Kirjoittaja Aihe: Nyt kun kaikki Potter-leffat ovat tulleet, laitapas ne paremmuus-järjestykseen -  (Luettu 30748 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Tylypahkan pikajuna

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: CentaurSkull9709
 • Tupa: Korpinkynsi
1. Kuoleman Varjelukset osa 2
2. Kuoleman Varjelukset osa 1
3. Viisasten Kivi
4. Salaisuuksien Kammio
5. Liekehtivä Pikari
6. Puoliverinen Prinssi
7. Feeniksin Kilta
8. Azkabanin Vanki

(Nää ei khyl oo ihan oikein)
"Always..."

Poissa Yamiska

 • Potterin lempiponi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • My Little Harry
 • Pottermore: ThestralRook142
 • Tupa: Rohkelikko
Okei, nyt yritän tätä viimeinkin. Ainakin pari viikkoa olen tätä pohtinut ja joka kerta on eri vastaus (varmaan nyt tämän jälkeen tekee huomenna mieli pistää järjestys uusiksi, mutta olkoon). Pitäisi oikeastaan tehdä kaksi listaa. Toinen missä on elokuvat verrattuna kirjoihin ja toinen missä arvioin niitä pelkästään elokuvina. Jätän nyt tuon kirjoihin vertaamisen kuitenkin pois, koska muuten alkaa vain ärsyttää, yksikään noista elokuvista ei mielestäni yllä kirjojen tasolle.

1. Kuoleman varjelukset osa 2
Tämä vain oli niin upea. Se teki minuun niin suuren vaikutuksen, että vielä parin päivän päästä ensinäkemästä olin ihan fiiliksissä ja harvoin käy näin elokuvan kanssa (oikeastaan ei ole käynyt vielä koskaan aiemmin). Tämä on hienosti toteutettu, tunnelma on mahtava. Oikeastaan ainoana miinuksena voisin tähän sanoa lopun Harryn ja Voldyn lopputaistelun kaikki outoudet (ihan oikeasti, mitä se lentely oikein oli?!). Kalkaroksen muistot oli toteutettu upeasti, kyllä siinä kyyneleet virtasi. Piti ihan erikseen mainita.

2. Kuoleman varjelukset osa 1
Mietin tässä jopa että niputan osat 1 ja 2 yhteen, mutta sitten kuitenkin laitoin erikseen kun jokin kakkosessa vain sykähdyttää niin paljon enemmän. Kai se on se tha Viimeinen... Kuitenkin, tämäkin on hieno elokuva, paljon ehtii tapahtua, mutta jotenkin tässä ei tunnu olevan semmoista kiirettä kuin mitä esim. Liekehtivässä pikarissa mielestäni on.

3. Azkabanin vanki
Hyvä kokonaisuus. Tunnelma on juuri sopivan synkkä ja vaikka muutoksia onkin tehty niin ne toimivat. Annan tosin miinusta jästivaatteiden käytöstä (ja miksi ne ihmissudet on aina niin omituisen näköisiä kaikissa leffoissa).

4. Feeniksin kilta
Tämä tuntuu olevan suunnilleen kaikkien inhokki, mutta itse pidän tästä elokuvasta ja todella pohdin pitkään laitanko kolmanneksi tämän vai AV:n (noh, AV voitti, kuten näkyy). Paljonhan tästä on jätetty pois, mutta jätetään se nyt huomiotta kun ei tosiaan ole tarkoitus kirjoihin verrata. Tämä toimii mielestäni hyvin ja tykkään näyttelijöiden suorituksesta tässä. Häiritsee tosin kun Harryn hiukset ovet vähän liiankin lyhyet. Musiikki on hienoa ja Pimento on juuri niin inhottava kuin pitääkin olla (vaikka onkin liian tätimäisen näköinen).

5. Puoliverinen prinssi
Tässä on kyllä osattu tavoittaa eri tunteita todella loistavasti ja tekisi tämäkin mieli nostaa vähän korkeammalle sijalle. Silti jotenkin jäi häiritsemään miten tässä ei selitetty tarpeeksi asioita. Lähinnä puhun nyt siis hirnyrkeistä.

6. Salaisuuksien kammio
En oikein osaa sanoa miksi tämä on tässä. Tykkään tästä elokuvasta kyllä, mutta meinasi silti totta puhuen mennä toiseksi viimeiseki. Tykkään todella paljon lopputaistelusta, mutta sitten leffan keskivaiheilla tämä on vähän meh..

7. Liekehtivä pikari
Tavallaan haluaisin laittaa tämän paljon korkeammalle sijalle, mutta muutamat pikkuasiat häiritsevät liikaa. Ensinnäkin tapahtumat etenevät vähän turhan vauhdikkaasti. Toiseksi häiritsee aivan tavottomasti Harryn ja Ronin liian pitkät hiukset (pitäisi olla pikkujuttu, mutta silti, en vain kestä niitä).

8. Viisasten kivi
Tunnen itseni suorastaan inhottavaksi ihmiseksi kun jätän tämän viimeiseksi. Ei tämä todellakaan mikään huono elokuva ole, mutta muut vain jotenkin sytyttävät enemmän ja jonkin on vain pakko olla viimeisenä. Pääkolmikko on toki suloinen nuorena, mutta näyttely on mielestäni vähän tönkköä välillä (no ymmärtäähän sen tavallaan). Kaiken kaikkiaan tässä on kuitenkin upea maaginen tunnelma ja tämä se minut aikoinaan Pottereihin koukutti, kiitokset siis siitä.

Poissa Ambrosia

 • Veikeä Vesihiisi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Moves like dragon
 • Pottermore: BronzeStone190
 • Tupa: Puuskupuh
1. Liekehtivä pikari
Lempparini elokuvista kokonaisuuden vuoksi. Jokaisessa elokuvassa on jotakin häiritsevää, mutta tässä ne pikkujutut eivät nouse niin pahasti esiin. Tämä on kirjanakin yksi suosikeistani kolmivelhoturnajaisten takia.

2. Kuoleman Varjelukset osa 2
Tykkäsin tästä ihan hirmuisesti, vaikka olinkin kuvitellut asiat omassa päässäni aivan erilaisiksi. Olin ihan fiiliksissä jo alun Warner Bros -jutun kohdalla, ja pillitin puolet leffasta. Elokuva oli todella tunteellinen. Ärsyttämään jäivät vain Kalkaroksen muistot ja Harryn ja Voldemortin lopputaistelu. Sitä ei ollut edes katsomassa kukaan, mikä häiritsi jostain syystä aika pahasti : ')

3. Azkabanin vanki
Tykkään kokonaisuudesta, vaikka hyppy Salaisuuksien kammion maailmasta tähän uuteen tuntuukin suunnattoman suurelta. Homma on kuitenkin saatu pelittämään onnistuneesti.

4. Salaisuuksien kammio
Viisasten kiveä parempi, koska lapsitähdillä on jo yhden leffan verran kokemusta plakkarissaan. Juoni on tuotu selkeästi esiin ja tuntuu kulkevan hyvällä mallilla eteenpäin. Tämän osan Tom Valedro on enemmän sellainen, joksi hänet kuvittelin, kuin sitten Puoliverisen prinssin nuori Valedro.

5. Kuoleman Varjelukset osa 1
Tämäkin on enemmän kuin hyvä leffa, mutta jää KV 2:n varjoon niin pahasti, että löytyy siksi vasta täältä. Dobbyn kuoleman lisäksi tässä leffassa ei ollut muita kovin mieleenpainuvia kohtia. Tätäkin kirjoittaessa täytyy ihan oikeasti muistella, että mitäs tuossa leffassa nyt sitten tapahtuikaan. En tykännyt muuten Billin ja Fleurin häiden toteutuksesta. Olisi voinut olla enemmän Weasleymäiset pirskeet ja selkeämmät.

6. Feeniksin kilta
Hyvä leffa ja aiemmin yksi lemppareistani. Nykyisin koen tämän vaan jotenkin ahdistavaksi Pimennon ja Harryn angstailun takia, mutta tykkään silti. Tunnelma on jo aika synkähkö, mutta on niin ihanaa, että Luna on päässyt merkittävään osaan.

7. Viisasten kivi
Leffasarjalle enemmän kuin hyvä aloitus. Viisasten kivi on jotekinkin maagisempi kuin muut leffat. Haluaisin sijoittaa tämän korkeammalle, mutta jotenkin leffa aina välillä tökkii roolisuoritusten takia. En osaa sanoa miksi, mutta Orave on aina tyyppinä vähän häirinnyt meikäläistä. En tajua häntä.

8. Puoliverinen prinssi
Ihan oikeasti petyin nähdessäni tämän leffan. Rakastan lopussa sitä kohtaa, jossa tyypit kohottavat sauvansa Dumbledoren kunniaksi, mutta muuten leffa ei oikein ollut mieleeni. Kotikolon polttaminen ärsytti. Samoin se, että Dumbledore ei hakenutkaan Harrya Likusteritieltä, vaan kahvilasta. Ja olin pudota tuolilta, kun leffassa ei ollut ollenkaan Dumbledoren hautajaisia. Tässä osassa keskitytään liikaa Ronin, Hermionen ja Lavenderin kolmiodraamaan ja jätetään hirnyrkit taka-alalle. Nykyisin tekee tiukkaa, että jaksan katsoa tämän leffan loppuun asti. Se on jotenkin paljon tylsempi kuin muut.
Tähdet ovat paloja historiasta ja sen kauneudesta nykyhetkestä nähtynä.

Poissa Puppet

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: PhoenixAccio1128
 • Tupa: Puuskupuh
Nämä on aivan kamalan vaikeaa laittaa järjestykseen, kun kaikista löytyy paljon hyviä puolia.

1. Kuoleman varjelukset, osa 2
Koskettava kokonaisuus, en olisi voinut kuvitella parempaa finaalia HP-leffoille kuin kirjoillekkaan. Monesti kyseisen elokuvan aikana tuli tippa linssiin, aivan sanoinkuvaamatonta. Myös elokuvan soundtrack Lily's Theme on todella surumielinen ja koskettava, siitä pisteet Alexandre Desplatille!

2. Viisasten kivi
Pidän elokuvan juonesta, eikä oikeastaan mikään kohta jätä kylmäksi. Näyttelijät on tosi suloisia ja elokuvan loppuhuipennus on mieletön.

3. Kuoleman varjelukset, osa 1
Pidin tästä elokuvasta paljon, kuten kaikista muistakin HP-leffoista, mutta jotakin jäi puuttumaan. Kuoleman varjeluksissa on kyllä kokonaisuudessaan todella koskettavat soundtrackit ja juonenkäänteet, mutta olisin odottanut tältä ensimmäiseltä osalta hieman enemmän.

4. Liekehtivä pikari
Kolmivelhoturnajaiset oli hyvin toteutettu, eikä elokuva tylsistyttänyt edes vanhempiani, jotka eivät niinkään piittaa fantasiasta tai mistään muustakaan 'rajummasta' (katsovat enimmäkseen komedioita). Olisin kyllä odottanut, että Fleur olisi ollut kauniimpi, sillä kirjassa hänet kuvailtiin todella nätiksi. Mielipideasia toki, mutta elokuvassa on paljon kauniimpiakin näyttelijöitä, vaikka en nyt tähän asiaan haluaisi keskittyä.

5. Azkabanin vanki
Elokuvalta olisin odottanut hieman enemmän, sillä Azkabanin vangin kohdalla pidin enemmän kirjasta. Leffa on kuitenkin katsomisen arvoinen, vaikkei ihan täyttänytkään odotuksiani.

6. Feeniksin kilta
Vaikka sijoitinkin ko. leffan kuudenneksi, en väitä, etteikö elokuva olisi hyvä. On kuitenkin melko häiritsevää, että kirja on tiivistetty elokuvaksi niin rajusti. Toki ymmärrän, että kaikki leffat vain perustuvat kirjojen tapahtumiin, mutta elokuvaa katsoessa tulee paljon 'tässähän pitäisi olla se kohtaus' ja 'kirjassa se oli toisin' fiiliksiä.

7. Puoliverinen prinssi
PP oli varsinainen pettymys. Toki elokuvassa oli kohtauksia, jotka niin sulattivat sydämeni kuin myös saivat hymyilemään. Lempikohtaukseni on tietysti se, kun Malfoy itkee WC:ssä. Se vaan on jotain niin suloista katseltavaa! <3

8. Salaisuuksien kammio
Tämä elokuva ei vaan iske muhun, juonesta en pitänyt ja elokuvan katsominen tekee tiukkaa. En kamalasti pidä kotitonttujen osasta HP:ssa, joten se saattaa olla yksi syy, miksi en jaksaisi katsoa leffaa. Kirjankin luen vain silloin, kun ei ole muita HP-kirjoja lähettyvillä. Onneksi kyseisen elokuvan jälkeen ilmestynyt Azkabanin vanki oli aivan eri luokkaa tämän kanssa!
Draco Malfoy: Training for the ballet, Potter?

Poissa Rantsu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Okei, en ole Kuoleman varjelukset osa 2:sta häpeäkseni vielä nähnyt, mutta editoin sitten tähän kun olen sen katsonut. Saa sitten nähdä, mihin kohtaan jo aiemmin tehtyä rankingia se sitten sijoittuu. Sitäpaitsi, olen nähnyt nyt seitsemän Potter-leffaa ja seitsemänhän on kaikkein voimakkain taikaluku.

1. Kuoleman varjelukset osa 1
Nostaa odotukset kakkososaa kohtaan melkoisiin sfääreihin. Ei täydellinen, mutta ennenkaikkea kaikinpuolin onnistunut ja se on pääasia. Ongelmat ovat tosin samoja, kuin Yatesin aiemmissakin leffoissa; hyviä kohtauksia, joissa on mainioita vuorosanoja on nimittäin taas heitetty rankalla kädellä ikkunasta ulos ja tilalla on pidennettyä tyhjäkäyntiä, joka paikotellen jopa toimii tässä, muttei tuo mitään mainittavaa lisäarvoa. Leffa ei myöskään olisi ollut todellakaan liian pitkä, vaikka dorkaa jäniksenmetsästystä lukuunottamatta kaikki poistetut/ei viimeistellyt kohtaukset olisi työstetty osaksi leffaa. Tosin Ronin ja Hermyn leivänheittoakaan en koe niin tärkeäksi, vaikka Abeforthin silmä lopussa vilahtaakin.

Eli joo, erittäin onnistunut Potter-filmatisointi, joka ei tee suuremmin virheitä, mutta kärsii vähän Yatesin erikoisista ratkaisuista, jotka tosin ovat tässä melko siedettäviä. Miinusta tosiaan siitä tyhjäkäynnistä toimivien kohtausten kustannuksella. Tarina kolmesta veljeksestä sykähdytti, hienoa työtä! Tosin Harryn ja Hermionen tanssikohtauksen aikana tekee mieli hakata päätä seinään.

2. Viisasten kivi
Tämä on vähän erikoinen veto tähän kohtaan, mutta... no, tunnelmallisia kohtauksia on filmattu ihan hyvin ja esim. Ollivanderin höpinöissä on oikeanlainen sävy. Näissä pikku jutuissa Columbuksen leffat nimittäin onnistuivat: tärkeät, pienet repliikit sanottiin niinkuin ne pitääkin. Lopun sairaalasiipikohtaus on niin... lämmin. Oikeastaan leffan parasta antia ovat alku, lopun sairaalasiipi ja Iseeviot-peili. Ja Williamsin legendaarinen musiikki... Hedwig's Theme. Sen verran tiedän KV2:sesta, että se nitoutuu hienosti tämän Columbuksen aloituksen kanssa. Koska Nineteen Years Later.

3. Azkabanin vanki
Tässäkin on hassuja ratkaisuja, mutta tämä on kerrassaan onnistunut elokuvasovitus. Lupin on loistava. Ei tämä täydellinen ole, mutta jotenkin tässä yhdistyy onnistuneesti uudempien leffojen synkeämpi sävyja kahden ensimmäisen omanlaiseensa tyylikkyys. Jästivaatevillityksen aloittamisesta ja muusta erikoisesta miinusta, mutta onnistuessaan tämä elokuva tekee asiat todella hyvin. Olisin suonut Harryn suojeliuksen laukkaavan, sillä suojeluksien muotoa ei tämänkään jälkeen käytetty oikealla tavalla.

4. Puoliverinen prinssi
Tämä on ristiriitaisten tapausten kuningas. Kalkaroksen, Bellatrixin ja Narcissan kohtaus on toimiva, mutta Dumbledoren saapuminen ja kahvilakohtaus taas... äh. Minusta olisi ollut paljon hienompaa, jos Harry olisi torkkunut sängyllään, lehtien kannet olisi näytetty ja näin mm. Toffeen potkut esitelty leffassakin ja sitten näytetty, kuinka Dumbledore kävelee Likusteritiellä. En ole elokuva-alan ammattilainen, mutta omalla tavallaan se olisi ollut mielestäni vaikuttavaa, kun Dumbledore saapuu monen vuoden jälkeen Likusteritielle... No, yleisesti ottaen tämä on siis ihan hyvä ja Dracon tuskat tavoitetaan upeasti ja Rickmanin näyttelemää Kalkarosta ei turhaan ylistetä! Kotikolon polttaminen ansaitsisi caps lockilla kirjoitetut sättimiset, mutta jätän ne nyt väliin. Kuolonsyöjille olisi löytynyt parempaa käyttöä lopun taistelussa, mutta se ignoroitiin täydellisesti. Radcliffe on ihan siedettävä tässä ja Gambon laittoi peliin parastaan. Jos hänellä olisi ollut puolikuulasit kaiken aikaa, hän olisi tavoittanut hahmon ulkonäönkin todella hyvin, lopussa nimittäin. Luolakohtaus olisi saanut olla lavastuksen puolesta kirjauskollisempi ihan tuntuman nimissä, en pitänyt niistä omituisista kiteistä sun muusta, mutta kelpaa. Elokuva ei ole myöskään kovin pitkä, joten vaikka mitä olisi saanut vielä lisätä! No, tämä on kuitenkin ihan katsottava ja isoista vioistaan huolimatta tavoittaa noiden synkkien aikojen tunnelman, jolloin edes Tylypahka ei ole turvallinen.

5. Salaisuuksien kammio
Yleisesti ottaen ei mikään erityisen mielenkiintoinen, mutta Dumbledore-kohtaukset ovat hienoja ja loppu on ihan onnistunut. En ole koskaan liiemmin pitänyt tästä elokuvasta ja kirja on vähiten mieleeni koko Potter-saagassa, mutta kirjan hienoimmat kohdat (Fawkensin tulo, keskustelut Dumbledoren kanssa) on toteutettu elokuvassa vähintäänkin tyydyttävästi, joten siinä mielessä onnistunut elokuva!

6. Liekehtivä pikari
Alku toimii semi-hyvin, Lordi Voldemort palaa melkein toimivasti... Mutta sitten meillä on yli-agressiivinen Dumbledore, kirjan tunnelmasta poikkeavaa tarinankuljetusta, vähän erikoiset koetus-kohtaukset ja niin edespäin. Beauxbatonsilaisten ja Durmstranglaisten sisääntulo Suuren saliin on vedetty vähän överiksi, jos verrataan kirjaan. Onnistuneitakin kohtauksia on, joten tämä ei ole täysin kuraa, mutta pettynyt olen. Tiivistämisen ongelmat alkavat tästä, sillä kirja on aika möhkäle. Loppuun olisin kaivannut Kilta-viittausta ja sen sellaista. Dumbledoresta ja dialogista yleensä jäi todella karvas maku.

7. Feeniksin kiltaLeffan onnistuneet kohtaukset voisivat siivittää tämän Liekehtivän pikarin yli, mutta kyseessä on todella lyhyt leffa pisimmästä kirjasta, joka on vieläpä eräs suosikeistani. Yatesin tyyli pysyy samanlaisena loppuun asti, vaikka seuraavat leffat ovatkin tätä parempia... Hyviä pätkiä poistettu, pitkää tyhjäkäyntiä ja jäätöä, olennaisten asioiden muuttamista... Salaperäisyyksien osasto oli jonkun asteinen fiasko. Ilmiintymisestä en yhtään pidä. Miksi se tapahtuu välillä vain *naps*, tässä taas kiltalaiset lentävät kultaisina valojuttuina ja kuolonsyöjät jatkavat savu-lentelyään... "Verhon taakse" oli jotain sanoinkuvaamattoman erikoista, vaikka Siriuksen kuolema onkin aina koskettava tapaus... Dumbledoren ja Voldemortin taistelusta jäi kirjan "Ainut, jota hän on pelännyt" -fiilis pois ja Yates osoitti jo tässä heikkoutensa erään saagan pääteeman, taikuuden kuvaamisessa. Mutta onneksi Yatesin tiimi paransi tästä. Mutta Feeniksin killan leffasovitus vetää mutkia suoriksi väärällä tavalla ja epäkunnioittaa kirjan olennaisimpia asioita.

Hm, varsinkin noita häntäpään leffoja voisi järjestellä aina fiiliksen mukaan uudelleen, mutta keskityn nyt vain viiden kärkeen. Eli KV2:sen nähtyäni sijoittaisin sen jonnekin 2. ja 4. sijan välimaastoon. En oikein tiedä... Leffalla on upeat hetkensä, mutta kuten Yatesin Pottereilla yleensä, myös ne todella heikot hetkensä... Musiikki toimi, paikoitellen lavastus ja tunnelmointi toimi hienosti, mutta jotenkin jäi vähän sellainen "täh..."-olo. Tässäkö se sitten oli...?

Puoliverinen prinssi nostaisi osakkeitaan, jos alku olisi toisenlainen (ihan totta, olisi ollut pirun siistiä nähdä Harryn ikkunasta Dumbledoren kävelevän Likusteritiellä... kuin paluu Viisasten kiven aikaan) ja leikatut kohtaukset olisivat olleet mukana. Mutta vähän torsoksi jäänyt (ja antiklimaattinen) leffa tyytyköön nyt olemaan niukasti mitalisijan ulkopuolella.

Eli joo, KV2 sijoittuu omalla listallani tuonne jonnekin kolmostilan tienoille. Vähän vaikeaa tämä rankkaaminen, mutta suuntaa tuo nyt antaa.
"Yet pity is of two kinds: one is of kinship recognised, and is near to love; the other is of difference of fortune perceived, and is near to pride."
*Tumblr
Instagram

Poissa ghostie

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • DFTBA
 • Tupa: Korpinkynsi
1. Viisasten Kivi
2. Salaisuuksien kammio
Mitään merkittävää ei jätetty pois. Samallainen tunnelma kuin kirjoissa.

3. Kuoleman Varjelukset (molemmat osat)
Yllättävän hyvä toteutus. Sopivasti hauska ja toiminnallinen. Molemmat osat katsoo ihan fiiliksissä ja on täysillä mukana.

4. Azkabanin Vanki
Tämä on ihan jees. Tunnelma on kyllä vääränlainen, jotenkin liian synkeä.

5. Feeniksin Kilta
6. Puoliverinen Prinssi
7. Liekehtivä Pikari

Täynnä 'turhia kohtauksia', sellaisia kun ei ole kirjoissa. Puuttuu paljon tärkeitä kohtauksia ja sivujuonia. Noin se on lyhyesti sanottuna. En viitsi alkaa tähän itkemään mitä puuttuu ja mitä ylimääräistä on kun kaikki ne kuitenkin tietää.
"'Cause I need Harry Potter like a grindylow needs water"
11 years and counting ♥

Poissa hanhyokkasikimppuuni

 • Kalpa Kassinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Nobody's Perfect
 • Pottermore: FrogMarauder14005
 • Tupa: Korpinkynsi
1. Kuolemanvarjelukset osa 2
2. Azkabanin vanki
3. Feeniksinkilta
4. Kuolemanvarjelukset osa 1
5. Viisasten kivi
6. Liekehtivä pikari
7. Salaisuuksien kammio
8. Puoliverinen prinssi

Haastava oli tämä listaus. Paras ja huonoin oli helppo päättää, mutta keskivaiheilla oli haastavaa päättää järjetystä. DH 2 on paras, koska kaikki loppuu siihen ja saa suurimmat tunteet pintaat. Puoliverinen prinssi taas mielestäni puuduttavan tylsä, meinasin melkein nukahtaa tylsyyteen toisella katselukerralla. Nuo muut nyt ovat aika lailla vaan jossain järjestyksessä.

Poissa Kynttiläkäärme

 • Syksyn liekki
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: potioncharm26553
 • Tupa: Luihuinen
1. Azkabanin vanki
Mielestäni elokuvana tämä on itsenäisin, tarina on helppo ymmärtää vaikkei olisi 1 ja 2 elokuvia nähnytkään. Tässä on loistavat hahmot ja hienoa näyttelijän työtä ja kirja on persoonallisella tavalla saatu muotoiltua elokuvaksi. Kaikki tärkeä ja olennainen on kummiskin saatu tähän laitettua vaikka tässä on paljon jippoja joita kirjassa ei ole.

2. Puoliverinen prinssi
Eniten komediaa ja tunnelma on samanlainen kuin 1 ja 2 kirjoissa. Synkyyttä ja pahuutta näytetään vasta lopussa. Paljon kohtauksia tylypahkan koulumaailmasta, mikä Pottereissa on minusta mielenkiintoisinta.

3. Viisasten kivi
Kaiken alku ja juuri. Velhomaailmaa esitellään hienosti Harrylle, kuin katsojillekkin uutena ja hämmentävänä kokemuksena. Tiivistää kirjan todella hyvin ja römpsyileviä kohtauksia ei juurikaan ole.

4. Salaisuuksien kammio
Hyvin paljon Viisasten kiven kaltainen, tunnelmaltaan hitusen synkempi ja tuntuu, että kamera liikkuu tässä hieman eläväisemmin.

5. Kuoleman varjelukset, osa 2
Todella koskettavia kohtauksia on saatu mahtavasti kuvattua, tunteet tulee pintaan. 

6. Liekehtivä pikari Tässä on jo liikaa toimintaa mun makuuni ja kolmivelhoturnajaiset on vähän liiankin isossa osassa elokuvaa. Minua harmittaa kun huispauksen maailman mestaruuskisoista ei näy ite huispauspeliä vaan pelkästään pelin alku. Joulutanssiaiskohtaus on onnistunut. Robert Pattinsonin rooli Cedric Diggorynä on loistava.

7. Kuoleman varjelukset osa 1
Liikaa toimintaa ja juoksemista paikasta toiseen.

8. Feeniksin kilta
Toiminta pursuaa jo korvista ja Pimennon näyttelijä vetää Karmeaa pimentoa niin hyvin, että tulee omat pahat koulumuistot jo mieleen.  Tässä on liikaa sellaista psykopaattijuttua ja kauhua, jota en ymmärrä.

Poissa Pagford

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Olenko ainoa, jonka mielestä Deathly Hallows 2 on koko Potter-elokuvasarjan huonoin osa? Olen nähnyt sen kaksi kertaa elokuvateatterissa v. 2011. Sen jälkeen en ole sitä katsonut. Mielestäni se oli typerä, naiivi, huonosti käsikirjoitettu ja halvensi kaikkia tärkeitä/syvällisiä kohtauksia. En tykännyt yhtään siitä, että vakaviin kohtauksiin oli tungettu "hauskoja" repliikkejä (lukuunottamatta "I have always wanted to use that spell"). Monista hahmoista oli tehty mielestäni ihan vääränlaiset, heidän persoonansa oli käännetty päälaelleen. Asiaa ei yhtään auta se, etten yhtään tykkää David Yatesin ohjaustyylistä ja siitä, että Steve Kloves parittaa Harry/Hermionea. Ei, en tykännyt yhtään Deathly Hallows kakkosesta. Siitä olisi voitu tehdä paljon parempi ja antaa Pottereille arvokkaampi lopetus.

Ei siitä sen enempää, tässä oma lista:

1. Prisoner of Azkaban
2. Deathly Hallows part 1
3. Goblet of Fire
4. Half-Blood Prince
5. Chamber of Secrets
6. Philosopher's Stone
7. Order of the Phoenix
8. Deathly Hallows part 2
The three witches and the knight set off down the hill together, arm in arm, and all four led long and happy lives, and none of them ever knew or suspected that the Fountain's waters carried no enchantment at all...

Poissa Rantsu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Olenko ainoa, jonka mielestä Deathly Hallows 2 on koko Potter-elokuvasarjan huonoin osa? -- Monista hahmoista oli tehty mielestäni ihan vääränlaiset, heidän persoonansa oli käännetty päälaelleen. Asiaa ei yhtään auta se, etten yhtään tykkää David Yatesin ohjaustyylistä ja siitä, että Steve Kloves parittaa Harry/Hermionea. Ei, en tykännyt yhtään Deathly Hallows kakkosesta. Siitä olisi voitu tehdä paljon parempi ja antaa Pottereille arvokkaampi lopetus.


Olen monessa suhteessa samaa mieltä. Itsekään en ole Yatesin ohjauksen suurin ystävä ja tapahtumien, teemojen ja hahmojen käsittely on paikoitellen jokseenkin kamalaa. Huonoimpana Potter-leffana en ko. rainaa pidä, sillä minusta se on kamaluuksineenkin vähän enemmän, kuin vain osiensa summa. Ehkä ne onnistumiset sitten kompensoivat, vähän kuten Prinssin ja Varjelusten ykkösosankin kanssa, joita pidä Potter-leffojen parhaimmistona monella tapaa.

Olen kyllä vähän katkera siitä, että sivuhahmot eivät saaneet sarjan edetessä enää kovin lämminntä kohtelua. Ymmärrän kyllä miksi, mutta esimerkiksi Kingsleyn ja Feeniksin killan merkitys ja asema jäivät aika etäisiksi leffoissa. No, eipä siitä sen enempää. Vanhaa listaani en lähde hirveämmin sorkkimaan, mutta Puoliverinen prinssi on nostanut osakkeitaan paljon ja Viisasten kiveä on loppujen lopuksi hankala sijoittaa minnekään... Se on kaunis lastenelokuva ja mukava katsoa, mutta sisältönsä puolesta se ei enää toimi ihan niin täydellisesti elokuvana. Kirja taas säilyttää maagisuutensa, vaikka ikävuosia tuleekin lisää. Hyvin tehty leffa se kuitenkin on. Siinä kuitenkin tulee esille se, miksi en lähtökohtaisesti ole täysin tyytyväinen Potter-leffasaagaan; vaikka hyviä osia on paljon ja huonoimmissakin on onnistumisia, se jokin viimeinen maaginen silaus, viittaus, yksittäisten kohtausten miettiminen uudelleen ja tarinakokonaisuuden parempi palveleminen tai jotain... En tykkää käyttää tätä sanaa Potter-leffoista, mutta onhan niissä paljon kaupallista sävyä ja sellaista... "todistelevaa synkkyyttä" tai jotain.

Ainakaan ne eivät jääneet asteikolle "taas yksi sarja teineille", vaan näyttelijäkaarti ja oivallukset siellä sun täällä takasivat, että tarvittavaa vivahteikkuutta ja laatua löytyy sen verran, että katsoa kestää.

KV2:nen kuuluu minusta edelleenkin jonnekin keskikastin yläpuolelle. Silti, "tässäkö se nyt oli?" -fiilis puskee kerta toisensa jälkeen pintaan.
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 20, 2013, 22:58:38 kirjoittanut Rantsu »
"Yet pity is of two kinds: one is of kinship recognised, and is near to love; the other is of difference of fortune perceived, and is near to pride."
*Tumblr
Instagram

Poissa Greenfinch

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • don't let the muggles get you down
 • Tupa: Korpinkynsi
1. Azkabanin vanki koska se nyt vaan on paras; sitä voi katsoa kenen vaan tutun kanssa, maisemat, puvustus yms. hienoja. En oikeen tiedä miksi se on paras. Se vaan on.
2.Kuoleman Varjelukset, osa 1
3.Puoliverinen Prinssi
4.Liekehtivä Pikari (pelottavin Potter, mutta hyvä)
5.Feeniksin Kilta
6.,7.,8. Mahdoton päättää loppujen sijoja, eli VK, SK ja KV,osa2

Poissa Ira

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • the only way is rebellion.
 • Tupa: Rohkelikko
Tämä on kyllä aika vaikeaa, sillä mielestäni kaikki elokuvat olivat jotenkin hyviä. Omalla tavallaan siis. Eniten suosikeiksi on kuitenkin noussut Azkabanin vanki ja molemmat Kuoleman varjelukset. Azkabanin vanki on mielestäni huikea - näyttelijät tekivät hienoa työtä ja maisemat olivat hienot. Pidin paljon AK:ssa, siitä kun Hermione ja Harry matkasivat ajassa. Sen kohtaukset olivat mielestäni suunniteltuja. Kuoleman varjeluksissa  taas pidin siitä lopputunnelmasta ja tunnelma oli synkän ja jännityksen välillä. Tietenkin KV:ssa oli jonkun verran iloa, mutta tiedettiin mitä oli tulossa.

Muita elokuvia en osaakkaan laittaa paremmuusjärjestykseen, ehkä Viisasten kivi olisi AK:n, KV ykkösen ja kakkosen jälkeen. Siinä vähän kuin tutustuttiin velhomaailmaan, ja muutenkin tunnelma oli vielä kovin kevyt. Loput elokuvat - eli Salaisuuksien kammio, Liekehitivä pikari, Feeniksin kilta ja Puoliverinen prinssi - olivat sellaisia joita en osaa laittaa parenpuusjärjestykseen.

Poissa Jane Eyre

 • British Hippie who never lived in Great Britain
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Maybe someday I'll find the place for me to live.
 • Pottermore: OwlSparks24145
 • Tupa: Puuskupuh
Apua!

1. Azkabanin vanki
2. Kuoleman varjelukset 2
3. Kuoleman Varjelukset 1
4. Viisasten Kivi
5. Salaisuuksien kammio
6. Puoliverinen prinssi
7. Liekehtivä pikari
8. Feeniksin kilta

noin.
You put your arms around me and I'm home.

Poissa velhotar

 • haaveilija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kalkaroksen kannoilla ja Kelmien jalanjäljillä
 • Tupa: Rohkelikko
Haa, mä olen vältellyt tähän vastaamista, koska paremmuusjärjestykseen laittaminen on niin kamalan vaikeaa kuten kirjojenkin kanssa. Tykkään kaikista leffoista tosi paljon eivätkä ne ole paljon toistaan parempia. Totta kai niilläkin on heikot hetkensä eivätkä vedä vertoja kirjoille, mutta kaikki ovat kuitenkin nautittavaa katseltavaa ja näyttelijät ovat yleisesti ottaen taitavia. Mutta ehkä ne menevät jotenkin näin, jos on pakko päättää:

1. Azkabanin vanki
- Kolmikko on tässä siedettävimmillään: ei ihan lapsia eikä oikein teinejäkään, vetävät roolinsa melko hyvin ja tässä jopa tykkään hieman Radcliffestä. Lupin tulee mukaan kuvioihin, josta siis tykkään hahmona sekä elokuvissa että kirjoissa todella paljon. Myös Sirius tulee mukaan ja on lopussa oikeinkin onnistunut ja kummisetämäinen, Siriukseksi tosin ehkä liiankin "lälly". AV:ssa on myös mukavasti Kalkaros-kohtauksia ja sehän onkin melkein tärkeintä Pottereita katsottaessa :D Alan Rickman on nimittäin lempinäyttelijäni ja elokuvahahmoista ehdottomasti paras. Tapahtumat ovat leffassa aika loogisesti eikä mitään turhaa oikein ole. Musiikki ei vain oikein sytytä, mutta se onkin asia erikseen. Ja tavallaan tässä on samoja tapahtumia johtuen pitkälti ajankääntäjästä, kun Harry ja Hermione palaavat muuttamaan aikaa.

2. Kuoleman varjelukset osa 2
- No kun se on se viimeinen elokuva, niin siksikin tässä. KV2 on koskettava ja on sitä räiskintää ja loitsimista linnassa, ihmisiä kuolee ynnä muuta sellaista kamalaa mutta kaunista. Harryn Tylypahkaan saapuminen ja Kalkaroksen haukkuminen on upea lisäys ja ehkä hienoin kohtaus Pottereissa ikinä! Prinssin tarinakin on ihana, vaikkakin hieman heikosti toteutettu. Tärkeitä, asioita selventäviä vuorosanoja on jätetty pois. Ei käy kunnolla selväksi, että Kalkaros kertoi ennustuksesta ja eihän hän kirjassa missään Lilyn ruumiin äärellä itkenyt. Lisäksi muistoissa on käytetty paljon aikaisempien elokuvien kohtauksia ja sanomisia, eikä uutta luotu tarpeeksi, kun yritettiin päästä helpolla ja halvalla. Plääh. KV2:ssa Radcliffe ei kyllä oikein loista, ainakaan siinä King's Cross-kohtauksessa ja Harry on laitettu siihen jästivaatteisiin: farkkuihin ja T-paitaan, ei näin! Elpymyskivi-kohtaus on hieno, koskettava ja pidennetty. Mutta Harryn ja Voldemortin viimeinen kohtaaminen on kyllä niin raiskattu ja kämmätty. Eihän he mitään kaksintaistelua harrastaneet ja Harry selitti Voldulle vaikka mitä. Myös Dumbledoren selitykset Harrylle sauvoista ja kaikesta jäi pois, eikä kaikki siis vihdoin selvinnytkään kunnolla niin kuin piti. Pääosin olin leffaan kuitenkin oikein tyytyväinen: sopivasti synkkyyttä ja kuvaa tunnelmia hyvin. Mutta ei se aivan täydellinenkään ole.

3. Kuoleman varjelukset osa 1
- Mukavan synkkä ja tuo esiin kolmikon epätoivon heidän telttaillessa ympäri Britanniaa. Leffassa on kuitenkin myös huumoria, mutta enimmäkseen on varsin synkeä. Jäljittelee hyvin kirjan tapahtumia ja on oikein hienosti toteutettu elokuva kaiken kaikkiaan! Tästä ei löydy juuri valitettavaa.

4. Viisasten kivi
- Ihanan viaton ja kaunis lastenelokuva, joka seuraa kirjan tapahtumia jopa orjallisesti. Tykkään kovasti kultatrion näyttelijäsuorituksista, etenkin nuori Emma on loistava ja niin Hermionemainen. Tässä on myös sitä taikuuden tunnelmaa, Columbus on onnistunut tavoittamaan sen hyvin. Kaikki on maagisen hienoa ja hämmästyttävää, eikä yhtään jästimäistä. Leffassa on mukavasti oppitunteja ja koulun normaalia arkea, huispausta(!) ja asiat on oikein hyvin. Ei mitään synkkää tai surullista, joten Viisasten kiveä on aina kiva katsoa, kun ei tarvitse itkeä kenenkään kuolemaa.

5. Liekehtivä pikari
Toiminnallinen Potter-leffa, paljon kaikkea. Erikoisefektit hyvin toteutettu, mutta moni tärkeä juonikuvio ja tapahtuma jää pois. Sen tilalla on jonkin verran kaikkea turhaa. Esimerkiksi Kyyry Juniorin tarina totuusseerumin alaisena jäi uupumaan ja mitähän vielä, en muista enää. Harryn syrjiminen ja Cedricin kuolema ahdistaa jotenkin ja Siriuksen puuttuminen ja vähäiset Kalkaros-kohtaukset harmittaa. Ja se, kun huispauksen MM-kisoja itsessään ei näytetty ollenkaan. Oli kisapaikka- ja tunnelma ja kaikkea ja sitten itse peliä ei nähtykään. Höh.

6. Puoliverinen prinssi
- Synkkä mutta hauska leffa. Taas kaikkea turhaa, mutta tärkeitä asioita puuttuu ja juoni on sekava. Jotenkin tyypillinen Potter oppitunteineen ja huispauksineen, mutta samanlaista tunnelmaa niissä ei ole kuin aiemmissa leffoissa. Ja toisaalta tämä on niin synkkä, mutta normaali arki jatkuu ja äh, en tiedä. Pääkolmikko on tässä melko vaisu mielestäni.

7. Salaisuuksien kammio
- En tykkää salaisuuksien kammion tarinasta ja juonesta oikein edes kirjoissa, joten leffakaan ei niin innosta. Hyvin tehty leffa taasen ja seuraa kirjan tapahtumia, on taianomainen, koska Columbus osaa sen homman. Mutta jostain syystä tämä on toiseksi viimeisenä: ehkä tästä puuttuu se jokin.

8. Feeniksin kilta
- Pyörii ehkä liikaa Pimennon ja Harryn painajaisten ympärillä ja ihan liikaa tiivistetty. Liian lyhyt ja yksinkertainen, vaikka kirja on loistava. Onhan tämäkin hauska ja mukavaa katseltavaa, mutta jokin tässä mättää etten oikein tykkää. Tai ainakin olen jo kyllästynyt tähän leffaan, sekin voi vaikuttaa. Yates ei oikein osaa asiaansa: tässäkin on turhia kohtauksia ja tärkeitä uupuu.

Muoks. Perustelin vielä tuon järjestyksen kuitenkin.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 08, 2013, 23:24:55 kirjoittanut velhotar »
- Severus, Sirius... After all this time?
- Always <3

Poissa Laavalamppu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
1. Puoliverinen prinssi
2. Liekehtivä pikari
3. Kuoleman varjelukset osa 1
4. Feeniksin kilta
5. Azkabanin vanki
6. Kuoleman varjelukset osa 2
7. Viisasten kivi
8. Salaisuuksien kammio

Nää oli tosi hankala laittaa järjestykseen, sillä nuo 6 ekaa tossa mun listassa on melkeinpä yhtä hyviä kaikki ja tää mun järjestys saattaa muuttuakin aina silloin tällöin.
~ Harryhan se siellä lentelee :)

Poissa sanpe hpf

 • Hullu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Laiturilla 9 3/4 tavataan!
 • Tupa: Luihuinen
1. Vk
2. Sk
3.Pp
4. Kv1
5.Kv2
6. Av
7.Lp
8.Fk

:D hieno lista
Täällä ollaan.

Poissa Katspicious

 • Vuotislainen
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
1. Liekehtivä pikari
2. Feeniksin kilta
3. Kuoleman varjelukset 2
4. Kuoleman varjelukset 1
5. Viisasten kivi
6. Puoliverinen prinssi
7. Salaisuuksien kammio

Tää järjestys on luotu parissa minuutissa, mutta luulen sen olevan ainakin suurinpiirtein oikein.

Poissa The Dark Lord

 • The most excellent Potions master
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Pottermore: SkullElm29566
 • Tupa: Rohkelikko
1. Kuoleman Varjelukset Osa 2: Ehdottomasti paras näistä elokuvista, varsinkin elokuvan loppu.
2. Kuoleman Varjelukset Osa1 :Pidin tästä elokuvasta todella paljon. Varsinkin Harryn Dursleyilta lähtö ja hautausmaakohtaus Godrickin notkossa oli hyvin kuvattu.
3. Azkabanin Vanki: Elokuva nousee kärkikolmikkoon Elokuvan lopun ansiosta, jossa Sirius (R.I.P.) esittäytyy ja paljastuukin, että mies on syytön Harryn vanhempien kuolemaan.
4. Puoliverinen Prinssi: Kokonaisuutena ihan hyvä elokuva, Dumbledoren kuolema hyvin kuvattu.
5. Viisasten Kivi: Elokuvista ehkä eniten kirjoja myötäilevä.
6. Liekehtivä Pikari: Lopun hautausmaakohtaus ainoa syy, miksi on listalla sijalla 5.
7. Salaisuuksien Kammio: Kokonaisuutena hyvä elokuva, mutta... ei yllä kirjan tasolle.
8. Feeniksin Kilta: Elokuvista kaikista tylsin. Lopun Dumbledoren ja Voldemortin taistelu pelastaa koko elokuvan.
Viimeisenä vihollisista kukistetaan kuolema

Poissa Magic girl

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Valar Morghulis
 • Pottermore: WhitchThorn22397
 • Tupa: Luihuinen
1. Azkabanin vanki
2. Kuoleman varjelukset osa 2
3. Liekehtivä pikari
4. Salaisuuksien kammio
5. Viisasten kivi
6. Kuoleman varjelukset osa 1
7. Puoliverinen prinssi
8. Feeniksin kilta

Okei, tämä on todella nopeasti tehty, sillä jos alkaisin liikaa miettimään, en varmaan pystyisi näitä paremmuus järjestykseen laittamaan. Harmittaa varmaan kaikista elokuvista tuo Feeniksin kilta, sillä kirja on varmaan yksi suosikeistani, ellei jopa suosikkini. Harmi vain, että leffa ei onnistunut pääsemään lähellekään kirjan tasoa.
"Push me and I'll push back
I'm done asking, I demand"

Poissa Akai

 • In dreams
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Lumos!
  • Akai on dA
 • Pottermore: MarauderBlood107
 • Tupa: Rohkelikko
Monet kirjaihmiset mollaavat aina elokuvia, koska ne eivät vastaa ikinä kirjojen luomia odotuksia. Itse olen kuitenkin leffaihminen, joten tykkään lähes aina elokuvaversioista. Lisäksi olen sellainen ihminen, joka ei osaa luoda esim. kunnollisia ulkonäön piirteitä henkilöille, vaikkei kirjasta olisi minkäännäköistä elokuvaa olemassakaan. :D Sitä paitsi, miksi verrata liioiksi kirjoja leffoihin kun kyseessä on kaksi aivan eri genreä. Ei kukaan saa lähemmäs tuhatta sivua tekstiä mahtumaan parin tunnin leffaan ilman täydellistä sekasortoa. Menee ehkä jo vähän ohi aiheen, mutta mietin myös monesti että kirjat lukeneilla on mahdollisuus saada elokuvista enemmän irti, kun osaa sopivasti paikata elokuvien puutteita kirjojen tiedoilla!

Mutta asiaan. Minä olen aina osannut laittaa Potterit mieleiseeni paremmuusjärjestykseen, vaikkakin se on hiukan vaihdellut ajan saatossa. Tässä kuitenkin tämänhetkinen järjestys. Kaikki leffat ovat kuitenkin hyvinkin katsomisen arvoisia! ;)

1. Kuoleman varjelukset, osa 2
Tähän minulla ei ole oikein mitään kommentoitavaa. Mutta mitäpä sitä turhia kun leffa vastasi täysin odotuksiani ja otti huomioon kaikki tärkeimmät seikat kirjastakin (paitsi Harry ei korjannut omaa sauvaansa seljasauvalla!!).

2. Azkabanin vanki
Aika sama homma kuin KV kakkosessakin. Hyvin tehty ja noudattaa kirjaa hyvin. Lisäksi Dan, Rupert ja Emma näyttävät tässä elokuvassa mielestäni eniten hahmoiltaan... :D Näyttelijät ja elokuvantekijät ovat kehittyneet selvästi kahden ensimmäisen elokuvan jäljiltä, joten tunnelma on aivan eri (paljon upeampi) kuin kahdessa edeltäjässään. Tykkään muutenkin leffan (kuin myös kirjan) juonesta. Ja Voldemort ei esiinny leffassa kummemmin, haha. ;D Syy miksi KV2 vie voiton AV:lta, on KV2:ssa vallitseva lopun tuntu.
P.S. Hassua, että AV taitaa olla lyhyin leffa (pari minuuttia päälle 2h), mutta silti siinä on kaikki mikä pitääkin!

3. Kuoleman varjelukset, osa 1
KV1 on hyvin erilainen verrattuna muihin leffoihin, sillä siinä ei olla ollenkaan Tylypahkassa, ja se keskittyy selkeästi eniten vain Harryn, Ronin ja Hermionen elämään, mikä tekee siitä mielenkiintoisen. Olen myös salaa romantikko joten kolmikon suhdedraama sopii minulle (vaikka Ron käyttäytyykin ihan hölmösti..:D). Toisaalta leffassa ei tapahdu mitään maatamullistavaa, mutta sekään ei ole elokuvan vika, sillä kirjan alkupuolen mukaanhan siinä mennään. Hyvin on kuitenkin tehty tämä leffa, ottaen huomioon että monet suuret käänteet ovat kuitenkin vasta kakkososassa. Kuitenkin ilman KV ykköstä KV2 olisi läsähtänyt käsiin, joten KV:n jakaminen kahteen leffaan oli neronleimaus, eikä KV2 olisi niin hyvä kuin se on jos KV1 ei olisi olemassa.

4. Liekehtivä pikari
Totta puhuen, en osaa selittää kunnolla miksi minä pidän siitä. Sanotaanko nyt vaikka niin, että se on viihdyttävä. Kolmivelhoturnajaiset ja sen koitokset ovat mielenkiintoisia. Turnajaiset joulutanssiaisineen toivat mukavaa vaihtelua normaaliin kouluelämään. :P Lisäksi hahmot alkavat vaikuttaa enemmän aikuisilta (vaikka ovatkin vasta ~14-vuotiaita D:), mikä on plussaa, sillä en itse ole enää mikään kakara. xD Miinuksena kuitenkin se, että leffa välillä lentää kamalaa tahtia, sillä alku on ohi muutamassa hassussa minuutissa ja esim. 2. ja 3. koetuksen välissä on muistaakseni vain kaksi kohtausta. Päinvastaisesti loppukohtaus tuntuu sitten kamalan pitkältä!

---
Jos leffat pitäisi jakaa kahteen ryhmään haluamallaan tavalla, yllä olevat leffat menisivät parempiin leffoihin ja alla olevat huonompiin. Täytyy myös mainita tähän, että ylemmistä leffoista löytyy alempiin verrattuna enemmän hyvää musiikkia. (Tykkään kuunnella Potter-soundtrackejä, elokuvamusiikki rules!)
---

5. Viisasten kivi
Todella hyvä aloitusleffa kyllä, mutta koska kyseessä vasta menestyselokuvasarjan ensimmäinen leffa, on tyyli vähän hakusessa. Näyttelijät ovat kaikki kamalan pieniä ja siksi vähän kokemattomia. :D Tosin ei sillä sen väliä, en minä 10-vuotiaana olisi osannut näytellä läheskään yhtä hyvin... Hyvän leffasta tekee kuitenkin se, että kaikki taikuuden maailman ilmiöt tulevat uutena. Harry on söpö kun se on vielä niin keltanokka, mutta osoittautuukin hyväksi velhoksi jo elokuvan loppuun mennessä. Ensimmäinen ja toinen elokuva ovat muuten välillä kummallisen oloisia sen takia, että olen katsonut ne ensimmäisen kerran niin pienenä, etten osannut kuin sanan tai pari englantia... Muistan monia repliikkejä ulkoa äänensävyineen! Ja ne kuulostavat nykyään hassuilta, sillä nyt ymmärrän ne oikeasti...

6. Feeniksin kilta
Noh, FK ja PP kuuluvat vähän samaan kastiin... Mietin aluksi että voi itku, nyt meni sitten Kuoleman varjeluksetkin pilalle kun se David Yates ohjaa nekin! Onneksi niin ei käynyt, mutta sen kaksi ekaa leffaa on vähän meh. FK:n suurin ongelma on varmaan se, että kirja on niin pitkä, että sitä on hiukan vaikea änkeä leffaan. Alku on kovin tylsä, tylsintä varmaan koko sarjassa. Juoni on muutenkin vähän diipa daapa, sellasta vaan että ministeriö ottaa ohjat käsiin ja things are all messed up. Inhoan kaikissa elokuvissa sitä, jos hahmo näkee koko ajan ahdistavia painajaisia tms, ja tässä leffassahan Harry sellaisia näkee (vaikka Harry taitaa nähdä niitä aina vähän väliä pitkin sarjaa..). Ärsyttävää. :( Albuksen kaarti on ehkä elokuvan paras juttu. Harryn ja Chon juttu on btw vähän tyhmä leffoissa, kun se on kirjoissa vähän pidemmälle kuitenkin viety ja leffoihin on otettu vain pintaraapaisu mukaan... Se tuntuu kovin irralliselta. :D

7. Puoliverinen prinssi
Pahempi kahdesta pahasta. Edelleen, juoni on vähän diipa daapa. Kun mietin vitos- ja kutosleffoja, ei mieleeni synny mitään yhtenäistä ajatusta juonesta. Tämä leffa tuntuu myös jotenkin kamalan synkältä, synkemmältä kuin kaksi viimeistä leffaa. Harry on muutenkin vähän masentuneen oloinen koko leffassa? Ja mihin jäivät ilmiintymisen ja kaikkoontumisen harjoittelut, olin kovin pettynyt kun hahmot vain yhtäkkiä osasivat ne. :( Plussaa kuitenkin romantiikasta ja Dumbledoren kuolemiskohtauksesta!

8. Salaisuuksien kammio
Tämä on helppo selittää. Ensimmäiseksi, leffan juoni on mielestäni vähiten kiinnostavin. Toiseksi, ensimmäisen leffan jälkeen taikamaailman alkuhuumasta on päästy jo ohi, mutta itse sarjan pääasiaan ei päästä vielä käsiksi, joten leffa tuntuu vähän vain filleriltä. Kolmanneksi, elokuvassa vahvasti esillä olevat uudet henkilöt Dobby, Myrjottava Myrtti, Gilderoy Lockhart sekä Malfoyt eivät kuulu lemppareihini. Salaisuuksien kammio on yksinkertaisesti sanottuna tylsin, sekä kirjoista että leffoista.

Iskipä kamala himo katsoa Liekehtivä pikari, taidanpa viettää vielä pari tuntia sen parissa ennen nukkumaanmenoa... :D >>

// Näin vajaa vuorokausi myöhemmin en enää tiedäkään kumpi on parempi, Feeniksin kilta vai Puoliverinen prinssi... Ne pitäisi ehkä laittaa jaetulle 6. sijalle. :D
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 19, 2014, 02:16:24 kirjoittanut Akai »
"Kautta Merlinin lötköimpien sepaluspöksyjen" - Ron, KV s. 251

Poissa Soul Spirit

 • Silli
 • Vuotislainen
 • Herra merirosvokapteeni-ninja-salamurhaaja Kenway
  • Warrior Cats RPG
 • Pottermore: Silagul
 • Tupa: Korpinkynsi
Ihan ensiksi pahoittelen, ettei tästä viestistä nyt todennäköisesti tule mitään hirveän perusteltua ja pitkää. En oikeastaan edes suuremmin osaa perustella, miksi mikäkin elokuvista on parhausjärjestyksessä juuri sillä paikalla, jolle ne kohta laitan. Yritän jotain lyhyttä selostusta laittaa perään, mutta en takaa varsinkaan mitään uutta aiemmin kommentoineiden viesteihin verrattuna. ;)

1. Azkabanin vanki
Pidän elokuvan juonesta ja tämä on myös kirjana mielestäni paras. Kuitenkin elokuvassa on monta sellaista kohtaa, joissa tekisi mieli sanoa tuottajille, ettei se kyllä ihan noin mennyt kirjassa. Kaikesta huolimatta tällä hetkellä tätä kirjoittaessani sijoitan AV:n ykköseksi. Ken tietää, huomenna voin jo olla toista mieltä ja ajatella, että olisi sittenkin pitänyt laittaa se toisella sijalla oleva ensimmäiselle sijalle. ;D

2. Kuoleman varjelukset (osa 2)
Olen katsonut tämän (oikeastaan harmikseni) vain kahdesti, enkä siksi muista kyseistä elokuvaa aivan tarkasti. Sijoitan tämän silti toiselle sijalle, koska elokuva oli kieltämättä todella hyvä.

3. Kuoleman varjelukset (osa 1)
En osaa perustella sen paremmin kuin yllä olevaa.

4. Liekehtivä pikari
Hyvin toteutettu elokuva, vaikka ei kirjana sijoittuisikaan näin ylös, jos olisin sijoittamassa kirjoja parhausjärjestykseen elokuvien sijaan. Pidän lohikäärmeiden, vedenväen ja Voldemortin paluun animoinnista ja tehosteista.

5. Puoliverinen prinssi
Jostakin syystä en oikein ymmärtänyt elokuvaa katsoessani sen ensimmäisen kerran. Minun piti katsoa se todenmukaisesti sanottuna montakin kertaa ennen kuin tajusin kaiken. Kirjan lukeminen auttoi ymmärtämisessä. Katsoin nimittäin elokuvan ennen kuin luin kirjaa.

6. Salaisuuksien kammio
Ei muuta kommenttia kuin, että tässä on mielestäni joitakin kauhuun viittaavia aineksia. Ihan hyvä sinänsä, mutta jokin tässä elokuvassa saa katsomisen tuntumaan siltä, ettei se ole aivan samaa tyyliä kuin muut sarjan elokuvat.

7. Feeniksin kilta
Sama syy kuin Puoliverisen prinssin kohdalla. Tämä vain piti katsoa vielä useammin ymmärryksen tavoittamiseksi. En myöskään pidä tästä siksi, koska yksi lempihahmoni, Sirius Musta, kuolee tässä elokuvassa.

8. Viisasten kivi
Ensimmäinen sijoittuu viimeiseksi eräästä pilkunviilaussyystä, joka on se, että tehosteet vaikuttavat liian monessa kohtaa liian epäaidoilta ja tietokoneella tehdyiltä. Se häiritsee minua liikaakin ja vie osittain mukanaan nautinnon elokuvan katsomisesta.
The darkness descends on quiet earth,
the night cannot know how much it's worth
Inspiring the shadows with fading
And horizon with ending

Poissa LLK

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
1. Kuoleman varjelukset osa 2
Jotenkin niin synkkä ja ihana päätösosa<3 En osaa sen paremmin perustella kun että tykkäsin todella paljon (jossei oteta sitä harry-voldu kieppumista ilmassa laskuun xD).
2. Azkabanin vanki
Oli aina lempparini ennen kun tuo vika osa tuli. Olen tämän katsonut todella monesti, mutta edelleen on vaan niin hyvä. Tykkään juonesta tosi paljon ja muutenkin leffa on mielestäni tosi hyvin tehty. Paras kohta on se ku Hermione vetää Dracoo lättyy xD Ja Sirius tulee tässä ekan kerra <3
3. Liekehtivä pikari
Tää kuuluis varmaa oikeest loppupäähä kun on nii sekava ja ihanku ois hutasten tehty, mut jotenkin vaan tykkään tästä osasta. Kun on enemmä tyyppei täs ku on kolmivelhoturnajaiset: Fleur, Krum, Cedric.. ja Hermione on jotenki tosi hyvä täs leffas. Ja tykkään tosi paljo siit toisesta koetuksesta mis ne on siel vedenväen kaa.
4. Kuoleman varjelukset osa 1
Mielestäni paljon huonompi kuin 2 osa, mutta kumminkin niin hyvä että tulee neloseksi. Pidän leffan synkkyydestä tosi paljon, mutta jotenkin tässä on paljon sellasia kohtia joissa ei mielestäni tapahdu mitään. Alku ja loppu on tosi hyvii mut keskikohta vähä nääh..
5.Puoliverinen prinssi
Tykkään tästä muuten paljon mutta ärsyttää miten tähä on tungettu kaikkee mitä ei oo kirjoissa. Just se kotikolon palo ja se leffan alku.. ihanku Harry lähtis muka jonku random jästin kaa ulos :D??
6. Feeniksin kilta
Liikaa jätetty kaikkea pois. Ihmetyttää vieläkin että ekahan tästä uumoiltiin 2-osaista ja sitten tehtiinkin vaan 1 osa joka on vielä leffasarjan lyhyin, vaikka kirja on pisin. Ja jotenkin leffassa ärsyttää Cho ja Ruah x)
7. Viisasten kivi
En haluaisi laittaa tätä näin alas, mutta kai se on pakko myöntää että olen jo vähän kyllästynyt ekaan osaan leffana. Näyttelijät on niin nuoria ettei enää pysty samaistumaan henkilöihin :D Vaikka onkin hyvin kirjan mukaan tehty ja vielä hyvin "velhomainen" verrattuna uusimpiin leffoihin..
8. Salaisuuksien kammio
Ei vaan oo ikinä oikeen napannu.. aina ollut mielestäni huonoin kaikista. Ja en tykkää yhtää lockhartist..se on jotenki nii ärsyttävä.

Oli kyllä NIIN vaikea laittaa nää järjestyksee ja en kyllä oo varma että onko ne nyt oikees järjestyksessä, mutta antaa olla. Parhaimmat ja huonoimmat on varmoja mutta keskimmäiset oli tosi vaikee laittaa järjestyksee :D

Poissa Hulvaton Toveri

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
1. Feeniksin kilta - En osaa perustella, yksinkertaisesti tykkään vaan ihan älyttömästi. Erityisesti se salaperäisyyksien osasto kohta on vaan ♥
2. Liekehtivä pikari - Tässä on niin paljon hauskoja kohtia ja elokuva on kivasti tehty.
3. Kuoleman varjelukset osa 2 - Loppuja on vaikea laittaa järjestykseen, mutta tällä hetkellä tuntuu tältä :-)
4. Puoliverinen prinssi - ^^
5. Kuoleman varjelukset osa 1 - ^^
6. Azkabanin vanki - Tästäkin pidän älyttömästi, mutta hahmojen ikä vaikuttaa.
7. Viisasten kivi - Aloittaa sarjan ja tuo muistoja kirjan lukemisen hetkistä. Ihana aloitus ♥
8. Salaisuuksien kammio - Ainut potter-elokuva, jossa on tylsiä hetkiä.

Poissa Chandler Bing

 • Shippaaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • ♥♥♥
 • Tupa: Puuskupuh
1. Salaisuuksien kammio
Jännittävä, jopa hieman pelottava osa. Elokuvana toteutus oli aika hyvä.

2. Azkabanin vanki

3. Viisasten kivi
Mielestäni hyvin toteutettu osa.

4. Kuoleman varjelukset osa 1

5. Kuoleman varjelukset osa 2
Se lopputaistelu oli hirveästi toteutettu, eihän siinä ollut mitään mahtipontista.

6. Puoliverinen prinssi
Keskitytään liikaa Ron/Lavenderiin, eikä jätetty tilaa Voldemortin menneisyyden muistoille. Ja Kotikolon poltto! Siis mitä vattua sanon minä.

7. Feeniksin kilta
Elokuva on aina ollut mielestäni hieman tylsempi kuin toiset.

8. Liehtivä pikari
Rage Dumppis, s.y.l.k.y on unohdettu kokonaan, ym... :( En ole koskaan oikein tykännyt tästä osasta elokuvana yhtä paljon kuin muista.

Hassua sinänsä, että kolme suosikki kirjaani on vikana...
"The one's who love us never really leave us. You can always find them... in ♡here♡" - Sirius

Poissa Muggle

 • Vuotislainen
 • HARRY POTTER IS MY PAST, MY PRESENT AND MY FUTURE
 • Tupa: Luihuinen
1. Salaisuuksien kammio

Elokuva on pelottava ja ihanan nostalginen, ei niin pahasti poikkea kirjaversiosta. Olen varmaan katsonut tämän osan eniten :D Elokuva ei ole niin synkkä, se on hyvin taianomainen! Ärsyttää tietenkin jotkin asiat kuten se, että Ernie Macmillan löytyy vain poistetuista kohtauksista ja se ettei Hermione ollut tässä elokuvassa mukana niin paljon... mutta muuten... ihana teos.

2. Viisasten kivi

Tämäkin on erittäin taianomainen ja nostalginen elokuva, että ihan onnesta voisin itkaista. Kyllä, olen katsonut varmaan ainakin neljä-viisi ensimmäistä elokuvaa ennen kuin olen lukenut yhtäkään kirjaa, joten... ja ensimmäisen ja toisen elokuvan olen katsonut miljoona ja yksi kertaa :) Nämä elokuvat ovat jotenkin todella lähellä sydäntä! NOSTALGISUUS... parasta. Mutta siis... hieno alku elokuvasarjalle ja MUSIIKIT on muuten aika suuri syy, miksi nämä kaksi ovat kärkisijalla! Ne musiikit iskee suoraan sydämeen... ne ovat täydellisyyttä!

3. Azkabanin vanki

Ajankääntäjä-juttu on jännittävä. En tiedä tarkkaa syytä, miksi tämä on "jo" kolmantena... onkohan se osin se nostalgisuus myös? Minun mielestäni kirja on nimittäin kirjoista "huonoin". No mutta, eteenpäin.

4. Liekehtivä pikari

Kolmivelhoturnajaiset ja tanssiaiset on jees. Inhottaa se, että Barty Kyyry Junior (yksi lempihahmoistani) vaikuttaa elokuvassa sellaiselta peruspahikselta, mutta eipä kaikkea saada mahtumaan - taaskaan. S.Y.L.K.Y ei ollut mukana eikä huispauksen maailmanmestaruuskisoja näytetty pitemmälti, se oli huono juttu. Ihan hieno leffa kuitenkin!

5. Kuoleman varjelukset, osa 2

Miinuksena se, että liian lyhyt... kaikki tapahtui aika äkkiä. Ihan upea juu, koska päätösosa, mutta mukana ei ollut muun muassa kunnon paljastusta Dumbledoresta ja tämän perheestä. Loppukohtaus on tosin ihan mahtava, kun vanhemmat Harry ja kumppanit seisovat Tylypahkan pikajunan vierellä ja se ensileffojen ihana theme alkaa soimaan ja... oi sitä nostalgisuutta. Kalkaroksen muistoja olisi saanut enemmänkin näyttää...

6. Feeniksin kilta

Pimento on kamala ja sitä oli elokuvassa liikaa. Luna Lovekiva on tosin ihan mahtava, siis samaten häntä näyttelevä Evanna Lynch, mutta jokin tässä elokuvassa on pielessä. Niin, ja Bellatrix Lestrange/Helena Bonham Carter on mahtava myös. Wow sitä ilotulitusrakettikohtausta ja Voldemortin ja Dumbledoren kaksintaistelua. Olihan tässäkin elokuvassa hetkensä, mutta sijalla 6 tulee olemaan.

7. Kuoleman varjelukset, osa 1

Hieman tylsää, kun tässä ei nähdäkään Tylypahkaa! Ja sekin on tylsää, kun tässä keskitytään lähinnä trioon, monia muita hahmoja ei nähdä... Kuoleman varjelukset kävin elokuvateatterissa katsomassa ja olin samoihin aikoihin kirjaa lukemassa ja sekoitin kirjan ja elokuvan tapahtumia :D Ihmettelin, kun Ron ei huudellut Hermionen nimeä ollessaan vankina Malfoyn kartanossa jne. Pottervahtia ei ollut...

8. Puoliverinen prinssi

Lempparisuosikkini kirjoista on juuri tämä Puoliverinen prinssi, mutta se on elokuvista sitten huonoin. KOTIKOLON PALAMINEN, mitä ihmettä? Ginny ja Harry olivat laimeita yhdessä, ei näytetty kaikkia hienoja muistoja Voldemortista ja hänen äidistään jne. Pidän silti tästäkin elokuvasta.
"You're just as sane as I am" Luna Lovegood