Kirjoittaja Aihe: Suosittele kirjoja vol. 2  (Luettu 39243 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

robinette

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #25 : Maaliskuu 09, 2009, 23:53:04 »
Suzanne Collins: Nälkäpeli
Kertoo Nälkäpelistä, jonka ideana on heittää 24 lasta ja nuorta "areenalle" kilpailemaan hengestään toisiaan vastaan. Kisalla on vain yksi voittaja - se, joka on viimeisenä hengissä. Kilpailu käydään tv-kameroiden edessä ja koko kansan seuratessa tätä "viihdettä". Mahtava kirja, joka herättää paljon ajatuksia. Sai ainakin minut arvioimaan omianikin reaktioita. Sisältää väkivaltaa, joten en suosittelisi ihan nuorimmille.

Markus Zusak: Kirjavaras
Kertomus toisesta maailmansodasta Kuoleman ja saksalaistyttö Liesel Memingerin näkökulmasta. Hyvin koskettava tarina.

John Green: Looking for Alaska ja An Abundance of Katherines
Humoristista, mutta silti ihan oikean viestin sisältävää nuortenkirjallisuutta. Valitettavasti näitä ei ole vielä suomennettu (enkä tiedä aiotaanko edes suomentaa).

Poissa Ajatusliekki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Where the heart lies
 • Pottermore: HallowGalleon47
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #26 : Maaliskuu 26, 2009, 21:23:25 »
Sokkeloportaikko on todella mielenkiintoinen kirja, suosittelen. Se kertoo viidestä orponuoresta, jotka suljetaan eriskummalliseen taloon, täynnä portaita, jotka pöyrivät kuin spiraaalit joten on mahdotonta tietää, missä päin huonetta he ovat, ja miten laaja se on. Ja mikä tärkeintä, miksi heidät on tuotu sinne. Kirja on psykologinen trilleri, jossa seurataan nuorten hiljalleen muokkautuvaa käytöstä, ja hiljalleen alkaa palajastua, mitä sokkeloportaikko tekee asukkailleen.

Stravaganza on trilogia (Neljäs osa ei ole rantautunut suomeen) ihmisistä, joilla on eriskummallisia esineitä, joiden avulla he voivat teleportata öisin renesanssiitaliaa muistuttavaa Taliaan. Siellä kohdataan eriskummallisia seikkailuja. En tahdo palajastaa enempää, mutta suosittelen tätäkin :)
mus mus -> Ajatusliekki

Poissa Storithiana

 • käärmenainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #27 : Huhtikuu 20, 2009, 12:04:28 »
Minä en tätä täältä löytänyt, niinpä suosittelen Michael Enden Tarinaa vailla loppua. Lainasin tämän viime syksynä kirjastosta, kun halusin lukea jotain randomia fantasiaa, kun en sieltä Twilightia löytänyt.

Kirja kertoo 11-vuotiaasta Bastianista, joka varastaa antikvariaatista kirjan nimeltä Tarina vailla loppua ja menee lukemaan sitä koulun ullakolle. ja joutuu sitten itse mukaan kirjaan ja Fantaasiaan. Kuvaus nyt voi kuulostaa vähän hölmöltä, minuakaan takakansi ei hirveästi saanut kiinnostumaan, mutta onneksi luin kirjan silti. Ja alkukin oli minusta vähän tylsä, mutta kyllä kirja sitten muuttui kiinnostavaksi ja tosi jännittäväksi. The Childlike Empress/myöhemmin Moonchild oli minusta mielenkiintoinen hahmo, en nyt vaan millään muista sen suomenkielistä nimeä.
You're asking me will my love grow
I don't know, I don't know


Ficcifoorumi - foorumi ficeille ja yleiselle keskustelulle

Sonija

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #28 : Toukokuu 11, 2009, 09:52:13 »
Minun täytyy suositella Hobbin Näkijän taru -trilogiaa ja sitä jatkavaa Lordi Kultainen -trilogiaa. Molemmat hyvää luettavaa, koukuttivat minut samaan tien. Kertovat Kuudesta herttuakunnasta ja kruununprinssin äpäräpojan tarinasta. (No joo. Kuulostaa tässä aika tylsältä, muttah. Niinhän ne aina, kun minä pääsen selittämään...) Joka tapauksessa. Jos tykkäätte fantasiakirjallisuudesta ettekä vielä ole lukeneet näitä, niin olette jääneet paljosta paitsi.

Poissa Minsvo

 • shakes all over like a jellyfish
 • Vuotislainen
  • dA
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #29 : Toukokuu 30, 2009, 10:47:45 »
Kaikille, jotka pitävät fantasiasta ja seikkailusta suosittelisin Rumo ylämaailmassa, ja sen jatko-osaa Rumo alamaailmassa, kirjoittanut Walter Moers. Suht pitkiä, jänittäviä ja mielenkiintoisia kirjoja. Rumo on mielenkiintoinen ja hauska hahmo, jolle tapahtuu kaikenlaista. Kannattaa lukea.

Samoin Kapteeni Sinikarhun kolmetoista ja puoli elämää on todella mielenkiintoinen kirja, myöskin Walter Moersin. Hän on kirjoittanut monta kirjaa, jotka sijoittuvat kaikki samaan fantasiamaailmaan, Zamoniaan. Siellä on kaikenlaisia olentoja ja muuta hauskaa. Tässä kirjassa kapteeni Sinikarhu kertoo elämästään, joka on varsin jännittävä tarina.

Poissa adswil

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #30 : Toukokuu 30, 2009, 16:55:26 »
En lue juurikaan fantasiaa ikisuosikkieni Potterien ja Sormusten herran lisäksi, mutta Johanne Hildebrandtin fantasiatrilogia Valhallan tarinoita on ihan loistava (pitäisi lukea joskus uudestaankin taas). Sen tapahtumat sijoittuvat muistaakseni pronssikautiseen Skandinaviaan, ja henkilöt ovat viikinkien jumalia, jotka tosin eivät näissä kirjoissa vielä ole jumalten joukossa, vaan jokseenkin tavallisia (tai no, ainakin lihaa ja verta olevia) ihmisiä. Erittäin mielenkiintoinen aihe, eivätkä nämä kirjat ole liian fantasiaa - toisinaan ne vaikuttavat melkein historiallisilta romaaneilta, vaikka tapahtumat ja henkilöt ovatkin kuvitteellisia, ja ripaus magiaakin on mukana.

Tässä lisäksi muutamia parhaita lukemiani klassikkoja:

Charlotte Brontën Kotiopettajattaren romaani on yksi romanttisimmista koskaan lukemistani kirjoista olematta kuitenkaan yhtään imelä. Erittäin kiehtova tarina ja tunnelma, enkä itse ainakaan arvannut loppuratkaisua ja kaikkia muitakaan juonenkäänteitä ennalta. Lisäksi tämä kirja itketti todella paljon, mikä on hyvä asia.

Egdar Allan Poen kauhunovellit ja erityisesti runot. Poen kauhutarinoiden juonenkäänteet eivät oikeastaan ole pelottavia, mutta niiden tunnelma on todella oudolla tavalla ahdistava, en ole koskaan lukenut mitään niiden kaltaistakaan. Ja Poen runot ovat ihan upeita, todella kauniita ja salaperäisiä, ja antavat ehdottomasti jotain ajateltavaa. Poen tuotannossa minua viehättää ennen kaikkea erikoinen synkänromanttinen, outoutta palvova tunnelma, johon olen ihan umpirakastunut.

Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo - ehdotonta romantiikan aatelia tämäkin, harvinaisen suloinen kirja täynnä henkilöhahmoja, joihin on helppo ihastua ja samastua. Tarina itsessään on jokseenkin yllätyksetön, mutta Austenin kirjoitustyyli on ihanan sarkastinen, ja henkilöhahmot ovat todella uskottavia.
In my world love is for poets - so I'm trying to be one.

Poissa Réwier

 • Tähtisilmä
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: HazelIce27503
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #31 : Kesäkuu 01, 2009, 23:25:07 »
Kiitos hurjasti tästä topicista; olen löytänyt monta hyvää kirjaa luettavaksi. :)

Marianne Curley: Muinainen taika
Loistava kirja, niille jotka pitävät keskiajasta ja aikamatkustamisesta. Myös ripaus romantiikkaa löytyy tästä romaanista. :)

Kate Mosse: Krypta
En ole itsekään vielä lukenut loppuun, mutta kertoo kahdesta naisesta, jotka elävät ihan eri vuosisadoilla, mutta heidän molempien kasvot ovat muinaisissa tarot-korteissa. Heidän kohtalonsa nivoutuvat yhteen unohdetussa kryptassa Etelä-Ranskassa, kun paholaisen kuvakirja herää eloon. Alun perusteella mukaansatempaisevaa kirjallisuutta.

Timo Parvela: Sammon vartijat -sarja
Tähän sarjaan on ilmestynyt kaksi osaa, Tuliterä ja Tiera. Kertoo nykypäivän nuorista, jotka yrittävät suojella Sammon sirpaleita Loviattarelta. Suosittelen niille, jotka ovat vähänkin kiinnostuneet Kalevalasta. 
"Sheldon ymmärtää futista?!"
"Niinpä näkyy."
"Huispaus ei hämmästytä, mutta futis!"

Poissa Celestial

 • killing loneliness
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • love is right now
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #32 : Kesäkuu 05, 2009, 17:53:59 »
Suosittelen kaikille kirjoja rakastaville Cornelia Funken Mustemaailma-trilogiaa, eli Mustesydäntä ja Musteloitsua. Ihania, kauniilla tyylillä kirjoitettuja, kirjoista kertovia kirjoja. Niihin lumoutuu ihan täysin. :D Kolmas osa, Mustekuolema, ilmestyy Suomeksi syyskuussa.

Seuraavaksi Philip Pullmanin Universumien tomu-trilogia, johon kuuluu Kultainen kompassi, Salaperäinen veitsi ja Maaginen kaukoputki. Hienoja kirjoja kaikki, ensimmäinen on todella suloinen ja viimeinen todella koskettava. Suosittelen erityisesti viimeistä kirjaa, mutta muutkin ovat ihania, ja nekin täytyy lukea, jotta ymmärtää ollenkaan. ;) Tomu, daimonit, kaikki yhdessä ovat niin laatukamaa.

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä tietenkin Stephenie Meyerin Houkutus, Uusikuu ja Epäilys (ja tietty se neljäs kirja, kun se ilmestyy ;)). En yleensä itke lukiessani, mutta tätä kirjasarjaa lukiessani itkin varmaan koko ajan. :'D Suosittelen näitä erityisesti niille, jotka pitävät angstista ja romantiikasta.

Onhan niitä enemmänkin, mutta varmaan vähän liikaa... ;)

//Luin juuri Alexis Kourosin kirjan Gondwanan lapset. Tämä älyttömän koskettava ja filosofinen kirja kertoo albatrossin pesään syntyneestä pikku pingviinistä ja sen identiteetin etsimisestä. ^^ Opin kirjasta paljon uusia asioita, kannattaa lukea, kirja on sentään vain vähän päälle sata sivua. :)
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 09, 2009, 16:40:20 kirjoittanut Celestial »
Friendship doesn't see through the eyes,
it sees through the heart.

Poissa Miasma

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • My Little Evil Pony
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #33 : Lokakuu 14, 2009, 19:56:27 »
Tättärää, minäpäs olen löytänyt kaksi geisha kirjaa, jotka geishoista kiinnostuneiden kannattaa lukea! :3

Mineko Iwasakin Geisha of Gion kertoo tämän suositun geishan elämästä. Mineko lähti kotoaan vasta muutaman vuoden ikäisenä okiyaan, jossa tästä alettiin kasvattamaan okiyan perijää. Aika perus elämänkerta, joka ainakin itseäni aiheesta kiinnostuneena viihdytti. En tiedä onko kirjaa suomennettu ollenkaan, mutta ainakin englantia osaaville tämä sopii. Geishan Muistelmat muuten perustuvat Minekon haastatteluihin, hän ei ollut kirjaan tyytyväinen, joten hän päätti kirjoittaa oman elämänkertansa.

Sayo Masudan Autobiography of a Geisha on myös elämänkerta, joskin huomattavasti rankempaa luettavaa. Sayo on avion ulkopuolella syntynyt lapsi, jonka hänen äitinsä hylkäsi. Sayo lähetettiin setänsä(?) luo, setä taas myi hänet palveliaksi perheeseen jossa häntä kohdeltiin todella huonosti. Lopulta hän päätyi okiyaan, joskaan siihen eivät hänen vaikeutensa loppuneet. Ei ehkä sovi kaikkein herkimmille, mutta kannattaa kyllä lukea. :3

En ole kovin hyvä kertomaan tiivistelmiä, mutta halusinpas levittää tietoa jos täällä muita geishoista kiinnostuneita on.
Who has time for tears?

Poissa Sun Lee

 • Ronnieponnie
 • Vuotislainen
  • Tarinamaa
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #34 : Lokakuu 24, 2009, 16:23:28 »
Tässä kirjoja suomeksi ja enkuksi, jos pystyt suinkin lukemaan englantia.

Cassandra Clare - Luukaupunki -> ensimmäinen osa Varjojen kaupungit trilogiaa, johon sisältyy siis kaksi muuta. City of Ashes ja City of glasses, jotka eivät ole vielä ilmestyneet suomeksi, mutta ne voi ostaa esim. suomalaisesta kirjakaupasta. Kirjat ovat nuorille suunnattua fantasiaa ja niissä on romantiikkaa ja seikkailua. Aivan mahtavia, olen ihan koukussa ja janoan vain lisää koko ajan. Vaikea lopettaa kesken.

Kelley Armstrong - The Summoning -> The Darkest Power Trilogy - sarjan ensimmäinen osa. Kirjasarja kertoo nuoresta tytöstä Chloesta, joka näkee kummituksia ja pystyy kutsumaan heitä kuolleista. Hän joutuu eräänlaiseen kotiin, joka on tarkoitettu pahasti häiriintyneille lapsille. Hän ystävystyy siellä muihin nuoriin ja huomaa, että heissä kaikissa on jotain epätavallista - aivan kuten hänessäkin. Kirjasarjaan kuuluu myös osat The Awakening ja ensi vuonna ilmestyvä The Reckoning (vai miten se kirjotettiin :D). Tosi hyviä kirjoja, mutta ainoastaan englanniksi :/ Ikävä kyllä.

Malissa Marr - Ilki-ihana -> Ensimmäinen osa keijusarjaa, jossa päähenkilönä on Aislinn, tyttö joka näkee keijuja. Kirjasarjaan kuuluu sala kavala ja kolmas osa Fragile eternity, jota ei ole vielä suomennettu. Ei ole ihan yhtä hyvä sarja kuin aiemmat kaksi, mutta ihan mielenkiintoinen. Ensimmäinen osa parempi kuin toinen osa, koska toinen kirja kertoo Aislinnin kaverista Lesliestä.

Siinä nyt muutama, toivottavasti saitte jotain irti ja innostuitte.

Poissa Reta

 • Kirotun lapsen odottaja
 • Vuotislainen
  • Todella vaiheessa -kirjablogi
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #35 : Lokakuu 28, 2009, 16:04:46 »
Lainaus käyttäjältä: adswil
Charlotte Brontën Kotiopettajattaren romaani on yksi romanttisimmista koskaan lukemistani kirjoista olematta kuitenkaan yhtään imelä. Erittäin kiehtova tarina ja tunnelma, enkä itse ainakaan arvannut loppuratkaisua ja kaikkia muitakaan juonenkäänteitä ennalta. Lisäksi tämä kirja itketti todella paljon, mikä on hyvä asia.

Itse olen aikalailla samaa mieltä. Tarina sai minut iloiseksi, huvittuneeksi ja yllättyneeksi, mutta myös surulliseksi ja ennen kaikkea vihaiseksi. Välillä olisi tehnyt mieli heittää kirja seinään ja lopettaa siihen, mutta en niin tehnyt. Juoni oli loistava ja hahmot erilaisia, ja mitäpä olisi kirja joka ei herätä tunteita? Juuri se, että välillä myös inhosin kirjaa, on merkki sen hyvyydestä, koska se sai minussa aikaan erilaisia tunnetiloja.

Kannttaa vilkaista kaikkia Astrid Lingrenin kirjoja, ne ovat aivan loistavia. Vähemmän tunnettu Rasmus ja kulkuri on hyvä ja suloinen kirja, siinä oleva Rasmus karkaa lastenkodista etsiäkseen itselle perheen, ja löytää matkalla kulkurin jonka seurassa kulkea kunnes hän löytää uuden perheen itselleen.

Raili Mikkasella on hyviä historiallisia kirjoja. Nuoremmille suunnattuja ovat mm. Kahdentoista vala, Myrkkypuun marjan ja Pähkinäpuinen lipas, jotka kertovat n. 1600-luvusta, köyhästä perheestä jonka isä on kuollut. Ensimmäisessä kirjassa perheen äitiä syytetään noituudesta, toisessa perheen yksi lapsi menee piiaksi uuteen taloon, jossa isäntä sairastelee, ja tyttö alkaa selvittämään miksi näin on. Kolmannessa kirjassa perheen yksi lapsi muuttaa kaupunkiin myös piiaksi ja hän ystävystyy saksalaisen lesken kanssa. Suosittelen kirjoja jos olen kiinnostunut historiasta (muillekin myös). Aikuisemmille suunnattu kirja Meren ja ikävän kiertolaiset sijoittuu ensimmäisen maailmansodan Venäjään, jossa suomalaispietarilainen Olga lähtee pakoon kuolleen lapsensa aiheuttamaa surua eräälle lasten kesäleirille. Sodan takia kesäleiri venähtää kahden vuoden mittaiseksi tuoden omat vaikeutensa.
The adventures I enjoy are usually of the literary nature. -Henry Winchester

Miksi me ihmiset kaadumme?
- Jotta oppisimme nousemaan jaloillemme.

Cordelia

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #36 : Joulukuu 03, 2009, 09:49:47 »
Joskus muinoin yläasteella tulin lukeneeksi Michelle Magorianin Willie itkupilli- nimisen kirjan (alkuperäinen nimi Goodnight Mister Tom). Se on edelleenkin yksi lempikirjoistani. Tykkään lukea koskettavia kirjoja, ja tämä todella on sellainen. Loppuosaa kirjasta lukiessani itkin vain :D Ihana kirja! Lukekaa, lukekaa! Kirja sijoittuu I maailmansodan aikaan ja kertoo itkuherkästä Williesta, joka joutuu evakkoon Lontoosta Britannian maaseudulle vanhan herra Tomin luokse, joka ei pahemmin seuraa kaipaa. Pidän myös Anna-kirjoista, ja voin sanoa, että Anna-kirjojen lukijat lukekaa tämä kirja! :)

Poissa tulppaanipenkki

 • kastelua vailla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #37 : Helmikuu 06, 2010, 13:43:32 »
En muista olenko kirjoittanut tähän topikkiin, mutta ilmeisesti en.

Ensimmäiseksi suosittelen Tomi Kontion fantasiatrilogiaa johon kuuluu kirjat Keväällä isä sai siivet, Austraasian viimeiset lapset sekä Maan veli. Sarja on fantasiaa, romantiikkaa ja seikkailua. Mukaansatempaava ja koskettava kirjasarja, jossa on paljon hienoa kuvailua. Tämä on sitäpaitsi suomalaisista nuorista kertova fantasiasarja, mikä on aika harvinaista näin yleensä. Sarja on hieno ja suosittelen lukemaan, vaikkei fantasiasta niin paljon välittäisikään, koska tämä on aika erilainen kun useimmat fantasiasarjat.

Niistä miljoonista nuortenkirjoista, joita olen lukenut, voin suositella ainakin tätä: Kirsti Ellilän Iiris, joka on erikoinen, mutta koskettava kirja.

Lisäksi kaikki Astrid Lingrenin kirjat ovat suositeltavia, mutta paras on mielestäni Veljeni Leijonamieli joka käy ihan kaiken ikäisille!
We're not gonna sit in silence,
We're not gonna live in fear

Poissa koipen

 • Scififisti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #38 : Toukokuu 19, 2010, 23:35:15 »
Bernard Werber - Muurahaiset & Muurahaisten Kapina
Mielenkiintoinen kirjapari, jossa kaksi eri tarinaa kietoutuvat yhteen. Werberin kirjoistustyyli on mielenkiintoista. Ensinmäinen osa kertoo tarinoiden yhtymisen. Toinen kirja jatkaa siitä hetkestä mihin ensinmäinen jäi. Vaikka kummassakin kirjassa tarina viedään loppuun (toisin kuin esim. TSH), ne siltikin nivoutuvat toisen kirjan lopussa upeasti yhteen, tehden kummastakin tarinasta relevantin lopun kannalta. Herättää ajatuksia.

Kirjoittaja on tehnyt myös kolmanne kirjan (Ranskaksi alkuteokset), mutta sitä ei ole suomennettu :(
nr: Douglas Adams / Linnunradan käsikirja liftareille

Poissa Accused

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #39 : Kesäkuu 08, 2010, 16:43:17 »
Torey Hayden on kirjailijana mahtava, suosittelen lukemaan hänen kirjojaan. Torey on siis erityisopettaja toiminut ja tietääkseni suuri osa tuotannosta pohjautuu tositarinoihin. Lapsien ja nuorien erilaisia selviytymistarinoita. Nostetaan kirjoista esille nyt vaikkapa Auringonkukkametsä ja Aavetyttö.

Stephen King. Mahtavaa kauhua ja jännitystä. Suuri osa varmasti on nähnyt edes yhden Kingin leffan mutta kirjat jää valitettavan usein vähemmälle huomiolle. Esimerkiksi Uinu, uinu, lemmikkini on mahtava kirja ja tästä on tehty myös elokuva.

Stephenie Meyerin Houkutus sarja. Luin ensimmäisen kerran houkutuksen kaaaaauan ennen kuin leffasta oli tietoakaan ja suosittelen tyyliä: kirja ensin. Kirjat ovat olleet mielestäni monta kertaa parempia kuin kirjoista tehdyt elokuvat. Kirjoista löytyy omat mahtava tunnelmansa.

Astrid Lindgrenin Veljeni Leijonamieli ja Ronja Ryövärintytär. Mahtavia kirjoja jotka jaksavat ilahduttaa vielä 18 ikävuoden kynnyksellä, sopii niin lapsille kuin "aikuisille" (itse en varmasti koskaan ole aikuinen mutta so what :D)

Helena Meripaasin Elämäni frettinä + jatko-osat. Kertoo hyvin nuoren naisen painiskelusta elämänsä kanssa. On miesmurheita, pääsykokeita, töitä ja koiria ja sitten iki-ihana fretti. Helenalla on kiva tyyli kirjoittaa, helppolukuista ja suhteellisen kevyttä lukemista jos vertaa noihin aijempiin mitä luettelin.

Kiitos olen puhunut :3
We need to come back down and face what we\'ve become

Poissa Azura

 • ENFJ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • do not go gentle
  • parasomnia
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #40 : Kesäkuu 08, 2010, 23:11:01 »
Tätä on nyt saatettu suositella, mutta se on vain pakko mainita (jälleen kerran.) Eikä se ole Percy Jackson, vaikka minun tuntevat varmaan niin olettaisivatkin. :D

Eli siis, itsehän kiinnostuin Philip Pullmanin Universumien Tomusta ainakin kolme vuotta sitten, ehkä neljäkin. Ykköskirjan luettuani ensimmäistä kertaa pidin sitä vain kiinnostavana ja ennennäkemättömänä kirjana, jolloin ahmin jatko-osatkin. Nyt luettuani kaikki kirjat useampaan kertaan voin sanoa, etteivät ne ole vain kirjoja. Kyseessä on oikea maailma - nyt Pullmania luettuani oma maailmankuvanikin on romahtanut ja muuttunut niin radikaalisti, että vaikutteita näkyy jokaisessa omassa tekstissäni. :D Ensimmäinen kirja on hellyyttävä mutta silti upea, kun kakkosen maailma taas häikäisee minut ja kolmas... se on vain yksinkertaisesti uskomaton, enkä osaa verrata sitä mihinkään teoksiin. Universumien Tomu on vain omaa luokkaansa!:)
"For if you're not afraid, how can you be really brave?"

- The Exploits of Moominpappa

Poissa Sydän

 • ♪♫♪
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #41 : Kesäkuu 08, 2010, 23:45:24 »
Suositellaanpas tällä kertaa Rita Jacobssonin Nyt tulee Nina-kirjaa ja muita Nina-sarjasta. Aivan ihania! Tutustuin näihin vasta viime kuussa, mutta olen jo nyt lukenut noin 8 kirjaa tästä kyseisestä sarjasta. Tänään viimeksi... (:
Ne ovat vain niin koukuttavia! Ja pakko mainita, että tällainenkin tyyppi kuin minä, joka en IKINÄ naura ääneen lukiessani, nauran monesti katketakseni joillekkin Ninan toilailuille! ^^ Kannattaa ehdottomasti lukea.

Poissa Haisku

 • Kummitus-susi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #42 : Kesäkuu 09, 2010, 11:39:47 »
Suosittelen kirjasarjaa nimeltä Artemis Fowl. Ensimmäinen kirja kertoo siitä miten 12v Artemis(hän on rikollisnero) selvittää, että maahisia,tonttuja, kääpiöitä yms on olemassa. Ne elävät maan alla hautautuneilla alueilla, piilossa "sotaisalta savivältä". He käyttävät nimitystä saviväki,ihmisistä. Heitä itseään kutsutaan väeksi.  Artemis päättää kidnapata yhden heistä lunnaiden toivossa. Kuten arvata saattaa, kaikki ei mene suunnitelmien mukaan. Artemis aliarvoi HAL:in(hautautuneiden alueitten lainvalvonta) ja HaL aliarvoi Artemiksen. Koskaan ei tiedä mitä tapahtuu seuraavaksi.

Muissa kirjoissa Artemis ajautuu uusiin seikkailuihin keijujen kanssa. En ole lukenut yhtään kuivaa sivua Artemis Fowl kirjoissa. Eoin Colfer on kirjoittanut ne luovasti ja hauskasti. Hahmot ovat kaikki erillaisia ja hyvin suunnteltuja. Juoni on aina mukaansa tempaava ja ennaltaarvaamaton.
Go, go, go
Figure it out, figure it out
But don't stop moving

Poissa sunshine

 • törmäsi ikkunaan
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: HawthornGhost192
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #43 : Kesäkuu 10, 2010, 10:31:46 »
Suosittelen kaikille Suzanne Collinsin Nälkäpeli-trilogiaa. Tapahtumat sijoittuu Panem nimiseen valtioon, joka on syntynyt Amerikan tuhkista niin sanotusti.
Maata johtaa Capitol ja muuten maa on jaettu 12 vyöhykkeeseen. Capitol järjestää vuosittain Nälkäpelin, jossa jokaiselta vyöhykkeeltä arvotaan tyttö ja poika osallistumaan siihen (12-18-vuotiaita). 24 tribuutia yrittää tappaa toisiaan ja viimeinen hengissä on voittaja.
Vyöhykkeellä 12 asuu Katniss niminen tyttö, jonka pikkusisko arvotaan osallistumaan, mutta Katniss ilmoittautuu vapaaehtoiseksi ja menee Nälkäpeliin pikkusiskonsa puolesta. Ensimmäisessä kirjassa siis kerrotaan kuinka Katniss pärjää siellä.
Sarjaan on ilmestynyt toinenkin osa, mutta en viitsi kertoa siitä, koska se spoilaa niin paljon ensimmäistä osaa..
Ole itse se muutos, minkä haluat maailmassa nähdä

Hidarico

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #44 : Lokakuu 19, 2010, 20:37:46 »
Suosittelen lämpimästi Hans Magnus Enzensbergerin kirjoja Wo warst du, Robert? (Robertin aikamatka) & Der Zahlenteufel (Numeropiru).
Molemmissa kirjoissa päähenkilönä on Robert. Pidän ko. saksalaisen kirjailijan kuvauksista! Molemmat kirjat ovat opettavaisia teoksia.
Numeropiru onkin hyödyllinen kirja matematiikasta kiinnostuneelle lapselle kuin taas Aikamatkaajaa lukiessa saa hyvin otetta mm. 1800, 1940 ja 1950-luvun elämästä.

Erityisesti Aikamatkaajassa, kun Robert joutuu television sisälle, haluaa jatkaa lukemista loppuun saakka. Numeropirun olen lainannut kirjastosta kun taas Aikamatkaajan voitin kirja/lukukisasta nelisen vuotiaana. Kaikki muut olivatkin aikuisia ja katsoivat aika pahalla silmällä.

Poissa Svitanie Tonttu

 • Onnettoman oikukas
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #45 : Marraskuu 03, 2010, 08:14:20 »
Siiri Enoranta: Omenmean vallanhaltija
Fantasiasta pitäville, loistava idea, juoni ja hyvin toteutettu!

Maailman parhaat ystävykset Nez ja Ninir joutuvat onnettomuuteen, jossa Ninir loukkaantuu vakavasti. Nez lähtee etsimään parannuskeinoa, hinnalla millä hyvänsä.

Nez joutuu lähtemään vaaralliselle etsintäretkelle, joka vie tämän jopa toisiin maailmoihin. Matkalla Nez kohtaa monenlaisia haasteita, joista hänen täytyy selvitä sisukkuudella, rohkeudella ja Niniriä kohtaan tuntemansa rakkauden voimalla. Matkan varrella Nez joutuu tekemään isoja valintoja ja kohtaamaan yllätyksiä.

kursivoitu teksti kopioitu kirjavinkit.fi:stä
''Emme lopeta leikkimistä sen takia, että vanhenemme. Vanhenemme sen takia, että lopetamme leikkimisen.''

''Hänet vastaanotti lääkäri, joka totesi:
Tonttu on lisätty keskusteluun'' (c)ryhmis

Poissa Hawkolf

 • Thought Police
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • 2 + 2 = 5
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #46 : Marraskuu 03, 2010, 16:46:36 »
Tällä hetkellä on menossa Nälkäpeli. Valitettavasti suomeksi.
Äärimmäisen hyvä kirja ja kuten monet muut ovat sanoneet, erittäin koukuttava. Mietityttää vain miksi takakanteen on otettu Meyerin arvostelu kirjassa kun tässä on enemmän asiaa kymmenessä sivussa kuin Meyerillä koko tuotannossaan.
Yksinkertaisesti mahtava kirja. Ja jos oikein olen ymmärtänyt tarina ei jää yksiin kansiin.
If you want a picture of the future, imagine a boot stamping on a human face— forever.
Reviewing the world!

Poissa tassutöppönen

 • The only exception <3
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: CatRain16320
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #47 : Marraskuu 04, 2010, 17:40:31 »
Stephenie Meyerin Twilight- sarja
Jo tällä palstalla monta kertaa mainittu kirja mutta päätin nyt kuitenkin laittaa sen tänne. Iki-ihana kirja joka kertoo vampyyrin ja ihmisen
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
rakkaudesta.

Sitten vielä ihana kirja, joka on tällä hetkellä lempikirjani (lähinnä elokuvien takia)C.S.Lewis: koko narnia-sarja. En spoilaa enkä paljasta mitään siitä kirjasta

Sitten vielä, meinasin unohtaa, Eva Ibbotsonin pelastakaa kummitukset. Se on opettavainen ja jostai kohdista humoristinen tarina siitä, miten ihminen valtaa kummitusten talot, on ilkeä niille ja lopulta pettää kummitukset.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Meidän piti koulussa lukea tuo kirja, eli opettaja suositteli sitä ja suoittelen minäkin.

-Tassu
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 12, 2010, 17:56:27 kirjoittanut tassutöppönen »
~She lives in a fairytale somewhere too far for is to find~

Poissa Haltiamieli

 • Vuotislainen
  • Photography
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #48 : Joulukuu 09, 2010, 22:27:43 »
Terhi Rannela: Goa, Ganesha ja minä

Tälle kirjalle on tavallaan myös ykkösosakin (Amsterdam, Anne F. ja minä), mutta itse luin ensin tämän kirjan ja hyvin pysyin kärryillä. En oikeastaan osaa sanoa, mikä tässä kirjassa on niin hyvää, mutta jokin siinä vain saa minut lukemaan sen uudestaan ja uudestaan. Olen lukenut tämän varmaan kuutisen kertaa (jälleen olen lukemassa), enkä ole vieläkään kyllästynyt tähän tarinaan. Se on aika yksinkertainen oikeastaan, mutta kuitenkin täynnä yllätyksiä. Kirjoitustyyli on luonnollista, eikä puhekieli häiritse minua ainakaan. On myös mielenkiintoista tietysti lukea kirjaa, jossa päähenkilöt ovat lesboja...mutta sekin tuo oman lisänsä tähän kirjaan, ei ollenkaan paha. Ja tämän kirjan ansiota olen nykyään kiinnostunut Intiasta. :3
If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.

Poissa Starpiks

 • ヘルムットじゃないよ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • "Olette sangen rumia ollaksenne keijuja"
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #49 : Joulukuu 22, 2010, 01:19:27 »
Tahtoisin lukea lisää kuningas Artturista (Arthurian legends), joten onko teillä mitään kirjoja, jotka Artturista kiinnostuneet "pitäisi lukea"? Tänään juuri luin loppuun Elizabeth Jenkinsin The Mystery Of King Arthur (suosittelen lämpimästi, helppoa tekstiä, mutta erittäin informaatiorikasta, käsittelee kaikkia tärkeimpiä Artturiin liittyviä tekstejä ja selittää osan tarkoituksen, sopii IMO täysin myös ei-brittiläisille vaikka syvällä brittien historiassa liikutaankin) ja tahtoisin lukea lisää.
"The shortest verse in the Bible is, "Jesus wept". The only thing wrong with it is the past tense." -Fred MacIntire, Something Positive

No oonhan mä sentään sukua insinöörille... *pnish*?