Kirjoittaja Aihe: Fanielokuvat  (Luettu 1667 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Rantsu

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Velho
  • Tupa: Rohkelikko
Fanielokuvat
« : Kesäkuu 15, 2018, 21:16:36 »
Fanielokuvat. Asia, joka on konseptina lähellä sydäntäni, mutta jotka eivät ihan niin usein täysin vakuuta. Nyt viime aikoina kovasti tapetilla ollut Voldemort-elokuva Origins of the Heir on käsittääkseni saanut ihan hyvän vastaanoton ja tuotannollisesti se onkin ihan nätti tekele. Itse koen, että rakenne ja sisältö on vähän väkinäisen Rohkelikko-Luihuinen-vastakkainasettelun ja korniuden puolelle luiskahtavan McLaggenin myötä vähän liian geneerinen ja teennäinen, mutta nätistä toteutuksesta on toki pakko antaa pisteet.

Tästä päästäänkin aasinsillan kautta koko keskustelun pointtiin: missä aiheissa teidän mielestänne on fanielokuvapotentiaalia, varsinkin mikäli Warner Bros. ei pyri mehustamaan Potter-aiheita Fantastic Beast -sarjan jälkeen hetkeen? Näkisittekö mieluummin faniprojekteina suoraan kirjoissa tai muissa materiaaleissa mainittuihin kuvioihin ja hahmoihin perustuvia tuotoksia, vai täysin uusia, mutta luonnollisesti Rowlingin maailmaan sijoittuvia hahmoja ja tarinoita?

Itse tykkään, mikäli faniprojektit eivät pyrikään olemaan miniatyyriversioita Hollywood-leffoista, vaan koen, että formaatti antaa erinomaiset mahdollisuudet nimenomaan täysin erityyppisille, ehkä vähän "hifistelyn" puolelle meneville jutuille. Kun kohdeyleisö on jo lähtökohtaisesti asiaan vihkiytynyttä, on kaikenlaisten nyanssien tarkoitushakuinen viljely parhaimmillaan ihan erilaista, mitä laajemmalle yleisölle suunnatuissa tuotanoissa. Itse kokisin, että esimerkiksi Lilyn ja Jamesin murhan ja Punurmion lausuman ennustuksen ympärille saisi todella mielenkiintoisen ja tuotannollisesti suhteellisen hyvin toteutettavissa olevan projektin aikaiseksi. Totta kai, etenkin näin lähellä julkaistua materiaalia oleva tuotanto joutuisi myös helpommin törmäyskurssille WB:n kanssa, mutta ajatustasolla kuitenkin mitä mielenkiintoisin ajatus. Hyvä esimerkki mielestäni varsin onnistuneista fanielokuvaprojekteista ovat Tolkien-fanielokuvat Hunt for Gollum ja Born of Hope, jotka onnistuvat varsin hyvin pysymään visuaalisesti suhteellisen näyttävinä, sortumatta kuitenkaan liialliseen hollywood-apinointiin.

Mitä ajatuksia muilla on? Olisiko esimerkiksi suomalaisvoimin tehty lyhytelokuva aiheen tiimoilta täysin naurettava vai jopa positiivisella tavalla hauska ajatus vaikkapa jonkin Potter-tapahtuman oheen?
"Yet pity is of two kinds: one is of kinship recognised, and is near to love; the other is of difference of fortune perceived, and is near to pride."
*Tumblr
Instagram