Kirjoittaja Aihe: Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?  (Luettu 44409 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

trisp

 • Ankeuttaja
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #25 : Heinäkuu 18, 2004, 14:43:04 »
Enpä tiedä oikeastaan onko minulla mitään lempinäyttelijää. Tiedän vain monia hyviä ja asiansa osaavia näyttelijöitä.
Julia Roberts ja Catherine Zeta Jones Ovat mielestäni huippuluokan näyttelijöitä ja pidän heistä ja voisin listata heidät suosikkieni joukkoon, koska rakastan heidän elokuviaan. He ovat ammattilaisia. Kovin moniin miesnäyttelijöihin tykästyn helposti ulkokuoren perusteella. Ystäväni kohteliaasti herättävät minut unelmista ja pakottavat minut katsomaan ukon näyttelijän taitoja eikä vaan pärstää. Oikeassahan he ovat: Kuoren alla on vain surkea wannabe-tähti.

Tietenkään kukaan ei ole täydellinen, millään osa-alueella, eli jokainen näyttelijä tekee joskus lyttyyn haukutun roolisuorituksen.

Mainitsempa vielä yhden hyvän miesnäyttelijän, koska sellainen on.

Jack Nicholson. Hän on aina melkeinpä jonkin sortin hullun ja pipipään roolissa. Pidän hänestä ja hänen rooleistaan.

Täytyy sanoa että kovin moni Oscarin saanut näyttelijä ei loppuen lopuksi olekaan kovin hyvä.  Ehkä hän oli siinä Oscari elokuvassa hyvä, mutta siinä se.  Oscarin saavat sellaiset  leffat missä on joku vähän päästään vialla oleva sekoboltsi ja muutenkin leffan on oltava kovin traaginen. Tämä on ärsyttävää.

Williska

 • Ankeuttaja
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #26 : Heinäkuu 18, 2004, 17:32:47 »
Nyt tulee lyhyesti ja pitkästi tekstiä.

Orlando Bloom
Minusta hän on hyvä näyttelijä uskokaa tahi ette. Kaipaatteko perusteluja? Okei.
En kiinnittänyt Orlandoon juuri mitään huomiota Sormuksen ritareissa, vaan vasta Black Hawk Downissa. Siinä leffassa minua viehätti Orlandon jonkinasteinen viattomuus ja ylimielisyys. (Onkohan tuo mahdoton yhdistelmä?)
Lisäksi silmät. En ole koskaan ennen nähnyt näyttelijää, jonka silmät saavat heijastettua niin monia tunteita. Silmiin kiinnitän yleensäkkin ensimmäisenä huomiota kaikissa ihmisissä. Orlandolla kauniit silmät. (toivottavasti tuo ei ala kuulostaa ihquttamiselta)
Orlandon kokemattomuus ei minua haittaa, kaikkihan sitä ovat joskus olleet. Lisäksi pidän äänestä. Vaikka jotkut valittavat siitä, että Orlandolla on kaikissa muissakin elokuvissa Legolaksen kuiskaava ääni. Se on hänen oma äänensä, joten se siitä.
Pidän itseäni Orlandon fanina, en minään teinipissiksenä, joka pitää hänestä niin kauan kun hän roikkuu lehtien kansissa. Lisäksi on hienoa nähdä Orlando monissa elokuvissa kokeneiden näyttelijöiden rinnalla. (Depp ja Pitt) Siinäpähän oppii. :)
Orlille sopivat erinomaisesti tälläiset Pariksen kaltaiset roolit. Hiukan pelkurimainen ja naistenmies. Sen Orlando osaa.
Piratesissa Orlando jäi Johnnyn varjoon selvästi, mutta silti kiinnitin huomiota enemmän häneen. Eihän Willin rooli nyt mikään monivivahteinen tai yllätyksellinen todellakaan ollut, mutta Orlando hoiti hommansa kuitenkin hienosti.
Lisäksi Orlandon luonne on sellaine josta pidän. Tällä tarkoitan sitä, ettei Orlando kuulu Hollywoodin niihin tähtiin, jotka heiluvat kännissä ties minkälaisissa pippaloissa milloin missäkin.
Kovin vakuuttavaa selitystä en saanut aikaan, mutta silti hän on suosikkini. :P

Ewan McGregor
Niin, jälleen yksi, joka pitää Ewanista paljon. :)
Näin ensimmäisen kerran muistaakseni Star Warseissa ja tykkäsin.  Obi Wan Kenobi ja Qui-Qon Jin (en ole yhtään varman, miten se kirjoitetaan) olivat suosikkejani elokuvassa, vaikka en mikään fanaattinen Star Warsin ystävä olekkaan.
Seuraavaksi näin Ewanin Black Hawk Downissa, missä hänen roolinsa ei ollut välttämättä niin mieleenpainuva kuin jossain muissa elokuvissa, mutta kyllä hän hommansa hoiti. Osasi ainakin kahvia keittää. :D
Moulin Rougessa Ewan oli todella hyvä, vaikka ensi alkuun minua arvelutti pitäisikö ostaa edes koko leffaa.(syy: musikaali) Epävarmana Christianina Ewan varmasti valtasi monen sydämen, ja minulle hän teki tässä elokuvassa lähtemättömän vaikutuksen.
Nauhoitin yhden Ewanin elokuvan tv:stä, nimeltä Käärmeen Suudelma. Pienen budjetin elokuva, mutta elokuvan katsoo oikeastaan vain ja ainoastaan Ewanin takia, joka varastaa ainakin kokonaan minun huomioni.
Velvet Goldminea en ole nähnyt, ja nyt kaduttaa, kun en silloin tajunnut ottaa tuota nauhalle kun mahdollisuus oli.
Tähän mennessä paras roolisuoritus on (yllätys yllätys) Moulin Rougessa, mutta sanon puolustuksekseni, että en ole Trainspottingia nähnyt, vaikka minulle sitä on kehuttu valtavasti. Toinen mikä kiinnostaa on Big Fish.
Ewan on kokonaisuudessaan ihanan monivivahteinen ja monien tunteiden näyttelijä, joka hoitaa roolin kuin roolin.

Meloreiel

 • Ankeuttaja
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #27 : Heinäkuu 20, 2004, 12:04:09 »
Ihailen kaikissa lempinäyttelijöissäni enemmän heidän kykyjään, kuin ulkonäköään.
Tietysti erikoiset roolihahmot tai erikoinen ulkonäkö kiinnittävät huomioni paremmin.
Hyvän näyttelijä on sopeutuvainen, luonteva ja uskottava. Hänen täytyy eläytyä hahmoonsa täysillä.
Yleensä se onko elokuva mielestäni hyvä vai huono riippuu paljolti näyttelijöistä. Katsojankin on helpompi uppoutua elokuvaan, kun näyttelijät tietävät mitä tekevät.
Lempinäyttelijöihini kuuluu mm. Alan Rickman ja Johnny Depp

Poissa Hagrid

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Miten `valitset` lempinäyttelijäsi?
« Vastaus #28 : Heinäkuu 20, 2004, 12:31:20 »
En valitse lempinäyttelijöitäni ulkonäön perusteella. Se olisi väärin! Heillä pitää olla karismaa ja näyttelijäntaitoja! Niitä, jos mitään näyttelijällä pitää olla. Jos näyttelijä on vain hyvännäköinen, pääsee julisteisiin ja vuoden ihanimmaksi näyttelijäksi. Tulee pakostakin mieleen kuinka he ovat päätyneet tälle uralle.

Gary Oldman
Ehdottomasti lempinäyttelijäni! Tämä mies, jos kukaan osaa näytellä. Siitä ei ole epäillystäkään. On olemassa harvoja näyttelijöitä, jotka tekevät luonnerooleja, mutta Gary on yksi heistä. Kun Gary näyttelee, huomaa, että hän näyttelee intohimoisemmin, kuin kukaan tietämäni näyttelijä. Gary erottuu ja siksi minä rakastan ja ihailen häntä. Garya on myös sanottu yhdeksi muuntautumiskykyisemmäksi näyttelijäksi. Hänen työtoverinsa sanoivat, että hän teki karmivan roolisuorituksen Draculana, koska tämä rooli meni niin sanotusti ihon sisään. Gary oli tehnyt huhujen mukaan kuvauspaikalle pelottavan tunnelman.
Ikuinen rakkaus on on yksi lempielokuvani. Se koskettaa...Gary tekee tässä komean ja ihailtavan suorituksen! Paremmasta ei väliä. Arvostelut voi lukea täältä:http://www.leffatykki.com/pages/index.php?submit=review&elokuva_id=1502

Sean Connery
Tämä ihana skottimies vetää kaikki roolinsa niin taidokkaasti ja ihanasti, että tippakin tulee linssiin. Hän näyttelee mm. Bond-elokuvissa, Elämä edessä, Ansa viritetty, Punaisen lokakuun metsästys yms.
Seanilla on niin ihana aksentti, että tästäkin menen syystä transsiin...
Sean on voittanut Oscar-patsaan:)
The Rockin arvostelut voi katsoa täältä:http://www.leffatykki.com/pages/index.php?submit=review&elokuva_id=786

Johnny Depp
Tämä näyttelijä ei välitä saamastaan suosiosta tai siitä, minkä roolin tekeminen tuottaisi enemmän. Johnny haluaa saada saamastaan roolistaan jotain uutta! Se on hieno ominaisuus näyttelijältä. Hän sai hienon Oscar-ehdokkuuden Jack Sparrown roolista, koska hän teki tälle persoonan imitoimalla Keith Richardia:)
Tässä on Mustan helmen kirous-elokuvan arvostelut:http://www.leffatykki.com/pages/index.php?submit=review&elokuva_id=1299

Alan Rickman
Tuo mies, jolla on ihanan matala ääni ja loistavat näyttelijäntaidot! Olen nähnyt kuinka hyvin hän osaa vetäistä eri rooleja huumorista ja pelottavaan...olkoon yksi näistä Kalkaros:)
Tässä on elokuvan Galaxy Questin arvostelut:http://www.leffatykki.com/pages/index.php?submit=review&elokuva_id=419

Dustin Hoffman
Todella muuntautumiskykyinen näyttelijä, joka osaa näytellä todella lluonnollisesti. En oikeastaan huomaa, että hän näyttelisi, se juuri tekee hänestä poikkeuksellisen hienon näyttelijän. Hänessä on paljon karismaa^^

Minä pidän monista näyttelijöistä (etenkin brittinäyttelijöistä), mutta tässä on ne joiden suorituksista kannattaa kirjoittaa:)
"Älä kutita nukkuvaa lohikäärmettä."

Poissa taruinen

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kulttuurihistoriallinen uskontotieteilijä
 • Tupa: Luihuinen
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #29 : Heinäkuu 21, 2004, 20:46:08 »
Hyvän näyttelijän on oltava mielestäni luonteva roolissaan. Ei saa näyttää että näyttelijä yrittää liikaa. Eikä myöskään siltä ettei yritä ollenkaan.
Myös hänen on osattava esittää erilaisia rooleja, hyviksiä, pahiksia ja siitä väliltä.
Ja näyttelijän on otettava muut näyttelijät huomioon (teatterissa enimmäkseen). Hän ei saa esim. olla esillä kun jokun muun pitäisi olla ja mennä toisen eteen ettei toista näy...etc.
Lemppareitani on mm.
Alan Rickman: Niin loistava Kalkaros. Ja Robin Hoodissa veti ihan kymppi suorituksen. Rickman veti roolinsa niin hyvin että Hood jäi varjoon.
Hugo Weaving: näytellyt niin erilaisia rooleja tosi hyvin, että ihan pyörryttää..
Ewan McGregor: Mies osaa näytellä ja laulaa. Ainut huono rooli suoritus on mielestäni Obi-wan.
Kenneth Branaght: Juuri sellainen Gilderoid Lockhart kuin kuvittelin. Ja Hamletissa aina nousee iho karvat pystyyn, kun Branaght astuu kehiin.
Mel Brooks: Voiko parempaa komedia näyttelijää olla?!
Gary Oldman: Jään sanattomaksi...
Kai kirjoitin nimet oikein...?!
Addiktio on addiktio. Harry Potter-riippuvuus ei eroa huume-, netti- tai pornoriippuvuudesta.
"Jeffrey Rudski"

Sametti

 • Ankeuttaja
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #30 : Heinäkuu 21, 2004, 23:48:37 »
Minulla on aina välillä paljon lempinäyttelijöitä, joskus niitä taas on vähän. Mutta on muutama ihminen, jotka ovat pysyneet listalla piiitkään, jopa vuodesta 2000, jolloin olin neljännellä luokalla. Siispä listaan tässä ne henkilöt, jotka ovat olleet pisimpään listallani. :D

 Ewan McGregor
Hah hah haa. Jälleen kerran Ewan ihkuttaja. Ehei. En pidä hänestä pelkän ulkonäön takia. Ewan osaa näytellä roolin kuin roolin. Kun katsoo häntä Obi-Wanin roolissa ja menee sitten katsomaan Down with Loven, niin huomaa kyllä, että hän osaa näytellä. En ole nähnyt kaikkia Ewanin leffoja, mutta sen tiedän, että hän osaa laulaa. ^____^ Toistan vielä, että  Big Fishissä hän näytteli tyyppiä, joka kertoi hienoja juttuja ja leffa oli genreltään draama, sitten katsotaan DWL ja kas vain, se onkin komediaa. Että näin. Ja mitkä ilmeet!

 Kai Lehtinen
Olen jopa toinen, joka kirjoittaa suomalaisista näyttelijöistä. Olen nähnyt Lehtiseltä Raidin ja Umurin. Sekä katsellut hänen ohjaustyötään. Mahtava näyttelemään, juuri oikea Raidin rooliin. Lehtinen ei voi loistaa ulkonäöllään, joten hän loistaa ilmeillään, eleillään ja roolisuorituksillaan.
 
 Clairg Parker (en osaa kirjoittaa nimeä oikein)
Kaikki tietävät Parkerin Haldirina. En ole nähnyt miehen muuta tuotantoa, mutta Haldirina hän vakuutti. Toi sopivaa ylimielisyyttä Haldirin rooliin, mutta samalla onnistui tuomaan esille Haldirin ystävällisyyden ja uskollisuuden Celebornia ja Galadrielia kohtaan. Tämä oli paras tekstini.

 Listaan nyt tähän alle sellaiset näyttelijät, jotka käyvät välillä listallani ja tulevat aina välillä uudestaan. Tai ovat siellä koko ajan, mutta vain matalalla. Mustalla ne, jotka ovat melkein kolmen edellisen tasolla.

  Jason Isaacs
  Russel Crowe (miten se kirjoitetaan?)
  Johny Depp
  Jet Li
  Viggo Mortensen
  Kiefer Sutherland!!!!!
  Harrison Ford
  Billy Dee Williams (aka Lando Calrissian, from Star Wars)
  Juha Muje (aka pornokauppias Sundman, from Raid)
  Oiva Lohtander (aka kom. Jansson, from Raid)
  Keira Kngithley (en osaa kirjoittaa)
  John Cusack
  Rachel Weiz
  Mari Rantasila

Näin. Siinähän niitä on aimo lista. ^______________________^

Lamia

 • Ankeuttaja
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #31 : Heinäkuu 22, 2004, 14:36:05 »
Näyttelijöissä arvostan sulautuvaisuutta rooliinsa ja tapaa valita elokuvat.  Monipuolisuus roolihahmoissa on aina vain plussaa jos pystyy luomaan  niille persoonan, minkä lempinäyttelijäni Johnny Depp tekee. Olen arvostanut miestä suuresti siitä lähtien kun näin Saksikäsi-Edwardin ollessani ensimmäisillä koululuokillani. Nykyisin harmittaa Piratesin myötä tulleet fanit, jotka näyttelijän työn sijaan ihkuttavat miehen ulkonäköä, mutta minkäs voit. Onhan hän kieltämättä komea vaikken silloin lapsena sitä ajatellutkaan. Kaikkien edellämainittujen lisäksi pidän miehessä siitä, ettei hän halua olla pelkkä kansikuva poika, vaan hakee itselleen persoonallisia pienen budjetin elokuvia, jotka kiinnostavat häntä henkilökohtaisesti eikä vain kuuluisuuden puolesta.

Näyttelijän työn ohella pidän näyttelijöistä, joilla sielunelämä pyörii muunkin kuin pintaliidon ympärillä. Älykkäät kommentit haastatteluissa, tietynlainen vaatimattomuus ja arvostus omaa erikoista mahdollisuuttaan kohtaan saavat sympatioita minulta. Esimerkkinä voin mainita Natalie Portmanin opiskelun siviilissä, Keanu Reevesin menetykset omassa elämässään ja Angeliga Jolien valinnan adoptoida poika kehitysmaasta.

Poissa Zaira

 • 42
 • Valvojaoppilas
 • *
 • ^o^
  • Ei mitään nähtävää täällä
 • Pottermore: LumosDragon46
 • Tupa: Luihuinen
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #32 : Marraskuu 09, 2004, 12:31:08 »
Alan Rickman, Johnny Depp, Ralph Fiennes

Sekä löytyyhän noita muitakin kyllä, mutta siitä tulis älyttömän pitkä lista. Uskokaa pois vaan.

Johnny Depp: Ensimmäisen kerran kuulin miekkosesta kun PotC-leffaa tuli teattereihin.. Ihastuin hänen ulkönäköönsä ja kun näin leffan, ällistyin hänen näyttelijän taidoistaan. Hän eläytyi Jack Sparrown rooliin niin että unohdin hänen olevan vain näyttelijä ^_^. Silloin J.D:Stä tuli lemppari näytteilijäni. Sen jälkeen olenkin tarkastanut kaikki telkkarista tulevien leffojen näyttelijät tarkkaan jos niissä olis vaikka Johnny Depp... ^___^

Ralph Fiennes: Kauan kauan sitten tuli telkkarista elokuva nimeltä Humiseva harju. Aivan loistava leffa kerrassaan. Pidin Heatcliffin näyttelijästä todella paljon. Elokuvan loputtua menin tutkimaan lehteä koska halusin tietää kuka oli näytellyt Heatcliffiä ja silloin törmäsin ensimmäisen kerran Ralph Fiennesiin. Seuraavan kerran törmäsin kyseiseen näyttelijään kun sain synttärilahjaksi äidiltäni Unelmien Manhattan-nimisen leffan. Enkä edes tajunnut että siinä oli Fiennes ennen kun lopputekstit tuli.. Enpä huomannut katsoa videokoteloa tarkemmin (minäkö sokea?). ^_^

Alan Rickman: En ole nähnyt kuin HPt jossa tämä herra on näytellyt ja minusta hän näyttelee todella hyvin Kalkarosta ja muistuttaakin Kalkarosta (vai johtuuko se vain minusta?). Hän on tehnyt todella loistavan roolisuorituksen näissä ja toivon että jatkossakin se pysyy samanlaisena.

Köh.. taidanpa mainita vielä yhden.. David Boreanaz, Angelin näyttelijä ja loistava sellainen. En pystyisi kuvittelemman Angelin näyttelijäksi enää ketään muuta.

*hipsii pois ja katoaa varjoihin*
"When I lead the big patient rebellion, Voldemort here is the first to go."
[The pessimist sees difficulty in every opportunity.
The optimist sees the opportunity in every difficulty. -Winston Churchill]

Xeemu

 • Ankeuttaja
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #33 : Marraskuu 09, 2004, 12:40:22 »
Lempinäyttelijöitä on melko vaikea luetella. Sanotaan nyt kuitenkin muutama

Harrison Ford
Loistava mukautumiskyky. Näytellyt kaikkea Indiana Jonesista, Han Soloon ja Amerikan presidenttiin. Mahtava näyttelijä.

Anthony Hopkins
Ne ilmeet. Ja ääni. Mahtavaa.

Gary Oldman
Loistava näyttelijä pahiksen roolin. Osaa kyllä muutenkin näytellä loistavasti.

Sean Connery
Legenda. Se ainoa oikea James Bond. Myös näin vanhempana loistavia rooleja.

Avalonia

 • Ankeuttaja
Mikä on lempinäytteliäsi
« Vastaus #34 : Marraskuu 09, 2004, 20:30:55 »
No kun tällä on jo aiemmin sanottu niin kiinnitän enemmän huomiotä näyttelijöiden taitoon. Jos näyttelijä sattuu olemaan kaunis / Hyvännäköinen  niin se on mukavaa...

Lempinäyttelijöitäni ovat

Nicole Kidman( koska häneltä onnistuvat mitkä roolit tahansa ja se hänen ulkönäkönsä.Miksi hän leikkasi hiuksensa lyhyiksi Birthiin)
Angelina Jolie(moni puolinen ja värikäs)
Gregard Depardu (kirjoitin väärin ja ehdoton suoisikkini ranskanmaalta)
Tom Cruise ´( Pelkästään Lestatin roolin takia. Henkilökohtaisesti inhoan tyyppiä syvästi!)

Pohjantähti

 • Ankeuttaja
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #35 : Kesäkuu 05, 2005, 03:02:59 »
Hmm. Anthony Hopkins, Paul Bettany, Dylan Moran...

No perustellaanpa hiukan. Hopkins. kieltämättä toistaa samanlaisia rooleja, mutta siitä huolimatta taidokas näyttelijä. Harmi vaan, ettei Hollywoodissa juuri ole kysyntää vanhemmille tekijöille.

Paul Bettany on uusi fanituksen kohde, mutta pelkäänpä, että se tulee kestämään kauan. Miksi? Koska Bettany osaa oikeast näytellä ja erilaisia rooleja jopa. Psykopaatista perusbrittiläiseen pehmoon. tuntuu tosin siltä, että Bettany pääsee valloilleen näytellessään tappajia. Jotenkin silloin hänessä on enemmän särmää, kun hän esittää terävempiä hahmoja.
Bettanyn ilmeet, eleet ja äänenkäyttö ovat kaikki erinomaisia. Harmi vaan, että Pauli on näytellyt usein loistavissa, mutta pienen yleisön saavuttaneissa leffoissa. Esim. Gangster No.1 ja Dead Babies (Mood Swingers), Kiss Kiss Bang Bang jne.

Dylan Moran. Loistava irkkukoomikko. Tuppaa näyttelemään itseään kovin usein, mutta silti aivan loistava. Jotenkin niin rennon julma tyyli.

Tom Hanks myöskin. Siinä yksi Hollywood-näyttelijä, joka ei ole pilannut mainettaan idioottimaisilla toilailuilla. Hanks on tosin joutunut todella surkeisiin leffoihinkin, mutta ei se hänen näyttelijälahjoihin vaikuta.

Sellaisia joita muuten vaan jaksaa aina katsoa - siitä huolimatta, että ovat armottomia maneereidensa orjia - ovat Jim Carrey ja Robin Williams, Harrison Ford... Kaikki vetävät aina samoja hahmoja samalla tyylillä ja samoilla ilmeillä, mutta jostain syystä se ei häiritse minua. Enemmän minua ärsyttävät sellaiset ilmeettömät näyttelijät, kuten Orlando Bloom ja Keanu Reeves...

Ja muuten, olenko ainut, jonka mielestä Johnny Depp on yliarvostettu x 666?

Poissa Tunturipöllö

 • Tuplanolla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • That last hand... nearly killed me.
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #36 : Kesäkuu 05, 2005, 13:18:54 »
Et ole ainoa. Vaikka Depp on hyvä näyttelijä, niin en silti menisi sanomaan häntä maailman parhaaksi näyttelijäksi...

Itselläni on pari-kolme suosikkia:

Bill Murray
Lost in Translationissa mies teki loistavan, eleettömän suorituksen. Häner ei tarvitse puhua, eleet, ilmeet ja olemus riittävät hänen roolissa. Harmi ettei saanut Oscaria LiT-roolistaan.

Tom Hanks
Aamupäivällä 27.joulukuuta 2004: Laitoin videonauhuriin pyörimään elokuvan Forrest Gump. Kaksi tuntia ja 17 minuuttia myöhemmin Tom Hanks oli suosikkinäyttelijäni. Forrest Gumpissa hän tekee niin vahvan ja eläytyvän roolityön, ettei voi kuin ihailla. Myöhemmin olen katsellut useita hänen leffojaan. Cast Awayssa Hanks on lähes yhtä vahva kuin Forrest Gumpissa, Ota kiinni jos saat-elokuvassa hän oli hyvä, vaikka pääroolissa ollut Leonardo DiCaprio varastikin show'n. Turhuuksien rovio, Napapiirin pikajuna ja eilinen Joe ja Tulivuori ei ollut mitään kovin ihmeellisiä. Vielä pitäisi nähdä Philadelphia ja Saving Private Ryan miehen roolisuorituksista.

Leonardo DiCaprio
En oikein edes tiedä miksi pidän Leosta. Ehkä hän on vain niin karismaattinen ja luonteva rooleissaan. Titanic, josta hänet muistetaan, on ehkä hänen huonoin leffansa, vaikka siitäkin pidin paljon. Basketball Diariesissa, Ota Kiinni Jos Saat-leffassa ja Aviatorissa hän on hyvä. Gilbert Grape on näkemättä, pitäisi olla Leon paras rooli.

Minä valitsen suosikkini sen perusteella, kuinka tämä eläytyy rooliinsa. Siinä ainoa kriteerini.
Shaken, not stirred.

Cross

 • Ankeuttaja
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #37 : Kesäkuu 05, 2005, 13:39:16 »
Ewan McGregor
Vaikka olenkin nähnyt hänet pelkissä Star Warseissa pidän silti kovasti.
Ewan osaa puhua tilanteen mukaan siihen sopivalla tyylillä.
Star Wars II hän osasi olla hauska ja ennakkoluuloton.


Olen pahoillani etten keksinyt mitään muuta sanottavaa.

Lausku

 • Ankeuttaja
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #38 : Heinäkuu 12, 2005, 22:54:58 »
Minun lempinäyttelijäni on ehdottomasti Johnny Depp. Hän on todella komea ja söpö ja suloinen ja kaikkea mahdollista *ei keksi lisää ylistäviä kommentteja* Ja sitten Hän on vielä erittäin lahjakas näyttelijä!
Mikä yhdistelmä! En ollut kuullutkaan Deppistä ennen Pirates of the Caribbean- leffaa. Äiti kertoi että siinä näyttelee joku Johnny Depp. Menimme katsomaan sen ja voitte uskoa miten rakastuin siihen elokuvaan! Ensin pidin Orlandosta, mutta sitten silmäni aukesivat ja näin kunnolla Deppin^^

Minusta on tärkeää, että näyttelijä osaa mukautua rooliin kuin rooliin. Ja senhän Johnny osaa! En malta odottaa että saan käsiini Pienen suklaapuodin ja Salaisen ikkunan. On kiva nähdä miten hän näyttelee muutakin kuin iki-ihanaa Jack Sparrow' ta:)

Ja toinen suosikki on John Travolta Ihastuin Travoltaan kun näin Greasen. Siinä Travlta oli toki nuori ja söpö ja voi pojat miten hän lauloi ja tanssi!

Olen nähnyt Travoltan myös Saturday Night Feverissä
Siinä hän ei ollut yhtä söpö, mutta tässä hän tanssi vieläkin paremmin^^

Olen nähnyt hänestä vilauksia yhdessä leffassa ja kyllä hän todellakin osaa vielä tänäkin päivänä näytellä mainiosti! Ei hän enää niin komea ole kuin Greasen aikaan, mutta millainen charmi hänellä onkaan!

muokka// Nyt on noussut lemppareiksi myös Clint Eastwood, Brad Pitt, Lee Van Cleef ym..

Ja tietenkin Jake Gyllenhaal ja Heath Ledger <33 (ks. Brokeback mountain<3)

Poissa Amyna

 • 'urmaava neito
 • Vuotislainen
 • Vapaamatkustaja
 • Tupa: Mary Sue
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #39 : Heinäkuu 16, 2005, 15:32:40 »
Orlando Bloom on mun hittini ainakin nyt, seuraavasta kuukaudesta ei tiedä vielä mitään. Orlandohan on, kuten kaikki huomaavat, hyvä näyttelijä ja ihan sairaan hyvän näköinen. Hmm.. Jälkimmäinen kaiketi painaa minun massateinivaa'assani enemmän.

Javella

 • Ankeuttaja
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #40 : Heinäkuu 19, 2005, 12:25:54 »
Minä pidän paljon sellaisista vanhemmista näyttelijöistä.

Esim. Nicolas Cage, Johnny Depp, Gabriel Byrne, Jeremy Irons, Viggo Mortensen, Jim Carry, Hugh Grant... Joo tykkään toki naisistakin, mutta näin listatakseni... =)

Muoksis: Pakko lisätä listaan Jason Isaacs ja Gregory Smith...! =)

Vanhemmilla näyttelijöillä on sitä jotakin. Ehkä enemmän kokemusta, karismaa ja charmia, kuten joku on jo sanonut. Vetovoimaa...! x)

En tietenkään sano etteivätkö nuoret näyttelijät olisi hyviä, toki heidänkin joukostaan löytyy "helmiä" niin sanoakseni.

En katso pelkästään ulkonäköä, mutta silmiä ja katseita ehkä. Juuri se, miten näyttelijä elää roolissaan ja kaikenlaiset ilmeet, eleet ja tunteet... Ne tekevät näyttelijän.

Fiona

 • Ankeuttaja
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #41 : Heinäkuu 19, 2005, 15:39:46 »
Ehodon lempparini on Johnny Depp(ja varmasti monen muunkin).
Hänellä on vain niin monipuolisia rooleja ja aivan mahtava näyttelijä muutenkin. Hän hurmaa niin näyttelijäntaidoillaan kuin ulkonäöllään. Mutta, ei se ole se ulkonäkö, minkä takia katson hänen elokuviaan.
Onhan minulla muitakin näyttelijöitä, joista pidän, esim. Gary Oldman, Nicolas Cage(hauskoja elokuvia, hieno näyttelijä) ja onhan niitä monia muitakin.

Poissa Wemia

 • Hupsu.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • ?
 • Tupa: Puuskupuh
Re: Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla
« Vastaus #42 : Heinäkuu 22, 2005, 16:05:48 »
Millainen on hyvä näyttelijä..
Hmm.
Minusta parasta näyttelijässä on se, että hän sopeutuu rooliinsa, olise sitten millainen ikivä vain, ja mukautuu tarinaan.
Onhan tietenkin hyvilläkin näyttelijöillä ihan outoja leffa valintoja :|
No, minä ainakin pidän Christian Balesta.
Hän on vakava missä roolissa tahansa, joten olisi mukavaa nähdä hänet jossain huumoristisemmassa elokuvassa.
Minut vakuuttaa täydellinen roolisuoritus.
Näyttelijä keskittyy niin hyvin rooliinsa, ettei siitä voi olla pitämättä.
En tunne ketään näyttelijää, joka olisi hyvä jokaisessa tekemässään elokuvassa. Kaikilla on niitä prööm elokuviakin :D
Minua koskettaa joskin myös se jos näytteljä itkee.
Roolisuoritus tulee silloin varmasti sydämmestä ^_^
[Ellei hän käytä jotain ilokaasua mitälienee -__-]
Näyttelijä siis itse tietenkin valitsee roolinsa, mutta ei, en aina ymmärrä niitä.
Oisinpa luolassa rosvoklaanin, oisinpa rohkea intiaani!

a'Loha

 • Ankeuttaja
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #43 : Heinäkuu 26, 2005, 23:15:17 »
Hyvä näyttelijä.
Hyvä näyttelijä osaa monenlaisia rooleja. Hän ei luovuta helpolla, vaan tekee töitä roolinsä eteen. Niin paljon töitä, että se näkyy katselijalle asti. Hyvä näyttelijä osaa saada katselijansa itkemään, kuten myös nauramaan. Ei ehkä samaa aikaa, mutta..

Ensimmäisenä esimerkkinä minun on pakko mainita Ewan McGregor. Hän on ehdottomasti lempparini. McGregorilla on ollut niin monenlaisia rooleja, joista hän on onnistunut todella hyvin. Ensimmäisen kerran näin Ewan McGregorin Moulin Rougessa tuona "erikoisena, lahjakkaana poikana". Rakastuin tähän mieheen heti. Olen nähnyt häneltä 6 elokuvaa joista olen kaikista pitänyt.
Ewan McGregor on niin komea, ja hänellä on mieletön ääni. Ihmettelen, että ennen Moulin Rougea hän ei ole laulanut juuri ollenkaan.

Ihailen suunnattomasti myös Renée Zellwegeriä. Olen nähnyt häneltä vain muutaman elokuvan, mutta hänen tapansa näytellä on mielestäni mielenkiintoinen. Zellweger on monipuolinen näyttelijä, kuten McGregorkin.

Tässä vielä muutamia.

Jim Carrey. Jim Carrey on yksi parhaista komedia näyttelijöistä. Carreyn huumori on lennokasta ja sille jaksaa aina naurattaa yhä uudestaan ja uudestaan, vaikka kuinka monta kertaa samaa elokuvaa näkisikin.

Mel Brooks on käsikirjoittanut sekä toiminut päärolissa monessa elokuvassaan. Brooksin huumori on mielenkiintoista, hänen elokuvissaan se on niin yksinkertaista, mutta silti ainutlaatuista. Pidän todella paljon Mel Brooksin elokuvista, ja olen nähnyt yhdessä elokuvassa hänen laulavankin.

Siinä ne.

alcor

 • Ankeuttaja
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #44 : Elokuu 06, 2005, 14:23:30 »
Hyvät näyttelijät ovat harvoin niitä, joita kaikki 12-vuotiaat ihkuttavat, ne jotka ovat sillä hetkellä muotia. Siinä katsotaan vain ja ainoastaan sitä ulkonäköä, yhden elokuvan perusteella ei voi sanoa, onko näyttelijä hyvä vai huono. On olemassa näet niitäkin näyttelijöitä, jotka vain eivät saa roolihahmoistaan erilaisia, vaikka kuinka yrittäisivät, ja tulee vähän sellainen olo, että katsooko tässä nyt roolihahmoa vai näyttelijää itseään.

Hyviä näyttelijöitä? Niitähän kuitenkin löytyy. Omia lempinäyttelijöitäni ovat ehdottomasti:

Mia Kirshner, hieman ehkä underground-näyttelijä, mutta erittäin hyvä näyttelijä. Eläytyy roolihahmoihinsa pelottavan hyvin.

Johnny Depp. Surullista kyllä kyseinen hemmo on nykyään vähän aliarvostettu, koska PoTC:n myötä joutui juuri kyseisten 12-vuotiaiden ihkutuksen kohteeksi. Omasta mielestäni Depp kuitenkin on parhaimmillaan pienen budjetin elokuvissa, joiden myötä hänet leimattiin oudoksi näyttelijäksi. Nykyinen Hollywood-Depp ei kyllä iske ollenkaan.

Drew Barrymore. Tykännyt olen jo pidemmän aikaa, tehnyt loistavan uran ja osaa valita roolinsa hyvin. En löydä mitään huonoja puolia hänestä.

Sen lisäksi tykkään myös Audrey Hepburnista, River Phoenixistä, Nicole Kidmanista ja Ioan Gruffudista sekä noin miljoonasta muusta näyttelijästä, jotka eivät vain nyt tule mieleen.

Lexi

 • Ankeuttaja
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #45 : Syyskuu 09, 2005, 17:24:32 »
No yleensä mun kohdallani käy niin että mä ihastun jossain sarjassa johonkin hahmoon (tai vaihtoehtoisesti jokaiseen hahmoon, mutta kuitenkin) ja sitten mä alan pitää sitä hyvänä näyttelijänä. Tai ei hyvänä näyttelijänä, vaan suosikkinäyttelijänäni. Se voi vaihdella usein (alkaa ajatella että eihän tää niin hyvä olekkaan) tai sitten pysyä samana.

Mun suosikkinäyttelijöitä on kaikki Star Trekin vakionäyttelijät, Jamie Luner, Emma Watson, Tom Felton ja Jim Carrey.

Poissa Ginger

 • Tyy
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Melko yksinkertainen
 • Tupa: Puuskupuh
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #46 : Joulukuu 25, 2006, 17:55:29 »
Huh, en ollut kirjoittanut aiemmin tähän topsuun... (en ainakaan avaani nähnyt, kun viestejäni rullasin)

Mitä olen joskus bussissa tai kaupassa kuunnellut, niin todella usein hyvät näyttelijät vaikuttavat olevan niitä, joiden parhaihin avuihin lukeutuu hyvä ulkonäkö. En kielle, etteivätkö hyvät näyttelijät voisi myös sellaisilta näyttää, mutta miksipä sitä nyt vaatimukseksi asettaa? Myönnetään myös, että itsekin olen fanittanut (ja fanitan edelleen) joitakin näyttelijöitä pitkälti ulkonäön takia... Mutta siis, kuinka valitsen lempinäyttelijäni?
Täällä onkin puhuttu karismasta, sehän on tärkeimpiä luonteenpiirteitä näyttelijällä. Toinen tärkeä piirre on itsevarmuus (muttei missään nimessä ylimielisyys!). Epävarma näyttelijä on hyvin surullinen näky, näistä esimerkkinä vaikka Orlando Bloom ensimmäisessä Piratesissa ja Troijassa. Ylitse vuotavat puolestaan muunmuassa Leo DiCaprio sekä ehkä hieman myös Al Pacino.
Taitava näyttelijä osaa myös muovautua erilaisiin rooleihin ja tekee niistä näköisensä. On masentavaa, jos pystyy ennakoimaan elokuvan tapahtumia sen perusteella, kuka on pääosassa. Tämän vuoksi en pidä esim. Owen Wilsonista ja Ben Stilleristä (yhdessä tai erikseen) sekä Arnold Sstä (vaikkakin rakastan hänen rooliaan Junior-elokuvassa).

Jotenkin nyt onnistuin nimeämään vain näyttelijöitä, joista en niinkään pidä :D No, listataampa nyt niitä loistavia tyyppejä.

Filmaattinen Johnny Depp
Rooli Saksikäsi Edwardissa sulattaa sydämeni kerta toisensa jälkeen. Johnnyn CV:seen kuuluu Platoonia, Jali & Suklaatehdasta, Sleepy Hollowta, Finding Neverlandiä sekä Libertineä. Kerta toisensa jälkeen hän yllättää ja tekee työnsä hyvin, Depp ei ole vain tiettyjen elokuvien mies, joskin haluaisin nähdä häneltä jonkin hömppäkomediankin. Tai ehkä en. Vain, jos se olisi hyvin tehty.

Ihailtava Tom Hanks
Ihana, ihana, ihana Tom Hanks. Tomin elokuvissa näkyy kenties kaikkein selvimmin urakehitys. Alkutaipaleella oli paljon romanttisia komedioita, sitten tulivat vakavat Oscar-leffat. Nyttemmin mies tuntuu valitsevan tarkkaan, missä naamaansa näyttää. Kenties kyse on itsekeskeisyydestä, kenties järjen käytöstä. Oli asia miten hyvänsä, minä pidän hänen tavastaan eläytyä hahmoihin ja vallata valkokangas haltuunsa.

Ainutlaatuiset Sigourney Weaver, Susan Sarandon ja Geena Davis
Weaver jäi mieleeni Alien-elokuvien ja Ghost bustersien jälkeen, Susan ja Geena Thelma ja Louisesta. Nämä kolme näyttelijää ovat mielestäni sähäköitä, monikasvoisia ja uskottavia. Heistä Sarandon tuli kenties "hieman" toilailleeksi Oscar-gaalassa, mutta hei, jokaisella on oikeus mielipiteeseen. Upeita naisia.

Tietysti minulla on vielä monta suosikkia, Dame Maggie Smith, Adrien Brody, Julie Walters, Antonio Banderas, Catherine Zeta-Jones, Sean Connery, Renee Zelwegger, Harrison Ford, Jamie Lee Curtis, Peter O'Toole... Mutta ainakin tuli tärkeimmät valittua ja selitettyä!
Those who don't believe in magic will never find it.
~ Roald Dahl ~
Ikuisuusprojekti

Poissa Rain Wild

 • Kissankorkuinen
 • Vuotislainen
 • Ähäkutti!
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #47 : Joulukuu 25, 2006, 18:47:53 »
Jaahas... Niinhän se nuorempana vain taisi mennä, että ulkonäöllä pääsi hyvinkin pitkälle; siinä ihanaa miestä tuijotellessa se näyttelytaito oli vähän toisarvoista. Vaan eipä sillä ole enää vuosia ollut suurtakaan merkitystä, miltä se kaveri näyttää, kunhan vetää roolinsa hyvin ja on muuten sopivan oloinen. Muutaman näyttelijän työtä olen jo vuosia arvostanut, ja ihan pelkästään heidän kykyjensä ja karismansa ansiosta - yksikään näyttelijä ei ole suosikkini pelkästään ulkonäkönsä vuoksi. En myöskään halua tietää liikaa lempinäyttelijöideni yksityiselämästä, enkä haluaisi tutustua yhteenkään heistä sen tarkemmin. Eli yksityiselämän toilailut harvoin vaikuttavat mielipiteeseeni.

Johnny Deppiä en tämän suuremmin edes mainitse. Ei kaipaa esittelyjä, ja voin kertoa tutustuneeni miehen töihin aikoinaan jo ennen PotC-villitystä.

Joaquin Phoenix. Loistava, lahjakas näyttelijä. Quills veti jalat altani aikoinaan, ja tekee sen muuten yhäkin. Samoin Gladiaattori, nimenomaan Commodus - aivan häikäisevä. Walk the Linesta puhumattakaan.

Adrien Brody. Love the hard way oli ensimmäinen elokuva, jonka näin mieheltä. Rakastuin elokuvaan, ja viimeistään Pianisti vakuutti minut myös miehen taidoista. Eipä voi mitään, lahjakas kaveri. Eikä pelkää pistää itseään likoon.

Sean Connery. Miehellä on pitkä ja komea ura näyttelijänä. Se aito ja alkuperäinen James Bond, ensi-ihastukseni aikoinaan.

Ian McKellen. Rohkea, kokenut näyttelijä. Ihailen kovasti. Pelastaa elokuvan kuin elokuvan.

Cate Blanchett. Hyvä on, kaunis kuin mikä, mutta myös loistava näyttelijä. On vakuuttanut minut jokaisessa elokuvassaan.

Dame Judi Dench. Arvostan ja ihailen valtavasti. Mahtava ja kokenut näyttelijä, jonka töistä pidän valtavasti.

Suosikkieni joukosta löytyy myös aimo annos brittikoomikkoja Hugh Lauriesta ja Rowan Atkinsonista Michael Paliniin ja John Cleeseen - naurattavat taatusti, tekevät siis työnsä mainiosti.

Muoks. Miten mahdoinkaan unohtaa? Edward Norton. Loistava, taitava näyttelijä, jonka jokainen roolisuoritus tavoittaa minut joka ikinen kerta. Hämmennyin aikoinani Fight Clubista ja varsinkin Nortonista, joka pesee parhaan roolinsa vetävän Pittin mennen tullen. Norton on ehdottomasti yksi aikamme lahjakkaimmista näyttelijöistä.
Permission to shout "Bravo" at an annoyingly loud volume, sir? | Would you mind holding my metaphor for a second?

Nymphadora

 • Ankeuttaja
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #48 : Joulukuu 26, 2006, 17:28:13 »
Harvoinpa tulee ketään "valittua". Yleensä joku tietty rooli vaan kolahtaa ja sen jälkeen pitää nähdä kaikki muutkin.
Cate Blanchett on Elisabetista lähtien ollut yksi suosikeistani. Todella hyvä näyttelijä ja uniikilla tavalla kaunis.
Helen Mirren - Niin ikään upea näyttelijä. Viimeksi yllättäen myös kunnostautunut Elisabetin roolissa, mutta lukeutunut suosikkeihini jo toki pitempäänkin.
Gillian Anderson - Taidan olla niitä harvoja joilta X-files meni jokseenkin ohi, mutta parhaat näyttelijäntyönsä Gillian onkin tainnut tehdä Scullyn jälkeen. Ei kuitenkaan taida pärjätä tämän vuoden palkintogaaloissa Helen Mirrenille vaikka hienon työn tekikin Bleak Housessa.
Johnny Depp - Ei juuri esittelyjä kaipaa.
Emma Thompson - Taattua brittilaatua.
Hugh Laurie - Täydellinen Housena. Aivan omaa luokkaansa televisiossa tällä hetkellä.

Poissa Hamish

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: DustSand65
 • Tupa: Puuskupuh
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #49 : Tammikuu 06, 2007, 00:13:59 »
Harvemmin valitsen lempinäyttelijäni ulkonäön perusteella, mutta minulla on muutenkin outo maku ihmisten suhteen. Enpä muutenkaan oikein tiedä tuosta "lempi näyttelijä"-arvosta, voisinko sitä kenellekään "suoda", mutta voin toki sanoa, että tämä ja tuo ovat molemmat loistavia näyttelijöitä, jne. Yleensä se on kyllä niin, että ehkä saatan pitää jostain luenteenpiirteestä mitä tällä näyttelijällä on siinä tietyssä roolihahmossa, en osaa sanoa. Yksi asia on kuitenkin ollut minulle aika tärkeä kauan, nimittäin se että näkisin tämän näyttelijän ainakin useammassa kuin yhdessä roolissa, sillä muuten häntä on hieman hankalampi arvioida vain yhden roolisuorituksen perusteella. Esim.
Lainaus käyttäjältä: "Linnet"
Jeremy Brett

olen nähnyt vain kahdessa roolissa, (Sherlock Holmes ja Freddy Eynsford-Hill), ja no roolit olivat onneksi todellakin erilaiset. Ja niin, hyvin hän vetää molemmat. Voihan periaaatteessa tietenkin sanoa, että pitää Brettistä Holmesina tai jotain muuta vastaavaa. En vain hirveästi ole sen kannalla, että näkisin vain yhdessä roolissa. Olen alkanut nyt kovasti pitämään Hugh Lauriesta, ja hänet olenkin nähnyt aika monessa roolissa (House, Kyllä Jeeves hoitaa, Stuart Little, 101 dalmatialaista jne.), ja hän kyllä vetää roolinsa tyylillä ja huumorilla. Ehkä siksi pidänkin hänestä, sillä hänelle voi nauraa. Eikä ulkonäkökään NIIN paha ole (*vink* ;>). Samaten herra nimeltä Robert de Niro, jonka olen nähnyt monessakin roolissa. Olen huomannut, että hänellä on aika samantyyliset roolit aika monessa, eli sellainen juro ukkeli, josta tuleekin leffan myötä ihan siedettävä tai jopa kiltti ja rakastettava. Mutta mitäs pienistä, kyllä minä hänestäkin pidän. On sitten monia tälläisiä "sivu-henkilöitä", jotka ovat ihan hyviä, tai siedettäviä. CSI-sarjassakin nähty William L. Petersen, on kyseisessä sarjassa hyvä, mutta kaikki WLP:n leffat missä olen hänet nähnyt ovat KAMALIA! (Lukuun ottamatta Manhunt'ia, jossa hän oli ihan ok.) Voi jukra, tätä listaahan voisi jatkaa ikäisyyksiin, mutta taidan lopettaa, ennen kuin menen sekaisin itsekin.