Kirjoittaja Aihe: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä  (Luettu 23624 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Raparperi

 • Pahislynkkarikerhon puheenjohtaja ;)
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« : Kesäkuu 30, 2015, 18:10:18 »
Suureksi yllätyksekseni täällä ei ollut vielä keskustelua tästä, mutta Rowling paljasti Twitterissä jokunen päivä sitten, että on ollut työstämässä parin muun tyypin kanssa näytelmää, jonka nimi on Harry Potter and the Cursed Child. Näytelmän ensi-ilta on ilmeisesti ensi kesänä ja liput tulevat myyntiin syksyllä. Kyseessä ei ole esi-osa, mutta ilmeisesti näytelmä käsittelee Harryn lapsuudesta tai nuoruudesta entuudestaan tuntemattomia asioita.

Tässä Hesarin juttu aiheesta:
http://www.hs.fi/kulttuuri/a1435285539088

Ja tässä näytelmän viralliset sivut:
http://www.harrypottertheplaylondon.com/

Mitäs vuotislaiset ovat mieltä? Millaisen tarinan näytelmä kertoo? Mitkä hahmot ovat mukana ja kuka heitä näyttelee? Miten Pottermaailma sopii teatterin lavalle?

Itse tykkään ideasta ja mielenkiinnolla odotan, millainen lopputulos tästä syntyy. Tekisi mieli lähteä käymään Lontoossa ihan vain siksi, että pääsisi näkemään näytelmän omin silmin. Veikkaan, että liput menevät kuin kuumille kiville. Tarinasta tai näyttelijöistä en osaa sanoa näillä tiedoilla oikein mitään, mutta tuskin elokuvista tuttuja näyttelijöitä ainakaan nähdään. Jotenkin tuntuu, että tarina tuskin sijoittuu Harryn ja kumppaneiden Tylypahkan vuosiin, sen verran iso homma lapsinäyttelijöiden hommaamisessa olisi, eikä teatterissä tietääkseni yleensäkään ole lapsinäyttelijöitä pahemmin.

Tuli mitä tuli, jännittävää nähdä mitä Rowling tiimeineen on kehitellyt!
"Muikkunen, ota airo."

Solemn Spoiler Alert -blogi tv-addikteille ja lukutoukille ;)

Poissa Zaira

 • 42
 • Valvojaoppilas
 • *
 • ^o^
  • Ei mitään nähtävää täällä
 • Pottermore: LumosDragon46
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #1 : Lokakuu 29, 2015, 14:00:08 »
Tämäpä varsin hiljainen keskustelu.

Liputhan tosiaan tulee huomenna myyntiin, ellei nyt sattunut olemaan listautunut priority-listalle, missä tapauksessa lippuja sai ostella jo eilen. Itelle kävi vähän kämäsesti, kun olisi pitänyt ottaa eilinen vapaapäiväksi sitten kuitenkin. Ei saatu kaverin kanssa lippuja ihan sille päivälle, mille haluttiin, kaukana siitä, mutta liput on hallussa, ja varma tieto, että näytelmää ollaan menossa katsomaan.

Suoraan sanottuna oon ihan älyttömän innoissani. Heti kun tuli tieto tästä näytelmästä, niin mie ootin kieli pitkällä lippujen myyntiintuloa, koska en vaan halua jättää tällaista mahdollisuutta väliin. 2011 World Premier oli kokemus itsessään, ja en yhtään epäile, etteikö tämä yllä aivan yhtä korkealle. Nyt sitten vaan pitäisi jaksaa odottaa ensi vuoteen. Tulee olemaan tuskaisan hidas odotus (luulisin näin :D).
"When I lead the big patient rebellion, Voldemort here is the first to go."
[The pessimist sees difficulty in every opportunity.
The optimist sees the opportunity in every difficulty. -Winston Churchill]

Poissa Raparperi

 • Pahislynkkarikerhon puheenjohtaja ;)
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #2 : Joulukuu 22, 2015, 18:01:12 »
Pääkolmikon näyttelijät julkaistiin, tässä Pottermoren juttu näyttelijöiden kuvan kera. https://www.pottermore.com/news/cursed-child-play-casts-harry-hermione-and-ron

Hermionen näyttelijä Noma Dumezweni on ihonväriltään musta, mikä on herättänyt melkoisesti närää ainakin sosiaalisessa mediassa. Itse olen aina kuvitellut Hermionen valkoiseksi (tosin niin kuvittelin Dean Thomasinkin ja lähtökohtaisesti kaikki hahmot, joista ei erikseen mainita ihonväriä, lähinnä koska ympärilläni olevat ihmiset ovat 99% valkoisia). Hetkellisesti ajatus mustasta Hermionesta vaati totuttelua, mutta eipä se loppujen lopuksi ainakaan itselleni niin iso juttu ole. Rowling on Twitterissä ainakin sanonut olevansa iloinen näyttelijävalinnoista ja huomautti, ettei Hermionen ihonväriä ole koskaan kirjoissakaan varsinaisesti sanottu, vain hiuksia, silmiä ja hampaita on kuvailtu.

Marginaalisesti häiritsevämpää minusta on, ettei Ronin näyttelijä Paul Thornley ole punapää! Se nyt ainakin on kirjoista käynyt ilmi hyvin selvästi, että jokainen Weasley on hiusjuuriaan myöten punapää. Saa nähdä värjätäänkö vai mennäänkö ilman.
"Muikkunen, ota airo."

Solemn Spoiler Alert -blogi tv-addikteille ja lukutoukille ;)

Poissa Rantsake

 • Ei mikään surkkimus
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SparksWolf20852
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #3 : Joulukuu 22, 2015, 20:11:18 »
Itse asiassa AV:ssa on yksi kohta (s. 421), "Hermionen valkoiset kasvot pilkottivat puun takaa."
Ei nyt tietenkään kukaan voi vaatia, että kirjailija muistaisi ulkoa jokaisen kirjoittamansa lauseen. Mutta eiköhän aika monet seikat viittaa siihen, että canon-Hermione oli valkoinen. Hän oli minusta niin keskeinen hahmo, että jos ihonväri olisi tumma, se olisi melko suurella todennäkösiyydellä mainittu joskus.
Mut se nyt ei ole pääasia. Kyllä varmasti itse kukin osaa elää sen asian kanssa, että näytelmäsalissa on tumma Hermione. Mut ainahan se ärsyttää, kun näyttelijä ei ole sen näköinen, kuin miksi olet hahmon mielessäsi kuvitellut. Aina, kun hahmon X näyttelijä julkistetaan, ihmiset puhuu että "Eikö sen ois pitäny olla hirveän pieni ja hintelä?", "Miksi sen hiukset ei oo oikeanlaiset?" tai "Eiks sillä pitäny olla siniset silmät??" Ja tällaiset ulkonäölliset eroavaisuudet ovat kautta aikojen ärsyttäneet ihmisiä. Ja tulee ärsyttämään jatkossakin.
En siis menisi ainakaan rasistiksi haukkumaan, jos nyt olisi halunnut Hermionesta mieluummin vaalean. Ja siis tällä nyt lähinnä viittaan ympäri nettiä käytyyn keskusteluun, jota on päivän mittaan sattunut silmääni. 

Mutta. Aina on ihmiset osanneet elää se kanssa, että näyttelijä on erinäköinen kuin hahmonsa. Eiköhän nytkin osata. 
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 22, 2015, 20:16:29 kirjoittanut Rantsake »
"Tuntematonta me pelkäämme, kun katsomme kuolemaa ja pimeyttä, siinä kaikki."
- Harry Potter ja Puoliverinen prinssi

Poissa Paju

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #4 : Joulukuu 28, 2015, 22:00:07 »
Ylläoleviin viesteihin kommenttine että no siis nimenomaan se, että olettaa automaattisesti jokaisen erikseen tummaksi mainitsemattoman olevan vaalea, on osa sitä ajattelumallia jossa vaaleus on perusasetus ja tummat "niitä muita", joten kovin kovaääninen meuhkaaminen siitä ettei se-ja-se hahmo voi olla tumma koska sellaista ei koskaan mainittu on vähän nah. Hämmästynyt toki saa olla, koska totta kai itse kuvittelee hahmot sellaisiksi kuin mitä itse näkee ympärillään, mutta valittajat eivät saa minulta yhtään sympatiaa. Toki tuo, että Hermione on kerran mainittu valkoiseksi tarkoittaa että hänet on tarkoitettu valkoiseksi (ellei merkitys ole muuttunut kääntäessä, esim. jos on käytetty sanaa pale), mutta kun ottaa huomioon miten kirjoissa toistuvasti hoetaan miten Harrylla on äitinsä vihreät silmät ja sillä ei leffoissa edes ole samanväriset silmät äitinsä kanssa ja kaupan päälle siniset, on tuo juonellisesti huomattavasti mitättömämpi juttu.... :P

Veikkaan myös, että sekä Harryn ja Ronin näyttelijöillä on joko peruukit tai värjätyt hiukset esityksissä.

Ihan noin yleisesti minulta oli mennyt aika pitkään täysin ohi, että tällainen näytelmä oli tulossa. Toivon kovasti, että se videokuvataan ihan virallisesti ja tulisi näkyville tai ostettavaksi jonnekin. :) Muussa tapauksessa vain lurkin jostain internetin syövereistä sen juonen pikkutarkkoja yksityiskohtia myöten, kunhan joku vain ehtii sen vuotaa...
Olen vaihtanut olomuotoani!
Rimi -> Paju

Poissa Craza

 • välikappale
 • Vuotislainen
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #5 : Tammikuu 06, 2016, 19:37:10 »
No onhan se ihan ymmärrettävää, että kun näin Euroopassa eletään, niin se perusoletus ihmisistä usein on vaalea, eikä siinä nyt mitään kauhean ihmeellistä ole. Geneettisesti eurooppalaiset kun tuppaavat vaaleita olemaan. Ei poista tietenkään sitä seikkaa, että esim. Britanniassa tummaihoisia löytyy paljonkin. Ja vaikkei ihan suoraan Hermionen ihonväristä sanottu oltaisikaan, niin kyllä minustakin siihen suurimmat viitteet kuitenkin on ollut. Samoiten pelkästään jo se, että Watson castattiin aikoinaan Hermioneksi kyllä vahvistaa tämän. (Kuten tiedämme Rowling oli vahvasti mukana leffan teossa)
Hahmon mielikuvan ristiriitaisuuksista, varsinkin jos ne on selvästi mainittu, ihmiset tosiaankin huomaavat ja varmasti myös huomauttavat niistä.

Mutta ei kai siinä, ei minulla ole Dumezwenin valintaan mitään vastaan. Ihan hauska juttu, ja eihän näitäkään tarvitse ajatellakaan yksi yhteen leffojen ja kirjojen kanssa.

Poissa Adasme

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Hogwarts will always be there to welcome you home.
 • Pottermore: SilverRain48
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #6 : Helmikuu 11, 2016, 05:25:51 »
http://www.aamulehti.fi/Kulttuuri/1195017687763/artikkeli/harry+potter+saa+jatkoa+uusi+kirja+ilmestyy+kesalla+aanessa+yllattava+kertoja.html

Kirjasarjan luoja J.K. Rowling paljasti keskiviikkona Pottermore-sivustolla, että näytelmäksi tarkoitettu teos Harry Potter and the Cursed child julkaistaan myös kirjana. Kirjan kertojana on Harry Potterin poika, ja se on itsenäinen jatko-osa.

Kirja julkaistaan englanniksi heinäkuun 31. päivänä, vuorokausi sen jälkeen kun Lontoossa on saanut ensi-iltansa samasta tarinasta tehty, jo valmiiksi loppuunmyyty näytelmä.
Julkaisupäiväksi on valittu Potterin "syntymäpäivä".

Kirja julkaistaan sekä kirjana että e-kirjana, joka tulee kansainväliseen levitykseen.

Sekä näytelmä että kirja kertovat Potterin elämästä 19 vuotta sen jälkeen, mihin hänen tarinansa kirjasarjassa on päättynyt.
Hänestä on varttunut ylityöllistetty takaministeriön virkamies ja kolmen lapsen isä.

https://www.pottermore.com/news/ww-publishing-cursed-child-script-book-announcement

A host of new print and digital publishing has been announced from J.K. Rowling’s Wizarding World, including a Special Rehearsal Edition of the script book of new stage play Harry Potter and the Cursed Child Parts I & II.

Print and digital editions will publish simultaneously after the play’s world premiere this summer, and will comprise of the version of the play script at the time of the play’s preview performances.

Theatre previews allow the creative team the chance to rehearse and explore scenes further before a production’s official opening night. Harry Potter and the Cursed Child opens for previews several weeks before its official first performance on Saturday 30 July and the Special Rehearsal Edition of the script book will later be replaced by a Definitive Collector’s Edition.

Pottermore will bring you further updates on the Definitive Collector’s Edition as we learn more.

JEE  tulee sentään englanninkielisenä kirjana, Varmaankin hommaan tuon peruskirjan ja sitten myös Definitive Collector’s Edition kirjana. Suomenkielistä kirjasta ei tietoa mutta en jää odottelemaan,jos sitä ei nimittäin käännetäkään suomeksi ollenkaan ,tai kääntäjä on huono.

Poissa Pipe

 • Luihusten oma kasvatti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #7 : Helmikuu 11, 2016, 10:04:50 »
No höh... missä se Kelmit kirja viipyy? Anteeks nyt vaan, mut seiskassahan kerrottiin jo mitä tapahtu 19 vuotta myöhemmin Volden tuhosta. Nii Harrylla on kolme lasta ja vaimo.. (mä en vieläkään sulata tätä Harry/Ginnya. Anteeksi nyt vaan, joku tykkää, mut toiset ei voi ymmärtää ja mä tiedän paljon tyyppejä, jotka ei ikinä hyväksynyt H/G paritusta.) Ja Harrysta nyt tosiaan ois voinutkin jo jotain omissa mielikuvissaan päätellä mitä se tekee työkseen...  siis olisin itsekin arvellut, et Harry olisi jossain taikaministeriössä töissä. Ennemmin mua olis tosiaan kiinnostanut, esim mitä kuolonsyöjien lapsille (esim Draco, Blaise, Pansy ja ketä niitä nyt on) on tapahtunut aikuisiässä. Mihin ne on suuntautunut/mitä ne tekee työkseen/onko joku niistä mahdollisesti muuttanut jästi-Lontooseen? Kiinnostaako niitä edelleen niin sanottu pimeä puoli/haluaisko joku jatkaa esim Voldun jalanjäljissä? Tai mitä nyt ikinä olis mahdollista.

Kertojana Harryn poika.. Al?? Tietenkin vai? Sit vois olla vähän mielenkiintosempaa jos tarina kerrottaiskin Jamesin jr.n näkökulmasta, sit siinä vois olla vähän huumoriakin pelissä :)
♥Yritän vain hymyillä, vaikka olen jo kuollut sisältä♥
♥♥Polseres vermelles - Polseres amunt!!♥♥

Poissa Luna Lovegood

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • kummajainen
 • Pottermore: Luna Lovekiva
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #8 : Helmikuu 12, 2016, 21:12:45 »
Odotan innolla tästä näytelmäsä tehtyä uutta kirjaa. Olisin kuitenkin mielummin ottanut Kelmeistä kertovan kirjan. Yhä tahtoisisin mieltää Hermionen,Harryn ja Ronin alle kuusitoistavuotiaiksi joten tulee olemaan varmaan outo lukukokemus kun he onkin jotain kolmekymmentä-neljäkymmentä (en nyt vaan jaksaisi laskea) vuotiaita. Myös se, etä kirjassa onkin Albus eikä Harry on erilaista.
Suurin aarre on ymmärrys rajaton.

Poissa Raparperi

 • Pahislynkkarikerhon puheenjohtaja ;)
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #9 : Helmikuu 14, 2016, 12:21:49 »
Jos olen oikein ymmärtänyt, tämä kesällä julkaistava teos on vain "script" eli käsikirjoitus näytelmästä, ei kerronnallinen romaani. Mielelläni näkisin tämän suomennettavan, mutta jos niin ei tapahdu niin saatan silti käyttää vähiä rahojani englanninkieliseen. Jotain kautta aion saada tämän käsiini ja lukea, vaikka paikan päällä itse näytelmän näkeminen olisikin ollut kaikkein hienointa.
"Muikkunen, ota airo."

Solemn Spoiler Alert -blogi tv-addikteille ja lukutoukille ;)

Poissa Adasme

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Hogwarts will always be there to welcome you home.
 • Pottermore: SilverRain48
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #10 : Helmikuu 15, 2016, 11:10:18 »
Jos joku haluaa ks käsikirjoitus kirjaa englanniksi tilata sen saapi CDON.comista ennakkotilattua; 
http://cdon.fi/kirjat/jack_thorne/harry_potter_and_the_cursed_child_-_parts_i_%26_ii-36716039

myös Amazon.co.uk  sekä  Amazon.com  kaupoissa tuo olisi ennakkotilattavissa.

Pistin cdonista ennakkotilaten sekä samalla seuraan tilannetta milloinka tulee saataville/ennakkotilattavaksi se;  Definitive Collector’s Edition - versio ks kirjasta,jota myös koitan tavoitella,jos hinta ei ole kovin suolainen.

Poissa Tanzu

 • Feeniksin killan jäsen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulejo KV-elokuvat!
  • Tulisalama
 • Pottermore: SnidgetGold186
 • Tupa: Rohkelikko
"Taukki! Vollotus! Kummallisuus! Nipistys!
Viimeinen leffa nähty 13.7.2011.

Poissa Raparperi

 • Pahislynkkarikerhon puheenjohtaja ;)
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #12 : Helmikuu 16, 2016, 13:35:24 »
Tulee myös suomeksi ja Kapari kääntää sen http://m.aamulehti.fi/kulttuuri/harry-potter-suomentaja-innoissaan-tyo-alkaa-samalla-sekunnilla-kun-saan-kirjan?v=1

Päivän paras uutinen, jos joku muu kuin Kapari olisi suomentanut, olisin saattanut huolestua :D
"Muikkunen, ota airo."

Solemn Spoiler Alert -blogi tv-addikteille ja lukutoukille ;)

Poissa Rantsake

 • Ei mikään surkkimus
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SparksWolf20852
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #13 : Helmikuu 16, 2016, 20:40:43 »
Tulee myös suomeksi ja Kapari kääntää sen http://m.aamulehti.fi/kulttuuri/harry-potter-suomentaja-innoissaan-tyo-alkaa-samalla-sekunnilla-kun-saan-kirjan?v=1

Päivän paras uutinen, jos joku muu kuin Kapari olisi suomentanut, olisin saattanut huolestua :D

Todellakin! Joskus luin jotain Potter-aiheista juttua, jonka oli joku muu suomentanut ja... Siis ei.
Ja siis ylipäätään hienoa, että se suomennetaan!
"Tuntematonta me pelkäämme, kun katsomme kuolemaa ja pimeyttä, siinä kaikki."
- Harry Potter ja Puoliverinen prinssi

Poissa Gil

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LightHowl8815
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #14 : Helmikuu 17, 2016, 00:48:44 »
Mäkin olen iloinen  että pitivät Kapari-Jatan virallisena Potter suomentajana, koska sillä on jo sanasto ja tyyli hallussa. En tiiä siis että luenko ollenkaan suomeksi tuota Cursed Childia, mutta nyt ei ainakaan tarttee boikotoida siksi että vaihtoivat kääntäjän.

Poissa liemimestari

 • Vuotislainen
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #15 : Toukokuu 01, 2016, 15:36:38 »
Njäh, oon nähny ne näyttelijät jossain, eikä niissä ollu mitään samaa näköä nykysten leffojen hahmojen kanssa, joten siinä meni kiinnostus. Kirjan saatan lukea sit kun se ilmestyy.

Poissa Luna Lovegood

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • kummajainen
 • Pottermore: Luna Lovekiva
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #16 : Toukokuu 02, 2016, 10:27:56 »
Harry Potter- elokuvat ovat olleet niin suosittuja, että olisivat voinneet valita edes jokseenkin samannäköiset näyttelijät näytelmäänkin. Emma Watson ja tää näytelmän Hermione näyttävät täysin erilaisilta.
Suurin aarre on ymmärrys rajaton.

Poissa Lupin

 • Ikivanha ja väsähtänyt.
 • Ylihörhö
 • *
 • Sukupuoli: Noita
  • Vuotis
 • Pottermore: MoonstoneMarauder79
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #17 : Toukokuu 02, 2016, 21:07:31 »
Harry Potter- elokuvat ovat olleet niin suosittuja, että olisivat voinneet valita edes jokseenkin samannäköiset näyttelijät näytelmäänkin. Emma Watson ja tää näytelmän Hermione näyttävät täysin erilaisilta.
Näkisin tämän asian niin, että Emma Watson ei ole se "aito" Hermione, vaan hän on elokuvantekijöiden tulkinta Hermionesta. Tämä uusi Hermione on nyt näytelmän tekijöiden versio samasta hahmosta. Hermionen ihonväriähän ei taideta kirjoissa mainita erikseen, ja me olemme vain olettaneet hänen olevan valkoihoinen. Kiharat, pörröiset ruskeat hiukset ja ruskeat silmät, sehän sopii hyvin tuohon uuteen näyttelijään.

Näytelmä tullaan muuten näkemään muissakin maissa! Vielä ei tiedetä missä. Tässä uutinen: http://hpfanit.vuotis.net/index.php/arkisto/uutiset/43-tapahtumat/816-harry-potter-naytelma-muihinkin-maihin

Poissa Raparperi

 • Pahislynkkarikerhon puheenjohtaja ;)
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #18 : Kesäkuu 01, 2016, 17:40:43 »
Ensimmäiset kuvat hahmoista rooliasuissa on julkaistu:

Potterit: https://www.pottermore.com/news/cursed-child-first-look-at-potters-in-character

Weasleyt: https://www.pottermore.com/news/cursed-child-first-look-at-weasleys-in-character

Täytyy sanoa että erinomaiset lookit on kaikille löydetty, etenkin Harry on aivan näköinen. Hieman harmittaa etten pääse näkemään itse näytelmää ja ihan kihisen kirjaversion odotuksesta.
"Muikkunen, ota airo."

Solemn Spoiler Alert -blogi tv-addikteille ja lukutoukille ;)

Poissa Adasme

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Hogwarts will always be there to welcome you home.
 • Pottermore: SilverRain48
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #19 : Kesäkuu 02, 2016, 10:28:06 »
Sain CDonilta 2 meiliä;

Ikävä kyllä yksi tai useampi tuote tilauksestasi on poistettu tavarantoimittajamme valikoimasta, emmekä saa tuotetta enää varastoomme. Tuote on tämän vuoksi poistettu tilauksestasi.
Koskee seuraavaa/seuraavia tuotetta/tuotteita:

4036716039   Harry Potter and the Curs

Mikäli olet valinnut maksutavaksi Qliro- laskun, poistuu tuote automaattisesti laskutuksesta. Tilauksissa jotka ovat maksettu verkkopankin kautta, rahanpalautus tapahtuu automaattisesti tilillesi noin 5 arkipäivän kuluessa. Tämä koskee ainoastaan Nordean asiakkaita tällä hetkellä. Mikäli kyseessä on Danske Bankin verkkopankkiostos, voit ilmoittaa asiakaspalveluumme tilinumerosi rahanpalautusta varten.

Paypal- maksuissa summa palautuu automaattisesti Paypalin kautta.

Luottokorttimaksuissa perumme katevarauksen kortilta.

Hyvitykseksi tarjoamme teille 5€ alennuskoodin.

Eli tarkoittaako tää nyt sitten sitä että saan rahat takaisin ja en kirjaa? Jos näin niin mistäs tämän englanninkielisen script version voisi tilata itselleen???
Ja tuolla 5e alennuskoodilla tee yhtikäs mtn kun tahdon sen kirjan en mtn alennusjuttuja kun muutenkin harvoin tilaan ks puljusta mtn. =/

Poissa Lupin

 • Ikivanha ja väsähtänyt.
 • Ylihörhö
 • *
 • Sukupuoli: Noita
  • Vuotis
 • Pottermore: MoonstoneMarauder79
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #20 : Kesäkuu 02, 2016, 15:53:29 »
Adasme, saat rahat takaisin, et kirjaa. Se, mitä kautta saat rahat takaisin, riippuu siitä, miten maksoit tilauksesi. Kirjaa saa tilattua enkuksi ainakin Adlibriksesta ja Amazon.co.uk:sta, ja todennäköisesti kaikista muistakin kirjakaupoista.

Poissa Adasme

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Hogwarts will always be there to welcome you home.
 • Pottermore: SilverRain48
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #21 : Kesäkuu 02, 2016, 16:10:58 »
Voi kiitos hyvästä vinkistä!

Pistinpä ennakkotilaten Adlibriksestä ks kirjan,jotta saan enkkuna lukea :)
Käytin Cdonissa verkkomaksua nordeasta joten palautuu vissiin tilille,mut tästä lähin En tuu todellakaan käyttään CDONia enään edes kirjoihin kun tää oli eka kirja tilaus ja sitte tuli aamusta emailia etteivät muka saa ks kirjaa/toimitettua.. Ihme hommaa heiltä sanoisin, huhtikuun alusta tms pitäneet ennakkovaraus tilassa kirjaa ja sitte tuloksena tämä.
 

Poissa Flamerie

 • Emotionaalinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ProphecyHowl3
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #22 : Kesäkuu 02, 2016, 23:25:39 »
Hitsit, saiskohan tälle järkkäiltyä iha perinteistä jonotusta? Onko kellekkää tihkunu tietoa siitä, että aikovatko kirjakaupat hankkia tätä valikoimaansa heti kirjan ilmestyessä? Koska mää ainaki haluan vielä kerran istua jonku kaupan oven eessä tunti tolkulla muitten fanien kanssa. :)

Varmaan toki voisin ihan ittekki kysellä meijän paikallisesta kaupasta mikä niillä on aikomus, en vaan oo koskaan itte joutunu jonotuksia järkkäämään..
Forces collide.

Poissa Lupin

 • Ikivanha ja väsähtänyt.
 • Ylihörhö
 • *
 • Sukupuoli: Noita
  • Vuotis
 • Pottermore: MoonstoneMarauder79
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #23 : Kesäkuu 03, 2016, 16:49:50 »
Oi, jonotus olisi ihana! Harmi kun en voi lähteä vauvan kanssa jonottamaan, mutta pitää ainakin käydä kurkkaamassa paikan päällä, jos muut innostuvat jonottamaan.

Poissa Lupin

 • Ikivanha ja väsähtänyt.
 • Ylihörhö
 • *
 • Sukupuoli: Noita
  • Vuotis
 • Pottermore: MoonstoneMarauder79
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #24 : Kesäkuu 08, 2016, 09:36:19 »
Iso paljastus Hermionesta spoilermerkinnän takana.


(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

*hyperventiloi*

Lasten tuvat.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

En yllättynyt.

Poissa huuhuu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #25 : Kesäkuu 09, 2016, 11:01:47 »
No huh aika pommi!

Poissa gamma

 • kosminen ihme
 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Velho
 • A Elbereth palan-díriel
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #26 : Kesäkuu 09, 2016, 16:14:59 »
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Usko niitä, jotka etsivät totuutta, epäile niitä, jotka sanovat löytäneensä sen. -André Gide

Moni nolla luulee olevansa se ellipsi jota maa kiertää. -Stanislaw Jerzy Lec

Poissa Tanzu

 • Feeniksin killan jäsen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulejo KV-elokuvat!
  • Tulisalama
 • Pottermore: SnidgetGold186
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #27 : Kesäkuu 09, 2016, 17:48:41 »
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Muoksi/

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Muok//

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 11, 2016, 23:14:45 kirjoittanut Tanzu »
"Taukki! Vollotus! Kummallisuus! Nipistys!
Viimeinen leffa nähty 13.7.2011.

Poissa Craza

 • välikappale
 • Vuotislainen
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #28 : Kesäkuu 14, 2016, 22:16:08 »
Tanzu, mistä luit noita lisäpaljastuksia?

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

/Ah, kiitos Lupin, miksi en huomannut tuota/
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 14, 2016, 22:54:59 kirjoittanut Craza »

Poissa Lupin

 • Ikivanha ja väsähtänyt.
 • Ylihörhö
 • *
 • Sukupuoli: Noita
  • Vuotis
 • Pottermore: MoonstoneMarauder79
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #29 : Kesäkuu 14, 2016, 22:42:05 »
Craza, spoileritagin takana linkki HPfanien spoilereihin (ilman loppuratkaisua), ja sieltä sivulta löytyy myös linkki suurempiin spoilereihin.


Poissa Mehujauhepallo

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: MoonPatronus27791
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #30 : Heinäkuu 08, 2016, 08:11:26 »
Spoilerit vaan kasvattaa kirjan odotusta.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Enää 23 päivää.

Poissa lighting

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Fred,Dobby,Hedwig,Severus,Albus, ja kaikki <3
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #31 : Heinäkuu 08, 2016, 20:38:50 »
Oih, olis kyl ihanaa jos olis oikeen kunnon jonotus! siellä muitten fanejen kanssa kuolemassa kylmyyteen!

Poissa Mehujauhepallo

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: MoonPatronus27791
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #32 : Heinäkuu 31, 2016, 11:20:21 »
Jes!
Nyt en enää tarvii spoilereita, koska luen näytelmän kässäriä jo.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Poissa Tanzu

 • Feeniksin killan jäsen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulejo KV-elokuvat!
  • Tulisalama
 • Pottermore: SnidgetGold186
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #33 : Heinäkuu 31, 2016, 16:02:20 »
Täytynee kävästä hakemassa oma kappaleeni tästä kirjasta. Ja suomennoskin ilmestyy jo marraskuussa.
"Taukki! Vollotus! Kummallisuus! Nipistys!
Viimeinen leffa nähty 13.7.2011.

Poissa Adasme

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Hogwarts will always be there to welcome you home.
 • Pottermore: SilverRain48
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #34 : Heinäkuu 31, 2016, 17:15:03 »
Itsehän ennakkotilasin ja vartoon et saan ens vkolla vasta kirjan.. Ja suomennosversion laitan myös tilaten kunhan sen voi ennakkotilata :)

Mie hittaasti luen ja naatiskelen kirjasta enkä lue kovalla innolla "heti äkkiää nyt kaikki on tiedettävä- asenteella" kirjasta läpi.
Sitten kun sen jälkeen ei ole enään yllätys momenttia jäljellä ja uuden kirjan viehätys taas ohi siis tavallaan kun on lukenut uutukaisen läpi ja enään ei ole mitä oottaa himolla ja laskea päivien kulumista. ;)
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 31, 2016, 17:19:12 kirjoittanut Adasme »

Poissa Lupin

 • Ikivanha ja väsähtänyt.
 • Ylihörhö
 • *
 • Sukupuoli: Noita
  • Vuotis
 • Pottermore: MoonstoneMarauder79
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #35 : Heinäkuu 31, 2016, 21:24:35 »
Ai että. Tykkäsin kyllä kovasti, vaikka olin spoilaantunut melko täydellisesti. Oli mukava kurkata taas pottermaailmaan.

Tietyt fanfictionmaiset jutut häiritsivät:

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Mutta mielestäni tuo ei pilannut lukukokemusta kovinkaan paljon. Nautiskelin tunnelmasta, ja hahmojen välisestä vuorovaikutuksesta. Oli kiinnostavaa nähdä, miten hahmojen väliset suhteet ovat kehittyneet kirjojen jälkeen. Vanhaa, tuttua ja turvallista oli edelleen mukana.

Yksi asia jäi epäselväksi, koskee kuolemia.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Poissa wollie

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #36 : Heinäkuu 31, 2016, 22:16:33 »
Lainaus
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Ristiriitaiset ajatukset. Haluaisin lukea kirjan, mutta pelkään, että se on niin typerä. Olen jotain netistä ja tästäkin keskustelusta lukenut, eikä hyvältä vaikuta. Myös Rowlingin kirjoitukset koskien esim. amerikkalaista taikakoulua (Pottermoressa, liittyvät tulevaan elokuvaan) ovat jotenkin... plääh, liian fanficcimäisiä :D
Vihollisista viimeisenä kukistetaan kuolema

Poissa Darnilea

 • Karmiva Carmen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Tarnanen Photography
 • Pottermore: CrimsonPixie174
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #37 : Heinäkuu 31, 2016, 22:45:22 »
Onnistuin välttymään täysin spoilereilta, joten kaikki tuli ihanana yllätyksenä. Toivottavasti naapurit eivät kauheasti häiriintyneet tänään ilon kiljahduksistani ja käkätyksestäni! Eli kyllä oli mieluinen tarina.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Hieman minuakin häiritsi se fanficcimäisyys, mutta ei onneksi liikaa. Kyllä tämä vaan on nähtävä joku päivä livenä!
"Until you have the courage to lose sight of the shore, you will not know the terror of being forever lost at sea."

Poissa Tanzu

 • Feeniksin killan jäsen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulejo KV-elokuvat!
  • Tulisalama
 • Pottermore: SnidgetGold186
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #38 : Elokuu 01, 2016, 21:44:37 »
Ai että. Tykkäsin kyllä kovasti, vaikka olin spoilaantunut melko täydellisesti. Oli mukava kurkata taas pottermaailmaan.

Tietyt fanfictionmaiset jutut häiritsivät:

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)


(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
"Taukki! Vollotus! Kummallisuus! Nipistys!
Viimeinen leffa nähty 13.7.2011.

Poissa Mehujauhepallo

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: MoonPatronus27791
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #39 : Elokuu 02, 2016, 08:10:20 »
Ficcejä on kirjotettu niin paljon, ettei ihme, jos asiat tuntuvat ficcimäisiltä. :)
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Lupinin mainitsema kuolemien määrä on kyllä vähän outo: kukakohan se toinen yhdeksäntoista vuoden aikana kuollut on? Ehkä sekin selviää joskus.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Romaanikässäristä olis voinut saada irti paljon enemmänkin, mutta tämäkin oli mukava paluu Potterin maailmaan.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)//samettiina korjasi spoilerin :)
« Viimeksi muokattu: Elokuu 02, 2016, 22:07:47 kirjoittanut samettiina »

Poissa Tanzu

 • Feeniksin killan jäsen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulejo KV-elokuvat!
  • Tulisalama
 • Pottermore: SnidgetGold186
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #40 : Elokuu 02, 2016, 16:18:18 »
Cursed of Child tilattu Adlibrikseltä, laskukin tulee vasta syyskuun lopussa.
"Taukki! Vollotus! Kummallisuus! Nipistys!
Viimeinen leffa nähty 13.7.2011.

Poissa Adasme

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Hogwarts will always be there to welcome you home.
 • Pottermore: SilverRain48
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #41 : Elokuu 02, 2016, 19:09:28 »
Sain tänään Cursed Child kirjan adlibriksesta josta ennakkotilasin kirjan (eilen postissa lähti tulemaan). 
Ja eikun lukemaan hittaasti naatiskellen sekä herkutellen muutamat sivut kerrallaan.. 
Koitan samalla muistaa että nyt nautitaan kirjasta kunnolla kun ei tiedä tuleeko ja koska mahd. seuraavaa kirjaa tulevaisuudessa (en laske suomennos versiota mukaan)  :)

Poissa Katharina

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #42 : Elokuu 03, 2016, 12:39:32 »
Arvostelut, jotka olen näytelmästä lukenut ovat olleet hyviä. Kaikki ovat kehuneet näytelmän toteutusta, näyttelijöitä ja taikuutta. Uskon, että näytelmä olisi varmasti näkemisen arvoinen. Kun näytelmän nähneet ovat antaneet arvosteluja itse juonesta, sävy ei ole ollut kovin innostunut. Itse sain näytelmäkirjan käsiini sunnuntaina ja olen sen siis jo lukenut. Miten olinkaan kaivannut paluuta tuttujen henkilöiden luokse ja tuttuun maailmaan. Pelkästään siis käsikirjoituksen luettuani en ole vakuuttunut itse juonesta ja hahmoista. Uskon, että näytelmä on loistava ja sellaisena tuo tarina toimii, mutta näytelmäkirjan muodossa... "No. No. Definitely Not."
"I don't want other people to decide who I am. I want to decide that for myself." -Emma Watson

Poissa Raparperi

 • Pahislynkkarikerhon puheenjohtaja ;)
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #43 : Elokuu 04, 2016, 09:03:18 »
Joo-o, eilen sain kirjan käsiini ja pakkohan se oli siltä istumalta lukea. Olinpa kaivannut Potter-maailmaa! Sitä ei ajattele tavallisesti, mutta silloin kun siihen pääsee uppoutumaan, niin se tuntuu lämpöiseltä kotiinpaluulta.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
"Muikkunen, ota airo."

Solemn Spoiler Alert -blogi tv-addikteille ja lukutoukille ;)

Poissa Akai

 • In dreams
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Lumos!
  • Akai on dA
 • Pottermore: MarauderBlood107
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #44 : Elokuu 04, 2016, 12:44:50 »
Kuinka moni on tällä hetkellä jonossa ostamassa lippuja? Minä ainakin :D vähän jännittää miten käy, kovasti haluan liput!

//edit: Sain kuin sainkin liput, mutta en edes ala kertomaan millainen säätö koko kuuden tunnin urakassa oli! Toivottavasti parantavat lipunostojärjestelmää kun lippuja tulee taas lisää myyntiin (jos tulee, olisi kyllä outoa jos ei tulisi).
« Viimeksi muokattu: Elokuu 04, 2016, 20:43:30 kirjoittanut Akai »
"Kautta Merlinin lötköimpien sepaluspöksyjen" - Ron, KV s. 251

Poissa Tanzu

 • Feeniksin killan jäsen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulejo KV-elokuvat!
  • Tulisalama
 • Pottermore: SnidgetGold186
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #45 : Elokuu 08, 2016, 11:57:53 »
Tänään hakemaan postista oma kappaleen Cursed Childista.

Muoks/// Hyvältä on vaikuttanut tähän saakka.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 10, 2016, 19:21:53 kirjoittanut Tanzu »
"Taukki! Vollotus! Kummallisuus! Nipistys!
Viimeinen leffa nähty 13.7.2011.

Poissa Fimca Worthleberr

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Capricorn Ascending
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #46 : Elokuu 14, 2016, 15:25:28 »
Jaaha, jotenkaan en ole ollut niin innoissani tästä kirjasta, varmaan juuri siksi ettei se ole perinteisessä romaanimuodossa ja koska se ei ole Rowlingin (kokonaan) itse kirjoittama. Olen siksi lukenut arvosteluita ja spoilereita, eivätkä ne ole paljoa asiaa parantaneet. Kai tämäkin opus on jossain vaiheessa hankittava/luettava, mutta voisiko joku kertoa, onko Snape tässä näytelmässä missään roolissa? Jos on, lisää se kiinnostustani huomattavasti.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Look, look, keep looking straight into those cold eyes.

Poissa Rantsu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #47 : Elokuu 14, 2016, 19:30:39 »
Kai tämäkin opus on jossain vaiheessa hankittava/luettava, mutta voisiko joku kertoa, onko Snape tässä näytelmässä missään roolissa? Jos on, lisää se kiinnostustani huomattavasti.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Omat ajatukseni kirjasta jakautuvat oikeastaan kahteen kategoriaan. Ensinnäkin suureen helpotukseen siitä, että Rowlingin ilmeisen vähästä panoksesta varsinaisiin vuorosanoihin ja juonen yksityiskohtiin huolimatta monet hahmot tuntuvat todella tutulta ja käyttäytyvät mielestäni hyvin luontevasti – juuri niin, miten kuvittelisinkin sen kuuluisan 19 vuoden  jälkeen. Tässä asiassa näkisinkin Rowlingin kädenjäljen näkyvän vahviten, sillä hänhän suunnitteli lukuisten hahmojen myöhemmät vaiheet jo kauan ennen kuin koko näytelmäprojektista mitään tiedettiin. Se, mihin näytelmän hieman omituinen juoni tietyt hahmot vie, onkin sitten toinen juttu.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Toiseksi sitten se juoni, jonka suhteen ajatukset ovat vähemmän positiivisia, joskaan en pelkkää sontapommimyrskyäkään juonelle soisi. Hahmojen ja tutun velhomaailman sen hetkistä tilaa maalaillaan alussa ihan nätisti ja Rowlingin maailman ja aiempien tarinoiden syvyys on tietyllä tasolla mukana, mutta jotenkin koko juoni heittää yhtäkkiä omaa ja hahmojensa potentiaalia valtavasti hukkaan.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Tavallaan ymmärrän, että ilman nykyisenkaltaista jopa rajoja rikkovaa ja suuripiirteistä juonisisältöä näytelmä olisi voinut jäädä jännitysarvoltaan valjuksi ja tarpeettoman tuntuiseksi. Nytkään tämä ei nimittäin ole mielestäni mitenkään tarpeeton ja epäonnistunut. Pikemminkin potentiaalinen, mielenkiintoisia ja odottamisen arvoisia asioita sisältänyt tarina, josta tosin haluaisin aika isolla kädellä valikoida ne osat, joita oikeasti pidän luontevana ja asiaankuuluvana osana Rowlingin aiempia tarinoita.

Vaikka motkottamista ja outouksia löytyi paljon, niin parhaimmilaan olo oli todella kotoisa. Se jokin on siellä edelleen, vaan hieman harvemmassa ja paremmin piilotettuna, kuin Rowlingin romaaneissa... :)
"Yet pity is of two kinds: one is of kinship recognised, and is near to love; the other is of difference of fortune perceived, and is near to pride."
*Tumblr
Instagram

Poissa Jénaminya

 • Keiju
 • Potterismin ylipapitar
 • Sukupuoli: Noita
  • Jénaminyan Omat Sivut
 • Pottermore: MoonCauldron3945
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #48 : Elokuu 15, 2016, 22:04:48 »
Omasta puolestani voin sanoa, että kaikki kenellä on minkäänlaista mahdollisuutta siihen, katsotaa näytelmä. Sitä ei voi edes verrata tuohon käsikirjoitukseen. Myönnän itsekin että juoni on hieman fanfictiomainen, mutta se mitä siun silmien edessä siinä konkreettisesti tapahtuu..
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Heti kun vain tulee lisää lippuja myyntiin menen kattomaan uudestaan <3!
Ai miksi Jo on jumala? Hän loi Pottereiden taikamaailman, joten hän on virallisesti sen maailman jumala. Voiko kukaan väittää vastaan?
Ja koska Rowling on Jumalamme ja Potterit Raamattumme, meillä täytyy olla myös uskontunnustus.

Poissa Tanzu

 • Feeniksin killan jäsen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulejo KV-elokuvat!
  • Tulisalama
 • Pottermore: SnidgetGold186
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #49 : Elokuu 16, 2016, 15:00:37 »
Tästä päivästä alkaen on mahdollista varata ennakkoon kirjan suomennos. Kun kirjan varaa Suomalaisesta kirjakaupasta, on mahdollisuus osallistua arvontaan, jossa on mahdollisuus voittaa 4 hengen matka Harry Potter elokuvien studiolle Lontooseen. Palkintomatka arvotaan niiden kesken, jotka varaavat kirjan 16.10.2016 mennessä ja lunastavat sen 16.11 mennessä.
"Taukki! Vollotus! Kummallisuus! Nipistys!
Viimeinen leffa nähty 13.7.2011.

Poissa Howler

 • "Räyhääjä"
 • Vuotislainen
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #50 : Elokuu 20, 2016, 18:48:34 »
Sain kirjan tänään myöhäisenä syntymäpäivälahjana ja luin sen yhdeltä istumalta! Tarkoitus oli kyllä tänään tehdä koulutehtäviä, mutta oh well... Vältyin itse Hermionen työhön liittyvää spoileria lukuunottamatta kaikilta ennakkotiedoilta (voin kertoa, että vaati hieman extra panostusta pysyä erossa tietyistä internetin osista :D). Oikeastaan  veikkaan, että juuri siksi nautin kirjasta niin kovasti. Moni on valitellut sen olevan fan fic, mutta koska itse en ole fan ficcejä lukenut kuin pari joskus niin se ei näyttäytynyt sellaisena. Oikeastaan pystyin lukemaan kirjan sellaisena kuin se on: kässärinä näytelmään. Ja täytyy myöntää, että nyt olen kade kaikille näytelmän näkeville, kaikki se mitä kässärissä kuvataan olisi niiiin mahtavaa nähdä livenä. Ja vaikken itse luultavasti ikinä tule sitä näkemään, jotenkin se tieto siitä että tämä tapahtuu näyttämöllä oikeasti toi siihen uudenlaisen taiantunnun. Muutenkin kirjan parissa tuntui, kuin olisi palannut tuttuun paikkaan, tuttujen ihmisten seuraan joita on ikävöinyt vuosia. Kässäri ei ole täydellinen, mutta yllättävimmätkin käänteet jotenkin voittivat ainakin allekirjoittaneen puolelleen.

Poissa Savenvalaja

 • Vuotislainen
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #51 : Elokuu 21, 2016, 02:18:21 »
Käsittääkseni BBC kuvasi näytelmän myöhempää televisioesitystä varten, joten saatamme hyvinkin nähdä sen "livenä" joskus. Yritin etsiä artikkelia, jossa kerrotaan tästä tv-adaptaatiosta, uudestaan, mutta en löydä sitä. Ehkä näinkin vain unta ...
« Viimeksi muokattu: Elokuu 21, 2016, 02:31:11 kirjoittanut Savenvalaja »

Poissa Ginger

 • Tyy
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Melko yksinkertainen
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #52 : Elokuu 23, 2016, 15:12:33 »
*karistaa pölyt harteiltaan, häätää lepakot vintistä*

Kuten Howler, minäkin sain kirjan syntymäpäivälahjaksi. Nuorempana tuli vedettyä Pottereita yhdeltä istumalta, nyt meni kaksi päivää, kun jälkikasvu ei anna lukea silloin kun huvittaa. Näytelmä piti kuitenkin hyvin otteessaan, mutta uskon Jénaminyaa siinä, että se pitää todella nähdä.

Tarina itsessään oli, jos positiivisesta päästä lähdetään, viihdyttävä. Nauroin pariin otteeseen ääneen.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Paikoittain dialogi oli todella mukaansatempaavaa, myös helppolukuisuudesta heruu pisteitä.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Mutta niin. Minua ei häirinnyt, että kyseessä oli näytelmä. Minua häiritsi se, että käänteiltään tarina oli sellainen, että sen olisi voinut kirjoittaa kuka tahansa, kun Row:n kynästä on tottunut lukemaan jotain ainutlaatuista.

Tulipa tästä negatiivinen vuodatus... Tarinan parissa kuitenkin viihtyi hyvin, oli mukava tavata taas vanhoja ystäviä, vaikka asiat eivät menneet ihan tieteen ja taitojen sääntöjen mukaan.
Those who don't believe in magic will never find it.
~ Roald Dahl ~
Ikuisuusprojekti

Poissa Rantsu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #53 : Syyskuu 14, 2018, 23:01:06 »
Käsikirjoitus tuli luettua aikanaan heti ilmestymisen jälkeen ja nyt on Palace Theatressa toisen osan väliaika menossa... Syvällisempää analyysia tuonnempana, mutta tyydyn nyt sanomaan, että kyllähän tämä juonellisesti toimii näyttämöllä huomattavasti paremmin ja näyttää todella upealta. Silti, jotkut juonen elementit ovat kiusallisia ja mielestäni muutamia asioita olisi voinut miettiä pari kertaa uusiksi, mutta toisaalta tarinan perusajatus epäilemättä välittyy hienosti.

Ja toisaalta jaksan edelleen hehkuttaa sitä, että mielestäni nämä hahmojen vanhentuneet versiot ovat tosi hienoja ja varsin uskottavia, mitä nyt en vieläkään tiedä, mitä ajatella Hermionen työstä. Minervalla on pari hetkeä, jotka voisivat dialogin puolesta olla kuin suoraan kirjoista.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 15, 2018, 01:11:06 kirjoittanut Rantsu »
"Yet pity is of two kinds: one is of kinship recognised, and is near to love; the other is of difference of fortune perceived, and is near to pride."
*Tumblr
Instagram

Poissa Sharra

 • That girl.
 • Vuotislainen
  • Redin ja Jazzin uudet seikkailut
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #54 : Syyskuu 16, 2018, 12:01:15 »
Mä kävin myös katsomassa tämän näytelmän Lontoossa kesällä ja oli tarkoitus tulla kirjoittamaan tunnelmista heti sen jälkeen, mutta helle iski ja ajattelukyky suli, ja sitten unohdin. Näytelmästä jäi kyllä vähän ristiriitaiset fiilikset - siinä oli paljon hyviä puolia ja toisaalta juonellisesti jotakin juttuja, joita mun oli todella vaikea sulattaa, ja siihen kaikkeen sekoittui vaan se nostalgia, että pääsee "takaisin Potter-maailmaan" (omituisella tavalla, josta ei ole ihan varma onko se fan fictionia vai ei. Ongelmallista. Hmm.)

Luin myös aikoinaan käsikirjoituksen heti sen ilmestymisen jälkeen ja nyt uudelleen ennen näytelmän katsomista, ja oli kyllä mielenkiintoinen kokemus kokea koko juttu näin päin, eli lukea ensin käsis ja sitten katsoa näytelmä. Tietyllä tapaa toivon, että olisin nähnyt näytelmän ennen käsikirjoituksen lukemista, koska nyt en saanut samalla tavalla nauttia juonenkäänteistä kun tiesin koko ajan, mitä tapahtuu seuraavaksi. Lisäksi niin aukkoinen luettava kuin käsikirjoitus onkin, ehdin sitä lukiessa muodostaa jo tietynlaisia mielikuvia siitä, mihin sävyyn joku repliikki vaikka kuuluu sanoa, ja sitten olin vähän möh, kun sitä ei sanottukaan sillä hienolla dramaattisella tavalla kuin olin päässäni kuvitellut.

Onnistuin tuurilla saamaan näytelmään peruutuspaikan just kun olin menossa Lontooseen, ja paikkani oli halpispaikka siellä jossain ihan ylimmillä riveillä. Kyllähän sieltäkin näki (vaikka joutuikin kurkottelemaan vähän epämukavassa asennossa, mikä on vähän auts kun näytelmä kestää niin monta tuntia), mutta veikkaan, että näytelmä oli kuitenkin visuaalisesti vielä vaikuttavampi paremmilta paikoilta ja vähän alempaa katsottuna - tuolta ylhäältä nimittäin näki välillä vähän turhan hyvin, miten jotkut temput tehtiin, ja se söi sitä maagisuuden kokemusta jonkin verran. Kaikkia temppuja ei kuitenkaan onneksi yläriviltäkään nähnyt ja osa niistä olikin tosi vaikuttavia, melkein kuin taikuutta :)

Sitten sisältöön. Ensin hyvät asiat:
Joissakin kohdissa näytelmä oli onnistunut tavoittamaan tosi hyvin alkuperäisten kirjojen ja alkuperäisten hahmojen hengen - nimenomaan McGarmiwa oli oikein hyvä ja mcgarmiwamainen niin kuin Rantsukin sanoi. Muita mainioita hahmoja oli Ron ja Hermione, Draco, joiden välinen vuorovaikutus oli tosi nautittavaa katsottavaa. Pidin etenkin siitä, miten näytelmä valotti Dracon hahmoa tavalla joka tuntui uskottavalta, ja jotkut Dracon ja Hermionen väliset dialogit ja Ronin ja Hermionen väliset dialogit... *reps* Suosikkini oli silti Scorpius, jonka lausahdukset naurattivat moneen kertaan ja jonka rakkaus kirjoja kohtaan sai mut toivomaan, että mulla olisi elämässäni yhtä paljon kirjoja ja oppimista rakastava ystävä :D myös Kalkaros oli todella hyvä ja monet sen repliikit naurattivat, mutta toisaalta mua ärsytti näytelmän jotenkin fanityttömäinen suhtautuminen Kalkarokseen. Kalkaroksesta rakennettiin tässä näytelmässä pyyteetöntä sankaria unohtamalla kokonaan sen huonot puolet, jotka kuitenkin mun mielestä on oleellinen osa kyseistä hahmoa.

Kaiken kaikkiaan näytelmää oli kiva seurata, siinä oli monia kohtia, jotka sai repeämään naurusta. Lisäksi se oli toteutettu tosi hienosti visuaalisesti kaikkine loitsuineen ja ajan kulumisineen ja yleisesti ottaen tuli sellainen olo, kuin olisi tullut "kotiin".

Sitten niitä huonoja puolia (laitan varulta spoilerin taakse, koska näissä käsitellään keskeisiä kohtia juonesta):
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Toisaalta pari kohtaa oli sen verran koskettavia, että silmät kostui:
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Tiivistettynä tykkään näytelmästä, monista sen elementeistä ja dialogista ja nostalgiafiiliksistä, mutta koska juonessa on mun näkökulmasta muutamia perustavanlaatuisia ongelmia, en tule koskaan hyväksymään niitä elementtejä osaksi mun omaa headcanonia. Sen sijaan jotain muita elementtejä näytelmästä hyväksyn mielellään omaan headcanoniin, niin kuin vaikka Albuksen ja Scorpiuksen bromancen.

Jos on mahdollisuus mennä katsomaan näytelmä paikan päälle Lontooseen tai jonnekin muualle, suosittelen kyllä vahvasti! Vaikka en kaikkeen tarinassa tyytyväinen ollutkaan, olin kuitenkin tosi iloinen, että tuli tämäkin etappi potterhöperyyden matkalla suoritettua ja kävelin ulos teatterista sillä fiiliksellä, että tosiystävyys voittaa kaiken <3

Poissa Rantsu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Vastaus #55 : Syyskuu 19, 2018, 11:29:55 »

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Suurelta osin samaa mieltä.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
"Yet pity is of two kinds: one is of kinship recognised, and is near to love; the other is of difference of fortune perceived, and is near to pride."
*Tumblr
Instagram