Kirjoittaja Aihe: Karou, Savun tytär  (Luettu 1311 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Magic girl

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Valar Morghulis
 • Pottermore: WhitchThorn22397
 • Tupa: Luihuinen
Karou, Savun tytär
« : Joulukuu 26, 2012, 22:53:28 »
Itse en ainakaan tälle tehtyä aihetta löytänyt, mutta voi ilmoittaa jos tällainen on jo tehty :)

Karou opiskelee Prahan taidekoulussa ja hengaa kahviloissa kuten kuka tahansa nuori. Mutta Karou ei ole tavallinen tyttö. Hän osaa puhua kahtakymmentä kieltä ja on loistava piirtäjä, jonka luonnoslehtiöt ovat täynnä hirviöiden kuvia.
Muut eivät tiedä, että kimeerit ovat oikeasti Karoun ystäviä: Issa, joka on käärme vyötäisistä alaspäin ja nainen vyötäisistä ylöspäin; Yasri, jolla on papukaijan nokka ja ihmisen silmät. Ja Brimstone, oinaansarvinen toivomuskauppias, jonka salaperäinen firma on Karoun koti. Ihmeellistä kyllä, ihmiset näyttävät kimeerien silmissä vajavaisilta, sillä tavallinen keho ilman muilta lajeilta lainattuja ominaisuuksia on heidän mielestään hukattu mahdollisuus.
Karou auttaa Brimstonea ja käy salaisilla matkoilla ympäri maailmaa. Yhdellä näistä matkoista Karou kohtaa Akivan, enkelin. Akivan tarkoitus on surmata Karou, joka kuitenkin pääsee pakoon. Akiva lähtee etsimään häntä ja huomaa pian rakastuneensa palavasti.

Kuka Karou on?
Miksi hänellä on hamsatatuoinnit kämmenissään?
Miksi hänestä tuntuu, että jossakin on toinen elämä, jota hänen kuuluisi elää?
[/b][/i]

Karou, Savun tytär on minusta mukavaa vaihtelua jo kuluneeseen vampyyri/ihmissusi kaavaan. Kimeerit ovat mielenkiintoisia, vaikka niistä kerrotaankin kirjassa ehkä vähän suppean oloisesti. Itse kirjan luin muutamassa päivässä, kun sitä ei vain malttanut lopettaa. Karou on mielenkiintoinen päähenkilö, joka ei ole minusta turhan avuton. Karoussa on myös kauan kaivattua asennetta, joka ei vajoa kiukuttelun tasolle. Karoun ihmisystävä Zuzana on erittäin vahva persoona, josta lukee mielellään. Akiva on voimakasluontoinen hahmo ja hänessä on jotain mystistä, eikä hänestä olla tehty minusta turhan täydellistä. Akiva on myös uhkaava ja vaarallinen tavalla, jota joissakin muissa kirjoissa on vain yritetty saavuttaa.

Mutta siis sitten itse asiaan. Olisi todella kiva kuulla muiden mielipiteitä kirjasta ja saada toivon mukaan keskustelua aikaan. Eli voisi mielellään kertoa mitä mieltä on hahmoista, juonesta ja muutenkin kimeereistä ja enkeleistä, jotka eivät tässä ole aivan niitä valkoisissa kaavuissa harppuja soittelevia rauhanlähettiläitä.

Kysymyksenä vielä, että onko kirjasta tulossa jatkoa vai oliko se tässä?
"Push me and I'll push back
I'm done asking, I demand"

Poissa Eriya

 • Tähtienyö
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Karou, Savun tytär
« Vastaus #1 : Joulukuu 27, 2012, 18:13:14 »
Juu, luin ton :) Mä ihastuin Karoun turkooseihin hiuksiin ^^ Karou on muutenkin mukava päähenkilö, vahva, oman päänsä pitävä ja omaperäinen. Ja Zuzana on ihana ja sen esitys kuulosti niiiin hienolta!
Mä ite tykkäisin, jos voisin matkustella ympäri maailmaa ja jos ois niitä skuppeja ja luknoja jaja... Niille löytyis kyllä käyttöä ;)

Ja jatkoa on tulossa, kuulemma Englanniks jo ilmestyny.
I'm on a road of broken dreams and I need to know why
Seek the truth through lies to be my guide
I'm in a world of doubt and trust, can't deny 

Poissa Magic girl

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Valar Morghulis
 • Pottermore: WhitchThorn22397
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Karou, Savun tytär
« Vastaus #2 : Joulukuu 27, 2012, 19:56:08 »
Aattelin kans et on toho aivan pakko tulla jatkoo ku jäi aika pahasti kesken :DD
Mä kans niin rakastuin niihin hiuksiin, ja olisi kyllä ollut hienoa nähä se Zuzanan nukke-esitys :) Aivan mahtavaa!
"Push me and I'll push back
I'm done asking, I demand"

Poissa anji

 • 4. silopeikko
 • Vuotislainen
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Karou, Savun tytär
« Vastaus #3 : Helmikuu 17, 2013, 20:22:30 »
Karou, savun tytär oli aiheeltaan mielenkiintoinen, mutta harmi kyllä sen toteutus ei kaikilta osin todellisuudessa vastannut mielikuvien tasoa. Kirja oli nopea ja tuskaton lukea, mutta kimeerejä käsiteltiin kieltämättä pintapuolisesti, ja Karoun ja Akivan suhde tuntui sekavalta ja nopealta eikä herättänyt muita kuin ehkä ärtymyksen tunteita. Varsinkin loppuvaiheiden Madrigal-painoitteisuus tuntui vähän kurjalta, sillä pidän siitä, että kukin hahmo on omanlaisensa. En siis pitänyt tästä uusi inkarnaatio -ajatuksesta, sillä Karoulla olisi ollut potentiaalia tyystin toisenlaiseen luonteeseen ja kohtaloon. Madrigal oli ja on Karouta kiltimpi, ja toivon, että jatkossa tätä yhteensulauttamista... lievennetään hieman? Mahdollisuuksia moiseen kyllä olisi, jos lopputilanteesta mitään voi päätellä XD...
Kirjan miljöö on kyllä sen verran kiinnostava, että tulen luultavasti jatkon lukemaan. Myös Suzanan hahmossa oli jotakin onnistunutta, kuten ilmeisesti muutkin ovat huomanneet. Toivottavasti myös tähän mennessä kovin mahtava Karou tulee jatkossa edustavammin esille. Hetken kieltämättä jo ajattelin itsekin tahtovani siniset hiukset...

~anji~