Kirjoittaja Aihe: Fucking Åmål  (Luettu 3762 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Barella

 • Vuotis-kuollut
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • <3
  • Lohikäärmeliiga - Vuotishuispausjoukkue
 • Tupa: Luihuinen
Fucking Åmål
« : Kesäkuu 02, 2009, 10:46:07 »
Koulussa tuli katsottua tällainen elokuva ja tahtoisin ehkäpä herättää hiukan keskustelua sen katsoneiden parissa.

Fucking Åmål on ruotsalainen elokuva, jossa käsitellään ehkä näkyvimmin (omasta mielestäni) ystävyyttä, erilaisuuden hyväksyntää ja homoseksuaalisuutta. Koska elokuva kertoo nuorista, siinä on selvästi monenlaisia ongelmia mitä sen ikäisen elämään voi liittyä. Mm. alkoholi liittyy elokuvaan jossain määrin. Mutta mitä mieltä te olette näistä teemoista (ja muista, jotka ehkä jätin mainitsematta)?

Elokuvan päähenkilöitä ovat Agnes, hiukan syrjäytynyt ja hiljaisempi tyttö, joka on ihastunut elokuvan toiseen päähahmoon, hiukan riehakkampaa elämää elävään Eliniin.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Minusta on aika mukavaa katsoa elokuvaa, jossa esiintyy myös homoutta, sillä elokuvan Agnes on ihan tavallinen tyttö. On jännittävää seurata miten kaikki suhteet ratkeavat elokuvan lähestyessä loppuaan. Kuvaustyylillä oli varmaankin haettu sitä, että vaikuttaisi enemmän siltä että elokuva on kuvattu "kotivideo" tyyppisesti. Olisin ehkä halunnut että kuvat olisivat olleet eräissä kohdin vähemmän täriseviä, mutta kyllä se menetteli. Pahimmalta näytti ne pätkät jolloin Agnes oli ulkona kävelemässä ja kuva oli (ainakin meidän telkkarissa) oudosti litistetty... Mutta ehkä tämä on kokonaisuudessaan hyvä kuvata sillä tavalla kuin kuvattiin, vai?

Elokuva oli molempien päänäyttelijöiden ensimmäinen suuri osa elokuvassa ja omasta mielestäni se hoitui aika loistavasti. Ja erityisesti tahdon mainita Agnesin pikkuveljen, jonka näyttelijä, vaikka nuori taisi ollakin, näytteli osansa täydellisesti. Varsinkin
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Monien mielestä hyvä, yhtä monen mielestä huono. Näin ainakin huomasin kun olimme katsoneet elokuvan luokassamme. Tietääkseni tämä elokuva sai innostuneen vastaanoton siihen aikaan kun se tuli elokuvateattereihin Ruotsissa :)

Suosittelen elokuvaa lämpimästi kaikille, sen on katsomisen arvoinen, vaikka siitä ei pitäisi. Elokuva saattaa avartaa hiukan ennakkoluulojen vallassa olevien ajatuksia.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 02, 2009, 10:49:12 kirjoittanut Barella »
~Barella
Maailma on tulvillaan ylimaallisia olentoja, jotka kärsivällisesti odottavat älymme terävöitymistä.
                 -Eden Phillpotts

Poissa Röhkö

 • Kasvatustieteen kandi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Fucking Åmål
« Vastaus #1 : Kesäkuu 02, 2009, 11:59:08 »
Täytyy nyt sanoa vaikka en elokuvaa olekaan nähnyt, että Ruotsissa tehdään todella paljon teiniongelmaelokuvia. Tämän lisäksi Suomessa olen ainakin nähnyt Hip hei hutsun ja Sanoa että rakastat mua. Tästä elokuvasta oli jossain lukion ruotsinkirjassamme juttua, ja vaikutti mielenkiintoiselta. :) Anteeksi vähän turhahko viesti..
"Pants - like shorts, but longer!"

humanoid

 • Ankeuttaja
Vs: Fucking Åmål
« Vastaus #2 : Syyskuu 17, 2009, 17:10:08 »
Meki katottiin toi leffa terveystiedon tunnilla viime keväänä. Elokuvassa oli joo ihan hyvä idea, mutta oma mielipiteeni on, että elokuva oli melko tylsähkö. Ei oikein sen tyyppinen mitä itte rupeisin lauantai-iltana vapaaehtosesti kattomaan. : D

Snouk

 • Ankeuttaja
Vs: Fucking Åmål
« Vastaus #3 : Syyskuu 17, 2009, 20:27:52 »
Minusta elokuva on juoneltaan ja idealtaan todella hyvä, mutta toteutus vähän niin ja näin. Minäpäs en ole leffaa koulussa pakkopullana katsonut, vaan ihan kaverin luona (paremman puutteessa). Jäi kuitenkin häiritsemään se, ettei Agnes näytä todellakaan 16-vuotiaalta, vaan ehkä kolme vuotta nuoremmalta. Mielestäni on hyvä, että elokuva on realistinen ja peittelemätön. Seksiä, viinaa, lesboja, masennusta ja minusta ainakin melko todellisissa mittasuhteissa. Kuvan laatu on joissakin kohdissa huono, muttei tämä mikään täydellinen Titanic olekaan.

Poissa Carlos

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • LiveJournal
Vs: Fucking Åmål
« Vastaus #4 : Syyskuu 17, 2009, 21:43:34 »
Jäi kuitenkin häiritsemään se, ettei Agnes näytä todellakaan 16-vuotiaalta, vaan ehkä kolme vuotta nuoremmalta.

Näyttelijä oli kuitenkin juurikin oikean ikäinen, joten voi sitten ihmetellä missä on vika jos hän näyttää 13-vuotiaalta. Ehkäpä siinä, että ihan oikeastikin jotkut näyttävät paljon ikäistään nuoremmalta? Minulla ei ole mitään valittamista asian suhteen eikä elokuvan muutenkaan, ehdottomasti parhaita ruotsalaisia elokuvia. Ja hyviä ovat oikeastaan kaikki Lukas Moodyssonin leffat.

Poissa Pipe

 • Luihusten oma kasvatti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Fucking Åmål
« Vastaus #5 : Lokakuu 09, 2016, 19:31:22 »
Ihan oikeasti yksi kaikkien aikojen parhaimmista elokuvista mitä oon eläessäni nähnyt on tämä. Mä tykkään kun leffoissa käsitellään vaikeita aiheita sillai oikealla tavalla. Miten sen nyt järkevästi sanoisi muuten? :D Ne jotka leffan on nähnyt tajuaa varmaan mitä tarkoitin sillä, mutta mun mielestä noi kaikki sopi äärettömän hyvin esittämään 16 vuotiaita (verraten jenkkien teinileffoja esittäviin 30-vuotiasiin.....). Tos leffassa on äärettömän loistavasti tuotu esille, miltä ihan oikeasti tuntuu asua teininä jossain korvessa, kun oikeasti haluaisi levittää siipensä ja nähdä maailman, ni sit sä oot jossain tuppukylässä ja ns. isoon kaupunkiin on monia satoja kilometrejä. Okei Elin on ehkä vähän karrikoitu tollaseks "teiniprinsessaksi/pissikseksi" mut periaatteessa tollasiahan ne just on, pissikset siis. Ni se sopi just täydellisesti siihen muottiin. Ja Agnes on just sellanen tyypillinen kiusattu tyttö joka on hiljainen ja poissaoleva/näkymätön ja okei Agnes nyt oli tos lesbo, (joka tietty oli taas sitä karrikointia) mutta vaikka ei olis ollutkaan ni monesti tollaset tytöt leimautuu muuten vaan oudoiksi (ite oon ollut niitä hiljaisia ja syrjäänvetäytyviä ja kiusattuja ja musta nimenomaan on liikkunut kaikenlaisia juoruja osa tosia, osa väritettyjä. ) ja nimenomaan sellaset jutut vaikka et välittäisi niistä ni ne jossain määrin vaivaa sua ja se itsariyrityskään ei kauhean paljon väritettyä ole, meinaan moni painii juuri tossa, kun muutenkin teini-ikä on tavallaan maailman paras ikä ja tavallaan juuri se v*ttumaisin ikä, jollon oikeasti kaikki kaatuu päälle. Ni se on jotenkin niin aidosti tuotu tässä esille.

Mä olen itse ihan hetero, mut mä tykkään katsoa tyttö- ja poikarakkautta (tosin mennään siinä niinkun kuitenkin alle k15 tasossa, porno ei ole mun juttu, kyl mä sitä nyt jotenkin voin lukea, esim Nc17 H/D.ta, mut en kyl sit videoita noin korkealla ikärajalla katso) siis jos se on hyvin tehtyä, jos se on teennäistä, ni sit se on eri asia, sitä nyt ei todellaka katso mielellään yleensäkään mitään teennäistä siirappia, mut tässä leffassa teennäisyys on mun mielestä hyvin kaukana.

Ja toi loppukohtaus tossa leffassa vaan on jotenkin tosi hauska ja suloinen :'D. Pidin aivan sairaasti tästä!
♥Yritän vain hymyillä, vaikka olen jo kuollut sisältä♥
♥♥Polseres vermelles - Polseres amunt!!♥♥