Kirjoittaja Aihe: Mistä tunnistat hyvän biisin?  (Luettu 28071 kertaa)

0 vuotislaista ja 2 Ankeuttajaa kyttää tätä aihetta.

Lingwé

 • Ankeuttaja
Mistä tunnistat hyvän biisin?
« : Huhtikuu 03, 2003, 16:55:49 »
Eli mistä tunnistat hyvän biisin?
Onko sulla joku tietty tunne tai vastaava kun kuulet jonkun biisin ekaa kertaa tai  muuten vaan?

Mulla nyt esimerkiksi on tälläinen, että mun iho menee kananlihalle. Liikutuksesta? En tiedä, mutta tuleepahan kumminkin. Sitten on myös sellainen, että kun alan hyräillä tai aukoa suutani laulun mukana,  silmäni alkavat vuotaa. Eli jotain tälläistä itkemisen tapaista. Tämä koski lähinnä näitä surullisempi biisejä.

sahh

 • Ankeuttaja
Mistä tunnistat hyvän biisin?
« Vastaus #1 : Huhtikuu 03, 2003, 17:28:01 »
Hyvä biisi herättää tunteita. Siis muitakin, kuin että haluaa heittää radion ulos ikkunasta. Surullisia biisejä kuunnellessani saatan hyvin liikuttua kyyneliin asti, mm. Joutsenlaulu on tälläinen. Tai sitten hyvä biisi tekee iloiseksi. Kuten erinäiset South Park-laulut ja remixit. ;) Yleisesti ottaen, biisin pitää herättää jotain ajatuksia. Melkein mitä vain. Se, että hyräilen kappaletta ei takaa sen laatua - useampaan otteeseen tänäänkin olen havahtunut tajuttuani viheltäväni Kylien Can't Get You Out Of My Headia... Sen sijaan se, että miun on pakko alkaa rummuttaa musiikin tahdissa tai soittaa ilmakitaraa merkitsee yleensä, että kappale on hyvä. Tai jos alan ihan kunnolla "laulaa". ((Ei huolta, nämä tapahtuvat vain, kun olen yksin kotona))

Yleensä pidän tärkeänä sitä, että laulussa on jokin sanoma. Mutta kun olen huomannut pitäväni myös kappaleista, joista en ymmärrä tai saa selvää puolistakaan sanoista, niin sekään ei voi pitää paikkaansa.

No, hyvän kappaleen vain tunnistaa. Ei ehkä ensimmäisellä kuuntelukerralla, mutta kyllä sen löytää.

Orashan

 • Ankeuttaja
Mistä tunnistat hyvän biisin?
« Vastaus #2 : Huhtikuu 03, 2003, 17:52:20 »
Biisejä on näin yksinkertaistettuna kolmenlaisia:
Ne, jotka tarttuvat heti
Ne, jotka tarvitsevat toisen kuuntelukerran
Ja ne, jotka ovat aina merkityksettömiä.

Minun mielestäni hyvässä biisissä pitää olla -hyvä, kaunis melodia. -koskettava, tunteita herättävä kokonaisuus. -Sanat..

Kun biisi iskee todella, minulle tulee käsittämätön olo. Jotain hyvän ja huonon olon väliltä. Sanaton kaipuu.

Yoshi

 • Ankeuttaja
Mistä tunnistat hyvän biisin?
« Vastaus #3 : Huhtikuu 03, 2003, 20:41:58 »
Sanoisinko näi, että miltei jokainen biisi voi olla hyvä, kunhan se tulee
vain oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa. :wink:

Esim, jos on joraustuulella, tunnistaa melko heti sen biisin mitä on kiva tanssia. Sen täytyy olla rytkmikäs, ehkäpä nopea tempo ja juuri se, että se on tanssittava.

Sitten, jos illalla on väsynyt, saattaa kuunnella sellaisia rauhallisia taikka hitaita kappleita. Nehän vois olla vaikka sellaisia koskettavia ja tunteita herättäviä... Ja, että sais sellasen mukavan fiiliksen.

Hyvässä nopeassa biisissä miun mielestä pitäis olla kiva rytmi ja ehkä laulettavakin. Mutta ei sellainen missä jauhetaan sitä yhtä ja samaa. Sellainen mikä ns. tempaa mukaansa.
Hyvässä vähän hitaammassa pitää olla sellainen kiva rauhottava sävel. Kun kuule sellaisen kivan biisin, joskus saattaa alkaa muistella joitakin kivoja muistoja. Taikka vähän surullisemmassa biisissä sitten niitä vähän epämiellyttäviäkin muistoja...

Ääh... En mie tiiä... :roll:

Buckbeak

 • Ankeuttaja
Mistä tunnistat hyvän biisin?
« Vastaus #4 : Huhtikuu 03, 2003, 20:46:34 »
Lainaus käyttäjältä: "Orashan"
Biisejä on näin yksinkertaistettuna kolmenlaisia:
Ne, jotka tarttuvat heti
Ne, jotka tarvitsevat toisen kuuntelukerran
Ja ne, jotka ovat aina merkityksettömiä.


Jups, näin on. Jollei kappaleesta löydy vähintään toisella kuuntelukerralla mitään, mistä ottaa kiinni, niin tuskin se on kovin hyvä. Sen ei tartte olla kertosäe. Parhaita on sellaset, että niitä voi jälkeenpäin hyräillä, vaikka ei tietäis, mikä kappaleen nimi oli. Se kyllä ärsyttää.

Poissa Tha Lil' Dobby

 • Vuotislainen
  • http://www.geocities.com/teealdee/twilight.html
Mistä tunnistat hyvän biisin?
« Vastaus #5 : Huhtikuu 03, 2003, 20:59:51 »
Minulla melkein aina ne biisit joista tyksin ensin ärsyttävät suunnaattomasti "miksi tossa hoetaan tuota yhtä lausetta kokoajan?" (In the shadows, Sundance kid, show me love), Mutta toisella kuuntelukerralla se kuulostaa jo aivan mahtavalta, eikä ärsytä enää lainkaan.
Tai sitten ne jotka nappaavat heti ensikerralla, yleensä nämä ovat sellaisia biisejä, joissa ei hoeta kokoajan jotain lausetta, vain sellaisia joissa on joku tarttuva melodia (Dom Andra, Pärlor,All the things she said, Not gonna get us, Force of Nature, Little by Little, Eleanor Ridgby, Octopus's garden ..jne.)

-TLD

hillary wolf

 • Ankeuttaja
Mistä tunnistat hyvän biisin?
« Vastaus #6 : Huhtikuu 03, 2003, 21:24:28 »
Tunnistan hyvä biisin jos alan laulaa mukana, tai alkaa tanssittaa.
Jos tulee semmonen jännä värähdys selässä olen kuullut tosi hyvän biisin.
Toisaalta joskus alkaa myös itkettää tai mulla tulee jotain en tiedä mitä ikävä
(esim. Kemopetrolin Shine).

Joskus musiikki tuntuu tosi huonolta eka kuuntelu kerralla, mutta jo toisella
kerralla eri tilanteessa se sattaa tuntua tosi hyvältä.

Kuuntelen monenlaista musiikkia ja yleensäkin pidän monesta musiikista (paitsi en "rääkkymisestä :? ").

Kuuttis

 • Ankeuttaja
Mistä tunnistat hyvän biisin?
« Vastaus #7 : Huhtikuu 03, 2003, 21:32:05 »
Lainaus käyttäjältä: "Buckbeak"

Jollei kappaleesta löydy vähintään toisella kuuntelukerralla mitään, mistä ottaa kiinni, niin tuskin se on kovin hyvä.


Olen täydellisesti eri mieltä. Minulla on ollut miljoonia hyviä biisejä, jotka olen joutunut kuuntelemaan kymmenen tuhatta kertaa, eikä ole avautunut, ja sitten kun sen biisin idean tajuaa, vaikka ihan yhtäkkiä kahdennellakymmenennellä kuuntelukerralla se on hieno tunne. Ee. Ja yleensä ne ovat kaikkein hienoimpia biisejä.

Yleensä hyvä biisi on sellainen, jossa on joko hyvät, mieleenpainuvat sanat tai kaunis melodia. Ja sellainen ehkä vähän massasta poikkeava, tai siis sellainen jollaista ei tule välttämättä aivan heti vastaan. Tai en tiedä. Mutta täydelliset sanat omaava biisi voi olla hieno vaikka melodia uupuisikin, ja samoinhan on toisinpäinkin. Klassisiahan hyviä on vaikka kuinka paljon vaikkei niissä lauleta.

Tai oikeastaan: hyvä biisi voi olla vaikka minkälainen, kunhan se on tehty hyvin.

-Kuude

K

 • Ankeuttaja
Mistä tunnistat hyvän biisin?
« Vastaus #8 : Huhtikuu 03, 2003, 21:55:17 »
Biisi on silloin hyvä, kun siitä tulee rockstar-fiilis.
Siis sellainen, että sitä tekisi mieli laulaa niin sairaan kovaa aivan helskutin upean bändin säestyksellä volyymi ja basso käännettynä kaakkoon. Laulaa livenä miljoonayleisölle.
Kun tulee polttava pakko laittaa se biisin soimaan ja laulaa sitä playbackina peilin edessä.
Silloin se biisi on hyvä.

zubrette

 • Ankeuttaja
Mistä tunnistat hyvän biisin?
« Vastaus #9 : Huhtikuu 03, 2003, 22:36:20 »
hyvin harvoin pidän jostain biisistä ekalla kuuntelukerralla. varsinkaan jos musiikki ei perustu niin paljoa melodioille. sitä vaan kuulee biisissä jotain omaa ja alkaa tehokuuntelemaan niin eiköhän se sillä selviä. eilen kuulin yhden sonata arctican biisin toisen kerran ja sehän pisti mut ihan värisemään (eli siis mullaKIN tulee tämmösiä...henkisiä orgasmeja xD?).

joskus biisi rokkaa tosi paljon, että tekisi vaan mieli jorailla, ni sekin on ihan positiivista :), tai biisi saa sut jonkun näköseen tilaan esim. surullisena burzumin kuuntelu piristää.

Hikka

 • Ankeuttaja
Mistä tunnistat hyvän biisin?
« Vastaus #10 : Huhtikuu 03, 2003, 23:16:50 »
Biisi on hyvä kun biisi on hyvä. Siihen ei tarvi tutustua mitenkän erikoisella tavalla (kuten vaikka 'rakkautta ensikuulemalla' tms.) tai mitään, riittää kun jossakin vaiheessa huomaa että kappale tuottaa mukavan olon ni avot. En tiä, saattaa johtua väliaikaisista mielenhäiriöistä tai jotakin, mutta joskus tuntuu että parhaat biisit on ne jotka voi kuunnella sata kertaa putkeen kyllästymättä. Toisaalta parhaita biisejä on myös ne jotka päivän ensimmäisellä kuuntelukerralla saa iloselle mielelle eikä niitä sitten tarvi välttämättä kuunnella uuvestaan. Hyvä kappale on monimutkainen juttu. On.

Micla Boffin

 • Ankeuttaja
Mistä tunnistat hyvän biisin?
« Vastaus #11 : Huhtikuu 04, 2003, 14:35:57 »
Hyvän biisin tunnistaa siitä, että laittaa radion yksinkertaisesti täysille ja alkaa hillua. Siis aina silloin kun radiosta tulee se hyvä biisi.
Ainakin minä teen niin.

Juliette

 • Ankeuttaja
Mistä tunnistat hyvän biisin?
« Vastaus #12 : Huhtikuu 04, 2003, 17:14:54 »
Maailma on täynnä hyviä kappaleita, ja iho menee kananlihalle kun miettii kuinka monesta kappaleesta vielä elämänsä aikana saa nauttia.

On monia tapoja "tunnistaa" hyvä kappale.
Joskus se löytyy etsimällä, joskus sattumalta. Ehkä jopa ajan myötä. Kuuntelemalla nyt ainakin.

Hyvässä kappaleessa on tarina tai jonkinlainen sanoma, joka sopii kuuntelialle ja synnyttää päässä uusia ajatuksia.
Hyvän kappaleen voi kokea monella eri tavalla, se voi olla mietityttävä tai sitten yksinkertaisesti sellaista hyvää taustamusiikkia, jonka sävel ja rytmi kolahtavat, sanoista viis.

Hyvää kappaletta ei pakosti tunnista heti ensimmäisellä kerralla.
Minulle on hyvin usein käynyt niin, että ihastun heti levyn joihinkin tiettyihin kappaleisiin ja jätän ne huonoimmat kuuntelematta. Kun joskus kyllästyn näihin hyviin kappaleisiin, kuuntelen ne huonommat ja ihastun vuorostani niihin.

Ja monta kertaa hyvä kappale on syntynyt muistosta. Jos jonain kesänä inhoan jotain tiettyä biisiä jota koko ajan soitetaan radiossa, talvella sitä kuunnellessa mieleen tulee lämmin kesä ja muita hyviä muistoja, jotka tekevät kappaleesta hyvän.

Lisäksi musiikkimaku vaikuttaa asiaan, mutta sehän on aivan selvä juttu.

Poissa jenan

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Mistä tunnistat hyvän biisin?
« Vastaus #13 : Huhtikuu 04, 2003, 20:08:17 »
Minulle sanat ovat usein tärkeimmät. Usein ennen levyn kuuntelua selailen kansilehdestä tai muualta kappaleiden sanoja ja katselen niistä suosikkejani. Ne suosikit eivät aina kuuntelun myötä samana pysy, mutta silti.

Sanojen ei tarvitse koskettaa elämääni millään tavalla. Jos vain pidän niistä, ne ovat hyvät.

Toki se sävelkin merkitsee. Mutta pelkkä sävel ei oikeastaan voi saada minua vihaamaan kappaletta [paitsi jos kappale on täyttä teknoa, yhh]. Lähinnä pitämään. Sanoiltaan ei-niin-kiinnostavalta vaikuttanut kappale voi yhtä-äkkiä muuttua hienoksi, kun sen kuulee.

Tietysti on vielä tämä, että jonkun kappaleen kun kuulee tärkeässä tilanteessa, voi kappaleesta tulla hyvinkin merkittävä ja muistaa nuo tärkeät hetketkin kuunnellessaan sitä vaikka 10 vuotta myöhemmin.

myrkkyleppis

 • Ankeuttaja
Mistä tunnistat hyvän biisin?
« Vastaus #14 : Huhtikuu 04, 2003, 21:47:09 »
kuten täällä on toistettu, biisin pitää olla tarttuva (ei tietenkään liian), ja sanotukset huippuja. mä en voi ymmärtää itseäni, mutta esim.  se I wanna suck on your lollipop on hyvä (en tod. ymärrä.). se tarttuu ja sitä on kiva tanssia ja huutaa... :)

mutta, ei se oo "oikee" biisi.
sitten jos mennään tähän oikeesti hyviin biisuihin. ne kuulee jostain.ostaa singlen. ostaa albumin. mulla se on yleensä menny sillälailla.

minun mielestä biisin pitää olla omalaatuinen, erottuva ja yksinkertaisesti kuunneltava. silloin se on hyvä.

Iraida

 • Ankeuttaja
Mistä tunnistat hyvän biisin?
« Vastaus #15 : Huhtikuu 04, 2003, 22:05:38 »
Minä tunnistan hyvän biisin... Ei kun: minä tunnen hyvän biisin.
Sydämessä. Se saa aikaan järkyttävän sykkeen. Aivan oikeasti hyvä biisi saa kylmiä, miellyttäviä väreitä selkäpiihin. Hyvä biisi saa minulle aikaan tunteen "Nyt täytyy kirkua". Hyvä biisi ei välttämättä ole tarttuva, mutta minun tapauksessani sellaista haluaa laulaa siihen kuitenkaan kukenemättä; kertakaikkiaan loistavat biisit, kuten esimerkiksi nyt kuuntelemani Alice Cooperin 'Poison', salpaavat hengen kertakaikkisesti.

"Pakko-saada-tämä-levy"-ilmiökin on minulle jopa harmillisen tuttu.
Loistaviin biiseihin ei kyllästy, usein ostankin levyn vain yhden ainoan
biisin takia. Se jos mikä on tuhlausta, mutta... No can do.
Jos kohtaa sellaisen maailmoja mullistavan ja tunteihaherättävän biisin,
se yksinkertaisesti täytyy ostaa.

Anonymous

 • Ankeuttaja
Mistä tunnistat hyvän biisin?
« Vastaus #16 : Huhtikuu 06, 2003, 19:35:15 »
Hmm...
Näitä on monia tapoja. Muutama esimerkki.

1. Kuuntelen aika paljon radiota ajattelematta pahemmin sitä, mikä siellä soi. Sitten yhtäkkiä huomaan kuuntelevani tarkasti... Höristän korviani. Kappaleen loputtua haluan ehdottomasti teitää, kuka tai mikä tämä kyseinen artisti tai bändi oli... (oletteko muuten huomanneet, kuinka hyvin bändin ja artistin erottaa toisistaan ihan tietämättä?) (mm. Melanie C:n Here it comes again tuli tällä tavalla. Ja Lavignen "With me", vaikka en artistista pidäkään.)

2. Tarttuva alkusoitto, ihana kitara herättää huomion... (Nirvana, 3 Doors Down, Oasis...)

3. Sanat. Omalla kohdallani aika harvoin. Kuuntelen sanoja vasta myöhemmin. (Ultra Bra... Kuuluu myös muihin katekorioihin. Alanis Morisette)

4. Sellaiset, jotka vaativat useamman kuuntelukerran. Esim. Coldplay aika lailla.

5. Sellaiset, jotka saavat kyyneliin... (Lotr)

6. Tärkein: Sellainen, joka pysäyttää/jähmetyttää kuuntelemaan, ja jonka kuullessaan erilaiset tunteet nousevat pintaan... Jota laulaa mukana, jonka sanat haluaa oppia ulkoa...

Siis tässä ei todellakaan ollut kaikkia tapoja.

Shanpuu

 • Ankeuttaja
Mistä tunnistat hyvän biisin?
« Vastaus #17 : Huhtikuu 06, 2003, 20:33:18 »
Tunnen hyvä biisin yksinkertaisesti sanottuna:

1. Alku on tarttuva, kiinnostukseni herää.
2. Kappale kasvaa loppua kohden
3. Kaikkein hienoimmassa (minä osaa selittää mikä se on) kohdassa ihoni menee kananlihalle.
4. Biisin loputtua tahdon kuulla sen uudestaan.

En pidä kappaleista, jotka ovat samaa tumputusta alusta loppuun, rytmin täytyy olla selkeä, yksinkertainen ja sellainen, joka jää päähän ja laulajan äänen täytyy olla kaunis, omaperäinen ja varma.

Niin.

Poissa iidba

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Mistä tunnistat hyvän biisin?
« Vastaus #18 : Huhtikuu 07, 2003, 17:57:03 »
No enpäs ole ainakaan huomannut ihoni nousevan kananlihalle, eikä se mahtava biisi nostata välttämättä fiiliksiä kattoon. Mutta minä kuuntelen sanoja, kuuntelen, onko niissä järkeä. Voin myös kuulla onko laulaja tehnyt ne itse vai joku levy-yhtiön heppu. (sen tunnistaa juuri siitä, miten paljon sanoissa on järkeä ja onko se tavallista purkkapoppia vai jotain erikoisempaa)

Yleensäkin kuuntelen vain puolella korvalla niitä tyypillisiä uh-aa-beibe-i-love-uuuu-biisejä, kun taas rap tai suomenkielinen musa herättää huomioni.
"Well, I don't know how to break this to you, but I think they might have noticed we broke into Gringotts." -Ron Weasley

Ecera`s Darkness

 • Ankeuttaja
Mistä tunnistat hyvän biisin?
« Vastaus #19 : Huhtikuu 09, 2003, 13:40:56 »
Kylmänväreet tulee aina, kun kuulen jotain erittäin hyvää musiikkia. Myös jos alan heilua rytmin mukana tai huomaan pitäväni laulun sanoista tai musiikista, tiedän sen. Yleensä jos kuulen laulun tiedän heti pidänkö siitä, tulenko pian pitämään vai en pidä ollenkaan. On tietysti olemassa tapauksia, jolloin olen huomannut olevani väärässä, mutta näitä tapauksia on erittäin harvoin.

Kyllä sen vain tietää jos pitää jostain biisistä. Ja se kylmänväreiden tunne on ihana..Sellainen minä olen.

Frozen-ghost

 • Ankeuttaja
Mistä tunnistat hyvän biisin?
« Vastaus #20 : Huhtikuu 09, 2003, 14:06:06 »
no ekaksi mä kiinnitän huomiota siihen esittäjään, jos kuulen sen ennen kun biisi soi (esim.radiossa)... Sit just melodia ja sanat on mun mielest tärkeet ja painottaisin noiden sanojen merkityksen tärkeyttä mulle!!  8)
Vaik olisi ns.rankka melodia, sanat voivat olla erityisen kauniit ja ns.todelliset, tai hyvin kuvaavat. En esim. pidä hirveesti biiseista, joissa hoetaan kolme minuuttia samaa sanaa!! et mitää olla jokin sanoma!!  :wink:

Vera

 • Ankeuttaja
Mistä tunnistat hyvän biisin?
« Vastaus #21 : Huhtikuu 11, 2003, 18:04:43 »
Siitä tulee sellainen hyvä tunne ja jää kuuntelemaan ko. biisiä.
Yleensä sitten sellainen reippaampi kappale saa laulamaan (tai ainakin aukomaan suuta biisin sanojen mukaan)  tai tanssimaan.

eishi

 • Ankeuttaja
Mistä tunnistat hyvän biisin?
« Vastaus #22 : Huhtikuu 12, 2003, 12:34:17 »
Miulla on muutama tapa, josta tiedän tykkääväni biisistä.

a) Yritän laulaa heti ekalla kuuntelukerralla mukana, vaikken tiedä sanoista mitään
b) Alan tanssia biisin mukana
c) Tunnen biisin aikana värähdyksen jossain sydämen kohdalla

Eli kolme perustapaa. Sitten on niitä biisejä, joilta odotan esim. nimen perusteella paljon, mutta sitten kun kuulen, petyn niihin. Mutta ajan myötä, kunhan biisiä kuuntelen, alan pitää siitä enemmän. Latasin juuri eilen netistä yhden biisin, jolta odotin paljon, mutta sitten petyin... Mutta jo tänään, kun olen kuunnellut sitä aika monta kertaa, olen alkanut pitää siitä.

Sitten on biisejä, jotka eivät kuullosta laulettuna yhtä hyvltä kuin soitettuna. Tämä taitaa mennä offtopiciksi, mutta kerron nyt kumminkin.

Elikkäs, olen soittanut Titanicin "My heart will go on"-biisiä pianolla jo kauemman aikaa. Nyt viimeinkin löysin sen netistä ja latasin. Ja kuuntelin. Ja järkytyin. Celine Dionin ääni ei tuntunut aluksi sopivan biisiin lainkaan, nyt olen jo tottunut... Mutta pidän kappaleesta edelleen enemmän ilman Celine Dionin lauluääntä.

Darkness

 • Ankeuttaja
Hyvä biisi?
« Vastaus #23 : Heinäkuu 03, 2004, 20:44:00 »
No musta hyvän biisin tunnistaa siitä, että siinä oikeasti osataan soittaa erilaisia instrumentteja. Eli ei mitää antti tuiskuu, gimmelii ym. näitä jolla ei oikeasti ole mitään hajua musiikin teosta.

Toiseksi pidän todella paljon siitä jos kappaleessa on paljon kitara sooloja.

Lisäksi tuo että biisin pitää koskettaa jotenki ni se on ihan jees

Poissa Ranloo

 • Vuotislainen
Mistä tunnistat hyvän biisin?
« Vastaus #24 : Heinäkuu 03, 2004, 21:28:17 »
Lainaus käyttäjältä: "Kuuttis"
Olen täydellisesti eri mieltä. Minulla on ollut miljoonia hyviä biisejä, jotka olen joutunut kuuntelemaan kymmenen tuhatta kertaa, eikä ole avautunut, ja sitten kun sen biisin idean tajuaa, vaikka ihan yhtäkkiä kahdennellakymmenennellä kuuntelukerralla se on hieno tunne. Ee. Ja yleensä ne ovat kaikkein hienoimpia biisejä.


Allekirjoitan tämän sataprosenttisesti.

Hyvinä esimerkkeinä voisin mainita mm. Placebon "Without You I'm Nothingin" sekä "Burger Queenin". Koko levy on noussut kenties Placebon parhaimmaksi noiden kahden viimein avauduttua minulle.

Useimmiten se menee juuri niin, että mitä hitaammin biisi avautuu, sitä mahtavampi se on. Kun se sitten aikanaan niin tekee.

(On toki poikkeuksiakin, mm. Placebon "Protege Moi" sekä Alex Chiltonin "Holocaust" iskivät samalla sekunnilla, kun kuulin ne ensimmäisen kerran.)
Yök!