jaws :D

ja äöää paras bondi on varmaan sean connery, mutta roger moore tulee hyvänä kakkosena heti perässä.

Poissa Hippogriff

 • :)
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Pottermore: SicklePotion51
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: James Bond 007
« Vastaus #38 : Huhtikuu 09, 2008, 21:11:41 »
Eka Bondini oli muistaakseni joku sen tyylinen kuin "Rakkaaani, James Bond" tai "007, rakkaani". Siis oikeesti, voisko joku vähän valasta tyhmää, ja kertoa mikä se oikeesti oli?

Olisiko 007 - rakastettuni?

Kröhöm, eka elokuva oli muistaakseni James Bond and Doctor No?

Tässä oli kyse ensimmäisestä Hamishin näkemästä Bondista.

Aah anteeksi katsoin tuon Hamishin tekstin väärin

Poissa Bad Girl

 • Rebel Yell
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Guilty 'til I'm proven innocent
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: James Bond 007
« Vastaus #39 : Huhtikuu 10, 2008, 18:24:01 »
James Bondit ovat parhaita! Olen hulluna Bondeihin, ja kirjat ovat myös hyviä, vaikka elokuvia tuleekin katsottua enemmän. Kaikki Bondit olen nähnyt, lähinnä silloin kun niitä tuli yhdessä vaiheessa paljon telkkarista. Tosin nukahdin muutamalla kerralla elokuvan lopussa, koska ne tulivat niin myöhään, joten olen myös vuokrannut elokuvia ja omistan nykyisin itse muutaman :)

Paras näyttelijä on ehdottomasti Sean Connery, mutta Roger Moore on myös hyvä:) Pierce Brosnanista ja Timothy Daltonista en oikein pidä. Timothy on muuten ihan hyvä, muttei oikein näytä Bondilta...

Mutta parhaita Bondeja ovat 007 rakastettuni, Kuuraketti, Octopussy, Pallosalama, ja 007 ja tohtori No. Varsinkin tuo Kuuraketti on hyvä, koska siinä on Rautahammas. Aivan paras pahis:D Vanhat Bondit ovat parempia kuin uudet, ja kun näin Casino Royalin, se oli vähän pettymys. En pitänyt näyttelijästä eikä se elokuva ollut mielestäni kovin hyvä. Mutta kaikista muista Bondeista olen pitänyt paljon.

- Bad Girl -
He kuuntelivat hevimetallia, se syövytti heidän aivonsa ja spraymaalattuaan koulujen seinät heidät kärrättiin mielisairaalaan !

Vuoden Luihuinen, kiitoksia äänestäjille <2 || Epäaktiivinen säännöllisen epäsäännöllisesti

Niko Tapani

 • Ankeuttaja
Vs: James Bond 007
« Vastaus #40 : Huhtikuu 11, 2008, 21:40:55 »
Olen itsekin lukenut Casino Royale kirjan, ja eikös se ollut ihan ensimmäisiä Bondeja?
Korjatkaa jos olen väärässä.

Mutta joo, suhtautumiseni Daniel Craigiin on vähän negatiivinen, koska mielestäni hän poikkeaa muista "Bondeista", sekä ulkonäöltä että luonteeltaan.

Esim. missä ne kuuluisat aurinkolasit, missä ne monet hauskat vitsit ovat? (tosin kyllähän niitäki oli.)

Pähkinänkuoressa: Daniel Craig poikkeaa muista Bondeista vähän liiaksi.

Poissa Carlos

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • LiveJournal
Vs: James Bond 007
« Vastaus #41 : Huhtikuu 11, 2008, 22:09:17 »
Olen itsekin lukenut Casino Royale kirjan, ja eikös se ollut ihan ensimmäisiä Bondeja?
Korjatkaa jos olen väärässä.

Ensimmäinen. Siinähän kerrotaan nimenomaan Bondin uran alkuvaiheista ja siitä miten hänestä tuli 00-agentti.

Mitä tulee Craigin erilaisuuteen niin ei minusta missään nimessä pidä liiaksi jumittua aikaisempien elokuvien muottiin. Etenkin kun niin ulkonäön kuin luonteenkin osalta on aikaisemminkin ollut isoja vaihteluita. Ja Casino Royal on vain yksinkertaisesti niin paljon muita Bond-elokuvia parempi ettei tuollaisille ajatuksille jää mitään sijaa.

Poissa vermonth

 • Vuotislainen
Vs: James Bond 007
« Vastaus #42 : Toukokuu 07, 2008, 16:52:23 »
Jes, viimeinkin muitakin Bond faneja! Kukaan mun tutuista ei kato Bondeja :/

Mun mielestä pras Bond on Pierce Brosnan ja Timothy Dalton, mutta tykkään silti myös vanhoista Bondeista. Meillä on kaikki paitsi uusin (onneksi ei ole, se oli ihan tosi huono, kaikki Bond perus elementit puuttuu!!!) :/ Mutta tykkään myös vanhoista Bondeista, koska ne ei ole tungettu täyteen mitään huonoja tehosteita, ja naisilla on niin kivat vaatteet ;) ja Bondit on ollu meidän perheessä perinteenä jo ikuisuuden, aina viikonloppuna katotaan joku Bondi, eikä niihin ikinä kyllästy Paras leffa on varmaan Elä ja anna toisten kuolla.
yukiko -> vermonth

Poissa Carlos

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • LiveJournal
Vs: James Bond 007
« Vastaus #43 : Toukokuu 07, 2008, 19:03:15 »
Mun mielestä pras Bond on Pierce Brosnan ja Timothy Dalton, mutta tykkään silti myös vanhoista Bondeista. Meillä on kaikki paitsi uusin (onneksi ei ole, se oli ihan tosi huono, kaikki Bond perus elementit puuttuu!!!) :/ Mutta tykkään myös vanhoista Bondeista, koska ne ei ole tungettu täyteen mitään huonoja tehosteita, ja naisilla on niin kivat vaatteet ;)

Tarkoitatko nyt ihan varmasti uusimmalla uusinta etkä toiseksi uusinta? En tajua millä ilveellä kukaan voisi edes yrittää väittää Casino Royalista puuttuvan kaikki peruselementit. Esimerkiksi kasino on mukana toisin kuin edeltäjässä. Mitä huonoihin tehosteisiin tulee niin siinäkin toiseksi uusin elokuva on selvästi surkein.

Poissa Rain Wild

 • Kissankorkuinen
 • Vuotislainen
 • Ähäkutti!
Vs: James Bond 007
« Vastaus #44 : Marraskuu 04, 2008, 18:43:32 »
Kahdeskymmenestoinen Bond-leffa, Quantum of Solace koettu. Muutamat spoilerit spoiler-tagien takana, muu teksti on ihan yleistä löpinää ja turvallista luettavaa sille, ken tahtoo lukea. :)

Bond seikkailee jälleen, ja aika samalla porukalla ollaan liikenteessä, kuin kaksi vuotta sitten Casino Royalessa. Bondina jatkaa Daniel Craig, mutta ohjaajan pallilla istuu Martin Campbellin sijaan Marc Forster; musiikeista vastaa edelleen David Arnold. Myös käsikirjoittajat Paul Haggis ja Neal Purvis osallistuivat CR:n tekoon, eli sama kyyti jatkuu - enkä minä tahtoisi jäädä pois enää ollenkaan!

Ensinnäkin, koen edelleen huonoa omaatuntoa Daniel Craigistä. Mies on James Bond, enkä minä ottanut aluksi millään uskoakseni. (Muutin mieleni tosin jo CR:n ensimmäisen kohtauksen jälkeen, mutta kuitenkin.) Craig on kuitenkin myös paljon muuta kuin pelkkä Bond, eikä minulla ole epäilystäkään, etteikö Craig pääsisi aikanaan eroon Bond-statuksesta (taakka, jota moni muu entinen Bond-näyttelijä taas ei ole onnistunut karistamaan harteiltaan). QoS sai minut kuitenkin taas toivomaan, ettei mies ihan vielä hylkäisi agenttirooliaan.

Bond-tytöistä. Virallisen Bond-tytön virkaa toimittaa tällä kertaa Olga Kurylenko, joka nähtiin myös viime vuoden puolella Hitman-rainassa. Neiti suoriutuu mielestäni aika oivasti menneisyytensä jahtaaman Camillen roolista, Bond-tytötkään eivät enää ole niitä aloituskyvyttömiä vinkujia, jotka avuttomina odottavat pelastusta. Kakkostytön, sen perinteisen MI6:n henkilöstön edustajan, roolin vetää britti Gemma Arterton. Tämä Bond-tyttö onkin taas pitkästä aikaa sellainen oikein perinteinen, bondmainen 'lisäkenaikkonen' - nimestä lähtien. Strawberry Fields (joka kokonaisuudessaan kylläkin paljastuu vasta lopputeksteistä) jatkaa naurettavien, mutta ah-niin-legendaaristen Bond-tyttöjen jäljillä (muina esimerkkeinä vaikkapa Goldfingerin Pussy Galore ja GoldenEyen Xenia Onatopp). On hieno huomata, että vaikka 2000-luvun Bond onkin edeltäjiään huomattavasti totisempi ja vakavastiotettavampi, ei se pilke sieltä silmäkulmasta ole ihan kokonaan kadonnut.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

QoS on mielestäni kaikin puolin edeltäjäänsä 'bondmaisempi', vaikkakaan ei ihan yhtä hallittu kokonaisuus. CR:n vahvuus (ja toisaalta myös se, mikä erotti sen aikaisemmista Bondeista) oli se kasinomiljöö, joka piti tarinaa paikallaan ja koossa. QoS:ssa hypitään taas ympäri maailmaa, vaikka pääosin kohtaukset sijoittuvatkin eri puolille kuvankaunista ja historiallista Italiaa. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää,
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
luodit viuhuvat ja rakennukset räjähtelevät. Adrenaliini kohisee suonissa ja ainakin oma pulssini huiteli välillä aika korkeissakin lukemissa (ai miten niin eläydyn liikaa?), mikä on juurikin yksi suuri syy Bond-leffoja kohtaan tuntemaani rakkauteen. (Toinen syyhän on luonnollisesti se, että missään muussa elokuvassa ei takuuvarmasti nähdä niin kertakaikkisen täydellisesti istuvia pukuja raamikkaiden miesten yllä, kuin Bondeissa! Mutta ei siitä sen enempää, koska sehän ei varsinaisesti liity millään tavalla itse arvosteluun...) Erilaisten mielikuvituksellisten värkkien ja välineitten ystävät tosin pettyvät tälläkin kertaa, sillä QoS jatkaa CR:n aloittamalla linjalla siltäkin osin. Minua se ei kuitenkaan haittaa, vaikka myönnän toki niiden olevan oleellinen osa Bond-perinnettä. Ehkäpä sitten seuraavassa?

Tykkäsin myös ihan hirmuisesti siitä, että tässäkin leffassa päästiin taas Bondin 'pään sisään'. Bondin haarniskassa on edelleen vekki, eikä impulsiivinen ja kärsimätön agentti ole täydellinen - siitäkään huolimatta, että kyseessä on mies, joka ongelmitta ajaa niin veneitä kuin autoja ja muitakin kulkuvälineitä, lentää lentokoneita, laskuvarjohyppelee, sukeltaa, polttaa, juo viinaa, uhkapelaa ja huijaa niin omiaan kuin vihollisiaankin - ja on kaikesta päätellen myös suhteellisen ilmiömäinen rakastaja...

QoS:ssa nähdään niin uusia kuin vanhojakin tuttavuuksia: René Mathis on taas mukana kuvioissa, samoin kuin 'brother from Langley', Felix Leiter. Salaperäinen Mr. White jatkaa kenkkuiluaan, mutta tällä kertaa pääpahiksen roolissa nähdään ranskalainen Mathieu Amalric. Pahiksella, Dominic Greenellä, ei - yllättäen - ole ensimmäistäkään fyysistä vammaa, eikä mies muutenkaan vaikuta mitenkään laitospotilaalta, kuten monet muut Bond-pahikset. Mukavaa vaihtelua tämäkin. Hurmaava Judi Dench jatkaa M:nä, mutta Tobias Menziesin Villiers on kadonnut, mistä olin kieltämättä hieman nyreissäni.

David Arnoldin sävellykset ovat jälleen kerran hienoja ja sopivan mahtipontisia. Itse teemabiisistä vastaavat tällä kertaa Jack White ja Alicia Keys kipaleella Another Way to Die. En ole ihan vielä täysin lämmennyt tuolle vähän 'räpähtävälle' luritukselle, mutta hiljaa hyvä tulee... Biisi sopi kieltämättä alkuteksteihin kuin nenä päähän, mutta se ei mielestäni ole tarpeeksi dynaaminen Bond-teemaksi (verrattuna esimerkiksi klassiseen Goldfingeriin tai vaikka CR:n You Know My Name -teemaan). Another Way to Die ei siis 'huuda' Bondia kuten muutamat edeltäjänsä, mikä saattaa toisaalta olla myös kipaleen vahvuus. Saa nähdä, mihin suuntaan kallistun tämän suhteen, vielä olen vähän epävarmana.

Olen suunnattoman iloinen siitä, että nämä kaksi viimeisintä Bondia ovat ihan oikeasti vakavasti otettavia elokuvia, jotka toimivat. Puujalkavitseistä on luovuttu ja tilalle on tuotu ihan oikeasti nokkelaa sanailua; Roger Mooren aikaisesta slapstickistä ei ole jälkeäkään, eivätkä näyttelijät ole pökkelöitä, vaan nykyään roolitus on tehty huolella ja näyttelijät ovat ammattitaitoisia. QoS:n erottaa edeltäjistään kuitenkin ennen kaikkea se, että kyseessä on selkeä jatko-osa. QoS jatkaa aika tarkkaan siitä, mihin CR jäi, ja viitteitä CR:n tiputellaan lähes jatkuen. CR:a näkemättä putoaa siis kärryiltä ihan välittömästi, eli jos joku ei vielä ole CR:a nähnyt ja meinaa kuitenkin tämän katsastaa, niin mars videovuokraamoon!

Täytyy nähdä tuo vielä uudestaan, että saan muodostettua kunnollisen kuvan leffasta. Bondien kanssa menee aina niin, että ensimmäisellä kerralla olen yksinkertaisesti niin innoissani, etten jälkeen päin muista oikeastaan mitään. :D Mutta tämä plikka tykkäsi, Bond on edelleen ihana.

Muoks. Korjattu typoja
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 06, 2008, 19:30:04 kirjoittanut Rain Wild »
Permission to shout "Bravo" at an annoyingly loud volume, sir? | Would you mind holding my metaphor for a second?

Poissa Spectre

 • Wraith
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
Vs: James Bond 007
« Vastaus #45 : Marraskuu 10, 2008, 17:05:08 »
QoS:n erottaa edeltäjistään kuitenkin ennen kaikkea se, että kyseessä on selkeä jatko-osa. QoS jatkaa aika tarkkaan siitä, mihin CR jäi, ja viitteitä CR:n tiputellaan lähes jatkuen. CR:a näkemättä putoaa siis kärryiltä ihan välittömästi, eli jos joku ei vielä ole CR:a nähnyt ja meinaa kuitenkin tämän katsastaa, niin mars videovuokraamoon!

Täytyy nähdä tuo vielä uudestaan, että saan muodostettua kunnollisen kuvan leffasta. Bondien kanssa menee aina niin, että ensimmäisellä kerralla olen yksinkertaisesti niin innoissani, etten jälkeen päin muista oikeastaan mitään. :D Mutta tämä plikka tykkäsi, Bond on edelleen ihana.

Käytiin eilen isänpäivän kunniaksi katsomassa ja ihme kyllä, minäkin tykkäsin, ylläri oli todella positiivinen. Tämä tosiaan on selkeimmin jatko-osaa edelliselle elokuvalle, jota en enää muista ollenkaan (paitsi sen naurettavan auto-defibrillaattoriyhdistelmän, jonka kohdalla aivoni kytkeytyivät täysin tyhjäkäynnille) ja näin ollen olin heti alkurähinöistä lähtien hieman ulkona kuvioista. Mutta ei se haitannut, tämä oli piristävän erilainen Bond. Aikaisemmat kuvat ovat olleet enemmän omia kokonaisuuksiaan, tämä tosiaan oli tosi paljon kiinni edellisessä.

Olen aina inhonnut Bond-elokuvien sekopäisiä alkuja, mutta siinäkin tämä uusin teki poikkeuksen.

Lainaus
Biisi sopi kieltämättä alkuteksteihin kuin nenä päähän, mutta se ei mielestäni ole tarpeeksi dynaaminen Bond-teemaksi (verrattuna esimerkiksi klassiseen Goldfingeriin tai vaikka CR:n You Know My Name -teemaan). Another Way to Die ei siis 'huuda' Bondia kuten muutamat edeltäjänsä, mikä saattaa toisaalta olla myös kipaleen vahvuus.

Olen taas täysin eri mieltä siitä, etteikö tämä biisi olisi tarpeeksi dynaaminen, sehän oli täyttä rautaa ja ensimmäinen alkutunnari tästä saagasta, jonka voisin ottaa vaikkapa puhelimeeni soimaan. Another Way to Die oli jollakin uudella tapaa nykyaikainen, ei liian outo mutta siltikin hienosti Bond-teemaan tunnistettava kappale. Mielipide-asioista ei parane kiistellä ;).

Kaiken kaikkiaan, varmaan paras Bond tähän mennessä, ainakin minun mielestäni. Tykkään Daniel Craigista todella paljon, hän antaa 007:n luonteeseen sellaista uutta, synkkää särmää, joka uudistaa koko olemusta elokuvien ympärillä. Hankin varmasti DVD:n, kunhan se ehtii kauppoihin asti.

Minger

 • Ankeuttaja
Vs: James Bond 007
« Vastaus #46 : Marraskuu 15, 2008, 11:53:48 »
No. Kävin katsomassa sen suurehkoilla odotuksilla, näkemättä edes yhtä traileria. Rakastin Casio Royalea aivan mielettömästi, olin aina suhtautunut Craigiin positiivisesti. MUTTA! Ensin QoS oli hyvä, pidin siitä ja se oli Bond joista lähes poikkeuksetta pidän paljon, mutta illan myötä aloin miettiä ja harkita asiaa uudelleen, perustella... SE OLI PETTYMYS! Eihän se ollut edes kaksituntinen. Kunnon Bondin melkein on pakko olla puuduttavan pitkä. Lisäksi juoni oli vähän simppeli ja outo, tapahtumat kuroutuivat koko ajan liioitellusti vain Vesperiin. Miten kaikki pahikset voivat tietää, että Bondin kultirakas oli kuollut? Vähän... en keksi tähän sopivaa adjektiivia. Typerää. Itselleni jäi vähän epäselväksi, mikä se Quantum of Solace olikaan. Sana Quantum taisi esiintyä kerran pari, mutta silti. Onneksi pahis Greene oli sentään niinkin ihana ja järkevä :)

Jatko viestissäni spoilaa pienehkössä määrin!

Sitten tarkemmin. Alun takaa-ajo ja alun rytinät muutenkin olivat todella vaikuttavia, tuttua Bondia, jossa hädin tuskin pysyy kärryillä! Mutta siihen se melkein lopahtaakin. Bond lähtee metsästämän M16:ia, mutta erityisesti häntä tuntuu vain kiinnostavan se, että M yritettiin tappaa. Toiseksi se, ettei hän tunnu pystyvän enää kunnon työskentelyyn ja se, että hän retkahtaa kovasti Vesperin näköiseen naiseen on taas sitä jotain outoa. Hyvis-pahis-suhteet olivat sekavia. Minähn en edes Leiteria alkuun tunnistanut! Voi minua, lempihahmoni sentään (no, enempi kirjoissa). Fields oli "mukava" tuttu lisä, ja minuakin sävähdytti rain Wildin ensimmäisen spoilerin takana sijaitseva asia. Sitten, vaikkapa seikkailu autiomaassa lentokoneilun jälkeen... Se oli taas Bondia. huomatkaa, vaikka leffa oli pettymys mielestäni, siellä oli paljon hienoja asioita :D Mitenkäs muten kuvailisin tätä... No, loppu oli ihan mukiin menevä. Bond on ikäänkuin päässyt Vesperin yli, pahikset ovat kuolleet, Bond jatkaa palvelustaan... Mutta loppu tuli liian aikaisin, juoni oli jokseenkin vajaa. Joten kyllä, eniten leffassa mätti juoni. Bond ei ollut kovin Bond. Ei omaa drinkkiä, ei tunnuslausetta... noista nyt olisi selvinnyt, mutta ehken minä kuitenkaan ole aivan tyytyväinen tähän Bondiin. Tai olen minä. En minä tiedä.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Mutta tästä elokuvasta en harmikseni paljon pitänyt :( Olisin niin mielelläni tykännyt.

Poissa nostalgie

 • Kaipuu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: James Bond 007
« Vastaus #47 : Marraskuu 15, 2008, 16:27:26 »
Another Way to Die oli jollakin uudella tapaa nykyaikainen, ei liian outo mutta siltikin hienosti Bond-teemaan tunnistettava kappale.

Olen ehdottomasti samaa mieltä! Nykyaikaisuutta, tiettyä Bondin tyylistä viettelevyyttä ja silti hyvin sanoituksin koostettu kappale. Sopi ehdottomasti tämän Bondin alkuun! Muutenkin vetävä kappale, tässä juuri kuuntelen. Tiettyä Bond-tyylisiä vivahteita ei ole unohdettu: pientä uhkaavuutta, pianoa, klassisuutta... Täydellinen.

A door left open
A woman walking by
A drop in the water
A look in the eye
A phone on the table
A man on your side
Oh, someone that you think that you can trust
Is just
Another way to die...


No mutta sitten itse leffaan. Kävin katsomassa sen leffateatterissa, joka olikin eka teatterissa katsomani Bond. Kyllähän se paremmalta näytti ja kuulosti kuin kotisohvalta! Välillä minulla kuitenkin oli vaikeuksia pysyä mukana leffassa ja näin pois päin, koska CR:n katsomisesta on kulunut jo pienoinen aika. Hahmojen nimet ym. unohtaa helposti ja välillä olisi helpottanut pistää ylös paperille kunkin hahmon nimi :D Se jatkoi hienosti siitä, mihin CR jäi. Toivoin jo matkalla teatteriin, että leffassa ei ole rakkautta - ettei Bond taas rakastu ja menetä täydellisesti ikuista poikamies -statustaan. Ei, viime leffassa oli hieman liikaakin rakkautta, mutta toisaalta, hauskaa vaihtelua muihin leffoihin! Ja pitäähän James Bondinkin kerran rakastua, vai mitä. Onneksi se rakkaus ei kestänyt, James Bond -leffat menisivät päin mäntyä, jos herra hankkisi vakituisen tyttöystävän.

Sitten hieman Bond-tytöstä, tästä Camillesta. (Olga Kurylenkosta) Mielestäni hän oli hieman erilainen kuin muut Bond-tytöt, jos Vesperiä ei lasketa. Hän oli jotenkin paljon inhimillisempi ja itsenäisempi. Hän ei ollut nainen, jota Bond pyöritteli hyppysissään, vaan kauniin ulkokuoren alta paljastui rankka historia ja taistelijan luonne. Hän näytteli onnistuneesti osansa.

Sitten tästä kohutusta Daniel Craigista ja hänen blondeudestaan. Craig on mielestäni täydellinen Bond, ehkä hieman "kovemman" oloinen kaveri: hän on tietenkin lihaksikas, vähäpuheinen, komea, järkevä ja naisiin helposti retkahtava. Hän on hieman synkempi tyyppi kuin moni muu entinen Bond, ja blondi tukka taas - loistava! Erilainen ja hieno muutos. Kyllähän se aluksi tuntui oudolta, mutta ajatukseen on tottunut jo niin, että se on alkanut vaikuttaa jo erittäin hyvältä. Miksi pitäisi aina kangistua kaavoihin ja jatkaa totuttua mallia? Elämässä pitää olla vaihtelua!

Kuitenkin voisin näin lopuksi sanoa, että tässä leffassa oli asennetta ja räiskettä, turha hempeily oltiin jätetty pois. Loistavaa Bond-kamaa. CR oli sen verran erilainen, että pidin siitäkin paljon - hyvin vaikea sanoa kumpi vie voiton.
(Hui kauhea - luin Wikipediasta, että leffa budjetin on arveltu olevan lähemmäs 230 dollaria euroa... Kuulemma n. 80 miljoonaa enemmän kuin CR:ssa. Onhan niitä toki paljon kalliimpiakin leffoja, mutta tuokin on aika kiitettävä summa!)

Brooklyn

 • Ankeuttaja
Vs: James Bond 007
« Vastaus #48 : Joulukuu 17, 2008, 20:59:06 »
Paras Bondi on luultavasti Kuolema saa odottaa <3 Ja siinä näyttelevä bond on myös paras.

Poissa Hippogriff

 • :)
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Pottermore: SicklePotion51
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: James Bond 007
« Vastaus #49 : Joulukuu 19, 2008, 00:48:41 »
Ohoh, unohdin näköjään käydä kirjottamassa tänne sen jälkeen kun katsoin Quantum of Solacen. Noh, mutta suoraan elokuvaan.
     QoS oli hyvä, mutta ei ehkä kuitenkaan vetänyt vertoja parhaimmalle Bondille, eli Casino Royalille. Craigin rooli Bondina oli toki yhtä loistava kuin edellisessäkin elokuvassa, mutta en nyt kuitenkaan tiedä.. Casino Royale oli vain jotenkin tyylikkäämpi Bondiksi.
    Musiikki oli toki kummassakin elokuvassa loistava, Alicia Keysin ja Jack Whiten on täsmälleen sopiva Bond-biisi mutta pakko sanoa että Chris Cornellin soolo vie siltikin voiton, joten pisteet taas CR:lle :D. Kokonaisuudessaan molemmat siis olivat hyviä elokuvia, enkä oikeasti voi verrata niistä että kumpi oli parempi :D.
     Craig hoiti hommansa kuitenkin hyvin ja onkin suosikki-Bondini Brosnanin, Conneryn ja Mooren ohella :D. Lazenby ja Dalton olivat hekin ihan hyviä Bondeiksi mutta eivät mielestäni kuitenkaan yhtä hyviä kuin yllämainitut.

Poissa Dragon

 • Niddhogin perijätär
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Paper is dead without words
  • Enkelikolibrin maailma
 • Pottermore: SpellMoon178
 • Tupa: Luihuinen
Vs: James Bond 007
« Vastaus #50 : Tammikuu 02, 2011, 01:52:57 »
Mielestäni paras Bond on ehdottomasti Sean Connery! *fanittaja* Muut näyttelijät eivät sovi rooliin niin luontevasti, kuin mitä hän. Kyllä muutkin ovat ihan hyviä, ei sen puoleen.
Parhaimmat elokuvat ovat ne alkupäästä, en nyt muista nimiä.
Katsoin juuri Mtv3:lta tulleen Casino Royalen. Ihan hyvä elokuva, vaikka tuntuu, että tarina jää kesken. En kyllä ole nähnyt sitä uudempaa vielä.
Daniel Craig ei ole mikään paras Bond, mutta ei huonoinkaan. Eva Green on kaunis roolissaan, ja suorittaa sen hyvin. (Vaikka lopussa paljastuukin puoliksi petturiksi)

Minusta Bond-elokuvat ovat elokuvien yksiä klassikoita. Pidän niistä todella paljon, koska niissä tapahtuu melkein koko ajan, eikä samaa asiaa vatvota kymmentä kertaa läpi, kuin joissain elokuvissa on tapana.
// Tämmönen rinsessamainen ja yltiö romanttinen, mutta samalla rämäpää
// And there forever remains that change from G to E minor

Poissa castlevania

 • Enterpricen kapteeni.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Nihilisti.
 • Tupa: Tuvaton
Vs: James Bond 007
« Vastaus #51 : Tammikuu 25, 2011, 10:19:38 »
Kommentoinpas uudestaan, kun aikojen myötä mielipiteet ovat muuttuneet.

Connery on tietysti yhä paras, eikä vain siksi koska From Russia with love on ylivoimaisesti nerokkain sekä kirjana että elokuvana.
Tässä topicissa on aika puistattavan paljon Timothy Daltonin laiminlyöntiä, joka on IMO selvästi Conneryn jälkeen paras ja joka on todennäköisesti kaikkein lähimpänä Flemingin novellien Bondia (Fleming itse kuulemma halusi ennen kuolemaansa nuoren Daltonin Bondin rooliin Conneryn sijaan kunnes vakuuttui Connerysta From Russia with lovessa):kylmä, kyyninen, laskelmoiva, brutaali, mutta silti charmin kera. Connery silti onnistuu menemään hitusen edelle. Conneryn ja Daltonin tähdittämät elokuvat on myös selvästi parhaiten käsikirjoitettu.

Moore on ansainnut kolmospaikkansa juuri sen takia että vei elokuvasarjan oikeaksi farssiksi: ei välttämättä uskoisi edes katsovansa Bondia. Jotkut saattaisivat nähdä sen typeränä, mitä se ehkä osin onkin mutta meikäpojasta tämä slapstick-kausi oli tarpeen.

Craig on kelpo Bond, mutta elokuvista (jotka itsessään ovat hienoja) puuttuu toisinaan se tunnelma joka erotti Bondit muista action-leffoista. Mahdollisesti kylmä sota loi sen tunnelman...

Nyt saattaa tulla hate-mailia mutta Brosnan on liian pallinaamainen Bondiksi. Luonteessakin on tiettyä teennäisyyttä joka pitemmän päälle alkaa ärsyttämään. Brosnan on silti rutkasti parempi kuin Lazenby, joka hädin tuskin ansaitsee mainintaa.

//Tosiaan, virheellistä tietoa minulta. Daltonia pyydettiin vasta Conneryn vetäytymisen jälkeen jolloin Fleming oli ollut jo hyvän aikaa manan majoilla. Pyydän anteeksi sekoiluani.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 26, 2011, 00:39:24 kirjoittanut castlevania »
"Oh, my offense is rank, it smells to heaven! It hath primal elder curse upon it; the brother's murder.

Poissa Meleth

 • Viimeinen vihollinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Remember that the last laugh is on you.
 • Pottermore: RiverLight18790
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: James Bond 007
« Vastaus #52 : Tammikuu 25, 2011, 21:56:11 »
Pidän vanhoista Bondeista enemmän kuin näistä uusista, koska niissä ei ole sitä samaa glamouria ja charmia kuin vanhoissa.
Olen pienestä saakka katsonut Bondeja ja lempi Bondini on ehdottomasti Sean Connery. Hänessä on sitä charmia ja hohtoa. Olen ihan fiiliksissä aina kun näen Seanin James Bondina. Pierce Brosnan on myös hyvä ja pidän hänestä myös.
En pidä Roger Moresta. Hän on jostain syystä hieman ärsyttävä enkä tiedä miksi. En ole vaan koskaan pitänyt hänestä.
En pitänyt myöskään Timothy Daltonista mutta muutaman Bondin katselun jälkeen totesin että hän on hyvä näyttelijä.
Lempi Bond elokuvat ovat varmaan ne missä on Sean Connery ja Pierce Brosnan.


Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.

Poissa Carlos

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • LiveJournal
Vs: James Bond 007
« Vastaus #53 : Tammikuu 25, 2011, 23:59:37 »
Fleming itse kuulemma halusi ennen kuolemaansa nuoren Daltonin Bondin rooliin Conneryn sijaan kunnes vakuuttui Connerysta From Russia with lovessa

Dalton oli 16-vuotias ensimmäisen Bondin julkaisun aikaan ja 18-vuotias Flemingin kuollessa, joten tämä ei varmaankaan pidä paikkaansa. Niihin aikoihin hän vasta aloitteli näyttelijänuraansa.

Poissa Hämppyli

 • Näsäviisas-
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: James Bond 007
« Vastaus #54 : Joulukuu 17, 2013, 18:46:07 »
Isäni (joka inhoaa melkein kaikkea epärealistista) aivopesi minut lapsena ajattelemaan, että James Bondit ovat typeriä elokuvia enkä minä kilttinä poikana niitä sitten koskaan katsonut. Nykyisin kun on tuo omatahto hommattu niin päätin kasvattaa yleissivistystäni ja hommasin koko sarjan sisältävän dvd boxin. Tässä nyt sitten olen katsonut yhden leffan per päivä, 23 päivän ajan ja päätinpä pistää ajatuksiani kirjalliseen muotoon. Leffoja on monta ja sanottavaa paljon, mutta yritän parhaani mukaan välttää täysin lukukelvottoman wall-of-texin syntymistä.

Sanonpas ensin, että ei näitä leffoja suoranaisiksi laatutekeleiksi voi kehua. Ymmärrän täysin miksi niin moni ei voi näitä sietää. Etenkin James Bondin hahmo itsessään on pelkkä miesten voimafantasia, eikä todellinen kolmiulotteinen hahmo, jonka selviämistä pinteestä varsinaisesti hermoilisi. Viihdearvo on kuitenkin lähes jokaisessa kohdallaan. Kieli poskessa, aivot narikassa, pilke silmäkulmassa ja aimo annos lapsen innokkuutta, niin tylsää ei pitäisi tulla. Lisäksi Bondin rooliin on onnistuttu pääasiassa aina valitsemaan karismaattisia näyttelijöitä, jotka onnistuvat niin puhaltamaan eloa hahmoon, kuin myös kiskomaan katsojan mukaan seikkailuun.

Lempiyksityiskohdakseni koko Bond - sarjassa on muodostunut alkutekstien aikana soivat teemamusat. Alkuteksiten grafiikkojen kanssa ne saavat minut aina asetettua oikeaan tunnelmaan ja ovat lisäksi omillaan aivan hemmetin hyviä kappaleita. Jos pitäisi valita kummasta pitäisi luopua, aseenpiippukohtauksesta tai alkumusiikeista, niin en epäröisisi valinnassani hetkeäkään.

Mutta, aletaanpa puhua sitten niistä varsinaisista leffoista. Ajan säästämiseksi pyrin välttämään yksitäisistä leffoista puhumisen (muutamia poikkeuksia lukuunottamatta) vaan ennemminkin keskityn jokaisen näyttelijän aikakauteen Bondina.

Sean Connery oli tietenkin ensimmäinen roolissa, kuin myös ikonisin. Aiemmin sanoin, että Bond - näyttelijällä pitää olla karismaa ja sitähän Connerylla on enemmän kuin kenelläkään muulla koko sarjassa. Mies vetää yhtä uskottavasti niin toiminta -, huumori - , kuin myös rakkauskohtaukset. Miehen aikakautta hieman pidätteli se, että sarja vasta koetteli mihin suuntaan halusi kehittyä, mutta jokainen miehen leffa on silti hyvä. Lempi Conneryn Bondi on myös lempielokuvani koko sarjassa, Pallosalama. Connery on tässä leffassa parhaassa terässä, tarinan roisto on viihdyttävän yliampuva, muttei piirroshahmo - tasoa ja kaikki veden alle sijoittuvat kohtaukset näyttävät vielä nykypäivänä loistavilta. Conneryn aikakauden viimeinen elokuva, Timantit ovat ikuisia, ei ollut huono lopetus, mutta hieman epätasainen. Leffaa katsoessa tuntui siltä kuin joku stand up - koomikko olisi lukenut käsiksen läpi ja muokannut dialogia mieleisekseen, sillä melkein jokainen hahmo jatkuvasti päästään suustaan jonkin vitsin, one linerin tai sanaleikin.

Toinen Bondi, George Lazenby on... epätasainen tapaus. Reiluuden nimissä on sanottava, että kuka tahansa joka olisi ensimmäisenä seurannut Connerya olisi varmasti saanut kylmän vastaanoton eikä se auta asiaa, että Connery palasi rooliin heti seuraavassa elokuvassa melkein kuin anteeksipyyntönä. Valitettavasti osa miehen saamasta kritiikistä on täysin ansaittua, sillä mies on erittäin puiseva eikä tunnu saavan tunnetta aikaiseksi sitten millään. Kyllä tämä vähän parantuu loppua kohden, mutta ei tarpeeksi. Onneksi sentään miehen ainoa elokuva, Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa, on juonellisesti yksi sarjan parhaimpia. Ainoa iso valituksen aiheeni on se, että lopun aidosti surullisen hetken pilaa Bond theme, joka alkaa soida ihan liian aikaisin, pilaten tunnelman.

Seuraavana vuorossa onkin sitten camp-Bond eli Roger Moore. Suoraan ja rehellisesti sanottuna Moore ei koskaan tehdyt minuun vaikutusta Bondina. Tuntui siltä kuin mies olisi vetänyt köyhän miehen Sean Connery - imitaatiota ilman hitustakaan miehen charmia. Lazenbylle sentään saattoi antaa crediittiä siitä, että tämä teki roolista omansa. Miehen leffatkin olivat vähän tasapaksuja. Eivät missään nimessä huonoja, päinvastoin, mutta ei niistä jäänyt muutamia yksittäisiä hetkiä lukuunottamatta juuri mitään mieleen. Isoin ja minä todellakin tarkoitan ISOIN ongelma miehen aikakaudessa oli antiklimaattiset loput. Pahikselle vain kuula kalloon ilman kummempaa yhteenottoa ja sitten pakoon ennen kuin päämaja menee matalaksi. Tämä oli erityisen turhauttavaa 007 ja kultainen ase - elokuvassa, jossa pahista näytteli CHRISTOPHER "HITON" LEE! Minun on kuitenkin pakko myöntää, että Mooren aikakauden ehdoton valopilkku oli Richard Kiel Jawsina. En tiedä itsekkään mikä tässä oli niin viehättävää, mutta voisin katsoa tämän hahmon edesottamuksia vaikka kokonaisen spin-off sarjan verran. Parasta oli se, että hahmo pidettiin pääasiassa mykkänä, sillä Kiel sai hahmoon niin paljon enemmän luonnetta pelkillä ilmeillä ja eleillä, kuin yksikään "Hahaa, nyt sain sinut Bond" - repliikki olisi kyennyt samassa ajassa.

Timothy Dalton oli ensimmäinen näyttelijä, jonka leffoissa Bond tosissaan yritettiin viedä vakavampaan ja maanläheisempään suuntaan. Mielestäni mies onnistui tässä loistavasti onnistuen silti pitämään sen tietyn kiillon silmäkulmassa, joka mielestäni Bondin hahmoon kuuluu. Uskaltaisin jopa väittää, että vaikka Dalton ei olekkaan paras Bond, niin tämä on paras Bondia näytellyt näyttelijä. Katsokaa vaikka kuinka paljon tämä saa kerrottua pelkästään kasvoillaan. Valitettavasti mies pääsi näyttelemään Bondia vain kahdessa elokuvassa ja molemmissa tämä päätyi näyttelemään pääasiassa hahmon aggressiivista ja kostonhimoista puolta. Minusta on sääli, ettei Dalton koskaan saannut tilaisuutta kokeilla hahmon muitakin puolia, sillä nyt tämän Bond vaikuttaa hieman yhden tempun koiralta.

Viimeinen alkuperäisen sarjan Bond, Pierce Brosnan, on saannut paljon haukkuja ja moni kutsuu tätä peräiti huonoimmaksi Bondiksi. Aluksi en ymmärtänyt tätä lainkaan, sillä miehen roolisuoritus oli loistava. Tämä tuntui ottavan sen mikä toimi aiemmissa Bondeissa ja yhdisti ne omaksi keitoksekseen. Myös miehen elokuvat olivat Bondien parhaimmistoa. 007 ja kultainen silmä oli ehkä vähän tasapaksu, mutta Huominen ei koskaan kuole (mielestäni sarjan toiseksi paras leffa) sisälsi Jonathan Prycen loistavasti överiksi vetämän pahiksen ja sarjan parhaimmat toimintakohtaukset. Kun maailma ein riitä oli myös hemmetin kova ja sisälsi vaihteeksi hieman inhimillisemmän pahiksen (katsokaa kuinka se tappaa Renardin sisältä, kun tämä on aikeissa kuolla rakastamansa naisen puolesta eikä edes kykene tuntemaan tämän viimeisestä suudelmasta mitään). Sitten katsoin Brosnanin viimeisen elokuvan ja täytyy sanoa... vau. Kuolema saa odottaa oli niin huono, että koko Brosnanin aikakaudesta jäi paskan maku suuhun. Typerä pahis, typerä juoni, korvia riivaava alkumusa (jouduin pistämään leffan äänettömälle sen aikana), naurettava DNA:n "muutos" sivujuoni (olisivat kutsuneet sitä mielummin geenimanipuloinniksi tai jotain), Halle Berry pisti minut kyseenalaistaaman, jälleen, miten hän on ikinä voinut voittaa Oscarin, amatöörimäisen huonot CGI - ja viherkangas - efektit... tässä leffassa on niin moni asia väärin, että voisin kirjoittaa siitä erillisen esseen. Jos et ole sitä jo katsonut, niin skippaa hyvällä omatunnolla.

Sitten onkin jäjellä enää viimeisin ja nykyinen aikakausi, Daniel Craigin aikakausi. Koska miehellä on ainakin kaksi Bondia vielä edessä, niin lopullinen mielipiteeni voi vielä muuttua, mutta mennään nyt sillä mitä on. Aluksi pyörittelin silmiäni sille, että Bondista on pitänyt tehdä "synkkä ja "aikuinen" versio", mutta sitä mukaan kun kävin läpi alkuperäisiä leffoja niin aloin miettiä ja totesin, että olisihan semmoiselle Bondille maailmassa paikka. Bond kokeili jo siipiään puhtaasti hauskana hahmona, joten pieni vaihtelu auttaa vain pitämään sarjan tuoreena. Millaisia ne varsinaiset elokuvat sitten olivat? Nooo...

Casino Royale oli ehdottomasti sarjan tylsin elokuva. Pokeriturnaus? Oikeasti?! Jos haluan katsoa kuinka joukko ihmisiä pelaa pokeria niin katsoisin sitä, enkä Bondia. Meinasin tätä leffaa katsoessa jatkuvasti nukahtaa sohvalle eikä ollut edes myöhä. Mads Mikkelsenin "pahis" oli yhdentekevä, elokuvan juonessa ei melkein mikään käy järkeen,  toimintakohtaukset olivat tylsiä ja miljoona kertaa nähtyjä, Cragin Bondi oli tylsä "synkkä ja kidutettu" sankari joka oli "synkkä ja kidutettu" ihan vain sen itsensä takia eikä sen takia, että se olisi tuonnut juoneen mitään, ja Eva Green Bond - tyttönä... voi luoja. Tämä on niin olevinaan "vahva ja itsenäinen nainen", mutta Bond joutuu jatkuvasti pelastamaan tämän pälkähästä ja kun tälle lopussa käy köpelösti niin leffa selvästi haluaa katsojan säälivän tätä vaikkei tähän ole mitään syytä annettu. Elokuvasta voisi myös täysin kivuttomasti leikata ainakin tunnin verran materiaalia eikä mitään olennaista menetettäisi. Kuolema saa odottaa oli ehkä huonompi (tai ainakin typerämpi) elokuva, mutta se ei ainakaan saanut minua pahalle tuulelle.

Quantum of Solace oli parempi. Se ei ollut loistava tai surkea vaan... parempi. Nyt sentään tapahtui jotakin, pahis oli kiinnostavampi ja ennen kaikkea pysyin hereillä. Daniel Craigin pääsi todistamaan, että osaa oikeasti näytellä. Toimintakohtaukset olivat kuitenkin aivan käsittämättömiä. Kirjaimellisesti. Kamera heiluu kuin vimmattu, jatkuvasti hakeudutaan lähikuvaan ja kuvakulma muuttuuvat jatkuvasti niin nopeasti, että minulla ei ollut koskaan mitään hajua missä mentiin ja kuka lyö ketä.

Skyfallia kohtaan oli negatiiviset ennakko-odotukset. Craigin kaksi aiempaa Bondia eivät olleet vaikutuksia tehdeet ja Christopher Nolanin Batmaneitten, Jacksonin Sormus - trilogian ja Tarantinon Kunniattomien Paskiaisten jälkeen minä en jaksa innostua, kun jotakin ylistetään kaikkialla yhdeksi parhaimmaksi leffaksi koskaan. Sitten katsoin sen ja se oli... hyvä. Minä oikeasti pidin siitä. Sam Mendes löysi täydellisen kultaisen keskitien perinteisen ja uuden vakavamman Bondin väliltä. Menoa oli vakavaa, mutta ei liian vakavaa. Cragin Bondilla oli viimeinkin se kauan kaivattu pilke silmäkulmassa joka oli niin pahasti ollut hukassa ja tuntuihan hieman haikealta tämän pitkän Bond - maratonin jälkeen, kun ympyrä sulkeutui Bondin palatessa (tai tässä tapauksessa saapuessa) sarjan lähtöpisteeseen. Muutama kauneusvirhe oli tosin mahtunut mukaan. Bondin "kuoleman" olisi kivuttomasti voinut jättää pois, kun ei se kauaa kestänyt ja vielä vähemmän hämäsi ketään, pääpahiksen juoni oli (jopa Bond-pahisten mittapuulla) aivan liian monimutkainen ja aivan liian monta muuttujaa ennustava ollakseen uskottava ja miksi ihmeessä Q:sta on pitänyt tehdä jokin hipsterinuori? Hahmo toimi Bondin rinnalla niin paljon paremmin "I'm too old for this shit" - tyylisenä hahmona. Ja lisäksi ärsytti suunnattomasti Bondin "varusteet." Uuden Bondin tekijät haluavat pitää jalat maassa ja välttää päivän pelastamista laitteilla, hyvä on. Älkää kuitenkaan loukatko älykkyyttäni väittämällä, että paras mihin nykypäivän Bond pystyy ovat pyssy ja radio. Oikean elämän vakoojat ovat kautta aikain käyttäneet ties millaisia mielikuvituksellisia vempaimia. Joka tapauksessa, hyvä leffa ja toivottavasti seuraava pistää vieläkin paremmaksi.

Ja sitten vielä ne pakolliset lempparit:

Paras Bond: Sean Connery
Paras leffa: Pallosalama (niukasti)
Paras teemamusa: The Man with the Golden Gun tai For Your Eyes Only
Paras Moneypenny: Lois Maxwell (helposti)
Paras Q: Desmond Llewelyn (helposti)
Paras M: Judi Dench
Paras pahis: Jos Jawsta ei lasketa niin joko Renard tai Telly Savalasin versio Blofeldista.

Ja jos suotte anteeksi, niin aion nyt tyhjentää pääni kaikesta Bondiin liittyvästä. Kun katsoo 3 viikon ja 2 päivän ajan saman sarjan samoja kaavoja toistavia leffoja niin alkaa kaivata vaihtelua. Palataan asiaan vuonna 2015.
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 17, 2013, 22:59:01 kirjoittanut Hämppyli »
"If we're going to be damned, let's be damned for what we really are."

Captain Jean-Luc Picard

Poissa Ana

 • Vuotislainen
Vs: James Bond 007
« Vastaus #55 : Heinäkuu 01, 2015, 23:41:45 »
En oo välttynyt näkemästä näitä leffoja, televisiosta tullut niitä sen verran ahkerasti. Monia Bond-leffoja olen siis nähnyt ja pidän leffamusiikista. Kultainen silmä ja Tri No on ainakin hyviä leffoja. Omistan 13 Bond-elokuvaa mutta kaikkia en ole vielä nähnyt.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 14, 2015, 13:07:38 kirjoittanut Ana »

Poissa Hämppyli

 • Näsäviisas-
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: James Bond 007
« Vastaus #56 : Marraskuu 03, 2015, 21:52:24 »
Eilen käväsin uusimman Bondin, Spectren, katsastamassa. Pienenä muistutuksena tähdennän, että en ole mikään Bondien varsinainen fani ja Craigin aikakauden aikaisemmista leffoista Skyfall oli ainoa josta pidin. Ottakaa tuo huomioon, kun vertaatte omaa mielipidettänne minuun.

Jos leffaa jotenkin pitäisi kuvailla, niin sanoisin, että tuntuu vähän siltä kuin oltaisiin käytetty Conneryn aikakauden käsistä, mutta pidetty Craigin aikakauden tunnelma/tyyli kuvatessa. Yliampuvat toimintakohtausket, pahikset ja one-linerit sallitaan, kunhan Bond tekee sen nyrpeä ilme naamallaan ja vakavia teemoja koitetaan käsitellään siinä sivussa. Huomaa, että käsikirjoittajia oli neljä, sillä vähän kaikkialle kuljetaan ja monia juonenkäänteitä nostetaan esille ilman, että mihinkään kunnolla syvennytään. Leffa selvästi haluaa käsitellä sellaisia teemoja, kuin turvallisuus vs. yksityisyys, millainen on tappajan psyyke ja voiko Bondin kaltainen mies elää normaalia elämää, mutta punainen lanka puuttuu täysin. Minulla ei ole hajuakaan minkä noista oli tarkoitus olla ns. leffan pääteema, eikä leffa muutenkaan päädy niitten kanssa kummempiin johtopäätöksiin kuin "pahat ihmiset tekevät pahoja asioita" - tyylisiin itsestään selvyyksiin. Pituuttakin on aivan liikaa ja ihan kivuttomasti matskua voisi trimmata tuommoiset 20 minuuttia.

Tarina noin yleisesti pysyy tästä huolimatta kasassa. Pystyin seuraamaan ihan hyvin mitä tapahtui ja missä mentiin, juoniaukkoja tms. en nyt ainakaan näin ekalla katsomiskerralla huomannut, eikä yhtä paljastusta (josta puhun alla spoilereissa) lukuunottamatta leffalla ole varsinaisesti huonoja ideoita. Tiukempi ote leikkaamossa tai yksi uudelleenkirjoitus käsikselle olisi vain tarvittu. Ja koska tykkään Bondeistani enemmän humoristisina (kunhan Kuolema Saa Odottaa - tyyliseksi perseilyksi ei mennä) kuin itsensä liian vakavasti ottavina kurttuiluina, niin minä otin muutamien aikaisempien Bondien fantastisempien elementtien palauttamisen (jonka Skyfall toki jo vähän aloitti) avosylin vastaan.

Näyttelijäsuoritukset olivat ihan kiitettäviä. Craig ei vieläkään ole (ja tuskin koskaan onkaan) Bondeista lemppareitteni joukossa, mutta tämä vetää roolinsa vähän elokkaammin kuin aikaisemmin. Siinä missä Judi Denchin M oli tomera bisnesnainen, joka pystyi verbaalisesti pistämään Bondille hanttiin, Ralph Fiennessistä näyttäisi tulevan M, joka pystyy tarvittaessa likaamaan kätensä ja auttamaan Bondia kentällä, joka on ihan mielenkiintoinen uusi suunta hahmolle. Hipsteri-Q ei hirveästi Skyfallissa sytyttänyt, mutta Ben Whishaw osoitti tässä leffassa olevansa ihan symppis tyyppi, kun sai kunnollista matskua työskenneltäväkseen. Ei tämä vieläkään Desmond Llewelyä voita, mutta ne ovatkin isot saappaat täytettäviksi. Aiemmin en pystynyt nimeämään lempi Bond-tyttöä, kun niistä jokainen oli joko helposti unohdettava tai ärsyttävä, mutta nyt saatan kallistua Léa Seydouxin Madeleine Swannin puoleen. Hahmo ei ole paperilla ihmeellinen, mutta Seydouxin karisma tekee tästä ihan kivan hahmon ja "Bondin todellisena rakkautena" tämä on paljon uskottavampi kuin Eva Green. Christoph Waltz tekee kaikkensa tehdäkseen pahis hahmostaan mielenkiintoisen, mutta tällä on hyvin vähän ja hyvin ohutta materiaalia työstettävänään. Tämä on selvästi hahmo, jonka pitäisi sallia olla yliampuva, jotta jotain jäisi mieleen, mutta homma vedetään tässä suhteen aivan liian vakavasti. Samasta syystä Dave Bautista, joka pelastaa paljon charmillaan ja tämän hahmo on ideatasolla kiva paluu Jaws -tyylisiin kätyreihin, ei hirveästi säväytä.

Se täytyy myöntää, että Spectre on visuaalisesti komea elokuva. Moni kohtaus ja maisemakuva näyttää oikein nätiltä, ja toimintakohtaukset olivat lennokkaita (usein kirjaimellisesti). Etenkin alkutekstejä edeltänyt pätkä jäi mieleen, kun kamera ilman leikkauksia seuraa rikollispomoa varjostavaa Bondia keskellä karnevaalia. Joo, ei tartte huomauttaa, että ei sitä oikeasti pötköön kuvattu vaan jotain editointitemppuja käytettiin, mutta pidetään nyt osa taikuudesta elossa  ;)

Sitten muutama spoilerikommentti, jotka kaikki koskevat Waltzin hahmoa ja tämän pyörittämää organisaatiota:

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Vaikka olenkin keskittinyt negatiivisiin asioihin, niin en minä Spectreä kokonaisuutena inhonnut. Se oli melko sekava soppa, jonka liemeen oli vähän kaikkia aineita heitetty, mutta nälkä lähti. Leffa jaksoi viihdyttää ihan kivasti ja se on Craigin Bondeista toiseksi paras. Kaikista Bondeista se on luultavasti jossain keskellä eikä minulla ole mikään kiire nähdä sitä uudelleen, mutta toisaalta voisin sanoa saman monista klassisistakin Bondeista. Jos olet Bond - fani, niin älä anna negatiivisten arvostelujen pelottaa sinua pois, mutta älä myöskään nosta odotuksia liian korkealle.
"If we're going to be damned, let's be damned for what we really are."

Captain Jean-Luc Picard

Poissa Ana

 • Vuotislainen
Vs: James Bond 007
« Vastaus #57 : Marraskuu 07, 2015, 12:38:48 »
Hämppyli, wow kuinka vuodatat tekstiä! Viimeksi tungin tähän keskusteluun niukalla kommentilla mainiten, etten ole täysin pihalla mutten kokonaan perilläkään jokaisesta elokuvasta. Btw yksi Bond-kirja löytyy hyllystä, mutta en ole sitä lukenut. Kaikkia elokuvia en ole nähnyt, argh piinaa ajatus, milloin ehdin? Hämppylille pisteet siitä, että pidit Bond-leffaputken ilman isoja taukoja! Halle Berryn leffaroolista sen verran, että vaikka nainen on kaunis, ihmettelen miksi häntä arvostetaan niin paljon juuri näyttelijän ammatissa. Skyfall tuli katsottua neljän porukassa, ihan parasta! (Kuulee kaikkien kommentit ja mielipiteet heti)
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 06, 2016, 12:30:08 kirjoittanut Ana »

Poissa Hämppyli

 • Näsäviisas-
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: James Bond 007
« Vastaus #58 : Marraskuu 08, 2015, 10:09:17 »
Kiitos kehuista Ana, mutta muistuttaisin, että kirjoitin ekan viestini kaksi vuotta sitten ;)
Tuolloin "nautin" välivuodesta, joten kun päivä oli vietetty koulu/työpaikkaa hakien, sitä ehti kivuttomasti leffoja katsella. Nykyisin koulutöitä, kokeisiin lukua ja iltavuoroja riittää sen verta, ettei vastaavaa urötyötä jaksaisi tai ehtisi.
"If we're going to be damned, let's be damned for what we really are."

Captain Jean-Luc Picard

Poissa Kynttiläkäärme

 • Syksyn liekki
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: potioncharm26553
 • Tupa: Luihuinen
Vs: James Bond 007
« Vastaus #59 : Helmikuu 25, 2018, 11:25:57 »
En aikoinaani ollut katellut yhtään Bondia, mutta vuosi sitten mieheni kanssa alotettiin ihan minun uteliaisuudestani pitämään Bond maratoni. Tulin kyllä kerralla James Bond faniksi. Suosikkibond näyttelijäkseni nousi Pierce Brosnan, toisena äärimmäisen karismaattinen Sean Connery. The Spy who loved me on elokuvista yksittäin yksi suosikkejani ja kyllä Roger Moorr Bondina on kyllä kanssa hyvä. Vasta Skyfallin aikana aloin pitämään Damiel Craigista Bondina. Jude Dench on miulle ikuinen M ja kyllä kyyneleet valuivat hänen kuollessaan Skyfalissa. Tomorrow never die on siltikin suosikki Bond leffani. Oma lukunsa on tietty Bond tunnarit. Niistä top 3 on You know my name, Goldeneye ja Thunderball.