Kirjoittaja Aihe: Suosittele kirjoja vol. 2  (Luettu 39365 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Vilena

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Suosittele kirjoja vol. 2
« : Tammikuu 04, 2008, 11:39:07 »
Alkuperäinen topic löytyy Arkiston kätköistä sen kasvettua melko pitkäksi. Vilkuilkaa sitäkin vähän läpi, ettei suositeltaisi pelkkiä samoja kirjoja, mitä siellä jo on.

Tarkoitus on siis suositella muille kirjoja, jotka soisi mielellään muidenkin lukevan. Kertokaa, miksi kyseinen kirja kannattaisi lukea, miksi pidit siitä niin paljon, että tahdot sitä muille suositella? Mistä kirja kertoo? (vältetään silti juonipaljastuksia!) Kenen kannattaisi kyseinen kirja lukea? Jos ei muista vaikka kirjailijan nimeä, niin ei ole hirveän iso vaiva googlettaa kirjan nimeä, kyllä se kirjailijakin todennäköisesti sieltä paljastuu.

Itsekin voisin suositella muutamia kirjoja:

Thomas Harris - Hannibal. Pidin tästä kirjasta enemmän kuin Uhrilampaista, jolle kirja on jatko-osa. Luin nämä väärässä järjestyksessä eli ensin Hannibalin, mutta ei se itse asiassa edes mitään haitannut. Hyvä tämä oli tunnelmansa vuoksi, joka välillä kohosi todella ahdistavaksikin. Ei siis välttämättä sopiva kirja kaikkein nuorimmille tai heikkohermoisimmille! Näistä Harrisin kirjoistahan on tehty elokuvia, mutta minä ainakin sanoisin, että ovat paljon parempia kirjoina. Kirja kertoo psykopaatti Hannibal Lecteristä sekä FBI:n agentti Clarice Starlingista.

Väinö Linna - Tuntematon sotilas. Kirja, joka rikkoi kaikki ennakkoluuloni. Tämä kyllä kannattaisi jokaisen lukea, sisältää mielestäni hyvää huumoria, hauskoja henkilöitä sekä jokseenkin realistista kuvausta jatkosodasta. Kirjaa lukiessa tuli usein vastaan lausahduksia ja sanontoja, jotka olivat tuttuja ennestään, mutten tiennyt niiden olen Tuntemattomasta sotilaasta lähtöisin!

// Huomaathan, että tarkoitus on suositella ihmisille kirjoja ja siten siis toivoa, että he myös ne kirjat lukisivat. Ei siis ehkä kannata pilata lukunautintoa kertomalla loppuratkaisua tai muuten kauheasti spoilata, sillä eikös se lukemisen idea sitten vähän niin kuin mene jo siinä. Suosittele siis paljastamatta liikaa. :) Jotain tietenkin pitää kertoa, koska eihän ihmiset muuten osaa kiinnostua. Liialliset paljastukset kannattaa kuitenkin jättää pois tai ainakin laittaa spoileritagin alle. - Derica Tonks
//030211 topic siivottu. Vältetäänpäs niitä listauksia ja perustellaan enemmän! "Tämä kirja on hauska" tai "tässä on upeat päähenkilöt" ei riitä perusteluksi ja moiset joutavat poistonappulan alle armotta! -Zenz
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 04, 2011, 14:22:16 kirjoittanut Zenzibar »
Humor me.

Poissa Liberty

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • http://liberty.vuodatus.net
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #1 : Tammikuu 09, 2008, 20:45:35 »
Väinö Linna - Tuntematon sotilas. Kirja, joka rikkoi kaikki ennakkoluuloni. Tämä kyllä kannattaisi jokaisen lukea, sisältää mielestäni hyvää huumoria, hauskoja henkilöitä sekä jokseenkin realistista kuvausta jatkosodasta. Kirjaa lukiessa tuli usein vastaan lausahduksia ja sanontoja, jotka olivat tuttuja ennestään, mutten tiennyt niiden olen Tuntemattomasta sotilaasta lähtöisin!

Tuntematonta ei kuitenkaan kannata ottaa ihan kevyeksi iltalukemiseksi vaan, koska se on aika kaukana mistään kevyestä. Minä itse ainakin yllätyin siitä, kuinka raskaslukuinen Tuntematon oikeasti on. Sota ei ikinä ole mikään helppo aihe, mutta Väinö Linna on kirjoittanut kirjan melkeinpä inhottavan välinpitämättömästä näkökulmasta; se on ahdistavaa. Välinpitämätön ei nyt ehkä ollut ihan oikea sana, mutta jotenkin kirjasta vaan huokuu sellainen turtumus sodan kauhuihin, ettei sellaista edes sotaa kokemattomana oikein edes käsitä. Vaikka huumori on ihan loistavaa, sekään ei saa kirjaan sellaista valoisuutta aikaiseksi, koska sekin on jotenkin kamalan ironista ja ahdistavaa. Mutta loistava kirja, vaikka aluksi hieman nihkeästi sitä aloittelinkin. Jos saisi luopua ennakkoluuloistaan vain yhtä kirjaa kohtaan koko elämänsä aikana, se kannattaa tehdä Tuntemattoman kohdalla!

Itse tahtoisin melkeinpä suositella Regine Deforgesin Sininen polkupyörää etenkin niille, jotka ovat lukeneet Tuulen viemää. Juoni on hyvin samankaltainen kuin Tuulen viemäässä ja aluksi se otti minua ihan kamalasti päähän; onhan Tuulen viemää yksi lempikirjoistani. Loppujen lopuksi koko viehätys piilikin juuri siinä samankaltaisuudessa. Koin pakottavaa tarvetta saada tietää, päättykö kirja myös samoin kuin Tuulen viemää.

Tyylillisesti Sininen polkupyörä on kuitenkin aika kaukana Tuulen viemäästä. Sininen polkupyörä menee yksityiskohtiin liiankin syvälle. Se kertoo tytöstä, joka on koko ikänsä asunut viinitilalla Ranskassa. Toinen maailmansota syttyy ja kaikkien elämät menevät sekaisin. Sotaa kuvataan etenkin ranskalaisen vastarintaliikkeen näkökulmasta. Romanttiset kohtaukset ovat aika pitkälle meneviä eikä lukijoita säästetä lainkaan kuvauksissa juutalaisten ja muiden vankien kärsimyksistä. Miinusta kuitenkin oli se, että kun sain kirjan loppuun - päälle tuhat sivua - tajusin, että ne kolme kirjaa, jotka oli nivottu yhteen siinä minun versiossani eivät suinkaan tarkoittaneet sitä, että kyseessä olisi trilogia. Totta kai sarjassa on useampiakin osia, itse asiassa aivan liian monta. Pitkäjänteisyyttä siis tarvitaan.
You are everything I want 'cause you are everything I'm not.

Poissa hadasfas

 • Ani "mato" maagi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Älä sure kulta, voisin olla vaikka WoW:ittaja..
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #2 : Tammikuu 15, 2008, 20:52:45 »
Italo Calvinon kirjoissa on huumoria.. Ritari joka ei ollut olemassa, Halkaistu varakreivi ja Kosmokomiikka, kaikki kolme hauskoja kertomuksia.
Ritari joka ei ollut olemassa, päähenkilön tapainen olento kirjassa on vain ajatuksen päällä koossa pysyvä haarniska. Henkilöä siis ei odellisuudessa ole, vaikka monet sitä luulevatkin. Tapahtumat sijoittuvat jonnekin ristiretkien ja uskonsotien aikaan ja suurinpiirtein turkin seutuville. Mukava välipala joka ei vaadi suurta aivotyöskentelyä tullakseen ymmärretyksi.
Halkaistu varakreivi kertoo kreivistä joka halkeaa pystysuoraan vasemmaksi ja oikeaksi puoleksi tykinkuulan osuessa suoraan päin. Ainoastaan vasen puoli löydetään ja jotenkin lääkärit saavat miehen jäämään eloon. Hän palaa kotikonnuilleen ja levittää kauhua ympärilleen loputtomalla pahuudellaan. Hän mestauttaa täysin syyttömiä ihmisiä vain omaksi huvikseen ja halkaisee eläviä eläimiä vain antaakseen niiden tietää millaista hänellä itsellään on puolikkaana. Hänen rakastuttuaan erääseen tyttöön, jolta ei kuitenkaan saa vastarakkautta, huomataan puolikas mies, joka on hyvä. Hän korjaa pahan jäljet ja katoaa taas. Mikä hän ion olevinaan? Onko pahasta tullut hyvä? Suosittelen lämpimästi kaikille.
Kosmokomiikkaa suosittelen luettavaksi kappaleen kerrallaan, muuten menee pää sekaisin sen monista ulottuvuuksista. Se siis kertoo avaruuden ja edelleen maailmankaikkeuden synnystä tavalla jota ei näe missään muualla. Kertojana on kuvitteellinen henkilö Qfwfq joka ystäviensä kanssa on esimerkiksi alkuaikoina leikkinyt vetyatomeilla kun muutakaan ainetta ei ollut.. Mielenkiintoisia näkökulmia kaikenkaikkiaan.
-Armeija joko päättää suhteen tai sitten vahvistaa sitä..
Älä sure kulta, voisin olla vaikka WoW:ittaja-

Poissa pitsinenäliina

 • Vuotislainen
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #3 : Tammikuu 17, 2008, 16:34:29 »
Tällainen vähän kevyempi, ei mitään maailmaa muuttanutta klassikkokirjallisuutta tai muita syvällisyyksiä vaan mukavatunnelmainen tyttökirjasarja 50-luvulta. Seljan tytöt jonka hahmot ovat melko lapsellisia ja koko sarja vähän hassu mutta kerrassaan mukavaa hyvän mielen viihdettä ah-niin tummasävyisten ja pohdiskelevien anna/runotyttö-kirjojen seassa. Ei liian vanhaa mutta sopivan nostalgista. Tytöt järjestävät söpöjä tempauksia ja ovat jotenkin ihanan- miten sen sanoisi- lapsenuskoisia. Silti siitä löytyy myös ihan samastuttavia kohtauksia eikä kieli ole oudon kuuloista.

(Viiden kirjan sarja kertoo siis neljästä persoonallisesta tyttösestä (Kris, Virva, Margarita(ottolapsi meksikosta jolla on salaperäinen menneisyys) ja pikku-Dodo) 40-60-luvun Suomessa ja heidän tavallisesta elämästään ja kasvamisestaan suloisissa puitteissa.) Tytöt ovat 11-20+-vuotiaita kirjasarjan aikana että siitä vaan sen ikäset lukemaan. Kirjoittanut Rauha S. Virtanen.

Poissa Reta

 • Kirotun lapsen odottaja
 • Vuotislainen
  • Todella vaiheessa -kirjablogi
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #4 : Toukokuu 04, 2008, 00:02:13 »
Laila Hietamies - Lehmusten kaupunki -sarja, erityisesti Koivu ja tähti

VAROITUS! JUONIPALJASTUKSIA!

Kertoo ensimmäisen ja toisen maailmansodan ajasta monen eri ihmisen näkökulmasta. Kirjoja on yhteensä seitsemän. Mielestäni Koivu ja tähti ja Siellä jossakin olivat parhaimpia. Tarina keskittyy Tauno Tukevan perheen elämään ja Tukevan ystäviin ja sukulaisiin.

Koivussa ja tähdessä
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Siellä jossakin
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

MUOKS:// Haluaisiko joku heittää tänne vinkiksi joitaikin romanttisia romaaneja, jotain muuta kuin Houkutusta? Olisin nyt rakkauskirjoja vailla :)

Kate muoksi spoilaavat kohdat piiloon.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 20, 2008, 22:43:06 kirjoittanut Kate »
The adventures I enjoy are usually of the literary nature. -Henry Winchester

Miksi me ihmiset kaadumme?
- Jotta oppisimme nousemaan jaloillemme.

Poissa emwt

 • Hovisäätäjä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Rohkelikko vai Luihuinen?
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #5 : Toukokuu 12, 2008, 17:47:03 »
Jos joku kaipaa kesäksi kevyttä ja omalaatuista fantasiaa, lukekoon Everworld -sarjan. Niissä liikkuu iloisessa(tai sitten ei) sekamelskassa Kreikan, Rooman ja Egyptin jumalat, avaruuden muukalaisrodut sekä muutama nykypäivän ihminen sankaroimassa vahojen jumalten taikuudella luomassa ulottuvuudessa, jossa luonnonlait käyttäytyvät miten sattuu ja atsteekit tappelevat viikinkien kanssa. Hauskaa lukemista, vaikka seikkailu käykin vähän raaemmaksi loppua kohden, mutta myös hahmoihin tulee lisää syvyyttä. Sarjassa on 12 noin 200 sivuista osaa.
Kaiken säätämisen keskipisteessä.

Poissa Sethis

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Pottermore: ScarletSickle65
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #6 : Toukokuu 12, 2008, 18:35:02 »
Jäämaan Huuto ja Tulimiekka Ovat Stuart Hillin kirjoittamia fantasiakirjoja. SPOILAA JONKUN VERRAN! Tapahtumat tapahtuvat jäämaassa, kaukana pohjoisessa. Ensimmäisessä kirjassa Prinsessa Thirrin on nuori tyttö josta jonain päivänä tulee maan hallitsija. Kun Polypontuksen suuri ja voittamaton armeija hyökkää Jäämaahan tilanne näyttää toivottomalta. Thirrin lähtee suurelle matkalle hankkimaan liittolaisia. Tulimiekassa taas Polypontuksen armeija uhkaa maata, ja Thirrinin poika, Charlemagne, lähtee kauas etelään hankkimaan uusia liittolaisia, koska pohjoisessa niitä ei enää ole lisää.

Tykkään tosi paljon näistä kirjoista! Stuartin kerronta tapa on mukaansatempaava ja taistelut ovat jännittäviä. Huom! Sisältää melko voimakkaita väkivaltaisia kuvauksia sodan kauhuista, joten ei niille pienemmille :) Kannattaa oikeasti lukea!
"En minä pelkää Harry", Dumbledore sanoi, ja hänen äänensä oli hivenen vahvempi, vaikka vesi oli niin kylmää. "Olen sinun kanssasi."

Wommi

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #7 : Heinäkuu 12, 2008, 22:31:13 »
Selasin myös tuota aiempaa topicia enkä huomannut että kukaan olis maininnu Danielle Steelin kirjoja.
Eri aikakausiin sijoittuvia rakkausromaaneja joista varsinkin historiallisiin ajanjaksoihin sijoittuvat kirjat ovat hyviä. Tässä pari esimerkkiä:

Hiljainen kunnia, kertoo japanilaistytöstä, joka sattuu asumaan USAssa Pearl Harbourin aikaan ja joutuu keskitysleirille.

Peilikuva, kertoo identtisistä kaksostytöistä ja heidän ihmissuhteistaan ensimmäisen maailmansodan aikaan. Toinen päättää lähteä rintamalle ja toinen esittää häntä kotona, sillä hän on naimisissa eikä tuohon aikaan olisi siksi päässyt lähtemään.


Ja sitten ehdottomasti pottereiden rinnalla mielestäni paras kirjasarja; Diana Gabaldonin Muukalainen -sarja. Siitä on nyt ilmestynyt kuusi osaa: Muukalainen, Sudenkorento, Matkantekijä, Syysrummut, Tuliristi sekä Lumen ja tuhkan maa. Kaikille jotka pitävät näistä kirjoista tiedoksi, Gabaldon on työstämässä tähän sarjaan seitsemättä osaa; An echo in the Bone.

Kirjat kertovat aikamatkaaja Clairesta ja hänen 200 vuotta aikaisemmin eläneestä skottimiehestä Jamiesta ja heidän elämästästään. Claire tietää tulevaisuuden tapahtumia,mikä ei suinkaan helpota heidän elämäänsä.;D


Poissa Desdemona

 • A Gay Superhero
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • ♥♣♦♠
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #8 : Heinäkuu 13, 2008, 18:54:18 »
Jane Austenin koko tuotanto
Aivan ihania klassikkorakkausromaaneja, joissa naiset ovat vahvoja sankareita eikä mitään kevyt kenkäisiä tytön hempukoita. Omat lempparini ovat Emma sekä Ylpeys ja Ennakkoluulo.

Carlos Ruiz Zafón: Tuulen varjo
Yksi lempikirjoistani. Kirjassa nuori miehen alku viedään salaperäiselle kirjojen hautausmaalle, josta hän saa ottaa mukaansa yhden valitsemansa kirjan ja hän valitsee Tuulen varjon. Poika alkaa selvittämään kirjailijan taustoja ja pian yksi kirjan hahmoista alkaa vakoilemaan ja kiristämään häntä.
Rakkautta, jännitystä ja tukahdutettuja tunteita. Loistava kirja.

Harper Lee: Kuin surmaisi satakielen
Taas yksi ihana kirja. Kertoo ennakkoluuloista, joita syntyy muita ihmisiä kohtaan, kun pienessä kaupungissa syytetään nuorta mustaa miestä valkoisen tytön raiskauksesta. Aihetta lähestytään lapsen silmin, kun päähenkilönä on 8-vuotias Scout-niminen tyttö.

Karin Slaughterin Grant County -sarja
Sairas on ihmisen mieli, naisen etenkin. Grant County -sarja on sairasta luettavaa. Hyvää jännitystä, jossa käsitellään sairaimpia asioita maailmassa, mm. raiskauksia sekä lapsiin sekaantumista. Sarjassa ilmestynyt suomeksi kuusi osaa: Sokaistu, Riistetyt, Piinattu, Merkitty, Kadotettu ja Häpäisty (ilmestymis järjestyksessä). Kirjat siitä hyviä että ne voi lukea erillisinä, et putoa kärryiltä jos et edellisiä osia ole lukenut.

Sidney Sheldonin kirjat
Olen lukenut lähes kaiken tältä mieheltä ja voin vain kehua. Loistava tarinan kertoja, joka pystyy säilyttämään jännityksen loppuun saakka. Suosikikseni voisin sanoa Kerro minulle unesi.

Tess Gerritsenin kirjat
Olen lukenut jokaisen naisen julkaiseman kirjan, uusinta lukuunottamatta (Luutarha), mutta sekin postissa tulossa kotia. 11 kirjaa kirjoittanut ja kaikki on suomeksi käännetty. Kirjat ovat osa sarjaa, mutta kirjat toimivat yksittäisinä osinakin. Omat Gerritsen lempparini ovat Henkeen ja Vereen sekä Kirurgi. Pääosa on sairaalan patologilla Maura Islesilla, joka selvittää poliisi ystäviensä kanssa toinen toistan oudompia ja sairaampia murhia.


Tässä muutama. Päivittelen tähän, jos tulee mieleen vielä jokin mainitsemisen arvoinen teos.

Irene

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #9 : Heinäkuu 18, 2008, 19:45:13 »
Cliver Barker - Abarat
                 
Aluksi pidin kirjaa hieman kummallisena, ehkä jopa outona, kunnes hurahdin totaalisesti. Kyseinen kirja rikkoi kaikki ennakko-odotukset. Fantasiaa parhaasta päästä, suosittelen. Sopivan pitkiä ja helppolukuisia, ei liian pientä tekstiä. Kuvitus on mahtava! Myös kuvitus on Cliver Barkerin käsialaa. Vaikka kirjassa on runsaasti kuvia, se ei ole pelkkä kuvakirja. Vaikka kirja kuuluu fantasia genreen, löytyy sen alusta kylmää todellisuuttakin, joka sopii kirjaan mainiosti. Jotkut hieman huumoripohjalla suunnittellut hahmot lisäävät mielienkiintoisuutta. Kirja juoni on suunniteltu loogisesti ja miljöö on tarkasti suunniteltua. Pisteet siitä. Kaikin puolin hyväkirja. Mutta jos miinuksia pitää sanoa, niin kuvitus ei ehkä "pelottavuudeltaan" vastaa aivan kaikkia hahmoja, joka tietyssä tapauksessa vähän latistaa joidenkin hahmojen karmivuutta. Itse pyrin katselemaan valokuvia omaperäisinä oheistöinä, jotka saattavat avartaa, esimerkiksi joiden paikkojen ulkomuotoa. Mutta hahmojen kohdalla en ota kuvia niin tosissani.

~Irene

Poissa Barella

 • Vuotis-kuollut
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • <3
  • Lohikäärmeliiga - Vuotishuispausjoukkue
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #10 : Heinäkuu 20, 2008, 12:06:54 »
Lumen ja jään maa- sarja kannattaa lukea. Viimeinen kirja, Ikitalvi on ehdottomasti paras, joten jos muita ei jaksa lukea niin se ainakin on pakko kahlata läpi (sillä tämän sarjan kirjat ovat aika itsenäisiä jatkoja edelliselle kirjalle). Sarja kertoo tytöstä nimeltä Nonna. Nonnalla on lemmikkijääkarhu Fenris ja tämän kanssa tyttö joutuu kokemaan monenlaista. Kirjan maailmasta löytyy monia omituisia otuksia ja mielenkiintoisia henkilöitä (joista jotkut mielenkiintoisempia kuin itse päähenkilö). Kirjailija, Ilkka Auer on suomalainen ja tämä sarja on hänen ensimmäinen julkaisunsa. On pakko sanoa, että sarja kehittyy loppua kohti, vaikkakin kolmas kirja onkin jotenkin sekava. Vaikka minusta sarja onkin paras lukemani, ei se kaikille sovi. Varoituksena siis täytyy sanoa, että kirjan tapahtumat ovat melko synkkiä ja jos ärsyyntyy helposti saman asian toistosta on parasta varautua. Kirjat (varsinkin tuo Ikitalvi kannattaa kuitenkin lukea.
~Barella
Maailma on tulvillaan ylimaallisia olentoja, jotka kärsivällisesti odottavat älymme terävöitymistä.
                 -Eden Phillpotts

Poissa Sirii

 • Frábært!
 • Vuotislainen
 • Regulusfani
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #11 : Heinäkuu 22, 2008, 17:11:36 »
Minun on pakko tulla suosittelemaan Torey Haydenin kirjoja. Kirjat kertovat lapsista/nuorista joilla on ongelmia (paitsi taitaa tämä olla kirjoittanut parit kirjat, jotka ovat ihan täyttä fiktiotakin). Jokatapauksessa, ainakin sen nimiset kirjat, kuin aavetyttö (vai haamutyttö? Ei voi muistaa.) ja häkkipoika ovat aivan todella loistavia kirjoja. Kannattaa ehdottomasti tutustua, mikäli kaipaa lukemisekseen jotakin rankkaa realismia. Tai jos kaipaa uskomatonta selviytymistarinaa ainakin aavetyttö vastaa ajatusta.
Kuitenkin, nämä kirjat ovat sellaisia, että kaikkiin ne eivät varmasti uppoa, ja voin ihan suorilta sanoa, että koska nuo ovat niin suoraa kerrontaa, niissä on välillä tosi iljettäviä juttuja. Joten jos on kauhean herkkä lasten kiusaamiselle ja pahoinpitelylle ja kaltoinkohtelulle, en suosittele, tai ainakin kehotan olemaan ajattelematta että kaikki tuo on totisinta totta.
Mutta jos tosiaan rankkoja elämäntarinoita kaipaatte, näihin kannattaa tutustua.
Ég á heiminn! :}

diidaa

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #12 : Heinäkuu 24, 2008, 16:27:14 »
Celia Reesin kirjat on todella hyviä! Luin pari vuotta sitten hänen kirjansa nimeltä Merirosvoja!. Olen kova merirosvofani, joten innostuin siitä. Lisäksi kirjassa päähenkilönä on nainen. Siitä ajasta kertovissa kirjoissa kerrotaan yleensä vain sankarillisista ja rohkeista miehistä, joten oli ihana lukea itsenäisestä ja määrätietoisesta naisesta, joka ei suostunut isänsä ja veljiensä järjestämään avioliittoon vaan ryhtyi merirosvoksi.
  Myös Reesin Noitalapsi on todella hyvä. Se sijoittuu jonnekkin 1600-luvulle ja kertoo tytöstä jonka isoäiti hirtetään noitana ja jota myöhemmin itseäänkin syytetään noituudesta. Tälle kirjalle on myös jatko-osa, jonka nimeä en muista. Kyseistä kirjaa en ole vielä lukenut, mutta luultavasti se tarttuu mukaan ensi kirjastokäynnilläni :)


//Nytpä luin Noitalapsen jatko-osan Näkijän. Se totisesti oli pettymys! Olihan se ihan ok, mutta se meni liian oudoksi... :(
« Viimeksi muokattu: Elokuu 04, 2008, 14:24:10 kirjoittanut diidaa »

Saikke

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #13 : Heinäkuu 25, 2008, 10:21:42 »
Fantasian ystäville:

Stephen Kingin Musta Torni-saaga. Haastava scifi-mytologia-kauhu-eepos, joka liikkuu sulavasti eri todellisuuksien ja aikakausien virrassa. Olen lukenut pari kertaa englanniksi ja varmaan 4 kertaa suomeksi. Kolmososa ehkä kaikkein paras, jonka vuoksi pitkä tauko kolmos- ja nelososien välillä olikin aika piinaava.  Osat 5, 6 ja 7 ilmestyivät melko tihein välein ja olivat onnistuneita, massiivinen viimeinen osa 7 koko kirjasarjan toiseksi paras. Kaiken kaikkiaan yli 3500 sivua parasta Fantasia-Kingiä. Kannattaa myös lukea Tornin maailmaa läheltä liippaavat Uneton Yö, Pimeyden Talo, Naisen Raivo sekä Pedon Sydän, niin ja myös Lohikäärmeen Silmät.

Christopher Paolinin Perillinen-trilogia. Kaksi osaa, Eragon ja Esikoinen ilmestyneet suomeksi, viimeinen osa Brisingr julkaistaan syksyllä englanniksi. Nuoren kirjailijan kunnianhimoinen fantasia-saaga lohikäärmeratsastaja Eragonin seikkailuista. Hienoisesta kömpelyydestään ja selkeästä velkasuhteestaan Tolkieniin ja moneen muuhun fantasiaklassikkoon huolimatta varsin mukaansatempaava taru, joka varsinkin toisessa osassa kiihtyy hyvään vauhtiin.

Muuta hyvää:

Nikki Sixx: Heroiinipäiväkirja. Maailman pahamaineisimman rock-bändin, Mötley Crüen, suosion huimin vuosi 1987 kuvattuna bändin basistin ja biisintekijän päiväkirjamerkintöjen kautta. Bändillä meni lujaa, mutta Sixx kieriskeli samalla yksityisessä huumehelvetissä käyden kaksi kertaa kuoleman porteilla. Aivan uskomattoman koukuttava ja karmea stoori, ahmin kirjan 2 päivässä. Ikioma Hanoi Rocksimme ja Andy McCoykin vilahtavat kirjassa. Ei heikkohermoisille. Jos Mötikät kiinnostavat, kannattaa lukea myös The Dirt (Törkytehdas).

Poissa greenie

 • junkie
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I think I'm a banana tree.
  • Last.fm-profiilini
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #14 : Heinäkuu 29, 2008, 10:53:19 »
Evelyn Waugh - Mennyt maailma
Kapteeni Charles Ryderin hengelliset ja maalliset muistelmat

Eeh, juonta on tosi vaikea kuvailla. Periaatteessa kirja vain kertoo Charles Ryderin elämästä, hänen rakkaudestaan ja ystävyydestään katolista Sebastian Flyteä (ja tämän perhettä) kohtaan, sekä semmoisesta ns. tavallisesta elämästä.

Rakastan kyseistä kirjaa aivan mielettömästi, dialogeissa on jotain todella hauskaa, mutta silti kirja loppujenlopuksi on todella surullinen, sellaisella vaikuttavalla tavalla.
Kirjan pohjalta on tehty myös TV-sarja, jota ihan oikeututusti kutsutaankin yhdeksi kaikkien aikojen parhaimmista draamasarjoista. Jos lukee kirjan ja tykästyy siihen, kannattaa ehdottomasti katsastaa TV-sarjakin, uskallan jopa väittää sen olevan vieläkin parempi (vaikka näyttelijät tuppaavatkin olemaan vähän yli-ikäisiä 8D)

« Viimeksi muokattu: Syyskuu 09, 2008, 17:20:26 kirjoittanut greenie »
Well heroin, heroin
And cocaine, cocaine
I loved them both

Poissa Nadia

 • mastermind
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #15 : Elokuu 21, 2008, 16:14:14 »
Abadazad-kirjat

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Suosittelen kaikille, jotka pitävät fantasiasta, huumorista, hyvästä juonesta, ja mahtavista hahmoista.
so throw your diamonds in the sky
we'll stay gold forever

Poissa Sirii

 • Frábært!
 • Vuotislainen
 • Regulusfani
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #16 : Elokuu 23, 2008, 16:46:52 »
Tietäisikö kukaan mitään nuoren ihmisen kehitystä kuvaavaa hyvää romaani?
Meillä kun sattuu olemaan lukiossa aiheena tuommoinen ja kirjan vaihtoehdot vaikuttaa niin pöljiltä ja 50 vuotta vanhoilta :D

En nyt ihan tiedä millaista kirjaa tässä haetaan, mutta:
Ainakin Geishan muistelmat on yhden sortin kehityskaaritarina, ja sen lukemista itse suosittelen noin muutoinkin vaan, on hyvä kirja.

Ja sitten on tietysti Torey Haydenin kirjoja, joista ainakin Tiikerin lapsi ja Häkkipoika kuvaavat nuoren ihmisen kehitystä mielestäni oikein hyvin. Tietysti, nämä nuoret ihmiset eivät ole ihan "tavallisia", vaan ongelmatapauksia, joilla on mielenterveysongelmia ja kurja lapsuus yms. Mutta sitä suuremmalla syyllä nämä kasvutarinat ovat pirun mielenkiintoisia. Kannattaa lukea.

En nyt tiedä jos nämä ovat ihan sellaisia mitä tarkoitit, muttaah... Toivotan onnea kirjan löytämiselle ;)

P.S. Muistaakseni meillä oli samanlainen tehtävä ja kaverini ainakin teki Geishan muistelmista :D Itse en muista mistä tein O.o
Ég á heiminn! :}

Poissa Miasma

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • My Little Evil Pony
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #17 : Lokakuu 16, 2008, 17:27:35 »
Osaisiko kukaan suositella Torey Haydenin kirjojen kaltaisia kirjoja? Eli kirjoja kovia kokeneista lapsista/nuorista ja mielellään toteen perustuvia?
Kaipaisin myös kiinaan/japaniin sijoittuvia kirjoja. Hong Yingin Joen tytär kirjasta pidin paljon, samoin kuin Chun Shun Beijing beibistä. Geishan muistelmat on myös ihana kirja ja kaipaisin lisää tarinoita geishoista.
Sitten, onko mitään kirjaa joku muistuttaisi Janet Fitchin Valkoista Oleanteria?

Ilman pidempiä löpinöitä, itse suosittelen Torey Haydenin koko tuotantoa. Todella hyvin kirjoitettuja kirjoja, joissa näkee maailman julmuuden, sillä suurin osa on tositarinoita.
Who has time for tears?

Kromisade

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #18 : Lokakuu 16, 2008, 17:56:55 »
Suosittelen kaikille Mike Pohjolan Kadonneet kyyneleet kirjaa. Kirja on todella koskettava, kertoo samaan aikaan nuoren tytön, jonka isä on kuollut ja jonka äiti ei välitä tytöstä, kasvutarinaa ja samalla se on fantasiaseikkailu, jossa omena-airis Punakaneli joutuu suureen seikkailuun airiiden maailmassa. Itse pidin tästä teoksesta todella paljon, kirja todella kosketti joissain kohdin ja sai melkeinpä kyyneleet kohoamaan silmiini, mitä ei vielä yksikään kirja ole saanut aikaan.

Kukkanen

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #19 : Joulukuu 03, 2008, 16:31:17 »
R. L Stine - Vampyyrisiskokset

Tarina kertoo kaksostyttöjen elämästä. Heidän elämänsä mullistuu kun heitä puree vampyyri. He alkavat kuumeisesti etsimään parannus keinoa ennen kuin on liian myöhäistä. Kauhukseen he saavat kuulla myös vampyyrin metsästäjistä jotka jahtaavat ja tappavat vampyyrejä heidän pienestä kylästään. Löytävätkö he parannus keinon? Mitä yllätyksiä mahtuu vielä mukaan henkeä salpaamaan tarinaan?

R. L Stine - Vampyyrisiskokset 2 ~ Yön maku

Itse en ole vielä lukenut, mutta uskon todella, että se on yhtä hyvä kuin ensimmäinenkin. Suosittelen todella paljon lukemaan nämä kummatkin kirjat. :)

Kukkanen~

Partybansku

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #20 : Joulukuu 07, 2008, 13:54:00 »
Ulla Viertola - Mosaiikkilintu (Oman aikakirjat osa I)
Tähän asti olen jostain kumman syystä olen jättänyt lukematta lähes kaikki suomalaisten fantasiakirjailijoiden tuotokset. Syy on ehkä se, etten vain usko, että kukaan suomalainen osaisi käyttää suomenkieltä kaikessa monimutkaisuudessaan taitavasti hyväksi. Taisin kuitenkin olla väärässä, sillä luin juuri Mosaiikkilintu-kirjan, ja totesin, että kyllä suomalaisetkin osaavat kirjoittaa fantasiaa! Mosaiikkilintu oli todella hyvä kirja ja Ulla Viertolan tekstiä oli mukava ja helppo lukea. Hahmot olivat persoonallisia ja erityisesti neniäiset olivat sympaattisia. Mosaiikkilintuun on ilmeisesti tullut jo kaksi (vai yksi) jatko-osaa, jotka aion myös lukea heti kun vain ne löydän, sillä kirja jäi pahasti kesken.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Poissa Ooka

 • Siivet kantapäissä -liitelijä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pilvilinnan kuningas
  • Tuliaavikko
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #21 : Joulukuu 22, 2008, 22:58:10 »
Heh, muutama löytyy;

Walter Moersin Zamonia kirjat..

kannattaa aloittaa Kapteeni Sinikarhun 13 ja ½ elämää  ja jatkaa sitten Rumo -sarjalla. [sisältää kaksi osaa, Rumo ylämaailmassa sekä Rumo alimaailmassa] Mahtava uusin teos on Uinuvien kirjojen kaupunki, joka kannattaa myös lukea. Muista Moersin kirjoista en välitä, mutta nuo neljä ovat erittäin must read -pakko lukea-. Fantasiaa parhaimmillaan! Mukana tietysti huvittava kuvitus, joka auttaa pääsemään kirjaan hieman sisään..

Mahtavaa fantasiaa löytyy myös Philip Reeve nimiseltä kirjailijalta. Sarjaan kuuluvat neljä osaa; Kävelevät koneet, Kadotettu manner, Tuhon aikakirja sekä Pimenevä maa.  Itse olen lukenut kaksi ensimmäistä osaa, eikä kirjailijan työ ole mennyt yhtään huonommaksi, vaan melkeimpä päin vastoin! Kannattaa lukea.. tai ainakin ottaa selvää näistä edellä mainituista kirjoista..

MUOKS:// Kaverini ystävällisesti kertoi minulle Seita Parkkolan ja Niina Repon  Susitodesta. Aiwan mahtava kirja ! Pidän.. ja epävirallista jatkoa edellämainituilta kirjailijoilta ovat Ruttolinna, Jalostamo ja trilogia Rajat Express, josta on ilmestynyt ainakin kaksi osaa. Mainitussa järjestyksessä luettuna, noista kirjoista saa paljon irti. Kyseessä on nuortenkirjoja, nuorten elämästä [luonnollisesti ; D] ja normaalisti olen fantasia friikki, mutta nämä nuorten kirjat iskevät..

Mitähän muuta? Laittelen kunhan pääsen joulun jälkeen kirjastoon taas, ja kunhan olen löytänyt kadotetun kirjasto korttini...
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 20, 2009, 16:12:44 kirjoittanut Littlerat »
Do the impossible, see the invisible.
ROW ROW FIGHT DA POWER!
Touch the untouchable, break the unbreakable.
ROW ROW FIGHT DA POWER!

jordan

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #22 : Tammikuu 31, 2009, 20:57:01 »
Kannattaa ehdottomasti lukea Suzanne Collinsin Nälkäpeli. Se on trilogia, joka kertooo nimensä mukaisesti nälkäpelistä, johon lähetetään 24 nuorta amerikkalaista. Kilpailijat lähetetään kisapaikalle, jossa ei heidän lisäkseen ole muita (esim. metsä). Siellä nuoret yrittävät selviytyä ja samalla tappaa muut kilpailijat; sekä joka on vikana hengissä, voittaa. Ja koko muu Amerikka tietenkin seuraa pelin kulkua telkkarista niin kuin tositv:tä.
Todella mielenkiintoinen kirja, jossa on sekä jännitystä että romantiikkaa.

Nooraijai

 • Ankeuttaja
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #23 : Helmikuu 25, 2009, 11:51:35 »
Tässä jo mainittiinkin Vampyyrisiskokset, ja ensimmäisestä osastakin jo kertoiltiin. Kakkosta ei ilmeisesti vielä mainittu, tai mainittiin kyllä, mutta kirjoittaja ei ollut sitä vielä lukenut. Eli, Yön maku on myös Stinen kirjoittaman kirja, joka jatkaa siitä mihin ensimmäinen osa päättyi. Pidin erityisesti hyvistä juonenkäänteistä - en pahemmin tykkää kirjoista joissa lopetus on ennalta arvattavissa. Kun kirjan aloitin, jouduin lukemaan sen ihan alusta loppuun heti.

Sweet valley high 't ovat pitkähkö kirjasarja, ja niiden pohjalta on tehty vielä muutamia trillereitä. Jossain vaiheessa kun tykkäsin salapoliisikirjoista ja muistakin murhakirjoista, rupesin näitä trillereitäkin lukemaan. Tykkäsin kyllä. Näidenkään juoni ei ollut arvattavissa, ja juonenkäänteet olivat hyvät. Kirjasarjan tuntemista ei tarvita jos meinaa nämä trillerit lukea; kaikki tarpeellinen kyllä käy ilmi, eivätkä nämä seuraa toinen toistaan, vaan ovat aina oma, uusi "kertomuksensa". Muutenkin sanon tässä ihan sivumennen, että myös itse sarja on hyvä, kannattaa koittaa.


Poissa Kathleen

 • Omituinen höpöttäjä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • ALITUINEN VALPPAUS!!!
  • Ystäväkirjani :D
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Vastaus #24 : Maaliskuu 01, 2009, 20:18:49 »
Animorphs(kirjoittanut K.A. Applegate)-kertoo viidestä ihmisestä
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
jotka saavat morfaamisen(eläimen DNA;n omaksumisen ja siksi muuttumisen)kyvyn puollustaakseen maata yeerkeiltä.

Replica(kirjoittanut Marilyn Kaye)-kertoo Amy nimisestä tytöstä joka saa tietää olevansa klooni projekti Kuunsirpistä, josta on myös tuotettu 11 muuta kloonia Ja kaikki 12 kloonia omaavat tavallista paremmat aistit ja voimat
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Sweet Valley High(kirjoittanut Francine Pascal)-sarja kertoo 16- vuotiaista kaksosista joiden elämä kulkee poikien, bileiden ja koulun ympärillä. Elizabeth on se järkevämpi kaksonen ja Jessica hurjempi.

Twilight(kirjoittanut Stephenie Meyer)-kertoo Bella nimisestä nuoresta naisesta joka rakastuu vampyyriin, Edwardiin.

Mystery Club-kertoo kolmen tytön vaarallisista ja jännitävistä seikkailuista.

Enid Blytonin kirjat(Viisikko, SOS, Salaisuus, ja Seikkalu sarjat)-kertovat vanhanaikaisesti jännittävistä seikkailuista ja herkullisista ruoista.

-What are you doing, my darling? -Nothing. I'm just smashing potatos. Ei oo järkee päässä, enkä kyllä järjestä välitäkkään.
Isabella -> Kathleen