Kirjoittaja Aihe: Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?  (Luettu 44555 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Irulan

 • Ankeuttaja
Niin. Kun multa on niin monasti kysytty mun lemppari äktöriä. Mitä siihen voi sanoo, muutakun et:" En tiiä... Niitä on niin monia" ja sit ei keksi yhtäkään. Kyllähän sitä ulkonäköä heti aluks kattoo (no eikö muka) ja jos se miellyttä, rupee miettiin todellisia lahjoja. Ja se, että millanen ylipäätään on 'hyvä näyttelijä'?

tell me! Mielipiteitä, kommentteja, lempinäyttelijöitä... kyllä te varmasti keksitte jotain. Mutta tottakai, voihan joku hyvännäkönenkin olla hyvä näyttelijä. Tai noh, riippuu miten sitten hyvä näyttelijä määritellään.
Miten susta?

Mä en osaa sanoo, must kukaan ei ole täydellinen, enkä ole nähnyt vielä yhtään elokuvaa, joka olisi vakuuttanut minut täysin. vaika monta elokuvaa minäkin olen nähnyt.. Mutta nyt puhutaankin näyttelijöistä, ei elokuvista..
Nyt mä lopetan, joten älä nyt enää lue vaan ala kirjottaa!

Muoks/ Sori yleistykseltä kuulostava heitto, et kaikki sitä ulkonäköö heti kattos. Mulla viiraa.. Koittakaa tmmärtää.Huomiota seuraavaan, kiitos
Miettikää sitä minkälainen ihminen teidän mielestä on hyvä näyttelijä? Onko joku näyttelijä sellainen joka onnistuu jokaisessa roolissaan? Arvostatko millaisia ominaisuuksia näyttelijöissä, sitä että he saavat suorituksellaan kyyneleet silmiisi vai sitä että he ovat hauskoja saaden sinut tippumaan sohvalta alas? Pitääkö näyttelijän sopeutua jokaiseen rooliin mitä hän esittää vai pitäisikö näyttelijän vain tehdä juuri hänelle sopivia rooleja?
 
Tämä topic kaipaa keskustelua siitä, millainen on hyvä näyttelijä, mikä teihin tekee vaikutuksen näyttelijässä ja hänen roolisuorituksessaan?

Ei listaa siitä ketkä ovat sinun lempinäyttelijöitäsi eikä hoeta sitä että tietysti ulkonäkö vaikuttaa jonkun verran.
-Apple

Poissa Lady Asensio

 • Nilkanvilauttaja niinikään
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • DH luettu 9.12, KV 11.3
 • Pottermore: HeartWitch62
 • Tupa: Korpinkynsi
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #1 : Toukokuu 09, 2003, 11:21:37 »
Yleensä en katso näyttelijän ulkonäköä, sillä monet lempinäyttelijäni eivät ole hyvännäköisiä. Yleensä katson näyttelijäntaitoa ja kuinka vakuuttavaa kyseisen näyttelijän esiintyminen on. Hyvä näyttelijä osaa selvästi eläytyä ja katsojasta saattaa tuntua kuin olisi samassa huoneessa näyttelijän kanssa.  En nyt ala selitellä eri lempinäyttelijöitä ja perustella miksi he ovat lemppareitani sillä tämä viesti ei valmistuisi tänään.
Mun blogi: http://www.pointblog.fi/?go=milluska    (HUOM! OSOITE HIEMAN MUUTTUNUT)
Vuoden 2008 kotitonttu  tässä, terve!

Poissa Freya

 • Green Dragonflight
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • + The Song of Life +
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #2 : Toukokuu 09, 2003, 21:01:57 »
Minä itse ihailen sellaisia näyttelijöitä, jotka osaavat esittää kaikkia esittämiään rooleja niin hyvin että roolihahmo todellakin vaikuttaa "oikealta," olipa eri leffoissa miten erilaiset hahmot samalla näyttelijällä tahansa.

Silloin myös huomaan erityisesti pitäväni jostain näyttelijästä, jos koko muu elokuva on mielestäni surkea, mutta joku näyttelijöistä hoitaa osansa niin hyvin, että hänen kohtauksistaan voi nauttia vaikka leffa olisi muuten miten huono tahansa. Ja yleensähän hyvät näyttelijät eivät tee vain omista kohtauksistaan leffan kohokohtia, vaan koko leffasta ^^

Kaikki tämänhetkiset lempinäyttelijäni ovat kaikki ihan okei ulkonäöltään [köh] mutta luulen ettei näyttelijöiden ulkonäkö siltikään merkitse minulle niin paljoa kuin ensin voisi kuvitella. Monissa sarjoissa olen törmännyt erittäin hyvännäköisiin miesnäyttelijöihin, mutta jotka eivät sitten olekaan osanneet uskottavasti eläytyä rooliinsa.

Joskus on myös käynyt niin, että olen ensin ihaillut jotakuta näyttelijää, ja sitten jossain vaiheessa lukenut jostain lehdestä että hän on tehnyt jotain todella typerää ja että koko maa [oli se milloin mikäkin missä kukin asuu] nauraa hänelle, niin kummasti se minunkin ihailuni on sitten lopahtanut.

En siis yleensä ihaile näyttelijöitä jotka mokaavat leffan/sarjan jossa ovat mukana, tai muuten vain saattavat itsensä naurunalaiseksi koko maailman edessä. Minun lempinäyttelijöideni pitää olla hyviä telkkarissa/valkokankaalla, ja muutenkin fiksuja ihmisiä, jotta heistä voi pitää omana itsenäänkin eikä vain heidän roolihahmonaan :3
I've been fire, fed by the four winds. I've been water in the stream. And a drop of dew on the culm.
I've been clay in the hands of a potter. I've been rosin of a tree, and a leaf, by the breeze carried away.

Poissa Sodapop

 • Monimutkainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #3 : Toukokuu 09, 2003, 21:02:17 »
Lainaus käyttäjältä: "K"
Minä inhoan sitä Ewan-ihkutusta, joka Moulin Rougen myötä tuli. Minä olen alkuperäinen true-fani! Ihailen ja arvostan miekkosta tosiaan, kun taas moulinrougerit ovat... ihkuttajia.


Käännyn mielipidettäsi vastaan. Ei 'fanituksen' suuruutta voi määritellä sillä minkä elokuvan kautta kukin näyttelijä on käynyt tutuksi. Jos joku on tutustunut esimerkiksi juuri Ewaniin vasta Moulin Rougessa, niin minkä hän sille mahtaa? Ja mihin vedetään 'ihkuttajan' ja 'fanittajan' raja? Onko ihkuttaja sellainen, joka katsoo vain ulkonäköä? Lisäksi Ewan + Moulin rouge = ihkuttaja -systeemi ei pelaa senkään kannalta, että Ewanin roolisuoritus tässä elokuvassa on oikeasti loistava.
Taisi mennä off-topiciksi...

Jos palataan takaisin aiheeseen -- En tiedä, miten valitsen lempinäyttelijäni. On joitain ihmisiä, joiden roolisuorituksista pidän, mutta silti hän ei oikein kolahda; hyvänä esimerkkinä Ewan McGregor.
Joskus katsoessaan jotain elokuvaa vain tietää, jos joku näyttelijä iskee sinuun valtavalla voimalla, haluaa että muistat hänet vielä elokuvan jälkeenkin.

Luodakseni edes jonkinsuuntaista listaa; Russell Crowe. Hän kävi minulle tutuksi kuudennella luokalla kun katsoimme historian tunneilla Gladiaattori-elokuvaa. Samasta elokuvasta sydämeni valloitti myös Joaquin Phoenix. Rakastan heitä molempia näyttelijäntaitojensa, herkkyytensä ja ehkä jopa -- sympaattisuuden takia. Russell ja Joaquin ovat molemmat olleet kestosuosikkejani yli vuoden ajan.
Lisäksi Viggo Mortensen on ollut ihastukseni jo pitkään. Täydellinen murha-elokuvassa hän minulle tutuksi kävi jokunen vuosi sitten.
Jos mennään TV-sarjoihin, niin on pakko mainita Gale Harold sekä Randy Harrison.
Pakko mainita myös Anthony Hopkins. Love.

Minulla ei ole mitään erityistä 'kriteeriä' sille kenet kelpuutan suosikkeihi. Joskus vain tulee sellainen tunne, että siitäjasiitä on pakko tietää lisää. Siitä se lähtee.

Kuuttis

 • Ankeuttaja
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #4 : Toukokuu 10, 2003, 23:54:54 »
Minä en tiedä minkä perusteella valitsen lempinäyttelijäni -näyttelemistaidothan siinä tietysti merkitsevät, mutta en voi kieltää etteikö Elijah Woodin ulkonäöllä (tai nykyään ajattelen, että millä ulkonäöllä, mutta whatever) olisi ollut mitään tekemistä sen kanssa että joskus elijahihkutukseni aikoihin merkitsin hänet yhdeksi lempinäyttelijöistäni. Tulipas sekava ja pitkä lause.

Ehkä lempinäyttelijäni on tosiaan se Chabatin mainitsema Winona Ryder -olen pitänyt hänestä kovasti jo pitkän aikaa, monta vuotta. Tietysti silläkin on jotain väliä että hän näyttää siltä kuin näyttää, hän on hirveän kaunis. Hänen näyttelemisensä on siitä hienoa, että hän tavallaan valaisee sen ruudun sanomatta sanaakaan, hänellä on niin ilmeikkäät kasvot. Olen nähnyt häneltä ehkä viisi tai kuusi leffaa, en ole ihan varma. Kuitenkin jonkun verran, mitä telkasta on tullut niin niitä olen nähnyt monta. Nimetä en kuitenkaan osaa montaakaan -se Merenneitojuttu, missä näytteli Cher; Pikku Naisia; Vuosi Nuoruudestani; Dracula. Siinähän ne. Enkä muista esmes Draculasta yhtään mitään.

Toinen on tosiaan Ewan McGregor. Myönnän, aloin pitämään Ewania yhtenä lempinäyttelijöistäni vasta Moulin Rougen aikaan, mutta olin jo sitä ennen nähnyt jonkun hänen leffansa, olisiko ollut A life less ordinary, ja pidin siitä kovasti. Ewan on kovin luonnollinen rooleissaan, hän osaa eläytyä miksi tahansa. Pidän siitä, ja että hän uskaltaa tehdä monenlaisia rooleja. Hänen lauluäänensä on myös ihana *^_^* Hän osaa myös laulaa. Olen nähnyt häneltä leffat Star Wars episodit I ja II (roskaa kumpikin, jos totta puhutaan), Black Hawk Down, Moulin Rouge, Nora, Velvet Goldmine, A Life Less Ordinary. Lempparini on sitten luultavasti Velvet Goldmine.

Mutta Elijah Wood on oikeasti ammattimainen näyttelijä. Olen nähnyt häneltä leffat LotR: FotR ja TTT (:p), Black and White, The Faculty, Deep Impact, Oliver Twist, the Ice Storm, Flipper, the War, North, the Good Son. Onhan siinä jo 11 leffaa, ja kaikissa on tehnyt vakuuttavan työn. Kaikkien leffojen laatu ei sitten ole päätähuimaavaa...

Ja sitten vielä Kirsten Dunst. Hän on tosi ammattimainen näyttelijä, loistavaa työtä tekee monissa leffoissa. Olen nähnyt häneltä ainakin Spider Manin, Crazy Beautifulin, Get Over Itin, Anna Palaan, Pikku Naisia ja Virgin Suicidesin. Näistä lempparini on Virgin Suicides, joka on huimaavan hieno leffa. Kirsten tekee siinä(kin) hienoa työtä.

Mutta on monia näyttelijöitä, joista pidän, mutta en varsinaisesti nostaisi lemppareikseni; Ian McKellen, Viggo Mortensen, Jonathan Rhys Meyers, Reese Witherspoon, Christina Ricci, Franka Potente, Audrey Tautou... on niitä mielettömän paljon.

Mutta ehkä Winona on kaikkein paras.

-Kuuttis

snell

 • Ankeuttaja
Re: Miten sä 'valitset' lempinäyttelijän? Voiko sellasta oll
« Vastaus #5 : Kesäkuu 01, 2003, 15:27:10 »
No, tuota... Olen harrastanut itse näyttelemistä nyt yhdeksän vuotta ja ehkä siksi kiinnitän näyttelijässä huomiota muihinkin asioihin kuin ulkonäköön. Mm. luontevuuteen ja kielenkäyttöön, ilmeisiin ja eleisiin. Jos puhun teatterista pidän hyvänä näyttelijänä mm. sellaista joka ottaa katsomon huomioon. Ei voisi olla mitään suloisempaa kuin se että joku hyvänäköinen miesnäyttelijä osoittaa jotkut vuorosanansa sinulle katsomoon xD
Elokuvissa kuitenkin se mihin ihastun näyttelijässä on hänen roolihahmonsa ja ulkonäkönsä.

Mai

 • Ankeuttaja
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #6 : Kesäkuu 02, 2003, 16:23:59 »
No ekana katon luonnollisesti sen ulkonäön. Mutta vahvasti vaikuttaa myös näyttelijän taidot. Ei riitä vain että on hyvännäköinen, pitää osata myös näytellä. Se rooli ei vaikuta, voihan niitä hyviä näyttelijöitä olla siellä taustallakin.

vegetable

 • Ankeuttaja
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #7 : Kesäkuu 16, 2003, 11:51:23 »
Totam nulla merkkaa varmaan se kokemus, ja onko se ollut millasissa leffoissa ja tv-sarjoissa, ja mitä se sillai on mieltä maailman menoista, että joku voi olla ihan tosi hyvä näyttelijä, mutta kuitenkin, on sellainen, ''että, ei mua vois vähempää kiinnostaa, jos tuolla irakissa riehuu sota, että niin kauan ku se ei tuu tänne, e.v.v.k.'' tollasii tyyppejä mä vihaan! Että haastattelujen perusteella suunnilleen tiedän mitä ne ajattelee, miun lempinäyttelijät ovat: Sarah-Michelle Gellar, Michelle Trachteberg, Eliza Duchky, Tom Felton, Rubert Grint, ja mikä sen nimi nyt taas oli?

Ruby

 • Ankeuttaja
Lempinäyttelijöitä, onko heitä...? ;P
« Vastaus #8 : Kesäkuu 22, 2003, 12:43:25 »
Minulla lempinäyttelijöiden valinnassa ei juuri vaikuta ulkonäkö. Eikä välttämättä suoranaisesti sekään onko hän taitava, miten termin sitten määritteleekin. Ehkä minulla eniten merkkaa se osaako näyttelijä herättää tunnetta. Jos elokuvassa on henkilö, josta minulta sitten jälkeenpäin kysytään: "Mitä mieltä olit siitä elokuvan henkilöstä/ hänen näyttelijänsä roolisuorituksesta?" ja minulta tulee vastaus: 'Ummm... hmmm... En oikein tiedä. En oikeastaan ole mitään mieltä. Ei minulla ole oikein mitään sanottavaa hänestä tai tänen roolisuorituksestaan.' (tämä on varsinkin silloin, kun näyttelijä on suht keskeinen tai hieman vähemmän keskeinen; se että joku ei herätä erityisiä tunteita voi johtua myös siitä että hän on vilahtanut kerran tai viiden minuutin ajan kuvassa, sitä ei silloin lasketa. ;) ) Näin mittaantuu onko hän taitava minun mittakaavassani. Jos henkilö ei herätä _mitään_ tunnetta hän ei ainakaan lukeudu lempinäyttelijöihini vaikka olisikin kuinka luonteva tai 'hyvä näyttelijä'. Jos näyttelijän roolihenkilö herättää selkeää vihaa tai kammoa, koska hän on niin kiero tai häijy, se on heti plussaa, koska minusta on vaikea näytellä jotain sellaista roolia joka nostattaa selkeän voimakkaita tuntemuksia; vihaa, pelkoa, kammoa, sääliä, samaistumista, tai ehkäpä hilpeyttä tai onnea. Tämä /Nämä ominaisuu-s/det määrittelevät ketkä ovat mielestäni hyviä ja ketkä huonoja.  Luonnenäyttelijät ovat suosikkinäyttelijöitäni. Ei tarvitse olla mikään kokenut näyttelijä tai superstara; jos hän herättää jotain (esim yllämainituista) tunteita, minä pidän hänestä. Onhan ulkonäkö plussaa, mutta se ei merkitse kaikkea, tai mitään loppujen lopuksi ratkaisevaa. Yksi lempinäyttelijöistäni on Sir Anthony Hopkins.

Bloody Aeliah

 • Ankeuttaja
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #9 : Kesäkuu 26, 2003, 17:00:56 »
Lempinäyttelijä yleensä valitsee minut, enkä miä lempinäyttelijää. Minun pitää nähdä useampi kyseisen henkilön elokuvista ennen kuin pystyn sanomaan mitä mieltä olen. Ulkonäön perusteella en yleensäkään arvostele vaan taitojen. Jotkut vain ovat niin roolinsa sisällä, ettei näyttelemistä edes huomaa.

Ehdoton lempinäyttelijäni on Gary Oldman, koska..sitä ei edes pysty erittelemään. Jotenkin vain sillä on niin oma tyyli joka iskee lujaa palleaan. Ja lisäksi se saa minut niin hyvälle mielelle. Jos on juuri sellainen päivä tyyliin: "äärgh, haluan vajota loppuelämäkseni sängyn alle" niin tarvitsee vain pistää vaikka joku Léon tai Dracula pyörimään niin heti on suu korvissa. En ymmärrä. Erityisesti pidän sen "psykopaattihahmoista", koska ne ovat niin järettömän hyvin näyteltyjä. [ja lisäksi se on hyvännäköinen..]

John Malkovich ja Anthony Hopkins ovat myös hyviä.

kuutamo

 • Ankeuttaja
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #10 : Heinäkuu 24, 2003, 01:47:46 »
Minä valitsen aina lempinäyttelijäni ulkonäön perusteella, sillä en kunnioita lainkaan nykyisiä kaupallisia viihdyttäjiä, eli laulajia ja näyttelijöitä. Katson elokuvat söpöjen poikien ja juonen perusteella, harvemmin taitojen perusteella. En edes ole havainnut koskaan ketää niin onnetonta näyttelijää, joka on niin epälahjakas, etten ole pystynyt katsomaan elokuvaa alusta loppuun, mutta olen löytänyt näyttelijöitä, jotka ovat niin rumia/ällöttäviä, etten olen kestänyt loppuelokuvaa (mm.elijah wod, mutta minä nyt en edes tykännyt LOTRin juonesta, joten siinä toinen syy olla katsomatta kyseistä elokuvaa enempää kuin 5min.).

Lisään vielä, että minulla voi olla lempinäyttelijä, ihan hyvin. Tällä hetkellä ne ovat Johnny Depp (ulkonäön perusteella), Angelina Jolie (ulkonäön ja taustan perusteella) ja Matt Damon (ainoa näyttelijä jota kunnioitan, johtunee hänen "tavallisesta" tyttöystävästään).

Fremon

 • Ankeuttaja
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #11 : Heinäkuu 24, 2003, 02:50:21 »
Minun arvostukseni näyttelijöitä kohtaan muodostuu yksinomaan heidän kyvystään OLLA roolihahmonsa. Pidän sellaisista näyttelijöistä, jotka osaavat elokuvasta toiseen muokata itsensä juuri sellaisiksi hahmoksi, jota he esittävät - ja onnistuvat aina. Nänä näyttelijät ovat erittäin harvassa.

(Jack Nicholson, John Cleese, Lance Henriksen, Gary Oldman...)

Pidän myös näyttelijöistä, jotka osaavat olla joku tietty hahmo jossakin elokuvassa - tai tietyntyyppinen hahmo tietynkaltaisissa elokuvissa; eli heidän roolisuorituksensa on mennyt 'nappiin' - vaikkakin vain yksittäisessä elokuvassa tai elokuvakategoriassa.

(Keanu Reeves, Arnold Schwartzenegger, Warwick Davis, Alan Rickman..)

Lisäksi arvostan myös yksittäisiä ominaisuuksia tietyissä näyttelijöissä, vaikka heidän roolisuorituksensa eivät välttämättä aina ole arvoon arvaamattomaan päässeetkään; Tässä kategoriassa en mainitse nimiä, mutta listassani on huomattava määrä brittinäyttelijöitä - klassisen koulutuksen saaneita ammattilaisia, jotka hallitsevat puheen- ja kielenkäytön tavalla, joka riipii selkäpiitäni - tähän eivät jenkit ole vielä pystyneet. Ei-englanninkielisistä minä valitettavasti en osaa sanoa; kielitaitoni rajoittuu niihin kolmeen kieleen, jolla vaikenen sujuvasti - ja arvostelu on hankalaa, ellei tiedä puhutun kielen maneereja ja sanontoja. (Arvasitte oikein; tekstitys on sivuseikka)

Huomasin tässä ihmetyksekseni, että listallani ei ole ainoatakaan naista. Ei, en ole poikien perään 'siinä mielessä' - ehkä vain kuitenkin miehenä osaan tulkita paremmin oman sukupuoleni naamanvääntelyt; Naisethan ovat meille miehille aina ikuinen arvoitus ;)

Olen suuressa määrin painottanut artikuloinnin merkitystä näyttelemisessä - ja minusta tämä seikka on kaikkein tärkein hyvässä komeljanttaaraamisessa. Ainoa poikkeus tästä on Raaka-Arska, joka tappaa talossa ja puutarhassa ja raiskaa englanninkielen edestä ja takaa. Mutta omassa kategoriassaan on ylittämätön; ihku barbaari ja terminaattori.

/Fremon

Shikoku Gin

 • Ankeuttaja
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #12 : Elokuu 13, 2003, 16:12:25 »
Hyvä näyttelijä on minun mielestä ainakin (jossain määrin) hyvän näköinen, hauska, ilkeää esittäessään osaa olla ilkeä, kiinnostava; herättää huomion ja puhe selkeää eli ei sössötä mitään turhaa vaan puhuu kunnolla.

Lempi näyttelijöitä, jotka olen valinnut näiden mukaan on:
Tom Felton
Osaa Dracon roolinsa todella hyvin. Juuri tarpeeksi ilkeän ihana ja piikittelevä. Hyvän näköinen, sitä ei voi kieltää ja puhuu asiaa, ei ole mielestäni lukenut kässäristä suoraan, mitä pitää sanoa, vaan osaa eläytyä osaansa. Dracoon/Tomiin kiinnittää huomiota, kun hän näyttäytyy.

Ja sitten on myös Arnold Schwarzenegger (kirjoitin väärin, tiedän)
Aivan mahtava mustassa nahkatakissa ja ase sopii hänelle kuin nyrkki silmään. ^^ En osaisi kuvitella ketään muuta Terminator-elokuviin.
Puhe on mun mielestä tosi mielenkiintoista, sellaista venäläis-saksa englantia. Hauskan kuuloista.
En voi myöskään kieltää ettei hän olisi ihan ok näköinen, ja aurinkolasit vielä antavat hyvän ulkonäön käsityksen.
Odotin Schwarzeneggerilta ihan jotain muuta, kun katsoin Terminatorin ekaa kertaa. Luulin että elokuva on pelkää ampumista. Pyh sanon minä. ^^

Parhaat näyttelijät saavat minun mielestä joko tippumaan tuolilta nauraessa tai "kyynelehtimään" tuolilla ihan kunnolla.

Poissa iidba

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #13 : Elokuu 13, 2003, 17:10:33 »


KEANU REEVES ainakin. Minusta hän on hyvä näyttelijä, vaikka useimmat muuta väittävätkin. Eikä hänen ihana ulkonäkönsä liity tällä kertaa asiaan... vaikkei siinäkään mitään vikaa ole *g*

Sitten hyviä näyttelijöitä ovat myös Brittany Murphy, Angelina Jolie
ja Eminem. Todellakin, niitä on liikaa.. pidän monista näyttelijöistä, mutta yleensä mieleeni ei tule muita kuin nuo. Niitä on niin paljon.

Minkälainen on hyvä näyttelijä? Hmm. Tuohon on vaikea vastata. En osaa arvostella näyttelemiskykyä, paitsi ehkä sillä tavalla että näen kyllä jos näyttelijä ei eläydy ja ole mukana jutussa. Sen kyllä huomaa, mutta aika monet näyttelijät ovat tuolla perusteella hyviä.
Ja kaipa nuita nykyään arvostellaan melko lailla ulkonäönkin perusteella mediassa että.. Enpä tiedä.
"Well, I don't know how to break this to you, but I think they might have noticed we broke into Gringotts." -Ron Weasley

ayu

 • Ankeuttaja
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #14 : Tammikuu 05, 2004, 17:02:50 »
Noniin, kiitos ensinnäkin tuhinalle tämän topicin löytämisestä.

Minä katson aina tietenkin näytttelijäsuoritusta, ulkonäköä, silmiä ja puhetyyliä (sössöttäjät mäkeen!). Ja jos kyseessä on jokin elokuva, joka on suosittu ja kaikki ihkuttaa jotain: "Voi että se oli ihana!" "Minusta se toinen on paljon parempi!"
Nuo tyypit taitavat ottaa sen ulkonäön perusteella. Kyllä minäkin ihkutan tiettyjä näyttelijöitä, mutta onhan niitä muitakin todella hyviä, joiden nimiä en aina tiedä, tai elokuva on yksi huonoimmista.
Hyvännäköisiä ovat

Elijah Wood.
Todella hyvä näyttelemään. Silmät ja ulkonäkö ovat kyllä aivan jumalaiset, mutta muuten Ellu on tosiaan hyvä näyttelemään. Josh Harnettin tavoin The Favulty olisi huono, ilman noita kahta näyttelijää.
Minulla on 6 tai 7 Elijah Woodin elokuvaa. Kaikissa Ellu on suorittanut työnsä aivan kuten ammattilaiset. Ilman Elijah Woodia, minun seinäni  olisi tyhjä. :)

Orlando Bloom.
Hyvä näyttelemään on tämäkin herra. Ulkonäkö on ihan jees, mutta liian komea minulle. :) Orli suoritti Legolasin roolin hyvin ja Will Turnerin roolin erinomaisesti. Orlando sopii hyvin Viggo Mortensenin ja Johnny Deppin sekaan.

Gregory Smith.
Valitsin tämän, ulkonäön, käsien, roolin ja näyttelijä kyvyistä. Sarja on tosi hyvä, ja Gregory on hyvä näyttelemään 15 vuotiasta Ephram poikaa.

Yleensä on vaikea katsoa näyttelijää, joka olisi hyvä, mutta surkeassa elokuvassa. Harry Potter elokuvissa ei ole minuun mieleeni ketään hyvää näyttelijää, mutta jotkut heistä kuitenkin tekevät Potterin aidosti. (Dan ja Tom hiiteen!)

Kauhuelokuvissa pääpahis on hyvin tehty ja päähenkilö, jota pahis vainoaa (Candyman, Halloween etc) osaa olla yleensä tosi säikky. Minä olisin vain hyvä kirkumaan, en näyttelemään. Pahikset osaavat olla oikeissa kohtaan rauhallisia, vaarallisia, tappavia ja niin edelleen.
Päähenkilön taas ei pidä olla mikään ääliö, paitsi jos käsikirjoituksessa lukee jotain sinne päin.

Selviytyjä

 • Ankeuttaja
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #15 : Tammikuu 06, 2004, 18:30:23 »
En haluaisi ulkonäön vaikuttavan, mutta kyllä sitäkin tulee välillä katsottua, mutta se ei ole missään nimessä tärkein.

Viggo Mortensen. Olen nähnyt Mortensenin kymmenisen leffaa ja mielestäni hän osaa näytellä todella hyvin. Ulkonäöllä ei ole oikeastaan kovinkaan suurta vaikutusta asiaan, paitsi että Aragorn on kyllä ihan julmetun komea mutta sehän on vain roolihahmo eikä Viggo siviilissä ole lähellekään yhtä ihku. *miettii* Ensimmäinen Mortensenin leffa jonka näin taisi olla Täydellinen murha.
Johnny Depp. Ensin kiinnitin huomiota ulkonäköön mutta on tosi hyvä näyttelijä! From Hell ja PotC on parhaita.
Colin Farrell... noh, täytyy myöntää että kyseinen herra on ihan tajuttoman komea mutta myös oikeasti hyvä näyttelijä. Ensimmäinen leffa minkä näin hänen leffoistaan, oli Daredevil. Oli jotenkin niin vakuuttava Napakymppinä  :lol: Phone Boothissa hän kuitenkin näyttelee mielestäni ehdottomasti parhaiten. Niiiiin hyvä näyttelijä, eläytyy mahtavasti rooleihinsa... samoin kuten The Recruitissa ja muissa näkemissäni leffoissa. Piste.
Nicole Kidman. Olin jo pitänyt Kidmanista aiemmin ja nähnyt hänen leffojaan mutta parhaan roolisuorituksen hän tekee mielestäni Moulin Rougessa. Oikeasti, ihan huippu!
Lisäksi haluaisin vielä mainita Cate Blanchettin ja Kate Winsletin. En ala perustelemaan koska olen niin huono perustelemaan kaikkea (kuten varmaan ylläolevista huomaa...  :roll:).

Ai niin, suomalaisista näyttelijöistä haluan mainita Anu Palevaaran. Olen katsellut Salkkareita siitä lähtien kun ne alkoi ja hän on sarjan ehdottomasti paras näyttelijä. Siinä sarjassa ei kyllä ole paljonkaan hyviä näyttelijöitä mutta paras suomalainen näyttelijä on kyllä Anu.

Poissa Rei Shimohira

 • Nosferatu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Libera me domine.
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #16 : Maaliskuu 16, 2004, 18:08:39 »
Kuten joku asian ilmaisi, en valitse lempinäyttelijääni, vaan hän valitsee minut.

Minun lempinäyttelijässäni täytyy olla sitä jotain. Jotain, mikä saa katsomaan saman elokuvan vaikka sata kertaa, koska se näyttelijä on siinä. En aio sanoa, ettei ulkonäkö merkitse mitään, tärkeintä on kokonaisuus. Ja sitä paitsi olen sitä mieltä, että ihmisen luonteen voi lukea kasvoilta ja silmistä...

Ehdoton lempinäyttelijäni on Cary Hiroyuki Tagawa. Kyllä, minulla on omituinen maku, kuten olen joskus saanut kuulla. Siinä on kaikki, mitä lempinäyttelijässäni pitääkin olla, myös se ulkonäkö. Min tykkään. Ja sen takia olen katsonut tietyt kohdat Mortal Kombatista varmaan kaksisataa kertaa... Johnny Depp on myös hyvä. Naispuolisista lempinäyttelijäni on varmaankin Zhang Ziyi.

Sitten on niitä näyttelijöitä, joiden yksittäisistä rooleista pidän, esim. Mark Dacascos Manin roolissa Susien klaanissa (vaikka on se hyvä muutenkin), Jason Isaacs Lucius Malfoyna, Vincent Perez Mariuksena Queen of the Damned:ssa, Tony Leung Chiu Wai Murtuneena Miekkana Hero:ssa...
"I looked and looked at her, and I knew, as clearly as I know that I will die, that I loved her more than anything I had ever seen or imagined on earth. She could fade and wither - I didn't care. I would still go mad with tenderness at the mere sight of her face."

Fanitaidettani

chihiro

 • Ankeuttaja
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #17 : Maaliskuu 16, 2004, 20:19:46 »
Johnny Depp
on lempinäyttelijäni. Hän osaa näytellä oikeasti eikä ole mikään kauhea linssilude (vaikkei siitä olisi haittaa minulle..): "täällä täällä, olen julkkis, ottakaa kuvia!"
Hän eläytyy roolihahmoonsa niin elävästi, että huh huh.. O.o
Ja se ulkonäkö,siinä ei ole mtn moitittavaa! n_n
Olen nähnyt vasta neljä Johnnyn leffaa, mutta se riittää näytöksi, että hän on näyttelijä, ja himputin hyvä sellainen.
Paras Johnnyn leffoista on varmaan Pirates of the Caribbean. Muissakin leffoissa näytteli tietysti hyvin, mutta itse pidän eniten roolihahmonakin Kapteeni Varpusesta. Ja Johnny vaan sopii niin hyvin tälläisiin "ryyppyrooleihin".. *hemhem*

destiny's tear

 • Ankeuttaja
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #18 : Maaliskuu 22, 2004, 15:39:56 »
Tietysti voi olla lempinäyttelijä, kaikillahan on kuitenkin omat
kriteerinsä sille, minkälainen hän on.

Ensimmäisenä kiinnitän huomiota tietysti ulkonäköön.
Enkä nyt tyttönä puhu vain miehistä, vaan myös naisista.
Erikoisuus kunniaan.
Mutta ei pelkän ulkonäön perusteella voi valita lempinäyttelijäänsä.
Tietysti jos vaikka nyt tulisesti 'rakastuu' johonkin näyttelijään,
pitää tätä heti ehdottomana suosikkinaan, ehdottoman lahjakkaana yms.
Mutta todelliset näyttelijän lahjat koostuvat mielestäni siitä,
pystyykö näyttelijä sopeutumaan rooliin todella,
ja vaihtamaan roolihenkilöä vaikka ihan ilmassa.
Näyttelijän pitää olla täysillä mukana siinä mitä tekee, niin että saa
katsojat kiinnittymään tapahtumiin, kuin olisi siinä itse mukana.

Omia suosikkejani en nyt ala tähän laittamaan, niitä on todella iso lista,
mutta he kaikki täyttävät nuo vaatimukset, jotka mielestäni näyttelijän
kuin näyttelijän pitää omata. Vaikka itsekin usein syyllistyn katsomaan
vain ulkonäköä, mutta ei siinä kauan mene kun huomaa jos tyypillä ei
ole lahjoja enempää kuin näyttää hyvältä. :)

Poissa Hopeanuoli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #19 : Maaliskuu 27, 2004, 20:42:27 »
Mun lempinäyttelijät ovat:
Johnny Depp, Viggo Mortensen, Tom Felton

Johnny: Tämä herra on lempinäyttelijä listallani katsottuani POTC joka onkin nykyään yks lempi elokuvani. Olen toki katsonut Päättömän ratsumiehen mutten silloin oikein katsonut kenenkään suorituksia (enkä ulkonäköä) elokuvassa.

Viggo: En ole hänenkään kohdalla nähnyt muuta elokuvaa kuin nämä TSH:t. Ekassa elokuvassa en oikein pitänyt hänestä mutta kakkosen katottua asenteeni muuttui. Hän on hyvä näyttelijä (katsotaan vielä ROTK miten hän siellä näyttelee)

Tom: Kuten Viggo en myöskään Feltonin kohdallakaan oo nähny muita elokuvia kuin Harry Potter. Mutta Harry Potter -elokuvien mukaan Felton on hyvä (lapsi)näyttelijä.
"Are we there yet?"
"No"

Poissa Aleczandra

 • Vuotislainen
  • http://www.aleczandria.org
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #20 : Toukokuu 26, 2004, 15:07:26 »
Joo...

Mulla on pari erillaista lempparinäyttelijä-tyyppiä. Siis ensin on ne, joita mä arvostan parin hyvän leffan takia tai koska näyttelijä on hyvännäköinen/sopii rooliin (1.). Sitten tulee ne joita mä arvostan, vaikka olisinkin inhonnut leffaa, siis pelkästään sen takia että ne on hyviä näyttelijöitä (2.). Tässä pari esimerkkiä kumpaankin ryhmään:

1. Mikko Leppilampi (ihana ja sopi Läden rooliin Helmiä ja sikoja-leffassa) ,Orlando Bloom (huono näyttelijä paitsi TSH:issa, Angelina Jolie(Lara Croftina ja Luunkerääjässä), Renée Zellweger (Bridget Jones),

Siis suluissa oli ne leffat missä ne oli hyviä.

2. Timo Lavikainen (se on niin hyvä näytteleen, vaikka en aina tykännykkään sen roolihahmoista), Hugh Grant (jos Hugh on jossain leffassa, niin katon sen n.90% varmuudella, kun se on  niin hyvä näyttelijä), Nicole Kidman (hyvä näyttelijä ja muuntuvainen [Moulin Rouge, Lumotut sisaret, tunnit]) , Johnny Depp (hyvä näyttelijä)

Muokkailen jos tulee jotain mieleen...

:muokkamuokka: Ja mielestäni tuon ekan kohdan lempparinäyttelijät voi valita vain yhen leffan perusteella, mutta tuohon kakkoskohtaan pitäisi katsoa pari erilaista leffaa. Tietysti kaikilla on eri mielipiteet ja jotkut voi valita lempparinsa yhen leffan ja yhen roolin perusteella *myöntää kyllä itsekin tekevänsä välillä niin*

:muookkamuokka2: Ja ite kyllä valitsen lemppareitani pelkän ulkonäön perusteellakin: Colin Farrell, Mikko Leppilampi (mut noi on hiukan poikkeuksia, kun pidän kumpaakin hyvänä näyttelijänä, mut ehkä kumminkin Leppilampi on parempi näyttelijä ja Farrell komeampi ja lutusempi)
"Et voi vain istua ja odottaa inspiraatiota. Sen perään on lähdettävä nuijan kanssa."
Jack London

lollie

 • Ankeuttaja
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #21 : Toukokuu 26, 2004, 15:38:55 »
Minä jumaloin Johnny Deppiä. En siksi, että hän on niiiiin suloinen (mielestäni hän ei edes ole hyvän näköinen) vaan siksi, että se mies osaa eläytyä rooliinsa ^^ Jack Sparrow,hän on mahtava rooli ja kovin moni ei olisi pystynyt tuomaan siihen rooliin niin paljon persoonaa.

Poissa Sakr

 • Opiskelija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #22 : Toukokuu 27, 2004, 10:39:06 »
Hyvä näyttelijä, ei ota vastaan mitään aivan surkeita rooleja. Ei kai sitä muuta tarvita.

Yksi lempinäyttelijäni on Johnny Depp. Taitava näyttelijä ja on tähän mennessä ainakin näytellyt hyviä rooleja. Hän on myös äitini lempinäyttelijä;)

OT: Pakko vielä mainita yksi eniten inhoamani näyttelijä, Orlando Bloom. Hän on minusta näyttelijänä täysin surkea ja eleetön, luultavasti hänen suuri suosionsa perustuukin lähinnä ulkonäköön.
Vive le vie de Bohème!

Araminta Meliflua

 • Ankeuttaja
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #23 : Toukokuu 28, 2004, 12:07:13 »
Se, että saa "lempinäyttelijän tittelin" johtuu kohdallani näyttelijäntaidoista (ja ulkonäöstä).  Lempinäyttelijäni ovat Johnny Depp (kamalan suosittu täälläkin!), joka on sekä komea että lahjakas, ja ei kovin tunnettu John Simm, joka ei monen mielestä ole varmaan hyvännäköinen, mutta (ainakin minusta) kuitenkin aivan loistava näyttelijä. Sanoisinpa jopa, että yltää samalle viivalle Johnny Deppin kanssa. Muita hyviä ovat mm. Danny Kaye (lahjakas). *Pitää mennä, jatkaa varmaan myöhemmin*

Muoks: Joillakin lempinäyttelijä määräytyy pelkän ulkonäön perusteella (veikkaus: koskee eniten n. 12-15v. teinejä), joillakin, kuten minulla, näyttelijäntaidot vaikuttavat ulkonäköä enemmän. Ja sitten on tietysti niitä, joiden lempinäyttelijä on kenties jopa ruma, mutta lahjakas (esim. Jack "äännetään nikolsson" (en tietääkseni muista miten kirjoitetaan), jonka näyttelijäntaidoista en kyllä osaa sanoa, kun en katso hänen elokuviaan).

Minäkin olen luokitellut joskus komeita näyttelijöitä, joita en ole nähnyt kuin yhdessä elokuvassa tai tv-sarjassa, lempinäyttelijöikseni, esim. Hugh Jackman tai eräs todella suuri- ja tummasilmäinen intialainen Sonnel Dadral. Vaikka John Simm ei ole kovinkaan komea, silti nautin katsoessani hänen näyttelyään, ja kyttään aina uusia brittidraamoja, jos sattuisi pääosassa olemaan John Simm (hänellä on aina ollut pääosa näkemissäni ohjelmissa. Lahjakkuudesta sen saa. Useimmiten. Mutta aina Simmin kohdalla.). Esim. TSH:n Elijah Woodin näytteleminen oli mielestäni kökköä, kun viimeisen osan kävin katsomassa.  Vaikka hän onkin aika hyvännäköinen, en silti todellakaan lue häntä lempinäyttelijöihini (johtuu kyllä pieneltä osin myös hänen suuresta teinifanilaumastaan. Tiedän, Johnny Deppilläkin on paljon teini- (ja muita) faneja. Mutta hän osaakin näytellä hyvin.).
Ulkonäkö vaikuttaa minullakin kuitenkin aika paljon lempinäyttelijän "valintaan." Tajuaa, kun ajattelee, että kaikki lempinäyttelijäni ovat miehiä (aina olleetkin). Johtuu ulkonäön lisäksi varmasti myös siitä, että en kenties jaksa kiinnostua niin paljoa naispääosasta (johtuu varmaan aika paljon taas ulkonäöstä... Ohops...). Esim. Mies joka itki -elokuvan pääosassa oli lahjakas ja hyvin näyttelevä Christina Ricci, ja silti odotin elokuvassa harvasanaisen Johnny Deppin ilmestyvän kuvaan (tosin hän oli jo silloin lempinäyttelijöiden listallani).

Vielä on pakko mainita loistokkaasti Sherlock Holmesia näytellyt Basil Rathbone, jonka haluaisin mainita lempinäyttelijöiden listassani. Mutta kun en ole nähnyt kuin yhden elokuvan, jossa hän oli, Holmesien lisäksi. Ja minusta pitää olla nähnyt ja pyrkiä näkemään lempinäyttelijänsä elokuvia. Esim. Hugh Jackmanin Van Helsing: en voi sanoa olevani Jackmanin fani (vaikka olenkin nähnyt hänen Wolverinensa ties kuinka montaa kertaa, ja pidän hänen roolisuoritustansa Wolviena todella hienona*tunnustaa häpeillen, että ulkonäkö saattoi vaikuttaa asiaan....Silloin...*), koska en ole katsonut enkä mene katsomaan Van Helsingiä. Simm- ja Depp -fani voin sanoa olevani, koska pyrin katsomaan ja haluan katsoa elokuvia yms., joissa he esiintyvät.

Halukkuus katsoa k.o. näyttelijän esiintymistä mielestäni määrittää lempinäyttelijän ja faniuden (määrän ja kohteen).

Tallulah

 • Ankeuttaja
Miten 'valitset' lempinäyttelijäsi? Voiko sellaista olla?
« Vastaus #24 : Toukokuu 28, 2004, 12:47:40 »
Minä valitsen lempinäyttelijäni sen perusteella, kuinka hyvin hän osaa eläytyä rooliinsa ja muuntautua roolihahmokseen, kaikkia eleitä ja ilmeitä ja puhe- sekä kävelyt tapaa myöten. Ulkonäköä katson enimmäkseen siltä kantilta, kuinka hyvin se sopii roolihahmoon. Minusta kaikki ne ah-niin-komeat miesnäyttelijät ovat kaikki ihan samannäköisiä ja samanoloisia, en jaksa katsella joitakin Brad Pittejä tai Viggo Mortenseneja kovinkaan pitkään, ellei roolisuorituksessa ole jotakin todella kiehtovaa tai hienoa (enpä ole vielä moista nähnyt). Anthony Hopkins on sen sijaan loistava näyttelijä,  hänen suorituksensa Uhrilampaissa oli aivan loistava: Hän osasi muuttaa ääntään ja olla olemukseltaan aivan kuin kuvittelin Hannibal Lecterin olevan. Ja huolimatta Hopkinsin iästä hän on kertakaikkiaan hurmaava. :)
Muita hienoja suorituksia olen nähnyt Jodie Fosterilla elokuvassa Ensimmäinen yhteys ja erityisesti Nicole Kidmanilla Tunnit-nimisessä pätkässä, jossa tapahtui aivan saumaton sulautuminen näyttelijättären ja roolihahmon välillä. Ehdottoman loistavaa katseltavaa.
Samaten monet Tom Hanksin roolit, esimerkiksi Forrest Cump ja Cast Away, ovat hienoja. :)