Kirjoittaja Aihe: Nyt kun kaikki Potter-leffat ovat tulleet, laitapas ne paremmuus-järjestykseen -  (Luettu 30765 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Miizhaa

 • Tähtililja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Rohkelikko <33
  • Ja kaikki kirjoittaa mun ystikseen! <3
 • Tupa: Rohkelikko
Okei, eli:

1. Pakko laittaa tähän nyt kyllä Feeniksin kilta, tiedän olevani outo, mutta tällä hetkellä se jotenkin vain tuntui oikealta valinnalta.
2. Azkabanin vanki, kirjana AV on kyllä FK:ta parempi, mutta elokuvana tykkään Feeniksen killasta enemmän. Azkabanin vangissa on kuitenkin se jotain siellä mukana. :)
3. Liekehtivä pikari, jotenkin tässä on sitä jotain, tässä näyttelijät ei enää oo lapsia, vaan teinejä ja kokeneita näyttelijöitä, jotenkin ihana elokuva, tyksin.
4. Tässä vaiheessa tulee varmaan Viisasten kivi, mahtava aloitus kymmenvuotta kestäneelle menestys elokuvasarjalle! Tykkäsin tästäkin, mutta nykyään se ei enää iske muhun niin paljon, kuin ensimmäisellä kerralla.
5. Puoliverinen prinssi, mukavan erilainen Potter, pohdittiin lähinnä perus teinisuhteita sun muita. Sen takia tykkäsin tästä elokuvasta.
6. Kuoleman varjelukset osa 1, tykkäsin! Mutta kuitenkin tästäkin puuttui jotain, joka olisi tehnyt tästä vielä paremman, en tiedä mitä, mutta...
7. Kuoleman varjelukset osa 2, loppu Pottereille. ;( Nyt vasta kunnolla osaan ajatella sitä, ettei Pottereita enää tule ja nyt vasta itken ensimmäistä kertaa, elokuvassa olin ihan hiljaa, kyyneleitä valuttamatta, nauramatta kertaakaan
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
, koska se vaan iski muhun.
8.Salaisuuksien kammio, mä en tiedä miksi, mutta en vaan tykkää tästä ollenkaan, en kirjana, enkä myöskään elokuvana.

 Oikeastaa,n oli aika vaikeaa laittaa nuo jonkinlaiseen järjestykseen, kaikissa on joku hyvä kohta, joku kohta, josta tykkäsin.
Kuolema on mysteeri ja hautaus salaisuus
 Stephen King

Poissa Megia

 • Human Error
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
1.Kuoleman varjelukset 2 - En tiedä johtuuko tämä siitä, että olen nähnyt leffan vain kerran vai tuhannesta muusta syystä, mutta tämä vain kosketti eniten ja on puhtaasti siitä syystä kaikista paras. Mieleen tulee about miljoona asiaa jotka tässäkin leffassa ärsyttää ja ottaa päähän, mutta jotenkin kaikki silti vain toimi. Äärimmäisen loistavia kohtauksia oli niin monta, että leffan puutokset ja muut pohjanoteeraukset (kuiva huumori, voldemortin kuolema, dumbledoren menneisyys) jäivät helposti pois mielestä.

2.Kuoleman varjelukset 1 - Kaksi viimeistä vain olivat parhaat, siitä ei pääse mihinkään. Juoni kulki hyvin ja mitään varsinaisia turhuuksia ei oltu lisäilty, leffa oli sopivan synkkä ja uhkaava eikä hetkeksikään päässyt pitkästymään. Muuta en oikein osaa sanoa, yksinkertaisesti pidin todella paljon.

3.Azkabanin vanki - Azkabanin vanki on minusta aina ollut tarinana jollain tasolla tylsä koska noh, Voldemort. Tuntuu yksinkertaisesti oudolta että "vihollinen" on tällä kertaa joku muu kuin vuosisadan pelätyin pimeydenvelho, mutta toisaalta se taas tuo hyvää vaihtelua. Ristiriitaisia tunteita. Okei asiaan! Tässä kaikki vaan jotenkin toimi. Toteutus oli hyvä, mitään elämää tärkeämpää ei otettu pois tai lisäilty viihdykkeeksi. Hiinokasta en pitänyt ja tulisalaman "ajankohta" pisti kyrpimään, mutta roppakaupalla lisäpisteitä Lupinin ja Siriuksen näyttelijäsuorituksista!

4&5.Salaisuuksien kammio & Viisasten kivi - En osannut laittaa näitä järjestykseen, koska olen aina lukenut nämä kaksi samaan pakettiin. Enemmän lastenleffoja, paljon helpompia ja kevyempiä katsoa kuin seuraavat osat ja kauhu on niin erilaista. Nämä kuitenkin onnistuivat kaikista parhaiten säilyttämään tarinan. Lisäksi on ymmärrettävää, etteivät lapsinäyttelijät vielä kykene aivan päätähuimaaviin suorituksiin (tosin Dan ei ole kehittynyt noista ajoista kuin korkeintaan huonompaan suuntaan). Näitä katsellessa tulee aina hyvä mieli.

6.Puoliverinen prinssi - En tiedä kuuluuko elokuva tämä elokuva mihin väliin, mutta jääkööt nyt toistaiseksi tähän. Teiniromanssit, voi luoja sanon minä! Hyviä kohtauksia oli paljon (hirnyrkin haku, Dumbledoren kuolema, sektumsempra, Kalkaros ylipäätään), mutta kaikki mikä ei ollut hyvää olikin sitten äärettömän huonoa. Oikeasti, minne jäi puoliverisen prinssin tarina? Sen ympärillähän koko helahoidon oli tarkoitus pyöriä! Leffantekijät näkivät ilmeisesti kuitenkin parhaaksi kuvata velhojen teinidraamaa. En tykkää!

7.Feeniksin kilta - Tämä oli yksinkertaisesti tylsä. Ehdin tätä leffaa katsoessani puutua vähintään kolme kertaa ennen puoltaväliä. Ainoat plussat taikaministeriönkohtauksesta, joka toimi todella hyvin. Kuitenkin ennuksen sivuuttaminen onnistui pilaamaan tuonkin kohtauksen. Voldemortin ja Dumbledoren taisto oli upea. Mutta kuten sanoin, muu oli yksinkertaisesti tylsää.

8.Liekehtivä pikari - En tiedä. En vain yksinkertaisesti tykkää tästä yhtään, en kirjana enkä elokuvana. En osaa sanoa mikä leffassa niin mätti, koska suurelta osin se mukaili kirjaa ja varsinaisia huonoja kohtia ei niin paljon ollut. Elokuva oli kuitenkin jollain tapaa väkinnäinen. Tuntuu että se olisi ollut pakko saada tehtyä. En osaa enempää perusteella, minmä vain vihasin tätä.


Tässä tämänhetkiset tunnelmat leffoista. Kolmen kärki oli helppo laittaa, leffat ovat ehdottomasti koko sarjan parhaat. Samoin oli helppo asettaa kaksi viimeistä omille paikoilleen, FK ja LP olivat suoraansanottuja huonoja. Kamalia. Hirveitä. Loput leffat tungin melko sattumanvaraisessa järjestyksessä tuonne väliin, järjestys muuttuu aika pitkälti sen mukaan mitä leffoja olen viimeeksi katsonut.
live hard live your dream.

Poissa unknow

 • lukematon lehti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ErisedElm16162
 • Tupa: Korpinkynsi
On hyvin vaikea laittaa näitä elokuvia järjestykseen. Luettuani kaikkien muiden listaukset en voinut olla miettimättä, miltä omani näyttäisi.

1. Kuoleman varjelukset osa 1 - Elokuvan toteutus on mahtava ja rakastan Alexandre Desplatin sävellyksiä. Elokuvan kuvauspaikat ovat todella kauniita - niin englantilaisia. Tarina on lojaali kirjalle, vaikka siitä onkin jätetty muutamia yksityiskohtia pois. Elokuva on yksinkertaisesti loistava lopun alku.
2. Puoliverinen Prinssi - Moni asia on toteutettu elokuvassa erilailla kuin kirjassa. Silti elokuva on mahtava. Nicholas Hooper toi elokuvaan koko sarjan kauneimmat sävellykset. Pidin siitä, että tämä elokuva on kaikkein todentuntuisin. Tässä keskitytään enemmän itse tarinaan kuin taikomiseen tai fantasiaan.
3. Kuoleman varjelukset osa 2 - Tämä elokuva puotaisi helposti alemmaksi, ellei sen dialogi kohtaukset olisivat niin kauniita. Elokuvasta tehtiin hieman liian sotainen minun makuuni, mutta rakastin takauma-kohtauksia. Toteutus oli loistava. Sävellykset olivat jälleen kerran kauniita. Epilogi kohtauksen toteutus oli juuri sellainen kuin olin aina kuvitellut sen olevan. Kaunis, viaton, ensimmäisen elokuvan sävellys. Sarja sai ansaitsemansa lopun.
4. Azkabanin vanki - Toteutus on todella kaunis. Henkilöt ovat kasvaneet ja mukana on paljon uusia sympaattisia hahmoja. Kaunis ja ehyt tarina.
5. Feeniksin kilta - Elokuva on hyvin lyhyt, mutta olen tyytyväinen sen käsikirjoitukseen. Muutamia kohtauksia jäin kaipaamaan, mutta elokuvan henki on sama kuin kirjoissa ja hahmot nousevat jälleen uusiin ulottuvuuksiin.
6. Liekehtivä pikari - Elokuva on synkempi ja koko sarjan käännekohta. Huumori on viatonta ja tarina yhtenäinen.
7. Viisasten kivi ja Salaisuuksien kammio - Viisasten kivi on koko sarjan aloitus ja se on kauniin viaton. Vuosienkin jälkeen itken vieläkin elokuvan lopussa. Sävellys muistuttaa minua lapsuudesta ja sen ihanuudesta. Elokuva toivottaa katsojan tervetulleeksi tuohon maagiseen maailmaan. Salaisuuksien kammion on tarinana synkempi, mutta ei sekään vielä niin vakavasti otettava - suunnattu hieman nuoremmille katsojille. Kaksi ensimmäistä elokuvaa ovat viimeisenä juuri siksi, että ne tuntuvat nuorempien ikäpolvien elokuvilta, vaikka niiden viattomuuteen onkin silloin tällöin ihanaa palata.
I'm going to do what I want to do. I'm going to be who I really am. I'm going to figure out what that is. -Emma Watson

Poissa Tatti

 • monikirjoinen ilmestys
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Nauru pidentää ikää!
 • Pottermore: RoseKey750
Kuoleman varjelukset osa 2 --- Maailman ehdottomasti paras leffa! :>
Vaikka siitä itkeekin helposti yli puolet ja se kuvaakin suureksi osaksi sotaa, silti aivan ykkönen ja paras. Se tunnelma ja varsinkin loppu, aivan mahtava, vaikka erilainen kuin kirjassa. ♥

Kuoleman varjelukset osa 1 --- Erikoisella tavalla todella ihastuttava, vaikka onkin suurimmaksi osaksi matkustelua ja vaeltelua. Ihana.♥

Puoliverinen prinssi --- Viimeinen vuosi Tylypahkassa on jännä, mutta "kodikas" verrattuna seuraaviin elokuviin. Ja huumoria on tarpeeksi. :)

Azkabanin vanki --- Melko lyhyt Potter-leffa, mutta todella hienosti tehty.
Ankeuttajat on aika muuten aika jännoä hyypiöitä. Ja Sirius on aina yhtä ihku. (;

Salaisuuksien kammio --- Ensimmäinen näkemäni Potter-leffa. Ihanan pitkä ja tunnelma on jotenkin samaistuttava. Basiliski on kiva. :p

Viisasten kivi --- Pienet Harry, Ron ja Hermione ovat niin suloisia.. :>
Mut en mä tiedä, ei toi vaan oo niin hyvä.

Feenkisin kilta Lyhyin Potter-leffa (vai oliko, jookai..) ja myös mielestäni huonoin, vaikka kirja onkin toiseksi paras. Jotenkin se on vain pelkkää Harryn unta ja muuta sellaista. Mutta en voi huonoksikaan sanoa, Pimentohan on niin hauska. :D

Tatti
"Aah, niinpä tietysti", Ron sanoi ja läimäytti otsaansa, "Unohdin, että me jahdataan Voldemortia kirjastoautolla." :)

Poissa nonparelli

 • yltiöromantikko
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Why so serious?
  • pikkukaupungin tyttö
 • Pottermore: QueenHeart84
 • Tupa: Korpinkynsi
1. Kuoleman Varjelukset, part 1&2
2. Azkabanin vanki
3. Viisasten kivi
4. Puoliverinen prinssi
5. Liekehtivä pikari
6. Feeniksin kilta
7. Salaisuuksien kammio

Aika vaikeeta tää oli, mutta ykkössijalle ei ollut epäilystäkään! KV 1&2 on vaan niin huippuhyviä! Ja jos noista valitsisin, niin kyllä se kakkososa on parempi. Surullinen, huikea ja vaan niin mahtava! Harmi kun joitain hyviä kohtia piti jättää pois tai supistaa, ja ne Lilyn silmät oli kyllä mullekkin aika pettymys... Muuten KV 2 on kyllä ehdottomasti paras HP-leffa! :)
"Brilliant! It's Potions last thing on Friday! Snape won't have the time to poison us all!"

Poissa Yuu

 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
1. Viisasten kivi - Näyttelijät eivät ehkä kaikki ole kauhean kokeneita, mutta se taianomaisuus, tunnelma. Uskollisuus kirjoja kohtaan on kanssa myöhempiä osia suurempi. Lapsinäyttelijät ovat vaan ihania, kauhean nostalginen elokuva myös. En ikinä kyllästy.
2. Salaisuuksien kammio - Mielestäni tämä vain on onnistunut hyvin. Se on kakkonen, jotenkin kauhean samantuntuinen kirjan kanssa.
3. Kuoleman Varjelukset Osa 1 - Huimasti parantuneet näyttelijäsuoritukset, toteutus, efektit... Ihmeen uskollinen kirjallekin.
4. Liekehtivä pikari - En nyt sanoisi että mikään mahtava tämä enää on, mutta oikeasti yllättävän hyvin tiivistetty kun miettii kirjan sisältöä. Dobby olisi kuulunut mukaan, mutta ainakin juonessa pysyy mukana.
5. Kuoleman Varjelukset Osa 2 - Odotin tätä kuin kuuta nousevaa, ja odotin niin paljon. Petyin. Melkein kaikki lempikohtaukseni oli jätetty pois, ja esim. Dumbledoren hahmosta jäi vain elokuvien katsojille hirveä kuva. Mutta jollain tasolla pidän silti.
6. Puoliverinen prinssi - Tykkään, mutta en. Juonesta jätetty liikaa pois, näyttelijäsuoritus kehnoa.. En vain pidä. Dumbledoren kuolema pilattiin ;__;
7. Azkabanin Vanki - Inhoan tämän elokuvan näyttelysuorituksia. David ei vaan sovi Lupiniksi saati sitten Gary Siriukseksi. Uusi Dumbledore, kahden edellisen elokuvan tunnelma siitä että "se on Harry Potter" poissa (enkä tarkoita synkkyyttä). Kelmejä ei selitetty tarpeeksi.
8. Feeniksin kilta - Huoh, tämä on vaan niin fail. Liian tylsä, sekava, juonta ei selitetä, joidenkin näyttelijöiden suoritukset... Ei vaan iske sitten millään.

Adessa

 • Ankeuttaja
1.Kuoleman varjelukset osa 2 -Jännittävä, koskettava ja mahtava leffa!!! Erityisesti pidin severuksen muistoista, sekä metsä, salaisuuksien kammio kohtauksista.
2.Kuoleman varjelukset osa 1 - Hyvä ja mukaansatempaava juoni. Toimiva kokonaisuus! Lempparikohtiani ovat häät, taikaministeriö ja malfoyn kartano.
3.Viisasten kivi - Näyttelijät suloisia ja ihania! Paras tunnelma kaikista leffoista.
4.Salaisuuksien kammio -Mielenkiintoinen juoni. Ihana Dobby<3
5.Puoliverinen prinssi -Hieman hidastempoinen, mutta pidän silti! Kiva kun Draco on suuremmassa osassa tässä elokuvassa.
6.Feeniksin kilta - Vähän tylsä. Pidän kuitenkin albuksen kaartista ja taikaministeriö kohdasta.
7.Azkabanin vanki - Pidän siriuksesta ja Lupinista. Ihan kiva leffa, mutta siihen se jääkin.
8.Liekehtivä pikari - Aikaisemmin pidin tästä valtavasti. Liian synkkä!

Poissa Dewie

 • Vuotislainen
 • Pottermore: HazelNight86
 • Tupa: Puuskupuh
Argh, pahan heitit!

1. Kuoleman varjelukset part 2 - okei, paljon juttuja jätetty pois, mutta kokonaisuutena toimiva. Näyttävä visuaalisesti ja näyttelijäsuorituksellisesti. Ja Severus, oikeasti, miiii <3
2. Kuoleman varjelukset part 1 - jännittävä, odottava tunnelma.
3. Azkabanin vanki - lempikirja ja lempileffa. piste.
4. Puoliverinen prinssi - paljon tapahtumia eikä kaikki pyöri Harryn ympärillä, vaan kerrotaan myös Dracon tarinaa
5. Viisasten kivi - olisin halunnut sijoittaa tämän ylemmäs mutta se ei mahtunut. Tunnelma on niin taianomainen, satumainen, kaikki on uutta ja viatonta ja Dumppis on vanha, hurmaava taikurisetä
6. Feeniksin kilta - muuten ihan kiva, mutta oliko Harrysta pakko tehdä sellainen angstipallero!? Pimento sentään pelasti osittain
7. Liekehtivä pikari - eäääh...Volden paluu oli hieno, mutta kaikki muu on vähän kummaa, plus et inhoan Danielin tukkaa ko. leffassa
8. Salaisuuksien kammio - en ole oikein missään vaiheessa lämmennyt SK-leffalle. En tiedä mikä siinä loppujen lopuksi mättää...jotenkin se vaan...on... :D
Olen esihistoriallinen käärme joka ulvoo ja murisee! -Pikku Myy-

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Tarkastelen teidän muiden viestejä myöhemmin. Ennen kuin listaan haluan miettiä miksi teen mitä teen. Itse kai mittaan sitä miten hyvin pääsen sisälle maailmaan ja kuinka todelta se tuntuu, enkä suorituksia tai muuta sellaista. Aika viattomasti teen listaukseni.

1. Viisasten kivi. Ei siinä muuta mahdollisuutta ollut. Taikamaailma on juuri oikeanlainen ja kaikki on niin jännittävää ja kaunista. Tässä ekassa ovat alkuperäiset näyttelijät ja alkuperäinen maailma. Velhomaailma rauhallisena sotien välillä. Maailma joka silloin joskus kutsui minut mukaansa. Tämä on kaikkien Potter leffojen emä, joten toki nostan sille hattua.

2. Kuoleman varjelukset osa 1. Tässä elokuvassa oli vain jotakin erikoista mikä jätti syvän merkin sydämeeni. Mahtavaa, kaunista, surullista ja aitoa. Todellakin erityinen elokuva. Mikään ei ole helppoa vaan hankalaa, mutta silti on toivoa. TSHmaisen kaunis, upea ja elähdyttävä. Erilaista elämää, joten arvostin kovasti tätä elokuvaa. Mielestäni tämä on mielenkiintoinen valinta tähän sijalle Viisasten kiven jälkeen. Mutta rehellinen olen tämän tähän laittaessani.

3. Feeniksin kilta. Tietyiltä osin tämä oli huonompi kuin monet vielä kirjaamattomat leffat, mutta tässä oli myös vahvasti sellaisia teemoja joista minä pidin joten muuta mahdollisuutta ei ollut. Pimeyden lordia ja käärmettä oli juuri sopivasti. Samaten Harryn kohtalo alkaa raottua meille vähäpätöisille. Näiltä osin liian kaunis elokuva alemmille sijoille.

4. Salaisuuksien kammio. Kaunis pääsiäisleffa. Pidän uusista käänteistä ja koulun käytävistä. Gilderoy Lockhart oli myös mahtava vitsiniekka ja kolmikkomme välit olivat kauniisti punotut tätä elokuvaa varten. Salaperäinen päiväkirja ja basiliski kruunaavat tunnelman, ja vaikka tietyiltä osin tämä onkin surullinen leffa, niin iloa ja toveruutta löytyy myös kaunis määrä.

5. Puoliverinen prinssi ja Liekehtivä Pikari jaetulla sijalla. Kummatkin hienoja leffoja, jotka eivät kuitenkaan sen suurempia aiheita sisältäneet. Eivät huonompia kuin muut, mutta eivät myöskään ehkä minulle niin läheisiä leffoja, vaikka niistä pidänkin. Liekehtivä Pikari on upeasti rakennettu ja Puoliverisen prinssin tarinat ovat hyvin kauniita ja hymyilyttäviä.

Sijoittamaton Kuoleman Varjelukset Osa 2. En oikein osaa sanoa siitä mitään, kun se niin selvästi oli eritavalla jatko Osalle 1 kuin mikään muu leffa on toiselleen ollut. Kaunis, jännittävä ja ihana ja pökerryttävä, mutta sen asemaa en silti osaa sanoa. Mielenkiintoinen kaiken kaikkiaan.

Poissa velhokarkki

 • Yksi Weasleyn serkuista
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LumosMoon200
 • Tupa: Rohkelikko
1. Kuoleman Varjelukset Osa 2 - Se alku on jo ihan tyrmistyttävän upea... Kalkaros seisoo siellä korkeella ja katsoo, kun oppilaat astelee kouluun. Ja kaikki on muuttunut. Ja kaikki muukin siinä leffassa on vaan niin... Täydellistä suoraansanottuna.

 Ja loppuja en osaa laittaa listaan. Mutta tällä hetkellä KVosa2 on kyllä mykistyttävin kaikista elokuvista. Ei siksi, että se on uusin, vaan siksi, että sen musiikki, näyttelijöiden suoritukset, tapahtumat ja kaikki muu vain menee täydellisesti yksyhteen. Kahteen kertaan olen sen nähnyt ja kummallakin kerralla tuli semmoinen olo, että "Ei voi olla totta, onks tää Harry Potter-elokuva?". Erottuu niin hyvin edukseen muista elokuvista.
"Miksi kukaan muka tahtoo juhlia kuolinpäiväänsä?" ihmetteli Ron, joka teki taikajuomien kotiläksyjä ja oli pahalla päällä. "Kuulostaa kuolettavan masentavalta, jos saan sanoa."

chiuu

 • Ankeuttaja
Eli listaa:
1. Kuoleman varjelukset osa 2 (Kalkaroksen se muisto on aevan ihana!!)
2. Viisasten kivi (Kaikki on Harrylle sellasta uutta ja ihmeellistä niin wow)
3. Azkabanin vanki
4. Feeniksin kilta
5. Kuoleman varjelukset osa 1
6. Puoliverinen prinssi (Hurmaava kalkaros!)
7. Liekehtivä pikari (Elokuvassa keskittyy aika paljon siihe kolmivelhoturnajaiseen)
8. Salaisuuksien kammio (Tää ei oo koskaa iskeny kirjana eikä elokuvana niin hyvin ku nuo muut)

Poissa Zenzibar

 • Pelastaja katsoi profiiliaan ja läikytti teetä pöydälle
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • kesäinen-eskapisti-merirosvo-jedi-söpö-skotti
  • Home sweet home
 • Pottermore: BloodNight6399
 • Tupa: Mary Sue
AURORIHUOM!

Muistakaas, että pelkkä listaus ei synnytä keskustelua, eikä sitä katsota Vuotiksessa hyvällä! Jotain perusteluja kehiin, vaikka edes parhaimmasta ja huonoimmasta listan kyytipojaksi, pelkkää listaustopicia ei Vuotiksessa suvaita. Osa on osannut hienosti perustella, mutta vielä noita pelkkiä listoja näkyy. *naputtaa taikasauvalla pöytään*

Perustelkaa viestinne ja pääsette sitten asiallisesti keskustelemaan siitä miksi juuri se elokuva? Niin kaikilla on parempi mieli, eikös juu? :)

Zenzibar,
aurori

Jatkakaa!
"You're only given a little spark of madness. You mustn't lose it." -Robin Williams

Poissa Sheridan

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SkyHazel4429
 • Tupa: Korpinkynsi
1. Puoliverinen prinssi. Tiedän, tiedän, outoahan tämä on... Minusta tämä oli kuitenkin mielenkiintoisin elokuva, tietenkin kun tuli enemmän teinidraamaa mukaan :D Mutta koko elokuvasarjan lempikohtaukseni löytyvät tästä elokuvasta, toisin sanoen kaikki ne, joissa Dracoa surettaa. Lisäksi Ronin, Lavenderin ja Hermionen kolmiodraamaa oli erityisen hauska katsoa. Mutta koska tässä on Ginny, voisin laskea tämän viimeiseksi... Mutta en voi. Lähes kaikesta muusta pidin paitsi kyseisestä ärsyttävästäpunapääweasleyginnystä.

2. Kuoleman varjelukset, osa 1. Onneksi tämä ei ollut pelkkää "hahaa, taistelu! Karkotaseet"- juttua. Tässä oli oikeastaan kaikkea muuta, onneksi, sillä kakkososa on ainoa minkä taistelukohtauksista oikeasti pidin. Sopivassa mittakaavassa huumoria, draamaa, kissatappeluja ja suuria tunteita. Loppu oli hieman pettymys, sillä minuutit ennen Voldemortin tuloa olivat, no, huonoja. Nauratti kyllä tämän ilmestymisen jälkeen kun jossain lehdissä hehkutettiin Harryn ja Hermionen suhteen edistymistä, jotain hupia siitä tanssiesityksestäkin! Hirnyrkkikohtaus oli mielestäni hyvä, kävi tosin Ronia sääliksi, mutta ylitti odotukseni. Mutta tässä elokuvassa ei ole angstaavaa Dracoa, joten hävisi täpärästi tämän taiston.

3. Liekehtivä pikari. Ennen vihasinvihasinvihasin tätä elokuvaa, mutta nykyään se on kolmantena, hehe. Tai sitten muut elokuvat ovat vain menettäneet loistonsa, ei tietoa. Hienosti tehty elokuva ja uudet hahmot mielenkiintoisia ja persoonallisia - paitsi Cho, joka on minun silmissäni kuin ujompi Ginny ja täten mielettömän ärsyttävä. Vaikka kohtauksia oli paljon muuteltu tai jätelty pois, juoni pysyi silti kasassa. Team Cedric!

4. Feeniksin kilta. Kirja oli minusta kirjoista ehkäpä huonoin, liian pitkä eikä mahdu koululaukkuun ;) Vitsi vitsi - melkein. Tässäkin on uusia hahmoja, hekin vastasivat melko lailla mielikuvaani minkä kirjoista saa, tosin Pimento liian tavallisen näköinen. Ja Tonks ei ole niin kömpelö. No eivät he ole ehkä ihan mielikuvani vastaisia, mutta enemmän kuin päähenkilökolmikko kuitenkin. Jostain syystä Harry on tässä poikkeuksellisen ärsyttävä, mistäköhän johtuu? Tosin kirjoissa hän on vielä pahempi, onneksi elokuvantekijät olivat niin fiksuja. Kuitenkin, minusta tämäkin hoidettiin melko hienosti kun miettii, kuinka erilainen tämä on kirjaan. Marietan puuttuminenkaan ei haittaa juonen kannalta ja niin edelleen. Lisäksi Kelmi- kohdat olivat vaisuja. Tosin ministeriön tapahtumat oltiin typistetty aivan liian pieneksi, olisivat poistaneet vaikka Chon hahmon saadakseen aikaa tälle! Anteeksi taas. Siksi loppu oli hieman tylsä, se missä Dumledore panee ranttaliksi ja Voldu pakenee häntä jalkojen välissä.

5. Kuoleman varjelukset, osa 2. Tämä pääsi tänne lähinnä hienojen kohtauksien takia. Sinänsä tässä ei olisi ollut mitään mielenkiintoista, etenkin jos ne olisivat olleet samaa tasoa kuin ensimmäisessä elokuvassa, mutta ne ovat yksinkertaisesti upeita! Tässä tuli vuodatettua enemmän kyyneleitä kuin aikaisemmissa leffoissa yhteensä, tai ainakin melkein. Joten ainakin tekijät tekivät elokuvan joka saa meikälaisen herkistelemään, mikä ei ole erikoista, mutta tämä puuttui muista elokuvista. Erityisesti jäin kaipaamaan alkuperäistä Ronin ja Hermionen suutelukohtausta, missä on myös vaivautunut Harry, sillä se kohta sattui olemaan omasta mielestäni hulvaton! Epilogi oli minusta parempi kuin kirjoissa, sain loppuelämäkseni hupia näyttelijöiden maskeerauksista... Lasten näyttelijävalinnat eivät vastanneet yhtään omia mielikuviani, mutta James oli silti ihan mielettömän söpö! Mutta kuitenkin, toivoin silti Harryn osoittavan edes pientä huomioita muillekin kuin Albukselle. Erityisesti odotin Dracon päännyökkäystä, sillä tuntuu julmalta, että viimeinen asia mitä elokuvassa Dracosta nähdään on pakoonpötkiminen vailla kiitosta. Mutta koko elokuva oli todella hieno, ei yhtä hauska kuin muut tai juonellisesti paras, mutta todellakin upein.

6. Azkabanin vanki. Tiedän että tämä on monien mielestä paras elokuva ja niin edelleen, mutta itse en tästä kauheasti pidä. Meinaan aina nukahtaa siitä ajankääntökohdasta eteenpäin - siihen asti kyllä ihan hyvä. Aina täysikuukohdasta alkaen tekisi mieli kelata loppukohtaukseen, mutta sisulla jatketaan eteenpäin! Totta, tämä oli synkkä ja ehdottomasti parempi kuin kaksi ensimmäistä, sillä jos tämäkin olisi "hyppelihei ollaan onnellisia!"- tyyppiä, tuskin kukaan tätä katsoisi. Ehdotonta miinusta Siriuksesta ja Remuksesta, eivät olleet mielestäni kovinkaan hyvät valinnat. Mutta Alan Rickman pelastaa tilanteen ;) Ainakin osittain, plussaa tuo. Kuten myös kaikkiin muihin, heh.

7. Viisasten kivi. Mietin, laitanko tämän vai seuraavan elokuvan huonoimmaksi, tämä on ehkä hitusen parempi. Tai ainakin tässä on sitä nostalgiaa, ensimmäinen elokuva ja niin edelleen. Tämä oli myös ensimmäinen ja ainoa elokuva jossa Harry on symppis! Elokuvan tunnelmaan kuitenkin sopii aikaisemmin mainitsemani "hyppelihei ollaan onnellisia!"- fiilis, sillä kaikki on Harrylle niin uutta ja ihmeellistä ja niin edelleen. Hahmot ovat yllättävän onnistuneita ja aika tarkasti kirjojen kuvausten mukaisia, Harryn ulkonäköä ja muita tällaisia lukuunottamatta, mutta luonteet kyllä.

8. Salaisuuksien kammio. Anteeksi. Tämäkin on tunnelmaltaan aika samanlainen kuin Viisasten kivi, mutta tässä se uutuudenviehätys on jo jotenkin kadonnut. Mitään hirveän erikoista ei tässä tapahdu, ainoa muistettava kohta oli Ronin ilme hämähäkit nähdessä. Tätä ei jaksa oikeastaan edes katsoa, melko tylsä teos itse asiassa. Jos totta puhutaan, en keksi tästä edes mitään sanottavaa.

Poissa suklaapatukka

 • Vuotislainen
1. Kuoleman varjelukset, osa 2. Yksi harvoista leffoista joka sai itkemään (ainoa Potter). Oli vähän lyhyt mutta Kalkaros-kohtaukset olivat ihania :) Upea leffa.
2. Puoliverinen prinssi. Draama, Kuhnusarvio, kaikki tässä leffassa :D
3. Kuoleman varjelukset, osa 1. Toiminta, toiminta ja toiminta. Ainoa perusteluni. Ei kuitenkaan pelkkää tappeluita.
Jaettu 4. Azkabanin vanki ja Feeniksin kilta. En osannut päättää kumpi parempi joten jaettu neljäs sija. Molemmissa tulee paljon uutta tietoa.
5. Viisasten kivi. Kaikki niin uutta, ihmeellistä, tuntematonta! Ei kuitenkaan kauhean erityisemmin pistänyt esiin muista Pottereista. 
6. Salaisuuksien kammio. Siis.. en tiedä mutta, joo. Hienosti toteutettu leffa, myönnän...
7. Liekehtivä pikari. Valitettavasti leffa ei sykäyttänyt, vaikka oli toimintaa jne. Ei minun mieleenpainuva.

Poissa Dragon

 • Niddhogin perijätär
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Paper is dead without words
  • Enkelikolibrin maailma
 • Pottermore: SpellMoon178
 • Tupa: Luihuinen
1. Kuoleman varjelukset osa 2 - Toi ehdottomasti eniten tunteita pintaan. (tosin asiaan varmaan osin vaikutti sekin, että se oli viimeinen koko Potter-sarjasta, niin senkin takia kyllä se itku taisi tulla) Sitä kohtaa tosin jäin kaipaamaan, kun Harry on Korpinkynnen oleskeluhuoneessa, Lunan, McGarmiwan ja Carrowien kanssa. McGarmiwaa olisi muutenkin voinut näyttää enemmän, sekin kohta hänsetä olisi voitu näyttää, kun hän käskee Voron etsiä Riesun käsiinsä. Musiikki elokuvassa oli... Sanoinkuvaamattoman upeaa sopii varmaankin parhaiten. Kokonaisuutena ehdottomasti omassa mielessäni paras. Onneksi elokuvaan oli sentään otettu "EI MINUN TYTÄRTÄNI, SENKIN NARTTU!" -kohta. ;D

2. Viisasten kivi - (hassua sinänsä, kaksi parasta ovat ensimmäinen ja viimeinen :) ) Kaikki on uutta ja ihmeellistä, kylläkin olisin kaivannut alkuun sen koko kirjasarjan ensimmäisen luvun melkein kokonaisuudessaan. (vai oliko se kaksi lukua? No siihen asti kuitenkin kun kerrotaan kaikkien nostaneen lasinsa "Pojalle joka elää".) Huono juttu on sinänsä vaan se, kun elokuvan on jo nähnyt niin maan miljoona kertaa, että.

3. Azkabanin vanki - Remus ja Sirius :) Yhdet lempihahmoistani, ja heitä näytetään paljon. En tiedä miksi juuri tämä elokuva on minulle erityinen...? Tässä vain on sitä jotain.

4. Liekehtivä pikari - Tanssiaiset<3  Ehdottomasti koko elokuvan yksi parhaimmista kohdista on se, kun McGarmiwa opettaa Ronia tanssimaan ;D Tämä olisi muuten tullut vasta jonnekkin loppupäähän, mutta varmaan tässä osui tuo samanikäisyys (tällä hetkellä) päähenkilöiden kanssa.

5. Kuoleman varjelukset osa 1 - Ihan hyvä elokuva, ei siinä mitään, mutta odotukseni olivat jotain taivasta hipovaa, siksi vasta viides sija.

6. Feeniksin kilta - Tämä on jotenkin.. ei tylsä, mutta kuitenkin joku sen tyylinen. Toisaalta, Siriuksen kuolema vaikuttaa asiaan.

7. Puoliverinen prinssi - Mietin laittaisinko tämän viimeiseksi, mutta en kuitenkaan laita. Tässä sentään näytetään Dracoa enemmän. (ei hahmo, vaan Tom<3) Tämäkin oli mielestäni tylsä. Alkuun olisin niin toivonut sitä kohtaa, jossa sille pääministerille puhuu se taulun henkilö. (anteeksi, kun en muista nyt tarkemmin, mutta se ihan alku kuitenkin).

8. Salaisuuksien kammio - Tylsä. Komppaan Sheirdania täysin.
// Tämmönen rinsessamainen ja yltiö romanttinen, mutta samalla rämäpää
// And there forever remains that change from G to E minor

Poissa Isetom

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • Livejournal
 • Tupa: Korpinkynsi
1. Harry Potter ja kuoleman varjelukset osa 2

Ensimmäisen osan nähtyäni ajattelin että on vaikeaa pistää sitä paremmaksi, mutta kyllähän siinä niin kuitenkin kävi. Oli hyvä että kaikki edellisessä elokuvissa auki jääneet jutut paikattiin viimeisessä osassa ja niillekin, jotka eivät kirjoja ole lukeneet, tuli selväksi mistä on koko ajan ollut kyse. Tietenkin koko elokuvasarjasta puuttuu paljon tärkeitäkin asioita, mutta jos ei ole kirjoja lukenut, ei niitä osaa kaivata. Eri asia sitten niiden kohdalla, jotka ovat lukeneet kirjat, mutta minua ei esimerkiksi Dumbledoren menneisyyden vaiheista kertomatta jättäminen haitannut kovinkaan paljon, koska elokuva oli siitäkin huolimatta sujuva ja viihdyttävä. Taistelukohtaukset, joita oli paljon, olivat upeaa katsottavaa ja juuri sen takia tämä onkin suosikkini. Myös huumoria ja koskettavia kohtia löytyi sopivassa määrin. Ensimmäinen Potter-elokuva jossa melkein jopa itkin.

2. Harry Potter ja kuoleman varjelukset osa 1

Ainakin minun mielestäni kaksi viimeistä elokuvaa ovat periaatteessa yksi ja sama pitkä elokuva, joka on vain jaettu kahteen osaan, vaikka kokoajan puhutaankin seitsemännestä elokuvasta ja kahdeksannesta elokuvasta erikseen. Tämän vuoksi ajattelen näitä kahta viimeistä elokuvaa kokonaisuutena ja sen vuoksi laitan ensimmäisen osan listallani toiseksi, koska yhdessä nämä elokuvat muodostivat parhaimman Potter-elokuvan mitä on tehty (kakkososa kuitenkin oli hieman viihdyttävämpi). Valitettavasti ensimmäisen ja toisen elokuvan tunnelmaa ei saatu takaisin, johtuen suurilta osin varmaankin musiikista (vaikka Alexandre Desplat'n musiikki on myös loistavaa), joten mikään Harry Potter-elokuva ei saisi minulta viittä luutaa, vaikkakin kaikki ovat viihdyttäviä.

3. Harry Potter ja salaisuuksien kammio

Pienen harkinnan jälkeen päätin sittenkin laittaa SK:n Viisasten kiven edelle. Daniel Radcliffen, Emma Watsonin ja Rupert Grintin näytteleminen oli SK:ssa parempaa kuin Viisasten kivessä, itseasiassa se oli melkeinpä parempaa kuin missään muussa elokuvassa, johtuen ehkä siitä että he olivat tässä vaiheessa vielä niin pieniä ja sen vuoksi Daniel Radcliffenkaan näytteleminen ei ollut niin kamalaa katsottavaa kuin se jossain vaiheessa tuli olemaan (krhmitkukohtaustylyahossakrhm). Olisin ollut ikionnellinen jos Chris Columbus olisi säilynyt ohjaajana, John Williams säveltäjänä ja Richard Harris Dumbledorena koko sarjan ajan. Elokuvasarja olisi silloin tuntunut paljon yhtenäisemmältä, sillä nyt sen pystyy helposti jakamaan osiin (VK ja SK, AV, LP, FK, PP ja KV) ja veikkaisinpa että juuri se mainitsemani tunnelma mikä kahdessa ensimmäisessä elokuvassa on, olisi saanut aikaan paljon enemmän taianomaisuutta seuraavissa osissa. Musiikki jälleen suurena tekijänä, vaikka kolmannessa olikin vielä John Williams, mutta tunnelma muuttui. Kaikesta huolimatta Salaisuuksien kammio on mielestäni yksi synkimmistä Potter-leffoista, mutta se ei vaikuta kuitenkaan sen paremmuuteen.

4. Harry Potter ja viisasten kivi

Viihdyttävä elokuva, enemmän lastenelokuvatyyppinen ja hyvin taianomainen. Olen katsonut ties miten monta kertaa, mutta viihdyttävyys säilyy kunhan muistaa pitää pidemmän tauon katselukertojen välissä. Eroaa siinä SK:sta, että VK:ta katsellessa tietää varmasti mitä seuraavaksi tapahtuu, SK:ssa tulee jopa yllätyksiä (olenkohan katsonut VK:ta vähän useammin?). Melkein yhtä hyvä kuin "Salaisuuksien kammio", mutta vain melkein. Näyttelijävalinnat olivat kohdallaan, esimerkkinä: ajattelen aina Lipetitistä puhuttaessa sitä ensimmäistä, valkohiuksista Lipetitiä.


5. Harry Potter ja puoliverinen prinssi

En ole ikinä osannut sijoittaa tätä elokuvaa kovinkaan hyvin. Jotenkin se ansaitsisi korkeamman sijoituksen, mutta se ei valitettavasti kuitenkaan yllä VK:n, SK:n ja KV1:n ja -2:n tasolle. Pidän PP:stä kovasti. Dumbledoren hautajaisten puuttuminen aiheutti pienen miinuksen ja se yksi poistettu kohtaus (katsokaa Youtubesta, se missä kuoro laulaa ja McGarmiwa komentaa oppilaat sisätiloihin) olisi antanut ison plussan, en ymmärrä miksi sitä ei laitettu elokuvaan. Kirjana huippuhyvä, elokuvana myös oikein hyvä.

6. Harry Potter ja Azkabanin vanki

Aivan erilainen kuin kaksi edellistä ja vaikka muutos on hurja, se ei kaikissa tapauksissa ole huono. En pitänyt jästivaatteiden käytöstä koulualueella tai Tylypahkan pihapiirin muuttamisesta niin radikaalisti (vaikkakin siihen tottui), mutta pidin elokuvasta muuten. Michael Gamboniin Dumbledorena oli myös totuteltava, aluksi hän vaikutti melkeinpä vihaiselta, mutta viimeisessä elokuvassa King's Cross-kohtauksessa hän oli niin dumbledoremainen kuin voi olla, joten häneenkin tottui. Muistaakseni Azkabanin vangissa on aika paljon hauskoja kohtauksia, joissa jopa nauran ääneen. En niin usein nimittäin Pottereita katsellessa naureskele, mutta tässä elokuvassa taisin nauraa tavallista useammin.


7. Harry Potter ja Feeniksin kilta

Näiden kahden "huonoimman" elokuvan sijoitus vaihtelee kuin vuodenajat, mutta päätinpä tällä kertaa laittaa FK:n edelle. Luen kirjaa parhaillaan ja vaikka kirja on niin hirveän pitkä, niin elokuva on siihen nähden lyhyt. Tämän elokuvan pitkä miiiiinus on ehdottomasti kohtausten liika karsiminen ja muuttaminen. Onneksi Luna Lovekiva ja Dumbledoren ja Voldemortin välinen kaksintaistelu lopussa pelastavat tämän elokuvan (väliaikaisesti) viimeiseltä sijalta. En ole katsonut tätä piiiiiitkään aikaan, joten en ehkä ole parhaimmassa asemassa arvostelemaan. En itseasiassa suoraan sanottuna muista tästä elokuvasta paljon mitään, mutta muistan esimerkiksi sen että taistelukohtaus Salaperäisyyksien osastolla oli aika kökkö. Pimennon näyttelijän muistan myös, hän oli roolissaan hyvä, mutta edelleen kun luen kirjaa niin ajattelen aina Pimentona sitä kansikuvan liioitellun rumaa, kamalaa rupikonnaa. Yllättävää kyllä, sillä yleensä elokuvien näyttelijät syöpyvät mieleeni hahmojen varsinaisina ulkomuotoina.

8. Harry Potter ja liekehtivä pikari

Mielestäni Harryn ja Ronin (tai Fredin ja Georgen) hiuksia ei olisi pitänyt sallia niin pitkinä. Karmean näköiset letit. Tässä elokuvassa hiusten lisäksi miinusta aiheuttaa edelleen, niin kuin FK:ssakin, kohtausten poistaminen / muuttaminen ja tässä tapauksessa myös juonen epätasainen kulku. Alussa ei Likusteritietä vaan suoraan Kotikoloon -> Huispauksen MM -> äkkiä lyhyt kohtaus junassa -> Beauxbatons ja Durmstrang saapuvat Tylypahkaan. Hehän saapuivat vasta lokakuun viimeisenä toiseksi viimeisenä päivänä! Loppua kohden elokuva onneksi parani, mutta kyllä tämä valitettavasti ehkä jää viimeisellä sijalle Potter-elokuvien joukossa.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 09, 2012, 19:44:27 kirjoittanut Isetom »

Poissa Ladyelisabet

 • Potteriksi myös kutsutaan
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Tämäpä vaikea haaste.. Yritetään. Valintaan vaikuttaa paitsi omat hahmomieltymykset niin myös leffan tekninen toteutus. Melkein voisi tehdä kaksi listaa - hyvin tehdyt leffat vs. omat lempparit, mutta mennään omien lempparien mukaan. Myöskin leffojen aikuisille sopivuus merkkaa selvästi - ekat leffat ovat ihanan nostalgisia näyttelijöiden ollessa ällöpieniä ja ällösöpöjä ja myöhemmät leffat ovat sisällöltään laajempia (ihmisuhdekuviot). KV (DH) I ja Liekehtivän Pikarin kanssa oli ihan mahdoton sanoa, kumpi tulisi ensin - tällä hetkellä kun voi vaikuttaa se, miten vähän kertoja DH I:n on ehtinyt katsoa. Pidän eniten sarjan synkemmistä elokuvista, tai sellaisista missä on tietty "odottava tunnelma" tai muuten sellaista pientä kauhunsekaista ilmassa, joten ne ovat kärjessä. Oli myös kamalaa heittää Azkaban noin lähelle häntää - koska Lupin ja boggart-kohtaukset ovat koko leffasarjan parhaimmistoa, hienoimpia kohtauksia mitä leffoihin on tehty!! Eikä Viisasten kiveä voi huonoimmaki sanoa, ei tosiaankaan. Eli.. Ihan kamalaa, ei näitä kyllä oikeasti osaa arvottaa :DD

1. Feeniksin kilta - niin monta asiaa, hyvässä ja pahassa jotka saavat minut yhä pillittämään
2. DH II - jotenkin niin järisyttävä, vaikka monien asioiden toteutustavoista en pitänytkään.
3. Puoliverinen Prinssi - tunnelma ja tapahtumat. Pidin myös tästä kirjana ehkä eniten kaikista.
4. DH I - Liekehtivä pikari on tapahtumarikkaampi mutta jotenkin en siitä innostu niin paljon, siksi tipautin sen alemmas. Malfoy Manor-kohtaus.. *väristys*
5. Liekehtivä Pikari - Tätä oli vaikea pistää riviin Salaisuuksien kammion rinnalla. Kuitenkin mielenkiintoisempi - ja loppukohtaukset...
6. Salaisuuksien Kammio - Riddle, Riddle, Riddle. Monet haukkuvat tätä tylsäksi, mutta itse olen aina pitänyt tunnelmoinnista.
7. Viisasten Kivi - Ihanaa nostalgiaa. Saa myös edelleen kyyneleet silmiin.
8. Azkabanin vanki - Toisto kyllästyttää, ja huomaan osaavani jo liikaa ulkoa.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 13, 2011, 15:28:46 kirjoittanut Ladyelisabet »
'Do not pity the dead, Harry. Pity the living, and, above all those who live without love.' - Albus Dumbledore

Poissa Nimue

 • broccoli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I’m collapsing in stellar clouds of gas.
 • Tupa: Mary Sue
spoilailen :P
1. Azkabanin vanki
Aah, tästä tykkäsin erityisen paljon. Sirius ja Lupin :3 Leffaan mahtui rauhallisia keskusteluhetkiä, mutta myös toimintaa. Musta tässä vaan kirja on saatu parhaiten tiivistettyä elokuvaksi, ja Hiinokka oli lutuinen (okei, Lupin-ihmissusi oli outo) ja ja ja en tiedä. Toimii, menee hyvin eteenpäin, on viihdyttävä.

2. Kuoleman Varjelukset pt 1
Muistan, kun viime marraskuussa (eikös marraskuussa leffaan tullut? :D) istuin teatterissa ja elokuva alkoi. Siinä vaiheessa, kun Hagrid ajoi Harryn kanssa moottoripyörällä pakoon kuolonsyöjiä, puristin veljeni hihaa ja hoin "eeppistä!" :D Se aika hyvin summaa tuon leffan fiiliksen, vaikka tässäkin leffassa hypittiin kohtia ym, mutta silti se toimi ja oli kiva :'3 Öäm.

3. Viisasten Kivi
Kun kaikki on lutuisia, ei ole hienoja erikoistehosteita jotka hyppis naamalle, pääkolmikon näyttelijätaitoja ei tarvitse punnita, johan passaa! Ykkösen tunnelma on tosi hieno ja hurmaava, musta on ihana seurata kuinka Hagrid kertoo Harrylle tämän olevan velho, elisiis se taika on jotenkin saatu tiivistettyä. Ensimmäisiä leffoja, jotka kävin ihan elokuvateatterissa katsomassa, muistan sen aina.

4. Puoliverinen Prinssi
Hmm. Teinidraamaa jee! eikun.

5. Salaisuuksien Kammio
Nah. Lockhart ärsytti, mutta basiliski oli hieno. Ja koska minä<3eeppiset lopputaistelut, uuh mama pikku Harry vs iso mato oli niin siistiä! :'D

6. Feeniksin Kilta
Pisin kirjoista, ehkä eniten asiaa ja kohtauksia, siksi tuntui, että leffaan oli karsittu pieni osa kirjasta ja loput luisteltu yli. Leffa juostiin läpi, mut sen teen rebel-meiningin takia en halunnut jättää ihan viimeiseksi. En tykännyt siitä, kun lopussa pyyhkäistiin melkein kaikki jännät huoneet salaperäisyyksien osalta pois, mutta onneksi Volden ja Dumbledoren taistelu oli jännä 8)

7. Kuoleman Varjelukset pt 2
Anteeksi julmuuteni. Kahdesti olen nähnyt, ja musta tuntuu, että leffan tekijät on kuvatessaan ajatelleet, että ihan sama millainen viimeisestä osasta tulee, ihmiset käy sen kuitenkin katsomassa. Harry keksi ping! missä hirnyrkit on, mentiin paikasta toiseen valonnopeudella, Dumbledoren menneisyydestä ei oikeen puhuttu halaistua sanaakaan, Fredin kuolema ohitettiin nopeasti, vitsit jotka naurattivat silloin, eivät naurata enää (paitsi että nauroin väärissä kohdissa, Kalkaros halaamassa Lilyn ruumista vauvan itkiessä takana ja Lilyn hokemassa vauva-Harrylle you're so loved ei oikeen liikuttanut). Missä oli hirmuisen hieno ja epäilyttävän eeppinen lopputaistelu hyvän ja pahan välillä?! Bellatrix ja Molly-kohtaus oli hieno, Draco oli suloinen kuten myös Kalkaroksen lapsiversio, mutta muuten ei oikeen iskenyt. Kyllähän tietysti ihan viihdyttävä kokemus, mutta ehkä odotukset oli liian korkealla :/

8. Liekehtivä Pikari
En vaan yksinkertaisesti pääse sisälle leffaan, ja Barty Kyyry Jr:n kieli on häiritsevän näköinen. Jotenkin niin erilainen kuin kirja, ja erityisesti kasvoilleni valuvat myötähäpeän kyyneleet, kun Harry nostaa kultamunan päänsä yläpuolelle ja kysyy hurraavalta väkijoukolta, että haluavatko he, että hän avaa sen (ja myös siinä kohdassa, kun oppilaat tanssivat rock-bändin tahtiin joulutanssiaisissa, kun Harrylla on niin pitkä tukka ja kun...*lista jatkuu*)
« Viimeksi muokattu: Elokuu 13, 2011, 17:29:28 kirjoittanut Nimue »
"You being all mysterious with your - cheekbones and turning your collar up so you look cool."

Poissa Acone

 • Vuotislainen
1. Kuoleman Varjelukset osa 2
Elokuvana toimivin ja minusta ehdottomasti paras, vaikka tapahtuvat tapahtuivat jotenkin liian nopeasti ja hätäisesti. Kohtauksiakin oli jätetty jonkun verran pois, vähän liikaakin, mutta se ei silti minua haittaa ollenkaan, tai ehkä vähän... Harmi, kun kaikki lempihenkilöt kuolivat tässä viimeisessä Potterissa. :(

2. Azkabanin vanki
Pidin erityisesti Siriuksesta ja Lupinista! :3 Elokuva oli tehty varmaankin parhaiten tarinan mukaiseksi, ja kohtauksia oli jätetty vain vähän pois. Toistaminen oli jotenkin ärsyttävää, mutta sehän oli tarinan kannalta välttämätöntä... Rakastin kuitenkin Siriusta ja Lupinia!

3. Kuoleman varjelukset osa 1
Ei niin hyvä ollenkaan kuin Kuoleman varjelusten toinen osa. Tarina eteni jotenkin järkevästi ja kaikki oli aikas hyvin toteutettu. Jotain jäi puuttumaan elokuvasta, vaikka kaikki oli suhteellisen hyvin elokuvassa mukana. Ihan hyvä kuitenkin, ei mitään huonoimpia mielestäni!

4. Liekehtivä pikari
Vähän erilainen elokuva kolmeen aikaisempaan verrattuna. Pidin elokuvasta ja kirjasta paljon, turnajaiset oli toteutettu todella hyvin. Elokuvassa tapahtui sopivasti ja oli aikaisempia synkempi. Tanssiaiset! <3 Tässä elokuvassa oli jotenkin kiinnostava juoni minusta...

5. Feeniksin kilta
Tässä elokuvassa tuli joitakin uusia henkilöitä enemmän mukaan ja oli muutenkin synkempi tunnelma. Pidin tämän kirjan juonesta ja kaikesta muustakin. Välillä kuitenkin kaipasi lisää toimintaa, mutta kyllä sitä oli tässäkin elokuvassa riittävästi.

6. Puoliverinen prinssi
Kirjana pidin todella paljon, mutta elokuvasta jäi kaipaamaan jotain, en tiedä mitä. Välillä tämä elokuva oli aavistuksen tylsä, en tiedä miksi, mutta todella hyvähän tämäkin silti on. Kohtauksia oli jätetty aika paljon pois, aavistuksen verran liikaakin.

7. Viisasten kivi
Ei mtään parhaita elokuvia, eikä pääkolmikon näyttelytaidotkaan oikein hetkauta. Taas jotenkin tylsä elokuva tai ei nyt ehkä kuitenkaan niin tylsä. En tiedä miksi en pitänyt, olihan Harryn ensimmäistä vuotta Tylypahkassa aika mukava seurata. Oli tämä ainakin salaisuuksien kammiota parempi! :3

8. Salaisuuksien kammio
Kirjana tämä oli ihan hyvä, mutta elokuva ei oikein minua iskenyt. Jotenkin tylsä elokuvana, eikä meinannut millään tapahtua minusta mitään. Se lopputaistelu oli kyllä aika hyvin tehty ja toteutettu ainakin minun mielestäni. Basiliski vs. pienen pieni Harry Potter... :3 Ei voi muuta sanoa kuin että tylsä, kirja oli ainakin parempi...
Oletteko koskaan ajatelleet, kuinka vanha Voldemort oikeastaan on, Voldemort syntyi nimittäin 31. joulukuuta 1926...

Poissa Nemi

 • Jälkeenjäänyt
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulin tänne - ja täällä ollaan edelleen. :) ♥
 • Tupa: Luihuinen
1. Kuoleman Varjelukset Osa 2
 Itketti, nauratti, hymyilytti ja kauhistutti. Tää leffa herätti eniten tunteita ja oli muutenkin kaikista paras. Voi olla, että mielipide muuttuu, kun olen tämänkin leffan nähnyt sen viiskymmentä kertaa mutta kattoo nyt. (:

2. Puoliverinen Prinssi
 Tä leffa oli jotenkin niin hienosti tehty, ja tykkään Kuhnusarvion näyttelijästä. (Jim Broadbent) Tässä leffassa nähdään kans paljon Dracoa, mikä on aina hyvä. :)) Ja mun mielestä koko leffasarjan yks parhaimmista kohdista on, ku Hermione ja Harry istuu siellä portailla ja Ron tulee sinne Lavenderin kanssa. Sen jälkeen kun tipuhyökkäys on tapahtunut ja Ron luikkinut partnerinsa kanssa vekeen, se Hermionen ilme. Se on vaan jotenkin niin hyvin näytelty kohtaus.
 
3. Kuoleman Varjelukset Osa 1
 Tykkään kaikista eniten näistä loppupään leffoista, koska näyttelijöistä huomaa, että tonne ne kuuluu. En tästä leffasta osaa sanoo mitään erityistä, tykkäsin vaan siitä ihan hirvittävästi. ((:

Apua, mitkä sitten tulee?

4. Azkabanin Vanki
 Tä on jotenkin niin ihana sen takia, että ensin Harry luulee, että Sirius haluaa tappaa hänet ja lopussa kun kaikki selviää, niin Harry onkin heti muuttamassa Siriuksen luokse. Tässä kans suojeliukset toi sen ihan oman juttunsa leffasarjaan.

5. Liekehtivä Pikari
 Tästä tykkään paljon siksi, että rakastan myös Twilightiä ja on mielenkiintoista nähdä Robert Pattinson epätäydellisenä ja nuorena Cedric Diggoryna. (Nyt meni väärin, mutta ei se haittaa.) Tykkäsin hirveesti myös lohikäärmeistä tässä leffassa.

6. Viisasten Kivi
 Pääkolmikko on niin suloisia tässä. <3 Ja tietysti Draco Malfoy on, mutta sehän on aina. Se on niin ihanaa kun pikku-Harry, -Hermione ja - Ron ryntäilevät ympäri linnaa näkymättömyysviitta päällä syyttämässä Kalkarosta.

7. Salaisuuksien Kammio
 Tämä ei niin hyvä leffa ollut, ihan vaan koska jo kirjan luettuani ajattelin että leffa on huono, koska siinä on se Lockhart. Mutta hyvähän tämä on, kuten kaikki muutkin. <3 Ihanaa on se, kun Harry puhuu kärmeskieltä ja Draco vääntää koko ajan naamansa väärinpäin.

8. Feeniksin Kilta
 En tiedä, miksi tä on "huonoin", koska kyllä mä tästäkin leffasta tykkäsin. <3 No, en tykännyt Pimennosta enkä Chosta. Harmittaa ainakin Sirius. <3
-Nemi ♥

Poissa Tuazophia

 • Tinwen
 • Vuotislainen
 • Tupa: Korpinkynsi
7.2 Ongelmiakin (kuten lopun pidennetty taistelukohtaus tai Voldun ja Dracon halailu...), mutta Radcliffe sai pidettyä naamanväänteet lähes kurissa, eikä pilannut mieletöntä tunnelmaa. Kalkaros ja Lily lapsena olivat aivan ihania ja samalla sydäntä raapivia, myös Albus Severus on niin oma itsensä.
1 Kaikki on uutta ja tuoretta ja uudet ja tuoreet lapsinäyttelijät sopivat siksi osiinsa niin hyvin. Viistokujaa olen tuijotellut ties kuinka monta kertaa edes loppuelokuvaa katsomatta.
2 Vielä tuoreutta jäljellä ja ihana pieni Ginny! Kotikolo on myös sellainen kohtaus jota jaksan katsoa monta kertaa - ollapa sellainen talo!
3 Tämä on jo aika mitäänsanomaton, mutta ihana Lupin pelastaa paljon! :)
4 Parasta tässä on alun Huispauksen MM-kisat, mutta muuten melko blaah. Radcliffe on alkanut näytellä ja on kertakaikkisen epäuskottava.
7.1 Ihania kohtauksia, mutta kaamea Radcliffe pilaa mm. Dobbyn kuoleman surullisuuden. Harryn ja Hermionen tanssi on liian nolo katsottavaksi...
6 Kirjoista ehkä suosikkini, mutta elokuvana jokseenkin onneton. Felton vääntelee naamaansa kuin Radcliffe konsanaan... Kotikolon palo on suorastaan järkyttävä lisäys... Parasta ovat Kalkaroksen osuudet ja Katie Bellin ilmalento kirotun kaulakorun kohtauksessa.
5 Kirjana tosi hyvä, mutta elokuvana järkyttävä tynkä. Tämän elokuvan kohdalla päätin jo, etten katso enää Potter-elokuvia ja ostin tämän dvd:llä vasta seuraavan elokuvan ilmestyttyä!

Kuutoselokuvaan asti pelkäsin, että elokuvat tosiaan vain huononevat koko ajan... Onneksi ei sentään!

Poissa Rantsu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Okei, en ole Kuoleman varjelukset osa 2:sta häpeäkseni vielä nähnyt, mutta editoin sitten tähän kun olen sen katsonut. Saa sitten nähdä, mihin kohtaan jo aiemmin tehtyä rankingia se sitten sijoittuu. Sitäpaitsi, olen nähnyt nyt seitsemän Potter-leffaa ja seitsemänhän on kaikkein voimakkain taikaluku.

1. Kuoleman varjelukset osa 1
Nostaa odotukset kakkososaa kohtaan melkoisiin sfääreihin. Ei täydellinen, mutta ennenkaikkea kaikinpuolin onnistunut ja se on pääasia. Ongelmat ovat tosin samoja, kuin Yatesin aiemmissakin leffoissa; hyviä kohtauksia, joissa on mainioita vuorosanoja on nimittäin taas heitetty rankalla kädellä ikkunasta ulos ja tilalla on pidennettyä tyhjäkäyntiä, joka paikotellen jopa toimii tässä, muttei tuo mitään mainittavaa lisäarvoa. Leffa ei myöskään olisi ollut todellakaan liian pitkä, vaikka dorkaa jäniksenmetsästystä lukuunottamatta kaikki poistetut/ei viimeistellyt kohtaukset olisi työstetty osaksi leffaa. Tosin Ronin ja Hermyn leivänheittoakaan en koe niin tärkeäksi, vaikka Abeforthin silmä lopussa vilahtaakin.

Eli joo, erittäin onnistunut Potter-filmatisointi, joka ei tee suuremmin virheitä, mutta kärsii vähän Yatesin erikoisista ratkaisuista, jotka tosin ovat tässä melko siedettäviä. Miinusta tosiaan siitä tyhjäkäynnistä toimivien kohtausten kustannuksella. Tarina kolmesta veljeksestä sykähdytti, hienoa työtä! Tosin Harryn ja Hermionen tanssikohtauksen aikana tekee mieli hakata päätä seinään.

2. Viisasten kivi
Tämä on vähän erikoinen veto tähän kohtaan, mutta... no, tunnelmallisia kohtauksia on filmattu ihan hyvin ja esim. Ollivanderin höpinöissä on oikeanlainen sävy. Näissä pikku jutuissa Columbuksen leffat nimittäin onnistuivat: tärkeät, pienet repliikit sanottiin niinkuin ne pitääkin. Lopun sairaalasiipikohtaus on niin... lämmin. Oikeastaan leffan parasta antia ovat alku, lopun sairaalasiipi ja Iseeviot-peili. Ja Williamsin legendaarinen musiikki... Hedwig's Theme. Sen verran tiedän KV2:sesta, että se nitoutuu hienosti tämän Columbuksen aloituksen kanssa. Koska Nineteen Years Later.

3. Azkabanin vanki
Tässäkin on hassuja ratkaisuja, mutta tämä on kerrassaan onnistunut elokuvasovitus. Lupin on loistava. Ei tämä täydellinen ole, mutta jotenkin tässä yhdistyy onnistuneesti uudempien leffojen synkeämpi sävyja kahden ensimmäisen omanlaiseensa tyylikkyys. Jästivaatevillityksen aloittamisesta ja muusta erikoisesta miinusta, mutta onnistuessaan tämä elokuva tekee asiat todella hyvin. Olisin suonut Harryn suojeliuksen laukkaavan, sillä suojeluksien muotoa ei tämänkään jälkeen käytetty oikealla tavalla.

4. Puoliverinen prinssi
Tämä on ristiriitaisten tapausten kuningas. Kalkaroksen, Bellatrixin ja Narcissan kohtaus on toimiva, mutta Dumbledoren saapuminen ja kahvilakohtaus taas... äh. Minusta olisi ollut paljon hienompaa, jos Harry olisi torkkunut sängyllään, lehtien kannet olisi näytetty ja näin mm. Toffeen potkut esitelty leffassakin ja sitten näytetty, kuinka Dumbledore kävelee Likusteritiellä. En ole elokuva-alan ammattilainen, mutta omalla tavallaan se olisi ollut mielestäni vaikuttavaa, kun Dumbledore saapuu monen vuoden jälkeen Likusteritielle... No, yleisesti ottaen tämä on siis ihan hyvä ja Dracon tuskat tavoitetaan upeasti ja Rickmanin näyttelemää Kalkarosta ei turhaan ylistetä! Kotikolon polttaminen ansaitsisi caps lockilla kirjoitetut sättimiset, mutta jätän ne nyt väliin. Kuolonsyöjille olisi löytynyt parempaa käyttöä lopun taistelussa, mutta se ignoroitiin täydellisesti. Radcliffe on ihan siedettävä tässä ja Gambon laittoi peliin parastaan. Jos hänellä olisi ollut puolikuulasit kaiken aikaa, hän olisi tavoittanut hahmon ulkonäönkin todella hyvin, lopussa nimittäin. Luolakohtaus olisi saanut olla lavastuksen puolesta kirjauskollisempi ihan tuntuman nimissä, en pitänyt niistä omituisista kiteistä sun muusta, mutta kelpaa. Elokuva ei ole myöskään kovin pitkä, joten vaikka mitä olisi saanut vielä lisätä! No, tämä on kuitenkin ihan katsottava ja isoista vioistaan huolimatta tavoittaa noiden synkkien aikojen tunnelman, jolloin edes Tylypahka ei ole turvallinen.

5. Salaisuuksien kammio
Yleisesti ottaen ei mikään erityisen mielenkiintoinen, mutta Dumbledore-kohtaukset ovat hienoja ja loppu on ihan onnistunut. En ole koskaan liiemmin pitänyt tästä elokuvasta ja kirja on vähiten mieleeni koko Potter-saagassa, mutta kirjan hienoimmat kohdat (Fawkensin tulo, keskustelut Dumbledoren kanssa) on toteutettu elokuvassa vähintäänkin tyydyttävästi, joten siinä mielessä onnistunut elokuva!

6. Liekehtivä pikari
Alku toimii semi-hyvin, Lordi Voldemort palaa melkein toimivasti... Mutta sitten meillä on yli-agressiivinen Dumbledore, kirjan tunnelmasta poikkeavaa tarinankuljetusta, vähän erikoiset koetus-kohtaukset ja niin edespäin. Beauxbatonsilaisten ja Durmstranglaisten sisääntulo Suuren saliin on vedetty vähän överiksi, jos verrataan kirjaan. Onnistuneitakin kohtauksia on, joten tämä ei ole täysin kuraa, mutta pettynyt olen. Tiivistämisen ongelmat alkavat tästä, sillä kirja on aika möhkäle. Loppuun olisin kaivannut Kilta-viittausta ja sen sellaista. Dumbledoresta ja dialogista yleensä jäi todella karvas maku.

7. Feeniksin kiltaLeffan onnistuneet kohtaukset voisivat siivittää tämän Liekehtivän pikarin yli, mutta kyseessä on todella lyhyt leffa pisimmästä kirjasta, joka on vieläpä eräs suosikeistani. Yatesin tyyli pysyy samanlaisena loppuun asti, vaikka seuraavat leffat ovatkin tätä parempia... Hyviä pätkiä poistettu, pitkää tyhjäkäyntiä ja jäätöä, olennaisten asioiden muuttamista... Salaperäisyyksien osasto oli jonkun asteinen fiasko. Ilmiintymisestä en yhtään pidä. Miksi se tapahtuu välillä vain *naps*, tässä taas kiltalaiset lentävät kultaisina valojuttuina ja kuolonsyöjät jatkavat savu-lentelyään... "Verhon taakse" oli jotain sanoinkuvaamattoman erikoista, vaikka Siriuksen kuolema onkin aina koskettava tapaus... Dumbledoren ja Voldemortin taistelusta jäi kirjan "Ainut, jota hän on pelännyt" -fiilis pois ja Yates osoitti jo tässä heikkoutensa erään saagan pääteeman, taikuuden kuvaamisessa. Mutta onneksi Yatesin tiimi paransi tästä. Mutta Feeniksin killan leffasovitus vetää mutkia suoriksi väärällä tavalla ja epäkunnioittaa kirjan olennaisimpia asioita.
"Yet pity is of two kinds: one is of kinship recognised, and is near to love; the other is of difference of fortune perceived, and is near to pride."
*Tumblr
Instagram

Poissa Williamson

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Korpinkynsi
1. Viisasten kivi
2. Salaisuuksien kammio
3. Azkabanin vanki
4. Liekehtivä pikari
5. Kuoleman varjelukset osa 2
6. Kuoleman varjelukset osa 1
7. Puoliverinen prinssi
8. Feeniksin kilta

Viisasten kivi on paras. Se tuli ensimmäisenä järkyttämään maailmaan. Salaisuuksien kammio on jotenkin juoneltaan kaikista tyylipuhtain. Tämä oli suosikkini aikaisemmin. Liekehtivä pikari on tyylipuhtain elokuva. Virheitä ei ole juuri ollenkaan. Ohjaus on kaikista toimivinta. Selvä ja hyvä elokuva, mutta se jokin puuttuu, siksi vasta neljännelle sijalle. Kuoleman varjelukset osa 2 on pirun kova veto sekin. Näyttävää elokuvaa. Nostaa fiilingit korkealle monellakin tapaa. Viimeistä sijaa ei mikään näistä elokuvista ansaitsisi, kaikki ovat tarinaltaan erittäin hyviä ja ohjaustyö on vähintään kelvollista. Musiikit toimivat kaikissa, kuvaus on loistavaa ja erikoisefektit ovat hienon näköisiä. Feeniksen kilta on loistava, mutta siitä olisi voitu tehdä paljon parempikin. Hyvä leffa, mutta nyt tällä hetkellä mun listassa viimeisenä. Sijat vaihtelevat kaikilla. Harvoin on minkään top-listan tekeminen helppoa. Tämä on kuitenkin mielipiteeni tällä hetkellä.
Vilther -> Williamson

Poissa Denahi

 • Vuotislainen
 • Tupa: Korpinkynsi
1. Liekehtivä pikari
2. Kuoleman varjelukset osa 2
3. Azkabanin vanki
4. Salaisuuksien kammio
5. Viisasten kivi
6. Kuoleman varjelukset osa 1
7. Puoliverinen prinssi
8. Feeniksin kilta

Äärimmäisen hankala listaus (varsinkin 5.-8. päässeiden sijat veivät aikaa...), en mielelläni luokittele paremmuusjärjestyksiä
-_- Taisi tuohon ensisijalle päätyneeseen vaikuttaa sukelluskohdat (merenalainen maailma)..olen siis juuri saamassa meribiologian sivuaineen tehtyä^^ Kuoleman varjelukset oli lähellä 1. sijalle pääsyä, harva elokuva herättää niin paljon tunteita (etenkin Kalkaroksen muistot). Inhokkini Pimennon ensiesiintyminen riittää varmaan selittämään viimeisen sijan :/

Poissa Viulutyttö

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: JinxStar23
 • Tupa: Rohkelikko
1. Kuoleman varjelukset osa 2
Voittajasta ei ollut epäilystäkään. :) Mielestäni kv osa 2 oli aivan mahtava! Pidin siitä, koska siinä oli sekä kauniita surullisia kohtauksia, kuten Kalkaroksen kuolema ja muistot, että taistelua. Kun mukaan oli lisätty vielä vähän huumoria, oli lopputulos ainakin minulle juuri se epic finale, jota tekijät lupailivat  :) Myös elokuvan soundtrack oli mahtava.

2. Kuoleman varjelukset osa 1
Kuoleman varjelukset on lempikirjani, enkä onneksi joutunut pettymään myöskään sen ensimmäiseen osaan. Rakastin etenkin Simpukkamökin kohtausta, se oli niin kaunis ja tunteellinen.

3. Liekehtivä pikari
Nyt tämä alkoi käydä jo vähän vaikeammaksi, mutta eiköhän Liekehtivä pikari vie kolmannen tilan. Se  oli  ensimmäinen lukemani Potter-kirja. Mielestäni sen tarina oli siirretty onnistuneesti valkokankaalle eikä minua ainakaan häirinnyt kenenkään näyttelijän roolisuoritus. Joulutanssiaisten lavasteet olivat aivan upeat ja myös esimerkiksi vedenalaiset kohtaukset näyttivät paremmalta kuin olisin uskonut. :)

4. Salaisuuksien kammio
Olen aina pitänyt salaisuuksien kammion tarinasta, koska ainakaan minä en arvannut ennalta kammion avaajaa ja siinä tapahtui melkein koko ajan jotain. En oikein tiedä mitä muuta sanoa, mutta mielestäni sk oli paras ensimmäisistä kolmesta elokuvasta.

5. Puoliverinen prinssi
Oikeastaan en ole ihan varma kummasta pidän enemmän: pp:sta vai sk:sta. Puoliverisessä prinssissä pidin siitä että elokuvassa oli mukana huumoria. Mielestäni myös monet nuoret näyttelijät kuten Tom Felton ja Evanna Lynch täyttivät hyvin roolinsa.

6. Viisasten kivi
Viisasten kivi oli mielestäni hyvä aloitus elokuvasarjalle. Se oli vaan jotenkin niin söpö ja hellyyttävä. Muistan kun ensimmäisen kerran näin vk:n noin 7- tai 8-vuotiaana. Oli mahtavaa upota ihanaan taikamaailmaan ja on yhä :)
 
7. Feeniksin kilta
Vaikka Feeniksin kilta on mielestäni hyvä elokuva, ei se missään nimessä ole paras Pottereista. Ehkä pitkä kirja oli yritetty tunkea liian lyhyeen elokuvaan ja laatu on siitä kärsinyt. Plussaa kuitenkin siitä että Luna, joka on yksi lempihahmoistani, oli pidetty tarinassa niin isossa roolissa.  :)

8. Azkabanin vanki: Monet on sanonut, että Av on yksi parhaista Potter-elokuvista, mutta minuun se ei erityisesti iskenyt. Ehkä se johtuu siitä, etten ole kelmien fani. Toki sekin oli mielestäni hyvä elokuva muttei vain yltänyt muiden tasolle. :)
                 

« Viimeksi muokattu: Syyskuu 08, 2011, 19:28:49 kirjoittanut Viulutyttö »
Lontoo 7.7.2011 <3