Kirjoittaja Aihe: Tuhkimo (Cinderella)  (Luettu 2332 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Kay

 • Ikuisesti lapsi
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Tuhkimo (Cinderella)
« : Helmikuu 16, 2008, 19:12:24 »
Kyseessä siis tuo Disneyn piirretty, joka sai ensi-iltansa jo vuonna 1950 ja kuuluu näihin ikuisiin klassikoihin. Leffaanhan on saatu jatkoakin, Tuhkimo 2: Unelmien prinsessa (Cinderella II: Dreams Come True) ja Tuhkimo 3: Taikansa kutakin (Cinderella III: A Twist in Time) Ja jos joku ei ole elokuvaa nähnyt, älköön lukeko juonta, jonka parhaani mukaan tähän sähelsin. 
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Huh, tuon juonen kirjoittaminen oli kova homma (osittain otettu Wikipediasta http://fi.wikipedia.org/wiki/Tuhkimo_%28elokuva%29 , jos joku tahtoo lisätietoa). Kuitenkin, minä rakastan tätä piirrettyä, katsoin tätä pienempänä koko ajan. Ei haittaa, vaikka leffa on täynnä kliseitä. Esim. tarinan päähenkilö on sinisilmäinen, vaaleahiuksinen, kuvankaunis neito, joka on hyväsydäminen ja ystävällinen kaikille ja neidon mielitetty on komea ja urhea prinssi.
Silti minä rakastan tätä elokuvaa, se saa minut aina hyvälle tuulelle. Alussa tunnen myötätuntoa Tuhkimoa kohtaan ja elokuvan onnellinen loppu saa minut hymyilemään joka kerta. Dubbauksetkin ovat onnistuneet ihmeen hyvin, hahmot ovat piirretty mainiosta ja tuhkimon laulut ovat (luonnollisesti) ihania. Suloiset hiiret, linnut ja muut elukat ovat myöskin hellyyttäviä pitäessään huolta Tuhkimosta. Ilkeä äitipuoli on tässä tietysti hyvin yksipuolinen hahmo, pelkästään julma ja kateellinen. Drusella on aika lailla samaa kastia. Anastasia on jonkin lailla inhimillisempi, en nyt muista tarkkaan minkälainen oli tässä, mutta jatko-osissa ainakin hänestä paljastuu herkkä puoli. Ja aah, Lusifer ja haltiakummi kuuluvat elokuvaan tietysti (: No, minähän luonnollisesti rakastan (lähes) kaikkia Disneyn leffoja, mutta Tuhkimo kuuluu niihin parhaimpiin.

No, mitä mieltä te olette elokuvasta? Ärsyttääkö se sinut henkihieveriin vai itketkö onnesta? Ja niitä perusteluja, kiitos :)
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 16, 2008, 19:16:08 kirjoittanut Kailey »
Just remember in the winter far beneath the bitter snows. Lies the seed that with the sun's love in the spring becomes the Rose.
LOMALLA

Poissa Raitasukka

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Objection!
  • flavors.me
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Tuhkimo (Cinderella)
« Vastaus #1 : Helmikuu 19, 2008, 13:56:17 »
Uskokaa tai älkää, mutta näin tämän elokuvan ensimmäistä kertaa viime vuonna kun innostuin taas Disneyn klassikkopiiretyistä :)

Minusta Tuhkimo on yksi tylsimpiä Disneyn tuotoksia. Periaatteessahan siinä ei tapahdu oikeastaan mitään, vain jotain kotona puuhastelua (muistaakseni; muistikuvat ovat ehtineet hämärtyä:). Ja ah, ne kliseet! Kaikki hahmotkin tuntuvat niin typeriltä: se kissa, hiiret, Tuhkimo itse ja paha äitipuoli... Lisäksi nauroin itseni kipeäksi, kun huomasin, miten vähän repliikkejä prinssillä oli :'D Haltijatarkummi on elokuvan ainut valopilkku, ihana hahmo :) Lauluista en kylläkään muista yhtään mitään, millaisiahan ne olivatkaan...?

Voi, olen kaverini kanssa pohtinut, että tuleekohan noissa jatko-osissa Tuhkikselle ja prinssille aviokriisi...Mutta periaatteeni vuoksi en katso näistä klassikoista tehtyjä jatko-osia.

Ei Tuhkimo niin huono ole, Disneyltä vain löytyy huomattavasti parempiakin leffoja.

Poissa Uppo

 • -outo
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Tuhkimo (Cinderella)
« Vastaus #2 : Helmikuu 21, 2008, 14:22:41 »
Tuhkimo on yksi lempielokuvistani. Elokuvassa on hyvin kaunis tarina. Tuhkimo elokuva on siitä hyvä kun hyvä haltijatar on siinä. Lempihahmojani ovat Tuhkimo ja hyvä haltijatar. Tuhkimo minun lempihahmo koska hän on päähenkilö. Sitten on hyvä haltijatar. Pidän siksi hyväsätä haltijattaresta koska hän on koko ajan iloinen :). Minä en pidä äitipuolesta paljoa koska hän on niin häijy.

Wackoo

 • Ankeuttaja
Vs: Tuhkimo (Cinderella)
« Vastaus #3 : Helmikuu 28, 2008, 22:26:58 »
HAHHAH!!! tätä on saanut ododttaa! tuhkimo... Todellakin yksi parhaimmista lasten elokuvista.
actonia, juonittelua ja romantiikkaa parhaimillaan!  Disneyn taideteos. Luojan kiitos tämä satu on vielä muodissa. Ja toivottavasti se ei ikinä sieltä katoa! se olisi suuri menetys!

Poissa samettiina

 • Sanomaton
 • *
Vs: Tuhkimo (Cinderella)
« Vastaus #4 : Joulukuu 27, 2009, 10:02:26 »
Tuhkimo on yksi Disneyn suosikeistani! Muistan katselleeni tätäkin elokuvaa pienempänä aika usein, mutta en ole pitkään aikaan kasonut. Muistan vain, että vaikka katsoin elokuvaa jännittyneenä, nauroin monessakin kohtaa. En tiedä miksi, mutta kaipa tapahtumat saivat mielestäni aina hassun lopun.

Haltiakummi ja ne hiiret nousevat lemppareikseni. Jokainen heistä tarkoittaa hyvää, ja ovat kukin omalla tavallaan huvittavia.

Poissa Kynttiläkäärme

 • Syksyn liekki
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: potioncharm26553
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Tuhkimo (Cinderella)
« Vastaus #5 : Syyskuu 07, 2018, 15:26:18 »
Disneyn klassikko Tuhkimo on yksi suurimpia elokuvarakkauksiani. Tykkäsin siitä jo lapsena, mutta ei se silloin noussut ylitse muiden vaan oli ihana, söpö ja kiva prinsessaleffa niin kuin kaikki muutkin. Siinä parikymppisenä kun katsoin Tuhkimon ajatuksella ja antaumuksella uskalsin hypätä satuun aivan eri tavalla.

Vaikka kuinka kimalteinen ja satumainen leffa onkin, niin minust Tuhkimo on hyvä esimerkki naiselle ja äärimmäisen rohkea likka. Sitä on alistettu monta vuotta, saanut tehä kaikki kotityöt sun muut. Hän on tehnyt sitä niin kauan, että on jo tottunut ja tavallaan tyytynyt tässä ns. perheessä rooliinsa. Tuhkimo kuitenkin joka yö jaksoi unelmoida ja haaveilla sitä paremmasta, jota tuolla satumaisessa linnassa oli ja kun salama taivaalta tapahtuu, eli kutsut linnaan tulee kaikille naimaikäisille Tuhkimo todellakin innostuu ihan samalla tavalla kuin sisarpuolet. Hän todella haluisi lähteä linnaan ja tekee kaikkensa, että työt saa tehdyksi, mutta äitipuolihan siinä on esteenä. Ihanat lintu ja hiiriystävät kun saavat Tuhkimon mekon tehtyä tyttö on onnesta soikeana ja ei ihme. Hänen suurin haaveensa käy juuri toteen. Hän ei ole tehnyt mitään väärää, mutta juurikin äitipuolen merkistä sisarpuolet repii mekon hajalle. Tuhkimo ei pelkästään ole vihainen näille siskoilleen, vaan äärimmäisen surullinen, sillä hänen kaikkien aikojen suurin haaveensa oli niin lähelä toteutua. Koska hän oli toivonut sitä linnaan pääsyä koko elämänsä niin vahvasti, sen voimalla Kummitäti saapui pelastamaan, antamaan mahdollisuudenm, loput on kiinni Tuhkimosta itsestään ja kaikkihan me tiedämme mitne lopssa kävi.

Tuhkimo edustaa itselleni haaveilun voimien tärkeyttä, rohkeutta (kun sai mekon niin meni juhliin ja etti sen prinssin käsiinsä, mistä oli niin akuan haaveillut), kekseliäisyyttä (hakekaa Bruuno!) ja ennen kaikkea Disneyn taikaa. Unelmat voivat toteutua.