Kirjoittaja Aihe: Princess Ai  (Luettu 2294 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Barella

  • Vuotis-kuollut
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • <3
    • Lohikäärmeliiga - Vuotishuispausjoukkue
  • Tupa: Luihuinen
Princess Ai
« : Kesäkuu 23, 2009, 22:18:00 »
Princess Ai on Misaho Kujiradōn kolmiosainen manga. Juonen ovat kaavailleet Courtney Love ja DJ Milky (en nyt muista mitä muuta he tekivät, ehkä vain katsoivat vierestä piirtämistä :). Sarja kertoo nuoresta Ai-nimisestä naisesta (hänen ikäänsä ei tietääkseni ikinä kirjoissa kerrottu) joka ensimmäisessä osassa herää Tokion kaduilta muistinsa menettäneenä.

Juonesta: (sis. kaikki kirjat)

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Siinä juoni "nopeasti" kerrattuna (loppu lyhennettynä, kuten huomaatte). Mutta mitä mieltä te sarjan lukeneet (tai ehkä vain ensimmäiset kirjat) olette tarinasta? Entä piirrostyyli? Onko ikäsuositus, 13+ paikallaan? Entä laulun sanat, pidättekö niistä?

Tämän ensimmäinen osa oli ensimmäinen koskaan lukemani manga, enkä ole parempaa vielä löytänyt (tosin aika laiskasti olen etsinyt ^^) Rakastan piirrostyyliä, varsinkin hahmojen vaatetusta, gothic lolita, johon ainakin Ai pukeutuu. Piirrostyyli tosin on osittain hiukan yksinkertaistettua, mutta tämän sarjan "lopputaistelut" ovat paljon selkeämpiä kuin eräiden muiden. Tarina on mukaansatempaava ja kaunis, on ihanaa että kaksi maailmaa, jotka sarjassa esiintyvät ovat niin samankaltaiset (paitsi siitä toisesta, Ai-maako se oli, kerrotaan hyvin vähän... Vaikka ensimmäinen kirja sieltä alkaakin). Sarjan yksi teemoista, erilaisuus, tulee todella kauniisti esiin. Ikäsuositus on ihan ok, vaikkei tässä nyt mitään kauhean väkivaltaista olekaan, eikä kovin paljon "paljastavia kohtia"... Kyllä ehkä ikäraja voisi olla alempikin, tosin on jotenkin miellyttävänpää lukea "isompien" mangaa :D

Laulujen sanoihin en ole kovin paljoa jaksanut perehtyä, ne tuntuvat kauniilta, mutten sen takia sanakirjaa ole ottanut (kyllä suurimman osan ymmärrän kuitenkin). Laulu on kaunis ajatus tuollaiseksi "taikakeinoksi" saada ihmiset heräämään...

//Niin, mitäs pidätte noista uusista Princess Ai:sta? En itse vielä niitä ole saanut käsiini (onkohan niitä edes suomennettu?) mutta aion lukea heti kun ne löytyvät kirjaston hyllystä.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 25, 2009, 20:24:43 kirjoittanut Barella »
~Barella
Maailma on tulvillaan ylimaallisia olentoja, jotka kärsivällisesti odottavat älymme terävöitymistä.
                 -Eden Phillpotts