Kirjoittaja Aihe: Pieniä kysymyksiä kirjoista vol. 2  (Luettu 166720 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Rantsake

 • Ei mikään surkkimus
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SparksWolf20852
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Pieniä kysymyksiä kirjoista vol. 2
« Vastaus #425 : Maaliskuu 14, 2016, 15:56:45 »
Olisin utelias kuulemaan teidän muiden mielipiteitä "laiturista yhdeksän ja kolme neljännestä" eli siitä valkoisesta paikasta, jonne Harry joutuu, kun Voldemort tappaa hirnyrkin Harryn sisältä?

Saan aivot aina solmuun kun alan asiaa pohdiskelemaan.

Tämä onkin niitä kysymyksiä, mihin ei taida olla aivan yksiselitteistä vastausta olemassakaan. Se paikka oli mun mielestä joku... Elämän ja kuoleman raja. Ja uskon sen "rajan" olevan erilainen jokaisella ihmisellä...
"Tuntematonta me pelkäämme, kun katsomme kuolemaa ja pimeyttä, siinä kaikki."
- Harry Potter ja Puoliverinen prinssi

Poissa Demeter

 • suklaasammakko
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Vihollisista viimeisenä kukistetaan kuolema.
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Pieniä kysymyksiä kirjoista vol. 2
« Vastaus #426 : Marraskuu 13, 2016, 19:37:51 »
Täsää muutamia kysymyksiä, pahoittelut jos näistä on ollut ennen keskustelua ja on mennyt multa ohi.

Taikajuomat on ainakin mulle ollut aina semi turhan kuulonen aine. Ensinnäkin, miksi teini-ikäisille opetaetaan lemmenjuoman ja elävien kuolleiden juoman valmistusta? Elävien kuolleiden juoma kuulostaa kohtalaisen tyhmältä, onhan avada kedavra nopeampi ja helpompi, vaikka toisaalta myrkytys on huomaamattomampi. Joka tapauksessa, miksi myrkkyä pitää osata valmistaa?
En nyt muista millaisia juomia tunneilla valmistettiin, mutta eikö juomien valmistaminen ole niin aikaa vievää ja vaivalloista, että vastaavaa loitsua (jos sellainen on olemassa?) kannattaisi käyttää? Esim. monijuomaliemen sijaan pätevät velhot (esim. Vauhkomieli) voisivat tyyliin muodonmuuttaa muotoaan, vai?

En nyt muista onko näistä puhuttu ennen, mutta kyllähän "tavallisessa" koulussa on muutakin eroa kuin taikomattomuus. Esim. oletetaanko, että tylypahkaan saapuvat oppilaat osaavat lukea, kirjottaa tms. saapuessaan kouluun? Missä ovat liikunnan ja terveystiedon tunnit? Ainakin josaain elokuvassa esiintyy koulun kuoro, onko Tylypahkassa millaisia harrastusmahdollisuuksia? Muutenkin, saattaa toki johtua, että Tylypahka on briteissä ja kirjat sijoittuvat menneisyyteen, mutta ainakin nykyään kouluissa on niin paljon ryhmähenkeä tms. nostattavaa toimintaa, kaikki maailman tukioppilaat, koulukummit ja oppilaskunnan hallitukset. Eikö Tylypahkassa ole vastaavaa?
Miksi oppilaat eivät koskaan vaikuta sairailta/masentuneilta? Onko velhomaailmassa taika, joka parantaa masennuksen, syövän, diabeteksen jne? Koulussa on "terveydenhoitaja" (Pomfrey), mutta sairaalasiivessä käydään yleensä vain tapaturman jäljiltä, eli mitään terveystarkastuksia ei taida olla? Entä kun pikkunoidilla alkaa kuukautiset kesken lukuvuotta? Todennäköisyys, että ne sattuisivat lomille, taitaa olla aika pieni. Tajuavatko vanhemmat antaa siteitä tms mukaan? Käyttävätkö noidat siteitä? Muutenkin hygieniasta huolehtiminen, makuusaleissa ei taida mitään suihkuja olla. Pesevätkö velhot hampaita? Puhdistuvatko vaatteet itsestään, tuskin lukuvuotta kuljetaan samassa hikisessä kaavussa. Toki Harry ei näihin asioihin luultavasti kiinnitä huomiota, maailman pelastaminen pitää kiireisenä.

Entä jos jästisyntyinen/hänen vanhempansa eivät halua lasta Tylypahkaan? Onko paikasta mahdollista kieltäytyä? Mitä sitten tapahtuu? Vai "ilmenevätkö" taikavoimat vain sellaisille, jotka haluavat Tylypahkaan?
"Älä sääli kuolleita Harry, sääli eläviä, ja varsinkin niitä jotka elävät ilman rakkautta"

- Albus Dumbledore -

Poissa samettiina

 • huoleton huuliharppuilija
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pienestä kipinästä voi syntyä roihuava liekki
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Pieniä kysymyksiä kirjoista vol. 2
« Vastaus #427 : Marraskuu 13, 2016, 22:34:40 »
Demeterillä oli paljon kysymyksiä - osaa on voitu pohtia jo aiemmin, osaa ei. Lisäksi sanottakoon, että nämä pohdintani eivät ole täysin Potter-kirja-faktaa, vaan mukaan mahtuu myös omaa pohdintaa, jolloin kaikki eivät välttämättä ole niin kuin Rowling voisi asioita kuvailla.

Taikajuomat on ainakin mulle ollut aina semi turhan kuulonen aine. Ensinnäkin, miksi teini-ikäisille opetaetaan lemmenjuoman ja elävien kuolleiden juoman valmistusta?

Luulisin, että samoin kuin jästien kouluissa, myös Tylypahkassa on voimassa tietynlainen "opetussuunnitelma", joka määrittää mitä oppiaineita tulisi opettaa ja minkälaisia sisältöjä kussakin oppiaineessa tulisi käsitellä. Taikajuomissakin pyritään varmastikin opettamaan monenlaisia työskentelytapoja ja -menetelmiä. Kaikkien tuntien sisältöä ei ole kuvattu, joten taikajuomien tunneilla käsitellään kenties myös tehtyjen keitosten vaaroja, haittoja, hyötyjä ja käyttötarkoituksia. Ja jos mietitään mainittuja "juomia" eli lemmenjuomaa sekä elävien kuolleiden juomaa, niin... Ihastumiset ja seurustelu voi tulla tylypahkalaisillekin jossain vaiheessa ajankohtaiseksi, jolloin tämä juoma on osalle yksi toimintatapa. Tuosta toisesta en osaa sen enempää mennä sanomaan tähän hätään.

Joka tapauksessa, miksi myrkkyä pitää osata valmistaa?

En takerru nyt mihinkään yksittäiseen myrkkyyn, mutta kaiketi suurella osalla opetetuista tiedoista ja taidoista on jokin merkitys myös oikean elämän kannalta. Kenties jokin myrkky auttaa taikamaailman vaikkapa rikkaruohojen poistossa. Ja jos on opetellut jonkin myrkyn tekoa, saattaa oppia samalla tietämään tekemänsä keitoksen myrkyllisen osan - ja jos keitoksesta aiheutuu jotain pahaa toiselle henkilölle, apukeinon/"vastamyrkyn" voi saada selville ainesosasta.

En nyt muista millaisia juomia tunneilla valmistettiin, mutta eikö juomien valmistaminen ole niin aikaa vievää ja vaivalloista, että vastaavaa loitsua (jos sellainen on olemassa?) kannattaisi käyttää? Esim. monijuomaliemen sijaan pätevät velhot (esim. Vauhkomieli) voisivat tyyliin muodonmuuttaa muotoaan, vai?

Kuten vähän viittasitkin siihen suuntaan, ei kaikkia taikajuomien tuomia vaikutuksia välttämättä voi luoda taioilla. Olisihan pelkkä sauvan heilautus tosiaan nopeampi tapa kuin pitkään kestävä kattilan porisuttelu, mutta ehkäpä taikajuomilla ja varsinaisilla taioilla on hieman erilaiset tarkoitus- ja toiminta periaatteet.

Esim. oletetaanko, että tylypahkaan saapuvat oppilaat osaavat lukea, kirjottaa tms. saapuessaan kouluun?

Eikös se näin ole, että tulevien tylypahkalaisten tulisi osata lukea, kirjoittaa ja laskea - pitäähän heidän osata opiskella kirjoista jo heti alkumetreillä lukien ohjeita, kirjoittaen esseitä yms. Velhot ja noidat mitä luultavammin opettavat nämä perustaidot lapsilleen, ja jästisyntyiset oppivat muussa koulussa/myös vanhempien opastuksella. Muutoinkin Tylypahkaan mentäessä pitää osata varmasti nuo ja monia muita "perustaitoja" - ja taidetaan ihan nykyäänkin suomalaisissa kouluissa koulutulokaspapereissa kysyä mitä taitoja lapsi osaa kouluun tullessaan.

Missä ovat liikunnan ja terveystiedon tunnit?

Taisit itsekin mainita, ettei kaikkia jästimaailman ja taikamaailman asioita voida verrata yksioikoisesti. Mielestäni tämä on yksi sellainen asia. Kaikissa jästimaailmankaan kouluissa ei ole kaikki asiat ihan niin kuin meillä suomalaisessa koulumaailmassa: olen ymmärtänyt, että esimerkiksi juuri terveystietoa ei ihan sellaisena, kuin me sen tiedämme, opeteta kaikkialla. Mutta vaikkapa juuri nuo esille tuodut liikunta ja terveystieto näkyvät osittain myös Tylypahkassa: Tylypahkassa huispataan, ja esimerkiksi yrttitiedossa käsitellään alruunoita ja niiden parannusvaikutuksia kangistettuihin.

Ainakin josaain elokuvassa esiintyy koulun kuoro, onko Tylypahkassa millaisia harrastusmahdollisuuksia?

Varmastikin se on hyvin pitkälti kiinni oppilaista, mitä he Tylypahkassa tekevät, tietenkin annettujen resurssien puitteissa. Kuoron lisäksi näin ykskaks tulee itselleni mieleen ainakin huispaus. Myös yhteisissä tiloissa voidaan esimerkiksi palata velhoshakkia. Harrastuksesta seuraava ei ihan mene, mutta saihan vaikkapa Albuksen kaarti myös oppilaita kokoontumaan yhteen. Eli varmasti Tylypahkassa löytyy tekemistä.

Muutenkin, saattaa toki johtua, että Tylypahka on briteissä ja kirjat sijoittuvat menneisyyteen, mutta ainakin nykyään kouluissa on niin paljon ryhmähenkeä tms. nostattavaa toimintaa, kaikki maailman tukioppilaat, koulukummit ja oppilaskunnan hallitukset. Eikö Tylypahkassa ole vastaavaa?

Mielestäni tiettyä ryhmähenkeä luo se, että jokaisella tuvalla on oma yhteinen tila, jossa hangailla ja luoda samalla kaverisuhteita samanhenkisten ihmisten kanssa. Lisäksi tunneilla pääsee tutustumaan myös muiden tupien oppilaisiin. Koen myös, että esimerkiksi huispausottelut ja Tylyahon reissut luovat myös ryhmähenkeä. Ja onhan tuolla Tylypahkassa esimerkiksi valvojaoppilaat, jotka ohjaavat uusia oppilaita kuin jästikoulun tukioppilaat konsanaan.

Miksi oppilaat eivät koskaan vaikuta sairailta/masentuneilta? Onko velhomaailmassa taika, joka parantaa masennuksen, syövän, diabeteksen jne?

Varmasti myös taikamaailmassa sairastellaan, ja eihän täällä jästimaailmassakaan huudella sairauksista pitkin kyliä. Mahtoiko esimerkiksi Voldemortin piina painaa kuinka paljon Harryn korvien väliä, ja kuinka mieleltään sekaisin vaikkapa itse Voldemort on koko elämänsä ollut? Masennus vaikkapa ei aina näy ulkopuolisille hyvänpäivää-tutuille, niin rohkelikkojen näkökulmasta kerrottuna kaikkien muiden tupien oppilaiden sairastumiset eivät välttämättä tule esille tarinassa. Mutta en sitten tiedä, minkälaisia parannuskeinoja taikamaailmassa on niin masennukseen tai syöpään - ja kun taikamaailmasta puhutaan, niin yhtä hyvin voisi miettiä, voisiko taioilla päästä eroon silmälaseista, kaljuuntumisesta yms.

Koulussa on "terveydenhoitaja" (Pomfrey), mutta sairaalasiivessä käydään yleensä vain tapaturman jäljiltä, eli mitään terveystarkastuksia ei taida olla?

Olisi varmaan ollut eriskummallista lukea Harryn ja kumppaneiden terveystarkastuksista, jos sellaisia siis Tylypahkassa on. Mutta luulisin, että olkoon asia mikä tahansa terveyteen liittyvä, niin siihen varmasti saa apua Tylypahkassakin.

Entä kun pikkunoidilla alkaa kuukautiset kesken lukuvuotta? Todennäköisyys, että ne sattuisivat lomille, taitaa olla aika pieni. Tajuavatko vanhemmat antaa siteitä tms mukaan? Käyttävätkö noidat siteitä?

Epäilemättä myös noidilla on myös kuukautiset, onhan se osa ihmisen biologiaa. Jos he eivät ole saaneet ohjeistusta kotoa, niin varmasti Pomfrey auttaa, samaten varmasti myös saman tuvan muut tytöt voivat keskustella asiasta makuusaleissa. Ja jollei taikamaailmassa ole mitään taikahärpäkettä, joka "imaisisi" kätevästi kaiken kuukautisten aikana poistuvan tavaran esimerkiksi yhden vessareissun yhteydessä, niin oletan että noidat käyttävät myös jotain siteitä tai sen tapaisia suojia. Osan vanhemmat ovat saattaneet antaa niitä mukaan, ja luulisi niitä saatavan myös sairaalasiivestä ja Tylyahosta.

Muutenkin hygieniasta huolehtiminen, makuusaleissa ei taida mitään suihkuja olla. Pesevätkö velhot hampaita?

Varmastikin vessoja ja suihkuja on tarpeeksi ripoteltuna ympäri Tylypahkaa. Ja vaikkei näistä asioista kirjoissa kerrotakaan, niin varmasti velhot pesevät hampaitaan, käyttävät meikkiä yms.

Puhdistuvatko vaatteet itsestään, tuskin lukuvuotta kuljetaan samassa hikisessä kaavussa.

Olen aina olettanut, että kyllä ne oppilaiden vaatteet lähtee puhtaaksi taian ja/tai kotitonttujen avulla.

Entä jos jästisyntyinen/hänen vanhempansa eivät halua lasta Tylypahkaan? Onko paikasta mahdollista kieltäytyä? Mitä sitten tapahtuu? Vai "ilmenevätkö" taikavoimat vain sellaisille, jotka haluavat Tylypahkaan?

Yrittihän Vernon esimerkiksi sabotoida Harrya saamasta kirjettä, mutta mehän kaikki tiedämme mitä siinä loppujen lopuksi kävi. Tosin Harry ei ollut jästisyntyinen, mutta hänen pääsemistä Tylypahkaan koitettiin estää... Mutta tähän en oikein osaa sanoa, mikä olisi todennäköisin vastaus.
Olen syytön kaikkeen siihen, mistä kehtaatkin minua epäillä.

Poissa Raparperi

 • Pahislynkkarikerhon puheenjohtaja ;)
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Pieniä kysymyksiä kirjoista vol. 2
« Vastaus #428 : Marraskuu 14, 2016, 09:54:16 »
Yllä oleviin kysymyksiin viitaten (en jaksa nyt säätää lainausten kanssa noin hienosti kuin samettiina):

Muistaakseni Tylypahkasta löytyy kaikenlaisia kerhoja, ainakin kitakivikerho on mainittu, varmaan on myös shakkikerhoa ja kaikkea mille vain voi kerhon perustaa.

Kaapujen pesemisestä, Salaisuuksien kammiossa Hermione vohkii pesulasta pari kaapua monijuomaliemijuonta varten, ettei Harryn ja Ronin tarvitse olla omissa pienemmissä kaavuissaan Crabbena ja Goylena. Veikkaisin, että kotitontut pyörittävät pesulaa, mutta tälle ei ole mitään lähdettä.

Ja huomionarvoista on myös, että Harryn ja kumppaneiden ollessa koulussa eletään 90-luvun alkua, joten silloin mitään terveyskasvatusta tuskin liiemmin oli. Lisäksi velhomaailma on monesti kuvattu hieman vanhanaikaisena, eli sitä vähemmän siellä luultavasti ajatellaan asiaa. Eikä terveystieto kuulosta läheskään yhtä taianomaiselta oppiaineelta kuin muodonmuutokset tai ennustaminen.
"Muikkunen, ota airo."

Solemn Spoiler Alert -blogi tv-addikteille ja lukutoukille ;)

Poissa Wampie

 • Vuotislainen
Vs: Pieniä kysymyksiä kirjoista vol. 2
« Vastaus #429 : Marraskuu 14, 2016, 19:01:23 »
Entä jos jästisyntyinen/hänen vanhempansa eivät halua lasta Tylypahkaan? Onko paikasta mahdollista kieltäytyä? Mitä sitten tapahtuu? Vai "ilmenevätkö" taikavoimat vain sellaisille, jotka haluavat Tylypahkaan?

Puoliverisessä prinssissä Dumbledore toteaa Tom Valedrolle että hän on tervetullut tylypahkaan jos haluaa, ketään ei pakoteta. Samassa todetaan että salailuun liittyvät lainsäädännöt koskevat vain velhoja jotka ovat ottaneet vastaan koulupaikkansa ja saaneet sauvansa. Tässä ei nyt oteta sitten kantaa että mitäpä ne velhot jotka taikovat ilman sauvaa eivätkä hanki koulutusta.

Poissa Aurican

 • vinokas
 • Vuotislainen
 • Kirjoittaa liian pitkiä viestejä.
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Pieniä kysymyksiä kirjoista vol. 2
« Vastaus #430 : Helmikuu 20, 2017, 00:15:24 »
Mietin tässä yksi päivä professori Binnsiä ja sitä miten hän ei ikinä muista kenenkään nimiä. Binssistä ei ole nähty paljon mitään, mutta kertaakaan hän ei ole saanut kenenkään nimeä oikein, vaan käyttää jotain samalla kirjaimella alkavaa sukunimeä.
Kai tällä on ainakin jotain tekemistä sen kanssa, että hän on aave. Mutta toisaalta monet muut aaveet tuntuvat kyllä tietävän, kuka esim. Harry on eivätkä luule tätä joksikuksi heidän elinaikanaan eläneeksi saman oloiseksi tyypiksi. Toisaalta Binssistä juoruttiin, ettei hän ehkä olisi tajunnut kuolleensa, joten entä jos hän luulee vieläkin opettavansa niitä oppilaita, joiden koulu aikana hän kuoli? Onko muilla teorioita? Tai tietoa?
Lily:"You're disgusting, Black -- I don't know what Remus sees in you. If you were my boyfriend I'd poison your morning pumpkinjuice."
Sirius:"If you were my girlfriend, I'd drink it"
-Casting Moonshadows, chapter 59
deviantArt | Tumblr | instagram

Poissa Gil

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LightHowl8815
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Pieniä kysymyksiä kirjoista vol. 2
« Vastaus #431 : Helmikuu 22, 2017, 00:08:03 »
Pottermoren entryssä Tylypahkan haamuista Binnssistä kerrotaan että se perustuu Rowlingin opettajaan, joka ei osannut ottaa kontaktia oppilaisiin. Muu mitä kirjotuksesta on tärkeää on että Binns ei huomannut kuoleensa mikä siis tiedettiin jo kirjoissta. Kirjoituksessa kerrotaan, myös että hän ei välttämättä tiedä kuoleensa ja on aina yllättynyt, jos joku elävistä oppilaista puhuttelee häntä.

Voisi olettaa että eläessään Binns on ollut jotenkin tietoinen oppilaistaan, muttei osannut ottaa heihin kontaktia mikä on kuoleman jälkeen vain korostunut.

Poissa Aurican

 • vinokas
 • Vuotislainen
 • Kirjoittaa liian pitkiä viestejä.
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Pieniä kysymyksiä kirjoista vol. 2
« Vastaus #432 : Helmikuu 22, 2017, 23:44:09 »
Pottermoren entryssä Tylypahkan haamuista Binnssistä kerrotaan että se perustuu Rowlingin opettajaan, joka ei osannut ottaa kontaktia oppilaisiin. Muu mitä kirjotuksesta on tärkeää on että Binns ei huomannut kuoleensa mikä siis tiedettiin jo kirjoissta. Kirjoituksessa kerrotaan, myös että hän ei välttämättä tiedä kuoleensa ja on aina yllättynyt, jos joku elävistä oppilaista puhuttelee häntä.

Voisi olettaa että eläessään Binns on ollut jotenkin tietoinen oppilaistaan, muttei osannut ottaa heihin kontaktia mikä on kuoleman jälkeen vain korostunut.
Jotain tällaista ajattelinki. Ja tollanen professorityyppi on kyl tuttu. Olen itekki ollu vastaavan oloisilla luennoilla. Mä oon kai missannu sen, et se on fakta, et Binns ei tiedä kuolleensa. Ajattelin, et se on enemmän semmonen spekulaatio oppilaiden keskuudessa.  Mut joo, on tässä järkeä, ettei Binns elossa ollessakaan ollu oikein oppilaskeskeinen.
Lily:"You're disgusting, Black -- I don't know what Remus sees in you. If you were my boyfriend I'd poison your morning pumpkinjuice."
Sirius:"If you were my girlfriend, I'd drink it"
-Casting Moonshadows, chapter 59
deviantArt | Tumblr | instagram

Poissa huuhuu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Pieniä kysymyksiä kirjoista vol. 2
« Vastaus #433 : Marraskuu 26, 2017, 09:25:52 »
Aloin juuri lukemaan Viisasten kiveä (taas vaihteeks), ja mietin jälleen kerran, että missä päin linnan reunaa sijaitsee pääsy maanalaiseen satamaan josta ekaluokkalaiset tulevat pihamaalle? Ja pääsevätkö koululaiset yleensäkin kulkemaan sinne? En muista, että missään kirjassa mainittaisiin, että koululaiset olisivat menneet sinne muutakuin kun koulu alkaa ja ekaluokkalaiset saapuvat sen kautta.

Poissa Zenzibar

 • Pelastaja katsoi profiiliaan ja läikytti teetä pöydälle
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • kesäinen-eskapisti-merirosvo-jedi-söpö-skotti
  • Home sweet home
 • Pottermore: BloodNight6399
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Pieniä kysymyksiä kirjoista vol. 2
« Vastaus #434 : Marraskuu 27, 2017, 12:57:57 »
Aloin juuri lukemaan Viisasten kiveä (taas vaihteeks), ja mietin jälleen kerran, että missä päin linnan reunaa sijaitsee pääsy maanalaiseen satamaan josta ekaluokkalaiset tulevat pihamaalle? Ja pääsevätkö koululaiset yleensäkin kulkemaan sinne? En muista, että missään kirjassa mainittaisiin, että koululaiset olisivat menneet sinne muutakuin kun koulu alkaa ja ekaluokkalaiset saapuvat sen kautta.

Kuoleman varjeluksissa Voldemort muistaakseni on venevajassa Tylypahkan taistelun aikaan ja myös Harry päätyy sinne saamaan Kalkaroksen muistot juuri ennen tämän kuolemaa. En kyllä ole varma kuinka tarkkaan kirjoissa kuvaillaan missä kyseinen vaja sijaitsee, mutta olettaisin, että lähellä sitä paikkaa minne ekaluokkalaiset tulee.
"You're only given a little spark of madness. You mustn't lose it." -Robin Williams

Poissa Gil

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LightHowl8815
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Pieniä kysymyksiä kirjoista vol. 2
« Vastaus #435 : Joulukuu 03, 2017, 02:37:20 »
Kirjoissa ei kuvata sitä vene vajaa mitenkään. Kirjoissa Voldemort tappaa Kalkaroksen Rääkyvässä Röttelössä eikä venevajassa.

Poissa Ulompi vino vatsalihas

 • Neville Longbottom <3
 • Vuotislainen
 • PS. Pidän hapanpastilleista
  • Livejournal
  • Katso taivasta, tähtiratainsa täyttämää
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Pieniä kysymyksiä kirjoista vol. 2
« Vastaus #436 : Joulukuu 28, 2017, 21:37:19 »
Onko missään koskaan mainittu Hagridin tupaa? Olisi helppo olettaa sen olevan Rohkelikko, mutta vahvistaako mikään sitä oletusta?
On the 10 year anniversary of Harry’s parents’ death and the first time Voldemort was defeated, 31st October 1991, he and Ron saved Hermione from the troll in the bathroom. This is generally regarded as the day the trio became friends

Poissa Gil

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LightHowl8815
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Pieniä kysymyksiä kirjoista vol. 2
« Vastaus #437 : Joulukuu 30, 2017, 00:59:07 »
Ainakin Pottermoressa Hagridin tiedoissa hänen tuvakseen kerrotaan Rohkellikko.

Poissa Ulompi vino vatsalihas

 • Neville Longbottom <3
 • Vuotislainen
 • PS. Pidän hapanpastilleista
  • Livejournal
  • Katso taivasta, tähtiratainsa täyttämää
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Pieniä kysymyksiä kirjoista vol. 2
« Vastaus #438 : Tammikuu 08, 2018, 01:55:07 »
Mieleeni tuli vielä tällainen hieman kummallinen kysymys, että saattoiko Dumbledore mitenkään olla käärmessuu (ilman että Rita Luodikokaan onnistui penkomaan sitä)? Tätä aloin ajatella, kun Bob Odgenin muiston katsottuaan hän ei kysynyt Harrylta, mitä Kolkot keskenään sihisivät. Vaikka toisaalta sananvaihdon merkitykset olivat suunnilleen aika hyvin pääteltävissä.
On the 10 year anniversary of Harry’s parents’ death and the first time Voldemort was defeated, 31st October 1991, he and Ron saved Hermione from the troll in the bathroom. This is generally regarded as the day the trio became friends

Poissa Pipe

 • Luihusten oma kasvatti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Pieniä kysymyksiä kirjoista vol. 2
« Vastaus #439 : Tammikuu 08, 2018, 14:49:32 »
En jaksa selata topicia läpi, mut tuli tässä mieleeni et Voiko käärmeskieltä oppia? Vai onko se muka aina synnynnäistä (tai Harryn tapaukses osa hirnyrkkiyttä). Sillä eks Ron avannut jonkun (Kuoleman varjeluksissa(???)) oven käärmeskielellä (Hermionelle: "tiedätkö että Harry puhuu unissaan?" ) :O
♥Yritän vain hymyillä, vaikka olen jo kuollut sisältä♥
♥♥Polseres vermelles - Polseres amunt!!♥♥

Poissa Vispilä

 • kermavaahdossa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Pieniä kysymyksiä kirjoista vol. 2
« Vastaus #440 : Tammikuu 24, 2018, 15:48:31 »
En jaksa selata topicia läpi, mut tuli tässä mieleeni et Voiko käärmeskieltä oppia? Vai onko se muka aina synnynnäistä (tai Harryn tapaukses osa hirnyrkkiyttä). Sillä eks Ron avannut jonkun (Kuoleman varjeluksissa(???)) oven käärmeskielellä (Hermionelle: "tiedätkö että Harry puhuu unissaan?" ) :O

Ymmärtääkseni kärmeskielen puhujan täytyisi olla aina Salazar Luihuisen perillinen - paria hyvin harvinaista poikkeusta lukuunottamatta. Eli on perinnöllistä. Ron vain matki samaa ääntä, mitä Harry oli unissaan tehnyt, ei sinänsä ymmärtänyt sitä.
“It does not do to dwell on dreams and forget to live.”
- Albus Dumbledore

Poissa Maria Musta

 • Musta
 • Vuotislainen
 • Toujours pur.
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Pieniä kysymyksiä kirjoista vol. 2
« Vastaus #441 : Helmikuu 04, 2018, 20:20:47 »
Mieleeni tuli vielä tällainen hieman kummallinen kysymys, että saattoiko Dumbledore mitenkään olla käärmessuu (ilman että Rita Luodikokaan onnistui penkomaan sitä)? Tätä aloin ajatella, kun Bob Odgenin muiston katsottuaan hän ei kysynyt Harrylta, mitä Kolkot keskenään sihisivät. Vaikka toisaalta sananvaihdon merkitykset olivat suunnilleen aika hyvin pääteltävissä.

Dumbledore ei ollut kärmessuu, mutta hän ymmärsi kärmeskieltä. Hän oli poikkeuksellisen älykäs velho.
Seuraava lainaus Rowlingilta eräästä haastateelusta:
Delailah: How does dumbledore understand parseltongue?
J.K. Rowling: Dumbledore understood Mermish, Gobbledegook and Parseltongue. The man was brilliant.

Ron pystyi toistamaan lyhyen lauseen kärmeskielellä matkimalla Harrylta kuultua ääntelyä. En usko että kärmeskieltä pystyy oppimaan niinkuin jotain muuta kieltä, mutta jonkun lyhyen yksittäisen äänteen pystyy opettelemaan, jos kuulee jonkun kärmessuun "puhuvan".
Maria Mufasa -> Maria Musta

Poissa matiaslehtonen

 • Vuotislainen
Vs: Pieniä kysymyksiä kirjoista vol. 2
« Vastaus #442 : Huhtikuu 16, 2018, 10:09:46 »
Mieleeni tuli vielä tällainen hieman kummallinen kysymys, että saattoiko Dumbledore mitenkään olla käärmessuu (ilman että Rita Luodikokaan onnistui penkomaan sitä)? Tätä aloin ajatella, kun Bob Odgenin muiston katsottuaan hän ei kysynyt Harrylta, mitä Kolkot keskenään sihisivät. Vaikka toisaalta sananvaihdon merkitykset olivat suunnilleen aika hyvin pääteltävissä.

Dumbledore ei ollut kärmessuu, mutta hän ymmärsi kärmeskieltä. Hän oli poikkeuksellisen älykäs velho.
Seuraava lainaus Rowlingilta eräästä haastateelusta:
Delailah: How does dumbledore understand parseltongue?
J.K. Rowling: Dumbledore understood Mermish, Gobbledegook and Parseltongue. The man was brilliant.

Ron pystyi toistamaan lyhyen lauseen kärmeskielellä matkimalla Harrylta kuultua ääntelyä. En usko että kärmeskieltä pystyy oppimaan niinkuin jotain muuta kieltä, mutta jonkun lyhyen yksittäisen äänteen pystyy opettelemaan, jos kuulee jonkun kärmessuun "puhuvan".

Samaa mieltä. TUskin kärmeskieltä voi oppia, mutta matkimaan sitä pystyy vaikka ei ymmärräkkään mitä matkii.

Poissa Sverre

 • Vuotislainen
Vs: Pieniä kysymyksiä kirjoista vol. 2
« Vastaus #443 : Joulukuu 02, 2018, 17:07:59 »
Mä aloin tässä miettimään, että onko Tylypahkassa muita orpoja kuin Harry? Kun kaikkien puheista saa sen käsityksen, että Voldemort tappoi paljon porukkaa ja hajotti perheitä, niin eikö niitä orpolapsia pitäisi olla paljon enemmän? Siitä on hetki aikaa kun oon kirjat lukenut, mutta mulle on niistä jäänyt se kuva, että Harry on tyyliin ainut jolla ei ole vanhempia.

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Pieniä kysymyksiä kirjoista vol. 2
« Vastaus #444 : Joulukuu 03, 2018, 15:50:52 »
Mä aloin tässä miettimään, että onko Tylypahkassa muita orpoja kuin Harry? Kun kaikkien puheista saa sen käsityksen, että Voldemort tappoi paljon porukkaa ja hajotti perheitä, niin eikö niitä orpolapsia pitäisi olla paljon enemmän? Siitä on hetki aikaa kun oon kirjat lukenut, mutta mulle on niistä jäänyt se kuva, että Harry on tyyliin ainut jolla ei ole vanhempia.

Muistaakseni ei ole mainittu muita, ellei sitten Nevilleä lasketa orvoksi. Ja vanhemmissa sukupolvissa yksi orvoista oli tietysti Voldemort itse. Luulisin, että orpolapsia kyllä on enemmänkin, mutta koska kirjat on kirjoitettu Harryn näkökulmasta eikä hän tunne läheskään kaikkia Tylypahkan oppilaita, niin asia ei vain ole tullut esille.
Terve kaikille!

Poissa Sverre

 • Vuotislainen
Vs: Pieniä kysymyksiä kirjoista vol. 2
« Vastaus #445 : Joulukuu 03, 2018, 16:42:38 »
Mä aloin tässä miettimään, että onko Tylypahkassa muita orpoja kuin Harry? Kun kaikkien puheista saa sen käsityksen, että Voldemort tappoi paljon porukkaa ja hajotti perheitä, niin eikö niitä orpolapsia pitäisi olla paljon enemmän? Siitä on hetki aikaa kun oon kirjat lukenut, mutta mulle on niistä jäänyt se kuva, että Harry on tyyliin ainut jolla ei ole vanhempia.

Muistaakseni ei ole mainittu muita, ellei sitten Nevilleä lasketa orvoksi. Ja vanhemmissa sukupolvissa yksi orvoista oli tietysti Voldemort itse. Luulisin, että orpolapsia kyllä on enemmänkin, mutta koska kirjat on kirjoitettu Harryn näkökulmasta eikä hän tunne läheskään kaikkia Tylypahkan oppilaita, niin asia ei vain ole tullut esille.

No kyllä mä oikeastaan laskisin Nevillen orvoksi, kun ne sen vanhemmat oli kuitenkin niin huonossa kunnossa. Mun mielestä Nevillen kohtalo on kyllä surullisempi, en mä ainakaan haluais nähdä omia vanhempia siinä kunnossa :/

Poissa Ulompi vino vatsalihas

 • Neville Longbottom <3
 • Vuotislainen
 • PS. Pidän hapanpastilleista
  • Livejournal
  • Katso taivasta, tähtiratainsa täyttämää
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Pieniä kysymyksiä kirjoista vol. 2
« Vastaus #446 : Maaliskuu 14, 2020, 23:35:32 »
Dumbledore näyttää Harrylle muistonsa, jossa Voldemort käy pyytämässä työpaikkaa Tylypahkasta. Milloin se tapahtui? Dumbledore sanoi, että sen jälkeen Pimeyden voimilta suojautumisen opettajat eivät ole pysyneet vuotta pidempään ja Orave kai oli siellä pidempään, olihan hän Hagridillekin entuudesta tuttu, mutta... eihän Voldemort siellä vain juuri ennen Oravea käynyt?
On the 10 year anniversary of Harry’s parents’ death and the first time Voldemort was defeated, 31st October 1991, he and Ron saved Hermione from the troll in the bathroom. This is generally regarded as the day the trio became friends

Poissa mervii

 • Vuotislainen
Vs: Pieniä kysymyksiä kirjoista vol. 2
« Vastaus #447 : Huhtikuu 08, 2020, 10:42:49 »
Dumbledore näyttää Harrylle muistonsa, jossa Voldemort käy pyytämässä työpaikkaa Tylypahkasta. Milloin se tapahtui? Dumbledore sanoi, että sen jälkeen Pimeyden voimilta suojautumisen opettajat eivät ole pysyneet vuotta pidempään ja Orave kai oli siellä pidempään, olihan hän Hagridillekin entuudesta tuttu, mutta... eihän Voldemort siellä vain juuri ennen Oravea käynyt?

Eikös Voldemort käyny siellä joskus sillon kun Dumbledore oli ollu rehtorina vasta vähän aikaa? eli ennen kun harryn vanhemmat on menny tylypahkaan oisko käynyt?

Poissa Tanzu

 • Feeniksin killan jäsen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulejo KV-elokuvat!
  • Tulisalama
 • Pottermore: SnidgetGold186
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Pieniä kysymyksiä kirjoista vol. 2
« Vastaus #448 : Huhtikuu 10, 2020, 08:20:12 »
Dumbledore näyttää Harrylle muistonsa, jossa Voldemort käy pyytämässä työpaikkaa Tylypahkasta. Milloin se tapahtui? Dumbledore sanoi, että sen jälkeen Pimeyden voimilta suojautumisen opettajat eivät ole pysyneet vuotta pidempään ja Orave kai oli siellä pidempään, olihan hän Hagridillekin entuudesta tuttu, mutta... eihän Voldemort siellä vain juuri ennen Oravea käynyt?

Muistaakseni Rowling on sanonut, että Orave opetti aikaisemmin jästitietoa, mutta vaihtoi sitten pimeyden voimilta suojautumiseen.
"Taukki! Vollotus! Kummallisuus! Nipistys!
Viimeinen leffa nähty 13.7.2011.

Poissa Isilmírë

 • Pillipiipari
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Pieniä kysymyksiä kirjoista vol. 2
« Vastaus #449 : Toukokuu 25, 2020, 10:00:38 »
Tuon muistikuvan vahvistaa pikainen googlettelu: Quirrell/Orave todellakin opetti aiemmin jästitietoa, ja hänen Albaniaan suuntautuneen sapattivuosimatkansakin virallisena syynä oli ilmeisesti kenttätutkimus opettamaansa aiheeseen liittyen. Pimeyden voimilta suojautumista hän lienee päätynyt opettamaan ruumiiseensa asettuneen Voldemortin tahdosta. Liekö Voldemortin tarkoituksena ollut, että kaikki hänen läsnäolostaan mahdollisesti aiheutuva pimeyden voimilta vivahtava Quirrellin käytöksessä kuitattaisiin hänen oppiaineeseensa liittyväksi, vai onkohan hän vain halunnut hallitsemansa ruumiin olevan viihtyvyyssyistä mahdollisimman paljon tekemisissä pimeyden voimien kanssa - tai molempia.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 25, 2020, 11:01:04 kirjoittanut Isilmírë »
Me transmitte sursum, Caledoni