Kirjoittaja Aihe: Nyt kun kaikki Potter-leffat ovat tulleet, laitapas ne paremmuus-järjestykseen -  (Luettu 30891 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa naurrettavus

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
- Jos pystyt. Itse miettisin tätä asiaa eilen aika kauan. Tulin siihen tulokseen, että Potter-leffat on aika lailla jaettu kolmeen erilaiseen ryhmään. Ekana tulevat Viisasten kivi ja Salaisuuksien kammio. Ovat saman tyylisiä, alkuhuuma on vielä päällä, näyttelijät ovat nuoria ja kokemattomia. Leffojen sävy on melko kepeä ja juoni on simppeli ilman sivujuonia.

Sitten tulevat Azkabanin vanki, Liekehtivä pikari, Feeniksin kilta ja Puoliverinen prinssi. Tälläisiä keskiosan leffoja, ei alkupäästä muttei lopustakaan. Tylypahka ja koulunkäynti on vielä jokaisessa suuressa roolissa. Jokaisessa on teemansa, AVssä Sirius ja Kelmit, LPssä kolmivelhoturnajaiset, FKssa ennustus ja kilta, PPssä Kalkaroksen tarina. Jokaisessa tulee muutama uusi henkilö, ja sävy tummenee.

Sitten tulevat Kuolman varjelukset 1 ja 2. Poikkeavat melko paljon kaikista muista leffoista. Pääkolmikko on aikuistunut, Tylypahkaa ei ole, juoni sekoittuu uusista paikoista ja henkilösitä. Sävy on aivan erilainen, jotenkin syvempi ja aidompi. Itse taikominen jää vähän taka-alalle, tilalle tulevat ihmissuhdesotkut, surua ja kunnon käänteitä. Niin näyttelijät, ohjaajat, kuvaajat ja miksaajat ovat kehittyneet. Ei ole enää yhtä selkeää juonta. KV1ssä pääosassa ovat hirnyrkit, KV2ssä esiin nousevat ennen taka-alalla olleet hahmot esim. Kalkaros. Ja tietydti kaiken loppuminen.

Tällä jaottelulla pyrin sanomaan sitä, että leffoja on aika vaikea verrata keskenään. Toinen arvostaa sitä, että ykkönen on kaiken perusta ja alku, listaa sen aina ensimmäiseksi. Toinen sitä, että kutosessa oli paras juoni. yksi sitä, että kolmosessa oli hienoimmat tehosteet, lavasteet ja maskeeraus (esimerkkejä). Itse en niinkään mieti juonta leffoja järjestykseen pantaessa, sillä juonihan on kirjan ansiota, ei leffan. Vaan mietin, miten kohtaukset on toteutettu, näyttelijäsuorituksia ja tunnelmaa.

Jonkinlainen järjestys nyt on tehtävä omaan aiheeseeni. Eli:
1. Kuoleman varjelukset osa 1 -jotenkin se jäi vaan mieleen. Tunnelma oli erilainen. Kokonaisuus toimi, kohtaukset oli hienosti toteutettuja ja oli kirjan mukainen.
2. Azkabanin vanki - huima kehitys kakkosleffaan. Sirius ja Kelmien tarina, ah <3 Vähän taukoa Voldesta teki myös hyvää.
3. Puoliverinen prinssi - Kalkaros <3 Alettiin myös päästä jyvälle hirnyrkeistä, luolakohtaus ja Dumppiksen kuolema olivta todella hienoja.
4. Liekehtivä pikari - ehkä tylisin kirja, mutta Kolmivelhoturnaijaiset oli hienosti toteutettu. Lohikäärmeet, järvikohtaus ja Villisilmä, hienoahienoa.
5. Viisasten kivi ja Salaisuuksien kammio - en osaa laittaa järkkään. Niinkuin sanoin, melko saman tyyppisiä olivat nämä. Pienet Harry, Ron ja Hermione ovat suloisia, huumoria on vielä paljo mukana. Tästä se kaikki alkoi. Kaikkein amatöörimäisimmin tehty.
6. Feeniksin kilta ja Kuolemanvarjelukset osa 2 - en osannut päättää kumman laittaisin huonommaksi leffaksi. Nämäkin leffat ovat toki hyviä, mutta eivät ihan pärjää muiden sarjassa. En ole nähnyt vitosta monta kertaa, mutta on jäänyt olo, että se oli aika sekava. Voldemortia ja käärmettä oli liikaa. Pimento oli kyllä hyvä... Ja Viimeinen Potter tähän vain sen takia, että se oli vähän pettymys. Odotukset oli niin korkealla. Monet kohtaukset oli tehty mielestäni väärällä tavalla, leffa jäi vähän laimeaksi. Rikkonaisin elokuva, oli niin hyviä kuin huonojakin kohtauksia. Toisaalta hassua, että listasin KV:t ekaksi ja vimpaksi. :O

Kiitos ja kuittaus. Tulipa pitkä viesti, olisi kiva jos kommentoisitte.

//Kate muoks.

Lähinnä listauksen välttämiseksi perustelkaa muutamalla lauseella miksi joku elokuva on mielestänne hyvä tai huono. Romaanimittaa ei tarvitse kirjoittaa, mutta jotain jottei topic menisi pelkäksi listaukseksi (ja valtaosa onkin perustellut oikein hienosti) :)
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 20, 2011, 16:20:10 kirjoittanut Kate »
"Eipä sun hyllyvä vanukaspoikas lisää läskiä tartekaan, Dursley, älä pelkää" - Rubeus Hagrid

nimimerkin vaihdos: sektumsempra -> naurrettavus

Poissa Jukka

 • Vuotislainen
1. Azkabanin vanki
2. Liekehtivä pikari
3. Viisasten kivi
4. Salaisuuksien kammio
5. Puoliverinen prinssi
6. Kuoleman varjelukset osa 1
7. Feniksin kilta
8. Kuoleman varjelukset osa 2

Yates sucks!

Poissa Kaapo

 • Suuri kyselijä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • ALITUINEN VALPPAUS!
 • Pottermore: NightJinx26
 • Tupa: Luihuinen
1. Kuoleman varjelukset osa 2
2. Azkabanin vanki
3. Kuoleman varjelukset osa 1
4. Puoliverinen Prinssi
5. Feeniksin Kilta
6. Liekehtivä Pikari
7. Salaisuuksien kammio
8. Viisasten kivi

Viimeinen elokuva oli minusta jopa yllättävän hyvä. Vaikka sieltä löytyi häiritseviäkin asioita (bellatrixin kuolema, teddy, dumbledoren menneisyys puuttu melkeen kokonaan), niin kokonaisuutena leffa oli paras, vaikkakin Azkabanin vanki yltää lähelle.
Feeniksin Kilta olisi ollut toisiksi huonoin elokuva lukuunottamatta mielestäni onnistunutta "Taistelu Taikaministeriössä"-kohtaa. Se oli loistavasti tehty.
Tässä lepää Dobby, vapaa kotitonttu

Poissa Episkey

 • Vuotislainen
1. Kuoleman varjelukset Osa 2
2. Kuoleman varjelukset Osa 1
3. Feeniksin kilta
4. Azkabanin vanki
5. Viisasten kivi
6. Puoliverinen prinssi
7. Salaisuuksien kammio
8. Liekehtivä pikari

Viimeiset kaksi elokuvaa loistavat mahtavilla efekteillään ja syvemmällä sekä kypsemmällä juonella. Liekehtivä pikari oli suuri pettymys. Hahmot eivät tuntuneet samoilta ja tuntui, että koko elokuva oli hutaisten tehty.

Poissa Tanzu

 • Feeniksin killan jäsen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulejo KV-elokuvat!
  • Tulisalama
 • Pottermore: SnidgetGold186
 • Tupa: Rohkelikko
1. Kuoleman varjelukset, osa 2
2. Kuoleman varjelukset, osa 1
3. Azkabanin vanki
4. Puoliverinen prinssi
5. Feeniksin kilta
6. Liekehtivä pikari
7. Viisasten kivi
8. Salaisuuksien kammio
"Taukki! Vollotus! Kummallisuus! Nipistys!
Viimeinen leffa nähty 13.7.2011.

Poissa last hero

 • Naaperkuutiainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Love only matters
 • Pottermore: MidnightHowl38
 • Tupa: Puuskupuh
1. Kuoleman varjelukset, osa 2
2. Kuoleman varjelukset, osa 1
3. Azkabanin vanki
4. Viisasten kivi
5. Puoliverinen prinssi
6. Liekehtivä pikari
7. Salaisuuksien kammio
8. Feeniksin kilta

Minun lista näyttää tällä hetkellä tuolta. Kolme ensimmäistä oli nyt ihan selviä valintoja, VK pääsi neljänneksi, koska kaikki on uutta ja hienoa, sekä lapsinäyttelijät niin söpön pieniä vielä. :D PP:n ja LP:n paikkoja mietin hetken, molemmista pidän paljon, mutta PP taitaa olla tarinana hiukkasen parempi - vaikka leffaan onkin ängetty liikaa ylimääräistä huumoria, eikä hirnyrkeistä kerrottu läheskään tarpeeksi. LP noudatteli kirjaa ihan sopivissa määrin ja Voldemortin uudelleensynty oli hiiieno! SK:ssa ärsytti Lockhart, vaikka se on juuri niin kuin pitääkin, mutta siksipä juuri en voi sietää häntä. :D Tokihan tässä on kaikki lentävät autot, Dobbyt ja Ronit, mutta muuten ei yllä kärkipäähän. FK viimeisenä ja varsin oikeitetulla paikallaan, mahtavasta kirjasta on tehty kohtalaisen huono elokuva, liikaa pätkimisiä ja Danin näyttely ei osu aivan nappiin.
"But why's she got to go to the library?"
"Because that's what Hermione does. When in doubt, go to the library."

Poissa Ajatusliekki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Where the heart lies
 • Pottermore: HallowGalleon47
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
1. Deathly Hallows Part 1
2. Half-Blood Prince
3.Deathly Hallows Part 2
4. Goblet of Fire
5. Prisoner of Azkaban
6. The Order of the Phoenix
7. The Philosopher's Stone
8. Chamber of Secrets

Yates oli ihan hyvä valinta ohjaamaan nämä pimeäteemaisemmat Potterit. Ne ovat korkeimmilla sijoilla kuitenkin enemmän jo Rowlingin lähdemateriaalin paremmuuden takia, muut ohjaajat ovat häntä parempia muuten. Kaikissa elokuvissa on samoja ongelmia. Viimeisille sijoille Columbuksen elokuvat, koska vaikka olivat kirjavastineilleen uskollisia (Mistä plussaa) niin niitä tehtiin liian "lasten elokvua ja piste" asenteella.

DH PT1 ja HBP pääsivät ensimmäisille sijoille koska niissä action ei ollut etusijalla, tärkeämmässä osassa oli näyttelijöiden vuorovaikutus ja dialogi. Nuorten näyttelijöiden näytönpaikka, ja he kaikki loistivat enemmän tai vähemmän rooleissaan (Radcliffe ehkä vähemmän.)

DH PT2 olis päässy muuten kakkossijalle, mutta en tykännyt siitä kunika paljon loppua oltiin muutetu ja pidenentty actionin tähden.
mus mus -> Ajatusliekki

Poissa Stargazer

 • astrum metallum
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • ad astra
 • Pottermore: CrimsonScale68
 • Tupa: Puuskupuh
1. Kuoleman varjelukset part 2
2. Kuoleman varjelukset part 1
3. Liekehtivä pikari
4. Puoliverinen prinssi
5. Salaisuuksien kammio
6. Azkabanin vanki
7. Viisasten kivi
8. Feeniksin kilta

Kaksi ensimmäistä ovat selvästi muita edellä, kolmosesta seiskaan ovat kaikki hyvin lähellä toisiaan ja monet näistä sijoista saattavatkin helposti vaihdella paikkoja mielialan mukaan. Feeniksin kilta ei kuitenkaan mene viimeiseltä sijaltaan mihinkään. Siellä se on ja pysyy, eikä mikään tule koskaan saamaan mua nostamaan sitä minkään muun leffan edelle. Totaalisen epäonnistunut tekele. 3.-7. -sijojen kanssa on oikeastaan vähän sellainen tilanne, että nuo ovat ne tämän hetken sijat - kun seuraavan kerran näitä leffoja tuijottelen, saattaa järjestys muuttua radikaalistikin.
To be rich is to seek, to relive the memory

Poissa JK

 • Vatipää
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • Blogini
 • Tupa: Luihuinen
1. Kuoleman varjelukset, osa 2 - ehdottomasti paras, en oikein osaa muuta sanoa :D
2. Azkabanin vanki - tää on jotenki niin mahtava, vaikka tästä sellainen "taistelu" (mistä yleensä tykkään, siks ehkä KV2 ekana) puuttuu, mutta ihan mahtava silti.
3. Feeniksin kilta - vaikka tää onki hirveen "lyhyt" siihen kirjaan verrattuna, niin musta tää silti on hyvä. Tykkään hirveesti Taikaministeriön taistelusta. Nii ja Bellatrix tulee tässä ekaa kertaa!
4. Viisasten kivi - ensimmäinen ja vähiten typistetyin, eli ehkä eniten kirjan mukaan menevä. Lisäksi tässä on sellainen ihana taikamainen tunnelma, kaikki on uutta ja ihanaa. Tylypahkaa ja koko leffaa vois sanoo maagisimmaksi.
5. Salaisuuksien kammio - toinen ja toiseksi vähiten typistetyin, eli ehkä toisiksi entiten kirjan mukaan menevä. Tää on mahtava ja tässä vielä Tylypahkassa on oppilailla kaavut sun muuta, mitä kirjan mukaan kuuluukin olla, mutta myöhemmissä leffoissa ei enää hirveästi ole...
6. Liekehtivä pikari - mahtava, vaikkakin liian typistetty. Voldemort palaa ja Kuolonsyöjät heti alussa, TYKKÄÄN! Mutta alaspäin listalla laski lyhyys, esim. toisen ja kolmannen koetuksen välissä taitaa olla vaan kaks kohtausta...
7. ja 8. Kuoleman varjelukset, osa 1 / Puoliverinen prinssi - nää kaks on "huonoimmat", koska...
 Puoliverinen prinssi: Tämä on liian muunneltu kirjasta ja tähän on lisätty hirveästi "uusia" kohtauksia, mitä kirjassa ei ollut. Mutta toisaalta, osa näistä kohtauksista on hyviäkin ja sopivat elokuvaan. Lisäksi tässä saa nauraa kun huumoria on lisätty, mikä elokuvan kannalta on hyvä, mutta potter-elokuvan kannalta ei ehkä niinkään... Ja Bellatrix on tässä aivan ihana <3
 Kuoleman varjelukset, osa 1: Tämä on liian synkkä ja aika raskas katsottava. Tietysti tässäkin on kaivattua huumoria ja niinhän se kirjakin on, mutta ei silti minun lempieokuviani. Ja pari elokuvantekijän päätöstä kirjasta poiketen ovat vähän ärsyttäviä... Mutta edellistä kompaten, Bellatrix on ihana tässäkin sillon kun häntä näkyy <3 :D
\"Hyvä!\" ilkkui Bellatrix \"Draco, ota sauvat! Pimeyden lordi on tulossa, Harry Potter! Kuolemasi lähenee!\"

Poissa Haltiamieli

 • Vuotislainen
  • Photography
 • Tupa: Puuskupuh
Ei noita osaa laittaa järjestykseen. Kaikki ovat oikeastaan kokonaisuuksien kannalta samalla tasolla, tietysti joitain pikku eroja löytyy. Mutta loppujen lopuksi rakastan jokaista elokuvaa yhtä paljon, sillä ne kaikki ovat niin erilaisia. Kuitenkin tasoltaan muita huonompi on Feeniksin kilta, sillä en pidä ollenkaan Danielin ulkonäöstä tai siitä, kuinka pisin kirja on typistetty lyhyimmäksi elokuvaksi (DH:t lasken yhteen, samaa kirjaa kun käsittelevät). Tämän hetkinen suosikkini on DH part 2, sillä se on vain niin mahtava lopetus tälle sarjalle.
Mutta oikeasti, mitään tarkempaa paremmuusjärjestystä en osaa laittaa, sillä jokainen on erilainen ja täynnä niin huonoja kuin hyviä puolia.
If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.

Poissa Broadway Honey

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Okey....minun listani menisi seuraavasti:
1.Kuoleman Varjelukset osa 2
2.Puoliverinen Prinssi
3.Kuoleman Varjelukset osa 1
4.Azkabanin vanki
5.Viisasten kivi
6.Salaisuuksien kammio
7.Liekehtivä Pikari
8.Feeniksin kilta

Ainoa suurempi pettymykseni elokuvista oli Feeniksin kilta,sillä se on lempikirjani.Jos Feeniksin killasta olisi noudattanut enemmän kirjaa niin olisin varmasti nauttinut siitä huomattavasti enemmän.Viimeisimmät leffat sekä ihan ensimmäinen noudattivat kirjoja ja onnistuivat luomaan tunnelman mielestäni parhaiten.Nämä elokuvat voisi kyllä rankata monella eri tapaa riippuen mitä haetaan,mutta tämä on tehty kokonaisuuden pohjalta.
I´m like Tinkerbell. I need applause to live. - Rachel Berry
Being great at something is going to change that.Being a part of something special makes you special. - Rachel Berry
You have bewitched me body and soul,and I love...I love...I love you.-Mr.Darcy

Poissa Ninzai

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Rohkelikko
 • Tupa: Rohkelikko
Ompas vaikea kysely,koska kaikki ovat yhtä hyviä,mutta yksi on ylitse muitten sen voin sanoa.

1.Azkabanin vanki

2.kuoleman varjelukset 2

3.Viisasten kivi

4.Salaisuuksien kammio

5.Feeniksen kilta

6.Kuoleman varjelukset 1

7.Liekehtivä pikari

8.Puoliverinen prinssi

Siinä ei mulla kyl varsinaisesti oo mitään järjestystä,mutta juu : )


Poissa bunnypirates

 • *Insert a cool title here*
 • Vuotislainen
  • Tumblr
 • Pottermore: ScaleSand
 • Tupa: Luihuinen
Parhaimmasta huonoimpaan;;

Kuoleman varjelukset (1&2) - Kokonaisuutena todella hyvä. Jotenkin surullinen... Ja monet näyttelijät esiintyvät edukseen ja pääsevät näyttämään kykynsä. Ainoa haittapuoli on poisjääneet kohtaukset ja varsinkin toisen osan pituus - Välillä tuntuu kuin leffa olisi pikakelauksella.

Puoliverinen prinssi - Tästä alkaa sarjan loppu, sekä action.

Salaisuuksien kammio - En voi sietää alkua kun Dobby on niin rasittava siinä (myöhemmin se on äärettömän suloinen) mutta muuten Salaisuuksien kammio on todella hyvä. Siinä on sellainen erilainen tunnelma kuin Viisasten kivessä. Seiniin kirjoitetut viestit olivat hyvinkin pelottavia silloin kauan kauan sitten! Ja eihän nuorta Voldemortia vaan voi vihata, herranjestas. Komea. :Q

Viisasten Kivi - Pelkäsin tätä elokuvaa ihan valtavasti pienenä; mutta silti se oli aivan ihana. Tylypahkan tunnelma tuli valkokankaalta saliin ja loi kotoisan olon. Näyttelijät ovat söpöjä pallopäitä. xD Nostalgia.

Liekehtivä pikari - Alku ja loppu ovat hyviä mutta keskeltä elokuva jää laihaksi. Krum ja Delacour eivät vastaa kirjasta saatua mielikuvaa laisinkaan, tosin Krumin näyttelijä ei ole yhtään huonomman näköinen >u> Nykyään en voi sietää Diggorya, kiitos Twilightille...

Azkabanin vanki - Lempikirjani, yksi inhokkielokuvistani. Mielestäni leffa oli huono, siinä kiirehdittiin aivan liikaa siitä lähtien kun Harry ja Hermione saapuvat Ronin ja Siriuksen luo.

Feeniksin kilta - kirjana hyvä, leffana surkea. Todella pitkäveteinen (HP- maratoonissa kello oli noin 7 aamulla kun katsottiin tätä, oli erittäin vaikea pysyä hereillä ennen kuin elokuvassa alkoi tapahtua). Pimentoa katsoessa toivoo elokuvan loppuvan, sillä hahmosta on elokuvassa saatu van jotenkin niin hirvittävän tylsä. Ja oletin kirjan kuvausten perusteella Pimennon olevan oikeasti ruma - elokuvassa Pimento muistuttaa enemmän Salkkarien Ulla Taalasmaata kuin sitä sammakomaista rusettipäätä joka on kirjassa.« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 15, 2011, 23:24:10 kirjoittanut bunnypirates »
I'm sick of feeding my soul
to people who'll never know
just how purposeless
and empty they've grown .

Poissa Samiwais

 • Tähtipölyä..
 • Vuotislainen
 • Be different.
 • Pottermore: MoonMarauder12
 • Tupa: Luihuinen
1. Azkabanin vanki
2. Kuoleman varjelukset osa 2
3. Kuoleman varjelukset osa 1
4. Viisasten kivi
5. Feeniksin kilta
6. & 7. Liekehtivä pikari ja Salaisuuksien kammio.
8. Puoliverinen prinssi

Hmm... Azkabanin vanki on edelleen lempielokuvani. Se on jotenkin eniten... En oikeastaan osaa sanoa. Kivoin tai jotain :)
Kuoleman varjelukset osa 2 oli minusta ykköstä parempi, ehkä juuri Severuksen muistojen takia.
Viisasten kivi on ihana <3 Kun päänäyttelijät on niin nuoria ja suloisia.
Feeniksin kilta on minulle kaikkein tärkein kirja, mutta elokuva oli jotenkin.. Tyhjä? Siinä ei ollut jotain, mitä minä olisin kaivannut, enkä pitänyt elokuvasta juuri ollenkaan. Kyllä sen muutaman kerran katsoo, mutta minä en vain pidä.
En sano, kummasta pidän vähemmän, mutta Liekehtivä pikari ei oikein napannut, ja salaisuuksien kammio oli jotenkin tylsä.
Itse asiassa en osaa sanoa mikä on "huonoin" Potter-leffa. Eivät ne ole sinänsä huonoja, mutta vähän pakko aina on olla joku, josta pitää vähiten. [Ömh. Unohduin taas selostamaan jotain.....] Eli Puoliverinen prinssi. Minusta leffa oli tylsä, ja siitä puuttui suurin osa erikoistehosteista ja näin.
Who is the more foolish, the fool or the fool who follows him?"
- Obi-Wan Kenobi

Hazelnut

 • Ankeuttaja
1. Kuoleman varjelukset, osa 1
2. Kuoleman varjelukset osa 2
3. Puoliverinen prinssi
4. Liekehtivä pikari
5. Viisasten kivi
6. Feeniksin kilta
7. Azkabanin vanki
8. Salaisuuksien kammio

Hassua, että lähes jokainen vastanneista on listannut Azkabanin vangin noinkin korkealle listassa. Omasta mielestäni kyseinen leffa oli kauhea pettymys, johtuen pääkolmikon (varsinkin Watsonin) vielä niin naivista näyttelytavasta. Täytyykin katsoa se uudestaan! Kirjana kolmonen on kyllä yksi lemppareistani. Listasin Kuoleman varjelukset kärkeen. Syynä tähän on selkeä kehitys aiempiin leffoihin nähden; Tunnelma oli koko ajan mukaansa tempaava, jännittävä ja koskettava. Musiikki oli kauniimpaa kuin ikinä, ja olen aina tykännyt Pottereiden sävellyksistä. Kirjan teemat tulivat jotenkin paremmin esille, mutta leffoissa säilyi silti oma jälki, mikä on mielestäni hyvä asia. Ainoa miinus Kuoleman varjelukset kakkosessa oli se, että Dumbledoren tarina sivuttiin. Kalkaroksen muistoa olisin voinut seurata vielä pidempäänkin, niin ihana se oli. Ja Severuksen ja Lilyn teema- oi <3 Vielä muutama vuosi sitten inhosin tuota Dumbledoren näyttelijää (en muista nimeä) mutta en onneksi enää. Hän teki lähes yhtä vakuuttavan roolin Albuksena kuin edesmennyt Richard Harris.

Niin ja piti vielä sanoa finaalista, että siitä olisi tullut vieläkin hienompi, jos ikärajaa olisi nostettu. Muutamat kohtaukset tuntuivat ihan vähän lapsellisilta.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 16, 2011, 00:26:18 kirjoittanut Hazelnut »

Cordelia

 • Ankeuttaja
1.feeniksin kilta
2. liekehtivä pikari
3.puoliverinen prinssi
4. azkabanin vanki
5. salaisuuksien kammio
6. viisasten kivi
7. Kuoleman varjelukset osa 2
8. Kuoleman varjelukset osa 1

Siinä! Valitettavasti viimeisimmät osat olivat mulle jonkinlainen pettymys :( erityisesti musiikki tuotti pettymyksen.. Desplatin poika oli väärä valinta.. minneköhän sillä nicholas hooperilla oli kiire kun ei voinut noita vikoja osia säveltää >:(  musiikki on mulle erittäin tärkeä tunnetilan luoja, ja se oli ehkä suurin vikojen osien pilaaja.. Mutta, kaikki elokuvat olivat silti elokuvana mahtavia :) Ei siinä mitään. Ja kyllähän mäkin itkeä vollotin tossa vikassa osassa, että jo se kertoo, että leffa ei voinut olla huono :) Vaikeahan noita on laittaa parhaimmuusjärjestykseen, mutta pakon edessä tuli tuollainen lista :D

muoks: kävin kattomassa vikan osan nyt uudestaan, mutta 3D:nä ja täytyy nyt vähän ottaa haukkuja takasin. Itse asiassa tämä versio on varmaan parasta mitä kirjoista voi saada, mutta se miksi en niin paljon vikoja osia fanita lienee, että kaikki ovat omilla teillään enemmän, ja ei ole enää sitä yhteisöllisyyttä joka aikaisemmissa elokuvissa oli.. ei enää koulua jne. Siksi en pitänyt Kuoleman varjeluksista kirjanakaan niin paljon, kirjasarja loppui niin kuin piti, mutta vaikka loppu kuinka realistinen olisikin, en pitänyt siitä.. mutta ristiriita tuleekin siitä, että eihän se muuten olisi voinutkaan loppua oikein.. paras mahdollinen loppu, sillä tosi elämässäkin tiet erkanevat ja vanhetaan.. kai mä en sitten pidä tästä konseptista :D joopa joo.. Ja hei efektit! niille suuret propsit! Ja ehkä jos mä kuuntelen tota Alexander Desplatii enemmän nii siitä tuleeki kuuntelua kestävää kamaa.. Monesti olen joistain biiseistä/musasta ollut vastahakoinen, mutta loppujen lopuksi ne ovat päätyneet lempimusakseni.. että ikinä ei pidä lukita sanojaan.. Kuten sanottu, hyviä elokuvia nämä ovat, ei siitä pääse mihinkään! Mä varmaan kiikkustuolissaki vielä näitä kattelen ja lueskelen :)))
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 19, 2011, 23:11:21 kirjoittanut Cordelia »

Poissa conscioushours

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
1. Viisasten kivi
2. Salaisuuksien kammio
3. Kuoleman varjelukset osa 1
4. Azkabanin vanki
5. Puoliverinen prinssi
6. Feeniksin kilta
7. Liekehtivä pikari
8. Kuoleman varjelukset osa 2

Olen aina tykännyt kahdesta ensimmäisestä leffasta eniten, niissä kaikki on niin uutta ja viatonta (kuten kirjoissakin) ja huispaus on tehty hienosti. Azkabanin vankiin mulla on jonkinlainen viha-rakkaus-suhde, vihasin sitä ensimmäisen kerran nähtyäni mutta tykkään enemmän ja enemmän jokaisen katsomisen jälkeen. Kuoleman varjelukset osa 1 on myös yksi suosikeistani, siksi olikin suuret odotukset viimeistä osaa kohden mutta se petti pahasti. Vihasin.
for now I turn my back and all I want to leave behind is peace of mind as an illusion of the freedom I can't find

Poissa Cakauki

 • "SEMMONE KUTINA O NY PERSEESSÄ"-huutoa huuteleva TÄYSIN VIATON pahispallero! <3
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I'm nothing without you.
 • Pottermore: BatFeather132
 • Tupa: Luihuinen
1. Feeniksen kilta
2. Azkabanin vanki
3. Viisasten kivi
4. Salaisuuksien kammio
5. Liekehtivä pikari
6. DH part 2
7. DH part 1
8. Puoliverinen prinssi

Feeniksen kilta on ollut minulle aina ehdoton 1 ! Rakastan sinä kapinoivaa Potteria ja koko sitä elokuvaa alusta loppuun saakka.
Tosiaan kolmos leffa oli huikea kehitys yköseen ja kakoseen verrattuna ja KELMIT<3 !
Ykös ja kakos leffa on myös tärkeitä, sillä niistä kaikki lähtee ! Kaikki on niin pikkuista ja ääääää !
DH:t oli hienoinen pettymys, mutta päätös mikä päätös.
Puoliverinen prinssi... en koskaan, ensimmäisestä katselukerrasta lähtien ole pitänyt, en niin ollenkaan. Se on tylsä, yksinkertaisesti.
I will not die, I'll wait here for you
I feel alive, when you're beside me
I will not die, I'll wait here for you
In my time of dying !

Poissa jaida

 • ikuinen hattutyttö
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kasva aikuiseksi, mutta säilytä lapsenmielisyytesi
 • Tupa: Rohkelikko
1. Kuoleman varjelukset osa 1&2 - MAHTAVA! Hyvä tunnelma, jännittävä, koskettava jne. Ainoana miinuksena pois jätettyt kohtaukset ja Lilyn silmät!! Aina kun on kerrottu kuinka Harrylla on äitinsä silmät ja sitten tehdään näin!! ):
2. Viisasten kivi - täynnä ihanaa taikamaisuutta ja näyttelijät aah <3
3. Puoliverinen prinssi - täynnä romantiikkaa <3 mutta on siinä paljon tylsiäkin kohtauksia..
4. Salaisuuksien kammio - tässäkin mukana tuo ihana vieton taikamaisuus (:
5. Liekehtivä pikari - loppu on hyvä muuten jää vähän tylsäksi.
6. azkabanin vanki - mielestäni tässä alkoi tuo ihana taikamaisuus kadota..
7. Feeniksin kilta - kauhea pettymys.. ja daniel yök minkä näköinen.
"Dobby died a Free Elf, still it makes me kill myself... "<3

Poissa Alde

 • Se joku tylypahkalainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
1. Kuoleman varjelukset osa 2
2. Liekehtivä pikari
3. Salaisuuksien kammio
4. Kuolema varjelukset osa 1
5. Viisasten kivi
6. Azkabanin vanki
7. Puoliverinen prinssi
8. Feeniksin kilta

Vaikeaksi meni, tämä lista ei ole mikään absoluuttinen...
Oliver Phelpsin nimmari muistikirjassa 11.7.2011
Oli saada kutsun Tylypahkaan mutta jostain syystä sitä ei koskaan tullut...

Poissa Guetta

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Luihuinen
1. Deathly Hallows Part 1 & 2 --- Kyllä nyt Yates näemmä pääsi vihdoin vauhtiin. Tunnelma on mahtava ja yllätti odotukset. OOTP:n jälkeen olin niin epäileväinen Yatesin suhteen että vaatimusten ylittäminen ei ollut mikään vaikeus. Pitemmät mietelmät omalta kohalta löytyy

2.The Goblet of Fire --- Oli ainoa leffa, johon olin kunnolla satisfied ennen viimeisiä elokuvia. Muuta en nyt tästä sano.

3. Half-Blood Prince --- En tykännyt tästä aluksi. En sitten yhtään. Se oli niin erilainen kuin aiemmat leffat että olin ihmeissäni. Ehkä myös siksi en tykännyt, koska tosiaan Yatesin ensimmäinen ohjaus oli aivan surkea. Sen jälkeen tykästyin leffan tyyliin ja huumori alkoi minuakin huvittamaan.

4. Philosophers Stone --- Ensimmäinen elokuva. Ihana elokuva. Täynnä lapsekasta taikaa ja tunnelmaa, ilmapiirikin on sopiva juuri ensimmäisiin kirjoihin. Joku kaverini sanoi joskus että ei katso tälläisiä lasten elokuvia. Olisiko ensimmäisen osan pitänyt olla jonkinlainen ranteidenviitelyangstelämäonkurjaa synkkis - elokuva?

5. Chamber of Secrets --- Jatkaa samaa rataa kuin ykkönen. Lapsinäyttelijät ovat so lovely.

6. Prisoner of Azkaban --- Ei ole totta. Ensimmäinen vähän synkempi elokuva ja petyin täysin. Radcliffekin on ihan sieltä jostain tässä elokuvassa. Yksinkertaisesti, ilman pitempää romaania tekemättä: En tykännyt.

7. Order of The Phoenix --- Really, you can't be serious. Inhottava elokuva ja Radcliffe jatkaa tässä surkean näyttelyn linjaansa. Esim. Mustien perheen talossa kun Harry "raivoaa" Ronille ja Hermionelle. Suorastaan koominen kohtaus. Umbridge oli kyllä aika hyvin toteutettu. Oli hyvä ratkaisu tehdä tuollainen Umbridge eikä mitään rupikonnaa. Juuri tuollainen lempeä ulkokuori - kylmä sydän luonteiseksi ajattelen Umbridgen. Se oli plussa tässä. ONNEKSI Yates kuitenkin paransi myöhemmin. Ja ainiin! Muistinko mainita että tämä on paras Potter kirja mielestäni?

« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 17, 2011, 13:51:46 kirjoittanut Blåkblend »

Poissa April

 • ½ kaksosista
 • Vuotislainen
 • lisää Weasleyn Welhovitsejä!
 • Pottermore: LumosNiffler27512
 • Tupa: Rohkelikko
1. Azkabanin vanki: Sirius,nuoret kasvaneet lapsuudesta,mutta kuitenkin liian nopeasti minusta.

2. Feeniksin kilta: Mahtava taistelukohtaus Albus-Vode.Surullinen Sirius kuolee,juuri kun Harry oli löytänyt "turvan"itselleen.

3. Viisasten kivi ja Salaisuuksien kammio: Näyttelijät lapsia vielä.

4. Puoliverinen Prinssi: Surullinen rehtori kuolee..

5. Kuoleman Varjelukset 1&2: Kertoo ennen ja jälkeen Harryn ajasta.Hyvä ja paha ottavat yhteen.Hyvä voittaa.

6. Liekehtivä Pikari: En vain pitänyt tästä,mutta katsottava.Diggory kuolee.
"It's sort of exciting, isn't it? Breaking the rules." - Hermione

"Who are you and what have you done with Hermione Granger?" - Ron

Poissa Juustonaksu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
1. Azkabanin Vanki - Siriuksen ensi tuleminen + Lupin, ankeuttajat, hiinokka ja kaikkea muuta hienoutta. Minun mielestäni erittäin onnistuneesti tehty filmaus.
2. Liekehtivä Pikari
3. Puoliverinen Prinssi
4. Salaisuuksien Kammio
5. Viisasten Kivi
6. Feeniksin Kilta - Ehdottomasti huonoin näistä elokuvista. Hieman yllättynyt olen, että aika moni näyttää olevan kanssani samaa mieltä. Jotenkin vaan tylsää katseltavaa alusta loppuun saakka siitä kertokoot jo se etten ole katsonut tämän kuin kahdesti.

Kuoleman Varjeluksia en laittanut vielä listalle, koska tuo 2 osa on näkemättä, mutta eiköhän se jo pelkästään ensimmäisen osansa perusteella nouse tuohon kärkipaikalle.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 17, 2011, 03:03:56 kirjoittanut Juustonaksu »

Poissa Volga

 • Suuri joki
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
1. Kuoleman Varjelukset osat 1 & 2 (en voi ottaa noita erikseen kun en osaa päättää kumpi on parempi, mutta siis olivat hyviä!)
2. Azkabanin vanki ( tunnelmaltaan vahva ja toimiva paketti, ei juuri haukuttavaa)
3. Viisasten Kivi (niin suloinen, värikäs ja satumainen että lähes sokeuttaa puutteensa)
4. Liekehtivä Pikari (tehosteiltaan makea, mutta jotenkin se tavallinen kouluelämä jäi lähes kokonaan pois)
5. Salaisuuuksien kammio (ei mitenkään erikoinen, mutta onhan nuo pikkuisina söpöjä)
6. Feeniksin kilta (liian täynnä tavaraa ja minulle tärkeitä juttuja oli jätetty pois)
7. Puoliverinen Prinssi (keksittyi pääasiassa ihmissuhdesotkuihin ja unohti olennaisen)

Poissa Sectumsempra

 • Patented Daydream Charm
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: PurpleRune1479
 • Tupa: Luihuinen
1. Azkabanin vanki
2. Viisasten kivi
3. Feeniksin kilta
4. Kuoleman varjelukset, osa 2
5. Puoliverinen prinssi
6. Kuoleman varjelukset, osa 1
7. Salaisuuksien kammio
8. Liekehtivä pikari

En ole aivan täysin varma listauksesta, minun on aina kauhean vaikea heittää mitään minulle rakasta tärkeysjärjestykseen, mutta ehkä se noin suurinpiirtein menisi. Ehkä.
Kaikki elokuvat ovat omalla tavallaan hyviä, mutta myös kaikissa on tietenkin jotain jota voisi parantaa ja muuttaa, en silti varsinaisesti ole pettynyt mihinkään niistä, oikeastaan voisin heittää joitain jaetuille sijoille, mutta jätetään näin.