Kirjoittaja Aihe: Mikä on paras bändi/laulaja?  (Luettu 107988 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

di Napoli

  • Ankeuttaja
Mikä on paras bändi/laulaja?
« Vastaus #150 : Joulukuu 16, 2006, 21:59:33 »
Pari vuotta sitten olisin sanonut, että paras bändi on The Rasmus. The Beatles on kyllä minusta vielä parempi. Nykyisin kuuntelen enemmän musiikkia tuolta Italiasta, koska muuten tuntuu kieli unohtuvan. Parhaita laulajia ovat Laura Pausini, Laura Bono, Biagio Antonacci ja Tiziano Ferro, vaikka kyllä muutakin kuuntelen.

Viime aikoina on tultu kuunneltua myös Tokio Hotelia, joka on täydellinen kokonaisuus. Hyvä lauluääni, soittimet, sanoitukset (vaikken saksaa ymmärrä, olen nähnyt biisien suoria suomennoksia).

Pidän kyseisistä laulajista/ bändeistä loistavien sanotusten, äänien takia. Ne miellyttävät minua.

Ithilwen

  • Ankeuttaja
Mikä on paras bändi/laulaja?
« Vastaus #151 : Joulukuu 19, 2006, 17:54:32 »
X Japan on vallannut minut totaalisesti viimeisen kuukauden aikana.. Pidän musiikista koska säveltäj/sanoittaja/rumpali/pianisti Yoshiki antoi niin paljon itsestään tälle bändille. X:än kappaleissa on minusta sielua...

harmittaa että olin niin nuori kun X valloitti maailmaa ja julkaisi levyjä ja hajosi. Nyt mistään ei saa oikeastaan kuin tilaamalla heidän levyjään.
Parasta kappaletta on vaikea sanoa koska ne kaikki vievät sydämen mennessään.  mutta Forever Love, Kurenai, Tears ja Rusty Nail ovat todella hyviä ja paljon kulutettuja.  
 
Yoshikin pianon soitto on minusta todella koskettavaa ja hänen omistautumisensa oli aivan erityistä jonka pystyy näkemään X:än Japanin valloituksessa. Myös hiden uskomaton kitaran soitto ja Toshin laulu on valloittavaa... kuuntelen X Japania aina kun on mahdollisuus ja heidän musiikkinsa on tosiaankin monipuolista kuten joku tuossa aikasemmin sanoikin.

X Japanista on tullut osa jokapäiväistä elämää. kaikki vain pyörii pääsä jos ei kertaakaan pysty kuuntelemaan jotain heidän tuotantoaan.
Levyjä en omista, ainakana vielä. olen tilannut Best of X-levyn mutta sillä on vain 10% mahdollisuus edes saada sitä, mutta toivossa on hyvä elää.

myös Plastic Tree ja Schwarz Stein ovat todella hyviä. Schwarz Steinin laulajalla on upea ääni.

Earl Grey

  • Ankeuttaja
Mikä on paras bändi/laulaja?
« Vastaus #152 : Joulukuu 19, 2006, 19:54:30 »
Ai kamala mikä kysymys.. No, kyllä tällä hetkellä taitaa voiton viedä

AC/DC

Pöllin bändin levyn iskältäni minkä jälkeen kuuntelin sitä joka päivä. Viikonloppuna jouduin kyllä rakkaan cd:ni palauttamaan, mutta osaan jo kaikki biisit ulkoa. Ehdottomasti parhaita kappaleita on aika vaikeaa nimetä, bändillä on monia hyviä kappaleita. Noh, jos sitten luettelisin muutaman..
- You shook me all night long Upea kappale, rakastan melodiaa ja sanoja. Olin ihan fiiliksissä kun huomasin tämänkin löytyvän levyltäni.

Back In Black Ensimmäinen bändin biisi jonka kuulin :O Ja tästäkin saamme kiittää Draco Malfoyta ja sitä nettivideota, jossa tämä soi taustalla.. Kiitos siis Draco Malfoylle. <3

Highway to hell Ihana :) Ja vielä Radio Cityn viimeinen leka, siispä tunteita herättävä ;__;

Moneytalks Jeaah, rokkaa :D

Who Made Who Pari kertaa piti kuunnella tämä ennen kuin opin pitämään.. ja nyt sitten pidän.

Bändi on kertakaikkisen mahtava, laulajalla on hyvä ääni ja biisit mahtavia. Joskaan AC/DC ei ole ainoa lempibändini, mutta ykkönen ehkä kumminkin. Soittolistallani kaikuu myös Alice Cooper, Sunrise Avenue, Aerosmith, Savage Garden, Roxette ja R.E.M, plus tuhat ja yksi yksittäistä biisiä joihin olen ihastunut :> Kuuntelen paljon erilaista musiikkia, melkein aina on jotain soimassa. :)

Jayden

  • Ankeuttaja
Mikä on paras bändi/laulaja?
« Vastaus #153 : Joulukuu 21, 2006, 17:06:34 »
Paras bändi mielestäni on Nightwish.
Lyriikat, musiikki ja laulu on upeaa. Kuulostaa vain niin fantastiselta.
Esiintyminen on ollut niin hienoa, että! Harmittaa vain etten ole koskaan päässyt yhdellekään keikalle.
Bändissä varmaankin kiehtoo juuri se musiikki ja laulu.
Tarjan veroista laulajaahan he eivät löydä, mutta odotan silti innolla uutta levyä.
Tarjan ääni yhdistettynä mahtipontiseen musiikkiin ja upeisiin sanoituksiin tekee kokonaisuudesta suoraan sanottuna täydellisen.
Tai no, mikäänhän ei ole täydellistä, mutta Nightwishin musiikki lähentelee (ei kaksimielisyyttä, kiitos! :D ) sitä.

Parhaimpia biisejä on aika vaikea sanoa, kun ne kaikki ovat niin upeita.
Mutta täytyy sitä kait yrittää tähän jotain laittaa. :)

Two For Tragedy
Dead Boy's Poem
Sleeping Sun
Dead To The World
Bless The Child

Carpe Diem

  • Ankeuttaja
Mikä on paras bändi/laulaja?
« Vastaus #154 : Tammikuu 05, 2007, 22:58:12 »
Suomalaisista bändeistä ehdottomasti Mokoma! Loistavat rässiriffit, upea bändi livenä (Pitti pyörii ja porukka laulaa mukana, basisti Santtu riehuu kuin viimeistä päivää.), Annalan monipuolinen korina- ja huutolaulanta persoonallisine puhtaine vokaalineen, loistavat lyriikat...

Maailman muusikoista ehkä eniten kunnioitan Strapping Young Ladin ydinhahmoa Devin Townsendia. Todella monipuolinen ja taitava laulaja, säveltäjä, kitaristi, sanoittaja ja vaikka mitä muuta. Upeat puhtaat, korvia riipivät rääyt. Lisäksi jätkä on vielä mielisairas, josta syystä popsii mielenterveyslääkkeitä.

Black metal -rintamalla kaikkein korkeimmalla on mielestäni Emperor. Yhtä hallittua kaaosta, ja kaikki jotka ovat sitä kuulleet, ymmärtävät syyn, miksi niin sanon. Allekirjoituksenihan on yksi Emppujen hitti, I Am The Black Wizards, mahtava kappale.

Rockissa suosiostani kamppailee mm. CMX, The Who, Red Hot Chili Peppers.

Poissa Kupsuu

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
Mikä on paras bändi/laulaja?
« Vastaus #155 : Tammikuu 06, 2007, 18:23:38 »
No, Smak on mulle melkeinpä se ykkönen. Pojat on nuoria mutta silti niin mielettömän taitavia. Ihastuin bändiin heti kun olin ensimmäisen levyn julkkarikeikalla. Ja toisen levyn ilmestyttyä meno on vaan parantunut ja parantunut. Keikoilla on niin mieletönä, mahdottoman upeaa vaan riehua pitissä jne. Ja kaiken lisäksi pojilla ei todellakaan nuoresta iästään huolimatta noussut sitä kuuluisaa nestettä päähään, vaan he ovat täysin maanpinnalla ja ovat mukavia faneilleen. Kaikki biisit ovat hyviä, lemppareitani taitavat olla Vesi Tulvii Sisään, Elämä/Kuolema ja Kehtolaulu.

Sitten on Lovex. Tähän tamperelaiseen bändiin tutustuin vasta viime vuoden keväällä ja nyt on jo viisi keikkaa takana enkä yhtäkään niistä kadu. Musiikki on aivan mieletöntä, lavaenergiaa löytyy bändiltä. Ja kappaleet on oikeesti todella koskettavia ja kertovat bändin oman mielipiteensä esim. itsemurhista ja viiltelystä. Yksi bändin parhaimmista kappaleista, Bullet For The Pain kertoo juuri noista itsemurhista ja sen kappaleen musiikkivideo on mun mielestä erittäin hyvä.
Mutta lempikappaleitani tältä bändiltä ovat mm. Bullet For The Pain, Yours ja Love and Lust


The Rasmus on ollut yksi lempibändeistäni jo noin kuuden vuoden ajan. Bändi on tekee todella mahtavaa musiikkia ja lyriikat ovat tosi koskettavia. Keikoilla on aina jotenkin niiin mieletöntä ja niistä nauttii paljon koska bändihän keikkailee paljon ulkomaillakin eikä pelkästään Suomessa. Lempikappaleitani on varmaan Night After Night(out of shadows), Immortal ja Rakkauslaulu.


Ja viimeisenä, muttei todellakaan vähäisimpänä : Nightwish. Tuo bändi oli viimeisien kuuden vuoden aikana melkein koko elämäni. Holopainen tekee niiin upeaa musiikkia että huhhuh. Kylmät väreet menee joka kappaletta kuunnellessa ja joitakin kappaleita on upeaa kuunnella pimeässä huoneessa pelkässä kynttilänvalossa ja sitten toisia kuunnellessa voi vaan riehua ja moshata mukana. Se vasta on upeaa. Yhden keikan olen saanut todistaa näkeväni tuolta bändiltä ja se oli melkeinpä upein kokemus elämässäni. Mutta sitten tuli se koko Suomea kolahdattanut uutinen ja se järkytti myös minua. Muistan sen päivän aina, muistan sen järkytyksen kun luin sitä uutista bändin kotisivuilta. Pariksi päiväksi mun elämä oikeesti pysähty ja olin täysin poissa maantasalta. Mutta sitten elämä taas jatkui ja päätin etten taatusti jätä elämäni bändiä laulajan irtisanomisen takia, kerta he aikovat etsiä uuden. Luotan Herra Holopaisen kykyihin tehdä musiikkia sataprosenttisesti. Lempikappaleitani ovat mm.   Dark Chest Of Wonders, 10th Man Down, Sleeping Sun sekä Higher Than Hope
 

muoksmuoks., unohtui tuo My Chemical Romance. Bändin musiikki on jotain aivan mieletöntä, ei voi oikein enempää sanoa. Sen vannon että kun bändi tulee esiintymään Suomeen niin heti ostan lipun sinne ! Parhaimpia kappaleita ovat Cancer, Mama ja The Ghost Of You.


tulipas pitkä selostus.
FOREVER YOURS.

Poissa Rain Wild

  • Kissankorkuinen
  • Vuotislainen
  • Ähäkutti!
Mikä on paras bändi/laulaja?
« Vastaus #156 : Tammikuu 11, 2007, 15:37:35 »
Musiikkia kuuntelen oikeastaan aika laidasta laitaan, mutta muutaman suosikin voisin nimetä.

Aivan ensimmäisenä mainitsisin Incubuksen. Seitsemisen vuotta olen bändiä kuunnellut, ja rakastan. Tutustuin Incubukseen Drive-kappaleen myötä, MTV sitä muistaakseni joskus pyöritti, ja on muuten edelleenkin yksi suosikeistani. Vaikka en kyseistä kanavaa ole oikein koskaan aktiivisesti seurannutkaan, Drive pysäytti aikoinaan kanavasurffauksen. Siinähän sitten istuin ja kuuntelin, ja olin aivan myyty. Seuraavana päivänä levykauppaan ja Make Yourself mukana takaisin kotiin. Oli muuten myös ensimmäinen (ja ainoa) levy, jonka olen koskaan ostanut vain yhden kappaleen kerran kuultuani. Levyn jouduinkin kuuntelemaan oikeastaan viitisen kertaa, ennen kuin pääsin siihen sisälle - samoin on käynyt myös muiden Incubuksen levyjen kanssa-, mutta sitten kun sinne sisälle pääsin, ei paluuta ole ollut. Pidän niin mielettömästi, ettei ole tosikaan. Incubuksella on oma tyyli, josta bändi on hyvin pitänyt kiinni kuitenkaan jämähtämättä kokonaan paikoilleen, ja laulaja Brandon Boydin ääni on uskomaton, sanoituksista puhumattakaan. Kolahtaa siis.

Toisena mainitsemisen arvoisena, Franz Ferdinand. Pidin kovasti Take Me Out -lohkaisusta, mutta harvinaisen kauan harkitsin levyn ostoa. Vähän arvelutti, uusi bändi, mutta kovasti kehuttu. Ettei vain jäisi yhden hitin ihmeeksi tämäkin. Puoli vuotta siinä taisi kulua ensi kuulemisesta, ennen kuin marssin levyn kanssa tiskille, enkä vain hypistellyt sitä käsissäni päättämättömänä. Levyn muutamaan kertaan kuunneltuani en kuitenkaan voinut todeta muuta, kuin että 'lisää tätä, kiitos'. Musiikki mietityttää, hymyilyttää, tanssituttaa ja laulatuttaa - kaikkea yhdellä kertaa. Omituinen bändi joka menestyksestään huolimatta tuntuu pieneltä. Pidän.

Kotimaisista kolahtaa ainoastaan yksi bändi, Zen Café. Mies jonka ympäriltä tuolit viedään oli ensimmäinen kappale minkä kuulin, ja inhosin. En voinut sietää sitä renkutusta, se tuntui soivan koko ajan ja joka paikassa! Parisen vuotta kypsyin ja kasvoin, ja kun veljeni tarvitsi nauhoitusapua levyn kanssa (kyllä, c-kasetille...) jouduin väkisinkin kuuntelemaan sen läpi. Ja ihastuin. Melankoliseen, iloiseen, hämmentävään ja jotenkin niin kovin suomalaiseen musiikkiin, joka joskus vakavistakin aiheistaan huolimatta sai minut hymyilemään - ja miettimään. Ja sen Zen Café tekee edelleen. Ja toimii koti-ikävän karkottajana.

Että tällaista tällä kertaa.
Permission to shout "Bravo" at an annoyingly loud volume, sir? | Would you mind holding my metaphor for a second?

Etelämanner

  • Ankeuttaja
Mikä on paras bändi/laulaja?
« Vastaus #157 : Tammikuu 14, 2007, 12:00:12 »
Noh, En osaa millään valita suosikkilaulajistani parasta.

Dio on melkoinen legenda, kivoja biisejä ja hyvä, persoonallinenkin lauluääni, kivaa vähemmän raskasta heviä, levyn omistan :> Oikeeeiiin kiva, tätä on tullut viimevuodesta "fanitettua." Kappaleita, joista pidän paljon ovat öö... holy diver, last in lain, rainbow in the dark, evil eyes...

Metallica On myös melkos hyvä, loistava suoraansanoen. Levyä en omista, koska täältä korvesta ei sellaista löydy, mutta kovasti tahtoisin :>
Jamesilla on ihana ääni, ja hän todella osaa laulaa. Mukavaa heviä. Lempibiisejäni ovat öö... enter sandman, nothing else matters, the unforgiven, whom for the bell tolls. Tietysti likimain kaikki biisit ovat loistavia. (Fracturet, jos kirjoitin oikein, on ainoa josta en oikeiin tykkää)

Megadeth On ihan hyvä kanssa. Levynkin omistan, en millään muista minkä. Tyyppi on ihan hyvä laulamaan ja ne soittaa erinomaisesti. Mukava tämä siis juu. Lempibiisejäni ovat die dead enough,  Architecture of aggerssion, This was my life, Captive Honour. Mukavaa ja iloista. Tai no, tekee iloiseksi minut ainakin.

Pantera on melkos hyvä myöskin, hyviä kappaleita ja mahtavaa soitantoa, laulajakin on ihan ok. Levynkin omistan. Hyvää musiikkia, joistain biiseistä tulee mieleen jonkunlainen metallican matkiminen muttei sekään oikeastaan haittaa. Lempibiisejäni ovat regular people, fucking hostile, 5 minutes alone, living in a hole, cowboys from hell...

Nämä osaavat oikeasti laulaa ja tehdä hyvää musiikkia, eikä kukaan vaikuta kovin kovin ärsyttävältä persoonaltakaan.

Tantor

  • Ankeuttaja
Re: Mikä on paras bändi/laulaja?
« Vastaus #158 : Helmikuu 17, 2007, 18:05:53 »
H.I.M.
Villen ääni on aivan mahtava. Välillä menee matalalla, mutta myös korkealla, sekä välitasolla(toivottavasti tajusitte mitä yritän selittää?:D).
Ville on myös hyvän näköinen, joka on tietenkin plussaa.;>
Eikä Villen ääni ole ainoa hyvä, vaan pidän myös musiikista todella paljon. Jätkät soittavat todella hyvin. The Heartless -kappale on tällä hetkellä lempparini, ja sanat sopii tämän hetkiseen tunne tilaani. Aivan kuin joku laulaisi minulle sitä. Itseltäni löytyy 6 H.I.M.:n levyä, sekä DVD ja tietenkin monia julisteita.

Fall Out Boy
Olen nykyään ihan rakastunut Fall Out Boyhin, ja varsinkin heidän basistiinsa Pete Wentziin. Patrickin ääni on mielestäni todella mahtava.
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 20, 2007, 16:02:52 kirjoittanut Tantor »

Chiyo

  • Ankeuttaja
Vs: Mikä on paras bändi/laulaja?
« Vastaus #159 : Helmikuu 22, 2007, 19:40:51 »
Itse elän tällä hetkellä jonkinlaista musiikillista horrostilaa, kaikki bändit tuntuvat pistävän huonoa materiaalia ulos ja vanhat on puhkiläpiajettu. Mutta on niitä muutamia joita jaksan vieläkin kuunnella.

Ensimmäinen on varmaan +44 joka siis on Blink 182 muutaman jäsenen, Mark Hoppuksen ja Travis Barkerin bändi. Siihen kuuluu muutama muukin jäsen, mutta koska olen paha laiska epä-fani niin en tiedä heidän nimiään. Rakastin Blink 182, ja Mark Hoppuksen ääni on rakkaus, ja Travis on loistava niin mikäs sen luonnollisempi valinta kuin tämä loistava bändi. Erityisesti When your heart stops beating ja Weatherman (akustisena <3) ovat aivan ihania! Suosittelen. Näiltä pojilta taitaa jokunen video MTV:lläkin pyöriä, eikö?

Sitten Fall Out Boy jolta muuten tuli juuri uusi levy, on myös yksi lemppari. Rakastan Patrickin ääntä, ja pojat soittavat niin hyvin. Sanoitukset ovat myös todella loistavia, vaikka puolistakaan en tajua ideaa :D Kuitenkin, tämä bändi on mp3-soittimeni kiistaton kuningas <3

Muita bändejä/artisteja on mm. Simple Plan (tosin vanha tuotanto alkaa kyllästyttää, millon uutta?), Good Charlotte, The All-American Reject sekä Billy Talent

Poissa Marygold

  • Irorua
  • Aurori
  • *
  • Sukupuoli: Noita
  • Tupa: Mary Sue
Vs: Mikä on paras bändi/laulaja?
« Vastaus #160 : Maaliskuu 02, 2007, 10:58:52 »
Musiikkimakuni on aika rajaton ja uusia lempibändejä tulee melkein kerran viikossa, mutta yritetäänpäs.

Apulannan ja Zen Cafén lisäksi en oikeastaan kuuntele kovin paljon suomenkielistä musiikkia. Apulanta löytyi joskus yläasteen alussa, kun peruskoulun musiikinkirjoissa oli suht. paljon bändin tuotantoa. Ja vaikka yhtyeen linja on niistä päivistä vähän muuttunut, pidän kyllä edelleen, ja uusinkin levy lähti juuri kaupasta hyllyyni. Zen Caféssa pidän ennen kaikkea bändin persoonallisista ja arkisia aiheita käsittelevistä biiseistä; Aamuisin, Piha ilman sadettajaa, Mies jonka ympäriltä tuolit viedään, Talo...

Gacktin musiikista olen tietysti kuullut paljon puhetta vuosien varsilla, mutta kun kuulin Vanillan ensimmäistä kertaa, se oli minusta lähinnä sama kuin joku olisi istunut syntikan päällä ja nauhoittanut taustalle kollikissan rääkymistä. Jotenkin kesti vain aikansa oppia pitämään japanin kieltä kauniina, mutta sen jälkeen Gacktin musiikkia onkin tullut kulutettua aika tehokkaasti. Se iänikuinen Vanilla ei tosin koskaan ole jaksanut viehättää ihan niin paljon kuin monet muut ja vähemmän hehkutetut herran biisit. Japanilaista musiikkia tulee Gacktin lisäksi kuunneltua jonkin verran L'Arc~En~Cielin ja Porno Graffitin muodossa, joihin molempiin ihastuin kiitos Fullmetal Alchemistin. L'Arc~En~Cielin musiikki on vähän synkistelevää, Porno Graffitilta löytyy enemmän hilpeitä renkutuksia, jotka jäävät turhan helposti päähän soimaan...

Placebo ja Coldplay ovat molemmat vähän uudempia ihastuksia. Placebon ensimmäinen biisi, jonka kuulin, oli Protège Moi suunnilleen vuosi sitten, enkä silloin pitänyt siitä ollenkaan ranskan kieltä lukuunottamatta. Parikymmentä kertaa sen kuulutuani huomasin sitten muuttaneeni mieltäni ja bändin levy löytyi hyllystäni jo parin viikon kuluttua. Coldplaylle kävi vähän samalla tavalla. Varsinkin Talk on sekä lyriikoiltaan että biisinä aivan upea, en ole kertaakaan kyllästynyt siihen. Sekä Placebo että Coldplay ovat minulle kuitenkin mielentilabändejä.

Klassista musiikkia kuuntelen myös. Sekä Vanessa Maen syntikalla ja bassoilla lisävarustettuja viulunvingutuksia että sitten sitä ihan "aitoa, oikeaa" klassista à la Vivaldi, Sibelius jne. Paljon tulee kuunneltua myös eri leffojen ja sarjojen soundtrack -musiikkia (TSH, Fullmetalit).
Sadevesiämpärit, auringonkukkaniityt, saippuapalat ja raparperinvarret... Oikullisesti versoilevat lommot elämän alaviitteissä.

Amy

  • Ankeuttaja
Vs: Mikä on paras bändi/laulaja?
« Vastaus #161 : Maaliskuu 02, 2007, 20:13:07 »
Mikä on mielestäsi paras bändi? Ja mikä siinä bändissä kiehtoopi? Ja vielä jos jaksat kirjoittaa, mikä on sen bändin paras iiiiiikinä esittämä kappale?

Eli paras bändi ikinä koskaan milloinkaan on varmaankin Sonata Arctica. Aivan mahtavaa musiikkia ja Tony Kakko on kyllä niin hyvä tekemään biisejä. Sonata Arctica on juuri sopivasti heviä. Sanoitukset on tosi kivoja ja esimerkiksi Draw Me -biisissä koskettavatkin. Kitarasoolot on tosi hyviä. Upea bändi, johon tosissaan jää koukkuun ;D Parhaat biisit on varmaankin Fullmoon siinä livelevyllä, (for the sake of revenge) Shamandalie, Victoria's secret ja Replica. Tallulahkin on tosi hyvä.

Death cab for cutie ! Aah, ihana bändi myöskin. Sonata on kyllä ekana :D mutta Death cab for cutieen vain jäi koukkuun. Hyvät biisit. Öh, en osaa sanoa. Parhaat biisit Death cab for cutielta on Soul Meets Body, What Sarah Said, Tiny vessels ja title and registration.

Jos laulajatkin lasketaan niin sitten on ehdottomasti American Idolin ensimmäinen voittaja, mahtava Kelly Clarkson! Kellyn biisit on tosi koukuttavia ja mahtavia. Kellyn ääni on tosi voimakas ja hienon kuuloinen. Mahtavaa musiikkia. Tosi monia hyviä biisejä en oikein pysty erottelemaan :D

Poissa Lemmonleikko

  • Tom
  • Valvojaoppilas
  • *
  • Sukupuoli: Velho
  • Soulshine!
    • Herra Hahmo
  • Tupa: Mary Sue
Vs: Mikä on paras bändi/laulaja?
« Vastaus #162 : Maaliskuu 08, 2007, 22:20:36 »
Viimeksi kun täällä bändejä esittelin, ne olivat huomattavasti vanhemman koulukunnan yhtyeitä. Voisin tällä kertaa tuoda esille pari tämän hetken kovinta yhtyettä. Siis sellaisia, jotka ovat yhä koossa tai hajonneet vasta ihan vähän aikaa sitten.

Ehdoton suosikkini uusista rock-yhtyeistä on 1994 perustettu Gov't Mule, jonka tyyli ja soundimaailma lainaavat vahvasti '60- ja '70-lukujen jamibändeiltä ja power trioilta, kuten Creamilta, Experienceltä, Grateful Deadilta ja Allman Brothers Bandilta. Yhtyeen johtohahmo on sen kitaristi-laulaja Warren Haynes, joka kirjoittaa suurimman osan kappaleista, soittaa ainoaa kitaraa ja laulaa, tuottaa levyjä ja järjestää keikkoja (joita olen valitettavasti voinut seurata vain youtubesta - mistä muuten löytyy paljon matskua, koska Mule sallii kuvaamisen ja äänittämisen keikoillaan kuten kunnon jamibändin pitääkin!). Ja juuri keikoilla Gov't Mule on omimmillaan - sehän perustettiin livelegenda Allman Brothers Bandin sivuprojektiksi, mutta alkoi sittemmin elää omaa elämäänsä. Mulen livetyyli on pitkälle Grateful Deadin ja ABB:n perinteitä kunnioittava - keikat ovat siis pitkiä ja kappaleet myös. Ei ole mitenkään harvinaista, että levyllä viisiminuuttisesta kappaleesta kehkeytyy keikalla kaksikymmenminuuttinen tai pitempikin, erittäin vahvasti improvisaatioon perustuen. Mule tosin harrastaa pitkiä versioita levyillekin, mikä on hieman karsinut yhtyeen radiosoittoa Yhdysvalloissa - Suomessahan harva tuntee koko yhtyettä, vaikka Gov't Mule ja Warren Haynes pyörivät vähän väliä Q:ssa, Rolling Stonessa, Guitar Magazinessa ja The Guitaristissa. Itse omistan kolme heidän levyään: vuoden 1995 ensilevyn Gov't Mule, vuonna 1998 julkaisun kakkoslevyn Dose, sekä aivan viime vuoden lopulla julkaistun kuuden kappaleen liveotto Mule on Easy Streetin (pahvikannet).Toinenkin moderneista ykkössuosikeistani on etelävaltiolaisia Allman Brothers -kytköksellisiä jamibändejä, nimittäin Derek Trucks Band, jota nimen mukaisesti johtaa mahtavin slide-kitaristi sitten Duane Allmanin, vuoden 2004 Rolling Stonen Top100 Guitarists of All Time -listan nuorin muusikko Derek Trucks, joka soittaa myös Allman Brothers Bandin nykykokoonpanossa yhdessä Warren Haynesin kanssa, ja jonka eno on ABB:n perustajajäseniä. Trucksin oma työskentely oman yhtyeensä kanssa kuitenkin eroaa paljon Allmanien edelleen varsin suoraan bluesiin ankkuroituvasta tyylistä. Trucksilla on yhtyeessään mukana useiden eri musiikkikulttuurien taitajia, ja intialaisen musiikin vaikutteet kuuluvat erityisen vahvasti (mitä osaltaan selittää se, että Trucks itsekin opiskeli sarodin soittaja Ali Akbar Khanin johdolla). Kuten Gov't Mulella, myös Derek Trucks Bandilla liveshow:t venyvät toisinaan koko yön kestäviksi ja harva lavalla esitetty kappale kestää paljoa alle kymmenen minuuttia. Useimmista kitarasankareista poiketen Derek Trucksin oma lavaesiintyminen on äärimmäisen pelkistettyä. Hän lähinnä seisoo paikallaan, siirtää välillä jalkojaan ja soittaa soolonsa useimmiten silmät kiinni, keskittyen täydellisesti siihen, mitä soittaa. Hänen soittotyylinsäkin on pantu etenkin kitaralehdistössä merkille - hän soittaa aina sormin, minkä takia vitsaillaankin muiden soittavan yhdellä plektralla mutta Trucksilla olevan viisi, ja soitto todella kuulostaa siltä. Itseäni harmittaa se, etten omista ainoatakaan DTB:n levyä (kalliita penteleet), mutta onneksi interweb on pullollaan erimuotoisia taltiointeja live-esiintymisistä aivan 1990-luvun alusta viime marraskuuhun asti. Myös DTB nimittäin sallii keikkojensa taltioinnin, isot propsit jo siitä!Oikeastaan nuo kaksi ovat ainoat varsinaisesti uusiksi katsottavat yhtyeet, joita tällä hetkellä aktiivisesti kuuntelen. Myös pari muuta vielä 1990- ja 2000-luvuilla ahkerasti kiertänyttä ja levyttänyttä jamibändiä kuuluu lemppareihini, eritoten Phish, joka kuitenkin hajosi 2004. Uusi se ei kuitenkaan ollut, vaikka aina siltä kuulostikin, sillä se oli perustettu jo '80-luvun alussa. Phish niitti ansaittua mainetta "psykedeelisimpänä bändinä maisemissa" (Rolling Stone), ja liveyhtyeenä se oli kaikista jamibändeistä arvaamattomin. Yhtye itsessään koostui neljästä muusikosta, mutta keikoilla oli enemmän sääntönä kuin poikkeuksena mukana vierailevia tähtiä joista yleisö harvemmin etukäteen tiesi, eikä varsinaisia settejä koottu - yhtye sopi keskenään ennen keikkaa, mitä he soittavat ja missä järjestyksessä (siitä, kuinka kauan, ei ollut puhettakaan), ja monesti setti vaihtui lennosta lavalla jonkun alettua soittamaan jotakin sävelmää ja muiden lähdettyä mukaan. Tämänkin yhtyeen taituruutta olen saanut todistaa vain netin sekä parin lainalevyn kautta - yhtään en itse omista.
"You don't have to be black to be a nigger. Being born penniless also makes you an outlaw." -Ronnie van Zant
         Row, row, row thy boat gently down the stream. Oh Charon, hast thou ever know'd that Death is but a dream?
Hyviä emme ole, pahoiksi emme halua tulla - olkaamme siis rumia!

Poissa Zazuli

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
Vs: Mikä on paras bändi/laulaja?
« Vastaus #163 : Maaliskuu 15, 2007, 17:02:30 »
Monen kuuntelemani bändin joukosta suosikikseni on muodostunut bändien osalta Nightwish ja The Crüxshadows. Ensimmäisestä on taatusti jokainen joskus kuullut puhuttavan. Itse löysin sen n. kaksi ja puoli vuotta sitten. Ennen NIghtwishiä en kuunnellut musiikkia lainkaan. Ensimmäisiä kuulemiani kappeleita oli Nemo ja Over The Hills and far away. Todellinen rakastuminen tapahtui vasta tajuttuani kuinka mahtavat sanat Planet Hellissa loppujen lopuksi onkaan. syy, jonka takia rakastan Nightwishia on hyvin yksinkertainen: Rakastan sitä musiikkia ja laulujen sanoja.

Epäilen, että The Crüxshadows on hieman tuntemattomampi bändi. Kyseessä on Floridasta lähtöisin oleva bändi, joka soittaa jonkin tasoista Rockia. Itse rakastuin tähän bändiin viime vuoden keväänä, kun jotenkin eksyin kuuntelemaan yhden kappaleen.  Tuon yhden upean kappaleen takia ostin sitten levyn ja rakstuin entistä pahemmin. The Crüxshadows on niitä harvoja bändejä joita pitää oikeasti kuunnella ennen kuin voi todella oppia rakastamaan kyseistä bändiä. Laulajan ääni on ensikuulemalta niin outo, ettei siitä välttämättä pidä. Kappaleiden sanoitukset ovat niin kauniita, että niitä on vain pakko rakastaa.

Laulajien osalta suosikkini on David Bowie, jonka musiikin löysin viime heinäkuussa. Tähän fanitukseen löytyy niinkin hyvä syy kuin, että rakastui kyseisen miehen ääneen Labyrintti elokuvassa ja jotenkin minä vain halusin kuunnella lisää ja lisää. David Bowielta löytyy taatusti historain upeimmat kappleet.

Poissa Briette

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
Vs: Mikä on paras bändi/laulaja?
« Vastaus #164 : Maaliskuu 17, 2007, 13:43:36 »
My Chemical Romance on bändi, jota voi kuunnella aina. Kappaleissa on jotain sellaista, mikä kolahtaa ja kovaa. Onko se sitten Gerardin ääni, pelkkä musiikki vai sanoitukset. Joudun paljastamaan, ett nuo kaikki ovat tämän bändin kanssa kohdallaan. Joskus viime keväänä/alku kesänä aloin kuunnella. Ensiksi kuulin Helenan, sittemmin hain koneelle lisää tätä musiikkia. Nyt mulla on kaikki kolme levyä (I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love ja Three Cheers For Sweet Revenge sekä The Black Parade) ja niitä kuuntelen ihan päivittäin. Sitten tuo DVD (Life On The Murder Scene) olisi tarkoitus ostaa vielä ennen kesän keikkaa (3.7.07 Helsingissä), jonne lipun olen hankkinut. Jos parhaita kappaleita sanoisin, joutuisin listaamaan miltei kaikki, mutta mainitsen jotain niistä parhaista, Desert Song, Helena, The Ghost Of You, Our Lady Of Sorrows, Vampires Will Never Hurt You, Early Sunsets Over Monroeville, Disenchanted, I Don't Love You (johon on muuten tehty UPEA musiikki video), My Way Home Is Through You... Blaah, nyt jo tuli sanottua liikaa, vaikka tarkoitus oli vain pari mainita. Kuitenkin, ehdoton ykkönen j sitä myöten paras bändi. :)

The Used on sitten toinen, ei aivan niin hyvä/ihana, eikä ole vaikuttanut elämääni samalla tavalla kuin MCR. Bändiin tutustuin Usedin ja MCR:n yhteisin cover biisin, Under Pressuren myötä. Yhtään levyä en omista, mutta kappaleita löytyy kyllä koneelta jonkun verran. Tässä bändissä muhun vetoaa varmaan eniten Bertin erikoinen ääni. Molodia on miltei kaikissa kappaleissa hyvää. Parhaita kappaleita on varmaankin Blue Amd Yellow, The Taste Of Ink, Take It Away sekä uudemmista kappaleista Handsome Awkward, joka lähinä kiehtoo sen tarinan takia, miksi biisi on tehty.

Muita mainittavia bändejä, joita kuuntelee mielellään, mutta eivät kuitenkaan parhaisiin kuulu.
  • Muse
  • PANIC! At The Disco
  • Sex Pistols
  • Blink 182
  • Billy Talent
i only show you what i want you to see

Poissa Hele

  • Lukutoukka, filosofi, kirjoittaja
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Tupa: Rohkelikko
Vs: Mikä on paras bändi/laulaja?
« Vastaus #165 : Maaliskuu 18, 2007, 14:21:05 »
Lempibändejäni ovat My Chemical Romance ja Apulanta.

MCR:än biiseistä Helena ja Mama ovat lempibiisejäni. Ne ovat ovat koskettavia kappaleita, toinen on aika raju ja toinen taas raihallinen biisi, jonka videossa on ihan selvä hautajaistunnelma. On ole ollut kovin pitkään MRC:än fani, mutta olen jo tutustunut bändiin aika hyvin. Gerard laulaa hyvin, ja eivät muutkaan bändin jäsenet ole hullumpia. Omistan hetkellä vain uusimman levyn, mutta aidon hankkia kaksi edellistä levyä. Uusimmista biiseistä Maman lisäksi tykkään paljon Famous last wordsista ja I don`t love you:sta, mutta ovat muutkin kappaleet hyviä. Tämä innostus ei varmaan lopu koskaan.

Apulantaan tutustuin tän vuoden puolella. Uusin musiikkivideo, Viisaus ei asu meissä, on mun mielestä parempi kun edentäjänsä(Koneeseen kadonnut). Olen nähnyt myös vanhempia videoita, vaikkakin vain kaksi(Jumala ja Mitä kuuluu). En omista yhtään levyä, enkä ole varma ostanko ikinä. Mutta tulen varmaan kuuntelemaan Apulannan musiikkia tulevaisuudessakin.

Lempilaulajiani ovat Gerard(MCR), Antti Tuisku ja Ilkka. Ja jos Idols-kisan finaalitkin hyväksytään, niin myös Ari Koivunen. Gerard on vain niin hyvä laulaja, niinkun koko MCR:äkin. Antin ja Ilkan musiikki on niin erinlaista, mutta tykkään silti molemmista. Ja Ari Koivunen, siinä on sitä jotain, johon ihastuin jo alkukarsinnoiden aikaan. Musiikkimakuni on todellakin tosilaaja.

Ja sitten pari muuta hyvää bändiä/laulajaa:
PMMP Hyviä biisejä ja videoita. Ehka en kuitenkaan ostaisi yhtään levyä, mutta eihän sitä koskaan tiiä. Lempibiisejäni ovat Rusketusraidat ja Joku raja.

The 69 Eyes Olen kuullut vain kaksi biisiä, mutta molemmat ovat hyviä. Videotkin on ihan hyviä, varsinkin Gothic Girlin.

(On muitakin ihan hyviä bändejä ja laulajia ei vaan tule mieleen tällä hetkellä.)
Älä tuu sanomaan, mitä mun pitää tehdä tai mitä en saa tehdä. Mä teen mitä mä haluun!

Poissa Aewyn

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
Vs: Mikä on paras bändi/laulaja?
« Vastaus #166 : Huhtikuu 06, 2007, 21:28:41 »
No. Eli siis Michael Jacksonhan on ehdottomasti maailman paras artisti, popin kuningas, paras viihdyttäjä ja sisäistä kauneutta edustava mies maailmassa :D Michaelilla on niiin paljon ihania biisejä, että en oikein osaa valita parasta, mutta juuri kestosuosikit, Thriller, Earth song, Man in the mirror, Scream (jossa mukana Janet Jackson) ja juuri Michaelin hittibiisit ovat aiiivan mahtavia. Sitten nämä epätunnetummat tietenkin muodostuvat ihan mahdottoman hyviksi, kunhan niitä kuuntelee:)
Ja Michaelissa viehättää se, että hänellä oli älyttömän vaikea lapsuus ja Jackson 5 oli mahdottoman suosittu! Sitten Michael lähti omalle uralle, valloitti ihmiset. Omalla upealla äänellään ja niillä mahdottoman seksikkäillä kiljahduksilla, huudahduksilla ja ähkimisillä ja lavaesiintymisellä! Michaelin lavaesiintyminen on niin kaunista katseltavaa! Kaikki liikkeet, ilmeet, ja myös se silmänruoka jota Michaelista irtoaa. Mikä ihana vartalo, hiukset, silmät, NENÄ, kasvot muutenkin ja kädet ja vatsa ja.. ja... ah...<3<3
Odota vain maailma, Michael tekee valtavan comebackin, nousee tuhkasta kuin feeniks-lintu! Huolimatta niistä kaikista.. asioista joita hänelle on sattunut.
Vaikka Michaelin silmänruoka-ulkonäkö on kuollut ja kuopattu ammot sitten, musiikki säilyy. Puhdas täydellisen kaunis ääni ja ne äännähdykset. Michael. I love you. I still believe in you.
psykoottisen villiä ja alastonta

weelow

  • Ankeuttaja
Vs: Mikä on paras bändi/laulaja?
« Vastaus #167 : Huhtikuu 07, 2007, 16:22:52 »
Linkin Parkin olen löytänyt vasta viime kesän aikana (-06), mutta siitä asti olenkin ollut sitten aivan myyty. Tämä bändi on jotenkin selkeä esimerkki meikäläisen musiikkimausta. Aika pitkälle tämänkaltaista musiikkia kuuntelen. Parasta biisiä en oikein osaa nimetä, mutta ehkäpä Numb tai In The End ovat ne suurimmat suosikkini, joihin en koskaa kyllästy. Ja todella pidän Chesterin äänestä, etenkin In The Endin kertosäkeessä.

Hieman pidempiaikainen suosikkini on Green Day, josta kuulin kai ensimmäisen kerran joskus vuonna 2002. Kappale oli muistaakseni She. Sen kuulemisen jälkeen innostuin etsimään käsiini Dookie-albumin. Viimeistään Basket Case-biisin kuultuani olin täysin rakastunut bändiin. Pidän enemmän näiden vanhemmasta tuotannosta, mutta uusin albumi (American Idiot) ei ole kuitenkaan hassumpi. Ja Billie Joen ääni Give Me Novacainen alussa... Suosikkikappaleeni on ehdottomasti Basket Case, mutta hyvänä kakkosena tulee tuo äsken mainittu Give Me Novacaine. Ja tämän bändin sanoitukset ovat jotain aivan upeaa ja erilaista.

Ja kotimaisista on pakko mainita Apulanta, jota olen kuunnellut enemmän tai vähemmän koko ikäni. Kuitenkin varsinaisesti aloin bändiä kuuntelemaan vasta muutama vuosi sitten, olisiko ollut 2000. Jos Billie Joen sanoitukset ovat hienoja, kyllä se Wirtasen Tonikin osaa. Päinvastoin kuin edellisessä, Apulanna kohdalla olen mieltynyt enemmän tuotannosta ajalta Heinola 10:n jälkeen. Tietysti jotain helmiä löytyy varhaisemmastakin tuotannosta. Suosikkikappaleekseni nimeän Jumalan.

Ihan hiljattain olen myös ihastunut totaalisesti 30 Seconds to Marsiin. Varmaan ihan viime vuoden aikana, en muista tarkalleen. Amerikkalaisen tuttavani avulla olen saanut käsiini joitain kappaleita myös Suomessa julkaisemattomalta ensilevyltä 30 Seconds to Mars, mutta pidän ehdottomasti enemmän uudemman levyn sisällöstä. Rakastan Beautiful Lie-kappaletta, mutta myös The Kill on listani kärjessä.

Muita bändejä/artistejä, joita kuuntelen enemmän tai vähemmän: Avril Lavigne, The Crash, Sunrise Avenue, Stratovarius sekä hieman joukosta erottuvina Eminem ja Alicia Keys. Näiden lisäksi on tietysti niitä artisteja, joilla on muutamia hyvä biisejä tai jotka vain unohdin listata tähän.

McAny

  • Ankeuttaja
Vs: Mikä on paras bändi/laulaja?
« Vastaus #168 : Huhtikuu 08, 2007, 17:22:34 »
En tiedä olenko tähän jo vastannut, mutta oletan, että en.

Sonata Arctica
Olen vasta tämän bändin tuore fani. Joskus syyskuun alkupuolella sain kuulla ensimmäiset Sonatan kappaleet, kun nettiystäväni lähetti niitä minulle. Nyt siitä on kuitenkin tullut ihan ykkönen lempibändeistäni. Ennen en edes pitänyt hevistä, metallista, ym. muusta vähän raskaammasta musiikista. Sonata oli ensimmäinen askel vähän raskaampaan siirtyen, vaikkei se nyt mitään heviä olekaan; power metallia sanoisinko. Kappaleiden sanoitukset, melodiat ja Tony Kakon mahtava lauluääni - joka on myös persoonallinen - tekevät bändien kappaleista miellyttävää kuunneltavaa. Jokainen biisi on erilainen ja minusta niissä jokaisessa on omanlainen tarinansa. Ei mitään tavanomaisia sanoituksia ja sävellyksiä. Pidän kovasti.

Edguy
Tämänkin bändin tuore fani olen. Sama juttu; sain biisejä tältä nettitutultani. Tykästyin heti ja aloin kuunnella lähes päivittäin Edguyn biisejä. Ne eivät taas edusta heviä, metallia tai mitään kauhean raskasta; enemmänkin hard rockia - vaihtelua siis Sonataan. Jokaisessa biisissä on ihanat sävellykset, pidän myös mahtavista soolosoitoista, kuten Sonatallakin, kappaleet ovat sopivan pitkiä ja Tobiaksella on ihana lauluääni. Sanoisinko paras saksalaisista laulajista. Edguyn musiikkia on vain niin kotoisaa kuunnella - juuri minuntapaistani musiikkia.

Onhan minulla toki muitakin lempibändejä, mutta en nyt jaksa luetella niitä ja tuossa olivat kaksi parhainta :>

jaajee

  • Ankeuttaja
Vs: Mikä on paras bändi/laulaja?
« Vastaus #169 : Huhtikuu 29, 2007, 17:17:02 »
My Chemical Romance on lempibändini. MCR:rää vain jaksaa kuunnella aina ja jos ei osaa päättää mitä haluaisi kuunnella niin MCR:rää haluaa aina. Kappaleiden sanoitukset ovat koskettavia ja muutenkin hyviä. Sen lisäksi Gerardin ääni sopii kappaleisiin täydellisesti. Aina kun kuuntelen MCR:rää niin tulee semmoinen rauhallinen olo ja vaikka olisi juuri ollut suuttunut jollekin niin MCR rauhoittaa kummasti. My Chemical Romancea olen kuunnellut viime kesän aika alusta lähtien ja nyt pari kuukautta sitten se meni ykköseksi (tai sitten myönsin sen että se oli mennyt Simple Planin ohi vasta pari kuukautta sitten). Lempikappaleeni vaihtelevat aika useasti, mutta tällä hetkellä suosikeitani ovat: My Way Home Is Through You, Kill All Your Friends, Skylines And Turnstiles, Our Lady Of Sorrows, I Don't Love You ja Cemetery Drive. My Chemical Romancen levyt omistan kaikki ja Life On The Murder Scene löytyy myös. Myös pari hupparia, t-paidan ja MCR-kirjan olen ostanut. Kesän keikallekin on lippu.

Simple Plan on ehdottomasti toiseksi paras bändi jonka tiedän. En osaa sanoa mikä siinä on nin hyvää, mutta kappaleet eivä ole yhtä 'synkkiä' kuin MCR:rän kappaleet. Ja Pierren ääni sopii kappaleisiin hyvin. Simple Plania on tullut kuunneltua viime vuoden alusta lähtien. Omistan kaikki Simple Planin levyt ja DVD:t. Ja olisi joskus kiva nähdä Simple Plan livenä. Lempikappaleitani ovat: Untitled, Grow Up, Everytime, Meet You There ja God Must Hate Me.

Good Charlottea olen kuunnellut jostain viime keväästä lähtien. Kaikki levyt ja DVD:et löytyy. Parhain levy on ehdottomasti The Young And The Hopeless. Siinä on vain kaikki kappaleet niin hyviä ja se kokonaisuus. Uusimmalla levyllä on joitain kappaleita joista en niin hirveästi pidä esim. Keep Your Hands Off My Girl ja Where Would We Be Now.

Billy Talentista pidän myös paljon. Sitäkin olen viimekesästä asti kuunnellut ja omistan 2 levyä, Billy Talentin ja 2:sen. DVD olisi myös tarkoitus hankkia ja ruisrockin keikalle yritän saada luvan päästä. Kappaleissa hyvää on se että Benin ääni on aika erilainen ja hän pääse ylöskin asti laulamaan. Lempikappaleitani ovat: Line And Sinker, Red Flag, Surrender ja Voices Of Violence

muita mainitsemisen arvoisia bändejä ovat:
Mest
Blink-182
Yellowcard
AFI
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 29, 2007, 17:22:39 kirjoittanut jaajee »

Ravenmind

  • Ankeuttaja
Vs: Mikä on paras bändi/laulaja?
« Vastaus #170 : Toukokuu 05, 2007, 12:57:43 »
Minulle oli melko vaikeaa nimetä yhtä kaikkien aikojen parasta bändiä, ennen kuin sain käsiini Tristanian Beyond the Veilin. Olin kyseistä bändiä aiemminkin kuunnellut ja pitänyt kovasti, mutta tuo levy on ehkä niin täydellistä musiikkia kuin mitä musiikki yksinkertaisesti voi olla. Aloin sitten etsiä lisää levyjä ja nyt puuttuu enää ensimmäinen eli Widow's Weeds, se pitää tilata lähipäivinä kun kerran rahaakin vaihteeksi on. Tristanian varhaistuotanto siltä ajalta kun Morten Veland yhä oli kuvioissa (ja myös World of Glass) on huomattavasti parempaa kuin uudempi, kuorot, viulut, death-örinän ja sopraanon kontrasti... Yksinkertaisesti neroutta. Uusinkin levy oli hyvä vaikkei sillä oikeastaan mitään noista ollut, Bergøyn baritoniääni on kuitenkin sen verran hypnoottinen ja Stenekin on loistava laulaja. Nyt onkin mielenkiintoista nähdä, miten Tristanialle käy nyt kun Stene ilmoitti lähtevänsä bändistä.
Toivoisin, että Tristania palaisi edes örinän osalta aiempaan tyyliinsä, vaikka tyylikkään kaunista goottimetalliakin he osaavat tehdä. Parhaita kappaleita ellei nyt oteta Widow's Weedsiä mukaan, sitä kun en tosiaan kovin paljon ole kuullut, ovat ainakin Aphelion (helvetti, ne kuorot saavat aina kylmät väreet kulkemaan pitkin selkäpiitä!), A Sequel of Decay (Bergøyn ääni on tässä parhaimmillaan ja kappaleen alku on uskomattoman upea), Tender Trip on Earth (oikeastaan ainoa bändin onnellinen laulu, aivan ihana tietyssä mielentilassa), Equilibrium (tunnelma ja sanoitukset ovat kauniita, tämä on pelastanut monelta teiniangstihetkeltä tai sitten pahentanut niitä :), The Wretched (hieno mättömeininki, kyllä Kjetil osaa näköjään yhtä hyvin öristä kuin Veland), Bird (täydellinen lopetus Ashesille), The Ravens (kaunista goottimetallia ja ihanat sanoitukset) ja Sacrilege (jo sanoituksien ja rumpujen takia, muutenkin kyllä loistava)

Poissa Rainmaker

  • Rukka-Peikko Takkutukka
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
Vs: Mikä on paras bändi/laulaja?
« Vastaus #171 : Toukokuu 08, 2007, 20:14:11 »
Sonata Arctica oli ensimmäinen yhtye, jota ryhdyin kuuntelemaan musiikin itsensä tähden. Sitä ennen olin kuunnellut vain sellaista sielutonta jollotusta, jossa teema tuntuu olevan aina "jätit mut, rakastan sua silti, arghh!". Sonata Arctica onkin siitä asti ollut lempiyhtyeeni, ja odottelen uusinta levyä malttamattomana. Bändin laulaja, Tony Kakko, omaa fantastisen äänen ja on kehittynyt upeasti sitten ensimmäisen levyn, kuten muukin yhtye. Sanoitukset ovat koskettavia ja ihmisläheisiä, eikä niissä jahdata lohikäärmeitä miekkojen kanssa. Melodiat ovat hienoja ja vaihtelevia, eivätkä biisit tai levyt aukene yhdellä kuuntelulla. Rakastan erityisesti Sonatan balladeja, koska niiden tahtiin on niin mukava fiilistellä. Parasta kappaletta on mahdotonta sanoa, koska Sonatalla on niin paljon loistavia kappaleita, enkä huonoakaan osaisi nimetä. Omistan yhtyeen kaikki albumit. Tähän asti olen pitänyt ehkä eniten Winterheart's Guild -levystä, en tiedä miksi. Olen ollut yhtyeen keikalla kolmisen kertaa ja ensi kesänä pääsen toivon mukaan Ruisrockiin.

Nightwishin musiikista innostuin suhteellisen myöhään, mutta sen jälkeen se onkin ollut yksi lempiyhtyeistäni. Muistaakseni aloin kuunnella Nightwishiä kunnolla vasta Oncen aikoihin, joten en ihan vanhimpiin faneihin kuulu. Minä olen aina pitänyt mahtipontisesta ja voimakkaasta musiikista, joten Nightwish onkin sitten aivan minulle sopiva yhtye. Sanoitukset ovat erikoisia ja kauniita, eivät ehkä niin suorasanaisia kuin Sonatalla, mutta minä pidän Nightwishin musiikin tulkinnanvaraisuudesta. Oopperalaulajan ääni ja metallimusiikki on yhdistelmä, jota ei voi kuin rakastaa. Parasta biisiä on vaikea sanoa Nighwishiltäkään, mutta erityisesti minua ovat liikuttaneet Dead Boy's Poem, Ghost Love Score, Beauty Of The Beast ja Two For Tragedy. Vaikka omistankin yhtyeen kaikki albumit From Wishes To Eternityä lukuunottamatta, lempilevyni on varmaankin Century Child, syytä en osaa sanoa. End Of Innocence -dvd:tä tuijotan myös mielelläni. Nightwishin keikalla olen ollut kerran parisen vuotta sitten, kun yhtye esiintyi Provinssirockissa.

Samoin myös Kotiteollisuus on suhteellisen tuore suosikki. Aktiivisesti olen yhtyeen musiikkia kuunnellut vasta Seiskan ilmestyttyä, ja sitä ennen vain joitakin biisejä sieltä täältä. Minua puhuttelee Kotiteollisuuden synkkä ja melankolinen musiikki, ja Hynysen ääni on minusta loistava, sanoi mies itse siitä mitä sanoi. Asenne on myöskin bändissä kohdallaan, ja minä luen mielelläni Hynysen kirjoituksia. Kotiteollisuuden varmaankin paras kappale on Satu Peikoista, joka saattoi minut melkein kyyneliin, kun kuulin sen ensimmäistä kertaa. Kaksi yhtä hyvää ovat Tuonelan Koivut ja Yö Päivää Keinuttaa. En omista kaikkia yhtyeen levyjä, vaan vain Kuolleen Kukan Nimen ja sitä uudemmat (Helvetistä Itään, Seiska, Iankaikkinen), sekä dvd:n.
Yhä, marras-iltana, kuljemme kahden. | "I AM VAMPIRE. HEAR ME TWINKLE." | Destination anywhere | There's a meaning to all that fades.

Syrai

  • Ankeuttaja
Vs: Mikä on paras bändi/laulaja?
« Vastaus #172 : Toukokuu 13, 2007, 20:31:40 »
Tuolla jossain on joku vanha viesti missä on melko onnettomat perustelut ja nyt on suosikit vaihtuneet. -> Uusiksi...

Muse. Laulajan (..) ääni on ihana ja laulutapa hyvin persoonallinen, rakastan. Soitto on kanssa todella hyvä sekä melodiat. Ne jää päähän ja ovat harvinaisen hyviä. Musella on erilaisia kappaleita ja erilaisia "elementtejä" käytetty. Museen tutustuminen oli melko häpeällinen, ficciin oli laitettu Bliss-kappaleen sanoja ja päätin -köh- kuunnella kyseisen kappaleen. Siitä se sitten lähti. :') Omistan Origin of symmetryn ja lempikappaleita onpi Darkshines, Bliss ja New born.

MALICE MIZER. Rakastan <3 Malicella on todella paljon hyvin erilaisia kappaleita, kaikki silti hyvin taidokkaasti tehtyjä. Lempivokalistini oli aluksi ehdoton Gackt, mutta olen alkanut kallistua myös Klahaan ja Tetsunkin laulua voin nykyään kuunnella ilman suuria vaikeuksia. Ihanimpia kappaleita on Egee ~sugisarishi kaze to nomo ni~, Beast of blood, Kyomu no naka de no yuugi, ILLUMINATI, Brise, COLOR ME BLOOD RED, Au revoir, Le ciel etc. Mainitut kappaleet ovat kaikki hyvin erilaisia ja se on erityisen ihanaa Malicessa, kuten jo sanoin. Bändin maailma, eli musiikki, liveshowt, PVt, ulkonäkö, kaikki ne sopii juuri minulle ja se erityinen maailma on Malicessa se "juju". Lisäksi Közi on fetissini.~

Közi. Mies on idolini, näin ekaksi. Ja siksi, että miehen kappaleet olivat parhaimpia jo Malicessa ja ovat edelleen ihania. Hän on taiteellinen ja erikoinen persoona, johon ainakin itse samaistuin heti. Miehen soolo on erittäin laatumusiikkia, parhaita kappaleita tuleepi tässä: Night creature, Kaikoun remix, Honey Vanity, Life goes on ~with melancholy~, incoherents, CRUEL ARCADIA, CRIMSON STAR etc. Ja mies on, pakko myöntää, syötävä ulkonäöltään. .__.<3

hide. Hideto-saman musiikki on ihanan vaihtelevaa. Sanotukset ovat hyviä, niin paljon kun olen niihin päässyt tutustumaan, rajallisesti kun englanniksi käänntettyjä löytyy. hiden laulutapa on ihanan vaihteleva myös, milloin hiukan "näsäviisas", joskus ihanan karismaattinen. Se kitarointi! <3 hide piristää päivää ja hänen musiikissa elää vahvasti hänen persoonallisuutensa. Vaikka hide on edesmennyt, silti hän tuntuu selvästi musiikkinsa kautta. Tällä hetkellä ylivoimaisin suosikki on honey blade, ihanine sanoituksineen. Hyviä kakkosia ovat Blue sky complex, beauty&stupid, LEMONed I scream, Dice ynnä muut.

Dir en grey. Uusimmasta albumista ei aavistustakaan, joten syvennytään vanhaan. Se vanha musiikki. ; ___ ; Se. SE. Jos dir en grey tekisi vielä sitä samaa musiikkia, se olisi ehdottomasti aine jota hengittäisin. Melkein jokainen laulu WTDtä ennen iskee suoraan sydämeen, joskus niin paljonkin että sydämeen tulee puristava tunne. Dir en greyn laulut ovat jotain sellaista, mitä ei voi sanoin kuvailla. Se maailma joka dirussa oli ennen, se olisi se maailma jossa tahtoisin elää. Elänkin vielä joskus, mutta se musiikki on bändin nykypäivään verrattuna selkeästi menneisyyttä. Dir en greyn sanat. Ne ovat jotain niin sanoinkuvaamattoman upeaa, sanotaan tähän Ain't afraid to die, Kasumi ja Amber. Kuulostan tekopyhältä, mutta Dir en greyn vanhat laulut ovat suoraan minun maailmaani. Sanotaan näin, että ne tekevät minusta osittain tällaisen kun nykyään olen. Ja parhaita (joita ovat melkein kaikki): Ain't afraid to die, Kasumi, Amber, Yokan, Raison d'etre, Mask, I'll, OBSCURE, The IIID empire, Cage, Riyuu, Zakuro, Embryo näin sanoakseni.

Muita mainitsemisen arvoisia artisteja on SADS, Kana (japanilainen), SID, vidoll, X Japan, Kent, Placebo, Mew, Turmion kätilöt, Leevi and the Leavings, RUOSKA, PENICILLIN. Vielä lisääkin löytyisi, mutta en jaksa listata koko iltaa. :) Joskus joistain noista vielä lisää.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 13, 2007, 20:36:00 kirjoittanut Syrai »

Hemming

  • Ankeuttaja
Vs: Mikä on paras bändi/laulaja?
« Vastaus #173 : Toukokuu 22, 2007, 23:59:52 »
Hui kauhea, täällä on niin paljon raskasta musiikkia, että uskaltaako tällainen poppari tänne vastata ollenkaan. :D No, rohkaisen mieleni ja menen sitten kiven alle piiloon, jos tarve vaatii.

Johanna Kurkela
Hyvin kaunisääninen, suomeksi laulava neitokainen, joka on julkaissut kaksi albumia. Ihania, herkkiä sanoituksia ja todella upeaa suomenkielen käyttöä. Jos haluaa todisteen siitä, että suomi on kaunis kieli, suosittelen tutustumaan Johannaan. Omia suosikkeja ovat Olen sinussa, Juurrun tähän ikävään (jos on juuri menettänyt läheisen, tämä laulu pistää takuuvarmasti itkemään), Sun särkyä anna mä en ja Olet uneni kaunein. Tutustuin Johannan musiikkiin Suomen Euroviisukarsintojen kautta enkä ole katunut.

Indica
Lisää suomalaista. Taas kerran ihania lyriikoita, joiden tarinat ovat kiehtovia, satumaisia ja vievät nopeasti fantasian ja suomalaisen kansanmystiikan maailmaan. Pidän mystiikasta ja inspiroivasta musiikista, ja sitähän nämä tytöt osaavat tehdä. Omia suosikkeja ovat Onnen kartano, Aaltojen takaa, Vettä vasten ja Pidä kädestä.

Ayumi Hamasaki
Ehkäpä faniudestani kertoo jotain se, että omistan kyseisen artistin kaikki albumit ja kyllä, osa on ihan japanipainoksia. (lopuista kiitos Blippoon) Rakastan hänen musiikkivideoitaan, sillä ne syventävät kappaleiden sanomia ja onhan niitä kiva katsoa muutenkin. Kaunis ääni, kauniit lyriikat ja mielentiloja laidasta laitaan. Ayu osaa. Lempibiisini kautta aikain on fairyland, mutta summa summarum, paras albumi on A Ballads koska se oli ensimmäiseni ja toimii parhaiten kokonaisuutena.

Celine Dion
Tarttunut minulle siksi, että äitini kuunteli hänen laulujaan paljon ollessani lapsi. Olen höpsö romantikko ja Celinen vahva mutta samalla herkkä ääni on minusta edelleen maailman paras ja kaunein. Kuunneltavaa, tarttuvaa musiikkia ja sitä paitsi rakkaus on ajaton aihe, ei siihen vaan kyllästy.

Elewyn

  • Ankeuttaja
Vs: Mikä on paras bändi/laulaja?
« Vastaus #174 : Toukokuu 27, 2007, 14:34:16 »
(Kirjoitetaan nyt tänne uudestaan kun poistin vanhan viestini jonka suosikit eivät ole lähelläkään nykyisiä)

Ensinnäkin kuuntelen vähän kaikenlaista musiikkia, niin popista rockkiin jne.
Nykyään tulee kuunneltua mm. j-rock/pop, k-pop/rock/r&b/hiphop-musiikkia. Japanilainen musiikki on ollut mukana jo kauan, ja siinäkin tyyli on vaihdellut. Ennen pidin ehkä eniten Visual Kei bändeistä sun muista(on mennyt nykyään jokseenkin ohitse), mutta nykyään menee ehkä enemmän poppi. Korealaista tykkään myös kuunnella, kuten hiphoppia ja r&b:tä, vaikka muuten tyylilajista en ole pahemmin pitänytkään.

Suosikkibändejä ovat japseista esimerkiksi Asian Kung-Fu Generation, FLOW, Glay, Arashi, KAT-TUN, B'z, BUCK-TICK ym. Korealaisista rakkauksia ovat esimerkiksi 1TYM, The TRAX ja Se7en <3.

Kuuntelen myös jossain määrin suomalaisia artisteja/bändejä, kuten Entwinea sekä Maj Karmaa. Mutta niitäkin nykyään rajoitetusti, eivät kuitenkaan niin kärjessä suosikeissani ole.

Asian Kung-Fu Generationiin tutustuin Naruto-sarjan kautta. Ihastuin heidän Haruka Kanata kappaleeseensa, joten pitihän sitä sitten ruveta kuuntelemaan. Lempibiisejä voisi mainita esimerkisi E, Rewrite ja Last Sceen vaikka niitä voisi mainita kyllä paljon enemmänkin.

The TRAX on mahtava korealainen(X-Japanin päämies Yoshikin tuottama) rock-bändi, joka ensimmäisella kuuntelulla jo valloitti täysin. Paras biisi on ehdottomasti Blaze Away, jota on kaikenlisäksi erittäin hankala saada pois soimaan päästä ': D.

Ennen olin paljon enemmän rockin puolella, mutta nykyään poppiakin tulee kuunneltua enemmän sekä lisäksi erilaisia soundtrackejä, esimerkiksi peleistä tai animuista.