Kirjoittaja Aihe: Suosittele kirjoja vol. 2  (Luettu 39234 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Vilena

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Suosittele kirjoja vol. 2
« : Tammikuu 04, 2008, 11:39:07 »
Alkuperäinen topic löytyy Arkiston kätköistä sen kasvettua melko pitkäksi. Vilkuilkaa sitäkin vähän läpi, ettei suositeltaisi pelkkiä samoja kirjoja, mitä siellä jo on.

Tarkoitus on siis suositella muille kirjoja, jotka soisi mielellään muidenkin lukevan. Kertokaa, miksi kyseinen kirja kannattaisi lukea, miksi pidit siitä niin paljon, että tahdot sitä muille suositella? Mistä kirja kertoo? (vältetään silti juonipaljastuksia!) Kenen kannattaisi kyseinen kirja lukea? Jos ei muista vaikka kirjailijan nimeä, niin ei ole hirveän iso vaiva googlettaa kirjan nimeä, kyllä se kirjailijakin todennäköisesti sieltä paljastuu.

Itsekin voisin suositella muutamia kirjoja:

Thomas Harris - Hannibal. Pidin tästä kirjasta enemmän kuin Uhrilampaista, jolle kirja on jatko-osa. Luin nämä väärässä järjestyksessä eli ensin Hannibalin, mutta ei se itse asiassa edes mitään haitannut. Hyvä tämä oli tunnelmansa vuoksi, joka välillä kohosi todella ahdistavaksikin. Ei siis välttämättä sopiva kirja kaikkein nuorimmille tai heikkohermoisimmille! Näistä Harrisin kirjoistahan on tehty elokuvia, mutta minä ainakin sanoisin, että ovat paljon parempia kirjoina. Kirja kertoo psykopaatti Hannibal Lecteristä sekä FBI:n agentti Clarice Starlingista.

Väinö Linna - Tuntematon sotilas. Kirja, joka rikkoi kaikki ennakkoluuloni. Tämä kyllä kannattaisi jokaisen lukea, sisältää mielestäni hyvää huumoria, hauskoja henkilöitä sekä jokseenkin realistista kuvausta jatkosodasta. Kirjaa lukiessa tuli usein vastaan lausahduksia ja sanontoja, jotka olivat tuttuja ennestään, mutten tiennyt niiden olen Tuntemattomasta sotilaasta lähtöisin!

// Huomaathan, että tarkoitus on suositella ihmisille kirjoja ja siten siis toivoa, että he myös ne kirjat lukisivat. Ei siis ehkä kannata pilata lukunautintoa kertomalla loppuratkaisua tai muuten kauheasti spoilata, sillä eikös se lukemisen idea sitten vähän niin kuin mene jo siinä. Suosittele siis paljastamatta liikaa. :) Jotain tietenkin pitää kertoa, koska eihän ihmiset muuten osaa kiinnostua. Liialliset paljastukset kannattaa kuitenkin jättää pois tai ainakin laittaa spoileritagin alle. - Derica Tonks
//030211 topic siivottu. Vältetäänpäs niitä listauksia ja perustellaan enemmän! "Tämä kirja on hauska" tai "tässä on upeat päähenkilöt" ei riitä perusteluksi ja moiset joutavat poistonappulan alle armotta! -Zenz
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 04, 2011, 14:22:16 kirjoittanut Zenzibar »
Humor me.

Poissa Liberty

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • http://liberty.vuodatus.net
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #1 : Tammikuu 09, 2008, 20:45:35 »
Väinö Linna - Tuntematon sotilas. Kirja, joka rikkoi kaikki ennakkoluuloni. Tämä kyllä kannattaisi jokaisen lukea, sisältää mielestäni hyvää huumoria, hauskoja henkilöitä sekä jokseenkin realistista kuvausta jatkosodasta. Kirjaa lukiessa tuli usein vastaan lausahduksia ja sanontoja, jotka olivat tuttuja ennestään, mutten tiennyt niiden olen Tuntemattomasta sotilaasta lähtöisin!

Tuntematonta ei kuitenkaan kannata ottaa ihan kevyeksi iltalukemiseksi vaan, koska se on aika kaukana mistään kevyestä. Minä itse ainakin yllätyin siitä, kuinka raskaslukuinen Tuntematon oikeasti on. Sota ei ikinä ole mikään helppo aihe, mutta Väinö Linna on kirjoittanut kirjan melkeinpä inhottavan välinpitämättömästä näkökulmasta; se on ahdistavaa. Välinpitämätön ei nyt ehkä ollut ihan oikea sana, mutta jotenkin kirjasta vaan huokuu sellainen turtumus sodan kauhuihin, ettei sellaista edes sotaa kokemattomana oikein edes käsitä. Vaikka huumori on ihan loistavaa, sekään ei saa kirjaan sellaista valoisuutta aikaiseksi, koska sekin on jotenkin kamalan ironista ja ahdistavaa. Mutta loistava kirja, vaikka aluksi hieman nihkeästi sitä aloittelinkin. Jos saisi luopua ennakkoluuloistaan vain yhtä kirjaa kohtaan koko elämänsä aikana, se kannattaa tehdä Tuntemattoman kohdalla!

Itse tahtoisin melkeinpä suositella Regine Deforgesin Sininen polkupyörää etenkin niille, jotka ovat lukeneet Tuulen viemää. Juoni on hyvin samankaltainen kuin Tuulen viemäässä ja aluksi se otti minua ihan kamalasti päähän; onhan Tuulen viemää yksi lempikirjoistani. Loppujen lopuksi koko viehätys piilikin juuri siinä samankaltaisuudessa. Koin pakottavaa tarvetta saada tietää, päättykö kirja myös samoin kuin Tuulen viemää.

Tyylillisesti Sininen polkupyörä on kuitenkin aika kaukana Tuulen viemäästä. Sininen polkupyörä menee yksityiskohtiin liiankin syvälle. Se kertoo tytöstä, joka on koko ikänsä asunut viinitilalla Ranskassa. Toinen maailmansota syttyy ja kaikkien elämät menevät sekaisin. Sotaa kuvataan etenkin ranskalaisen vastarintaliikkeen näkökulmasta. Romanttiset kohtaukset ovat aika pitkälle meneviä eikä lukijoita säästetä lainkaan kuvauksissa juutalaisten ja muiden vankien kärsimyksistä. Miinusta kuitenkin oli se, että kun sain kirjan loppuun - päälle tuhat sivua - tajusin, että ne kolme kirjaa, jotka oli nivottu yhteen siinä minun versiossani eivät suinkaan tarkoittaneet sitä, että kyseessä olisi trilogia. Totta kai sarjassa on useampiakin osia, itse asiassa aivan liian monta. Pitkäjänteisyyttä siis tarvitaan.
You are everything I want 'cause you are everything I'm not.

Poissa hadasfas

 • Ani "mato" maagi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Älä sure kulta, voisin olla vaikka WoW:ittaja..
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #2 : Tammikuu 15, 2008, 20:52:45 »
Italo Calvinon kirjoissa on huumoria.. Ritari joka ei ollut olemassa, Halkaistu varakreivi ja Kosmokomiikka, kaikki kolme hauskoja kertomuksia.
Ritari joka ei ollut olemassa, päähenkilön tapainen olento kirjassa on vain ajatuksen päällä koossa pysyvä haarniska. Henkilöä siis ei odellisuudessa ole, vaikka monet sitä luulevatkin. Tapahtumat sijoittuvat jonnekin ristiretkien ja uskonsotien aikaan ja suurinpiirtein turkin seutuville. Mukava välipala joka ei vaadi suurta aivotyöskentelyä tullakseen ymmärretyksi.
Halkaistu varakreivi kertoo kreivistä joka halkeaa pystysuoraan vasemmaksi ja oikeaksi puoleksi tykinkuulan osuessa suoraan päin. Ainoastaan vasen puoli löydetään ja jotenkin lääkärit saavat miehen jäämään eloon. Hän palaa kotikonnuilleen ja levittää kauhua ympärilleen loputtomalla pahuudellaan. Hän mestauttaa täysin syyttömiä ihmisiä vain omaksi huvikseen ja halkaisee eläviä eläimiä vain antaakseen niiden tietää millaista hänellä itsellään on puolikkaana. Hänen rakastuttuaan erääseen tyttöön, jolta ei kuitenkaan saa vastarakkautta, huomataan puolikas mies, joka on hyvä. Hän korjaa pahan jäljet ja katoaa taas. Mikä hän ion olevinaan? Onko pahasta tullut hyvä? Suosittelen lämpimästi kaikille.
Kosmokomiikkaa suosittelen luettavaksi kappaleen kerrallaan, muuten menee pää sekaisin sen monista ulottuvuuksista. Se siis kertoo avaruuden ja edelleen maailmankaikkeuden synnystä tavalla jota ei näe missään muualla. Kertojana on kuvitteellinen henkilö Qfwfq joka ystäviensä kanssa on esimerkiksi alkuaikoina leikkinyt vetyatomeilla kun muutakaan ainetta ei ollut.. Mielenkiintoisia näkökulmia kaikenkaikkiaan.
-Armeija joko päättää suhteen tai sitten vahvistaa sitä..
Älä sure kulta, voisin olla vaikka WoW:ittaja-

Poissa pitsinenäliina

 • Vuotislainen
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #3 : Tammikuu 17, 2008, 16:34:29 »
Tällainen vähän kevyempi, ei mitään maailmaa muuttanutta klassikkokirjallisuutta tai muita syvällisyyksiä vaan mukavatunnelmainen tyttökirjasarja 50-luvulta. Seljan tytöt jonka hahmot ovat melko lapsellisia ja koko sarja vähän hassu mutta kerrassaan mukavaa hyvän mielen viihdettä ah-niin tummasävyisten ja pohdiskelevien anna/runotyttö-kirjojen seassa. Ei liian vanhaa mutta sopivan nostalgista. Tytöt järjestävät söpöjä tempauksia ja ovat jotenkin ihanan- miten sen sanoisi- lapsenuskoisia. Silti siitä löytyy myös ihan samastuttavia kohtauksia eikä kieli ole oudon kuuloista.

(Viiden kirjan sarja kertoo siis neljästä persoonallisesta tyttösestä (Kris, Virva, Margarita(ottolapsi meksikosta jolla on salaperäinen menneisyys) ja pikku-Dodo) 40-60-luvun Suomessa ja heidän tavallisesta elämästään ja kasvamisestaan suloisissa puitteissa.) Tytöt ovat 11-20+-vuotiaita kirjasarjan aikana että siitä vaan sen ikäset lukemaan. Kirjoittanut Rauha S. Virtanen.

Poissa Reta

 • Kirotun lapsen odottaja
 • Vuotislainen
  • Todella vaiheessa -kirjablogi
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #4 : Toukokuu 04, 2008, 00:02:13 »
Laila Hietamies - Lehmusten kaupunki -sarja, erityisesti Koivu ja tähti

VAROITUS! JUONIPALJASTUKSIA!

Kertoo ensimmäisen ja toisen maailmansodan ajasta monen eri ihmisen näkökulmasta. Kirjoja on yhteensä seitsemän. Mielestäni Koivu ja tähti ja Siellä jossakin olivat parhaimpia. Tarina keskittyy Tauno Tukevan perheen elämään ja Tukevan ystäviin ja sukulaisiin.

Koivussa ja tähdessä
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Siellä jossakin
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

MUOKS:// Haluaisiko joku heittää tänne vinkiksi joitaikin romanttisia romaaneja, jotain muuta kuin Houkutusta? Olisin nyt rakkauskirjoja vailla :)

Kate muoksi spoilaavat kohdat piiloon.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 20, 2008, 22:43:06 kirjoittanut Kate »
The adventures I enjoy are usually of the literary nature. -Henry Winchester

Miksi me ihmiset kaadumme?
- Jotta oppisimme nousemaan jaloillemme.

Poissa emwt

 • Hovisäätäjä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Rohkelikko vai Luihuinen?
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #5 : Toukokuu 12, 2008, 17:47:03 »
Jos joku kaipaa kesäksi kevyttä ja omalaatuista fantasiaa, lukekoon Everworld -sarjan. Niissä liikkuu iloisessa(tai sitten ei) sekamelskassa Kreikan, Rooman ja Egyptin jumalat, avaruuden muukalaisrodut sekä muutama nykypäivän ihminen sankaroimassa vahojen jumalten taikuudella luomassa ulottuvuudessa, jossa luonnonlait käyttäytyvät miten sattuu ja atsteekit tappelevat viikinkien kanssa. Hauskaa lukemista, vaikka seikkailu käykin vähän raaemmaksi loppua kohden, mutta myös hahmoihin tulee lisää syvyyttä. Sarjassa on 12 noin 200 sivuista osaa.
Kaiken säätämisen keskipisteessä.

Poissa Sethis

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Pottermore: ScarletSickle65
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #6 : Toukokuu 12, 2008, 18:35:02 »
Jäämaan Huuto ja Tulimiekka Ovat Stuart Hillin kirjoittamia fantasiakirjoja. SPOILAA JONKUN VERRAN! Tapahtumat tapahtuvat jäämaassa, kaukana pohjoisessa. Ensimmäisessä kirjassa Prinsessa Thirrin on nuori tyttö josta jonain päivänä tulee maan hallitsija. Kun Polypontuksen suuri ja voittamaton armeija hyökkää Jäämaahan tilanne näyttää toivottomalta. Thirrin lähtee suurelle matkalle hankkimaan liittolaisia. Tulimiekassa taas Polypontuksen armeija uhkaa maata, ja Thirrinin poika, Charlemagne, lähtee kauas etelään hankkimaan uusia liittolaisia, koska pohjoisessa niitä ei enää ole lisää.

Tykkään tosi paljon näistä kirjoista! Stuartin kerronta tapa on mukaansatempaava ja taistelut ovat jännittäviä. Huom! Sisältää melko voimakkaita väkivaltaisia kuvauksia sodan kauhuista, joten ei niille pienemmille :) Kannattaa oikeasti lukea!
"En minä pelkää Harry", Dumbledore sanoi, ja hänen äänensä oli hivenen vahvempi, vaikka vesi oli niin kylmää. "Olen sinun kanssasi."

Wommi

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #7 : Heinäkuu 12, 2008, 22:31:13 »
Selasin myös tuota aiempaa topicia enkä huomannut että kukaan olis maininnu Danielle Steelin kirjoja.
Eri aikakausiin sijoittuvia rakkausromaaneja joista varsinkin historiallisiin ajanjaksoihin sijoittuvat kirjat ovat hyviä. Tässä pari esimerkkiä:

Hiljainen kunnia, kertoo japanilaistytöstä, joka sattuu asumaan USAssa Pearl Harbourin aikaan ja joutuu keskitysleirille.

Peilikuva, kertoo identtisistä kaksostytöistä ja heidän ihmissuhteistaan ensimmäisen maailmansodan aikaan. Toinen päättää lähteä rintamalle ja toinen esittää häntä kotona, sillä hän on naimisissa eikä tuohon aikaan olisi siksi päässyt lähtemään.


Ja sitten ehdottomasti pottereiden rinnalla mielestäni paras kirjasarja; Diana Gabaldonin Muukalainen -sarja. Siitä on nyt ilmestynyt kuusi osaa: Muukalainen, Sudenkorento, Matkantekijä, Syysrummut, Tuliristi sekä Lumen ja tuhkan maa. Kaikille jotka pitävät näistä kirjoista tiedoksi, Gabaldon on työstämässä tähän sarjaan seitsemättä osaa; An echo in the Bone.

Kirjat kertovat aikamatkaaja Clairesta ja hänen 200 vuotta aikaisemmin eläneestä skottimiehestä Jamiesta ja heidän elämästästään. Claire tietää tulevaisuuden tapahtumia,mikä ei suinkaan helpota heidän elämäänsä.;D


Poissa Desdemona

 • A Gay Superhero
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • ♥♣♦♠
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #8 : Heinäkuu 13, 2008, 18:54:18 »
Jane Austenin koko tuotanto
Aivan ihania klassikkorakkausromaaneja, joissa naiset ovat vahvoja sankareita eikä mitään kevyt kenkäisiä tytön hempukoita. Omat lempparini ovat Emma sekä Ylpeys ja Ennakkoluulo.

Carlos Ruiz Zafón: Tuulen varjo
Yksi lempikirjoistani. Kirjassa nuori miehen alku viedään salaperäiselle kirjojen hautausmaalle, josta hän saa ottaa mukaansa yhden valitsemansa kirjan ja hän valitsee Tuulen varjon. Poika alkaa selvittämään kirjailijan taustoja ja pian yksi kirjan hahmoista alkaa vakoilemaan ja kiristämään häntä.
Rakkautta, jännitystä ja tukahdutettuja tunteita. Loistava kirja.

Harper Lee: Kuin surmaisi satakielen
Taas yksi ihana kirja. Kertoo ennakkoluuloista, joita syntyy muita ihmisiä kohtaan, kun pienessä kaupungissa syytetään nuorta mustaa miestä valkoisen tytön raiskauksesta. Aihetta lähestytään lapsen silmin, kun päähenkilönä on 8-vuotias Scout-niminen tyttö.

Karin Slaughterin Grant County -sarja
Sairas on ihmisen mieli, naisen etenkin. Grant County -sarja on sairasta luettavaa. Hyvää jännitystä, jossa käsitellään sairaimpia asioita maailmassa, mm. raiskauksia sekä lapsiin sekaantumista. Sarjassa ilmestynyt suomeksi kuusi osaa: Sokaistu, Riistetyt, Piinattu, Merkitty, Kadotettu ja Häpäisty (ilmestymis järjestyksessä). Kirjat siitä hyviä että ne voi lukea erillisinä, et putoa kärryiltä jos et edellisiä osia ole lukenut.

Sidney Sheldonin kirjat
Olen lukenut lähes kaiken tältä mieheltä ja voin vain kehua. Loistava tarinan kertoja, joka pystyy säilyttämään jännityksen loppuun saakka. Suosikikseni voisin sanoa Kerro minulle unesi.

Tess Gerritsenin kirjat
Olen lukenut jokaisen naisen julkaiseman kirjan, uusinta lukuunottamatta (Luutarha), mutta sekin postissa tulossa kotia. 11 kirjaa kirjoittanut ja kaikki on suomeksi käännetty. Kirjat ovat osa sarjaa, mutta kirjat toimivat yksittäisinä osinakin. Omat Gerritsen lempparini ovat Henkeen ja Vereen sekä Kirurgi. Pääosa on sairaalan patologilla Maura Islesilla, joka selvittää poliisi ystäviensä kanssa toinen toistan oudompia ja sairaampia murhia.


Tässä muutama. Päivittelen tähän, jos tulee mieleen vielä jokin mainitsemisen arvoinen teos.

Irene

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #9 : Heinäkuu 18, 2008, 19:45:13 »
Cliver Barker - Abarat
                 
Aluksi pidin kirjaa hieman kummallisena, ehkä jopa outona, kunnes hurahdin totaalisesti. Kyseinen kirja rikkoi kaikki ennakko-odotukset. Fantasiaa parhaasta päästä, suosittelen. Sopivan pitkiä ja helppolukuisia, ei liian pientä tekstiä. Kuvitus on mahtava! Myös kuvitus on Cliver Barkerin käsialaa. Vaikka kirjassa on runsaasti kuvia, se ei ole pelkkä kuvakirja. Vaikka kirja kuuluu fantasia genreen, löytyy sen alusta kylmää todellisuuttakin, joka sopii kirjaan mainiosti. Jotkut hieman huumoripohjalla suunnittellut hahmot lisäävät mielienkiintoisuutta. Kirja juoni on suunniteltu loogisesti ja miljöö on tarkasti suunniteltua. Pisteet siitä. Kaikin puolin hyväkirja. Mutta jos miinuksia pitää sanoa, niin kuvitus ei ehkä "pelottavuudeltaan" vastaa aivan kaikkia hahmoja, joka tietyssä tapauksessa vähän latistaa joidenkin hahmojen karmivuutta. Itse pyrin katselemaan valokuvia omaperäisinä oheistöinä, jotka saattavat avartaa, esimerkiksi joiden paikkojen ulkomuotoa. Mutta hahmojen kohdalla en ota kuvia niin tosissani.

~Irene

Poissa Barella

 • Vuotis-kuollut
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • <3
  • Lohikäärmeliiga - Vuotishuispausjoukkue
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #10 : Heinäkuu 20, 2008, 12:06:54 »
Lumen ja jään maa- sarja kannattaa lukea. Viimeinen kirja, Ikitalvi on ehdottomasti paras, joten jos muita ei jaksa lukea niin se ainakin on pakko kahlata läpi (sillä tämän sarjan kirjat ovat aika itsenäisiä jatkoja edelliselle kirjalle). Sarja kertoo tytöstä nimeltä Nonna. Nonnalla on lemmikkijääkarhu Fenris ja tämän kanssa tyttö joutuu kokemaan monenlaista. Kirjan maailmasta löytyy monia omituisia otuksia ja mielenkiintoisia henkilöitä (joista jotkut mielenkiintoisempia kuin itse päähenkilö). Kirjailija, Ilkka Auer on suomalainen ja tämä sarja on hänen ensimmäinen julkaisunsa. On pakko sanoa, että sarja kehittyy loppua kohti, vaikkakin kolmas kirja onkin jotenkin sekava. Vaikka minusta sarja onkin paras lukemani, ei se kaikille sovi. Varoituksena siis täytyy sanoa, että kirjan tapahtumat ovat melko synkkiä ja jos ärsyyntyy helposti saman asian toistosta on parasta varautua. Kirjat (varsinkin tuo Ikitalvi kannattaa kuitenkin lukea.
~Barella
Maailma on tulvillaan ylimaallisia olentoja, jotka kärsivällisesti odottavat älymme terävöitymistä.
                 -Eden Phillpotts

Poissa Sirii

 • Frábært!
 • Vuotislainen
 • Regulusfani
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #11 : Heinäkuu 22, 2008, 17:11:36 »
Minun on pakko tulla suosittelemaan Torey Haydenin kirjoja. Kirjat kertovat lapsista/nuorista joilla on ongelmia (paitsi taitaa tämä olla kirjoittanut parit kirjat, jotka ovat ihan täyttä fiktiotakin). Jokatapauksessa, ainakin sen nimiset kirjat, kuin aavetyttö (vai haamutyttö? Ei voi muistaa.) ja häkkipoika ovat aivan todella loistavia kirjoja. Kannattaa ehdottomasti tutustua, mikäli kaipaa lukemisekseen jotakin rankkaa realismia. Tai jos kaipaa uskomatonta selviytymistarinaa ainakin aavetyttö vastaa ajatusta.
Kuitenkin, nämä kirjat ovat sellaisia, että kaikkiin ne eivät varmasti uppoa, ja voin ihan suorilta sanoa, että koska nuo ovat niin suoraa kerrontaa, niissä on välillä tosi iljettäviä juttuja. Joten jos on kauhean herkkä lasten kiusaamiselle ja pahoinpitelylle ja kaltoinkohtelulle, en suosittele, tai ainakin kehotan olemaan ajattelematta että kaikki tuo on totisinta totta.
Mutta jos tosiaan rankkoja elämäntarinoita kaipaatte, näihin kannattaa tutustua.
Ég á heiminn! :}

diidaa

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #12 : Heinäkuu 24, 2008, 16:27:14 »
Celia Reesin kirjat on todella hyviä! Luin pari vuotta sitten hänen kirjansa nimeltä Merirosvoja!. Olen kova merirosvofani, joten innostuin siitä. Lisäksi kirjassa päähenkilönä on nainen. Siitä ajasta kertovissa kirjoissa kerrotaan yleensä vain sankarillisista ja rohkeista miehistä, joten oli ihana lukea itsenäisestä ja määrätietoisesta naisesta, joka ei suostunut isänsä ja veljiensä järjestämään avioliittoon vaan ryhtyi merirosvoksi.
  Myös Reesin Noitalapsi on todella hyvä. Se sijoittuu jonnekkin 1600-luvulle ja kertoo tytöstä jonka isoäiti hirtetään noitana ja jota myöhemmin itseäänkin syytetään noituudesta. Tälle kirjalle on myös jatko-osa, jonka nimeä en muista. Kyseistä kirjaa en ole vielä lukenut, mutta luultavasti se tarttuu mukaan ensi kirjastokäynnilläni :)


//Nytpä luin Noitalapsen jatko-osan Näkijän. Se totisesti oli pettymys! Olihan se ihan ok, mutta se meni liian oudoksi... :(
« Viimeksi muokattu: Elokuu 04, 2008, 14:24:10 kirjoittanut diidaa »

Saikke

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #13 : Heinäkuu 25, 2008, 10:21:42 »
Fantasian ystäville:

Stephen Kingin Musta Torni-saaga. Haastava scifi-mytologia-kauhu-eepos, joka liikkuu sulavasti eri todellisuuksien ja aikakausien virrassa. Olen lukenut pari kertaa englanniksi ja varmaan 4 kertaa suomeksi. Kolmososa ehkä kaikkein paras, jonka vuoksi pitkä tauko kolmos- ja nelososien välillä olikin aika piinaava.  Osat 5, 6 ja 7 ilmestyivät melko tihein välein ja olivat onnistuneita, massiivinen viimeinen osa 7 koko kirjasarjan toiseksi paras. Kaiken kaikkiaan yli 3500 sivua parasta Fantasia-Kingiä. Kannattaa myös lukea Tornin maailmaa läheltä liippaavat Uneton Yö, Pimeyden Talo, Naisen Raivo sekä Pedon Sydän, niin ja myös Lohikäärmeen Silmät.

Christopher Paolinin Perillinen-trilogia. Kaksi osaa, Eragon ja Esikoinen ilmestyneet suomeksi, viimeinen osa Brisingr julkaistaan syksyllä englanniksi. Nuoren kirjailijan kunnianhimoinen fantasia-saaga lohikäärmeratsastaja Eragonin seikkailuista. Hienoisesta kömpelyydestään ja selkeästä velkasuhteestaan Tolkieniin ja moneen muuhun fantasiaklassikkoon huolimatta varsin mukaansatempaava taru, joka varsinkin toisessa osassa kiihtyy hyvään vauhtiin.

Muuta hyvää:

Nikki Sixx: Heroiinipäiväkirja. Maailman pahamaineisimman rock-bändin, Mötley Crüen, suosion huimin vuosi 1987 kuvattuna bändin basistin ja biisintekijän päiväkirjamerkintöjen kautta. Bändillä meni lujaa, mutta Sixx kieriskeli samalla yksityisessä huumehelvetissä käyden kaksi kertaa kuoleman porteilla. Aivan uskomattoman koukuttava ja karmea stoori, ahmin kirjan 2 päivässä. Ikioma Hanoi Rocksimme ja Andy McCoykin vilahtavat kirjassa. Ei heikkohermoisille. Jos Mötikät kiinnostavat, kannattaa lukea myös The Dirt (Törkytehdas).

Poissa greenie

 • junkie
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I think I'm a banana tree.
  • Last.fm-profiilini
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #14 : Heinäkuu 29, 2008, 10:53:19 »
Evelyn Waugh - Mennyt maailma
Kapteeni Charles Ryderin hengelliset ja maalliset muistelmat

Eeh, juonta on tosi vaikea kuvailla. Periaatteessa kirja vain kertoo Charles Ryderin elämästä, hänen rakkaudestaan ja ystävyydestään katolista Sebastian Flyteä (ja tämän perhettä) kohtaan, sekä semmoisesta ns. tavallisesta elämästä.

Rakastan kyseistä kirjaa aivan mielettömästi, dialogeissa on jotain todella hauskaa, mutta silti kirja loppujenlopuksi on todella surullinen, sellaisella vaikuttavalla tavalla.
Kirjan pohjalta on tehty myös TV-sarja, jota ihan oikeututusti kutsutaankin yhdeksi kaikkien aikojen parhaimmista draamasarjoista. Jos lukee kirjan ja tykästyy siihen, kannattaa ehdottomasti katsastaa TV-sarjakin, uskallan jopa väittää sen olevan vieläkin parempi (vaikka näyttelijät tuppaavatkin olemaan vähän yli-ikäisiä 8D)

« Viimeksi muokattu: Syyskuu 09, 2008, 17:20:26 kirjoittanut greenie »
Well heroin, heroin
And cocaine, cocaine
I loved them both

Poissa Nadia

 • mastermind
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #15 : Elokuu 21, 2008, 16:14:14 »
Abadazad-kirjat

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Suosittelen kaikille, jotka pitävät fantasiasta, huumorista, hyvästä juonesta, ja mahtavista hahmoista.
so throw your diamonds in the sky
we'll stay gold forever

Poissa Sirii

 • Frábært!
 • Vuotislainen
 • Regulusfani
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #16 : Elokuu 23, 2008, 16:46:52 »
Tietäisikö kukaan mitään nuoren ihmisen kehitystä kuvaavaa hyvää romaani?
Meillä kun sattuu olemaan lukiossa aiheena tuommoinen ja kirjan vaihtoehdot vaikuttaa niin pöljiltä ja 50 vuotta vanhoilta :D

En nyt ihan tiedä millaista kirjaa tässä haetaan, mutta:
Ainakin Geishan muistelmat on yhden sortin kehityskaaritarina, ja sen lukemista itse suosittelen noin muutoinkin vaan, on hyvä kirja.

Ja sitten on tietysti Torey Haydenin kirjoja, joista ainakin Tiikerin lapsi ja Häkkipoika kuvaavat nuoren ihmisen kehitystä mielestäni oikein hyvin. Tietysti, nämä nuoret ihmiset eivät ole ihan "tavallisia", vaan ongelmatapauksia, joilla on mielenterveysongelmia ja kurja lapsuus yms. Mutta sitä suuremmalla syyllä nämä kasvutarinat ovat pirun mielenkiintoisia. Kannattaa lukea.

En nyt tiedä jos nämä ovat ihan sellaisia mitä tarkoitit, muttaah... Toivotan onnea kirjan löytämiselle ;)

P.S. Muistaakseni meillä oli samanlainen tehtävä ja kaverini ainakin teki Geishan muistelmista :D Itse en muista mistä tein O.o
Ég á heiminn! :}

Poissa Miasma

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • My Little Evil Pony
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #17 : Lokakuu 16, 2008, 17:27:35 »
Osaisiko kukaan suositella Torey Haydenin kirjojen kaltaisia kirjoja? Eli kirjoja kovia kokeneista lapsista/nuorista ja mielellään toteen perustuvia?
Kaipaisin myös kiinaan/japaniin sijoittuvia kirjoja. Hong Yingin Joen tytär kirjasta pidin paljon, samoin kuin Chun Shun Beijing beibistä. Geishan muistelmat on myös ihana kirja ja kaipaisin lisää tarinoita geishoista.
Sitten, onko mitään kirjaa joku muistuttaisi Janet Fitchin Valkoista Oleanteria?

Ilman pidempiä löpinöitä, itse suosittelen Torey Haydenin koko tuotantoa. Todella hyvin kirjoitettuja kirjoja, joissa näkee maailman julmuuden, sillä suurin osa on tositarinoita.
Who has time for tears?

Kromisade

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #18 : Lokakuu 16, 2008, 17:56:55 »
Suosittelen kaikille Mike Pohjolan Kadonneet kyyneleet kirjaa. Kirja on todella koskettava, kertoo samaan aikaan nuoren tytön, jonka isä on kuollut ja jonka äiti ei välitä tytöstä, kasvutarinaa ja samalla se on fantasiaseikkailu, jossa omena-airis Punakaneli joutuu suureen seikkailuun airiiden maailmassa. Itse pidin tästä teoksesta todella paljon, kirja todella kosketti joissain kohdin ja sai melkeinpä kyyneleet kohoamaan silmiini, mitä ei vielä yksikään kirja ole saanut aikaan.

Kukkanen

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #19 : Joulukuu 03, 2008, 16:31:17 »
R. L Stine - Vampyyrisiskokset

Tarina kertoo kaksostyttöjen elämästä. Heidän elämänsä mullistuu kun heitä puree vampyyri. He alkavat kuumeisesti etsimään parannus keinoa ennen kuin on liian myöhäistä. Kauhukseen he saavat kuulla myös vampyyrin metsästäjistä jotka jahtaavat ja tappavat vampyyrejä heidän pienestä kylästään. Löytävätkö he parannus keinon? Mitä yllätyksiä mahtuu vielä mukaan henkeä salpaamaan tarinaan?

R. L Stine - Vampyyrisiskokset 2 ~ Yön maku

Itse en ole vielä lukenut, mutta uskon todella, että se on yhtä hyvä kuin ensimmäinenkin. Suosittelen todella paljon lukemaan nämä kummatkin kirjat. :)

Kukkanen~

Partybansku

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #20 : Joulukuu 07, 2008, 13:54:00 »
Ulla Viertola - Mosaiikkilintu (Oman aikakirjat osa I)
Tähän asti olen jostain kumman syystä olen jättänyt lukematta lähes kaikki suomalaisten fantasiakirjailijoiden tuotokset. Syy on ehkä se, etten vain usko, että kukaan suomalainen osaisi käyttää suomenkieltä kaikessa monimutkaisuudessaan taitavasti hyväksi. Taisin kuitenkin olla väärässä, sillä luin juuri Mosaiikkilintu-kirjan, ja totesin, että kyllä suomalaisetkin osaavat kirjoittaa fantasiaa! Mosaiikkilintu oli todella hyvä kirja ja Ulla Viertolan tekstiä oli mukava ja helppo lukea. Hahmot olivat persoonallisia ja erityisesti neniäiset olivat sympaattisia. Mosaiikkilintuun on ilmeisesti tullut jo kaksi (vai yksi) jatko-osaa, jotka aion myös lukea heti kun vain ne löydän, sillä kirja jäi pahasti kesken.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Poissa Ooka

 • Siivet kantapäissä -liitelijä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pilvilinnan kuningas
  • Tuliaavikko
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #21 : Joulukuu 22, 2008, 22:58:10 »
Heh, muutama löytyy;

Walter Moersin Zamonia kirjat..

kannattaa aloittaa Kapteeni Sinikarhun 13 ja ½ elämää  ja jatkaa sitten Rumo -sarjalla. [sisältää kaksi osaa, Rumo ylämaailmassa sekä Rumo alimaailmassa] Mahtava uusin teos on Uinuvien kirjojen kaupunki, joka kannattaa myös lukea. Muista Moersin kirjoista en välitä, mutta nuo neljä ovat erittäin must read -pakko lukea-. Fantasiaa parhaimmillaan! Mukana tietysti huvittava kuvitus, joka auttaa pääsemään kirjaan hieman sisään..

Mahtavaa fantasiaa löytyy myös Philip Reeve nimiseltä kirjailijalta. Sarjaan kuuluvat neljä osaa; Kävelevät koneet, Kadotettu manner, Tuhon aikakirja sekä Pimenevä maa.  Itse olen lukenut kaksi ensimmäistä osaa, eikä kirjailijan työ ole mennyt yhtään huonommaksi, vaan melkeimpä päin vastoin! Kannattaa lukea.. tai ainakin ottaa selvää näistä edellä mainituista kirjoista..

MUOKS:// Kaverini ystävällisesti kertoi minulle Seita Parkkolan ja Niina Repon  Susitodesta. Aiwan mahtava kirja ! Pidän.. ja epävirallista jatkoa edellämainituilta kirjailijoilta ovat Ruttolinna, Jalostamo ja trilogia Rajat Express, josta on ilmestynyt ainakin kaksi osaa. Mainitussa järjestyksessä luettuna, noista kirjoista saa paljon irti. Kyseessä on nuortenkirjoja, nuorten elämästä [luonnollisesti ; D] ja normaalisti olen fantasia friikki, mutta nämä nuorten kirjat iskevät..

Mitähän muuta? Laittelen kunhan pääsen joulun jälkeen kirjastoon taas, ja kunhan olen löytänyt kadotetun kirjasto korttini...
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 20, 2009, 16:12:44 kirjoittanut Littlerat »
Do the impossible, see the invisible.
ROW ROW FIGHT DA POWER!
Touch the untouchable, break the unbreakable.
ROW ROW FIGHT DA POWER!

jordan

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #22 : Tammikuu 31, 2009, 20:57:01 »
Kannattaa ehdottomasti lukea Suzanne Collinsin Nälkäpeli. Se on trilogia, joka kertooo nimensä mukaisesti nälkäpelistä, johon lähetetään 24 nuorta amerikkalaista. Kilpailijat lähetetään kisapaikalle, jossa ei heidän lisäkseen ole muita (esim. metsä). Siellä nuoret yrittävät selviytyä ja samalla tappaa muut kilpailijat; sekä joka on vikana hengissä, voittaa. Ja koko muu Amerikka tietenkin seuraa pelin kulkua telkkarista niin kuin tositv:tä.
Todella mielenkiintoinen kirja, jossa on sekä jännitystä että romantiikkaa.

Nooraijai

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #23 : Helmikuu 25, 2009, 11:51:35 »
Tässä jo mainittiinkin Vampyyrisiskokset, ja ensimmäisestä osastakin jo kertoiltiin. Kakkosta ei ilmeisesti vielä mainittu, tai mainittiin kyllä, mutta kirjoittaja ei ollut sitä vielä lukenut. Eli, Yön maku on myös Stinen kirjoittaman kirja, joka jatkaa siitä mihin ensimmäinen osa päättyi. Pidin erityisesti hyvistä juonenkäänteistä - en pahemmin tykkää kirjoista joissa lopetus on ennalta arvattavissa. Kun kirjan aloitin, jouduin lukemaan sen ihan alusta loppuun heti.

Sweet valley high 't ovat pitkähkö kirjasarja, ja niiden pohjalta on tehty vielä muutamia trillereitä. Jossain vaiheessa kun tykkäsin salapoliisikirjoista ja muistakin murhakirjoista, rupesin näitä trillereitäkin lukemaan. Tykkäsin kyllä. Näidenkään juoni ei ollut arvattavissa, ja juonenkäänteet olivat hyvät. Kirjasarjan tuntemista ei tarvita jos meinaa nämä trillerit lukea; kaikki tarpeellinen kyllä käy ilmi, eivätkä nämä seuraa toinen toistaan, vaan ovat aina oma, uusi "kertomuksensa". Muutenkin sanon tässä ihan sivumennen, että myös itse sarja on hyvä, kannattaa koittaa.


Poissa Kathleen

 • Omituinen höpöttäjä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • ALITUINEN VALPPAUS!!!
  • Ystäväkirjani :D
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #24 : Maaliskuu 01, 2009, 20:18:49 »
Animorphs(kirjoittanut K.A. Applegate)-kertoo viidestä ihmisestä
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
jotka saavat morfaamisen(eläimen DNA;n omaksumisen ja siksi muuttumisen)kyvyn puollustaakseen maata yeerkeiltä.

Replica(kirjoittanut Marilyn Kaye)-kertoo Amy nimisestä tytöstä joka saa tietää olevansa klooni projekti Kuunsirpistä, josta on myös tuotettu 11 muuta kloonia Ja kaikki 12 kloonia omaavat tavallista paremmat aistit ja voimat
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Sweet Valley High(kirjoittanut Francine Pascal)-sarja kertoo 16- vuotiaista kaksosista joiden elämä kulkee poikien, bileiden ja koulun ympärillä. Elizabeth on se järkevämpi kaksonen ja Jessica hurjempi.

Twilight(kirjoittanut Stephenie Meyer)-kertoo Bella nimisestä nuoresta naisesta joka rakastuu vampyyriin, Edwardiin.

Mystery Club-kertoo kolmen tytön vaarallisista ja jännitävistä seikkailuista.

Enid Blytonin kirjat(Viisikko, SOS, Salaisuus, ja Seikkalu sarjat)-kertovat vanhanaikaisesti jännittävistä seikkailuista ja herkullisista ruoista.

-What are you doing, my darling? -Nothing. I'm just smashing potatos. Ei oo järkee päässä, enkä kyllä järjestä välitäkkään.
Isabella -> Kathleen

robinette

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #25 : Maaliskuu 09, 2009, 23:53:04 »
Suzanne Collins: Nälkäpeli
Kertoo Nälkäpelistä, jonka ideana on heittää 24 lasta ja nuorta "areenalle" kilpailemaan hengestään toisiaan vastaan. Kisalla on vain yksi voittaja - se, joka on viimeisenä hengissä. Kilpailu käydään tv-kameroiden edessä ja koko kansan seuratessa tätä "viihdettä". Mahtava kirja, joka herättää paljon ajatuksia. Sai ainakin minut arvioimaan omianikin reaktioita. Sisältää väkivaltaa, joten en suosittelisi ihan nuorimmille.

Markus Zusak: Kirjavaras
Kertomus toisesta maailmansodasta Kuoleman ja saksalaistyttö Liesel Memingerin näkökulmasta. Hyvin koskettava tarina.

John Green: Looking for Alaska ja An Abundance of Katherines
Humoristista, mutta silti ihan oikean viestin sisältävää nuortenkirjallisuutta. Valitettavasti näitä ei ole vielä suomennettu (enkä tiedä aiotaanko edes suomentaa).

Poissa Ajatusliekki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Where the heart lies
 • Pottermore: HallowGalleon47
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #26 : Maaliskuu 26, 2009, 21:23:25 »
Sokkeloportaikko on todella mielenkiintoinen kirja, suosittelen. Se kertoo viidestä orponuoresta, jotka suljetaan eriskummalliseen taloon, täynnä portaita, jotka pöyrivät kuin spiraaalit joten on mahdotonta tietää, missä päin huonetta he ovat, ja miten laaja se on. Ja mikä tärkeintä, miksi heidät on tuotu sinne. Kirja on psykologinen trilleri, jossa seurataan nuorten hiljalleen muokkautuvaa käytöstä, ja hiljalleen alkaa palajastua, mitä sokkeloportaikko tekee asukkailleen.

Stravaganza on trilogia (Neljäs osa ei ole rantautunut suomeen) ihmisistä, joilla on eriskummallisia esineitä, joiden avulla he voivat teleportata öisin renesanssiitaliaa muistuttavaa Taliaan. Siellä kohdataan eriskummallisia seikkailuja. En tahdo palajastaa enempää, mutta suosittelen tätäkin :)
mus mus -> Ajatusliekki

Poissa Storithiana

 • käärmenainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #27 : Huhtikuu 20, 2009, 12:04:28 »
Minä en tätä täältä löytänyt, niinpä suosittelen Michael Enden Tarinaa vailla loppua. Lainasin tämän viime syksynä kirjastosta, kun halusin lukea jotain randomia fantasiaa, kun en sieltä Twilightia löytänyt.

Kirja kertoo 11-vuotiaasta Bastianista, joka varastaa antikvariaatista kirjan nimeltä Tarina vailla loppua ja menee lukemaan sitä koulun ullakolle. ja joutuu sitten itse mukaan kirjaan ja Fantaasiaan. Kuvaus nyt voi kuulostaa vähän hölmöltä, minuakaan takakansi ei hirveästi saanut kiinnostumaan, mutta onneksi luin kirjan silti. Ja alkukin oli minusta vähän tylsä, mutta kyllä kirja sitten muuttui kiinnostavaksi ja tosi jännittäväksi. The Childlike Empress/myöhemmin Moonchild oli minusta mielenkiintoinen hahmo, en nyt vaan millään muista sen suomenkielistä nimeä.
You're asking me will my love grow
I don't know, I don't know


Ficcifoorumi - foorumi ficeille ja yleiselle keskustelulle

Sonija

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #28 : Toukokuu 11, 2009, 09:52:13 »
Minun täytyy suositella Hobbin Näkijän taru -trilogiaa ja sitä jatkavaa Lordi Kultainen -trilogiaa. Molemmat hyvää luettavaa, koukuttivat minut samaan tien. Kertovat Kuudesta herttuakunnasta ja kruununprinssin äpäräpojan tarinasta. (No joo. Kuulostaa tässä aika tylsältä, muttah. Niinhän ne aina, kun minä pääsen selittämään...) Joka tapauksessa. Jos tykkäätte fantasiakirjallisuudesta ettekä vielä ole lukeneet näitä, niin olette jääneet paljosta paitsi.

Poissa Minsvo

 • shakes all over like a jellyfish
 • Vuotislainen
  • dA
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #29 : Toukokuu 30, 2009, 10:47:45 »
Kaikille, jotka pitävät fantasiasta ja seikkailusta suosittelisin Rumo ylämaailmassa, ja sen jatko-osaa Rumo alamaailmassa, kirjoittanut Walter Moers. Suht pitkiä, jänittäviä ja mielenkiintoisia kirjoja. Rumo on mielenkiintoinen ja hauska hahmo, jolle tapahtuu kaikenlaista. Kannattaa lukea.

Samoin Kapteeni Sinikarhun kolmetoista ja puoli elämää on todella mielenkiintoinen kirja, myöskin Walter Moersin. Hän on kirjoittanut monta kirjaa, jotka sijoittuvat kaikki samaan fantasiamaailmaan, Zamoniaan. Siellä on kaikenlaisia olentoja ja muuta hauskaa. Tässä kirjassa kapteeni Sinikarhu kertoo elämästään, joka on varsin jännittävä tarina.

Poissa adswil

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #30 : Toukokuu 30, 2009, 16:55:26 »
En lue juurikaan fantasiaa ikisuosikkieni Potterien ja Sormusten herran lisäksi, mutta Johanne Hildebrandtin fantasiatrilogia Valhallan tarinoita on ihan loistava (pitäisi lukea joskus uudestaankin taas). Sen tapahtumat sijoittuvat muistaakseni pronssikautiseen Skandinaviaan, ja henkilöt ovat viikinkien jumalia, jotka tosin eivät näissä kirjoissa vielä ole jumalten joukossa, vaan jokseenkin tavallisia (tai no, ainakin lihaa ja verta olevia) ihmisiä. Erittäin mielenkiintoinen aihe, eivätkä nämä kirjat ole liian fantasiaa - toisinaan ne vaikuttavat melkein historiallisilta romaaneilta, vaikka tapahtumat ja henkilöt ovatkin kuvitteellisia, ja ripaus magiaakin on mukana.

Tässä lisäksi muutamia parhaita lukemiani klassikkoja:

Charlotte Brontën Kotiopettajattaren romaani on yksi romanttisimmista koskaan lukemistani kirjoista olematta kuitenkaan yhtään imelä. Erittäin kiehtova tarina ja tunnelma, enkä itse ainakaan arvannut loppuratkaisua ja kaikkia muitakaan juonenkäänteitä ennalta. Lisäksi tämä kirja itketti todella paljon, mikä on hyvä asia.

Egdar Allan Poen kauhunovellit ja erityisesti runot. Poen kauhutarinoiden juonenkäänteet eivät oikeastaan ole pelottavia, mutta niiden tunnelma on todella oudolla tavalla ahdistava, en ole koskaan lukenut mitään niiden kaltaistakaan. Ja Poen runot ovat ihan upeita, todella kauniita ja salaperäisiä, ja antavat ehdottomasti jotain ajateltavaa. Poen tuotannossa minua viehättää ennen kaikkea erikoinen synkänromanttinen, outoutta palvova tunnelma, johon olen ihan umpirakastunut.

Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo - ehdotonta romantiikan aatelia tämäkin, harvinaisen suloinen kirja täynnä henkilöhahmoja, joihin on helppo ihastua ja samastua. Tarina itsessään on jokseenkin yllätyksetön, mutta Austenin kirjoitustyyli on ihanan sarkastinen, ja henkilöhahmot ovat todella uskottavia.
In my world love is for poets - so I'm trying to be one.

Poissa Réwier

 • Tähtisilmä
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: HazelIce27503
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #31 : Kesäkuu 01, 2009, 23:25:07 »
Kiitos hurjasti tästä topicista; olen löytänyt monta hyvää kirjaa luettavaksi. :)

Marianne Curley: Muinainen taika
Loistava kirja, niille jotka pitävät keskiajasta ja aikamatkustamisesta. Myös ripaus romantiikkaa löytyy tästä romaanista. :)

Kate Mosse: Krypta
En ole itsekään vielä lukenut loppuun, mutta kertoo kahdesta naisesta, jotka elävät ihan eri vuosisadoilla, mutta heidän molempien kasvot ovat muinaisissa tarot-korteissa. Heidän kohtalonsa nivoutuvat yhteen unohdetussa kryptassa Etelä-Ranskassa, kun paholaisen kuvakirja herää eloon. Alun perusteella mukaansatempaisevaa kirjallisuutta.

Timo Parvela: Sammon vartijat -sarja
Tähän sarjaan on ilmestynyt kaksi osaa, Tuliterä ja Tiera. Kertoo nykypäivän nuorista, jotka yrittävät suojella Sammon sirpaleita Loviattarelta. Suosittelen niille, jotka ovat vähänkin kiinnostuneet Kalevalasta. 
"Sheldon ymmärtää futista?!"
"Niinpä näkyy."
"Huispaus ei hämmästytä, mutta futis!"

Poissa Celestial

 • killing loneliness
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • love is right now
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #32 : Kesäkuu 05, 2009, 17:53:59 »
Suosittelen kaikille kirjoja rakastaville Cornelia Funken Mustemaailma-trilogiaa, eli Mustesydäntä ja Musteloitsua. Ihania, kauniilla tyylillä kirjoitettuja, kirjoista kertovia kirjoja. Niihin lumoutuu ihan täysin. :D Kolmas osa, Mustekuolema, ilmestyy Suomeksi syyskuussa.

Seuraavaksi Philip Pullmanin Universumien tomu-trilogia, johon kuuluu Kultainen kompassi, Salaperäinen veitsi ja Maaginen kaukoputki. Hienoja kirjoja kaikki, ensimmäinen on todella suloinen ja viimeinen todella koskettava. Suosittelen erityisesti viimeistä kirjaa, mutta muutkin ovat ihania, ja nekin täytyy lukea, jotta ymmärtää ollenkaan. ;) Tomu, daimonit, kaikki yhdessä ovat niin laatukamaa.

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä tietenkin Stephenie Meyerin Houkutus, Uusikuu ja Epäilys (ja tietty se neljäs kirja, kun se ilmestyy ;)). En yleensä itke lukiessani, mutta tätä kirjasarjaa lukiessani itkin varmaan koko ajan. :'D Suosittelen näitä erityisesti niille, jotka pitävät angstista ja romantiikasta.

Onhan niitä enemmänkin, mutta varmaan vähän liikaa... ;)

//Luin juuri Alexis Kourosin kirjan Gondwanan lapset. Tämä älyttömän koskettava ja filosofinen kirja kertoo albatrossin pesään syntyneestä pikku pingviinistä ja sen identiteetin etsimisestä. ^^ Opin kirjasta paljon uusia asioita, kannattaa lukea, kirja on sentään vain vähän päälle sata sivua. :)
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 09, 2009, 16:40:20 kirjoittanut Celestial »
Friendship doesn't see through the eyes,
it sees through the heart.

Poissa Miasma

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • My Little Evil Pony
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #33 : Lokakuu 14, 2009, 19:56:27 »
Tättärää, minäpäs olen löytänyt kaksi geisha kirjaa, jotka geishoista kiinnostuneiden kannattaa lukea! :3

Mineko Iwasakin Geisha of Gion kertoo tämän suositun geishan elämästä. Mineko lähti kotoaan vasta muutaman vuoden ikäisenä okiyaan, jossa tästä alettiin kasvattamaan okiyan perijää. Aika perus elämänkerta, joka ainakin itseäni aiheesta kiinnostuneena viihdytti. En tiedä onko kirjaa suomennettu ollenkaan, mutta ainakin englantia osaaville tämä sopii. Geishan Muistelmat muuten perustuvat Minekon haastatteluihin, hän ei ollut kirjaan tyytyväinen, joten hän päätti kirjoittaa oman elämänkertansa.

Sayo Masudan Autobiography of a Geisha on myös elämänkerta, joskin huomattavasti rankempaa luettavaa. Sayo on avion ulkopuolella syntynyt lapsi, jonka hänen äitinsä hylkäsi. Sayo lähetettiin setänsä(?) luo, setä taas myi hänet palveliaksi perheeseen jossa häntä kohdeltiin todella huonosti. Lopulta hän päätyi okiyaan, joskaan siihen eivät hänen vaikeutensa loppuneet. Ei ehkä sovi kaikkein herkimmille, mutta kannattaa kyllä lukea. :3

En ole kovin hyvä kertomaan tiivistelmiä, mutta halusinpas levittää tietoa jos täällä muita geishoista kiinnostuneita on.
Who has time for tears?

Poissa Sun Lee

 • Ronnieponnie
 • Vuotislainen
  • Tarinamaa
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #34 : Lokakuu 24, 2009, 16:23:28 »
Tässä kirjoja suomeksi ja enkuksi, jos pystyt suinkin lukemaan englantia.

Cassandra Clare - Luukaupunki -> ensimmäinen osa Varjojen kaupungit trilogiaa, johon sisältyy siis kaksi muuta. City of Ashes ja City of glasses, jotka eivät ole vielä ilmestyneet suomeksi, mutta ne voi ostaa esim. suomalaisesta kirjakaupasta. Kirjat ovat nuorille suunnattua fantasiaa ja niissä on romantiikkaa ja seikkailua. Aivan mahtavia, olen ihan koukussa ja janoan vain lisää koko ajan. Vaikea lopettaa kesken.

Kelley Armstrong - The Summoning -> The Darkest Power Trilogy - sarjan ensimmäinen osa. Kirjasarja kertoo nuoresta tytöstä Chloesta, joka näkee kummituksia ja pystyy kutsumaan heitä kuolleista. Hän joutuu eräänlaiseen kotiin, joka on tarkoitettu pahasti häiriintyneille lapsille. Hän ystävystyy siellä muihin nuoriin ja huomaa, että heissä kaikissa on jotain epätavallista - aivan kuten hänessäkin. Kirjasarjaan kuuluu myös osat The Awakening ja ensi vuonna ilmestyvä The Reckoning (vai miten se kirjotettiin :D). Tosi hyviä kirjoja, mutta ainoastaan englanniksi :/ Ikävä kyllä.

Malissa Marr - Ilki-ihana -> Ensimmäinen osa keijusarjaa, jossa päähenkilönä on Aislinn, tyttö joka näkee keijuja. Kirjasarjaan kuuluu sala kavala ja kolmas osa Fragile eternity, jota ei ole vielä suomennettu. Ei ole ihan yhtä hyvä sarja kuin aiemmat kaksi, mutta ihan mielenkiintoinen. Ensimmäinen osa parempi kuin toinen osa, koska toinen kirja kertoo Aislinnin kaverista Lesliestä.

Siinä nyt muutama, toivottavasti saitte jotain irti ja innostuitte.

Poissa Reta

 • Kirotun lapsen odottaja
 • Vuotislainen
  • Todella vaiheessa -kirjablogi
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #35 : Lokakuu 28, 2009, 16:04:46 »
Lainaus käyttäjältä: adswil
Charlotte Brontën Kotiopettajattaren romaani on yksi romanttisimmista koskaan lukemistani kirjoista olematta kuitenkaan yhtään imelä. Erittäin kiehtova tarina ja tunnelma, enkä itse ainakaan arvannut loppuratkaisua ja kaikkia muitakaan juonenkäänteitä ennalta. Lisäksi tämä kirja itketti todella paljon, mikä on hyvä asia.

Itse olen aikalailla samaa mieltä. Tarina sai minut iloiseksi, huvittuneeksi ja yllättyneeksi, mutta myös surulliseksi ja ennen kaikkea vihaiseksi. Välillä olisi tehnyt mieli heittää kirja seinään ja lopettaa siihen, mutta en niin tehnyt. Juoni oli loistava ja hahmot erilaisia, ja mitäpä olisi kirja joka ei herätä tunteita? Juuri se, että välillä myös inhosin kirjaa, on merkki sen hyvyydestä, koska se sai minussa aikaan erilaisia tunnetiloja.

Kannttaa vilkaista kaikkia Astrid Lingrenin kirjoja, ne ovat aivan loistavia. Vähemmän tunnettu Rasmus ja kulkuri on hyvä ja suloinen kirja, siinä oleva Rasmus karkaa lastenkodista etsiäkseen itselle perheen, ja löytää matkalla kulkurin jonka seurassa kulkea kunnes hän löytää uuden perheen itselleen.

Raili Mikkasella on hyviä historiallisia kirjoja. Nuoremmille suunnattuja ovat mm. Kahdentoista vala, Myrkkypuun marjan ja Pähkinäpuinen lipas, jotka kertovat n. 1600-luvusta, köyhästä perheestä jonka isä on kuollut. Ensimmäisessä kirjassa perheen äitiä syytetään noituudesta, toisessa perheen yksi lapsi menee piiaksi uuteen taloon, jossa isäntä sairastelee, ja tyttö alkaa selvittämään miksi näin on. Kolmannessa kirjassa perheen yksi lapsi muuttaa kaupunkiin myös piiaksi ja hän ystävystyy saksalaisen lesken kanssa. Suosittelen kirjoja jos olen kiinnostunut historiasta (muillekin myös). Aikuisemmille suunnattu kirja Meren ja ikävän kiertolaiset sijoittuu ensimmäisen maailmansodan Venäjään, jossa suomalaispietarilainen Olga lähtee pakoon kuolleen lapsensa aiheuttamaa surua eräälle lasten kesäleirille. Sodan takia kesäleiri venähtää kahden vuoden mittaiseksi tuoden omat vaikeutensa.
The adventures I enjoy are usually of the literary nature. -Henry Winchester

Miksi me ihmiset kaadumme?
- Jotta oppisimme nousemaan jaloillemme.

Cordelia

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #36 : Joulukuu 03, 2009, 09:49:47 »
Joskus muinoin yläasteella tulin lukeneeksi Michelle Magorianin Willie itkupilli- nimisen kirjan (alkuperäinen nimi Goodnight Mister Tom). Se on edelleenkin yksi lempikirjoistani. Tykkään lukea koskettavia kirjoja, ja tämä todella on sellainen. Loppuosaa kirjasta lukiessani itkin vain :D Ihana kirja! Lukekaa, lukekaa! Kirja sijoittuu I maailmansodan aikaan ja kertoo itkuherkästä Williesta, joka joutuu evakkoon Lontoosta Britannian maaseudulle vanhan herra Tomin luokse, joka ei pahemmin seuraa kaipaa. Pidän myös Anna-kirjoista, ja voin sanoa, että Anna-kirjojen lukijat lukekaa tämä kirja! :)

Poissa tulppaanipenkki

 • kastelua vailla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #37 : Helmikuu 06, 2010, 13:43:32 »
En muista olenko kirjoittanut tähän topikkiin, mutta ilmeisesti en.

Ensimmäiseksi suosittelen Tomi Kontion fantasiatrilogiaa johon kuuluu kirjat Keväällä isä sai siivet, Austraasian viimeiset lapset sekä Maan veli. Sarja on fantasiaa, romantiikkaa ja seikkailua. Mukaansatempaava ja koskettava kirjasarja, jossa on paljon hienoa kuvailua. Tämä on sitäpaitsi suomalaisista nuorista kertova fantasiasarja, mikä on aika harvinaista näin yleensä. Sarja on hieno ja suosittelen lukemaan, vaikkei fantasiasta niin paljon välittäisikään, koska tämä on aika erilainen kun useimmat fantasiasarjat.

Niistä miljoonista nuortenkirjoista, joita olen lukenut, voin suositella ainakin tätä: Kirsti Ellilän Iiris, joka on erikoinen, mutta koskettava kirja.

Lisäksi kaikki Astrid Lingrenin kirjat ovat suositeltavia, mutta paras on mielestäni Veljeni Leijonamieli joka käy ihan kaiken ikäisille!
We're not gonna sit in silence,
We're not gonna live in fear

Poissa koipen

 • Scififisti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #38 : Toukokuu 19, 2010, 23:35:15 »
Bernard Werber - Muurahaiset & Muurahaisten Kapina
Mielenkiintoinen kirjapari, jossa kaksi eri tarinaa kietoutuvat yhteen. Werberin kirjoistustyyli on mielenkiintoista. Ensinmäinen osa kertoo tarinoiden yhtymisen. Toinen kirja jatkaa siitä hetkestä mihin ensinmäinen jäi. Vaikka kummassakin kirjassa tarina viedään loppuun (toisin kuin esim. TSH), ne siltikin nivoutuvat toisen kirjan lopussa upeasti yhteen, tehden kummastakin tarinasta relevantin lopun kannalta. Herättää ajatuksia.

Kirjoittaja on tehnyt myös kolmanne kirjan (Ranskaksi alkuteokset), mutta sitä ei ole suomennettu :(
nr: Douglas Adams / Linnunradan käsikirja liftareille

Poissa Accused

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #39 : Kesäkuu 08, 2010, 16:43:17 »
Torey Hayden on kirjailijana mahtava, suosittelen lukemaan hänen kirjojaan. Torey on siis erityisopettaja toiminut ja tietääkseni suuri osa tuotannosta pohjautuu tositarinoihin. Lapsien ja nuorien erilaisia selviytymistarinoita. Nostetaan kirjoista esille nyt vaikkapa Auringonkukkametsä ja Aavetyttö.

Stephen King. Mahtavaa kauhua ja jännitystä. Suuri osa varmasti on nähnyt edes yhden Kingin leffan mutta kirjat jää valitettavan usein vähemmälle huomiolle. Esimerkiksi Uinu, uinu, lemmikkini on mahtava kirja ja tästä on tehty myös elokuva.

Stephenie Meyerin Houkutus sarja. Luin ensimmäisen kerran houkutuksen kaaaaauan ennen kuin leffasta oli tietoakaan ja suosittelen tyyliä: kirja ensin. Kirjat ovat olleet mielestäni monta kertaa parempia kuin kirjoista tehdyt elokuvat. Kirjoista löytyy omat mahtava tunnelmansa.

Astrid Lindgrenin Veljeni Leijonamieli ja Ronja Ryövärintytär. Mahtavia kirjoja jotka jaksavat ilahduttaa vielä 18 ikävuoden kynnyksellä, sopii niin lapsille kuin "aikuisille" (itse en varmasti koskaan ole aikuinen mutta so what :D)

Helena Meripaasin Elämäni frettinä + jatko-osat. Kertoo hyvin nuoren naisen painiskelusta elämänsä kanssa. On miesmurheita, pääsykokeita, töitä ja koiria ja sitten iki-ihana fretti. Helenalla on kiva tyyli kirjoittaa, helppolukuista ja suhteellisen kevyttä lukemista jos vertaa noihin aijempiin mitä luettelin.

Kiitos olen puhunut :3
We need to come back down and face what we\'ve become

Poissa Azura

 • ENFJ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • do not go gentle
  • parasomnia
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #40 : Kesäkuu 08, 2010, 23:11:01 »
Tätä on nyt saatettu suositella, mutta se on vain pakko mainita (jälleen kerran.) Eikä se ole Percy Jackson, vaikka minun tuntevat varmaan niin olettaisivatkin. :D

Eli siis, itsehän kiinnostuin Philip Pullmanin Universumien Tomusta ainakin kolme vuotta sitten, ehkä neljäkin. Ykköskirjan luettuani ensimmäistä kertaa pidin sitä vain kiinnostavana ja ennennäkemättömänä kirjana, jolloin ahmin jatko-osatkin. Nyt luettuani kaikki kirjat useampaan kertaan voin sanoa, etteivät ne ole vain kirjoja. Kyseessä on oikea maailma - nyt Pullmania luettuani oma maailmankuvanikin on romahtanut ja muuttunut niin radikaalisti, että vaikutteita näkyy jokaisessa omassa tekstissäni. :D Ensimmäinen kirja on hellyyttävä mutta silti upea, kun kakkosen maailma taas häikäisee minut ja kolmas... se on vain yksinkertaisesti uskomaton, enkä osaa verrata sitä mihinkään teoksiin. Universumien Tomu on vain omaa luokkaansa!:)
"For if you're not afraid, how can you be really brave?"

- The Exploits of Moominpappa

Poissa Sydän

 • ♪♫♪
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #41 : Kesäkuu 08, 2010, 23:45:24 »
Suositellaanpas tällä kertaa Rita Jacobssonin Nyt tulee Nina-kirjaa ja muita Nina-sarjasta. Aivan ihania! Tutustuin näihin vasta viime kuussa, mutta olen jo nyt lukenut noin 8 kirjaa tästä kyseisestä sarjasta. Tänään viimeksi... (:
Ne ovat vain niin koukuttavia! Ja pakko mainita, että tällainenkin tyyppi kuin minä, joka en IKINÄ naura ääneen lukiessani, nauran monesti katketakseni joillekkin Ninan toilailuille! ^^ Kannattaa ehdottomasti lukea.

Poissa Haisku

 • Kummitus-susi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #42 : Kesäkuu 09, 2010, 11:39:47 »
Suosittelen kirjasarjaa nimeltä Artemis Fowl. Ensimmäinen kirja kertoo siitä miten 12v Artemis(hän on rikollisnero) selvittää, että maahisia,tonttuja, kääpiöitä yms on olemassa. Ne elävät maan alla hautautuneilla alueilla, piilossa "sotaisalta savivältä". He käyttävät nimitystä saviväki,ihmisistä. Heitä itseään kutsutaan väeksi.  Artemis päättää kidnapata yhden heistä lunnaiden toivossa. Kuten arvata saattaa, kaikki ei mene suunnitelmien mukaan. Artemis aliarvoi HAL:in(hautautuneiden alueitten lainvalvonta) ja HaL aliarvoi Artemiksen. Koskaan ei tiedä mitä tapahtuu seuraavaksi.

Muissa kirjoissa Artemis ajautuu uusiin seikkailuihin keijujen kanssa. En ole lukenut yhtään kuivaa sivua Artemis Fowl kirjoissa. Eoin Colfer on kirjoittanut ne luovasti ja hauskasti. Hahmot ovat kaikki erillaisia ja hyvin suunnteltuja. Juoni on aina mukaansa tempaava ja ennaltaarvaamaton.
Go, go, go
Figure it out, figure it out
But don't stop moving

Poissa sunshine

 • törmäsi ikkunaan
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: HawthornGhost192
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #43 : Kesäkuu 10, 2010, 10:31:46 »
Suosittelen kaikille Suzanne Collinsin Nälkäpeli-trilogiaa. Tapahtumat sijoittuu Panem nimiseen valtioon, joka on syntynyt Amerikan tuhkista niin sanotusti.
Maata johtaa Capitol ja muuten maa on jaettu 12 vyöhykkeeseen. Capitol järjestää vuosittain Nälkäpelin, jossa jokaiselta vyöhykkeeltä arvotaan tyttö ja poika osallistumaan siihen (12-18-vuotiaita). 24 tribuutia yrittää tappaa toisiaan ja viimeinen hengissä on voittaja.
Vyöhykkeellä 12 asuu Katniss niminen tyttö, jonka pikkusisko arvotaan osallistumaan, mutta Katniss ilmoittautuu vapaaehtoiseksi ja menee Nälkäpeliin pikkusiskonsa puolesta. Ensimmäisessä kirjassa siis kerrotaan kuinka Katniss pärjää siellä.
Sarjaan on ilmestynyt toinenkin osa, mutta en viitsi kertoa siitä, koska se spoilaa niin paljon ensimmäistä osaa..
Ole itse se muutos, minkä haluat maailmassa nähdä

Hidarico

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #44 : Lokakuu 19, 2010, 20:37:46 »
Suosittelen lämpimästi Hans Magnus Enzensbergerin kirjoja Wo warst du, Robert? (Robertin aikamatka) & Der Zahlenteufel (Numeropiru).
Molemmissa kirjoissa päähenkilönä on Robert. Pidän ko. saksalaisen kirjailijan kuvauksista! Molemmat kirjat ovat opettavaisia teoksia.
Numeropiru onkin hyödyllinen kirja matematiikasta kiinnostuneelle lapselle kuin taas Aikamatkaajaa lukiessa saa hyvin otetta mm. 1800, 1940 ja 1950-luvun elämästä.

Erityisesti Aikamatkaajassa, kun Robert joutuu television sisälle, haluaa jatkaa lukemista loppuun saakka. Numeropirun olen lainannut kirjastosta kun taas Aikamatkaajan voitin kirja/lukukisasta nelisen vuotiaana. Kaikki muut olivatkin aikuisia ja katsoivat aika pahalla silmällä.

Poissa Svitanie Tonttu

 • Onnettoman oikukas
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #45 : Marraskuu 03, 2010, 08:14:20 »
Siiri Enoranta: Omenmean vallanhaltija
Fantasiasta pitäville, loistava idea, juoni ja hyvin toteutettu!

Maailman parhaat ystävykset Nez ja Ninir joutuvat onnettomuuteen, jossa Ninir loukkaantuu vakavasti. Nez lähtee etsimään parannuskeinoa, hinnalla millä hyvänsä.

Nez joutuu lähtemään vaaralliselle etsintäretkelle, joka vie tämän jopa toisiin maailmoihin. Matkalla Nez kohtaa monenlaisia haasteita, joista hänen täytyy selvitä sisukkuudella, rohkeudella ja Niniriä kohtaan tuntemansa rakkauden voimalla. Matkan varrella Nez joutuu tekemään isoja valintoja ja kohtaamaan yllätyksiä.

kursivoitu teksti kopioitu kirjavinkit.fi:stä
''Emme lopeta leikkimistä sen takia, että vanhenemme. Vanhenemme sen takia, että lopetamme leikkimisen.''

''Hänet vastaanotti lääkäri, joka totesi:
Tonttu on lisätty keskusteluun'' (c)ryhmis

Poissa Hawkolf

 • Thought Police
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • 2 + 2 = 5
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #46 : Marraskuu 03, 2010, 16:46:36 »
Tällä hetkellä on menossa Nälkäpeli. Valitettavasti suomeksi.
Äärimmäisen hyvä kirja ja kuten monet muut ovat sanoneet, erittäin koukuttava. Mietityttää vain miksi takakanteen on otettu Meyerin arvostelu kirjassa kun tässä on enemmän asiaa kymmenessä sivussa kuin Meyerillä koko tuotannossaan.
Yksinkertaisesti mahtava kirja. Ja jos oikein olen ymmärtänyt tarina ei jää yksiin kansiin.
If you want a picture of the future, imagine a boot stamping on a human face— forever.
Reviewing the world!

Poissa tassutöppönen

 • The only exception <3
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: CatRain16320
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #47 : Marraskuu 04, 2010, 17:40:31 »
Stephenie Meyerin Twilight- sarja
Jo tällä palstalla monta kertaa mainittu kirja mutta päätin nyt kuitenkin laittaa sen tänne. Iki-ihana kirja joka kertoo vampyyrin ja ihmisen
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
rakkaudesta.

Sitten vielä ihana kirja, joka on tällä hetkellä lempikirjani (lähinnä elokuvien takia)C.S.Lewis: koko narnia-sarja. En spoilaa enkä paljasta mitään siitä kirjasta

Sitten vielä, meinasin unohtaa, Eva Ibbotsonin pelastakaa kummitukset. Se on opettavainen ja jostai kohdista humoristinen tarina siitä, miten ihminen valtaa kummitusten talot, on ilkeä niille ja lopulta pettää kummitukset.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Meidän piti koulussa lukea tuo kirja, eli opettaja suositteli sitä ja suoittelen minäkin.

-Tassu
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 12, 2010, 17:56:27 kirjoittanut tassutöppönen »
~She lives in a fairytale somewhere too far for is to find~

Poissa Haltiamieli

 • Vuotislainen
  • Photography
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #48 : Joulukuu 09, 2010, 22:27:43 »
Terhi Rannela: Goa, Ganesha ja minä

Tälle kirjalle on tavallaan myös ykkösosakin (Amsterdam, Anne F. ja minä), mutta itse luin ensin tämän kirjan ja hyvin pysyin kärryillä. En oikeastaan osaa sanoa, mikä tässä kirjassa on niin hyvää, mutta jokin siinä vain saa minut lukemaan sen uudestaan ja uudestaan. Olen lukenut tämän varmaan kuutisen kertaa (jälleen olen lukemassa), enkä ole vieläkään kyllästynyt tähän tarinaan. Se on aika yksinkertainen oikeastaan, mutta kuitenkin täynnä yllätyksiä. Kirjoitustyyli on luonnollista, eikä puhekieli häiritse minua ainakaan. On myös mielenkiintoista tietysti lukea kirjaa, jossa päähenkilöt ovat lesboja...mutta sekin tuo oman lisänsä tähän kirjaan, ei ollenkaan paha. Ja tämän kirjan ansiota olen nykyään kiinnostunut Intiasta. :3
If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.

Poissa Starpiks

 • ヘルムットじゃないよ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • "Olette sangen rumia ollaksenne keijuja"
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #49 : Joulukuu 22, 2010, 01:19:27 »
Tahtoisin lukea lisää kuningas Artturista (Arthurian legends), joten onko teillä mitään kirjoja, jotka Artturista kiinnostuneet "pitäisi lukea"? Tänään juuri luin loppuun Elizabeth Jenkinsin The Mystery Of King Arthur (suosittelen lämpimästi, helppoa tekstiä, mutta erittäin informaatiorikasta, käsittelee kaikkia tärkeimpiä Artturiin liittyviä tekstejä ja selittää osan tarkoituksen, sopii IMO täysin myös ei-brittiläisille vaikka syvällä brittien historiassa liikutaankin) ja tahtoisin lukea lisää.
"The shortest verse in the Bible is, "Jesus wept". The only thing wrong with it is the past tense." -Fred MacIntire, Something Positive

No oonhan mä sentään sukua insinöörille... *pnish*?

Poissa Mab

 • Vuotislainen
 • Meidän Korkeutemme
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #50 : Tammikuu 07, 2011, 20:09:09 »
Tahtoisin lukea lisää kuningas Artturista (Arthurian legends), joten onko teillä mitään kirjoja, jotka Artturista kiinnostuneet "pitäisi lukea"?

Bernard Cornwellin The Warlord Chronicles on aikas lailla pakollinen :) Trilogiaan kuuluvat kirjat The Winter King, Enemy of God ja Excalibur. Näistä ensimmäinen on suomennettu nimellä Talvikuningas.

Marion Zimmer Bradleyn Avalonin usvat on vähän erityyppinen Arthur-tarina, sillä se keskittyy mytologian naisten vaiheisiin ja kerrotaankin Morgainen (Morgan le Fay) näkökulmasta. Kirjaa kylläkin moititaan jonkun verran saippuaoopperamaiseksi, mutta kannattaa toki kokeilla.   
"Kun hän on kohteliaimmillaan, hän on myös kavalimmillaan, mikä lienee pettämätön sivistyksen merkki." -J.M.Barrie, Peter Pan

Poissa Starpiks

 • ヘルムットじゃないよ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • "Olette sangen rumia ollaksenne keijuja"
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #51 : Tammikuu 08, 2011, 17:07:23 »
Tahtoisin lukea lisää kuningas Artturista (Arthurian legends), joten onko teillä mitään kirjoja, jotka Artturista kiinnostuneet "pitäisi lukea"?

Englanninkielisestä Wikipediasta löytyvä listaus kuningas Arthurista kertovista kirjoista

Jap, mutta kuten näkyy niitä kirjoja on paljon niin tahtoisin vähän vinkkejä siitä, mitä kirjoja kannattaa yrittää jahdata ja mitä ei. Mutta kiitos kuitenkin! ^^

Tahtoisin lukea lisää kuningas Artturista (Arthurian legends), joten onko teillä mitään kirjoja, jotka Artturista kiinnostuneet "pitäisi lukea"?

Bernard Cornwellin The Warlord Chronicles on aikas lailla pakollinen :) Trilogiaan kuuluvat kirjat The Winter King, Enemy of God ja Excalibur. Näistä ensimmäinen on suomennettu nimellä Talvikuningas.

Marion Zimmer Bradleyn Avalonin usvat on vähän erityyppinen Arthur-tarina, sillä se keskittyy mytologian naisten vaiheisiin ja kerrotaankin Morgainen (Morgan le Fay) näkökulmasta. Kirjaa kylläkin moititaan jonkun verran saippuaoopperamaiseksi, mutta kannattaa toki kokeilla.   

Hmm, minulla on ollut hieman skeptinen asenne The Warlod Chroniclesia kohtaan, mutta ehkä pitäisi kokeilla. Avalonin Usvat tuli luettua jo lukioaikana. ^^ En välitä kuinka saippuaoopperamaiseksi sitä sanotaan, tykkään kauhiasti.
"The shortest verse in the Bible is, "Jesus wept". The only thing wrong with it is the past tense." -Fred MacIntire, Something Positive

No oonhan mä sentään sukua insinöörille... *pnish*?

Poissa Mab

 • Vuotislainen
 • Meidän Korkeutemme
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #52 : Tammikuu 09, 2011, 09:44:14 »
^ Mistä tuo skeptinen asenne kumpuaa? :) Ei muuten, mutta kun en ole oikeastaan ikinä kuullut kenenkään haukkuvan Cornwellin Arthur-trilogiaa, vaan kaikki tuntuvat olevan yhtä mieltä siitä, että se on parhaita Arthur-tarinoita markkinoilla. Tietenkin jos olet jo tutustunut Cornwellin muihin kirjoihin ja huomannut, ettei tyyli miellytä, niin eipä siinä sitten mitään. 

Mäkin luin Avalonin usvat lukioaikana ja se oli myös mun mielestä todella hyvä kirja, mutta kaikkiin se ei tunnu uppoavan yhtä hyvin.

Tuli vielä mieleen, että Robert Holdstock on kirjoittanut joitakin Merlin-aiheisia kirjoja. Merlinin metsä nyt ainakin - jos ei muisti aivan petä, niin se on osa hänen tätä Alkumetsä-sarjaansa (joka on myös tutustumisen arvoinen :D), mutta toimii itsenäisenäkin teoksena - ja sitten on tietty Merlin-trilogia, josta on kaksi ensimmäistä osaa suomennettu nimillä Celtika ja Rautagraali.
"Kun hän on kohteliaimmillaan, hän on myös kavalimmillaan, mikä lienee pettämätön sivistyksen merkki." -J.M.Barrie, Peter Pan

Poissa Marygold

 • Irorua
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #53 : Kesäkuu 27, 2011, 13:57:21 »
Nyt kaipaisin suosituksia kesälukemiseksi :)

Pidän persoonallisista hahmoista ja omituisista, joskus absurdeistakin juonenkäänteistä. Maaginen realismi, kuitenkin yleensä enemmän painottuneena realismiin kuin maagiseen, viehättää minua kovasti. Syvällisyys on aina plussaa. Pidän esim. Tove Janssonista, Donna Tarttista, Steven Hallista ja Haruki Murakamista mutta näiden henkilöiden kirjoja ei kannata suositella, koska ne on muutenkin jo luettu/laitettu lukulistalle.

Mieluiten luen suomennettuja kirjoja, mutta kääntämättömiä toki myös englannin ja ruotsin kielellä. Ehdotuksia sopii heittää!

Sadevesiämpärit, auringonkukkaniityt, saippuapalat ja raparperinvarret... Oikullisesti versoilevat lommot elämän alaviitteissä.

Poissa Mirrekala

 • Suklaamurmeli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #54 : Kesäkuu 29, 2011, 00:19:48 »
Marygold, olenkohan ollenkaan hyödyksi, jos suosittelen jotain niinkin valtavirtaista kuin Hyviä enteitä(Good Omens, Terry Pratchett ja Neil Gaiman). Tätä kannattaa koettaa siinäkin tapauksessa, jos on jo todennut jommankumman kirjailijan teokset huonosti maistuviksi, koska erityyliset kirjoittajat näyttäisivät tässä tapauksessa paikkaavan toistensa heikkouksia erinomaisesti. Absurdiuden ollessa molempien kirjailijoiden tavaramerkki luulisi uppoavan, eikä hahmoissakaan ole valittamista. Suomennostakin kehtaisin väittää erinomaiseksi, jos sen vain onnistut jostain löytämään.

Toinen mitä suosittelisin tuohon makuun olisi Johanna Sinisalo, jollet ole jo tutustunut. Ainakin esikoisromaani Ennen päivänlaskua ei voi on melko todentuntuistakin maagista realismia, lisäksi Kalevalaan pohjautuva Sankarit ja novellikokoelma Kädettömät kuninkaat ja muita häiritseviä tarinoita voisivat kiinnostaa sinua. Todellisuuden vääntäminen hiukan kierompaan katselukulmaan on Sinisalolle ominaista ja "omituinen" on juuri se sana, jota monista hänen töistään voi käyttää.

Itsekin kaipaisin suosituksia, nimittäin aikoinani aloitin projektin, joka sittemmin keskeytyi ja jäi hiukan unohduksiin. Nyt haluaisin elvyttää sen, mutta hukkasin aiemmin kyhäämäni listan kirjallisuudesta. Joten, suositelkaahan minulle maailmanlopun kirjallisuutta. Mitä vain, apokalyptista skifiä, Raamattuun ja myytteihin pohjautuvia teoksia, ehkäpä tietokirjallisuutta eri uskontojen ja mytologioiden maailmanloppukäsityksistä - ja mitä tahansa kirjoja, joissa käsitellään maailmanloppua tavalla tai toisella. Ensisijaisesti suomen- ja englanninkielistä kirjallisuutta, mutta saksan- ja ruotsinkielinenkään kirjallisuus ei liene poissuljettua.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 29, 2011, 18:02:38 kirjoittanut Mirrekala »
"Paras tapa toimia on ystäville kostaa
jos päältä kauniin hevosen saa silmiin tuijottaa
Mut takaisin ei käytettyä sieluaan voi ostaa
kun kalpein kauppamiehistä ovelle kolkuttaa
" -Viikate: Tie

Poissa Xanie

 • hymyilevä huomispäivä
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • *reps*
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #55 : Kesäkuu 29, 2011, 17:41:28 »
Marygold: Itse ihastuin pari vuotta takaperin  Susanna Clarken kirjoittamaan Jonathan Strange ja Herra Norrell -kirjaan. Aivan mahtava teos, jossa on magiikkaa jonkun verran, mutta ei samalla lailla kuin vaikka Pottereissa. Kirjassa on odottamattomia juonenkäänteitä ja jänniä hahmoja. Siinä on käytetty jonkun verran englannin historiaa hyväksi, mutta hieman muokattu kirjaan sopivaksi ja silleen. Voin kyllä lämpimästi suositella tätä kirjaa kaikille :>
Kun ystäväsi katselevat sinua hyppäämässä laskuvarjolla joka ei aukea, voisi olla hauska temppu, jos esittäisit vaikkapa uintiliikkeitä.
Avasta kiitos Seatearille!
Tee päivän hyvä työ: www.freerice.com

Poissa Isilmírë

 • Pillipiipari
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #56 : Kesäkuu 30, 2011, 15:59:36 »
Mirrekala, miten oli Douglas Adamsin viisiosainen Linnunrata-trilogia? Siinä ainakin maailma loppuu toistuvasti, maailmaloppuhan on jopa spektaakkeli Maailmalopun ravintolassa.
Me transmitte sursum, Caledoni

Poissa Marygold

 • Irorua
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #57 : Heinäkuu 01, 2011, 15:26:50 »
Kiitos kovasti suosituksistanne :) Pratchettia ja Gaimania luin joskus nuorempana, mutta Good Omens on jäänyt lukematta, joten sitä voisi kokeilla. Samoin Jonathan Strange ja Herra Norrell on ollut lukulistallani jo pitkään, mutta jotenkin jäänyt aina hyllyyn... Tsaarin kuriirin olen muistaakseni lukenut, kun yhteen väliin kahlasin läpi melkein kaikki Jules Vernen kirjat, mutta pitää vielä vilkaista kirjastossa käydessä että muistanko oikein.

Lisääkin ehdotuksia otetaan vastaan!Sadevesiämpärit, auringonkukkaniityt, saippuapalat ja raparperinvarret... Oikullisesti versoilevat lommot elämän alaviitteissä.

Poissa Mirrekala

 • Suklaamurmeli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #58 : Heinäkuu 01, 2011, 19:12:12 »
Olen jo ehtinyt Douglas Adamsini lukemaan, useampaan kertaan. Linnunrata muiden muassa laukaisi mielenkiintoni maailmanloppuun ja sen käsittelyyn kirjallisuudessa. Kyllähän näitä itsekin suosittelee joka sorkalle ainakin kokeiluun. :) Muuten mieleen tulevaa luettua maailmanlopusta ovat Applegaten Remnantsien alkupään kirjat joskus hamassa menneisyydessä sekä tuoreemmalti Esa Vileniuksen Kaiken maailman loput. Muuta aiheesta jo lukemaani en tarkalleen muista, mutta ehdottaa sopii kaikenlaista.

Vielä voisin vähän sitä pyyntöäni tarkentaa, että myös kaikenlaiset "lopunjälkeiset" tarinat kelpaavat hyvin. Samoin maailmanloppua symbolisesti käsittelevä ja "tuntemamme maailman loppua" käsittelevä kirjallisuus käy hyvn päinsä. Ja sarjakuvaa saa myös suositella, koska luen sitäkin intomielin.
"Paras tapa toimia on ystäville kostaa
jos päältä kauniin hevosen saa silmiin tuijottaa
Mut takaisin ei käytettyä sieluaan voi ostaa
kun kalpein kauppamiehistä ovelle kolkuttaa
" -Viikate: Tie

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #59 : Heinäkuu 03, 2011, 01:14:34 »
Joanne Harrisin Sinisilmä. Ehdottomasti suosittelen tuota kenelle tahansa. Itselläni meni kolme päivää 463-sivuisen opuksen lukemiseen ja pyörii edelleen vahvasti päässä. Ehdottoman laadukas ja varmasti ainakin meille netti-ihmisille samaistuttava lukukokemus. Hahmot ovat upeaa jälkeä ja juoni vertaansa vailla kuten tällä kirjoittajalla yleensä... Jos miinuksista puhutaan niin olisin mielelläni nähnyt enemmänkin psykopaattista jälkeä, mutta toisaalta juonessa tämän puute tulee aika nätisti ratkaistua, joten toisaalta ei voi valittaa.

Poissa Zamira

 • Valehymy
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: GhostPumpkin31142
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #60 : Heinäkuu 04, 2011, 10:41:01 »
Voisin tietenkin selittää tässä, kuinka älyttömän koukuttavan upean uskomattoman mahtava kirjasarja Nälkäpeli on, tai kuinka ärsyttävän ihana Twilight on, (älkää käsittäkö väärin - en voi sietää Edwardia ja Bellan Edward-lässytystä, mutta Jacob vaan on niin… selvä, takaisin aiheeseen!) mutta enpä taida kuitenkaan - niitä on taidettu täällä jo suositella tarpeeksi. Suosittelen nyt sen sijaan muutamaa muuta lempikirjaani/-kirjasarjaani.

Vähän aikaa sitten luin Celia Reesin Merirosvoja! -kirjan ja pidin siitä kovasti. Kirja kertoo (eletään 1700-lukua) kauppiaan tyttärestä, jonka isä kuolee ja tyttö lähetetään naitettavaksi isän omistamalle saarelle, jossa valmistetaan sokeria. Tyttö kuitenkin karkaa sieltä ja liittyy merirosvoihin. Tarina on mielestäni sujuvasti kirjoitettu ja pidän juuri tästä merirosvoudesta. Enpä oikein muuta osaa sanoa - lukekaa, niin tiedätte. (;

Yksi lempikirjasarjoistani on Michelle Paverin Muinainen Pimeys-sarja - hienosti kuvailtu kivikauden (kai se oli kivikausi..?) maailma ja ihmisten elämäntavat, kiehtova fantasiamainen juoni, muutenkin hyvin kirjoitetut kirjat. Paver on tehnyt kyllä loistavaa taustatutkimustyötä kirjaa varten, tieto kyllä näkyy kirjoissa. Torakin (kirjan päähenkilö) maailmaan pystyy todellakin eläytymään Paverin tietojen ansiosta. Juoni on mielestäni aika perus “pahat-pitää-voittaa-pojasta-tulee-sankari”-juoni, mutta se on kuitenkin kiehtova omalla tavallaan. Lukekaa tämäkin, jos tahdotte tietää lisää.

Kolmantena suosittelen Ilkka Auerin Lumen ja jään maa-sarjaa, joka vei minut mennessään. Ensimmäinen kirja oli ehkä hieman pitkäveteinen, ei oikein jaksanut kiinnostaa, mutta toinen, kolmas ja neljäs kirjat olivat kyllä todella hyviä. Tässäkin on kiehtovaa fantasiaa, lohikäärmeitä… Nyt jää perustelut vähälle, mutta ei voi mitään.

Ja kyllä, nuorten fantasialla mennään... Voisi ehkä sivistyä ja alkaa lukemaan vähän muunkinlaista kirjallisuutta, eh?
Eli siinä teille, minä lähden tästä nyt metsästämään itselleni jotain uutta luettavaa tästä topasta -->

//Oops... Korjasin.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 03, 2011, 14:55:08 kirjoittanut Zamira »

Poissa Marygold

 • Irorua
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #61 : Heinäkuu 04, 2011, 13:23:18 »
Haluaisin suositella japanilaisen herran nimeltä Haruki Murakami kirjoja jokaiselle outouden ja maagisen realismin ystävälle - ja muillekin. Murakamin tuotanto on hyvin monipuolista joten sitä on vaikea hyvin lyhyesti sanoiksi pukea: siihen mahtuu sekä tyypillisempiä nuoren ihmisen kasvutarinoita ja identiteetin etsintää, että absurdeja ja taianomaisia seikkailuja scifin ja fantasian ystäville. Parempi etten höpise turhia vaan kokeilet itse. Jos et pidä yhdestä, kokeile toista. :) Itse luin ensin Murakamin suomeksi käännettyä kirjaa Kafka rannalla enkä pitänyt siitä lainkaan, mutta tartuin reippaasti toiseen ja nyt olen kahlannut läpi jo monta muuta. Olisi mukavaa, jos tämä kirjailija löytäisi lisää faneja täältä Suomestakin, niin ehkäpä hänen vanhemmatkin kirjansa vielä joskus kääntyisivät suomen kielelle...

Rotta-trilogia pitää sisällään Murakamin kolme ensimmäistä kirjaa ja lisäksi neljännen, jonka hän kirjoitti siihen myöhemmin. Varsinaisesta trilogiasta ei koskaan käännetty kuin kolmas osa, koska Murakami jostain syystä piti ensimmäisiä tekeleitään huonoina. Nimensä mukaisesti trilogia kuitenkin kertoo kaverista nimeltä Rotta, joskaa hän ei ainakaan kolmannessa osassa esiinny juuri muuten kuin kirjan kertojan saamina kirjeinä. Tämä kirja on myös käännetty suomeksi nimellä Suuri lammasseikkailu, ja voin varoittaa, ettei se nimensä mukaisessa omituisuudessaan ehkä sovi kaikille realisminkaipuisimmille. Myöhemmin Suuren lammasseikkalun päähenkilö seikkailee myös kirjassa Dance, Dance, Dance, jota ei valitettavasti ole suomennettu ja joka on enemmänkin kourallisella mielikuvituksellisia hahmoja ja kulutuskulttuurin kritiikillä varustettu murhamysteeri.

Sputnik-rakastettuni on kolmiodraama, jossa kertojana toimiva miesopettaja on rakastunut ystäväänsä, vähän hassahtaneeseen kirjailijatyttöön, joka puolestaan huomaa ihastuneensa itseään huomattavasti vanhempaan naiseen, karkaa tämän kanssa ja sitten katoaa, jolloin kertojan ja naisen on lähdettävä etsimään häntä. Tämä pieni kirja oli omasta mielestäni korkeintaan ok, mutta voipi olla, että joku toinen tykkää siitä minua enemmän.

Norwegian wood on ehkä yksi Murakamin realistisimpia kirjoja. Se kertoo miehestä nimeltä Toru Watanabe ja hänen muistelmistaan yliopistoajoiltaan 60-luvulta.

Hard-Boiled Wonderland and the End of the World taas on varmasti yksi Murakamin taianomaisimpia kirjoja. Siinä on kaksi rinnakkaista kertomusta, joista toinen sijoittuu todellisenkaltaiseen Tokioon, jossa kuitenkin on joitakin vähän scifimäisiä elementtejä, ja jonka viemäreissä ja metrotunneleissa tielleen sattuvia ihmisiä pistelevät poskeensa muunmuassa verenhimoiset INKlings-oliot. Toinen tarina sijoittuu unenomaiseen, levolliseen fantasiamaailmaan nimeltä End of the World, jota ympäröivät paksut muurit ja jonka asukkailta on revitty varjot ja sitä myötä sielut. Loppua kohti nämä kaksi tarinaa alkavat kietoutua yhteen.
Sadevesiämpärit, auringonkukkaniityt, saippuapalat ja raparperinvarret... Oikullisesti versoilevat lommot elämän alaviitteissä.

Poissa Isilmírë

 • Pillipiipari
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #62 : Heinäkuu 05, 2011, 11:42:09 »
Vähän aikaa sitten luin Celia Reesin Merirosvoja! -kirjan ja pidin siitä kovasti. Kirja kertoo keskiaikaisen kauppiaan tyttärestä, jonka isä kuolee ja tyttö lähetetään naitettavaksi isän omistamalle saarelle, jossa valmistetaan sokeria.

Sen verran korjaisin, että kirjan tapahtumat eivät sijoitu keskiajalle vaan 1700-luvun alkuun, Karibian merirosvojen kulta-aikaan.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 05, 2011, 11:47:29 kirjoittanut Isilmírë »
Me transmitte sursum, Caledoni

Poissa iidzupahiz

 • Bad(mad)Girl
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #63 : Elokuu 02, 2011, 15:31:16 »


Derek Landyn Keplo Leutokalma-kirjat. Paras sarja 4ever!

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
~Iidzu, littledevil >:D

Poissa Triangulum

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #64 : Elokuu 08, 2011, 11:33:11 »
^ Minäkin suosittelen Keplo Leutokalmoja. Ne ovat fantasiaa, niissä on maageja ja kaikkea muuta yhtä jännää, mutta pikkaisen poikkeavaa fantasiaa, sillä kaikki kuitenkin tapahtuu nykypäivän Irlannissa. Erityisesti tykkään henkilöhahmoista, sekä heidän keskusteluistaan, niissä piilee ihanaa huumoria. Sarjan päähahmo, Keplo Leutokalma, on mm. elävä luuranko :D Mutta mutta, jos joku haluaa helppolukuisia kirjoja englanniksi, niin tässä on yksi hyvä sauma! Itse olen suorastaan ahminut viidettä kirjaa englanniksi, enkä ongelmia ole kohdannut, hyvin yksinkertaista kieltä.

Muuten suosittelen Stieg Larssonin Millenium-trilogiaa. Tämä hullutus alkoi, kun katsoin leffat joululomalla, ja sitten oho, luin koko kevään näitä kolmea kirjaa. Ruotsalaista dekkaria parhaimmillaan! Näitä kirjoja on tosiaan kolme, alunperin piti tulla kymmenen, mutta valitettavasti kirjailija kuoli, ja nämäkin julkaistiin vasta kuoleman jälkeen. Ensimmäinen kirja on nimeltään "Miehet jotka vihaavat naisia", ja kaksi muuta "Tyttö joka leikki tulella", ja "Pilvilinna joka romahti". Ensimmäinen kirja on about oma tarinansa, ja siinä esitellään päähenkilöt ja Millenium-lehti. Kaksi jälkimmäistä osaa ovat ikäänkuin oma tarinansa, joka onkin hieman monimutkikkaampi, mutta sitäkin mielenkiintoisempi. Jos kirjojen lukeminen ei houkuta, ovat aikamoisia tiiliskiviä, niin kannattaa hommata elokuvista pidennetyt versiot! Ja kohtahan tulee se amerikkalaistenkin elokuvaversio...
"Kaipaat unohduksen humalaa."

Poissa Acone

 • Vuotislainen
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #65 : Elokuu 15, 2011, 08:53:30 »
Olen lukenut ja suosittelen ehdottomasti Soturikissat nimistä sarjaa. Sarjan päähenkilö on eräs tavallinen kissa, joka löytää tiensä yhteen neljästä klaanista ja aloittaa elämänsä ja seikkailunsa siellä. Siinä on siis kissoja, jotka asuvat villeinä metsässä neljässä eri klaanissa. Kissat taistelevat klaaniensa välillä, metsästävät ja vartioivat oman klaaninsa rajoja. Klaanissa on eräänlainen "arvojärjestys". Ensin ollaan pentuja, ja sitten myöhemmin soturioppilaita, eli ihan vain oppilaita. Jokainen oppilas saa oman mestarinsa, joka opettaa tälle soturin taitoja. Sitten oppilaasta tulee soturi ja myöhemmin kuningatar/vanhempi soturi ja myöhemmin vielä klaanin vanhin. Klaanissa on myös varapäällikkö, päällikkö ja parantaja. Kirjassa tapahtuu riittävästi. Tämä kirja voi kuulostaa joltain pienten lasten kirjalta, mutta mielestäni myös vanhemmat voivat lukea tätä. Tässä on nimittäin niitä taistelu yms. kohtauksia. Soturikissoja voi lukea myös englanniksi... Kirjaa on kiinnostava lukea, enkä minäkään ole kyllästynyt niihin, vaikka olen lukenut ne jo varmaan viiteen kertaan. Kirjailijaa kirjoittaa neljä kirjailijaa kirjailijanimellä Erin Hunter.
Oletteko koskaan ajatelleet, kuinka vanha Voldemort oikeastaan on, Voldemort syntyi nimittäin 31. joulukuuta 1926...

Poissa Nemi

 • Jälkeenjäänyt
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulin tänne - ja täällä ollaan edelleen. :) ♥
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #66 : Elokuu 15, 2011, 09:16:55 »
Suosittelen ehdottomasti P.C.Castin ja Kristin Castin Yön Talo-sarjaa. Siihen kuuluu tällä hetkellä Merkitty, Petetty, Valittu ja Piinattu. Se on taas yksi näistä vampyyrikirjasarjoista, mutta jälleen kerran ihan erilainen sellainen. Zoey Redbird (päähenkilö) on 16 vuotias lukiolainen, kunnes merkitsijä tulee hänen kouluunsa ja Zoey merkitään. Hän muuttaa yön taloon. En osaa oikein kertoa muista kirjoista enempää ilman että spoilaisin, eli lukekaa itse. : D

Kannattaa luke myös Maggie Stiefvaterin kirjoittamat Väristys ja Häivähdys. Niille on tulossa jatkoa nyt lokakuussa. (Ikuisuus) Siinä päähenkilö (Grace Brisbane) joutuu susien hyökkäyksen uhriksi ollessaan pieni. Hän seuraa susia takapihallaan monta vuotta, kunnes yhtenä iltana hänelle selviää, että kaikki metsän sudet ovat ihmissusia, jotka aina lämpimällä muuttuvat takaisin ihmisiksi. Grace rakastuu keltasilmäiseen suteen (ja poikaan) nimeltä Sam. Se on taas tälläinen rakkaustarina, mutta joo. Kannattaa. ;)
-Nemi ♥

Poissa Rantsu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #67 : Elokuu 15, 2011, 12:46:00 »
En menisi sanomaan näitä ihan suosikkikirjoikseni, mutta viitsin kuitenkin suositella Orson Scott Cardin "Alvin-sarjaa", joka alkaa kirjalla Seitsemännen pojan seitsemäs poika. Kirjoja on käsittääkseni suomennettu neljä, mutta jo kuudes on tulossa. Wikipediassa listaa: http://fi.wikipedia.org/wiki/Orson_Scott_Card#Alvin-sarja

Alvin-sarjan juonta on hankala tähän tiivistää, mutta mukana on mm. uskontoteemoja, noituutta ja kaikenlaista pohdintaa. Sarjassa on myös mielenkiintoisia fantasiateemoja ja taidokasta fantasian ja oikean historian sekoitusta (teokset sijoittuvat vaihtoehtohistorialliseen Amerikkaan). Ei kannata kuitenkaan olla liian ryppyotsainen tätä kohtaan... Vaikka mm. intiaaneja käsitellään todella taidokkaasti ja jokunen hahmo on mielenkiintoinen, ei tämä ole mielestäni missään nimessä mikään maagisen mahtava kirja(sarja), vaan mielenkiintoisilla teemoilla ja elementeillä sävytetty viihdyttävä tarina. Teokset myös esittävät kristinuskon esittelemiä juttuja, kuten Saatanan konkreettisesti todellisena, joten vertauskuville avoin asenne lienee paikallaan näitä lukiessa...

Sepustuskestani tuskin sai nyt kukaan mitään irti, mutta jos kevyt vaihtoehtohistoria-fantasia uskontoteemoilla kiinnostaa, niin suosittelen tutustumaan. Hienoa on, että vaikka kirjailina on mormoni, ei teos ota mitään uskonnollista kantaa, vaan on tarina kaikelle avoimesta maailmasta, jossa ihmiset ovat erikoiskykyineen sulkeutuneita. Ja silleen.
"Yet pity is of two kinds: one is of kinship recognised, and is near to love; the other is of difference of fortune perceived, and is near to pride."
*Tumblr
Instagram

Poissa Magic girl

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Valar Morghulis
 • Pottermore: WhitchThorn22397
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #68 : Elokuu 21, 2011, 15:02:31 »
No ensin suosittelisin Ally Condien kirjoittamaa  Tarkoitettu.
Olen lukenut trilogian ensimmäisen osan ja pidin todella paljon. Kirja sijoittuu tulevaisuuteen, jossa kaikki on hyvin rajoitettua ja ihmisten elämää tarkkaillaan ja Yhteiskunta päättää mitä ihmiset syö, miten he pukeutuvat ja jopa kenen kanssa menevät naimisiin. Päähenkilö on 17-vuotta täyttävä Cassia ja hänen parijuhlansa on miltein heti kirjan alussa. Cassia saa yllätyksekseen parikseen hänen parhaan kaverinsa Xanderin, mutta CD jolla on tietoja hänen paristaan ilmestyykin Cassian tunteman Kyn kasvot ja sen jälkeen mikään ei ollut enää niin kuin piti. Cassia alkaa epäillä Yhteiskunnan erehtymättömyyttä.

Siis ehdottomasti kannattaa lukea jos tykkää hienoisesta fantasiasta ja kiellettyä rakkautta koskevista kirjoista.

Toinen jota suosittelen on Isabel Abedin kirjoittama Lucian.
Kirjan päähenkilö on 16-vuotias Rebecca, jonka elämä on suunnilleen jokaisen 16-vuotiaan normaalia elämää. Hän käy koulua ja harrastaa uintia. Hänellä on pienta eripuraa erään opettajan kanssa ja hänellä on ollut pientä juttua erään Sebastian nimisen pojan kanssa. Rebecan viettäessä jokaviikkoista keskiviikon tyttöjen iltaa kahden äitinsä kanssa kaikki on vielä normaalia. Mutta kun Rebecca on omassa huoneeseessaan hän huomaa ikkunansa olevan muukalaisen. Muukalainen vaikuttaa vain vähän Rebeccaa vanhemmalta pojalta. Muukalainen katsoo suoraan Rebecan ikkunaan ja  sen illan jälkeen Rebecca huomaa tapaavansa pojan minne ikinä meneekin. Rebecca pystyy tuntemaan kun poika on jossain lähellä ja he alkavat haluta toistensa seuraa. Poika on menettänyt muistinsa ja silti hän jotenkin tietää paljon asiota Rebecasta, hänen menneisyydestään ja hän näkee unia jotka alkavat kääntyä toteen. Pojassa on myös jotain outoa, mutta mitä? Rebecca joutuu kauas omasta kodistaan ja eroon pojasta nimeltä Lucian. Rebecca turtuu ja voiko mikään enää tuoda rakastavaisia yhteen?

Kirjaa voisin suositella samantyylisten kirjojen lukioille kun edellisessä. Kirjan luin varmaan päivässä tai kahdessa ja se on aika hyvin kirjan sivumäärään katsottuna.

Olen lukenut paljon hyviä kirjoja ja nyt vielä suosittelisin yhtä. Siis vielä tälläkertaa suosittelisin Jane Johnsonin   Neidonryöstö.
Kirjassa on tavallaan kaksi päähenkilöä. Ja siis kirja alkaa kun Michael päättää lopettaa pitkään kestäneen suhteen Juliaan. Michael antaa vahingossa Julialle kirjontaoppaan 1600-luvulta, joka kuului nuorelle neidolle Catherine Ann Tregennalle. Catherine eli Cat kirjoitti kirjontaoppaan marginaaleihin oman uskomattoman elämän. Marokkolaiset merirosvot kaappasivat hänet ja eteläenglantilaisen seurakunnan mukaansa ja viedäkseen heidät Marokkoon myytäviksi orjiksi. Matkan aikana kuitenkin ehtii tapahtua paljon... Catin serkku Robert lähtee Catin perään pelastaakseen hänet, mutta kun hän lötää Catherinen ei kaikki mene odotusten mukaan.
Julia tempautuu tarinaan niin syvästi että lähtee Marokkoon ja löytää sieltä jotain mitä ei olisi ikinä uskonut löytävänsä sieltä.

"Seikkailua, rakkautta, historiaa, eksotiikkaa –
Jane Johnsonin Neidonryöstö on mehevä viihderomaani,
jossa mennään eikä meinata!"

Jos siis on kiinnostunut historiaan liittyvistä kirjoista niin tämä tuo jotain uutta menneisyydestä ja nykyisyydstä.

« Viimeksi muokattu: Elokuu 21, 2011, 15:08:07 kirjoittanut Magic girl »
"Push me and I'll push back
I'm done asking, I demand"

Poissa Kissanminttu

 • Yli-Blondi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • ಠ_ಠ
  • Tumblr
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #69 : Syyskuu 04, 2011, 16:57:24 »
- Nälkäpeli- trilogia [ Nälkäpeli, Vihan liekit, Matkijanärhi ]

Tosi hyvä, Suzanne Collinsin kirjoittama tieteiskirjasarja. Kertoo tulevaisuudesta jossa koko pohjois- amerikka on melkein tuhoutunut.
Päähenkilönä Katniss Everdeen jolle sattuu ja tapahtuu kaikenlaista. Liikuttava, raaka, mutta tosi jännittävä.
Aivan upea lukukokemus joka sijoittuu ainakin omalle toppi- listalle.

- Yön talot [ Merkitty, Petetty, Valittu, Piinattu ]

P.C ja Kristin Castin kirjoittama vampyyri- draama- rakkaustarina jotain.
16- vuotias Zoey merkitään (safiirinsininen puolikuu otsassa), jonka seurauksena hänen on muutettava Yön Taloon, vampyyrien sisäoppilaitokseen. Ihan hyvä lukukokemus, jonka suosittelen lukemaan.

- Bree Tannerin lyhyt elämä

Stephenie Meyerin kirjoittama epäilys- romaani. Jos kaipaat rakkaustarinan ilman liiallisia rakkaudentunnustuksia, niin kannattaa lukea. Jännittävä juoni joka nivoutuu Epäilykseen mutta Victorian muuttaman nuoren Bree- tytön näkökulmasta erilaisessa ympäristössä. Yksi parhaista lukemistani kirjoista.
...Maan pimeys hangen alla
puistoja puistattaa.
Jäätakki on vaahteralla,
kastanja aivastaa...

Poissa Nebulae

 • Kuuhullu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #70 : Syyskuu 07, 2011, 11:57:48 »
Nämä on jo mainittu mutta suositellaan nyt vielä kuitenkin.

Philip Pullmanin Universumien Tomu-trilogia. Aivan loistavaa, tavallisesta poikkeavaa fantasiaa. Monisäikeistä ja ajatuksia herättävää. Yksi ehdottomista suosikeistani Potterien lisäksi.

Johanna Sinisalon Ennen päivänlaskua ei voi. Aika erikoinen tämäkin, ja voi vaikuttaa aluksi liian omituiselta, mutta suosittelen sitkesti lukemaan vaikka tekisi mieli lopettaa heti alkuunsa. Kyllä se lopussa palkitsee lukijansa. Ja kun tämän lukee niin voi ainakin sanoa lukeneensa edes yhden Finlandia-voittajan vaikkei muita edes ikinä avaisikaan. ;)

Muita:

Anchee Minin teokset Empress Orchid sekä Katherine. Molemmat löytyvät kyllä valitettavasti vain englanniksi, mutta jos enkku luonnistuu niin kannattaa lukea. Molemmat kirjat sijoittuvat Kiinaan. Edellisessä päähenkilönä on nuori tyttö josta tulee ensin keisarin jalkavaimo ja sitten keisarinna. Jälkimmäinen kertoo länsimaalaisesta naisesta joka muuttaa Kiinaan opettamaan englantia kiinalaisille nuorille. Taitaa sijoittua 1900-luvun puoliväliin, muistaakseni. En kyllä valitettavasti kauheasti yksityiskohtia näistä muista koska olen lukenut ne vain kerran, joskus kahdeksisen vuotta sitten. Harmi ettei nykyisessä asuinpaikassani ole niitä kirjastossa.... Anchee Miniltä on suomennettu teokset Punainen Atsalea ja Madame Mao, joita häpeäkseni en ole itsekään vielä lukenut. Mutta varmasti ovat yhtä hyviä kuin nuo kaksi suomentamatonta.

Psykologiasta ja ihmisen persoonallisuudesta kiinnostuneille suosittelisin Truddi Chasen Jänis ulvoo-kirjaa. Se on omaelämäkerrallinen teos joka kertoo naisesta (siis Chase itse) jolla on yli sata sivupersoonaa josta hän ei ole aluksi tietoinen. Kirja on kirjoitettu sen pohjalta mitä naisen terapiassa on tullut ilmi. Kyse on siis ihan todellisista tapahtumista, ei fiktiosta, vaikka jotkut kyllä epäilevätkin kirjan todenperäisyyttä. Itse olen sitä mieltä että kirjan kaltaiset persoonallisuushäiriöt ovat hyvinkin mahdollisia ja todellisia.
Kirjan aihe on rankka ja siinä kuvataan muun muassa lapsen hyväksikäyttöä joten herkille ihmisille en suosittele.

Ja jotta ei mene liian vakavaksi niin suosittelisin myös Lorua Sorbusten Herrasta niille jotka pitävät TSH-kirjoista tai leffoista ja eivät ole vielä kyseistä parodiaversiota lukeneet. Kaikkiin sen huumori ei kolahda, mutta itse ainakin pidin kirjasta. Pari kohtaa etenkin on aivan hulvattomia. Jos tykkäät lukea myös ei-niin-korkeatasoista huumoria välillä niin suosittelen. ;)
"Of course it is happening inside your head, Harry, but why on earth should that mean that it is not real?"
-Albus Dumbledore

Poissa Zabit

 • Unessa
 • Kelmitär
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #71 : Syyskuu 27, 2011, 16:32:10 »
Silmäilin topicin nopeasti läpi ja ilmeisesti tätä kirjaa ei ole täällä vielä suositeltu :)

Carlos Ruiz Zafón: Tuulen varjo

Tuulen varjo ei ole vain tämän kirjan nimi, vaan myös tarinan päähenkilön Daniel Semperen mystiseltä Unohdettujen kirjojen hautausmaalta löytämän, kuin hänelle osoitetun kirjan otsikko. Tarina tempaisee pojan mukaansa ja hän ahmii teoksen siltä istumalta - tietämättä, että se vetää hänet mukaan suurempaan seikkailuun kuin hän ikinä arvaakaan. Daniel janoaa tietoa kirjailija Julián Caraxista, jonka vaiheita hän alkaakin pikkuhiljaa selvittää.
Daniel kasvaa tarinan edetessä ja pojan tunteet ovat myös tärkeä osa kirjaa. Hän tutustuu mm. Fermín Romero de Torresiksi itseään kutsuvaan mielenkiintoiseen mieheen, jonka kanssa hän ystävystyy. Fermínin menneisyydestä löytyy kuitenkin haamuja, jotka kietoutuvat erikoisella tavalla yhteen Tuulen varjon sekä Julián Caraxin ja Danielin elämien kanssa.
Daniel erkaantuu ystävistään, rakastuu ja sotkee ajan myötä itsensä menneisyyden ja nykyisyyden sekaiseen hengenvaarallisen kiinnostavaan tarinavyyhteen niin hyvin, ettei enää ole varmuutta, pääseekö hän siitä irti. Monen ihmisen henki on pelissä ja silmien sulkeminen pahuudelta ei enää auta.Agh. Kirjan juoni on niin loistava, ettei tämä kuvaus riitä mitenkään! Mutta jos kertoisin enemmän, spoilaisin.
 
Kirja on kirjoitettu upealla, vangitsevalla kirjoitustyylillä hyviä kielikuvia käyttäen ja sen tunnelmaiseen maailmaan on helppo upota. Varsinkin kirjan loppuvaiheessa uusia, koko tarinan mullistavia juonenkäänteitä ilmaantuu niin nopeaan tahtiin, että lukija saa haukkoa henkeään suurin piirtein joka toisella sivulla. Kirjasta löytyy varmasti jotain jokaiselle: kasvutarina, rakkautta, mysteerin selvittämistä, draamaa ja kenties hieman kauhuakin.

Suosittelen!

"On pahempiakin vankiloita kuin sanat."
Women and cats will do as they please ˘◡˘

Poissa Ledi

 • Suklaanarkomaani <3
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Jos kaksimielisyys pidentää ikää, elän ikuisesti!
 • Pottermore: BloodNight20814
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #72 : Syyskuu 30, 2011, 20:06:09 »
Suosittelen lämpimästi Diane Duanen Haluatko velhoksi?-kirjaa. Todella hyvä, aloittaa Velhonuoret-trilogian. Aika vähän tunnettu sarja ja kirjailija, johon itse törmäsin etsiessäni jotain fantasiaa kirjastosta. Siis on fantasiaa ja sci-fiä sekaisin. Siis päähenkilönä toimii Juanita "Nita" Callahan, joka löytää kirjastosta Haluatko velhoksi?-kirjan ja alkaa opiskella velhoksi. Hän on erityisen hyvä käsittelemään taioilla eläviä eineitä. Enempää en kerrokaan, saatte itse lukea, jos kolahti. Olin jotain 11-vuotta kun tätä luin, ja oli hyvä, mutta en ole kolmeen vuoteen lukenut, joten saattaa olla vähän lapsellinen...
Jos haluaa päästä sateenkaaren juurelle, on ensin kestettävä sadetta.

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #73 : Tammikuu 20, 2012, 18:27:56 »
Suosittelen True Blood-faneja (sekä tietenkin myös muitakin) lukemaan Sookie Stackhouse-sarjan, johon siis tuo HBO:n sarja perustuu! Yllätyin siitä miten tarkasti sarja onkaan kirjaa seurannut ja myös jokseenkin näiden kirjojen tasosta! Teksti on aivan mieletöntä ja uskomattoman hyvin kirjoitettua - kaikki on Sookien pov:sta, joten tietyt asiat kuten Jasonin tai Lafayetten hahmoon ei samalla tavalla pääse syventymään kuin kirjoissa. Tässä on kuitenkin ihan uskomattomia kohtauksia ja kirjoja on todella mukava lukea. Kieli on suoraa eikä asioita tosiaankaan kierrellä! En ole vielä edes ensimmäistä kirjaa lukenut loppuun, mutta olen jo nyt sitä täällä hehkuttamassa. :D

(PS. olisi muuten ihanaa jos joka kerta kun ottaisi kirjan uudelleen käsiinsä alkaisi True Bloodin-tunnari soida taustalla, haha! Se on yksi sarjan parhaita puolia <3)

Poissa Minsku

 • Albuksen kaartin jäsen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Magic is inside my heart
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #74 : Toukokuu 29, 2012, 16:09:30 »
Okei, en huomannut nopealla selauksella, että tätä olisi suositeltu.

Rebecca James: Ystävä hyvä

Pidin kuvailun paljoudesta sekä useasta ajankohdasta, joka sai lukijan himoamaan  aikaisemmasta ajasta vastausta kysymykseen, joka ei olisi tullut mieleenkään, jos olisi pysytty samassa ajassa. Pieni miinus hahmojen jakamisesta liiallisen selvästi hyviin ja pahoihin, hyviksi luokitelluissa olisi saanut olla jotakin pahaa, pahoihin taas olisi saanut lisätä hiukan valoa, eihän kukaan voi olla läpikotaisin pahakaan. Päähenkilössä mahtavaa salaisuus, joka antaa kirjalle mielenkiintoiset lähtökohdat ja määritää hänen elämäänsä. Valitettavasti yksi rakkautta ensisilmäyksellä tilannekkin löytyy. Nyt ei kuitenkaan ole kyse eeppisestä rakkaustarinasta, joihin tuo tilanne mielestäni sopii ja tavallaan kuuluukin. Plussa siitä, että lukijalle tarjottiin lukemisen aikana useita mahdollisuuksia, eikä mikään tapahtuma sulkenut niitä pois, ennenkuin vasta lopussa. Itse en malttanut odottaa lopullista ratkaisua. Miinus kuitenkin ajan melko nopeasta eteenpäin menosta, jolloin lukija ei ehtinyt ymmärtää täysin edellisen juonenkäänteen merkitystä, kun toinen jo kolkuttaa ovella. Sopii lukijalle, joka tahtoo päästä eteenpäin, eikä välttämättä pidä asioiden pitkällisestä pohtimisesta. Itse olisin kaivannut lisää pohdinta-aikaa sekä kirjailijan näkemyksiä asioista, jolloi koko tarinasta olisi tullut valmiimpi, riistämättä lukijalta omia mielipiteitään ja toiveitaan. Mukaansatempaava romaani esikoiskirjailijalta. Kannattaa lukea!

Itse kaipaisin hieman kesälukemista (Harry Pottereiden, Twilightin ja TSH:n lisäksi).
Elikkäs mielellään jotakin realistisempaa fantasian vastapainoksi, mutta tietty fantasiaakin menee. Mieluiten suomen tai englannin kielistä kirjallisuutta. Hahmot on mulle tosi tärkeitä, joten niiden pitäs olla moniulotteisia... No eipä kai mulla kauheesti muita toiveita oo, kaikkee laidasta laitaan menee
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 29, 2012, 16:28:31 kirjoittanut Minsku »
"If you know, you need just ask. If you need ask, you can't never know"
-Helena Ravenclaw in Dealthy Hallows

Poissa goldensnitch

 • Sadetonna
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Action!
 • Pottermore: HeartPotion15680
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #75 : Heinäkuu 28, 2012, 16:49:37 »
Kaikki Stephen Kingin kirjat, jotka olen lukenut, ovat suositeltavia, mutta mutta, jos nyt pari valitsisin niin ainakin Christine, tappaja-auto, josta olen nähnyt myös elokuvan, ja Buick 8. Ensiksi mainittu on kauhukirjallisuutta parhaimmillaan, mutta Buick 8 sopii niillekin, jotka eivät halua pelotella itseään henkihieveriin lukemalla Kingin kirjoja, sillä siinä on huumoriakin. :)

Eoin Colferin (Artemis Fowlin kirjoittaja) Siipimies on mielestäni ihana, sillä siinä on sekä Colferille tyypillistä huumoria kuin myös surua. Kirja voi tuntua paikoin pitkäveteiseltä tai ahdistavalta, mutta suosittelen lämpimästi kaikille. Se on aivan erilainen kuin Artemis Fowlit, paljon vakavampi ja sopii ehkäpä hieman vanhemmille lukijoille.
Have you found Jesus yet?
- I didn't know I was supposed to be looking for him, sir.

Poissa Wizardine

 • Fletkumato
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ElmWing25933
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #76 : Heinäkuu 28, 2012, 20:42:32 »
Tuoreena lukijana tulen tänne heti suosittelemaan uusinta löytöäni, Becca Fitzpatrickin kirjaa Langennut enkeli. Romanttista fantasiaa, mielestäni hyvin mielenkiintoinen idea. Lainasin kyseisen kirjan toissapäivänä kirjastosta ja luin sen loppuun tänään aamuviideltä oltuani nenä kiinni kirjassa koko yön. Koukuttava, jännittävä, ihana. Rakastuin. Yksi parhaista kirjoista, mitä olen tänä vuonna lukenut. Sarjasta on suomeksi julkaistu myös 2. ja 3. osa, Riitasointu ja Hiljaisuus. Sarjasta on tulossa myös 4. osa. Tänään juoksinkin kirjastosta hakemaan Riitasoinnun... menenkin tästä takaisin lukemaan.
Mischief managed!

Poissa Prosper

 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #77 : Heinäkuu 28, 2012, 22:53:05 »
Jos on lukenut Joanne Harrisin Pienen Suklaapuodin (ja sen jatko-osan) kannattaa myös lukea samalta kirjailijalta kirja nimellä Kesäviiniä. Siinä on täysin eri päähenkilö, mutta miljöö on tuttu sillä hänkin muuttaa Lansquenetiin, jossa asuvat edelleen Suklaapuodista tutut hahmot, esim. Roux, Narcisse, Caro jne. Kirja itsessään on ihan hyvä, ei parhain, mutta jos Harrisin kirjat kiinnostavat niin kyllä sekin kannattaa lukea.

Poissa Raparperi

 • Pahislynkkarikerhon puheenjohtaja ;)
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #78 : Heinäkuu 28, 2012, 23:51:19 »
Suosittelen Harry Potter -nimistä kirjasarjaa... Ai mitä, luettu jo vai? :D

Oikeasti suosittelen Vikas Swarupin romaania Tyhjentävä vastaus (eli Slummien miljonääri). Kirjasta tehty elokuvahan vei läjän Oscareita, mutta kirja pesee kyllä elokuvalla lattiaa. Perusidea on sama, päähenkilö osallistuu intialaiseen Haluatko miljonääriksi-kisaan ja voittaa sen. Häntä epäillään huijauksesta, koska hän on vain tarjoilija, joten hänet pidätetään. Todistaakseen syyttömyytensä päähenkilö kertoo kysymys kysymykseltä, mikä elämäntapahtuma opetti hänelle oikean vastauksen.
Loistavan kirjasta tekee se, miten kaikki tapahtumat kietoutuvat yhteen. Koin muutaman todellisen ahaa-elämyksen, kun homman nimi alkaa selkiintyä. Koska tapahtumat ei mene aikajärjestyksessä, juoni voi tuntua sekavalta, mutta muuten kirja on erinomainen. Intialainen miljöö lisää kirjan eksoottisuutta, jos yhtään kaipaa hyvää ja viihdyttävää draamakirjaa, tämä kannattaa ehdottomasti lukea!
"Muikkunen, ota airo."

Solemn Spoiler Alert -blogi tv-addikteille ja lukutoukille ;)

Poissa Lunar

 • In Noctem
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: OwlPurple13890
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #79 : Elokuu 01, 2012, 20:26:26 »
Itse suosittelisin kirjaa nimeltä Omenmean vallanhaltija, siitä eivät kovin monet ole kuulleet. Itse sain sen joululahjaksi pari vuotta sitten, mutta en aluksi jaksanut lukea siitä paljoa, sillä alku on jokseenkin tylsä. Mutta kyllä muuttui mielipide, kun sain vähän pidemmälle luettua. Sen jälkeen en malttanut laskea kirjaa käsistäni, ennen kuin oli pakko mennä nukkumaan.
Joitain saattaa epäilyttää se, että kirjan on kirjoitanut suomalanen ei niin tunnetu kirjailija, eli Siiri Enoranta, mutta kirja ei ole samanlaista, kuin joidenkin suomalaisten kirjailijoiden kirjoittama juoneton ja kuvailematon teksti. Siinä on mahtava juoni, eikä kuvailussakaan ole miään vikaa. En halua antaa juonipaljastuksia, jos joku vaikka päättää lukea kirjan.
Voin laittaa tähän kirjan takatekstin, jotta tietäisitte hieman, mitä kirja käsittelee:

Nez ja Ninir ovat maailman parhaita ystäviä ja Omenmea on paras paikka seikkailuille. Sitä Nez vain ei tiennyt, että muitakin maailmoja on olemassa. Kun Ninir loukkaantuu vakavasti, Nez päättää etsiä parannuskeinon. Hengenvaarallinen etsintäretki vie Nezin maailman ääriin ja pidemmällekin.
Omenmean vallanhaltija on henkeäsalpaava satu ystävyydestä, sisukkuudesta ja vallasta. Siiri Enorannan esikoisromaani on monitasoinen ja valloittava kertomus niin lapsille kuin aikuisillekin.

En tiedä miksi, mutta jostain syystä tuo takateksti kuulostaa omasta mielestäni jotenkin lapselliselta. No, sitä kirja ei kyllä ole. Hahmojen ja pakkojen nimet ovat kivoja, eivätkä niitä ihan perinteisimpiä. Myös eri maailmat ovat hienosti kuvailtuja, eikä mikään ole tylsä. Muutkin asiat kirjassa on hienosti kuvailtu, eikä se tainnut alkua lukuunottamatta tuntua missään vaiheessa tylsältä. Päähenkilökin on mukava siinä suhteessa, että hänessä on myös vikoja, eikä hän ole täydellinen, niin kuin joissain kirjoissa. Myös loppu on mukava ja jättää hyvän maun suuhun. Kirjassa on 559 sivua.
Oho, tuli vähän pidempi, kuin oli tarkoitus. No, toivottavasti se ei haittaa...
The end
The songwriter's dead

Poissa Greenfinch

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • don't let the muggles get you down
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #80 : Toukokuu 12, 2013, 13:47:15 »
En nyt keksi mitään suositeltavaa kirjaa kun täällä on jo paljon sellaisia joista olisin itse voinut laittaa, mutta voisiko joku suositella Robin Hood-aiheisia kirjoja. Olen lukenut yhden; Kuningas Korpin, mutta löytyisikö joitain muita?
Kuningas Korppi on muuten hyvä kirja. Luin sen viime kesänä. Se on erilainen Robin Hood-kirja, koska Robin on walesilainen. Voisinkin sitä suositella kaikille ketä yhtään kiinnostaa kirjan aiheet. Ja vaikka päähenkilö onkin poika, luin kirjan nopeasti ja pidin siitä. Ja kirjailijahan on siis Stephen R. Lawhead.

Poissa Prosper

 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #81 : Toukokuu 12, 2013, 22:03:09 »
Suosittelen Libba Brayn kirjoittamaa Kauhun ja kauneuden valtakuntaa.

Se ei ehkä ole mikään kirjallisuuden helmi, mutta itse löysin siitä elementtejä, jotka olivat yllättävän nautittavia. Sijoittuu 1900-luvun Lontooseen ja yliluonnollisen ulottuvuuden rinnalla päähenkilö ystävineen pohtii naisen asemaa ja tulevaisuutta sisäoppilaitoksessa. Sarjan jatko-osia en ole vielä lukenut, mutta ensimmäisen osan sävy oli hyvin koukuttava.

Poissa huispauskotka

 • Teddy Lupinin vaimo
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Se uniikki ja lahjaton.
 • Pottermore: MarauderHeart20696
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #82 : Kesäkuu 08, 2013, 19:21:07 »
Haluaisiko joku heittää tänne vinkiksi joitaikin romanttisia romaaneja, jotain muuta kuin Houkutusta? Olisin nyt rakkauskirjoja vailla :)

Meinasin juuri ehdottaa Twilightiä koska niitä itse luen paitsi että Aamunkoin luku jäi kesken koska olin samaan aikaan lainannut Potterin enkä malttanut lukea kyseistä kirjaa loppuun koska Potter...

Ikää sinulla näyttää olevan 8-9 vuotta enemmän kuin meikäläisellä joten... Noh, kirjastossahan(ainakin meillä päin) on kokonainen osasto josta voi takakannen perusteella bongailla mutta äiti lukee Danielle Steelin kirjoja :)


Ainiin, suosittelen(Potterien ja muihin siihen liittyvien kirjojen )lisäksi:
-Nälkäpeliä
-Twilightiä
-Hobittia
(-Taru Sormusten herrasta)

Joo.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 08, 2013, 19:25:03 kirjoittanut huispauskotka »
"Kaunis puukko rinnassa haavoittaa ruostuneen lailla"
-Apulanta

Poissa Randomjätkä

 • Imaginative
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Peace and love
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #83 : Heinäkuu 15, 2014, 15:59:41 »
Voisikohan joku suositella jotakin fantasia tai scifi kirjoja joissa ystävyys ja hahmot ovat tärkeimmässä roolissa kuten Pottereissa? En ole ikinä pystynyt luomaan mihinkään kirjaan samanlaista vahvaa tunnesidettä kuin Pottereihin. En vain ole pystynyt rakastumaan minkään kirjan hahmoihin samalla tavalla. Fantasiaelementti on myös tärkeä juttu Pottereissa, mutta ne ihmissuhteet ja hahmojen tarinat ovat koskettaneet ainutlaatuisella tavalla. Muut fantasiakirjat tuntuvat usein liian totisilta, raaoilta ja niissä hahmot jäävät usein pintapuolisiksi. Olisiko kellään ideoita?
Peace, love and imagination

Poissa Pähkinähiiri

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: NifflerHolly6039
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #84 : Heinäkuu 15, 2014, 17:53:06 »
Suosittelen lämpimästi Philip Pullmanin trilogiaa Universumien tomu. Potterit ovat ja tulevat olemaan minulle aina kaikista maailman kirjoista ne rakkaimmat, mutta tämä fantasiasarja on vahva kakkonen (lähestulkoon rakastan näitä kolmea yhtä paljon kuin pottereita). Trilogian aloittaa Kultainen kompassi, jossa Lyra-niminen tyttö matkustaa kauas pohjoiseen pelastamaan ystäväänsä. Hänen maailmassaan ihmisillä on daimonit, eräänlaiset sielun ruumiillistumat, jotka ottavat eläimen hahmon ihmisen luonteenpiirteiden mukaan. Omasta mielestäni ne muistuttavat vähän suojeliuksia, ja ne ovatkin yksi suurimmista syistä, miksi rakastan tarinaa. Ystävyyssuhteista sen verran, että Lyralla ei ole samanlaista "omaa porukkaa" kuin Harrylla, vaan ystävät vaihtuvat kirjojen mukaan.

Hahmot ovat tärkeässä osassa, eivätkä juuri daimonien takia jää kovin pintapuolisiksi. Daimonit osaavat puhua, joten hahmot voivat käydä syvällisiä keskusteluja sekä itsensä että muiden kanssa. Kirjat ovat loistava sekoitus taikuutta, tiedettä ja uskontoa. Ne jättivät syvän jäljen minuun, sarjan lopetus on hyvin koskettava ja ajatuksia herättävä. Jokaisella on oma mielipiteensä kirjoista, joten tämä on vain oma näkemykseni, mutta en koe kirjasarjaa kovin totisena enkä raakana. Hurjimmat kohdat ovat samaa luokkaa Pottereiden kanssa. Huumoria niissä ei tosin ole, joten totiseksi niitä voisi ehkä kutsua, riippuu jälleen mistä tykkää.

Kultainen kompassi oli minulle aluksi kovin raskasta luettavaa alusta, koska juoneen oli vähän vaikea päästä kiinni. Jossakin vaiheessa pääsin sen verran kärryille, etten voinut enää lopettaa lukemista. Olen niin koukussa edelleen, että luen sarjaa säännöllisesti uudelleen samalla tavalla kuin luen Potteria. Maaginen kaukoputki, trilogian lopetus, on yksi parhaimpia kirjoja joita olen koskaan lukenut.
The cold never bothered me anyway.

Poissa Ooka

 • Siivet kantapäissä -liitelijä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pilvilinnan kuningas
  • Tuliaavikko
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #85 : Heinäkuu 15, 2014, 20:45:00 »
Uusia suositteluja tulossa! ...nuo vanhat onkin pari vuotta vanhoja, vaikka kuuluvat enemmän tai vähemmän vieläkin lempikirjoihini :'D Erityisesti Philip Reeve, joka on inspiroinut minua aivan valtavasti ja saattanut minua scifin ihanaan maailmaan!

Patrick Rothfuss; Tuulen nimi ehdoton fantasianystävälle. Must read. Terry Pratchettin tuotantoa on myös hyvä lukea, erityisesti aikuistenkirjoja jotka ovat humoristista fantasiaa ripauksella mustaa huumoria. Garth Nixin trilogia vetoaa edelleen, vaikka onkin hieman pelottava. [:D]  mjaa mitäs muuta?

David & Leigh Eddings; Althalus, matka maan ääriin, perushuttufantasiaa mutta aivan ihana silti <3

Oi voi jos olisin kotona voisin ratsata kirjahyllyni mutta kun en ole niin en ole. Tässä ulkomuistista kuitenkin !
Do the impossible, see the invisible.
ROW ROW FIGHT DA POWER!
Touch the untouchable, break the unbreakable.
ROW ROW FIGHT DA POWER!

Poissa Lilla Myy

 • ei oikein ihminenkään
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SnitchCharm26124
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #86 : Heinäkuu 17, 2014, 20:14:47 »
Yhdyn Pähkinähiiren Universumien tomu-trilogian suositteluun. Itse en välttämättä tunne sarjaa kohtaan yhtä vahvasti kuin hän, mutta pidin siitä itsekin ja voin lämpimästi suositella sitä kaikille. Omaan käsitykseeni trilogiasta saattoi vaikuttaa se, että taisin olla jo 20 korvilla lukiessani sitä, joten en ehkä saanut siitä irti aivan yhtä paljon, kuin jos olisin lukenut trilogian nuorempana. Yhtä kaikki vakuuttavaa tekstiä ja Pantalaimon (Lyran daimoni) ansaitsee erityismaininnan, koska muistan sen edelleen, vaikka edellisestä lukukerrasta on jo useampikin vuosi! (: <3

Patrick Rothfuss; Tuulen nimi ehdoton fantasianystävälle. Must read.
Agreed! Tuulen nimi on oikein loistavaa fantasiaa ja tykkään siitä, että vaikka Kvothe onkin näitä perus 'been there done that'-fantasiahahmoja ei hän kuitenkaan ole se kaikista kliseisin päähenkilö. Joo, Kvothe on tehnyt melkein kaikkea, mutta ei hän kuitenkaan kehuskele sillä ympäriinsä tai luule olevansa parempi kuin muut. Samoin Rothfussin kirjoittaminen on jotain niin upeaa, että menee välillä kylmät väreet kun lukee sitä tekstiä. Tykkään! Wise Man's Fear voitaisiin kääntää vähän nopeammin, että tällaiset suomeksi sarjan/trilogian/jotain aloittaneet voisivat lukea sen seuraavankin osan suomeksi! :D (Periaatteet on periaatteita, en osaa vaihtaa kieltä kesken sarjan muuta kuin äärimmäisessä hädässä, esim. Potter seiska oli pakko lukea englanniksi, koska en kestänyt, että kaverit tiesi ennen mua, miten se loppui! :D)

David & Leigh Eddings; Althalus, matka maan ääriin, perushuttufantasiaa mutta aivan ihana silti <3
This so much! <3 Althalus on loistava kirja, mä voisin lukea sen vaikka ja kuinka monta kertaa kyllästymättä! Jotenkin vaan se koko henkilöhahmokin (Althaluksen siis) on kirjoitettu niin uskottavaksi, että välillä ihmettelee, miten se ei nouse sieltä kirjasta esiin ja alaa elää ihan oikeastikin.

Muutenkin David (ja Leigh) Eddingsin tuotanto on jotain, jota voin suositella oikein lämpimästi jokaiselle fantasian ystävälle! Reginan laulu on myös sellainen kirja tältä kaksikolta, joka sopii myös ei-niin-paljon fantasiasta tykkäävälle. Se on ehkä enemmänkin psykologinen dekkari tai jokin vastaava ja itse tykkäsin tästä todella paljon silloin kun luin sen yläasteella ensimmäisen kerran. Nimi ei ehkä aukea lukijalle aivan heti, mutta kun tarinassa pääsee tarpeeksi pitkälle, niin senkin oivaltaa ja se oikeasti sopii kirjalle kuin nenä päähän. Reginan laulussa on ehkä pienoinen fantasia-elementti mukana, mutta en osaa pitää sitä varsinaisena fantasiateoksena, koska siellä ei kuitenkaan ole mitään ihmissusia/noitia/vampyyreita/yms. heilumassa. Suosittelen! (:

Vielä viimeisenä haluaisin mainita Joe Hillin Sydämen muotoinen rasia. Kirja kertoo ikääntyneestä hevimetallimuusikosta, joka keräilee kaiken maailman outoja esineitä (mm. käytetty hirttosilmukka kuuluu näihin) ja joka löytää nettihuutokaupasta myynnissä olevan kummituksen ja haluaa sitten ostaa tämän. Judas Coyne saakin sitten ovelleen sydämen muotoisen rasian, löytyy vanhan miehen puku, jonka mukana kummituksen pitäisi saapua. Vanha mies alkaakin sitten kummitella vähän joka paikassa ja kutsuu Judea yöpuolen tielle. Kirja on omasta mielestäni erittäin pelottava, koska en erityisemmin perusta kauhu-kirjallisuudesta, mutta koska sain sen joskus aikoinani, niin pakkohan se oli lukea ja olen onnellinen, että luin sen, koska kirja oli oikeastikin todella hyvä. En ikinä kuuna päivänä menisi katsomaan tällaista elokuviin, koska katsoisin sen ainakin puoliksi penkin alta, mutta kirjana erittäin onnistunut. (:
There's absolutely no way you could make me break
No way to wipe the smile off my face

Poissa Soul Spirit

 • Silli
 • Vuotislainen
 • Herra merirosvokapteeni-ninja-salamurhaaja Kenway
  • Warrior Cats RPG
 • Pottermore: Silagul
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #87 : Heinäkuu 17, 2014, 22:17:23 »
Kuten ainakin Pähkinähiiri ja Lilla Myy ennen minua, minäkin suosittelen Universumien Tomu -trilogiaa. Jos olet fantasian ystävä ja pidät myös eläimistä, menetät jotakin todella olennaista fantasian saralla, ellet lue tätä trilogiaa. Voin helposti nimetä sen vähintään kakkoseksi suosikki kirjojeni tai kirjasarjojeni listalla. Muut kommentoija ovat jo selittäneet juonta sen verran, etten itse enää siihen ryhdy sen suuremmin. Varsinkin viimeinen kirja, Maaginen kaukoputki, on myös trilogian kirjoittaneen Philip Pullmanin sanojen mukaan aika paljon uskontopainotteisempi kuin kaksi aiempaa osaa. Itse pidän eniten ensimmäisestä osasta ja halusinkin lukea Universumien Tomun juuri Kultaisen kompassin vuoksi. Näin ensin kirjasta tehdyn elokuvan, josta pidin valtavasti. Mutta luettuani kirjan, minua suoraan sanottuna lähinnä häiritsee elokuvan kamala juonen muuttelu - tapahtumat menevät aivan väärässä järjestyksessä ja muutenkin monessa kohtaa väärin, vaikka toteutus onkin muuten mielestäni kehuttava.
Muita kirjoja/sarjoja, joita voisin suositella, ovat Animorphs, Soturikissat, Etsijät, Nälkäpeli sekä Agatha Christien kirjoittama Kymmen pientä neekeripoikaa/Eikä yksikään pelastunut.
Harry Potteria tuskin tarvitsee edes suositella, koska useimmat täällä ovat varmasti muutenkin lukeneet sen sarjan. ;D
The darkness descends on quiet earth,
the night cannot know how much it's worth
Inspiring the shadows with fading
And horizon with ending

Poissa Kaminski

 • Vuotislainen
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #88 : Syyskuu 16, 2014, 20:03:11 »
Suositelkaapa toverille kirjoja! :D Olen aivan järjettömän nirso enkä oikeastaan nykyään lue ollenkaan fiktiota ja haluaisin korvata tämän koska tiedän että jossain on pakko olla hyviä romaaneja!
Kriteerit:
1. Melkein mitä tahansa muuta paitsi viihteellistä tai nuortendystopiaa. (Koska tulen kuoppaamaan tämän väitteen myöhemmissä kriteereissä niin sallittehan minun tarkentaa: ei ainakaan viihteellistä tai nuortendystopiaa.) Siis ei diktatuureja/maailmanloppuja/sotia/muuten vain epäinhimillisiä miljöitä, jos niiden tarkoitus on vain olla taustana elämää suuremalle romanssille tai antaa teokselle jonkinlaista "jännitysarvoa". Tai paasata (ernu)teinivoimasta. Dystopia on ihan ok ja kuuluukin peruslukemistooni jos se a) perustuu tositapahtumiin (sanotaanko sitä silloin muuten enää dystopiaksi vai onko sana 'dystopia' varattu pelkästään jollekin worst case scenario-tyyliselle sepitelmälle?) b) kertoo jotain "yleisinhimillisistä arvoista" (ja siis tosiaan en laske sokeaa hormonihullaantumista/jaloksi siirappirakkaudeksi naamioitua kuksintavimmaa tähän). En osaa tyhjentävästi selittää mitä nuo arvot voisivat olla, mutta luulen että jos olette sellaisen kirjan lukeneet niin tunnistatte myös mistä puhun. Kuulostipa tekopyhältä. Noh, kukkahattu vain kiristyy.
2. Maaginen realismi tai edes jossain määrin "venyvä todellisuuskäsitys" vois olla ihan jättekiva.
3. Jotain muuta kuin kyynisyyttä ja alatyylisten sanojen viljelyä sillä perusteella että se olisi jotenkin "älykkäämpää" tai "aidompaa" tai - sallikaa mun kaikki kestää - "rouheaa ja elämänmakuista". Ei nyt ihan Pikku Prinssi tai Hollywood-nyyhkytarina-tasolle tarvitse mennä, mutta säästäkää minut itsediagnosoimiltaan 15-vuotialta neroilta tai kyynisiltä keski-ikäisiltä, jotka joutuvat keskelle mysteeriä, vaikka koko kirjan kantava voima onkin oikeasti päähenkilön vastuuton ja himokas käytös (ts. "oman itsensä löytäminen/toteuttaminen").
4. Kokeilevuus ja kielen vääntely on kuitenkin myös erittäin jes tai kiva tai peräti "jes, kiva", kuten Pekka Pouta sanoi suorassa lähetyksessä.
5. Samat "jes kivat" myös pohdiskelevasta sävystä tai muusta sen kaltaisesta. Mielummin enemmän päähenkilön sisäistä maailmaa kuin päätöntä juoksua paikasta toiseen kunnes mystinen timantti Fögädõugas on löytynyt ja siinä sivussa lahdattu pari sivuhahmoa.
6. Mieluiten yksittäisiä kirjoja tai vaikkapa sitten saman tekijän itsenäisiä teoksia, minulla ei ole a) aikaa b) turnauskestävyyttä kahlata pitkiä sarjoja läpi.

Saatoin käytellä sanoja harkitsemattomasti ja huonosti, mutta mikäli joku tietää edelläolevien kriteereiden kaltaisia kirjoja eikä viestistä raivostunut niin ettei kehtaisi niitä kertoa niin tarjoan ihan *jokin rouhea ja elämänmakuinen sana* komeat virtuaalikahvit tai -teet.

Poissa Marygold

 • Irorua
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #89 : Syyskuu 16, 2014, 23:38:22 »
Kaminski, vinkkaapa vähän mitä olet tähän mennessä lukenut ja tykännyt, tai esimerkiksi minkälaisista elokuvista pidät, niin helpottaa ehkä suositustenkin antamisessa :) Entä luetko suomeksi vai englanniksi vaiko kenties molempia?

Minäkin olen viime aikoina lukenut vähän huonosti yhtään mitään, mutta maagisesta realismista ja kokeilevasta kielenkäytöstä tulevat nyt ihan ensimmäisenä mieleen ainakin Jeff VanderMeerin kirjat, joista tosin on suomennettu ainoastaan yksi  kokonainen teos Pyhimysten ja mielipuolten kaupunki, sekin ainoastaan karsittuna versiona alkuperäisestä. Tai mahdatko olla kokeillut Jorge Luis Borgesin tuotantoa?
Sadevesiämpärit, auringonkukkaniityt, saippuapalat ja raparperinvarret... Oikullisesti versoilevat lommot elämän alaviitteissä.

Poissa Kaminski

 • Vuotislainen
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #90 : Syyskuu 17, 2014, 01:34:48 »
Hmm, vaikeaa nimetä jotain kirjoja, joista olisin pitänyt sillä tavalla että haluaisin lukea jotain samanlaista. Jonkinlainen sekoitus Peter Høegin Lumen tajua, Haruki Murakamin Suurta lammasseikkailua, Steven Hallin Haitekstiä, Markus Zusakin Kirjavarasta. Juri Rutheyn Kun valaat lähtevät oli myös hieno lukukokemus. Elokuvapuolelta tulee mieleen lähinnä sellainen filmi kuin Hiljaiset sielut ja Zhang Yimoun ohjaama Hero. Lista on jotenkin ontuva, kirjoissa ja elokuvissa kolahtaa aina enemmän jokin tietty kohta kuin kokonaisuus itse. Toisaalta voihan se olla ettei kukaan muukaan löydä "täydellisiä kirjoja", vaikka netissä muuta väittäisikin. :D Ja kieliksi kelpaavat sekä suomi että englanti, myös ruotsi, norja ja saksa.

Mutta kiitos vinkeistä, VanderMeer että Borges ovat jääneet lukematta, täytynee tutustua. Vaikuttavat lupaavilta ainakin nettiarvostelujen perusteella. Täytyy myöntää että olen jotenkin kartellut tätä "spekulatiivinen fiktio"-skeneä (tai millä nimellä sitä milloinkin kutsutaan), vaikka maagista realismia ja kielileikkejä varmaan löytyykin nimenomaan juuri sieltä. :)

Poissa Marygold

 • Irorua
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #91 : Syyskuu 17, 2014, 01:56:19 »
Oletko lukenut muita Murakamin kirjoja? Suurella lammasseikkailullahan on jatko-osa, jota ei ole käännetty suomeksi, nimeltään Dance, Dance, Dance. Itse ainakin pidin siitä kovasti. :) Samoin The Wind-Up Bird Chronicle on minusta hyvää Murakamia.

Yann Martelin Piin elämä on melko maaginen viritelmä ja minusta rökittää harmillisen puhki selitetyn elokuvan aivan mennen tullen.Sadevesiämpärit, auringonkukkaniityt, saippuapalat ja raparperinvarret... Oikullisesti versoilevat lommot elämän alaviitteissä.

Poissa Kaminski

 • Vuotislainen
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #92 : Syyskuu 17, 2014, 02:12:12 »
Olen lukenut Murakamilta 1Q48:n kaksi ensimmäistä osaa, puolet Sputnik-rakastettuni-kirjasta sekä Mistä puhun kun puhun juoksemisesta. Kaksi ensimmäistä olivat hitusen liian rakkaus/seksuaalisuuskeskeisiä kukkahattu-Kaminskin makuun, tuo juoksemisesta kertova muistelmateos sen sijaan oli ihan mukavaa luettavaa. The Wind-Up Bird Chronicle toisaalta kyllä kiinnostaisi ainakin Manchuria-aiheen puolesta...

Piin elämääkään en ole vielä lukenut. Vaikuttaisi ainakin kirjalta joka ainakin jollain tasolla kolahtaisi.

Poissa Lucid

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #93 : Syyskuu 27, 2015, 11:46:23 »
Brian Tracy: Menestys & onnellinen elämä Tuo kirja muutti elämäni suunnan. Masentunut lukio poika, jota lukio ei kiinnostanu, eikä hän tiennyt mitä elämältä halusi, eikä edes uskonut omaan tulevaisuuteensa, luki tämän kirjan ja muutti elämänsä suunnan kohti menestystä ja onnellista elämää. Näinä päivinä, kun kirjan lukemisesta on jo monta kuukautta, olen onnellisempi kuin koskaan, itsetuntoni on parempi kuin koskaan, tulevaisuuteni on valoisampi kuin koskaan. Voin kaiken kaikkiaan paremmin kuin koskaan.

Suosittelen kirjaa lämpimästi jokaiselle. Nuorelle ja vanhalle, aikuiselle ja keski-ikäiselle. Vaikka tuntisit olevasi onnellinen, tuosta kirjasta löydät varmasti vielä jotain lisää. Tuo kirja on varmasti muuttanut kymmeniätuhansia ihmiselämiä, ellei jopa miljoonia. Käännä sinäkin siis elämäsi suunta kohti onnea ja menestystä.

Poissa MariKok

 • Vuotislainen
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #94 : Marraskuu 12, 2015, 11:11:57 »
Dekkareiden ystäville suosittelen luettavaksi Karin Slaughterin tuotantoa.

Poissa Hämppyli

 • Näsäviisas-
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #95 : Marraskuu 13, 2015, 17:23:45 »
Yksi kirja, jota aina tykkään suositella on H. F . Saintin Näkymätön Mies (HUOM! Älä sekoita H. G. Wellesin samannimiseen kirjaan). Lyhyesti selitettynä kirja kertoo tavallisesta miehestä, Nicholas Hallowaysta, joka tieteellisen onnettomuuden takia muuttuu näkymättömäksi ja hallitus alkaa jahdata tätä tutkiakseen häntä. Hyvin suoraviivainen juttu siis, mutta mikä tekee kirjasta niin nappaavan lukukokemuksen on tapa jolla Saint lähestyy näkymättömyyttä. Yleensä fiktiossa näkymättömyys tekee haltijastaan käytännössä voittamattoman, mutta tässä tapauksessa kyseistä supervoimaa lähetytään (paremman sanan puutteessa) realistisemmasta näkökulmasta ja sen haittapuolia pohditaan enemmän. Esimerkiksi näkymättömän ihmisen juuri syömä ruoka "leijuisi ilmassa" kunnes se on sulanut, ihmisjoukossa kävely on hankalaa, koska kukaan ei osaa väistää sinua ja keneenkään ei ylipäätään voi olla kasvokkain tekemisissä.

Valitettavasti kirja on poistunut kustantajalta jo useita vuosia sitten, eli ei löydy uutena kirjakaupasta tms. Oman kopioni löysin antikvariaatista n. pari vuotta sitten ja hieman "miksi ei?" - mentaliteetilla tuli napattua se matkaan. En nyt tarkkaan tiedä kuinka helposti löytyy esim. kirjastoista, mutta jos tilaisuus tulee lukea ja juoni kuullostaa yhtään kiinnostavalta, niin älä jätä väliin!
"If we're going to be damned, let's be damned for what we really are."

Captain Jean-Luc Picard

Poissa MariKetola

 • Vuotislainen
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #96 : Marraskuu 20, 2015, 09:54:25 »
E. L. James - Fifty Shades of Grey -trilogia!  Mulla on tapana innostua aina jostain yhdestä ilmiöstä kerrallaan ja sitä sit vouhotan. :D Viimeksi se oli Orange is the New Black.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 21, 2015, 09:13:00 kirjoittanut Taru »

Poissa Kynttiläkäärme

 • Syksyn liekki
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: potioncharm26553
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #97 : Helmikuu 25, 2018, 11:32:45 »
Joululahjkasi sain avomieheltäni Spede Pasasen elämänkerran Nimittäin. Voin vain ihmetellä, miten näin taitavasti on elämänkerta voitu kirjoittaa. Spede hahmona on kyllä mielenkiintoinen mutta ulkoasultaan luulin, että minulla kirja junnais johonkin lapsuusvaiheeseen. Kirjailija oli kuitenkin todella hvyin osannut koota kaikki tärkeät palaset, niin että tuntui kuin olisin päässyt Speden pään sisälle. Todella taitavasti kirjoitettu elämänkerta, jonka voin suositella ihan kaikille, jotka pitää edes hippusen Spede Pasasen luomasta komiikasta. Elämänkertakirjat ovat minusta yleensä aina tappavan huonostki kirjoitettuja ja tylsiä kuin mitkä, mutta tämä ei todellakaan.