Kirjoittaja Aihe: Suosittele peliä  (Luettu 172 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Marygold

  • Irorua
  • Aurori
  • *
  • Sukupuoli: Noita
  • Tupa: Mary Sue
Suosittele peliä
« : Lokakuu 14, 2011, 18:32:13 »
Meiltä löytyy jo suosittele kirjaa -ketju, joten miksei siis pelisuosituksiakin voitaisi antaa ja ottaa vastaan. Huom! Pelkille omien suosikkipelien esittelyille löytyy jo oma topikkinsa, siispä täällä tarkoituksena on todellakin joko pyytää pelisuosituksia tai antaa niitä, perustellusti. Muistakaa siis kertoa, kenelle suosittelemanne pelit sopisivat (tai vastaavast eivät sovi?) ja miksi. Vastaavasti pelisuositusten pyytäjien kannattaa ehkä kertoa ainakin, millä laitteilla he pelejä pystyvät pelaamaan, ja muutenkin vähän omasta taustastaan pelaajana ja että minkä tyylinen peli suurin piirtein olisi haussa.

Ei siis muuta kuin suosittelemaan.

Minulle sopisi mielellään suositella luovia ja taiteellisia pelejä (pc, ps2/ps3, game boy advance, xbox360...). En halua laittaa kovin tiukkoja rajoituksia muuten kuin että mistään ihan älyttömästä raskaan sarjan räiskinnästä ja verenvuodatuksesta en innostu :) Kokeilen mielelläni kaikkea uutta ja ehkä vähän omituistakin.

Itse suosittelen lämmöllä etenkin kaikille Simssien ja muun  tee-se-itse-näpertelyn ystäville peliä nimeltä Little Big Planet (ps3). Kyseessä on (ehkä hiukan toissijaisesti) söpö ja värikäs tasoloikka, jonka kenttiä koluamalla voi kerätä itselleen kaikenlaista krääsää, jolla puolestaan on mahdollista rakentaa kokonaan omia tasohyppelykenttiä pelin mukana tulevalla, varsin kattavalla ja helppokäyttöisellä työkalulla :) Kaikki pelin omat kentät on luotu samaisella generaattorilla, ja pienellä opettelulla omista kentistään voi tehdä suorastaan huikean hienoja. Tämä sopii siis varsin mainiosti myös niille, jotka eivät tasohyppelystä ole erityisen kiinnostuneita, sillä itse tekeminen on pääroolissa. Oikea hyvän mielen peli! Kovan luokan tasohyppelygurulta itse peli on kuitenkin aika nopeasti läpi pelattu helppoutensa takia, jollei sitten ole mahdollisuutta hakea lisää kenttiä netin kautta.
Sadevesiämpärit, auringonkukkaniityt, saippuapalat ja raparperinvarret... Oikullisesti versoilevat lommot elämän alaviitteissä.

Sab

  • Ankeuttaja
Vs: Suosittele peliä
« Vastaus #1 : Lokakuu 14, 2011, 19:07:45 »
Marygold, voisit kokeilla Minecraftia, josko se saisi luovuutesi puhkeamaan kukkaan. Kyseessä siis on pahimman luokan 'pikselipornoa' eli semmoista old school -tyyliteltyä rakentelua, pimeydestä (ja värikkäistä erikoispalikoista) sikiävien nk. pahisten lahtaamista asein ja ansoin ja kaikkea jännää näpertelyä samassa paketissa. Moninpeliä en osaa kehua, kun minulla *köh* ei sitä ominaisuutta juuri *köh* satu olemaan, mutta hinta-laatu -suhde on mielestäni loistava.

Minä etsiskelen melko kevyellä - tai ns. puoliraskaalla - sääntöjärjestelmällä varustettua pöytäroolipeliä. Mieluiten high tai low fantasya, scifikin menee. Mutta edelleen taistelujärjestelmien suhteellinen helppous ja sujuva pelimekaniikka ovat niitä kovia sanoja. RuneQuest menisi meikäläiselle läpi pelinjohtajana, jos siinä ei olisi niin järkyttävän raskasta numeroiden hiplausta jatkuvasti. Englanti ja suomi ovat ok, muihin ei kielitaito riitä. Valmiita seikkailuja ja muhkeaa lisäkirjakokoelmaa ei tarvitse ko. peliin löytyä. Olisi myös kiva, jos  vähimmäisvarusteet voisi löytää jostain, eli vuosimallin 1929 tinanappeilu ei nyt oikein ole hakusassa. Ehdotuksia? :"D