Kirjoittaja Aihe: Nyt kun kaikki Potter-leffat ovat tulleet, laitapas ne paremmuus-järjestykseen -  (Luettu 30766 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa naurrettavus

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
- Jos pystyt. Itse miettisin tätä asiaa eilen aika kauan. Tulin siihen tulokseen, että Potter-leffat on aika lailla jaettu kolmeen erilaiseen ryhmään. Ekana tulevat Viisasten kivi ja Salaisuuksien kammio. Ovat saman tyylisiä, alkuhuuma on vielä päällä, näyttelijät ovat nuoria ja kokemattomia. Leffojen sävy on melko kepeä ja juoni on simppeli ilman sivujuonia.

Sitten tulevat Azkabanin vanki, Liekehtivä pikari, Feeniksin kilta ja Puoliverinen prinssi. Tälläisiä keskiosan leffoja, ei alkupäästä muttei lopustakaan. Tylypahka ja koulunkäynti on vielä jokaisessa suuressa roolissa. Jokaisessa on teemansa, AVssä Sirius ja Kelmit, LPssä kolmivelhoturnajaiset, FKssa ennustus ja kilta, PPssä Kalkaroksen tarina. Jokaisessa tulee muutama uusi henkilö, ja sävy tummenee.

Sitten tulevat Kuolman varjelukset 1 ja 2. Poikkeavat melko paljon kaikista muista leffoista. Pääkolmikko on aikuistunut, Tylypahkaa ei ole, juoni sekoittuu uusista paikoista ja henkilösitä. Sävy on aivan erilainen, jotenkin syvempi ja aidompi. Itse taikominen jää vähän taka-alalle, tilalle tulevat ihmissuhdesotkut, surua ja kunnon käänteitä. Niin näyttelijät, ohjaajat, kuvaajat ja miksaajat ovat kehittyneet. Ei ole enää yhtä selkeää juonta. KV1ssä pääosassa ovat hirnyrkit, KV2ssä esiin nousevat ennen taka-alalla olleet hahmot esim. Kalkaros. Ja tietydti kaiken loppuminen.

Tällä jaottelulla pyrin sanomaan sitä, että leffoja on aika vaikea verrata keskenään. Toinen arvostaa sitä, että ykkönen on kaiken perusta ja alku, listaa sen aina ensimmäiseksi. Toinen sitä, että kutosessa oli paras juoni. yksi sitä, että kolmosessa oli hienoimmat tehosteet, lavasteet ja maskeeraus (esimerkkejä). Itse en niinkään mieti juonta leffoja järjestykseen pantaessa, sillä juonihan on kirjan ansiota, ei leffan. Vaan mietin, miten kohtaukset on toteutettu, näyttelijäsuorituksia ja tunnelmaa.

Jonkinlainen järjestys nyt on tehtävä omaan aiheeseeni. Eli:
1. Kuoleman varjelukset osa 1 -jotenkin se jäi vaan mieleen. Tunnelma oli erilainen. Kokonaisuus toimi, kohtaukset oli hienosti toteutettuja ja oli kirjan mukainen.
2. Azkabanin vanki - huima kehitys kakkosleffaan. Sirius ja Kelmien tarina, ah <3 Vähän taukoa Voldesta teki myös hyvää.
3. Puoliverinen prinssi - Kalkaros <3 Alettiin myös päästä jyvälle hirnyrkeistä, luolakohtaus ja Dumppiksen kuolema olivta todella hienoja.
4. Liekehtivä pikari - ehkä tylisin kirja, mutta Kolmivelhoturnaijaiset oli hienosti toteutettu. Lohikäärmeet, järvikohtaus ja Villisilmä, hienoahienoa.
5. Viisasten kivi ja Salaisuuksien kammio - en osaa laittaa järkkään. Niinkuin sanoin, melko saman tyyppisiä olivat nämä. Pienet Harry, Ron ja Hermione ovat suloisia, huumoria on vielä paljo mukana. Tästä se kaikki alkoi. Kaikkein amatöörimäisimmin tehty.
6. Feeniksin kilta ja Kuolemanvarjelukset osa 2 - en osannut päättää kumman laittaisin huonommaksi leffaksi. Nämäkin leffat ovat toki hyviä, mutta eivät ihan pärjää muiden sarjassa. En ole nähnyt vitosta monta kertaa, mutta on jäänyt olo, että se oli aika sekava. Voldemortia ja käärmettä oli liikaa. Pimento oli kyllä hyvä... Ja Viimeinen Potter tähän vain sen takia, että se oli vähän pettymys. Odotukset oli niin korkealla. Monet kohtaukset oli tehty mielestäni väärällä tavalla, leffa jäi vähän laimeaksi. Rikkonaisin elokuva, oli niin hyviä kuin huonojakin kohtauksia. Toisaalta hassua, että listasin KV:t ekaksi ja vimpaksi. :O

Kiitos ja kuittaus. Tulipa pitkä viesti, olisi kiva jos kommentoisitte.

//Kate muoks.

Lähinnä listauksen välttämiseksi perustelkaa muutamalla lauseella miksi joku elokuva on mielestänne hyvä tai huono. Romaanimittaa ei tarvitse kirjoittaa, mutta jotain jottei topic menisi pelkäksi listaukseksi (ja valtaosa onkin perustellut oikein hienosti) :)
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 20, 2011, 16:20:10 kirjoittanut Kate »
"Eipä sun hyllyvä vanukaspoikas lisää läskiä tartekaan, Dursley, älä pelkää" - Rubeus Hagrid

nimimerkin vaihdos: sektumsempra -> naurrettavus

Poissa Jukka

 • Vuotislainen
1. Azkabanin vanki
2. Liekehtivä pikari
3. Viisasten kivi
4. Salaisuuksien kammio
5. Puoliverinen prinssi
6. Kuoleman varjelukset osa 1
7. Feniksin kilta
8. Kuoleman varjelukset osa 2

Yates sucks!

Poissa Kaapo

 • Suuri kyselijä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • ALITUINEN VALPPAUS!
 • Pottermore: NightJinx26
 • Tupa: Luihuinen
1. Kuoleman varjelukset osa 2
2. Azkabanin vanki
3. Kuoleman varjelukset osa 1
4. Puoliverinen Prinssi
5. Feeniksin Kilta
6. Liekehtivä Pikari
7. Salaisuuksien kammio
8. Viisasten kivi

Viimeinen elokuva oli minusta jopa yllättävän hyvä. Vaikka sieltä löytyi häiritseviäkin asioita (bellatrixin kuolema, teddy, dumbledoren menneisyys puuttu melkeen kokonaan), niin kokonaisuutena leffa oli paras, vaikkakin Azkabanin vanki yltää lähelle.
Feeniksin Kilta olisi ollut toisiksi huonoin elokuva lukuunottamatta mielestäni onnistunutta "Taistelu Taikaministeriössä"-kohtaa. Se oli loistavasti tehty.
Tässä lepää Dobby, vapaa kotitonttu

Poissa Episkey

 • Vuotislainen
1. Kuoleman varjelukset Osa 2
2. Kuoleman varjelukset Osa 1
3. Feeniksin kilta
4. Azkabanin vanki
5. Viisasten kivi
6. Puoliverinen prinssi
7. Salaisuuksien kammio
8. Liekehtivä pikari

Viimeiset kaksi elokuvaa loistavat mahtavilla efekteillään ja syvemmällä sekä kypsemmällä juonella. Liekehtivä pikari oli suuri pettymys. Hahmot eivät tuntuneet samoilta ja tuntui, että koko elokuva oli hutaisten tehty.

Poissa Tanzu

 • Feeniksin killan jäsen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulejo KV-elokuvat!
  • Tulisalama
 • Pottermore: SnidgetGold186
 • Tupa: Rohkelikko
1. Kuoleman varjelukset, osa 2
2. Kuoleman varjelukset, osa 1
3. Azkabanin vanki
4. Puoliverinen prinssi
5. Feeniksin kilta
6. Liekehtivä pikari
7. Viisasten kivi
8. Salaisuuksien kammio
"Taukki! Vollotus! Kummallisuus! Nipistys!
Viimeinen leffa nähty 13.7.2011.

Poissa last hero

 • Naaperkuutiainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Love only matters
 • Pottermore: MidnightHowl38
 • Tupa: Puuskupuh
1. Kuoleman varjelukset, osa 2
2. Kuoleman varjelukset, osa 1
3. Azkabanin vanki
4. Viisasten kivi
5. Puoliverinen prinssi
6. Liekehtivä pikari
7. Salaisuuksien kammio
8. Feeniksin kilta

Minun lista näyttää tällä hetkellä tuolta. Kolme ensimmäistä oli nyt ihan selviä valintoja, VK pääsi neljänneksi, koska kaikki on uutta ja hienoa, sekä lapsinäyttelijät niin söpön pieniä vielä. :D PP:n ja LP:n paikkoja mietin hetken, molemmista pidän paljon, mutta PP taitaa olla tarinana hiukkasen parempi - vaikka leffaan onkin ängetty liikaa ylimääräistä huumoria, eikä hirnyrkeistä kerrottu läheskään tarpeeksi. LP noudatteli kirjaa ihan sopivissa määrin ja Voldemortin uudelleensynty oli hiiieno! SK:ssa ärsytti Lockhart, vaikka se on juuri niin kuin pitääkin, mutta siksipä juuri en voi sietää häntä. :D Tokihan tässä on kaikki lentävät autot, Dobbyt ja Ronit, mutta muuten ei yllä kärkipäähän. FK viimeisenä ja varsin oikeitetulla paikallaan, mahtavasta kirjasta on tehty kohtalaisen huono elokuva, liikaa pätkimisiä ja Danin näyttely ei osu aivan nappiin.
"But why's she got to go to the library?"
"Because that's what Hermione does. When in doubt, go to the library."

Poissa Ajatusliekki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Where the heart lies
 • Pottermore: HallowGalleon47
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
1. Deathly Hallows Part 1
2. Half-Blood Prince
3.Deathly Hallows Part 2
4. Goblet of Fire
5. Prisoner of Azkaban
6. The Order of the Phoenix
7. The Philosopher's Stone
8. Chamber of Secrets

Yates oli ihan hyvä valinta ohjaamaan nämä pimeäteemaisemmat Potterit. Ne ovat korkeimmilla sijoilla kuitenkin enemmän jo Rowlingin lähdemateriaalin paremmuuden takia, muut ohjaajat ovat häntä parempia muuten. Kaikissa elokuvissa on samoja ongelmia. Viimeisille sijoille Columbuksen elokuvat, koska vaikka olivat kirjavastineilleen uskollisia (Mistä plussaa) niin niitä tehtiin liian "lasten elokvua ja piste" asenteella.

DH PT1 ja HBP pääsivät ensimmäisille sijoille koska niissä action ei ollut etusijalla, tärkeämmässä osassa oli näyttelijöiden vuorovaikutus ja dialogi. Nuorten näyttelijöiden näytönpaikka, ja he kaikki loistivat enemmän tai vähemmän rooleissaan (Radcliffe ehkä vähemmän.)

DH PT2 olis päässy muuten kakkossijalle, mutta en tykännyt siitä kunika paljon loppua oltiin muutetu ja pidenentty actionin tähden.
mus mus -> Ajatusliekki

Poissa Stargazer

 • astrum metallum
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • ad astra
 • Pottermore: CrimsonScale68
 • Tupa: Puuskupuh
1. Kuoleman varjelukset part 2
2. Kuoleman varjelukset part 1
3. Liekehtivä pikari
4. Puoliverinen prinssi
5. Salaisuuksien kammio
6. Azkabanin vanki
7. Viisasten kivi
8. Feeniksin kilta

Kaksi ensimmäistä ovat selvästi muita edellä, kolmosesta seiskaan ovat kaikki hyvin lähellä toisiaan ja monet näistä sijoista saattavatkin helposti vaihdella paikkoja mielialan mukaan. Feeniksin kilta ei kuitenkaan mene viimeiseltä sijaltaan mihinkään. Siellä se on ja pysyy, eikä mikään tule koskaan saamaan mua nostamaan sitä minkään muun leffan edelle. Totaalisen epäonnistunut tekele. 3.-7. -sijojen kanssa on oikeastaan vähän sellainen tilanne, että nuo ovat ne tämän hetken sijat - kun seuraavan kerran näitä leffoja tuijottelen, saattaa järjestys muuttua radikaalistikin.
To be rich is to seek, to relive the memory

Poissa JK

 • Vatipää
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • Blogini
 • Tupa: Luihuinen
1. Kuoleman varjelukset, osa 2 - ehdottomasti paras, en oikein osaa muuta sanoa :D
2. Azkabanin vanki - tää on jotenki niin mahtava, vaikka tästä sellainen "taistelu" (mistä yleensä tykkään, siks ehkä KV2 ekana) puuttuu, mutta ihan mahtava silti.
3. Feeniksin kilta - vaikka tää onki hirveen "lyhyt" siihen kirjaan verrattuna, niin musta tää silti on hyvä. Tykkään hirveesti Taikaministeriön taistelusta. Nii ja Bellatrix tulee tässä ekaa kertaa!
4. Viisasten kivi - ensimmäinen ja vähiten typistetyin, eli ehkä eniten kirjan mukaan menevä. Lisäksi tässä on sellainen ihana taikamainen tunnelma, kaikki on uutta ja ihanaa. Tylypahkaa ja koko leffaa vois sanoo maagisimmaksi.
5. Salaisuuksien kammio - toinen ja toiseksi vähiten typistetyin, eli ehkä toisiksi entiten kirjan mukaan menevä. Tää on mahtava ja tässä vielä Tylypahkassa on oppilailla kaavut sun muuta, mitä kirjan mukaan kuuluukin olla, mutta myöhemmissä leffoissa ei enää hirveästi ole...
6. Liekehtivä pikari - mahtava, vaikkakin liian typistetty. Voldemort palaa ja Kuolonsyöjät heti alussa, TYKKÄÄN! Mutta alaspäin listalla laski lyhyys, esim. toisen ja kolmannen koetuksen välissä taitaa olla vaan kaks kohtausta...
7. ja 8. Kuoleman varjelukset, osa 1 / Puoliverinen prinssi - nää kaks on "huonoimmat", koska...
 Puoliverinen prinssi: Tämä on liian muunneltu kirjasta ja tähän on lisätty hirveästi "uusia" kohtauksia, mitä kirjassa ei ollut. Mutta toisaalta, osa näistä kohtauksista on hyviäkin ja sopivat elokuvaan. Lisäksi tässä saa nauraa kun huumoria on lisätty, mikä elokuvan kannalta on hyvä, mutta potter-elokuvan kannalta ei ehkä niinkään... Ja Bellatrix on tässä aivan ihana <3
 Kuoleman varjelukset, osa 1: Tämä on liian synkkä ja aika raskas katsottava. Tietysti tässäkin on kaivattua huumoria ja niinhän se kirjakin on, mutta ei silti minun lempieokuviani. Ja pari elokuvantekijän päätöstä kirjasta poiketen ovat vähän ärsyttäviä... Mutta edellistä kompaten, Bellatrix on ihana tässäkin sillon kun häntä näkyy <3 :D
\"Hyvä!\" ilkkui Bellatrix \"Draco, ota sauvat! Pimeyden lordi on tulossa, Harry Potter! Kuolemasi lähenee!\"

Poissa Haltiamieli

 • Vuotislainen
  • Photography
 • Tupa: Puuskupuh
Ei noita osaa laittaa järjestykseen. Kaikki ovat oikeastaan kokonaisuuksien kannalta samalla tasolla, tietysti joitain pikku eroja löytyy. Mutta loppujen lopuksi rakastan jokaista elokuvaa yhtä paljon, sillä ne kaikki ovat niin erilaisia. Kuitenkin tasoltaan muita huonompi on Feeniksin kilta, sillä en pidä ollenkaan Danielin ulkonäöstä tai siitä, kuinka pisin kirja on typistetty lyhyimmäksi elokuvaksi (DH:t lasken yhteen, samaa kirjaa kun käsittelevät). Tämän hetkinen suosikkini on DH part 2, sillä se on vain niin mahtava lopetus tälle sarjalle.
Mutta oikeasti, mitään tarkempaa paremmuusjärjestystä en osaa laittaa, sillä jokainen on erilainen ja täynnä niin huonoja kuin hyviä puolia.
If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.

Poissa Broadway Honey

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Okey....minun listani menisi seuraavasti:
1.Kuoleman Varjelukset osa 2
2.Puoliverinen Prinssi
3.Kuoleman Varjelukset osa 1
4.Azkabanin vanki
5.Viisasten kivi
6.Salaisuuksien kammio
7.Liekehtivä Pikari
8.Feeniksin kilta

Ainoa suurempi pettymykseni elokuvista oli Feeniksin kilta,sillä se on lempikirjani.Jos Feeniksin killasta olisi noudattanut enemmän kirjaa niin olisin varmasti nauttinut siitä huomattavasti enemmän.Viimeisimmät leffat sekä ihan ensimmäinen noudattivat kirjoja ja onnistuivat luomaan tunnelman mielestäni parhaiten.Nämä elokuvat voisi kyllä rankata monella eri tapaa riippuen mitä haetaan,mutta tämä on tehty kokonaisuuden pohjalta.
I´m like Tinkerbell. I need applause to live. - Rachel Berry
Being great at something is going to change that.Being a part of something special makes you special. - Rachel Berry
You have bewitched me body and soul,and I love...I love...I love you.-Mr.Darcy

Poissa Ninzai

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Rohkelikko
 • Tupa: Rohkelikko
Ompas vaikea kysely,koska kaikki ovat yhtä hyviä,mutta yksi on ylitse muitten sen voin sanoa.

1.Azkabanin vanki

2.kuoleman varjelukset 2

3.Viisasten kivi

4.Salaisuuksien kammio

5.Feeniksen kilta

6.Kuoleman varjelukset 1

7.Liekehtivä pikari

8.Puoliverinen prinssi

Siinä ei mulla kyl varsinaisesti oo mitään järjestystä,mutta juu : )


Poissa bunnypirates

 • *Insert a cool title here*
 • Vuotislainen
  • Tumblr
 • Pottermore: ScaleSand
 • Tupa: Luihuinen
Parhaimmasta huonoimpaan;;

Kuoleman varjelukset (1&2) - Kokonaisuutena todella hyvä. Jotenkin surullinen... Ja monet näyttelijät esiintyvät edukseen ja pääsevät näyttämään kykynsä. Ainoa haittapuoli on poisjääneet kohtaukset ja varsinkin toisen osan pituus - Välillä tuntuu kuin leffa olisi pikakelauksella.

Puoliverinen prinssi - Tästä alkaa sarjan loppu, sekä action.

Salaisuuksien kammio - En voi sietää alkua kun Dobby on niin rasittava siinä (myöhemmin se on äärettömän suloinen) mutta muuten Salaisuuksien kammio on todella hyvä. Siinä on sellainen erilainen tunnelma kuin Viisasten kivessä. Seiniin kirjoitetut viestit olivat hyvinkin pelottavia silloin kauan kauan sitten! Ja eihän nuorta Voldemortia vaan voi vihata, herranjestas. Komea. :Q

Viisasten Kivi - Pelkäsin tätä elokuvaa ihan valtavasti pienenä; mutta silti se oli aivan ihana. Tylypahkan tunnelma tuli valkokankaalta saliin ja loi kotoisan olon. Näyttelijät ovat söpöjä pallopäitä. xD Nostalgia.

Liekehtivä pikari - Alku ja loppu ovat hyviä mutta keskeltä elokuva jää laihaksi. Krum ja Delacour eivät vastaa kirjasta saatua mielikuvaa laisinkaan, tosin Krumin näyttelijä ei ole yhtään huonomman näköinen >u> Nykyään en voi sietää Diggorya, kiitos Twilightille...

Azkabanin vanki - Lempikirjani, yksi inhokkielokuvistani. Mielestäni leffa oli huono, siinä kiirehdittiin aivan liikaa siitä lähtien kun Harry ja Hermione saapuvat Ronin ja Siriuksen luo.

Feeniksin kilta - kirjana hyvä, leffana surkea. Todella pitkäveteinen (HP- maratoonissa kello oli noin 7 aamulla kun katsottiin tätä, oli erittäin vaikea pysyä hereillä ennen kuin elokuvassa alkoi tapahtua). Pimentoa katsoessa toivoo elokuvan loppuvan, sillä hahmosta on elokuvassa saatu van jotenkin niin hirvittävän tylsä. Ja oletin kirjan kuvausten perusteella Pimennon olevan oikeasti ruma - elokuvassa Pimento muistuttaa enemmän Salkkarien Ulla Taalasmaata kuin sitä sammakomaista rusettipäätä joka on kirjassa.« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 15, 2011, 23:24:10 kirjoittanut bunnypirates »
I'm sick of feeding my soul
to people who'll never know
just how purposeless
and empty they've grown .

Poissa Samiwais

 • Tähtipölyä..
 • Vuotislainen
 • Be different.
 • Pottermore: MoonMarauder12
 • Tupa: Luihuinen
1. Azkabanin vanki
2. Kuoleman varjelukset osa 2
3. Kuoleman varjelukset osa 1
4. Viisasten kivi
5. Feeniksin kilta
6. & 7. Liekehtivä pikari ja Salaisuuksien kammio.
8. Puoliverinen prinssi

Hmm... Azkabanin vanki on edelleen lempielokuvani. Se on jotenkin eniten... En oikeastaan osaa sanoa. Kivoin tai jotain :)
Kuoleman varjelukset osa 2 oli minusta ykköstä parempi, ehkä juuri Severuksen muistojen takia.
Viisasten kivi on ihana <3 Kun päänäyttelijät on niin nuoria ja suloisia.
Feeniksin kilta on minulle kaikkein tärkein kirja, mutta elokuva oli jotenkin.. Tyhjä? Siinä ei ollut jotain, mitä minä olisin kaivannut, enkä pitänyt elokuvasta juuri ollenkaan. Kyllä sen muutaman kerran katsoo, mutta minä en vain pidä.
En sano, kummasta pidän vähemmän, mutta Liekehtivä pikari ei oikein napannut, ja salaisuuksien kammio oli jotenkin tylsä.
Itse asiassa en osaa sanoa mikä on "huonoin" Potter-leffa. Eivät ne ole sinänsä huonoja, mutta vähän pakko aina on olla joku, josta pitää vähiten. [Ömh. Unohduin taas selostamaan jotain.....] Eli Puoliverinen prinssi. Minusta leffa oli tylsä, ja siitä puuttui suurin osa erikoistehosteista ja näin.
Who is the more foolish, the fool or the fool who follows him?"
- Obi-Wan Kenobi

Hazelnut

 • Ankeuttaja
1. Kuoleman varjelukset, osa 1
2. Kuoleman varjelukset osa 2
3. Puoliverinen prinssi
4. Liekehtivä pikari
5. Viisasten kivi
6. Feeniksin kilta
7. Azkabanin vanki
8. Salaisuuksien kammio

Hassua, että lähes jokainen vastanneista on listannut Azkabanin vangin noinkin korkealle listassa. Omasta mielestäni kyseinen leffa oli kauhea pettymys, johtuen pääkolmikon (varsinkin Watsonin) vielä niin naivista näyttelytavasta. Täytyykin katsoa se uudestaan! Kirjana kolmonen on kyllä yksi lemppareistani. Listasin Kuoleman varjelukset kärkeen. Syynä tähän on selkeä kehitys aiempiin leffoihin nähden; Tunnelma oli koko ajan mukaansa tempaava, jännittävä ja koskettava. Musiikki oli kauniimpaa kuin ikinä, ja olen aina tykännyt Pottereiden sävellyksistä. Kirjan teemat tulivat jotenkin paremmin esille, mutta leffoissa säilyi silti oma jälki, mikä on mielestäni hyvä asia. Ainoa miinus Kuoleman varjelukset kakkosessa oli se, että Dumbledoren tarina sivuttiin. Kalkaroksen muistoa olisin voinut seurata vielä pidempäänkin, niin ihana se oli. Ja Severuksen ja Lilyn teema- oi <3 Vielä muutama vuosi sitten inhosin tuota Dumbledoren näyttelijää (en muista nimeä) mutta en onneksi enää. Hän teki lähes yhtä vakuuttavan roolin Albuksena kuin edesmennyt Richard Harris.

Niin ja piti vielä sanoa finaalista, että siitä olisi tullut vieläkin hienompi, jos ikärajaa olisi nostettu. Muutamat kohtaukset tuntuivat ihan vähän lapsellisilta.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 16, 2011, 00:26:18 kirjoittanut Hazelnut »

Cordelia

 • Ankeuttaja
1.feeniksin kilta
2. liekehtivä pikari
3.puoliverinen prinssi
4. azkabanin vanki
5. salaisuuksien kammio
6. viisasten kivi
7. Kuoleman varjelukset osa 2
8. Kuoleman varjelukset osa 1

Siinä! Valitettavasti viimeisimmät osat olivat mulle jonkinlainen pettymys :( erityisesti musiikki tuotti pettymyksen.. Desplatin poika oli väärä valinta.. minneköhän sillä nicholas hooperilla oli kiire kun ei voinut noita vikoja osia säveltää >:(  musiikki on mulle erittäin tärkeä tunnetilan luoja, ja se oli ehkä suurin vikojen osien pilaaja.. Mutta, kaikki elokuvat olivat silti elokuvana mahtavia :) Ei siinä mitään. Ja kyllähän mäkin itkeä vollotin tossa vikassa osassa, että jo se kertoo, että leffa ei voinut olla huono :) Vaikeahan noita on laittaa parhaimmuusjärjestykseen, mutta pakon edessä tuli tuollainen lista :D

muoks: kävin kattomassa vikan osan nyt uudestaan, mutta 3D:nä ja täytyy nyt vähän ottaa haukkuja takasin. Itse asiassa tämä versio on varmaan parasta mitä kirjoista voi saada, mutta se miksi en niin paljon vikoja osia fanita lienee, että kaikki ovat omilla teillään enemmän, ja ei ole enää sitä yhteisöllisyyttä joka aikaisemmissa elokuvissa oli.. ei enää koulua jne. Siksi en pitänyt Kuoleman varjeluksista kirjanakaan niin paljon, kirjasarja loppui niin kuin piti, mutta vaikka loppu kuinka realistinen olisikin, en pitänyt siitä.. mutta ristiriita tuleekin siitä, että eihän se muuten olisi voinutkaan loppua oikein.. paras mahdollinen loppu, sillä tosi elämässäkin tiet erkanevat ja vanhetaan.. kai mä en sitten pidä tästä konseptista :D joopa joo.. Ja hei efektit! niille suuret propsit! Ja ehkä jos mä kuuntelen tota Alexander Desplatii enemmän nii siitä tuleeki kuuntelua kestävää kamaa.. Monesti olen joistain biiseistä/musasta ollut vastahakoinen, mutta loppujen lopuksi ne ovat päätyneet lempimusakseni.. että ikinä ei pidä lukita sanojaan.. Kuten sanottu, hyviä elokuvia nämä ovat, ei siitä pääse mihinkään! Mä varmaan kiikkustuolissaki vielä näitä kattelen ja lueskelen :)))
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 19, 2011, 23:11:21 kirjoittanut Cordelia »

Poissa conscioushours

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
1. Viisasten kivi
2. Salaisuuksien kammio
3. Kuoleman varjelukset osa 1
4. Azkabanin vanki
5. Puoliverinen prinssi
6. Feeniksin kilta
7. Liekehtivä pikari
8. Kuoleman varjelukset osa 2

Olen aina tykännyt kahdesta ensimmäisestä leffasta eniten, niissä kaikki on niin uutta ja viatonta (kuten kirjoissakin) ja huispaus on tehty hienosti. Azkabanin vankiin mulla on jonkinlainen viha-rakkaus-suhde, vihasin sitä ensimmäisen kerran nähtyäni mutta tykkään enemmän ja enemmän jokaisen katsomisen jälkeen. Kuoleman varjelukset osa 1 on myös yksi suosikeistani, siksi olikin suuret odotukset viimeistä osaa kohden mutta se petti pahasti. Vihasin.
for now I turn my back and all I want to leave behind is peace of mind as an illusion of the freedom I can't find

Poissa Cakauki

 • "SEMMONE KUTINA O NY PERSEESSÄ"-huutoa huuteleva TÄYSIN VIATON pahispallero! <3
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I'm nothing without you.
 • Pottermore: BatFeather132
 • Tupa: Luihuinen
1. Feeniksen kilta
2. Azkabanin vanki
3. Viisasten kivi
4. Salaisuuksien kammio
5. Liekehtivä pikari
6. DH part 2
7. DH part 1
8. Puoliverinen prinssi

Feeniksen kilta on ollut minulle aina ehdoton 1 ! Rakastan sinä kapinoivaa Potteria ja koko sitä elokuvaa alusta loppuun saakka.
Tosiaan kolmos leffa oli huikea kehitys yköseen ja kakoseen verrattuna ja KELMIT<3 !
Ykös ja kakos leffa on myös tärkeitä, sillä niistä kaikki lähtee ! Kaikki on niin pikkuista ja ääääää !
DH:t oli hienoinen pettymys, mutta päätös mikä päätös.
Puoliverinen prinssi... en koskaan, ensimmäisestä katselukerrasta lähtien ole pitänyt, en niin ollenkaan. Se on tylsä, yksinkertaisesti.
I will not die, I'll wait here for you
I feel alive, when you're beside me
I will not die, I'll wait here for you
In my time of dying !

Poissa jaida

 • ikuinen hattutyttö
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kasva aikuiseksi, mutta säilytä lapsenmielisyytesi
 • Tupa: Rohkelikko
1. Kuoleman varjelukset osa 1&2 - MAHTAVA! Hyvä tunnelma, jännittävä, koskettava jne. Ainoana miinuksena pois jätettyt kohtaukset ja Lilyn silmät!! Aina kun on kerrottu kuinka Harrylla on äitinsä silmät ja sitten tehdään näin!! ):
2. Viisasten kivi - täynnä ihanaa taikamaisuutta ja näyttelijät aah <3
3. Puoliverinen prinssi - täynnä romantiikkaa <3 mutta on siinä paljon tylsiäkin kohtauksia..
4. Salaisuuksien kammio - tässäkin mukana tuo ihana vieton taikamaisuus (:
5. Liekehtivä pikari - loppu on hyvä muuten jää vähän tylsäksi.
6. azkabanin vanki - mielestäni tässä alkoi tuo ihana taikamaisuus kadota..
7. Feeniksin kilta - kauhea pettymys.. ja daniel yök minkä näköinen.
"Dobby died a Free Elf, still it makes me kill myself... "<3

Poissa Alde

 • Se joku tylypahkalainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
1. Kuoleman varjelukset osa 2
2. Liekehtivä pikari
3. Salaisuuksien kammio
4. Kuolema varjelukset osa 1
5. Viisasten kivi
6. Azkabanin vanki
7. Puoliverinen prinssi
8. Feeniksin kilta

Vaikeaksi meni, tämä lista ei ole mikään absoluuttinen...
Oliver Phelpsin nimmari muistikirjassa 11.7.2011
Oli saada kutsun Tylypahkaan mutta jostain syystä sitä ei koskaan tullut...

Poissa Guetta

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Luihuinen
1. Deathly Hallows Part 1 & 2 --- Kyllä nyt Yates näemmä pääsi vihdoin vauhtiin. Tunnelma on mahtava ja yllätti odotukset. OOTP:n jälkeen olin niin epäileväinen Yatesin suhteen että vaatimusten ylittäminen ei ollut mikään vaikeus. Pitemmät mietelmät omalta kohalta löytyy

2.The Goblet of Fire --- Oli ainoa leffa, johon olin kunnolla satisfied ennen viimeisiä elokuvia. Muuta en nyt tästä sano.

3. Half-Blood Prince --- En tykännyt tästä aluksi. En sitten yhtään. Se oli niin erilainen kuin aiemmat leffat että olin ihmeissäni. Ehkä myös siksi en tykännyt, koska tosiaan Yatesin ensimmäinen ohjaus oli aivan surkea. Sen jälkeen tykästyin leffan tyyliin ja huumori alkoi minuakin huvittamaan.

4. Philosophers Stone --- Ensimmäinen elokuva. Ihana elokuva. Täynnä lapsekasta taikaa ja tunnelmaa, ilmapiirikin on sopiva juuri ensimmäisiin kirjoihin. Joku kaverini sanoi joskus että ei katso tälläisiä lasten elokuvia. Olisiko ensimmäisen osan pitänyt olla jonkinlainen ranteidenviitelyangstelämäonkurjaa synkkis - elokuva?

5. Chamber of Secrets --- Jatkaa samaa rataa kuin ykkönen. Lapsinäyttelijät ovat so lovely.

6. Prisoner of Azkaban --- Ei ole totta. Ensimmäinen vähän synkempi elokuva ja petyin täysin. Radcliffekin on ihan sieltä jostain tässä elokuvassa. Yksinkertaisesti, ilman pitempää romaania tekemättä: En tykännyt.

7. Order of The Phoenix --- Really, you can't be serious. Inhottava elokuva ja Radcliffe jatkaa tässä surkean näyttelyn linjaansa. Esim. Mustien perheen talossa kun Harry "raivoaa" Ronille ja Hermionelle. Suorastaan koominen kohtaus. Umbridge oli kyllä aika hyvin toteutettu. Oli hyvä ratkaisu tehdä tuollainen Umbridge eikä mitään rupikonnaa. Juuri tuollainen lempeä ulkokuori - kylmä sydän luonteiseksi ajattelen Umbridgen. Se oli plussa tässä. ONNEKSI Yates kuitenkin paransi myöhemmin. Ja ainiin! Muistinko mainita että tämä on paras Potter kirja mielestäni?

« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 17, 2011, 13:51:46 kirjoittanut Blåkblend »

Poissa April

 • ½ kaksosista
 • Vuotislainen
 • lisää Weasleyn Welhovitsejä!
 • Pottermore: LumosNiffler27512
 • Tupa: Rohkelikko
1. Azkabanin vanki: Sirius,nuoret kasvaneet lapsuudesta,mutta kuitenkin liian nopeasti minusta.

2. Feeniksin kilta: Mahtava taistelukohtaus Albus-Vode.Surullinen Sirius kuolee,juuri kun Harry oli löytänyt "turvan"itselleen.

3. Viisasten kivi ja Salaisuuksien kammio: Näyttelijät lapsia vielä.

4. Puoliverinen Prinssi: Surullinen rehtori kuolee..

5. Kuoleman Varjelukset 1&2: Kertoo ennen ja jälkeen Harryn ajasta.Hyvä ja paha ottavat yhteen.Hyvä voittaa.

6. Liekehtivä Pikari: En vain pitänyt tästä,mutta katsottava.Diggory kuolee.
"It's sort of exciting, isn't it? Breaking the rules." - Hermione

"Who are you and what have you done with Hermione Granger?" - Ron

Poissa Juustonaksu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
1. Azkabanin Vanki - Siriuksen ensi tuleminen + Lupin, ankeuttajat, hiinokka ja kaikkea muuta hienoutta. Minun mielestäni erittäin onnistuneesti tehty filmaus.
2. Liekehtivä Pikari
3. Puoliverinen Prinssi
4. Salaisuuksien Kammio
5. Viisasten Kivi
6. Feeniksin Kilta - Ehdottomasti huonoin näistä elokuvista. Hieman yllättynyt olen, että aika moni näyttää olevan kanssani samaa mieltä. Jotenkin vaan tylsää katseltavaa alusta loppuun saakka siitä kertokoot jo se etten ole katsonut tämän kuin kahdesti.

Kuoleman Varjeluksia en laittanut vielä listalle, koska tuo 2 osa on näkemättä, mutta eiköhän se jo pelkästään ensimmäisen osansa perusteella nouse tuohon kärkipaikalle.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 17, 2011, 03:03:56 kirjoittanut Juustonaksu »

Poissa Volga

 • Suuri joki
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
1. Kuoleman Varjelukset osat 1 & 2 (en voi ottaa noita erikseen kun en osaa päättää kumpi on parempi, mutta siis olivat hyviä!)
2. Azkabanin vanki ( tunnelmaltaan vahva ja toimiva paketti, ei juuri haukuttavaa)
3. Viisasten Kivi (niin suloinen, värikäs ja satumainen että lähes sokeuttaa puutteensa)
4. Liekehtivä Pikari (tehosteiltaan makea, mutta jotenkin se tavallinen kouluelämä jäi lähes kokonaan pois)
5. Salaisuuuksien kammio (ei mitenkään erikoinen, mutta onhan nuo pikkuisina söpöjä)
6. Feeniksin kilta (liian täynnä tavaraa ja minulle tärkeitä juttuja oli jätetty pois)
7. Puoliverinen Prinssi (keksittyi pääasiassa ihmissuhdesotkuihin ja unohti olennaisen)

Poissa Sectumsempra

 • Patented Daydream Charm
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: PurpleRune1479
 • Tupa: Luihuinen
1. Azkabanin vanki
2. Viisasten kivi
3. Feeniksin kilta
4. Kuoleman varjelukset, osa 2
5. Puoliverinen prinssi
6. Kuoleman varjelukset, osa 1
7. Salaisuuksien kammio
8. Liekehtivä pikari

En ole aivan täysin varma listauksesta, minun on aina kauhean vaikea heittää mitään minulle rakasta tärkeysjärjestykseen, mutta ehkä se noin suurinpiirtein menisi. Ehkä.
Kaikki elokuvat ovat omalla tavallaan hyviä, mutta myös kaikissa on tietenkin jotain jota voisi parantaa ja muuttaa, en silti varsinaisesti ole pettynyt mihinkään niistä, oikeastaan voisin heittää joitain jaetuille sijoille, mutta jätetään näin.

Poissa Miizhaa

 • Tähtililja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Rohkelikko <33
  • Ja kaikki kirjoittaa mun ystikseen! <3
 • Tupa: Rohkelikko
Okei, eli:

1. Pakko laittaa tähän nyt kyllä Feeniksin kilta, tiedän olevani outo, mutta tällä hetkellä se jotenkin vain tuntui oikealta valinnalta.
2. Azkabanin vanki, kirjana AV on kyllä FK:ta parempi, mutta elokuvana tykkään Feeniksen killasta enemmän. Azkabanin vangissa on kuitenkin se jotain siellä mukana. :)
3. Liekehtivä pikari, jotenkin tässä on sitä jotain, tässä näyttelijät ei enää oo lapsia, vaan teinejä ja kokeneita näyttelijöitä, jotenkin ihana elokuva, tyksin.
4. Tässä vaiheessa tulee varmaan Viisasten kivi, mahtava aloitus kymmenvuotta kestäneelle menestys elokuvasarjalle! Tykkäsin tästäkin, mutta nykyään se ei enää iske muhun niin paljon, kuin ensimmäisellä kerralla.
5. Puoliverinen prinssi, mukavan erilainen Potter, pohdittiin lähinnä perus teinisuhteita sun muita. Sen takia tykkäsin tästä elokuvasta.
6. Kuoleman varjelukset osa 1, tykkäsin! Mutta kuitenkin tästäkin puuttui jotain, joka olisi tehnyt tästä vielä paremman, en tiedä mitä, mutta...
7. Kuoleman varjelukset osa 2, loppu Pottereille. ;( Nyt vasta kunnolla osaan ajatella sitä, ettei Pottereita enää tule ja nyt vasta itken ensimmäistä kertaa, elokuvassa olin ihan hiljaa, kyyneleitä valuttamatta, nauramatta kertaakaan
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
, koska se vaan iski muhun.
8.Salaisuuksien kammio, mä en tiedä miksi, mutta en vaan tykkää tästä ollenkaan, en kirjana, enkä myöskään elokuvana.

 Oikeastaa,n oli aika vaikeaa laittaa nuo jonkinlaiseen järjestykseen, kaikissa on joku hyvä kohta, joku kohta, josta tykkäsin.
Kuolema on mysteeri ja hautaus salaisuus
 Stephen King

Poissa Megia

 • Human Error
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
1.Kuoleman varjelukset 2 - En tiedä johtuuko tämä siitä, että olen nähnyt leffan vain kerran vai tuhannesta muusta syystä, mutta tämä vain kosketti eniten ja on puhtaasti siitä syystä kaikista paras. Mieleen tulee about miljoona asiaa jotka tässäkin leffassa ärsyttää ja ottaa päähän, mutta jotenkin kaikki silti vain toimi. Äärimmäisen loistavia kohtauksia oli niin monta, että leffan puutokset ja muut pohjanoteeraukset (kuiva huumori, voldemortin kuolema, dumbledoren menneisyys) jäivät helposti pois mielestä.

2.Kuoleman varjelukset 1 - Kaksi viimeistä vain olivat parhaat, siitä ei pääse mihinkään. Juoni kulki hyvin ja mitään varsinaisia turhuuksia ei oltu lisäilty, leffa oli sopivan synkkä ja uhkaava eikä hetkeksikään päässyt pitkästymään. Muuta en oikein osaa sanoa, yksinkertaisesti pidin todella paljon.

3.Azkabanin vanki - Azkabanin vanki on minusta aina ollut tarinana jollain tasolla tylsä koska noh, Voldemort. Tuntuu yksinkertaisesti oudolta että "vihollinen" on tällä kertaa joku muu kuin vuosisadan pelätyin pimeydenvelho, mutta toisaalta se taas tuo hyvää vaihtelua. Ristiriitaisia tunteita. Okei asiaan! Tässä kaikki vaan jotenkin toimi. Toteutus oli hyvä, mitään elämää tärkeämpää ei otettu pois tai lisäilty viihdykkeeksi. Hiinokasta en pitänyt ja tulisalaman "ajankohta" pisti kyrpimään, mutta roppakaupalla lisäpisteitä Lupinin ja Siriuksen näyttelijäsuorituksista!

4&5.Salaisuuksien kammio & Viisasten kivi - En osannut laittaa näitä järjestykseen, koska olen aina lukenut nämä kaksi samaan pakettiin. Enemmän lastenleffoja, paljon helpompia ja kevyempiä katsoa kuin seuraavat osat ja kauhu on niin erilaista. Nämä kuitenkin onnistuivat kaikista parhaiten säilyttämään tarinan. Lisäksi on ymmärrettävää, etteivät lapsinäyttelijät vielä kykene aivan päätähuimaaviin suorituksiin (tosin Dan ei ole kehittynyt noista ajoista kuin korkeintaan huonompaan suuntaan). Näitä katsellessa tulee aina hyvä mieli.

6.Puoliverinen prinssi - En tiedä kuuluuko elokuva tämä elokuva mihin väliin, mutta jääkööt nyt toistaiseksi tähän. Teiniromanssit, voi luoja sanon minä! Hyviä kohtauksia oli paljon (hirnyrkin haku, Dumbledoren kuolema, sektumsempra, Kalkaros ylipäätään), mutta kaikki mikä ei ollut hyvää olikin sitten äärettömän huonoa. Oikeasti, minne jäi puoliverisen prinssin tarina? Sen ympärillähän koko helahoidon oli tarkoitus pyöriä! Leffantekijät näkivät ilmeisesti kuitenkin parhaaksi kuvata velhojen teinidraamaa. En tykkää!

7.Feeniksin kilta - Tämä oli yksinkertaisesti tylsä. Ehdin tätä leffaa katsoessani puutua vähintään kolme kertaa ennen puoltaväliä. Ainoat plussat taikaministeriönkohtauksesta, joka toimi todella hyvin. Kuitenkin ennuksen sivuuttaminen onnistui pilaamaan tuonkin kohtauksen. Voldemortin ja Dumbledoren taisto oli upea. Mutta kuten sanoin, muu oli yksinkertaisesti tylsää.

8.Liekehtivä pikari - En tiedä. En vain yksinkertaisesti tykkää tästä yhtään, en kirjana enkä elokuvana. En osaa sanoa mikä leffassa niin mätti, koska suurelta osin se mukaili kirjaa ja varsinaisia huonoja kohtia ei niin paljon ollut. Elokuva oli kuitenkin jollain tapaa väkinnäinen. Tuntuu että se olisi ollut pakko saada tehtyä. En osaa enempää perusteella, minmä vain vihasin tätä.


Tässä tämänhetkiset tunnelmat leffoista. Kolmen kärki oli helppo laittaa, leffat ovat ehdottomasti koko sarjan parhaat. Samoin oli helppo asettaa kaksi viimeistä omille paikoilleen, FK ja LP olivat suoraansanottuja huonoja. Kamalia. Hirveitä. Loput leffat tungin melko sattumanvaraisessa järjestyksessä tuonne väliin, järjestys muuttuu aika pitkälti sen mukaan mitä leffoja olen viimeeksi katsonut.
live hard live your dream.

Poissa unknow

 • lukematon lehti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ErisedElm16162
 • Tupa: Korpinkynsi
On hyvin vaikea laittaa näitä elokuvia järjestykseen. Luettuani kaikkien muiden listaukset en voinut olla miettimättä, miltä omani näyttäisi.

1. Kuoleman varjelukset osa 1 - Elokuvan toteutus on mahtava ja rakastan Alexandre Desplatin sävellyksiä. Elokuvan kuvauspaikat ovat todella kauniita - niin englantilaisia. Tarina on lojaali kirjalle, vaikka siitä onkin jätetty muutamia yksityiskohtia pois. Elokuva on yksinkertaisesti loistava lopun alku.
2. Puoliverinen Prinssi - Moni asia on toteutettu elokuvassa erilailla kuin kirjassa. Silti elokuva on mahtava. Nicholas Hooper toi elokuvaan koko sarjan kauneimmat sävellykset. Pidin siitä, että tämä elokuva on kaikkein todentuntuisin. Tässä keskitytään enemmän itse tarinaan kuin taikomiseen tai fantasiaan.
3. Kuoleman varjelukset osa 2 - Tämä elokuva puotaisi helposti alemmaksi, ellei sen dialogi kohtaukset olisivat niin kauniita. Elokuvasta tehtiin hieman liian sotainen minun makuuni, mutta rakastin takauma-kohtauksia. Toteutus oli loistava. Sävellykset olivat jälleen kerran kauniita. Epilogi kohtauksen toteutus oli juuri sellainen kuin olin aina kuvitellut sen olevan. Kaunis, viaton, ensimmäisen elokuvan sävellys. Sarja sai ansaitsemansa lopun.
4. Azkabanin vanki - Toteutus on todella kaunis. Henkilöt ovat kasvaneet ja mukana on paljon uusia sympaattisia hahmoja. Kaunis ja ehyt tarina.
5. Feeniksin kilta - Elokuva on hyvin lyhyt, mutta olen tyytyväinen sen käsikirjoitukseen. Muutamia kohtauksia jäin kaipaamaan, mutta elokuvan henki on sama kuin kirjoissa ja hahmot nousevat jälleen uusiin ulottuvuuksiin.
6. Liekehtivä pikari - Elokuva on synkempi ja koko sarjan käännekohta. Huumori on viatonta ja tarina yhtenäinen.
7. Viisasten kivi ja Salaisuuksien kammio - Viisasten kivi on koko sarjan aloitus ja se on kauniin viaton. Vuosienkin jälkeen itken vieläkin elokuvan lopussa. Sävellys muistuttaa minua lapsuudesta ja sen ihanuudesta. Elokuva toivottaa katsojan tervetulleeksi tuohon maagiseen maailmaan. Salaisuuksien kammion on tarinana synkempi, mutta ei sekään vielä niin vakavasti otettava - suunnattu hieman nuoremmille katsojille. Kaksi ensimmäistä elokuvaa ovat viimeisenä juuri siksi, että ne tuntuvat nuorempien ikäpolvien elokuvilta, vaikka niiden viattomuuteen onkin silloin tällöin ihanaa palata.
I'm going to do what I want to do. I'm going to be who I really am. I'm going to figure out what that is. -Emma Watson

Poissa Tatti

 • monikirjoinen ilmestys
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Nauru pidentää ikää!
 • Pottermore: RoseKey750
Kuoleman varjelukset osa 2 --- Maailman ehdottomasti paras leffa! :>
Vaikka siitä itkeekin helposti yli puolet ja se kuvaakin suureksi osaksi sotaa, silti aivan ykkönen ja paras. Se tunnelma ja varsinkin loppu, aivan mahtava, vaikka erilainen kuin kirjassa. ♥

Kuoleman varjelukset osa 1 --- Erikoisella tavalla todella ihastuttava, vaikka onkin suurimmaksi osaksi matkustelua ja vaeltelua. Ihana.♥

Puoliverinen prinssi --- Viimeinen vuosi Tylypahkassa on jännä, mutta "kodikas" verrattuna seuraaviin elokuviin. Ja huumoria on tarpeeksi. :)

Azkabanin vanki --- Melko lyhyt Potter-leffa, mutta todella hienosti tehty.
Ankeuttajat on aika muuten aika jännoä hyypiöitä. Ja Sirius on aina yhtä ihku. (;

Salaisuuksien kammio --- Ensimmäinen näkemäni Potter-leffa. Ihanan pitkä ja tunnelma on jotenkin samaistuttava. Basiliski on kiva. :p

Viisasten kivi --- Pienet Harry, Ron ja Hermione ovat niin suloisia.. :>
Mut en mä tiedä, ei toi vaan oo niin hyvä.

Feenkisin kilta Lyhyin Potter-leffa (vai oliko, jookai..) ja myös mielestäni huonoin, vaikka kirja onkin toiseksi paras. Jotenkin se on vain pelkkää Harryn unta ja muuta sellaista. Mutta en voi huonoksikaan sanoa, Pimentohan on niin hauska. :D

Tatti
"Aah, niinpä tietysti", Ron sanoi ja läimäytti otsaansa, "Unohdin, että me jahdataan Voldemortia kirjastoautolla." :)

Poissa nonparelli

 • yltiöromantikko
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Why so serious?
  • pikkukaupungin tyttö
 • Pottermore: QueenHeart84
 • Tupa: Korpinkynsi
1. Kuoleman Varjelukset, part 1&2
2. Azkabanin vanki
3. Viisasten kivi
4. Puoliverinen prinssi
5. Liekehtivä pikari
6. Feeniksin kilta
7. Salaisuuksien kammio

Aika vaikeeta tää oli, mutta ykkössijalle ei ollut epäilystäkään! KV 1&2 on vaan niin huippuhyviä! Ja jos noista valitsisin, niin kyllä se kakkososa on parempi. Surullinen, huikea ja vaan niin mahtava! Harmi kun joitain hyviä kohtia piti jättää pois tai supistaa, ja ne Lilyn silmät oli kyllä mullekkin aika pettymys... Muuten KV 2 on kyllä ehdottomasti paras HP-leffa! :)
"Brilliant! It's Potions last thing on Friday! Snape won't have the time to poison us all!"

Poissa Yuu

 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
1. Viisasten kivi - Näyttelijät eivät ehkä kaikki ole kauhean kokeneita, mutta se taianomaisuus, tunnelma. Uskollisuus kirjoja kohtaan on kanssa myöhempiä osia suurempi. Lapsinäyttelijät ovat vaan ihania, kauhean nostalginen elokuva myös. En ikinä kyllästy.
2. Salaisuuksien kammio - Mielestäni tämä vain on onnistunut hyvin. Se on kakkonen, jotenkin kauhean samantuntuinen kirjan kanssa.
3. Kuoleman Varjelukset Osa 1 - Huimasti parantuneet näyttelijäsuoritukset, toteutus, efektit... Ihmeen uskollinen kirjallekin.
4. Liekehtivä pikari - En nyt sanoisi että mikään mahtava tämä enää on, mutta oikeasti yllättävän hyvin tiivistetty kun miettii kirjan sisältöä. Dobby olisi kuulunut mukaan, mutta ainakin juonessa pysyy mukana.
5. Kuoleman Varjelukset Osa 2 - Odotin tätä kuin kuuta nousevaa, ja odotin niin paljon. Petyin. Melkein kaikki lempikohtaukseni oli jätetty pois, ja esim. Dumbledoren hahmosta jäi vain elokuvien katsojille hirveä kuva. Mutta jollain tasolla pidän silti.
6. Puoliverinen prinssi - Tykkään, mutta en. Juonesta jätetty liikaa pois, näyttelijäsuoritus kehnoa.. En vain pidä. Dumbledoren kuolema pilattiin ;__;
7. Azkabanin Vanki - Inhoan tämän elokuvan näyttelysuorituksia. David ei vaan sovi Lupiniksi saati sitten Gary Siriukseksi. Uusi Dumbledore, kahden edellisen elokuvan tunnelma siitä että "se on Harry Potter" poissa (enkä tarkoita synkkyyttä). Kelmejä ei selitetty tarpeeksi.
8. Feeniksin kilta - Huoh, tämä on vaan niin fail. Liian tylsä, sekava, juonta ei selitetä, joidenkin näyttelijöiden suoritukset... Ei vaan iske sitten millään.

Adessa

 • Ankeuttaja
1.Kuoleman varjelukset osa 2 -Jännittävä, koskettava ja mahtava leffa!!! Erityisesti pidin severuksen muistoista, sekä metsä, salaisuuksien kammio kohtauksista.
2.Kuoleman varjelukset osa 1 - Hyvä ja mukaansatempaava juoni. Toimiva kokonaisuus! Lempparikohtiani ovat häät, taikaministeriö ja malfoyn kartano.
3.Viisasten kivi - Näyttelijät suloisia ja ihania! Paras tunnelma kaikista leffoista.
4.Salaisuuksien kammio -Mielenkiintoinen juoni. Ihana Dobby<3
5.Puoliverinen prinssi -Hieman hidastempoinen, mutta pidän silti! Kiva kun Draco on suuremmassa osassa tässä elokuvassa.
6.Feeniksin kilta - Vähän tylsä. Pidän kuitenkin albuksen kaartista ja taikaministeriö kohdasta.
7.Azkabanin vanki - Pidän siriuksesta ja Lupinista. Ihan kiva leffa, mutta siihen se jääkin.
8.Liekehtivä pikari - Aikaisemmin pidin tästä valtavasti. Liian synkkä!

Poissa Dewie

 • Vuotislainen
 • Pottermore: HazelNight86
 • Tupa: Puuskupuh
Argh, pahan heitit!

1. Kuoleman varjelukset part 2 - okei, paljon juttuja jätetty pois, mutta kokonaisuutena toimiva. Näyttävä visuaalisesti ja näyttelijäsuorituksellisesti. Ja Severus, oikeasti, miiii <3
2. Kuoleman varjelukset part 1 - jännittävä, odottava tunnelma.
3. Azkabanin vanki - lempikirja ja lempileffa. piste.
4. Puoliverinen prinssi - paljon tapahtumia eikä kaikki pyöri Harryn ympärillä, vaan kerrotaan myös Dracon tarinaa
5. Viisasten kivi - olisin halunnut sijoittaa tämän ylemmäs mutta se ei mahtunut. Tunnelma on niin taianomainen, satumainen, kaikki on uutta ja viatonta ja Dumppis on vanha, hurmaava taikurisetä
6. Feeniksin kilta - muuten ihan kiva, mutta oliko Harrysta pakko tehdä sellainen angstipallero!? Pimento sentään pelasti osittain
7. Liekehtivä pikari - eäääh...Volden paluu oli hieno, mutta kaikki muu on vähän kummaa, plus et inhoan Danielin tukkaa ko. leffassa
8. Salaisuuksien kammio - en ole oikein missään vaiheessa lämmennyt SK-leffalle. En tiedä mikä siinä loppujen lopuksi mättää...jotenkin se vaan...on... :D
Olen esihistoriallinen käärme joka ulvoo ja murisee! -Pikku Myy-

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Tarkastelen teidän muiden viestejä myöhemmin. Ennen kuin listaan haluan miettiä miksi teen mitä teen. Itse kai mittaan sitä miten hyvin pääsen sisälle maailmaan ja kuinka todelta se tuntuu, enkä suorituksia tai muuta sellaista. Aika viattomasti teen listaukseni.

1. Viisasten kivi. Ei siinä muuta mahdollisuutta ollut. Taikamaailma on juuri oikeanlainen ja kaikki on niin jännittävää ja kaunista. Tässä ekassa ovat alkuperäiset näyttelijät ja alkuperäinen maailma. Velhomaailma rauhallisena sotien välillä. Maailma joka silloin joskus kutsui minut mukaansa. Tämä on kaikkien Potter leffojen emä, joten toki nostan sille hattua.

2. Kuoleman varjelukset osa 1. Tässä elokuvassa oli vain jotakin erikoista mikä jätti syvän merkin sydämeeni. Mahtavaa, kaunista, surullista ja aitoa. Todellakin erityinen elokuva. Mikään ei ole helppoa vaan hankalaa, mutta silti on toivoa. TSHmaisen kaunis, upea ja elähdyttävä. Erilaista elämää, joten arvostin kovasti tätä elokuvaa. Mielestäni tämä on mielenkiintoinen valinta tähän sijalle Viisasten kiven jälkeen. Mutta rehellinen olen tämän tähän laittaessani.

3. Feeniksin kilta. Tietyiltä osin tämä oli huonompi kuin monet vielä kirjaamattomat leffat, mutta tässä oli myös vahvasti sellaisia teemoja joista minä pidin joten muuta mahdollisuutta ei ollut. Pimeyden lordia ja käärmettä oli juuri sopivasti. Samaten Harryn kohtalo alkaa raottua meille vähäpätöisille. Näiltä osin liian kaunis elokuva alemmille sijoille.

4. Salaisuuksien kammio. Kaunis pääsiäisleffa. Pidän uusista käänteistä ja koulun käytävistä. Gilderoy Lockhart oli myös mahtava vitsiniekka ja kolmikkomme välit olivat kauniisti punotut tätä elokuvaa varten. Salaperäinen päiväkirja ja basiliski kruunaavat tunnelman, ja vaikka tietyiltä osin tämä onkin surullinen leffa, niin iloa ja toveruutta löytyy myös kaunis määrä.

5. Puoliverinen prinssi ja Liekehtivä Pikari jaetulla sijalla. Kummatkin hienoja leffoja, jotka eivät kuitenkaan sen suurempia aiheita sisältäneet. Eivät huonompia kuin muut, mutta eivät myöskään ehkä minulle niin läheisiä leffoja, vaikka niistä pidänkin. Liekehtivä Pikari on upeasti rakennettu ja Puoliverisen prinssin tarinat ovat hyvin kauniita ja hymyilyttäviä.

Sijoittamaton Kuoleman Varjelukset Osa 2. En oikein osaa sanoa siitä mitään, kun se niin selvästi oli eritavalla jatko Osalle 1 kuin mikään muu leffa on toiselleen ollut. Kaunis, jännittävä ja ihana ja pökerryttävä, mutta sen asemaa en silti osaa sanoa. Mielenkiintoinen kaiken kaikkiaan.

Poissa velhokarkki

 • Yksi Weasleyn serkuista
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LumosMoon200
 • Tupa: Rohkelikko
1. Kuoleman Varjelukset Osa 2 - Se alku on jo ihan tyrmistyttävän upea... Kalkaros seisoo siellä korkeella ja katsoo, kun oppilaat astelee kouluun. Ja kaikki on muuttunut. Ja kaikki muukin siinä leffassa on vaan niin... Täydellistä suoraansanottuna.

 Ja loppuja en osaa laittaa listaan. Mutta tällä hetkellä KVosa2 on kyllä mykistyttävin kaikista elokuvista. Ei siksi, että se on uusin, vaan siksi, että sen musiikki, näyttelijöiden suoritukset, tapahtumat ja kaikki muu vain menee täydellisesti yksyhteen. Kahteen kertaan olen sen nähnyt ja kummallakin kerralla tuli semmoinen olo, että "Ei voi olla totta, onks tää Harry Potter-elokuva?". Erottuu niin hyvin edukseen muista elokuvista.
"Miksi kukaan muka tahtoo juhlia kuolinpäiväänsä?" ihmetteli Ron, joka teki taikajuomien kotiläksyjä ja oli pahalla päällä. "Kuulostaa kuolettavan masentavalta, jos saan sanoa."

chiuu

 • Ankeuttaja
Eli listaa:
1. Kuoleman varjelukset osa 2 (Kalkaroksen se muisto on aevan ihana!!)
2. Viisasten kivi (Kaikki on Harrylle sellasta uutta ja ihmeellistä niin wow)
3. Azkabanin vanki
4. Feeniksin kilta
5. Kuoleman varjelukset osa 1
6. Puoliverinen prinssi (Hurmaava kalkaros!)
7. Liekehtivä pikari (Elokuvassa keskittyy aika paljon siihe kolmivelhoturnajaiseen)
8. Salaisuuksien kammio (Tää ei oo koskaa iskeny kirjana eikä elokuvana niin hyvin ku nuo muut)

Poissa Zenzibar

 • Pelastaja katsoi profiiliaan ja läikytti teetä pöydälle
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • kesäinen-eskapisti-merirosvo-jedi-söpö-skotti
  • Home sweet home
 • Pottermore: BloodNight6399
 • Tupa: Mary Sue
AURORIHUOM!

Muistakaas, että pelkkä listaus ei synnytä keskustelua, eikä sitä katsota Vuotiksessa hyvällä! Jotain perusteluja kehiin, vaikka edes parhaimmasta ja huonoimmasta listan kyytipojaksi, pelkkää listaustopicia ei Vuotiksessa suvaita. Osa on osannut hienosti perustella, mutta vielä noita pelkkiä listoja näkyy. *naputtaa taikasauvalla pöytään*

Perustelkaa viestinne ja pääsette sitten asiallisesti keskustelemaan siitä miksi juuri se elokuva? Niin kaikilla on parempi mieli, eikös juu? :)

Zenzibar,
aurori

Jatkakaa!
"You're only given a little spark of madness. You mustn't lose it." -Robin Williams

Poissa Sheridan

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SkyHazel4429
 • Tupa: Korpinkynsi
1. Puoliverinen prinssi. Tiedän, tiedän, outoahan tämä on... Minusta tämä oli kuitenkin mielenkiintoisin elokuva, tietenkin kun tuli enemmän teinidraamaa mukaan :D Mutta koko elokuvasarjan lempikohtaukseni löytyvät tästä elokuvasta, toisin sanoen kaikki ne, joissa Dracoa surettaa. Lisäksi Ronin, Lavenderin ja Hermionen kolmiodraamaa oli erityisen hauska katsoa. Mutta koska tässä on Ginny, voisin laskea tämän viimeiseksi... Mutta en voi. Lähes kaikesta muusta pidin paitsi kyseisestä ärsyttävästäpunapääweasleyginnystä.

2. Kuoleman varjelukset, osa 1. Onneksi tämä ei ollut pelkkää "hahaa, taistelu! Karkotaseet"- juttua. Tässä oli oikeastaan kaikkea muuta, onneksi, sillä kakkososa on ainoa minkä taistelukohtauksista oikeasti pidin. Sopivassa mittakaavassa huumoria, draamaa, kissatappeluja ja suuria tunteita. Loppu oli hieman pettymys, sillä minuutit ennen Voldemortin tuloa olivat, no, huonoja. Nauratti kyllä tämän ilmestymisen jälkeen kun jossain lehdissä hehkutettiin Harryn ja Hermionen suhteen edistymistä, jotain hupia siitä tanssiesityksestäkin! Hirnyrkkikohtaus oli mielestäni hyvä, kävi tosin Ronia sääliksi, mutta ylitti odotukseni. Mutta tässä elokuvassa ei ole angstaavaa Dracoa, joten hävisi täpärästi tämän taiston.

3. Liekehtivä pikari. Ennen vihasinvihasinvihasin tätä elokuvaa, mutta nykyään se on kolmantena, hehe. Tai sitten muut elokuvat ovat vain menettäneet loistonsa, ei tietoa. Hienosti tehty elokuva ja uudet hahmot mielenkiintoisia ja persoonallisia - paitsi Cho, joka on minun silmissäni kuin ujompi Ginny ja täten mielettömän ärsyttävä. Vaikka kohtauksia oli paljon muuteltu tai jätelty pois, juoni pysyi silti kasassa. Team Cedric!

4. Feeniksin kilta. Kirja oli minusta kirjoista ehkäpä huonoin, liian pitkä eikä mahdu koululaukkuun ;) Vitsi vitsi - melkein. Tässäkin on uusia hahmoja, hekin vastasivat melko lailla mielikuvaani minkä kirjoista saa, tosin Pimento liian tavallisen näköinen. Ja Tonks ei ole niin kömpelö. No eivät he ole ehkä ihan mielikuvani vastaisia, mutta enemmän kuin päähenkilökolmikko kuitenkin. Jostain syystä Harry on tässä poikkeuksellisen ärsyttävä, mistäköhän johtuu? Tosin kirjoissa hän on vielä pahempi, onneksi elokuvantekijät olivat niin fiksuja. Kuitenkin, minusta tämäkin hoidettiin melko hienosti kun miettii, kuinka erilainen tämä on kirjaan. Marietan puuttuminenkaan ei haittaa juonen kannalta ja niin edelleen. Lisäksi Kelmi- kohdat olivat vaisuja. Tosin ministeriön tapahtumat oltiin typistetty aivan liian pieneksi, olisivat poistaneet vaikka Chon hahmon saadakseen aikaa tälle! Anteeksi taas. Siksi loppu oli hieman tylsä, se missä Dumledore panee ranttaliksi ja Voldu pakenee häntä jalkojen välissä.

5. Kuoleman varjelukset, osa 2. Tämä pääsi tänne lähinnä hienojen kohtauksien takia. Sinänsä tässä ei olisi ollut mitään mielenkiintoista, etenkin jos ne olisivat olleet samaa tasoa kuin ensimmäisessä elokuvassa, mutta ne ovat yksinkertaisesti upeita! Tässä tuli vuodatettua enemmän kyyneleitä kuin aikaisemmissa leffoissa yhteensä, tai ainakin melkein. Joten ainakin tekijät tekivät elokuvan joka saa meikälaisen herkistelemään, mikä ei ole erikoista, mutta tämä puuttui muista elokuvista. Erityisesti jäin kaipaamaan alkuperäistä Ronin ja Hermionen suutelukohtausta, missä on myös vaivautunut Harry, sillä se kohta sattui olemaan omasta mielestäni hulvaton! Epilogi oli minusta parempi kuin kirjoissa, sain loppuelämäkseni hupia näyttelijöiden maskeerauksista... Lasten näyttelijävalinnat eivät vastanneet yhtään omia mielikuviani, mutta James oli silti ihan mielettömän söpö! Mutta kuitenkin, toivoin silti Harryn osoittavan edes pientä huomioita muillekin kuin Albukselle. Erityisesti odotin Dracon päännyökkäystä, sillä tuntuu julmalta, että viimeinen asia mitä elokuvassa Dracosta nähdään on pakoonpötkiminen vailla kiitosta. Mutta koko elokuva oli todella hieno, ei yhtä hauska kuin muut tai juonellisesti paras, mutta todellakin upein.

6. Azkabanin vanki. Tiedän että tämä on monien mielestä paras elokuva ja niin edelleen, mutta itse en tästä kauheasti pidä. Meinaan aina nukahtaa siitä ajankääntökohdasta eteenpäin - siihen asti kyllä ihan hyvä. Aina täysikuukohdasta alkaen tekisi mieli kelata loppukohtaukseen, mutta sisulla jatketaan eteenpäin! Totta, tämä oli synkkä ja ehdottomasti parempi kuin kaksi ensimmäistä, sillä jos tämäkin olisi "hyppelihei ollaan onnellisia!"- tyyppiä, tuskin kukaan tätä katsoisi. Ehdotonta miinusta Siriuksesta ja Remuksesta, eivät olleet mielestäni kovinkaan hyvät valinnat. Mutta Alan Rickman pelastaa tilanteen ;) Ainakin osittain, plussaa tuo. Kuten myös kaikkiin muihin, heh.

7. Viisasten kivi. Mietin, laitanko tämän vai seuraavan elokuvan huonoimmaksi, tämä on ehkä hitusen parempi. Tai ainakin tässä on sitä nostalgiaa, ensimmäinen elokuva ja niin edelleen. Tämä oli myös ensimmäinen ja ainoa elokuva jossa Harry on symppis! Elokuvan tunnelmaan kuitenkin sopii aikaisemmin mainitsemani "hyppelihei ollaan onnellisia!"- fiilis, sillä kaikki on Harrylle niin uutta ja ihmeellistä ja niin edelleen. Hahmot ovat yllättävän onnistuneita ja aika tarkasti kirjojen kuvausten mukaisia, Harryn ulkonäköä ja muita tällaisia lukuunottamatta, mutta luonteet kyllä.

8. Salaisuuksien kammio. Anteeksi. Tämäkin on tunnelmaltaan aika samanlainen kuin Viisasten kivi, mutta tässä se uutuudenviehätys on jo jotenkin kadonnut. Mitään hirveän erikoista ei tässä tapahdu, ainoa muistettava kohta oli Ronin ilme hämähäkit nähdessä. Tätä ei jaksa oikeastaan edes katsoa, melko tylsä teos itse asiassa. Jos totta puhutaan, en keksi tästä edes mitään sanottavaa.

Poissa suklaapatukka

 • Vuotislainen
1. Kuoleman varjelukset, osa 2. Yksi harvoista leffoista joka sai itkemään (ainoa Potter). Oli vähän lyhyt mutta Kalkaros-kohtaukset olivat ihania :) Upea leffa.
2. Puoliverinen prinssi. Draama, Kuhnusarvio, kaikki tässä leffassa :D
3. Kuoleman varjelukset, osa 1. Toiminta, toiminta ja toiminta. Ainoa perusteluni. Ei kuitenkaan pelkkää tappeluita.
Jaettu 4. Azkabanin vanki ja Feeniksin kilta. En osannut päättää kumpi parempi joten jaettu neljäs sija. Molemmissa tulee paljon uutta tietoa.
5. Viisasten kivi. Kaikki niin uutta, ihmeellistä, tuntematonta! Ei kuitenkaan kauhean erityisemmin pistänyt esiin muista Pottereista. 
6. Salaisuuksien kammio. Siis.. en tiedä mutta, joo. Hienosti toteutettu leffa, myönnän...
7. Liekehtivä pikari. Valitettavasti leffa ei sykäyttänyt, vaikka oli toimintaa jne. Ei minun mieleenpainuva.

Poissa Dragon

 • Niddhogin perijätär
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Paper is dead without words
  • Enkelikolibrin maailma
 • Pottermore: SpellMoon178
 • Tupa: Luihuinen
1. Kuoleman varjelukset osa 2 - Toi ehdottomasti eniten tunteita pintaan. (tosin asiaan varmaan osin vaikutti sekin, että se oli viimeinen koko Potter-sarjasta, niin senkin takia kyllä se itku taisi tulla) Sitä kohtaa tosin jäin kaipaamaan, kun Harry on Korpinkynnen oleskeluhuoneessa, Lunan, McGarmiwan ja Carrowien kanssa. McGarmiwaa olisi muutenkin voinut näyttää enemmän, sekin kohta hänsetä olisi voitu näyttää, kun hän käskee Voron etsiä Riesun käsiinsä. Musiikki elokuvassa oli... Sanoinkuvaamattoman upeaa sopii varmaankin parhaiten. Kokonaisuutena ehdottomasti omassa mielessäni paras. Onneksi elokuvaan oli sentään otettu "EI MINUN TYTÄRTÄNI, SENKIN NARTTU!" -kohta. ;D

2. Viisasten kivi - (hassua sinänsä, kaksi parasta ovat ensimmäinen ja viimeinen :) ) Kaikki on uutta ja ihmeellistä, kylläkin olisin kaivannut alkuun sen koko kirjasarjan ensimmäisen luvun melkein kokonaisuudessaan. (vai oliko se kaksi lukua? No siihen asti kuitenkin kun kerrotaan kaikkien nostaneen lasinsa "Pojalle joka elää".) Huono juttu on sinänsä vaan se, kun elokuvan on jo nähnyt niin maan miljoona kertaa, että.

3. Azkabanin vanki - Remus ja Sirius :) Yhdet lempihahmoistani, ja heitä näytetään paljon. En tiedä miksi juuri tämä elokuva on minulle erityinen...? Tässä vain on sitä jotain.

4. Liekehtivä pikari - Tanssiaiset<3  Ehdottomasti koko elokuvan yksi parhaimmista kohdista on se, kun McGarmiwa opettaa Ronia tanssimaan ;D Tämä olisi muuten tullut vasta jonnekkin loppupäähän, mutta varmaan tässä osui tuo samanikäisyys (tällä hetkellä) päähenkilöiden kanssa.

5. Kuoleman varjelukset osa 1 - Ihan hyvä elokuva, ei siinä mitään, mutta odotukseni olivat jotain taivasta hipovaa, siksi vasta viides sija.

6. Feeniksin kilta - Tämä on jotenkin.. ei tylsä, mutta kuitenkin joku sen tyylinen. Toisaalta, Siriuksen kuolema vaikuttaa asiaan.

7. Puoliverinen prinssi - Mietin laittaisinko tämän viimeiseksi, mutta en kuitenkaan laita. Tässä sentään näytetään Dracoa enemmän. (ei hahmo, vaan Tom<3) Tämäkin oli mielestäni tylsä. Alkuun olisin niin toivonut sitä kohtaa, jossa sille pääministerille puhuu se taulun henkilö. (anteeksi, kun en muista nyt tarkemmin, mutta se ihan alku kuitenkin).

8. Salaisuuksien kammio - Tylsä. Komppaan Sheirdania täysin.
// Tämmönen rinsessamainen ja yltiö romanttinen, mutta samalla rämäpää
// And there forever remains that change from G to E minor

Poissa Isetom

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • Livejournal
 • Tupa: Korpinkynsi
1. Harry Potter ja kuoleman varjelukset osa 2

Ensimmäisen osan nähtyäni ajattelin että on vaikeaa pistää sitä paremmaksi, mutta kyllähän siinä niin kuitenkin kävi. Oli hyvä että kaikki edellisessä elokuvissa auki jääneet jutut paikattiin viimeisessä osassa ja niillekin, jotka eivät kirjoja ole lukeneet, tuli selväksi mistä on koko ajan ollut kyse. Tietenkin koko elokuvasarjasta puuttuu paljon tärkeitäkin asioita, mutta jos ei ole kirjoja lukenut, ei niitä osaa kaivata. Eri asia sitten niiden kohdalla, jotka ovat lukeneet kirjat, mutta minua ei esimerkiksi Dumbledoren menneisyyden vaiheista kertomatta jättäminen haitannut kovinkaan paljon, koska elokuva oli siitäkin huolimatta sujuva ja viihdyttävä. Taistelukohtaukset, joita oli paljon, olivat upeaa katsottavaa ja juuri sen takia tämä onkin suosikkini. Myös huumoria ja koskettavia kohtia löytyi sopivassa määrin. Ensimmäinen Potter-elokuva jossa melkein jopa itkin.

2. Harry Potter ja kuoleman varjelukset osa 1

Ainakin minun mielestäni kaksi viimeistä elokuvaa ovat periaatteessa yksi ja sama pitkä elokuva, joka on vain jaettu kahteen osaan, vaikka kokoajan puhutaankin seitsemännestä elokuvasta ja kahdeksannesta elokuvasta erikseen. Tämän vuoksi ajattelen näitä kahta viimeistä elokuvaa kokonaisuutena ja sen vuoksi laitan ensimmäisen osan listallani toiseksi, koska yhdessä nämä elokuvat muodostivat parhaimman Potter-elokuvan mitä on tehty (kakkososa kuitenkin oli hieman viihdyttävämpi). Valitettavasti ensimmäisen ja toisen elokuvan tunnelmaa ei saatu takaisin, johtuen suurilta osin varmaankin musiikista (vaikka Alexandre Desplat'n musiikki on myös loistavaa), joten mikään Harry Potter-elokuva ei saisi minulta viittä luutaa, vaikkakin kaikki ovat viihdyttäviä.

3. Harry Potter ja salaisuuksien kammio

Pienen harkinnan jälkeen päätin sittenkin laittaa SK:n Viisasten kiven edelle. Daniel Radcliffen, Emma Watsonin ja Rupert Grintin näytteleminen oli SK:ssa parempaa kuin Viisasten kivessä, itseasiassa se oli melkeinpä parempaa kuin missään muussa elokuvassa, johtuen ehkä siitä että he olivat tässä vaiheessa vielä niin pieniä ja sen vuoksi Daniel Radcliffenkaan näytteleminen ei ollut niin kamalaa katsottavaa kuin se jossain vaiheessa tuli olemaan (krhmitkukohtaustylyahossakrhm). Olisin ollut ikionnellinen jos Chris Columbus olisi säilynyt ohjaajana, John Williams säveltäjänä ja Richard Harris Dumbledorena koko sarjan ajan. Elokuvasarja olisi silloin tuntunut paljon yhtenäisemmältä, sillä nyt sen pystyy helposti jakamaan osiin (VK ja SK, AV, LP, FK, PP ja KV) ja veikkaisinpa että juuri se mainitsemani tunnelma mikä kahdessa ensimmäisessä elokuvassa on, olisi saanut aikaan paljon enemmän taianomaisuutta seuraavissa osissa. Musiikki jälleen suurena tekijänä, vaikka kolmannessa olikin vielä John Williams, mutta tunnelma muuttui. Kaikesta huolimatta Salaisuuksien kammio on mielestäni yksi synkimmistä Potter-leffoista, mutta se ei vaikuta kuitenkaan sen paremmuuteen.

4. Harry Potter ja viisasten kivi

Viihdyttävä elokuva, enemmän lastenelokuvatyyppinen ja hyvin taianomainen. Olen katsonut ties miten monta kertaa, mutta viihdyttävyys säilyy kunhan muistaa pitää pidemmän tauon katselukertojen välissä. Eroaa siinä SK:sta, että VK:ta katsellessa tietää varmasti mitä seuraavaksi tapahtuu, SK:ssa tulee jopa yllätyksiä (olenkohan katsonut VK:ta vähän useammin?). Melkein yhtä hyvä kuin "Salaisuuksien kammio", mutta vain melkein. Näyttelijävalinnat olivat kohdallaan, esimerkkinä: ajattelen aina Lipetitistä puhuttaessa sitä ensimmäistä, valkohiuksista Lipetitiä.


5. Harry Potter ja puoliverinen prinssi

En ole ikinä osannut sijoittaa tätä elokuvaa kovinkaan hyvin. Jotenkin se ansaitsisi korkeamman sijoituksen, mutta se ei valitettavasti kuitenkaan yllä VK:n, SK:n ja KV1:n ja -2:n tasolle. Pidän PP:stä kovasti. Dumbledoren hautajaisten puuttuminen aiheutti pienen miinuksen ja se yksi poistettu kohtaus (katsokaa Youtubesta, se missä kuoro laulaa ja McGarmiwa komentaa oppilaat sisätiloihin) olisi antanut ison plussan, en ymmärrä miksi sitä ei laitettu elokuvaan. Kirjana huippuhyvä, elokuvana myös oikein hyvä.

6. Harry Potter ja Azkabanin vanki

Aivan erilainen kuin kaksi edellistä ja vaikka muutos on hurja, se ei kaikissa tapauksissa ole huono. En pitänyt jästivaatteiden käytöstä koulualueella tai Tylypahkan pihapiirin muuttamisesta niin radikaalisti (vaikkakin siihen tottui), mutta pidin elokuvasta muuten. Michael Gamboniin Dumbledorena oli myös totuteltava, aluksi hän vaikutti melkeinpä vihaiselta, mutta viimeisessä elokuvassa King's Cross-kohtauksessa hän oli niin dumbledoremainen kuin voi olla, joten häneenkin tottui. Muistaakseni Azkabanin vangissa on aika paljon hauskoja kohtauksia, joissa jopa nauran ääneen. En niin usein nimittäin Pottereita katsellessa naureskele, mutta tässä elokuvassa taisin nauraa tavallista useammin.


7. Harry Potter ja Feeniksin kilta

Näiden kahden "huonoimman" elokuvan sijoitus vaihtelee kuin vuodenajat, mutta päätinpä tällä kertaa laittaa FK:n edelle. Luen kirjaa parhaillaan ja vaikka kirja on niin hirveän pitkä, niin elokuva on siihen nähden lyhyt. Tämän elokuvan pitkä miiiiinus on ehdottomasti kohtausten liika karsiminen ja muuttaminen. Onneksi Luna Lovekiva ja Dumbledoren ja Voldemortin välinen kaksintaistelu lopussa pelastavat tämän elokuvan (väliaikaisesti) viimeiseltä sijalta. En ole katsonut tätä piiiiiitkään aikaan, joten en ehkä ole parhaimmassa asemassa arvostelemaan. En itseasiassa suoraan sanottuna muista tästä elokuvasta paljon mitään, mutta muistan esimerkiksi sen että taistelukohtaus Salaperäisyyksien osastolla oli aika kökkö. Pimennon näyttelijän muistan myös, hän oli roolissaan hyvä, mutta edelleen kun luen kirjaa niin ajattelen aina Pimentona sitä kansikuvan liioitellun rumaa, kamalaa rupikonnaa. Yllättävää kyllä, sillä yleensä elokuvien näyttelijät syöpyvät mieleeni hahmojen varsinaisina ulkomuotoina.

8. Harry Potter ja liekehtivä pikari

Mielestäni Harryn ja Ronin (tai Fredin ja Georgen) hiuksia ei olisi pitänyt sallia niin pitkinä. Karmean näköiset letit. Tässä elokuvassa hiusten lisäksi miinusta aiheuttaa edelleen, niin kuin FK:ssakin, kohtausten poistaminen / muuttaminen ja tässä tapauksessa myös juonen epätasainen kulku. Alussa ei Likusteritietä vaan suoraan Kotikoloon -> Huispauksen MM -> äkkiä lyhyt kohtaus junassa -> Beauxbatons ja Durmstrang saapuvat Tylypahkaan. Hehän saapuivat vasta lokakuun viimeisenä toiseksi viimeisenä päivänä! Loppua kohden elokuva onneksi parani, mutta kyllä tämä valitettavasti ehkä jää viimeisellä sijalle Potter-elokuvien joukossa.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 09, 2012, 19:44:27 kirjoittanut Isetom »

Poissa Ladyelisabet

 • Potteriksi myös kutsutaan
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Tämäpä vaikea haaste.. Yritetään. Valintaan vaikuttaa paitsi omat hahmomieltymykset niin myös leffan tekninen toteutus. Melkein voisi tehdä kaksi listaa - hyvin tehdyt leffat vs. omat lempparit, mutta mennään omien lempparien mukaan. Myöskin leffojen aikuisille sopivuus merkkaa selvästi - ekat leffat ovat ihanan nostalgisia näyttelijöiden ollessa ällöpieniä ja ällösöpöjä ja myöhemmät leffat ovat sisällöltään laajempia (ihmisuhdekuviot). KV (DH) I ja Liekehtivän Pikarin kanssa oli ihan mahdoton sanoa, kumpi tulisi ensin - tällä hetkellä kun voi vaikuttaa se, miten vähän kertoja DH I:n on ehtinyt katsoa. Pidän eniten sarjan synkemmistä elokuvista, tai sellaisista missä on tietty "odottava tunnelma" tai muuten sellaista pientä kauhunsekaista ilmassa, joten ne ovat kärjessä. Oli myös kamalaa heittää Azkaban noin lähelle häntää - koska Lupin ja boggart-kohtaukset ovat koko leffasarjan parhaimmistoa, hienoimpia kohtauksia mitä leffoihin on tehty!! Eikä Viisasten kiveä voi huonoimmaki sanoa, ei tosiaankaan. Eli.. Ihan kamalaa, ei näitä kyllä oikeasti osaa arvottaa :DD

1. Feeniksin kilta - niin monta asiaa, hyvässä ja pahassa jotka saavat minut yhä pillittämään
2. DH II - jotenkin niin järisyttävä, vaikka monien asioiden toteutustavoista en pitänytkään.
3. Puoliverinen Prinssi - tunnelma ja tapahtumat. Pidin myös tästä kirjana ehkä eniten kaikista.
4. DH I - Liekehtivä pikari on tapahtumarikkaampi mutta jotenkin en siitä innostu niin paljon, siksi tipautin sen alemmas. Malfoy Manor-kohtaus.. *väristys*
5. Liekehtivä Pikari - Tätä oli vaikea pistää riviin Salaisuuksien kammion rinnalla. Kuitenkin mielenkiintoisempi - ja loppukohtaukset...
6. Salaisuuksien Kammio - Riddle, Riddle, Riddle. Monet haukkuvat tätä tylsäksi, mutta itse olen aina pitänyt tunnelmoinnista.
7. Viisasten Kivi - Ihanaa nostalgiaa. Saa myös edelleen kyyneleet silmiin.
8. Azkabanin vanki - Toisto kyllästyttää, ja huomaan osaavani jo liikaa ulkoa.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 13, 2011, 15:28:46 kirjoittanut Ladyelisabet »
'Do not pity the dead, Harry. Pity the living, and, above all those who live without love.' - Albus Dumbledore

Poissa Nimue

 • broccoli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I’m collapsing in stellar clouds of gas.
 • Tupa: Mary Sue
spoilailen :P
1. Azkabanin vanki
Aah, tästä tykkäsin erityisen paljon. Sirius ja Lupin :3 Leffaan mahtui rauhallisia keskusteluhetkiä, mutta myös toimintaa. Musta tässä vaan kirja on saatu parhaiten tiivistettyä elokuvaksi, ja Hiinokka oli lutuinen (okei, Lupin-ihmissusi oli outo) ja ja ja en tiedä. Toimii, menee hyvin eteenpäin, on viihdyttävä.

2. Kuoleman Varjelukset pt 1
Muistan, kun viime marraskuussa (eikös marraskuussa leffaan tullut? :D) istuin teatterissa ja elokuva alkoi. Siinä vaiheessa, kun Hagrid ajoi Harryn kanssa moottoripyörällä pakoon kuolonsyöjiä, puristin veljeni hihaa ja hoin "eeppistä!" :D Se aika hyvin summaa tuon leffan fiiliksen, vaikka tässäkin leffassa hypittiin kohtia ym, mutta silti se toimi ja oli kiva :'3 Öäm.

3. Viisasten Kivi
Kun kaikki on lutuisia, ei ole hienoja erikoistehosteita jotka hyppis naamalle, pääkolmikon näyttelijätaitoja ei tarvitse punnita, johan passaa! Ykkösen tunnelma on tosi hieno ja hurmaava, musta on ihana seurata kuinka Hagrid kertoo Harrylle tämän olevan velho, elisiis se taika on jotenkin saatu tiivistettyä. Ensimmäisiä leffoja, jotka kävin ihan elokuvateatterissa katsomassa, muistan sen aina.

4. Puoliverinen Prinssi
Hmm. Teinidraamaa jee! eikun.

5. Salaisuuksien Kammio
Nah. Lockhart ärsytti, mutta basiliski oli hieno. Ja koska minä<3eeppiset lopputaistelut, uuh mama pikku Harry vs iso mato oli niin siistiä! :'D

6. Feeniksin Kilta
Pisin kirjoista, ehkä eniten asiaa ja kohtauksia, siksi tuntui, että leffaan oli karsittu pieni osa kirjasta ja loput luisteltu yli. Leffa juostiin läpi, mut sen teen rebel-meiningin takia en halunnut jättää ihan viimeiseksi. En tykännyt siitä, kun lopussa pyyhkäistiin melkein kaikki jännät huoneet salaperäisyyksien osalta pois, mutta onneksi Volden ja Dumbledoren taistelu oli jännä 8)

7. Kuoleman Varjelukset pt 2
Anteeksi julmuuteni. Kahdesti olen nähnyt, ja musta tuntuu, että leffan tekijät on kuvatessaan ajatelleet, että ihan sama millainen viimeisestä osasta tulee, ihmiset käy sen kuitenkin katsomassa. Harry keksi ping! missä hirnyrkit on, mentiin paikasta toiseen valonnopeudella, Dumbledoren menneisyydestä ei oikeen puhuttu halaistua sanaakaan, Fredin kuolema ohitettiin nopeasti, vitsit jotka naurattivat silloin, eivät naurata enää (paitsi että nauroin väärissä kohdissa, Kalkaros halaamassa Lilyn ruumista vauvan itkiessä takana ja Lilyn hokemassa vauva-Harrylle you're so loved ei oikeen liikuttanut). Missä oli hirmuisen hieno ja epäilyttävän eeppinen lopputaistelu hyvän ja pahan välillä?! Bellatrix ja Molly-kohtaus oli hieno, Draco oli suloinen kuten myös Kalkaroksen lapsiversio, mutta muuten ei oikeen iskenyt. Kyllähän tietysti ihan viihdyttävä kokemus, mutta ehkä odotukset oli liian korkealla :/

8. Liekehtivä Pikari
En vaan yksinkertaisesti pääse sisälle leffaan, ja Barty Kyyry Jr:n kieli on häiritsevän näköinen. Jotenkin niin erilainen kuin kirja, ja erityisesti kasvoilleni valuvat myötähäpeän kyyneleet, kun Harry nostaa kultamunan päänsä yläpuolelle ja kysyy hurraavalta väkijoukolta, että haluavatko he, että hän avaa sen (ja myös siinä kohdassa, kun oppilaat tanssivat rock-bändin tahtiin joulutanssiaisissa, kun Harrylla on niin pitkä tukka ja kun...*lista jatkuu*)
« Viimeksi muokattu: Elokuu 13, 2011, 17:29:28 kirjoittanut Nimue »
"You being all mysterious with your - cheekbones and turning your collar up so you look cool."

Poissa Acone

 • Vuotislainen
1. Kuoleman Varjelukset osa 2
Elokuvana toimivin ja minusta ehdottomasti paras, vaikka tapahtuvat tapahtuivat jotenkin liian nopeasti ja hätäisesti. Kohtauksiakin oli jätetty jonkun verran pois, vähän liikaakin, mutta se ei silti minua haittaa ollenkaan, tai ehkä vähän... Harmi, kun kaikki lempihenkilöt kuolivat tässä viimeisessä Potterissa. :(

2. Azkabanin vanki
Pidin erityisesti Siriuksesta ja Lupinista! :3 Elokuva oli tehty varmaankin parhaiten tarinan mukaiseksi, ja kohtauksia oli jätetty vain vähän pois. Toistaminen oli jotenkin ärsyttävää, mutta sehän oli tarinan kannalta välttämätöntä... Rakastin kuitenkin Siriusta ja Lupinia!

3. Kuoleman varjelukset osa 1
Ei niin hyvä ollenkaan kuin Kuoleman varjelusten toinen osa. Tarina eteni jotenkin järkevästi ja kaikki oli aikas hyvin toteutettu. Jotain jäi puuttumaan elokuvasta, vaikka kaikki oli suhteellisen hyvin elokuvassa mukana. Ihan hyvä kuitenkin, ei mitään huonoimpia mielestäni!

4. Liekehtivä pikari
Vähän erilainen elokuva kolmeen aikaisempaan verrattuna. Pidin elokuvasta ja kirjasta paljon, turnajaiset oli toteutettu todella hyvin. Elokuvassa tapahtui sopivasti ja oli aikaisempia synkempi. Tanssiaiset! <3 Tässä elokuvassa oli jotenkin kiinnostava juoni minusta...

5. Feeniksin kilta
Tässä elokuvassa tuli joitakin uusia henkilöitä enemmän mukaan ja oli muutenkin synkempi tunnelma. Pidin tämän kirjan juonesta ja kaikesta muustakin. Välillä kuitenkin kaipasi lisää toimintaa, mutta kyllä sitä oli tässäkin elokuvassa riittävästi.

6. Puoliverinen prinssi
Kirjana pidin todella paljon, mutta elokuvasta jäi kaipaamaan jotain, en tiedä mitä. Välillä tämä elokuva oli aavistuksen tylsä, en tiedä miksi, mutta todella hyvähän tämäkin silti on. Kohtauksia oli jätetty aika paljon pois, aavistuksen verran liikaakin.

7. Viisasten kivi
Ei mtään parhaita elokuvia, eikä pääkolmikon näyttelytaidotkaan oikein hetkauta. Taas jotenkin tylsä elokuva tai ei nyt ehkä kuitenkaan niin tylsä. En tiedä miksi en pitänyt, olihan Harryn ensimmäistä vuotta Tylypahkassa aika mukava seurata. Oli tämä ainakin salaisuuksien kammiota parempi! :3

8. Salaisuuksien kammio
Kirjana tämä oli ihan hyvä, mutta elokuva ei oikein minua iskenyt. Jotenkin tylsä elokuvana, eikä meinannut millään tapahtua minusta mitään. Se lopputaistelu oli kyllä aika hyvin tehty ja toteutettu ainakin minun mielestäni. Basiliski vs. pienen pieni Harry Potter... :3 Ei voi muuta sanoa kuin että tylsä, kirja oli ainakin parempi...
Oletteko koskaan ajatelleet, kuinka vanha Voldemort oikeastaan on, Voldemort syntyi nimittäin 31. joulukuuta 1926...

Poissa Nemi

 • Jälkeenjäänyt
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulin tänne - ja täällä ollaan edelleen. :) ♥
 • Tupa: Luihuinen
1. Kuoleman Varjelukset Osa 2
 Itketti, nauratti, hymyilytti ja kauhistutti. Tää leffa herätti eniten tunteita ja oli muutenkin kaikista paras. Voi olla, että mielipide muuttuu, kun olen tämänkin leffan nähnyt sen viiskymmentä kertaa mutta kattoo nyt. (:

2. Puoliverinen Prinssi
 Tä leffa oli jotenkin niin hienosti tehty, ja tykkään Kuhnusarvion näyttelijästä. (Jim Broadbent) Tässä leffassa nähdään kans paljon Dracoa, mikä on aina hyvä. :)) Ja mun mielestä koko leffasarjan yks parhaimmista kohdista on, ku Hermione ja Harry istuu siellä portailla ja Ron tulee sinne Lavenderin kanssa. Sen jälkeen kun tipuhyökkäys on tapahtunut ja Ron luikkinut partnerinsa kanssa vekeen, se Hermionen ilme. Se on vaan jotenkin niin hyvin näytelty kohtaus.
 
3. Kuoleman Varjelukset Osa 1
 Tykkään kaikista eniten näistä loppupään leffoista, koska näyttelijöistä huomaa, että tonne ne kuuluu. En tästä leffasta osaa sanoo mitään erityistä, tykkäsin vaan siitä ihan hirvittävästi. ((:

Apua, mitkä sitten tulee?

4. Azkabanin Vanki
 Tä on jotenkin niin ihana sen takia, että ensin Harry luulee, että Sirius haluaa tappaa hänet ja lopussa kun kaikki selviää, niin Harry onkin heti muuttamassa Siriuksen luokse. Tässä kans suojeliukset toi sen ihan oman juttunsa leffasarjaan.

5. Liekehtivä Pikari
 Tästä tykkään paljon siksi, että rakastan myös Twilightiä ja on mielenkiintoista nähdä Robert Pattinson epätäydellisenä ja nuorena Cedric Diggoryna. (Nyt meni väärin, mutta ei se haittaa.) Tykkäsin hirveesti myös lohikäärmeistä tässä leffassa.

6. Viisasten Kivi
 Pääkolmikko on niin suloisia tässä. <3 Ja tietysti Draco Malfoy on, mutta sehän on aina. Se on niin ihanaa kun pikku-Harry, -Hermione ja - Ron ryntäilevät ympäri linnaa näkymättömyysviitta päällä syyttämässä Kalkarosta.

7. Salaisuuksien Kammio
 Tämä ei niin hyvä leffa ollut, ihan vaan koska jo kirjan luettuani ajattelin että leffa on huono, koska siinä on se Lockhart. Mutta hyvähän tämä on, kuten kaikki muutkin. <3 Ihanaa on se, kun Harry puhuu kärmeskieltä ja Draco vääntää koko ajan naamansa väärinpäin.

8. Feeniksin Kilta
 En tiedä, miksi tä on "huonoin", koska kyllä mä tästäkin leffasta tykkäsin. <3 No, en tykännyt Pimennosta enkä Chosta. Harmittaa ainakin Sirius. <3
-Nemi ♥

Poissa Tuazophia

 • Tinwen
 • Vuotislainen
 • Tupa: Korpinkynsi
7.2 Ongelmiakin (kuten lopun pidennetty taistelukohtaus tai Voldun ja Dracon halailu...), mutta Radcliffe sai pidettyä naamanväänteet lähes kurissa, eikä pilannut mieletöntä tunnelmaa. Kalkaros ja Lily lapsena olivat aivan ihania ja samalla sydäntä raapivia, myös Albus Severus on niin oma itsensä.
1 Kaikki on uutta ja tuoretta ja uudet ja tuoreet lapsinäyttelijät sopivat siksi osiinsa niin hyvin. Viistokujaa olen tuijotellut ties kuinka monta kertaa edes loppuelokuvaa katsomatta.
2 Vielä tuoreutta jäljellä ja ihana pieni Ginny! Kotikolo on myös sellainen kohtaus jota jaksan katsoa monta kertaa - ollapa sellainen talo!
3 Tämä on jo aika mitäänsanomaton, mutta ihana Lupin pelastaa paljon! :)
4 Parasta tässä on alun Huispauksen MM-kisat, mutta muuten melko blaah. Radcliffe on alkanut näytellä ja on kertakaikkisen epäuskottava.
7.1 Ihania kohtauksia, mutta kaamea Radcliffe pilaa mm. Dobbyn kuoleman surullisuuden. Harryn ja Hermionen tanssi on liian nolo katsottavaksi...
6 Kirjoista ehkä suosikkini, mutta elokuvana jokseenkin onneton. Felton vääntelee naamaansa kuin Radcliffe konsanaan... Kotikolon palo on suorastaan järkyttävä lisäys... Parasta ovat Kalkaroksen osuudet ja Katie Bellin ilmalento kirotun kaulakorun kohtauksessa.
5 Kirjana tosi hyvä, mutta elokuvana järkyttävä tynkä. Tämän elokuvan kohdalla päätin jo, etten katso enää Potter-elokuvia ja ostin tämän dvd:llä vasta seuraavan elokuvan ilmestyttyä!

Kuutoselokuvaan asti pelkäsin, että elokuvat tosiaan vain huononevat koko ajan... Onneksi ei sentään!

Poissa Rantsu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Okei, en ole Kuoleman varjelukset osa 2:sta häpeäkseni vielä nähnyt, mutta editoin sitten tähän kun olen sen katsonut. Saa sitten nähdä, mihin kohtaan jo aiemmin tehtyä rankingia se sitten sijoittuu. Sitäpaitsi, olen nähnyt nyt seitsemän Potter-leffaa ja seitsemänhän on kaikkein voimakkain taikaluku.

1. Kuoleman varjelukset osa 1
Nostaa odotukset kakkososaa kohtaan melkoisiin sfääreihin. Ei täydellinen, mutta ennenkaikkea kaikinpuolin onnistunut ja se on pääasia. Ongelmat ovat tosin samoja, kuin Yatesin aiemmissakin leffoissa; hyviä kohtauksia, joissa on mainioita vuorosanoja on nimittäin taas heitetty rankalla kädellä ikkunasta ulos ja tilalla on pidennettyä tyhjäkäyntiä, joka paikotellen jopa toimii tässä, muttei tuo mitään mainittavaa lisäarvoa. Leffa ei myöskään olisi ollut todellakaan liian pitkä, vaikka dorkaa jäniksenmetsästystä lukuunottamatta kaikki poistetut/ei viimeistellyt kohtaukset olisi työstetty osaksi leffaa. Tosin Ronin ja Hermyn leivänheittoakaan en koe niin tärkeäksi, vaikka Abeforthin silmä lopussa vilahtaakin.

Eli joo, erittäin onnistunut Potter-filmatisointi, joka ei tee suuremmin virheitä, mutta kärsii vähän Yatesin erikoisista ratkaisuista, jotka tosin ovat tässä melko siedettäviä. Miinusta tosiaan siitä tyhjäkäynnistä toimivien kohtausten kustannuksella. Tarina kolmesta veljeksestä sykähdytti, hienoa työtä! Tosin Harryn ja Hermionen tanssikohtauksen aikana tekee mieli hakata päätä seinään.

2. Viisasten kivi
Tämä on vähän erikoinen veto tähän kohtaan, mutta... no, tunnelmallisia kohtauksia on filmattu ihan hyvin ja esim. Ollivanderin höpinöissä on oikeanlainen sävy. Näissä pikku jutuissa Columbuksen leffat nimittäin onnistuivat: tärkeät, pienet repliikit sanottiin niinkuin ne pitääkin. Lopun sairaalasiipikohtaus on niin... lämmin. Oikeastaan leffan parasta antia ovat alku, lopun sairaalasiipi ja Iseeviot-peili. Ja Williamsin legendaarinen musiikki... Hedwig's Theme. Sen verran tiedän KV2:sesta, että se nitoutuu hienosti tämän Columbuksen aloituksen kanssa. Koska Nineteen Years Later.

3. Azkabanin vanki
Tässäkin on hassuja ratkaisuja, mutta tämä on kerrassaan onnistunut elokuvasovitus. Lupin on loistava. Ei tämä täydellinen ole, mutta jotenkin tässä yhdistyy onnistuneesti uudempien leffojen synkeämpi sävyja kahden ensimmäisen omanlaiseensa tyylikkyys. Jästivaatevillityksen aloittamisesta ja muusta erikoisesta miinusta, mutta onnistuessaan tämä elokuva tekee asiat todella hyvin. Olisin suonut Harryn suojeliuksen laukkaavan, sillä suojeluksien muotoa ei tämänkään jälkeen käytetty oikealla tavalla.

4. Puoliverinen prinssi
Tämä on ristiriitaisten tapausten kuningas. Kalkaroksen, Bellatrixin ja Narcissan kohtaus on toimiva, mutta Dumbledoren saapuminen ja kahvilakohtaus taas... äh. Minusta olisi ollut paljon hienompaa, jos Harry olisi torkkunut sängyllään, lehtien kannet olisi näytetty ja näin mm. Toffeen potkut esitelty leffassakin ja sitten näytetty, kuinka Dumbledore kävelee Likusteritiellä. En ole elokuva-alan ammattilainen, mutta omalla tavallaan se olisi ollut mielestäni vaikuttavaa, kun Dumbledore saapuu monen vuoden jälkeen Likusteritielle... No, yleisesti ottaen tämä on siis ihan hyvä ja Dracon tuskat tavoitetaan upeasti ja Rickmanin näyttelemää Kalkarosta ei turhaan ylistetä! Kotikolon polttaminen ansaitsisi caps lockilla kirjoitetut sättimiset, mutta jätän ne nyt väliin. Kuolonsyöjille olisi löytynyt parempaa käyttöä lopun taistelussa, mutta se ignoroitiin täydellisesti. Radcliffe on ihan siedettävä tässä ja Gambon laittoi peliin parastaan. Jos hänellä olisi ollut puolikuulasit kaiken aikaa, hän olisi tavoittanut hahmon ulkonäönkin todella hyvin, lopussa nimittäin. Luolakohtaus olisi saanut olla lavastuksen puolesta kirjauskollisempi ihan tuntuman nimissä, en pitänyt niistä omituisista kiteistä sun muusta, mutta kelpaa. Elokuva ei ole myöskään kovin pitkä, joten vaikka mitä olisi saanut vielä lisätä! No, tämä on kuitenkin ihan katsottava ja isoista vioistaan huolimatta tavoittaa noiden synkkien aikojen tunnelman, jolloin edes Tylypahka ei ole turvallinen.

5. Salaisuuksien kammio
Yleisesti ottaen ei mikään erityisen mielenkiintoinen, mutta Dumbledore-kohtaukset ovat hienoja ja loppu on ihan onnistunut. En ole koskaan liiemmin pitänyt tästä elokuvasta ja kirja on vähiten mieleeni koko Potter-saagassa, mutta kirjan hienoimmat kohdat (Fawkensin tulo, keskustelut Dumbledoren kanssa) on toteutettu elokuvassa vähintäänkin tyydyttävästi, joten siinä mielessä onnistunut elokuva!

6. Liekehtivä pikari
Alku toimii semi-hyvin, Lordi Voldemort palaa melkein toimivasti... Mutta sitten meillä on yli-agressiivinen Dumbledore, kirjan tunnelmasta poikkeavaa tarinankuljetusta, vähän erikoiset koetus-kohtaukset ja niin edespäin. Beauxbatonsilaisten ja Durmstranglaisten sisääntulo Suuren saliin on vedetty vähän överiksi, jos verrataan kirjaan. Onnistuneitakin kohtauksia on, joten tämä ei ole täysin kuraa, mutta pettynyt olen. Tiivistämisen ongelmat alkavat tästä, sillä kirja on aika möhkäle. Loppuun olisin kaivannut Kilta-viittausta ja sen sellaista. Dumbledoresta ja dialogista yleensä jäi todella karvas maku.

7. Feeniksin kiltaLeffan onnistuneet kohtaukset voisivat siivittää tämän Liekehtivän pikarin yli, mutta kyseessä on todella lyhyt leffa pisimmästä kirjasta, joka on vieläpä eräs suosikeistani. Yatesin tyyli pysyy samanlaisena loppuun asti, vaikka seuraavat leffat ovatkin tätä parempia... Hyviä pätkiä poistettu, pitkää tyhjäkäyntiä ja jäätöä, olennaisten asioiden muuttamista... Salaperäisyyksien osasto oli jonkun asteinen fiasko. Ilmiintymisestä en yhtään pidä. Miksi se tapahtuu välillä vain *naps*, tässä taas kiltalaiset lentävät kultaisina valojuttuina ja kuolonsyöjät jatkavat savu-lentelyään... "Verhon taakse" oli jotain sanoinkuvaamattoman erikoista, vaikka Siriuksen kuolema onkin aina koskettava tapaus... Dumbledoren ja Voldemortin taistelusta jäi kirjan "Ainut, jota hän on pelännyt" -fiilis pois ja Yates osoitti jo tässä heikkoutensa erään saagan pääteeman, taikuuden kuvaamisessa. Mutta onneksi Yatesin tiimi paransi tästä. Mutta Feeniksin killan leffasovitus vetää mutkia suoriksi väärällä tavalla ja epäkunnioittaa kirjan olennaisimpia asioita.
"Yet pity is of two kinds: one is of kinship recognised, and is near to love; the other is of difference of fortune perceived, and is near to pride."
*Tumblr
Instagram

Poissa Williamson

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Korpinkynsi
1. Viisasten kivi
2. Salaisuuksien kammio
3. Azkabanin vanki
4. Liekehtivä pikari
5. Kuoleman varjelukset osa 2
6. Kuoleman varjelukset osa 1
7. Puoliverinen prinssi
8. Feeniksin kilta

Viisasten kivi on paras. Se tuli ensimmäisenä järkyttämään maailmaan. Salaisuuksien kammio on jotenkin juoneltaan kaikista tyylipuhtain. Tämä oli suosikkini aikaisemmin. Liekehtivä pikari on tyylipuhtain elokuva. Virheitä ei ole juuri ollenkaan. Ohjaus on kaikista toimivinta. Selvä ja hyvä elokuva, mutta se jokin puuttuu, siksi vasta neljännelle sijalle. Kuoleman varjelukset osa 2 on pirun kova veto sekin. Näyttävää elokuvaa. Nostaa fiilingit korkealle monellakin tapaa. Viimeistä sijaa ei mikään näistä elokuvista ansaitsisi, kaikki ovat tarinaltaan erittäin hyviä ja ohjaustyö on vähintään kelvollista. Musiikit toimivat kaikissa, kuvaus on loistavaa ja erikoisefektit ovat hienon näköisiä. Feeniksen kilta on loistava, mutta siitä olisi voitu tehdä paljon parempikin. Hyvä leffa, mutta nyt tällä hetkellä mun listassa viimeisenä. Sijat vaihtelevat kaikilla. Harvoin on minkään top-listan tekeminen helppoa. Tämä on kuitenkin mielipiteeni tällä hetkellä.
Vilther -> Williamson

Poissa Denahi

 • Vuotislainen
 • Tupa: Korpinkynsi
1. Liekehtivä pikari
2. Kuoleman varjelukset osa 2
3. Azkabanin vanki
4. Salaisuuksien kammio
5. Viisasten kivi
6. Kuoleman varjelukset osa 1
7. Puoliverinen prinssi
8. Feeniksin kilta

Äärimmäisen hankala listaus (varsinkin 5.-8. päässeiden sijat veivät aikaa...), en mielelläni luokittele paremmuusjärjestyksiä
-_- Taisi tuohon ensisijalle päätyneeseen vaikuttaa sukelluskohdat (merenalainen maailma)..olen siis juuri saamassa meribiologian sivuaineen tehtyä^^ Kuoleman varjelukset oli lähellä 1. sijalle pääsyä, harva elokuva herättää niin paljon tunteita (etenkin Kalkaroksen muistot). Inhokkini Pimennon ensiesiintyminen riittää varmaan selittämään viimeisen sijan :/

Poissa Viulutyttö

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: JinxStar23
 • Tupa: Rohkelikko
1. Kuoleman varjelukset osa 2
Voittajasta ei ollut epäilystäkään. :) Mielestäni kv osa 2 oli aivan mahtava! Pidin siitä, koska siinä oli sekä kauniita surullisia kohtauksia, kuten Kalkaroksen kuolema ja muistot, että taistelua. Kun mukaan oli lisätty vielä vähän huumoria, oli lopputulos ainakin minulle juuri se epic finale, jota tekijät lupailivat  :) Myös elokuvan soundtrack oli mahtava.

2. Kuoleman varjelukset osa 1
Kuoleman varjelukset on lempikirjani, enkä onneksi joutunut pettymään myöskään sen ensimmäiseen osaan. Rakastin etenkin Simpukkamökin kohtausta, se oli niin kaunis ja tunteellinen.

3. Liekehtivä pikari
Nyt tämä alkoi käydä jo vähän vaikeammaksi, mutta eiköhän Liekehtivä pikari vie kolmannen tilan. Se  oli  ensimmäinen lukemani Potter-kirja. Mielestäni sen tarina oli siirretty onnistuneesti valkokankaalle eikä minua ainakaan häirinnyt kenenkään näyttelijän roolisuoritus. Joulutanssiaisten lavasteet olivat aivan upeat ja myös esimerkiksi vedenalaiset kohtaukset näyttivät paremmalta kuin olisin uskonut. :)

4. Salaisuuksien kammio
Olen aina pitänyt salaisuuksien kammion tarinasta, koska ainakaan minä en arvannut ennalta kammion avaajaa ja siinä tapahtui melkein koko ajan jotain. En oikein tiedä mitä muuta sanoa, mutta mielestäni sk oli paras ensimmäisistä kolmesta elokuvasta.

5. Puoliverinen prinssi
Oikeastaan en ole ihan varma kummasta pidän enemmän: pp:sta vai sk:sta. Puoliverisessä prinssissä pidin siitä että elokuvassa oli mukana huumoria. Mielestäni myös monet nuoret näyttelijät kuten Tom Felton ja Evanna Lynch täyttivät hyvin roolinsa.

6. Viisasten kivi
Viisasten kivi oli mielestäni hyvä aloitus elokuvasarjalle. Se oli vaan jotenkin niin söpö ja hellyyttävä. Muistan kun ensimmäisen kerran näin vk:n noin 7- tai 8-vuotiaana. Oli mahtavaa upota ihanaan taikamaailmaan ja on yhä :)
 
7. Feeniksin kilta
Vaikka Feeniksin kilta on mielestäni hyvä elokuva, ei se missään nimessä ole paras Pottereista. Ehkä pitkä kirja oli yritetty tunkea liian lyhyeen elokuvaan ja laatu on siitä kärsinyt. Plussaa kuitenkin siitä että Luna, joka on yksi lempihahmoistani, oli pidetty tarinassa niin isossa roolissa.  :)

8. Azkabanin vanki: Monet on sanonut, että Av on yksi parhaista Potter-elokuvista, mutta minuun se ei erityisesti iskenyt. Ehkä se johtuu siitä, etten ole kelmien fani. Toki sekin oli mielestäni hyvä elokuva muttei vain yltänyt muiden tasolle. :)
                 

« Viimeksi muokattu: Syyskuu 08, 2011, 19:28:49 kirjoittanut Viulutyttö »
Lontoo 7.7.2011 <3

Poissa Tylypahkan pikajuna

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: CentaurSkull9709
 • Tupa: Korpinkynsi
1. Kuoleman Varjelukset osa 2
2. Kuoleman Varjelukset osa 1
3. Viisasten Kivi
4. Salaisuuksien Kammio
5. Liekehtivä Pikari
6. Puoliverinen Prinssi
7. Feeniksin Kilta
8. Azkabanin Vanki

(Nää ei khyl oo ihan oikein)
"Always..."

Poissa Yamiska

 • Potterin lempiponi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • My Little Harry
 • Pottermore: ThestralRook142
 • Tupa: Rohkelikko
Okei, nyt yritän tätä viimeinkin. Ainakin pari viikkoa olen tätä pohtinut ja joka kerta on eri vastaus (varmaan nyt tämän jälkeen tekee huomenna mieli pistää järjestys uusiksi, mutta olkoon). Pitäisi oikeastaan tehdä kaksi listaa. Toinen missä on elokuvat verrattuna kirjoihin ja toinen missä arvioin niitä pelkästään elokuvina. Jätän nyt tuon kirjoihin vertaamisen kuitenkin pois, koska muuten alkaa vain ärsyttää, yksikään noista elokuvista ei mielestäni yllä kirjojen tasolle.

1. Kuoleman varjelukset osa 2
Tämä vain oli niin upea. Se teki minuun niin suuren vaikutuksen, että vielä parin päivän päästä ensinäkemästä olin ihan fiiliksissä ja harvoin käy näin elokuvan kanssa (oikeastaan ei ole käynyt vielä koskaan aiemmin). Tämä on hienosti toteutettu, tunnelma on mahtava. Oikeastaan ainoana miinuksena voisin tähän sanoa lopun Harryn ja Voldyn lopputaistelun kaikki outoudet (ihan oikeasti, mitä se lentely oikein oli?!). Kalkaroksen muistot oli toteutettu upeasti, kyllä siinä kyyneleet virtasi. Piti ihan erikseen mainita.

2. Kuoleman varjelukset osa 1
Mietin tässä jopa että niputan osat 1 ja 2 yhteen, mutta sitten kuitenkin laitoin erikseen kun jokin kakkosessa vain sykähdyttää niin paljon enemmän. Kai se on se tha Viimeinen... Kuitenkin, tämäkin on hieno elokuva, paljon ehtii tapahtua, mutta jotenkin tässä ei tunnu olevan semmoista kiirettä kuin mitä esim. Liekehtivässä pikarissa mielestäni on.

3. Azkabanin vanki
Hyvä kokonaisuus. Tunnelma on juuri sopivan synkkä ja vaikka muutoksia onkin tehty niin ne toimivat. Annan tosin miinusta jästivaatteiden käytöstä (ja miksi ne ihmissudet on aina niin omituisen näköisiä kaikissa leffoissa).

4. Feeniksin kilta
Tämä tuntuu olevan suunnilleen kaikkien inhokki, mutta itse pidän tästä elokuvasta ja todella pohdin pitkään laitanko kolmanneksi tämän vai AV:n (noh, AV voitti, kuten näkyy). Paljonhan tästä on jätetty pois, mutta jätetään se nyt huomiotta kun ei tosiaan ole tarkoitus kirjoihin verrata. Tämä toimii mielestäni hyvin ja tykkään näyttelijöiden suorituksesta tässä. Häiritsee tosin kun Harryn hiukset ovet vähän liiankin lyhyet. Musiikki on hienoa ja Pimento on juuri niin inhottava kuin pitääkin olla (vaikka onkin liian tätimäisen näköinen).

5. Puoliverinen prinssi
Tässä on kyllä osattu tavoittaa eri tunteita todella loistavasti ja tekisi tämäkin mieli nostaa vähän korkeammalle sijalle. Silti jotenkin jäi häiritsemään miten tässä ei selitetty tarpeeksi asioita. Lähinnä puhun nyt siis hirnyrkeistä.

6. Salaisuuksien kammio
En oikein osaa sanoa miksi tämä on tässä. Tykkään tästä elokuvasta kyllä, mutta meinasi silti totta puhuen mennä toiseksi viimeiseki. Tykkään todella paljon lopputaistelusta, mutta sitten leffan keskivaiheilla tämä on vähän meh..

7. Liekehtivä pikari
Tavallaan haluaisin laittaa tämän paljon korkeammalle sijalle, mutta muutamat pikkuasiat häiritsevät liikaa. Ensinnäkin tapahtumat etenevät vähän turhan vauhdikkaasti. Toiseksi häiritsee aivan tavottomasti Harryn ja Ronin liian pitkät hiukset (pitäisi olla pikkujuttu, mutta silti, en vain kestä niitä).

8. Viisasten kivi
Tunnen itseni suorastaan inhottavaksi ihmiseksi kun jätän tämän viimeiseksi. Ei tämä todellakaan mikään huono elokuva ole, mutta muut vain jotenkin sytyttävät enemmän ja jonkin on vain pakko olla viimeisenä. Pääkolmikko on toki suloinen nuorena, mutta näyttely on mielestäni vähän tönkköä välillä (no ymmärtäähän sen tavallaan). Kaiken kaikkiaan tässä on kuitenkin upea maaginen tunnelma ja tämä se minut aikoinaan Pottereihin koukutti, kiitokset siis siitä.

Poissa Ambrosia

 • Veikeä Vesihiisi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Moves like dragon
 • Pottermore: BronzeStone190
 • Tupa: Puuskupuh
1. Liekehtivä pikari
Lempparini elokuvista kokonaisuuden vuoksi. Jokaisessa elokuvassa on jotakin häiritsevää, mutta tässä ne pikkujutut eivät nouse niin pahasti esiin. Tämä on kirjanakin yksi suosikeistani kolmivelhoturnajaisten takia.

2. Kuoleman Varjelukset osa 2
Tykkäsin tästä ihan hirmuisesti, vaikka olinkin kuvitellut asiat omassa päässäni aivan erilaisiksi. Olin ihan fiiliksissä jo alun Warner Bros -jutun kohdalla, ja pillitin puolet leffasta. Elokuva oli todella tunteellinen. Ärsyttämään jäivät vain Kalkaroksen muistot ja Harryn ja Voldemortin lopputaistelu. Sitä ei ollut edes katsomassa kukaan, mikä häiritsi jostain syystä aika pahasti : ')

3. Azkabanin vanki
Tykkään kokonaisuudesta, vaikka hyppy Salaisuuksien kammion maailmasta tähän uuteen tuntuukin suunnattoman suurelta. Homma on kuitenkin saatu pelittämään onnistuneesti.

4. Salaisuuksien kammio
Viisasten kiveä parempi, koska lapsitähdillä on jo yhden leffan verran kokemusta plakkarissaan. Juoni on tuotu selkeästi esiin ja tuntuu kulkevan hyvällä mallilla eteenpäin. Tämän osan Tom Valedro on enemmän sellainen, joksi hänet kuvittelin, kuin sitten Puoliverisen prinssin nuori Valedro.

5. Kuoleman Varjelukset osa 1
Tämäkin on enemmän kuin hyvä leffa, mutta jää KV 2:n varjoon niin pahasti, että löytyy siksi vasta täältä. Dobbyn kuoleman lisäksi tässä leffassa ei ollut muita kovin mieleenpainuvia kohtia. Tätäkin kirjoittaessa täytyy ihan oikeasti muistella, että mitäs tuossa leffassa nyt sitten tapahtuikaan. En tykännyt muuten Billin ja Fleurin häiden toteutuksesta. Olisi voinut olla enemmän Weasleymäiset pirskeet ja selkeämmät.

6. Feeniksin kilta
Hyvä leffa ja aiemmin yksi lemppareistani. Nykyisin koen tämän vaan jotenkin ahdistavaksi Pimennon ja Harryn angstailun takia, mutta tykkään silti. Tunnelma on jo aika synkähkö, mutta on niin ihanaa, että Luna on päässyt merkittävään osaan.

7. Viisasten kivi
Leffasarjalle enemmän kuin hyvä aloitus. Viisasten kivi on jotekinkin maagisempi kuin muut leffat. Haluaisin sijoittaa tämän korkeammalle, mutta jotenkin leffa aina välillä tökkii roolisuoritusten takia. En osaa sanoa miksi, mutta Orave on aina tyyppinä vähän häirinnyt meikäläistä. En tajua häntä.

8. Puoliverinen prinssi
Ihan oikeasti petyin nähdessäni tämän leffan. Rakastan lopussa sitä kohtaa, jossa tyypit kohottavat sauvansa Dumbledoren kunniaksi, mutta muuten leffa ei oikein ollut mieleeni. Kotikolon polttaminen ärsytti. Samoin se, että Dumbledore ei hakenutkaan Harrya Likusteritieltä, vaan kahvilasta. Ja olin pudota tuolilta, kun leffassa ei ollut ollenkaan Dumbledoren hautajaisia. Tässä osassa keskitytään liikaa Ronin, Hermionen ja Lavenderin kolmiodraamaan ja jätetään hirnyrkit taka-alalle. Nykyisin tekee tiukkaa, että jaksan katsoa tämän leffan loppuun asti. Se on jotenkin paljon tylsempi kuin muut.
Tähdet ovat paloja historiasta ja sen kauneudesta nykyhetkestä nähtynä.

Poissa Puppet

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: PhoenixAccio1128
 • Tupa: Puuskupuh
Nämä on aivan kamalan vaikeaa laittaa järjestykseen, kun kaikista löytyy paljon hyviä puolia.

1. Kuoleman varjelukset, osa 2
Koskettava kokonaisuus, en olisi voinut kuvitella parempaa finaalia HP-leffoille kuin kirjoillekkaan. Monesti kyseisen elokuvan aikana tuli tippa linssiin, aivan sanoinkuvaamatonta. Myös elokuvan soundtrack Lily's Theme on todella surumielinen ja koskettava, siitä pisteet Alexandre Desplatille!

2. Viisasten kivi
Pidän elokuvan juonesta, eikä oikeastaan mikään kohta jätä kylmäksi. Näyttelijät on tosi suloisia ja elokuvan loppuhuipennus on mieletön.

3. Kuoleman varjelukset, osa 1
Pidin tästä elokuvasta paljon, kuten kaikista muistakin HP-leffoista, mutta jotakin jäi puuttumaan. Kuoleman varjeluksissa on kyllä kokonaisuudessaan todella koskettavat soundtrackit ja juonenkäänteet, mutta olisin odottanut tältä ensimmäiseltä osalta hieman enemmän.

4. Liekehtivä pikari
Kolmivelhoturnajaiset oli hyvin toteutettu, eikä elokuva tylsistyttänyt edes vanhempiani, jotka eivät niinkään piittaa fantasiasta tai mistään muustakaan 'rajummasta' (katsovat enimmäkseen komedioita). Olisin kyllä odottanut, että Fleur olisi ollut kauniimpi, sillä kirjassa hänet kuvailtiin todella nätiksi. Mielipideasia toki, mutta elokuvassa on paljon kauniimpiakin näyttelijöitä, vaikka en nyt tähän asiaan haluaisi keskittyä.

5. Azkabanin vanki
Elokuvalta olisin odottanut hieman enemmän, sillä Azkabanin vangin kohdalla pidin enemmän kirjasta. Leffa on kuitenkin katsomisen arvoinen, vaikkei ihan täyttänytkään odotuksiani.

6. Feeniksin kilta
Vaikka sijoitinkin ko. leffan kuudenneksi, en väitä, etteikö elokuva olisi hyvä. On kuitenkin melko häiritsevää, että kirja on tiivistetty elokuvaksi niin rajusti. Toki ymmärrän, että kaikki leffat vain perustuvat kirjojen tapahtumiin, mutta elokuvaa katsoessa tulee paljon 'tässähän pitäisi olla se kohtaus' ja 'kirjassa se oli toisin' fiiliksiä.

7. Puoliverinen prinssi
PP oli varsinainen pettymys. Toki elokuvassa oli kohtauksia, jotka niin sulattivat sydämeni kuin myös saivat hymyilemään. Lempikohtaukseni on tietysti se, kun Malfoy itkee WC:ssä. Se vaan on jotain niin suloista katseltavaa! <3

8. Salaisuuksien kammio
Tämä elokuva ei vaan iske muhun, juonesta en pitänyt ja elokuvan katsominen tekee tiukkaa. En kamalasti pidä kotitonttujen osasta HP:ssa, joten se saattaa olla yksi syy, miksi en jaksaisi katsoa leffaa. Kirjankin luen vain silloin, kun ei ole muita HP-kirjoja lähettyvillä. Onneksi kyseisen elokuvan jälkeen ilmestynyt Azkabanin vanki oli aivan eri luokkaa tämän kanssa!
Draco Malfoy: Training for the ballet, Potter?

Poissa Rantsu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Okei, en ole Kuoleman varjelukset osa 2:sta häpeäkseni vielä nähnyt, mutta editoin sitten tähän kun olen sen katsonut. Saa sitten nähdä, mihin kohtaan jo aiemmin tehtyä rankingia se sitten sijoittuu. Sitäpaitsi, olen nähnyt nyt seitsemän Potter-leffaa ja seitsemänhän on kaikkein voimakkain taikaluku.

1. Kuoleman varjelukset osa 1
Nostaa odotukset kakkososaa kohtaan melkoisiin sfääreihin. Ei täydellinen, mutta ennenkaikkea kaikinpuolin onnistunut ja se on pääasia. Ongelmat ovat tosin samoja, kuin Yatesin aiemmissakin leffoissa; hyviä kohtauksia, joissa on mainioita vuorosanoja on nimittäin taas heitetty rankalla kädellä ikkunasta ulos ja tilalla on pidennettyä tyhjäkäyntiä, joka paikotellen jopa toimii tässä, muttei tuo mitään mainittavaa lisäarvoa. Leffa ei myöskään olisi ollut todellakaan liian pitkä, vaikka dorkaa jäniksenmetsästystä lukuunottamatta kaikki poistetut/ei viimeistellyt kohtaukset olisi työstetty osaksi leffaa. Tosin Ronin ja Hermyn leivänheittoakaan en koe niin tärkeäksi, vaikka Abeforthin silmä lopussa vilahtaakin.

Eli joo, erittäin onnistunut Potter-filmatisointi, joka ei tee suuremmin virheitä, mutta kärsii vähän Yatesin erikoisista ratkaisuista, jotka tosin ovat tässä melko siedettäviä. Miinusta tosiaan siitä tyhjäkäynnistä toimivien kohtausten kustannuksella. Tarina kolmesta veljeksestä sykähdytti, hienoa työtä! Tosin Harryn ja Hermionen tanssikohtauksen aikana tekee mieli hakata päätä seinään.

2. Viisasten kivi
Tämä on vähän erikoinen veto tähän kohtaan, mutta... no, tunnelmallisia kohtauksia on filmattu ihan hyvin ja esim. Ollivanderin höpinöissä on oikeanlainen sävy. Näissä pikku jutuissa Columbuksen leffat nimittäin onnistuivat: tärkeät, pienet repliikit sanottiin niinkuin ne pitääkin. Lopun sairaalasiipikohtaus on niin... lämmin. Oikeastaan leffan parasta antia ovat alku, lopun sairaalasiipi ja Iseeviot-peili. Ja Williamsin legendaarinen musiikki... Hedwig's Theme. Sen verran tiedän KV2:sesta, että se nitoutuu hienosti tämän Columbuksen aloituksen kanssa. Koska Nineteen Years Later.

3. Azkabanin vanki
Tässäkin on hassuja ratkaisuja, mutta tämä on kerrassaan onnistunut elokuvasovitus. Lupin on loistava. Ei tämä täydellinen ole, mutta jotenkin tässä yhdistyy onnistuneesti uudempien leffojen synkeämpi sävyja kahden ensimmäisen omanlaiseensa tyylikkyys. Jästivaatevillityksen aloittamisesta ja muusta erikoisesta miinusta, mutta onnistuessaan tämä elokuva tekee asiat todella hyvin. Olisin suonut Harryn suojeliuksen laukkaavan, sillä suojeluksien muotoa ei tämänkään jälkeen käytetty oikealla tavalla.

4. Puoliverinen prinssi
Tämä on ristiriitaisten tapausten kuningas. Kalkaroksen, Bellatrixin ja Narcissan kohtaus on toimiva, mutta Dumbledoren saapuminen ja kahvilakohtaus taas... äh. Minusta olisi ollut paljon hienompaa, jos Harry olisi torkkunut sängyllään, lehtien kannet olisi näytetty ja näin mm. Toffeen potkut esitelty leffassakin ja sitten näytetty, kuinka Dumbledore kävelee Likusteritiellä. En ole elokuva-alan ammattilainen, mutta omalla tavallaan se olisi ollut mielestäni vaikuttavaa, kun Dumbledore saapuu monen vuoden jälkeen Likusteritielle... No, yleisesti ottaen tämä on siis ihan hyvä ja Dracon tuskat tavoitetaan upeasti ja Rickmanin näyttelemää Kalkarosta ei turhaan ylistetä! Kotikolon polttaminen ansaitsisi caps lockilla kirjoitetut sättimiset, mutta jätän ne nyt väliin. Kuolonsyöjille olisi löytynyt parempaa käyttöä lopun taistelussa, mutta se ignoroitiin täydellisesti. Radcliffe on ihan siedettävä tässä ja Gambon laittoi peliin parastaan. Jos hänellä olisi ollut puolikuulasit kaiken aikaa, hän olisi tavoittanut hahmon ulkonäönkin todella hyvin, lopussa nimittäin. Luolakohtaus olisi saanut olla lavastuksen puolesta kirjauskollisempi ihan tuntuman nimissä, en pitänyt niistä omituisista kiteistä sun muusta, mutta kelpaa. Elokuva ei ole myöskään kovin pitkä, joten vaikka mitä olisi saanut vielä lisätä! No, tämä on kuitenkin ihan katsottava ja isoista vioistaan huolimatta tavoittaa noiden synkkien aikojen tunnelman, jolloin edes Tylypahka ei ole turvallinen.

5. Salaisuuksien kammio
Yleisesti ottaen ei mikään erityisen mielenkiintoinen, mutta Dumbledore-kohtaukset ovat hienoja ja loppu on ihan onnistunut. En ole koskaan liiemmin pitänyt tästä elokuvasta ja kirja on vähiten mieleeni koko Potter-saagassa, mutta kirjan hienoimmat kohdat (Fawkensin tulo, keskustelut Dumbledoren kanssa) on toteutettu elokuvassa vähintäänkin tyydyttävästi, joten siinä mielessä onnistunut elokuva!

6. Liekehtivä pikari
Alku toimii semi-hyvin, Lordi Voldemort palaa melkein toimivasti... Mutta sitten meillä on yli-agressiivinen Dumbledore, kirjan tunnelmasta poikkeavaa tarinankuljetusta, vähän erikoiset koetus-kohtaukset ja niin edespäin. Beauxbatonsilaisten ja Durmstranglaisten sisääntulo Suuren saliin on vedetty vähän överiksi, jos verrataan kirjaan. Onnistuneitakin kohtauksia on, joten tämä ei ole täysin kuraa, mutta pettynyt olen. Tiivistämisen ongelmat alkavat tästä, sillä kirja on aika möhkäle. Loppuun olisin kaivannut Kilta-viittausta ja sen sellaista. Dumbledoresta ja dialogista yleensä jäi todella karvas maku.

7. Feeniksin kiltaLeffan onnistuneet kohtaukset voisivat siivittää tämän Liekehtivän pikarin yli, mutta kyseessä on todella lyhyt leffa pisimmästä kirjasta, joka on vieläpä eräs suosikeistani. Yatesin tyyli pysyy samanlaisena loppuun asti, vaikka seuraavat leffat ovatkin tätä parempia... Hyviä pätkiä poistettu, pitkää tyhjäkäyntiä ja jäätöä, olennaisten asioiden muuttamista... Salaperäisyyksien osasto oli jonkun asteinen fiasko. Ilmiintymisestä en yhtään pidä. Miksi se tapahtuu välillä vain *naps*, tässä taas kiltalaiset lentävät kultaisina valojuttuina ja kuolonsyöjät jatkavat savu-lentelyään... "Verhon taakse" oli jotain sanoinkuvaamattoman erikoista, vaikka Siriuksen kuolema onkin aina koskettava tapaus... Dumbledoren ja Voldemortin taistelusta jäi kirjan "Ainut, jota hän on pelännyt" -fiilis pois ja Yates osoitti jo tässä heikkoutensa erään saagan pääteeman, taikuuden kuvaamisessa. Mutta onneksi Yatesin tiimi paransi tästä. Mutta Feeniksin killan leffasovitus vetää mutkia suoriksi väärällä tavalla ja epäkunnioittaa kirjan olennaisimpia asioita.

Hm, varsinkin noita häntäpään leffoja voisi järjestellä aina fiiliksen mukaan uudelleen, mutta keskityn nyt vain viiden kärkeen. Eli KV2:sen nähtyäni sijoittaisin sen jonnekin 2. ja 4. sijan välimaastoon. En oikein tiedä... Leffalla on upeat hetkensä, mutta kuten Yatesin Pottereilla yleensä, myös ne todella heikot hetkensä... Musiikki toimi, paikoitellen lavastus ja tunnelmointi toimi hienosti, mutta jotenkin jäi vähän sellainen "täh..."-olo. Tässäkö se sitten oli...?

Puoliverinen prinssi nostaisi osakkeitaan, jos alku olisi toisenlainen (ihan totta, olisi ollut pirun siistiä nähdä Harryn ikkunasta Dumbledoren kävelevän Likusteritiellä... kuin paluu Viisasten kiven aikaan) ja leikatut kohtaukset olisivat olleet mukana. Mutta vähän torsoksi jäänyt (ja antiklimaattinen) leffa tyytyköön nyt olemaan niukasti mitalisijan ulkopuolella.

Eli joo, KV2 sijoittuu omalla listallani tuonne jonnekin kolmostilan tienoille. Vähän vaikeaa tämä rankkaaminen, mutta suuntaa tuo nyt antaa.
"Yet pity is of two kinds: one is of kinship recognised, and is near to love; the other is of difference of fortune perceived, and is near to pride."
*Tumblr
Instagram

Poissa ghostie

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • DFTBA
 • Tupa: Korpinkynsi
1. Viisasten Kivi
2. Salaisuuksien kammio
Mitään merkittävää ei jätetty pois. Samallainen tunnelma kuin kirjoissa.

3. Kuoleman Varjelukset (molemmat osat)
Yllättävän hyvä toteutus. Sopivasti hauska ja toiminnallinen. Molemmat osat katsoo ihan fiiliksissä ja on täysillä mukana.

4. Azkabanin Vanki
Tämä on ihan jees. Tunnelma on kyllä vääränlainen, jotenkin liian synkeä.

5. Feeniksin Kilta
6. Puoliverinen Prinssi
7. Liekehtivä Pikari

Täynnä 'turhia kohtauksia', sellaisia kun ei ole kirjoissa. Puuttuu paljon tärkeitä kohtauksia ja sivujuonia. Noin se on lyhyesti sanottuna. En viitsi alkaa tähän itkemään mitä puuttuu ja mitä ylimääräistä on kun kaikki ne kuitenkin tietää.
"'Cause I need Harry Potter like a grindylow needs water"
11 years and counting ♥

Poissa hanhyokkasikimppuuni

 • Kalpa Kassinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Nobody's Perfect
 • Pottermore: FrogMarauder14005
 • Tupa: Korpinkynsi
1. Kuolemanvarjelukset osa 2
2. Azkabanin vanki
3. Feeniksinkilta
4. Kuolemanvarjelukset osa 1
5. Viisasten kivi
6. Liekehtivä pikari
7. Salaisuuksien kammio
8. Puoliverinen prinssi

Haastava oli tämä listaus. Paras ja huonoin oli helppo päättää, mutta keskivaiheilla oli haastavaa päättää järjetystä. DH 2 on paras, koska kaikki loppuu siihen ja saa suurimmat tunteet pintaat. Puoliverinen prinssi taas mielestäni puuduttavan tylsä, meinasin melkein nukahtaa tylsyyteen toisella katselukerralla. Nuo muut nyt ovat aika lailla vaan jossain järjestyksessä.

Poissa Kynttiläkäärme

 • Syksyn liekki
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: potioncharm26553
 • Tupa: Luihuinen
1. Azkabanin vanki
Mielestäni elokuvana tämä on itsenäisin, tarina on helppo ymmärtää vaikkei olisi 1 ja 2 elokuvia nähnytkään. Tässä on loistavat hahmot ja hienoa näyttelijän työtä ja kirja on persoonallisella tavalla saatu muotoiltua elokuvaksi. Kaikki tärkeä ja olennainen on kummiskin saatu tähän laitettua vaikka tässä on paljon jippoja joita kirjassa ei ole.

2. Puoliverinen prinssi
Eniten komediaa ja tunnelma on samanlainen kuin 1 ja 2 kirjoissa. Synkyyttä ja pahuutta näytetään vasta lopussa. Paljon kohtauksia tylypahkan koulumaailmasta, mikä Pottereissa on minusta mielenkiintoisinta.

3. Viisasten kivi
Kaiken alku ja juuri. Velhomaailmaa esitellään hienosti Harrylle, kuin katsojillekkin uutena ja hämmentävänä kokemuksena. Tiivistää kirjan todella hyvin ja römpsyileviä kohtauksia ei juurikaan ole.

4. Salaisuuksien kammio
Hyvin paljon Viisasten kiven kaltainen, tunnelmaltaan hitusen synkempi ja tuntuu, että kamera liikkuu tässä hieman eläväisemmin.

5. Kuoleman varjelukset, osa 2
Todella koskettavia kohtauksia on saatu mahtavasti kuvattua, tunteet tulee pintaan. 

6. Liekehtivä pikari Tässä on jo liikaa toimintaa mun makuuni ja kolmivelhoturnajaiset on vähän liiankin isossa osassa elokuvaa. Minua harmittaa kun huispauksen maailman mestaruuskisoista ei näy ite huispauspeliä vaan pelkästään pelin alku. Joulutanssiaiskohtaus on onnistunut. Robert Pattinsonin rooli Cedric Diggorynä on loistava.

7. Kuoleman varjelukset osa 1
Liikaa toimintaa ja juoksemista paikasta toiseen.

8. Feeniksin kilta
Toiminta pursuaa jo korvista ja Pimennon näyttelijä vetää Karmeaa pimentoa niin hyvin, että tulee omat pahat koulumuistot jo mieleen.  Tässä on liikaa sellaista psykopaattijuttua ja kauhua, jota en ymmärrä.

Poissa Pagford

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Olenko ainoa, jonka mielestä Deathly Hallows 2 on koko Potter-elokuvasarjan huonoin osa? Olen nähnyt sen kaksi kertaa elokuvateatterissa v. 2011. Sen jälkeen en ole sitä katsonut. Mielestäni se oli typerä, naiivi, huonosti käsikirjoitettu ja halvensi kaikkia tärkeitä/syvällisiä kohtauksia. En tykännyt yhtään siitä, että vakaviin kohtauksiin oli tungettu "hauskoja" repliikkejä (lukuunottamatta "I have always wanted to use that spell"). Monista hahmoista oli tehty mielestäni ihan vääränlaiset, heidän persoonansa oli käännetty päälaelleen. Asiaa ei yhtään auta se, etten yhtään tykkää David Yatesin ohjaustyylistä ja siitä, että Steve Kloves parittaa Harry/Hermionea. Ei, en tykännyt yhtään Deathly Hallows kakkosesta. Siitä olisi voitu tehdä paljon parempi ja antaa Pottereille arvokkaampi lopetus.

Ei siitä sen enempää, tässä oma lista:

1. Prisoner of Azkaban
2. Deathly Hallows part 1
3. Goblet of Fire
4. Half-Blood Prince
5. Chamber of Secrets
6. Philosopher's Stone
7. Order of the Phoenix
8. Deathly Hallows part 2
The three witches and the knight set off down the hill together, arm in arm, and all four led long and happy lives, and none of them ever knew or suspected that the Fountain's waters carried no enchantment at all...

Poissa Rantsu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Olenko ainoa, jonka mielestä Deathly Hallows 2 on koko Potter-elokuvasarjan huonoin osa? -- Monista hahmoista oli tehty mielestäni ihan vääränlaiset, heidän persoonansa oli käännetty päälaelleen. Asiaa ei yhtään auta se, etten yhtään tykkää David Yatesin ohjaustyylistä ja siitä, että Steve Kloves parittaa Harry/Hermionea. Ei, en tykännyt yhtään Deathly Hallows kakkosesta. Siitä olisi voitu tehdä paljon parempi ja antaa Pottereille arvokkaampi lopetus.


Olen monessa suhteessa samaa mieltä. Itsekään en ole Yatesin ohjauksen suurin ystävä ja tapahtumien, teemojen ja hahmojen käsittely on paikoitellen jokseenkin kamalaa. Huonoimpana Potter-leffana en ko. rainaa pidä, sillä minusta se on kamaluuksineenkin vähän enemmän, kuin vain osiensa summa. Ehkä ne onnistumiset sitten kompensoivat, vähän kuten Prinssin ja Varjelusten ykkösosankin kanssa, joita pidä Potter-leffojen parhaimmistona monella tapaa.

Olen kyllä vähän katkera siitä, että sivuhahmot eivät saaneet sarjan edetessä enää kovin lämminntä kohtelua. Ymmärrän kyllä miksi, mutta esimerkiksi Kingsleyn ja Feeniksin killan merkitys ja asema jäivät aika etäisiksi leffoissa. No, eipä siitä sen enempää. Vanhaa listaani en lähde hirveämmin sorkkimaan, mutta Puoliverinen prinssi on nostanut osakkeitaan paljon ja Viisasten kiveä on loppujen lopuksi hankala sijoittaa minnekään... Se on kaunis lastenelokuva ja mukava katsoa, mutta sisältönsä puolesta se ei enää toimi ihan niin täydellisesti elokuvana. Kirja taas säilyttää maagisuutensa, vaikka ikävuosia tuleekin lisää. Hyvin tehty leffa se kuitenkin on. Siinä kuitenkin tulee esille se, miksi en lähtökohtaisesti ole täysin tyytyväinen Potter-leffasaagaan; vaikka hyviä osia on paljon ja huonoimmissakin on onnistumisia, se jokin viimeinen maaginen silaus, viittaus, yksittäisten kohtausten miettiminen uudelleen ja tarinakokonaisuuden parempi palveleminen tai jotain... En tykkää käyttää tätä sanaa Potter-leffoista, mutta onhan niissä paljon kaupallista sävyä ja sellaista... "todistelevaa synkkyyttä" tai jotain.

Ainakaan ne eivät jääneet asteikolle "taas yksi sarja teineille", vaan näyttelijäkaarti ja oivallukset siellä sun täällä takasivat, että tarvittavaa vivahteikkuutta ja laatua löytyy sen verran, että katsoa kestää.

KV2:nen kuuluu minusta edelleenkin jonnekin keskikastin yläpuolelle. Silti, "tässäkö se nyt oli?" -fiilis puskee kerta toisensa jälkeen pintaan.
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 20, 2013, 22:58:38 kirjoittanut Rantsu »
"Yet pity is of two kinds: one is of kinship recognised, and is near to love; the other is of difference of fortune perceived, and is near to pride."
*Tumblr
Instagram

Poissa Greenfinch

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • don't let the muggles get you down
 • Tupa: Korpinkynsi
1. Azkabanin vanki koska se nyt vaan on paras; sitä voi katsoa kenen vaan tutun kanssa, maisemat, puvustus yms. hienoja. En oikeen tiedä miksi se on paras. Se vaan on.
2.Kuoleman Varjelukset, osa 1
3.Puoliverinen Prinssi
4.Liekehtivä Pikari (pelottavin Potter, mutta hyvä)
5.Feeniksin Kilta
6.,7.,8. Mahdoton päättää loppujen sijoja, eli VK, SK ja KV,osa2

Poissa Ira

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • the only way is rebellion.
 • Tupa: Rohkelikko
Tämä on kyllä aika vaikeaa, sillä mielestäni kaikki elokuvat olivat jotenkin hyviä. Omalla tavallaan siis. Eniten suosikeiksi on kuitenkin noussut Azkabanin vanki ja molemmat Kuoleman varjelukset. Azkabanin vanki on mielestäni huikea - näyttelijät tekivät hienoa työtä ja maisemat olivat hienot. Pidin paljon AK:ssa, siitä kun Hermione ja Harry matkasivat ajassa. Sen kohtaukset olivat mielestäni suunniteltuja. Kuoleman varjeluksissa  taas pidin siitä lopputunnelmasta ja tunnelma oli synkän ja jännityksen välillä. Tietenkin KV:ssa oli jonkun verran iloa, mutta tiedettiin mitä oli tulossa.

Muita elokuvia en osaakkaan laittaa paremmuusjärjestykseen, ehkä Viisasten kivi olisi AK:n, KV ykkösen ja kakkosen jälkeen. Siinä vähän kuin tutustuttiin velhomaailmaan, ja muutenkin tunnelma oli vielä kovin kevyt. Loput elokuvat - eli Salaisuuksien kammio, Liekehitivä pikari, Feeniksin kilta ja Puoliverinen prinssi - olivat sellaisia joita en osaa laittaa parenpuusjärjestykseen.

Poissa Jane Eyre

 • British Hippie who never lived in Great Britain
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Maybe someday I'll find the place for me to live.
 • Pottermore: OwlSparks24145
 • Tupa: Puuskupuh
Apua!

1. Azkabanin vanki
2. Kuoleman varjelukset 2
3. Kuoleman Varjelukset 1
4. Viisasten Kivi
5. Salaisuuksien kammio
6. Puoliverinen prinssi
7. Liekehtivä pikari
8. Feeniksin kilta

noin.
You put your arms around me and I'm home.

Poissa velhotar

 • haaveilija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kalkaroksen kannoilla ja Kelmien jalanjäljillä
 • Tupa: Rohkelikko
Haa, mä olen vältellyt tähän vastaamista, koska paremmuusjärjestykseen laittaminen on niin kamalan vaikeaa kuten kirjojenkin kanssa. Tykkään kaikista leffoista tosi paljon eivätkä ne ole paljon toistaan parempia. Totta kai niilläkin on heikot hetkensä eivätkä vedä vertoja kirjoille, mutta kaikki ovat kuitenkin nautittavaa katseltavaa ja näyttelijät ovat yleisesti ottaen taitavia. Mutta ehkä ne menevät jotenkin näin, jos on pakko päättää:

1. Azkabanin vanki
- Kolmikko on tässä siedettävimmillään: ei ihan lapsia eikä oikein teinejäkään, vetävät roolinsa melko hyvin ja tässä jopa tykkään hieman Radcliffestä. Lupin tulee mukaan kuvioihin, josta siis tykkään hahmona sekä elokuvissa että kirjoissa todella paljon. Myös Sirius tulee mukaan ja on lopussa oikeinkin onnistunut ja kummisetämäinen, Siriukseksi tosin ehkä liiankin "lälly". AV:ssa on myös mukavasti Kalkaros-kohtauksia ja sehän onkin melkein tärkeintä Pottereita katsottaessa :D Alan Rickman on nimittäin lempinäyttelijäni ja elokuvahahmoista ehdottomasti paras. Tapahtumat ovat leffassa aika loogisesti eikä mitään turhaa oikein ole. Musiikki ei vain oikein sytytä, mutta se onkin asia erikseen. Ja tavallaan tässä on samoja tapahtumia johtuen pitkälti ajankääntäjästä, kun Harry ja Hermione palaavat muuttamaan aikaa.

2. Kuoleman varjelukset osa 2
- No kun se on se viimeinen elokuva, niin siksikin tässä. KV2 on koskettava ja on sitä räiskintää ja loitsimista linnassa, ihmisiä kuolee ynnä muuta sellaista kamalaa mutta kaunista. Harryn Tylypahkaan saapuminen ja Kalkaroksen haukkuminen on upea lisäys ja ehkä hienoin kohtaus Pottereissa ikinä! Prinssin tarinakin on ihana, vaikkakin hieman heikosti toteutettu. Tärkeitä, asioita selventäviä vuorosanoja on jätetty pois. Ei käy kunnolla selväksi, että Kalkaros kertoi ennustuksesta ja eihän hän kirjassa missään Lilyn ruumiin äärellä itkenyt. Lisäksi muistoissa on käytetty paljon aikaisempien elokuvien kohtauksia ja sanomisia, eikä uutta luotu tarpeeksi, kun yritettiin päästä helpolla ja halvalla. Plääh. KV2:ssa Radcliffe ei kyllä oikein loista, ainakaan siinä King's Cross-kohtauksessa ja Harry on laitettu siihen jästivaatteisiin: farkkuihin ja T-paitaan, ei näin! Elpymyskivi-kohtaus on hieno, koskettava ja pidennetty. Mutta Harryn ja Voldemortin viimeinen kohtaaminen on kyllä niin raiskattu ja kämmätty. Eihän he mitään kaksintaistelua harrastaneet ja Harry selitti Voldulle vaikka mitä. Myös Dumbledoren selitykset Harrylle sauvoista ja kaikesta jäi pois, eikä kaikki siis vihdoin selvinnytkään kunnolla niin kuin piti. Pääosin olin leffaan kuitenkin oikein tyytyväinen: sopivasti synkkyyttä ja kuvaa tunnelmia hyvin. Mutta ei se aivan täydellinenkään ole.

3. Kuoleman varjelukset osa 1
- Mukavan synkkä ja tuo esiin kolmikon epätoivon heidän telttaillessa ympäri Britanniaa. Leffassa on kuitenkin myös huumoria, mutta enimmäkseen on varsin synkeä. Jäljittelee hyvin kirjan tapahtumia ja on oikein hienosti toteutettu elokuva kaiken kaikkiaan! Tästä ei löydy juuri valitettavaa.

4. Viisasten kivi
- Ihanan viaton ja kaunis lastenelokuva, joka seuraa kirjan tapahtumia jopa orjallisesti. Tykkään kovasti kultatrion näyttelijäsuorituksista, etenkin nuori Emma on loistava ja niin Hermionemainen. Tässä on myös sitä taikuuden tunnelmaa, Columbus on onnistunut tavoittamaan sen hyvin. Kaikki on maagisen hienoa ja hämmästyttävää, eikä yhtään jästimäistä. Leffassa on mukavasti oppitunteja ja koulun normaalia arkea, huispausta(!) ja asiat on oikein hyvin. Ei mitään synkkää tai surullista, joten Viisasten kiveä on aina kiva katsoa, kun ei tarvitse itkeä kenenkään kuolemaa.

5. Liekehtivä pikari
Toiminnallinen Potter-leffa, paljon kaikkea. Erikoisefektit hyvin toteutettu, mutta moni tärkeä juonikuvio ja tapahtuma jää pois. Sen tilalla on jonkin verran kaikkea turhaa. Esimerkiksi Kyyry Juniorin tarina totuusseerumin alaisena jäi uupumaan ja mitähän vielä, en muista enää. Harryn syrjiminen ja Cedricin kuolema ahdistaa jotenkin ja Siriuksen puuttuminen ja vähäiset Kalkaros-kohtaukset harmittaa. Ja se, kun huispauksen MM-kisoja itsessään ei näytetty ollenkaan. Oli kisapaikka- ja tunnelma ja kaikkea ja sitten itse peliä ei nähtykään. Höh.

6. Puoliverinen prinssi
- Synkkä mutta hauska leffa. Taas kaikkea turhaa, mutta tärkeitä asioita puuttuu ja juoni on sekava. Jotenkin tyypillinen Potter oppitunteineen ja huispauksineen, mutta samanlaista tunnelmaa niissä ei ole kuin aiemmissa leffoissa. Ja toisaalta tämä on niin synkkä, mutta normaali arki jatkuu ja äh, en tiedä. Pääkolmikko on tässä melko vaisu mielestäni.

7. Salaisuuksien kammio
- En tykkää salaisuuksien kammion tarinasta ja juonesta oikein edes kirjoissa, joten leffakaan ei niin innosta. Hyvin tehty leffa taasen ja seuraa kirjan tapahtumia, on taianomainen, koska Columbus osaa sen homman. Mutta jostain syystä tämä on toiseksi viimeisenä: ehkä tästä puuttuu se jokin.

8. Feeniksin kilta
- Pyörii ehkä liikaa Pimennon ja Harryn painajaisten ympärillä ja ihan liikaa tiivistetty. Liian lyhyt ja yksinkertainen, vaikka kirja on loistava. Onhan tämäkin hauska ja mukavaa katseltavaa, mutta jokin tässä mättää etten oikein tykkää. Tai ainakin olen jo kyllästynyt tähän leffaan, sekin voi vaikuttaa. Yates ei oikein osaa asiaansa: tässäkin on turhia kohtauksia ja tärkeitä uupuu.

Muoks. Perustelin vielä tuon järjestyksen kuitenkin.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 08, 2013, 23:24:55 kirjoittanut velhotar »
- Severus, Sirius... After all this time?
- Always <3

Poissa Laavalamppu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
1. Puoliverinen prinssi
2. Liekehtivä pikari
3. Kuoleman varjelukset osa 1
4. Feeniksin kilta
5. Azkabanin vanki
6. Kuoleman varjelukset osa 2
7. Viisasten kivi
8. Salaisuuksien kammio

Nää oli tosi hankala laittaa järjestykseen, sillä nuo 6 ekaa tossa mun listassa on melkeinpä yhtä hyviä kaikki ja tää mun järjestys saattaa muuttuakin aina silloin tällöin.
~ Harryhan se siellä lentelee :)

Poissa sanpe hpf

 • Hullu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Laiturilla 9 3/4 tavataan!
 • Tupa: Luihuinen
1. Vk
2. Sk
3.Pp
4. Kv1
5.Kv2
6. Av
7.Lp
8.Fk

:D hieno lista
Täällä ollaan.

Poissa Katspicious

 • Vuotislainen
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
1. Liekehtivä pikari
2. Feeniksin kilta
3. Kuoleman varjelukset 2
4. Kuoleman varjelukset 1
5. Viisasten kivi
6. Puoliverinen prinssi
7. Salaisuuksien kammio

Tää järjestys on luotu parissa minuutissa, mutta luulen sen olevan ainakin suurinpiirtein oikein.

Poissa The Dark Lord

 • The most excellent Potions master
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Pottermore: SkullElm29566
 • Tupa: Rohkelikko
1. Kuoleman Varjelukset Osa 2: Ehdottomasti paras näistä elokuvista, varsinkin elokuvan loppu.
2. Kuoleman Varjelukset Osa1 :Pidin tästä elokuvasta todella paljon. Varsinkin Harryn Dursleyilta lähtö ja hautausmaakohtaus Godrickin notkossa oli hyvin kuvattu.
3. Azkabanin Vanki: Elokuva nousee kärkikolmikkoon Elokuvan lopun ansiosta, jossa Sirius (R.I.P.) esittäytyy ja paljastuukin, että mies on syytön Harryn vanhempien kuolemaan.
4. Puoliverinen Prinssi: Kokonaisuutena ihan hyvä elokuva, Dumbledoren kuolema hyvin kuvattu.
5. Viisasten Kivi: Elokuvista ehkä eniten kirjoja myötäilevä.
6. Liekehtivä Pikari: Lopun hautausmaakohtaus ainoa syy, miksi on listalla sijalla 5.
7. Salaisuuksien Kammio: Kokonaisuutena hyvä elokuva, mutta... ei yllä kirjan tasolle.
8. Feeniksin Kilta: Elokuvista kaikista tylsin. Lopun Dumbledoren ja Voldemortin taistelu pelastaa koko elokuvan.
Viimeisenä vihollisista kukistetaan kuolema

Poissa Magic girl

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Valar Morghulis
 • Pottermore: WhitchThorn22397
 • Tupa: Luihuinen
1. Azkabanin vanki
2. Kuoleman varjelukset osa 2
3. Liekehtivä pikari
4. Salaisuuksien kammio
5. Viisasten kivi
6. Kuoleman varjelukset osa 1
7. Puoliverinen prinssi
8. Feeniksin kilta

Okei, tämä on todella nopeasti tehty, sillä jos alkaisin liikaa miettimään, en varmaan pystyisi näitä paremmuus järjestykseen laittamaan. Harmittaa varmaan kaikista elokuvista tuo Feeniksin kilta, sillä kirja on varmaan yksi suosikeistani, ellei jopa suosikkini. Harmi vain, että leffa ei onnistunut pääsemään lähellekään kirjan tasoa.
"Push me and I'll push back
I'm done asking, I demand"

Poissa Akai

 • In dreams
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Lumos!
  • Akai on dA
 • Pottermore: MarauderBlood107
 • Tupa: Rohkelikko
Monet kirjaihmiset mollaavat aina elokuvia, koska ne eivät vastaa ikinä kirjojen luomia odotuksia. Itse olen kuitenkin leffaihminen, joten tykkään lähes aina elokuvaversioista. Lisäksi olen sellainen ihminen, joka ei osaa luoda esim. kunnollisia ulkonäön piirteitä henkilöille, vaikkei kirjasta olisi minkäännäköistä elokuvaa olemassakaan. :D Sitä paitsi, miksi verrata liioiksi kirjoja leffoihin kun kyseessä on kaksi aivan eri genreä. Ei kukaan saa lähemmäs tuhatta sivua tekstiä mahtumaan parin tunnin leffaan ilman täydellistä sekasortoa. Menee ehkä jo vähän ohi aiheen, mutta mietin myös monesti että kirjat lukeneilla on mahdollisuus saada elokuvista enemmän irti, kun osaa sopivasti paikata elokuvien puutteita kirjojen tiedoilla!

Mutta asiaan. Minä olen aina osannut laittaa Potterit mieleiseeni paremmuusjärjestykseen, vaikkakin se on hiukan vaihdellut ajan saatossa. Tässä kuitenkin tämänhetkinen järjestys. Kaikki leffat ovat kuitenkin hyvinkin katsomisen arvoisia! ;)

1. Kuoleman varjelukset, osa 2
Tähän minulla ei ole oikein mitään kommentoitavaa. Mutta mitäpä sitä turhia kun leffa vastasi täysin odotuksiani ja otti huomioon kaikki tärkeimmät seikat kirjastakin (paitsi Harry ei korjannut omaa sauvaansa seljasauvalla!!).

2. Azkabanin vanki
Aika sama homma kuin KV kakkosessakin. Hyvin tehty ja noudattaa kirjaa hyvin. Lisäksi Dan, Rupert ja Emma näyttävät tässä elokuvassa mielestäni eniten hahmoiltaan... :D Näyttelijät ja elokuvantekijät ovat kehittyneet selvästi kahden ensimmäisen elokuvan jäljiltä, joten tunnelma on aivan eri (paljon upeampi) kuin kahdessa edeltäjässään. Tykkään muutenkin leffan (kuin myös kirjan) juonesta. Ja Voldemort ei esiinny leffassa kummemmin, haha. ;D Syy miksi KV2 vie voiton AV:lta, on KV2:ssa vallitseva lopun tuntu.
P.S. Hassua, että AV taitaa olla lyhyin leffa (pari minuuttia päälle 2h), mutta silti siinä on kaikki mikä pitääkin!

3. Kuoleman varjelukset, osa 1
KV1 on hyvin erilainen verrattuna muihin leffoihin, sillä siinä ei olla ollenkaan Tylypahkassa, ja se keskittyy selkeästi eniten vain Harryn, Ronin ja Hermionen elämään, mikä tekee siitä mielenkiintoisen. Olen myös salaa romantikko joten kolmikon suhdedraama sopii minulle (vaikka Ron käyttäytyykin ihan hölmösti..:D). Toisaalta leffassa ei tapahdu mitään maatamullistavaa, mutta sekään ei ole elokuvan vika, sillä kirjan alkupuolen mukaanhan siinä mennään. Hyvin on kuitenkin tehty tämä leffa, ottaen huomioon että monet suuret käänteet ovat kuitenkin vasta kakkososassa. Kuitenkin ilman KV ykköstä KV2 olisi läsähtänyt käsiin, joten KV:n jakaminen kahteen leffaan oli neronleimaus, eikä KV2 olisi niin hyvä kuin se on jos KV1 ei olisi olemassa.

4. Liekehtivä pikari
Totta puhuen, en osaa selittää kunnolla miksi minä pidän siitä. Sanotaanko nyt vaikka niin, että se on viihdyttävä. Kolmivelhoturnajaiset ja sen koitokset ovat mielenkiintoisia. Turnajaiset joulutanssiaisineen toivat mukavaa vaihtelua normaaliin kouluelämään. :P Lisäksi hahmot alkavat vaikuttaa enemmän aikuisilta (vaikka ovatkin vasta ~14-vuotiaita D:), mikä on plussaa, sillä en itse ole enää mikään kakara. xD Miinuksena kuitenkin se, että leffa välillä lentää kamalaa tahtia, sillä alku on ohi muutamassa hassussa minuutissa ja esim. 2. ja 3. koetuksen välissä on muistaakseni vain kaksi kohtausta. Päinvastaisesti loppukohtaus tuntuu sitten kamalan pitkältä!

---
Jos leffat pitäisi jakaa kahteen ryhmään haluamallaan tavalla, yllä olevat leffat menisivät parempiin leffoihin ja alla olevat huonompiin. Täytyy myös mainita tähän, että ylemmistä leffoista löytyy alempiin verrattuna enemmän hyvää musiikkia. (Tykkään kuunnella Potter-soundtrackejä, elokuvamusiikki rules!)
---

5. Viisasten kivi
Todella hyvä aloitusleffa kyllä, mutta koska kyseessä vasta menestyselokuvasarjan ensimmäinen leffa, on tyyli vähän hakusessa. Näyttelijät ovat kaikki kamalan pieniä ja siksi vähän kokemattomia. :D Tosin ei sillä sen väliä, en minä 10-vuotiaana olisi osannut näytellä läheskään yhtä hyvin... Hyvän leffasta tekee kuitenkin se, että kaikki taikuuden maailman ilmiöt tulevat uutena. Harry on söpö kun se on vielä niin keltanokka, mutta osoittautuukin hyväksi velhoksi jo elokuvan loppuun mennessä. Ensimmäinen ja toinen elokuva ovat muuten välillä kummallisen oloisia sen takia, että olen katsonut ne ensimmäisen kerran niin pienenä, etten osannut kuin sanan tai pari englantia... Muistan monia repliikkejä ulkoa äänensävyineen! Ja ne kuulostavat nykyään hassuilta, sillä nyt ymmärrän ne oikeasti...

6. Feeniksin kilta
Noh, FK ja PP kuuluvat vähän samaan kastiin... Mietin aluksi että voi itku, nyt meni sitten Kuoleman varjeluksetkin pilalle kun se David Yates ohjaa nekin! Onneksi niin ei käynyt, mutta sen kaksi ekaa leffaa on vähän meh. FK:n suurin ongelma on varmaan se, että kirja on niin pitkä, että sitä on hiukan vaikea änkeä leffaan. Alku on kovin tylsä, tylsintä varmaan koko sarjassa. Juoni on muutenkin vähän diipa daapa, sellasta vaan että ministeriö ottaa ohjat käsiin ja things are all messed up. Inhoan kaikissa elokuvissa sitä, jos hahmo näkee koko ajan ahdistavia painajaisia tms, ja tässä leffassahan Harry sellaisia näkee (vaikka Harry taitaa nähdä niitä aina vähän väliä pitkin sarjaa..). Ärsyttävää. :( Albuksen kaarti on ehkä elokuvan paras juttu. Harryn ja Chon juttu on btw vähän tyhmä leffoissa, kun se on kirjoissa vähän pidemmälle kuitenkin viety ja leffoihin on otettu vain pintaraapaisu mukaan... Se tuntuu kovin irralliselta. :D

7. Puoliverinen prinssi
Pahempi kahdesta pahasta. Edelleen, juoni on vähän diipa daapa. Kun mietin vitos- ja kutosleffoja, ei mieleeni synny mitään yhtenäistä ajatusta juonesta. Tämä leffa tuntuu myös jotenkin kamalan synkältä, synkemmältä kuin kaksi viimeistä leffaa. Harry on muutenkin vähän masentuneen oloinen koko leffassa? Ja mihin jäivät ilmiintymisen ja kaikkoontumisen harjoittelut, olin kovin pettynyt kun hahmot vain yhtäkkiä osasivat ne. :( Plussaa kuitenkin romantiikasta ja Dumbledoren kuolemiskohtauksesta!

8. Salaisuuksien kammio
Tämä on helppo selittää. Ensimmäiseksi, leffan juoni on mielestäni vähiten kiinnostavin. Toiseksi, ensimmäisen leffan jälkeen taikamaailman alkuhuumasta on päästy jo ohi, mutta itse sarjan pääasiaan ei päästä vielä käsiksi, joten leffa tuntuu vähän vain filleriltä. Kolmanneksi, elokuvassa vahvasti esillä olevat uudet henkilöt Dobby, Myrjottava Myrtti, Gilderoy Lockhart sekä Malfoyt eivät kuulu lemppareihini. Salaisuuksien kammio on yksinkertaisesti sanottuna tylsin, sekä kirjoista että leffoista.

Iskipä kamala himo katsoa Liekehtivä pikari, taidanpa viettää vielä pari tuntia sen parissa ennen nukkumaanmenoa... :D >>

// Näin vajaa vuorokausi myöhemmin en enää tiedäkään kumpi on parempi, Feeniksin kilta vai Puoliverinen prinssi... Ne pitäisi ehkä laittaa jaetulle 6. sijalle. :D
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 19, 2014, 02:16:24 kirjoittanut Akai »
"Kautta Merlinin lötköimpien sepaluspöksyjen" - Ron, KV s. 251

Poissa Soul Spirit

 • Silli
 • Vuotislainen
 • Herra merirosvokapteeni-ninja-salamurhaaja Kenway
  • Warrior Cats RPG
 • Pottermore: Silagul
 • Tupa: Korpinkynsi
Ihan ensiksi pahoittelen, ettei tästä viestistä nyt todennäköisesti tule mitään hirveän perusteltua ja pitkää. En oikeastaan edes suuremmin osaa perustella, miksi mikäkin elokuvista on parhausjärjestyksessä juuri sillä paikalla, jolle ne kohta laitan. Yritän jotain lyhyttä selostusta laittaa perään, mutta en takaa varsinkaan mitään uutta aiemmin kommentoineiden viesteihin verrattuna. ;)

1. Azkabanin vanki
Pidän elokuvan juonesta ja tämä on myös kirjana mielestäni paras. Kuitenkin elokuvassa on monta sellaista kohtaa, joissa tekisi mieli sanoa tuottajille, ettei se kyllä ihan noin mennyt kirjassa. Kaikesta huolimatta tällä hetkellä tätä kirjoittaessani sijoitan AV:n ykköseksi. Ken tietää, huomenna voin jo olla toista mieltä ja ajatella, että olisi sittenkin pitänyt laittaa se toisella sijalla oleva ensimmäiselle sijalle. ;D

2. Kuoleman varjelukset (osa 2)
Olen katsonut tämän (oikeastaan harmikseni) vain kahdesti, enkä siksi muista kyseistä elokuvaa aivan tarkasti. Sijoitan tämän silti toiselle sijalle, koska elokuva oli kieltämättä todella hyvä.

3. Kuoleman varjelukset (osa 1)
En osaa perustella sen paremmin kuin yllä olevaa.

4. Liekehtivä pikari
Hyvin toteutettu elokuva, vaikka ei kirjana sijoittuisikaan näin ylös, jos olisin sijoittamassa kirjoja parhausjärjestykseen elokuvien sijaan. Pidän lohikäärmeiden, vedenväen ja Voldemortin paluun animoinnista ja tehosteista.

5. Puoliverinen prinssi
Jostakin syystä en oikein ymmärtänyt elokuvaa katsoessani sen ensimmäisen kerran. Minun piti katsoa se todenmukaisesti sanottuna montakin kertaa ennen kuin tajusin kaiken. Kirjan lukeminen auttoi ymmärtämisessä. Katsoin nimittäin elokuvan ennen kuin luin kirjaa.

6. Salaisuuksien kammio
Ei muuta kommenttia kuin, että tässä on mielestäni joitakin kauhuun viittaavia aineksia. Ihan hyvä sinänsä, mutta jokin tässä elokuvassa saa katsomisen tuntumaan siltä, ettei se ole aivan samaa tyyliä kuin muut sarjan elokuvat.

7. Feeniksin kilta
Sama syy kuin Puoliverisen prinssin kohdalla. Tämä vain piti katsoa vielä useammin ymmärryksen tavoittamiseksi. En myöskään pidä tästä siksi, koska yksi lempihahmoni, Sirius Musta, kuolee tässä elokuvassa.

8. Viisasten kivi
Ensimmäinen sijoittuu viimeiseksi eräästä pilkunviilaussyystä, joka on se, että tehosteet vaikuttavat liian monessa kohtaa liian epäaidoilta ja tietokoneella tehdyiltä. Se häiritsee minua liikaakin ja vie osittain mukanaan nautinnon elokuvan katsomisesta.
The darkness descends on quiet earth,
the night cannot know how much it's worth
Inspiring the shadows with fading
And horizon with ending

Poissa LLK

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
1. Kuoleman varjelukset osa 2
Jotenkin niin synkkä ja ihana päätösosa<3 En osaa sen paremmin perustella kun että tykkäsin todella paljon (jossei oteta sitä harry-voldu kieppumista ilmassa laskuun xD).
2. Azkabanin vanki
Oli aina lempparini ennen kun tuo vika osa tuli. Olen tämän katsonut todella monesti, mutta edelleen on vaan niin hyvä. Tykkään juonesta tosi paljon ja muutenkin leffa on mielestäni tosi hyvin tehty. Paras kohta on se ku Hermione vetää Dracoo lättyy xD Ja Sirius tulee tässä ekan kerra <3
3. Liekehtivä pikari
Tää kuuluis varmaa oikeest loppupäähä kun on nii sekava ja ihanku ois hutasten tehty, mut jotenkin vaan tykkään tästä osasta. Kun on enemmä tyyppei täs ku on kolmivelhoturnajaiset: Fleur, Krum, Cedric.. ja Hermione on jotenki tosi hyvä täs leffas. Ja tykkään tosi paljo siit toisesta koetuksesta mis ne on siel vedenväen kaa.
4. Kuoleman varjelukset osa 1
Mielestäni paljon huonompi kuin 2 osa, mutta kumminkin niin hyvä että tulee neloseksi. Pidän leffan synkkyydestä tosi paljon, mutta jotenkin tässä on paljon sellasia kohtia joissa ei mielestäni tapahdu mitään. Alku ja loppu on tosi hyvii mut keskikohta vähä nääh..
5.Puoliverinen prinssi
Tykkään tästä muuten paljon mutta ärsyttää miten tähä on tungettu kaikkee mitä ei oo kirjoissa. Just se kotikolon palo ja se leffan alku.. ihanku Harry lähtis muka jonku random jästin kaa ulos :D??
6. Feeniksin kilta
Liikaa jätetty kaikkea pois. Ihmetyttää vieläkin että ekahan tästä uumoiltiin 2-osaista ja sitten tehtiinkin vaan 1 osa joka on vielä leffasarjan lyhyin, vaikka kirja on pisin. Ja jotenkin leffassa ärsyttää Cho ja Ruah x)
7. Viisasten kivi
En haluaisi laittaa tätä näin alas, mutta kai se on pakko myöntää että olen jo vähän kyllästynyt ekaan osaan leffana. Näyttelijät on niin nuoria ettei enää pysty samaistumaan henkilöihin :D Vaikka onkin hyvin kirjan mukaan tehty ja vielä hyvin "velhomainen" verrattuna uusimpiin leffoihin..
8. Salaisuuksien kammio
Ei vaan oo ikinä oikeen napannu.. aina ollut mielestäni huonoin kaikista. Ja en tykkää yhtää lockhartist..se on jotenki nii ärsyttävä.

Oli kyllä NIIN vaikea laittaa nää järjestyksee ja en kyllä oo varma että onko ne nyt oikees järjestyksessä, mutta antaa olla. Parhaimmat ja huonoimmat on varmoja mutta keskimmäiset oli tosi vaikee laittaa järjestyksee :D

Poissa Hulvaton Toveri

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
1. Feeniksin kilta - En osaa perustella, yksinkertaisesti tykkään vaan ihan älyttömästi. Erityisesti se salaperäisyyksien osasto kohta on vaan ♥
2. Liekehtivä pikari - Tässä on niin paljon hauskoja kohtia ja elokuva on kivasti tehty.
3. Kuoleman varjelukset osa 2 - Loppuja on vaikea laittaa järjestykseen, mutta tällä hetkellä tuntuu tältä :-)
4. Puoliverinen prinssi - ^^
5. Kuoleman varjelukset osa 1 - ^^
6. Azkabanin vanki - Tästäkin pidän älyttömästi, mutta hahmojen ikä vaikuttaa.
7. Viisasten kivi - Aloittaa sarjan ja tuo muistoja kirjan lukemisen hetkistä. Ihana aloitus ♥
8. Salaisuuksien kammio - Ainut potter-elokuva, jossa on tylsiä hetkiä.

Poissa Chandler Bing

 • Shippaaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • ♥♥♥
 • Tupa: Puuskupuh
1. Salaisuuksien kammio
Jännittävä, jopa hieman pelottava osa. Elokuvana toteutus oli aika hyvä.

2. Azkabanin vanki

3. Viisasten kivi
Mielestäni hyvin toteutettu osa.

4. Kuoleman varjelukset osa 1

5. Kuoleman varjelukset osa 2
Se lopputaistelu oli hirveästi toteutettu, eihän siinä ollut mitään mahtipontista.

6. Puoliverinen prinssi
Keskitytään liikaa Ron/Lavenderiin, eikä jätetty tilaa Voldemortin menneisyyden muistoille. Ja Kotikolon poltto! Siis mitä vattua sanon minä.

7. Feeniksin kilta
Elokuva on aina ollut mielestäni hieman tylsempi kuin toiset.

8. Liehtivä pikari
Rage Dumppis, s.y.l.k.y on unohdettu kokonaan, ym... :( En ole koskaan oikein tykännyt tästä osasta elokuvana yhtä paljon kuin muista.

Hassua sinänsä, että kolme suosikki kirjaani on vikana...
"The one's who love us never really leave us. You can always find them... in ♡here♡" - Sirius

Poissa Muggle

 • Vuotislainen
 • HARRY POTTER IS MY PAST, MY PRESENT AND MY FUTURE
 • Tupa: Luihuinen
1. Salaisuuksien kammio

Elokuva on pelottava ja ihanan nostalginen, ei niin pahasti poikkea kirjaversiosta. Olen varmaan katsonut tämän osan eniten :D Elokuva ei ole niin synkkä, se on hyvin taianomainen! Ärsyttää tietenkin jotkin asiat kuten se, että Ernie Macmillan löytyy vain poistetuista kohtauksista ja se ettei Hermione ollut tässä elokuvassa mukana niin paljon... mutta muuten... ihana teos.

2. Viisasten kivi

Tämäkin on erittäin taianomainen ja nostalginen elokuva, että ihan onnesta voisin itkaista. Kyllä, olen katsonut varmaan ainakin neljä-viisi ensimmäistä elokuvaa ennen kuin olen lukenut yhtäkään kirjaa, joten... ja ensimmäisen ja toisen elokuvan olen katsonut miljoona ja yksi kertaa :) Nämä elokuvat ovat jotenkin todella lähellä sydäntä! NOSTALGISUUS... parasta. Mutta siis... hieno alku elokuvasarjalle ja MUSIIKIT on muuten aika suuri syy, miksi nämä kaksi ovat kärkisijalla! Ne musiikit iskee suoraan sydämeen... ne ovat täydellisyyttä!

3. Azkabanin vanki

Ajankääntäjä-juttu on jännittävä. En tiedä tarkkaa syytä, miksi tämä on "jo" kolmantena... onkohan se osin se nostalgisuus myös? Minun mielestäni kirja on nimittäin kirjoista "huonoin". No mutta, eteenpäin.

4. Liekehtivä pikari

Kolmivelhoturnajaiset ja tanssiaiset on jees. Inhottaa se, että Barty Kyyry Junior (yksi lempihahmoistani) vaikuttaa elokuvassa sellaiselta peruspahikselta, mutta eipä kaikkea saada mahtumaan - taaskaan. S.Y.L.K.Y ei ollut mukana eikä huispauksen maailmanmestaruuskisoja näytetty pitemmälti, se oli huono juttu. Ihan hieno leffa kuitenkin!

5. Kuoleman varjelukset, osa 2

Miinuksena se, että liian lyhyt... kaikki tapahtui aika äkkiä. Ihan upea juu, koska päätösosa, mutta mukana ei ollut muun muassa kunnon paljastusta Dumbledoresta ja tämän perheestä. Loppukohtaus on tosin ihan mahtava, kun vanhemmat Harry ja kumppanit seisovat Tylypahkan pikajunan vierellä ja se ensileffojen ihana theme alkaa soimaan ja... oi sitä nostalgisuutta. Kalkaroksen muistoja olisi saanut enemmänkin näyttää...

6. Feeniksin kilta

Pimento on kamala ja sitä oli elokuvassa liikaa. Luna Lovekiva on tosin ihan mahtava, siis samaten häntä näyttelevä Evanna Lynch, mutta jokin tässä elokuvassa on pielessä. Niin, ja Bellatrix Lestrange/Helena Bonham Carter on mahtava myös. Wow sitä ilotulitusrakettikohtausta ja Voldemortin ja Dumbledoren kaksintaistelua. Olihan tässäkin elokuvassa hetkensä, mutta sijalla 6 tulee olemaan.

7. Kuoleman varjelukset, osa 1

Hieman tylsää, kun tässä ei nähdäkään Tylypahkaa! Ja sekin on tylsää, kun tässä keskitytään lähinnä trioon, monia muita hahmoja ei nähdä... Kuoleman varjelukset kävin elokuvateatterissa katsomassa ja olin samoihin aikoihin kirjaa lukemassa ja sekoitin kirjan ja elokuvan tapahtumia :D Ihmettelin, kun Ron ei huudellut Hermionen nimeä ollessaan vankina Malfoyn kartanossa jne. Pottervahtia ei ollut...

8. Puoliverinen prinssi

Lempparisuosikkini kirjoista on juuri tämä Puoliverinen prinssi, mutta se on elokuvista sitten huonoin. KOTIKOLON PALAMINEN, mitä ihmettä? Ginny ja Harry olivat laimeita yhdessä, ei näytetty kaikkia hienoja muistoja Voldemortista ja hänen äidistään jne. Pidän silti tästäkin elokuvasta.
"You're just as sane as I am" Luna Lovegood

Poissa My Name Is

 • V.I.P-tasoa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Nyt on minunkin vuoro...

1. Kuoleman varjelukset, osa 2
Se oli vin jotenkin niin hienosti lavastettu ja Daniel, Rupert ja Emma oli niin hyviä näyttelijöitä (kuten kaikki muutkin). Loppukohtaus oltiin saatu niin haikeaksi ja... en tiedä. Jotain maagista siinä leffassa oli.

2. Viisasten kivi
Siinä on niin kirkas ja säteilevä värimaailma ja koko paikka tuntuu uhkuvan taikuutta, ja Daniel on niin suloinen pulleaposkisena pikkupoikana. :3 Ja se (Hedwig se taisi olla nimeltään?) yksi ihana musiikki... RAKASTAN! Emma on itseasiassa jopa söpömpi kuin Daniel kun hän tuntuu yrittävän niin kovasti... :) Ja älkäämme unohtako tässäkään Rupertia! Ne ilmeet olivat upeita! :'D

3. Kuoleman varjelukset, osa 1
Lohikäärmekohtaus oli upea, vai oliko se sittenkin kakkosessa..? :D Kuitenkin, Tylypahkan olisin tahtonut nähdä.

4. Salaisuuksien kammio
Se oli hyvä elokuva, en tiedä mikä minua siinä jäi vaivaamaan. Jokin, se oli kai liian tylsä.

5. Puoliverinen prinssi
Odotin traagisempaa Dumbledoren kuolemaa, ja Dumbin hautajaisia ei tainnut olla lainkaan. Ja se alun kahvilakohtaus oli niin turha ja vaivaannuttava, että olisi voitu jättää se pis. Hyvä elokuva se kumminkin muilta osin oli.

6. Azkabanin vanki
Se oli jotenkin niin synkkä ja ankeuttajat olivat kauheita. Mutta tämä oli kuitenkin joiltakin osin myös hyvä elokuva, kaikki leffat olivat jollakin tavalla hyviä!

7. Feeniksin kilta
Pitkäveteinen ja Pimento ei muistuttanut sammakkoa, vaikka jotenkin sitä odotin. Ei lisättävää.

8. Liekehtivä pikari
Tämäkin oli tylsä, ja jotenkin siinä jaariteltiin ihan liikaa. Beuxbatonsin oppilaat olivat hirveitä ja esitys oli kammottava. Dumbbis suuttui leffassa, ainoa kysymys on MIKSI? Ei se kirjassa suuttunut. Tanssiaiset olivat jotenkin pinnalliset ja Harrylla oli smokki, ihan väärin. Mutta Dumstrangien esityksestä pidin, ja Krumin näyttelijä oli uskottava. Mutta tämä on kuitenkin inhokkini, en millään viitsisi katsoa sitä enää.
Toistaiseksi epäsäännöllisen säännöllisesti täällä käyvä, en vastaa poissaoloista.

Poissa Haihtuus

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
1. Kuoleman varjelukset 1
- Elokuva noudatti juuri sopivasti kirjaa ja tunnelma ja maisemat olivat aivan ihanat! Tapahtumat etenivät juuri sopivaa vauhtia eikä liian kiireellä. Action - kohtauksiakin juuri sopivasti!

2. Kuoleman varjelukset 2
- Aika samat perustelut kuin edellisessä, omaan makuuni kuitenkin vähän liikaa toimintakohtauksia (siksi häviää KV1:lle). Kalkaroksen muistot- ja kuolemakohtaus todella hyvin onnistuneita, en pysty katsomaan itkemättä!

3. Puoliverinen prinssi
- Olin aivan innoissani kun tämä leffa tuli, nousi silloin ehdottomaksi suosikiksi! Tykkään kun tarina on syvällisempi ja huumorikin iskee. Aluksi vähän ärsytti Kotikolon palaminen, mutta oikeastaan sopi leffaan todella hyvin. Leffassa ihana tunnelma: kuvataan uhkaavia aikoja, koskaan ei voi olla täysin turvassa (kotikolossa tai tylypahkassa), mutta toisaalta romanssijutut ja muut kepeydet tuo "valon pilkahduksen" :D

4. Liekehtivä pikari
- Olen vain aina tykännyt, en osaa perustella! Huolellisesti tehty leffa: mm. kolmivelhoturnajaisiin selkeästi panostettu. Hahmot mukavassa vaiheessa: eivät ole enää lapsia mutta ei vielä kovaa synkkyyttä kuin esim. feeniksin killassa.

5. Azkabanin vanki
- Tykkään Lupinista! Leffa kivan rauhallinen, eikä enää täysin lastenleffa. Ei kuitenkaan iske niin hyvin, että nousisi TOP4 joukkoon :D

6. Feeniksin kilta
- Tässä leffassa hyvää erityisesti Pimento (kaikessa kamaluudessaan..) Tykkään myös ministeriö- ja AK kohtauksista. Leffa etenee kuitenkin liian nopeasti ja Harry on ärsyttävän angsti. Mutta Luna! <3

7. Viisasten kivi
8. Salaisuuksien kammio
- En oikein välitä näistä Columbuksen ohjaamista elokuvista :/ Tunnelmaltaan ihanat ja "kotoisat", mutta tuntuvat vähän liikaa lapsille suunnatuilta. Noh, mutta toisaalta, eipä noista kovin synkkiä saisikaan :D Näyttelijät söpöjä!
SK:ssa liikaa ärsyttäviä kohtauksia kuten Dobby leffan alussa sekä Lockhart!

Poissa Noidankattilakakku

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
1.Azkabanin vanki
2.Kuoleman varjelukset 1
3.Viisasten kivi
4.Kuoleman varjelukset 2
5.Feeniksin kilta
6.Salaisuuksien kammio
7.Puoliverinen prinssi
8.Liekehtivä pikari

AV oli paras,koska hahmot olivat kehittyneet niin paljon,että elokuvaa oli mukava katsella.Vastakohtana taas ovat LP ja PP.PP ei noudattanut kirjaa melkein ollenkaan,kun taas LP:ssä kerrottiin liian vähän kirjan tapahtumista.Moni asia jäi auki.