Kirjoittaja Aihe: Siriuksen syyttömyydestä  (Luettu 27354 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Toivo

 • Ankeuttaja
Siriuksen syyttömyydestä
« Vastaus #25 : Heinäkuu 08, 2003, 15:49:15 »
En usko, että ministeriö tiesi pimeänpiirrosta. Olisihan se ollut helppo nakki tarkistaa kaikkien velhojen kroppa merkkien varalta. Malfoy ja co on sen verran tärkeitä velhoja, ettei ne voisi olla yhteiskunnassa tuolla paikalla, jos merkki olis näkyvillä ja kaiken kansan tiedossa.

Voldemortin kannattajia on varmasti muitakin kuin Kuolonsyöjät. Esim. Dracon äiti on varmasti positiivinen Voldua kohtaan, muttei ilmeisesti omista merkkiä, kun ei tullut kokoukseen (kai?)

Sauna

 • Ankeuttaja
Siriuksen syyttömyydestä
« Vastaus #26 : Heinäkuu 08, 2003, 15:52:54 »
Lainaus käyttäjältä: "Toivo"
kun ei tullut kokoukseen (kai?)

Eihän siinä kaikkia sanottu nimeltä... Saattaa hyvinkin olla, että myös Narcissa oli siellä... Tai en mä tiedä, mutta mä oon aina uskonu, että myös Narcissa on kuolonsyöjä.

Poissa Starpiks

 • ヘルムットじゃないよ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • "Olette sangen rumia ollaksenne keijuja"
 • Tupa: Puuskupuh
Siriuksen syyttömyydestä
« Vastaus #27 : Heinäkuu 09, 2003, 11:31:55 »
Lainaus käyttäjältä: "Tuulensisko"
AV: "Minä itse todistin ministeriössä, että Sirius oli Potterien salaisuudenhaltija" Jassoo... Mutta kuitenkaan Siriukselle ei järjestetty oikeudenkäyntiä?


 Aivan, Siriukselle ei tarvittu järjestää oikeudenkäyntiä koska jopa Dumbledore oli varma että Sirius oli syyllinen(koska luuli Siriuksen olevan Pottereiden salaisuudenhaltija), joten ministeriö oli varma Siriuksen syyllisyydestä ja heitti Azkabaniin. Tehokasta toimintaa ministeriöltä, harmillisesti olivat vain ottaneet syyttömän henkilön kiinni :/
"The shortest verse in the Bible is, "Jesus wept". The only thing wrong with it is the past tense." -Fred MacIntire, Something Positive

No oonhan mä sentään sukua insinöörille... *pnish*?

Lizlego

 • Ankeuttaja
Siriuksen syyttömyydestä
« Vastaus #28 : Tammikuu 28, 2004, 18:20:34 »
Älkää unohtako, että Siriuksen murhille oli silminnäkijöitä, jotka todistivat häntä vastaan kuulivat Peterin huudot. Juttu vaikutti kaikista täysin itsestään selvältä. En kyllä ymmärrä millaisessa keskiajassa velhot elävät...kyllähän nyt sentään luulisi, että kaikille oikeudenkäynti suotaisiin.

Poissa Urpo Spok

 • Kosmisesti sitoutumaton
 • Ylihörhö
 • *
 • Boldly going nowhere
 • Pottermore: JinxLeviosa205
 • Tupa: Tuvaton
Siriuksen syyttömyydestä
« Vastaus #29 : Tammikuu 28, 2004, 19:05:05 »
Lainaus käyttäjältä: "Lizlego"
En kyllä ymmärrä millaisessa keskiajassa velhot elävät...kyllähän nyt sentään luulisi, että kaikille oikeudenkäynti suotaisiin.


Keskiajassa nimeltä "sota". Sodassa ja rakkaudessahan tunnetusti kaikki on sallittua. Lisäksi ministeriö yritti olla tehokas, näyttää että jotain saadaan aikaan pahuutta vastaan jne. Sotien aikana vangeiksi on joutunut vaikka ketä ja aivan taatusti ilman oikeudenkäyntejä.
What would The Doctor do?

Coco

 • Ankeuttaja
Siriuksen syyttömyydestä
« Vastaus #30 : Tammikuu 29, 2004, 14:36:16 »
Mutta minkä takia Kalkaros ei hyvälle puolelle tullessaan voinut kertoa pimeänpiirrosta, jos se kerran hänelle itslleen oli poltettu? Tai Siriuksen syyttömyydestä? Luulisi kyllä, että taikaministeriö tietäisi loitsun, jolla saada pimeänpiirto näkyviin, vaikka se olisikin haalistunut. Ja olisihan ne voinut Voldemortin kukistuttua käydä tarkistamassa kaikkien vankien käsivarret.

SilverChanteur

 • Ankeuttaja
Siriuksen syyttömyydestä
« Vastaus #31 : Tammikuu 29, 2004, 15:20:46 »
Lainaus käyttäjältä: "Johannah Abbott"
Mutta minkä takia Kalkaros ei hyvälle puolelle tullessaan voinut kertoa pimeänpiirrosta, jos se kerran hänelle itslleen oli poltettu? Tai Siriuksen syyttömyydestä?


Kalkaroksellahan ei ole minkäänlaisia intressejä kertoa mitään, mikä auttaisi Siriusta - rakas liemiopettajahan vihaa koko Jamesin jengiä. Toisekseen, kuolonsyöjäthän eivät tienneet toistensa henkilöllisyyksiä, tai ainakaan läheskään kaikkien. Jos Kalkaros olisi halunnutkin puhua Siriuksen puolesta, ei hänellä ollut mitään keinoa tietää oliko mies Voldemortin joukoissa vai ei.

Sanotaanko kirjoissa, että joka ainoalla kuolonsyöjällä on pimeänpiirto? En nimittäin nyt muista, onko se tosiaan ehdoton merkkaus Voldemortin palvelijoilla.

Poissa Peetuli

 • Spoilaajia syövä
 • Hirnyrkki
 • Tupa: Puuskupuh
Siriuksen syyttömyydestä
« Vastaus #32 : Tammikuu 29, 2004, 17:20:12 »
Kyllä kaikilla kuolonsyöjillä tietääkseni on tuo pimeän piirto, mutta sehän tulee esiin vain kun Voldemort niin haluaa. Lisäksi, ministeriöhän ei tiennyt koko piirrosta, ainakaan tuolloin Siriusta pidätettäessä, joten siksi he eivät voineet tarkistaa oliko tämä Voldun joukoissa. Kalkaros taas inhosi Siriusta, joten ei siis kertonut pimeänpiirrosta kenellekään.

Poissa Browey

 • Vuotislainen
Siriuksen syyttömyydestä
« Vastaus #33 : Joulukuu 29, 2005, 17:50:39 »
Mielestäni ei ole mitään outoa, että Sirius heitettiin suoraan vankilaan. Niin monet jästit näkivät silloin, kun hän etsi Piskuilanin käsiinsä, mutta Peter räjäytti koko kadun. Lisäksi ministeriö oli erittäin hankalassa tilanteessa Voldemortin ollessa voimissaan. Ja Siriuksen piti olla Pottereiden salaisuudenhaltija...

Olen kuitenkin eri mieltä siitä, että keillä pimeän piirrot olivat käsivarsissaan. Kaikilla kuolonsyöjillä ne olivat luultavasti. Liekehtivässä pikarissa kaikki elossa olevat kuolonsyöjät (jotka eivät olleet Azkabanissa) olivat paikalla niitä kolmea lukuun ottamatta (todennäköisesti Kalkaros, Irkoroff ja Kyyry Jr.). Senhän Voldemort itsekin sanoi. Tämä ei kuitenkaan sulje pois vaihtoehtoa, että Voldemortilla olisi myös muita palvelijoita (vakoojia...). Itse en usko, että Matohännällä olisi käsivarressaan piirtoa. Kirjoissa hänestä on tehty vakooja, ei kuolonsyöjä.

Todennäköisesti Dumbledore piti Siriusta syyllisenä, koska ei asettunut puolustamaan tätä samaan tapaan kuin Kalkarosta Pottereiden. Hän tiesi, että hänen lähipiirissään olisi petturi, vaikkei välttämättä uskonut tämän olleen Sirius vaan ennemminkin Lupin. Miksi Potterit vaihtoivat salaisuudenhaltijaa? Itse luulisin, että Potterit luottivat Piskuilaniin samaan tapaan kuin Siriukseen. Ehkä Pottereiden välit Dumbledoreen menivät jostain syystä. Ensimmäisenä mieleen tuli, että syy liittyisi Kalkarokseen. Kalkaroksesta on aina tehty Jamesin silmissä inhottava, mutta Dumbledoren luottaminen Kalkarokseen (Dumbledore nimitti Kalkaroksen Tylypahkan opettajaksi syyskuun alusta 1981 ja puolusti tätä oikeudessa [tosin todennäköisesti halloweenin 1981 jälkeen], Potterit tapettiin 31.10.1981) saattoi olla Jamesille liikaa.

Silti ihmetyttää, että Dumbledore piti Siriuksen tapaista mukavaa ihmistä syyllisenä. Luulisi, että Sirius oli aina yhtä mukava ihminen kuin viimeisimpien kirjojen aikaan.

Poissa Peetuli

 • Spoilaajia syövä
 • Hirnyrkki
 • Tupa: Puuskupuh
Siriuksen syyttömyydestä
« Vastaus #34 : Joulukuu 29, 2005, 18:48:49 »
Browey: Eikö koko loppukohtauksen ideana ollut, että Voldemort koskettaa Piskuilanin kädessä olevaa pimeänpiirtoa, ja täten kutsuu kaikki paikalle?

Poissa Rhiannon

 • Kiltalainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Siriuksen syyttömyydestä
« Vastaus #35 : Kesäkuu 08, 2009, 09:57:05 »
Varmaan koko velhomaailma oli Pottereiden murhan jälkeen niin sekaisin, että kaikki etsivät syyllistä. Ja Pettigrew hoiti hommansa hyvin. Kun Sirius sai hänet kiinni, Pettigrewhan huusi koko kadun kuultavaksi jotain että "Lily and James, Sirius! How could you?!" ja räjäytti sitten koko kadun, jotta pääsisi karkuun. Eli Pettigrew piti huolen siitä, että oli olemassa todistajia, ja hän tiesi myös, että ainoat, jotka tiesivät hänen olleen salaisuudenhaltija, olivat kuolleita (tai Siriuksen tapauksessa, luonnollinen epäilty). Siriushan myöntää itsekin, että hän on ainakin osasyyllinen Lilyn ja Jamesin kuolemaan, koska oli Siriuksen idea vaihtaa salaisuudenhaltijaa. "I persuaded Lily and James..:" eli Sirius ehdotti vaihtoa, koska halusi bluffata Voldemortia. Sitähän voi tietty pähkäillä vaikka kuinka pitkään, että miten kukaan ei tajunnut, että Pettigrew oli se vakooja...kaikki taisivat vain epäillä toisiaan. Dumbledore ei tosiaan tiennyt asiasta, muuten hän olisi ihan varmasti puolustanut Siriusta. Ja Lupin myös! Tosin en vieläkään ymmärrä, miten kukaan uskoi, että Sirius olisi pettänyt Lilyn ja Jamesin, se oli aika kaukaa haettua.

Onneksi sentään Lily ja James tiesivät totuuden, jos he olisivat kuolleet ja luulleet, että Sirius petti heidät, se olisi jo ollut liikaa.

Olen myös miettinyt paljon Snapea ja Siriusta. No, hehän vihaavat toisiaan, sehän on selvä, mutta esim. kolmos- ja neloskirjassa kai se Snapen viha suurilta osin johtuu siitä, että myös hän uskoi, että Sirius oli salaisuudenhaltija ja paljasti Lilyn ja Jamesin olinpaikan Voldemortille. Ja sitten Voldemort murhasi Snapen suuren rakkauden. Tämä olisi varmasti hyvä syy vihata Siriusta. Tosin vaikka Snape tod.näk. saa tietää asioiden oikean laidan, nuo kaksi vihaavat toisiaan edelleen. Viimeisessä kirjassahan on muuten ote Snapen muistoista, jossa Lily ja James on juuri murhattu ja Snape on ihan maassa ja sanoo Dumbledorelle: "I thought you were going to keep them...her...safe." ja Dumbledore vastaa "They put their faith in the wrong person. Rather like you, Severus" viitaten siis tällä Siriukseen, ja myös Voldemortiin.

Sitten tuli mieleen myös sellainen juttu, että mitenköhän Snape suhtautuu Pettigrew'hun, kun saa tietää, kuka oikeasti oli salaisuudenhaltija. Ei Snape nyt ainakaan kovin kiltti Pettigrew'lle ole (ainakaan Half-Blood Princen ensimmäisessä luvussa).

No, tästä tuli nyt ihan sekava viesti. Mielestäni on kuitenkin ihan käsittämätöntä, että Sirius vaan heitettiin Azkabaniin ilman mitään mahdollisuuksia puolustautua. Ihan kamalaa. Onneksi hänen maineensa sitten loppujen lopulta puhdistui, vaikkakin liian myöhään...
Sirius Black; in a sack; I would like to pack; and thus take him back.

Gretel

 • Ankeuttaja
Vs: Siriuksen syyttömyydestä
« Vastaus #36 : Kesäkuu 20, 2009, 19:42:36 »
Olen aina vihannut Herra Kyyryä, koska tämä passitti Siriuksen telkien taa ilman oikeudenkäyntiä. Totuusseerumilla oltaisiin käsittääkseni voitu selvittää asian oikea laita, ainakin neloskirja ja Kyyry juniorin kuulustelu siinä puhuu puolestaan. Hän olin Voldemortin lähimpiä kuolonsyöjiä, eikä arvon lordilta ollut siltikään tippunut mitään kikkaa totuusseerumin huijaamiseen. Ministeriö siis tuskin olisi voinut vedota Siriuksen kohdalla pimeään taikuuteen ja valehteluun, koska oikein tehtyä totuusseerumia on kai mahdotonta vastustaa. Tämä seikka ahdistaa minua, koska Siriuksen hukkaan joutunut elämä on kirjasarjan karmeimpia seikkoja.

Jästien uskominen on mielestäni tekopyhää ja älytöntä, koska hehän laittavat asiat mielessään täysin erilaiseen järjestykseen "sensuroidessaan" taikatapahtumat lähes automaattisesti, koska eivät usko yliluonnolliseen. Silminnäkijöitä käsittääkseni kuulusteltiinkin, mutta miksi ei itse "rikollista"? Argh, Kyyry on ääliö.

Piskuilanin kohdalla hämmentää miten hän pystyi olemaan rotan muodossa kaksitoista vuotta? Siriuksen kerrotaan muuttuneen sellissä välillä koiraksi, mutta vuosien elo jyrsijänä ei ihan natsaa käsityskykyni kanssa. Rotanmuonallako hän eli? Miten puhekyky ja ajattelukyky oikein säilyivät, taikataidoista puhumattakaan? Ei oikein liity aiheeseen, anteeksi.

Kalkaros ei mielestäni voinut vihata Siriusta Lilyn kuoleman takia, koska loppujen lopuksi hän itse oli aika suuri syypää. Vaikka toisaalta, syyttihän Harrykin Kalkarosta Siriuksen kuolemasta voidakseen vihata tätä vielä enemmän, ja uskon, että tässä on samankaltaisuutta. Vuosien nöyryytys ja kiusaaminen kouluajoilta lienee kuitenkin tehnyt tehtävänsä ja jättänyt pääasialliset arvet.

Pimeän piirrot olen aina käsittänyt tatuointeina, eiväthän ne kulu pois. Värin ajattelin ns harmaantuvan mustasta, mutten koskaan täysin katoavan. Mustanahan se hehkui Voldemortin ollessa suurimmassa voimiensa tunnossa. Voldemort merkitsi piirrolla lähes kaikki kuolonsyöjät, koska heitä piti voida kutsua. Olihan Dracollakin piirto, vaikkei hän kauaa ollut palvellut Voldemortia.

Asiasta ja sen vierestä, näimpä taas. Totuusseerumi minua eniten kaivertaa. Potkaiskaa Kyyryä jos näette.

Minger

 • Ankeuttaja
Vs: Siriuksen syyttömyydestä
« Vastaus #37 : Kesäkuu 21, 2009, 17:11:01 »
Sirius ilmeisesti tuomittiin vain jästien ja Piskuilanin murhasta. Kaikki eivät tienneet hänen suhteestaan Potterien kuolemaan, eikä se sinänsä ollut olennaista - olihan Voldemort "kuollut" ja Harry selvisi. Ilman oikeudenkäyntiä tuomitseminen on todella sikamaista, mutta ymmärrettävää ottaen huomioon tilanteen esim. ministeriössä.

Kaikki, jotka olivat Voldemortin puolella, eivät olleet kuolonsyöjiä. Eihän Reguluskaan ollut kuolonsyöjä (tässä kyllä on pieni hämäryys mustissa, on mahdollista, että muistan aivan väärin), vaikka toimikin hyvin lähellä itse isoa kihoa. Etenkään, jos Pimeän piirto ei ollut kaikkien tiedossa (HUOM: se herätti kuitenkin suuresti kohua Huispauksen MM-kisoissa ilmestyessään taivaalle!), ei sitä varmaankaan jääty etsimään, mikäli sitä enää tarvittiin todisteeksi, kun Sirius oli kuitenkin syyllinen näihin murhiin. Itse arvioisin, että Pimeän Piirto olöi tuttu symboli, muta sen ei tiedetty olevan kaikkien kuolonsyöjien käsivarressa. Mutta kuitenkin, kuolonsyojyys ei ollu ainoa tuomittava rikos.

IMO pimeänpiirrot eivät olleet ihan tavallisia tatuointeja. Kalkaros on selvästi sanonut sen tulevan vahvemmaksi - tarkoittaen joko sen polttelua tai sitten visuaalista näkyvyyttä. Mutta jos se, että Piskuilanin piirto muuttui mustaksi Voldemortin koskettaessa sitä hautausmaalla osoittaa, että se on olemukseltaan jokseenkin "elävä".

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Siriuksen syyttömyydestä
« Vastaus #38 : Kesäkuu 21, 2009, 17:18:34 »
Eihän Reguluskaan ollut kuolonsyöjä (tässä kyllä on pieni hämäryys mustissa, on mahdollista, että muistan aivan väärin), vaikka toimikin hyvin lähellä itse isoa kihoa.

Oli Regulus kuolonsyöjä. FK s. 141:

"Joo", Sirius sanoi. Typerä ääliö... liittyi kuolonsyöjiin."
Terve kaikille!

Minger

 • Ankeuttaja
Vs: Siriuksen syyttömyydestä
« Vastaus #39 : Kesäkuu 21, 2009, 17:58:20 »
Ah, aivan, kiitoksia.
Hänellä siis oli pimeän piirtokin?

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Siriuksen syyttömyydestä
« Vastaus #40 : Kesäkuu 21, 2009, 18:00:29 »
Jep, ainakin käsittääkseni pimeän piirto on kuolonsyöjillä eli henkilöillä, jotka Voldemort on virallisesti hyväksynyt kannattajikseen.
Terve kaikille!

Poissa Prosper

 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Siriuksen syyttömyydestä
« Vastaus #41 : Maaliskuu 31, 2013, 23:13:05 »
Ministeriö on täysin syytettävissä. Oletan tämän hätäilyn johtuneen sodan jälkeisestä kriisiajasta. Kunhan joku syntipukki saatiin niin sillä hyvä.

Ainoa todellinen ihme on Dumbledore. Varmasti hän tiesi totuuden - siinä tapauksessa hän ei vain jostain syystä olisi joka tapauksessa auttanut Siriusta. Johtuiko se hänen suunnitelmistaan Harryn varalle? Se olisi julmaa, mutta Dumbledore ei ollut täydellinen. Silti viattoman miehen tuomitseminen moiseen helvettiin... Silti asian täytyy olla joko näin tai sitten Dumbledore ei jostain ihmeen syystä oikeasti tiennyt salaisuuksienhaltijan vaihdosta. Ehkä hän ei ollut päässyt tapaamaan Lilyä ja Jamesia vähään aikaan - ja jos J&L lähettivät pöllön joka vei tietoa, mutta se siepattiin tarkoituksella kesken matkan tai sitten he eivät voineet lähettää tietoa ylipäätänsä, koska se olisi saattanut Peterin vaaraan? Kuka tietää.

Poissa Nicolas

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Pottermore: phoenixeye16524
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Siriuksen syyttömyydestä
« Vastaus #42 : Syyskuu 18, 2013, 20:37:43 »
Eikö kukaan voinut vaikka antaa Siriukselle totuussereumia ja kysyä pettikö hän Potterit? Ei! Miksi? Miksi aurorit eivät käytä totuussereumia halutessaan tietää totuuden? Ihka outoa.

Poissa hansupp

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Siriuksen syyttömyydestä
« Vastaus #43 : Syyskuu 23, 2013, 15:49:08 »
Mutta eihän Dumbledore tiennyt salaisuudenhaltijan vaihdosta ennen kuin Sirius kertoi koko tarinan Azkabanin vangissa. Tosin todennäköisesti hänellä oli omat arvauksensa tapahtuneesta, mutta käsittääkseni ei varmaa tietoa.

Ja tuo pimeyden piirto. Eihän oikein kukaan tuntunut vielä Liekehtivässä pikarissakaan mitä kuolonsyöjillä on käsissään. Kun Harry kertoi Siriukselle unestaan jossa nuorempi Barty Kyyry näyttää pimeän piirtonsa vahvistumisen Voldemortille, mutta Sirius sanoo Harrylle: "En tosiaan tiedä mitä se voisi olla." Ja Siriushan oli aiemmin Feeniksin killan jäsen. Eli tieto pimeän piirrosta ei tainnut olla kovin yleinen silloin kun Sirius vangittiin.

Poissa lisbe

 • Vuotislainen
Vs: Siriuksen syyttömyydestä
« Vastaus #44 : Heinäkuu 29, 2016, 21:59:08 »
Mä oon miettiny et miksei Siriukselle annettu totuusseerumia missään vaiheessa? Tällä olisi voinut todistaa syyttömyyden?

Poissa Pipe

 • Luihusten oma kasvatti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Siriuksen syyttömyydestä
« Vastaus #45 : Elokuu 01, 2016, 20:57:45 »
Ihan on nyt pakko tunkea lusikka tähän soppaan. Nii Siriushan piti itseään tavallaan syyllisenä siihen et Potterit kuoli. Siis ei niin, että olisi pettänyt Potterit, vaan niin, et kun Sirius ehdotti Jamesille sitä, et ne tekis sen et "vaihdetaan Peter salaisuudenhaltijaks Voldun harhautukseksi" ja sit kun Peter petti Potterit ni Sirius piti tavallaan itseään syyllisenä kun ehdotti sitä vaihtoa Jamesille ja Lilylle. Mut se mua ylipäänsä on ihmetyttänyt et kun ne tiesi kuinka lojaali Remus oli ollut molemille (ihmissuteudesta huolimatta) ni silti ne pääty Peteriin? Hmm... Se mua on AINA ihmetyttänyt, miksi Sirius ei ehdottanut Remusta... (vai alkaako pienen slasharin fanin aivot kehittelemään omaa teoriaansa ;'DDD).. MIKSI Peter? :OO
♥Yritän vain hymyillä, vaikka olen jo kuollut sisältä♥
♥♥Polseres vermelles - Polseres amunt!!♥♥

Poissa Ulompi vino vatsalihas

 • Neville Longbottom <3
 • Vuotislainen
 • PS. Pidän hapanpastilleista
  • Livejournal
  • Katso taivasta, tähtiratainsa täyttämää
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Siriuksen syyttömyydestä
« Vastaus #46 : Joulukuu 11, 2017, 18:40:10 »
^ Hmm, tämä ei ole mikään maailman silmiä avaavin teoria, mutta olen saanut Peteristä kuvan sellaisena kömpelönä tyyppinä, McGarmiwan sanoin vähemmän lahjakkaana kuin muut kelmit. Hän ei ollut alun alkaenkaan niin läheinen ystävä Jamesille kuin Remus, hän ihaili muita kelmejä ja hänet voisi ehkä jopa nähdä vähän "perässäroikkujana". Joten Sirius ja Potterit ovat voineet ajatella, että Peter on Voldemortin silmissä epäkiinnostava ihminen ja arvella, että Voldemort luulisi, että salaisuudenhaltijan olevan läheisempi ystävä, Remus, ja ettei Voldemort osaisi arvatakaan salaisuudenhaltijan olevan Peter.
On the 10 year anniversary of Harry’s parents’ death and the first time Voldemort was defeated, 31st October 1991, he and Ron saved Hermione from the troll in the bathroom. This is generally regarded as the day the trio became friends