Kirjoittaja Aihe: Agatha Christie  (Luettu 12220 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Sodapop

 • Monimutkainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Agatha Christie
« : Huhtikuu 07, 2003, 21:24:44 »
Agatha Christie on englantilainen kirjailja, joka on kirjoittanut myös salanimellä Mary Westmacott. Christie toimi ensimmäisen maailmansodan aikana vapaaehtoisena lääkintähuollon tehtävissä ja siellä hän alkoi kirjoittaa ensimmäistä salapoliisiromaaniaan The Mysterious Affais at Styles, joka kiersi useilla kustantajilla, mutta viimein Christie sai esikoisensa julkaistuksi vuonna 1920 (suom. Stylesin tapaus 1970).

Agatha Christien romaaneista:
- Hercule Poirot esiintyi 33 romaanissa
- Neiti Marple esiintyi 12 romaanissa
- Christie tuotti 21 romaania, joissa ei esiinny hänen vakiohahmojaan
- yli puoli vuosisataa kestäneen uransa aikana Christie kirjoitti 66 romaania, omaelämäkerran, kuusi romaania kirjailijanimellä Mary Westmacott, kertomuksen matkastaan Syyriaan, kaksi runoteosta, joista toisessa oli runoja ja tarinoita lapsille, toistakymmentä teatteri- ja radioesitystä ja noin 150 novellia.

Osoitteesta
http://www.tornio.fi/kirjasto/tuu/dekkarit/kirjailijat/agatha1.htm löytyy kaikki Agatha Christienin suomennetut teokset, joita on niin paljon, että olisi aika hyödytöntä laittaa kaikkia niitä tähän.
Christie oli aina mieltynyt suljettujen paikkojen murhiin. Hänen tunnetuimpia, tai jopa tunnetuin, teoksensa on Kymmenen pientä neekeripoikaa, jonka moni on varmasti lukenut tai on ainakin kuullut. Tätä kirjaa on luetettu kouluissa myös 'pakkolukemisena'.

Takakansiteksti:

Neekerisaari Devonin rannikolla on jylhä, synkkä ja yksinäinen. Saarella on ainoastaan yksi talo, amerikkalaisen miljonäärin rakennuttama loistohuvila. Sinne on kutsuttu kymmenen vierasta: kolme naista ja seitsemän miestä.
Kutsut lähettänyt salaperäinen isäntä ei ilmesty lainkaan paikalle, ja omituinen seurue huomaa olevansa saarella täysin eristettynä muusta maailmasta. Kuka heidät on kutsunut? Ja miksi?
Jokaisen vierashuoneen seiniltä löytyy pahaenteinen lastenlopry kymmenestä pienestä neekeripojasta, joista yksikään ei pelastunut. Ruokailuhuoneen pöydälle on aseteltu koristeeksi kymmenen posliinineekeriä. Ne katoavat omituisesti yksi kerrallaa - aina silloin kun joku vieraista kuolee.
Agatha Christietä on aina kiehotnut suljetun paikan murhan ongelma: kaikki epäillyt kuuluvat pieneen, rajoitettuun ryhmään. Legendaarisen maineen saavuttaneessa kirjassaan hän käsittele tätä teemaa mestarillisesti, sekoittaa johtolangat nerokkaasti ja tyrmää täysin kaikki lukijan arvailut.Kirjasta kymmenen pientä neekeripoikaa on yleensä kolmenlaisia mielipiteitä: Loistava, mitäänsanomaton, huono. Ei yleensä mitään siltä väliltä. Koska itsekin rakastan suljetun paikan mysteerejä, Kymmenen pientä neekeripoikaa ja myös muut Agatha Christien teokset ovat mieleeni.

Kuinka moni teistä on lukenut Agatha Christien tuotantoa? Pidittekö siitä? Miksi? Mikä on paras Christieltä lukemanne teos, mikäli olette lukeneet enemmän kuin yhden?

//070507 siivottu vanhat & turhat kommentit välistä pois. -Tinna
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 07, 2007, 15:25:20 kirjoittanut Tinna »

Enye

 • Ankeuttaja
Agatha Christie
« Vastaus #1 : Huhtikuu 14, 2003, 18:58:30 »
Ehanaa, viimeinkin eräs lempiaiheista. Olen lukenut aika monta Agatha Christie on _todella_ loistava kirjailija ja minua kuten muitakin tähän topicciin kirjoittaneita kiehtoo suljetunpaikan murhat. Poirot on ehana. Tällä hetkellä olen lukemassa golfkentän murhaa ja ensimmäinen minkä luin oli Kymmenen pientä neekeripoikaa, joskus kuudennella luokalla. Meillä piti koulussa valita muutamasta kirjasta yksi luettavaksi ja minä valitsin tuon.

Lempikirja: Kymmenen pientä neekeripoikaa tai Roger Ackroydin murha
Huonointa en osaa kertoa koska ne ovat kaikki hyviä.

Poissa Sarah Musta

 • Lucius
 • Henkihörhö
 • Sukupuoli: Noita
Agatha Christie
« Vastaus #2 : Huhtikuu 15, 2003, 15:38:43 »
Vanha kunnon Agatha täti *hymy*

Olen lukenut kaikki Christien kirjat, ja ehdoton suosikki hahmoni on Poirot ranskankilisina huomautuksineen aj munanmuotoisina päinee. Pidän myös filmatisoinneista, näyttelijä valinta on loistava. Pidän Porotin tavasta ratkaista rikoksia, itse saan aina kehitettyä jonkun aivan toisen murhaajan, kuin mitä oikeasti.

Suosikkejani ovat Idän pikajuna (Oriental Express) ja ABC murdes (muistaakseni aikataulun arvoitus suomeksi). Loitavia murhia, joiden loppuratkaisuun, minulla ei ollut mitään teoriaa. Pidin toki Kymmenestä pinesät neekerinpojastakin, mutta koska olen vannoutunut Poirot fni, niin en voi sanoa, että se olisi suosikkini!
I'm not evil, I'm just better than you

Tieka

 • Ankeuttaja
Agatha Christie
« Vastaus #3 : Toukokuu 31, 2003, 17:59:00 »
Minulla iski jouluna joku "Agatha Christie lue lue lue" -vaihe, mutta pystyin lukemaan vain 5 hänen teostaan, koska Kuusamon kirjaston valikoima ei ole kovin mittava, ja vietimme siellä joulun :/
Pidin erittäin paljon Christien tyylistä kirjoittaa, ja Poirot henkilönä on hienosti kuvattu. Poirotin persoonakin on mielenkiintoinen, vaikka minä välillä ärsyynnyn häneen. Marpleja ja muita en ole edes koskaan lukenut, täytyy varmaan lainata kirjastosta.
Kirjoissa on mielestäni niin kimurantteja juonia joskus, etten minä ainakaan niitä keksi. Se on tietysti upea lisä, koska minä yleensä keksin syyllisen ennen kuin se kerrotaan.
Paras Chirtien kirjoista oli Kymmenen pientä neekeripoikaa. Siinä oli kutkuttavan jännittävä juoni, ja minun oli pakko lukea sitä koko ajan, halusin tietää murhaajan. Loppuratkaisu oli erittäin yllättävä, ja silti kaikki täsmäsi. Kirjoja lukiessa minulle tuli hassu painostunut olo, joka ei todellakaan ollut negatiivinen asia, se vain kertoi siitä, kuinka Christie osaa kuvata tuollaisenkin tilanteen erinomaisesti. Se runo oli ihan mahtava, se oli joskus seinällänikin ^__^

Katariina

 • Ankeuttaja
Agatha Christie
« Vastaus #4 : Kesäkuu 11, 2003, 15:49:13 »
Nyt olen jo lukenut Kuolema Niilillä ja Varjossa auringon alla- kirjatkin :)
Poirot on minunkin suosikkini.
Vaikka olen lukenut vain muutamia kirjoja Christieltä, niin suurimmassa osassa niistäkin on ollut tuo "suljetun murhan ongelma" eli murhaaja on joku jostain tietystä joukosta. Sinänsä ihan hyvä, lukija voi sitä sitten arvuutella että kuka se niistä on. Hassua.

Misha

 • Ankeuttaja
Agatha Christie
« Vastaus #5 : Kesäkuu 12, 2003, 16:45:15 »
Ensin ajattelin etten ole kovin monta Agatha Christien kirjaa lukenut, mutta kun katselin tuota listaa, niin lukemiini kirjoihin kuuluvat ainakin Syyttävä sormi, Teetä kolmelle, Seitsemän kellon salaisuus, Mykkä todistaja, Aikataulukon arvoitus, He tulivat Bagdadiin, Lordin kuolema, Stylesin tapaus, Poirotin lyhyet jutut, Kuolema Niilillä, Hänet täytyy tappaa ja Neiti Marplen viimeinen juttu, jota muuten luen parhaillaan uudestaan. Toisin sanoen kaikki Christien kirjat, jotka olohuoneen kirjahyllystä löytyivät.

Rakastan Agatha-tädin kirjoitustyyliä, näissä kirjoissa on jotain suloista ja viatonta. Minä en ainakaan voi olla pitämättä siitä. Myös monet henkilöt ovat ihania, vaikka toisinaan hahmojen paljous hiukan häiritseekin. Juonet ovat niin monimutkaisia, että yleensä en edes jaksa alkaa itse pohtia arvoitusta. Siihen tarvitsisi kynän ja paperia.

En yleensä pidä dekkareista, mutta Christien kirjat tekevät poikkeuksen. Pitäisi tosiaan lukea niitä enemmänkin, ainakin Kymmenen pientä neekeripoikaa kuuluu kirjoihin jotka olen päättänyt lukea jossain vaiheessa. Epäilen vain ettei kirjaston valikoima ole kovin suuri.

makkuro kurosuke

 • Ankeuttaja
Agatha Christie
« Vastaus #6 : Heinäkuu 09, 2003, 21:16:24 »
Olen lukenut aika monta... Kymmenen pientä neekeripoikaa, Kuolema Niilillä, Kuolema lähettää viestin
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Kuolleen miehen huvimaja
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Lordin kuolema (miten mulle tulee mieleen just ne missä on sana kuolema? :D), Idän pikajunan arvoitus, Stylesin tapaus, Esirippu (mä oikeesti itkin kun mä luin tätä), Varjossa auringon alla, Neiti Lemon erehtyy, Vuoksi ja luode, Murha maalaiskylässä, Salaperäiset rukiinjyvät, Kortit pöydällä, Askel tyhjyyteen (tästä en oikein pitänyt. Se oli vaan tylsä), Aikataulukon arvoitus, Poirotin varhaiset jutut+yms. kokoelmat lyhyitä tarinoita...

Taidanpa lopettaa tän litanian nyt. Paras on ehdottomasti 10 pientä neekeripoikaa.

Se on jotenkin niin... ovelaa, kun siis minä en ainakaan ole arvannut murhaajaa ennalta. Ehkä joissain niissä lyhyissä tarinoissa, mutta en muista että olisin kertaakaan näissä pitkissä tarinoissa keksinyt, kuka on murhaaja. Ja se on kuitenkin aina niin looginen, ei mikään väkisin väännetty ihmeellinen selitys.

[Offtopic] Naureskelin, kun joku aika sitten luin Murha maalaiskylässä, kun siinä on mm. sellaisia hahmoja kuin Lucius Protheroe, joku rouva Lestrange ja rouva Abbott (vai oliko se Abbotts?) [/Offtopic]

//Tinna lisäsi varoitukset spoilauksesta.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 07, 2007, 15:18:59 kirjoittanut Tinna »

Crna Gora

 • Ankeuttaja
Agatha Christie
« Vastaus #7 : Heinäkuu 11, 2003, 17:01:38 »
Nyt onkin hyvä kirjoittaa, sillä minulla on meneillä juuri suuri Agatha Christie-villitys. En ole vähään aikaan muita kirjoja lukenutkaan.

Eka kirja jonka luin oli Kymmenen pientä neekerin poikaa ja se tapahtui koulun ansiosta. Kirja mykisti minut täysin ja on edelleen suosikkieni joukossa. Myös Idän pikajunan arvoitus, Kuolema Niilillä, Neiti Marplen viimeinen juttu ja Kohtalokas viikonloppu olivat aivan huippuja. Juuri nyt on meneillä Neiti Marple koston jumalattarena, mutta siitä en voi paljonkaan sanoa sillä olen vielä kovin alkuvaiheessa...

Hercule Poirot viiksineen on lempihahmoni. Christie tosiaan osaa kuvailla ihmisiä. Juonet ovat joskus niin monimutkaisia että hyvä kun kärryillä pysyy. Yritin kerran itse väsätä jotain murhajuttua, mutta eihän siitä mitään tullut, oli pulassa jo henkilöitä keksiessä: "Siis jos tuo on murhaaja niin...ei, ei se käy. Mutta entäs jos sen velipuoli...mikä velipuoli? Eihän sillä sellasta ollu, määhän poistin se ja laitoin tilalle pikkuserkun....mutta jos sen äiti kantais kaunaa sille ja sitte se vaan yrittikin harhauttaa....mikä tään jutun idea oikein on!!!!" Christie on uskomaton, miten hän pystyy siihen?

Kaikki kirjat ovat sopivan jännittäviä mutteivät liian pelottavia. Niissä ei ole esimerkiksi kuvattu liian tarkasti vainajan ruumista tai kuolin tapahtumaa tai mitään muuta sellaisa. Ei liikaa verenvuodatusta ja tuskaa.
Huippua!

makkuro kurosuke

 • Ankeuttaja
Agatha Christie
« Vastaus #8 : Syyskuu 21, 2003, 19:53:49 »
Onko kukaan lukenut Christien muita kirjoja? Mä olen lukenut yhden Mary Westmacottin nimellä kirjoitetun, Yksinäinen kevät. En oikein tykännyt siitä... Samoin Kuoleman koira, kokoelma "yliluonnollisia" novelleja, oli aika naurettava. Agatha on (tai oli) parempi dekkareissa.

En oikeastaan pitänyt Marplesta ennen kuin luin Neiti Marple koston jumalattarena. Tai no, ei se hahmo siitä paremmaksi muuttunut, se oli vain todella hyvä kirja. Jotenkin kivaa kun murhan syynä on joku muu kuin raha. Tai no siis, ei "kivaa" sillä tavalla...

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

//Tinna muoksi varoitukset spoilauksesta.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 07, 2007, 15:20:46 kirjoittanut Tinna »

Poissa Domie

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Agatha Christie
« Vastaus #9 : Lokakuu 09, 2004, 23:35:07 »
Agatha Christie oli aika topakka täti kun jaksoi kirjoittaa niin loistavia kirjoja vanhanakin. Olen lukenut tuon ensimmäisessä viestissä olevan listan mukaan suurimman osan. Lapuan kaupunginkirjastosta taitaapi puuttua muutama. Christie kirjoittaa erehtymättömän loogista tekstiä vieden lukijan brittiläisen maailmankuvan sisään. Aikaa myöten kun osaa ajatella ja etsiä johtolankoja niin osaa arvata murhaajan. Kirjasta myös tietää milloin vyyhti alkaa purkautumaan. Keskimäärin kolmannen-kuudennen murhan jälkeen riippuen kirjasta.
Työnantajani kesätyöpaikassa kerran erehtyi kysymään oliko kirja hyvä. (Kädessäni oli joku Christie) Taisin itsekin säpsähtää kun vastasin että totta kai, nyt on jo viisi ihmistä murhattu. :) (ei minä en lusmuillut, ei vain ollut asiakkaita)
Jos pakko olisi valita paras Christie niin kyllä se olisi Nti Marple koston jumalatterena. Nemesis. Muut Christiet ovat toki loistavia mutta eivät vedä vertoja tuolle kirjalle, koska tuossa kirjassa kiteytyi loistava juoni joka rakentui erehtymättömän kylmään loogiseen päättelyyn.
Christie tutustutti minut brittiläiseen kirjallisuuteen kunnolla ja hänen kirjojensa loistavuus johdatti minut Artur Conan Doylen pariin. Pelottavaa kuinka hyviä murhaajia heistä olisi aikanaan voinut tulla. Siihen ei olisi tarvittu kuin vähän mielikuvitusta.

Marnie of Gondor

 • Ankeuttaja
Agatha Christie
« Vastaus #10 : Marraskuu 11, 2004, 08:55:25 »
Lainaus käyttäjältä: "Linnet"
No, eiköhän se ole sen verran tunnettu että ei tuo kauheasti haitanne. Mikä se on enkuksi, alkup. nimi?
...


Alkuperäinen taisi olla Ten Little Indians, sitten siitä tuli Ten Little Niggers ja sitten Then there was none. Jos nyt ihan oikein muistan tuon järjestyksen.

Minäkin pidän Christien kirjoista, olen lukenut niistä aika monta ja monta löytyy hyllystäkin. Yleisesti ottaen pidän sekä Neiti Marple että Hercule Poirot -kirjoista, kummatkin ovat hyviä. Miss Marple on sellainen yksinkertaisesti ihana henkilö, ja Poirotista on pakko pitää. Pienet harmaat aivosolut.. Tommy ja Tuppence-kirjoista pidän myös, siinä on hyvä parivaljakko. Minusta niiden välinen kemia toimii loistavasti. Harmi että niitä ei ole kirjoitettu kuin kolme.

Lempikirjojani ovat Seitsemän kellon salaisuus, Askel tyhjyyteen, Idän pikajunan arvoitus, Kymmenen pientä neekeripoikaa, Ikiyö, Kuolema Niilillä.. ja monta muuta.

Muutenkin pidän vanhoista dekkareista - minusta tuo tapa, jolla Christie kuvaa tuota vanhaa Englantia on aivan ihana.

Sofia

 • Ankeuttaja
Agatha Christie
« Vastaus #11 : Maaliskuu 18, 2005, 17:10:34 »
Ihan hyviä kirjoja. Tai, voiko sanoa monikossa jos on lukenut yhden ainoan kyseisen kirjailijan teoksen? Tarkoitukseni tosin olisi lukea enemmänkin, sillä tämä jonka luin, en muista nimeä, oli ainakin erittäin hyvä. Hercule Poirot on paras, mutta on Marplekin ihan hyvä. Telkkarista olen aika paljon katsellut Christien kirjojen ohjelmaversioita melkein aina kun olen huomannut että niitä tulee.

// No niin, nyt kesällä olen lukenut kolme Christietä lisää, ehdottomasti paras oli Aikataulokon arvoitus. Noita tänä kesänä tulleita Poirot-leffoja olen myös katsonut, yksi vain jäi välistä (partioleirin takia, vanhemmat unohtivat nauhoittaa).

Girabbit

 • Ankeuttaja
Agatha Christie
« Vastaus #12 : Maaliskuu 21, 2005, 17:30:06 »
Miekin oun lukenu vaan yhden. Kymmenen pientä neekeripoikaa, yllätys yllätys.
Se oli hyvä. Tosi hyvä. Alku kyllä oli aika tylsä ja näin, mutta loppua kohden parani. Oun ajatellut lukea muitakin, mutta kun mie luen niin montaa kirjaa samaan aikaan, niin en vielä ou ehtinnä. Sen Kurpitsajuhlan varmaan seuraavaksi.
Kuolema ilmoittaa lehdessä -nimistä kirjaa oun alottanu joskus tokaluokalla, mutta en jaksanna kovin pitkälle. Nykyään sen on semmonen kirja, jota saattaa lukea, kun on sairas. Ei vaikuta niin kiinnostavalta, että muuten. Muut Christien kirjat kyllä näyttää kiinnostavilta ja varmaan joskus luen enemmän.

BlackWolf

 • Ankeuttaja
Agatha Christie
« Vastaus #13 : Maaliskuu 29, 2005, 17:20:11 »
Olen lukenut monia Christien kirjoja ja katsonut pienestä pitäen Poirotia ja neiti Marplea telkkarista. Pidän Chrstien kirjoitustavasta kirjoittaa kirjoja. Hän kuvailee henkilöt hyvin ja minusta on kiva arvailla murhaajaa hänen kirjoissaan. Olen lukenut 10 pientä neekeripoikaa, Varjossa auringon alla, Kohtalokas viikonloppu ja muita Christien kirjoa. Ja Idän pikajuna, Tuijottava katse ja Kuolema Niilillä olen nähnyt videolta ja tietenkin Poirot ja Marple sarjoja. Välillä kirjat tuntuvat tylsähköiltä, mutta loppu on aina hyvin jännittävä.
Lempihenkilöni on Poirot ja hänen apurinsa Hastings. Poirot on hassu symppis belgialainen, joll aon haarmaat aivosolut, mikäs sen parempaa?

Pidän muutenkin kaikista etsivä-sarjoista, kuten Murhasta tuli totta, Sherlock Holmes, Midsommerin murhat, Komisario Frost, Yokshiren etsivät (se ei nyt ole niiin hyvä) ja muita..

Héide

 • Ankeuttaja
Agatha Christie
« Vastaus #14 : Kesäkuu 28, 2005, 20:32:31 »
No minäkin lukeudun tähän suureen joukkoon joka ihailee Kyseistä kirjailijaa. Hän sitten jaksaa yllättää kerta toisensa jälkeen ja ideoita häneltä tuntui vain pursuavan!

Joo minäkin niin kuin monet muutkin aloitin kirjalla 10 pientä neekerin poikaa ja se oli upea!! Mutta mä olen löytänyt yhden paremman Agathan kirjan: Väärän vänkyrä talo. Törmäsin siihen kirjaan vasta vähän aikaa sitten ja olen iloinen että törmäsin!

Minusta yleensäkkin hänen kirjansa ovat loistavia ja nerokkaita. Yleensä kylläkin kirjan 10 viimeistä sivua ovat parhaat! Silloin saa sen palkkion että on lukenu kirjan ja saa pitkän odotuksen jälkeen tietää kuka olikaan tuo salaperäinen murhaaja..

Timri

 • Ankeuttaja
Agatha Christie
« Vastaus #15 : Elokuu 01, 2005, 15:23:19 »
Agatha Cristie... yksi ehdoton lempikirjailijani, joka onnistuu luomaan jännitystä paremmin kuin kukaan. Aivan.
Olen lukenut useita Agatha Christien kirjoja, kaikki ei edes tule mieleen.
Legendaarinen Kymmenen pientä neekeripoikaa on tietysti luettu, ja kaikien ylistyksen, minkä se on saanut, on se ehdottomasti myös ansainnut. Sen voi ahmia vaikka kerralla, siitä ei saa nenää irti.

Agatha Christiellä on aivan oma tyyli ja todella valloittavat hahmot. Hercule Poirot on niin mahtava, ja Hastings tietysti myös. Neiti Marple on myös mainio mummo.
Luonnehdinta on mahtavaa, ja henkilöihin ehtii kiintyä. Yksi parhaista dekkarikirjailijoista, mitä maailma on koskaan nähnyt. ^^'

Poissa Eedla

 • Vuotislainen
Agatha Christie
« Vastaus #16 : Elokuu 05, 2005, 16:22:03 »
Christie on ehdottomasti yksi lempikirjailijoistani! Olen lukenut luultavasti suunnilleen parikymmentä hänen teostaan ja pitänyt kaikista. Ensimmäisenä luin Kymmenen pientä neekeripoikaa suunnilleen 12-vuotiaana ja se oli aivan loistava, yksi parhaimmista Christien kirjoista. Nyt kuluneen vuoden aikana olen lainannnut joka kirjastokerralla jonkun hänen teoksistaan.

Suosikkikirjojani ovat luultavasti juuri äsken mainittu Kymmenen pientä neekeripoikaa, Kuolema ilmoittaa lehdessä, Idän pikajuna ja Neiti Marplen viimeinen juttu. Noissa kirjoissa loppuratkaisua ei voinut arvata mitenkään. Neiti Marple on myös suosikkihahmoni,mutta Poirotkin on hyvä.

Pidän Agatha Christien kirjoista osaksi nerokkan juonen takia,jossa loppuratkaisu on aina yllätys ja osaksi sen ihanan menneen ajan kuvailun vuoksi. Myös kaikki kuulustelut ovat mielenkiintoisia. Suosittelen Christien kirjoja sydämellisesti kaikille hyvästä jännityksestä pitäville!

Arwen's Light

 • Ankeuttaja
Agatha Christie
« Vastaus #17 : Syyskuu 19, 2005, 09:05:34 »
Kyllä, olen lukenut. Tai no, en oikeastaan muita kuin Poiroteja, mutta niistä lähes kaikki. Pidän Agatha Christinen kirjoista, ja täytyy sanoa että elokuvatkin ovat melko hyviä. Tosin, kirja on lähes aina parempi kuin elokuva.

En kuitenkaan pitänyt Poiroteista läheskään yhtä paljon kuin Sherlock Holmeseista, vaikkeivät Holmesit olekaan Agathan. Poiroteista jäi puuttumaan sitä jotakin. Jotakin jota en kyllä nyt saa päähäni.

Mutta olenhan minä yhden Neiti Marplenkin lukenut^^ Ja tuo nainen on kyllä kerrassaan ihastuttava. Pitäisi kaiketi tästä lähteä kirjastoon, etsimään hyviä Agathan dekkareita... :)

alcor

 • Ankeuttaja
Agatha Christie
« Vastaus #18 : Syyskuu 25, 2005, 22:36:00 »
Oih. Pidän Agathan Christien kirjoista. Olen lukenut monia kirjoja, ja ykkössuosikki on toki 10 pientä neekeripoikaa. Ihanan painostava jännäri, jonka takia purin kynteni ihan lyhyiksi. Suorastaan hermoja raastavan jännittävä. Rakastan Agatha Christien jännäreitä, koska niissä TAPAHTUU ja kunnolla. Ne eivät ole mitään perinteisiä etsivä/salapoliisi-kirjoja, vaan niissä on oikeasti juoni. Suosittelen kovasti Agathan kirjoja, niitä lukiessa vaan ei voi pettyä. Ja harvoinpa niistä myöskään pystyy päättelemään lopetusta. Agathan kirjoissa on se ihana puoli, että niissä lukijaa pyöritellään ja lukijan aivoilla suorastaan leikitellään, ja kuitenkin lukija veikkaa väärin lopetusta. Joku aivan loistava kirjailija. Joitain aivan loistavia kirjoja. Lukekaa. Suosittelen lämpimästi.

Mirelleth

 • Ankeuttaja
Agatha Christie
« Vastaus #19 : Lokakuu 10, 2005, 12:34:22 »
Onhan sitä Christietä tullut luettua...
Hassua tosin, etten yleensä pidä dekkareista yms. mutta Christien kirjat jaksaa aina kiinnostaa...

Ehdoton suosikkini on kyllä Kymmenen pientä neekeripoikaa. Siinä viehättää erityisesti juuri se "suljetun paikan mysteeri"... (Pidän juuri sellaisesta psykologisesta sekoilusta, jossa hetken päästä epäillään omia käsiäkin... ;)

Artemiina

 • Ankeuttaja
Agatha Christie
« Vastaus #20 : Lokakuu 13, 2005, 08:32:44 »
Olen lukenut Agathalta vain kaksi kirjaa. Toinen niistä oli Norsun muisti. Jotenkin alussa tappavan tylsä ja muutenkin ei-mielenkiintoinen. Eteni hiukan liian verkkaiseen tahtiin. Lopussa kuitenkin kun päästiin vauhtiin niin kaikki loksahti paikalleen ja alkoi tapahtua. Osasyynä tylsistymiseen saattoi olla se, että luin sen koulussa kahdeksannella luokalla ns. pakkolukemisena..

Myöhemmin luin sen 10 pientä neekeripoikaa. Tiukan painostuksen alaisena, mutta vapaaehtoisesti. Pidin erittäin paljon ja minusta se oli nerokas ja siinä oli sitä jännitystä, mitä puuttui tuosta norsun muistista. Tässä sentään tapahtui jotain.

En ole saanut aikaiseksi lukea muita Agathan kirjoja, enkä tiedä saanko.. mutta ehkä joskus jos ikävystyn täysin ^^.

Poissa Hulttio

 • Ruoka-aika
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • 8)
 • Tupa: Puuskupuh
Agatha Christie
« Vastaus #21 : Marraskuu 20, 2005, 17:57:45 »
Oh, Agatha Christie. Luin ensimmäisen kirjan kouluun ja se oli Kymmenen pientä neekeripoikaa. Nerokas ja loistavan jännittävä kirja. Seuraavan kirjan nimeä en enää muista, mutta sekin yllätti yhtä paljon kuin ensimmäinen. Minun piti lukea Idän pikajunan arvoituksen, mutta luokkatoverini paljasti kirjan ratkaisun esitelmässään, joten ei ole huvittanut lukea sitä. Nyt olen lainannut kirjat: Viisi pientä possua, Rouva McGinty on kuollut ja Murhenäytelmä kolmessa näytöksessä. Yhtäkään en ole vielä lukenut loppuun, mutta pian olisi pakko lukea ahkerasti, koska lainausaikani menee umpeen. Täytyy myöntää, että Agatha Christie on nero ja lempikirjailijani tällä hetkellä.
struggling in his arms,
the cat frantically scratched away
an escape route called loneliness.

Polyhymnia

 • Ankeuttaja
Vs: Agatha Christie
« Vastaus #22 : Toukokuu 31, 2007, 11:54:13 »
Minä olen lukenut niin monta Christien kirjaa etten edes muista mitkä olen lukenut. Pidän Christien kirjoista ja siitä miten hän kirjoittaa. Christien dekkarit ovatkin ainoat, joita haluan ja viitsin lukea, ehkä se johtuu siitä, että minusta on hauska lukea englantilaisten porvariston salakavalista murhista. Itse en kykenisi keksimään yhtäkään dekkaria, joten on helpompi lukea niitä. Pidän muutenkin sellaisista kirjoista, joissa itse saa olla jollaintapaa mukana ja pähkäillä.

Minä olen pitänyt kaikista Christienin kirjoista, jotka olen lukenut, mutta tietenkin pitää mainita Eikä yksikään pelastunut yhdeksi lemppareista, mutta myös Teetä kolmelle oli yksi suosikeistani. Se miten kavala Eikä yksikään pelastunut on saa kunnioitusta ja Teetä kolmelle on suosikkini, sillä sen hahmot olivat monipuolisia ja ehkä ainoa Christienin dekkari, jossa muistan olleen edes häivähdys romantiikkaa. Onneksi kuitenkaan romantiikka ei noussut sen suuremmaksi osaksi.

Christienin kirjat sattuvat olemaan yksiä lemppareitani, joten mitä pahaa voisin edes sanoa niistä <:

Iria

 • Ankeuttaja
Vs: Agatha Christie
« Vastaus #23 : Toukokuu 31, 2007, 18:57:20 »
Minäkin olen ihastunut Agatha Christien maailmaan aivan täysin. Olen tainnut lukea noin kymmenisen hänen kirjaansa, eikä yksikään niistä ole ollut keskinkertaista huonompi. Christie on suljetun paikan mysteerin ehdoton kuningatar ja sellaiset tapaukset kiinnostavat minuakin. Ja hän osaa leikitellä juonenkäänteilla hyvin taitavasti ja sekoittaa pakkaa niin että en ole kertaakaan pystynyt arvaamaan murhaajaa läheskään oikein. Kirjoissa siis yleensä annetaan mukavasti tilaa lukijan omille päättelyille.

Paras Christien teoksista on minun mielestäni ollut Kymmenen pientä neekeripoikaa tai sitten vähemmän tunnettu Syyttävä Sormi (ei kannata pelästyä kummallista nimeä). Jälkimmäisessä muuten on myös jonkin verran romantiikkaa, joten Polyhymnia, jos sitä kaipasit, niin luehan se. Molemmissa oikeastaan vallitsee juuri se Christielle tyypillinen tunnelma, ahdistava ja arvoituksellinen. Ja loppuratkaisut molemmissa nerokkaan arvaamattomia. 

Minä pidän muuten enemmän neiti Marplesta, Poirotin kaikkitietävyys kun välillä on ottanut aivoon. ;>

Poissa Browey

 • Vuotislainen
Vs: Agatha Christie
« Vastaus #24 : Kesäkuu 12, 2007, 20:51:06 »
Agatha Christie on yksi lempikirjailijoistani, koska hänellä oli eläessään uskomaton kyky kehitellä juonenpalasia yhteen. Jokaisen Christien dekkarin loppu yllättää lukijan, vaikka tällä onkin teoriassa mahdollisuus ratkaista tapaus ennen kuin juonenkulku yleensä salapoliisin toimesta selviää. Christien kirjoitustyyli on ajatonta, eikä minua ole koskaan häirinnyt se, että lukiessani Christien romaania luen teosta, joka on kirjoitettu 1900-luvulla ja jossa yhteiskuntaluokkien väliset erot ovat helposti nähtävissä: esimerkiksi rikkaat aateliset kohtelevat palvelusväkeä epäkunnioittavasti. Christien kirjojen kautta paluu menneeseen aikaan ja maailmaan on paitsi helppoa myös mielenkiintoista. Yksi syy siihen, miksi pidän paljon Christien kirjojen lukemisesta, kätkeytyy siihen, että varsin usein murhat ratkeavat niissä salapoliisin päätelmien kautta. Yksi suurimmista haittapuolista nykyaikaan sijoittuvissa dekkareissa on se, että tekniikan kehittymisen takia salapoliisin osa murhan tai rikoksen ratkaisemisessa on vähentynyt. Agatha Christien romaaneissa siitä ei kuitenkaan ole koskaan pelkoa.

Mielestäni Christien dekkareissa olisi kuitenkin monessa asiassa parantamisen varaa. Hänen kirjansa koostuvat usein lähinnä dialogeista ja tapahtumien kuvailusta, ja esimerkiksi tapahtumapaikkojen saati henkilöiden luonteiden ja ulkonäköjen kuvaileminen on jätetty lukijan mielikuvituksen tehtäväksi. Minua ei kuitenkaan olisi haitannut, jos Christie olisi hetkeksi hellittänyt otteensa dialogeista ja kuvaillut vaikkapa ympäristöä ja luontoa. En voi väittää, että vauhti kirjoissa olisi liian kova, mutta minua ei haittaisi, vaikka se olisi toisinaan hieman hitaampikin.

Olen lukenut Christien dekkareita todella paljon, en jaksa enää edes muistaa, mitä kaikkea on tullut luettua. Yksi teos on kuitenkin ehdottomasti noussut muiden yli: Eikä yksikään pelastunut (Kymmenen pientä neekeripoikaa), joka on juonen ja ylipäänsä ideansa puolesta nerokas. Romaanin hienous piilee hahmojen välisissä suhteissa, kun he yksi toisensa perään kuolevat, neekerinpojat katoavat hyllyltä ja vaihtoehdot vähenevät sen suhteen, kuka paljastuu murhaajaksi. Koska kirjan tapahtumat sijoittuvat saarelle, on hahmoissa selkeästi nähtävissä vainoharhaisuutta, luottamuksen puutetta ja pelkoa, koska jokainen tietää, ettei paluuta pois saarelta enää ole ja koska varma kuolema on lähestymässä. Se on ainutlaatuista Agathan muihin teoksiin nähden, missä sen kauneus piileekin. Koska tykkään lukea etenkin Hercule Poirot – kirjoja, oli virkistävää lukea vaihteeksi ainutlaatuinen Christien romaani, jossa kaikki ovat sekä salapoliiseja että uhreja.

Marionett

 • Ankeuttaja
Vs: Agatha Christie
« Vastaus #25 : Heinäkuu 11, 2007, 12:03:44 »
Rakastan Christien kirjoja! Ton ekalla sivulla olevan kirjalistan perusteella oon lukenu jotain 23, ja paras on Eikä yksikään pelastunut, noin yllättääkseni.
Pidän myös niistä näytelmistä sovelletuista kirjoista, koska ne on nopeatempoisia ja lopussa tulee vielä joku yllätys vaikkei sitä edes olisi kaivannu. Seitti esimerkiksi on mahtava, mutta inhosin sitä loppua, mutten viitsi spoilata. Satuin vaan pitämään yhestä henkilöstä.
Olen muuten pariin otteeseen saanut arvattua murhaajan, sen perusteella kellä on huonoin motiivi tai pettämätön alibi tai joka muuten on epätodennäköisin murhan tekijäksi. Yleensä tosin arvaan kirjan aikana puolia hahmoja tekijöiksi. Esimerkiksi kirjoissa Kissa kyyhkyslakassa, Kohti nollapistettä, Kuolema ilmoittaa lehdessä ja Mabellen kahdet kasvot olen arvannut murhaajan, tosin ensimmäisessä osittain ja viimeisessä en itse asiassa tainnut arvata, mutta yhden jutun kuitenkin.
Tuli hiukan sekava viesti, sisko tulossa koneelle ja hiukan kiire.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 07, 2008, 02:57:11 kirjoittanut Marionett »

Marionett

 • Ankeuttaja
Vs: Agatha Christie
« Vastaus #26 : Heinäkuu 29, 2007, 22:22:33 »
Nyt tuota edellistä viestiä haluaisin vielä pidentää, mutten viitsi muokkailla, jotta kaikki lukisivat.
Ensinnäkin täällä on vertailtu Marplea ja Poirotia, ja itse pidän ehdottomasti Poirotista. Ehkä tuli jotain ennakkoluuloja Marplea kohtaan jostakin, tai sitten ehdin vain tottua Poirotiin kun sitä ensin olen lukenut... Aluksi kyllä harmittelin hirveästi, kun ei löytynyt niitä "salapoliisittomia" Christieitä, kun muiden tapaan luin Kymmenen pientä neekeripoikaa ensin. Nyt pidän siis Poiroteista yhtä paljon kuin noista edellämainistuista, mutta Marplet eivät iske, tai sitten olen lukenut tylsempiä teoksia. Siksi tuo Neiti Marple koston jumalattarena alkoi kiehtoa, kun on niin kovasti kehuttu, mutta kirjastosta ei tunnut löytyvän. Olenko muuten ainoa, jolle on tullut sellainen ilmiö, että kun alkoi lukea kaikkiaChristien kirjoja, ei valikoivasti, ne alkoivat heti olla useammin lainassa? Tuntuu, ettei ikinä ole mitään mitä en ole lukanut, vaikka selvästi niitä on.
Lempi-Agathojani ovat tuo mainitsemani Kymmenen pientä neekeripoikaa, Kuolema Niilillä(arvasin tmän alkuvaiheilla murhaajan, mutta se unohtui sitten...) ja Idän pikajunan arvoitus(tässäkin arvasin, mutta vasta lopulla).
Sitten noista Poirot-filmeistä. Tänä kesänähän niitä on mukavasti esitety, harmi vaan, että havahduin vasta vajaa kaksi viikkoa sitten, jolloin siis tuli tuo Kuolema Niilillä, jota katsoin viimeisen puoli tuntia. Sen jälkeen olen sitten katsonut toissapäiväisen Kohtalokkaan viikonlopun, jossa arvasin murhaajan ja jota en ole lukenut. Ja sittenhän ne jo loppuivatkin... Tietääkö joku, onko niitä syksyn mittaan tulossa lisää tai koska ylipäätään seuraavan kerran? Siis ei pelkästään ykköseltä vaan ihan kaikilta kanavilta?
Onko se muuten muokattu se Paddingtonista 16.50-leffa? Kun musta se meni kirjassa eri tavalla... Tai siis se meni, mutta miksi ihmeess sitä on menty kopeloimaan?

Schumi

 • Ankeuttaja
Vs: Agatha Christie
« Vastaus #27 : Heinäkuu 30, 2007, 14:41:30 »
Äidin kirjahyllystä löytyvät varmaankin kaikki suomeksi julkaistut Agatha Christien kirjat, joten on tullut niitä hieman luettua. (:
En kylläkään ole mikään Christien fani. Suurimmaksi osaksi olen lukenut niitä, missä Poirot seikkailee, koska hänestä pidän enemmän kuin neiti Marplesta. Poirot on tosiaan kyllä joskus (joku mainitsikin) vähän sellainen ylimielinen/ärsyttävän tietäväinen hahmo. Miten muka aina Poirot - harmaine aivosoluineen - voi keksiä murhaajan tuosta vaan, kun poliisit ja muut epäilet aivan muita?! En ymmärrä.
Suosikkini niistä, mitä olen lukenut on Idän pikajunan arvoitus, en osaa kylläkään perustella, miksi juuri se. Kirja on kuitenkin tullut luettua pariinkin kertaan <:

peloton

 • Ankeuttaja
Vs: Agatha Christie
« Vastaus #28 : Heinäkuu 30, 2007, 16:34:08 »
Idän pikäjunan arvoitus on kyllä hyvä. Itse en ikinä arvaa noita murhaajia, Christien kirjoissa aina tapahtuu lopussa joku yllättävä käänne ja mun arvailut menee ihan pipariksi. :)

Poirot-kirjat on ihan hyviä ja niissä on ehkä kieltämättä kiehtovammat hahmot ja murhat. Pitäisi ehkä tarkentaa tuota aikaisempaa viestiä, pidän Neiti Marplesta hahmona enemmän kuin Poirotista, ja ovat jotkut jututkin parempia, mutta pääasiassa Poirotilla on kiehtovimmat murhat.
Pidin kyllä erityisesti tuosta Neiti Marplen viimeinen juttu. Siinä oli hurjan kammottava murha. Eräs nainen muutti Englannissa taloon, joka tuntui hänestä hirveän tutulta. Myöhemmin selvisikin, että hän oli asunut samassa talossa (ja nainen muutti taloon aikuisena tietämättä tästä) kolmivuotiaana ja nähnyt, että joku oli murhannut hänen äitipuolensa. Hui, se oli oikeasti vähän kammottava. :)

Monetkin Christien kirjoihin perustuvat elokuvat ovat vähän muokattuja. Esimerkiksi Viidessä pienessä possussa oli aika paljon eri juttuja kuin kirjassa, vuosiluvut olivat väärin ja tälläisiä pikkuseikkoja.
Itse en katsonut tuota Kuolema Niilillä kun en ole lukenut kirjaa, ei ole kirjastosta löytynyt.

Poissa Isilmírë

 • Pillipiipari
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Agatha Christie
« Vastaus #29 : Heinäkuu 30, 2007, 20:12:58 »
Eräs nainen muutti Englannissa taloon, joka tuntui hänestä hirveän tutulta. Myöhemmin selvisikin, että hän oli asunut samassa talossa (ja nainen muutti taloon aikuisena tietämättä tästä) kolmivuotiaana ja nähnyt, että joku oli murhannut hänen äitipuolensa. Hui, se oli oikeasti vähän kammottava. :)

Olen samaa mieltä. Itseäni kammotti ensin se, miten nainen näytti tietävän talosta asioita, joita hänen ei olisi pitänyt voida tietää (vaikutti jo samantapaiselta ahdistavalta yliluonnolliselta tapaukselta kuin "kummitusjutut" Kuoleman koirassa), ja sitten se, miten hänen heräävistä muistikuvistaan alkoi löytyä murhaan viittaavia välähdyksiä. Siksi se onkin niin hyvä kirja =)

Samasta syystä pidän kovasti Hallavan hevosen majatalosta (offina mainittakoon, että kun lukiokurssia varten luin sen saksankielisenä käännöksenä, totesin sensuurin iskeneen kovalla kädellä: kaikki mahdolliset yliluonnollista koskevat pohdiskelut oli karsittu armotta pois. Us-ko-ma-ton-ta!) ja jo edellä mainitsemastani Kuoleman koirasta, vaikka se ei dekkari olekaan. Erityisesti Kuoleman koirasta on jäänyt mieleen kummittelemaan ainutlaatuisen taitavasta nuoresta meediosta kertonut novelli, vaikka myös kirjan niminovelli oli aika karmiva.

Olisisko jollakulla tietoa siitä, sisältyykö Christien johonkin muuhun kirjaan voimakkaita yliluonnollisia tai sellaisilta näyttäviä elementtejä?
Constantem decorat honor

Poissa Nimue

 • broccoli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I’m collapsing in stellar clouds of gas.
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Agatha Christie
« Vastaus #30 : Elokuu 03, 2007, 18:26:05 »
Agathan kirjoja olen jonkin verran lukenut, joistakin pitänyt vähemmän, toisista enemmän. Kaikki tähän mennessä tullee Poirotit/Marplet olen katsonut. En osaa päättää, että pidänkö enenmmän Poirotista harmaine aivosoluineen, vai kilpikonnamaisesta (mulle tulee oikeasti siitö mieleen kilpikonna!:) neiti Marplesta. Neitin Marplen näyttelijä (kuin myös Poirotin) on aivan omiaan siihen rooliin. Lempijaksojani ovat ainakin Kohtalokas viikonloppu, ja se toinen missä he olivat Egyptissä, sekä Neiti Marplen junajuttu. En tarkoita sitä Niili hommaa, joka oli muuten aivan liian surullinen minulle.

Kirjojakin on tullut lueskeltua. Etenkin se taiturimainen kerronta, ja juonet, ja hienosti keksityt murhat. En käsitä, miten hän pystyy punomaan murhista sellaisen sekasotkun. Lisäksi kirjoja on mukava lukea, sillä ne täytyy lukea ajatuksella, muuten minä en ainakaan pysy kärryillä niissä^^ Ja se on hassu tunne, kun luulet tietäväsi murhaajan, mutta hän onkin juuri se, jonka sivuutit mielestäsi juuri hetki sitten.. Lempikirjojani ovat ehkä 10 pientä neekeripoikaa ja Aikataulun arvoitus. 10 neekeripoikaa oli todella hyvä, enkä olisi mitenkään arvannut että hän oli se murhaaja :) Agathan kirjat piristävät aina, kun kaipaat jotakin "älyllistä" lukemista!
« Viimeksi muokattu: Elokuu 19, 2007, 19:09:00 kirjoittanut Nimue »
"You being all mysterious with your - cheekbones and turning your collar up so you look cool."

Poissa Helena T

 • Keijukaismuori
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: AccioQuill137
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Agatha Christie
« Vastaus #31 : Lokakuu 09, 2007, 18:54:44 »
Ah, vanha kunnon Agatha-täti ja hänen jännittävät salapoliisiromaaninsa. Joskus yläasteella meidän piti lukea se 10 pientä neekeripoikaa. Se oli tuskaa, vaikka pidinkin (ja pidän) lukemisesta. Mutta sitten muutaman vuoden päästä kolahti. Laskelmieni mukaan olen lukenut kaikki Poirot-  ja neiti Marple -kirjat ja jokusen, joissa kumpikaan näistä ei ole mukana. Poirot oli pitkään suosikkini, mutta nyttemin olen tykästynyt neitiin. Niin, maailma ja ihmiset ovat loppujen lopuksi aika samanlaisia joka puolella - eli ei mitään uutta auringon alla.

Poissa Kuupposen päivä

 • Vuotislainen
 • Pottermore: NightGold9667
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Agatha Christie
« Vastaus #32 : Marraskuu 03, 2007, 15:41:14 »
Itse olen lukenut Kymmenen pientä neekeripoikaa -kirjan, ja pidin kyllä kovasti! Sen lisäksi olen lukenut myös yhden Hercule Poirot -kirjan, joka ei ollut läheskään niin hyvä, mutta ihan kiva kuitenkin. Voisihan noita joskus lukea vaikka enemmänkin, pidän Agatha Christien tavasta kehitellä juonta ja antaa lukijalle kiinnostavia johtolankoja, jotka kuitenkaan eivät kuitenkaan ole liian paljastavia. Tästä seuraa se, ettei loppuratkaisu ole - ainakaan omasta mielestäni - helposti arvattavissa. Uskon kuitenkin, että Christien kirjoissa saattaa olla aika paljon itsensä toistoa ja samanlaisia juonikuvioita, joten ehkä sikäli on parempikin, että lukee vain muutaman kirjan. Ei ala kyllästyttää.
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 21, 2007, 23:58:41 kirjoittanut Kuupposen päivä »

Poissa Satakieli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Agatha Christie
« Vastaus #33 : Marraskuu 09, 2007, 20:56:26 »
Agatha Christie on kyllä yksi lempi kirjailijoistani, on ollut jo useamman vuoden ajan. Muistan kuinka äidinkielen opettajamme yläasteella kerran suositteli lukemaan Christien Kymmenen pientä neekeripoikaa, ja minähän sitten innokkaana lukijana menin oitis lainaamaan sen kirjastosta ja luin sen saman tien. Pidin teoksesta todella paljon, ja olen siitä pitäen lueskellut Christien kirjoja aina kun vain aikaa löytyy. En edes muista kaikkia niitä teoksia jotka olen lukenut, mutta läheskään kaikkea ei ole tullut luettua sillä niitä ei löydy kirjastosta. Tykkään erityisesti Hercule Poirotista, Marple ei tunnu niin mielenkiintoiselta.

väärä liemi

 • Ankeuttaja
Vs: Agatha Christie
« Vastaus #34 : Huhtikuu 09, 2008, 19:03:48 »
Kesällä ajattelin alkaa lukemaan Agatha Christien kirjoja, mutta aina onnistuin löytämään lähes pätevän tekosyyn. No, viikonloppuna sain käsiini odottamaton vieras-teoksen ja ahmaisinkin sen yhdeltä istumalta. Kävi ilmi että se on yksi parhaimmista lukemistani kirjoista. Kerronta on mukaansa tempaavaa ja hahmot tuntuvat todellisilta. Tarina on mielenkiintoinen olematta kuitenkaan kaukaa haettu.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Aikomukseni onkin lukea enemmän Agathan kirjoja (kaikki elokuvat olenkin jo katsonut). Tällä kertaa siis ihan oikeasti.

Chockladcream

 • Ankeuttaja
Vs: Agatha Christie
« Vastaus #35 : Joulukuu 05, 2008, 18:52:43 »
Ahh, Agatha Cristie. Olen lukenut monia kirjoja, jotka on kirjoittanut kyseinen kirjailija, ehkä enemmän niitä, joissa on Hercule Poirot pääosassa. Neiti Marplesta en erityisemmin pidä, kun olen vasta pari kirjaa lukenut. Ehkä kaikille tulee mieleen siitä "Kymmenen pientä neekeripoikaa", jota nimeä tosin ei saa enää käyttää ja sen virallinen nimi taitaa olla "Eikä yksikään selvinnyt" tai joku sen tyylinen.

Mutta mulle tule mieleen Agatha Cristiesta, harmaita aivosolujaan käyttävä Hercule Poirot. Se vaan on niin paras dekkarihahmo :) Ehkä kaikista paras kirja Hercule Poiroteista on "Idän pikajunan arvoitus". Se on tosi hyvä kirja, suosittelen, mikäli tässä saa mainostaa.

-chock

Bulla

 • Ankeuttaja
Vs: Agatha Christie
« Vastaus #36 : Joulukuu 07, 2008, 00:32:32 »
Agatha Christie on ehdottomasti yksi lempikirjailijoistani. Rakastan Kymmentä pientä neekeripoikaa, ihan vaan sen takia, että se on ehkä pelottavin kirja, jonka olen koskaan lukenut. Minua ei missään nimessä pelota mikään verellä mässäily tai yksityiskohtainen tappo, vaan paljon enemmänkin tuon tyylinen kerronta. Puistattavaa. Ne jotka ovat kirjan lukeneet, tietävät kyllä mitä tarkoitan.

Toinen nerokas Christien kirja on Roger Ackroydin murha. Yleensä aina Hercule Poirot -tarinoissa olen arvannut murhaajan kirjaa lukiessani, mutta tässä se pääsi yllättämään pahanpäiväisesti. Taas kerran - ne jotka kirjan ovat lukeneet, tietävät mistä puhun.

Hercule Poirot on lempihahmoni Christien teoksissa, joskin pidän myös neiti Marplesta, mutta hän jää aina hieman vaisuksi belgialaiseen verrattuna.

Olenko muuten yksi harvoista, jotka eivät pitäneet Idän pikajunasta? En tiedä miksi, mutta se ei ikinä sykähdyttänyt minua samalla tavalla kuin monet muut Agathan juonet.

Toivoisin, että Yleltä tulisi taas tuo Poirot-sarja, David Suchet on mielestäni loistava Poirot, ja vaikka olenkin nähnyt varmaan jokaisen niistä kertomuksista, voisin helposti katsoa ne vielä uudestaan. Jonkun takia lauantai-ilta ei tunnu samalta, kun Avaran luonnon jälkeen ei tule Poirotia. (Tai Midsomerin murhia :) )

-Bulla

Poissa Isetom

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • Livejournal
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Agatha Christie
« Vastaus #37 : Tammikuu 02, 2009, 19:51:14 »
Kun sain syyslukukauden aikana äidinkielen lukutunneilla luettua Tolkienin Kaksi tornia ja Kuninkaan paluu, niin menin sitten luokan takaosassa oleville kirjahyllyille ja melko pian löysinkin käteeni Agatha Christien Varjossa auringon alla -kirjan. En vielä ole edes puolessa välin ja vielä joululomakin nyt tässä välissä, joten toivottavasti en unohda juonta. Mutta jännittävään kohtaan jäin, siihen kun SPOILAA Arlena Stuart löydettiin kuristettuna sieltä 'aurinkoa ottamasta'. Hui, järkytyin. :)

Muoks:

Ja jos muut Christien kirjat ovat vielä kiehtovampia, niin kuin sanotte, niin olen melko varmasti lukemassa vielä Kuoleman Niilillä ja Kymmenen pientä neekeripoikaa. Tuli ostettua kirjahyllyyn Kuolema Niilillä.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 09, 2009, 23:09:05 kirjoittanut Tomataro »

Poissa Mab

 • Vuotislainen
 • Meidän Korkeutemme
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Agatha Christie
« Vastaus #38 : Tammikuu 15, 2009, 21:15:44 »
Mä oon lukenut kanssa jonkun verran Agatha Christien tuotantoa, mutta en läheskään kaikkia. Esimerkiksi neiti Marple on mulle aika vieraaksi jäänyt hahmo, päätinkin nyt tätä topsua lukiessani vaappua viikonloppuna kirjastoon korjaamaan asian :)

Idän pikajuna ja Kymmenen pientä neekeripoikaa on ehkä mun lukemistani ne säväyttävimmät ja laadukkaimmat, ihan samoista syistä kuin mitä täällä ollaan jo sanottu. Mutta mun suosikki-Christieni on kuitenkin Ruskeapukuinen mies, se oli eka hänen kirjoistaan, jonka mä luin, ja mulla on tapana kiintyä ensimmäisiin tuttavuuksiin. Sitäpaitsi Ruskeapukuisessa miehessä on rempseä ja itsenäinen sankaritar (jee!) ja se on ihastuttavan kepeä tunnelmaltaan (jee!). Ja toki siinäkin on ratkaistava murha, paljon epäilyksenalaisia jne.
"Kun hän on kohteliaimmillaan, hän on myös kavalimmillaan, mikä lienee pettämätön sivistyksen merkki." -J.M.Barrie, Peter Pan

Poissa Kerberos

 • Ylimääräinen pää
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Life sucs and then you die.
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Agatha Christie
« Vastaus #39 : Helmikuu 01, 2009, 13:12:45 »
Pidän pidän ^^ Golfkentän murha oli ensimmäinen kirja jonka luin, jos sitä nyt voi lukemiseksi sanoa: olin kaverini mummolassa kaverini ja kaverini siskon kanssa 2 viikkoa ja vanhukset menivät aina niin aikaisin nukkuumaan, että piti keksiä jotain hiljaista tekemistä. Haimme suuren suuresta kirjahyllystä kirjan umpimähkään, ja sehän sattui olemaan tuo. Kaikki lukivat vuorotellen ääneen yhden luvun ja muut kuuntelivat. Yllättäen koko kirja olikin jo luettu ja siirryttiin seuraavaan (Kuolema Niilillä) ja pian sekin oli luettu. Tämän jälkeen kirjoja on tullut luettua ihan oikeastikin ja olen kyllä kaikista pitänyt. Joskus teksti tuntuu kuivalta ja lukeminen saattaa tyssätä pitkäksikin aikaa, mutta kyllä niitä silti on tullut ihan kiitettävästi luettua, ja elokuviakin on tullut katsottua.
 Eniten tykkään niistä joissa on päähenkilönä miss Marple, vaikkakin Poirot on myöskin hauska tyyppi ^^ Eniten Christien kirjoissa pidänkin juuri henkilöhahmoista. Kymmenen pientä neekeripoikaa (tai eikä yksikään selviytynyt) kuuluu lemppareihini, vaikka Golfkentän murhan olen lukenut useammin.
Loma on sitä, ettei ole mitään tekemistä, ja siihen on aikaa koko päivä.

Cordelia

 • Ankeuttaja
Vs: Agatha Christie
« Vastaus #40 : Helmikuu 02, 2010, 14:50:58 »
Mä oon kans innostunu nyt Agatha Christiestä, ku telkkarista on tullu toi Neiti Marple, jossa näyttelee ihan paras Joan Hickson neiti Marplen roolissa. Kirpparilta sattu just käteen eksymään kokoelmakirja, jossa on monta neiti Marple kirjaa samassa. Just sopivasti kun just oon innostunu niistä :D Ennen mulla oli hirveet ennakkoluulot dekkareita kohtaan, mutta nyt kävi näin :D vaan eipähän ole ensimmäinen kerta kun mun ennakkoluulot menettää pohjansa.. Ennenkö katoin muinoin Taru sormusten herrasta leffat, mulla oli hirveet ennakkoluulot fantasiaelokuvia kohtaan.. Kuinka väärässä voi ihminen välillä olla :) Mut siis ylipäätään kaikki toi Agatha Christie innostus alko noista BBC:n loistavista Agatha Christie- kirjojen tv-sovituksista! Kattokaa ite! Hercule Poirotkin alkaa kohta tulee taas (sivumainintana että vanha Sherlock Holmes- sarjaki alkaa ilmeisesti huhtikuussa), siis YLE1:ltä.

Poissa Wizardine

 • Fletkumato
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ElmWing25933
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Agatha Christie
« Vastaus #41 : Kesäkuu 18, 2010, 21:55:51 »
Agatha Christie on yksi ehdottomista lempikirjailijoistani. Tykkään muutenkin dekkareista, mutta Christie on ylitse muiden. Ensin innostukseni herättivät David Suchetin tähdittämät Poirot-elokuvat, jonka jälkeen kirjastosta tarttui mukaan Idän pikajunan arvoitus. Tykkäsin siitä tosi paljon, vaikka mielestäni Christiellä on parempiakin kirjoja. Nyt olen lukenut monia kirjoja ja katsonut vieläkin useampia Poirot- ja Marple-elokuvia. Marpleissa pidän erityisesti Geraldine McEwanin tähdittämistä elokuvista. Niissä juonia on usein muuteltu, mutta nämä ratkaisut ovat usein toimineet mielestäni oikein hyvin. Luojan kiitos Christie on kirjoittanut niin paljon kirjoja - ei lukeminen lopu ihan hetkessä. :)
Mischief managed!

Poissa Zabit

 • Unessa
 • Kelmitär
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Agatha Christie
« Vastaus #42 : Kesäkuu 19, 2010, 01:15:22 »
Agatha Christie kuuluu minunkin lempikirjailijoihini (: Kirjojen juonet on aivan loistavia.

Itsellä tuolla hyllyssä ovat Helmeilevä kuolema, Odottamaton vieras ja Kurpitsajuhla.

Lisäksi olen lukenut Lomahotellin murhat ja pari muuta kirjaa, joiden nimeä en muista. Sitä kuuluisaa 10 pientä neekeripoikaa en ole lukenut.

Kirjastosta en viitsi Christien kirjoja lainata, enkä omaksi ostaa, ellei kirpparilta satu halvalla löytämään, koska riittää lukemista pidemmäksi aikaa kun lukee vain  silloin kun sattuu löytymään vaikka mökiltä, kellarista tai tuttavan vintiltä :>

Kirjoista tehdyt leffat on mielestäni aika tylsiä... Poikkeuksiakin löytyy. Kirjoina selkeästi parempia, suosittelen ;>
Women and cats will do as they please ˘◡˘

Poissa Aimé

 • Kyttääjä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Agatha Christie
« Vastaus #43 : Kesäkuu 20, 2010, 19:40:12 »
Olen lukenut useamman Christien kirjan ja täytyy kyllä sanoa, että kirjailija kuuluu ehdottomasti suosikkeihini. Innostus alkoi muutama vuosi sitten, kun noita elokuvia alettiin näyttää telkkarissa. Luin aluksi muutaman Poirotin ja sitten ihastuin oikein kunnolla. Eikä yksikään pelastunut (Kymmenen pientä neekeripoikaa) on ylivoimainen suosikkini.
Marplen jutuista Murha maalaiskylässä ja Kuolema ilmoittaa lehdessä kuuluvat lemppareihini. 

Hyllystä löytyy paljon Christien teoksia, sillä kirjailija kuuluu myös äitini suosikkeihin ja hän on keräillyt kirjoja lapsesta asti. 

You're going down a path I can't follow
-Padmé

Miau

 • Ankeuttaja
Vs: Agatha Christie
« Vastaus #44 : Kesäkuu 23, 2010, 22:09:08 »
En tarkalleen muista, milloin aloin lukemaan Agatha Christien kirjoja. Luultavasti katsoin ensin telkkarista joitain Poiroteja ja innostuin. Ensimmäinen lukemani Christien kirja oli Golfkentän murha, joka ei ole todellakaan jäänyt viimeiseksi! Pidän erityisesti Poirotista, mutta neiti Marpletkin ovat hyviä. Kymmenen pientä neekerinpoikaa on ainoa lukemani Christien kirja, jossa jompikumpi näistä hahmoista ei seikkaile.

Hyllystäni löytyy valitettavan vähän Christien kirjoja: muistaakseni vain Kymmenen pientä neekerinpoikaa, Varjossa auringon alla, Golfkentän murha, Salaperäiset rukiinjyvät ja Neljä suurta. Kirjaston tarjonta onkin ollut kovassa käytössä: luin juuri viime viikolla kolme Poirot-kirjaa: Neiti Lemon erehtyy, Kuolleen miehen huvimaja ja Herkuleen urotyöt.

Kirjojen kerronta on mielestäni loistavaa ja sanojen käyttö vailla vertaa. Yleensä kun alan lukemaan Christien kirjoja, en malta laskea niitä käsistäni vaan ne tulevat luettua päivässä tai parissa.

Poissa Wizardine

 • Fletkumato
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ElmWing25933
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Agatha Christie
« Vastaus #45 : Kesäkuu 24, 2010, 16:06:29 »
Miau, olen kanssasi samoilla linjoilla monesta asiasta: minullakin on hyllyssäni valitettavan pieni Christie-tarjonta... En omista yhtäkään hänen kirjoistaan. Kuitenkin olisi tarkoitus niitä hankkia, mutta siihen asti itsellänikin ovat kirjaston Christiet kovassa käytössä. Tosin nyt vastaani on sattunut ongelma: harvinaisempia Christie-kirjoja on harvoin hyllyssä, ja harvoin bongaan sieltä kirjan, jota en ole lukenut. Itsekin luen nuo kirjat yleensä parissa päivässä - niitä ei vain voi laskea käsistään kun on päässyt vauhtiin. :) Itse olen lukenut ei-Marple/Poirot -kirjoista Ei yksikään pelastunut lisäksi vain kirjan Eipä aikaakaan niin voi kauhistus, jossa tapausta selvittävät Tommy ja Tuppence Beresford. Hyvähän sekin oli. ^^
Mischief managed!

Poissa velhokarkki

 • Yksi Weasleyn serkuista
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LumosMoon200
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Agatha Christie
« Vastaus #46 : Joulukuu 01, 2011, 18:46:32 »
Luin tänään äikänkurssia varten loppuun Christien kirjan 'Eikä yksikään pelastunut' ja pakko sanoa, että kun suljin kirjan olo oli aika sekava. Luin lähes koko kirjan kerralla, koska joka sivu muuttui loppua kohden jännittävämmäksi.
Nyt olisi tarkoituksena alkaa lukemaan lisää kyseisen kirjailijan kirjoja, kyllä naisella on taito pitää lukija jännityksessä viimeiseen sanaan asti.
"Miksi kukaan muka tahtoo juhlia kuolinpäiväänsä?" ihmetteli Ron, joka teki taikajuomien kotiläksyjä ja oli pahalla päällä. "Kuulostaa kuolettavan masentavalta, jos saan sanoa."

Poissa Nirvana

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: FlightMidnight18471
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Agatha Christie
« Vastaus #47 : Tammikuu 02, 2012, 16:04:43 »
Christien kirjat on ihania, erityisesti Poirotit ja Kymmenen pientä neekeripoikaa(Eikä yksikään pelastunut..)
Mulla  alko Christieiden luku joskus pari kolme vuotta sitten, kun olin jostain lukenu että se on klassikkodekkarikirjailija jne. joten täytyhän sitä sitte lukea, ja ihastuin melkein heti, Kymmenen pienen neekeripojan ekan luvun ihan alku on sitä mitä on...
Mutta Christien kirjat on ihania joka tapauksessa :) Poiroteista en lempparia osaa mainita, kaikki on hyviä, tosin Neljä suurta, kun siellä on nää 'Poirotin veli' yms. jutut, täytyy mainita, kun se on sellanen ihana, ja Esirippu on ihan kauhee kun Poirot sitten kuolee :( Marpleista ei nyt tuu lempparia mieleen, mutta sekin on kaikessa tätimäisyydessään sellanen sulonen, kun se 'tunnistaa' kaikki sillein hienosti, tavalla jota en osaa selittää :D

// Niin ja vielä noista ei-Marploe/Poirot- kirjoista pitäis ehkä mainita Askel tyhjyyteen. Se esitettiin telkkarissas tässä pari kuukautta sitten kait, tosin siihen juoneen oli tungettu mukaan Marple, ni se ei ollu läheskään yhtä hyvä kun Christien :/
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 02, 2012, 16:10:12 kirjoittanut Nirvana »
Yritä välttää tulemasta kykloopin syömäksi - ihmisliha aiheuttaa näille olennoille vakavia vaivoja eikä auta näiden suojelussa.
-Monsterologia 2008

Poissa Puhpallura

 • Sonic Screwdiver
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • kirja/valokuvaus-blogini
 • Pottermore: ThornOwl10828
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Agatha Christie
« Vastaus #48 : Tammikuu 02, 2012, 17:48:18 »
Tällä hetkellä olen lukemassa golfkentän murhaa ja ensimmäinen minkä luin oli Kymmenen pientä neekeripoikaa, joskus kuudennella luokalla. Meillä piti koulussa valita muutamasta kirjasta yksi luettavaksi ja minä valitsin tuon.
Eli 12- vuotias voisi jo alkaa lukemaan Agatha Christien kirjoja? Olen toodella pitkään halunnut lukea niitä, isäni on lukenut suunnilleen kaikki Herqule Poirot- kirjat ja olen aika paljon katsonut elokuvaversioita... Kaikki salapoliisi- ja rikos- jutut on aina ollut mieleeni :)
we are all stories in the end
just make it a good one

Poissa Nirvana

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: FlightMidnight18471
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Agatha Christie
« Vastaus #49 : Tammikuu 02, 2012, 19:50:45 »
Eli 12- vuotias voisi jo alkaa lukemaan Agatha Christien kirjoja?
Juu, ihan hyvin voi, ite aloin ehkä viidennellä, kuudennella niitä lukemaan :)
Yritä välttää tulemasta kykloopin syömäksi - ihmisliha aiheuttaa näille olennoille vakavia vaivoja eikä auta näiden suojelussa.
-Monsterologia 2008

Hidarico

 • Ankeuttaja
Vs: Agatha Christie
« Vastaus #50 : Tammikuu 02, 2012, 21:37:26 »
Eli 12- vuotias voisi jo alkaa lukemaan Agatha Christien kirjoja?
Juu, ihan hyvin voi, ite aloin ehkä viidennellä, kuudennella niitä lukemaan :)
Todella hyvin, tosin se aina riippuu ihmisestä. Kokeile lukea muutama ja mieti tykkäätkö, jos et vaikka satu tykkäämään voit odottaa vähän aikaa ja katsoa onko mielesi muuttunut. Itse rupesin lukemaan Agatha Christietä kolmannen ja neljännen luokan välisenä kesälomana.

//Asd, näppäimistö lagannut viestiä kirjoittaessa.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 02, 2012, 21:57:03 kirjoittanut Betaé »

Poissa Puhpallura

 • Sonic Screwdiver
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • kirja/valokuvaus-blogini
 • Pottermore: ThornOwl10828
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Agatha Christie
« Vastaus #51 : Tammikuu 02, 2012, 21:49:02 »
Eli 12- vuotias voisi jo alkaa lukemaan Agatha Christien kirjoja?
Juu, ihan hyvin voi, ite aloin ehkä viidennellä, kuudennella niitä lukemaan :)
Todella hyvin, tosin se aina riippuu ihmisestä. Kokeile lukea muutama ja mieti tykkäätykö, jos et vaikka satu tykkäämään voit odottaa vähän aikaa ja katsoa onko mielesi muuttunut. Itse rupesin lukemaan Agatha Cristietä kolmannen ja neljännen luokan välisenä kesälomana.
Kiva, olen pitkään miettinyt asiaa ja alkoi itsestäkin tuntua että voisi jo käydä käsiksi.. Osuikin hyvään ajankohtaan kun olen osallistunut tähän 100 k 2012- haasteeseen :3
we are all stories in the end
just make it a good one

Poissa jaida

 • ikuinen hattutyttö
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kasva aikuiseksi, mutta säilytä lapsenmielisyytesi
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Agatha Christie
« Vastaus #52 : Tammikuu 03, 2012, 14:05:30 »
Voiii, tässä päästään jo minun lempiaiheseeni :33
 
      Elikkäs minä rakastan siis oikeasti rakastan Agathan kirjoja! Ne on niin mystisiä ( jos niin voi sanoa.. ) ja ihanan sekavia, kirjat saavat pääni aivan pyörälle. Olen aina päätynyt aivan eri tulokseen kuin pääetsivä ( poirot tai marple) ja se mielestäni on todella todella hyvä juttu. Tavoitteenani onkin saada edes kerran ratkaistua murha edes joten kuten samanlailla kun etsivä.. Ei ole siis viellä tärpännyt, mutta ei se mitään. Jaksan kyllä yrittäää ja yrittää. Rakastan laittaa pienet harmaat aivosoluni käyttöön.
Kun aloitan kirjan yleensä luen sen putkeen, paitsi suljen kirjan viimeistä lukua ennen. Sillä tahdon ajatella kirjan tapahtua ja yrittää keksiä itse ratkaisun. Annan itselleni enintään puoli tuntia aikaa, sillä en pysty pitämään näppejäni erossa kirjasta pidempään ;D
      Aikataulukon arvoitus oli mielestäni todella hyvä. Se oli todellisuudessa sekava ja kun itse taas ajattelin ratkaisun liiankin helpoksi.. Voi voi menin siis lankaan.. Se on Agathan kirjoista paras, mutta kunhan saan luettua ne kirjat mitä en ole lukenut niin uskon, että aikataulukon arvoitus jää kaus taakse.
      Itse en ole saanut luettua Eikä yksikään pelastunut- kirjaa. Olen sen kaksi kertaa aloittanut lukenut kaksi ensimmäistä lukua ja siihen se onkin jäänyt. Niin tylsä alku, minun makuuni. Olen kylläkin luvannut itselleni, että luen kirjan 100 kirjaa vuonna 2012- haasteessani.( Ja KAIKKI muut Agathan kirjat ^^) Koska pitäähän sitä nyt olla lukenut yhden suosikki kirjailijoideni " menestykkäin teos". Enhän voisi sanoa rakastavani hänen kirjojaan, jos en ole edes lukenut hänen ns. pääteostaan...      Agathan kirjoista, jotka olen lukenut tylsin on minusta Kortit pöydällä. Ehkä siksi, että luin kirjan ensimmäisenä Agathan kirjoista ja en ollut aivan perillä silloin, että miten tätä pitäisi tulkita. Juoni on muutenkin hyvin hyvin monimutkainen tässä kirjassa, ja nyt kun myöhemmin ajattelen niin en edes muita miksi murhaaja oli murhaaja ja ketä murhaaja edes oli o.O
Tällä hetkellä luen Hänet täytyy tappaa-kirjaa. Kirjan alku on ollut miten sen nyt sanoisi- tylsä. Hahmot kuulostavat niin "perus" hahmoilta ja muutenkin kirja ei kauheasti ole innostanut. 
            Itse olen nähnyt kaikki elokuvat, mitkä kirjoista on tehty ja mielestäni on hauska yhdistää kirja elokuvaan. Siinä tosin menee aikaa, yhden kirjan kerkesin lukeakin ennen kun tajusin mikä elokuva oli kyseessä... :D
        Sitten ikuisuus kysymykseni kumpi etsivä on parempi: Poirot vs. Marple. Vastaukseni vaihtelee, melkeinpä aina. Mutta tällähetkellä olen sitä mieltä, että pidän Poirotista hahmona parempana. Mutta Marplen tyyli ratkaista murhia on täydellinen, juuri minulle sopiva. Hän on muutenkin niin toden tuntuinen "maalaiskylän mummeli", kutoen sukkia ja lapasia. Poirotissa kiehtoose, että en ikinä saa hänen ajatuksistaan selvää elikkäs monimutkaisuus ja hassunkurinen luonne.  Mutta jos kiinnitän sanaan ETSIVÄ huomiota niin sanoisin, että Neiti Marple. Mutta tämä ei ole silti lopullinen valintani ;D Kirjojen juonet ovat mielestäni selkeämpiä, Neiti Marpleissa, ja niitä pystyy melkeempä itsekkin tajuamaan, toisin kuin Poiroteissa, joissa juoni on niiin piilotettu ja sekava, että eihän siitä tälläinen tavallinen ihminen saa, edes vähän selkoa.
        Kun saan luettua tuon Hänet täytyy tappaa, käyn lainaamassa kirjastossa Mykkä todistaja- kirjan ja luen sen. Se kuulostaa kirjoista parhaalta ja mielenkiintoiimalta. Viimeksi minun piti se jo lainata, mutta kirja oli varastossa ja minulla oli kiire enkä kerennyt jäämään odottelemaan, että kirjastonhoitaja kävisi sen sieltä hakemasta. Se siis seuraavana ja sen jälkeen ajattelin lukea murha niilillä. Tämä kirja on niin ihana elokuvana, joten uskon krijan olevan viellä parempi. :)

Hups tulipas tästä pitkä teksi :o
"Dobby died a Free Elf, still it makes me kill myself... "<3