Kirjoittaja Aihe: James Bond 007  (Luettu 25957 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Hattara

 • Ankeuttaja
James Bond 007
« : Toukokuu 11, 2003, 16:28:41 »
Tuli katsottua muutama Bond putkeen ja haluaisinkin kysyä mikä niistä on mielestäsi paras ja miksi?
Kuka on paras Bond?
Mielestäni paras elokuva on ehdottomasti Moonraker - Kuuraketti.
Miksi? No... ensinnäkin se on niin hauska ja poikkeaa muista Bond-leffoista. Toiseksi siinä on ah, niin ihana Rautahammas alias Jaws, jolla on niin suloinen hymy  :D . Kolmanneksi Monnrakerissa näyttelee ehdottomasti paras Bond eli Roger Moore  :) .
Vastailkaa ja kertokaa mielipiteenne.

Joo vanhat Bondit on ehdottomasti parhaimpia. Näyttelijöidenkin muunkin ansiosta. Vanhoissa Bondeissa ei ole vielä niitä omituisia apuvälineitä joita tuskin koskaan voitaisikaan toteuttaa (muutamaa hassua lukuunottamatta). Ja vanhoissa Bondeissa naisilla on niitä jänniä kampauksia.
Uusimmassa Bondissahan on näkymätön auto (melkein kirjoitin lentävä, lukenut liikaa Potteria). Toisaalta ei Bondien tarvikaan olla kovin uskottavia.
Pierce Brosnan todellakin häiritsee. Hän ei vaan tunnu samalta kuin Roger Moore. Tai Sean Connery :D

/Meneg siirtää

Ja Nefs kehottaa pohtimaan Bondeja myös yleensä eikä vain vastailemaan kysymyksiin- kiitos.

Sleeping Sun

 • Ankeuttaja
James Bond 007
« Vastaus #1 : Toukokuu 11, 2003, 22:08:26 »
Vanhat Bondit ovat mielestäni paljon parempia kuin uudet.
Johtuen näyttelijästä.
Omasta mielestäni ainoa oikea Bond on Sean Connery.
Ei Roger Moorekaan huono ole mutta Pierce Brosnan (miten se kirjoitetaan?) ei oikein kolahda. :)
Paras Bond on varmaan Pallosalama tai sitten Erittäin Salainen.

Pallosalamassa on kiva juoni ja Sean Connery. (;

Erittäin Salaisessa on kanssa hyvä juoni ja elokuvan toteutus on hyvä.
Roger Moore näyttelee roolin mielestäni hyvin.

Kotona on kaikki Bondit nauhalla ja niitä tulee katsottua aika usein.
Bondit ovat siis mielestäniä hyviä ja niissä on yleensä ihan hyvä juonikin.

Colin Kriivi

 • Ankeuttaja
James Bond 007
« Vastaus #2 : Joulukuu 30, 2003, 12:54:59 »
Samaa mieltä teknisyyden suhteen. Aina kun katon jonkun uuden Bondin, niin asetan kaiken huipputeknologian kyseenalaiseksi. Eihän sitä luonnolleen voi, mutta kun ne on ihan liian epäuskottavia ne uudet Bond-vempaimet..

Roger Moore on se aito Bond. Paras. Sean Conneryllä on liikaa rintakarvoja ja Brosnan mättää ihan muuten vaan. Puhumattakaan siitä-jonka-nimeä-ei-kukaan-muista, joka näytteli elokuvassa "The Spy Who Loved Me"! Se näyttää ihan apinalta. Eikä se leffa muutenkaan mikään hyvä ollut, juoni eteni madellen. Jätin lopun katsomatta. Sitten on vielä se yksi näyttelijä, Timothy Dalton, muistaakseni. Sen leffoja en oo nähnyt.

Hmm, en ole oikeastaan mikään Bond-fani. Elokuvien juoni toistuu aina samana: alkutilanne, missä Bond on juuri *krhm*, "M" soittaa, Bond lähtee matkaan, saa jonkun oudon välineen Q:lta, Bond menee urkkimaan, tapaa pari naista, juoksee kipin kapin pois koska herra IsoKiholla on iso, pelottava kätyri, tappelua, uusi yritys, tappelua, Bond joutuu vangiksi, pelastuminen, tappelua, Bond estää IsonKihon suunnitelman tuhota maailma, täpärä pako, *krhm* ja lopuksi herra IsonKihon pelottava kätyri tulee tappamaan Bondin siinä kuitenkaan onnistumatta. Blaah.

Mutta juuri ne pienet erot näissä juonikuvioissa tekevät elokuvista aitoja, ihan OK Bond-leffoja. Sekä tietysti Moore.

Mara

 • Ankeuttaja
James Bond 007
« Vastaus #3 : Tammikuu 02, 2004, 11:06:18 »
Paras ja ainoa Bondi on Sean Connery. Pidän Moorestakin, mutta Connery on paras. Minä en pidä yhtään siitä George Lazenbystä enkä Pierce Brosmanistä ne ei vaan kolahda.
   Minä tykkään Bondeista koska niissä on Toimintaa, huumoria ja romantiikkaa.
Paras on ehdottomasti kaikkien aikojen ensimmäinen Bond elokuva "Tohtori Ei".
 
 Mutta paras kappale on Tina Turnerin Goldeneye.

 En ole nähnyt melkein mitään niistä uusista. Luin jostain netistä (en muista mistä), että vesiskootteri ja monia muita teknisiä laitteita olisi keksitty Bond elokuvien ansiosta. Pitääköhän toi paikkansa?

Huonoin Bond elokuva on "The Spy Who Loved Me". tuon loppu on kyllä kaikista Bond elokuvista mieleen painuvin.

Spoiler yllä mainitusta elokuvasta

Bond menee siinä naimisiin ( ei yhtään bondmaista) sen jonkun kreivittären kanssa, jonka viholliset kumminkin ampuu lopussa. Surullinen toiminta ja rakkaus elokuva.

Mara

 • Ankeuttaja
James Bond 007
« Vastaus #4 : Elokuu 01, 2004, 16:09:00 »
Metro-lehti (huom. Amerikan Metro, ei Suomen ^^) 26.7.2004

Lainaus käyttäjältä: "[url=http://blackpearl.board.dk3.com/2/viewtopic.php?t=93&start=15
whateva[/url]"]
I'm 007 Orlando

Orlando Bloom is to play a young James Bond in a new film about the secret agent's early years, it was reported yesterday.
The british actor (pictured) has been signed by Miramax to star in the movie, about Bond's college days after being expelled from Eton. Bloom, 27, went straight from acting school into a major role in The Lord of The Rings trilogy...

Yeah, I kinda like that ^^ Olisi ollut kauheaa jos Orlando olisi pistetty näyttelemään aikuista Bondia, mutta tuo on ihan jees.

Myös Digital Spy kirjoitti asiasta:

Bloom. Orlando Bloom.
Orlando Bloom 'to play young Bond'


Orlando Bloom is being lined up for the role of James Bond in a movie chronicling his early years, according to various reports today. Rumours were abound earlier this year that producers were trying to sign up the heartthrob as a replacement for Pierce Brosnan in order to appeal to younger audiences. Now it seems that a new project is being developed that would see Bloom play Bond at college age, following the super-spy's adventures after he is kicked out of Eton. Brosnan, meanwhile, is committed to at least one more outing as the more mature Bond.Eli orlando bloom on valittu nyt uudeksi Bondiksi!!! EEIII!!!!!!!

Williska

 • Ankeuttaja
James Bond 007
« Vastaus #5 : Elokuu 01, 2004, 16:27:30 »
Lainaus käyttäjältä: "Sirius"
Eli orlando bloom on valittu nyt uudeksi Bondiksi!!! EEIII!!!!!!!


Vaikka pidänkin Orlandosta, niin bondiksi hänestä ei ole. *ei millään osaa kuvitella sellaista*

Tänään satuin lukemaan maikkarin tekstikanavan sivuilta, että Eric Bana olisi ehdolla Bondin rooliin. Lisäksi nelosen tekstikanavalla kerrottiin, että Bondin roolin jatkajaksi kaavailtiin muistaakseni ainakin Jude Lawta.

Poissa ATK

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • BiteFight
James Bond 007
« Vastaus #6 : Elokuu 03, 2004, 09:19:20 »
Niin ja nythän on Brosnan lopettanut Bondina olemisen. Uusi taisi olla se HULKin esittäjä Eric Bana.

Bondeista perhain oli minun mielestäni Kun maailma ei riitä. Paras Bondi on Brosnan, Connery ja Moore (kaikki yhtä hyviä, tuo siis ei ole mikään parhain järjestys)

Shopaholic

 • Ankeuttaja
James Bond 007
« Vastaus #7 : Lokakuu 29, 2004, 20:57:41 »
Minä taidan jäädä täällä vähemmistöön, pidän eniten nimittäin uusimmista Bond-leffoista. En osaa sanoa mistä se johtuu, yksi syy voisi olla se, että takaa-ajo yms. kohtaukset ovat niissä visuaalisesti hienompia.

Näyttelijöistäkin suosikkini on uusimmasta päästä, Brosnanissa on sellaista tyyliä ja charmia, jota ei muista Bondin esittäjistä löydy.
Tosin pidän myös Mooren Bondista, Moore tuo hahmoon mukavasti huumoria. Mutta eikös Moore joutunut käyttämään juoksukohtauksissa sijaisnäyttelijää, koska hänen juoksutyylinsä oli outo?

Ja lopuksi ihan pakko vannoutuneena Bond-fanina huomauttaa, että Sirius, mainitsemasi "huonoin Bond elokuva" on nimeltään On Her Majesty's Secret Service, mielestäni se on huono vain siksi, että siinä on pääosassa George Lazemby, joka ei ole yhtään Bondin näköinen. The Spy Who Loved Me -leffassa Roger Moore oli Bond.

Poissa Tunturipöllö

 • Tuplanolla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • That last hand... nearly killed me.
James Bond 007
« Vastaus #8 : Lokakuu 16, 2005, 22:04:48 »
Seuraavaksi Bondiksi on nyt sitten varmistettu Daniel Craig, elikäs tämän näköinen heppu:
http://www.sonypictures.com/movies/casinoroyale/pr/craig_bond.jpg

Itse en oikein vakuuttunut, mutta ehkä kampauksella ja maskeerauksella saadaan vähän karismaattisempi agentti, nykyinen kun näyttää sellaiselta kliseiseltä pahikselta.
Shaken, not stirred.

alcor

 • Ankeuttaja
James Bond 007
« Vastaus #9 : Marraskuu 25, 2005, 22:39:26 »
Olen ikuinen James Bond -fani. Ihastuin Bondeihin kun joskus aikaa sitten tuli kamalasti Bondeja telkkarista ja olen nähnyt niitä ihan miljoonittain, että en enää itsekään muista kaikkia mutta lemppareitani ovat mm.
Dr. No,
You only live twice,
Diamonds are forever,
Never say never again,
Goldfinger,
The man with the gold gun,
Octopussy,
Live and Let Die,
Moonraker,
Goldeneye,
Tomorrow never dies,
The World is not Enough...

Niitä on enemmänkin mutta en nyt kyllä muista tältä istumalta. Lemppari Bondini on ehdottomasti Sean Connery<3 Rakastan hänen James Bondiaan. Ja nykyaikaiset Bondit häviävät ehdottomasti vanhoille, ihanille Bondeille, joissa oikeasti oli juonta ja ne Bondit vaan rakastavat työtänsä. Bondeissa on sitä jotain miun mielestäni. Olen aina tykännyt toiminnasta ja vanhan ajan toiminta on parasta:D

Sen lisäksi olen lukenut kymmenittäin 007-kirjoja, jotka ovat melkein yhtä hyviä kuin leffat, mutta leffoissa on sitä jotain. Yhtäkään leffaa en ikinä televisiosta missaa. Rakastan<3 Fanitan<3 Jamesit rokkaa. Sean Connery rokkaa.

Arwen's Light

 • Ankeuttaja
James Bond 007
« Vastaus #10 : Marraskuu 26, 2005, 12:02:31 »
Heh^^ Bondit. Miksiköhän en ole tänne aiemmin kirjoitellut?

Suoraan sanottuna, bondit ovat kyllä erittäin surkeita elokuvia. Mutta juuri sen takia niitä onkin huvittavaa katsoa. Mies joka selviytyy aina jokaisesta vaaratilanteesta, ja iskee uuden naisen joka kolmas sekunti. Hupaisaa^^
Joskus ihan pikkutyttönä aloin katsomaan Bondeja. Mutta ne silloiset Bondit olivat niitä vanhoja ja vielä huonompia kuin nylyiset. Ja silti katsoin vaan niitä. Ehkäpä juuri sen takia, että James Bond selviytyi aina viime tipassa.

Mutta joo. Todellisuudessahan kukaan ei voisi selviytyä samalla tavalla kuin James Bond, mutta se nyt onkin vain elokuvaa. Mutta joskus kyllä oikein huvittaa kun katselee, kuinka kaikki muut kuolee, mutta Bondissa vain vieläkin henki pihisee^^
Minä muuten kuulin että Danil Radcliffeä olisi pyydetty johonkin James Bond elokuvaan, jossa kerrottaisiin Bondista nuorena. Mutta saattaa hyvinkin olla että olen ymmärtänyt asian väärin, tai että olen kuullut väärin. Tai sitten muistan väärin^^

Shenera

 • Ankeuttaja
James Bond 007
« Vastaus #11 : Marraskuu 26, 2005, 12:11:19 »
Olen joskus katsonut, juuh.

Ihan hyviä ne on,  mutta ei todellakaan mitään parhaimpia elokuvia.
Yhdyn edelliseen ^___^

Parasta Bondia en oikein osaa sanoa, siitä on aikaa kun viimeksi olen katsonut :/

Olen kuullut jotain (tai siis lukenut) että nyt olisi suunnitteilla uusi Bond, joka kertoo 007 nuoruudesta. Daniel Radcliffea (<3) ja jotakin muuta henkilöä on suunniteltu Bondiksi. En tosin tiedä onko totta, mutta ilman muuta toivoisin että Danielista tulisi Bond ^^ Potterista Bondiksi *tsih*
Ja ilman muuta menisin elokuviin sitten katsomaan (jälleen taas Danielin takia).

Poissa Ginger

 • Tyy
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Melko yksinkertainen
 • Tupa: Puuskupuh
James Bond 007
« Vastaus #12 : Tammikuu 17, 2006, 07:43:40 »
Ugh, James Bondit... Voiko itseään toistavempaa elokuvasarjaa enää olla?

Veljeni on täysin hurahtanut Bondeihin, kun taas itse en niitä pitkälti voi sietää. (Vain muutama Bond saa hymyn huulilleni ja pyllyn pysymään penkissä aina elokuvan loppuun asti) Suuri osa keksinnöistä on pitkälti naurettavia ja Bond-tytöt, jotka lankeavat superagentin käsivarsille tuosta vain, säälittäviä.

Oikea Bond on mielestäni Connery, mutta paras ja hauskin ehdottomasti Roger Moore [lausutaan Roser Moor]. Hän onkin Bondina "suosikki-Bondeissani" 007, Rakastettuni ja Kuuraketti. Molemmistahan löytyy myös hammaspahis Jaws, siinä vasta kunnollinen vastustaja.

Brosnan näyttää Bondilta, mutta ne Bondit, missä hän on ollut, ovat jo niin mauttomia ja täynnä erikoistehostemässäilyä, ettei kuvissa ole enää yhtään sitä samaa viehätystä kuin Seanin aikaisissa pätkissä, joissa kaikki tarvittava löytyi kengästä. Myös kaikki vanhat keksinnöt lyövät minusta ne vanhat.

En oikein tiedä tästä uudesta Bondista. Hän ei näytä superagentilta, jonka jalkoihin naiset lankeavat. (No jaa, ei George Lazembykään ollut mikään kuningasvalinta) Katsotaan nyt ja kuunnellaan, mitä pikkuveli hänestä ruikuttaa...

//En edelleenkään ole nähnyt uusinta Bondia, mutta täytyy sanoa, katsastin kunnolla tuon "Hänen majestettinsa salaisessa palvelussa" ja TYKKÄSIN enemmän kuin monista muista Bondeista. Kerrankin James oli INHIMILLINEN!
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 23, 2007, 19:36:55 kirjoittanut Ginger »
Those who don't believe in magic will never find it.
~ Roald Dahl ~
Ikuisuusprojekti

Scarlett

 • Ankeuttaja
James Bond 007
« Vastaus #13 : Tammikuu 23, 2006, 00:32:40 »
Olen EHDOTTOMASTI sitä mieltä että vanhat Bondit ovat miljoona kertaa parempia kuin uudet. Uusien Bondien idea tuntuu olevan se, että räjäytellään ja melskataan mahdollisimman paljon, ja vanhojen bondien idea tuntuu ikään kuin hävinneen ihan kokonaan.

Sean Connery on mielestäni kaikkein paras Bond, ja sattuu tämä herra muutenkin olemaan yksi lempi näyttelijöistäni.

Kaikkein eniten olen tähän mennessä tykännyt Goldfingeristä. Muistan sen jo varmaan ulkoa. :)

Salmakia

 • Ankeuttaja
James Bond 007
« Vastaus #14 : Helmikuu 03, 2006, 12:31:25 »
Ei se Piercen ulkonäkö niitä vielä vanhalle tasolle kyennyt palauttamaan.. Siinä missä GoldenEye oli ihan jees leffa niin sen jälkeen mentiinkin tasaista alamäkeä. Pidätkö Die Another Daytä oikeasti jotenkin kunnollisena ja laadukkaana Bondina? Fanien keskuudessa se on melko yksimielisesti huonoin koskaan ilmestynyt.

Saas nähdä millainen on Casino Royale. Luulen että jatkaa Brosnan -linjalla. Harmi ettei Craig näytä Bondilta juuri lainkaan, mutta ehkä siihen tottuu. Kirja pitää lukea ainakin ennen ja nähdä viimein se parodia Casino Royale.

Poissa Rain Wild

 • Kissankorkuinen
 • Vuotislainen
 • Ähäkutti!
James Bond 007
« Vastaus #15 : Marraskuu 17, 2006, 14:47:54 »
Nostanpas nyt tämän topicin täältä topicmeren syövereistä, kun alkaa olla ajankohtaista.

Elikkästä. Uusin James Bond, numero 21, Casino Royale on saanut ensi-iltansa täällä Britanniassa, ja Suomessa ensi-iltaa odotellaan 24. päivälle. Itse odottelen malttamattomana joulukuuta, jolloin tuon kyseisen elokuvan meinaan siellä koto-Suomessa käydä katsomassa.

James Bond on ollut osa elämääni ihan niin kauan kuin muistan, isän 'aivopesun' ansiosta. Iskä nimittäin oli mestari taikomaan jostain Bondeja aina, kun oli viikonloppuisin tylsää ja harmaata, ja niitä tulikin iskän kanssa tuijotettua jo hyvin nuorelta iältä - voisi siis sanoa, että kasvoin Bondeja katsellen. Tiedä sitten, kuinka korrektia se oli opettaa seitsenvuotias tyttönen katsomaan agenttielokuvia, mutta eipä tuo minulle suurempia traumoja ole jättänyt, ainoastaan rakkauden dekkareihin ja jännitykseen.

Yksi syy miksi niin rakastan Bondeja, on juoni. Se on aina lähestulkoon sama, jokaisen Bondin peruskaava on niin tuttu ja turvallinen, että se rauhoittaa ja antaa jotain lohtua ja pysyvyyden tunnetta. Bond saattaa vaihtua, mutta juoni pysyy pohjimmiltaan samana - päättömänä ja ah-niin-ihanan-toiminnantäyteisenä. Femme fataleja ja venäläisiä pahiksia. Niinhän se usein menee. Minä nautin suunnattomasti, vastapainona vähän 'fiksummille' elokuville.

Suosikki-Bondini on aina ollut se aito ja alkuperäinen - Sean Connery. Muut ovat aina tuntuneet enemmän tai vähemmän puisevilta. Pierce Brosnan tosin oli mielestäni ihan onnistunut valinta tuomaan James Bond 2000-luvulle. Suosikkini elokuvista onkin edelleen Pierce Brosnanin ja Sean Beanin tähdittämä GoldenEye - ja ihan vain puhtaasti siitä syystä, että se on aina ollut suosikkini. Se ei välttämättä ole juoneltaan se kaikkein ovelin, mutta se vetosi aikoinaan pienen tytön ajatusmaailmaan, ja se riittää minulle.

Mutta mutta, Daniel Craig. Itse olen nyreissäni tämän vaalean ja sinisilmäisen näyttelijän valinnasta, sillä en millään näe häntä flirttailevana naistenkaatajana. Kaikki still-kuvat uudesta Bondista ovat lähinnä itkettäneet, varsinaista elokuvajulistetta lukuunottamatta. Sehän on, jälleen kerran, cooliuden ja tyylin ruumiillistuma. Mitä suuremmalla todennäköisyydellä ennakkoluuloni osoitetaan vääriksi ja Daniel Craig osoittautuu loistavaksi 'Bond legacyn' jatkajaksi, ja olen varautunut siihen. Olen valmis syömään sanani ja tekemään virallisen anteeksipyynnön, mutta näin ennakkoon olen erittäin, erittäin skeptinen.

Kauhunsekaisin tuntein siis odottelen, malttamattomana, mutta pienellä varauksella.

Areena on (jälleen) teidän.
Permission to shout "Bravo" at an annoyingly loud volume, sir? | Would you mind holding my metaphor for a second?

Poissa Tunturipöllö

 • Tuplanolla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • That last hand... nearly killed me.
James Bond 007
« Vastaus #16 : Marraskuu 17, 2006, 17:04:25 »
Casino Royale on minulle tänä vuonna SE elokuva. Ensimmäisestä teasertrailerista lähtien olen odottanut ensi-iltaa innolla.

Olin aluksi aika epäilevä Craigin suhteen, mutta kun ensimmäisen kerran näin miehen smokki päällä niin vakuutuin. Näyttelijänäkin loistava.

Casino Royalen tarina(joskin sitä on leffaan muokattu) on kirjassa ainakin erinomainen. Leffan ennakkomateriaali ja muu hypetys takaa että ensi perjantaina olen teatterissa vaikka henki menisi.
Shaken, not stirred.

Poissa castlevania

 • Enterpricen kapteeni.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Nihilisti.
 • Tupa: Tuvaton
James Bond 007
« Vastaus #17 : Marraskuu 17, 2006, 18:23:17 »
Kyllähän ne 60-luvun Bondit ovat ehdottomasti parhaita, varsinkin Kultasormi. Pienestä pitäen olen tuntenut Bondit ja kyllä varsinkin suosikkiBondini kuuluvat suosikkielokuvieni valittuun joukkoon. Minulle edelleenkin ainoa ja oikea Bond on Sean Connery. Miehen näyttelijäntaitoja ei voita mikään.

SuosikkiBondelokuvani: 007 ja Kultasormi, 007 ja pallosalama, 007 ja kultainen ase, 007 ja kuuraketti, 007 ja kultainen silmä.
"Oh, my offense is rank, it smells to heaven! It hath primal elder curse upon it; the brother's murder.

anin

 • Ankeuttaja
James Bond 007
« Vastaus #18 : Marraskuu 28, 2006, 15:39:45 »
Minusta Elä ja anna toisten kuolla on yksi parhaimmista Bond- leffoista. Juoni on tyypillinen bond juoni, mutta jotenkin se vain säväytti.
Roger Moore on tässä debyytissään karismaattinen ja hyvännäköinenkin. :D  
Joissain tilanteissa elokuva on oli koominen esim. lopussa kun Kananga täyttyi ilmalla ja poksahti. :P
Minusta vanhemmat Bond leffat on parempia näiden "mielenkiintoisten" laitteiden kuten haipatruunan ja uskottavuuden ansiosta. Uusimmat elokuvat on mennyt enemmän erikoistehosteilla leikkimiseksi.

Uusinta Bondia ajatellen oli hieman totuttelemista "uuden ulkonäön" sulattamiseksi, mutta nyt Graig tuntuu hyvältä valinnalta Bondiksi.
juoni Casino Royalessa oli mielenkiintoinen.

Quende

 • Ankeuttaja
James Bond 007
« Vastaus #19 : Marraskuu 30, 2006, 20:59:13 »
En osaa sanoa, kuka on lempinäyttelijäni Bondeissa tai mikä 007- leffoista on paras. Mutta täytyy sanoa, että vanhat Bondit ovat suorastaan naurettavia; kuinka Bondi tekee kaiken oikein ja aina täydellisesti eikä koskaan sorru virheisiin, se miten yksi toisensa jälkeen naiset vajoavat tämän eteen ja pitävät tätä ylijumalanaan. Kaikki se on niin naiivia, ettei sanotuksi saa.
Henkilökohtaisesti pidän Casino Royalesta. Jos nyt pitäisi sanoa niin ehkä se olisi paras elokuva, joka sarjassa ollaan tehty.
Oli virkistävää, että Bondi tuotiin 2000-luvulle. Plussina myös se, että jätettiin monet naurettavat asiat pois, kuten juuri se, ettei Bond muka koskaan tee virheitä. Tässä elokuvassa hänet oli kuvattu inhimillisemmäksi vaikka saman aikaisesti pidettiinkin tämän kovaa ulkokuorta pystyssä. Myös Bondin juoma oli vaihtunut, tupakka oli heitetty pois. Näistä muutoksista voi olla montaa mieltä. Joidenkin mielestä vanhoja tuttuja kaavoja ei saisi missään nimessä poistaa, mutta minä taas olen sitä mieltä, että uudistusten myötä Bond heräsi uudestaan eloon. Bondin täytyy olla edes joten kuten uskottava.
Myös uudesta näyttelijävalinnasta voi olla montaa mieltä. Eihän Daniel Graig tavallaan vastaa odotuksia; hän ei ole pitkä ja tumma. Siitä huolimatta hän piti minusta hyvin Bondin roolia pystyssä.

Poissa Tappajan haaska

 • reipas ja lahjakas
 • Vuotislainen
 • Kenenkä kanssa?
James Bond 007
« Vastaus #20 : Joulukuu 12, 2006, 16:40:55 »
Ensikosketukseni 007:n legendaariseen maailmaan sain muutaman vuoden takaisen Bond-maratonin aikaan. Silloin suosikki-agentikseni nousi Roger Moore. Hänen puolestaan puhuivat äitini sekä humoristinen ote rooliin, lisäksi ensimmäinen näkemäni Bond oli Octopussy ja niinhän se on, että ensimmäinen on se ainoa oikea, vaikkei alkuperäinen olisikaan. Maratonin ansiosta syntyi luottamukseni Bond-elokuvien laatuun. Ne eivät ehkä ole loogisimpia tai nerokkaimpia teoksia, mutta voin luottaa niiden viihdyttävyyteen ja hyvään oloon lopputekstienkin jälkeen.

Mielestäni yksi mielenkiintoisimmista ominaisuuksista James Bondia koskevissa taltioinneissa ovat alkutekstien ympärille rakennellut elämää suuremmat musiikkishow’t. Kaikki eivät tietenkään ole onnistuneita, mutta suuri osa on kiehtovaa katsottavaa (tai ainakin kuunneltavaa). Ehkä mieleenpainuvin aloitus on Live and let die :n palavat päät. Oikeastaan ahdistavaa katsottavaa…  Mutta ah niin tyylikäs paroni Samedi kompensoi tilanteen myöhemmin. Ajatuksensa puolesta Live and let die on muutoinkin yksi parhaista Bondeista.

007 tuli jälleen ajankohtaiseksi, kun Maikkari näytti Bond-elokuvia syöttinä ennen Casino Royalen ensi-iltaa. Tämä pienoismaraton vei Roger Mooren johtoaseman. License to kill mullisti maailmani, sillä näin ensimmäistä kertaa Timothy Daltonin Bondina (tai yleisesti ottaen koko Daltonin ensimmäistä kertaa.) Dalton iski melkein heti ulkonäkönsä puolesta, eikä herraa ympäröivä elävä kuvakaan huono ollut. Näin ’ei ensimmäinen eikä alkuperäinen’ syrjäytti ensimmäisen. Jäljelle jäi nälkä nähdä lisää Bondeja, Daltonilla tai ilman ja sehän Maikkarin tarkoitus olikin.

Eräänä kauniina sunnuntaina lähdin äidin ja tämän miesystävän kanssa katsomaan Casino Royalen.  Mitä tapahtui? Toinen vallankumous Bondien saralla: uusi ihastus Timothy Dalton sai tehdä tilaa Daniel Craigille. Jaetun sijan leijonan osa meni ikään kuin Craigille. Herrassa oli sitä jotain, ja nyt vanhojen Bondien juonta ja toteutusta pääsee kunnolla kyseenalaistamaan. Kalevan Juhani Nurmea siteeratakseni: ”Casino Royale ei ole pelkästään loistava Bond. Se on loistava elokuva.” Kaikki on jotenkin eleganttia ja äärimmilleen vedetyn tyylikästä. Pahis on silkkaa kylmää värettä, eikä kenessä muussakaan ole mitään vian kaltaista. Mutta. Mutta muutamaan otteeseen odotin loppua: Kun kuvittelin kaiken olevan päätöksessään, koko homma tuntui alkavan alusta jostain löydetyn energiapiilon turvin. Kuvailisin tätä tapahtumien liiaksi selittelyksi tai juonenkuljetuksen pätkimiseksi. Kaikesta huolimatta olen erittäin tyytyväinen Casino Royaleen. Sen ansiosta Bondit jäivät minulle henkiin.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 23, 2008, 18:23:40 kirjoittanut Tappajan haaska »
Antakaa minulle ikitalvi, mutta älkää viekö kesälomaa.

Poissa Rain Wild

 • Kissankorkuinen
 • Vuotislainen
 • Ähäkutti!
James Bond 007
« Vastaus #21 : Joulukuu 17, 2006, 21:57:28 »
Nyt on sitten Casino Royalekin nähty, ja tässäpä ihan tuoreita ajatuksia kyseisestä elokuvasta.

Voi. Hyvänen. Aika. Siis ihan totta, olen ihan myyty. Ensinnäkin, Daniel Craig. Olin väärässä. Tässä nyt se julkinen ja virallinen anteeksipyyntö, jonka lupasin tehdä, jos Daniel Craig pudottaa minut penkiltä (ja niin hän todellakin teki!): anteeksi. Heti ensimmäinen kohtaus vakuutti minut - hän ON James Bond. Cool (kuten Bondin pitää ollakin), pikkutuhma naistenmies (alunperin epäilin eniten, ettei Craig kykene vetämään tätä roolia, mutta hyvinhän se meni. Itse asiassa paremmin kuin entisillä...) ja älykäs, mutta malttamaton pelimies. Craigin suoritus meni niin nappiin, kuin vain voi!

Toisekseen, juoni. Casino Royale on ensimmäinen Bond, jossa on ihan oikea, kunnollinen ja jokseenkin uskottava juoni. Pahiskin oli loistava: ei ylimielinen tai ärsyttävä 'olet mennyttä, joten paljastan koko suunnitelmani sinulle, koska ei ole mitään vaaraa, että se vielä tulevaisuudessa mahdollisesti voisi kostautua' -asenteen omaava idiootti, vaan ihan oikeasti älykäs liikemies, joka vain on saanut itsensä pulaan ja on jo epätoivoinen. Ja viimeinkin meille katsojille selvisi, miksi Bond ei pysty sitoutumaan pitkäkestoiseen suhteeseen, mikä oli mielestäni mainio lisä koko elokuvasarjaan. Yksinkertaisesti sanottuna, hienosti toteutettu juoni. Eikä yhtäkään pikkutuhmaa puujalkavitsiä!

Lisäksi elokuva oli kokonaisuutena komeasti toteutettu - huolettoman tyylikäs ja mukaansatempaava. Olen niin käsittämättömän tyytyväinen. Tämä oli kuitenkin SE elokuva, jota olen vuosia odottanut ilmestyväksi. En ole koskaan ennen ollut näin onnellinen siitä, että olin väärässä. Daniel Craig on loistava ja Casino Royale on todellakin loistava elokuva, ei ainoastaan loistava James Bond.

// Täytyy tulla muoksimaan, nyt kun on tuo itse kirjakin luettu.

Kirjahan on 50-luvulta, joten tuo kylmän sodan ilmapiiri on väistämättäkin vanhentunut. Casino Royale tuotiin kuitenkin hienosti 2000-luvulle muokatun käsikirjoituksen avulla, ja varsinkin ensimmäinen puolisko elokuvasta poikkeaa aika lailla täysin kirjan tapahtumista. Tämä ei kuitenkaan ole mielestäni huono juttu, orjallisesti kirjaa seuraamalla ei elokuvanteossa päästä puusta pitkälle (esimerkkinä tästä DaVinci -koodi). Flemingin teoksesta on kuitenkin siirretty elokuvaan juuri se oikea tunnelma ja juonen pääkohdat, jotka liittävät elokuvan alkuperäisteokseen.

Pidän aivan mielettömästi tästä uudesta, kylmemmästä ja fyysisemmästä Bondista, joka on niin lähellä Flemingin alkuperäistä hahmoa kuin vain on mahdollista. Casino Royalessa Bond on myös jollain lailla kärsimättömämpi, röyhkeämpi ja kokemattomampi kuin ennen, mikä näyttää mielestäni onnistuneesti sen kehityksen, mikä Bondissa on tapahtunut hänen ensimmäisen tehtävänsä jälkeen.

Sarjan aloittajana elokuva määrittelee myös Bondin myöhemmän suhtautumisen naisiin. Casino Royalessa hän rakastuu, todella rakastuu, mutta tuohan on täysin tuhoon tuomittu jo heti alkuunsa. Tämän jälkeen Bond tavallaan ymmärtää sen, että normaalit ihmissuhteet ovat tuossa tilanteessa mahdottomia ylläpitää, ja tämän oivalluksen myötä Bondista muotoutuu se tuntemamme naistenkaataja, jonka sylissä naisesta kuin naisesta tulee sulaa vahaa.

Casino Royale on edeltäjiään synkempi, kuten on kirjakin. Toisaalta, niinhän sen väistämättä täytyy ollakin. Onhan se elokuva, joka määrittelee Bondin hahmona; näyttää katsojille ne lähtökohdat ja motiivit, mistä tuo legendaarinen hahmo on saanut alkunsa. Elokuva tuo aika lailla syvyyttä oikeastaan koko Bond-sarjaan, mikä ei missään nimessä ole huono asia.
Permission to shout "Bravo" at an annoyingly loud volume, sir? | Would you mind holding my metaphor for a second?

Poissa Tuulenpuuska

 • aistiharha
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SwordHeart86
 • Tupa: Rohkelikko
James Bond 007
« Vastaus #22 : Tammikuu 09, 2007, 20:41:16 »
Juu, minäkin onnistuin viimein hilaamaan takapuoleni elokuvateatterii ja Casino Royale on nyt nähty. Mutta asiaan...
Ainakin lievä spoil                                        
Täytyy myöntää, että yllätyin positiivisesti. Elokuvana tuo oli mielestäni paras Bond mitä olen nähnyt. Juoni oli hyvä, vaikka sitä varjostikin harmillinen ennalta-arvattavuus. Ainakin minulle tuo se-ah-olen-rakastunut-naisen petturuus oli selvä juttu. Bond ei pahemmin rakastu. Piste.
Tuosta Bondin naisiin suhtautumisesta. On selvää, että Bond on naistenmies, on aina ollut ja tulee olemaan, mutta tässä elokuvassa hän suhtautuu naisiin jotenkin kylmemmin, välinpitämättömämmin. (Puhun nyt tietysti naisista yleisesti, en tästä "oikeasta") Muissa elokuvissa Bond on sellainen herrasmiesmäinen ja kohtelias, mutta nyt hän oli liian välinpitämätön. Tästä miinusta.
Tämä Bond-elokuva erosi muutenkin edeltäjistää. Tavallisestihan Bondeissa on ensiksikin jokin pahis maa, jonka katalat suunnitelmat tulee estää tai sitten jokin taho, joka usuttaa valtiot toistensa kimppuun. Mutta niin, tässä ei.
Toiseksi tavallisesti Bondeissa on tämä tällainen "pääpahis", joka on koko kataluuden aivot ja tällä pahiksella on alaisenaan, jonkinmoinen supermies tai -nainen, jota vastaan Bond sitten taistelee jännittävän lopputaiston. Tämäkin puuttui.
Olisin vielä lisäksi toivonut hiukan enemmän näitä hyviä heittoja, joita kuitenkin esiintyi elokuvassa ihan mukavasti.

Yksi asia minua erityisesti vaivasi. Tämä elokuva kertoo ajasta, jolloin Bond on vasta saanut 00-statuksen ja omaa ymmärrettävästi vielä hiukkasen "aloittelijan" kömpelyyttä, mutta silti se sai niskavillani pystyyn. Varsinkin alussa, kun Bond jahtaa sitä mikälie-apinamiestä siellä rakennustyömaalla. Esimerkiksi kun nämä kaverukset taiteilevat niillä nostureilla ja loikkivat sitten sieltä katolle, edellä tuleva pahis laskeutuu sulavasti ja pyörähtää oikein näyttävästi, mutta mister Bond rämähtää päin seinää. Samoin kun tämä apinamies heillautta itsensä pahviseinän toiselle puolelle pienestä ikkunasta, juoksee Bond tuon seinämän läpi.

Mutta voi luoja, se kidutuskohtaus. "Minua vähän kutittaa tuolta alhaalta..." x) Kröhöm. Noniin, siis asiallistutaanpas taas.
spoil off

Bondeista noin yleensä vain sen verran, että tämä jonkin asteinen Bond-fani on ainakin todella mielissään tuosta maikkarin Bond-tempauksesta. Hyviä elokuvia säännöllisesti koko kevään ajan. Loistavaa. Bondeista puhuttaessa aina kiistellään siitä, kuka on se oikea Bond. Minun täytyy kuitenkin todeta tähän vain: no comments. Surkean nimimuistini ansiosta en taitaisi osata nimetä yhtäkään hyvää tai huonoa Bond-näyttelijää. Mutta tämä ei kyllä estä minua nauttimasta täysin siemauksin edessä olevasta keväästä.
There's nothing to be afraid of in the dark but the unexpected.

kirahvimamma

 • Ankeuttaja
James Bond 007
« Vastaus #23 : Tammikuu 09, 2007, 22:00:47 »
SPOILAUSTA casino royale elokuvasta!
Itse olen muutaman Bondin nähnyt, ja yleensä olen nukahtanut kesken elokuvan :> casino royalen kävin kuitenkin katsomassa elokuvissa, ja yllätyin positiivisesti, elokuva oli hyvä, suorastaan erinomainen :)
Itsekkin epäilin Craigin sopivuutta rooliin, mutta ihan hyvin rooli istui hänelle! Samoin tykkäsin uuden elokuvan huumorista, se oli erilaista, kuin aikaisemmissa Bondeissa!  Myös "pääpahis" oli vakuuttava, hän osasi hommansa. Minusta myös hyvä puoli oli se, että Q ja kaikki muut ihmevempeleet (kuten räjähtävät kynät...) oli jätetty pois. Bondin romanssin tiesin tiesin katkeavan, eihän Bond voi noin vain juuri uransa alussa rakastua! Minua myös häiritsi se, kun luulin elokuvan olevan loppu, pompataan vielä Venetsiaan! ;> Muuten elokuva oli juuri sopivan nopea tempoinen, ja tylsää ei tullut! Tykkään myös uuden Bondin tunnarista. ;D

SPOILAUS LOPPUU.

Ainiin mitä mieltä muuten olette siitä, että tulevassa Bond leffassa Bond 22 Bondilla   saattaa olla suhde mieheen?

Poissa Tuulenpuuska

 • aistiharha
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SwordHeart86
 • Tupa: Rohkelikko
James Bond 007
« Vastaus #24 : Tammikuu 10, 2007, 18:37:09 »
Pitäisiköhän tässä alussa ilmoittaa spoilaukesta tulevaa leffaa kohtaan... No, nyt se on jokatapauksessa tehty.

Elikkäs, minäkin luin tuosta mahdollisesta miessuhteesta Hesarin kuukausiliittestä. Tällaista tilannetta varten on mielestäni olemassa yksi kovin sopiva ilmaus: lol. Se olisi jotain niin järkyttävän hupaisan oudon naurettavaa. Ei oikeen tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Ihan kuin käsikirjoittaja olisi keksinyt jutun ihan vitsinä. Minusta Bond on naistenmies. Ei miestenmies. Huh, mikä ajatus! (Ei, nyt saa ymmärtää väärin: ei minulla yleisesti ole homoja vastaan mitään, mutta Bondille se ei sovi.)
Sopii, vain ihmetellä mistä tämäkin idea on kummunnut. Yritetäänkö sillä kuvastaa nykymaailman suvaitsevampaa näkemystä homoihin vai heijastuuko se varsinkin television kehittämästä homoinnostuksesta (josta monet vanhemmat ihmiset ovat kovin järkyttyneitä)? Viisas on se ken tietää, minä en ainakaan.
Mutta miettikää nyt sellaisia pikkupoikia, jotka pitävät Bondia idolinaan tai muuna vastaavana. Heidän maailmansa romuttuu. Voi raukkoja. :) (Tässä kohti joku voisi tietysti huomauttaa, että kaikki Bondit ovat K-15, mutta se ken ei ole Bondia katsonut ennen tuota ikää nostakoon kätensä ylös.)
Mutta miettikää nyt kuinka ensimmäisessä kohtauksessa kuvataan, kuinka Bond astuu ulos vaatekaapista, suoristaa kravaattiaan ja jatkaa matkaa. X)No niin, siis mihin jäimmekään.
Yleisesti minun ennakkomielipiteeni on siis tästä homo-Bondista EI. Ei nyt mikään kamalan jyrkkä ei, mutta silti ei.
// No, juu, olihan se turhaa yleistystä, mutta se nyt oli vain sellainen heitto. Ei kannata ottaa vakavasti^^
There's nothing to be afraid of in the dark but the unexpected.