Kirjoittaja Aihe: Pitääkö Rohkelikkojen hortoilla pimeillä käytävillä päästäkseen öisin WC?  (Luettu 5530 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Taikaministeri

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Korpinkynsi
Okei, tämmönen aihe nyt...Tulipahan vaan mieleen! Muistan lukeneeni että Dumbledore etsi yöllä vessaa pimeiltä käytävillä. Vahingossa tämä ramppasi tarvehuoneen ohitse 3 kertaa ajatellen kokoajan vessaa. Albuksen hämmästykseksi tyhjästä ilmestyi ovi, ja sieltä löytyi WC. Onko totta että Albus ei tiedä missä on vessa kun on työskennellyt Tylypahkassa monen monituista vuotta?

Poissa Taru

 • Kesäkettu
 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • ID 12 (Sessun vaimo)
 • Tupa: Puuskupuh
...ihanaa, mä olen miettinyt ihan samaa asiaa teininä (siis kylppäreiden sijaintia)! Ja sitä, että täytyykö valvojaoppiloiden lähteä aina sinne omaan erityiseen kylpyhuoneeseensa vai saavatko he käyttää tavallista kylpyhuonetta? Käyttävätkö kaikkien tupien valvojaoppilaat sitä samaa kylppäriä? Mitä jos siellä on jo esim. korpinkynsien valvari kylpemässä, niin pystyykö luihuisten valvojaoppilas tulemaan silti sisälle vai onko se ovi jotenkin maagisesti lukossa? Miten uusille valvojaoppilaille kerrotaan kylpyhuoneesta, onko heille joku Tylypahkan esittelykierros jossa se näytetään vai kerrotaanko se infokirjeessä?

Onko opettajilla myös omat erityiset kylpyhuoneensa?

Olen kuvitellut, että oleskeluhuoneiden yhteydessä/välittömässä läheisyydessä olisi vessatilat sekä kylpyhuoneet, jolloin myös opettajien asuinhuoneiden lähettyvillä olisi vessa. Tosin kyseessä on kuitenkin ikivanha linna, jossa ei tällaista logiikkaa ole vaikka se kuinka olisi rakennettu koulussa. Tuskin esimerkiksi tyrmiin on alun perin rakennettu kylppäriä/vessoja, joten lähtevätkö luihuisetkin yöllisen pissahädän yllättäminä kuljeskelemaan käytävillä?

Lisäksi vessan etsintää muuten vaikeuttaa sekin, että Tylypahkassa liikkuvat niin portaat, ovet kuin huoneetkin välillä. Miten kukaan löytää siellä minnekään ja ehtii tunneille ajoissa?
Ilmamerirosvot tottelevat aina äitiään.
<AdamGibbon> (( Mun sydän hakkaa hirveän lujaa. ))
<CainGibbon> (( iik, iik, jännää jännää. o: ))

Poissa Taikaministeri

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Korpinkynsi
Tylypahkan pikajunassa kerrotaan uusille valvojaoppilaille kaikkee siel niitten omas vaunus... mutta onhan tuo muutoinkin aika outu juttu :)!

Poissa Lilla Myy

 • ei oikein ihminenkään
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SnitchCharm26124
 • Tupa: Puuskupuh
Nelosleffassa ainakin Rohkelikkopoikien makuusalin vieressä on oletettavasti jonkunlainen pieni vessa/kylpyhuone-systeemi, koska ennen Joulutanssiaisiin lähtöä Harry tulee jostain pienestä huoneesta makuusaliin ja mä ainakin olen aina ajatellut herralla olevan kädessään hammasharja. Eli olisiko Harry sitten käynyt hoitamassa pikasiistiytymisen kylpyhuoneen puolella sillä välin, kun Ron patsastelee peilin edessä kauhistelemassa juhlakaapuaan?

Muutenkin luulisin, että oppilaita varten on edes jotkut pienet peseytymis-/WC-tilat järjestettyinä oleskeluhuoneiden lähelle ainakin, koska muutoinhan luulisi jokaiselta tuvalta katoavan pisteitä öiseen aikaan, kun opettajat saavat vessaan hiipiviä oppilaita kiinni käytäviltä. :D Kirjoissa tähän kohtaan ei kuitenkaan ole panostettu niin hirveästi, koska kirjoissa ei yleensäkään kerrota, että "Harry meni käymään vessassa sillä välin, kun Hermione paasasi Ronille läksyjen tekemisestä" yms., mutta se ei välttämättä tarkoita sitä, etteikö niitä tiloja olisi olemassa. Se kyllä on ihan totta, että Tylypahka on ensisijaisesti linna ja vieläpä vanha sellainen, joten tuskinpa niitä saniteettitiloja nyt ihan joka nurkan takana, mutta silti olettaisin, että tupien läheisyydessä on edes yksi yksittäinen WC, ettei oppilaiden tarvitse sen takia lähteä luikkimaan pitkin käytäviä sinne, tänne ja tuonne.

Tuohon Tarun esille nostamaan asiaan valvojaoppilaista ja heidän kylpyhuoneestaan, voisin vastata, että luulisin sen olevan ihan sallittua, että valvojaoppilaatkin käyttävät tavallista kylpyhuonetta, että tuo valvojaoppilaiden 'fancy' kylpyhuone olisi vain tavallaan ylimääräinen vastuun mukana tuleva bonus tai jotain, mutta mene ja tiedä. Niitä valvojaoppilaita ei myöskään ole niin paljoa, että näitä tällaisia spesiaaleja kylpyhuoneita luulisi olevan useampia, mutta tuo maaginen lukko on mielenkiintoinen idea. Kuitenkin kun olettaa, että britit eivät olet aivan yhtä huolettomia alastomuuden kanssa kuin esim. me suomalaiset, joten sen luulisi olevan hirveän noloa, jos yrität mennä kylpemään ja sitten huomaatkin jonkun toisen ehtineen ensin. Siispä joku lukon tapainen mekanismi olisi ihan looginen vaihtoehto siihen oveen, ettei näitä vahinkoyllätyksiä tulisi. Luultavasti info tästä leviää siellä junassa toisilta valvojaoppilailta, ja mitä luultavimmin opettajilla on omat peseytymistilansa (tai ainakin joku yksi iso kylpyhuone kaikille opettajille, eikä jokaiselle omaa pientä), tai ainakin näin olettaisin, koska muutoin voisi tulla hiukkasen jonoja kylpyhuoneisiin. :D
There's absolutely no way you could make me break
No way to wipe the smile off my face

Poissa Gil

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LightHowl8815
 • Tupa: Luihuinen
Uskosin että joka tuvalla on ainakin jonkinlaiset yhteiset wc ja suihkutilat. Luulisi että opettajillakin olisi omien nukkumistilojen yhteydessä kylpyhuone.

Tonne valvoja oppilaiden kylpyhuoneeseen tais olla salasana kun Harry kävi sen kultamunan kanssa siellä. Tästä vois tehä oletuksen että jos joku on jo siellä kylpyhuoneessa niin sinne ei pääse sisään jos siellä on jo joku sisällä.

Dumbledoren tarvehuone käynnin voisi olettaa johtuneen siitä että oli puoli unessa etsiessään vessaa koska kävi tarvehuoneessa eikä tajunnut koska kaikki jotka ovat vähänkään valveilla tajuavat sen hiton kuvakudoksen sen edessä.

Poissa wollie

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Luihuinen
Käytävillä ainakin on vessoja, koska Murjottavan Myrtin vessä sijaitsee kolmannessa kerroksessa yhdellä käytävällä. Lisäksi jossain kirjassa Harry vain juoksi lähimpään vessaan, koska hänen arpeensa sattui, mutta väitti muille, että hänelle iski äkillinen vessahätä. Tytöille ja pojille on luonnollisesti omat vessat.

Uskon, että jokaisella tuvalla on omat vessansa oleskeluhuoneissaan. Kenties jokaisella huoneellakin on omat vessansa, mutta tuskin sentään jokaisella oppilaalla on omaa privaattia vessaansa. Uskon Dumbledorella olevan omassa makuupaikassaan/tornissaan oma vessansa, mutta Tarvehuoneeseen päätyessään hän oli muilla asioilla ja samalla alkoi kaivata vessaa.

Kylpyhuoneita on varmasti muitakin kuin valvojaoppilaille (sekä johtajaoppilaille ja huispauskapteeneille) tarkoitettu kylpyhuone. Jossain kirjassa Fred ja George kertoivat Woodin olevan suihkussa pettymyksen vuoksi, koska he hävisivät huispausottelun. Harry siis joutui silloin sairaalasiipeen. Tuskin hän oli tuosa yhdessä kylpyhuoneessa, koska miten muuten Fred yms. olisivat tienneet, missä Wood on. Luulisin, että suihkussa voi käydä huispausstadionilla pukuhuoneiden luona, tämä siis luonnollisesti koskee pelaajia pelien ja harjoitusten jälkeen. Suihkuhuoneita on varmasti muitakin, kenties kylpyjäkin. Ellei sitten kylpy ole vain tiettyjen oppilaiden etuoikeus :D
Vihollisista viimeisenä kukistetaan kuolema

Poissa Noidankattilakakku

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Joo,oleskeluhuoneissa on omat vessansa,ja niin myös varmaan makuuhuoneissa.Opettajilla on varmasti myös huoneissaan yksityiset vessansa.Tylypahka on varmaan vessojenkin kannalta ok.Ja kyseinen kohtaus dumbledore vessassa niin ei hän nyt käytävillä hortoillut.

Poissa Kynttiläkäärme

 • Syksyn liekki
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: potioncharm26553
 • Tupa: Luihuinen
Olen aina käsittänyt että kaikkien tupien omissa huoneissa ja niiden opiskelijoitten huoneissa saniteetti- ja pesutilat löytyvät. Sitten on tietty ekstraa, kuten valvojaoppilaille se oma lumottu kylpyhuone. Samoin uskon näin olevan kaikissa opettajien huoneissa ja ehkä heilläkin on joku salainen oma luksus kylppärinsä. Ja tietenkin käytävillä pitää omia vessoja olla, joissa voi oppituntien väleillä käydä ja jossa voi salaa valmistaa monijuomalientä.